Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".

Жители на Никарагуа пътуват с кон, за да се ваксинират срещу COVID-19 в Хондурас

Жители на Никарагуа пътуват с кон, за да се ваксинират срещу COVID-19 в Хондурас

Виж видеото
В Южна Африка строят класни стаи с тухли от пластмасови бутилки

В Южна Африка строят класни стаи с тухли от пластмасови бутилки

Виж видеото
Руската държавна пощенска компания вече използва роботи куриери

Руската държавна пощенска компания вече използва роботи куриери

Виж видеото
"Душата на водата": Нова статуя провокира жителите на Ню Йорк

"Душата на водата": Нова статуя провокира жителите на Ню Йорк

Виж видеото
"Пепелта покри всичко": Солниците на остров Ла Палма, които никой вече не иска да посети

"Пепелта покри всичко": Солниците на остров Ла Палма, които никой вече не иска да посети

Виж видеото

Арнолд Шварценегер, бившият губернатор републиканец на щата Калифорния, се обърна към сънародниците си във видео запис, който разпространи в неделя. В него той коментира атаката срещу Капитолия от симпатизанти на президента Доналд Тръмп и предупреждава до какво може да доведе това САЩ.


Израснал съм в Австрия. Наясно съм с Kristallnacht, или "нощта на счупените стъкла". Това е била нощ на яростно нападение срещу евреите, извършено през 1938 г. от нацисткия еквивалент на (днешната крайнодясна организация) Proud Boys ("Гордите момчета").


Сряда беше денят на счупените стъкла точно тук, в САЩ. Счупеното стъкло беше това от прозорците на Капитолия на САЩ. Но тълпата не просто счупи прозорците на Капитолия, те разбиха идеалите, които приемахме за даденост. Те не просто разбиха вратите на сградата, в която се помещава американската демокрация, те потъпкаха самите принципи, на които е основана страната ни.


Израснах сред развалините на моята родина, изгубила демокрацията си. Роден съм през 1947 г. - две години след Втората световна война. Докато израствах, бях обкръжен от съсипани мъже, които давеха в алкохол вината си заради участието в най-злия режим в историята.


Не всички сред тях бяха страстни антисемити или нацисти. Мнозина просто бяха поели по този път крачка по крачка. Бяха мои съседи.


Не съм го споделял публично, защото е много болезнен спомен, но баща ми се прибираше пиян един-два пъти седмично, крещеше и ни удряше и плашеше майка ми. Не го смятам, че е изцяло отговорен за това, защото същото причиняваше на семейството си съседът ни и неговият съсед... Чувал съм го с ушите си и съм го виждал с очите си.


Страдаха от шрапнелите в телата им и от емоционалната болка от стореното или видяното от тях. Всичко е започнало с лъжи, лъжи, лъжи и нетолерантност. Като европеец съм видял как нещата могат да излязат от контрол. Знам, че в тази страна и по света има много страхове, че същото може да се случи и тук.


Не вярвам, че е така, но вярвам, че трябва да сме наясно с мрачните последици от егоизма и цинизма.


Президентът Тръмп се опита да отмени резултатите от избори, и то от честни избори. Той пося този опит за преврат, заблуждавайки хората с лъжи. Баща ми и нашите съседи също бяха подведени с лъжи и аз знам накъде водят такива лъжи.


Президентът Тръмп е провалил се лидер. Той ще остане в историята като най-лошия президент в историята.


Хубавото е, че той скоро ще бъде иррелевантен, както е без значение един стар туит. Но какво да правим с тези на изборни длъжности, които допуснаха неговите лъжи и предателство? Ще им припомня какво каза Теди Рузвелт - патриотизмът означава да защитиш страната си. Той не означава да защитаваш президента.


Джон Ф. Кенеди написа книгата Profiles in Courage. Членове на моята партия заради безгръбначното си поведение никога няма да видят имената си в такава книга, гарантирам ви. Те са съучастници на тези, които вкараха в Капитолия знамето на самоувереността, че единствено те са прави.


Но не им се получи. Демокрацията ни устоя. След броени часове Камарата на представителите и Сенатът свършиха работата, която народът им е възложил, и сертифицираха изборането на Джо Байдън за президент. Каква страхотна демонстрация на демокрация!


Откледан съм като католик, ходех на църква и съм учил в католическо училище, научил съм Библията и Катехизиса. От онези дни съм запомнил фраза, която е валидна в сегашните дни: "Сърце на слуга". Тя означава да служиш на нещо по-голямо от теб самият. Това е нещото, от което се нуждаем да прояви новоизбраният президент - сърце на слуга на народа.


Нуждаем се от обществени служители, работещи за нещо повече от собствената им власт или собствената им партия. Нуждаем се от служители, работещи за по-висши идеали - тези, на които е основана нашата страна и към които се стремят други държави. Приятели от цял свят ми се обаждат непрекъснато разтревожени и загрижени за нас като нация. Една жена плачеше за Америка, чудесни сълзи на идеализъм за това каква би трябвало да бъде Америка. Тези сълзи трябва да ни напомнят какво означава Америка за света.


На всички, които ми позвъниха, казах, че колкото и да ти се къса сърцето от случилото се, Америка ще се измъкне от тези мрачни дни и ще засияе отново.


Виждате ли този меч - това е мечът на Конан Варварина. А за мечовете има нещо важно - колкото повече ги ковеш, толкова по-здрави стават, колкото повече ги удряш с чука и ги нагряваш в огъня, закаляваш ги в студена вода и отново ги ковеш и повтаряш това много пъти, толкова по-здрави стават.


Казвам ви го не за да станете майстори - ковачи на мечове, а защото демокрацията ни е като стоманата на този меч. На колкото повече изпитания я подлагат, толкова по-силна става. Демокрацията ни е подлагана на изпитание от войни, несправедливост и бунтове. Вярвам, че колкото и да сме потресени от последните събития, ще излезем от тях по-силни, защото разбираме какво може да изгубим.


Разбира се, че се нуждаем от реформи, за да не се повтори това никога повече. Трябва да потърсим отговорност от хората, докарали ни до това непростимо състояние. И трябва да надскочим себе си, партиите и несъгласията си и да поставим на първо място нашата демокрация.


Трябва и да се излекуваме заедно от драмата на случилото се - не като републиканци или демократи, а като американци. В началото на този процес, независимо от политическите симпатии, ви моля да се присъедините към мен, като кажете на новоизбрания президент Байдън: "Пожелаваме ви голям успех като наш президент. Ако вие успеете, нашата нация успява. Подкрепяме ви с цялото си сърце, докато се стремите да ни обедините".


А на тези, които мислят, че могат да отменят Конституцията на САЩ, обърнете внимание на това - никога няма да спечелите.


Ще подкрепяме новоизбрания президент Байдън днес, утре и завинаги, ако защитава демокрацията ни от тези, които бихя я застрашили.


Бог да ви благослови и Бог да благослови Америка!

Ключови думи към статията:

Коментари (236)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  Добре го преметнаха Дончо. Ама сам си е виновен.

 2. 2 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Бате Арни винаги е бил човек, спортист, предприемач и политик достоен за уважение. Браво!

 3. 3 Профил на Jeremy
  Jeremy
  Рейтинг: 242 Гневно

  Дневник, не може да публикувате толкова неграмотно написан превод! Нямате право просто! Не се излагайте така!

 4. 4 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2890 Неутрално

  е хванете един студент да направи бг субтитри, де... може и руски за някои колеги и волгин

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  Това е абсолютно вярно.

  Впогрома участваха хора с нацистки символи по дрехите, включително надпис "Осем милиона евреи не стигат".

  Това, което се случи преди 5 дни, надхвърля и най-черните кошмари на хора като мен, които обичат Америка: президентът на Съединените щати, лидерът на свободния свят, насъска тълпи от индивиди с откровено нацистки убеждения да щурмуват цитаделата на народовластието - Конгреса.

  Те влязоха в сградата с експлицитно обявеното намерение да линчуват несъгласни с опитите на Тръмп да извърши държавен преврат. Скандираха "Къде е Пенс?", търсеха Нанси Пелоси, за да я убият, трошиха мебели, разлазмали са фекалии по пода и стените.
  https://www.the-sun.com/news/2105149/trump-supporters-smeared-poo-capitol-building/

  За да защитаваш такива хора, ТРЯБВА ДА СИ НА ТЯХНОТО НИВО.

  Затова ми е мъчно за оредяващите поддръжници на Тръмп във форума, за някои от които имах по-високо мнение.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5780 Неутрално

  Тръмп е от немски произход.

 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3999 Неутрално

  Трудно е да се чете подобен необработен текст, направо е недопустимо да се публикува в такъв вид.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 8. 8 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  В цялата работа комичното е, че и едните и другите се сочат с пръст и се обвиняват във фашизъм, като с това по никакъв начин не оправдавам Тръмп или неговите т.н. фенове, както и не превъзнасям Байдън, който оставя одтискащо с немощта си впечатление.
  Това, което е безспорно тревожно, че в момента в света, а не амо в САЩ има остър дефицит на ако не велики, поне нормални държавници.

 9. 9 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1556 Гневно

  Това е гнусна подигравка с евреите от истинския Kristallnacht...

 10. 10 Профил на Сър Джон
  Сър Джон
  Рейтинг: 22 Весело

  Дневник, бавите се - досега трябваше да сте препобликували епохалната статия от фактор.бг(алтернативната телевизия алфа :) ), как Дончо щял да предприеме ядрена атака през последните дни от мандата!
  ШОК И УЖАСТ!

  А Нансито искала военните да спрат да изпълняват нарежданията на действащия все още президент - но любезно са и обяснили, че това е всъщност държавен преврат :) :) :)
  Демократски неволи :)

  "Хубава работа, ама либерална" - организацията на "Да, България" в Столипиново
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1962 Неутрално

  Чудесно написано. Дано поне част от казаното се осъществи.

 13. 13 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  Браво Арни!👍🏻💪

  https://youtu.be/bgLfOrVJJMg

  "Чуждестранен агент"
 14. 14 Профил на jfk47646143
  jfk47646143
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Щурмоваците на Тръмп пребиха полицаи до смърт на стълбите на Капитолия, крещейки: Къде е Пенс, да го обесим? Къде е Нанси, да я ...?

  Мислете си дали искате такъв диктатор.

 15. 15 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3595 Весело

  Бате Арни знае най-добре!
  SS, сред най-върлите нацисти и особено лагерната охрана, е била мощно нашпикована именно с австрийци!

 16. 16 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  Така е, друго си е БЛМ и Антифа, цяло лято чупеха, ограбваха, биеха и убиваха, ама нещо не прочетох/чух някъде да се възмутиш ..... фалшът и лицемерието ви вече са направо отвратителни.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  До коментар [#6] от "Тsonkooo":

  Тръмп е от немски произход.
  ▪️▪️▪️

  И?!

  "Чуждестранен агент"
 19. 19 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Нека позная - бат Арни сега вече е "либераст", "демократ", "обратен" и т.н. квалификации дето се сипят като пролетен дъжд в момента 😆

 20. 20 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  Щурмоваците на Тръмп пребиха полицаи до смърт на стълбите на Капитолия, крещейки: Къде е Пенс, да го обесим? Къде е Нанси, да я ...? Мислете си дали искате такъв диктатор.
  —цитат от коментар 14 на jfk47646143


  Не, искаме от щурмоваците на "Демократическата" партия - БЛМ и Антифа, цяло лято се любувахме на "мирните" им протести.

 21. 21 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Бате Арни знае най-добре!SS, сред най-върлите нацисти и особено лагерната охрана, е била мощно нашпикована именно с австрийци!
  —цитат от коментар 15 на xm...


  А Хитлер е австриец, както и бат Арни!

 22. 22 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Добре че не казал че са като комунистите .

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 23. 23 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  Много добре го е казал Шварценегер, гледах клипа от линк на колега под друга статия, лесно се разбира - трябва ти В1 ниво. Аргументите и паралелите са на място, но тъкмо ще ценят повече това, което имат.

 24. 24 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  Много добре го е казал Шварценегер, гледах клипа от линк на колега под друга статия, лесно се разбира - трябва ти В1 ниво. Аргументите и паралелите са на място, но тъкмо ще ценят повече това, което имат.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 972 Весело

  Арнолд е австриец също като Адолф.
  Баща му е бил член на СС, за разлика от Адолф.
  Да беше си замълчал поне.....

  Знанието е сила, информацията - власт
 27. 27 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Е, поне научихме, че в САЩ има правилни метежи (анархистите от BLM) и неправилни метежи, зависи кои повече облагодетелстват демократите. За едното те потупват по рамото и ти казват, че си гръбнакът на нацията (нищо че си безработна отрепка на социалки, замесена в криминална дейност), а за другото - че си фашист.

 28. 28 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2773 Неутрално

  Да обобщим дискусията...

  Освен това Тръмп сутрин, обед и вечер изяждал по едно пеленаче...

 29. 29 Профил на rodrigo
  rodrigo
  Рейтинг: 55 Неутрално

  До коментар [#17] от "Сър Джон":

  Може ли линк към самия анализ, ако ти е под ръка?

 30. 30 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 726 Весело

  До коментар [#15] от "xm...":

  Знае, я.

  В качеството си на син на Sturmabteilungmann...

 31. 31 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  Дано Байдън да има здрави нерви и да тръгне да връща вярата в институциите. Че много робинхудовци се навъдиха, които искат справедливост по бързата процедура.

 32. 32 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz"между другото двама от задържаните са поискали преводач от руски понеже не владеят "американски ") достатъчно добре )))))) А за Шварценегер , човек родил се и израсъл в Steiermark и прекарал голямата част от живота си в Америка , едва ли има човек който има по-голямо основание да направи такова сравнение , в края на крайщата той пие от извора

 33. 33 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  Това, което е безспорно тревожно, че в момента в света, а не амо в САЩ има остър дефицит на ако не велики, поне нормални държавници.
  —цитат от коментар 8 на tsvetko_51


  Няма как да има, това е бъг на "съвременната демокрация".

  Който за съжаление не знам как ще бъда "излекуван" или преодолян.

 34. 34 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 651 Неутрално

  До коментар [#14] от "jfk47646143":

  много по- вече ме притесняват необолшевиките от антифа и блм,зад тях стои и цялата пропагандна машина на масон-глобалистите. добр е ,че американският народ е въоръжен и номерата им много не минават като при кастрираните ментално европейци,които са наврени по домовете си от техносанитарните диктатури удобно въведени с извинението ковиде(колко удобно -24/24 в деноонищието всяваш страх и паника и потом Вся власт саветами НАЙС А ?)

 35. 35 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Последния път като гледах, витрините ги чупеха BLM (Burn-Loot-Murder) и мотивите им бяха именно расистки.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 36. 36 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5780 Неутрално

  До коментар [#18] от "putinxujlo":

  Аз вярвам в наследствеността.

 37. 37 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2890 Неутрално

  До коментар [#17] от "Сър Джон":

  може ли на 20 години да си консерватор? аз си ги представям консерваторите с 2-3 деца, че и някой внук... не на 20 още, де

 38. 38 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5780 Неутрално

  До коментар [#37] от "karatista":

  И аз така, на 20 са идеалисти социалисти.

 39. 39 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Нека позная - бат Арни сега вече е "либераст", "демократ", "обратен" и т.н. квалификации дето се сипят като пролетен дъжд в момента 😆
  —цитат от коментар 19 на herbaltea


  Не е обратен -- като млад го правеше за пари.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на jfk47646143
  jfk47646143
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всеки има право на протест. Но не и да убиваш хора. Затова виновен е и този, който ги насъска - Тръмп.

 42. 42 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  "президентът на Съединените щати, лидерът на свободния свят, насъска тълпи от индивиди с откровено нацистки убеждения да щурмуват цитаделата на народовластието - Конгреса."

  А когато тълпи оиндивиди с нацистки убеждения и символика щурмуваха институциите в Киев как беше? Не ви видяхме да сте възмутен?

  В Русия съм! В Русия съм!
 43. 43 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 301 Неутрално

  В Белорус не е ли подобно?
  На няккфи не им харесали изневиделица изборите и вилнеят??

  Ние, българите, го помним и от нашата политическа История..

 44. 44 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2577 Неутрално

  Холивид за американците е СОДОМ и ГОМОР ..., и мястото където се заражда джендърството. Къде му бяха мъжествените топки , когато БЛМ подстрекавани от Байдън и Харис плячкосваха американските градове ?? Да приемаш "електронния концлагер" за нещо нормално ..., корено противоречи на всичко онова за което си играл някаква роля !

 45. 45 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 559 Неутрално

  И все пак е плашещо, че за този Тръмп са гласували толкова десетки милиони американци, не коментирам идеите му, но самия той има харизма на празна консервена кутия край пътя. МНого по-зле от един Мусолини или Хитлер. Като нахакан търговски агент е, каквото и да ти говори, усещаш че те баламосва и поне аз се дразня много на такива.

 46. 46 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  [quote#17:"Сър Джон"][/quote]

  Може да е радикален опит да се натика духът ократно в бутилката -- БЛМ и пр. Бъдещите събития ще покажат. Арни хубаво приказва за Кристалната нощ, но дали няма да видим Нощ на дългите ножове?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 47. 47 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  До коментар [#14] от "jfk47646143":

  "Щурмоваците на Тръмп пребиха полицаи до смърт на стълбите на Капитолия, крещейки: Къде е Пенс, да го обесим? Къде е Нанси, да я ...?"

  Що, недопустимо ли е? Недопустимо ли беше в Мароко, Либия, Египет, Венецуела, Киев, Сирия?, Минск?

  В Русия съм! В Русия съм!
 48. 48 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Шварценегер, гиди либераст такъв. Марксист излезе, да му се не види.... 😁😁😁

 49. 49 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2773 Неутрално

  Шварценегер дава много лоша оценка на тукашните метежници, предвождани от Трио Новичок, и възхвалявани от пресата на олигарсите.

 50. 50 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2890 Весело

  До коментар [#44] от "dejmos":

  холивуд е провал! друго си е едно шарено брюкселско консервативно парти... и гонка по покривите

 51. 51 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Холивид за американците е СОДОМ и ГОМОР ..., и мястото където се заражда джендърството. Къде му бяха мъжествените топки , когато БЛМ подстрекавани от Байдън и Харис плячкосваха американските градове ?? Да приемаш "електронния концлагер" за нещо нормално ..., корено противоречи на всичко онова за което си играл някаква роля !
  —цитат от коментар 44 на dejmos


  Топките беха едно време, има ги и на снимки, ако те интересуват.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 52. 52 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2895 Неутрално
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на oneuser
  oneuser
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Докато израствах, бях обкръжен от съсипани мъже, които давеха в алкохол вината си заради участието в най-злия режим в историята."

  Значи хората са имали съвест. Което не важи за нашите комунисти. А комунизмът е по-зъл режим от национал-социализма.

 55. 55 Профил на jfk47646143
  jfk47646143
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тръмп ше остане в историята като първия президент, насъскал тълпи американци да убиват други американци само заради егото си.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4326 Любопитно

  "Президентът Тръмп е провалил се лидер. Той ще остане в историята като най-лошия президент в историята."

  Тази част от речта на Арнолд ми хареса най-много! Факт е, че Тръмпи патологичния Лъжец беше най-лошия президент в историята на САЩ! И след 20-ти януари същия отива на бунището на историята! Там е неговото място.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 58. 58 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  Дано Байдън да има здрави нерви и да тръгне да връща вярата в институциите. Че много робинхудовци се навъдиха, които искат справедливост по бързата процедура.
  —цитат от коментар 31 на еспресо


  Байдън е политик от кариерата и ще прави всичко каквото му кажат по ЦНН.

  Байдън е във властта от 1972 - това прави повече от 45 години, а знаем комунизма в Източна Европа му трябваха 45 години за да рухне. :)

  Така че той отдавна е закърмен с всичките трикове и хватки да си държи рейтинга високо, докато не прави нищо или още по-лошо играе по свирката на медиите, за да не му пострада рейтинга.

 59. 59 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  До коментар [#17] от "Сър Джон":Може ли линк към самия анализ, ако ти е под ръка?
  —цитат от коментар 29 на Rodrigo


  А видя ли, че модитата вече го изтриха !? Немам ни думи, ни нерви.

  До коментар [#29] от "Rodrigo":

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 60. 60 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2249 Неутрално

  Шварценегер дава много лоша оценка на тукашните метежници, предвождани от Трио Новичок, и възхвалявани от пресата на олигарсите.
  —цитат от коментар 49 на Аскет


  Между другото, бесилките не са измислени от триото. В Германия ПЕГИДА носеше бесилки за Мама и за некои други, а един предприемчив немец даже ги произвеждаше и продаваше -- почти като детски играчки, докато го спряха по съдебен път. Алтернатива за Германия, срещу която всички правилни партии уж се борят, беше създадена, за да канализира този протест, щото нали знаеш германците като пощръклеят. . .

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 61. 61 Профил на vvs08576060
  vvs08576060
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Слушайте бате Арни.

  Неговият път е пътят на дерадикализацията и денацификацията. Кариерата на Арни е връщане на мъжкото достойнство, изгубено в зверствата от Втората световна война.

  Това е мечът на Конан Варварина.

 62. 62 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  До коментар [#41] от "jfk47646143":

  Тръмп е в пряко нарушение на Раздел 18 алинея 373 от Федералния наказателен кодекс на САЩ: подбудителство към престъпление с употреба на насилие:

  "The federal criminal code (18 USC 373) makes it a crime to solicit, command, induce or “endeavor to persuade” another person to commit a felony that includes the threat or use of physical force. Simply put, it is a crime to persuade another person, or a mob of several thousand, to commit a violent felony."
  https://www.law.cornell.edu/uscode/text/18/373

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 63. 63 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2890 Неутрално

  До коментар [#56] от "Rodrigo":

  мда, и после на дърти години хуква по покривите в брюксел да се забавлява

 64. 64 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4326 Любопитно

  До коментар [#6] от "Тsonkooo":

  Тръмп е от смесен произход, баща му има германски произход, но майка му има шотландски произход, като тя дори е родена в Шотландия и чак през 1942 г. получава американско гражданство.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 65. 65 Профил на vvs08576060
  vvs08576060
  Рейтинг: 51 Неутрално

  До коментар [#44] от "dejmos":

  Аз твърдя, че Мосфилм, НТВ, Раша Тудей и Россия 24 са Содом и Гомор. Докажи, че греша.

 66. 66 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2773 Неутрално

  Не му е много чист косъмът на Арни, но нали е Наш Човек - всичко му се разминава...

  -----
  Арнолд Шварценегер е женен за Мария Шрайвър в продължение на 25 години и двамата имат четири деца. През 2011 г. става ясно, че преди 14 години Шварценегер е бил замесен в извънбрачна връзка със своя служителка, от която има син.

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Арнолд_Шварценегер

  --------
  On May 9, 2011, Shriver and Schwarzenegger ended their relationship after 25 years of marriage with Shriver moving out of their Brentwood mansion.[174][175][176] On May 16, 2011, the Los Angeles Times revealed that Schwarzenegger had fathered a son more than 14 years earlier with an employee in their household, Mildred Patricia "Patty" Baena.[177][178][179]

  Baena is of Guatemalan origin. She was employed by the family for 20 years and retired in January 2011.[181] The pregnant Baena was working in the home while Shriver was pregnant with the youngest of the couple's four children.[182] Baena's son with Schwarzenegger, Joseph,[183] was born on October 2, 1997,[184] and Shriver gave birth to Christopher a few days before on September 27, 1997.[185]
  Baena separated from her husband, Rogelio, a few months after Joseph's birth. She filed for divorce in 2008.[189] Rogelio said that the child's birth certificate was falsified and that he planned to sue Schwarzenegger for engaging in conspiracy to falsify a public document, a serious crime in California.[190]

  After the scandal, Danish-Italian actress Brigitte Nielsen came forward and stated that she too had an affair with Schwarzenegger during the production of Red Sonja, while he had just started his relationship with Shriver,[194] saying, "Maybe I wouldn't have got into it if he said 'I'm going to marry Maria' and this is deadly serious, but he didn't, and our affair carried on."[194] When asked in January 2014, "Of all the things you are famous for ... which are you least proud of?" Schwarzenegger replied, "I'm least proud of the mistakes I made that caused my family pain and split us up."[195]

  As of July 2015, Schwarzenegger was dating physical therapist Heather Milligan, 27 years his junior.[196]

  https://en.wikipedia.org/wiki/Arnold_Schwarzenegger #Divorce

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4326 Любопитно

  До коментар [#11] от "Patsis":

  Не е точно така Патсис, сега прочетох биографията на родителите му и се оказа, че те се женят чак през октомври 1945 г. тоест след края на ВСВ. И интересно и двамата му родители на Арнолд имат чешки корени.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Arnold_Schwarzenegger #Early_life

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 69. 69 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  Радвам се, че не си изпълни заканата да спреш да участваш във форума Норман ! Да, много бурни и драматични събития стават в Америка тия дни, някои от които сме ги гледали само като филмови сюжети ! Това, което повече ме тревожи от Америка, обаче, е.....България ! Блатото на ОПГ-то тук е повсеместно ! Американците имат сила да излязат и от днешната ситуация, но ние дали ще го направим подобаващо ?

 70. 70 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 1037 Весело

  Арни да не се ослушва, ами на следващите избори да се кандидатира за президент! Тъкмо ще е в правилната възраст, че сега е още млад, хах!
  Дядо Джо да съдейства да се промени конституцията, да не е задължително да е роден в САЩ кандидатът и айде ....

 71. 71 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 651 Неутрално

  До коментар [#57] от "Иво":

  А НОСИТЕЛЯТ НА НОБЕЛ ЗА МИР РАЗКОСТИЛ НЯКОЛКО ДЪРЖАВИ НА КОЕ МЯСТО ГО СЛАГАШ?

 72. 72 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 874 Неутрално

  До коментар [#56] от "Rodrigo":

  "Консерватор не значи монах или задръстеняк..." - това е единственото вярно от цялата помия, която си изсипал.

 73. 73 Профил на jfk47646143
  jfk47646143
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Убийството на хора бе породено от туитовете на Тръмп. Щурмоваците му няма да се спрат пред нищо, само заради това че вярват в лъжите му.

 74. 74 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 651 Неутрално

  До коментар [#37] от "karatista":

  ИМА ХОРА ,КОИТО ЗАПОЧВАТ ДА МИСЛЯТ ПО-РАНО.

 75. 75 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2890 Неутрално

  До коментар [#72] от "herbaltea":

  консерватор на 20-30 значи точно това, освен ако не е консерватор.това е нулев житейски опит.

  аз не четох останалата част от реферата.

 76. 76 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2577 Неутрално

  До коментар [#65] от "vvs08576060":

  Глупости ще доказвам нещо на байдънист :))) Говорим свободно и се борим за доверие
  Доскоро го правехме в една ОБЩА ПЛОЩАДКА в която можеше да има дебати. Сега вие си стойте във концлагера на Фейсбук, Туитър ....и всички електрони кучета . Ние ще си създаваме нормален свят , който се основава на неща написани в библията. ВИЕ там във вашата реалност всеки ден по ПЕТ ПЪТИ се събирате и пред КАМЕРИТЕ НА ЛАПТОПА декларирате "робска покорност към новата система !

 77. 77 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2890 Неутрално

  До коментар [#74] от "bnc59488372":

  като гледам как пишат с all caps са и турбо възпитани или недовиждат.

 78. 78 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#2] от "EU Fighter":

  Напротив, загуби цялото уважение на голяма част от фитнес индустрията, когато нареди да се махнат неговите плакати от Golden Gym, започна да лъже, за неща, които преди си е казвал (стероиди), както и да участва в документалки за пари и да подвежда хората. Той е просто поредният лицемер, решил да чисти имидж, в полза на политическата си кариера.

 79. 79 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4075 Неутрално

  До коментар [#69] от "samoedin":

  "Радвам се, че не си изпълни заканата да спреш да участваш във форума Норман !"

  Благодаря, приятелю. Прочетох коментарите след онази вечер и се убедих, че има хора, заради които си струва да се пише.

  Смятам просто да огранича присъствието си до темите за Тръмп; един бърз поглед под темата за Христо Иванов вчера ме убеди, че форумът наистина е превзет от лица, с които просто нямам какво да си кажа, а не си струва да си напрягам нервите, четейки словоотделянето им.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2306 Неутрално

  До коментар [#36] от "Тsonkooo":

  До коментар [#18] от "putinxujlo":

  Аз вярвам в наследствеността.
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️

  Т.е. така??:
  ВЧК》ГПУ》НКВД》КГБ》ФСБ》ПУТЕН》Путенланд?
  Съгласен съм:)

  "Чуждестранен агент"
 84. 84 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1190 Весело

  Австриеца си остава добър спортист, но слаб актьор и още по-слаб губернатор. Пробва се на доста поприща, но само трупането на мускули му се отдава.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 85. 85 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Шварци се оказва пропагандист, да? И то пропагандист на репресиите? На нова "нощ на счупените стъкла", на репресии този път не по национален признак, а срещу едни политически различно мислещи? Пропагандист на "червен терор", не?

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 86. 86 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4326 Любопитно

  До коментар [#71] от "bnc59488372":

  Ами, него го слагам някъде по средата на тази класация. :-)

  Иначе, пак в моята лична класация, най-великият президент който САЩ са имали някога е Франклин Рузвелт, велик човек извършил две велики неща - изкарва САЩ от най-голямата икономическа криза в нейната история (криза създадена от неговите предшественици, но това е друга история) и спомага за смазването на Оста на злото от онова време - нацистка Германия, фашистка Италия и милитаристична империалистическа Япония.

  И накрая, пак той е имал най-великата първа дама в историята на САЩ - Елинор Рузвелт! Една наистина невероятна жена!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 87. 87 Профил на rodrigo
  rodrigo
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Демек, светът, в който жените биват бити и насилвани, децата - също, хомосексуалните и циганите - дискриминирани. Е, ти не си нито едно от тия неща, затова този свят е много удобен за теб, вероятно.
  —цитат от коментар 80 на Сенсей НАНАЙ


  Поредният ти straw-man argument, не че можеш друго де.
  Първо, аз и моят близък кръг хора нито бием и насилваме жени, камо ли пък деца, а още повече да дискриминираме хомота. От цигани стоя на далеч.
  Ако някой си пребива жената, най-малкото, което е идея няма да си има що е то либералност или консерватизъм. Той просто е комплексар.

  Но...вече, ако такива като тебе искате правилата да ги определят всякакви социални и генетични аномалии и да бъдат избутвани на първа линия, за сметка на нормалните граждани, не мога да ви помогна. Отпор обаче, бъди сигурен, че ще има в световен мащаб.

  Никой нормален няма проблем, защото някой е черен, китаец, мюсюлманин или джендър. Проблемът се появява, когато някой от гореизброените реши, че му се полагат всевъзможни индулгенции, по дефолт, само на базаа цвят на кожата, религия или полови предпочитания. Наистина ли е толкова трудно за схващане?

 88. 88 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  В началото на кариерата си в Холивуд,агентът на Шварценегер настоял той да си смени името,щото звучало твърде нацистко. Но Арнолд отказал. Днес Арни се изплю на сурата си...

 89. 89 Профил на Сър Джон
  Сър Джон
  Рейтинг: 22 Весело

  До коментар [#17] от "Сър Джон":Може ли линк към самия анализ, ако ти е под ръка?
  —цитат от коментар 29 на Rodrigo


  Ето, и без това пейста ми беше изтрит - четете от тук

  https://www.facebook.com/szkwarek3107/posts/1109201329540365

  "Хубава работа, ама либерална" - организацията на "Да, България" в Столипиново
 90. 90 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално
 91. 91 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 407 Весело

  По нета пуснаха коментар как тръмпи ще опрости всички протестиращи само да си напишат името и предполагаемите престъпления. И толкова много се хванаха че се наложи официалните власти да заявят че не е вярно. Дедо дончо има най загубените привърженици 🤣

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 92. 92 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  Добре го преметнаха Дончо. Ама сам си е виновен.
  —цитат от коментар 1 на Paolo Di Canio  До коментар [#1] от "Paolo Di Canio":

  Като си толкова отворен,кажи какво трябваше да направи Тръмп за да запази властта си?

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4326 Любопитно

  Консреватор, в съвременните условия, означава да клониш към онази "нормалност", благодарение на която светът е такъв, какъвто го познаваме.
  —цитат от коментар 56 на Rodrigo


  Нормално консерваторите да си въобразяват това което ти си написал, но истината е, че благодарение на социалистите имаме неща, които днес намираме за напълно нормални. Примерно равни права за гласуване на всички граждани, наличие на профсъюзи (и съответно колективни трудови договори), право на отпуск, на пенсия, общодостъпно образование за всички, здравеопазване и т.н.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 95. 95 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1090 Гневно

  Разбира Арни от тези работи! Нали баща му е бил щурмбанфюрер /майор/ от СС и се запознал с майка му, която била концлагеристка в неговия лагер! Вижда се, че татенцето е запазил побойническите си навици и след войната!
  —цитат от коментар 11 на Patsis


  Айде по леко с ОПАШАТИТЕ ЛЪЖИ! Бащата на Арни е бил "старшина" (хаупт'фелдфебел) не щурмбанфюрер (майор), и майка му не е била негова лагеристка/съслужителка в конц'лагер! ДА, баща му е встъпил доброволно в нацисткаа партия през 1938, когато е бил шеф на местната полиция, не през 33-34. Досущ като близо милион "партийни членове" в нрб преди 89-кариеризъм и угаждачество.
  До коментар [#11] от "Patsis":

  Иначе много свестно изказване! Не виждам нещо фрапиращо неясно или противоечиво...е преди да съм прочел оригинала де. Ама и не видях никъде да нарича СИМПАТИЗАНТИТЕ на Тръмп "нацисти". Нито онези диваци нахлули в Капитола да ги нарича "нацисти".

  Интересно как ли нарича онези тълпи от Антифа и БЛМ които палеха и ограбваха магазини, без значение дали собствениците им са черни, бели и всичко останало между тях!

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 96. 96 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  Дедо дончо има най загубените привърженици 🤣
  —цитат от коментар 91 на Jalis Ironhammer


  Все пак идитите стриймваха и си правеха селфита, докато извършват федерални престъпления. Даже футболните хулигани, които са дости прости момченца се сещат да си крият лицата.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Сър Джон
  Сър Джон
  Рейтинг: 22 Весело

  Всъщност означава съвременно фаше или наци. Щото сега няма как да се брандирате, като нацита или фашисти. Не е приемливо.
  Не случайно Тръмп привлича дори и откровенни нацисти и бели супермасисти. Те са си съвременните нацисти/фащисти.
  —цитат от коментар 93 на Doge


  В клас по история ли си изучавал фашизма или широките ти познания се базират на "една жена каза" на пазара или пред клекшопа за алкохол?
  За неначетени другари като теб фашизма е нарицателно за несъгласни априлската либерална линия.
  Няма да стане другари, Аврора умре!

  "Хубава работа, ама либерална" - организацията на "Да, България" в Столипиново
 99. 98 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2890 Неутрално

  До коментар [#92] от "deaf":

  да спечели изборите, кво друго има да прави

 100. 100 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3527 Неутрално

  Снощи видеото имаше около 300 000 лайка
  Шварценегер е въплъщение на американската мечта - от емигрант от Европа до губернатор на Калифорния!

  klimentm
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK