Първият дипломат на ЕС пред "Дневник": Евролидерите ще прегледат в дълбочина отношенията с Турция

Първият дипломат на ЕС пред "Дневник": Евролидерите ще прегледат в дълбочина отношенията с Турция

© Associated PressНа следващия Европейски съвет "ще се прегледат в дълбочина отношенията с Турция" на фона на ситуацията в Източното Средиземноморие и други проблеми между Анкара и страни от блока, но е рано да се каже какви мерки ще последват.


Същевременно на двата противоположни бряга на Средиземноморието има не по-малко сериозни проблеми. Задълбочаващата се икономическа пропаст между северното и южното крайбрежие на Средиземноморието "не може да се запълни с магическата пръчка на Европейския съюз", а възможните средства - реформа на търговските отношения и политика за съседство - "не решават структурните проблеми на икономики като тези в Северна Африка". Спешно трябва да се търсят решения както на икономическите трудности, така и на демографските предизвикателства - северът на региона застарява, югът продължава да се помдладява.


Това каза за "Дневник" върховният представител на ЕС във външната политика и сигурността Жозеп Борел. Той участва в пресконференция, с която приключи регионалният форум на Съюза за Средиземноморието, организация на 42 държави, сред които членките на ЕС, Северна Африка и повечето страни от Близкия изток. Заедно с външните министри на Испания и Йордания и председателя на организацията Насър Камел той даде брифинг за журналисти по темите на сътрудничеството в Средиземноморието, но поради ограничения във времето въпроси можеха да задават само 6 журналисти, сред които представители на "Ел паис", "Дневник", "Еуропа прес" и близкоизточни издания.
Съюзът за Средиземноморието не се занимава с регионалните конфликти - макар да забелязва проблемите в Източното Средиземноморието, либийската война и други кризи, целта е да се градят мостове между държавите чрез конкретни проекти, да се насърчава сътрудничеството във всички сфери отвъд ежедневните политически търкания, например за околната среда, климата, търговията и инвестициите, създаването на работни места и равенството между половете.


Навярно това бе и причината Борел, помолен за коментар от "Дневник", да не даде отговор дали очаква съгласие между европейските държави за санкции срещу Турция заради проучванията за петрол и газ в Източното Средиземноморие.


Макар ситуацията да е сериозна, "това ще трябва да се разгледа от следващия Европейски съвет, където ще се разгледат в дълбочина отношенията с ЕС". Попитан за вероятността това да се случи, той отговори лаконично: "И да можех да предвидя (какво ще стане), нямаше да го направя."


Досега ЕС е отправял предупреждения към Турция и последното бе след среща на лидерите през есента, обвързано с възможността мерки да се наложат през декември. Самият Борел допусна през лятото, че бъдещи санкции могат да включат икономически инструменти - например затваряне на достъпа до пристанища в ЕС за турски кораби.


Нужда от време, компромис и реформа на търговските отношения


Европейският съюз ще представи през март новата си политика за южните съседи - за пръв път стратегията ще бъде разработена отделно от тази за държавите от Източното партньорство (бившите постсъветски републики). Това става в труден икономически момент, за целия свят, в който обаче пандемията само задълбочава съществуващите икономически трудности в Северна Африка (регионът ще е част от стратегията за южното съседство).


В отговора на въпроса на "Дневник" как се преодолява порочният кръг, в който ЕС налива средства в северноафриканските икономики, а не решава икономическите проблеми и създава опасности за ЕС, свързани с миграция и радикализиране на жители Борел предупреди, че не бива да се свързват терористичните атаки единствено със северноафриканските страни.


Проблемът е, че инструментите, с които ЕС може да помогне не включват "магически пръчки", изискват се "много време и компромис", както и стъпки като реформа на търговските отношения. "Това, което имаме, не е достатъчно, за да се справим с дефицита на партньорите ни с нас, той е нараснал". Трябва да се помисли за връщане в Северна Африка и други региони, съседни на ЕС, на производства от Далечния изток. "Има нужда продукти, които вчеар не изглеждаха стратегически, а днес са, да се произвеждат близо до Европа. Очаквам това да даде плодове." То обаче може да не е достатъчно - икономиките в региона имат структурни проблеми, влошени от пандемията сривът на цените на петрола.


"Трябва да признаем, че предизвикателствата днес са много по-тежки и много от проблемите, срещу които се изправяме, са много по-лоши," отколкото в началото на евросредиземноморското сътрудничество преди 25 години, десетилетие преди създаването на Съюза за Средиземноморието, каза преди началото на въпросите върховният представител:


​​​​​​​"Можем ли да кажем, че Средиземноморието е много по-зле отколкото беше преи 25 г.? Да, фрагментирано е. Икономически погледнато, делът на търговията между страните в Южното Средиземноморие е едва 5% това показва колко различна е интеграцията в сравнение със Северното. Старите конфликти не са решени, новите Поставят препятствия за интеграция."


Жозеп Борел,

върховен представител на ЕС във външната политика и сигурността

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1802 Весело

  Да отменят безвизовия и безмитния режим с Турция!

  В Русия съм! В Русия съм!
 2. 2 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Само да не идат у батака на кьоравото.

 3. 3 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Ще стават все по-добри. Че като няма Китай....

  :)

  The best way to predict the future is to invent it.
 4. 4 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Турция е вратата към Ада.
  Нищо няма да преразгледат, няма и начин.

 5. 5 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Да отменят безвизовия и безмитния режим с Турция!
  —цитат от коментар 1 на Веселин Дечев


  Малко е...Трябват строги санкции и изхвърляне на Турция от преговорите за присъединяване с ЕС.Освен това спиране на милиардите за бежанците и никакви инвестиции....Турция е разпаднала се държавица,която агонизира в момента с този банкрутирал и фалшив режим...

  shlshlshlshl
 6. 6 Профил на staro-nov dnevnik-ar
  staro-nov dnevnik-ar
  Рейтинг: 155 Неутрално

  Да отменят безвизовия и безмитния режим с Турция!
  —цитат от коментар 1 на Веселин Дечев


  От тва най -вече ще пострадаме ние. Всеки уикенд опашките на капитан Андреево от българи ходещи на шопинг ефтинджос в Едрене са показател колко по - бедна страна сме от Турция.

 7. 7 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 882 Неутрално

  [quote#5:"dfjftriktrcdt"][/quote]

  Фолксваген не харесват това.

 8. 8 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 525 Неутрално

  А дано ама европейското лицемерие нямат край.
  Не случайно Полша и Унгария налагат вето.
  Завода на VW в Турция за какви санкции и солидарност говорим тогава?

 9. 9 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  До коментар [#1] от "Веселин Дечев":

  Колко точно си малоумен? Турция, освен че е най-големият съсед, ни е и основен търговски партньор.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 10. 10 Профил на deviant
  deviant
  Рейтинг: 465 Неутрално

  ЕС винаги е бил наясно ,че приемането на страни като Турция и фундаменталистки образувания като Босна и Косово / в известна стерен и Албания/е обречено начинание ,но години наред имитира дейност за да реализира интересите на големи икономики като Франция ,Великобритания и Германия. Митническото споразумение с РТ е жив пример. Само че ,дойдоха времена ,в които номера със заравянето на главата в пясъка вече не работи. Особено след глупостите с мигрантската криза и шока с Ковид. Азиатският султан също помага за това със всички сили. Проблемът е ,че формирования като Съвета на Европа и европарламента са кухи бюрократични структури от които нищо не зависи. Процесът първо ще мине през вътрешно съгласуване на политическо ниво със заинтересованите лобита в Германия и Франция,ще се види кой къде и какво ще закрие /премести ,изтегли/ и тогава изведнъж мандалото ще хлопне. За това няма никакво съмнение ,всичко е въпрос на време.

  Не отговарям на хейтъри.
 11. 11 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 525 Неутрално

  Те нека такива като ЕС и VW да продължават на Ердо да му наливат и инвестират милярди пък после той що бил силен и се гаври с ЕС политиците.

 12. 12 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 720 Любопитно

  До коментар [#6] от "staro-nov dnevnik-ar":

  Преди 7-8 месеца заплата в Истанбул _ 2000 лири, около 600 лв.В София има ли някой да работи за такива пари ?

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 13. 13 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Ще накажат Турция с поредната, 6 578-а декларация, "осъждаща остро" и "порицаваща" ....

 14. 14 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 720 Любопитно

  До коментар [#1] от "Веселин Дечев":

  Турците пък откога ходят без виза в ЕС ?

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 15. 15 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Важното е да погледнат и на бойковите слагания с Ердоган.

 16. 16 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  До коментар [#6] от "staro-nov dnevnik-ar":

  Швейцарците пазаруват във Франция и Германия, Гърците тук. Не си много в час.

 17. 17 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Германия и нашите продажници най-вероятно ще блокират всякакви строги санкции

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3264 Неутрално

  " Навярно това бе и причината Борел, помолен за коментар от "Дневник", да не даде отговор дали очаква съгласие между европейските държави за санкции срещу Турция заради проучванията за петрол и газ в Източното Средиземноморие. Макар ситуацията да е сериозна, "това ще трябва да се разгледа от следващия Европейски съвет, където ще се разгледат в дълбочина отношенията с ЕС". Попитан за вероятността това да се случи, той отговори лаконично: "И да можех да предвидя (какво ще стане), нямаше да го направя.""

  За нищо неспособни бюрократи, свикнали да живеят с многохилядни заплати и да говорят нищонезначещи общи приказки по форумите !

 19. 19 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Нищо няма да погледнете, просто ще приемете поредната безсмислена декларация и всичко ще продължи по старому. Днес Макрон написа, че бил шокиран, ужасен и още от тоя сорт, щото полицията набила един негър. Ех да беше така загрижен и за белите хора. Бай Жозеп по доста йезуитски начин всъщност каззва, че пробема ще бъде решен като цяла Африка се намърда в Европа. Проблемът е, че по този начин Европа ще стане като Африка, а не Африка като Европа.

 20. 20 Профил на kah48576898
  kah48576898
  Рейтинг: 134 Неутрално

  Векье време е да йа приближуваат Турцийа кон ЕУ поради тоа што нейзе йа држат у шака цел источем медитеран. Прекрасна и богата земйа.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#19] от "benefikato1":

  За да се вземат строги решения трябва единодушие на всички 27 страни , такова е трудно.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 23. 23 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  И като ги "прегледат" да сложат псевдо султана на мястото му- в Анадола!

 24. 24 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5588 Любопитно

  Хидроинженерът от сараите, заяви в началото на 90-те, че пътят ни към Европа, бил минавал през Босфора. Интересно ми е, дали този философски постулат все още е валиден?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 25. 25 Профил на woodcock
  woodcock
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Всички европейски фирми да си закрият фелиялите в Турция и да се въведат визи за турски граждани който живеят и работят в ЕС и да се забрани вноса на турски стоки за ЕС.

 26. 26 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  Санкциите на ЕС срещу Русия не свършиха нищо. Едностранчиво развитата руска икономика успя да се справи. Мисля, че турската икономика също няма много да го усети. Вътрешното потребление е основно на турски стоки. Санкциите няма да ги стреснат. Политици като г-н Путин и г-н Ердоган могат да бъдат стреснати само с военна сила. ЕС е много далеч от такова нещо.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 27. 27 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3278 Неутрално

  Много си бяха добре северна Африка и БИ преди Арабската пролет. И Украйна беше по-добре.
  Турция се неглижира по същата причина като Унгария и Полша. Не се подчиняват сляпо на върховното Брюкселско командване. Защо така правят? Просто не са го закъсали колкото България.

 28. 28 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 615 Неутрално

  До коментар [#22] от "angevins":Е това имам предвид де. Ще изразим дълбока загриженост, ще призовем за спазване на нормите на международното право, ще отправим ясно и недвосмислено послание за задълбочаване на сътрудничеството и кой откъде е. Бай Реджеп ще подръпне мустака и ще каже ами хубаво. В същото време едни 5 милиона негроиди и ислямоиди само през тази година тихо и кротко си влезнаха в ЕС. след 20-на години във Франция, Холандия, Германия белите хора ще са малцинство и ще сричат Корана. И всичко това без грам съпротива. Иначе преглеждаме в дълбочина. Няма това-онова.

 29. 29 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Проблемът на Турция е изключително неграмотното население.

 30. 30 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#24] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Постулатът на хидроинженера още тогава беше фалшив защото пътят за Европа всъщност минава през Дарданелите и не става дума за нас, а за апапите от близкия изток.

  Иначе не ми е ясно защо журналистите са започнали да джафкат срещу борел на тема Турция като проблемите със Северна Африка са много по-сериозни. Единственото, което са направили чиновници като Борел е, че мароканците започнаха да произвеждат червена капия и моята собствена лютеница стана по-добра от тази на Дерони. Но и хасковлии са си виновни, оказа се, че сгъстяват лютеницата с картофено пюре. Четете етикетите!

  73! Go Go
 31. 31 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Турция трябва да престане да се води в Еропа, защото и физически и морално принадлежи на друг свят - дивия.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 32. 32 Профил на odyssey6195
  odyssey6195
  Рейтинг: 432 Неутрално

  къде е този Ети (и останали Турци) , да не е го продал Ердо в Катар?

  Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί, το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω, παρήγαγεν αριθμόν απέραντον, καί όν, φεύ, ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι.
 33. 33 Профил на STRATOR38
  STRATOR38
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Турция е от 80г в капитализма и бе в възход от разпада на СССР,СИВ.
  Войните в Ирак, Кувейт.
  Днес региона се възстановява и Турция губи
  лидетство и лесни печалби...
  Но,все пак в Турция има и светски, умерини, културни хора...
  ЕС знае какво прави с голяма държава, като Турция... Пипа внимателно и разумно.

 34. 34 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3436 Весело

  До коментар [#32] от "odyssey6195":

  кАжи момко......
  Слушам та.....

  Bukalemun
 35. 35 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1403 Весело

  До коментар [#8] от "МиГ-29":

  "хубав" ник, тъкмо като като за рубладжия- съвсем на място!!!

 36. 36 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3436 Весело

  До коментар [#33] от "STRATOR38":

  ЕС знае какво прави с голяма държава, като Турция... Пипа внимателно и разумно.
  =======
  :)..... ЕС знае какво да се прави и с малки държавици.....
  Затова Полша и Унгария....постоянно повтарят на Брюксел, че не са малки....

  Bukalemun
 37. 37 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  До коментар [#34] от "eti mehter":

  Turkiye kayniyor. Vakalar sayisi, oluler, Katar (Турция ври и кипи. Броят на заразените, починалите, Катар)...
  Властта нещо се пропуква... Оказва се, всички цифри в пандемията са неверни... Катар започва да купува Турция.

 38. 38 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 110 Неутрално

  Ееейй, не послушаха Бойко, да седнат Макрон и Ердоган и да се разберат като нормални хора. Единият да държи бежанците в лагери на сирийската граница, другият да му върне малко гюленисти в чувал и да отмени признаването на арменския геноцид.

  Mутри, вън!
 39. 39 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3436 Любопитно

  До коментар [#37] от "anonim440":

  Катар започва да купува Турция
  ========
  Сериозно?
  Аааа, де късмет.....!
  Катар пръска пари на много места по света....чак във Виетнам....
  Къде ги хвърля на толкова далеч на вятъра.....!?
  Аз искам Катар да купи ЦЯЛАТА Турция..... :).... Без майтап....

  Bukalemun
 40. 40 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2346 Неутрално

  До коментар [#39] от "eti mehter":

  Е ти може да искаш много неща. Турците не искат.

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  До коментар [#17] от "angevins":

  Ами, мигрантите много бързо могат да стигнат до границата...

 42. 42 Профил на Dariya Koleva
  Dariya Koleva
  Рейтинг: 3058 Любопитно

  Първият дипломат на ЕС пред "Дневник": Евролидерите ще прегледат в дълбочина отношенията с Турция
  ______________________________________
  Много хубаво, ама дали са питали САЩ?

 43. 43 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3436 Весело

  До коментар [#40] от "anonim440":

  Иншаллах, Катар купи Турция.... :)

  Bukalemun
 44. 44 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 110 Неутрално

  Турция трябва да престане да се води в Еропа, защото и физически и морално принадлежи на друг свят - дивия.
  —цитат от коментар 31 на Мизийски


  Но като знаем похватите в международната дипломация, затягането на хватката започва с по-меките цели и първите настъпени по мазола ще се окажат приятелите на Ердоган, начело с българския премиер и правителство. Единственото спасение за България е да скъса с тяхното наследство.

  Mутри, вън!
 45. 45 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#37] от "anonim440":Катар започва да купува Турция========Сериозно?Аааа, де късмет.....!Катар пръска пари на много места по света....чак във Виетнам.... Къде ги хвърля на толкова далеч на вятъра.....!? Аз искам Катар да купи ЦЯЛАТА Турция..... :).... Без майтап....
  —цитат от коментар 39 на eti mehter


  Четеш ли бе бонбон?Катар,Китай и МВФ ви купуват и продат...А ЕС и САЩ ще ви сринат със санкции....Хихи...Само това да се чува...Станахте за резил с това пропаднало управление на Ердоганчо.....

  shlshlshlshl
 46. 46 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#40] от "anonim440":Иншаллах, Катар купи Турция.... :)
  —цитат от коментар 43 на eti mehter


  Какво се радваш на банкрута и окупацията на Турция бе Миленчо????Буаха....Приготвят куфара и на Запад....Няма отърване...Хихи....

  shlshlshlshl
 47. 47 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1781 Неутрално

  Аз искам Катар да купи ЦЯЛАТА Турция..... :).... Без майтап....
  До коментар [#39] от "eti mehter":

  Купуват на кяр земя, банки, медии, търговски центрове... Не е като фолксваген да построи фабрика, която да даде работа на хиляди работници и сателитен дребен бизнес (производители на резервни части). Печеливша фирма, която осигурява работни места и плаща данъци в Турция. Такава е разликата между западните и източните капиталовложения.

 48. 48 Профил на Светозар Христов
  Светозар Христов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Първия дипломат на ЕС изказа един тон, празни, нищо не значещи приказки. Всъщност не ни каза нищо. С извинение - една камара словесна плява.

 49. 49 Профил на walking.dead
  walking.dead
  Рейтинг: 465 Неутрално

  [quote#5:"dfjftriktrcdt"][/quote]

  Казва го българина който тротоарите му в софия са от 1982 г

 50. 50 Профил на walking.dead
  walking.dead
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Тук в форума малки националисчета с малки пишки. Като от мъпит шоу двамата дядовци на балкона само хейтвате. "Да мрът турците, мани ги тези гърци боклуци, сърбите са злото на балканите, какво ли е да си румънец ? Македония, няма такава държава та я няша. НИЕ СМЕ ВЕЛИКА НАЦИЯ АМА НЕ МОЖЕ ДА ГО ДОКАЖЕМ" общо взето това се пише тук!

 51. 51 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3536 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Остави я Европа.
  Дръж се/поддържай вразийска солидарност.

  Неравенставенство се получава...

  Предвид Джамия в Мdсквe и VW завод в Турция,
  защо не завод за серийно производство МиГ-29
  в Турция?

  До коментар [#8] от "МиГ-29":

  А дано ама европейското лицемерие нямат край.
  Не случайно Полша и Унгария налагат вето.

  Завода на VW в Турция за какви санкции и солидарност говорим тогава?

 52. 52 Профил на piliferus
  piliferus
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Повече цигания в отношенията с Турция не бива да се позволява!

 53. 53 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  Либерастията и толерастията пак избуяват в ЕС на фона на реалполитиката в стил XIX в., провеждана от страните на източния фланг на Съюза - Турция и Русия.

 54. 54 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Да ви го сала у дълбочина па на васе. Само декларации у дълбоки размисли

 55. 55 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Колко е курса на лирата?

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 56. 56 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Докато има митническо споразумение на Турция не й пука.

 57. 57 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Първо е важно да направим разлика между турците и Турция; и българите и Бойко Борисов. Понеже българите и турците винаги сме се разбирали. Да говорим за сегашното управление на Турция - поело е по път, който не се знае къде води, но надали е нахубаво с пожизнен управляващ.
  Америка не е била нито Обама, нито Тръмп, нито е Байдън. Турция обаче, в момента е Ердоган. Власт и пари един път вземеш ли - не ти се иска да ги (из)пускаш.

 58. 58 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 591 Неутрално

  [quote#6:"staro-nov dnevnik-ar"][/quote]

  Спри да говориш глупости!!!!

  Опашките за евтин шопинг НЕ означават, че ние сме бедна страна. Напълно грешно и тотална лъжа и заблуда.
  От Дания към Германия всеки уикенд има пазаруващи на евтиното в Германия, защото е през границата на юг 2 км от границата са ги направили магазините; Швеция - Дания е същото; Финалндия - Естония - същото; Това показателно ли е, колко по БЕДНа страна е ФИНАЛАНДИЯ от Естония, понеже финландците отиват да пазаруват евтини стоки?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK