На живо

Коронавирусът по света: Чехия отпусна карантината (хронология)

Коронавирусът по света: Чехия отпусна карантината (хронология)

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук, положението в България следете тук.
Airbnb ограничи наемите за Нова година

Airbnb, американската компания за наемане на жилища, затруднява резервирането на апартаменти в навечерието на Нова година в Париж, Ню Йорк, Лондон и други топ дестинации, за да ограничи рисковете от нелегални партита по време COVID-19.


От четвъртък пътниците, които нямат положителни отзиви в профила си в Airbnb, няма да могат да наемат място за една нощ на 31 декември в САЩ, Франция, Великобритания, Канада, Мексико, Австралия и Испания, се казва в изявление на базираната в Сан Франциско компания.


Хората, които планират да прекарат последния ден от годината в имоти, резервирани през Airbnb, също ще трябва да се ангажират, че няма да организират партита в навечерието на Нова година и са наясно със съдебната си отговорност.


Резервациите в последната минута от хора, които искат да наемат място близо до собствения си дом и които не са получили положителни отзиви, също ще бъдат ограничени, каза Airbnb.


Новите временни правила са в допълнение към предишните мерки, въведени през август, съгласно които Airbnb забрани всички партита и събирания на повече от 16 души в изброените апартаменти по целия свят, за да ограничи разпространението на новия коронавирус.

Ваксинациите в Белгия започват от 5 януари

Белгийските власти представиха днес националната стратегия за ваксинация. Правителството вече съобщи, че ваксинирането започва от 5 януари догодина.


Първи ще получат ваксина хората, настанени и работещи в социалните домове, здравните работници, хората над 65 години и онези от 45 до 65 години, които страдат от хронични заболявания. Следващи ще бъдат заетите в т. нар. основни дейности (които не могат да работят от дома). Предстои да се уточнят списъците на хроничните заболявания и на основните дейности, уточняват местни медии.


Предвижда се след март догодина количествата произвеждани ваксини да нараснат и от началото на лятото да започне ваксинирането на хората извън посочените групи

Швейцария няма да затваря ски курорите

Швейцария няма да отстъпи пред чуждестранния натиск да затвори ски курортите за коледните и новогодишните празници, както направиха някои съседи. Това каза днес министърът на здравеопазването Ален Берсе, цитиран от "Ройтерс". Той обаче предупреди, че броят на новозаразените в страната продължава да буди безпокойство.


Правителството ще обсъди утре "средния път" в подхода си за борба с пандемията, който остави страната относително отворена и се уповаваше на дисциплинираността на обществото при спазването на хигиенните мерки за спиране на разпространението на COVID-19.

Чехия вдигна карантината

Чешките власти разрешиха днес отново да бъдат отворени магазините, моловете, ресторантите, баровете и хотелите, като по този начин разхлабиха някои от най-строгите мерки, въведени с цел ограничаване на рязкото увеличение на случаите на зараза с коронавируса. Разхлабването на мерките ще позволи завръщане към относително нормален живот в Чехия в навечерието на празниците на края на годината, предаде "Асошиейтед прес".


Чешките власти вдигнаха нощния полицейски час, забраната за употреба на алкохол на обществени места и забраната за работа на търговските обекти в неделя.


Но разрешението за подновяване на икономическата дейност е обвързано с определени условия. Ресторантите могат да обслужват само до четирима клиенти на маса в часовете между 6.00 ч. и 22.00 ч. и да работят само на 50 процента от капацитета си. Магазините и моловете трябва да ограничат броя клиенти до един на 15 квадратни метра площ.


Фитнес залите също подновиха работа, наред със зоологическите градини, парковете, музеите, галериите, библиотеките, обществените басейни и казината. Особено търсене има към услугите на фризьорските салони.


Концертните зали, театрите и кината обаче остават затворени.

Унгария съобщи за 182 починали с COVID-19 за едно денонощие, което е най-високият ѝ брой жертви на новия коронавирус за един ден, предаде "Ройтерс".


Общият брой на починалите в Унгария става 5324, а заразените са се увеличили с 6635 до 231 844.


Преди три седмици правителството на премиера Виктор Орбан въведе частична карантина, включително полицейски час в 19 ч. по Гринуич и затваряне на гимназиите. Началните училища остават отворени. Кабинетът тепърва ще прецени дали да промени ограниченията за коледните празници.

СЗО проучва възможността за "ваксинационни удостоверения"

Световната здравна организация не препоръчва издаването на "имунизационни паспорти" за възстановили се от коронавируса, но разглежда възможността да се използват "електронни удостоверения за ваксинация", отбелязва "Ройтерс".


На брифинг в Копенхаген представител на организацията обяснява, че тя проучва възможността за сътрудничество с отделните държави, за да се въведе подобна мярка.


Коронавирусът по света: Чехия отпусна карантината (хронология)

© Associated Press

Гърция удължи отново карантината

Атина обяви, че удължава ограниченията, наложени заради коронавируса, обяви говорителят на кабинета Стелиос Пецас. Втората блокада от началото на пандемията вече бе удължена със седмица, след като трябваше да приключи на 30 ноември, но бе даден нов срок - 7 декември.


"Има стабилизация или по-скоро спад на случаите, но по-бавно, отколкото очаквахме," каза Пецас. Потвърдените случаи в Гърция достигат 109 655, починалите са 2186.

Повече оздравели, отколкото заразени, в Русия

Нов рекорд на новозаразени в Русия - 28 145 за ден, при 25 345 предишния, сочат новите данни на оперативния щаб за борба с коронавируса. Оздравелите обаче са повече - 29 502-ма.


Общият брой на заболелите достига 2.37 млн. души, на оздравелите - 1.86 млн. Една четвърт от случаите са в Москва (7750), почти 3700 в Санкт Петербург, в Московска област - 1193-ма. В никоя друга област няма над 1000 новозаразени.


Починалите са 554-ма, при 589 ден по-рано. От началото на пандемията жертвите са 41 607, макар данни на Росстат да показват, че може и да е по-висок. Оздравелите са общо 1 859 851.

Над един милиард души по света са застрашени от живот в крайна бедност до 2030 година заради дългосрочните последици на коронавирусната пандемия. Това сочи изследване на ООН, публикувано днес. До това число може да се стигне, ако възстановяването се проточи и икономическата криза продължи, което ще тласне в бедност още 207 млн. души, предупреждава Програмата на ООН за развитие.


Според основния сценарий, основаващ се на нивата на смъртност в момента и неотдавнашните прогнози на Международния валутен фонд (МВФ), през идните 10 години още 44 милиона души ще попаднат под прага на бедността. Рязкото разрастване на крайната бедност обаче може да бъде предотвратено, според организацията. Чрез инвестиции в социални програми, добро управление, дигитализация и зелена икономика, развитието в света отпреди пандемията дори може да дори да бъде надминато, като от бедност могат да бъдат извадени 146 милиона души.


Пандемията от коронавирус е преломен момент и изборите, които лидерите ще направят сега, могат да поведат света в много различни посоки, предупреждава администраторът на Програмата на ООН за развитие Ахим Щайнер. Имаме възможност да инвестираме в десетилетие на активни действия, което не само да помогне на хората да се възстановят от COVID-19, но и да се върнат хората и планетата на пътя към по-справедливо, устойчиво и зелено бъдеще, допълва експертът.

Австрия обяви къде ще съхранява ваксините

На Виенското летище е създаден модерен логистичен център със специфична за доставяните лекарствени продукти хладилна система, където ще бъде съхранявана ваксината срещу COVID-19. Бързият транспорт на съхраняваните при ниски температури лекарствени препарати е изключително важен в момент, когато целият свят се подготвя за най-голямото логистично предизвикателство на новото време.


Новият Фарма хендлинг център, в чието изграждане са инвестирани 4 милиона евро, разполага с 1650 м3, хладилното хале е разделено на три отделени една от друга температурни зони. Температурата в тях се регулира в зависимост от нуждите на лекарствените средства, които се съхраняват. Системата "кутия в кутия" дава възможност за допълнително напасване на температурата до стойностите в диапазона на сухия лед.


Лекарствата, транспортирани в самолетите в специални хладилни контейнери, се доставят директно в хладилниците на Фарма хендлинг центъра. Пътят от кацналия наблизо товарен самолет до центъра е къс, което гарантира запазването на ниските температури на продуктите. След обмитяване на стоката тя се закарва до товарния терминал за транспортирането й с хладилни камиони. Новият Фарма хендлинг център на летището във Виена е единствен по рода си компетентен център за чувствителни на температурни колебания товари за цяла Източна Европа. /БТА

Испания затяга мерките за Коледа

Испанското правителство взе днес решение заедно с регионалните власти за Коледа и Нова година в едно домакинство да не се събират повече от десет души, заяви испанският министър на здравеопазването Салвадор Ия, предаде "Ройтерс". Целта на мярката е да бъде ограничено разпространението на коронавируса.


Взетото решение е смекчение на действащите към настоящия момент в Испания правила, съгласно които в едно домакинство могат да се събират най-много шестима души. Вечерният час на 24 и на 31 декември ще започва в 01:30 ч. след полунощ, а не както сега в 23:00 ч. Въпреки тези смекчения пътуванията на хора между различните региони в Испания ще продължат да бъдат забранени, като ще има някои изключения в периода от 23 декември до 6 януари, заяви Ия на пресконференция, като добави, че най-скорошните данни за коронавируса в Испания вдъхват оптимизъм. Министърът подчерта обаче, че трябва да се действа предпазливо. "За да обобщим, тази Коледа ще си стоим у дома...Желателно е хората да ограничат до максималната възможна степен движението си и социалните си контакти", изтъкна Иля.


Общият брой на заразените с коронавирус в Испания е над 1.66 милиона души, като това е един от най-високите показатели в Европа. Броят на смъртните случаи от вируса в Испания към настоящия момент е 45 784.


Коронавирусът по света: Чехия отпусна карантината (хронология)

© Associated Press

Над 100 хил. хоспитализирани в САЩ, а "идва тежка зима"

Броят на заразените с коронавируса, настанени в болница, в САЩ, надхвърли 100 хил. души за първи път от началото на пандемията, съобщи организацията "COVID тракинг проджект", цитирана от "Франс прес". В момента в САЩ има 100 226 хоспитализирани пациенти с установен COVID-19, което се случва за първи път, уточни в туитър организацията.


Американските власти се опасяват, че положението може да се влоши, тъй като всекидневно с положителен тест за коронавирус са над 150 хил. души. Очаква се увеличение в броя на заразените след Деня на благодарността, когато милиони хора пътуваха из страната, за да прекарат празника с близките си.
Само в Калифорния вчера са регистрирани над 20 хил. случая на COVID-19 и с това тя стана щатът с най-много установени случаи за един ден от началото на пандемията.


Според ръководителя на американските центрове за контрол и превенция на заболяванията Робърт Редфийлд е възможно да бъдат регистрирани още 200 хил. смъртни случая, свързани с коронавируса, в следващите три месеца, ако американците не приемат сериозно социалната дистанция и носенето на маски.


"В действителност през декември, януари и февруари ще е тежко. Всъщност вярвам, че ще е най-трудното време в историята на общественото здравеопазване на тази страна." 


Робърт Редфийлд,

директор на Центровете за контрол и превенция на заболяванията 

В Италия - без църковна литургия на Бъдни вечер

Италианците няма да могат да присъстват на църковна литургия в полунощ на Бъдни вечер и да пътуват между областите в страната по празниците, съобщи заместник-министърът на здравеопазването Сандра Дзампа, цитирана от "Ройтерс" и БТА. В последните седмици Италия съобщава за повече смъртни случаи, свързани с коронавируса, от всяка друга европейска страна, и макар увеличаването на новите случаи и на хоспитализациите да се забавя, правителството се тревожи от събиранията по Коледа.


Дзампа каза, че месата на Бъдни вечер трябва да приключи към 20.30 ч., за да могат вярващите да се приберат по домовете си преди началото на вечерния час в 22.00 ч. Освен това италианците не бива да канят в дома си хора, което не са членове на семейството им, на Коледа.


От 20 декември хората ще могат да пътуват извън района си единствено по неотложни причини, например за да се погрижат за самотен родител, каза Дзампа в интервю за частната телевизия "Ла7".


Правителството вече съобщи, че ски курортите ще бъдат затворени по време на коледно-новогодишните празници. Здравното министерство съобщи за 20 709 нови заразени и 684 смъртни случая, свързани с коронавируса, вчера, при 785 починали във вторник.

Германия удължава ограниченията

Германия ще удължи срока на въведените заради новия коронавирус ограничителни мерки до 10 януари, съобщи канцлерката Ангела Меркел, цитирана от "Ройтерс" и ТАСС. "Провинциите ще удължат срока на мерките от 20 декември до 10 януари. По принцип нещата ще останат каквито са сега", каза Меркел след разговори с ръководителите на германските провинции.


"Още през ноември казахме, че мерките ще останат в сила, ако няма съществени изменения (в ситуацията с коронавируса). Ако положението със случаите на заразяване продължи да се развива като сега, ще се срещнем още веднъж на 4 януари", съобщи Меркел.
Меркел заяви, че не може да каже кога ЕС ще разреши ваксина срещу новия коронавирус.


"Не мога да кажа дали това ще стане преди Коледа или веднага след това. Трябва да се изчака", каза тя.
Меркел уточни, че първо ще бъдат ваксинирани здравните работници и силите на реда, както и хора от третата възраст и болни.


"Знаем, че през първото тримесечие (на 2021 г.) ще получим 7 милиона дози", заяви тя, имайки предвид ваксините на "Модерна" и на "Пфайзер" и "Бионтех". За ваксината на "Астра Зенека" Меркел каза, че засега не може да съобщи нищо конкретно.


Коронавирусът по света: Чехия отпусна карантината (хронология)

© Associated Press

Под 40 хил. заразени в Индия

Четвърти ден поред Индия отчита под 40 хил. нови случая на коронавирус. С 35 551 нови случая днес общият брой на заразените става 9.53 млн., показват данните на здравното министерство, цитирани от "Ройтерс". Броят на новите случаи в Индия спада, след като през август и септември страната регистрираше най-големия дневен ръст на новите случаи в света. Сега се наблюдава спад въпреки празниците миналия месец, за които специалистите предупредиха, че може да доведат до рязко увеличение в числеността на инфекциите.


При все това Индия остава втора по потвърдени случаи в света след САЩ, където заразените са над 13.7 милиона. Смъртните случаи в Индия през последното денонощие са се увеличили с 526 и вече са общо 138 648, съобщи здравното министерство.

Френските здравни власти съобщиха за нови 14 064 заразени с COVID-19 през последните 24 часа, което е покачване спрямо вчерашните 8083, предаде "Ройтерс". За последния ден има и 313 нови починали от коронавируса, като общият им брой става 53 816. Общият брой на заразените става 2 244 635, петият най-висок в света.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  Значи и ние ще ги удължим. Бойко копира Меркел.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Хората хем не искат да спазват мерки, хем не искат да ги затварят. Е, как да стане?!
  И тука така, слободия. После някой мрънка за "състоянието на здравната система".

 3. 3 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4287 Весело

  Ще си пеят "Щиле нахт, хайлиге нахт" по домовете си, какво толкова.

 4. 4 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4287 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ще гледаме значи коледари и сурвакари с маски!

 5. 5 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  Дано не позная пак, ама в България ще удължават до края на май месец

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 6. 6 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 681 Гневно

  Носете си фереджетата и никакво пкразнуване на Рождество Христово и Коледа! И така докато заприличаме на Афганистан от времето на талибаните.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 7. 7 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Аз като си дойде сега в неделя и обратно на 20 декември, ме очаква 10-дневна карантина. Закупих консерви да имам нещо за ядене. Хазяина няма да го уведовявам, не е задължително, ако няма опасност за него и другите наематели. Бюрото по труда да ми л*****ю ср****ният., плащат ми, но няма санции. Плащам си наема редовно и избягвам контакт със съседите. Със хазаина си пишем по имейл, оплаках се последно, понеже единият негър беше опставил над 1 седмица матрака във входа и питах нарочно хазяина, знаейки че не той, дали той е поставил матрака пред входната ми врата и колко дълго ще стои там. Негъра му писал, тази неделя ще бъде махнат, дано, иначе пак ще пиша на хазяина. Малко ми е неудобно да минавам покрай вмирисаният матрак, и то вече над седмица, ще искам намаление на наема.

  Es muß Geld fließen!
 8. 8 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2038 Разстроено

  В милиардна Индия 500 починали, в седем милионна България - 150

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 9. 9 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 832 Неутрално

  До коментар [#7] от "slan777":
  Много добре, само не разбрахме какво стана с комшийката?

 10. 10 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  До коментар [#5] от "dark'star":

  Някакви мерки ще има докато завърши ваксинирането на повечето хора т.е по-другата пролет. Важното е децата да ходят на училище и бизнесите да работят горе-долу и да не се претоварват болниците.

 11. 11 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Името на негъра е необичайно, Nguetsop, май идва от Камерун. Ядосан съм му и поради постоянният рев на малкият му, но затова не мога да се оплаквам и затова си мълча.
  По цял ден приятелката му го държи в квартирата, без да го изкара навън, Те говорят френски, който език едва го разбирам, но като минавах покрай тяхната входната врата ми се стори да му казва, да млъкне веднага, тона беше заповеден и говореха на малкият. Мога да се оплача в полицията за майка, която занемарява гледането към бебето си, но тогава те щяха да разберат, че аз съм се оплакал, анонимно оплакване е трудно.

  Es muß Geld fließen!
 12. 12 Профил на zahariy
  zahariy
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Защо направо не направят мерките навсякъде до края на март и да се приключи.

 13. 13 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  До коментар [#8] от "fpyyh":

  Какви 500, дори по официални данни там са починали 138 хиляди. А колко са реално дори господ не знае, те дори не знаят колко човека е населението на държавата, има стотици милиони без лична карта, като гласуват ги маркират с печат на ръката че да не дойдат пак.

 14. 14 Профил на Густав
  Густав
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#11] от "slan777":

  Дръж ни в течение.

 15. 15 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1470 Весело

  "Още през ноември казахме, че мерките ще останат в сила, ако няма съществени изменения (в ситуацията с коронавируса). Ако положението със случаите на заразяване продължи да се развива като сега, ще се срещнем още веднъж на 4 януари", съобщи Меркел.

  Какъв е смисълът от ограничителни мерки, които не водят до съществени изменения??? Отрицателните ефекти от ограниченията са повече от положителните, но ще ги държим за да отчитаме дейност. Кипи безсмислен труд, който ражда потресаващи идиотщини! ... :-)

 16. 16 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  То не само в Испания, но и в Бг ще си стоим вкьщи и за Коледа и за Нова година.

 17. 17 Профил на nniikkii
  nniikkii
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Диктатура!!! Това само в Бълг...а, то Испания...ок, е, да, нормално, така трябва, в крайна сметка, има нужда от мерки сега, разумни са испанците!

 18. 18 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  То не само в Испания, но и в Бг ще си стоим вкьщи и за Коледа и за Нова година.

 19. 19 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1757 Неутрално

  То не само в Испания, но и в Бг ще си стоим вкьщи и за Коледа и за Нова година.

 20. 20 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  За облекчение на карантината препоръчвам домашен любимец. Помагат също игрите на маса, грижите за дома или поне за някакво растение.

 21. 21 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4598 Весело

  Ще си жулкате, ще си пафкате тревка, ще си спинкате, какво по-хубаво от това...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 22. 22 Профил на barona3
  barona3
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Ще си стоим у дома, само да отмине всичко.

 23. 23 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 562 Неутрално

  До коментар [#11] от "slan777":Дръж ни в течение.
  —цитат от коментар 14 на Густав


  На етажа ми са три жилища, моето, това на камерунеца и трето на един Джеймс, от Танзания, Той като негър на моята възраст има много хубава приятелка бяла германка, наложи ме се веднъж да се разминем веднъж в коридора. Той не спи всяка вечер в жилището си. Квартирата ми е hellhörig, понеже е строена 1900 година, значи че няма добра шумоизолация между стените. Искам да се махна и кандидатствам за социално жилище, но искат членски внос от 350€ и се чака поне 2 години. Готов съм да плащам максимално 450€ топъл наем, но изглежда това е ниска цена на наема, нормално към 650€, което ми идва високо. За да плащам 650€ топъл наем, трябва да печеля поне 2400€ бруто, което само веднъж досега съм успял. Като без квалификация. Но бюрото по труда ми предлага да ми плаща преклавикация, примерно за домоуправител с 2400 € брутна заплата.Сега заради Короната е по-различно, искат работа в вкъщи, но домоуправител не може да се върши в вкъщи. Иначе имам специализация като градинар, но това е работа за през топлите месеци пролет, лято и есен. и 3 месеца, през зимата, бях безработен, поне досега това функционираше. Работата беше добре платена и си позволявах отиване в България на почивка, имаше и пари за това.

  Es muß Geld fließen!
 24. 24 Профил на Loco Motion
  Loco Motion
  Рейтинг: 237 Неутрално

  За Гърция нищо не пишете, а ситуацията там е интересна, защото е сходна - можем по техните цифри да се ориентираме за развитието у нас. Освен това през лятото само за тях ще пишете, а сега - нищо? За мой ужас се наложи да чета в.Дума за информация :)))

 25. 25 Профил на bse17521826
  bse17521826
  Рейтинг: 93 Неутрално

  Човека е Сбъркан и Страха и Паниката го "Дебнат" от Всякъде. Когато се научите да Отговаряте за себе си ще станете Хора сега сте "Просто" Добичета затворени в Собствения си Мозък въдворен в Кошарата.

 26. 26 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  До коментар [#13] от "m17":

  Така йе.
  Реката Ганг влачи милиони трупове ,гледах по тубата.
  В Бомбай и Калкута няма тълпи като преди. Улиците пустеят.
  Пак в тубата даваха как камарят трупове по десет метра височина и ги палят.

 27. 27 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  Затягат мерките в Испания и има стотици хиляди хоспитализирани в Щатите ,щото Мангъров се подвизава по телевизиите им нон- стоп цяло лято ,а испанските и американските ганювци сядаха по пейки и бесняха по чалготеки и стадиони.
  Повечето вярват ,че земята е плоска и Били Гейтса иска да ги чипира чрез петже и кемтрейлс.

 28. 28 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  За САЩ положението е лошо заради смесения ефект на плямпалото Мангъров и оранжевото какаду - слугата на Кремль.
  Но кога Байдън стъпи в Белия Дом ,ако не забрави ше осъди Мангъров и оранжадата и ше изгони Ковида .Дотогава обаче ше дадат много колатерал дамидж.

 29. 29 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 667 Неутрално

  До коментар [#12] от "zahariy":

  ХАХАХАХА АМА ВИЕ ОщЕ ЛИ СИ МИСЛИТЕ ,чЕ ТОВА Е ВРЕМЕННО,ИДЕ ТРТАТА ВЪЛНА ИДЕ КОВИДЕ 21 И Т.Н ЦИРКЪТ ПРОДЪЛЖАВА

 30. 30 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  Дано не позная пак, ама в България ще удължават до края на май месец
  —цитат от коментар 5 на dark'star


  Единствената неясна подробност е месец май, ама коя година. Защото се промъкна една информацийка, че това може да продължи до 2025г. Затворената здравна система генерира достатъчно пришълци за Свети Петър, остава само да се поддържа на ниво ПеЦеРе-паниката. Ама последното е фасулска работа. И ние ще помогнем на света да се справи с пренаселеността на планетата. Засега ДНЕВНАТА смъртност се е увеличила ДВОЙНО. "Щото не носят маските правЕлно!". Дерзайте, пишман държавници!

 31. 31 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4598 Весело

  До коментар [#11] от "slan777":

  И със съседката какво стана?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 32. 32 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  Испания с най-строгите и логично най-малоумни "мерки" са в челни позиции по брой заразени. Толкова за смисъла от "мерки".

 33. 33 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  До коментар [#22] от "barona3":

  Човешката глупост не минава от стоене у дома. А тя в момента е най-страшното нещо.

 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7807 Неутрално

  Колко ли години после ще плащаме това стоене в къщи.

 35. 35 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  Хората хем не искат да спазват мерки, хем не искат да ги затварят. Е, как да стане?! И тука така, слободия. После някой мрънка за "състоянието на здравната система".
  —цитат от коментар 2 на #ОСТАВКА


  Мрънка, вместо да вземе тоягата и да блъска по тъпите, лакоми и нагли кратуни, които не са в състояние да управляват държава. И за всичко обвиняват "лошия матриял". А забравят, че и те са произлезли от този "лош матриял".
  А някои така и не разбраха, че търговската здравна система, съставена изключително от ТЪРГОВСКИ дружества, включително и Еднолични ТЪРГОВЦИ, работи за печалба, а не за здрава нация. Но печалба ще има именно при наплив на болни, а не при наплив на здрави хора. Затова и Ковид-пътеките бяха "позлатени" и другите болести "хвръкнаха", просто изчезнаха. Сега нямате никакъв шанс да влезете в болница, ако се разболеете тежко от "несъществуваща" болест. И за това вие сами ще сте си виновни. Не "държавниците"-търгаши, които ОСЕМ месеца ми държаха цървулите и едва сега "ще седнат да мислят", а вие самите. Ясно?

 36. 36 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  Ковид вакса - удостоверения? Баркодове , QR, татуировчици , може и чипчета . Що не ?То се води кондпирация ,не ли?

 37. 37 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  Цитат:
  СЗО проучва възможността за "ваксинационни удостоверения"

  ----
  Бе, колеги, непогрешимата филантропска пропаганда не обяви ли тез китайски практики за фашистки!?

 38. 38 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Цитат:СЗО проучва възможността за "ваксинационни удостоверения"----Бе, колеги, непогрешимата филантропска пропаганда не обяви ли тез китайски практики за фашистки!?
  —цитат от коментар 37 на Аскет


   Те китайците са ни дружки сега, конюнктурата се сменя в движение.

  'progressives' is the politically correct word for communists
 39. 39 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  До коментар [#34] от "Роси":

  Брех, че едва по-миналата седмица вие ревяхте за тотално затваряне!?! А сега чак се сетихте да питате за цената. Сори, вече е късно, получихте каквото искахте, сега всички ще си патим от акъла на хипохондриците а по-бедните ще си патят най-много.

 40. 40 Профил на dunavetc
  dunavetc
  Рейтинг: 253 Весело

  До коментар [#23] от "slan777":

  И със съседката какво стана?!

 41. 41 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  До коментар [#37] от "Аскет":

  Тие от ОПГ-то в СЗО очевидно са изперкали и стават все по-неадекватни.
  За къде къде по-страшни и по-смъртоносни болести не искат удостоверения и марки, сега с някакъв си грип, малко по-лют от обичайния ще въвеждат "удостоверения".
  Ами какво става с шарката, морбилите, полиомелита?
  Нима тези не са смъртоносно заразни, много по-заразни болести няма удостоверения за ваксинации а за грипа има.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK