Спад и на заразените, и на предаването - в Израел ваксините вече дават плодове

Спад и на заразените, и на предаването - в Израел ваксините вече дават плодове


С над 53% са спаднали новите случаи, с 39% - хоспитализациите и с 31 на сто - тежките форми на COVID-19 сред хората над 60 в периода между средата на януари и 6 февруари в Израел.


Други данни от изследователи в Израел, ваксинирал немалка част от населението си, сочат, че продуктът на "Пфайзер" и "Бионтех" ограничава разпространението на вируса и намалява вирусния товар.


Това са изводите на две, несвързани едно с друго, проучвания в страната, ваксинирала вече над половината от пълнолетните си граждани. Нито едно от тях все още не претендира за окончателност, данните предстои да бъдат проверени и екипите уточняват, че е нужно още време, но това са първите възможни картини на ефекта от ваксинирането.


Промяната
При хората на възраст над 60 е отчетено намаляване наполовина на заразените и с над една трета - на хоспитализациите, а с малко под една трета на тежките случаи. Ваксинирането на групите под 60 г. започна по-късно и при тях спадът на случаите е с 20%, но са се увеличили хоспитализациите с 15 на сто, а тежките случаи - с 29 на сто според научния институт "Вайцман", публикувано от платформата medRxiv.


Спад и на заразените, и на предаването - в Израел ваксините вече дават плодове


Данните от Израел са важни, защото това е страната, ваксинирала най-голям процент от населението си. Те сочат, че намаляването на хоспитализациите и новите случаи като ефект от ваксините е започнало около три седмици след началото на кампанията. Няма как да се твърди с пълна увереност, че за този процес не са повлияли и други фактори, но учените отчитат, че:

- приоритетната по-възрастна група е тази с най-голям спад;


- той е най-отчетлив в градовете и населените места, където ваксинацията по-бързо е обхванала жителите;


- райони с повече потвърдени случаи и такива с жители с по-нисък икономически статус са и тези с по-малко ваксинирани, макар препаратът да е наличен и за тях.


Информацията предстои да се допълва с други данни от имунизирани групи. От тях ще дойдат и данни за пациенти с диабет и онкологични заболявания и бременни.Използвани са данни от 684 хил. положителни PCR теста и от ваксинираните 3.42 млн. души от началото на пандемията.


Изследователите отбелязват, че впоследствие при окончателните данни може да има разминаване между информацията за ефективността при клиничните изпитания и в изследванията в "истинския свят", включително заради възможни грешки в съхраняването, транспортирането и поставянето на ваксината на "Пфайзер" (изискваща специални условия) при толкова бърза кампания. Освен това в Израел ваксинирането започна преди навлизането на варианти като "британския", вече доминиращ в Израел, и "южноафриканския", а на тях ваксината може да действа по друг начин. Засега резултатите сочат, че ваксината на "Пфайзер" действа и срещу британския, но е нужно още време - за много пациенти е минала едва седмица от втората доза.


Спад и на заразените, и на предаването - в Израел ваксините вече дават плодове


Най-голямото здравно сдружение в Израел "Макаби" също свидетелства за ефектите - от 416 900 души седмица след получаване на втората доза (когато би трябвало да се формира същинският имунитет) са регистрирани 254 случая. В тази група няма нито един нов случай 22 дни след ваксинирането.


По-малък вирусен товар (дори ако ваксинираните се заразят)


Второто проучване се основава на информация от първите ваксинирани, макар да не е сигурно кои от изследваните проби са на хора, на които е поставена ваксина. Работата на учените сочи, че при получилите ваксината на "Пфайзер", с която започна имунизационната кампания, вирусният товар - количеството вирус, откривано в изследваните проби - намалява. Ефектът на първата доза според това изследване е, че количеството вирус, с което далите положителна проба след нея са се заразили, е намаляло значително - между 1.6 и 20 пъти при различните изследвани.


Тази информация е важна в решаването на въпрос, чийто отговор изследователите търсят месеци наред след добрите новини за създаването на ваксините срещу коронавирус - могат ли те да ограничат разпространението на заразата?


Проблемът пред учените е, че клиничните изпитания до момента са показвали ефективност за ограничаване на тежките - и смъртните - случаи на COVID-19. Дали обаче ваксините предотвратяват предаването на вируса, което при неимунизиран човек може да доведе до зараза, е въпрос, разделил изследователите. Мнозина от тях считат отговора "не" за вероятен.


Ако се спре разпространяването, това намалява и риска да се появят още варианти. Схващането е, че по-голямото количество вирусни частици, с които е в контакт организмът, носи по-голям риск от зараза, при това в тежка форма. Количеството, което се предава, обаче е намаляло при възрастните пациенти според същото проучване - макар да предстои външна оценка на данните и да са необходими още изследвани, резултатите засега дават надежда, че далият положителна проба след ваксинирането ще може да предава на по-малко хора.


Спад и на заразените, и на предаването - в Израел ваксините вече дават плодове

© Associated Press


То сравнява данните, които ще покажат въздействието на ваксината върху предаването на вируса. Сравнение е направено между тези за хората над 60 г. и между 40 и 60 г. измежду 16 297 души, дали положителна проба за коронавирус между 1 декември и 30 януари.


Ваксинационната програма на Израел започна на 20 декември и до момента на анализа над 75% от по-възрастната група вероятно е получила ваксината си, както и 25% от по-младата категория. Хипотезата, от която изхождат учените - без да знаят дали конкретният човек е получил първата си доза или не - е, че ако количеството намаляа, доказателствата за това ще започнат да се появяват в края на януари, но не и преди това. Причината е в необходимото време за стимулиране на имунната система, след като дозата бъде поставена.


Очакването се потвърждава и изследователите забелязват статистически значим спад на количеството на вируса при хората над 60 в сравнение с тези в групата между 40 и 60 г., по думите на Янив Ерлих, ръководител на изследването от компанията MyHeritage, собственик на голяма лаборатория за тестове.


Тази информация не е достатъчна, за да се установи дали по-малкото количество спира напълно предаването, но вероятно го ограничава. Учените не се фокусират и върху въпроса за зависимостта между ваксината и предаването на вируса (в тази насока обаче са резултатите от описаното проучване на "Вайцман").


Миналата седмица Оксфордският университет и "Астра Зенека" обявиха, че предварителен анализ на действието на продукта им при малка група пациенти дава сигнал, че една доза от ваксината може да намали предаването с до 67% мрез намаляването на количеството вирус.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (157)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3752 Неутрално
 3. 3 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  В Израел заразата върлува сред ортодоксалните, които съответно не се ваксинират, щото са религиозни фанатици и не спазват мерките, поради същата причина. Останалите обаче се ваксинират масово и заразата вече затихва.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3027 Любопитно

  В Израел сигурно имат бая ЩАБове, щом толкова подробно и разбрано са обследвали всичко?! Дано наш`те спецове от НОЩ и сие проучат нещата как се случват, вкл. и "възможни грешки в съхраняването, транспортирането и поставянето на ваксината", да приложат добрите практики за България, а не да продължават с хаотичните, разпарчетосани мерки. Имат примера, да видим изпълнението по български.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1627 Весело

  😀😀😀Първата снимка КЪРТИ МИФКИ😀😀😀

  Мед'сестра мюсюлманка (религиозна и спазваща правилата от стария завет преписани в корана да си покрива косата) боцка масурест-който явно не е от най ултрасите щом се е "разголил" пред непозната жена😀😀😀 Ционисткия войник с Узи'то заплашващ масурестия да позира за тази снимка е извън кадъра, естествено😀😀😀

  Ай' сега мойте "фенове" да почнат да кудкудякат....'кото си кудкудякат😀 И ЮРУШ на минусите😀😀😀

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 8. 8 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1747 Весело

  Ето сега като се убедим че има полза всички ще се наредим.
  Хубавото на смимките е че ваксините ги слагат нормални жени даже без ръкавици а не облечени с костюми сякаш си болен от Зика.
  И накрая каккто се казва във Вица:
  "Гледам евреите го правят значи има далавера"

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 9. 9 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  При нас намаляха с над 50 процента и без ваксини. Какво казва опорката по този въпрос?

 10. 10 Профил на Шакир Зулов
  Шакир Зулов
  Рейтинг: 206 Неутрално

  Ваксините ще ни направят безсмъртни.🐵

  Много съм прост
 11. 11 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4978 Весело  Той младежа е сакфосонист. Мнението му има същата тежест като на Алекс Пенда за Американските политики.😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 12. 12 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 733 Разстроено

  А ние тук ще си играем на затвори-отвори всичко, последни ще излезем от кризата, последна нашата икономика ще тръгне нагоре.

  Гарантирано от БКП-2.

 13. 13 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1627 Весело

  Ето сега като се убедим че има полза всички ще се наредим.Хубавото на смимките е че ваксините ги слагат нормални жени даже без ръкавици а не облечени с костюми сякаш си болен от Зика.И накрая каккто се казва във Вица:"Гледам евреите го правят значи има далавера"
  —цитат от коментар 8 на dedoliben


  ЕвреЙте ВИНАГИ са на далавера, да знаЙш😀😀😀😀😀

  П.С. Е, ТИ това го знаЙш отдавна😀 НИКОГА няма да забравя един твой коментар от преди няколко години😀 Да ти го припомня, и да го споделя тук: Коментар № 181 в темата https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/07/08/1120484_chast_ot_pozemleniia_fond_shte_stane_vnoska_v_neiasen/

  Струва си да се прочете и коментар 20 в тази тема: Как евреЙте "крадат" българска земя😀
  До коментар [#8] от "dedoliben":

  Жив и здрав, дядо Либене😀

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 14. 14 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#2] от "дерибеев":

  Еха, евреин антисемит, отричащ холокоста! Каква странна птица е този Gilad Atzmon! Няма лоша реклама.

 15. 15 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1627 Весело

  До коментар [#8] от "dedoliben":

  П.С. Казвай целия виц де, не само края му😀

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 16. 16 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  Интересно ми е дневник ще пусне ли статия за Чехия. Чувам че парламента им отказал да удължава извънредното положение щото според мнозинството локдауна не дава никакви резултати. А и чехите масово не вярвали че короната ще ги изтрепе и повече от половината твърдяли че ако имат симптоми няма да си стоят вкъщи. Някои явно вече почват да зацепват :). Ако дневник не ни го сподели винаги може да си отворите Евронюз.

 17. 17 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 903 Неутрално

  "При хората на възраст над 60 е отчетено намаляване наполовина на заразените и с над една трета - на хоспитализациите, а с малко под една трета на тежките случаи. "

  Ето това са истинските резултати. Те хич не са добри.
  Ако тежките случаи се намаляват с под една трета, за каква ефективност 95% ни говорят. Какво ни интересува, че се намалявали заразените,вирусния товар и др. изкуствени параметри. Две трети от тежко болните си остават тежко болни и след ваксинация.

 18. 18 Профил на ausbilder
  ausbilder
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Тези, които сега пишат срещу ваксините са СЪЩИТЕ тези, които миналата година обясняваха как вирус всъщност нямало, всичко било манипулация. Нека да си припомним част от тъпотиите, разпространявани от малоумниците по темата Ковид: Първо нямало вирус, всичко било измама. После имало, ама не бил опасен в сравнение с други заразни заболявания (времето когато пускаха едни сравнителни таблици за смъртността от други заболявания. Kато минаха 100 000 починали от Ковид тия таблици изчезнаха). До лятото всичко щяло да изчезне. Всичко било с цел да ни чипират чрез ваксините. Всичко било, за да отвлекат вниманието от въвеждането на 5G-технологията. През 2009 г. умрели 4000 души от свински грип в България за един месец. Ние сме били защитени, защото от времето на комунизма масово се ваксинираме с БЦЖ. Заразявали се само цигани. Заразявали се само известни хора. Само учители се заразявали. Плащали на хората да се пишат с Ковид. По 1800 лв. давали. Нарочно не правили аутопсии, за да не се разбере, че няма вирус. Цялата работа била заради парите на ЕС, всичко щяло да приключи след срещата за разпределението на парите в средата на юни. Всичко било затова да печелят от продажба на маски. Маските били, за да ни накарат да мълчим. През лятото нямало никакви заразени. През 2020 нямало да има повишение на смъртността в България – тоест проблем няма. От Ковид умирали само старци от 70 години нагоре. Ако било толкова опасно защо се заразявали толкова много медици. Всичко щяло да приключи след изборите в САЩ. До месец-два всичко приключвало, защото вече сме близо до груповия имунитет. Да видим какво още ще измислят болните мозъци до края на епидемията.

 19. 19 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#7] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  още по интересно е,че прехвалените израелски учени се ваксинират с нещо създадено от семейство мюсюлмани.

 20. 20 Профил на ausbilder
  ausbilder
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#9] от "Billy Pilgrim":

  Казва, че затварянето ДАВА РЕЗУЛТАТ.

 21. 21 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 1047 Весело

  Еврейчетата всъщност доказаха, че и вирусите се борят с пари, а като не стигат парите, с още повече пари. Къде е сега барба Ганьос, че и онзи корпулентният да инвестират малко пачки от чекмеджето във фирми, разработващи и произвеждащи ваксини за да произведат а повече и да има достатъчно и за царството. Може и златни кюлчета...

  73! Go Go
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1627 Весело

  До коментар [#7] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":още по интересно е,че прехвалените израелски учени се ваксинират с нещо създадено от семейство мюсюлмани.
  —цитат от коментар 19 на Lazar Petrov


  😀WTF😀😀?!?

  Ай' с'я 'сичките безбожници, 'ристияни, мюсюлмани, будисти и т.н. да не гледаме филми с Том Круз щото он е в лоното на Сайнтологията😀😀😀
  До коментар [#19] от "Lazar Petrov":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 24. 24 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  До коментар [#19] от "Lazar Petrov":

  С голяма вероятност двамата турски съпрузи (Сахин & Тюречи) на са мюсюлмани, а атеисти или агностици.

  Жената не ходи забрадена и не е взела фамилното име на съпруга си, който едва ли някога е стъпвал в джамия.

 25. 25 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2555 Неутрално

  "При хората на възраст над 60 е отчетено намаляване наполовина на заразените и с над една трета - на хоспитализациите, а с малко под една трета на тежките случаи. "Ето това са истинските резултати. Те хич не са добри.Ако тежките случаи се намаляват с под една трета, за каква ефективност 95% ни говорят. Какво ни интересува, че се намалявали заразените,вирусния товар и др. изкуствени параметри. Две трети от тежко болните си остават тежко болни и след ваксинация.
  —цитат от коментар 17 на petiopit


  да, ама явно това не си го дочел.

  "Най-голямото здравно сдружение в Израел "Макаби" също свидетелства за ефектите - от 416 900 души седмица след получаване на втората доза (когато би трябвало да се формира същинският имунитет) са регистрирани 254 случая. В тази група няма нито един нов случай 22 дни след ваксинирането."

 26. 26 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Ако има страна която пази народа си то това е Израел. Ако ваксината беше такова зло и един евреин нямаше да бъде ваксиниран.

 27. 27 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3779 Неутрално

  Счита се, предполага се, възможно е, недостатъчна информация. Дай боже да е така, защото е радостна новина. Но, дали не е и заради срещата на половината население с вируса?

 28. 28 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#19] от "Lazar Petrov":С голяма вероятност двамата турски съпрузи (Сахин & Тюречи) на са мюсюлмани, а атеисти или агностици.Жената не ходи забрадена и не е взела фамилното име на съпруга си, който едва ли някога е стъпвал в джамия.
  —цитат от коментар 24 на Нинов


  Много ясно, науката и исляма са във вековно противоречие. Особено науката медицина

 29. 29 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Тези, които сега пишат срещу ваксините са СЪЩИТЕ тези, които миналата година обясняваха как вирус всъщност нямало, всичко било манипулация. Нека да си припомним част от тъпотиите, разпространявани от малоумниците по темата Ковид: Първо нямало вирус, всичко било измама. После имало, ама не бил опасен в сравнение с други заразни заболявания (времето когато пускаха едни сравнителни таблици за смъртността от други заболявания. Kато минаха 100 000 починали от Ковид тия таблици изчезнаха). До лятото всичко щяло да изчезне. Всичко било с цел да ни чипират чрез ваксините. Всичко било, за да отвлекат вниманието от въвеждането на 5G-технологията. През 2009 г. умрели 4000 души от свински грип в България за един месец. Ние сме били защитени, защото от времето на комунизма масово се ваксинираме с БЦЖ. Заразявали се само цигани. Заразявали се само известни хора. Само учители се заразявали. Плащали на хората да се пишат с Ковид. По 1800 лв. давали. Нарочно не правили аутопсии, за да не се разбере, че няма вирус. Цялата работа била заради парите на ЕС, всичко щяло да приключи след срещата за разпределението на парите в средата на юни. Всичко било затова да печелят от продажба на маски. Маските били, за да ни накарат да мълчим. През лятото нямало никакви заразени. През 2020 нямало да има повишение на смъртността в България – тоест проблем няма. От Ковид умирали само старци от 70 години нагоре. Ако било толкова опасно защо се заразявали толкова много медици. Всичко щяло да приключи след изборите в САЩ. До месец-два всичко приключвало, защото вече сме близо до груповия имунитет. Да видим какво още ще измислят болните мозъци до края на епидемията.
  —цитат от коментар 18 на ausbilder


  Само да допълня, че тези, които твърдят тези неща, твърдят, че редовно ги пръскат от самолет.

 30. 30 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1627 Весело

  До коментар [#19] от "Lazar Petrov":С голяма вероятност двамата турски съпрузи (Сахин & Тюречи) на са мюсюлмани, а атеисти или агностици.Жената не ходи забрадена и не е взела фамилното име на съпруга си, който едва ли някога е стъпвал в джамия.
  —цитат от коментар 24 на Нинов


  Най вероятно е да са агностици😀 Все пак са научни работници, бизнесмени😀 Не са политици или политически/идеологически активисти/слебс да се занимават с атеизма😀

  Друг е въпроса доколко тяхния турски произход влияе на тяхното развитие като индивиди и учени: Той май е роден и отраснал в Германия, от лекарско семейство. Тя е живяла като МАЛКО ДЕТЕ САМО 4-5-6 г' в Турция. И двамата са отраснали в Германия и имат немско образование от германски ВУЗ.
  До коментар [#24] от "Нинов":

  ---------
  До коментар [#25] от "karatista":

  Макаби НЕ Е най голямата здравна каса, най голямата е "Клалит" ("Общата") която е и първата създадена май още шреди ПСВ😀

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 31. 31 Профил на Lazar Petrov
  Lazar Petrov
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#24] от "Нинов"

  моя коментар беше в рамките на шегата. Много коментари имаше колко са умни, колко са напреднали израелците, как се справят най-добре. и затова казвам - супер, но малката подробност е че успеха са дължи на нещо произведено от мюсюлманско семейство в ЕС. така е малко по леко с хвалбите. същото е и с Англия - и там се ваксинират се европейски ваксини

 32. 32 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3779 Неутрално

  До коментар [#18] от "ausbilder":

  Виж, за парите от ЕС си прав. Позна, без да искаш. Колкото повече случаи, толкова повече пари.

 33. 33 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  [quote#29:"Uprsport"][/quote]

  Тези със самолетите са ми любимци. Умирам да се смея с тях.

 34. 34 Профил на Turk
  Turk
  Рейтинг: 351 Весело

  До коментар [#24] от "Нинов":

  ++++
  В десятката...

  Turk
 35. 35 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2555 Неутрално

  До коментар [#30] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  "Макаби НЕ Е най голямата здравна каса, най голямата е "Клалит" ("Общата") която е и първата създадена май още шреди ПСВ😀"

  ми хубу, ама аз цитирам от статията. де да знам кое как е там при вас

 36. 36 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1627 Весело

  До коментар [#25] от "karatista":

  Clalit
  Clalit is the largest of the four health funds with around 4.6 million insured members, representing slightly over half of the Israeli population in 2020. Since the 1995 law went into effect, membership has been open to all citizens and its tie to the Histadrut has been severed.

  https://www.google.bg/search?ei=A4QnYPiBBuiU1fAPm868mA8&q=biggest+health+services+israel&oq=biggest+health+services+israel&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAw6BAghEApQkZoCWOKpA2D_xQNoAXACeACAAcgCiAGOLJIBCDAuMzAuMS4xmAEAoAEBqgEHZ3dzLXdpesABAQ&sclient=gws-wiz&ved=0ahUKEwi4j-Gwr-buAhVoShUIHRsnD_MQ4dUDCAw

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 37. 37 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1627 Весело

  До коментар [#30] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":"Макаби НЕ Е най голямата здравна каса, най голямата е "Клалит" ("Общата") която е и първата създадена май още шреди ПСВ😀" ми хубу, ама аз цитирам от статията. де да знам кое как е там при вас
  —цитат от коментар 35 на karatista


  😀 'Ми хуб'у, и аз само те коригирам😀 Не ти лепя обидни епитети😀 И информирам съфорумниците😀
  До коментар [#35] от "karatista":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 38. 38 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  До коментар [#28] от "stanislavdi":

  В миналото Ислямът е бил доста по-либерален от Християнството. Основите на сегашната медицина базират върху някогашната Ислямска медицина.
  Алгебрата (да не се бърка с Геометрия) също произлиза от мюсюсланския свят.
  Християнството обаче се е реформирало през посл. 500 години докато Ислямът се е радикализирал.

  По отношение на народностна принадлежност д-р Сахин говори английски с тежък немски акцент, за разлика от футболиста Йозил, при когото везните клонят към турската култура.

 39. 39 Профил на ausbilder
  ausbilder
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#18] от "ausbilder":Виж, за парите от ЕС си прав. Позна, без да искаш. Колкото повече случаи, толкова повече пари.
  —цитат от коментар 32 на Vlado Nikolov


  Така е, Ковид има само в ЕС. По другите държави и континенти няма. Ще пуснеш ли едно линкче към "информацията", че помощите от ЕС от миналата година (една капка в морето от загуби, които предизвиква епидемията) са обвързани с броя на заразените?

 40. 40 Профил на fec32306340
  fec32306340
  Рейтинг: 408 Неутрално

  "При хората на възраст над 60 е отчетено намаляване наполовина на заразените и с над една трета - на хоспитализациите, а с малко под една трета на тежките случаи. "Ето това са истинските резултати. Те хич не са добри.Ако тежките случаи се намаляват с под една трета, за каква ефективност 95% ни говорят. Какво ни интересува, че се намалявали заразените,вирусния товар и др. изкуствени параметри. Две трети от тежко болните си остават тежко болни и след ваксинация.
  —цитат от коментар 17 на petiopit


  А кой ти каза, че 100% от населението над 60 са ваксинирани?

 41. 41 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3261 Любопитно

  Еми браво на Израел, така се прави. А иначе - случаите падат рязко и в Англия и Сащ, където ваксинирането върви с мощни темпове. Ние, разбира се, сме последни....

 42. 42 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2555 Неутрално

  До коментар [#28] от "stanislavdi":

  чакай, чакай... авицена е дал силен шут на медицината

 43. 43 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3779 Неутрално

  До коментар [#39] от "ausbilder":

  Информира се за парите специално за ковид.

 44. 44 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 903 Неутрално

  [quote#25:"karatista"][/quote]

  Абе дочетох го аз.
  Макаби изследва някаква си група, която никой не я знае каква е и отчита брилянтни резултати.
  Но тежжките случаи на хора над 60г , които са в болница и няма как да се покрият, са намалели с под една трета до 6 февруари (тоест поне три седмици след втората доза). И като се има пред вид, че в този период има около една трета общ спад на заболеваемостта в страната, заради мерките им, не е ясно дали въобще ваксината е оказала някакво влияние на броя тежки случаи.

 45. 45 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1627 Весело

  Още нещо за здравната каса "Клалит"

  http://www.clalit-global.co.il/en/_the_story_of_clalit_health_services.html

  П.С. В предишния си коментар дадох линк към страница в нета където има интересно инфо, за който има време за губене.

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 46. 46 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1627 Весело

  Още нещо за здравната каса "Клалит"

  http://www.clalit-global.co.il/en/_the_story_of_clalit_health_services.html

  П.С. В предишния си коментар дадох линк към страница в нета където има интересно инфо, за който има време за губене.

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 47. 47 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  До коментар [#31] от "Lazar Petrov":

  С голяма вероятност това семейство не е мюсюлманско.

  Става дума за медици, чиито родители са дошли от Турция. Може би са се харесали по време на нощните смени в болницата и са се взели заради сходната им съдба.
  В къщи с голяма вероятност си говорят на немски, вмъквайки по някой турски израз.
  Той говори лош турски.... поне в интервютата за турските медии.

 48. 48 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2785 Неутрално

  До коментар [#30] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  онез там със смешните шапки плитчиците ваксинират ли се или бог не дава :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 49. 49 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  "ваксините вече дават плодове"...... Дават те цъфнаха и вързаха и всички са без маски и няма ограничения може би .... а пък "южноафриканския", а на тях ваксината може да действа по """друг начин""".....".....а пък по-малкият вирусен товар не спирал напълно предаването, но вероятно го ограничавал..... И резултата е общо взето като април- май преди ваксините........

 50. 50 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  До преди 20 години Турция си беше съвсем светска държава, на купони тийнейджърите там правеха същите "забранени" от Корана неща като тези тук. Това, че Ердоган даде видимост на неуките религиозни селяни от провинцията и окуражава радикалните, не е променило толкова бързо нормалните хора в тази държава, от чиито среди да се появят учени.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 51. 51 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Доста неприятни резултати от ваксините, това значи че тоя ковид-19 ще си го влачиме докато не излезе новата версия,

 52. 52 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2555 Неутрално

  До коментар [#44] от "petiopit":

  това изследване върви от няколко дни в интернетите и никой досега не е оспорил данните и методологията, та затова ми се струва да е коректно. може да съм супер оптимист обаче като чета че 22 дни след втората доза ваксина има нула(0) заразени все пак нещо трябва да значи, нали?

 53. 53 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  Израел извъртяха номера с потенциометъра...... Световната здравна организация преразгледа PCR тестовете, след като настоящият метод даде твърде много „фалшиви положителни резултати“.......... Занижиха критерийте за тестване след ваксиниране .... ако имаш малко вирус вече не си позитивен!......калибрираха машините в Израел с 35% и вече са 6 и ваксините дават плодове (и зеленчуци).....  https://rumble.com/vd70ip-world-health-organization-revises-pcr-tests-after-current-method-yielded-to.html

 54. 54 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  "При хората на възраст над 60 е отчетено намаляване наполовина на заразените и с над една трета - на хоспитализациите, а с малко под една трета на тежките случаи. "Ето това са истинските резултати. Те хич не са добри.Ако тежките случаи се намаляват с под една трета, за каква ефективност 95% ни говорят. Какво ни интересува, че се намалявали заразените,вирусния товар и др. изкуствени параметри. Две трети от тежко болните си остават тежко болни и след ваксинация.
  —цитат от коментар 17 на petiopit

  Ако се беше позаинтересувал щеше да си дадеш сметка, че положителната статистика се обосновава за сега само на населението над 60 години, за останалите, дори ваксинирани, трябва да се изчака поне две седмици след втората доза за да може да се направи реална карта на ситуацията. Но след като при едната категория резултатите са положителни, няма причина и при останалите да не са такива. С две думи- ваксината работи!!

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 55. 55 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  За моето ограничено мислене по-добра реклама на ваксините от това, че Израел ги прилага трудно ще се намери.

  Ако е вярно,, разбира се.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 56. 56 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Ако се беше позаинтересувал щеше да си дадеш сметка, че положителната статистика се обосновава за сега само на населението над 60 години, за останалите, дори ваксинирани, трябва да се изчака поне две седмици след втората доза за да може да се направи реална карта на ситуацията. Но след като при едната категория резултатите са положителни, няма причина и при останалите да не са такива. С две думи- ваксината работи!!
  —цитат от коментар 54 на venci4


  Ама тя не е положителна бе човек!
  Три седмици след приключване на втората ваксинация за хората на 60г, спад под 1/3 на тежките случаи.
  При приблизително същия спад на общата заболеваемост за периода, щот са в локдаун.
  Какво положително видя тука?

 57. 57 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#28] от "stanislavdi":чакай, чакай... авицена е дал силен шут на медицината
  —цитат от коментар 42 на karatista


  Ако някой ви чете коментарите ще си помисли, че Авицена е станал изключителен медик благодарение на Исляма, а не въпреки него. По подобие на Да Винчи с анатомията, Авицена се занимава с медицината, въпреки религията.

 58. 58 Профил на wqc45512416
  wqc45512416
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Израел е смислена държава, по всичко си личи и ще излезе още по-силна след Ковид.

 59. 59 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  До коментар [#56] от "petiopit":

  Незнам какво се е писало тук за ефекта от локдауна, но той не понижи новите случаи, а само ги задържа на почти едно ниво в сравнение с периода преди локдауна. Така че не може да се говори за спад заради самия локдаун. Това от израелската преса. Питай бай Моше от форума, той може да е по информиран. Знам само, че след категорията над 60 години започнаха да ваксинират над 50 и точно тогава вирусът започна внезапно да удря тинеджърите, та започнаха да ваксинират хаотично и млади и възрастни. А изобщо лошата статистика се дължи като цяло на ултрарелигиозните и израелските араби, по понятни причини....

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 60. 60 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#44] от "petiopit":това изследване върви от няколко дни в интернетите и никой досега не е оспорил данните и методологията, та затова ми се струва да е коректно. може да съм супер оптимист обаче като чета че 22 дни след втората доза ваксина има нула(0) заразени все пак нещо трябва да значи, нали?
  —цитат от коментар 52 на karatista


  Значи че Файзър е продала приоритетно ваксини на 2 частни здравни фонда в Израел срещу договорката накрая да се изнесат едни много хубави резултати.
  Резултати, които драстично се разминават със ситуацията в болниците.

 61. 61 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2054 Неутрално

  дава , не дава , тедрос вика , че ваксата е само ДОПЪЛНЕНИЕ към Мерките , а не отмяна .
  след 5 месеца пак ше се вдигнат и ше има втора кампания .
  те и преди ни подготвяха за ''сезонна'' тенденция на микроба - демак по два пъти вакса на година . навъдиха и нови стрейнове . няма отърване , докато пейзаните хептен не бунадясат като в Хол..., пардон-Нидерландия и не дадат повод за мегалокдауни и репресии . то тва е и целта де

 62. 62 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2618 Любопитно

  А в Британия и Сърбия дават ли вече плодове ваксините?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 63. 63 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  До коментар [#57] от "stanislavdi":

  Значи преди 600 год. хриситянския свят е бил доста изостанал, отричащ и борещ всяка човешка намеса в божиите работи.
  Ислямът е носел научния прогрес, консолидирайки в Ислямската медицина знанията от Антиката и източно-азиятските чалъми.

  След като се отърсва от мракобесието, християнският свят стъпва върху натрупаното от ислямските науки.
  Като най-важния момент е бил въвеждането на арабските числа (десетичната бройна система) през 16 век, срещу които Църквата е водила жестока борба, за да не могат християните да правят изчисления на ум (без сметало).
  С дотогавашните римски числа нито може да събираш, изваждаш, умножаваш или делиш.

 64. 64 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1747 Весело

  До коментар [#13] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Мушка тоя е ментето нещо позачезна.
  Кировец Кировец кировец съм аз
  Химнът на Детистов пея всеки час.

  Нйи носиме славното име на Киров
  В науката крачиме смело с жар
  Учи другарю за да могат села да светнат градове.
  Учи другарю за да станат по топли наще домове.
  ....
  Другото съм забравил ако го помниш текста пиши.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 65. 65 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1507 Любопитно

  В миналото Ислямът е бил доста по-либерален от Християнството. Основите на сегашната медицина базират върху някогашната Ислямска медицина. Алгебрата (да не се бърка с Геометрия) също произлиза от мюсюсланския свят.Християнството обаче се е реформирало през посл. 500 години докато Ислямът се е радикализирал.
  —цитат от коментар 38 на Нинов


  Малко съм позабравил историята, ама не беше ли Хипократ бащата на сегашната медицина? А и всичките терминологии все или гръцки или латински да му се не види..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 66. 66 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 939 Неутрално

  дали това ще го чуят и шофьорите на таксита и пенсионерите-тези две групи са потънали във фейк новините за конспирации.Решиха направиха го и приключиха с болестта.А нашите още се чудят да се ваксинирам ли или не.

 67. 67 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2054 Неутрално

  До коментар [#56] от "petiopit":

  посланието е -първата кампания мина ''успешно'' . после ше кажат , че имунитета е като при грипа и ше има втора кампания след около шест месеца . и така всяка година по два пъти + дежурните локдауни , дето даже няма да ни правят впечатление .
  с тия Мерки ше си живеем минимум до 2030-та бас ловя за шише 12 годишен МакКалън

 68. 68 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2766 Весело

  А пък вчера се зачетох за Хаити , покрай подкрепата на САЩ на фашистки режим там, но по интересното е друго какво ги вълнува хората .....всич не е Ковида но за това не се говори и не е пандемия...... Че: Хаити: Стартира кампания за ваксинация на кучета....Лозунгът на кампанията е  „Нека да ваксинираме всички кучета, за да се отървем от бяс” ......Бяс причинява 60-90000 смъртни случая всяка година, главно в Азия и Африка.....но се оказва, че в Хаити смъртността била 18 пъти повече от бяс отколкото от Ковида ........ Добре че си нямат нашия щаб велик, че сигурно щяха ковидни да ги пишат........

 69. 69 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  До коментар [#65] от "venci4":

  Ислямската медицина е продължение на античната, консолидирайки знанията с източно-азиятската и по-нататъшно развитие.

  Тоест първите хриситянски учени не са стъпили върху създаденото от Хипократ, а върху създаденото векове наред от Ислямската медицина.

 70. 70 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 203 Неутрално

  Израел е смислена държава, по всичко си личи и ще излезе още по-силна след Ковид.
  —цитат от коментар 58 на wqc45512416


  Държавата я правят хората. Едно не може да им се отрече, имат силно обществено чувство за самосъхранение.
  Ние след 1945г. сме едно сопливо племе. Бай Х.й и ГРОБ са апогей на развитието ни.
  Браво на евреите!

 71. 71 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2054 Неутрално

  До коментар [#66] от "dolna4erti4ka":

  ше приключат , колкото приключиха с гриповете . ''приключване'' има в Китай и то отдавна . нас ше ни тормозят до пълен откат . вече има авиокомпании с изцяло вакснати екипажи на самолети . ше напълнят и няколко пасажерски кораба с напълно вакснати екипажи и пасажери и ше ги покажат по телевизора как се кефят и Ганю, ханс, Луи и Джон ше зацъкат с език и ше скокнат да търсят вакса .
  После ше ти кажат , че ше имаш трудности в живота ако не си вакснат . ше покажат щастливи хора по офиси и заводи и посърнали, безработни люде ,дето не могат да идат до съседното село дори . така ше ни обработят , че няма да знаем на кой свят се намираме .

 72. 72 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1507 Весело

  Значи че Файзър е продала приоритетно ваксини на 2 частни здравни фонда в Израел срещу договорката накрая да се изнесат едни много хубави резултати.
  Резултати, които драстично се разминават със ситуацията в болниците.
  —цитат от коментар 60 на petiopit

  Слаби опорки.. Не здравните каси, а държавата Израел в лицето на здравното министерство закупува ваксините.. Иначе как ще се ваксинират тези, които не са към здравните каси като армията или пребиваващите (легално или нелегално) чужди граждани, или израелски граждани без да са членове на здравна каса?

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 73. 73 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  До коментар [#69] от "Нинов":


  До коментар [#65] от "venci4":Ислямската медицина е продължение на античната, консолидирайки знанията с източно-азиятската и по-нататъшно развитие.Тоест първите хриситянски учени не са стъпили върху създаденото от Хипократ, а върху създаденото векове наред от Ислямската медицина.
  —цитат от коментар 69 на Нинов


  Митове и легенди. :-)

 74. 74 Профил на Ixquick
  Ixquick
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Въпреки масовата имунизация на израелци и британци, точно обратното, разпространението на вируса се увеличава там, с нова по опасна т.н. британска мутация, и в Израел е най високо в света.
  Колкото повече са имунизираните , толкова повече са случаите на ковид, и смъртните случаи.
  В Израел се чудят как британската мутация е направила алия в Израел,
  след като има такава строга карантина.
  При ортодоксалните, масово имунизирани, нарастването на случаите на ковид след имунизацията са 16 пъти повече/британска мутация/, отколкото при арабите, които в по голямата си част се отказват от имунизирането и при тях случаите на ковид силно намаляват.
  Ваксината не е изледвана, какви са последствията , появяват се мутации, по опасни , тези нации, израелци, британци, служат на Пфайзер като тестови площадки с масовата ваксинация.
  Младите в Израел отказват имунизацията, 50% не вярват на ваксината, центровете за имунизация са празни.


 75. 75 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1983 Неутрално

  Всеки ден нова статия. Първо ваксините не помагаха а пречеха, а сега пък помагали.

  Анатема на комунизма!
 76. 76 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  До коментар [#75] от "anonim440":
  "Всеки ден нова статия. "

  С всеки изминал ден статистическите данни все по ясно показват глупостта на антииваксърите.

  подпис
 77. 77 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1627 Весело

  До коментар [#30] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":онез там със смешните шапки плитчиците ваксинират ли се или бог не дава :)
  —цитат от коментар 48 на GMO VACCINES CHEMICALS


  😀В Израел сме плуралиси, СИТЕ😀! Масурестите също-не са еднакви а различни, според това кой им е равина (рЕбе' на идиш и иврит)😀 Та те говорят/молят се богу директно (почти задължително минимум 10, а чем болше тем лучше, като в онзи виц за Радио Ереван). Ама САМО РАВИНИТЕ им казват к'о бог казал по този или онзи въпрос. Това се касае и за маските, и за тълпите г@з до г@з на сватби, погребения и молитви) И ЗА тестовете+ваксините. Та на въпросните двама от снимките в статията равините им май са им разрешили да се ваксинират.

  ОБАЧЕ при тях (и при мюсюлманите) процента заразени са В ПЪТИ ПОВЕЧЕ отколкото при нормалните израелци. И ТОЧНО ТЕЗИ 33 % (масурести и мюсюлмани) "влошават" общоизраелските статистики.
  До коментар [#48] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  -----

  До коментар [#56] от "petiopit":...А изобщо лошата статистика се дължи като цяло на ултрарелигиозните и израелските араби, по понятни причини....
  —цитат от коментар 59 на venci4


  Точно както съм написал по горе😀


  До коментар [#59] от "venci4":

  ---------------
  До коментар [#13] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Мушка тоя е ментето нещо позачезна.Кировец Кировец кировец съм аз Химнът на Детистов пея всеки час.Нйи носиме славното име на КировВ науката крачиме смело с жарУчи другарю за да могат села да светнат градове.Учи другарю за да станат по топли наще домове.....Другото съм забравил ако го помниш текста пиши.
  —цитат от коментар 64 на dedoliben


  ВЕРНО е друг потребител/друга регистрация😀 'Ма И ТИ ли си "кировец"😀?!? Песента не я помня, но Детистов името ми говори...по к'во беше даскал, забравих😀
  До коментар [#64] от "dedoliben":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 78. 78 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  До коментар [#74] от "Ixquick":
  "Младите в Израел отказват имунизацията"

  Младите прекарват вируса леко. За тях не е много важно. Някой хора ги упрекват, че не пазят околните.

  подпис
 79. 79 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2555 Неутрално

  До коментар [#57] от "stanislavdi":

  а какво да кажем за значимостта на текстовете намерени в толедо за европейското възраждане? глупаво е да се отрича ролята на арабите в развитието на цивилизацията.

 80. 80 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  До коментар [#2] от "дерибеев": "Тоест това е фейк?"
  Дерибеев, статията на Гилат се основава на статистически данни от средата на м. декември. Така че чети по-внимателно. И друго, Израел първо ваксинира старите хора, а както се казва в настоящата статия, за по-младите още няма данни.

 81. "Това не е ваксинация, това е проучване"

 82. 82 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  В Израел за разлика от мамковината управляват знаещи, мовещи и отговорни люде, отделно евреите са мъдър народ.

  След като се действа по този начин, значи той е добър, за антиваксърските не ми се коментира, свят голям шашкъни много.

 83. 83 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7554 Неутрално

  Да им пратим Борисов, да видим , колко са мъдри.

 84. 84 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1627 Весело

  ...
  ....При ортодоксалните, масово имунизирани....Младите в Израел отказват имунизацията, 50% не вярват на ваксината, центровете за имунизация са празни.
  —цитат от коментар 74 на Ixquick


  😀😀😀 ОРТОДОКСАЛНИТЕ-МАСОВО ВАКСИНИРАНИ😀😀😀😀 Море ЛЪЖЕШ ТА СЕ КЪСАШ😀 Не знам само причината (освен че мразиш Израел и израелците яката)-някой плаща ли ти? Или за кеф го пра'иш😀😀😀?!?

  Центровете за имунизация НЕ СА ПРАЗНИ, а ОТДАВНА са добре организирани и ефикасно работещи, всеки има определен час и пристига вовреме. В първите дни е имало безпорядък, после нещата са се нормализирали.

  Вече съм го писал няколко пъти-първата ми ваксина беше на 1/1/2021, късно следобед: От пристигането до вратата където чиновичката ни взимаше магнитните здравни карти до излизането от клиниката след ваксинирането-10 мин😀 Като пристигнах бяха 7-8 човека преди мен, толкоз и на излизане.

  Втората ваксина, на 22/1 по същия час-СЪЩОТО! С разликата че смениха мястото: От клиника в краен квартал-в фоайето на градския стадион в леко'промишлената зона😀 Сигурно щото нямало хора та отишли на по голямо място😀

  А хора имаше малко повече (щото имаше към 20+ "стаи с пердета", за разлика от десетината стаи в предишната клиника), и млади между тях. После разбрах че пращали СМС на възрастни с голями деца живеещи в един и същи град с предложение да поставят първата ваксина на придружаващите го деца, докато на него му слагат втората😀

  ТОВА СЕ НАРИЧА ОРГАНИЗАЦИЯ, Я.....%€§*()(*§€€§*((*§§*()....ти си знаеш де😀😀😀
  До коментар [#74] от "Ixquick":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 85. 85 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2766 Неутрално

  Най ми харесват пропагандни снимки, особено от тип "мюсюлманка бодва масурест", "еврейн бодва мусюлманин" и т.н....... цяла серия има направени по поръчка на timesofisrael....... Снимката горе не е от сега а от декември и публикувана на 8 ми януари като серия пропагандни снимки направени преди да дойде ваксината..... """"Амрам Коен дава „палец нагоре“, "след като получи ваксина" в центъра за ваксинация в Йерусалим, 8 януари 2021 г. (AP Photo / Ariel Schalit)..........

 86. 86 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3261 Весело

  До коментар [#74] от "Ixquick":

  Ти какви данни гледаш? И във Великобритания, и в Израел новите случаи са рязко надолу. Или ей тъй, да се изкажеш...

 87. 87 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  Браво на Израел. Резултатите при тях ще са от полза за всички по света.

 88. 88 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 806 Неутрално

  До коментар [#70] от "Destino":

  Общественото им чувство за самосъхранение се дължи натова, че отвсякъде са заобиклени от вечни врагове чакащи да ги изтрият от лицето на земята. Това е един от основните им фактори ( силна мотивация) за военните им успехи.

 89. 89 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  До коментар [#57] от "stanislavdi":а какво да кажем за значимостта на текстовете намерени в толедо за европейското възраждане? глупаво е да се отрича ролята на арабите в развитието на цивилизацията.
  —цитат от коментар 79 на karatista


  Пак ще повторя. Бъркат етнос с религия. Арабин не е равно на мюсюлманин.

 90. 90 Профил на dnl32649472
  dnl32649472
  Рейтинг: 8 Неутрално

  По-вероятно да е от строгите мерки.

 91. 91 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  страната, ваксинирала вече над половината от пълнолетните си граждани
  —цитат от коментар 0 на матряла


  Браво на юдеите. Сега ако се стегнат да ваксинират и втората половина и ше станат като в Танзания.

 92. 92 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  До коментар [#13] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  За евреите не знам дали крадат българска земя, но за руснаците съм сигурен!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 93. 93 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 943 Неутрално

  До коментар [#28] от "stanislavdi":В миналото Ислямът е бил доста по-либерален от Християнството. Основите на сегашната медицина базират върху някогашната Ислямска медицина. Алгебрата (да не се бърка с Геометрия) също произлиза от мюсюсланския свят.Християнството обаче се е реформирало през посл. 500 години докато Ислямът се е радикализирал.По отношение на народностна принадлежност д-р Сахин говори английски с тежък немски акцент, за разлика от футболиста Йозил, при когото везните клонят към турската култура.
  —цитат от коментар 38 на Нинов


  Това просто не е вярно , да наложен мит е , защото е удобен за либералната пропаганда , както за арабските цифри , които са индийски , но им викаме арабски , защото от там са дошли в Европа от там , както руската салата , която е всъщност френска, просто сме я взели от Русия .....Алгебрата е наука на 3-4 хиляди години , мюсулманският свят няма нищо общо с нея, защото не е съществувал по онова време , ролята му е , че исляма става доминираща религия по тези земи и има отделни халифи , които са били по либерални и са оставили учените на мира и не са ги спъвали, но това по са по скоро изключения ...Същото важи и за медицината и Авицена , той и неговата школа стъпват на древни персийски учения

 94. 94 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  До коментар [#89] от "stanislavdi":

  В Средновековието не етносът, а религията е играла съществената роля.
  Поради тази причина името не е Арабска, а Ислямска медицина.
  В Османската империя са разглеждали хората като мюсюлмани, хриситияни и евреи.
  В свободния град Франкфурт - на протестанти, католици и евреи, като първите са били привилегированите.
  Тоест важно е да си протестантин, а не толкова дали си дошъл от Амстердам, от Франция (хугенот) или Белгия.
  По това време тузарите са говорели на френски, а преди това на латински.
  Неграмотното население е говорило на примитивен диалект от рода "Кама те бе?" , неразбираем за жителите от съседното населено място.
  Малко са били хората пътуващи извън местожителството си.

 95. 95 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#74] от "Ixquick":"Младите в Израел отказват имунизацията"Младите прекарват вируса леко. За тях не е много важно.
  —цитат от коментар 78 на Иван K


  Може би, младите вярват в Мерките?

 96. 96 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Браво на Израел. Резултатите при тях ще са от полза за всички по света.
  —цитат от коментар 87 на pepisky


  Тези резултати са политкоректни, да ..!

  А резултатите от Белорус и Швеция са против световната общност!

 97. 97 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 870 Неутрално

  [quote#93:"Kalinoff Ivan"][/quote]
  Приказвате на база стереотипи, а не на база знания. Но щом ви харесва ...

 98. 98 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  До коментар [#93] от "Kalinoff Ivan":

  Естествено, че арабите са взаимствали десетичната бройна система от хиндусите.

  Тънкият момент е друг, а именно защо векове наред Църквата се е борила срещу нея, непозволявайки християните да я ползват?

  Ако искаш седни и прекарай целия днешен ден в проучвания по тази тема.... може пък да научиш нещо ново.

 99. 99 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Тези, които сега пишат срещу ваксините са СЪЩИТЕ тези, които миналата година обясняваха как вирус всъщност нямало.
  —цитат от коментар 18 на ausbilder


  Тези които пишат ЗА ваксините, са същите тези, дето викаха, че Мерките са идиотски..

  Или викаха “ Сега на мода е страшният вирус –Торбалан Королан. Пазете се затворени - Торбалан да не ви вземе!“
  Истината за сегашното им ваксинаджийско беснеене е, че просто продължават стария си подход - да всяват неверие в Мерките и тяхната ефикасност!

 100. 100 Профил на liberalche
  liberalche
  Рейтинг: 425 Весело

  Абе тия дни се ваксинираха двама, които иначе не вярват на ваксините. Питам ги що така, пък те - "за всеки случай". После взеха да разправят за Израел и как това е юдо-масонска далавера. Кой да ги слуша.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK