На живо

Коронавирусът по света: Испански области забраниха срещите на хора извън семейството (хронология)

Коронавирусът по света: Испански области забраниха срещите на хора извън семейството (хронология)

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук, положението в България следете тук.
Русия отмени наложената миналата година забрана за пътувания от и до Финландия, Виетнам, Индия и Катар. Мярката бе въведена с цел да се попречи на разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс, като цитира изявление на правителството.


Гражданите на тези страни ще могат да летят до Русия, а руснаците - да посещават тези страни.
Ограниченията на пътуванията бяха наложени на 16 март миналата година, за да се попречи на разпространението на новия коронавирус.


Днес Русия регистрира по-малко от 20 000 новозаразени, за пръв път от 11 ноември, съобщи руският център за борба с коронавирусната криза

Испански провинции забраниха събиранията

Няколко испански области затегнаха антикоронавирусните мерки днес, предаде "Ройтерс".


Галисия наложи ограничения върху общуването между хората, предвиждащи това да става само между членове на едно и също домакинство. Магазините за несъществени стоки затварят врати днес в 18 ч. местно време за три седмици. Гражданите са призовани да се прибират у дома в 20 ч. местно време.


Валенсия и Мурсия забраниха събиранията навън на повече от двама души.


Мадрид ще използва дронове и допълнителни полицаи, за да гарантират спазване на вечерния час, който ще започва вече от 22 ч.


В Испания за последните 14 дни средно на денонощие са се заразили 829 души на 100 000 души. Преди месец те бяха 263 на 100 000 души.

Австралия пукна "балона" с Нова Зеландия

Австралия днес отмени за 72 часа безкарантинното пътуване по въздух на пасажерите от Нова Зеландия заради опасения, свързани с открития там по-заразен щам на короронавируса, предаде ДПА.


От октомври хората могат да летят от Нова Зеландия до Австралия без карантина, ако са прекарали 14 или повече дни на новозеландска територия и не са били на обозначени горещи точки.


Вчера обаче Нова Зеландия обяви, че работи по овладяване на евентуално предаване на коронавируса, след като 56-годишна жена, излязла неотдавна от изолация, даде положителен тест.


Коронавирусът по света: Испански области забраниха срещите на хора извън семейството (хронология)

© Associated Press

225 млн. работни места са изгубени

Пандемията от COVID-19 е предизвикала големи щети на заетостта, които се изразяват в загубата на 255 милиона работни места през 2020-а. Това се посочва в публикувания днес доклад на Международната организация по труда (МОТ), предаде АФП.


Общо за цялата 2020-а 8.8 на сто от работните часове в света са били изгубени в сравнение с четвъртото тримесечие на 2019 година, а това е равносилно на 255 милиона работни места при пълна заетост. С други думи това е четири пъти повече в сравнение с работните часове, които са се "изпарили" по време на финансовата криза през 2009 година, подчертава агенцията на ООН в седмия си доклад, посветен на въздействието на пандемията върху трудовия свят.


Тези мащабни загуби са довели до спад с 8.3 на сто на трудовите доходи в света, ако изключим от сметката плановете за подпомагане, които бяха обявени почти навсякъде по света, или иначе казано от 3,7 трилиона долара. Това прави 4.4 на сто от световния брутен вътрешен продукт, допълва експертите на МОТ.

Новите мерки и удължаването на сегашната подкрепа заради коронавируса ще струват около 63 милиарда крони (7.61 милиарда долара) през 2021 година. Така общо усилията в помощ на икономиката през периода на пандемията ще възлязат на 374 милиарда крони, обяви днес правителството на Швеция, предаде агенция "Ройтерс".


"Никога преди шведските данъкоплатци не са спасявали толкова много работни места в частния сектор", заяви на пресконференция шведската министърка на финансите Магдалена Андерсон. Управляващите удължиха мерки като подкрепата за корпоративен персонал в принудителен отпуск и пропуснати приходи до края на февруари, а в някои случаи и до юни.

И тъмночервено в картата на заболевамостта

Еврокомисията предлага ново определение за зони, където нивото на заразяване с коронавируса е особено високо, и по-строги мерки спрямо пътуващите от тях. В допълнение към съществуващите кодове "зелен", "оранжев", "червен" и "сив" комисията предлага да се добави "тъмночервено", за да индикира областите, където 14-дневното ниво на заразяване е над 500 на 100 000 души.


(Данните за България вижте тук.)

Eвропейският съюз ще изисква от фармацевтичните компании, произвеждащи ваксини срещу COVID-19 в рамките на блока, да регистрират предварително всеки износ на дози за трети страни, заяви представител на ЕС в понеделник. Той говори пред "Ройтерс", искайки анонимност.


Ходът идва, след като AstraZeneca в петък неочаквано обяви голямо намаляване на доставките на ваксини за блока за първото тримесечие на годината.

Маските FFP2 стават задължителни в Австрия

Австрийците смениха платнените защитни маски с предпазни маски за многократна употреба FFP2 (с филтърна мембрана и по-добро прилепване и изолация около носа), които стават задължителни за хората над 14-годишна възраст в транспорта, магазините, в обекти за услуги и лекарските кабинети, предаде "Франс прес", цитирана от БТА.


Заради новите, по-заразни варианти на коронавируса е необходимо да се защитим по-добре, смята 24-годишната графична дизайнерка Хана Цюгнер, която журналист от АФП срещна близо до Нашмаркт - прочутия пазар в центъра на Виена. Ако всички се съобразяват, това ще промени ситуацията, особено след пристигането на ваксините, подчертава тя.


Въвеждането на тази нова мярка, която остава малко разпространена в Европа, не предизвиква истински дебат в страната, докато регламентите гарантират, че маските ще се продават без надценка, на цена по себестойност, която е 59 евроцента, коментира друга минувачка - Доротея. Отсега нататък трябва да се носят по-филтриращи маски, които блокират 94 процента от аерозолите в автобуси, трамваи, влакове и в метрото. Мярката се прилага също в супермаркетите и в обекти за предоставяне на услуги, като автосервизи и лекарски кабинети.


Преподавателите, работещите в складове и тези на държавна служба, които са в контакт с хора, трябва също да съблюдават това на работното си място, освен ако не спазват дистанция от 2 метра. Бременните жени и хората, които имат медицински противопоказания, са изключени от изискването, както и персоналът, който е съгласен да си прави редовни тестове за коронавирус.


Въпреки въведената след Коледа и продължаваща поне до 8 февруари трета карантина, броят на заразените почти не спада в тази алпийска държава с 8.9 млн. население. Новозаразените на дневна база са около 130 на 100 хил. жители. Целта на правителството е това число да не надвишава 50.


Училищата, музеите, спортните зали, киносалоните и магазините, които не продават стоки от първа необходимост, в момента са затворени, а хората са призовани да ограничат максимално контактите си.

Турция получи още 6.5 млн. дози от китайската ваксина

Турция получи втора пратка - 6.5 млн. дози - от ваксината на китайската компания "Синовак", предаде "Хюриет дейли нюз".


Първата пристигна още на 30 декември, а ваксинирането в страната започна на 14 януари. Очакват се още няколко милиона дози в близките седмици и общо 50 млн. тази година.


Ваксини са поставени на над 1.23 млн. души - основно здравни работници и възрастни, като в последната група приоритетни бяха хората над 85 г., започва ваксинирането и на тези над 80.

Ваксинираните може и да предават заразата

Ваксинираните срещу COVID-19, дори да не се разболеят, може да предават вируса на други. Това заяви високопоставен представител на английските здравни власти в публикация във в. Sunday Telegraph.


Според проф. Джонатан Ван-Там учените "все още не знаят" какво е въздействието на ваксината върху предаването на заразата. По думите му ваксините дават "надежда", но това не означава, че получилите ги не бива да спазват мерките.


Първата си доза вече са получили около две трети от хората на възраст над 80 г. в Обединеното кралство. Делът е най-висок в Англия, но в Шотландия например е около една трета, в Северна Ирландия - над половината.


Според Ван-Там имунитет се придобива в период от 2-3 седмици след поставянето на ваксината, но дори след това при промяна на поведението на имунизирания той може да разпространява вируса.

Стотици са задържани при безредиците заради мерките в Нидерландия

АНидерландският премиер Марк Рюте осъди безредиците в Айндховен, Амстердам и други градове на страната, при които бяха задържани стотици жители, предаде "Ройтерс".


Коронавирусът по света: Испански области забраниха срещите на хора извън семейството (хронология)

© Associated Press


Демонстранти нападнаха полицаи и запалиха огньове на много места из Нидерландия в знак на протест срещу налагането на вечерен час за овладяване на коронавирусната криза. В Айндховен протестиращи разграбваха стоки в магазини на централната жп гара и палиха коли и велосипеди.


Служители на реда бяха замеряни с ножове, а пункт за тестване за COVID-19 изгорен. Рюте нарече станалото "криминално нарушение". "Това няма нищо общо с протест, това е криминално нарушение и така ще се отнасяме към него," обясни той.


Вечерният час се въведе като допълнителна мярка заради британския вариант на коронавируса и опасенията, че заразените може само да се увеличат. Жертвите на коронавируса в страната достигат 13 540 души, а заразените са 944 хил. при 17 млн. население.


"Не сме виждали толкова насилие от 40 години," казва за нидерландска телевизия представител на водещ полицейски синдикат.

Австралия одобри ваксината на "Пфайзер"

Австралийските власти одобриха днес ваксината срещу коронавирус на "Пфайзер"/"Бионтех", предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.


Австралийският здравен регулатор е един от първите в света, дал цялостно одобрение на ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех", заяви днес австралийският премиер Скот Морисън, като отбеляза, че това се случва година след регистрирането на първия случай на заразяване с коронавирус в Австралия.


Ваксинирането на приоритетни групи с ваксината на "Пфайзер" се очаква да започне в края на идния месец, като бъдат поставяни по 80 хиляди ваксини на седмица, заяви пред журналисти австралийският здравен министър Грег Хънт.


До промени в плановете на Австралия за ваксинирането се стигна, след като компания "Астра Зенека" извести в петък представители на Европейския съюз, че ще намали доставките си за ЕС с 60 процента заради производствени проблеми.


"Астра Зенека" е съобщила на австралийските власти, че заради производствените проблеми няма да може да достави през март обещаното по-рано количество ваксини. Ваксината на "Астра Зенека" предстои да бъде одобрена от здравните власти на Австралия, отбелязва "Ройтерс".

Четирима починали министри в Зимбабве

Четирима министри от правителството на Зимбабве вече починаха от COVID-19, трима от които през последните две седмици, на фона на засилването на епидемията в страната, предаде "Асошиейтед прес".
Коронавирусът прибира "мрачна жътва", каза президентът Емерсън Мнангагва, пише БТА.


"Пандемията не подбира (...) всички сме изложени", заяви той в реч, предавана по телевизията.
Мнангагва присъства на погребението на министър миналата седмица, малко след като бе съобщено за смъртта на министъра на външните работи. След това почина и министърът на транспорта. Още няколко политици на високи постове и известни личности в Зимбабве станаха жертва на коронавируса.


Опозицията обвинява правителството, че използва COVID-19 като оръжие, като задържа депутати, държавни служители и други критици на властта в претъпкани затвори, където болестта се разпространява лесно. Срещу правителството се отправят и обвинения в пренебрегване на обществените болници, където много болни от COVID-19 не могат да получат кислорода, от който се нуждаят, за да оцелеят. Мнозина представители на елита се лекуват в скъпи частни болници или в чужбина.


Властите твърдят, че правят всичко по силите си и въпреки големите политически и икономически различия битката срещу коронавируса е всеобща.


Зимбабве, подобно на редица други африкански страни, първоначално отчиташе малък брой заразени, но напоследък случаите рязко се увеличиха. Има опасения, че нов, по-заразен вариант на вируса е пристигнал в страната, когато хиляди зимбабвийци се върнаха за празниците у дома от Южна Африка.
Страната с население 15 млн. души към 23 януари отчете 31 007 заболели, включително 974 починали спрямо малко над 10 хил. заболели и 277 починали в началото на декември, според официални данни.

Мексиканският президент е с коронавирус

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор, на 67 години, обяви снощи, че е дал положителен резултат на тест за коронавирус, съобщиха "Франс прес" и ТАСС.


"Със съжаление ви информирам, че съм се заразил с COVID-19. Симптомите са леки, но вече получавам лечение. Както винаги, оставам оптимист", написа Лопес Обрадор в "Туитър".


В негово отсъствие вътрешният министър ще дава редовните сутрешни пресконференции, добави президентът. Той уточни, че разболяването му няма да му попречи да проведе планирания за днес телефонен разговор с руския президент Владимир Путин. Мексиканският външен министър Марсело Ебрард съобщи вчера в Туитър, че двамата лидери ще обсъдят бъдещето на двустранните отношения, както и доставките на руска ваксина срещу коронавируса за Мексико.


Миналия месец мексиканското правителство обяви, че иска да получи 12 млн. дози от руската ваксина "Спутник V" в периода от януари до март т.г. Все още е неизвестно кога мексиканският регулатор ще издаде разрешение за използване на руския препарат в републиката.


Мексико регистрира над 1,7 милиона заразени и близо 150 хиляди починали от COVID-19.

Франция може да се нуждае от трета карантина

Във Франция може да е нужно трето затваряне на страната за справяне с коронавируса. Това казва, цитиран от Би Би Си, ръководителят на научния съвет за COVID-19 в страната Жан-Франсоа Делфреси.


По думите му тази седмица ще е решаваща - ситуацията и в момента е "извънредна" заради риска от предаване на "британския" вариант на коронавируса. В някои френски региони случаите на този вариант вече са 7-9% и спирането на разпространението му ще е трудно.


"Ако не затегнем ограниченията, ще се озовем в изключително трудна ситуация от средата на март", обяснява Делфреси в интервю за телевизия BFM.


Засега властите се въздържат от трето затваряне на държавата и предпочитат забрани за излизане вечерта, като училищата остават отворени. Средните дневни стойности на заразяванията обаче се увеличат - за последните седем дни около 20 хил. души.


Починалите в страната вече са над 73 хил.


Коронавирусът по света: Испански области забраниха срещите на хора извън семейството (хронология)

© Associated Press

Над 25 хил. са починалите в Турция

Турция вчера прехвърли прага от 25 хил. жертви на коронавируса, съобщи "Асошиейтед прес", като се позовава на здравното министерство. След като за 24 часа бяха регистрирани нови 140 смъртни случая, свързани с COVID-19, общият брой на починалите от началото на епидемията през март достигна 25 073.


В началото на декември правителството върна ограниченията, включително вечерен час през работните дни и пълен локдаун през уикендите, за да намали разпространението на заразата. Броят на случаите на зараза на дневна база падна до около 6000 през последните дни, след като през декември достигна над 33 хил., отбелязва агенцията.


В Турция е регистрирана ваксината "КоронаВак" на китайската фармацевтична компания "Синовак". Първият етап от масовата ваксинация започна на 14 януари сред медиците. На 19 януари страната започна ваксинация на настанените лица и персонала в домовете на възрастни хора и центровете за грижа за хора с увреждания, както и на хората на възраст на и над 90 години, на които ваксината също се поставя от медицински екипи в домовете им. От 21 януари започна ваксинирането на лицата над 85-годишна възраст. До миналата събота над 1.2 млн. души са получили първата доза от ваксината, съобщи здравният министър Фахреттин Коджа.

Още 124 случая в Китай

Китай съобщи за 124 нови случая на COVID-19 през последното денонощие, след като предишния ден бяха регистрирани 80 случая, предаде "Ройтерс", като се позовава на здравните власти, пише БТА.


117 от новите случаи са на местно предаване на заразата. Броят на новите безсимптомни случаи, които Китай не класифицира като потвърдени, е спаднал на 45 от 92 предишния ден.


Потвърдените случаи на коронавирус в континентален Китай са 89 115, а броят на починалите остава непроменен - 4635.

Израел затвори летище "Бен Гурион"

Израел затваря за пътници летище "Бен Гурион", считано от 00.00 часа днес, 25.01.2021 г., до 31.01.2021 г. (неделя). Посолството на България в Тел Авив информира, че пътуващите ще бъдат възпрепятствани да влизат или напускат страната освен в случаите, одобрени от специална комисия.


"Молим гражданите да имат предвид, че консулската служба работи с граждани само с предварително записан час и при спазване на изискванията за носене на маска, спазване на дистанция и санитарен контрол.
Всички български и чужди граждани могат да се свържат с посолството ни в Тел Авив на следните телефони: 97236961372 (9.30- 14.00) и 97237292155 (14.00-16.30)", продължава съобщението.


Телефоните могат да се ползват за консултация или за записване на час за посещение в консулска служба.


Поради създалата се ситуация при условията на спешност консулската служба ще оказва съдействие на всички български граждани на телефон: 972547640089 и 972545954379 (24/7).


За справки, консултации и записване за посещение може да се ползва и [email protected].


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2704 Неутрално

  Какво стана със СПИН-А? Конспирация ли се оказа или болестта замря от само себе си?

 2. 2 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Пандемията от изтрещяване вече доби колосални размери и в пъти превъзхожда по щети тази от ковид.
  Тоя мексиканеца на 67 г. съобщава че има ковид все едно че рак е хванал, а пенсионерите реално също масата го прекарват без особени драми. Познавам поне 5 човека пенсионери, на 70+, които го изкараха, верно доста неприятно с висока температура, някои и с пневмония, обаче за две седмици всички се оправиха а след месец бяха напълно здрави.
  Франсетата па още са дълбоко във втората карантина, вече мислят за трета.
  Луда работа

 3. 3 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  До коментар [#1] от "deaf":

  Ми кво да стане? Хората си мрат от СПИН, особено в Африка. Разликата е че там трее само да внимаваш с кого се таковаш а и си слагаш "маска" където трябва и по други причини

 4. 4 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4508 Весело

  Пандемията от изтрещяване вече доби колосални размери и в пъти превъзхожда по щети тази от ковид. Тоя мексиканеца на 67 г. съобщава че има ковид все едно че рак е хванал, а пенсионерите реално също масата го прекарват без особени драми. Познавам поне 5 човека пенсионери, на 70+, които го изкараха, верно доста неприятно с висока температура, някои и с пневмония, обаче за две седмици всички се оправиха а след месец бяха напълно здрави. Франсетата па още са дълбоко във втората карантина, вече мислят за трета. Луда работа
  —цитат от коментар 2 на uq


  Да но нито един от твоите познати пенсионери не е Президент, та за това няма да чуем за тях 😂😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 5. 5 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  Ихааааа само как ще ревнат нашите кръчмонавти ....

  Комунистите са виновни!
 6. 6 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2704 Неутрално

  До коментар [#3] от "uq":

  През 80-те години истерията по СПИН беше също толкова раздухана,колкото днес с китайската настинка. И не - хората в Европа и САЩ не мрат масово от СПИН,както се опитваха да ни внушават. Нито един от моите близки хора не е починал от СПИН. А от известните се сещам само за Фреди Меркюри.

 7. 7 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Във Франция на Макарончо му дойде дюшеш тая пандемия. Едни здраво ядосани франсета с жълти жилетки тъкмо го бяха приклещили с опасност да го сложат най-отгоре на Айфеловата кула (как точно е технически въпрос, който няма да обсъждаме публично), а сега вечерен час, затворени по къщите, смее ли някой да си помисли за протест.

 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Новините навсякъде са лоши ! У нас се мисли за отваряне на заведения, присъствено в училище и т.н., но е и факт, че британския щам на ковида вече се разпространява и тук, така че може да последва нова, трета вълна съвсем скоро ! Добре, че има ваксиниране , макар и с по - забавени темпове !

 9. 9 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#1] от "deaf":

  СПИН вече не е болест, а се разглежда като състояние, което може да се контролира с медикаменти.

 10. 10 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 714 Неутрално

  "Франция може да се нуждае от трета карантина"

  Ще се нуждае! И от четвърта. Откакто понаха ваксинациите карантините стават все по-стрги. по-продължителни и по-чесато.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 11. 11 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 866 Неутрално

  На мен ми е най-интересно какво става в израел. Щото напаткаха 2 милиона ваксини. Да видим дали това предотвратява разпространението. Все пак всички на това се надяват.

 12. 12 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4508 Весело

  "Франция може да се нуждае от трета карантина"Ще се нуждае! И от четвърта. Откакто понаха ваксинациите карантините стават все по-стрги. по-продължителни и по-чесато.
  —цитат от коментар 10 на Nil satis nisi optimum


  Какви ваксинации? 😂😂😂😂 Франция до момента има по малко ваксинации като цяло отколкото Британците правят на ден 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 13. 13 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  До коментар [#8] от "samoedin":

  Факт е също, че на много места от "навсякъде" се оказа, че училищата не са затваряни изобщо, което прави кретенията там особено голяма. Ти натъпкан по 20+ деца заедно за 6 часа на ден, па после ми обяснявай, че в магазина трябва да влизат по един и да си лягат в 6 часа

 14. 14 Профил на четири
  четири
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Интересно в Израел и Острова след като ги таковаха, защо продължава с пълна сила всичко? И защо никой не казва има ли сред такованите заразени?!

 15. 15 Профил на четири
  четири
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#12:"padrino"][/quote]

  А как стои въпроса с жертвите в двете държави? Къде са повече?

 16. 16 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  Какво научихме досега за Коронацирка?
  - Има смъртност (като процент от заболелите) малко по-голяма от сезонния грип, която продължава да пада чисто статистически.
  - Убива основно бедни, болни и стари хора и тук там някой по-млад
  - Не убива милирдери, милионери, известни хора от шоубизнеса, висши политици от "Развития свят".
  - Служи за налагане на тотален контрол и подчинение на населението и премахване на основни демократични правила
  - Служи за разправяне с опозицията в страните от втория и третия свят
  - Служи на фармаиндустрията, като я захранва с милиарди за производство на "ваксини", за които не се знае нито какъв е срокът на имунитет, който предлагат, нито възможните дългосрочни нежелани реакции.
  - Едни хора станаха милиардери като си продаваха акции
  - В Северното полукълбо когато е есен грипът се засилва, същото се случва и в Южното полукълбо, когато е пролет. И после обратното.
  - Сезонните грипове изчезнаха с магическа пръчка и от новините и от медицинските бюлетини.
  Яко иска някой може да допълва.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 17. 17 Профил на ee3Si
  ee3Si
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Явно мерките дават резултат и за това трябва да се затягат. Направо от втората вълна без преходен период в третата вълна - всяко затягане на мерките явно води до нова вълна, ама най вероятно това е целта за да се харчат ваксините и да седи заключено и мирно населението...., а забравих и да не се претоварва здравната система!!!

 18. 18 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#12] от "padrino":


  Какви ваксинации? 😂😂😂😂 Франция до момента има по малко ваксинации като цяло отколкото Британците правят на ден 😂😂😂
  —цитат от коментар 12 на padrino

  И какъв е резултатът от ваксинациите? Още по-строги мерки и във Великобритания?
  Сигурно когато ваксинират всички ще им осигурят и една единична килия и пълна изолация?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 19. 19 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 143 Неутрално

  Може, после осма и девета и да вадят саловете...деа олигофрените ви смотани...

 20. 20 Профил на d
  d
  Рейтинг: 259 Неутрално

  На много хора вече почва да им прави впечатление, че, въпреки крупите мерки във Великобритания и повечето западноевропейски страни, ефектите са почти нулеви. България, за сравнение, е от другата страна на спектъра, където хората са сравнително свободни и нещата не са толкова зле. Швеция и Дания са също подобни страни. Има много политика вече в тези локдауни. Харесва ми как постепенно стигат до изводите на много специалисти, които в началото на пандемията споделяха в Туитър, че е достатъчно хората да вземат витамин Д и Цинк, за да изкарват болестта по-леко.

 21. 21 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1972 Неутрално

  Абе направо въвеждайте доживотен затвор и да се свършва. Но те си знаят, че водата трябва да се загрява постепенно, за да не се усетят жабките и да изскочат.

 22. 22 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  Така като ги четеш тия “новини” ще си кажеш че до един месец със света ще се свърши. После излизаш на улицата и виждаш че насадената паника няма нищо общо с реалността. Но пък се ползва за да се погазват основни човешки права на хората. Що ли не се изненадвам че в Зимбабве нещата да толкова “страшни”, кашлицата е като манна небесна за всеки диктатор било то директен или прикрит зад “демократични ценности” както в някои западноевропейски държави.

 23. 23 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Израел си ваксинира гражданите и се затваря за външния свят.

 24. 24 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "Стотици са задържани при безредиците заради мерките в Нидерландия"
  ААААУУУУУУ ТИРАНИ ААААУУУУУ ПОДТИСКАТ НИ

 25. 25 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1177 Весело

  "Стотици са задържани при безредиците заради мерките в Нидерландия" - Аааа тези са престъпни елементи , не като в Русия -ония са борци за свобода !
  По темата - Нидерландия показва единствения начин по който тази психоза с К19 може да свърши. Политическата каста трябва да бъде премахната по един или друг начин за да спре тази лудост.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 26. 26 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1663 Весело

  До коментар [#14] от "МОСКВИЧ":

  Има и то след ваксинацията. И докторите са в чудо и не знаят как да процедира. Да слагат ли втора ваксина или да не слагат въобще. А пък скоро четох че другаря Гейтс тихомълком е станал най-големия земевладелец тук в щатите. Накупил е тайно сумалъка ти и плодородна земя. Сега най-вероятно ще кара изпити за фермер, щото вече изкара тези за вирусолог. Такива ми ти работи драги ми Смехурко.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 27. 27 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  То и ние може да се нуждаем, благодарение на Алибегов.

 28. 28 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  тия протестиращи са 90 на 100о антифа и разни емигранти от СССР...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 29. 29 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1483 Весело

  Аз мислех, че само в Рассия бият и задържат.Шокиран съм!

  Sic transit gloria mundi
 30. 30 Профил на nolimit
  nolimit
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Не мога да повярвам как интелигентни хора, продължават да вярват на световната толерастия и това непрекъснато бучене за Ковид. Как не спря тоя вирус в държави като Австрия, като Германия, като Канада- държави, в които мерките се спазват на 85 % Как стават тези неща ? Локдауни, маски, правете секс с маски. Истината е една масово всички трябва да излезнат на протест срещу прекрасните филантропи, толерасти, и всякакви доброжелатели, които не спряха да говорят и да насаждат само 1 нещо Ковид Ковид Ковид. Хората масово изтрещяха - потече им носа и веднага тичат да си правят тестове и да пълнят болниците. А реално тези, които имат нужда остават отвън. И затова нещо са виновни само и единствено продажните медии, които 24/7 говорят само за Ковид Ковид Ковид Ковид

 31. 31 Профил на jtf57549525
  jtf57549525
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "uq":През 80-те години истерията по СПИН беше също толкова раздухана,колкото днес с китайската настинка. И не - хората в Европа и САЩ не мрат масово от СПИН,както се опитваха да ни внушават. Нито един от моите близки хора не е починал от СПИН. А от известните се сещам само за Фреди Меркюри.
  —цитат от коментар 6 на deaf


  От СПИН са умрели над 30 млн човека досега. В днешно време вече не е толкова опасна болест, защото се контролира с лекарства, има дори превантивни методи, ако искаш да правиш опасен секс.
  От "китайската настинка" до момента са умрели над 2 млн човека за 1 година, близо 10 пъти повече от тежкия свински грип.
  Споко, рептилите са виновни, пий една ракия.


 32. 32 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#25] от "Иван":

  за последното изречение 1000 плюса

 33. 33 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  Цитат:
  Коронавирусът по света: Стотици са задържани при безредиците заради мерките в Нидерландия

  ------
  Тцъ, тцъ, тцъ...
  Ся какъв вой ще настане из ЕС и извън него за този терор на режима срещу мирните свободолюбиви граждани...

  Не стига кризата с короната, но поради неизбежните люти санкции срещу Холандия, направо не им завиждам...

 34. 34 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#16] от "Darcas":

  ковиде е преди всичко инструмент за налагане на новият световен ик.ред големият ресет ,четвърдата индустриална революция,тотален контрол над населението ,въвеждане на нов техно тоталитаризъм.уви началото е по-вее от успешно.

 35. 35 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Ще потретя! Огрома част от политиците по света са в рисковите групи и всичко идва оттам. Всеки които има власт прави всичко възможно само и само да мачка и да налага мерки. Плашат и създават паника умишлено. Контролират си данните за да си подпечатат новите мерки. Всичко ще мине, когато всички тези пенсионери бъдат ваксинирани. Тогава ще спрат да мислят само за себе си и ще мирясат, но вече ще е късно. Какво пък толкова, сега създадоха 50 годинишна работа на младите трявба дори да им кажем браво!

  Те трябваше да поемат удара и да не разрушават всчко което направиха на принципа след нас и потоп. Лицемерни долни душици!

 36. 36 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 565 Любопитно

  А какво казва тиквата за арестуваните, някой чел ли го е ? Или сега се снишава и чака Батко да му даде инструкции ...

  Stupid people make me sick
 37. 37 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 565 Любопитно

  До коментар [#20] от "d":

  Има много политика вече в тези локдауни.
  ---------------------
  Защо ВЕЧЕ ?

  Stupid people make me sick
 38. 38 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Днес в Нидерландия, твърде скоро и в други страни. Ако абсурдните затваряния продължат още известно време до март месец обстановката в почти цяла Европа ще бъде революционна. Хубаво е фрау Меркел и съветниците й да си имат вече едно на ум..

 39. 39 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3028 Неутрално

  До коментар [#23] от "half truth":
  За Израел чета днес, че вече 1 милион граждани са били ваксинирани по два пъти. 2.5 милиона са получили веднъж ваксината. Отделно затварянето на страната( само хора по важни причини като погребение на близък или ако имигрират поради опасност за живота.., могат да излизат/влизат). Разработена и подробна програма за икономическо възстановяване. Израел и досега понесе незначителен спад -около 1.5 % за 2020 и очаква ръст от 4.5 % тази година. Рейтингът им е А+.

 40. 40 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 482 Неутрално

  В Европа е мазало, ние тука партита си правим, събираме се по 120 човека...

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 41. 41 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1646 Неутрално

  Какво стана със СПИН-А? Конспирация ли се оказа или болестта замря от само себе си?
  —цитат от коментар 1 на deaf


  Отиде на гости при Грипа.
  Седят , пият си питието и одумват онзи нахалник Ковида, който им взе хляба.

 42. 42 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#30] от "nolimit":

  +++++++++++++++++++++++++.++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 43. 43 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#35] от "patrokalche":

  не господине няма да премине след като си подариш свободата без съпротива най-вероятно е да поискат да ти вземат и собствеността,предстои 2 етап на операцията .мислете с главите си ...и по-малко телевизия.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Рейгън досега сто пъти да беше унищожил вируса в Китай с ядрени ракети и да сложи край на заразата. Путин щеше да се крие като мишка в бункера.

 46. 46 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 695 Неутрално

  До коментар [#11] от "petiopit":

  Израел са ни пример

 47. 47 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 695 Неутрално

  До коментар [#44] от "Bond007":

  Израел сигурно вече ваксинираха три милиона души. Трябва да ги гледаме с четири очи. Не да се водим по китайските просъотии

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK