Борисов: От резолюцията на европарламента научих, че имало македонско малцинство

Борисов със Зоран Заев, канцлера Ангела Меркел и полския премиер Матеуш Моравецки на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Познан през лятото на миналата година.

© Associated Press

Борисов със Зоран Заев, канцлера Ангела Меркел и полския премиер Матеуш Моравецки на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Познан през лятото на миналата година.За мен беше голяма изненада, че неотдавнашната резолюция на Европейския парламент относно България повдигна въпроса за предполагаемо македонско малцинство в България. В България няма македонско малцинство. Какво македонско малцинство трябва да има в България? Не познавам нито един. Едва от резолюцията разбрах, че има такова."


Това заявава премиерът Бойко Борисов в интервю за германския в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг", разпространено в неделя. В края на разговора се стига до темата за българското вето за началото на преговорите за членство на Северна Македония в ЕС. Борисов заявява, че "единствената държава, която би искала началото на присъединителните преговори със съседната ни република дори повече от Германия, е България". (Какво още коментира в интервюто - четете тук)


Аргументът му за резолюцията на Европарламента от началото на октомври е несъстоятелен. В този документ с препоръчителна сила никъде не се говори за македонско малцинство. Не е известно дали Борисов го е чел преди да го цитира, както и ако не го е чел, кой му е предал съдържанието по този начин. Въпросът за "македонско малцинство" съществува публично от 30 години насам, с него неведнъж се е занимавал българският съд и много пъти е обсъждан в медии.
По време на дебатите в парламентарна зала в Брюксел преди гласуването на резолюцията никой от депутатите, включително българските и в частност Ангел Джамбазки от ВМРО, не повдигна в изказването си тази тема. Джамбазки предложи (но това бе отхвърлено) да отпадне изцяло текстът, съдържащ препратка към бележка под линия, в която се говори за т.нар. ОМО "Илинден".


В резолюцията пише буквално следното:

 • "призовава българското правителство да засили сътрудничеството с международните и местните наблюдатели на правата на човека и да предприеме всички необходими мерки за ефективна защита на правата на малцинствата, по-специално правата на свобода на изразяване на мнение и свобода на сдружаване, включително чрез изпълнение на съответните решения на Европейския съд по правата на човека"

Веднага следва препратка към 4 решения на Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ) по жалби срещу България от ОМО "Илинден" от 2006 до 2018 г., като първата жалба е подадена през 2000 г., т.е. по времето, когато Бойко Борисов влизаше в управлението и политиката на България. Те са за това, че българският съд отказва дори регистрация на организация, излагайки неприемливи аргументи.


Всъщност, ЕСПЧ говори в решенията си за базови принципи в демокрацията и колко е важно те да бъдат спазвани, дори когато нещо ни дразни.


В решението по първата жалба, например, се казва, че в случая "намесата на властите срещу някое сдружение представлява поне отчасти реакция срещу неговите виждания и изявления", но и че "правото на свободно изразяване на мнения е един от основополагащите принципи на демократичното общество и едно от необходимите условия за напредъка му" и "то се отнася не само до "информация" или "идеи", които се възприемат добре, смятани са за безобидни или са обект на безразлично отношение, но и спрямо онези, които засягат, шокират или смущават. Такива са просто изискванията на плурализма, търпимостта и широтата на възгледите, без които няма "демократично общество".


Съдиите припомнят, че "единствено убедителни и нетърпящи възражение причини могат да оправдаят ограниченията на правото на свободно сдружаване", отхвърлят един по един трите водещи аргумента на България срещу регистрацията на ОМО "Илинден" и обясняват по повод гворенето от ищците за автономия в на македонци в България:

 • "Все пак, самият факт, че група лица призовават към автономия или дори искат отцепването на част от територията на страната - като по този начин настояват за фундаментални конституционни и териториални промени - не може автоматично да оправдае ограничаване на правата, закрепени в член 11 от Конвенцията. Изразяването на сепаратистки виждания и настояването за териториални промени в изказвания, демонстрации или програмни документи не е равнозначно, per se, на заплаха към териториалната цялост на страната и националната сигурност."

Иначе казано, налага се ЕСПЧ да обяснява, че има разлика между говорене и действия, които веднага попадат под поредица български закони, но България не позволява дори говорене.


Подобен род аргументи на ЕСПЧ се повторят години наред (през близо половината от тях управлява ГЕРБ) и се наложи през 2020 г. министрите на страните членки на Съвета на Европа изрично да напомнят на България, че системно не реагира на решенията на съда в Страсбург по този въпрос.


След приемането на резолюцията в Европейския парламент се наложи в София да се припомня, че като член на ЕС България е подписала и приела и Договора за Европейския съюз, а в чл.2 в него се казва:

 • "Съюзът се основава на ценностите на зачитане на човешкото достойнство, на свободата, демокрацията, равенството, правовата държава, както и на зачитането на правата на човека, включително правата на лицата, които принадлежат към малцинства. Тези ценности са общи за държавите-членки в общество, чиито характеристики са плурализмът, недискриминацията, толерантността, справедливостта, солидарността и равенството между жените и мъжете."
"Тъй като българските социалисти гласуваха за резолюцията в Европейския парламент, те очевидно също вярват, че такова малцинство живее с нас", казва още Борисов в интервюто за германския вестник. "Вместо да водим позитивен дебат за европейския път на Република Северна Македония, сега се насочваме към съвсем различен дебат. Трябва да кажа, че наистина съм загрижен за това развитие", допълва той в разговора, за който авторът Михаел Мартенс потвърди пред "Дневник", че е воден на 9 октомври в София.


Журналистът веднага пита: "Но нито министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев, нито неговият заместник Никола Димитров, нито други важни политици в Скопие обикалят, твърдейки, че в България има македонско малцинство. Това просто не се случва."


Борисов избягва пряк отговор и дава кратък урок по история как българските комунисти и Коминтерна, контролиран от сталинистка Москва принудил българите в Македония да се наричат македонци. След което обяснява: "Ако в процеса на присъединяване към ЕС възникнат определени погрешни изявления и аз не реагирам, моите политически опоненти ще кажат: Борисов продава българската история и се кланя на натиска от европейските партньори".


От думите му се подразбира, че има предвид "погреши изявления" от Скопие. Не е ясно кои политически опоненти в България има предвид, след като най-острите призиви да не се продава българската история идват от конкретен "патриотичен" коалиционен партньор на ГЕРБ, от който зависи управлението на правителството и лично на Борисов.


"Възможен е компромис. Но трябва да знаете и историята", казва Борисов в началото на октомври. Месец и половина по-късно като се има предвид как се развиха събитията - компромис явно не беше направен от българското правителство.


Какво още коментира Борисов в интервюто - за снимките от спалнята му и за протестите - четете тук.

Коментари (283)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Твърдата ми позиция, че шеф на охранителна фирма с кюлчета злато в нощното шкафче е най-ппдхощият за поста министър председател започва леко да се разклаща!?

 2. 2 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Македонците в България не са национално или етническо малцинство, а професионално.
  От около 1500 души, самоопределили се като македонци, половината са мигранти от Северна Македония и има около стотина професионални македонци, платени от Скопие, чиято основна задача е да водят дела срещу България и да пропагандират териториални претенции. Което няма как да сране без солидно чуждо финансиране.

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4763 Неутрално

  Задава се поредния политически пирует и "великодушното" сваляне на ветото от ваш бойко.
  Иначе казано"Царска милост" !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Разстроено

  КАКВО МАКЕДОНСКО ,,МАЛЦИНСТВО” БЕ?
  Онези ГОЛЕМИТЕ... отцепиха Македония от България те тръгнали да ми говорят за ,,македонско малцинство” в Бг.
  И оная Меркел дето МНОГО ЗНАЕ да си натиска парцалите че вследствие на неината НЕАДЕКВАТНА ПОЛИТИКА се случват подобни атентати...

 5. 5 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Разстроено

  НЯМА ЛИ ДА ВИ ПОБЕРЕ ТИМБЕРИЦАТА ЧЕ МАКЕДОНИЯ Е ФОЛКЛОРНА ОБЛАСТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ... А ДЪРЖАВАТА ,,СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ” Е ОТЦЕПИЛАТА СЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ЧАСТ ОТ ТЕРИТОРИЯТА МАКЕДОНИЯ , която стана държава БЛАГОДАРЯ ИЕ НА ПРИЗНАВАНЕТО И ИМЕННО ОТ ЕДНИ ТИКВЕНИЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ

 6. 6 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2168 Неутрално

  Македонско малцинство има ,колкото има македонски ковид, ама македонците са в цитокинова буря от глупостите ,които натворяват ежедневно .

 7. 7 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Любопитно

  КОЙ ИЗОБЩО СИ ПОЗВОЛЯВА да говори за македонско малцинство в Бг?
  Не ли този, който продължава да прави опити за намеса в суверенитета на България?

 8. 8 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  ОСТАВКА на тези, които не могат или не искат да защитят националните ни интереси и които работят против тях!

 9. 9 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  А, бе Пешо, няма лошо да я доите тая германска крава ... да де - статия... по няколко пъти, ама тя вече почва да църцори кръв. И квай тая дискриминация, бе човек? Македонско малцинство, та македонско... А нашто шопско малцинство що го пренебрегваш? При това ние мое да напраим две малцинства — едно с център Перник, и друго — Ботевград. Па после и гагаузите по Варненско като са усетят..

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 10. 10 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  ”Изразяването на сепаратистки виждания и настояването за териториални промени в изказвания, демонстрации или програмни документи не е равнозначно, per se, на заплаха към териториалната цялост на страната и националната сигурност."

  Ба*и лицемерите! И къде беше ЕСПЧ, когато испанският съд осъди на 13 години затвор сепаратиста Карлос Пучдемон за изказвания за отцепване на Каталуния от Испания?
  Аааа, да, спомних си. ЕСПЧ застана на страната на испанските власти и дори не се сети, че имало такова чудо като право на изразяване и самоопределение. Пълна гнус!

 11. 11 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Абе, чел...Тоя мандарин нищо не чел, освен устава на БКП .
  Разбира му на Тиквоча главата от история. Квот му спусне редовия агент на ДС, това е.
  Този човек е най- голямото недоразумение след Тошо . Рядко прост, но хитър и крадлив, все неща от ДНК то на партията майка.
  Играта с Македония е игра за напомпване на мускули и отвличане на вниманието от големите корупционни проекти на Москва . Бас ловя, че на Македония ще й дадат зелена светлина, а на нас ще ни ношокат репата.
  Бай Тиквундер е пътник, а най големия пътник е българския сапиенс, дето си мисли, че цар Самуил е по важен от мръсния въздух и скапаното образование и здравеопазване, от бъдещето на тази продънена държава.
  Да бе, Каракачанов......ДС на БКП

 12. 12 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Дневник,
  Заемате позиции на национални предатели. Не знам дали го правите от глупост или от ал4ност. И в двата слу4ая нанасяте непоправима шета на "десните". Защо не публикувахте какво каза Иван Костов онзи ден за "лекомислената" позиция на Радан по отношение на македонското малцинство . Срам за вас!

 13. 13 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2292 Разстроено

  "Едва от резолюцията разбрах, че има такова." - Баш Бой, в типИЧен стил, се прави на луд и уж "умело" прехвърля топката към комунистите, които не са му враг. Може Москва да вярва и на сълзи, но едва ли някой, трезвомислещ, знаещ историята на България, а най-паче на Баш-а наш, вярва в думите на интервюирания. Представите на другите за ББ се формират преди всичко на неговите "истории", но със сигурност ще се променят, когато се появят истинските му прояви. А наглостта, хитруванията и интелектуалните му изяви ще са това, което не бива да се случва в никоя държава, нито на Балканите, нито по света.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 14. 14 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  Ако бяхме просперираща държава, македонците сами щяха да искат да се хванат за нас. От нас всеки бяга, колкото може по-надалеч. Не желаят Каракачанов да им е министър на отбраната, разликата между Ненков и Димитров е вместо Перник, Бургас да е на сух режим. Не желаят и да пълнят шкафчетата на Борисов. Не ни искат, спасявят се от нас. От 75 години са отделна държава и искат да си останат отделени.

 15. 15 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1504 Неутрално

  Ако бяхме просперираща държава, македонците сами щяха да искат да се хванат за нас. От нас всеки бяга, колкото може по-надалеч. Не желаят Каракачанов да им е министър на отбраната, разликата между Ненков и Димитров е вместо Перник, Бургас да е на сух режим. Не желаят и да пълнят шкафчетата на Борисов. Не ни искат, спасявят се от нас. От 75 години са отделна държава и искат да си останат отделени.

 16. 16 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  До коментар [#13] от "ЗаНиЗа":

  “ Баш Бой, в типИЧен стил”
  ——
  Щом като стила на Бойко та “разстройва “, каква ти е реакцията към опита на тоя писач по-горе да раздуе едно “малцинство” с цел да му подлее вода на Бойко? Или не гу усети туй изобщо?

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 17. 17 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 449 Неутрално

  ОМО "Илинден" да си напише във всички документи "северно-македонски" вместо македонски, за да нямаме проблеми с Гърция.
  Северна Македония да се ангажира да не подкрепя политически организации в България за да не се намесва във вътрешние работи. Подобно условие може и да се прибави като анекс към съществуващия договор.
  Търпеливо изчакваме ОМО "Илинден" да се саморазпусне, ако на северните макета изобщо им се влиза в ЕС.

 18. 18 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  До коментар [#13] от "ЗаНиЗа":“ Баш Бой, в типИЧен стил”——Щом като стила на Бойко та “разстройва “, каква ти е реакцията към опита на тоя писач по-горе да раздуе едно “малцинство” с цел да му подлее вода на Бойко? Или не гу усети туй изобщо?
  —цитат от коментар 16 на Gretel


  Не е до разтройство, дори и до констипация не е, а до това, че дори и във "Винету" най-важните нещо, които БИ трябвало да са му пример, не ги е осъзнал, камо ли да ги следва. Освен това извъртането, от който и да е проблем, МУ е стил, който би трябвало да не Ви е пример. За нещо, което е измислено, но пък наложило се дори и при тези, които знаят, че е така, трябва да се намери най-после решение, дори и заради "новите" ценности, към които пак сме се втурнали без да отстояваме българските. Дали е Коминтерна или новите ЕС директиви за "братско" партньорство по по-префинен начин, винаги България е страна, върху която се упражняват с налагането на цели, нямащи нищо общо с идеалите ни. А Баш Бой е показал, че вярва и на двете "течения", които ни блъскат от време оно.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 19. 19 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 305 Разстроено

  Да печелиш политически дивиденти за сметка на националните интереси, браво на редакцията!

 20. 20 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  А кога ще признаят българско малцинство в България?! Толкова много малцинства се нароиха, че са повече от хората!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 21. 21 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1657 Разстроено

  Македонците в България не са национално или етническо малцинство, а професионално. От около 1500 души, самоопределили се като македонци, половината са мигранти от Северна Македония и има около стотина професионални македонци, платени от Скопие, чиято основна задача е да водят дела срещу България и да пропагандират териториални претенции. Което няма как да сране без солидно чуждо финансиране.
  —цитат от коментар 2 на Котаракът на Шрьодингер


  Точно така е но за съжаление ние подобна структура да защитава правата на българите в Македония нямаме.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 22. 22 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Германските комунисти са също толкова загрижени за "македонската нация", колкото и съветските им другари, които я изфабрикуваха. Голям рев и пропаганда.

 23. 23 Профил на pon01565019
  pon01565019
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Никакви ОМО" Илинден", или АРИЕЛ"Илинден" няма да виреят у нас дори и да ги регистрират. В България има Македония, Добруджа, Тракия, Мизия, Шопско, Граовско... Познавам македонци от Сандански и Петрич. Никой не помисля да учи "македонскиот язик" и да прави автономия или да се отцепва. Познавам и добруджанци от Добрич и Балчик. И там няма идея за малцинства. Време е нашите партньори да разберат: държавното устройство е сложна работа и не може да се работи с един калъп навсякъде.

 24. 24 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  До коментар [#18] от "ЗаНиЗа":

  “ Освен това извъртането, от който и да е проблем”
  ——
  Извъртането, магията на тетрото на ПКП пред чужденците... или той май от Банкя ли беше, отдето и да е ...
  Човекът не “намира решението”, а му “фаща цаката”...

  Предполагам, е най-малкото дразнещо да имаш едно таквоз на държавното кормило... цяло десетилетие вече. Мене тука ми направи впечатление друго — пълната политическа импотентност на опонентите му ... че са готови да раздуват дори несъществуващи “малцинствени”проблеми за да го “злепоставят”... да запалят ризата на гърба си за да се отърват от въшката. Га си и великите държавници,дет ша бъдат на негово място!

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 25. 25 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 179 Неутрално

  Дневник, Заемате позиции на национални предатели. Не знам дали го правите от глупост или от ал4ност. И в двата слу4ая нанасяте непоправима шета на "десните". Защо не публикувахте какво каза Иван Костов онзи ден за "лекомислената" позиция на Радан по отношение на македонското малцинство . Срам за вас!
  —цитат от коментар 12 на ivpetr


  Къде мога да прочета това изказване на Костича, защото ми е много гот,
  когато в ДСБ се ядат едни с други?

  До коментар [#12] от "ivpetr":

 26. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Весело

  20-часов работен ден!? Браво, Бойко! Може и още...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 27. 27 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2005 Разстроено

  Трябва да се ”бие” по правителството и лично по ръководството на ГЕРБ на всяка цена и по всички канали. Идат избори —> нам нужна одна победа, мы за ценой не постоим!

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 28. 28 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3012 Любопитно

  Има ли го някъде интервюто преведено на български или английски?

 29. 29 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2005 Весело

  До коментар [#26] от "hamiltonf":

  Случай от практиката —> ръководител на проект представя отработените си часове за месец. Излизат едва ли не по 18—20 часа на ден! На въпроса, откъде тия часове, отговора е, че дори и като си легне вечер, не заспива веднага а мисли по няколко часа за работата ...

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 30. 30 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#28] от "boevbisser":

  Чоже би е само в книжното издание на ФАЦ. Аз поне онлайн не можах да го намеря в оригинал нито под заглавието (Der Politiker, die Pistole und das Geld) нито под името на автора.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 31. 31 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Едно интервю. Следват две статии за по-малко от 7 часа. Старо вестникарско правило: "Новините всеки ден са един вестник". В съвременен е-вариант: "Новините всеки ден са един сайт" .
  В статията се коментира една резолюция. ВОСР . Да, именно Великата Октомврийска Социалистическа Резолюция. До която се стигна в резултат на обединените съвместни действия на български десни и леви политици, отечественофронтовци, евродепутати. Радан Кънев и Елена Йончева. Резолюция, която предизвика възторг и гордост сред протестуиращите. Колко ли от тях прочетоха тази ВОСР, колко ли осмислиха съдържанието ѝ? Случайно протестуиращите и лидерите им не все още не са формулирали ясно идеите си за развитие, т.е. управление на България след като Великите Протести, преминаващи във Велики Всенародни Септемрийски Въстания и Велики Всенародни Оттомврийски Революции съборят настоящата власт. Всичко се свежда до "Другари, станете от топлия креват, с яйца, домати, риби и кюстендилски сливи елате да направим преврат! След това - ще видим!". По-точно "Ще ви покажем, видите! Можем! Не вярвате ли, не помните ли?". Закономерна случайност.

 32. 32 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Дълга обяснителна статия за ползите от регистрирането на "македонско" малцинство в България. В лицето на Дневник Югославия е още жива!

 33. 33 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  До коментар [#12] от "ivpetr":

  +++ Какви "десни"? Бойкикев и Раданчо така сринаха идеята за десни, градски, образовани.... политици и избиратели..... че и под опашката на Коня вече няма да се забелязват. Досега ако бяха два файтона, то вече са само окапали есенни листа.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 34. 34 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  Сега работата на автора е да замаже гафа, че освен че тая резолюция приготвена от семейство Йончеви е оплювка за България, то в нея се казва че трябва да признаем и решенията ЕСПЧ които са породени от жалби на присъдружните адвокати от БХК по темата ОМО Илинден.

  Разбирай, че щото там не е споменато директно ОМО Илинден, не ставало дума за него, а Боко е виновен.

  Да, но много добре стана ясно на преобладаващата част от българите, дълбоката антибългарска същност на резолюцията и вече такива статийки не могат да ви помогнат.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 35. 35 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  Тук Премиерът е напълно прав , но е факт , че има българи , които се самоопределят като македонци , а то е поради интереси , а не поради произход......( и поради други причини.....сходни !?).

 36. 36 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  Ти от тези резолюции научи, че има и република Северна Македония. Ма, карай да върви. Некадърни политици изгубиха Македония, един в повече, все тая.

 37. 37 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Всички комунисти, ДБ БСП, са македонско малцинство. Тоест национални предатели. Дневник са техен пропаганден орган. Целта им не е да забогатеят или да вземат властта, целта им е да унищожат България и българите. Те не са крадци, а са психопати.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 38. 38 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Творението на коминтерна.

  The best way to predict the future is to invent it.
 39. 39 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  Инииаторите на резолюията срещу България Радан и Елена кога ще ни споделят техните виждания за ОМО и малцинствата. Няма да са първите предали България.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 40. 40 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 716 Весело

  Мацедонците не са национално, а сексуално малцинство, форма на ЛГБТ.
  А сега сериозно - ако в България има македонско малцинство, то в БЮРМ има българско мнозинство и е крайно време да се действа според тези реалности.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 41. 41 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1886 Неутрално

  До коментар [#14] от "ggot":

  И как бягат "македонците"?! Със 120 000 паспорта ли?!

 42. 42 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Това интервю е показателно колко лесно се подвежда Божественият и колко лесно е манипулируем. Да му се забрани да дава интервюта, както са му забранили да се явява в Народното събрание. Да го назначат в министерството на транспорта като експерт и да се маха по-скоро.

  Най-унизително в поведението му беше фамилиярниченето и целувките със сърбина Вучич, докато същите тези продължават по най-лукав начин да тормозят българите в Босилеград и Пирот, както и да величаят национания предател и сатрап Жоро Тарабата - първи пияница на България. Същите тези сърби начело с Вучич продължават асимилаторската политика в РСМ.

  Целувай се, Божествений, целувай се и се прегръщай - срамувам се от теб.

 43. 43 Профил на sturmgewehr
  sturmgewehr
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Поредна антибългарска шитня на Дневник.

 44. 44 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  То в България по принцип турско малцинство няма, камоли македонско.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 45. 45 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  Търпение....до изборите !!!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 46. 46 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 709 Неутрално

  чичко карабоев, вече не сме социализъма да манипулирате така хората. Много добре знаете за какво става дума в тази редакция, но парите не миришат, нали така?

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 47. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  "Журналистът веднага пита: "Но нито министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев, нито неговият заместник Никола Димитров, нито други важни политици в Скопие обикалят, твърдейки, че в България има македонско малцинство. Това просто не се случва."
  Борисов избягва пряк отговор и дава кратък урок по история как българските комунисти и Коминтерна, контролиран от сталинистка Москва принудил българите в Македония да се наричат македонци.:"

  ПЪЛНА ЕНИГМА как и къде този отиващ си премиер видя " македонско малцинство" в " резолюцията на Европарламента" !!! Поне да беше цитирал мястото, та да вземем отношение - никога не съм се колебаел да отстоявам националните ни интереси и срещу СМ, и срещу ЕС, и срещу когото и друг да е ! След като такова няма, как да коментирам химери, да станем за смях ли ?

 49. 49 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Разград всъщност е Македония, още от времето на Санде Великиот. Барселона е Катлуния ама защо не дават на каталунците да говорят за това. ГДР беше анексирано от ФРГ и сега последната не допуска да се основе малцинствена организация на източните немци. Крим си е Русия отдавана, не е ясно зашо ЕС въвъежда санкции когат ЕСПЧ ясно е разписал че "Изразяването на сепаратистки виждания и настояването за териториални промени в изказвания, демонстрации или програмни документи не е равнозначно, per se, на заплаха към териториалната цялост на страната и националната сигурност." В Естния родените там руснаци се нааричат "неграждани" и не им дават да се сдружават, защо ЕС не се съобрази с това да предприеме "всички необходими мерки за ефективна защита на правата на малцинствата, по-специално правата на свобода на изразяване на мнение и свобода на сдружаване, включително чрез изпълнение на съответните решения на Европейския съд по правата на човека" "

  Свободата, Санчо...
 50. 50 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 716 Весело

  А иначе - пословичната историческа неграмотност на Баце не е новина.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 51. 51 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Да очакваме ли трета статия в "Дневник", свързана с интервюто и посветена на ИК? Конвенцията не е подмината във Великата Октомврийска Социалистическа Резолюция.

 52. 52 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 860 Неутрално

  О, вие, герберунгери! Престанете да плюете по Радан и Елен. В резолюцията е споменато ОМО Илинден не от Радан и Елена. Наложено е от М. Вебер и баба Меркел, за да дадат рамо на СРМ. А Божественият е този, който гласува за тях. Не напразно той сутрин и вечер благодари през сълзи на бабата за помощта по решаването па проблема със северняците. И виждаме тяхната помощ. Благодаря ти Божествений!

 53. 53 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#45] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Ако Скопие не получи начало на преговори до края на декември, избори в Македония ще има преди изборите в България през март. И тези избори там ще спечели Мицко Крстич, който вероятно ще състави такова правителство, че ще се наложи Македония да напусне НАТО, а България и Гърция да изтеглят посланиците си оттам.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 54. 54 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Но нито министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев, нито неговият заместник Никола Димитров, нито други важни политици в Скопие обикалят, твърдейки, че в България има македонско малцинство.
  ===============================================================
  Немецът лъже, всички до един твърдят че в България има македонско малцинство, включително че българите са всъщност втора ръка македонци.

  Свободата, Санчо...
 55. 55 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  От ДБ най накрая усетиха ,какъв автогол си вкараха с тази антибългарска резолюция на сем Йончеви,дори Корни се разграничи от Ленчето.Сега ще ни се носят от девет дерета вода,да ни убеждават,че в нея не пише това,което пише.Всуе,българите разбраха ,кой в ЕП защитава български и кой не български интереси.

 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  До коментар [#20] от "lz2":

  Те и малцинствата са хора.

 57. 57 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Съдиите припомнят, че "единствено убедителни и нетърпящи възражение причини могат да оправдаят ограниченията на правото на свободно сдружаване",
  ==================================================================
  Да кажеш на черното бяло, т.е. че Самуил е СамОил или че книгата на братя Миладинови Български народни песни е всъщност само Народни песни не сали "нетрпящи вързажения причини"? Или в Америка за България не ги приемат?

  Свободата, Санчо...
 58. 58 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2437 Неутрално

  Чувал неотдавна разговора на двама путиноида. Те казвали, че и в България трябва да има маломакедония. (по аналогия с малоросия). Шахти в България има, само трябва да намерят там оръжие. Путиноиди са такива. Могат да направят и в Болгария да намерят малоросите и малоросия:)

  "Чуждестранен агент"
 59. 59 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#53] от "Пипера е много лют": "Ако Скопие не получи начало на преговори до края на декември, избори в Македония ще има преди изборите в България през март. И тези избори там ще спечели Мицко Крстич, който вероятно ще състави такова правителство, че ще се наложи Македония да напусне НАТО, а България и Гърция да изтеглят посланиците си оттам. "

  Е, и какво от това. Да не би сега да има коридор № 8, ж.п линия, пътища, комуникации? Вие вярвате ли, че като ги пуснем ще ги направят веднага. Наивник, всички по върха им са сърбомани и платени гарги. Вярваш ли, че като ги пуснем в ЕС ще се прегърнем и всичко ще е мед и масло. Банди от наивници и платени политици за нов Ньойски договор.

 60. 60 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Подобна антибългарска статия може да се прочете само във македонски вестник ! Само дето те не са полит-киректни 😁!

  agent
 61. 61 Профил на staro-nov dnevnik-ar
  staro-nov dnevnik-ar
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След като се появи македонска държава няма как да няма македонско малцинство в България. Освен потомци на преселници от Македония към въпросното малцинство се причисляват и македонците од РСМ с български паспорти, а знаем всички че агент Шкембе продава български паспорти в Македония.

 62. 62 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#52] от "evtimvz":

  Само че,не Меркел предложи тази антибългарска резолюция,а Радан и Елена.И не Меркел е гласувала за нея,а Радан и Елена. Така че,успокой малко патоса си.

 63. 63 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 738 Неутрално

  След като се появи македонска държава няма как да няма македонско малцинство в България.
  —цитат от коментар 61 на staro-nov dnevnik-ar

  Тази държава е с български корени, все едно да има австрийско малцинство в Германия или швейцарско малцнство във Франция. Хайде стига с американски наръчници.

  Свободата, Санчо...
 64. 65 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Не е известно дали Борисов го е чел преди да го цитира, както и ако не го е чел, кой му е предал съдържанието по този начин.....

  Мда. Аз даже се съмнявам да е чел ,,Винету,,. Може некой да му е разказал филма.....мда

 65. 66 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#62] от "uvtest":

  Заради една вметка под линия герберунгерите искат да прикрият тоталната корупция. А не виждат политикандтването на германците и подмазвачеството на Божествения.

 66. 67 Профил на staro-nov dnevnik-ar
  staro-nov dnevnik-ar
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Подобна антибългарска статия може да се прочете само във македонски вестник ! Само дето те не са полит-киректни 😁!
  —цитат от коментар 60 на Ronald Reagan


  Сложил си снимка от Рейгън а демократическите възгледи са ти като от времето на Брежнев и Андропов.

 67. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 69 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#63] от "Bornagain":

  Може ли малко по-подробно със швейцарското малцинство във Франция.
  Мерси предварително.
  Мда.

 69. 70 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#62] от "uvtest":

  Никога Радан и Елена не са предлагали този текст под линия. А ти искаш да замажеш корупцията на гербрунгерите.

 70. 71 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1963 Гневно

  До коментар [#52] от "evtimvz":Само че,не Меркел предложи тази антибългарска резолюция,а Радан и Елена.И не Меркел е гласувала за нея,а Радан и Елена. Така че,успокой малко патоса си.
  —цитат от коментар 62 на uvtest


  +++++++++++
  Да не се забравя!

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 71. 72 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  До коментар [#53] от "Пипера е много лют

  Трудно !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 72. 73 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  До коментар [#50] от "Пипера е много лют":

  " А иначе - пословичната историческа неграмотност на Баце не е новина."

  Не само историческа - неграмотността за този човек, за съжаление на ключово място в държавата ни, е в абсолютно всичко ! Няма елементарна, базова култура като човек, а престъпния му манталитет няма даже смисъл да се коментира ! Ама нали си харесва дережето " той да е прост, другите също", какво да го коментираме повече.....

 73. 74 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  До коментар [#53] от "Пипера е много лют":

  " До коментар [#45] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Ако Скопие не получи начало на преговори до края на декември, избори в Македония ще има преди изборите в България през март. И тези избори там ще спечели Мицко Крстич, който вероятно ще състави такова правителство, че ще се наложи Македония да напусне НАТО, а България и Гърция да изтеглят посланиците си оттам."

  За съжаление, в СМ процесите са под силното влияние на бившите комунисти и сърбомани и изобщо не се знае какво може да се случи с тази държава ! И този вариант, който си посочил, е напълно възможен !

 74. 75 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  "Въпреки всичко, в този случай трябва да се възхищавам на извършителите колко добре са го подредили. Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тези среди или деца на страхотни шпиони, офицери от руската военна разузнавателна служба."

  Това също е казал Боко, айде кингпин, гранц,... започвайте да ни обяснявате и кой е защитник на руските интереси. Щото и македоския въпрос не е извън тях.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 75. 76 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#62] от "uvtest": Само че,не Меркел предложи тази антибългарска резолюция,а Радан и Елена.И не Меркел е гласувала за нея,а Радан и Елена. Така че,успокой малко патоса си."

  И не забравяйте - за герберастите най-опасни са Радан, Слави Трифонов и Мая. Не че съм за тях, но отбелязвам факта. Те отмъкват най-много гласове от ГЕРБ. Ето защо герберсткият трол е толкова надъхан против тях. Хей, герберасти, не забравяйте, че БСП е оновният противник!

 76. 77 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#59] от "evtimvz":

  Тотално не си разбрал смисъла на отговора ми към Автобуса-Еребуса. Просто обяснявам защо е този напън на Заев - защото е политически труп и пътник. Единственото нещо, което може да го спаси временно е начало на преговори. Като цяло е добре да се изчака с всякакви преговори до след изборите в България. Тогава нещата ще са по-ясни.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 77. 78 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#66] от "evtimvz":

  Аха,ще борим корупцията,признавайки съществуването на мак.малцинство у нас!?!То хубаво,ама българите нещо не бяха много щастливи от тази борба ,затова и не подкрепиха метежа на фигуранта и псевдодесницата.

 78. 79 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 716 Неутрално

  "След като се появи македонска държава няма как да няма македонско малцинство в България. Освен потомци на преселници от Македония към въпросното малцинство се причисляват и македонците од РСМ с български паспорти"

  Подсърбине, точно защото тази югославска опорка се вербализира все по-често, си мисля, че няма нужда и от това т.нар. държавче, с временно название БЮРМ. Обща граница с Албания ми се вижда по-удачно от обща история с изпрани мозоци.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 79. 80 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  "включително правата на лицата, които принадлежат към малцинства."

  Аз не мога да разбера сега тея по-малко права ли имат или повече?

 80. 81 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2407 Весело

  Дневничето съвсем го удари на фейк нюз тип NYT. И там като пишат статия за някой дето не ги кефи, след всяко изречение съдържащо някакви факти следват поне две-три, които обясняват какво трябва да мисли публиката, колко много лъже някой и как единственото спасение е вярата в Партията (за по-семплите умнокрасавци - последното е метафора, знам че си помислихте, че наистина твърдя че това пише). Само че на вас хептен не ви се получава, щото ония поне имат и дар-слово, пък вие сте си само правоверни комунисти. Та Боко съвсем правилно е визирал, че между редовете в резолюцията се говори точно за "македонско малцинство", без да се споменава директно. Като искахте да го "опровергавате", можехте просто да треснете едно "В самата резолюция не се споменава терминът "македонско малцинство"" и да сложите линк към нея, не да ми носите от девет кладенеца вода по най-неграмотния възможен начин.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 81. 82 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#74] от "samoedin":

  На Заев цялата му стратегия се свежда до тактиката да промуши РСМ до членство в НАТО и ЕС. Това му е управлението, той други неща не прави. С НАТО се получи, защото е по-важно за сдържане на руското и сръбско влияние (това е военен съюз все пак), но ЕС е висока топка и там с изкуствени декларации няма да стане.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 82. 83 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 179 Неутрално

  До коментар [#62] от "uvtest": Хей, герберасти, не забравяйте, че БСП е оновният противник!
  —цитат от коментар 76 на evtimvz


  Така е! Най-лесно се купуват хората на ДСБ.
  Такива като Иван Костов, Атанас Атанасов или Радан Кънев винаги са готови да се продадат на Тиквата.
  И в БСП има подобни – Янков или Гергов - но основната група е противник на ГЕРБ. БСП никога няма да направи Тиквоний министърпредседател.

  До коментар [#76] от "evtimvz":

 83. 84 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 959 Неутрално

  Македонското малцинство е като жирафа на Вуте -
  ,,Е па тетеково животно нема,, !!!

 84. 85 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#70] от "evtimvz":

  Под или над линия,стои ли този текст в антибългарската резолюция-стои.Гласували ли са Радан и Елена резолюция в която стои и този текст-гласували са.Край на историята.

 85. 86 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  До коментар [#76] от "evtimvz":

  Ако съдим по Гергов, БСП е другарче на ГЕРБ.

 86. 87 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Във България даже се говори за турско малцинство, което според мен не е правилно. Турция е млада държава. Има няма 100години.
  Ние сме тук от много преди. По правилно е да се нарича Отоманско малцинство, понеже сме останали от отоманското администриране........мда

 87. 88 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#78] от "uvtest":

  Никой не го е признал. Не лъжи!

 88. 89 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#85] от "uvtest":

  Браво! Няма корупция, няма шкафчета, няма записи, няма "ало Ваньо", няма провали, няма платени 500млн. за реактори, поръчани от ГЕРБ, няма Турски поток ...... На практика, няма кражби, няма корупция. А този текст, пак ти казвам, е от ЕНП-то и бабата, на която Божественият непрекъснато благодари за СРБ. БЛАГОДАРИ, разбра ли? Край!!!!

 89. 90 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#88] от "evtimvz":

  Така е,докато на власт са пробългарски сили,такова малцинство няма да бъде признато.Никога!Не съм оптимист,обаче,ако някога ДБ се докопат до властта,дали няма да го признаят.

 90. 91 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2407 Весело

  До коментар [#61] от "staro-nov dnevnik-ar":

  Интересно - аз съм потомък на такива преселници по бащина линия и нито той, нито дядо ми, нито пра-баба ми и пра-дядо ми са коментирали, че са "македонско малцинство" или са писали на безумния скопски "език". Ама сигурно ти, Дичев, Смилов и Раданча знаете по-добре от тях какви са били....

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 91. 92 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2407 Весело

  До коментар [#90] от "uvtest":

  Ще го признаят не, ами и "културна автономия" ще поискат. Те правят каквото им нареди спонсора, а всички знаем кой е той.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 92. 93 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  Този път дори германците Му дръпнаха черджето. Пътник е.

 93. 94 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#77] от "Пипера е много лют":

  Извине ме, ако съм те обидил. Анализът ти е правилен, но моят коментар беше, че в момента нищо положително в СРМ не може да се случи. Единствено качественото интервю, предадено от Дневник, е това на Л. Георгиевски.

 94. 95 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 716 Неутрално

  С подобни статии и нападки само се бетонират позициите на банкянския еднокнижник. Този човек усеща, че външния натиск по темата Македония бетонира общественото мнение и консолидира вътрешната му подкрепа. Реално от развалина през лятото (след щурма на Сараите, неумелия ремонт на кабинета, Констипацията и фамозните кюлчета и евра) в момента Борисов използва несръчния немски натиск върху него за да трупа дивиденти. Ако не е той, ще ги трупа господин Торбичка. В Берлин си дават сметка за това и вероятно и това е играта - да консолидират преди изборите партията на своето протеже с проформа натиск за Македония. Неслучайно Меркел единствено каза "трябва да се разберете", всички немски изявления по темата са от щурмбанфюрер надолу. Т.е. ниски топки имитират натиск.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 95. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 97 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2362 Неутрално
  за реактори, поръчани от ГЕРБ
  —цитат от коментар 89 на evtimvz


  Сигурен ли си,че точно ГЕРБ поръчаха реакторите???Много ли си сигурен???Всичката ви работа е такава-лъжи,полуистини,постановки и бутафория.После се чудите защо народът не подкрепи метежа и защо ви остави под опашката.

 97. 98 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Михаел Мартенс /не Мартен/ има вече няколко публикации за т.н. македонско малцинство в България и как България слага прът в колелото на евроинтеграцията на северна Македония. Той е навътре в проблема. Затова сигурно е наясно с него. И се прави на умряла лисица. Да вземе да изчете резолюциите, статиите, речите и пр. на македонистките организации по света, борещи се за целокупна Македония /пиринско, северна Гърция и вардарско/. Много е наясно за какво става дума. Най-малкото знае за речите на лидера на опозоционната ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски /утре може да управлява/, който завчера каза, че Заев ще направи "първата стъпка към отказ от македнонско малцинство в България". Мартенс, това изказване за какво ти говори? Не означава ли, че досега цялата политическа класа на Северна Македония застава зад подобно малцинство? Че се страхува Заев да не се откаже от идеята. Буди, ако не отвращение, някакво неудобство как сериозни журналисти се правят на умрели лисици да прокарват нещо си, заради ... пари, естествено. Нищо чудно. Когато Светлана Алилуева избяга от СССР още тийейджър видях "Щерн" с нейна снимка на корицата и заглавие Светлана Алилуева покзва своята свинщина. А "Щерн" беше нещо като интернет. Докопан от западни туристи или нещо подобно. С цветните си реклами и всичко, и въобще символ на... знаете какво.

 98. 99 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#90] от "uvtest":

  Е, вече разбрахме, че си герберастки трол. Сънуваш ли ДБ и Раданчо. Само него ти е в устата. Никого, никога ДБ няма да признае македонско малцинство. Виж, Истанбулската конвенция, може. Следя ги от близо и не само Радан. Има много свестни хора, но има и боклуци. Познавам и от двата вида.

 99. 100 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  Вярно е - има македонско малцинство. Намира се в ре-Публика Северна Македония. Това са тези, които остават, след като се приспаднат от населението й всички, с българско самосъзнание, албанци, цигани, сърби, арменци, евреи и разни друг, с ясно определена и доказуема принадлежност.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK