На живо

Клетвата на Байдън: Време е да спрем да се надвикваме, каза новият президент на САЩ
В 19:00 часа българско време днес Джо Байдън ще положи клетва като 46-тия президент на САЩ. Церемонията, крайно ограничена заради пандемията от коронавируса, ще сложи край на четирите хаотични години на Доналд Тръмп като държавен глава, завършили с безпрецедентна атака срещу сградата на Конгреса от негови привърженици, убедени, че изборите са били фалшифицирани.

Поздравления от България

"Поздравявам Джо Байдън и Камала Харис по повод встъпването им в длъжност. Пожелавам им много успехи, писа във "Фейсбук", премиерът Бойко Борисов. "Сигурен съм, че ще бъдат добри лидери. Очаквам да работим заедно с тях и да издигнем отличните отношения между България и САЩ на още по-високо ниво, като допълнително засилим нашето стратегическо партньорство."

Първите действия на Байдън

Екипът на Байдън съобщи, че той ще започне първия си ден с няколко изпълнителни указа, с които да демонтира политики на Тръмп. Част от тях са решения да:


- върне САЩ в Парижкото споразумение за климата


- отмени ключови политики на Тръмп за миграцията


- отмени забраната за пътуване граждани на няколко мюсюлмански държави


- направи задължително носенето на маски при междущатски пътувания и във федерални сгради.


Подробности четете тук.

Към света Байдън заяви: "Ще ремонтираме съюзите си и ще бъдем активни в света. Не за да се справяме с вчерашните предизвикателства, а за да се изправим пред утрешните. (...) Няма да бъдем пример за сила, а сила за пример."

Към опонентите си Байдън се обърна с думите: "Чуйте ме, преценете ме. Ако не сте съгласни с мен, така да е – това е демокрацията, това е Америка. Правото да сме несъгласни един с друг мирно. Но несъгласието не бива да води до разединение. Обещавам ви – ще бъда президент на всички американци. Обещавам, че ще се боря също толкова силно за тези, които не ме подкрепиха, колкото и за тези, които го направиха."

Той посочи коронавируса, теорията за превъзходството на бялата раса, екстремизма, гнева и разделението сред основните предизвикателства пред страната.


Обединени, можем да направим велики неща – да възстановим работни места, децата ни да учат в безопасни училища, да надделеем над смъртоносния вирус, да направим Америка водеща сила за добро в света, каза Байдън.

Байдън благодари на присъстващите си предшественици и специално спомена възрастния и болен Джими Картър, който не присъства.


Той спомена нападението над Капитолия и заяви: "Има много да поправяме, да възстановяваме, да лекуваме, да изграждаме и да печелим. Малцина са били в по-трудни времена от тези, в които сме сега."

"Америка се справи с предизвикателството. Днес празнуваме триумфа не на кандидат, а на кауза – на демокрацията. Волята на хората бе чута и изпълнена", каза Байдън в речта си. "Демокрацията е безценна и крехка. И в този час, приятели мои, демокрацията е победителка."

Джо Байдън положи клетвата си и от тази минута официално е президент на САЩ.

Дженифър Лопес изпълни песента This Land Is Your Land - една от най-популярните фолк песни на страната. Тя е на Уди Гътри от 1940 г. на базата на съществуваща мелодия на "Картър Фемили", която е написана като отговор на много по-прочутата God Bless America на Ървинг Бърлин.

САЩ имат първата цветнокожа жена вицепрезидент

САЩ имат за пръв път в историята си жена за вицепрезидент и за пръв път това е цветнокожа американка. Камала Харис положи клетва пред Соня Сотомайор, първата жена от латиноамерикански произход, станала член на Върховния съд.
Клетвата на Байдън: Време е да спрем да се надвикваме, каза новият президент на САЩ

© Reuters

Лейди Гага изпя националния химн.

© Reuters

Лейди Гага изпя националния химн.

Сенаторът демократ Ейми Клобушар заяви в началото, че "тази церемония е кулминация на 244 години демокрация".


"Това е моментът, в който избраните лидери застават на сцената с обещанието да уважават нашата Конституция, да я ценят и да я бранят. Това се случва в момент, когато всички трябва да сме пазители на нашата страна."


Когато преди две седмици разбесняла се тълпа оскверни тази сграда, символ на демокрацията, това ни напомни за отговорностите ни, допълни тя. "Това е денят, в който демокрацията ни се вдига на крака, отърсва се от пепелта и прави това, което като американци винаги правим - продължаваме напред като нация, пазена от нашия Бог, единна и със справедливост за всички."


Тя припомни, че Ейбрахам Линкълн е положил клетва пред все още строящата се сграда на Капитолия и че това е свято място за американската демокрация и нейната защита. Не става дума за двамата, кито ще положат клетва днес, а за това, че не приемаме демокрацията си за даденост, а работим за нея и обикновени хора правят невероятни неща, допълни тя.

Клетвата на Байдън: Време е да спрем да се надвикваме, каза новият президент на САЩ

© Reuters


Пристигането на избрания за президент Джо Байдън и съпругата му Джил. Тя ще запази работата си на пълен работен ден, след като се премести в Белия дом. Д-р Байдън продължи да преподава в Колежа на Северна Вирджиния през осемте години, през които служи като втора дама, докато работеше в тясно сътрудничество с историческата Мишел Обама. Повече за нея четете тук и тук.

Полагането на клетва е конституционно изискване и макар тя да е кратка, се е случвало президенти да грешат. Барак Обама пропусна да повтори една от фразите през 2009 г. и се наложи на следващия ден да произнесе отново цялата клетва, за да няма правни неясноти и последици за легалността на дейстивята му.Притеснението е ключов фактор при публична и тържествена церемония, гледана от цял свят, но не е така при втори мандат, защото тогава това се прави в стая в Белия дом в тесен кръг. Преди Обама петима президенти са правили пропуск в клетвата, но само той е повтарял процедурата с корекции. През 1929 г., например, пропускът на Хърбърт Хувър е забелязан от 13-годшно момиче, което го слушало по радиото.

Вторият президент католик

Едва за втори път в историята си САЩ (след Джон Ф. Кенеди) ще имат президент католик. И за пръв път от 30 години вярващ, който редовно ходи на църква. Докато се подготвяше за встъпването в длъжност, Байдън почти всяка седмица ходеше на литургия в "Св. Йосиф" в Уилмингтън, щата Делауер, до която са гробища, в които са положени две от децата му и първата му съпруга. За действащ президент редовното ходене на църква е доста по-сложно заради охраната му.


Клетвата на Байдън: Време е да спрем да се надвикваме, каза новият президент на САЩ

© Reuters

Клетвата на Байдън: Време е да спрем да се надвикваме, каза новият президент на САЩ

© Reuters

Избраната за вицепрезидент Камала Харис и съпругът ѝ Дъг Емхоф влизат на церемонията. Харис е първата жена вицепрезидент, както и първата жена от етнически малцинства на този пост.

Оттегляне със стил

Мелания Тръмп привлече за последен път вниманието като първа дама с появата си изцяло в черно при напускането на Белия дом. Модните издания веднага коментираха, че тя е била в късо сако на "Шанел" със златисти копчета, черна рокля "Долче и Габана", високи токчета, черни кожени ръкавици и големи слънчеви очила. Стилистите веднага се сетиха, че тя беше в доста по-ведрото бледо синьо болеро на "Ралф Лорен" преди 4 години при заклеването на мъжа ѝ. Тази сутрин тя поне се усмихваше и се обърна с няколко думи към изпращачите.


Клетвата на Байдън: Време е да спрем да се надвикваме, каза новият президент на САЩ

© Reuters

Едно от последните действия на Тръмп бе да отмени собствената си заповед, с която забраняваше за срок от 5 години на хора от администрацията си да се занимават с лобизъм и доживотна забрана да лобират за други правителства. Това бе един от първите му актове - на 28 януари 2017 г., и се представяше като част от изпълнение на обещанието му "да източи блатото" във Вашингтон. При подписването ѝ Тръмп критикува Барак Обама, че бил наложил само 2 години "санитарен" период и обещаваше - но нищо не направи - да прокара такъв закон и за конгресмените и техния персонал.


Бил Клинтън постъпи като Тръмп при напускането и анулира своята 5-годишна забрана за лобизъм. Нова заповед за етично поведение на администрацията най-вероятно ще бъде сред първите на президента Джо Байдън, като според "Вашингтон пост" срокът засега ще е една година забрана за лобиране след напускането.

Байдън започва мандата си с одобрението на населението; рейтингът на Тръмп се срина след изборите, показва проучване на центъра "Пю". 68% от респодентите освен това не желаят бившият президент да остане влиятелна фигура.„Днес е възможност за обновяване на нашите трансатлантически отношения, които пострадаха значително през последните четири години. През това време светът стана по-сложен, по-нестабилен и по-непредсказуем. Повече от всякога това означава, че ние, европейците, трябва твърдо да поемем съдбата си в свои ръце, за да защитим нашите интереси и да насърчим нашите ценности."


Шарл Мишел,

председател на Европейския съвет

Семействата Обама и Клинтън пристигат за церемонията.


Клетвата на Байдън: Време е да спрем да се надвикваме, каза новият президент на САЩ

© Associated Press


Клетвата на Байдън: Време е да спрем да се надвикваме, каза новият президент на САЩ

© Associated Press

Европа не смята, че може да разчита на САЩ

В отношението на европейците към Америка е настъпила огромна промяна - мнозинства в ключови държави от ЕС днес смятат, че американската политическа система е повредена и Европа не може просто така да разчита на САЩ да я защитят. Те са започнали да се отнасят много по-позитивно към системата на ЕС и/или тази на собствената си страна, отколкото към тази на САЩ, и гледат на Берлин, а не на Вашингтон, като най-важния партньор.


Това са част от изводите от мащабно социологическо проучване по поръчка на Европейския съвет за външна политика, проведено през ноември и декември от агенциите Datapraxis и YouGov сред повече от 15 хиляди души в 11 държави. България не е посочена сред тях.

Моментът на хамалите

Президентът Доналд Тръмп напусна Вашингтон и Белият дом опустя. Това е моментът на хамалите - фирмите, които трябва за броени часове да променят резиденцията на държавния глава, така че, когато семейство Байдън прекрачи прага, това вече да е техният дом. Опакованият багаж на семейство Байдън от края на седмицата е в склад в щата Мериленд и вече е натоварен на камиони. Но правилото е, че смяната не започва, докато новият президент не положи клетва. Повече за любопитната организация четете тук.

Вицепрезидентът Майк Пенс пристигна на Капитолия за церемонията по встъпването в длъжност на Джо Байдън. Трима бивши президенти също са тук - Бил Клинтън, Джордж Буш и Барак Обама. Другият липсващ жив президент е 96-годишният Джими Картър, който за последно бе във Вашингтон през 2018 г.

Какво предстои

Официалната програма започва в 11 ч. местно време (18 българско) с отец Лио Джей О'Донован - член на йезуитския орден и дългогодишен приятел ва семейство Байдън - който ще прикани всички да се помолят. След това Андреа Хол - пожарникар от щата Джорджия и първата чернокожа, достигнала поста капитан в тази служба - ще произнесе клетвата на вярност към Америка. Лейди Гага ще изпее нацоналния химн, а след това Аманда Горман, първият лауреат на националната награда за млади поети, ще прочете стихотворение.


Преподобният д-р Силвестър Биймън - пастор в методистка епископална църква, приятел на Байдън и починалият му син Бо - ще призове всички към кратка заключителна молитва за помощ, благословия и напътствие. Дженифър Лопес ще има музикално изпълнение.


Малко преди обед Камала Харис ще положи клетва като вицепрезидент, положила ръка върху библията на Търгууд Маршал, пъррвият чернокож, станал съдия във Върховния съд на САЩ. Заклеването на Байдън ще се ръководи от председателя на Върховния съд и ще бъде използвана голяма библия на семейството на Байдън от 1893 г. Новият прездент ще произнесе първата си реч, върху който се твърди, че работи от ноември насам, за да представи "визията си как да победим пандемията, да градим по-добре и да обединим и излекуваме нацията".


"Обединена Америка" е девизът на церемонията и очакванията са тонът на словото му да е много по-различен от агресивната реч на Тръмп от 2017 г., когато той говори за "касапницата в Америка" и описа страната в черни краски.

Тръмп обеща да се върне

"Винаги ще се боря за вас. Ще гледам, ще слушам. Тази страна никога не е имала по-добро бъдеще. Пожелавам на бъдещата администрация големи успехи. Те имат основата да направят нещо наистина грандиозно. Поставихме ги в позиция, в която никой не е бил преди, въпреки най-ужасната чума, която ни удари", каза още Тръмп. "Въпреки това, нещата, които направихме, бяха възхитителни. Довиждане. Обичаме ви. Ще се върнем под някаква форма."


45-тият президент на САЩ си тръгна от последната си публична проява на поста под звуците на YMCA на Village People.


"Дано не ви вдигнат данъците. Но ако го направят - е, предупредих ви."


Доналд Тръмп,

45-тият президент на САЩ


Освен това той се похвали с рейтинга си сред ветераните и статистиките за заетостта отпреди пандемията.

Прощалните думи на Мелания

"Да бъда ваша Първа дама бе най-голямата чест за мен. Благодаря за любовта и подкрепата ви. Ще мисля и ще се моля за вас. Бог да ви благослови, вас, семействата ви и този прекрасен народ!", каза Мелания по време на церемонията.


"Вярно е, миличка, добра работа", отвърна Тръмп.


Клетвата на Байдън: Време е да спрем да се надвикваме, каза новият президент на САЩ

© Reuters

Семейство Тръмп напуска Белия дом.

© Associated Press

Семейство Тръмп напуска Белия дом.

Пандемията в графики

Краят на президентството - и в голяма степен основна причина за изборната му загуба - е белязано от пандемията от коронавируса, която бушува и в момента. Ето няколко графики, илюстриращи драмата на страната, в която заразата уби поне 400 хиляди души:


Брой на заразените всеки ден.

Брой на заразените всеки ден.


Брой на настанените в болница.

Брой на настанените в болница.


Брой на починалите.

Брой на починалите.

Всеки момент семейство Тръмп ще напусне Белия дом и с президентския хеликоптер ще се отправи към близката военновъздушна база "Андрюс". Там го очаква Air Force One - самолетът, който ще го откара във Флорида, където е имението му "Мар-о-Лаго". Ако бе останал във Вашингтон за встъпването в длъжност на Джо Байдън, той формално трябваше да получи съгласието на новия президент да използва този самолет. Малко се знае за церемонията в "Андрюс" - разпратени са покани с уточнение участниците да са там не по-късно от 7:15 местно време (14:15 българско) и има издигната малка сцена с американски флагове. Според графика на държавния глава той трябва да отпътува в 8 (15) часа. Не е ясно дали Тръмп ще произнесе някакво слово, ще има ли прощална церемония на военна част за изпращането на главнокомандващия. Мандатът му приклчва точно на обед (19 ч.), когато Джо Байдън положи клетва пред сградата на парламента във Вашингтон.


Клетвата на Байдън: Време е да спрем да се надвикваме, каза новият президент на САЩ

© Reuters

Мандатът на Тръмп в пет минути

Какво реално се промени за последните 4 години? Припомнете си едни от най-запомнящите се моменти от мандата на Тръмп в това видео.


Пандемията от COVID-19 вече отмени встъпителните балове. Сега Националният мол е затворен за обществеността поради опасността от насилие след нападението срещу Капитолия на 6 януари. Почти никой от обществеността няма да стане свидетел от първа ръка на прехода на властта, което разваля настроението на жителите на Вашингтон. Междувременно 25 хил. служители от Националната гвардия охраняват столицата.


Фотогалерия: Капитолия се напълни с военни, докато се гласува импийчмънт >

Кои други президенти са пропуснали церемонията

На три пъти предишни президенти са отказвали да бъдат до наследника си. Джон Адамс си е тръгнал от Белия дом в 4 сутринта, за да пропусне церемонията на Томас Джеферсън, с когото, макар приятели, са имали остри противоречия в този момент. Синът на Адамс - Джон Куинси Адамс, също не е присъствал на клетвата на Андрю Джаксън, след тежка и враждебна кампания. Андрю Джонсън е отказал да дойде на церемонията на Юлисис С. Грант, след като самият Грант е отказал да пътува заедно с него до мястото на събитието.


Клетвата на Байдън: Време е да спрем да се надвикваме, каза новият президент на САЩ

© Associated Press

Тръмп ще замине към Флорида

Доналд Тръмп ще бъде първият президент от 150 години насам, който няма да присъства на встъпването в длъжност на предшественика си. Той ще проведе прощална церемония във военната база "Андрюс" в Мериленд и с последния си полет като президент ще отиде до голф-клуба си "Мар-а-Лаго" във Флорида.

Ключови думи към статията:

Коментари (327)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5289 Весело

  Добре е , че все пак тук-там се виждат и пешеходци.....

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Пожене Демократите бяха много ербап, нека сега да ги видим как с лявата си политика ще преведат Америка през всичките тези кризи.

  Взимайте пуканките.

  "Регулирането на словото е опасна идея, която не е съвместима с принципите на свободното общество." - Рон Пол
 4. 4 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  От трън, че на глог, че е по-висок!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Военна част от 20 000 души го пази. Това са си две пехотни дивизии - не е шега работа.

 7. 7 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  И данотова е сефтето за отърваването на света от неграмотните популисти и простаци в политиката.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Байдън ще положи клетва като президент на САЩ

  На щиковете на военните.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 10. 10 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  Тази реклама се върти днес по телевизиите в DC... https://www.youtube.com/watch?v=UcXiGPdnFz0

  Републиканците знаят най-добре как да му го набият с 200, хаха.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Раздават безплатни купички, в които феновете на Тръмп да събират сълзите си :D

  По-добре да си ги запазят, бая плач ги чака през следващите 4 години.

 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3598 Весело

  Кхъ, кхъ ...

  Заглавието в комплект с онагледяването от снимки на масата войници водят до кофти, надали търсено от автора внушение, че един вид Бай Дън въпреки всичко и със сила ще встъпи в длъжност ...

  Дневник, да ви припомням ли стария соцвиц за изволнения прецедател на текезето, който над ковьорето зад бюрото си на стената имал два портрета - на бае Тошо и на текезарската крава-рекордьорка.
  Та го изволнили моменталически, след като при един разговор с партийния секретар оня на излизане му подхвърлил от вратата: " И да махнеш онуй говедо от стената! ..", а нашият потърпевш герой прецедателят не са усетил и са изпуснал да попита "Кое?".

  Тъй де, те времената се менят, ама всичко ново е добре забравено старо, както е казано. И нали настъпвали "нови времена" - та да припомня, съвсем добронамерено ...

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4972 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":

  Това ли е позицията на ГЕРБ по отношение на новия Президент на САЩ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5289 Весело

  ДО: " 5" - Майтапиш се , пред мавзолея на вожда и учителя на българският народ минаваха хиляди.......смяташ , че Джо Байдън е способен на такава организация ?!

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Американците ще трябва да свикват с бодливата тел и картечните гнезда.
  —цитат от коментар 11 на moreee


  Нямаше да има нужда от тези неща, ако феновете на Тръмп зачитаха конституцията и демокрацията.

  Хем реват за честни избори, хем не искат да приемат резултата, ако не им изнася.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Пред десетки и стотици метални ограждания и гвардейци...

 21. 21 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 9071 Весело

  До коментар [#1] от "Николай Бучков":

  Те са агенти под прикритие :)

  [email protected]
 22. 21 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1978 Неутрално

  До коментар [#6] от "georgievb":

  Военна част от 20 000 души го пази. Това са си две пехотни дивизии - не е шега работа.
  —цитат от коментар 6 на georgievb


  Колкото цялата ни армия. хахах :-)

 23. 23 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":Това ли е позицията на ГЕРБ по отношение на новия Президент на САЩ?
  —цитат от коментар 15 на КМЕТ В СЯНКА


  Какво е отношението на Тръмп обществото?

 24. 24 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  До коментар [#3] от "Дисидент в ЕССР":

  Левата политика на демократите в Америка е вдясно на дясната в Германия, така че си е съвсем дясна..

 25. 25 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1151 Весело

  До коментар [#18] от "Vorknkx":

  А дано такива честни избори и в България тогава :))) Бойко пак да е на власт с най много гласове в историята на българската политика, въпреки недоволството на хората :))) 130% избирателна активност :))

 26. 26 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3960 Весело

  Байдън ще положи клетва като президент на САЩНа щиковете на военните.
  —цитат от коментар 9 на deepblue


  Добре че не е на рогата на Q шамана!

  klimentm
 27. 27 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  До коментар [#24] от "blondofil":

  Та като заговорихме за Германия, Меркел активно строй конц лагери за тея дето не спазват ковид мерките, Байдън в САЩ полага клетва и сатанистите започнаха да ходят на църква :))))

 28. 28 Профил на Сър Джон
  Сър Джон
  Рейтинг: 506 Весело

  "Мандатът на Тръмп в пет минути"

  В едно изречение от прощалната му реч като президент - "Изключително горд съм да бъда първият президент от десетилетия насам, който не е започвал нови войни."

  Но друго си е да разпалиш няколко конфликта и даже да получиш нобелка за мир в началото на мандата си още, нали другари либерали миролюбци и хуманисти?

  "Хубава работа, ама либерална" - организацията на "Да, България" в Столипиново
 29. 29 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2591 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":Това ли е позицията на ГЕРБ по отношение на новия Президент на САЩ?
  —цитат от коментар 15 на КМЕТ В СЯНКА


  Не знам. Това е моето виждане.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 30. 30 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 731 Весело

  Каква ирония в този край на еуфорията на новите „консерватори“!
  Само преди две години те ни предупреждаваха, че „ако не харесваме стила и поведението на Тръмп“, следва да се подготвим за тежък „естетически шок“, който неминуемо ще ни сполети, когато в средата на 2019 г. европейските „тръмпчета“ вземат властта в повечето от страните на континента ни и превърнат Европарламента в кипяща от жизненост „джунгла, пълна със зверове и опасности“. Само година и половина по-късно европейските „тръмпчета“ – с много малко изключения – практически изчезнаха от политическата сцена, а самият знаменосец на „консервативната контрареволюция“ си отива с гръм и трясък. Цялата какофония, следователно – ако го кажем с хладнокръвни и обективни термини – продължи един президентски мандат. Доста конфузна ситуация, ако си припомним, че след безличния Джими Картър „гръмовитият“, „ослепителният“ Доналд Тръмп май се оказва единственият от президентите на САЩ след края на Втората световна война, който не успява да спечели втори мандат. Защото Джордж Буш-Старши, който наистина е президент само между 1989 и 1993 г. всъщност реализира третия пореден мандат за републиканците след двата предишни на Роналд Рейгън, а подалият оставка в края на втория си мандат Ричард Никсън е наследен от вицепрезидента си Джералд Форд, който и го доизкарва докрай. Изглежда американската демокрация все пак се оказа със съхранена имунна система, след като съумя да победи „вируса Тръмп“ за четири години.
  И да, след всички несбъднали се надежди, че това „няма как да се случи“, днес „консервативните кръгове“ преминаха от триумфалния мажор, с който ни оглушаваха до миналата година в апокалиптичен минор - основен мотив в този днешен „консервативен апокалиптизъм“

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4972 Неутрално

  До коментар [#23] от "4ort":

  Попитай ги. А и вече е без значение. А вие май пак ще се откупувате за наша сметка. Щото ония пари си бяха по сделката със стария президент.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Естаблишмънта прави последната крачка в театралната пиеса за инсталирането на една карикатура за про-форма президент на щатите. Голямо е шубето явно нещо да не вземе да се случи на края на Дунава, че бая пара и усилия потрошиха в тая постановка...

 33. 33 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  Батальона се строява, тръмпанарите реват

 34. 34 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Военна част от 20 000 души го пази. Това са си две пехотни дивизии - не е шега работа.
  —цитат от коментар 6 на georgievb


  Толкова войска в града не е имало никога в историята - дори по време на гражданската война когато Юга е бил на отсрещния бряг на реката...

 35. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3614 Весело

  До коментар [#15] от "КМЕТ В СЯНКА":

  " Това ли е позицията на ГЕРБ по отношение на новия Президент на САЩ?"

  Каква позиция към новия президент на САЩ очакваш от безгръбначни престъпни мекотели, които дори за говорители на Маджо не стават ?

 36. 36 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  До коментар [#23] от "4ort":Попитай ги. А и вече е без значение. А вие май пак ще се откупувате за наша сметка. Щото ония пари си бяха по сделката със стария президент.
  —цитат от коментар 31 на КМЕТ В СЯНКА


  Защо аз? Нали с Шаренкова сте в една ППО.

 37. 37 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  Старото се уволнява, конспирациите текат

 38. 38 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Доста конфузна ситуация, ако си припомним, че след безличния Джими Картър „гръмовитият“, „ослепителният“ Доналд Тръмп май се оказва единственият от президентите на САЩ след края на Втората световна война, който не успява да спечели втори мандат.
  —цитат от коментар 30 на Kingpin

  Също и Кенеди.
  Но сега методите са по-рафинирани. Засега де ...

 39. 39 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5289 Любопитно

  ДО: "21 " - Не , не са те..... Онези стоят на тъмно ! Иначе , нямаше никаква причина да се наводни Вашингтон с армия , полиция , та даже и биологична защита.....И бяха така посъветвани , да си стоят по къщите....Иначе , сериозно- питам се за какво , САЩ си навлякоха тази беля , че да станат за посмешище на разумните хора !?

 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4972 Неутрално

  До коментар [#29] от "lz2":

  Ще ти свият сармите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1151 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 42. 42 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1151 Весело

  До коментар [#41] от "Ramon Asvalda":

  Тук говорим и за политически аутсайдер, които няма влияние над другите политически клонове, които през цялото време го атакуваха и му пречеха :))

 43. 43 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4972 Неутрално

  До коментар [#36] от "4ort":

  Щото ТИ се вълнуваш по въпроса.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1374 Весело

  Марин едно вече е на поляната да отведе оранжевото . Чао чао дони няма да липсваш.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 46. 46 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  До коментар [#41] от "Ramon Asvalda":

  Никои няма да отрази, че Доналд е един от малкото президенти, които не са започвали война и даже са сключили исторически мирни договори
  —цитат от коментар 41 на Ramon Asvalda


  Ти шегуваш ли се - тука едни "подбрани анализатори" обясняваха как когато ликвидира Ал Багдади ("аскетичния учен-теолог") и Сюлеймани ("смелия комадир") бил правил ужасна грешка - щял да дестабилизира БИ, да отвори вакум, да подпали нови войни...

 47. 47 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5289 Неутрално

  Явно , никой тук не си е направил труда да погледне поне западните репортажи по телевизиите , че да отчете масовката по улици и авенюта в града.....

 48. 48 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#18] от "Vorknkx":

  "Американците ще трябва да свикват с бодливата тел и картечните гнезда.
  —цитат от коментар 11 на moreee

  Нямаше да има нужда от тези неща"

  Когато изборите са нечестни, винаги има нужда от картечни гнезда и бодлива тел. Справка: Белорус, Венецуела, Русия, Китай и т.н.

 49. 49 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  ДО: " 5" - Майтапиш се , пред мавзолея на вожда и учителя на българският народ минаваха хиляди.......смяташ , че Джо Байдън е способен на такава организация ?!
  —цитат от коментар 16 на Николай Бучков


  Е как бе - той мъртвите от гроба вдигна да отидат до урните за него...

 50. 50 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5289 Весело
 51. 51 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#44] от "4ort":

  "Как спазваха демокрацията протестиращите през лятото, когато бяха блокирали кръстовища в София?"

  Докато Каскета не може да разбере коя е Мата Хари, така ще е. Ако случайно успее да разбере, може и да се успокоят нещата.

 52. 52 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Е как бе - той мъртвите от гроба вдигна да отидат до урните за него...
  —цитат от коментар 49 на Jazzdevil


  :-))

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Демократа с бодливата тел...

 55. 55 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4476 Неутрално


  ТРИ МИЛИОНА РАБОТНИ МЕСТА ПО-МАЛКО

  отколкото бяха при Обама

  Това е мандатът на Трымп в десет секунди

 56. 56 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1151 Неутрално
 57. 57 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4476 Неутрално

  Демократа с бодливата тел...
  —цитат от коментар 54 на Мишо Петров


  Боде само ПУТИНИСТИ

  Ступор нервност и бяс в Кремъл при изритването на ТрымпНаш от Властта

  Това да се чува !!!!
  Това да се чува !!!!

 58. 58 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Американците поне им дойде акъла за 4 години. На Бай Ганьо 4 години не му стигат дори да избере дали да седне на рязания на Доган или на сиренясалия на Путин. Но е горд, че секс ще има, че даже спори по форумите на кой му е по-голям ;)
  Дупедавци, сър...

 59. 59 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1374 Весело

  Нещо върви със закъснение. Да не е решил дони да се окопава в овалния дом. На Андрюс тълпата тръмписти го чака да каже за последен път как ще прати Клинтън в затвора.
  LOL

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 60. 60 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1151 Весело

  До коментар [#55] от "Hawaii":

  Вярвам ако беше се хвърлил в горяща сграда и беше спасил 2 деца и кученце, пак щяхте да намерите нещо за което да го оплюете :))

  Да нарцис е, но не може да се отрече, че е направил и много хубаво за хората и то въпреки опозицията от всички страни и само за 4 години. Какво е направил Байдън за 50 ?

 61. 61 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5403 Неутрално

  Националната гвардия ще охранява ли?

 62. 62 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4285 Весело

  Аз не знам за Байдън ама Паунда се качва нагоре за ужас на всички които предпичаха, че ще се срине и ще падне под едно евро 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 63. 63 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1374 Весело

  До коментар [#59] от "Jalis Ironhammer":

  И напусна БД. Но има още четири часа в които до него е "футболното топка" и може за изпроводяк да избомби някой.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6144 Любопитно

  До коментар [#62] от "padrino":

  Това не е ли пречка за износа?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 67. 67 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Гърч на отчаяние у Българското тръмп-общество и путинофилите.

  SHADOWS of SOFIA
 68. 68 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3552 Неутрално

  Нов Биг Брадър, нов късмет!

 69. 69 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 815 Неутрално

  не може да се отрече, че е направил и много хубаво за хората
  —цитат от коментар 60 на Ramon Asvalda


  И какво точно е това "много хубаво"?

  Досега нито един тръмпист не е успял да ми каже конкретно какво хубаво е направил Тръмп за 4 години.

 70. 70 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  До коментар [#64] от "Milko ":

  Недей така. Байдън в момента е на богуслужение с МичМаконъл и , противоположно на някой сектанти тук, е пред много сериозната задача за обединение на американците, гриижа изразена пределно ясно в сутрешното интервю на губернаторката на Мичиган Гретчен Уитмер, председател на комисията по инаугурацията.
  По-нататък ще си позволя да копирам мой пост току що изпратен до колега от форума, с малка редакция изключваща лицето:
  "ова ме кара да споделя мнението си за опасността от незрели, болшевишки тип настроения които се произнасят с тон на последна инстанция тук във форума, а именно "Вие сте победените, ще търпите!".
  Помисли защо Байдън тази сутрин е на богуослужение заедно с Мич Макконъл?
  Един народ има нужда от осмисляне и съгласие, не от делене на победители и победени, нещо което цементира пропастта задълго. Полтиците от висок ранг разбират, че най-същественото в този момент е да се строят мостове, не да се рушат и да се вдигат бариери. Тръмп направи тази грешка, видяхме последствията особено в последния месец на управлението му. С какво противниците му ще са по-добри от него ако налагат свой ред със сила?
  За хора които не живеят в САЩ е малко трудно да осмислят мащабите на тези процеси. Надявам се, че без кресльовци, разпенени проповедници и екстремисти и от двете страни ние в Америка ще намерим общия път."

 71. 71 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Вие сте победените, ще търпите!
  —цитат от коментар 70 на daskal1


  Само да вметна, че феновете на Тръмп масово казваха точно тази реплика в края на 2016-та и през голяма част от 2017-та.

  Не казвам, че трябва да им се отвърне със същото, просто трябва да помним.

 72. 72 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4285 Любопитно

  До коментар [#62] от "padrino":Това не е ли пречка за износа?
  —цитат от коментар 66 на Незнайко в Слънчевия град


  Разбира се, че е, аз просто се закачам с всички експерти тук които както винаги знаят всичко 😂😂😂
  По евтин паунд означава по слесен износ, но скъп паунд означава евтини стоки в магазините. Както всичко друго това е баланс между едното и другото.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 73. 73 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 984 Неутрално

  До коментар [#67] от "K2":

  Тъка са само Тръмпофилите-мазохисти. Доста мъчително им е днес да пишат, еле под тази статия.

 74. 74 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  До коментар [#55] от "Hawaii":Вярвам ако беше се хвърлил в горяща сграда и беше спасил 2 деца и кученце, пак щяхте да намерите нещо за което да го оплюете :))Да нарцис е, но не може да се отрече, че е направил и много хубаво за хората и то въпреки опозицията от всички страни и само за 4 години. Какво е направил Байдън за 50 ?
  —цитат от коментар 60 на Ramon Asvalda


  Ами от господин Никой е станал мултимилионер и пътьом щипнал жената на един барман дето участвал в кампанията му и агитирал хората да гласуват за него. В Сената има 1 инициатива за 37г, с която напълнили затворите с младежи (най-вече черни) за дребно хулиганство и пушене на джойнт...

 75. 75 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1374 Весело

  Кацна на Андрюс. Има подготвена сцена с привърженици и явно ще говори. Допреди малко звучеше Мачо мен от уредбата. Класата си е класа.
  LOL

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 76. 76 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  До коментар [#67] от "K2":Тъка са само Тръмпофилите-мазохисти. Доста мъчително им е днес да пишат, еле под тази статия.
  —цитат от коментар 73 на etar


  Да забравят бързо лошите новини. Утре ги очакват нови.

  SHADOWS of SOFIA
 77. 77 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4911 Весело

  Дано не е забравил...
  —цитат от коментар 2 на venci4


  Дано и ти не си забавил какви ги пишеше преди изборите за президент в САЩ:

  "Гледах го! Такъв цирк рядко се среща. Комундерите бяха все посърнали.. Разбраха колко са бездарни и некадърни (като всички социалисти по света).. хе хе😀😀
  Гледам и във форума някакво жалко скимтене, но свиквайте товарищи- още има няма пет години ще има да скимтите, пазете си силиците 😀😀 Гаааааааааааа

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/02/05/4025434_trump_s_pohvali_s_ikonomikata_v_rechta_si_za/ #comment-21

  Гарантиран втори мандат! Удри Бае Тръмпи!👏👏👏👍

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/02/12/4028282_trump_pecheli_purvichnite_izbori_na_republikancite_v/ #comment-13

  Напразен ентусиазъм, хабене на време и пари- Бае Тръмпи ще ги отнесе като питбул кокошка

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/23/4057671_tainoto_orujie_na_baidun_za_izborite_moje_da_e_obama/ #comment-24

  Нищо, ще има още 4 години да довърши започнатото..

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/06/19/4080729_trump_nareche_ujasni_resheniiata_na_vurhovniia_sud_za/ #comment-5

  Ама колкото и да фалшифицират бездарните демократи, баето ще ги отнесе като питбул кокошка 🐥🐕

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/08/03/4098220_demokratite_i_republikancite_sa_suglasni_za_edno/ #comment-15

  Бае Тръмпи постигна невъзможното! Десетилетия не е имало такъв президент.. Втори мандат в кърпа вързан!!😎

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/09/15/4113910_trump_e_domakin_pri_podpisvane_na_izraelsko-arabska/ #comment-3

  Комунетата са в див екстаз😂!!!
  Понеже е ясно кой ще спечели изборите, това им е последната надежда- Тръмпи да се гътне от китайския вирус⚰️ Но не, скъпи комундери, бае Тръмпи ще излезе и от тази ситуация като победител, автория мандат ще го посвети разбира се на мърлявите крадливи оризници👊 Гаа Гаа Гаа

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/10/02/4121554_donald_i_melaniia_trump_sa_zarazeni_s_koronavirusa/?ref=home_mainStory #comment-99

  Ше го търпите още един мандат, а после ще мучите по първата жена президент на САЩ- кака Ваня😂

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/10/14/4126621_rekorden_broi_amerikanci_veche_sa_glasuvali_no_baidun/ #comment-32

  „Драги комунета, запасете се с валерианче за да не ни липсвате във форума след утрешните резултати от изборите, ( а и Пирогов е препълнен с ковидаджии)😀😀"

  А този ми е най-любим, затова съм го оставил за накрая:

  "Този неадекватен президент ще вземе втори мандат, а бисерите, които ръсиш се събират в специална колекция, на която дружно ще се посмеем след изборите. Като миналия път, нали помниш какъв форумен палячо беше."
  🤡🤹‍♀‍🎉🎊

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/07/22/4093993_koronavirusut_po_sveta_okolo_20_ot_zarazenite_turisti/ #comment-31

  П.П.
  Който се смее последен, се смее най-добре!!! 😀😀😀

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 79. 79 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4080 Весело

  До коментар [#70] от "daskal1":

  Недей така даскале. 4 години се подсмихваше самодоволно докато управляваше Тръмп. Какви ли не оправдания измисляше за да неглижираш постъпките "е, поне нещо се прави... е, поне ще си накупим евтино за 401к... има и позитиви от управлението на Тръмп - избраха 2 сенатори-демократи в Джорджия...". И нито веднъж не се сети да напишеш нещо подобно по адрес на тръмпистите викащи в екстаз "удри бай Тръмпе...", че трябва да се строят мостове и т.н.
  Пък сега стана много загрижен за помирението и общия път.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 80. 80 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  Красива гледка :) Това което правят ДЕМОКРАТИТЕ , не е в състояние да измисли и най - добрият АНТИамериканист ... През лятото мародери , после сваляне на паметници , закони забраняващи думите майка/ татко, фалшиви избори , цензура , сега масови репресии, 25 000 войници пазят виртуална КОРОНАЦИЯ и правителство с 8 джендъра !?
  Белите и нормалните сексуални в правителството са 50: 50 . Защо гледаме въобще нещо от тия !?

 81. 81 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4911 Весело

  "14:18

  Тръмп ще замине към Флорида
  Доналд Тръмп ще бъде първият президент от 150 години насам, който няма да присъства на встъпването в длъжност на предшественика си. Той ще проведе прощална церемония във военната база "Андрюс" в Мериленд и с последния си полет като президент ще отиде до голф-клуба си "Мар-а-Лаго" във Флорида."

  Засега ще замине за Флорида, надявам се скоро да замине за някой щатски съд като обвиняем за някое от многото си престъпления извършени преди и по време на президентския си мандат! ;-)

  П.П. Разбира се, ако преди това не забегне за убежището на десетки издирвани международни престъпници - Дубай, ОАЕ, където управлява неговия близък арабски авера Мохамед бин Рашид ал-Мактум. Там може да си чукне някоя среща и с Черепа. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 82. 82 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1374 Весело

  Майко мила! Ще има салют от 21 оръдия.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 83. 83 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  До коментар [#70] от "daskal1":Недей така даскале. 4 години се подсмихваше самодоволно докато управляваше Тръмп. Какви ли не оправдания измисляше за да неглижираш постъпките "е, поне нещо се прави... е, поне ще си накупим евтино за 401к... има и позитиви от управлението на Тръмп - избраха 2 сенатори-демократи в Джорджия...". И нито веднъж не се сети да напишеш нещо подобно по адрес на тръмпистите викащи в екстаз "удри бай Тръмпе...", че трябва да се строят мостове и т.н.Пък сега стана много загрижен за помирението и общия път.
  —цитат от коментар 79 на vesolr


  Вежди,не бери грижи за другите и не лъжи както ти изнася.Ти къде беше,когато левите ви антифасти и маоисти ,заедно с левите им приятелчета от ДП чупеха и рушаха паметници на културата ,както частна и държавна собственост и вилнееха по улиците на САЩ и застрашяваха живота на американците???

  shlshlshlshl
 84. 84 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  Тежка загуба за надутите пауни по цял свят.

 85. 85 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  [/quote]


  [quote#79:"vesolr"]До коментар [#70] от "daskal1":Недей така даскале. 4 години се подсмихваше самодоволно докато управляваше Тръмп. Какви ли не оправдания измисляше за да неглижираш постъпките "е, поне нещо се прави... е, поне ще си накупим евтино за 401к... има и позитиви от управлението на Тръмп - избраха 2 сенатори-демократи в Джорджия...". И нито веднъж не се сети да напишеш нещо подобно по адрес на тръмпистите викащи в екстаз "удри бай Тръмпе...", че трябва да се строят мостове и т.н.Пък сега стана много загрижен за помирението и общия път.
  —цитат от коментар 77 на Иво


  Вежди,при Тръмп безработицата беше рекордно ниска от 60-те години насам,дори при условията на пандемия беше ниска 6,5%..Не направи и една война,да не говорим,че се сключиха безпрецедентни мирни договори на повечето арабски държави с Израел..Това предишни президенти от САЩ или други държави за 60 години не го постигнаха и няма и да го постигнат.Защото Тръмп разби статуквото...Байдънчо е марионетка и фалшиво избран и от него нищо не зависи..Свиквай..

  shlshlshlshl
 86. 86 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  US&A, US&A! Да побързат, докато още си помни речта!

 87. 87 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3964 Весело

  До коментар [#77] от "Иво":

  Хахаха!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 89. 89 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1374 Весело

  Имаше шанс да си поне тръгне с достойнство:

  "I will be watching, I will be listening, and I will tell you that the future of this country has never been better. I wish the new administration great luck and great success....They have the foundation to do something really spectacular"

  За съжаление последва:
  "I hope they don't raise your taxes, but if they do, I told you so"

  Толкова си може.
  :)

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4080 Весело

  До коментар [#81] от "Иво":

  Много щатски и федерални прокурори са му подготвили призовки. Ще падне голям рев, че е "репресиран".

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 92. 92 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2540 Неутрално

  До коментар [#89] от "Jalis Ironhammer":

  Един познат, който живее от години в щатите каза, че Тръмп е бил обещал предизборно да свали цената на бензина и като е станал президент веднага е свалил цената.

 93. 93 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  Обаче какъв пич е Доналд. Без страхлива маска срещу Ковид. Щото се справи чудесно, вирусът изчезна от страх и няма нужда от маски. И Бойко се справи отлично, обаче като малко пострахлив от Тръмп я носи под носа.

 94. 94 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4510 Неутрално

  До коментар [#85] от "dfjftriktrcdt":

  Не съм съгласен че Байдън е марионетка или че е "фалшиво избран", нека не продължаваме в този дух. Остави vesolr, той не живее в САЩ и се изживява във форума след упорито търсене и заклеймяване на "врага" в интернет с преиначаване на истината за хората във форума.
  За такива подклаждащи несъгласие между хората става дума, не ставай жертва на подобни противопоставяния. Днес в 12 часа по обед Байдън ще стане президент на САЩ. Аз съм готов да съдействам за конструктивен диалог с всеки желаещ единение на моето скромно място в американското общество.

 95. 95 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Да се надяваме Джо да не заспи по време на церемонията.
  —цитат от коментар 90 на Taiga


  Няма да заспи бе осъзната Тъга. Има да тормози жуже.

  SHADOWS of SOFIA
 96. 96 Профил на anonim440
  anonim440
  Рейтинг: 2540 Неутрално

  Байдън май е едва втрият католик президент на САЩ. Кенеди е първият.

 97. 97 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3306 Неутрално

  Да се надяваме Джо да не заспи по време на церемонията.
  —цитат от коментар 90 на Taiga


  Разочарован съм от себе се. Залагах че въртолетът на Тръмп ще кацне в руското посолство във Вашингтон.

 98. 98 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1248 Весело

  До коментар [#95] от "K2":

  къ две, Путин такива ги хапва за закуска.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 99. 99 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  Дами и господа, четиригодишното недоразумение напусна сградата! Моля ръкопляскащите да се наредят отдясно, ревящите с кърпичките отляво, а идиотите да последват бегом своя идол към изхода.

  П.С. Анка и Синатра се обръщат в гроба, че тяхната велика песен се използва за сбогом на този американски срам.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 100. 100 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3964 Неутрално

  До коментар [#94] от "daskal1":

  Браво, даскале, така трябва! Но това само интелигентните хора го разбират, а такива сред много от привържениците на Тръмп определено липсват...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK