Европарламентът поиска санкции срещу Турция заради действията ѝ в Северен Кипър

Ердоган при "отварянето" на Вароша.

© Associated Press

Ердоган при "отварянето" на Вароша.Решението на Турция да "отвори" затвореното предградие Вароша подкопава перспективите за цялостно решение на кипърския въпрос, предупреждават евродепутатите, съобщи пресслужбата на Европарламента.


В резолюция, приета с 631 гласа "за", 3 "против" и 59 "въздържал се", евродепутатите осъждат незаконните дейности на Турция в предградието Вароша на град Фамагуста и предупреждават, че неговото частично "отваряне" отслабва перспективите за цялостно решение на кипърския въпрос, изостря разединенията и укрепва постоянното разделение на острова.


Турската армия огражда Вароша веднага след инвазията в Кипър през 1974 г. Кипърските гърци, които са избягали от Вароша, не са имали право да се завърнат и след забраната на публичен достъп, Вароша на практика се превръща в призрачен град.
Евродепутатите призовават Турция да предаде Вароша на законните й жители под временната администрация на ООН (в съответствие с Резолюция 550 (1984) на Съвета за сигурност на ООН) и да се въздържа от всякакви действия, които променят демографското равновесие на острова чрез политика на незаконно заселване.


Строги санкции срещу Турция


Устойчиво решение за обединението на остров Кипър и неговия народ може да бъде намерено само чрез диалог, дипломация и преговори, подчертават евродепутатите. Те призовават Европейския съвет да запази единната си позиция по отношение на незаконните действия на Турция и в отговор да наложи строги санкции.


Евродепутатите изразяват съжаление, че турските власти са подкрепили решение основано на принципа за съществуването на две държави в Кипър и отново заявяват подкрепата си за справедливо, всеобхватно и жизнеспособно споразумение, основано на двуобщностна, двузонна федерация с единен международноправен статут. Те също така призовават ЕС да играе по-активна роля в успешното приключване на преговорите под егидата на ООН.


Напрегнати отношения между ЕС и Турция


Докато Турция все повече се отдалечава от европейските ценности и стандарти, отношенията между ЕС и Турция са на исторически ниско равнище, предупреждава Парламентът. Незаконните и едностранни военни действия в Източното Средиземноморие накърняват суверенитета на държавите членки на ЕС Гърция и Кипър. Евродепутатите посочват също пряката подкрепа на Турция за Азербайджан в конфликта в Нагорни Карабах, както и действията ѝ в Либия и Сирия.

Ключови думи към статията:

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4217 Весело

  Подобно на един друг Ердоган пробва търпението и мекушавоста на ЕС и започва да си разпасва пояса!

  klimentm
 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4428 Неутрално

  Айде бе, евробюрократи, колко време трябва да мине за да наложите санкции, да не говорим пък за "строги санкции"?!
  Жалка история...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 3. 3 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5710 Неутрално

  "Строги санкции срещу Турция"

  Отдавна трябваше да свият "сърмите" на Ердоган

 4. 4 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3050 Весело

  До като ЕС и САЩ пишат резолюции, турците плътно следват руската стратегия, че всичко се решава на терен. Кел файда (на чист френски) от осъждането на подкрепата за Азърбейджан, след като на терен нещата са решени. А за Кипър —> да са му мислили на времето гърците, като са нарушавали грубо договора по създаването на кипърската република. А ако третият гарант си е бил изпълнил ангажиментите по договора ....

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 5. 5 Профил на Enter_K
  Enter_K
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Обединение на гърци и турци е невъзможно под никаква доброволна форма във или извън Кипър.

 6. 6 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1770 Неутрално

  ЕС пак с неговите смешни декларации ..... Ердоган в момента сигурно се залива от смях .... и с право.

 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4048 Неутрално

  " Докато Турция все повече се отдалечава от европейските ценности и стандарти, отношенията между ЕС и Турция са на исторически ниско равнище, предупреждава Парламентът. Незаконните и едностранни военни действия в Източното Средиземноморие накърняват суверенитета на държавите членки на ЕС Гърция и Кипър. Евродепутатите посочват също пряката подкрепа на Турция за Азербайджан в конфликта в Нагорни Карабах, както и действията ѝ в Либия и Сирия."

  С нетърпение очаквам ЕС да премине от А4 формат изяви срещу Турция към строги санкции ! Интересно ми е колко " строги" ще бъдат те към режима на султана ! Ще се промени ли безмитния внос от Турция и търговия или не !

 8. 8 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  Френският некрофил, очевидно под влияние на господарите си в Кремъл е подел някакъв безумен поход срещу Турция. Германците за съжаление също се включват в тази нелепа игра. Няма съмнение, че Ердоган трябва да бъде озаптен, но това не бива да става с разпалване на тлеещи конфликти и с налудничави решения, като това на френският сенат. В крайна сметка Франция и нейната политика са основоположници на повечето конфликти в Близкият изток и Северна Африка. Протежето им Хафтар изяде дървото в Либия и това накара франсетата да си изгризат ноктите до кръв. В Сирия Турция е вероятно първият най-значим външен фактор, а това нелепо творение Сирия е създадено от Франция и властта е дадена именно от нея на алауитското малцинство. По всички математически закони, няма как едно малцинство да има устойчиво управление. Казано иначе, Франция умишлено е създала брутална диктатура, за да може да я държи в зависимост. Гледах кадрите от германската "проверка" на турсият товарен кораб, плаващ към Либия. Ми това не е проверка, а въоръжено похищаване на кораба. Кацат въоръжени до зъби командоси, на кораб, който е от страна, неучастваща в споразумението за контрол на оръжейното ембарго. Командосите се държат, всякаш не правят проверка а превземат отвлечен от пирати кораб. Това е някаква безумна демонстрация. Като са толкова мъже, що не ходеха да проверяват руските кораби за Сирия! Над нея също имаше до преди дни оръжейно ембарго! Както са го подкарали, на края наистина ще стане някой голям сакатлък.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 9. 9 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2481 Неутрално

  Турция го закъсва много бавно и неусетно!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 10. 10 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  Обединение на гърци и турци е невъзможно под никаква доброволна форма във или извън Кипър.
  —цитат от коментар 5 на Enter_K


  За съжаление това е истината. Прединяколко години имаше референдум за обединени. Турците гласува с пълно мнозинство за обединение, а гърците точно обратното. И въобще Кипърската криза, не е точно такава, каквато си мислят повечето българи че е. Кипър е създаден с международно споразумение с Турция, като е трябвало да остане независима държава, а правата на турското малцинство да са напълно защитени. По някое време на хунтата в Гърция и кипърските гърци им хрумва да обединяват двете държави, което е в пълно противоречие с всички споразумения относно Кипър и това дава законно право на Турция да се намеси. Дали ни харесва или не, това са фактите.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 11. 11 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2481 Неутрално

  До коментар [#8] от "Viva la Evolution":

  Колкото повече се срива Турция - толкова по -малко контрабанда и мафия в Източна Европа!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 12. 12 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  "Строги санкции срещу Турция"Отдавна трябваше да свият "сърмите" на Ердоган
  —цитат от коментар 3 на pet_fire


  Търпението на ЕС вече се е изчерпило.Наложат ли санкции на Турция,режима в Анкара ще отлети като космическа ракета....А се очакват санкции и от САЩ...Не ми се мисли за нашия форумен ислямис..т Ети Миленчо,как ще оцелява....

  shlshlshlshl
 13. 13 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  ЕС пак с неговите смешни декларации ..... Ердоган в момента сигурно се залива от смях .... и с право.
  —цитат от коментар 6 на Alex Ivanov


  Но пък за сметка на това българите ни най-малко не искат да проумеят, че ние сме сухопътната граница на Турция с ЕС и ако стане някоя патаклама, тя най-вероятно ще е на наша територия. Понеже сме цъфнали и вързали, та само танкови сражения ни липсват. Ердоган е достатъчно самонадеян и луд. С него американците не успяха да се справят, при цялата гигантска военна мощ, която имат и която им дава меко казано силни аргументи. Вдигнаха ръце, изоставиха кюрдите и се оттеглиха. Руснаците 3 месеца не смееха де летят в Сирия, че Ердоган им беше казал в прав текст какво ги чака и тях и кръвопиеца Асад, ако сбъркат с нещо.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 14. 14 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  До коментар [#8] от "Viva la Evolution": Колкото повече се срива Турция - толкова по -малко контрабанда и мафия в Източна Европа!
  —цитат от коментар 11 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  ++++++++++++++++++++Отличен коментар !!!!!!!!!!!

  shlshlshlshl
 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8478 Неутрално

  И Ердоган иска да отвлича вниманието на турците от вътрешните проблеми на държавата.

 16. 16 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  Страхливият ЕС щял да наложи санкции на Турция?! Е , и? Първо да ги видим какви ще са.
  Второ - турскатаикономика е доста мощна и има къде да намери пазари. Трето - някъде четох, че там потреблението 85% е от стоки тяхно производство.
  Четвърто - доста газови коридори минават през Турция...

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  Цивилизованият свят отдавна трябваше да спре псевдо султана!

 18. 18 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  И Ердоган иска да отвлича вниманието на турците от вътрешните проблеми на държавата.
  —цитат от коментар 15 на Роси


  Ще си остане с искането.Държавата банкрутира и единствено неговото измитане от властта ще стопира цялостния разпад на Турция.Вече е твърде късно този режим да прави нещо смислено.Ердоганчо е пълен неудачник и некадърник и съсипа държавата...Въпрос на време е да го ометат от властта,само,че няма да бъде мирно.Явно ще последва примера на Кадафи и Хюсеин....

  shlshlshlshl
 19. 19 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2876 Неутрално

  На ердоганова Турция само шамар след шамар.
  Жалкото е че комшиите, редовите турци ще страдат от шамарите. И даже не е ясно дали ще спрат да гласуват за ислямиста-популист? Или гладът ще им изглади гънките още повече?

 20. 20 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3530 Неутрално

  Алтернатива на две държави са.....три държави!

 21. 21 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3530 Неутрално

  Санкционираните държави станаха много и санкционирането скоро ще стане за Брюксел основна дейност.
  Пък аз имам един съсед, дето хич не ми е симпатичен. Не че нещо ми е направил де. Ще го санкционирам, да знаете. Искам и аз да пробвам.

 22. 22 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3530 Неутрално

  ЕС не трябва да се занимава с Турция. Голям кокал е, ще се задави. Янките вече се отказаха да го правят.

 23. 23 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Идеално място за завод на Фолксваген.

 24. 24 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Отмяна на Митническия съюз и един долар ще стане сто лири в рамките на година.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 25. 25 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1565 Весело

  До коментар [#22] от "Judjuk":

  Вий рософилите, откога сте и туркофили?

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 26. 26 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Никой няма да наложи санкции на Турция. Вече 70 г, а преди това още 200, от времето на Екатерина, ги поддържат за да са бариера на Русия към топлите морета. В НАТО ролята им винаги е била една - пушечно месо на Запада.
  Турците не са толкова глупави и добре го разбират. Въпросът е кога ще се почувстват достатъчно силни за да спрат, дори про форма, да играят тази роля.

 27. 27 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1565 Весело

  До коментар [#13] от "Viva la Evolution":

  Човече, не мешай перкизан с йени ракъ? Танкови сражения..... ще се надрискаш от шубе.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 28. 28 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 776 Неутрално

  До коментар [#13] от "Viva la Evolution":

  Да те във Вашингтон, Париж и Москва вкупом ги е страх от анадолския диктатор не ставай смешен. Ако се наложи да се стига до военни наказания, анадолеца няма да намери къде да се скрие...

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 29. 29 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Санкции до дупка за ислямиста...

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 30. 30 Профил на Victoria
  Victoria
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Френският некрофил, очевидно под влияние на господарите си в Кремъл е подел някакъв безумен поход срещу Турция. Германците за съжаление също се включват в тази нелепа игра. Няма съмнение, че Ердоган трябва да бъде озаптен, но това не бива да става с разпалване на тлеещи конфликти и с налудничави решения, като това на френският сенат. В крайна сметка Франция и нейната политика са основоположници на повечето конфликти в Близкият изток и Северна Африка. Протежето им Хафтар изяде дървото в Либия и това накара франсетата да си изгризат ноктите до кръв. В Сирия Турция е вероятно първият най-значим външен фактор, а това нелепо творение Сирия е създадено от Франция и властта е дадена именно от нея на алауитското малцинство. По всички математически закони, няма как едно малцинство да има устойчиво управление. Казано иначе, Франция умишлено е създала брутална диктатура, за да може да я държи в зависимост. Гледах кадрите от германската "проверка" на турсият товарен кораб, плаващ към Либия. Ми това не е проверка, а въоръжено похищаване на кораба. Кацат въоръжени до зъби командоси, на кораб, който е от страна, неучастваща в споразумението за контрол на оръжейното ембарго. Командосите се държат, всякаш не правят проверка а превземат отвлечен от пирати кораб. Това е някаква безумна демонстрация. Като са толкова мъже, що не ходеха да проверяват руските кораби за Сирия! Над нея също имаше до преди дни оръжейно ембарго! Както са го подкарали, на края наистина ще стане някой голям сакатлък.
  —цитат от коментар 8 на Viva la Evolution


  Замълчи, бе, тъпанар!

 31. 31 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 4121 Весело

  Машшаллах....появила се е още една анти турска статия.....
  Ке падне ли.....?

  Bukalemun
 32. 32 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Отмяна на Митническия съюз и един долар ще стане сто лири в рамките на година.
  —цитат от коментар 24 на Пипера е много лют


  В 10-ката.

  Аз не разбирам от какви санкции има нужда? Просто отменят МС.

  И без това Турция злоупотребява с него (напр. непозволена държавна помощ за VW).

  А ако отменят и "Отворено небе" за Турция то това автоматично ще удари и туризъма им.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 33. 33 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  Това са жалки опити на Макрончо да се прави на мъж, след като само за година загуби на четири места - Франция е аут от Сирия, което само по себе си е достатъчно основание Макрон да бъде махнат от поста му, защото дори в Османско време и от Кръстоносните походи насам, Франция винаги има влияние в Сирия. В Либия - друго фиаско, след като Турция и Либия подписаха договор за обща морска граница, което предполагам се готви от Турция от едни поне 50 години и чакат точния момент и конюнктура, после, жалкият му опит да подкрепя незащимите претенции на Гърция в Егея също пропаднаха, а най-добрият момент беше с Карабах - отваря се Коридорът Нахичеван и свързаност по суша на Турция с целия Тюркски пояс към Централна Азия, което беше великолепна операция - Путин и Ердоган се разбраха, без участие на други сили, доста изнервящо за Макрон. Европа няма да наложи санкции, защото Германия принципно не желае това и защото има държави в Европа, които може да наложат вето на всякакви санкции. Гореказаните стъпки на Турция имат одобрението на Британия и Щатите, което има много по-голяма тежест от мнението на Европа.

 34. 34 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  До коментар [#32] от "Николов":

  Държавна помощ на Турция за Фолксваген е напълно позволена, понеже Тр не е член на ЕС. Дали ще оказват помощ или не, си е тяхно право и решение.

 35. 35 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  Моето предвиждане е, че Европа няма да наложи никакви санкции. Ще излязат с декларация, ще изразят загриженост, както си му е редът и рутината. Интересите на икономическите сили са такива, че санкции (реални) просто не са с нищо оправдани. Не е нужно Европа да седи на губещи позиции.

 36. 36 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  До коментар [#33] от "transvaal":

  Мале, мале.
  Направи се възхитих от това геостратегически описание със замах на Наполеон или на Швейк.
  Една държава със 600 милиарда БВП долара и 82 милиона население едва ли може да е такъв грандиозен фактор.
  Турската икономика е така конструирана, че тя в момента е в супер санкции. Заради Пандемията-крах на туризма, намаляване на експорта липса на резерви. Аз не виждам какво още може да се санкционира.

 37. 37 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  До коментар [#32] от "Николов":Държавна помощ на Турция за Фолксваген е напълно позволена, понеже Тр не е член на ЕС. Дали ще оказват помощ или не, си е тяхно право и решение.
  —цитат от коментар 34 на transvaal


  Глупости.

  "In return for free access to the EU market for industrial goods under the Customs Union agreement, Turkey has committed to complying with EU State aid rules."

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 38. 38 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Европарламентът е една беззъба тлъста баба, сбирщина от меки социалистически китки и бездарни корумпирани либераст- толерасти, бетер ООН, освен за заклеймяват и порицават, за нищо друго не стават..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 39. 39 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#31] от "eti mehter":

  Турция е доста нагла в поведението си, трябва да и се отговори с шамари, а не само със статийки. Като начало, трябва да се облажат с мита, турските стоки внасяни в ЕС!

 40. 40 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  Страхливият ЕС щял да наложи санкции на Турция?! Е , и? Първо да ги видим какви ще са.Второ - турскатаикономика е доста мощна и има къде да намери пазари. Трето - някъде четох, че там потреблението 85% е от стоки тяхно производство.Четвърто - доста газови коридори минават през Турция...
  —цитат от коментар 16 на kvasimodo


  Турската икономика загуби пазарите на целия Ориент, централна Азия и северна Африка , остана им един Азербайджан и окупационната зона в Кипър + Русия ... колкото Путин да ги държи на къса каишка. Нефтопроводи и газопроводи има само като проекти ... и то под обстрела на кюрдите. Един Турски поток имат ... дето и от тук ще минава и Син поток = 14 сантиметра тръбичка.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 41. 41 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2465 Любопитно

  Много интересна статия особено като се сравни с днешната статия за Карабах за освободените пущиняци в които щели да се върнат милиони прокудени азери!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 42. 42 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2465 Любопитно

  Ердоган е достатъчно самонадеян и луд. С него американците не успяха да се справят, при цялата гигантска военна мощ, която имат и която им дава меко казано силни аргументи. Вдигнаха ръце, изоставиха кюрдите и се оттеглиха. Руснаците 3 месеца не смееха де летят в Сирия, че Ердоган им беше казал в прав текст какво ги чака и тях и кръвопиеца Асад, ако сбъркат с нещо.
  —цитат от коментар 13 на Viva la Evolution


  Стига смешки! Ердоган си разиграва коня само заради мекушавостта и плиткоумието на управниците от Изток и Запад които со въобразяват че имат някакви ползи от Турция, без да отчитат вредите които са многократно по-големи! Виж само как се прави справи Сисито с него, сигурно защото Египет е някаква свръхсила!?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 43. 43 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4572 Любопитно

  "Устойчиво решение за обединението на остров Кипър и неговия народ може да бъде намерено само чрез диалог, дипломация и преговори, подчертават евродепутатите. Те призовават Европейския съвет да запази единната си позиция по отношение на незаконните действия на Турция и в отговор да наложи строги санкции."

  Напълно подкрепям становището на ЕП.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 44. 44 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  До коментар [#34] от "transvaal":

  Но пък ЕС е напълно в правото си да налага санкции на страни извън съюза, които не спазват правилата на конкуренцията.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 45. 45 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  До коментар [#32] от "Николов":

  Отмяна на МС и препоръки към туристите да не стъпват там, и турския БВП ще се свие наполовина.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 46. 46 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  освободените пущиняци в които щели да се върнат милиони прокудени азери!
  До коментар [#41] от "Julian Mall":

  В един предишен форум някои се чудеха защо арменците на заминаване палят къщите си, вместо да ги оставят и да заведат дела в Хага. Ми точно затова.

  В миналото, евреите така си изнасяха цели селища . “Камък не оставиха” , ги порицаваха турските журналисти.
  Само кипърските гърци са се изнесли така всякаш утре ще се върнат. И какво, докараха турци от континента да им живеят в къщите. А те си печелят дела, ама онези си живеят в къщите им и не плащат. Дори не са им благодарни, че са им ги оставили. Те си благодарят на държавата ( Турция) че им ги дала.

 47. 47 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  ЕП направи предложение за санкции. Европейските лидери ще го разгледат чак на на 10-11 декември. Дотогава Ердо ще е по-нисък от тревата, после пак...

 48. 48 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Трябва да има. Турчулята почнаха нещо много да наглеят!

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 49. 49 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3530 Неутрално

  До коментар [#22] от "Judjuk":Вий рософилите, откога сте и туркофили?
  —цитат от коментар 25 на Пипера е много лют


  Не съм американофил, затуй не ме харесвате. Ми не съм.

 50. 50 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  Призовават, призовават! ЕП гласува резолюция?! Само че за да се съобрази Ердоган с такива резолюции и призиви са необходими сериозни санкции, а такива ЕС не е наложил и кой знае дали ще наложи. Отдавна е известно, че Турция променя етническия характер на северната част на острова, като заселва там турци. Там има и заселници от България след 1989 година.

 51. 51 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3530 Неутрално

  " Там има и заселници от България след 1989 година."
  До коментар [#50] от "Voiko":

  Ми наши хора. Що ревеш?

 52. 52 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Колкото по-рано ЕС зарита Турция, толкова по-рано ще се спихне властта на уонаби султанчето.

  Ердо върна Турция 20 години назад икономически. А политически сигурно и повече.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 53. 53 Профил на odyssey6195
  odyssey6195
  Рейтинг: 505 Неутрално

  До коментар [#10] от "Viva la Evolution":

  прав си , от 5000 години населена от Гърци Кипър било нарушение да се иска да се съедини с Гърция (тогава турците били 18% на населението) , било срещу наложени споразумения от Великобритания , Турция и други...
  Естествено било голям фаул от хунтата. Сега, не остава друго, да се раздели острова на две, Но..... според мене има едно голямо НО... Турция ще иска да анексира "турската" част но няма да иска същото да стане с Гърция. както не признават че островите ни . Нормални турски долни номера.

  Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω, παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, καί όν, φεύ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK