"Озаряващо жълто" и "основно сиво" са цветовете на "Пантон" за 2021 г.

"Озаряващо жълто" и "основно сиво" са цветовете на "Пантон" за 2021 г.

© PantoneОзаряващо жълто" и "основно сиво" са цветовете на 2021 г., според института "Пантон" (Pantone). Това е "брак на цветове, отправящ послание за сила и надежда, за издръжливост и възвисяване".


Всяка година американският институт подробно анализира световните тенденции - от случващото се по модните подиуми и развлекателния бизнес до медиите и цялостното настроение в обществата - за да прогнозира кой може да е предпочитаният цвят за следващите 12 месеца. Мнозина дизайнери и модисти се съобразяват с избора му. Той е най-известен със своята система за съответствие на цветовете (Pantone Matching System, PMS), използвана от различни индустрии - печатарската, текстилната, модната и т.н. Тазгодишните цветове са под номера 13-0647 (жълтото) и 17-5104 (сивото).


"Озаряващото жълто" е светъл и весел нюанс, искрящ от жизненост; топъл и пропит от силата на слънцето", аргументират избора си от "Пантон". "Основното сиво е символ на солидни и надеждни елементи, които издържат вечно и дават здрава основа."

Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK