Колко е трудно да интервюираш Бойко Борисов

Колко е трудно да интервюираш Бойко Борисов

© Associated PressЕвропейската публична среда не съществува - хората в 27-те страни в ЕС живеят заедно, но в различни медийни светове. От липсата ѝ произтичат изпитания пред журналистиката, които интервюто на премиера Бойко Борисов с авторитетния германски вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" само потвърждава.


Това е един от основните изводи в коментара, който германският журналист Михаел Мартенс, дългогодишен кореспондент на ФАЦ за Балканите и изтъкнат познавач на региона, написа за "Дневник". Преди почти месец Борисов даде за ФАЦ първото си интервю, откакто през лятото започнаха антиправителствени протести. "Дневник" се обърна към разговарялия с него Мартенс за впечатленията му от срещата, завършила с цяла страница за Борисов във водещото германско издание и с коренно различни коментари в София и Берлин.


През октомври бях в София за интервю с Бойко Борисов. След 2006 и 2016 г. това бе третият разговор, който водя с него за "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Първият път още бе кмет, но тъй като всички знаеха, че рано или късно ще играе по-голяма роля в България, исках да се запозная с него и да разкажа за това на читателите си. Първото интервю протече доста зле, поне от моя гледна точка. Учудих се, че Борисов е популярен сред българите. Десет години по-късно, през 2016 г., преди всичко ставаше дума за ролята на България в миграционната криза, защото това много интересуваше германската общественост. Третото интервю, което се състоя през октомври 2020г., бе със сигурност най-необичайното от трите разговора.
То предизвика вълнения както в Западна Европа, така и в България, макар и по различни причини. Може би бе едно от най-необичайните интервюта с правителствен ръководител на държава от ЕС, което човек може да си представи. В него в крайна сметка се стигна до въпроса кой има достъп до спалнята на Борисов и какво правят на нощното му шкафче златни кюлчета, пачки пари и пистолет. За мен интервюто бе необичайно и защото във ФАЦ действа строга политика, която силно поддържам и самият аз: личният живот на политиците е табу. В този случай личното обаче придоби политическо измерение - дотолкова, че се озовах в непозната роля да задавам въпроси, каквито никога не бих задавал на политик - независимо намирам ли го за симпатичен или не.


(Един страничен коментар, макар да зная, че изпадам в немилост пред мнозината смятащи българския министър-председател за отговорен за всички проблеми на страната си: в личен разговор Бойко Борисов може да е много симпатичен и дори има качество, което за 25 години в журналистиката изключително рядко съм срещал сред политици: самоиронията.)


Но да се върнем към темата: след интервюто получих много съобщения от германски читатели, които ми написаха, че


не са знаели кой точно е Борисов, нито се интересуват от България,


но въпреки това са прочели интервюто докрай, защото темата е толкова необичайна. Един много важен човек в германската политика, чието име не мога да назовавам тук, разпращаше интервюто по имейл в Берлин, като отбеляза: "Ако на някого му се прииска да прочете необикновена история за секс и престъпления, не бива в никакъв случай да пропуска интервюто с Борисов във ФАЦ."


В България интервюто се смяташе за забележително по други причини. За интересуващите се от политика български читатели съдържанието, разбира се, не бе нито ново, нито необичайно. Всичко казано от Борисов в интервюто бе повече или по-малко известно. Необичаен обаче бе фактът, че Борисов изобщо дава интервю - първото му голяма от месеци, а и от началото на протестите през лятото. Така че не е чудно, че читатели в България искаха да знаят какво точно казва Борисов - и вероятно са били разочаровани, че са научили толкова малко от разговора.


Разбирам това разочарование. Но то ни води към проблем, за който много бих искал да пиша: проблемът с несъществуващата европейска публична среда. Живеем в Европейския съюз в общност от 27 държави, в които (поне на теория) важат едни и същи правила; живеем обаче в коренно различни медийни публични среди. От 20 години съм кореспондент на вестника си в Югоизточна Европа. Живял съм в Белград, Истанбул и Атина и продължавам да установявам, че има огромна пропаст в познанията между Изтока и Запада. Малки държави като Гърция, България или Литва например гледат с голям интерес към големите държави в Западна Европа и почти всички имат кореспонденти в Берлин или Париж. Обратното обаче не е вярно.


"​​​​​​​Германците знаят много малко за Гърция и още по-малко- за България или Литва. Повечето не знаят много дори за непосредствените си съседи на изток. Като цяло вярвам, че много повече поляци могат да отговорят кой е Йохан Волфганг Гьоте, отколкото са германците, които могат да свържат с нещо името на Адам Мицкевич. За Христо Ботев да не говорим."За мен като журналист това има много преки последици за работата ми: Дори във вестник като ФАЦ, чиито читатели са над средното ниво по германските стандарти, предварителните познания за България не са големи. А това има последици и за интервютата. Един пример: в разговора с г-н Борисов имаше откъс, в който ставаше въпрос за случая "Осемте джуджета", един от добре документираните случаи на корупция в България. Сметнах това за интересна част от интервюто и бих искал да задам повече въпроси по темата, но проблемът е, че германската публика, разбира се, няма идея дори какво са "Осемте джуджета". Престъпна група? Кодово име? Кои са осемте джуджета и защо това е важно? (Това всъщност е името на заведението, където според Антикорупционния фонд са се провеждали срещите на бившия шеф на столичното следствие известен като Петьо Еврото с хора, на които той да осигури бърза прокурорска или съдебна подкрепа и то даде името на разследването на фонда, излъчено в няколко серии - бел. ред.)


Това показва какво трябва постоянно да вземам предвид при интервю с политик като г-н Борисов: Известното и важно за интересуващите се от политика хора в България, е в повечето случаи неизвестно на читателите ми в Германия, както и на хората, на които трябва да обяснявам за България. И така не мога да задам много въпроси, които искам да задам, тъй като резултатът, макар да би могъл да е много интересен за българите, би объркал "моите" читатели.


След публикуването на интервюто с мен се свързват българи, които се оплакват - защо не съм използвал шанса си да говоря с Бойко Борисов, за да му задам други въпроси: за ролята на Цветан Цветанов например, за мнението му за Христо Иванов, за вилата на Ахмед Доган, за връзките му с Касим Дал или за "Апартаментгейт" - и така нататък.


Това със сигурност са интересни въпроси, само че всички те ме изправят, като германски журналист, който пише за германска публика: почти никой в Германия изобщо не знае кои са Касим Дал и Цветан Цветанов или какво е "Апартаментгейт". Така бих могъл да задам въпроса само ако изясня споменатите хора или връзки в самия въпрос - а това прави интервюто доста трудно за четене. Да добавим към това, че за разговори с правителствени ръководители на малки държави в повечето случаи няма много място.


"Това, че Борисов получи цяла страница в интервюто с ФАЦ, е абсолютно изключение. Толкова място вероятно има за интервю с Ангела Меркел или Еманюел Макрон, но не и за правителствения ръководител на малка държава. Това, че той все пак получи цяла страница, бе просто защото темата бе толкова необичайна."Проблемът е неразрешим: интервюта с политици от малки държави, на които в Германия се обръща малко внимание, винаги се колебаят между желаната журналистическа точност и известна повърхностност, неизбежна заради малките познания по темата дори на човек над средното образователно ниво и с интереси към темата над средните.


Още един пример за недоразуменията, които възникват от различните публични среди: скоро след публикуването на интервюто във ФАЦ в България се появи интересен анализ на разговора на историка проф. Искра Баева. Тя пише, с пълно право от българска перспектива: "За нас темата е толкова позната, че вече ни е омръзнало, но не е така за широката европейска/германска публика, за която въпросите и най-вече отговорите са новост." На друго място пише: "Няма нужда да продължавам тезите му във "Франкфуртер алгемайне цайтунг", защото те са ни добре познати." На това не мога да възразя. В анализа ѝ обаче има и друг момент, където г-жа Баева греши. Тя се пита защо, макар разговорът да е воден през октомври, се публикува почти два месеца по-късно. Пише: "Не мога да си представя, че толкова сензационно интервю случайно е отлежавало в редакцията на вестника почти два месеца. Очевидно трябва да потърсим причините другаде. Мога само да предположа какви биха могли да бъдат те." Сред предположенията ѝ е това, че разговорът бил неприятен за определени кръгове в Германия, особено в групата на ХДС/ХСС на Ангела Меркел, с която Борисов е свързан политически на европейско ниво.


Това предположение на г-жа Баева обаче е погрешно. Ако оставим настрана, че ФАЦ не иска от ХДС разрешение за публикуването или момента на публикуване на дадено интервю, обяснението е много по-банално: в седмицата преди 3 ноември имаше


само една външнополитическа тема, която наистина интересуваше


германците: изборите в САЩ.


Колкото и необичайно да бе интервюто с Бойко Борисов за германските читатели, никой не би искал да знае преди американските избори какво става в спалнята на министър-председател от малка държава някъде в Източна Европа. Така бе и в първите моменти след изборите, докато Тръмп поставяше резултатите от вота под съмнение. Едва когато развитията в Америка отново се бяха поуспокоили, на външнополитическите страници на вестника ни отново имаше място (а и в главите на читателите - внимание) за други истории. Това е баналната причина интервюто да почака толкова много. Когато и да бе публикувано обаче, проблемът с различните медийни публични среди щеше да остава.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 301 Любопитно

  Мноо е трудно.Но когато се бориш с него мое да земеш 2-3% на изборете.Мое да видиш и парламент ако се обединиш с Трифонсон,ама той неще.🐵

  Много съм прост
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 595 Весело

  Сега като монтира и машинките на Чавес ще гледате победата на избори през крив макарон....

 4. 4 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Шкафче, пачки, кюлчета, пистолет, мис гащи, къща в Барселона. Нашия толуп може да осигури люопитно четиво на германците. Особено ако им се обясни, че един балкански хитрец трупа в нощното си шкафче парите от техните данъци, с тях купива на любовниците си къщи и магазини. Приятно ще му стане на германеца, който пести всеки евроцент, да го гледа тоя как му краде парите.

 5. 5 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  “ никой не би искал да знае преди американските избори какво става в спалнята на министър-председател от малка държава някъде в Източна Европа. ”
  ——
  Начи преди изборите нямало интерес, но пък след тях — много даже. Доколкото разбирам конкуренцията за място на страниците на ФАЗ е било между ББ и Тръмп. Мачкай, Боко!

  Ма това там за “ малка държава някъде в Източна Европа” много готино.

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 6. 6 Профил на Max91
  Max91
  Рейтинг: 482 Неутрално

  ......................малка държава някъде в Източна Европа...............................

  Нивото на читателите било малко над средното за този вестник.Представям си какво е на другите под средното.

 7. 7 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Тоя журналист да им покаже на германците сега как се транспортират ваксините - с бус за кренвирши и се съхраняват в 50 годишен съветски хладилник.

 8. 8 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3419 Весело

  Не е! Не е трудно! Хич даже! Само учтиво го помолете с пачка по 500€ и едно златно кюлче, да ви разкаже за успехите си в строителството на магистрали! 😀 Ама, като не знаете подхода, кой ви е виновен?

 9. 9 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2779 Весело

  Тома Биков ги разкри тия, че Божков им плаща...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 10. 10 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2779 Весело

  Тома Биков ги разкри тия, че Божков им плаща...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 301 Любопитно

  Тома Биков ги разкри тия, че Божков им плаща...
  —цитат от коментар 10 на Николай Колев


  Плащаше им!Черепа е прагматик и спря кранчето,защото резултати йок!🐵

  Много съм прост
 13. 13 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Тома Биков ги разкри тия, че Божков им плаща...
  —цитат от коментар 9 на Николай Колев


  Тома Биков стана по тих от водата, от както ББ каза, че за изборите ще извади нови лица. Изстина му местенцето, пак ще трябва да обръща палачинката за да се пласира някъде.

 14. 14 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  [quote#12:"Шакир Зулов"][/quote]

  Черепа беше пич, докато даваше на толупа по 20 млн на година за "съпорт". Такава нагла кражба на обществени средства от ОПГ - Бойко, Влади и Менда, осъществена чрез НС с промяна на закон, не е имало в 30 г преход.

 15. 15 Профил на Юрий Петров Проданов
  Юрий Петров Проданов
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Не съм "патриот", но смея да отбележа, че в Германия силно са се интересували от България през 1915 г., когато малко по-късно сме мобилизирали 900 000-на армия и сме станали техни съюзници. Или през 1994 г. след онова 1:2 в САЩ. Фактите са от различен порядък, но казват само едно - интересуваш се от нещо, когато то пряко е свързано с или засяга конкретни твои интереси. А, иначе интервюто с Борисов си е повече за "Билд", отколкото за ФАЦ. Текстът на М.Мартенс пък може да се обсъжда на семинари със студенти от специалностите "Журналистика и ПР" - относно особеностите на интервюто като жанр. Толкова...

  yuriiprodanov
 16. 16 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2284 Весело

  "Колко е трудно да интервюираш Бойко Борисов"

  Трудно, трудно, колко трудно?
  Приклещват го с "жипката" на някое мостче, и го интервюират!
  (Също, както навремето, Господ давал акъм на военните! Причаквал ги на моста!)

  Само, и Боко, като добър ученик, и той да не форсира барата!

 17. 17 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2284 Весело

  До коментар [#13] от "nij50393132":

  ++

  Мая и Корни го чакат!

 18. 18 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4573 Весело

  Това обяснение е смешно. Хем ни казва как ББ е единственият с цяла страница интервю наравно с Меркел и Макрон, хем не бил интересен та за това видите ли трябвало да изчакат 2 месеца 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 19. 19 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  До коментар [#13] от "nij50393132":++Мая и Корни го чакат!
  —цитат от коментар 17 на Tzar Vova Josei-ki


  Съмнявам се. Такъв провалил се ренегат дори и те няма да го искат, тоя е дъното все пак.

 20. 20 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Властта е следствие. Причината за образа на властта са избирателите. Затова следващите 10 години ББ отново ще е премиер! Затова истинският господар на племето отново ще бъде ДПС!!!!
  Защото ДПС е създадено от ДС, която добре познава силните и слабите страни на избирателите. Наясно е с това, на какво е способно това племе, без да се самозалъгва и без да изкривява преценката си по субективен начин, характерен за едноличното управление при ГЕРБ. ДПС определено притежава висок, добре организиран, колективен интелект и знае как да организира в компактна маса и подчини в свой интерес хората с по-ниско IQ, възползвайки се от неосъзнато им самовнушение за повишена представа за себе си, което е видно за околните, но невидимо за тях самите. Затова ГЕРБ ще има бъдеще. Затова Иван Костов нарече вожда на добре организираната корпорация - ДПС - проклятието на България. Добре организираната материя винаги печели пред неспособната да се организира, макър и многократно да превъзхожда като маса организираната. Всъщност, "проклятието..." би трябвало да са онези, с ниското IQ.

 21. 21 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2361 Неутрално

  До коментар [#14] от "nij50393132":

  Дали тридесет !?? :) През социализма е просто АБСУРДНО да откраднеш нещо над 15 000 лева . Няма къде да ги харчиш ..., няма и чужбина

 22. 22 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3094 Неутрално

  Преди протестите не беше трудно, всеки ден в някоя от телевизиите, сега само във Фейсбук, о услужливите медии ни уведомяват редовно.

 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3448 Неутрално

  ​​​​​​​Германците знаят много малко за Гърция и още по-малко- за България или Литва. Повечето не знаят много дори за непосредствените си съседи на изток. Като цяло вярвам, че много повече поляци могат да отговорят кой е Йохан Волфганг Гьоте, отколкото са германците, които могат да свържат с нещо името на Адам Мицкевич. За Христо Ботев да не говорим.""

  България, Литва, Полша.... бяха жертва на друга образователна система та затова може би знаят ..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  До коментар [#14] от "nij50393132":Дали тридесет !?? :) През социализма е просто АБСУРДНО да откраднеш нещо над 15 000 лева . Няма къде да ги харчиш ..., няма и чужбина
  —цитат от коментар 21 на dejmos


  Това е най-смешното, ортаците му са се огледали в краденото му имане, като в приказката за Али Баба, разбойниците трупат с години имане, а накрая идва един - Сезам Отвори се - и работата се сг...са,

 25. 25 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4474 Весело

  Не е необходимо , защото ще се объркат хората съвсем от репортажите на " мисирките "...….

 26. 26 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3094 Неутрално

  До коментар [#23] от "дерибеев":

  Сега вече едва ли знаят кой е Гьоте.

 27. 27 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#23] от "дерибеев":

  Процентът на германците, знаещи много за Мохамед, нараства лавинообразно!

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  Ми и аз имам един въпрос. Немският читател (и политик) не се ли интересува, че ББ нарича Меркел "тази стара чанта" и това беше отпечатано в български вестник? А това, че, нали, баварския колега с двеста? Сексът и престъпността интересни, а политиката -- не.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 30. 30 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  До коментар [#23] от "дерибеев":Сега вече едва ли знаят кой е Гьоте.
  —цитат от коментар 26 на Тsonkooo


  Хайде сега, всички знаят, че е авторът на Малка нощна музика. Даже и Нина Чилова го знае тва.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 31. 31 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1847 Весело

  До коментар [#4] от "nij50393132":

  Ма гледам, че нещо не им обясняват (на меците у немско и на останалите европейци) как трупал пари в нощното шкафче. Да не би да има нЕкакъв проблем около доказателствата, че не смеят да пуснат у вестника такава пикантна и скандална новина? Пак за немския вестник намеквам, щото у нашенско си ги знам "вестникар ли?"-те как произвеждат новините...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 32. 32 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  До коментар [#4] от "nij50393132":Ма гледам, че нещо не им обясняват (на меците у немско и на останалите европейци) как трупал пари в нощното шкафче. Да не би да има нЕкакъв проблем около доказателствата, че не смеят да пуснат у вестника такава пикантна и скандална новина? Пак за немския вестник намеквам, щото у нашенско си ги знам "вестникар ли?"-те как произвеждат новините...
  —цитат от коментар 31 на gost22


  Да изтипосат снимката с чекмеджето с пачките, кюлчетата и пистолета до тази на ББ и заглавие "Един премиер - злато, пачки и пистолет", ако за теб не е красноречиво обяснение, не знам какво.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4222 Весело

  До коментар [#11] от "sbaleev":

  Е, ами Христос е Слънцето на правдата, ама ние си имаме нашето ясно слънчице, бате Бойко! За него ще пишем от изглев до залез и по мрак!

 35. 35 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  Е, може да няма обща европейска медйина среда, но Боко с безчинствата си спомага тя да се създаде, защото такъв престъпен тулуп, начело на европейска държава никъде няма.
  Виж в Африка, Централна Америка или Средна Азия - може.
  Но в случая с Боко варварството е в самата Европа.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 36. 36 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#35] от "Боян Таксиров":

  Т.е. интересен е и в Европа, като горила начело на държава от ЕС.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 37. 37 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":
  "Бе тоя Дневник ляга и става с Борисов! Да не ги е таковал-приватизирал, че все за него пишат?"

  Не, не ги е. Той е таковал едни други с 200 и една "прекрасна госпожа" също, защото бил имал и той "човешки потребности". То си е написано там в интервюто на ФАЦ. А "все за него пишат", защото Той е еманация на наглостта и простащината!

 38. 38 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  Сексът и насилието продават. Джурналисчето к'во се прай на пет стинки. Друг е въпросът, че Самохвалкото говори за красива дама, а може и да става въпрос за черен циганин, щото за него истина и лъжа са едно нещо. А, че нема нищо общо с Меркел - ма разбира се, как може да си мислите, че ние сме си помислили таквизи неща....
  —цитат от коментар 28 на Хи-хи


  Как можа да го кажеш туй нящо. Ма погледни Го само как е замижал с едното оченце на снимката -- от устните му ей сега ще се отрони поредната истина. Мда.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 39. 39 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  До коментар [#6] от "Max91":
  "Нивото на читателите било малко над средното за този вестник.Представям си какво е на другите под средното."

  Няма какво да си представяш, просто виж нивото на читателите на "Монитор", "Телеграф", "Уикенд", "Шоу", "Всеки ден", "Политика", "Новинар", "Борба - Велико Търново, "Марица" - Пловдия, "Струма" - Благоевград, а също така и "Труд", и "24 часа".
  То не е "под средното"!
  То е на дъното . . . . и копае надолу!

 40. 40 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Трудно е защото преводача не владее Банкянски !!!

 41. 41 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  Типично германско вискомерие и надменност -някаква държава в Източна Европа, германците не ги интересува нищо за България, ние сме над средното нво, глупаво самообожаване, което демонстрира немеца с претенции за журналист. Като не ви интерсува България защо пишеш и говориш за нея?

  Свободата, Санчо...
 42. 42 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3094 Неутрално

  До коментар [#30] от "Един вампир броди из Европа":

  Е, щом е чувала за "Малка нощна музика".

 43. 43 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  Тома Биков ги разкри тия, че Божков им плаща...
  —цитат от коментар 9 на Николай Колев

  Всеки, който напише нещо лошо за новопокръстения антикомунист по линия на дядо си Бойко е очевидно платен, може ли да си антикомунист, макар и пребоядисан като всички такива в България и да не си "наше момче", не само Мата хари и кюлчетата ще ти простят.

  Свободата, Санчо...
 44. 44 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3882 Неутрално

  До коментар [#5] от "Gretel":
  "Начи преди изборите нямало интерес, но пък след тях — много даже. Доколкото разбирам конкуренцията за място на страниците на ФАЗ е било между ББ и Тръмп. Мачкай, Боко!"

  Не си разбрала. Никаква конкуренция няма между Боко и Тръмп. Журналистът правилно е съобразил, че около пикантериите с президентските избори в САЩ никой нямаше да обърне внимание на неговото интервю с Боко, а журналистите искат да бъдат четени. За да бъде забелязано интервюто с пикантериите около Борисов, то трябваше да си изчака реда.

 45. 45 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  Колко е трудно да интервюираш Бойко Борисов ...
  —цитат от коментар 0 на Статия


  За един нормален човек, би било изключително трудно дори за една минута да издържи на разговор с лица като мутрата Борисов...
  А да проведеш цяло интервю с този екземпляр е истинско мъчение за съответния журналист.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 46. 46 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3882 Неутрално

  " Първото интервю протече доста зле, поне от моя гледна точка. Учудих се, че Борисов е популярен сред българите."

  Разбрал е какво представлява Борисов като интелект и се е учудил , че такъв примитив може да бъде популярен сред българите.
  Предполагам , журналистът вече си е направил изводите и за българския материал. Може би преди да опознае Борисов е имал по-високо мнение за българите
  Борисов е срам за България.

 47. 47 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  Като цяло вярвам, че много повече поляци могат да отговорят кой е Йохан Волфганг Гьоте
  ==============================================
  И могат да отговорят кой е Ханс Франк, Райнхард Хайдрих, Алфред Науйокс, Рудолф Хьос и много други велики представители на германската висша култура.

  Свободата, Санчо...
 48. 48 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  До коментар [#30] от "Един вампир броди из Европа":Е, щом е чувала за "Малка нощна музика".
  —цитат от коментар 42 на Тsonkooo


  Според мен нема министър на културата, който да не е чувал за Малка нощна музика. Та-та-та-таааа. . . .

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 49. 49 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1720 Весело

  Типично германско вискомерие и надменност ...
  —цитат от коментар 41 на Bornagain


  Глупости!
  В сравнение с всички европейски страни, най-много българи живеят и работят в Германия! Никой от тях не съм чул да казва, че германците са надменни и високомерни!
  Тази опорка се използва обикновено от проруски комунисти или от антиевропейци!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 50. 50 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 732 Неутрално

  На тях не им пука за България , те ни мислят за по долна категория хора и не без основание , предвид това което твори опозицията .... Най голямата опозиционна медия да взима интервю от журналист , който е взел интервю от Борисов... Все едно немци да питат български журналисти колко е трудно да се вземе инбтервю от Меркел. Това говори едно , нямаш абсолютно никакво доверие от аудиторията и се чака някой от вън да каже нещо лошо за Борисов. за да има стойност пред аудиторията. Пълна деградация и . импотентност в политическият смисъл на думата.

 51. 51 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  В сравнение с всички европейски страни, най-много българи живеят и работят в Германия!
  —цитат от коментар 49 на Рим

  В кланици, заразени с корона вирус в примитивни условия и със заплата три пъти по ниска от това коеето взимат немците за същата работа. Дори нямат пряк контакт с немц, началници са им турци или в най-добрия случай - поляци. Немците дори не говорят с тях.

  Свободата, Санчо...
 52. 52 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  Подобно презрително отношение като към източноевропейците немците демонстрират и към сънародниците си от бившата ГДР. С тях се отнасят като към втора ръка хора, този комплекс го има и самата Меркел.

  Свободата, Санчо...
 53. 53 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 97 Неутрално

  Властта е следствие. Причината за образа на властта са избирателите. Затова следващите 10 години ББ отново ще е премиер! Затова истинският господар на племето отново ще бъде ДПС!!!!Защото ДПС е създадено от ДС, която добре познава силните и слабите страни на избирателите. Наясно е с това, на какво е способно това племе, без да се самозалъгва и без да изкривява преценката си по субективен начин, характерен за едноличното управление при ГЕРБ. ДПС определено притежава висок, добре организиран, колективен интелект и знае как да организира в компактна маса и подчини в свой интерес хората с по-ниско IQ, възползвайки се от неосъзнато им самовнушение за повишена представа за себе си, което е видно за околните, но невидимо за тях самите. Затова ГЕРБ ще има бъдеще. Затова Иван Костов нарече вожда на добре организираната корпорация - ДПС - проклятието на България. Добре организираната материя винаги печели пред неспособната да се организира, макър и многократно да превъзхожда като маса организираната. Всъщност, "проклятието..." би трябвало да са онези, с ниското IQ.
  —цитат от коментар 20 на Анти Шишковци


  Ще го повторя по по-различен начин:

  Първо зад ДС и ДПС трябва да се разбира сегашната руска чекиска школа, която води началото си отпреди почти 100 години с идването на Сталин. Това, което са направили и оставили в България са го правили и трупали опит в сума ти други места по света, например бившите съветски републики. В момента най-активно действат в Беларус. По своята същност това е сатанински опит. Преди 2-3 дни писах вече за неговата поява (Ариман) след около 10 години в човешка инкарнация при англо-американците.

  Вече писах, имам усещане, че в момента е тръгнала една вълна след която някои неща в Русия ще поизсветлеят. По всичко изглежда помощта от Русия след 10 години ще е от значение. Ариман не е шега работа.

  Има още едно ниво отгоре на черномагьосничеството (по мои разбирания), но да спрем до тук.

 54. 54 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  Като цяло вярвам, че много повече поляци могат да отговорят кой е Йохан Волфганг Гьоте==============================================И могат да отговорят кой е Ханс Франк, Райнхард Хайдрих, Алфред Науйокс, Рудолф Хьос и много други велики представители на германската висша култура.
  —цитат от коментар 47 на Bornagain


  Поляците са образовани, и за Катин знаят, и за Франк. Може би затова са затънали в таквоз беззаконие.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 55. 55 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  Преди 2-3 дни писах
  —цитат от коментар 53 на M M


  Може да сте писали, но профилът Ви е празен.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 56. 56 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1720 Весело

  До коментар [#51] от "Bornagain":

  Глупости плещите!
  Няма да влизам в тъпи спорове с вас.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 57. 57 Профил на Ruslan Ivanov
  Ruslan Ivanov
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Дневник започва след коледно с немски мисир.

 58. 58 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
  彼得。斯托亚诺夫
  Рейтинг: 464 Неутрално

  много интересна тема. за мен още по-интересна е темата за липсата на "европейски" език. големите държави - сащ, китай, имат един официален език и като вестник от източното крайбрежие на сащ публикува значима статия, четат я около мисисипи и в орегон. датски вестник като публикува нещо интересно (глобално) си остава край проливите им. разбирам, че е хубаво да сме многообразни, но това многообразие си има и отрицателни страни. а не знам дали/как може това да се оправи/превърне в конкурентно предимство.

  -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
 59. 59 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1049 Весело

  от селски тарикат само селски номера...баце съм убеден че коефициента му на ителигентност е колкото му е телесната температура...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 60. 60 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 732 Неутрално

  До коментар [#58] от "彼得。斯托亚诺夫":

  Имаме общ език ирландският/не автентичният местен език/ ..... Добре , че са ирландците , че след Брекзита щеше да е доста конфузно да се иползва английски в ЕС КАТО ОСНОВЕН.

 61. 61 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 1259 Весело

  Очевидно журналистуцията не се влияе от граници и е разпространена навсякъде точно както най-древната си посестрима :)

  Facing Worlds
 62. 62 Профил на KYULC
  KYULC
  Рейтинг: 84 Неутрално

  (Учудих се, че Борисов е популярен сред българите.):по съм учуден, че БааациНИ имъ як съъъпорт от преподаватели на СУ "Климент Охридски"

 63. 63 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  До коментар [#6] от "Max91":

  Авторът е възпитан и не може в представянето на бай Х да обясни на читателите си колко прост е той. В спомена за първото интервю го е казал езоповски . От там идва трудността читателят да асимилира целият буламач за Мата Хари ,пунта мара ,шменти капели и КГБ

 64. 64 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1824 Неутрално

  Темата е много хлъзгава, поради недоказаностите в България.
  Нито нощните шкафчета и тяхното съдържание еднозначно са доказана собственост на Борисов, нито Мара Хари е "фаната" или поне разстреляна, нито е доказано, че Божков дължи пари. Дори точно обратното - защитата на Божков за отнетите лицензи е представила в съда служебна бележка от НАП, че лицето Васил Божков не дължи нищо на НАП. Има статия в медиапул по казуса. Така че ... Балкани, Сър!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 65. 65 Профил на M M
  M M
  Рейтинг: 97 Неутрално

  Може да сте писали, но профилът Ви е празен.
  —цитат от коментар 55 на Един вампир броди из Европа


  Има ги:

  1. Кликвате на ника "M M".
  2. Кликате на "cyh1472964375504918" (горе е).

  Мисля, че проблем се появи след като смених: "Visoka Topola" с "М М".
  Администраторите би трябвало да ги оправят тези неща.

 66. 66 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Дневник, едно и също мелите и то без доказателства за къщи в Барселона и прочие глупости. Всяка втора статия е за това.

  Много хитър
 67. 67 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3733 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Немецът пише, че за 25 години практика като мисирка... журналистка,
  не е интервюирал такъв симпатичен човек от народа,
  способен даже на самоирония.

  Намерил лесно, а се оплаква...

  Проблем са културните различия между напредничав Изток и западничав Запад.
  Оттатка немат человек или народ или сред народа.
  Там дреме народ затънал в инат.
  Не разпознава добрите си партийни и державни руководители.
  Не разбира и не избира

  До коментар [#16] от "Tzar Vova Josei-ki":

  "Колко е трудно да интервюираш Бойко Борисов"

  Трудно, трудно, колко трудно?
  Приклещват го с "жипката" на някое мостче, и го интервюират!

 68. 68 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 82 Весело

  Здравейте либерасти,
  датата днес е 28.12.2020 и
  Борисов и все още ваш премиер.
  Искам да се спукате от яд, щото по
  всичко се очертава още един мандат
  на ГЕРБ.

 69. 69 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Много трудно се взима интервю от нагъл и нахален, безочлив човек по принцип - отговорите никога не са по-въпросите, освен всичко друго.

  Не ми е известно дали случаят с Борисов е такъв, но ако съдим по други негови медийни изяви, тогава е твърде вероятно.

  За немците такава полемика е немислима, непонятна и невъзможна.

 70. 70 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7406 Неутрално

  Аз досега интервю не съм чувала. Той си говори, каквото си е научил и на въпроси не отговаря.

 71. 71 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  ..................................Нивото на читателите било малко над средното за този вестник.Представям си какво е на другите под средното.
  —цитат от коментар 6 на Max91


  Като на повечето участници в този форум, коино си мислят, че са върхът на интелигентростта и информираността.

 72. 72 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  До коментар [#68] от "Александър":

  Спокойно, пороя от сълзи и сополи по тръмпи няма да ви е за пръв и последен път, а борсата ви чака с отворени обятия.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 73. 73 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  Бойко, след Мата Хари идва Хара кири !

 74. 74 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  Бойко, след Мата Хари идва Хара кири !
  —цитат от коментар 73 на ahasver


  Идва следващия мандат, а за умнокрасивите брадат ... лидер

 75. 75 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  [quote#74:"zkm24533265"][/quote]

  в централния софийски доживотен може да има

 76. 76 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  [quote#74:"zkm24533265"]
  —цитат от коментар 75 на nij50393132
  в централния софийски доживотен може да има[/quote]

  За чичлемето ли говориш - за търговия с държавни тайни със сигурност може да се преди до живот

 77. 77 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  Какъв рев ще е за грознотъпите дебили тоя пак като се тръшне да грухти в правителствена...немам търпение бесепето да ви изнасили всичките.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 78. 78 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  [quote#71:"evpetra"][/quote]

  Не бе те са умнокрасиви тролчета, който обичат приказките и анимациите на Дубайската Шехерезада и изпълненията на брадатия Аладин и вече не летящия грипенчо

 79. 79 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  Здравейте либерасти, датата днес е 28.12.2020 иБорисов и все още ваш премиер. Искам да се спукате от яд, щото повсичко се очертава още един мандатна ГЕРБ.
  —цитат от коментар 68 на Александър


  Спукай се ти от радост, аз отдавна съм се изнесъл и ти се любувам от разстояние.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 80. 80 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  До коментар [#44] от "tacheaux":

  “ Журналистът правилно е съобразил, че около пикантериите с президентските избори в САЩ никой нямаше да обърне внимание на неговото интервю с Боко”
  ——
  Още две работи не разбрах: Едно— що повтаряш казаното от мен, и две— ти вярно ли смяташ, че журналистът в една медийна машина решава кога да се публикува материалът му?

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 81. 81 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2519 Весело

  "Това е баналната причина интервюто да почака толкова много"

  Баналната причина е, че е публикувано тогава, когато вестникът няма с какво друго да гъделичка низките страсти на една категория свои читатели.
  А иначе разбирам автора- не се случва често (а на някои сигурно въбоще не се е случвало) да вземеш интервю на политик- държавен ръководител, пълно със самоирония.
  Само дето нашичкиятн не е схванал, че това е своеобразното оръжие на ББ срещу компроматите.
  Негов патент, който работи вече 12 години.
  Авторът няма понятие и за това, какво се крие зад смелостта от тези позиции да излагаш на публичен показ своите недостатъци и грешки, които сам си определил като такива.
  Затова и лицемерите в България, които се хранят с трохите от политиката, не могат да намерят подход към отстраняване на ББ от властта.
  И ни карат да се превиваме от смях от техните ялови напъни.


 82. 82 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6464 Любопитно

  До коментар [#31] от "gost22":

  Ако няма новина ще си я измислят като канна рачева :-), когато отразяваше великите им въстания.

 83. 83 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  До коментар [#45] от "Рим":

  А да проведеш цяло интервю с този екземпляр е истинско мъчение за съответния журналист.
  =============================
  А бе комумуне, да беше прочел статията а не само заглавието, нямаше да пишеш глупости...

 84. 84 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7406 Неутрално

  До коментар [#74] от "zkm24533265":

  Вие не сте ли българин или пък не живеете в България?. Или там , където живеете, не казвате, че сте българин?

 85. 85 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Мутрата конкуренция на американския президент - ха, ха, хааа!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на razgrad.belgrad
  razgrad.belgrad
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Какво ли си мисли за българите тоя човек, който е запознат отблизо с безкултурника...Няма по-мразеща българите шайка от ГЕРБ: те смятат, че този безкултурен, прост и престъпен мутраген е най-доброто, което имаме. Представяте ли си?
  —цитат от коментар 86 на Сенсей НАНАЙ


  напротив, има по-мразеща българите шайка - шайката на псевдо да,опозицията, съставена от синчетата на номенклатурата, която си отглежда е такива бройлери-хунвейбини, които нямате лукса на сложното мислене, съобразяване и креативност, но за сметка на това имате способността да повтаряте като папагали едни и същи пропагандни лафове, надявайки се след 6874-тото повтаряне нещо от глупотевините да излезе верно....или поне малко от малко да изглежда така...

 89. 89 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  До коментар [#74] от "zkm24533265":Вие не сте ли българин или пък не живеете в България?. Или там , където живеете, не казвате, че сте българин?
  —цитат от коментар 84 на Роси


  Или какво ?

 90. 90 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  А Ристьо интервюта дава, само обаче ако са по темата дето иска той да говори в момента (че трудно си измисля момчето това дето не знае и не са му написали какво да каже) - моля не го питайте за неговото минало, автобиография, професионала кариера, политически успехи а пък не дай си боже да споменете Дуджака ще ви отсвири, щото за това не е дошъл да говори. Другото за което трябва са внимавате, е когато е в ефир и почне да шътка ... не питайте кой се обажда :-)

 91. 91 Профил на bosko
  bosko
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Щом се интересуват толкова от САЩ, нека Борисов публично подари на Байдън едно от кюлчетата си. Така ще станем мегагопулярни в Германия! В крайна сметка те са в европейски съюз, не в германо-сащиански.

 92. 92 Профил на zkm24533265
  zkm24533265
  Рейтинг: 104 Неутрално

  Щом се интересуват толкова от САЩ, нека Борисов публично подари на Байдън едно от кюлчетата си. Така ще станем мегагопулярни в Германия! В крайна сметка те са в европейски съюз, не в германо-сащиански.
  —цитат от коментар 91 на bosko


  Боко и сина на Байдаън ще станат първи дружки, стига Гешев да не мъти водата ще видиш как ще укрепне българо-американската дружба между народите.

 93. 93 Профил на KLINGON
  KLINGON
  Рейтинг: 317 Неутрално

  То на един премиер това му е основната задача - да им е лесно на чуждестранните журналисти да го интервюират???
  За качеството на Дневник, обаче, има една дума на немски - untergang :)

  "...Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците…"... из дописка на Васил Левски до в. Свобода, публикувана на 13.02.1871 г.
 94. 94 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  Това интервю беше колкото за германските, толкова и за българските читатели - неслучайно Боци го качи в профила си във фейсбук още същия ден. Трябваше му да разиграе етюд с внасянето на пачките и кюлчетата отвън и го направи (интервюто е снимано и с камера). Кризисен PR.

 95. 95 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 994 Неутрално

  кой друг, ако не премиера, да е отговорен за проблемите на държавата

 96. 96 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 994 Неутрално

  много е нагло от германци да твърдят, че тая малк държава не ги интересува чак толкова, като се има предвид най-вее подкрепата именно от гемранска страна за това правитеслвтов изиграла не малка роля за оставането му на власт. та сега да ми твърдят че това трябвало да отлежава цели два месеца щото американсите избори били важни е нелепо. светът съвсем не спря два месеца за тези избори, колкото и да са важни те.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK