На живо

Коронавирусът по света: Заразените във Франция са най-много от шест седмици (хронология)Дневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук, положението в България следете тук.
Стачка в "Санофи"

Синдикатите във френската фармацевтична компания "Санофи" (Sanofi) организираха днес еднодневна стачка в лабораторията, в която се разработва ваксина срещу COVID-19 и на още няколко места. Протестът е срещу съкращенията, които компанията планира въпреки подема на инвестициите на фона на пандемията, предаде "Асошиейтед прес".


Около 200 служители със синдикални знамена и мегафони се събраха пред входа на просторния научно-изследователски център в Марси-л'Етоал, Централна Франция. Те заявиха, че планираното закриване на стотици работни места в страната би могло да забави борбата с коронавирусната пандемия.


Компанията обяви миналата година, че планира да съкрати 1000 позиции във Франция за три години, за да повиши ефективността на организацията и да се приспособи към еволюцията на заетостта и "залозите от утрешния ден".

Британските лекари искат ваксинации за малцинствата

Водещи британски медици призоваха днес за приоритетно ваксиниране на малцинствените етнически групи в страната, тъй като те са диспропорционално по-силно засегнати от пандемията, предаде ДПА.


"Обезпокоени сме от неотдавнашни проучвания, които показват, че малцинствените общностите от африкански и азиатски произход не само са по-тежко засегнати от коронавируса, но е и по-малко вероятно да приемат да се ваксинират, когато им се предлага", каза пред вестник "Гардиън" Мартин Маршал, председател на Кралския колеж на общопрактикуващите лекари.


Той призова здравното министерство да включи етническата принадлежност като един от приоритетните фактори в програмата за ваксинация. Според него личните лекари могат да използват правото си на лична преценка при определяне на дозите, подходящи за малцинствените общности. Маршал и други експерти призоваха също да се води специална информационна кампания, която да разсейва предубежденията сред тези общности.


"Трябва да им разясняваме, че във ваксината не се съдържат месо и месни продукти, че няма свинско, няма алкохол и че ваксините са одобрени от религиозните лидери и религиозните съвети", каза Хабиб Накви, директор на отдел "Раси и здраве" на Националната здравна служба на Великобритания.

Броят на пациентите, лекувани от COVID-19 в болниците в Ирландия, намаля днес, след вчера беше регистрирано най-високото ниво от началото на пандемията, предаде "Ройтерс".


Значителното увеличение на заразяванията, заплашило да претовари здравната система, започна да намалява. Вчера в ирландските болници имаше 2020 пациенти с COVID-19 - над два пъти повече, отколкото при предишното върхово ниво по време на първата вълна на пандемията през април. Днес броят им намаля с 3 процента до 1954 души, а изписаните пациенти бяха повече от приетите.


Ирландия имаше най-бързо нарастващото ниво на заразяване в Европа в началото на годината, за което роля изигра разхлабването на мерките преди Коледа и разпространението на нова, по-силно заразна разновидност на вируса, открита най-напред в Англия.

ЕС иска ясен график за доставките на ваксини

Необходимо е производителите на ваксини да осигурят ясен график за доставките, заяви днес пред Европейския парламент еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис.


Тя съобщи, че "Пфайзер" ще осигури достъп до рамковото споразумение, сключено с Европейската комисия. Кириакидис не посочи срок, в който това ще се случи, нито дали части от договора няма да бъдат предварително заличени.


По нейните думи предстои и други производители да дадат достъп до договорите. Досега това направи само "КюрВак", чиито ваксини все още не са одобрени в ЕС. Евродепутати днес уточниха, че значителни части от документа, достъпен само в секретна канцелария на ЕК, са заличени. ЕП днес единодушно поиска договорите да бъдат разкрити.Необходимо е производителите на ваксини да осигурят ясен график за доставките, заяви днес пред Европейския парламент еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис.


Тя съобщи, че "Пфайзер" ще осигури достъп до рамковото споразумение, сключено с Европейската комисия. Кириакидис не посочи срок, в който това ще се случи, нито дали части от договора няма да бъдат предварително заличени.


По нейните думи предстои и други производители да дадат достъп до договорите. Досега това направи само "КюрВак", чиито ваксини все още не са одобрени в ЕС. Евродепутати днес уточниха, че значителни части от документа, достъпен само в секретна канцелария на ЕК, са заличени. ЕП днес единодушно поиска договорите да бъдат разкрити.


Затрудненията днес са свързани с липсата на достатъчно възможности по света за производство на поръчаните количества ваксини, поясни Кириакидис. По нейните думи с очакваното този месец одобрение на трета ваксина в ЕС се осигуряват необходимите количества препарат за имунизирането на всички пълнолетни европейски граждани.
Еврокомисарят отбеляза, че държавите от ЕС нямат право самостоятелно да преговарят за ваксини с производители, с които комисията вече се е договорила. Тя добави, че засега няма окончателни данни дали ваксините действат срещу мутациите на вируса на новата болест.
Затрудненията днес са свързани с липсата на достатъчно възможности по света за производство на поръчаните количества ваксини, поясни Кириакидис. По нейните думи с очакваното този месец одобрение на трета ваксина в ЕС се осигуряват необходимите количества препарат за имунизирането на всички пълнолетни европейски граждани.
Еврокомисарят отбеляза, че държавите от ЕС нямат право самостоятелно да преговарят за ваксини с производители, с които комисията вече се е договорила. Тя добави, че засега няма окончателни данни дали ваксините действат срещу мутациите на вируса на новата болест.

Глобалната криза, породена от COVID-19, ще затрудни допълнително координирането на усилията за опазване на климата. Това се посочва в годишния доклад за глобалните рискове на Световния икономически форум (СИФ).


Икономическа криза, възникнала заради пандемията от новия коронавирус, засилва разликите в равнищата на здравеопазването и доходите, отбелязват експертите на СИФ. Това е организацията, която организира годишните срещи на високо равнище в Давос. В доклада й са анализирани изследвания сред бизнесмени, икономисти и ръководни политици, отбелязва ДПА.


Несигурността и трусовете, които идват от санитарната криза, могат да подкопаят световното сътрудничество, което е необходимо, за да се отговори на предизвикателствата за опазване на климата и околната среда.


От отговорите на 841-те анкетирани става ясно, че необичайните природни явления, неуспехът да се противодейства на климатичните промени и щетите на околната среда, нанасяни от човека, са трите основни глобални риска за следващите 10 години.


Инфекциозните болести и намаляващият брой на видове животни и растения също са сред на-големите рискове, посочени от участниците в изследването.

Палестинските власти очакват първите руски ваксини

Палестинската автономна власт очаква да получи днес първа пратка с 5000 дози от руската ваксина срещу ковид "Спутник V", предаде агенция "Ройтерс", като се позова на израелски представител.


Пратката ще бъде доставена на окупирания Западен бряг от делегат на палестинските власти през Йордания, каза източникът, пожелал анонимност. Той допълни, че внасянето на ваксината е одобрено от израелските здравни власти.


Миналата седмица палестинският министър на здравеопазването издаде разрешително за спешно използване на руската ваксина в палестинските територии.


От 5 март миналата година досега в палестинските територии са регистрирани над 170 000 заразени с коронавирус, а смъртните случаи, свързани с вируса, са 1881, отбелязва ТАСС.

Заразените във Франция са най-много от шест седмици

Броят на новозаразените с коронавирус във Франция за седемдневен период достигна вчера най-високото си равнище от шест седмици и половина насам - 18 270 души, а броят на хората, лекувани от COVID-19 в интензивно отделение, се увеличи до 2800 за първи път от един месец, предаде агенция "Ройтерс".


За разлика от Германия Франция засега не налага трета национална карантина, но от събота полицейският час започва по-рано - в 18 ч., и властите казват, че този начален час ще остане в сила най-малко две седмици, за да се забави разпространението на инфекцията.


Премиерът Жан Кастекс потвърди пред телевизия "Франс 5", че може да бъде въведена нова карантина, ако ситуацията се влоши. Неотдавнашни социологически проучвания сочат, че болшинството от французите смятат, че подобна мярка в крайна сметка ще се окаже необходима.


"Основната ми грижа е да взема правилните решения в правилното време... следим развитието на пандемията ежедневно", заяви Кастекс.


Френските здравни власти регистрираха 3736 новозаразени с коронавирус за последните 24 часа, което е по-малко от отчетените вчера 16 642 случая, но повече от регистрираните миналия понеделник 3582 новозаразени.


Общият брой на случаите на коронавирус във Франция от началото на пандемията е 2 914 725 души, като по този показател страната се нарежда на шесто място в света, отбелязва "Ройтерс".

Калифорния стана първият американски щат с над три милиона потвърдени случая на коронавирус, предадоха "Асошиейтед прес" и ТАСС, като се позоваха на университета "Джонс Хопкинс".


АП отбелязва, че това не е изненадващо, при условие че Калифорния е най-многолюдният американски щат, с население 40 милиона души.


По данни на университета "Джонс Хопкинс" в Калифорния има над 3 милиона и 15 хиляди потвърдени случая на коронавирус. Следват Тексас с повече от 2 милиона и 138 хиляди и Флорида с близо 1 милион и 580 хиляди.

Нов връх заразени в Испания

Испания отчете нов връх на новите случаи с 84 287 заразени за уикенда, починали са 455 души с COVID-19, съобщи снощи здравното министерство, цитирано от ДПА.


Предишния уикенд бяха регистрирани 61 422 нови случая на коронавирус и 401 починали от заразата.


Броят на новозаразените на 100 000 жители за седем дни, така нареченият седмичен темп на разпространение, нарасна до малко под 380. В Германия за сравнение този показател вчера беше 134.


Заради нарастващите от седмици показатели, свързани с пандемията, областите на страната затегнаха мерките срещу разпространението на коронавируса.


Нощният полицейски час бе решено да започва в 22.00 ч. в райони, където досега започваше по-късно, и дори се обсъжда вариантът той да започва в 20.00 ч.

Португалия въведе по-строги мерки

По-строги карантинни правила бяха въведени в Португалия, съобщиха вчера португалските власти в момент, когато разрастването на пандемията отбелязва мрачни рекорди и поставя болниците на предела на възможностите им, предаде агенция "Асошиейтед прес".


Премиерът Антониу Коща заяви, че прекалено много хора са се възползвали от изключенията, предвидени от въведената миналия петък карантината - властите съобщиха, че движението през уикенда е било 70 процента от нормалното.


"Преминаваме през най-сериозната фаза на пандемията" досега, каза Коща, призовавайки хората да спазват правилата. "Сега не е време да намираме вратички в закона", добави той.


Премиерът обяви, че януарските разпродажби в магазините ще бъдат забранени, както и събирания на обществени места, независимо от броя на участниците. Училищата остават отворени, но около тях ще бъдат разположени повече полицаи, за да не позволят на учениците да се събират на групи.


Пътуванията между окръзите ще бъдат забранени през уикендите, а магазините и супермаркетите ще са с намалено работно време.

Ключови думи към статията:

Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4550 Любопитно

  "Испания отчете нов връх на новите случаи с 84 287 заразени за уикенда..."

  Както вървят нещата в Испания, още едно лято май ще изгори за тях. Незнам дали ще могат да преживеят загубата на още един сезон. Изглежда ще се превърнат във втората Гърция в смисъл, че ЕС ще трябва да налива огромни суми, за да ги спасява.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 2. 2 Профил на Артър Дент
  Артър Дент
  Рейтинг: 1288 Весело

  "Броят на новозаразените с коронавирус във Франция за седемдневен период достигна вчера най-високото си равнище от шест седмици и половина насам - 18 270 души, а броят на хората, лекувани от COVID-19 в интензивно отделение, се увеличи до 2800 за първи път от един месец, предаде агенция "Ройтерс"."

  Ама как така? Нали там дърти мерки действат от сума ти време насам? Хората нали стоят затворени от 18:00 до 06:00?

  Истината, скъпи приятели, става все по-видима - никакви мерки не вършат работа. Епидемията следва естествения си ход. Време е политиците да спрат с идиотските ограничения. Да се изправят пред хората и да заявят "Мерките не вършат работа! Сгрешихме! Извинете ни!", но се иска доблест за подобна постъпка.

 3. 3 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 389 Неутрално

  "Броят на новозаразените с коронавирус във Франция за седемдневен период достигна вчера най-високото си равнище от шест седмици и половина насам - 18 270 души, а броят на хората, лекувани от COVID-19 в интензивно отделение, се увеличи до 2800 за първи път от един месец, предаде агенция "Ройтерс"."Ама как така? Нали там дърти мерки действат от сума ти време насам? Хората нали стоят затворени от 18:00 до 06:00?Истината, скъпи приятели, става все по-видима - никакви мерки не вършат работа. Епидемията следва естествения си ход. Време е политиците да спрат с идиотските ограничения. Да се изправят пред хората и да заявят "Мерките не вършат работа! Сгрешихме! Извинете ни!", но се иска доблест за подобна постъпка.
  —цитат от коментар 2 на Иполит Матвеевич


  Не мисля така. Мерките вършат работа, но ако мерките са пълно затваряне на всичко и всички за няколко седмици. Всички под домашен арест и не общуват с никого.
  Но ако мерките са да затворят само ресторантчета и училища. Това е абсолютно безсмислено. Мисля че такива мерки нанасят вреда, но не носят никаква полза.

 4. 4 Профил на Артър Дент
  Артър Дент
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  До коментар [#3] от "petiopit":

  Напълно съм съгласен с Вас. Проблемът е, че тоталното затваряне на всичко и всички би дало резултат, но е много трудно изпълнимо. На практика е невъзможно да се организира доставка на храни и всичко необходимо до всички затворени. Цената, също така, би била убийствено висока.

  Основните хъбове на разпространение са работните места и градския транспорт. Затварянето на избрани обекти (молове, ресторанти, училища), при отворени основни хъбове на разпространение, е абсолютно безсмислено. По тази причина, ми е много смешно, когато гледам как здравния министър си придава важност и не иска да отвори това или онова, лицемерно загрижен за здравето на хората.

 5. 5 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3069 Неутрално

  До коментар [#2] от "Иполит Матвеевич":

  Би ли обяснил тогава що в България намаляват след като мерките не вършат работа :)

  От 4000 спаднахме на 500.

 6. 6 Профил на wpo34378687
  wpo34378687
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#1] от "padrino":

  Аз пък бях през лятото в Малага и не видях да са измрели от глад...

 7. 7 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 389 Неутрално

  До коментар [#2] от "Иполит Матвеевич":Би ли обяснил тогава що в България намаляват след като мерките не вършат работа :)От 4000 спаднахме на 500.
  —цитат от коментар 5 на realguru


  Огромната част от народа преболедува. Мерките просто съвпаднаха по време. Като ги удължаваш с месеци, докогато си искаш много ясно, че все някога ще съвпаднат с естествената тенденция на спад. След преболедуване на голямата част от населението всяка болест намалява разпространението си.

 8. 8 Профил на Артър Дент
  Артър Дент
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  До коментар [#5] от "realguru":

  Просто пандемията следва естесвения си ход. Смехотворно е да се твърди, че с пет затворени мола и десет фитнес-зали сме прекършили гръбнака на болестта. Твърдя, напълно убедено, че ходът на заболеваемостта в България би бил абсолютно същият и без приемането на подобни идиотски ограничения.

 9. 9 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#7] от "petiopit":

  Факт е, че страшно много хора се срещнаха с вируса, но никога няма да влязат в статистиката. Аз поне нямам познат, който да е бил под карантина, макар да имам доста познати, при които симптомите съвпадаха. Ние с девойката също го минахме още август месец, като не сме се изследвали, единствено не посещавахме роднини и познати, а посещенията до магазина бяха само за наложителни неща. Така че обяснявам от миналата година, че тази статистика, която ни представят е далече от реалността, макар на някои съфорумци да им е трудно да го проумеят.

 10. 10 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Положението в целия свят към момента:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  Обърнете внимание на графата CLOSED CASES. Това са регистрирани приключени случаи, т.е. хора регистрирани с вируса, които са или оздравели, или починали. Колко са нерегистрираните заразени, болни, умрели, оздравели не знаем. Тук не е взет под внимание общия брой на заразените, но неприключили случаи, защото не знаем как ще приключат.

  70.768.744 приключени случая
  68.718.164 оздравели (97%)
  2.050.580 починали (3%)

 11. 11 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Положението в България към момента:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  Обърнете внимание на графата CLOSED CASES. Това са регистрирани приключени случаи, т.е. хора регистрирани с вируса, които са или оздравели, или починали. Колко са нерегистрираните заразени, болни, умрели, оздравели не знаем. Тук не е взет под внимание общия брой на заразените, но неприключили случаи, защото не знаем как ще приключат.

  172.820 приключени случая
  164.255 оздравели (95%)
  8565 починали (5%)

 12. 12 Профил на scrapisimo
  scrapisimo
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Положението в целия свят към момента:https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countriesОбърнете внимание на графата CLOSED CASES. Това са регистрирани приключени случаи, т.е. хора регистрирани с вируса, които са или оздравели, или починали. Колко са нерегистрираните заразени, болни, умрели, оздравели не знаем. Тук не е взет под внимание общия брой на заразените, но неприключили случаи, защото не знаем как ще приключат. 70.768.744 приключени случая68.718.164 оздравели (97%)2.050.580 починали (3%)
  —цитат от коментар 10 на xkoleva


  Тази статистика е горе-долу същата от два-три месеца насам. Не ти ли доскучава всеки ден да пускаш един и същи коментар?

 13. 13 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Средна смъртност от коронавурус (на 1 милион души) от началото на епидемията:

  България и съседите ѝ:

  Македония - 1303
  България - 1238
  Румъния - 901
  Гърция - 528
  Сърбия - 433
  Турция - 285

  Смъртността в България е 2 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия.

  Швеция и съседите ѝ:

  Швеция - 1019
  Дания - 311
  Финландия - 111
  Норвегия - 96

  Смъртността в Швеция е между 3 и 10 пъти по-висока от съседите ѝ.

  https://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 14. 14 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  Франция показа изключително лош мениджмен на ковид-а. Смъртността им е сред най-високите в света, както и заразата. Но там този въпрос е напълно политизиран и са очевидни връзките на държавните институции с Биг-Фарма и финансови интереси. Продължителният лок-даун има една главна цел - фалиране на малките бизнеси. На мястото на досегашните ресторантчета в Париж, след кодина ще има Старбукс, Макдоналдс и пр. корпоративни идиотии. А с посичането на малкия бизнес, окончателно властта ще сложи хомота на целия народ. Във Франция третират хората като потенциални престъпници, като стадо овце. Една горда и достойна нация, която от 300 години издига барикади, която беше лидер в свободната мисъл, Картезианци, които не приемаха басните на властта и мислеха със своя си ум се превръща в послушно стадо. Държавата Франция вече няма никакъв морален авторитет. Да не споменавам Макрон, който е все по-жалък!

 15. 15 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  До коментар [#3] от "petiopit":

  Никакви мерки не могат да спрат епидемия. В Китай имаха и имат такива идиотски мерки на пълно затваряне, но на Китай не може да се вярва - няма независими източници да потвърдят тяхната ефикасност.
  Мерките могат само да забавят епидемията, но не могат да я спрат. Истината е, че повечето мерки в повечето страни имат политически, икономически, а не здравни мотиви.
  Единствено оправдание за някои мерки е, че намаляват темпа на разпространение и натиска върху здравеопазването.
  Наистина, нужно е да се намалят социалните контакти, ползването на обществен транспорт (редно е всички да се движат с колите си за години напред и да се минимизира обществения транспорт, той и без друго нанася огромна вреда, като основен вектор на грипните епидемии), редно е всеки човек да се пази и пази околните, но - дотам. Всичко трябва да е отворено и работещо - икономика, транспорт, пътувания и всичко, със съответните индивидуални предпазни мерки. Просто е.

 16. 16 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  Хаха, кви мерки спазваме. Уж затворените ресторанти и барове си бачкат нелегално, Разни мероприятия, от рода на събори с танци и сергии с кебапчета си продължават. Тук в гр. Септември и преди и по време на епидемията има ресторанти и дискотеки, които си бачкат все едно епидемия и мерки не съществуват. И преди епидемията, всяка вечер в петък и май в събота, оргиите там се отбелязват с частна заря, "батерия"(кашон) с ракети се пали, предполагам в двора (градинката) до сградата на заведението. Никаква промяна от поне 5-6 години, откакто решиха да започнат да го правят. Убеден съм, че подобно е положението (работят) доста от заведенията в много други селища. Не знам на кой и колко си плащат да си мижи за случващото се. Но, все пак, сигурно има наистина и много заведения, които спазват мерките, стриктно?

  мурзилка
 17. 17 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4641 Неутрално

  До коментар [#14] от "transvaal":

  "Франция показа изключително лош мениджмен на ковид-а. Смъртността им е сред най-високите в света, както и заразата."

  Ами - НЕ! По данни от вчера Франция е на 21-во място (1 082) по починали на един милион население! Познай коя страна е на е на 11-то място (1 238) по починали! Позна, България е!

 18. 18 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#13] от "xkoleva":

  Всъщност и това не е вярно. Вие показвате смъртността от или със ковид, която е публикувана от НОЩ и тези данни са копирани и внесени в таблиците и графиките на:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  Ако обаче вземем данните за смъртността по седмици на НСИ:

  https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_W1-53_2019_2020_bul.png

  се вижда една съвсем друга картинка. За да добиете по-добра представа за дереджето в царството трябва да сумирате числата от последните 11 оранжеви колонки и да извадите от тях числата от сините колонки под тях. Е, китайското ми сметало е свършило тази работа и резултатът се вижда тука:

  https://ibb.co/jhwT9qD

  И сега малко обяснения за да не се стряскате. Какво представлява един вирус? Той е външен възбудител на смъртност. Аз не се интересувам какво публикува НОЩ, а до каква допълнителна смъртност общо е довело наличието на вируса. Давам пример, най-често хората мрат от инфаркти, инсулти и рачешки болести. И някой примерно не се е чувствал добре, но не е потърсил помощ да речем просто от страх да не се зарази и е получил инфаркт. Или другият случай, мои приятели се заразиха с корона вируса в онкологията, жената почина, мъжът прескочи трапа. Но всичко това е предизвикано поради наличието на съответния вирус наоколо. И затова китайското ми сметало казва, че дереджето е още по-зле и добавената смъртност поради ковид е всъщност 18312 или 2600 на милион, а не 1238.

  73! Go Go
 19. 19 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 662 Неутрално

  резултатът се вижда тука: https://ibb.co/jhwT9qD дереджето е още по-зле и добавената смъртност поради ковид е всъщност 18312 или 2600 на милион, а не 1238.
  —цитат от коментар 18 на Go Go

  Напишете го в цифри и проценти, тази графика никой не я разбира.

 20. 20 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 668 Весело

  До коментар [#19] от "koz":

  Съжалявам, но в цифри не мога, цифри са само символите на числата от 0 до 9.

  А числата съм ги дал. НОЩ твърди, че на територията на царството от пролетта досега от ковид са гибирясали 8565 души, а китайското ми сметало твърди, че само от
  Началото на октомври до края на 2020-а поради наличието на ковид са си заминали 18312 души. При 7 милиона народонаселение кръгло, първото число дава 1238 на милион, а второто -малко над 2600.

  Мога да го напиша и по друг начин. Средната смъртност по седмици, публикувана на сайта на НСИ за последните 6 години е 2050. Това число, умножено по броя на седмиците на тъй наречената втора вълна 11, дава общо 22550. Ако сумирате числата от последните 11 седмици на 2020-а ще получите 39130. Вадим едното от другото и получаваме 16580. Добавете гибирясалите от пролетта до средата на октомври и ще получите нещо много близко до оценката на китайското ми сметало. А това е едно добро при обявен голям шлем.

  73! Go Go
 21. 21 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2416 Неутрално

  "Училищата остават отворени, но около тях ще бъдат разположени повече полицаи, за да не позволят на учениците да се събират на групи."
  Боже прибери си вересиите. Тва като че наш гербер го е мислил. Чудя се останаха ли нормални хора по света

 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7738 Неутрално

  Това във Франция новия щам ли е. Значи и тука е затишие пред буря.

 23. 23 Профил на Niraah
  Niraah
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Познайте какво се случва, когато се въведе вечерен час 18:00 в град като Париж. Всичко се пръска по шевовете, всеобща паника, защото хората не смогват да работят, да пазаруват и да си взимат децата от училище. От три месеца вече стоим затворени, с пълна карантина или вечерен час и нищо не се подобрява. Големите вериги за дрехи и други, с капацитет хиляди посетители, работят в момента на макс, но галерии, театри, кина остават затворени. Франция не помни такава културна нищета. По обща статистика над 80% от смъртните случаи тук са в старческите домове, т.нар. Епад. Абсолютно неадекватен мениджмънт и пълен социален експеримент, който не води до никъде, особен начин да обезвериш активната част от населението, да убиеш средния бизнес и да хвърлиш младите хора в абсолютна празнота.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK