На живо

Коронавирусът по света: Вирусът се е предавал в Ухан преди огнището на пазара (хронология)

Ръководителят на мисията на Световната здравна организация в Ухан Петер Бен Ембарек.

© Reuters

Ръководителят на мисията на Световната здравна организация в Ухан Петер Бен Ембарек.Дневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук, положението в България следете тук.
Австрия блокира провинция Тирол

От австрийската провинция Тирол ще може да се излиза само с отрицателен тест за коронавирус. Това съобщиха на пресконференция днес федералният канцлер Себастиан Курц, министърът на здравеопазването Рудолф Аншобер и колегата му на вътрешните работи Карл Нехамер.


Тестът трябва да е не по-стар от 48 часа. Мярката не важи района Източен Тирол (б. ред.: ексклав, който е отделен от останалата част от австрийската провинция).


Причина за новото затягане са зачестилите случаи на заразяване с идентифицираните във Великобритания и Република Южна Африка варианти на коронавируса, които са по-опасни и изискват по-строги мерки. Австрийското правителство полага грижи за предотвратяване на тяхното разпространение, а ако това е невъзможно - то поне да го забави.


За целта провинция Тирол се обявява за затворен район. Засега мярката се налага за десет дни.
Тирол ще бъде затворен от петък, съобщи министърът на здравеопазването Рудолф Аншобер. Мярката не важи за децата, които не трябва да представят отрицателен тест за коронавирус, напускайки пределите на провинцията.


Австрийският министър напомни, че не бива да се предприемат пътувания, които не са крайно необходими. Правно основание за новата мярка е законът за епидемиите.


Министърът на вътрешните работи Карл Нехамер изрази задоволство от сътрудничеството с местните власти в Тирол, като полицията е поела задължението да контролира излизането от провинцията. В контрола на първостепенните и второстепенните пътища, летище Инсбрук и железниците ще се включат и военните. В акцията ще участват около 1000 души.


Който бъде заловен без тест, ще бъде глобяван 1450 евро. От епидемиологичната обстановка зависи дали мярката ще бъде удължена.


Коронавирусът по света: Вирусът се е предавал в Ухан преди огнището на пазара (хронология)

© Associated Press


Канцлерът Себастиан Курц обоснова затварянето на Тирол и с факта, че ваксината на компанията Астра Зенека (AstraZeneca) не е особено ефикасна срещу южноафриканския вариант на коронавируса. Мерките са съгласувани с провинциалните власти, подчерта той.


Курц отхвърли сравняването на сегашната ситуация с тази в ски курорта Ишгъл преди година, когато коронавирусът беше разпространен в 45 държави по света. "Сега хотелите са затворени. Населението е чувствително към темата. Необходима е подготовка от минимум 48 часа, за да може всичко да функционира както трябва", заяви Курц. Австрийският канцлер подчерта доброто сътрудничество със съседните държави, особено с Германия.

Португалски лекари не могат да доброволстват

Лекарите, предложили да доброволстват в пренатоварената здравна система на Португалия, казват, че са отхвърлени или срещат ненужна бюрокрация.


Хиляди лекари, повечето пенсионирани, но някои от частния и публичния сектор, предлагащи да работят допълнително, са се записали да помогнат на държавните болници, но с малцина е установен контаки, съобщиха от лекарска асоциация.


"Нищо не се случи или бяха представени редица необясними административни бариери, включително отказ от доброволен труд", заявиха над 100 от участващите медици в писмо до правителството в понеделник, видяно от "Ройтерс".


"Това е чиста некомпетентност", каза пред телевизионния оператор TVI хирургът Джентил Мартинс. "Пациентите губят."


Правителството се сблъсква с нарастващи критики по отношение на борбата с пандемията, включително облекчаване на ограниченията за Коледа, което предизвика скок на новозаразените, отказ от помощ от частни болници миналата година и пререждане на опашката от ваксини.


Със записаните 770 502 случая и 14 557 смъртни случая Португалия се затруднява да лекува близо 7 000 пациенти с COVID-19 в болници и интензивно лечение. Миналата седмица Германия изпрати екип от военни лекари на помощ.

Броят на чуждестранните туристи в Чехия е спаднал със 73 на сто през 2020-а в сравнение с предходната година, а основната причина е пандемията от новия коронавирус. Това съобщи днес Чешкото статистическо управление, което се позовава на данни на хотели и пансионати. През миналата година тези места за подслоняване са приели 10.8 млн. туристи. Това е със 51 на сто по-малко, отколкото през предходната година. Статистическото управление уточни, че почти 8 млн. от клиентите на хотелите и пансионатите са били чехи, предаде БТА.


Прага е пострадана най-тежко от свиването на туристическия поток. За първи път чешката столица отчита спад на приходите в хазната си от големи туристически компании, които преди пандемията бяха над 100.
Според данни на специалисти от бранша през миналата година в хотели в чешката столица са отседнали 2.18 млн. туристи, което е със 72.9 на сто по-малко, отколкото през 2019-а. Гостите от чужбина са намалели със 78.9 на сто, броят на туристите от Чехия - с 41.1 на сто.


Много чехи са предпочели да прекарат летните си отпуски в родината си. В Чехия, която през пролетта на миналата година преживя първата вълна на пандемията, епидемиологочната остановка временно се подобри през лятото и през този период властите разрешиха на хотелите и пансионатите да отворят отново. Сега те пак не работят заради рязкото увеличение на броя на заразените с COVID-19 през последните месеци, припомня ТАСС.

Германия планира близо 9 млрд. евро разходи за още ваксини

Германия планира да похарчи тази година близо 9 млрд. евро, за да купи до 635.1 млн. ваксини срещу COVID-19 като част от схемата за обществени поръчки на ЕС и национални сделки. Това сочи документ на финансовото министерство в Берлин, видян днес от "Ройтерс".


Заместник-министърът на финансите Бетина Хагедорн е посъветвала в писмо депутатите да одобрят искането на здравния министър Йенс Шпан за още 6.22 млрд. евро за закупуване на още ваксини, пише в документа. Това е към вече предвидените в тазгодишния бюджет 2.66 млрд. евро за ваксини срещу коронавируса.


Източник от коалицията е казал пред "Ройтерс", че се очаква бюджетната комисия на Бундестага да одобри допълнителните разходи утре. Министерството на здравеопазването ще използва общата сума от 8.89 млрд. евро, за да закупи до 635.1 млрд. дози като част от съвместните планове на ЕС за обществени поръчки и националната схема на Берлин, според документа.

Вирусът се е предавал в Ухан преди огнището на пазара

Екип от експерти на Световната здравна организация (СЗО), изпратен в Ухан в търсене на произхода на пандемията, е заключил, че коронавирусът се е разпространявал в Ухан още преди да бъде открито огнището на пазара за диви животни и риба в многомилионния град. Това сочи пресконференцията след двуседмично разследване, което стана след дълга съпротива на китайските власти.


Експертите уточниха, че изводите далеч не са заключения и работата със събрания материал предстои. Според тази информация няма доказателства за голеби огнища отпреди декември в Ухан "или където и да било другаде". Идеята на екипа е била да се отърси от всички познати схващания за вируса и да работи само с данните, които получи на терен.


"Още работим с хипотезата, че вирусът може да е разпространен на пазара от заразен човек," а не от диви животни, продавани на пазара. Съществува обаче и хипотеза за контакт със замразена храна, където е оцелял вирусът.


СЗО засега потвърждава, че коронавирусът е предаден на човека от прилепите чрез животно "посредник" - "този град не е близък" до местообиталищата на летящите бозайници.


Общата картина не се е променила, но има много нови подробности, съобщи ръководителят на мисията Петер Бен Ембарек. Той добави, че експертите изключват версията за лабораторно създаване на вируса.


Подробности четете тук.

Сериозни загуби за най-големия туроператор

ТУИ груп (Tui Group) е натрупала още загуби в края на кризисната 2020-а, през която пандемията от новия коронавирус ограничи пътуванията по цял свят, предаде ДПА. Най-големият туроператор в света отчете нетни загуби от 803 млн. евро или 970 млн. долара през първото тримесечие на финансовата си година 2020/2021, приключило в края на декември. Година по-рано загубите на компанията бяха 129 милиона евро, като за този сезон за брашна е нормално да бъде на червено, отбеляза ДПА.


Заради срива в търсенето на услугите на ТУИ, който предлага пакетни почивки и круизни пътешествия, приходите са се стопили с близо 88 на сто до 468 евро. Правителството инвестира милиарди в компанията от избухването на пандемията през пролетта на 2020-а, за да я спаси от рухване.


Главният изпълнителен директор на ТУИ Фриц Юсен е оптимист за настъпващия летен сезон тази година и посочи успешни записвания на британския пазар.


За ключовия сезон на отпуските ТУИ има вече 2.8 млн. клиенти. Цените са средно с 20 процента по-високи в сравнение лятото на 2019 година преди да избухне пандемията. В комюникето си за тримесечните резултати ТУИ посочва, че планира да постигне 80 процента натоварване в сравнение с 2019-а. /БТА

Нидерландия удължава вечерния час заради новите варианти на вируса

Вечерният час в Нидерландия, въведен на 23 януари и който първоначално трябваше да действа до 10 февруари, се удължава до 2 март, съобщи "Ройтерс", цитирана от БТА.


Тази мярка е "необходима, защото нови, по-заразни варианти на коронавируса продължават да се разпространяват в Нидерландия", се посочва в комюнике след заседание на кабинета.


На 6 януари Нидерландия премина прага от 1 милион потвърдени случая на зараза с коронавирус от началото на пандемията.

Най-малък ръст на новозаразените от два месеца

Обединеното кралство регистрира днес най-малкия от два месеца насам ръст на новите случаи на коронавируса за денонощие, предаде "Ройтерс". Според правителствените данни 14 104 души са дали положителен тест за изминалото денонощие, спрямо 15 845 в неделя. Днешният показател е най-нисък от 8 декември насам.


Правителството обяви още, че до вчера 12.294 млн. британци са получили първа доза от ваксина срещу COVID- 19.


Великобритания е договорила доставката на 50 млн. дози от ваксини за новите варианти на коронавируса, обяви днес здравният министър Мат Ханкок. По думите му има доказателства, че досегашните ваксини също имат определен ефект срещу мутациите, особено за "предотвратяване на сериозно заболяване и смъртност".


На пресконференция министърът каза, че кралството е влязло в партньорство с производителя CureVac за създаването на ваксина, която бързо да се адаптира към идентифицираните нови мутации на коронавируса.
Ханкок допълни, че поръчаната първоначална доставка от новата ваксина възлиза на 50 млн. дози, които ще се добавят към вече наличните и използвани 400 млн. дози от други ваксини.

Екипът на СЗО ще говори в Ухан

Очаква се след 10 ч. българско време мисията на Световната здравна организация, изпратена в китайския град Ухан, да даде пресконференция след две седмици разследване за произхода на SARS-CoV-2.


Много малко информация бе разпространена в медиите в последно време, тъй като китайските власти се погрижиха журналистите да стоят далеч от делегацията. Екипът потърси връзката между разпространението на вируса и животните, изследва начина на разпространение и анализ на проби от околната среда в района.


В последните месеци Китай оспорва дори версията, че предаването на човек е започнало от пазара за животни в Ухан (впрочем такъв извод са правили и европейски изследователи, но според Пекин е възможно вирусът да е тръгнал от друга държава).

Германски медици на помощ в Португалия

Екип от германски военни медици пристъпи към лекуване на тежко болни пациенти с COVID-19 в рамките на мисия за подпомагане на изнемогващите болници в страната, предаде ДПА, цитирана от БТА.


След като пристигнаха в Лисабон миналата седмица, 26-имата лекари и медицински сестри бяха запознати със ситуацията и започнаха да лекуват осем пациенти в болницата "Ошпитал да Луж" на смени, съобщиха местни медии.


Първоначално екипът планираше да остане в Португалия, която е тежко засегната от коронавируса, три седмици, но този период може да бъде удължен. Ръководителят на екипа, Йенс-Петер Еверс, беше цитиран от в. "Жорнал економику", че помощта трябва да бъде оказвана по-дълго време.


Според португалската медицинска асоциация през последните дни пред болниците са се оформяли опашки от над 30 линейки. Португалски медии съобщиха, че пациенти са прекарвали по цели нощи в линейките.

Фаучи: Ваксинирайте се бързо

Най-добрата защита срещу появяващите се варианти на новия коронавирус е възможно най-много хора да се ваксинират възможно най-бързо, заяви днес главният експерт на САЩ по заразни болести доктор Антъни Фаучи, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.


Фаучи заяви на пресконференция, че макар да е разумно да се проучи ефикасността на ваксините на "Пфайзер" и "Модерна" при поставяне само на една доза заради проблемите с доставките, подобно проучване би отнело месеци и заключенията му биха били спорни. Според експерта хората трябва да бъдат насърчавани да си поставят две дози от ваксината.


Оптималният подход по думите на Фаучи е да бъде приложена първата доза на колкото се може повече хора, но и да се гарантира, че хората навреме ще получат втората си доза.

Не се отказвайте от ваксината на "Астра Зенека", призова СЗО

"Изключително рано е" светът да заклеймява или да се отказва от ваксината на "Астра Зенека" и Оксфордския университет. Това е призивът на Световната здравна организация след съвещание, на което бяха проучени данни за препарата, дни след съобщенията за много ниска ефективност срещу южноафриканския вариант на коронавируса.


Според Ричард Хатчет, който ръководи Коалицията за иновации в подготовката за епидемии (една от организациите зад глобалния ваксинен алианс КОВАКС), в сегашната ситуация е крайно необходимо да се използват "всички инструменти, които имаме" за справяне с пандемията.


Той подчерта, че КОВАКС се нуждае силно от ваксината на "Астра Зенека" - този продукт почти изцяло съставя първите пратки от доставките за развиващите се страни, които трябва да бъдат разпратени през първата половина на годината - 337.2 млн. за 145 държави. СЗО би трябвало да даде разрешението си за това идната седмица.


Същевременно последните проучвания оценяват ефективността на ваксината срещу "южноафриканския" вариант на вируса на едва 10% - разочарование за развиващите се страни, които чакат пратките от КОВАКС и където е засечен този вариант.


Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус. Снимката е архивна

© Associated Press

Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус. Снимката е архивна


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1233 Весело

  Ахахахахахаха
  СЗО има нов спонЗор, а?

 2. 2 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1920 Разстроено

  Колко точно са ни сложили в развиващите се държави, които разчитат на Астра Зенека. Освен елитите, за които има и от другите.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 3. 3 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  Е как да се откажем, то Бойко само от нея е поръчал. Помага, не помага с нея ще борим вируса, дано да не умори повече хора отколкото ще "предпази"

 4. 4 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  Колко точно са ни сложили в развиващите се държави, които разчитат на Астра Зенека. Освен елитите, за които има и от другите.
  —цитат от коментар 2 на fpyyh


  А ние сме имали избор, но сме се отказали от по-качествените. Това Бойковото е върха на сладоледа

 5. 5 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 938 Неутрално  Ха - ха - ха . Туй сега молба ли е или плач , или хленч . Нещо работата насмърдява като , че ли едни пари от спонсора се изплъзват от мазните корумпирани ръце . 6. 6 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 1002 Весело

  Ама ние не сме се отказали да теглим една майна на Астра Зенека, номерът е тя да не ни тегли една майна на нас.

  73! Go Go
 7. 7 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 591 Весело

  За белите страни не знам, но за скептичното население на Третия свят като нас българите, един призив на официална институция да вярваме в нещо предизвиква умерена паника и масово бягство от продукта.

 8. 8 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1735 Любопитно

  Тедрос Аданом Гебрейесус

  https://www.setlansbg.com/tedros-gebreyesus-direktorat-na-szo-e-bil-top-chlen-na-teroristichna-organizatsia/

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 9. 9 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Колко точно са ни сложили в развиващите се държави, които разчитат на Астра Зенека. Освен елитите, за които има и от другите.
  —цитат от коментар 2 на fpyyh


  Ние сами сме се сложили, понеже по-евтинко излиза.

 10. 10 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Разбира се има разлика в това ,че 'няма наблюдения за хора над 55 г възраст' и ' няма ефект при хора над 55 г възраст' .
  Никой до момента не е доказал ,че няма ефект в тази възрастова група.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 11. 11 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Бай муй ни набута сред макамбите ползващи боклука на АЗ, само, където ние си плащаме за този боклук, а не го получаваме безплатно като другите чукумби...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 12. 12 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Чудната ваксина на АЗ е супер ефективна и предпазва от ковид ... за разлика от аспирина. Мда.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 13. 13 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 1086 Любопитно

  Разбира се има разлика в това ,че 'няма наблюдения за хора над 55 г възраст' и ' няма ефект при хора над 55 г възраст' . Никой до момента не е доказал ,че няма ефект в тази възрастова група.
  —цитат от коментар 10 на Dr_Doolittle


  А не трябва ли все пак първо да се докаже, че има ефект при хора над 55 г, които са по-уязвима група, преди да почнат да ги боцкат ?

  Who the fuck are you to lecture me?
 14. 14 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 991 Неутрално

  "Не се отказвайте от ваксината на "Астра Зенека", призова СЗО"
  Пък аз мислех, че не е позволено да се правят такива реклами от официални лица, особено на такива постове. Явно живея в стария свят.

 15. 15 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2209 Любопитно

  "Не се отказвайте от ваксината на "Астра Зенека", призова СЗО"

  По-голяма анти-реклама за Астра-та, ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!

  Останаха ли балами, които да вярват на това етиопско маоистче?

 16. 16 Профил на sturmgewehr44
  sturmgewehr44
  Рейтинг: 442 Весело

  Ние не се отказваме, просто ще си изберем далеч по-ефективен продукт!

  Думата СВАСТИКА идва от санскритското स्वस्तिक (свастика), което означава предмет, носещ щастие или предвещаващ добро, и по-точно отличителен знак, който се поставя върху предмет или човек, за да носи късмет. Свастиката съпътства цялата история на човека. В националния археологически музей могат да се открият грънци с изрисувани свастики от времето на прототраките 6000 – 3000 пр.н.e. Свастика може да се види на една от църквите в Стария град в Несебър, като там е поставена като орнамент на апсидата от външната страна, а така също в археологическите находки под църквата Света София в град София, както и във вила „Армира“, като мозайка на пода.
 17. 17 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  Колко ли са му платили на етиопската фурнаджийска лопата?!

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 18. 18 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#13] от "Helen of Bikini":

   Айде да питаме тия 250 човека в реанимация и другите 3000 в бомниците - "вие искате ли да почакате 2-3 години за да се докаже ефективността на ваксините щото Елена с Бикините от форума на Дневник се съмнява". Хубаво щеше да питаме и другите 20 хиляди умрели ама няма как вече, отидоха си докато чакат ваксина или лекарство.

 19. 19 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Според СЗО идеалният вариант би бил следният: Хората да се ваксинират най-малкото два пъти в годината. Да няма развлекателен бизнес, кафета, ресторанти и т.н. Хората да се избягват един друг. Да поръчват от Амазон. Да гледат само Нетфликс, DAZN, и подобни. Къща- работа, и обратно. И т.н. Сигурно има още, но не се сещам в момента.......... мда

 20. 20 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#12] от "Хриси":

  А вас насила ли ви ваксинират? Не забравяйте да си вземете аспиринче, като ви удари короната и почнете да се задушавате. И никаква болница, там лекуват грешно. Дамо аспиринче и чайчета вкъщи.

 21. 21 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Колко ли са му платили на етиопската фурнаджийска лопата?!
  —цитат от коментар 17 на venci4


  Виж кой колко му е платил от падащото меню:
  http://open.who.int/2018-19/contributors/contributor

 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4400 Неутрално

  Ние не се отказваме, просто ще си изберем далеч по-ефективен продукт!
  —цитат от коментар 16 на sturmgewehr44


  Ще си избереш? Няма как да си избереш, защото вече са ти избрали! Две трети от поръчаните от България ваксини са от Астра Зенека!

 23. 23 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#20] от "m17":

  В интерес на истината, едно от нещата, които се изписват при коронавирус е именно аспирин, защото разрежда кръвта и това е отдавна доказано.
  Що се отнася до ваксините, аз с боклука на АЗ няма да се ваксинирам, защото ефектът му е горе-долу като на плацебо. С нея, без нея - все тая, оказва се, и нямам намерение да се бода излишно и да си вкарвам зорлем гмо вируси от шимпанзе, само за да се каже, че съм ваксинирана. Ще се ваксинирам с нещо по-качествено и ефективно, при първа възможност. Ако трябва, съм готова и да си платя за по-качествена ваксина. Отстъпвам ти моята доза АЗ.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 24. 24 Профил на sturmgewehr44
  sturmgewehr44
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ние не се отказваме, просто ще си изберем далеч по-ефективен продукт!
  —цитат от коментар 16 на sturmgewehr44

  Ще си избереш? Няма как да си избереш, защото вече са ти избрали! Две трети от поръчаните от България ваксини са от Астра Зенека!
  —цитат от коментар 22 на vassilun


  Значи по твоята логика щеш-нещеш с Астра ще се бодеш?!?
  Разбира се, че всеки ще има право да си избере; друг е въпросът, че по всичко личи, че ще трябва да се чака за избраната от теб, но ако си на зор ще имаш на разположение ментето от Оксфорд.

  Думата СВАСТИКА идва от санскритското स्वस्तिक (свастика), което означава предмет, носещ щастие или предвещаващ добро, и по-точно отличителен знак, който се поставя върху предмет или човек, за да носи късмет. Свастиката съпътства цялата история на човека. В националния археологически музей могат да се открият грънци с изрисувани свастики от времето на прототраките 6000 – 3000 пр.н.e. Свастика може да се види на една от църквите в Стария град в Несебър, като там е поставена като орнамент на апсидата от външната страна, а така също в археологическите находки под църквата Света София в град София, както и във вила „Армира“, като мозайка на пода.
 25. 25 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Та по повод на АЗ, не е лошо тук (поне във форума) да се отбележи аболютния хаос в САЩ и ЕС по повод ваксинирането (за качеството на ваксините специалистите нека се искажат) и организацията в една "бедна" Русия, което бавно и сигурно, но най вече достъпно за всеки, ваксинира населението си. Руснаците в Лондон (най-шумните фенове на Берлинския пациент из мрежите) се връщат на тълпи в Москва и Питер за да се позабавляват в нощните заведения, понапазаруват и най-вече да се боцнат напълно безплатно, докато се шляят из моловете. За това в този сайт няма да прочетем (както преди време четохме че руските доктори не искали да се ваксинират със Спутник). Но затова пък оставям това тук - как короновирусът показа на амеиканците, че днес живеят в една страна сравнима със СССР по брежнево време.

  Frustration Is Spreading Faster Than the Vaccine Is
  America’s distribution plan is no more fair or logical than a Soviet-style queue for cabbage.

  https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2021/02/americas-soviet-style-vaccine-rollout/617942/

  Who the fuck are you to lecture me?
 26. 26 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#19] от "Pomak":

  Това не е според СЗО, а според техните кукловоди.
  https://thebulgariantimes.com/Новият-световен-ред-в-24-минути-ВИДЕО-БГ/

 27. 27 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4400 Неутрално

  До коментар [#25] от "Helen of Bikini":

  "Руснаците в Лондон (най-шумните фенове на Берлинския пациент из мрежите) се връщат на тълпи в Москва и Питер за да се позабавляват в нощните заведения, понапазаруват и най-вече да се боцнат напълно безплатно, докато се шляят из моловете. "

  Хайде и вие, руснаците в България да отидете да се боцнете с любимия ви Спутник!

 28. 28 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Конспиративните нагласи са колкото си искаш:
  1. Онази е експериментална ваксина и е рискова, защото не се знае
  2. Тази не е ефективна ваксина, защото я купува 3-тия свят
  3. Те всички съдържат живак и затова са вредни
  4. Биг Фарма печели от ваксините и затова защо да им пълним гушите. По добре да мрем ма да не им пълним гушите
  5. Това минава и без ваксини, ,аз ям плодове и зеленчуци и съм силен
  6. Каква пандемия бе ,това са илюминатски манипулации
  7. Всички искат да ме убият и бидейки лузер ми трябва обяснение как другите са се наговорили и са виновни за вечните ми проблеми.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 29. 29 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 400 Любопитно

  "Не се отказвайте от ваксината на "Астра Зенека", призова СЗО"Пък аз мислех, че не е позволено да се правят такива реклами от официални лица, особено на такива постове. Явно живея в стария свят.
  —цитат от коментар 14 на Лео


  Вероятно се има предвид, че ако нЕма риба и рака е риба.

  Ако няма възможност за Файзер/Модера си сложи другата, вместо да чакаш евенатуални наличности, who-knows-when

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 30. 30 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 400

  Конспиративните нагласи са колкото си искаш:1. Онази е експериментална ваксина и е рискова, защото не се знае 2. Тази не е ефективна ваксина, защото я купува 3-тия свят 3. Те всички съдържат живак и затова са вредни4. Биг Фарма печели от ваксините и затова защо да им пълним гушите. По добре да мрем ма да не им пълним гушите5. Това минава и без ваксини, ,аз ям плодове и зеленчуци и съм силен6. Каква пандемия бе ,това са илюминатски манипулации7. Всички искат да ме убият и бидейки лузер ми трябва обяснение как другите са се наговорили и са виновни за вечните ми проблеми.
  —цитат от коментар 28 на Dr_Doolittle


  👆 🎯

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 31. 31 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  До коментар [#12] от "Хриси":А вас насила ли ви ваксинират? Не забравяйте да си вземете аспиринче, като ви удари короната и почнете да се задушавате. И никаква болница, там лекуват грешно. Дамо аспиринче и чайчета вкъщи.
  —цитат от коментар 20 на m17


  Не се прави заради майката на Ева Майдел сме на тоя хал. И да в болница на Бойко системата оставя пациентите да умират на стълбите. Да не си забравил?

 32. 32 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 1086 Весело

  До коментар [#27] от "vassilun":

  Остави Спутник, той е ясно, че "хайли лайкли" е ненадежден, но ти самият ще се поцнеш ли с АЗ?

  Who the fuck are you to lecture me?
 33. 33 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 178 Неутрално

  Още малко и ще трябва да благодарим на ГЕРБавите отпадъци, че лобистката поръчка през майката на брюкселската снаха Ева Паунова - Майдел на ваксини от Астра Зенека, е най-голямата поръчка като обем. Отдавна прокуратурата, ако имаше реално действаща такава, трябваше да разследва не само защо са поръчани най-много дози от този производител - най-калпавите, но и защо ваксинацията в България е с най-ниски темпове в целия ЕС. В белия свят по 50 хиляди души се ваксинират не за 2 месеца, а за 2 дни.

 34. 34 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 400 Весело

  [quote#31:"nij50393132"][/quote]

  Тиквата лично е разпоредил да се оставят тия хора да мрат по стълбите? Роптаенето против мерките и организацията на масови събирания на хора от Отровната опозиция няма нищо общо. Типичен провален в живота, късоглед трол - всички останали са му виновни.

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 35. 35 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Развиващите се страни, сред които очевидно е и България...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 36. 36 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  [quote#31:"nij50393132"]
  —цитат от коментар 34 на Петърчо
  Тиквата лично е разпоредил да се оставят тия хора да мрат по стълбите? Роптаенето против мерките и организацията на масови събирания на хора от Отровната опозиция няма нищо общо. Типичен провален в живота, късоглед трол - всички останали са му виновни.[/quote]

  Не всички, само некадърното и корумпирано управление на ББ и ГЕРБ

 37. 37 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 400 Весело

  [quote#36:"nij50393132"][/quote]

  Виждали сме и алтернативата, не благодаря.

  Имам предвид, че докато единствената реална алтернатива е БСП ще гласувам за ГЕРБ и никакви пенещи се тролчета в треторазрядни форуми няма да ми променят мнението. Точка.

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 38. 38 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#22] от "vassilun":

  Айде посмалете, под 30% са, другите 30% са от ДжонсънИДжнонсън, която е подобна векторна ваксина. И другите 39% са мРнк от бинтех,модерна и малко от кюървак.

 39. 39 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  До коментар [#34] от "Петърчо":

  И фактите говорят, тия на стълбите ги писаха починали от "лоша логистика" не от отровна опозиция, роптаене против мерките, масови събирания. А това, че системата - здравната издъхна при 6000 хоспитализирани е пак от отровна опозиция, роптаене против мерките, масови събирания, не е от крадене в здравната система. Това, че няма ваксини пак е от отровна опозиция, роптаене против мерките, масови събирания, не е че майката на една депутатка от ГЕРБ трябва да вземе комисионна. Нищо нека да не е, хората виждат и сами ще си преценят фактите кое е от какво е.

 40. 40 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 848 Неутрално

  [quote#9:"Индиана"][/quote]

  "Радостта от ниската цена е краткотрайна ,болката ,неудобството и пораженията от ниското качèство се помнят и остават...".Но в българия грешките са срамни и не помним за да не ни боли,в следствие заставаме винаги на позиция едно най-ефтино и после идва вторрия акъл на българина.

 41. 41 Профил на zara09
  zara09
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Е, хайде стига, де! Ваксината не помага, ваксината- помага...Тука има- тука нема...Тия от СЗО са били на стаж при наш Ганьо.

 42. 42 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 400 Любопитно

  До коментар [#34] от "Петърчо":И фактите говорят, тия на стълбите ги писаха починали от "лоша логистика" не от отровна опозиция, роптаене против мерките, масови събирания. А това, че системата - здравната издъхна при 6000 хоспитализирани е пак от отровна опозиция, роптаене против мерките, масови събирания, не е от крадене в здравната система. Това, че няма ваксини пак е от отровна опозиция, роптаене против мерките, масови събирания, не е че майката на една депутатка от ГЕРБ трябва да вземе комисионна. Нищо нека да не е, хората виждат и сами ще си преценят фактите кое е от какво е.
  —цитат от коментар 39 на nij50393132


  Не издъхна само нашата здравна система. Изобщо никоя здравна система не е мислена за такова натоварване. А фактът, че никой от вас не признава това е показателен, че тук не се води здравословна дискусия, а се повтарят спуснати опорки, т.е. се води предизборна война. Което мен, като колебаещ се избирател ме отблъсква - винаги съм бил 50/50 дали да гласувам за Тиквата до сега и винаги вие тролчета сте ме убеждавали, че това е най-правилното решение в конкретната действителност.
  Дерзайте.

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 43. 43 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 848 Любопитно

  Знам как ще мине номера на Мендел-Бойко-Ангел...ще се преименува ваксината и ще се опбяви ,че е от друг производител,тук е така!
  А за онази турската ваксафера на Бойко с Москов има ли следствия ,че не проследих....?

 44. 44 Профил на Ефтимъ Кировъ
  Ефтимъ Кировъ
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Докъде се докараха.

  Зли хора като Бил Гейтс, Клаус Шваб и Тедрос Гебрейесус им казват от екрана да се бодат срещу неизолиран вирус, тестван с тест, който не тества за вируса,и постоянно им казват как имало нови и нови щамове, ваксините им не дават имунитет,нито гаранция за здравето ти ако имаш странични ефекти вкл.смърт.

  Общо взето тези технократи и не-медицински лица се изживяват като "жреци" на съвремието.

 45. 45 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 1086 Весело

  До коментар [#18] от "m17":

  Е, няма да питаме нищо, тогава. Направо ще им бием на всички по една ваксина, пък после каквото стане. Както в "доброто старо време" :)

  Who the fuck are you to lecture me?
 46. 46 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 783 Неутрално

  И без ваксини сме защитени над 95 процента. За година време са се заразили под 5 процента, но да кажем 5, за тези неизследваните. И ако сметнем безсимптомните заразени, и леките случаи от тези 5 процента, излиза, че не трябва нито с АЗенека, нито Спутник.
  Така че пийте си редовно ракията, с мярка, и не мислете глупости.
  Хората умират със или без Ковид, и всеки пълни своя казан в Ада........мда

 47. 47 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#23] от "Хриси":

  Не бяхте ли точно вие дето мрънкахте че мРНК ваксината на Бионтех ще ви промени ДНК'ти ? Сега и АЗ не ви харесва, значи и Джонсъна няма да ви допадне, тя е подобна. Значи ви остава само вариант с протеин от вируса(май имаме подписан договор и за такава) или с инактивиран вирус (една от китайските) като тези два типа са с най-ниската ефективност. И разбира се и в двата вариант е играла биотехнологията за да може да се произведат в големи обеми.
  Та не знам дали ще има ваксина която да ви покрие високите изисквания така че ви съветвам да се запасите с аспирин защото ще ви потрябва.

 48. 48 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#45] от "Helen of Bikini":

  Според вас 1 година тестване, три етапа с 40 хиляди доброволци и това подкрепено с десетки години спада в определението "няма да питаме, направо ще слагаме"? Ами не си слагайте, ако имате късмет ще оцелеете и без ваксина, ако нямате ще умрете, толкова е просто и естествено.

 49. 49 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  [quote#42:"Петърчо"][/quote]

  6000 които задръстиха нашата са равностойни на 30000 в Германия. В Германия се задъха при 120 000 хоспитализирани, ама леко и за кратко. Меркел не е оставила никой да умира на стълбите на болницата. А ти свиквай, защото такава ще е предизборната кампания на всики от билбордове и тв клипове ще се съпоставят "успехите" на ББ от една страна, а от друга чекмеджето с пачките и къщата в Барселона. Да се знае защо са ни такива "успехите"!

 50. 50 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  До коментар [#23] от "Хриси":Не бяхте ли точно вие дето мрънкахте че мРНК ваксината на Бионтех ще ви промени ДНК'ти ? Сега и АЗ не ви харесва, значи и Джонсъна няма да ви допадне, тя е подобна. Значи ви остава само вариант с протеин от вируса(май имаме подписан договор и за такава) или с инактивиран вирус (една от китайските) като тези два типа са с най-ниската ефективност. И разбира се и в двата вариант е играла биотехнологията за да може да се произведат в големи обеми.Та не знам дали ще има ваксина която да ви покрие високите изисквания така че ви съветвам да се запасите с аспирин защото ще ви потрябва.
  —цитат от коментар 47 на m17


  Всичко, което прави ББ и ГЕРБ е провал. Ще мрънкаме непрекъснато.

 51. 51 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  Знам как ще мине номера на Мендел-Бойко-Ангел...ще се преименува ваксината и ще се опбяви ,че е от друг производител,тук е така!А за онази турската ваксафера на Бойко с Москов има ли следствия ,че не проследих....?
  —цитат от коментар 43 на !D !калпав е новия вид Дневник!


  ++++++++++++++++++++++++++++++++

 52. 52 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 400 Любопитно

  [quote#42:"Петърчо"]
  —цитат от коментар 49 на nij50393132
  6000 които задръстиха нашата са равностойни на 30000 в Германия. В Германия се задъха при 120 000 хоспитализирани, ама леко и за кратко. Меркел не е оставила никой да умира на стълбите на болницата. А ти свиквай, защото такава ще е предизборната кампания на всики от билбордове и тв клипове ще се съпоставят "успехите" на ББ от една страна, а от друга чекмеджето с пачките и къщата в Барселона. Да се знае защо са ни такива "успехите"![/quote]

  Само, че аз видиш ли аз бях достатъчно голям за да помня какво беше тогава. Не благодаря. Не ви искам в управлението 😏

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 53. 53 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#49] от "nij50393132":

  Айде поне смятайте правилно, 6 хиляди при население от 7 милиона е 70 хляди при население от 80 милиона. Отгоре на това това не е максимума, има над 12 хиляди легла за ковид в болниците в България и то без ползване на санаториуми или полеви болници.

 54. 54 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  До коментар [#49] от "nij50393132":Айде поне смятайте правилно, 6 хиляди при население от 7 милиона е 70 хляди при население от 80 милиона. Отгоре на това това не е максимума, има над 12 хиляди легла за ковид в болниците в България и то без ползване на санаториуми или полеви болници.
  —цитат от коментар 53 на m17


  Пак питам, видя ли в Германия да умират хора на стълбите на болницата?

 55. 55 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#50] от "nij50393132":

  Така е в живота, разни лузири си мрънкат а живота си продължава. С такава алтернатива ще управлява поне още 10 години. Пък вие си мрънкайте някакви глупости, не му пречите.

 56. 56 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  [quote#52:"Петърчо"][/quote]

  Ами няма да бъдеш представен в парламента, изборът си е твой.

 57. 57 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  До коментар [#50] от "nij50393132":Така е в живота, разни лузири си мрънкат а живота си продължава. С такава алтернатива ще управлява поне още 10 години. Пък вие си мрънкайте някакви глупости, не му пречите.
  —цитат от коментар 55 на m17


  Той не иска да управлява повече, айде сега ми кажи и че насила ще го накарате

 58. 58 Профил на Helen of Bikini
  Helen of Bikini
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#48] от "m17":

  В България някой нещо тествал ли е от новите препарати или каквото ни кажат от метрополията, ще им вЕрваме ?

  Who the fuck are you to lecture me?
 59. 59 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  До коментар [#47] от "m17":

  Бъркаш ме с някой.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 60. 60 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 400 Весело

  [quote#52:"Петърчо"]
  —цитат от коментар 56 на nij50393132
  Ами няма да бъдеш представен в парламента, изборът си е твой.[/quote]

  Ще бъда, дори и в опозиция.

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov
 61. 61 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4400 Неутрално

  До коментар [#48] от "m17":В България някой нещо тествал ли е от новите препарати или каквото ни кажат от метрополията, ще им вЕрваме ?
  —цитат от коментар 58 на Helen of Bikini


  Вие вЕрвате на Спутник!

 62. 62 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#54] от "nij50393132":

  Ами то и в България не умират, оня от клипа умря 2 дена по-късно. Отделно че бил с рак и на кислород от години. Такива хора в Италия даже не ги возиха до болниците, оставяха си ги да издъхнат вкъщи. Имаше доклад че в Швеция пролетта маса старци от домовете са си отишли дори без да ги прегледа доктор, дават им морфин да не стенат много силно и ги чакат да свършат.

 63. 63 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  Тедрос каза- ваксата е само допълнение към Мерките ,а не отмяна .До 2030 ше има мерки. После - Бранд Ню Уърлд. Честито .

 64. 64 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#59] от "Хриси":

  Може, твърде много простотия има в тая държава и конкретно в тоя форум.

 65. 65 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#57] от "nij50393132":

  Как решихте че не иска, щял да бъде водач на листата в Пловдив.

 66. 66 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#58] от "Helen of Bikini":

  Не, чакаме Путин да се ваксинира със спутника и тогава ще го ползваме и ние.

 67. 67 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#63] от "pavur":

  Кво ни вълнува бълнуванията на някакъв си, решаваме си ние и конкретно нашето правителство. И само да престанат да нарастват болните, няма сила която да наложи каквито и да са ограничения. Пък оня да си приказва каквото си иска.

 68. 68 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 73 Неутрално

  Приказката за шопа, купил погрешка сапун за ядене - "Пениш се не пениш, ще те ям. Пари се е давало за тебе."

 69. 69 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 90 Любопитно

  Защо бе, тъмносиния? Астра ли са най добрите ваксини? Ми тогава защо в Швейцария не ги ползват, а ЮАР спря употребата им? Защо?

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 70. 70 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  Вие вЕрвате на Спутник!
  —цитат от коментар 61 на vassilun

  Няма причина да не му се вярва.
  И все повече и повече хора го чакат.

 71. 71 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  [quote#21:"Лео"]Виж кой колко му е платил от падащото меню:
  http://open.who.int/2018-19/contributors/contributor[/quote ]

  Туй и аз го гледах преди време. След като др Тръмп беше решил да им спре парите, най - големите спонсори остават др Гейтс и Картелът на ваксинаджиите.

 72. 72 Профил на dobrinpetkov
  dobrinpetkov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#52] от "Петърчо": От друга страна 6 000 в БГ се равняват на около 54 000 в Англия, но тук болниците се задъхаха при 25-30 000 и хора са чакали линейки с часове.

 73. 73 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#71] от "dosetliv":

  Между другото наскоро някъде имаше инфо в кой борд на директорите, контролиращи фармацевтични фирми били разни роднини на Гейтс, ама понеже ми е трудно да проследявам подобни "клюкарски" неща, само го отбелязах като възможно.

 74. 74 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#67] от "m17":

  Ше има да чааааааакаш:)))
  Даже юдеите дадоха заден и официално обявиха ,дека Хърд имюнити от вакса - йок . Мерки ,докато съвсем не бунадясате .

 75. 75 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#74] от "pavur":

  Хич не ме вълнува кой какво е обявил. Миналото лято без ваксина беше ок, тази година имаме доста преболедували, ще има доста ваксинирани и пак ще бъде топло и всякакви маски падат. До есента ще имаме достатъчно ваксинирани и се надявам да не стане драма като захлади.

 76. 76 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  астрата замина още като показа червен картон на ес и големите държави казаха, че няма да я ползват за 55+

 77. 77 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Не се отказвайте от ваксината на "Астра Зенека", призова СЗО

  Ако някой е имал съмнения, че този противен, нечистоплътен, буквално и преносно, сричащ идиот е просто говорител, вече няма.

 78. 78 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7212 Неутрално

  "Ваксинирайте се бързо"
  Тука затова но ваксинират толкова бързо. Даже ваксините не стигат...

 79. 79 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2398 Неутрално

  До коментар [#76] от "karatista":

  Някои държава казаха че няма да я ползват ВРЕМЕННО докато не завършат проучванията че е ефективна и при възрастни. Което ще стане до месец. Спутника, Синовак, Джонсън са съшия тип и са доказано ефективни при всякаква възраст така че не се съмнявайте че и Астрата ще бъде доказано че е.

 80. 80 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  До коментар [#76] от "karatista":Някои държава казаха че няма да я ползват ВРЕМЕННО докато не завършат проучванията че е ефективна и при възрастни. Което ще стане до месец. Спутника, Синовак, Джонсън са съшия тип и са доказано ефективни при всякаква възраст така че не се съмнявайте че и Астрата ще бъде доказано че е.
  —цитат от коментар 79 на m17


  да, ама вече свърши. всички раздуха че не става, сега докато раздуят обратно че става вече е заминало всякакво доверие в астрата. като одобрят джонсъна, астрата съвсем е отекла. тъпо беше да се ежат на ес и сега ще си сърбат попарата.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83 Профил на Стойчо
  Стойчо
  Рейтинг: 41 Неутрално

  Как да се довериш на финансов брокер в днешно време? Бистра М., още известна като скандалната брокерка милионерка, хвърля боб за бащата на детето си, сигурно хвърля боб и за инвестициите, втори пример, Харалампи Х. който пък краде от клиентите си и след това ги изнудва. Пълен фарс е цялата тая индустрия в България!!!

 84. 84 Профил на Антоанела
  Антоанела
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Аз лично съм потърпевша от Харалампи, но за съжаление се възползва от вратички в закона и обезпечителна заповед. След това най-нагло започна да ме изнудва!

 85. 85 Профил на Irena
  Irena
  Рейтинг: 66 Неутрално

  А Бистра е точно скандална – за кратко време става близка до сърцата (и не само) на няколко свои колеги и началници до степен да разбие на пух и прах екипната работа в компанията.

 86. 86 Профил на Zoro
  Zoro
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Няма как да натрупаш опит и компетентност във финансовата сфера, докато се търкаляш в креватите на хората...

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK