Байдън: Америка се завърна, но няма да се справи сама

Байдън: Америка се завърна, но няма да се справи сама

© Reuters"Америка се завърна. Америка се завърна. Дипломацията отново е в центъра на нашата външна политика."


Това заяви президентът Джо Байдън в първата си външнополитическа реч, която произнесе в Държавния департамент в четвъртък. В нея той обясни на американците, че дипломацията работи за техните интереси, за защита интересите и демократичните ценности на САЩ. Предшественикът му Доналд Тръмп внушаваше още от предизборната си кампания, че американската дипломация всъщност се превърнала в начин други държави да се възползват от САЩ, включително чрез участието на страната в международни организации и алианси.


Байдън добави, че усилията на администрацията му няма как да донесат търсения резултат, ако не спечелят подкрепа от другите страни по света. Той се обърна към служителите на Държавния департамент с напомняне, че се познават поне от 20 години, и добави: "Вашите дипломатически умения се зачитат еднакво от нашите приятели и от нашите конкуренти по целия свят. И те знаят, че когато говорите, вие говорите от мое име."
"Ще ремонтираме нашите съюзи и ще се ангажираме със света за пореден път не за да отговорим на предизвикателствата от вчера, а за тези от днес и утрешния ден. Американското ръководство трябва да посрещне този нов момент на настъпление на авторитаризма, включително нарастващите амбиции на Китай да бъде съперник на САЩ и решимостта на Русия да увреди и съсипе нашата демокрация", каза още президентът.


Сред глобалните предизвикателства той изброи пандемията, климатичните промени и разпространяването на ядрени оръжия.


"Но ме можем да се справим сами", напомни Байдън. "Трябва да започнем с дипломация, вкоренена в най-съкровените демократични ценности на Америка: защита на свободата, защита на възможностите за хората, отстояване на универсалните човешки права, зачитане на върховенството на закона и отношение към всеки човек с достойнство."


Според него "това е нашият неизчерпаем източник на сила, това е голямото предимство на Америка".


Байдън: Америка се завърна, но няма да се справи сама

© Reuters


Президентът разказа, че е разговарял през последните дни с лидерите на водещите партньори на САЩ по света, включително за реформиране начините на сътрудничество и възстановяване "мускулната сила на алиансите, атрофирала през последните няколко години на занемаряване и - бих казал - злоупотреба".


"Не може да има съмнение: В една демокрация силата никога не трябва да се стреми да отменя волята на хората или да се опитва да заличи резултата от нормално проведени избори", допълни Байдън и призова военните в Мианма да върнат властта, която завзеха преди дни с преврат, и да освободят активисти и политици.


За подхода САЩ да предвождат чрез дипломация и подновени международни съюзи президентът даде пример как може да има общи интереси със съперници и конкуренти на страната в името на сигурността на самите американци. Става дума за удължения с 5 години договор с Русия за ограничаване на стратегическите нападателни оръжия (Нов СТАРТ) - последният, останал между двете страни за поддържане на стабилността в ядреното въоръжаване.


"В същото време ясно заявих на президента Путин, по начин, много различен от този на моя предшественик, че е приключено с бездействието на Съединените щати пред агресивните действия на Русия - намеса в нашите избори, кибератаки, отравяне на своите граждани. Няма да се поколебаем за цената, която Русия трябва да плати за действията си, и да защитим нашите жизненоважни интереси и нашите хора. И ще бъдем по-ефективни в отношенията с Русия, когато работим в коалиция и координация с други съмишленици."


Байдън призова за незабавно и безусловно освобождаване на Алексей Навални, защото вкарването му в затвора е по политически причини и заради борбата му с корупцията в Русия.


За Китай президентът обясни, че ще посрещне директните предизвикателства от Китай към просперитета, сигурността и демократичните ценности на САЩ. Той определи Китай като най-сериозния конкурент, извършващ, икономически злоупотреби, агресивно поведение и изнудване на други държави, атакуващ правата на човека, интелектуалната собственост и глобалните системи за управление.


"Но ние сме готови да работим с Пекин, когато е в интерес на Америка да го направи. Ще се състезаваме от силна позиция, като градим по-добре у дома, ще работим с нашите съюзници и партньори, ще подновим ролята си в международните институции и ще си върнем доверието и моралния авторитет, голяма част от които са изгубени."


Байдън изреди примери за това: завръщането в Парижкото споразумение за климата и Световната здравна организация, както и създаването на специален пост - зам.-съветник по националната сигурност по въпросите на кибер- и новите технологии и началото на инициатива за подобряване способностите, капацитета и сигурността в киберпространството.


Байдън: Америка се завърна, но няма да се справи сама

© Reuters


След което обяви поредица нови инициативи:


- пълна ревизия на разположението на американските сили по света, за да съответстват на външната политика и приоритетите в отбраната; спиране на планираното изтегляне на сили на Пентагона от Германия


- спиране подкрепата и оръжейните доставки за военните действия на Саудитска Арабия в конфликта в Йемен, "довел до хуманитарна и стратегическа катастрофа", и подкрепа за инициативата на ООН за прекратяване на огъня и отваряне на хуманитарните канали за помощ, назначаване на Тим Линдъркинг за специален дипломатически пратеник за Йемен


- възстановяване на американските програми за приемане на бежанци, така че в първата фискална година на администрацията Байдън/Харис да бъдат приети до 125 хиляди души


- подсилване защитата на ЛГБТ общностите чрез дипломатическа и чуждестранна помощ за техните права, включително чрез борба с криминализирането на сексуалната им ориентация.


Вече няма ясно разграничаване между вътрешната ни политика и дипломацията ни, каза още президентът. "Всяко действие, което предприемаме в чужбина, трябва да има предвид американските работещи семейства. (...) Не инвестираме в нашата дипломация само защото е правилното нещо, което трябва да сторим за света. Правим го, за да живеем в мир, сигурност и просперитет. Правим го, защото това е в собствения ни реален интерес. Когато укрепваме нашите съюзи, ние усилваме своята сила, както и способността си да пресичаме заплахите, преди те да стигнат до нашите брегове."


"Искам хората, които работят в тази сграда и нашите посолства и консулства по света, да знаят: ценя вашия опит и ви уважавам и ще ви подкрепям. Тази администрация ще ви даде право да си вършите работата, а не да ви напътства или политизира. Искаме силен дебат, който да представя всички перспективи и да оставя място за несъгласие. По този начин ще получим възможно най-добрите резултати."
С ваша помощ САЩ отново ще поведат не само с примера на нашата сила, но със силата на нашия пример, допълни той.


Президентът обяви, че е подновил редовните брифинги в Белия дом, Държавния департамент и Пентагона, защото "вярваме, че свободната преса не е противник, тя е от съществено значение за здравето на демокрацията".

Ключови думи към статията:

Коментари (158)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  Засега плампаме общи приказки. Следва по-трудното - сблъсъкът с реалността и работа, работа ....

 2. 2 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Щатите най сетне спряха подкрепата на СА за войната в Йемен. Браво на Байдън за което. Да се оправят сами саудитците.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 3. 3 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1167 Весело

  "Няма да се поколебаем за цената, която Русия трябва да плати за действията си, и да защитим нашите жизненоважни интереси и нашите хора."

  Путин цял ден ще се смее като прочете това.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 4. 4 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2761 Весело

  Опорка към рустролбригада - САЩ ще вдигат такса НАТО и търговски мита с ЕС.

 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  Добрата новина е, че САЩ се завръщат в Евро - Атлантическите партньорски отношения!
  ЕС, обаче ще трябва тепърва да се научи и да инвестира за да се погрижи САМ за своите отбрана и сигурност!

 6. 6 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  До коментар [#3] от "Taiga":

  Толкоз ли са му тънки стените на бункера, че го чу как се смее? Тоз' бункер да не е от велпапе, нЕкоя незапалена мостра на райстага.

 7. 7 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Освежаващо е да има някой с всичкия си в БД вместо туитващия некадърник.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 8. 8 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  “За Китай президентът обясни, че ще посрещне директните предизвикателства от Китай към просперитета, сигурността и демократичните ценности на САЩ”

  Уф!
  Пак сервират старата претоплена манджа!
  Все едно слушам речта на някой соц лидер от преди 40 години - размахване на пръст и общи приказки. Само дето не си свали обувката и да тропа по масата.

 9. 9 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  Разкара ли телените мрежи и двете дивизии охрана... слушам, че не можеш да се справиш сам, да пратим и ние един контингент във Вашингтон, да помага. Може бригадата на специалните сили да вдигнем, начело с Шкембе войвода..

 10. 10 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 487 Неутрално

  В началото този Байдан не ми харесваше.
  Но след като спря тръбопровода Keyston XL,след като спря сондажите за нефт и газ в САЩ и особено след като разреши до 125 000 българи на година да се установят в САЩ – започна да ми харесва. Да си жив и здрав Байдане!

 11. 12 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  "спиране на планираното изтегляне на сили на Пентагона от Германия"
  С една дума, окупацията продължава, че нещо много взехте да знаете и да се мислите за независими.

 12. 13 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1685 Весело

  Байдън: Америка се завърна, но няма да се справи сама
  ...
  Че що за първа силае Америка ако не може да се справи сама??😀

  В Русия съм! В Русия съм!
 13. 14 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3383 Весело

  До коментар [#7] от "Jalis Ironhammer":

  Обаче еднокнижниците са на мода по света и у нас.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 14. 15 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  Вие продължавайте да изнасяте производства и друго в Китай, пък ще се справите със сигурност на Куково лято!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 16 Профил на vladivlad
  vladivlad
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#7] от "Jalis Ironhammer":

  Трудно може да бъде наречен "с всичкия си" човек, който трудно прави разлика или въобще не прави такава между син, внучка и т.н.

  Do or do not. There is no try. Yoda
 16. "За Китай президентът обясни, че ще посрещне директните предизвикателства от Китай към просперитета, сигурността и демократичните ценности на САЩ. Той определи Китай като най-сериозния конкурент, извършващ, икономически злоупотреби, агресивно поведение и изнудване на други държави, атакуващ правата на човека, интелектуалната собственост и глобалните системи за управление".

  В същото време Джо Байдън отказа да привлече Китай и да ги накара да подпишат СТАРТ2 за ядрените ракети.

  Абсолютна недалновидност и посредственост и щял да се бори с Китай???

  Жалка история.

 17. 18 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 608 Неутрално

  С едно изречение: САЩ ще създават конфликти, друг ще обира парсата. Ясно!

  Комунистите са виновни!
 18. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2190 Весело

  До коментар [#11] от "Wornoxmaniak подложен на патетична реторика демагогия пропаганда":

  С другарите си тук, вече сте дали... опарките, които ви е изпратил пасоля!!!

 19. 20 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1685 Весело

  До коментар [#5] от "selqnin":

  "ЕС, обаче ще трябва тепърва да се научи и да инвестира за да се погрижи САМ за своите отбрана и сигурност!"

  Португалия,,например, от кого трябва да се отбранява? А Белгия? АВстрия?

  В Русия съм! В Русия съм!
 20. 21 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2991 Неутрално

  Хубави приказки, ама спре сондажите на шистов газ, спре тръбата за Канада и в резултат на това цената на нафтата стигна до 60 долара.

  Путин и чаршафосаните харесват това, па Байдън да си говори какво иска. :)

 21. "Подсилване защитата на ЛГБТ общностите чрез дипломатическа и чуждестранна помощ за техните права, включително чрез борба с криминализирането на сексуалната им ориентация".

  Станислав Трифонов да се готови да подпише Истанбулската конвенция.

 22. 23 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4688 Любопитно

  Ще се борим срещу Китай, но ще работим с Китай
  Заявихме на Русия, но ще работим с тях
  Ще преразгледаме военното си присъствие по света И няма да се изтегляме от Германия
  Ще възобновим приемането на хора и очакваме 125 хиляди имигранти тази година
  ЛГБТ стават наш приоритет.
  Не инвестираме в нашата дипломация само защото е правилното нещо, което трябва да сторим за света.

  Или казано накратко, Да живее новата Либерална Социалистическа Америка

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 23. 24 Профил на Dimov
  Dimov
  Рейтинг: 433 Неутрално

  До коментар [#2] от "Jalis Ironhammer":

  В Иран много се зарадваха на това. Йеменците сега ще цъфнат, защото ще се оттегли и фин. подкрепа от страна на СА. Кой ще чисти мините поставени от хутите, кой ще сдобрява вечно каращите се лагери на полит. партии. САЩ?!? Или Иран?

  VD
 24. 26 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 957 Неутрално  До коментар [#9] от "georgievb":


  Разкара ли телените мрежи и двете дивизии охрана... слушам, че не можеш да се справиш сам, да пратим и ние един контингент във Вашингтон, да помага. Може бригадата на специалните сили да вдигнем, начело с Шкембе войвода..
  —цитат от коментар 9 на georgievb


  В последните дни войниците от Националната Гвардия във Вашингтон всъщност се увеличават . Независимите наблюдатели твърдят , че това е свързано с бъдещия процес на импийчмънт .
  Демократите ги е страх , че Народа отново може да почука на вратата на Капитолия . Страх лозе пази . 25. До коментар [#19] от "selqnin":

  Нещо ви се разпадна коалицията? Къде е Грънчо? Не можете да напишете едно изречение в защита на Джо Байдън?

 26. 28 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4688 Любопитно

  Щатите най сетне спряха подкрепата на СА за войната в Йемен. Браво на Байдън за което. Да се оправят сами саудитците.
  —цитат от коментар 2 на Jalis Ironhammer


  Нещо не си разбрал написаното:
  "- спиране подкрепата и оръжейните доставки за военните действия на Саудитска Арабия в конфликта в Йемен"
  Тоест подкрепата спира само за този сценарий, но ако СА искат нови танкове за останалата си армия, това няма да е проблем. Това е типичен "Дипломатически" булшит. Никъде не се казва, че ше спрат ВСИЧКИ доставки за СА нали?

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 27. 29 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1685 Весело

  До коментар [#16] от "vladivlad":

  "Трудно може да бъде наречен "с всичкия си" човек, който трудно прави разлика или въобще не прави такава между син, внучка и т.н."

  Тя затова ли Пелоси иска да маха всички тези думи, указващи пола?

  В Русия съм! В Русия съм!
 28. 30 Профил на cinqueau
  cinqueau
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Сериозното възприемане на Байдън като президент със собствена визия и политика която може да налага е просто несериозно. Байдън е в самия край на своята дълга и сива политическа кариера, физиологически изтощен и с напреднала деменция. От него се иска нещо много по-просто:

  Когато свободно импровизира пред хора да не представя внучката си като свой починал син
  https://www.youtube.com/watch?v=8KFYOE5xfBs

  Когато се спре да си почине да не маха за поздрав, защото може да няма никой освен охраната.
  https://www.youtube.com/watch?v=WvqWCIOLlD4

  Когато обяви края на своето говорене и никой не ръкопляска, веднага да си тръгне от трибуната и да не стои замислен „ами сега какво трябва да правя? „
  https://drive.google.com/file/d/1-wY4tkc7EKji2CO6Y9uEIMY63TVartH1/view

  Когато посредствомз слушалката в ухото го подсещат да направи нещо, той да го направи а не да повтаря на глас инструкцията. Да отдаде чест на почетната охрана а не да повтори "Salute Marines"
  https://www.youtube.com/watch?v=mD8AHXVht54

  Когато подписва укази пред камера предварително да реши с коя писалка ще ги подписва
  https://www.youtube.com/watch?v=QxgdRJ4P59A

  и да не мърмори под носа си "I don't know what I'm signing"
  https://www.youtube.com/watch?v=6V5yJN0EHPQ

  Никога да не произнася "Аз и президентът Обама"

  Трябва да се следи кои центрове на властта са взели решенията оповестявани от Байдън и как възнамеряват да ги приведат в изпълнение.

 29. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 32 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  До коментар [#7] от "Jalis Ironhammer":

  Освежаващо е да има някой с всичкия си в БД вместо туитващия некадърник.
  —цитат от коментар 7 на Jalis Ironhammer


  Е този дето е с "всичкия си" вече забрани добива на шистов газ на държавна земя, спря петролопровода на най-близките съюзници на САЩ и предложи да вдигне ембаргото на фирмите за СП2, при някакви условия свързани с Украина. :-) Разбира се, за последното в Дневник нямаше и думичка. Освежаващо ще е, някой ден да вденете, как пишмадемократите ви будалкат и как се връзвате на лъжите им.

 31. 33 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#24] от "Dimov":

  И кога правиха това СА. Щото досега освен да бомбят където им падне друго не са свършили. Даже имаха нахалството да карат щатите да им се молят да си платят сметката за дозареждането във въздуха.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 32. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. Изобщо пълна каша и миш-маш в главите на тези дето са написали речта на дедко!

  То няма дума по която да не се заядеш.

  Либералният марксизъм в пълен упадък.

 34. 36 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  Щатите най сетне спряха подкрепата на СА за войната в Йемен. Браво на Байдън за което. Да се оправят сами саудитците.
  —цитат от коментар 2 на Jalis Ironhammer


  Саудитите пак няма да се оправят сами, защото заявката, освен цитираното, си има и продължение - че ще продължат да ги подкрепят срещу "попълзновенията на Иран в региона".

  Иначе за войната в Йемен - нЕма как!
  Освен имиджът - застрашени са и едни бази в Оман. А китайци и руснаци правят техни в региона ...

 35. 37 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 957 Неутрално  " Президентът обяви, че е подновил редовните брифинги в Белия дом, Държавния департамент и Пентагона, защото "вярваме, че свободната преса не е противник, тя е от съществено значение за здравето на демокрацията".

  Толкова много вярва в демокрацията , че Другарката Джен Псаки изисква предварително въпросите от журналистите , които ще бъдат задавани . Ха - ха - ха . Представям си ако говорителя на Тръмп си беше позволил нещо подобно . 36. 38 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  "В същото време ясно заявих на президента Путин, по начин, много различен от този на моя предшественик, че е приключено с бездействието на Съединените щати пред агресивните действия на Русия - намеса в нашите избори, кибератаки, отравяне на своите граждани. Няма да се поколебаем за цената, която Русия трябва да плати за действията си, и да защитим нашите жизненоважни интереси и нашите хора. И ще бъдем по-ефективни в отношенията с Русия, когато работим в коалиция и координация с други съмишленици."

  Точно кратко и ясно казано

  И достатъчно силно за да достигне и

  до БУНКЕРА НА НАЙ-ВИСОКОТО МЯСТО

 37. 39 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  "Сред глобалните предизвикателства той изброи пандемията, климатичните промени и разпространяването на ядрени оръжия."
  Засега този президент вдъхва доверие. Ако наистина започне с тези проблеми, дори и противниците ще му благодарят.

 38. 40 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2469 Неутрално

  Какъв пример може да вземаме от тия !??
  - политически репресии и убийства срещу политически опоненти , определени като терористи
  - Тотална цензура и затриване на всяко друго мнение ,чрез "глобалните медии"
  - поощряването на репресии и затваряне на медии по етнически принцип ...бели в САЩ, руснаци в Украйна ...и тн
  - А, от два дена спря да работи "най-капиталистическото нещо"- фондовата борса. малките индивидуални акционери фалираха два ХЕДЖ ФОНДА, и лично Д.Евънс е забранила на платформа Робин худ да продава акции , определяйки ги като "тръмписти"
  Въобще къчовете на САЩ не интересуват Китай и Русия , по скоро те могат да бъдат фатални за Европа , защото тя видимо е определена за ПЛЯЧКА !

 39. 41 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2190 Неутрално

  До коментар [#31] от "pinoccio":

  Страданието ще се засилва докато въпросният не направи маркетинговата си "партия" и не отнесе конспиративните гласоподаватели от Републиканската партия....тогава спектакъла ще започне с нова сила!!!

 40. 42 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#36] от "xm...":

  Естествено. това е част от интересите на щатите в региона. Бомбене на цивилни от саудитските аматьори обаче не е.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 41. До коментар [#37] от "bxr35608444":

  Всичко трабва да бъде съгласувано и отиграно след това продиктувано в слушалката и изпълнено от робот-дедко.

 42. 44 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Дедото обещава войни.
  То се и очакваше.

 43. 45 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Американска трагикомедия с Българско участие .

  Ежедневната пропаганда ни учи , че само Свободния Пазар дава еднакви възможности на всички икономически играчи , че Свободната либерална икономика дава свобода и на най – незначителните в икономическо отношение индивиди и дребни собственици ако работят упорито да пробият , да излязат от икономическото блато на посредствеността . Учебниците по Икономикс безмилостно ни набиват в главите , че само свободният пазар решава всичко на този свят . Всеки опит на знайни и незнайни дисиденти да се опитат да критикуват въпросното либерално учение моментално довежда до това , че въпросните еретици биват наричани социалисти , комунисти , марксисти и тоталиристи . Противници на свободното общество и мракобеси .
  Ето обаче какво се случи тези дни в меката на “ Либералната Свободна Пазарна Икономика “ САЩ . И то не къде да е ами баш на пъпа на “ свободата “ в Манхатън на Уолстрийт на Нюйоркската Фондова Борса . Събират се значи едни убавци управители на хедж фондове , някои от тях спасени с парите на данъкоплатците по време на кризата 2008 – 2009 години и се наговарят да потопят една фирма наречена Gamestop като и шортнат акциите демек манипулирайки пазара свалят цените на акциите ѝ до цена почти $ 0 . Естествено фактът , че няколко хиляди души работещи за компанията ще останат без работа не вълнува никой от лешоядите от хедж фондовете . Вълчи капитализъм дето се вика . Побеждава най – силния и най - умния . Хедж фондовете използват всички възможни мръсни трикове от всички възможни учебници по Икономикс . Те също така включват в играта и слугите си от мейнстрийм медиите само и само да свалят цените на акциите възможно най – ниско , за да реализират възможно най – голяма печалба . Тук трябва да се уточни , че основния бизнес на Gamestop е продажба на компютърни игри , но последните години фирмата е в кофти състояние , защото с всяка изминала година бизнесът се измества все повече в Интернет , а на всичкото отгоре последната година компанията е ударена и от Ковид Пандемията . В края на миналата година обаче са предприети оздравителни мерки , няколкостотин от най – губещите магазини на компанията в цяла Америка са затворени , в борда на директорите е привлечен много известен и способен инвеститор , който иска да се опита да вдигне компанията на крака . В началото на тази година група от много дребни инвеститори , които цял ден се тълпят в група наречена WallStreetBets на платформа или социална мрежа наречена Red it обаче забелязват , опитите на хедж фондовете да потопят Gamestop и да се нагушат от цялата далавера . Те проверяват какво е финансовото състояние на компанията и разбират , че всъщност то не е толкова лошо , колкото се представя и решават с общи усилия да се противопоставят на Големите Акули от Уолстрийт . Започват да изкупуват акциите на Gamestop и с това повишават цената на акциите ѝ . Това принуждава Големите Акули да продължат да предлагат още и още от взетите назаем акции на компанията . Сметката им обаче не излиза цената вместо да бъде сведена до $ 0 се качва до $ 500 , а в отделни моменти на борсовата търговия дори пробива $ 600 . Акулите , които общо управляват милиарди долари , полудяват започват да се появяват във същите тези слугински медии CNBC , MSNBC , CNN и да леят крокодилски сълзи , че това не е честно , че цените и пазара са манипулирани въпреки , че самите те са ги правили същите тези , че и милиони пъти по – лоши неща . Двама от тях са съдени и глобявани за използване на инсайдерска информация и незаконно манипулиране на цената . Интересен е фактът , че никой не им съчувства въпреки , че журналистите от слугинските медии
  охотно ги канят независимите финансисти и анализатори на пазара им казват , че пазарът решава и щом са заложили на понижение на цените , а те се повишават ще трябва да понесат загубите , стойността, на които непрекъснато се променя , но по едно време достига астрономичното число от няколко милиарда $ .
  И тук се намесва Бългаската Следа . Трябва да уточним , че дребосъците купуват и продават акциите си през платформа наречена “ Robinhood “ . Компанията Robinhood е създадена с една единствена цел да даде възможност и на малките играчи и на дребните спекуланти , и на обикновеният човек да участва в пазара на акциите този празник на живота . Името на компанията говори само за себе си ще чопнем от богатите и ще ти дадем и на теб малкия и невзрачен човечец парче от баницата .
  Компанията Robinhood е основана от Българин наречен Влад Тенев . Роден е 1985 или 1986 година . Поне така ни казва Wikipedia . Тенев е роден в България. Родителите му емигрират в САЩ, докато той е още малко момче. И двамата му родители работят за Световната банка , а той е отрасъл във Вашингтон . Учи във Висшето училище за наука и техника „Томас Джеферсън“.
  Завършва математика в Станфордския университет, където се запознава с Байджу Бат. Владимир започва докторантура по математика в UCLA, но напуска, за да работи с Бат.
  През 2013 г. Тенев и Бат съвместно основават платформата за електронна търговия Robinhood .
  След финансовия преглед през май 2018 г . , който увеличава оценката на Robinhood до $6 млрд . , Тенев и Бат стават милиардери .
  Когато дребните инвеститори предвкусват победата си над Големите Акули , а Големите Акули обикалят телевизионните студия , за да леят крокодилски сълзи колко са несправедливи животът и пазарът и за да плачат , че трябва да бъдат въведени регулации , които да предотвратяват подобни свинщини , а именно пари освен дребосъците да могат бъдат губени и от хедж фондовете въпреки , че именно те винаги досега са били най – яростните и най – големите противници на всякакви регулации . Само чисто пазарни решения , който е по – силен и по - умен Той побеждава .
  Та именно в този сублимен момент Влад Тенев се появява по Телевизора и най – нагло без да му мигне окото заявява , че посредническата платформа Robinhood прекратява търговията с акции на Gamestop . За парлама са включени акциите на още няколко компании . Формулировката на Българското Йезуитче , е че е принуден да го направи , за да защити клиентите си . Клиентите му обаче бързо откриват , че блокировката не е пълна . Те могат да продават акциите си на Gamestop , но не могат да ги продават . Всичко това е направено, за да паднат цените им . Тоест изведнъж се оказва , че посредникът играе срещу клиентите си заедно с големите батковци от Уолстрийт . Ама нали Мама и Тате бачкат в Световната Банка . Не бе в Америка няма никаква корупция . А освен това се оказва , че собственик на Robinhood вече е един от пострадалите хедж фондове Citadel . А бе казвам ви в Америка няма никаква корупция . В същото време Министерството на финансите насъсква Финансовата комисия регулираща търговията с ценни книжа срещу групата WallStreetBets в Red It. Изведнъж обаче се оказва , че настоящият финансов министър Джанет Йелен , която беше председател на Федералния Резерв по времето на Обама през времето на Тръмп е за работила няколко милиона долара четейки лекции на хедж фонда Citadel . К'во бе завистници , по $ 810 000 на лекция . А бе , нали ви казвам в Америка корупция няма .
  В настоящия момент цената на акциите на Gamestop е паднала от небесните висоти , на които се задържаха няколко дни . Хедж фондовете са спасени . Дребните инвеститори са прецакани . Има няколко колективни юридически иска заведени от малките инвеститори срещу “ нашето “ момче и срещу “ Robinhood “ за престъпно манипулиране на цените на акциите на Gamestop , Nokia , AMC , BlackBerry , за причинени вреди и загуби и пропуснати ползи .
  Някои от клиентите на Robinhood казват , че компанията трябвало да се прекръсти на Nottingham Sheriff , други на Robin crook демек Робин мошеника .
  Както се изрази журналиста Глен Грийнуолд в предаването на Тъкър Карлсън свидетели сме на парадоксалната ситуация , когато левите от години настояват за регулации не позволяващи подобни финансови машинации , десните настояват за абсолютно свободен пазар без регулации , а администрацията на Джо Бай Дън се намеси на борсата , за да спаси дебелите котараци за сметка на бедните . Парадокс .
  На ти Свободна Либерална Икономика . На ти и свободен пазар .
  Когато малките хора губят парите и спестяванията си на фондовата борса всичко е О. К. “ Такива са правилата на играта и всеки си носи риска “ . В момента , в който обаче Големите Акули започнат да губят “ Ауу , това е скандално недопустимо . Въведете регулации , спрете търговията . “ .
  Апропо , още един " майтап " се оказа фактът , че Влад Тенев е продавал данните на всичките си клиенти без тяхно съгласие и знание на хедж фондовете . Човекът е явно в крак с времето . Гледа да изкара някой Лев от всичко , което може . Не се става лесно милиардер .

 44. 46 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Една камара празни клишета от глобалистката марионетка дето подписва какъвто и да е указ дето му оставят на бюрото...

 45. 47 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#17] от "Wornoxmaniak подложен на патетична реторика демагогия пропаганда":

  Основният мотив на Тръмп да не подписва договора бе, че Китай не фигурира в него. И докато Русия и САЩ се ограничават, Китай си разработва все по добри ракети със среден обсег. Тия ракети са заплаха повече за Русия даже, теоретично де. Но за САЩ са също голям проблем щото целия американски флот със се самолетоносачите и всичко до 5000 км - летища, бази, са мишена и могат да бъдат унищожени за минути.
  Байдзен вероятно ще атакува Русия в смесъл да сложи негов човек на местото на Путин, ама това така няма да стане. Това не е Латинска Америка, а огромна държава с глобално влияние. И то не само що Русия влияе, обратно. Например Китай никога няма да допусне неговия тил да е под американско влияние. Защото това е смърт за Китай. С Русия за тил Китай е глобална сила, без Русия е уязвим.

 46. 48 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3392 Весело

  "Американското ръководство трябва да посрещне този нов момент на настъпление на авторитаризма, включително нарастващите амбиции на Китай да бъде съперник на САЩ"

  20 + години американците помпят денонощно Китай с износ на технологии, производства, ноу - хау, издигат азиатците на всички нива в държавната си йерархия, целия Холивуд работи за да популяризира китайските бойни изкуства, парадигми за живота, налагането на тяхната култура по света и сега, изведнъж, Китай се оказал конкурент ! О изненада ! Дето ще го въздържаме, на това отгоре ? С какво и как ? С дипломация и общи приказки за демократичните ценности и солидарност с " нашите европейски партньори", с които до вчера Тръмп отряза всякаква смислена комуникация ?
  ........

 47. 49 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  До коментар [#41] от "selqnin":

  До коментар [#31] от "pinoccio":Страданието ще се засилва докато въпросният не направи маркетинговата си "партия" и не отнесе конспиративните гласоподаватели от Републиканската партия....тогава спектакъла ще започне с нова сила!!!
  —цитат от коментар 41 на selqnin


  Спектакъла не е спирал и той се игра е от пишмандемократите и техните медии. Тук в България всички медии се държат като партийни медии на пишмандемократите. Без изключение. Дори БТА.

 48. 50 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Али Ибн Абдул Обстул Бей
  Рейтинг: 474 Неутрално

  До коментар [#38] от "Hawaii":

  Забравил е да спомене, че това го е казал след като Властелина му е затворил телефона - тоя 15 мин си е говорил сам - мухахаха)))

  No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
 49. Федералното правителство е похарчило близо половин милиард долара за разполагане на войски на Националната гвардия в столицата на САЩ преди и след встъпването в длъжност на Джо Байдън.

  Другари да пазим демокрацията от народа!

 50. 52 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3383 Неутрално

  До коментар [#42] от "Jalis Ironhammer":

  Абсолютни некадърници са тези, пръскат огромни средства за въоръжение, но само с пари не става. В Залива катарците се ползват с най-добра репутация сред американските военни като способности.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 51. 53 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2576 Весело

  До коментар [#25] от "Веселяк У":

  2015 г.???????
  Путин от 2015 година и не излиза вече от бункера си:))))))

  "Чуждестранен агент"
 52. 54 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3383 Любопитно

  До коментар [#47] от ".":

  Ти нали разправяше за някакви руски патриоти къде щели да свалят Путин? Стрелков - Мелков, май се оказа кьорфишек.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 53. 55 Профил на cinqueau
  cinqueau
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Още през първите седмици ‘Байдън’Харис направи на Путин няколко стратегически подаръка.

  Забрани строителството на стратегически тръбопроводи в САЩ, забрани създаването на нови сондажи за добиване на нефт и газ във федералните земи., Това спира растежа на енергодобивната индустрия на САЩ и я обреча на стагнация.

  Продължи договора за ограничаване на стратегическите оръжия.

  Подсказа, че Северен поток 2 ще бъде завършен.

  Даде пример за подражание как се правят изборни манипулации.

  Това откри пред Путин спасителни стратегически перспективи и гарантира (за сега) неговото управление до биологическия край на живота Му.

  Русия отново засилва ролята си на енергийна свръхдържава с политически осигурен монопол в Европа и Китай , естествено с монополни цени. Путин отново има контрол върху всички значими енергоизточници в Света: в Иран, чрез проруските аятоласи, режимът на Асад може в значителна степен да влияе на доставките от Близкия Изток, в Либия чрез проруската бунтовническа армия на генерал Хафтар, във Венецуале чрез Мадуро и ,накрая,като подарък , самоограничението на САЩ посредством "Ню Грийн Дийл" на Окасио-Кортес. Путин можеше да спира танкерите от Близкия Изток, но не може да спре танкерите от САЩ.

  Спиране на разходите за „звездни войни“ в стратегическите оръжия. Ще се развиват само оръжия със среден радиус на действие които за Европа и Китай са стратегически. Америка сама ще се самоограничава. В Русия "телевизорът" с известно напрежение се справяше с празния "хладилник" сега с лекота ще доминира над полупразния "хладилник"

  Завършването на Северен поток 2 открива възможността за всякакъв тип намеса в Украйна.

  Путин получи пълна увереност, че ще бъде преизбран през 2024г. Просто трябва да приеме избирателната система в Калифорния: Два месеца преди деня за избори се пращат милиони изборни бюлетини из страната. Приема се закон забраняващ да се изисква документ за самоличност от лицата които гласуват.. Някой съмнява ли се, че за два месеца КГБ, което държи всички форми на властта, не е способно до деня на изборите да е доставило кашнони с получени по пощата пликове, с изрядно поставено пощенско клеймо и адрес на подателя, в които 95% са гласове за Путин?

 54. 56 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Яко тролене ще пада под статиите за Байдън. Едно време тръмповаците много обичаха да се оплакват от това, че не споделяме овчето им преклонение към Тръмп и го използваха едва ли не като някакво обвинение. А сега като кучета на Павлов се сбират тука като им светне лампичката "Байдън".

 55. 57 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#52] от "vesolr":

  Не е проблем че пръскат пари. Имали дали. Тъпото е че изтрепаха сумата невинен народ.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 56. До коментар [#56] от "Сенсей НАНАЙ":

  Ами ти вместо да цивриш се хвърляй бързо на амбразурата да пазиш вожда като Веско, не си написал едно буква по темата.

 57. 59 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2576 Весело

  Браво на Байдън!
  Путин може да говори само със слушалка:))))))
  https://youtu.be/qN4gPWiZk1Y
  https://youtu.be/5jclLYkXi3c

  А това без слушалка:))))))))))
  https://youtu.be/TdUw6V_EmHQ

  "Чуждестранен агент"
 58. 60 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3383 Весело

  До коментар [#56] от "Сенсей НАНАЙ":

  Четох, че имало разни клетници, които до последно вярвали в простотиите на КуАнон, че имало някакъв "мастър план" на Тръмп да предодврати идването на власт на Байдън и това било само привидно оттегляне, ама след няколко дена щял да се върне и тогава масови арести на "предателите" и други ала-бализми.
  Не им завиждам на тези хора, само с плюене по Байдън едва ли ще превъзмогнат разочарованието.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 59. Смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърлиха 450 000 в четвъртък, а ежедневните смъртни случаи остават упорито високи - над 3000 на ден, въпреки пристигането на множество ваксини.

  Браво Джо!

 60. 62 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Щатите най сетне спряха подкрепата на СА за войната в Йемен. Браво на Байдън за което. Да се оправят сами саудитците.
  —цитат от коментар 2 на Jalis Ironhammer


  Глупости !
  С.Арабия се отказа от сделката за оръжие подписана от Тръмп.
  Някои казват, че им показали един арабски…среден пръст,
  други – че им плюли на главите.

  До коментар [#2] от "Jalis Ironhammer":

 61. 63 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Абе и този май е изкуфял колкото Тръмп, ама да видим де.

 62. 64 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  "В същото време ясно заявих на президента Путин, по начин, много различен от този на моя предшественик, че е приключено с бездействието на Съединените щати пред агресивните действия на Русия - намеса в нашите избори, кибератаки, отравяне на своите граждани. Няма да се поколебаем за цената, която Русия трябва да плати за действията си, и да защитим нашите жизненоважни интереси и нашите хора. И ще бъдем по-ефективни в отношенията с Русия, когато работим в коалиция и координация с други съмишленици.""

  Чудесно, да погледнем все пак и фактите. При предшественика(чийто острие беше самият Байдън) на Тръмп, Путин си върна Крим без изстрел и изрина САЩ и главорезите им от Сирия. Сега за резултатите, Украйна се срина докато сина на същия Байдън точеше украинска газова компания и в Сирия голяма част от живота се нормализира

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 63. 65 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1438 Любопитно

  подсилване защитата на ЛГБТ общностите чрез дипломатическа и чуждестранна помощ за техните права
  —цитат от коментар 0 на Любимият Ръководител


  Кач грант?

 64. Съединените щати ще работят "за да гарантират, че хуманитарната помощ достига до йеменския народ, който страда от нестихваща разруха".

  "Тази война трябва да приключи", каза Байдън.

  Като запчнат нова война,... честито!

 65. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 68 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3459 Неутрално

  Америка се завърна към миналото. И няма да ви хареса.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 67. 69 Профил на bib45647808
  bib45647808
  Рейтинг: 487 Неутрално

  ...в Сирия голяма част от живота се нормализира
  —цитат от коментар 64 на дерибеев


  Също в Сирия американците поставиха световен рекорд по напускане на военната си база. Даже членовете на ЛГБТ общност във форта са си забравили презервативите по шкафчетата.

 68. До коментар [#46] от "Jazzdevil":


  Една камара празни клишета от глобалистката марионетка дето подписва какъвто и да е указ дето му оставят на бюрото...
  —цитат от коментар 46 на Jazzdevil


  Доказателствата. Видео:
  https://www.youtube.com/watch?v=4oXzoHDMJus

 69. 71 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  Прекрасна реч. ама крайно многосмислена.
  Как се е върнала Америка, като не може да се справи сама?
  Май помощ от чужбина за г-н Байдън?
  Или?

  Panta rhei....
 70. 72 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1149 Весело

  "Бай Дън: Америка се завърна, но няма да се справи сама"

  Другарят Си: Нема се пУашиш, Китай ще удари едно рамо.

  Знанието е сила, информацията - власт
 71. Ако Тръмп бе на власт, Путин никога не би посмял да задържи Навални, никога. Америка сега е слаба и руснаците знаят това.

 72. 74 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1278 Неутрално


  "Президентът разказа, че е разговарял през последните дни с лидерите на водещите партньори на САЩ по света, включително за реформиране начините на сътрудничество и възстановяване "мускулната сила на алиансите, атрофирала през последните няколко години"
  ===========================================

  Байдън е объркал листите и вместо подготвения текст е прочел епикризата си.

 73. 75 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1149 Весело

  До коментар [#7] от "Jalis Ironhammer":Трудно може да бъде наречен "с всичкия си" човек, който трудно прави разлика или въобще не прави такава между син, внучка и т.н.
  —цитат от коментар 16 на vladivlad


  Баба Пелоси тия думички ги забрани, така че няма проблем. Всичкото е sibling, няма как да сбърка вече.

  Знанието е сила, информацията - власт
 74. 76 Профил на hkr17702506
  hkr17702506
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#3] от "Taiga":

  Всъщност не е смешно. Байдън открито заплашва Русия и Китай заради смехотворни обвинения. Путин Дзи пин гледат съвсем сериозно на тях и ще вземат мерки. Жалко, че в България журналистиката се свежда до платени статии, постове и преписвания на новини от други новинарски канали.

 75. 77 Профил на hkr17702506
  hkr17702506
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Препоръчвам на всички облъчени да изгледат Official secrets, който разказва за престъпната война в Ирак. Има го в HBO

 76. 78 Профил на Веселяк У
  Веселяк У
  Рейтинг: 276 Неутрално
 77. 79 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2469 Неутрално

  "подсилване защитата на ЛГБТ общностите чрез дипломатическа и чуждестранна помощ за техните права"" Как пропуснах най -прогресивното от прогресивните човечества ... Това е някакъв изваратен обществен модел , който вид ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ , който много иска да мине за демократично нещо !

 78. 80 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  "Няма да се поколебаем за цената, която Русия трябва да плати за действията си, и да защитим нашите жизненоважни интереси и нашите хора."Путин цял ден ще се смее като прочете това.
  —цитат от коментар 3 на Taiga


  Не му е много до смях,защото Навални набира все повече популярност на загниващия и прогнил режим в Кремъл.Икономиката в Русия е в разруха,а хората не искат само оръжие и пропаганда,а и пълен хладилник и добре заплатена работа.

  shlshlshlshl
 79. 81 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1259 Весело

  Гирлянда, цапни си и ти една кучешка или котешка глава на аватара, че да станеш пълноправен член на отбора на грънчовците 😁😁

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 80. 82 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2785 Весело

  Всички тези хора са посредствени, защото умът им е зазидан между две стени – парите и политиката. Това ... са тъпаци, с които е невъзможно да разговаряш за нищо, за нищо ...... — из романа "Бел Ами" на Ги дьо Мопасан

 81. 83 Профил на Black Hawk
  Black Hawk
  Рейтинг: 444 Весело

  Новият сезон по нищоговорене в САЩ вече е открит. Какво значение има какъв текст ще прочете Байдън, след като действията му са явен реверанс към Русия, Китай и Иран?

 82. 84 Профил на alfanero
  alfanero
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Освежаващо е да има някой с всичкия си в БД вместо туитващия некадърник.
  —цитат от коментар 7 на Jalis Ironhammer


  Той този, ако знае как да туитва, такива бисери ще туитва, че ще се попикаем от смях.
  Този човек е в такава фаза, че без телепромтер или написано, два лафа не може да каже...

 83. 85 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2785 Неутрално

  Бутаме вътрешните проблеми във външен план и търсим подкрепа от баламурници , които да платят масрафа...("щото не можем да се справим сами")... войнстваща посредственост и морализиране – творчеството на бездарните хора..... 

 84. 85 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1017 Весело

  От коментарийте на проруснаците разбирам какъв страх ги гони...

 85. 87 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  Жал ми е за затриването на огромни капитали и най-високо ноу-хау в сектора на добивната индустрия. Този 80- процентник няма да направи нищо сериозно на Китай и Русия, но ще смачка реалната енергетика на САЩ (барбар с батальона на Оказионната икона).

 86. 88 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 576 Весело

  Няма да се справи сама Америла, прав е Джо.
  Нужна е вярна армия от доносници слухтящи и докладващи всеки неподкрепящ правата линия на Партията, всеки не-фен на Байдън, всеки дръзнал да каже, че и белите животи имат значение, всеки неподкрепящ попилистките либерални практики....

  Армията е млада, но крепка - малки палаузовци докладват родителите, големи нищонеможещи и нищонезнаещи работят като професинални протестъри и са готови веднага да заклеймят като фашист и нацист всеки инакомислещ, трети - тотални лузъри - са готови да бутат паметници и да пренаписват книгите и историята, дамо и само да оправдаят собственото си невежество и незначителност.

  Та спокойно - Америка не е сама.

 87. 89 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3383 Весело

  До коментар [#73] от "Wornoxmaniak подложен на патетична реторика демагогия пропаганда":

  Кой Тръмп? Ерик, Иванка, Барончо? Щото Навални беше отровен по времето на Доналд Тръмп и последният не посмя да гъкне даже.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 88. 90 Профил на pkh07609293
  pkh07609293
  Рейтинг: 160 Неутрално

  Колко задълбочени анализи чета ......не знам от кой по - напред да се умиля и заплача от възторг !...
  Особено от жлъчните нападки срещу предполагаемата деменция на Байден......
  Ганьо бистри американската политиката като две и две - четири......само дето не може собствената си цигания да види и проумее.....но, няма значение, важното е на хамериканците да обясним как трябва да се живее ! :) :) :)

 89. 91 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7814 Неутрално

  Дневник, тука никога не е имало толкова руски мекерета.

 90. 92 Профил на Marga Soll
  Marga Soll
  Рейтинг: 24 Любопитно

  Хората гласуват , но Холивуд управлява :) не вярвай на очите си
  https://video.wixstatic.com/video/bcb736_18c30e07b45f483a9ac8e1b4a07bc9de/360p/mp4/file.mp4

 91. 93 Профил на svv03688321
  svv03688321
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Абсолютно грешен настанен за президент е този !
  Нито външната му политика нито вътрешната са полезни!
  Избра го Медията защото Китай я подържаше така че да унищожат Америка вътрешно и за сега всичко работи добре за Китай срещу $1.5 милиарда само Байден е техен слуга!
  Тайуан до края на март ще бъде анексиран ако не и по рано непосредственно след тяхната нова година. В същото време на границата с Мексико ще влезнат над милион емигранти от централна Америка и други страни. Пандемията на която същи се правеше че заложена в неговата бъдеща политика стана пренебрегната цел. Печтането на $$$$$ ще продължи (забелезва се ЕС ги следва) Петрола поскъпва с бързи темпове от една страна инфлацията от друга спиране на добива му в Америка. Стотици хиляди за последния месец са останали без работа (800 000) за последната седмица. Влошаването на отношенията със Русия и Саудитска Арабия ще наруши и доставките на петрол очаква се няколко рафинерии в Мексиканския залив да затворят производството.
  Спекулаторите на Уол стрийт ще обършат спестяванията на хората съхранявани под различни пенсионни гондове. Същите бяха тези които докараха Байден на власт с щедрите си донации. Ако продължи така повече от 2 години Америка ще стане втората Венецуела и все повече американски граждани ще се изселват в Европа , Австралия и Нова Зеландия!

 92. 94 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  До коментар [#90] от "pkh07609293":


  Колко задълбочени анализи чета ......не знам от кой по - напред да се умиля и заплача от възторг !...Особено от жлъчните нападки срещу предполагаемата деменция на Байден......Ганьо бистри американската политиката като две и две - четири......само дето не може собствената си цигания да види и проумее.....но, няма значение, важното е на хамериканците да обясним как трябва да се живее ! :) :) :)
  —цитат от коментар 90 на pkh07609293


  Гледам Ганьо и психология е завършил. Профил си прави на сам себе си. ;-)

 93. 95 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  До коментар [#76] от "hkr17702506":

  До коментар [#3] от "Taiga":Всъщност не е смешно. Байдън открито заплашва Русия и Китай заради смехотворни обвинения. Путин Дзи пин гледат съвсем сериозно на тях и ще вземат мерки. Жалко, че в България журналистиката се свежда до платени статии, постове и преписвания на новини от други новинарски канали.
  —цитат от коментар 76 на hkr17702506


  Всъщност никой не слуша този какво пелтечи. Истинските разговори и политики се водят на съвсем друго място. Този бръщолеви врели некипели за пред природоналсението.

 94. 96 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  До коментар [#80] от "dfjftriktrcdt":

  Не му е много до смях,защото Навални набира все повече популярност на загниващия и прогнил режим в Кремъл.Икономиката в Русия е в разруха,а хората не искат само оръжие и пропаганда,а и пълен хладилник и добре заплатена работа.
  —цитат от коментар 80 на dfjftriktrcdt


  Така преди другарите са погребвали гнилият капитализъм. Вие сега, като истински другари по същия начин погребвате Русия. :-) Като две капки вода. :-)

 95. 97 Профил на Marga Soll
  Marga Soll
  Рейтинг: 24 Любопитно

  Байдън много ми прилича на О***рски който като дойде "честно" на власт и се скъсваше да подписва документи като невидял. Само за сравнение , няма и месец и Байдън води рекорда в президенстката история на Щатите за най-много подписани укази за първия месец ... Кой ли го кара да бърза, дали милионите му избиратели или пък не ... :)

 96. 98 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  До коментар [#88] от "libretto":


  Няма да се справи сама Америла, прав е Джо.Нужна е вярна армия от доносници слухтящи и докладващи всеки неподкрепящ правата линия на Партията, всеки не-фен на Байдън, всеки дръзнал да каже, че и белите животи имат значение, всеки неподкрепящ попилистките либерални практики....Армията е млада, но крепка - малки палаузовци докладват родителите, големи нищонеможещи и нищонезнаещи работят като професинални протестъри и са готови веднага да заклеймят като фашист и нацист всеки инакомислещ, трети - тотални лузъри - са готови да бутат паметници и да пренаписват книгите и историята, дамо и само да оправдаят собственото си невежество и незначителност.Та спокойно - Америка не е сама.
  —цитат от коментар 88 на libretto


  Амам недейте така!! Не им разбивайте толкова рязко илюзиите. :-) Те горките си мислят, че са цвета на нацията. Най-умните, най-образованите и най-богатите. о забравих и най-красивите. хахах :-)

 97. 99 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3383 Неутрално

  До коментар [#93] от "svv03688321":

  Вече гледам си приел реалността, че Байдън е президент, щото преди месец дори това отказваше да допуснеш.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 98. 100 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Изгледах обръщението и отново съм обнадежден. Впечатлен съм от решителността на Байдън и истинската Америка да се справят с китайците, тяхната истинска конкуренция. Да се справят и с русначетата, тези лоши момченца с баш комплексаря начело, които са само трън в петата. Да се борят отново за равноправие, околна среда и върховенство на правото.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK