Технологичните гиганти опитват тайно да влияят на администрацията на Байдън

Технологичните гиганти опитват тайно да влияят на администрацията на Байдън

© ReutersСилициевата долина работи зад кулисите, за да осигури висши роли за свои съюзници в по-малко известни, но все още жизненоважни части на администрацията на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън, в момент на нарастваща критика срещу големите технологични компании (Big Tech) от прогресивни групи и регулатори, съобщава "Ройтерс".


Преходният екип на Байдън вече е попълнил екипите, които ще разглеждат работата на различните агенции, с повече професионалисти от индустрията, отколкото нейни критици. Екипът също така привлече няколко служители от технологични компании, които се очертаха като водещи дарители по време на кампанията.


Сега ръководители и служители в технологични компании като "Гугъл" (Google), "Амазон" (Amazon.com Inc), "Фейсбук" (Facebook Inc), "Майкрософт" (Microsoft Corp) настояват да поставят свои кандидати на ръководни длъжности в държавните агенции, според четири източника на "Ройтерс".
Агенциите включват Министерството на търговията, Службата на търговския представител на САЩ, Службата за информация и регулиране (ключова агенция на Белия дом, която изготвя политики, засягащи технологичната индустрия), Държавния департамент и Министерството на отбраната, според източниците.


Много ръководители на компании, които в някои случаи са помогнали за събирането на пари за кампанията на Байдън или имат връзки с хора от преходния екип, все още имат огромен търговски интерес да прокарат кандидати на индустрията в Министерството на правосъдието и Федералната търговска комисия - и двете разследват дали технологичните гиганти злоупотребява с пазарната си позиция. Но наблюдението на тези агенции от прогресивни групи по интереси и членове на Конгреса вероятно ще затруднят усилията на Силициевата долина, казват източниците.


Разбира се, няма официален процес, чрез който такива имена и препоръки да се изпращат от индустрията до преходния екип.


"Всеки член на преходния екип и новата администрация ще има ценности, които са в съответствие с избрания президент и вицепрезидент по множество въпроси, включително технологичния сектор," каза говорителят на екипа Камерън Френч.


"Фейсбук" и "Майкрософт" са отказали коментар по темата. Шефът за комуникации на "Амазон" Джей Карни заяви пред "Ройтерс", че компанията не се опитва да внедри свои хора в бъдещата администрация. "Всяко внушение за противното е напълно невярно", каза Карни.


Говорителят на "Гугъл" Хосе Кастанеда заяви, че "като компания не даваме препоръки и не знаем за подобни комуникации".


В търсене на влияние


Изследователи, адвокати и консултанти, проследяващи прехода или работещи с екипа, казаха пред "Ройтерс", че ходовете са част от усилията на много служители на Big Tech да повлияят на бъдещите политики. Те също така искат да се уверяват, че администрацията на Байдън не е в плен на идеите на прогресивните демократи и нарастващото антимонополно движение, които постоянно настояват за по-строг контрол върху такива компании.


Технологичните гиганти опитват тайно да влияят на администрацията на Байдън

© Reuters


"През 2020 г. назначаването на главен изпълнителен директор или топ мениджъри на технологична компания директно във вашия кабинет излгежда лошо и е лоша политика", каза Макс Моран, изследовател от проекта "Въртящи се врати". Той добави, че съюзници на Big Tech са започнали да се появяват като кандидати за работа в администрацията на Байдън.


Бившият главен изпълнителен директор на "Гугъл" Ерик Шмид, един от титаните от Силициевата долина, е правил препоръки за назначения в Министерството на отбраната, докато компанията се опитва да получи договори във военния сектор, според три източника.


Шмид е председател на Комисията за национална сигурност по изкуствен интелект (NSCAI). Неговият заместник-председател в комисията, бившият заместник-министър на отбраната Робърт Уърк, информира екипа на Байдън за прехода по въпросите на националната сигурност. Името на Шмид също е излязло в дискусии кой да оглави работна група по технологиите на Белия дом - предложение, на което прогресивните политици се противопоставят, според три източника.


Един от хората, за които Шмит е търсил висша роля в Министерството на отбраната, е Кристофър Кирхоф, бивш помощник на председателя на началник-щабовете на военните сили в администрацията на Обама, който в момента работи в Schmidt Futures, съобщиха два източника. Според два източника Шмид е настоявал Джаред Коен, главен изпълнителен директор на Jigsaw, технологичен инкубатор, който работи като независимо звено в "Гугъл", да получи ключова позиция в Държавния департамент или Министерството на отбраната. Коен преди това е работил в Държавния департамент.


Говорителят на Ерик Шмид е отказал да коментира. Говорителят на NSCAI заяви, че всякакви действия на Шмит и Уърк като частни лица нямат връзка с NSCAI.


По подобен начин двама служители на "Амазон" попаднаха в екипите на новоизбрания президент, които ще преглеждат работата на Държавния департамент и Службата за управление и бюджет.


Сега ръководителите на "Амазон" настояват техни съюзници да имат места в администрацията на Байдън, според източници, които работят с прехода. Индра Ноои, бивш шеф на "Пепси" (Pepsi), която сега е член на борда на "Амазон", е спрягана да поеме Министерството на търговията, съобщиха три източника.


"Фейсбук", за разлика от останалите компании, вече е навлязла значително в преходния екип на Байдън, твърдят множество източници.


Технологичните гиганти опитват тайно да влияят на администрацията на Байдън

© Reuters


Един от бившите директори на компанията Джесика Херц е главният правен съветник в преходния екип на Байдън. Остин Лин, бивш мениджър за програмите на "Фейсбук", е в екип към Изпълнителния кабинет на президента. Ърскин Боулс, бивш член на борда на "Фейсбук", вече съветва преходния екип, заедно с Джеф Зинтс, друг бивш член на борда на "Фейсбук", който сега е избран да бъде координатор на Байдън по въпросите на борбата с коронавируса.


Друг съюзник на някои големи технологични компании е изборът на Байдън за държавен секретар Антъни Блинкен, който има връзки както с "Амазон", така и с Гугъл", според четири източника. "Гугъл" беше клиент на WestExec Advisors, която беше основана от Блинкен. Той също така помогна на шефа за комуникации на "Амазон" Джей Карни да бъде нает в медийния екип на Джо Байдън през 2008 г.


Кастанеда от "Гугъл" заяви, че отношенията на компанията с WestExec са продължили един месец през 2018 г. и компанията не е запазила нито един член на фирмата. Карни отказа коментар. WestExec Advisors отказа коментар. Блинкен не отговори на искания за коментар.


Четири източника заявиха, че имена, предлагани от технологични компании, са били обсъждани по време на срещи, проведени от различни екипи на Байдън. Тези екипи са направили няколко препоръки за наемане, казаха те.


Засилен отпор


Докато Силициевата долина иска да заеме по-голямо място на масата, отпорът от прогресивните групи е забележим.


През ноември 32 антитръстови, политически, трудови и свързани с тях групи изпратиха писмо до Байдън с молба да отхвърли влиянието на Big Tech компаниите върху неговата администрация.


Много от тези групи сега се обединяват и се опитват да прократ своите политики. Например няколко от 32-те са част от нова коалиция, която има за цел да разшири броя на групите, които следят влиянието на индустрията върху правителството. Алекс Харман, който следи монополите за Public Citizen, група за застъпничество, която е част от коалицията, заяви, че е бил на срещи с преходните екипи на Байдън с еда ясна цел - да се увери, че такива назначения не се правят от администрацията.


Екипите на Байдън се вслушват в притесненията ни, но няма много диалог, добави той. "Те не ни казват какво мислят, а просто ни питат какви са приоритетите ни."


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Тези корпорации са заплаха за човечеството и трява да бъдат унищожени в този им вид.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3392 Весело

  " Сега ръководители и служители в технологични компании като "Гугъл" (Google), "Амазон" (Amazon.com Inc), "Фейсбук" (Facebook Inc), "Майкрософт" (Microsoft Corp) настояват да поставят свои кандидати на ръководни длъжности в държавните агенции, според четири източника на "Ройтерс"."

  Бизнеси за много милиарди не могат да си позволят новата власт да мине без " правилните хора" на правилните места ! Е, поне за тях ! А колко още други интереси се борят за местенце около Байдън и компания, накланящи везните в тяхна полза.....

 3. 3 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2590 Неутрално

  В Силициевата долина работи каймакът на света.
  Там не е България да са по върховете шефчета с комунистическо минало или връзкарчета дето само крадат.

  Анатема на комунизма!
 4. 4 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Ценности, прогресивни групи...страшна работа 'начи.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 5. 5 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  Сигурно ще вкарат разни хора, Байдън е и доста центристки настроен, не очаквам някакви радикални промени. Може би ще се опта да върне net neutrality, което трябва да е хубаво за обикновените потребители, но например е малко вероятно да повлияе на олигополите при интернет доставчиците.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 6. 6 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4688 Любопитно

  Всичко вече е така навързано с технологии , че това изобщо не е учудващо. Духът е извън бутилката поне от 10 години, но само тези със шапките от фолио (и община Мездра) отказват да го признаят.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 7. 7 Профил на Кирил Иванов
  Кирил Иванов
  Рейтинг: 234 Любопитно

  Това беше фейк нюз преди, по време на, и седмиците след изборите в САЩ. Щото те тогава заработваха, а сега си получават отплатата.

 8. 8 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4688 Любопитно

  Тези корпорации са заплаха за човечеството и трява да бъдат унищожени в този им вид.
  —цитат от коментар 1 на Боян Таксиров


  Може и да са, но съм сигурен, че ти самият ползваш същите тези корпорации денонощно. Започвайки от твоят мобилен телефон и компютъра от който пишеш и се бунтуваш..... Така че хайде малко по полека с революциите.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 9. 9 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 818 Любопитно

  Е, сега яснол и е защо тези "гиганти" правеха всичко възможно за да пречат на екипа на Тримп? Ако някой не е разбрал защо Тръмп беше най-цензурираният човек в света - да прочете още веднъж статията...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 10. 10 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  Ами то в САЩ било като в България.
  И Тук големите "бизнесмени" - Пеевски, Домусчиеви, Ковачки...... имат свои представители на ръководни места в държавната администрация.

 11. 11 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боян Таксиров":

  Тези корпорации са заплаха за човечеството и трява да бъдат унищожени в този им вид.
  —цитат от коментар 1 на Боян Таксиров


  Вие нали сте ляв либерал?!? Ако се "унищожат" корпорациите в този им вид, глобализацията отича в канала. Те са основните печеливши от глобализацията. :-) Отдавна имат и силно политическо влияние, така че шанса да бъдат "унищожени" е нищожен.

 12. 12 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Журналистът от Гневник така е написал статията, все едно е член на Червено-Зелената партия.

 13. 13 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  За съжаление, след като стигнаха върха, тези компании вместо да са движеща сила на прогреса по-скоро го спират. Единствено Амазон от тях има инвестиции в разни смислени неща, които са извън черупката на основната им дейност. От Гугъл от години не сме виждали интересен нов продукт. Да вярно, че старите им станаха много добри, но нови нямат. Майкрософт винаги са си били спестовна касичка и от 20 г не правят прогрес, а укрепват монопола си.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 14. 14 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  До коментар [#3] от "anonim440":


  В Силициевата долина работи каймакът на света.Там не е България да са по върховете шефчета с комунистическо минало или връзкарчета дето само крадат.
  —цитат от коментар 3 на anonim440


  аха, там "краймака" на "каймака" са едни благородни, направо ангелчета. Вие чувате ли се какви ги говорите?!?

 15. 15 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5950 Неутрално

  До коментар [#10] от "Virgin":

  По-скоро обратното. Някои се опитват да направят и у нас подобен капитализъм, но на левите здрави сили не са щастливи.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 16. 16 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 444 Весело

  Колко нагло статията внушава, че big tech и прогресивните били противници. От много години насам това са политически съюзници, като през 2020 действаха заедно открито и в пълен синхрон в полза на Байдън. Big tech правиха и продължават да правят невиждана преди онлайн цензура, като заглушаваха скандалите покрай Байдън и промотираха всякаква помия и фейкнюз срещу Тръмп.
  Big tech и прогресивните са в конфликт по отношение на икономиката и данъчната политика. Първите печелят много, вторите искат високи данъци. Ако администрацията на Байдън успее да прокара данъчна реформа, най-вероятно ще направи това, което правеше Обама - вдигат се данъци уж за богатите, като същевременно се създават куп вратички за избягване на данъци от същите. Така big tech продължават да плащат ниски данъци, но лявата администрация се хвали как вдигнала данъците за богатите. Всички са доволни така, с изключение на средната класа, която продължава да плаща всичко. Балъците обаче не виждат това и ще продължават да са бедни лузъри, но щастливи щото богатите са уж прецакани.

 17. 17 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1123 Весело

  Тайно?! От кого пазят тайната?!😁😁😁😁
  След точно такива избори за какви тайни можем да говорим?!

  Който плаща - той поръчва музиката и танцьорките, които ще друсат кълки с усмивка и желание. Иначе...

 18. 18 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 444 Весело

  Журналистът от Гневник така е написал статията, все едно е член на Червено-Зелената партия.
  —цитат от коментар 12 на smotlixx


  Защо все едно? Той е. Ама не червено-зелена, а розово-зелена.

 19. 19 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5141 Весело

  Ало, дневникарчетата, тази статия поръчка на Тръмпи ли е или вие си знаете, че земята е плоска?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 20. 20 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2469 Неутрално

  Естествено "електроните кучета" ще бъдат назначени по постове за да свият много " милиарди държавни пари". Те работеха и работят за този ден от години. Преди 20 години никой не би помислил , че може да се избере човек с недобра психика,... оказа се може !! Никой не би допуснал ,........че в страната с толкова много " истински мъже"...ей, така за 10 години ще започнат масово да си режат пи....те или да си присаждат такива !?? :)) Всичко това влезе през ефекта "Пещерата на Платон"!

 21. 21 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1580 Неутрално

  КонспирациЙ и хибридни лъжи.
  Земята е плоска , луната е холограма ,братя Аргирови не са двама и мегскорпорациите нямат влияние в политиката в Америка:))))

 22. 22 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5950 Неутрално

  Тези корпорации са заплаха за човечеството и трява да бъдат унищожени в този им вид.
  —цитат от коментар 1 на Боян Таксиров


  И ръководителите, служителите и работниците - в трудово възпитателни лагери до живот, а семействата им - депортирани в планините!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 23. 23 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боян Таксиров":

  Да и за Тутракан, и за Турну Мъгуреле ! Трябва да ви сменят комунистическите чипове !

 24. 24 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1149 Весело

  Мухахаха, верните помагачи на "демократическата" партия изведнъж станали "лоши" щото искали сами да се "регулират" и "контролират"?
  Да бе, да, вЕрваме, как иначе!

  Малко прах в очите на "прогресивното" (т.е. комунистическото) крило на "демократическата" партия, афротъпанарите от всички цветове и "анти"фашистчетата, за да не лаят по Заспалия Джо още преди да е инаугуриран (нали така се казва на новговор?).

  Знанието е сила, информацията - власт
 25. 25 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3459 Неутрално

  Идолът още не е встъпил в длъжност и борбата срещу него вече започва. Свиквайте, идолопоклонници от тутраканската селищна система!

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 26. 26 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 444 Весело

  До коментар [#1] от "Боян Таксиров":

  Ти не разбра ли, че единствената причина да печелите избори е подкрепата на тези корпорации - пари, пропаганда, цензура?

 27. 27 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3459 Неутрално

  Тези корпорации са заплаха за човечеството и трява да бъдат унищожени в този им вид.
  —цитат от коментар 1 на Боян Таксиров


  Уничтожит как класс.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 28. 28 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боян Таксиров":

  Ти луд ли си? Искаш да се унищожат фирмите, които дърпат света напред и развиват технологиите и направиха маса хора заможни в това число и мен.

 29. Привържениците на Джо Байдън твърдяха, че нямало блато дето управлява САЩ. Сега сметката от 8 милиарда за изборите спонсорство към Демократическата партия кой ще я плаща? Ще ви излезне през носа.

  Жалка история.

 30. 30 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  Тези корпорации са заплаха за човечеството и трява да бъдат унищожени в този им вид.
  —цитат от коментар 1 на Боян Таксиров


  А ти защо ги ползваш като са заплаха???Таксиров, издишаш!

  shlshlshlshl
 31. 31 Профил на Reggie
  Reggie
  Рейтинг: 550 Весело

  За тези поне се знае, а колко незнайни герои от други има и е имало..

  ПП Аз само не разбрах Шмид, Шмит, Шмид, Шмит..Последно как се казва

 32. 32 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боян Таксиров":Ти не разбра ли, че единствената причина да печелите избори е подкрепата на тези корпорации - пари, пропаганда, цензура?
  —цитат от коментар 26 на Black Hawk


  ..и фалшификации на левите демократи..

  shlshlshlshl
 33. 33 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3459 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боян Таксиров":Ти не разбра ли, че единствената причина да печелите избори е подкрепата на тези корпорации - пари, пропаганда, цензура?
  —цитат от коментар 26 на Black Hawk


  Остави ги ти изборите, сега ще се борим за оказионистична власт и джендеризация на цялата страна.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 34. 34 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3459 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боян Таксиров":Ти луд ли си? Искаш да се унищожат фирмите, които дърпат света напред и развиват технологиите и направиха маса хора заможни в това число и мен.
  —цитат от коментар 28 на Шоршо


  Той ако беше луд, поне щяхме да знаем как да го лекуваме.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 35. 35 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Скоро хич няма и да е тайно, нали "те си го избраха".
  Тръмп може да е всякакъв, но все още е президент на щатите, а туитър ежедневно му налагат цензура.
  Корпорация казва на президента на usa какво може да говори и какво не може.

 36. 36 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2991 Неутрално

  В момент на нарастваща критика срещу големите технологични компании (Big Tech) от прогресивни групи и регулатори, съобщава "Ройтерс".

  Аххх, прогресивните па какво имат против тях? На практика те им осигуриха победата с цензурата си.

  Но така е в прогресивизма - врага с партиен билет винаги трябва да бъде громен. :)

 37. 37 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 622 Весело

  Безплатен обяд няма, Джо!

 38. 38 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  До коментар [#36] от "realguru":

  В момент на нарастваща критика срещу големите технологични компании (Big Tech) от прогресивни групи и регулатори, съобщава "Ройтерс".Аххх, прогресивните па какво имат против тях? На практика те им осигуриха победата с цензурата си.Но така е в прогресивизма - врага с партиен билет винаги трябва да бъде громен. :)
  —цитат от коментар 36 на realguru


  Прогресивните обвиняват големите, че не са достатъчно прогресивни и не цензурират достатъчно инакомислещите. :-)

 39. 39 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1948 Неутрално

  Ако Байдън прави политика, която очакват от него, корпорациите ще продължат да изнасят технологии за Китай и другаде. Ще продължи свалянето на гащите на САЩ но ме е страх да не се види и нашият гол г.

  подпис
 40. 40 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  До коментар [#36] от "realguru":

  "Прогресивните" ..... ??!

  Така ли им викат вече на комунистите ??!

 41. 41 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3559 Весело

  Странно, когато Борисов се оплака, че един председател на КРИБ му пробутал министри, въпросния подскочи, че това било нормално

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 42. 43 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 611 Весело

  "Прогресивни демократи" е нонсенс като КНДР. Нито едните, нито другите имат нещо общо с демокрацията, а са обикновени комунисти...
  А бай Джо вече усеща силата на пролетариата. Само го чакат да встъпи в длъжност и да го сменят с камилата...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 43. 44 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  Благодарение на патентите и ноухауто на силициевата долина, Тръмп можа да санкционира Хуавей. Без силициевата долина САЩ ще се върнат век назад.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 44. 45 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  До коментар [#8] от "padrino":
  До коментар [#11] от "Stargate":
  До коментар [#22] от "Незнайко в Слънчевия град":
  До коментар [#23] от "EU Fighter":
  До коментар [#26] от "Black Hawk":

  Когато има пълен частен монопол над стратегически аспекти от човешкия живот, като комуникация, взаимодействие, търговия, реклама и т.н. всичко от което представлява дигиталния свят, че и много повече, тогава не можем да говорим нито за демокрация, нито за свобода и човешки права, нито дори за капитализъм.

  Става въпрос за технологична дистопия в която ролята на човека е сведена до тази на програмируем бот и добитък.

  И дори тези, които защитават този кошмар, защото смятат, че им е изгодно, ще се окажат полезните идиоти, ако се позволи високотехнологичния тоталитаризъм да завладее още позиции.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 45. 46 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3459 Неутрално

  До коментар [#36] от "realguru":"Прогресивните" ..... ??! Така ли им викат вече на комунистите ??!
  —цитат от коментар 40 на Alex Ivanov


  Че тва е отдавна.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 46. 47 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3459 Неутрално

  Ако Байдън прави политика, която очакват от него, корпорациите ще продължат да изнасят технологии за Китай и другаде. Ще продължи свалянето на гащите на САЩ но ме е страх да не се види и нашият гол г.
  —цитат от коментар 39 на Иван K


  Писах вече, че повечето досегашни номинации на Байдън, бели, черни, хетеро- , хомо- и транссексуални, са работили за една консултантско-лобистка фирма, тясно свързана с оръжейната промишленост. В сравнение с това "технологичните гиганти" са бели кахъри. Отделно напиращите червени и розови кахъри, за които смяната на Тръмп с Байдън е само първият етап от борбътъ.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 47. 48 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#13] от "Viva la Evolution":

  Ето чети с какво се занимават от Алфабет https://www.gv.com/portfolio/
  Да не говорим за waymo, AI, quantum computing и какво ли още не...

 48. 49 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  До коментар [#45] от "Боян Таксиров":

  Когато има пълен частен монопол над стратегически аспекти от човешкия живот, като комуникация, взаимодействие, търговия, реклама и т.н. всичко от което представлява дигиталния свят, че и много повече, тогава не можем да говорим нито за демокрация, нито за свобода и човешки права, нито дори за капитализъм. Става въпрос за технологична дистопия в която ролята на човека е сведена до тази на програмируем бот и добитък.И дори тези, които защитават този кошмар, защото смятат, че им е изгодно, ще се окажат полезните идиоти, ако се позволи високотехнологичния тоталитаризъм да завладее още позиции.
  —цитат от коментар 45 на Боян Таксиров


  Надявам се осъзнавате, че тези лоши технологични компании се управляват от демократи, в смисъл демократи подкрепящи комунистическата, опс демократическата партия в САЩ, а не хора демократи. :-) До колкото знам Вие също подкрепяте същите пишмандемократи. Виждам, че сте започнали да проглеждате, защо им казваме билшевики и пишмандемократи. :-) Някой ден дори може и да осъзнаете, че те нямат нищо общо с демокрацията, нито със свободите на хората. :-) Бръщолевят тези неща за параван, а правят точно обратното.

 49. 50 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Хе, хе, заради възрастта и липсата на знания, Байдън ще е марионетка на всеки, който се доближи до него. Заради сина си ще е и обект на изнудване. Отделно е дългогодишен любовник на черния сатрап.

 50. 51 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  Паника, педалите от Калифорния искат да изтръгнат автоматите от ръцете на богобоязливете обичаши оръжията си американци

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 51. 52 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 622 Весело

  Нормално, който плаща, той избира музиката!

 52. 53 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  От известно време, влизайки в Ютуб постоянно ми се появяват клипове с Мая Манолова.
  При това стари - отпреди няколко години.
  А аз не съм я вкарвал в търсачката...
  Любопитно ми е, дали е така само при мен.

 53. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7814 Неутрално

  Поне работят за интересите на САЩ.

 54. 55 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1149 Весело

  Поне работят за интересите на САЩ.
  —цитат от коментар 54 на Роси


  Милото то.
  Работят само и единствено за СОБСТВЕНИТЕ си интереси за глобален и пълен монопол с максимални печалби, е, маскират ги като интереси на държавата, ама напоследък не си дават много зор.
  Пък и защо да си дават зор, като има предостатъчно заблудени екземпляри които даже вярват, че работят в името на прогреса и напредъка на цивилизацията.
  Без майтап...

  Знанието е сила, информацията - власт
 55. 56 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 635 Весело

  До коментар [#1] от "Боян Таксиров":Ти не разбра ли, че единствената причина да печелите избори е подкрепата на тези корпорации - пари, пропаганда, цензура?
  —цитат от коментар 26 на Black Hawk


  И измама... Съучастие в противоконституционни действия или на по-ясен език - държавна измяна.

 56. 57 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 635 Весело

  Поне работят за интересите на САЩ.
  —цитат от коментар 54 на Роси


  Да-да... точно на САЩ и децата в Централно Африканската Република... Работят единствено за своите интереси и Давос... Световният Икономически Форум... Тва съкратено на СИФ много прилича на СИВ...

 57. 58 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#5] от "fpyyh":

  Много си се заблудил. Отстъпките ще продължават. Тези хора наложиха Байдън защото Тръмп засегна интересите им...
  сега обаче предстои по-важното:
  ОТВАРЯНЕТО КЪМ КИТАЙ.
  Глобалните корпорации всеки ден губят от затварянега към Китай. затова Засп Джо ще бъде ПРИНУДЕН да възстанови почни напълно търговските връзки с Китай и отварянето на САЩ за технологичен грабеж от Китай (където глобалистите пак печелят)
  Виждате ли пиленца, лицемерното лукавство на левичарите неомарксисти: те уж са против глобалните технологични компании, а пак парите, благодарение на които извършват тази гиганска идеологическа кампания, идват от същите тези компании. Какъв е изводът?
  Има две решения:
  или ще има развод, което ще бъде убийствено във финансов план за неомарксистите. Обаче те вече отвориха гигатските пазари за "зелени" и "затоплистистки" сделки, на стойност десетки (стотици? представяте ли си нези числа) ТРИЛИОНИ долари. Невъзможно е да ги затворят. Следователно от един развод с глобалистите, неомарксистите ще са губещата страна.
  При продължавате на т. нар. Дяволски съюз (между глобалните корпорации и неомарксистките движения в КАЩ и по света) и двете страни ще спечелят и ще продължат експанзията н своите области (твърде вероятно в крайна сметка глобалните корпорации да се окажат губещата страна, както това стана със финансовите елити ,които финансираха националсоциализма)

 58. 59 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 635 Весело

  Благодарение на патентите и ноухауто на силициевата долина, Тръмп можа да санкционира Хуавей. Без силициевата долина САЩ ще се върнат век назад.
  —цитат от коментар 44 на Корки


  Нещо бъркаш компютри с компоти. На Бел като са разбили монопола преди половин век, Щатит да не би да са изостанали? Напротив, оставяйки монопола и служейки на някакви глобални химери в последните 50 години Америка се докара до бананова република.

 59. 60 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 635 Весело

  От дяволските съюзи всички печелят. Левите дръпват килимчето на средната класа и електоратът олевява. Олигархията пък си има шпиц командите и се обогатява безогледно. Единствено законност няма - съвсем като в България. След известно време се натрупва достатъчно недоволство сред масите, напрежение сред олигарсите и корупция в администрацията, което довежда до тирания. С измамата на изборите в Щатите наблюдаваме опит да се сложи край на републиканската идея и началото на ново глобално управление на технократи, които никой никога не е избирал. Експериментът, че човек може сам да се управлява и кове съдбата си, започнал с Индивидуализма (някои помнят Робинзон, когото изхвърлиха от нашето училище) и Просвещението, е на път да приключи. Събуждаме се в глобалната дистопия, където в името на сигурността (без войни) пожертвахме свободата. В крайна сметка правилото в случая е, че когато жертваш свобода за сигурност, губиш и двете.

 60. 61 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  "повече професионалисти от индустрията, отколкото нейни критици"
  И ЩО НЕ????
  Кво са направили "критиците" за човечеството???
  И да сравним с приноса на професионалистите...
  Критика Мария Габриел срещу професионалиста Кук,примерно

 61. 62 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2469 Неутрално

  До коментар [#19] от "Депутат 241":

  Не депутатстваш много по дневник :)
  Естествено поръчка от световния комунистически център , ама това се разбира от всеки байдънист ...

 62. 63 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Тези корпорации са заплаха за човечеството и трява да бъдат унищожени в този им вид.
  —цитат от коментар 1 на Боян Таксиров

  Бъдещето управление на света е на тия гиганти, къде границите падат, това е глобализма. Всичкия матрял чипиран.


 63. 64 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2754 Весело

  До коментар [#53] от "atmanpg":

  "От известно време, влизайки в Ютуб постоянно ми се появяват клипове с Мая Манолова.
  При това стари - отпреди няколко години.
  А аз не съм я вкарвал в търсачката...
  Любопитно ми е, дали е така само при мен."
  ============
  Само при теб.
  При мен такова нещо няма, може би защото харесвам спокойни брюнетки.

  Еретик
 64. 65 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  До коментар [#64] от "Костадин Иванов":

  Благодаря!
  Успокоих се.

 65. 66 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2469 Неутрално

  До коментар [#60] от "puknatastotinka":

  Аз също смятам ,че това са ПОСЛЕДНИТЕ нормални избори в САЩ (въпреки тоталните фалшификации в 6 щата), в останалите 44 не са предмет на оспорване. Пазарната система , ще бъде "подменена" със система за разпределение .
  Няма как да станат такива колосални здравни разходи ..трилиони
  - приемането на огромна група емигранти ..също разходи от трилиони ,
  - декларираното въвеждане на базов безусловен доход ще обезсмисли "паричната система"
  - ще бъдат ударени досегашните силни ..банките . Ще се премине към разпределени на фиктивни пари по карта , но с които може да си купуваш само неща които ти разрешават по .....
  - Маркс правилно е предвиждал ,че капитализма преминава към социализъм под натиска на "едрия капитал".
  - Социализма в СССР бе от други тип
  -Социализма е Китай от трети тип
  Това е с нормално !! Има капитализъм в Саудитска арабия , Финландия , САЩ...и навсякъде е различен

 66. 67 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3383 Неутрално

  До коментар [#60] от "puknatastotinka":

  На изборите в САЩ нямаше никаква измама. Колкото и да повтаряш една лъжа, тя няма как да стане истина.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 67. 68 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3383 Любопитно

  До коментар [#26] от "Black Hawk":

  Верно ли е единствената? А неадекватността на любимеца ти Тръмп недостатъчна причина ли ти се вижда?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 68. 69 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3383 Весело

  [quote#56:"puknatastotinka"][/quote]


  До коментар [#32] от "dfjftriktrcdt":

  Горчиви МАГА сълзи, Тръмп загуби, свиквайте.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 69. 70 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 635 Весело

  До коментар [#60] от "puknatastotinka":На изборите в САЩ нямаше никаква измама. Колкото и да повтаряш една лъжа, тя няма как да стане истина.
  —цитат от коментар 67 на vesolr


  То и ти колкото и да си повтаряш, че си полезен идиот, няма да как станеш...

 70. 71 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  До коментар [#67] от "vesolr":

  До коментар [#60] от "puknatastotinka":На изборите в САЩ нямаше никаква измама. Колкото и да повтаряш една лъжа, тя няма как да стане истина.
  —цитат от коментар 67 на vesolr


  аха, и Байдънчо от мазето, без кампания направи 10 милиона гласа повече от Обамчо. :-) Никаква измама, ама никаква! Вервайте ми! Само харизма и чар. хахах :-)

 71. 72 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3383 Весело

  До коментар [#70] от "puknatastotinka":

  Полезните идиоти повтарят за Кракени и измами. Живеете в паралелна Вселена, че си и вервате.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 72. 73 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3383 Любопитно

  До коментар [#71] от "Stargate":

  Ако има измама, докажете я. Ама не можете...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 73. 74 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Какво тайно влияние - Байдън е най-ярката дефиниция на марионетка в политиката - викат го да се кандидатира, плащат му кампанията, пишат му изказванията, фалшифицират му изборите - сега просто са дошли за това дето си е тяхно...

 74. 75 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 568 Весело

  Проблемът на ДП, като на всяка марксистко-лениниска формация е , че в един момент дейците и започват да се изяждат помеду си. Симбиозата между големите корпорации и прогресистите работи само докато имат общ враг. Лошият Тръмп е повален в калта и вече няма да пречи на новия либерастки рай. Следователно от сътрудничеството вече няма нужда. Досега големите технологични компании угаждаха на всякакви приумици на ляво-либералните, при това недвосмислено и категорично. Опитайте се да кажете например, че името на Кливлънд Индиънс не е расистко и веднага бивате баннат и заклеимен най-строго. Биг тек активно сътрудничат и на откровени терористи като БЛМ и Антифа, които рушат паметници на отците основатели и тормозят белите хора и некой не казва гък. Обаче в новата ситуация това вече не е достатъчно, прогресистите искат не просто сътрудничество, вече искат всичко. Здравият разум диктува големия бизнес да пее в хора на Тръмп, защото прогресистите всъщност искат унижтожаването му. На новата социална държава не и трябват големи независими субекти, а и трябват пропагандни рупори. Това вече се случи с Холивуд, сега наред са технологичните гиганти, които ще плачат за Тръмп, ама кел файда. Нищо де, това е само първото навиване на гайките, сериозното такова предстои, когато Камалчето захапе кокала. Да приветстваме новия смел свят. Оруел най-вероятно се чуди отгоре, как аджеба тия успяха да сбъднат и най-лошите му фантазии.

 75. 76 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  [quote#56:"puknatastotinka"]
  —цитат от коментар 69 на vesolr
  До коментар [#32] от "dfjftriktrcdt":Горчиви МАГА сълзи, Тръмп загуби, свиквайте.[/quote]

  Вежди,ти верно плака четири години,когато Тръмп президетстваше успешно...Байдънчо не е спечелил,фалшификациите са на лице..Свиквай!

  shlshlshlshl
 76. 77 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  До коментар [#60] от "puknatastotinka":На изборите в САЩ нямаше никаква измама. Колкото и да повтаряш една лъжа, тя няма как да стане истина.
  —цитат от коментар 67 на vesolr


  Имаше Вежди,не лъжи нагло.Защо тогава наблюдателите от РП бяха прогонени от вашите леви демократчета ??Защо бяха вписвани умрели хора и такива от други щати и други държави дори???Истината боли Вежди,но Байдънчо и шарлатаните от лявата ДП ще отговарят за това...

  shlshlshlshl
 77. 78 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 635 Весело

  До коментар [#70] от "puknatastotinka":Полезните идиоти повтарят за Кракени и измами. Живеете в паралелна Вселена, че си и вервате.
  —цитат от коментар 72 на vesolr


  Мхм, живеем в паралелна вселена за глобал-либералите. Наричат я "здрав разум"...

 78. 79 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Между другото първата снимка е култова и пророческа. Заспал Джо ходи трескав из опустошения Детройт с маска. Ето това ще бъде Америка след 4 години управление на ДП. Само че Джо Байдън най-вероятно ще бъде сред излишнште бели мъже, дори и физически да е жив. Другарката Камала вече вее кармазъ байряка.

 79. 80 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  [quote#56:"puknatastotinka"]
  —цитат от коментар 69 на vesolr
  До коментар [#32] от "dfjftriktrcdt":Горчиви МАГА сълзи, Тръмп загуби, свиквайте.[/quote]

  Весолрчо,ти така ли свикна с лъжите които твоите леви демократчета сипеха по адрес на президент Тръмп за руска връзка?Хванаха се като удавници за сламка за измислен натиск срещу Зеленски да разследва корумпето Байдънчо и неговото корумпирано отроче???И на импийчмънта левите ти демократчета бяха "ошамарени" в Сената съвсем заслужено..

  shlshlshlshl
 80. 81 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  Хвърли зад теб, за да намериш пред теб.

 81. 82 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 21 Неутрално

  До коментар [#1] от "Боян Таксиров":

  Корпорации винаги е имало и винаги ще влияят в политиката. Само преди 120 г. Дж. П Морган и Рокфелер са непобедим тандем в САЩ - като започнем от железниците, добив и производство на стомана, до телекомуникации и Финансовия монопол - нищо не се е променило. Изборите са просто шоу за електората.

 82. 83 Профил на Sleepy.J
  Sleepy.J
  Рейтинг: 21 Неутрално

  До коментар [#54] от "Роси":

  Душко, и таз година явно това дето ти е на раменете няма да проработи. Едрия капитал работи единствено за себе си.

 83. 84 Профил на Венко
  Венко
  Рейтинг: 88 Неутрално

  Вече не се казва "крайно леви", а "прогресивни".

 84. 85 Профил на qry39648641
  qry39648641
  Рейтинг: 56 Неутрално

  За съжаление, след като стигнаха върха, тези компании вместо да са движеща сила на прогреса по-скоро го спират. Единствено Амазон от тях има инвестиции в разни смислени неща, които са извън черупката на основната им дейност. От Гугъл от години не сме виждали интересен нов продукт. Да вярно, че старите им станаха много добри, но нови нямат. Майкрософт винаги са си били спестовна касичка и от 20 г не правят прогрес, а укрепват монопола си.
  —цитат от коментар 13 на Viva la Evolution


  Гугъл даже вървят назад като качество на основния им продукт. В търсачката им много отдавна се появяват само платени сайтове.

 85. 86 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3383 Неутрално

  До коментар [#78] от "puknatastotinka":

  Ами да, здравият разум победи - Тръмп беше наритан и загуби изборите. Ама вие още отричате да приемете реалността.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 86. 87 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3383 Неутрално

  До коментар [#77] от "dfjftriktrcdt":

  Стига лъга, Игоре. Резултатите са болезнени за теб, затова се крий зад "умрелите".
  Р-А-З-Г-Р-О-М!

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 87. 88 Профил на Yordan Babachev
  Yordan Babachev
  Рейтинг: 31 Любопитно
 88. 89 Профил на Enter_K
  Enter_K
  Рейтинг: 749 Весело

  До коментар [#2] от "samoedin":

  А онези от "технологичната четворка" раздаваха ли по 50$ преди изборите и събеседваха ли с тарторите на групировките около урните там :)

 89. 90 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2119 Неутрално

  Бъдещето управление на света е на тия гиганти, къде границите падат, това е глобализма. Всичкия матрял чипиран.
  До коментар [#63] от ".":

  Всъщност, процеса е обратен. Потреблението управлява дигиталните гиганти. Т.е. дигиталните гиганти вършат това, което масите искат. И ако утре се чипираме, то ще е защото сами това сме искали.

 90. 91 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1823 Неутрално

  "Прогресивни"?! Дей и леви боклуци.

  Sic transit gloria mundi
 91. 92 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3828 Разстроено

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Пророчески думи... и жест.

  Едни го хулеха: Той се лигави.
  Други почитаха... но не се справи.
  Зарад първите.

  https://rg.ru/2020/10/12/rodina-12-oktiabria-1960-goda-nikita-hrushchev-voshel-v-istoriiu-diplomatii-vmeste-so-svoim-botinkom.html

  След 60 години стремление,
  пак, в изходно положение.

  До коментар [#1]
  от "Боян Таксиров":

  Тези корпорации са заплаха за човечеството
  и трява да бъдат унищожени в този им вид.

 92. 93 Профил на gsn41691788
  gsn41691788
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Няма значение, тъй като, така или иначе, няма да има администрация на бай-дън....

 93. 94 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2119 Неутрално

  Тези корпорации са заплаха за човечеството и трява да бъдат унищожени в този им вид.
  До коментар [#1] от "Боян Таксиров":

  Ако искате да ги унищожите, изтрийте си профила от всичките.
  Ако искате да ги преобразите, създайте им конкурент.
  Не се сещам за друг демократичен начин.?

 94. 95 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3828 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Споко.
  Немате калифорнийски проблем.
  Не сте богобоязливи.
  Недейте се едни друг педалоплашете.

  Милиционерите сте державна власт.
  Само милиционери могат да се бранят с оружие.

  До коментар [#51] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Паника,
  педалите от Калифорния искат да изтръгнат автоматите
  от ръцете на богобоязливете обичаши оръжията си американци

 95. 96 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3587 Весело

  До коментар [#90] от "half truth":

  И ако утре се чипираме, то ще е защото сами това сме искали.
  ======
  :)..... Това е много лесно.....
  Биха те докарали до такова състояние.....че дори ше се редиш по опашки.....да те чипират....

  Bukalemun
 96. 97 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3587 Неутрално

  До коментар [#94] от "half truth":

  Не се сещам за друг демократичен начин.?
  ========
  Защо трябва да е непременно демократичен....?
  Днес във Франция отупаха една група тинейджъри....понеже си правили купон без разрешение.....
  Къде е тук демокрацията?

  Bukalemun
 97. 98 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  До коментар [#77] от "dfjftriktrcdt":Стига лъга, Игоре. Резултатите са болезнени за теб, затова се крий зад "умрелите". Р-А-З-Г-Р-О-М!
  —цитат от коментар 87 на vesolr


  Вежди,не може никой да те стигне в лъжите.Къде е руска връзка на Тръмп бе провенционалисте??/4 години лъжи и глупости,които повтаряше на твоите любими леви демократчета,а РУСКА ВРЪЗКА НА ТРЪМП Е САМО В ГЛАВИЧКАТА ТИ....Байдънчо не е президент, свиквай!!!!!!С фалшификации не се става президент.На 6 януари ще има много тъжни новини за теб и твоите леви демократчета,които БРУТАЛНО ФАЛШИФИЦИРАХА ИЗБОРИТЕ...

  shlshlshlshl
 98. 99 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  До коментар [#94] от "half truth":Не се сещам за друг демократичен начин.?========Защо трябва да е непременно демократичен....?Днес във Франция отупаха една група тинейджъри....понеже си правили купон без разрешение..... Къде е тук демокрацията?
  —цитат от коментар 97 на eti mehter


  Никой не е бил отупан бе ислямис..т...Пак не си в час.Полицаите са ги прогонили от незаконно сборище,а те са се нахвърлили върху полицаите.Във Франция законите трябва да се спазват,за разлика от Турция,където се лъже колко са болните от ковид-19..Ислямо-демокрация в разруха..Хихи... У вас в Турция половин Турция е по затворите и се избивате един друг като мухи,заради един неграмотен ислямис..т...

  shlshlshlshl
 99. 100 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  До коментар [#78] от "puknatastotinka":Ами да, здравият разум победи - Тръмп беше наритан и загуби изборите. Ама вие още отричате да приемете реалността.
  —цитат от коментар 86 на vesolr


  Глупости,никой не е бил наритан.Вежди,престани с твоите брутални и махленски обиди.С фалшификация ли се наритват хората бе?Твоите леви демократи и техните леви медии,наритват хората,защото искат кокала..Но,целият свят вижда фалшификации и престъпните демократчета ще бъдат съдени...

  shlshlshlshl
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK