На живо

Коронавирусът по света: Португалия иска до лятото в ЕС да има ваксинационни паспорти в ЕС (хронология)Дневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук, положението в България следете тук.
Португалия иска ваксинационни паспорти до лятото

Португалският премиер Антониу Коща изрази надежда днес до лятото в ЕС да бъдат въведени ваксинационни паспорти, позволяващи на хората да пътуват свободно, ако могат да докажат, че са имунизирани срещу COVID-19, предаде "Ройтерс".


Ние сме радетели за общоевропейска мярка и тъкмо с тази цел като (ротационни председатели на Съвета на ЕС) работим с Европейската комисия. Надеждата на всички нас е до лятото да бъде възможно този документ да съществува, каза португалският премиер след видеоконференцията на европейските лидери.


Изправени пред пандемия, отнела живота на близо 850 000 души в Европа и потопила континента в най-дълбоката му рецесия, лидерите на ЕС се споразумяха да работят за единни ваксинационни удостоверения.

Спортните обекти в района на финландската столица Хелзинки ще бъдат затворени за две седмици, заяви днес регионалната административна служба. Мярката се налага, за да се ограничи увеличаващото се разпространение на коронавируса в Хелзинки и осем съседни общини, предаде "Ройтерс".


Властите наредиха обществените и частните фитнес зали, закритите спортни обекти, сауните и плувните басейни, както и други възстановителни центрове да бъдат затворени от 1 март.


Ограниченията засягат около 1,4 милиона души от 5,5-милионното население на Финландия.

Индонезия разреши частна ваксинационна схема

Индонезия разреши една от първите в света частни ваксинационни схеми, която да се провежда успоредно с националната й програма, така че компании да могат да купуват осигурени от държавата ваксини, за да имунизират своя персонал в страната, предаде "Ройтерс".


Инициативата предизвика критики от някои здравни експерти, според които тя може да засили неравенството.
Индонезия, която е на четвърто място по население в света и е най-голямата държава в Югоизточна Азия, започна амбициозна програма за безплатно ваксиниране на 181,5 милиона души за около година, но бизнесът настоява да се намери начин за по-бързо имунизиране на персонала, за да се отвори икономиката.

Платформата за краткосрочно отдаване под наем на жилища Еърбиенби (Airbnb) надмина с резултатите си очакванията за 2020 година, когато бе тежко засегната от пандемията от коронавирус, предаде ДПА. През четвъртото тримесечие приходите на компанията са се понижили само с 22 процента на годишна основа. В разгара на пандемията компанията прогнозираше, че приходите й за 2020-а ще бъдат по-малко от половината от отчетените през 2019 година.


Общите приходи от 3.4 млрд. долара за 2020 г. са само с 30 процента под 4.8 млрд.д. през предходната година.


Загубите са резултат от комбинацията от силния срив в началото на пандемията и високите разходи, свързани с излизането на Еърбиенби на борсата през декември.


Изправен пред кризата, бизнесът ни се доказа като устойчиви и показа, че моделът ни може да се приспособява на фона на промените в света, посочи компанията. Еърбиенби, която бе основана през 2008 г. като платформа за хора, които искат да предоставят под наем неизползвани стаи в домовете си, е обслужила над 825 милиона гости от основаването си. /БТА

Над половината израелци са ваксинирани с първата доза

Израел е поставил поне една доза на 50% от населението си. Това заяви здравният министър Юли Еделщайн, цитиран от "Ройтерс".


Премиерът Бенямин Нетаняху цели всички израелци на възраст под 16 г. да бъдат ваксинирани до края на март, малко след изборите. Кампанията започна на 19 декември, а на фона на спад в интереса към ваксиниране се въведе режим на достъп до развлекателния сектор за имунизирани и преболедували.


Междувременно страната обяви, че спира програмата за доставка на дози до други държави - т. нар. ваксинна дипломация, съобщи министърът на отбраната Бени Ганц. Този израз използваше самият Нетаняху и според него Израел получава много "дивиденти" от него, а и се използват изостанали ваксини.


След коментарите му обаче главният прокурор Авихай Манделблит започна проверка за законността на схемата. Палестинският външен министър Рияд ал Малики нарече износа "аморална крачка" и "политически шантаж", тъй като неизползваните ваксини трябва да се изпращат до Западния бряг и Газа.


Израел включва във ваксинационната си кампания Източен Ерусалим като част от населението си от 9.3 млн. души. Палестинците в окупирания Западен бряг не са част от кампанията и това поражда спорове; от една страна Рамалла дълго време не поиска помощ, от друга - като окупационна сила Израел е длъжен да се погрижи според международното право.

Офисите и работните пространства в Англия вероятно ще останат безлюдни още дълго време според плана на премиера Борис Джонсън за поетапен рестарт на съсипаната икономика, която беше потънала в изкуствена летаргия при локдауна за COVID-19, предаде "Ройтерс".


Финансовите кантори и небостъргачите на лондонския хоризонт - от хеджфондовете в Мейфеър и адвокатските камари в Холбърн, до търговските етажи на Ситито и Канари Уорф - се опразниха след почти година на ограничения.


Големи банки, адвокатски компании и инвестиционни фондове сведоха до минимум персонала в офисите си и пратиха останалите сътрудници да работят дистанционно преди месеци. Така една от най-големите финансови столици в света престана да живее в обичайното си оживление.


Магазините за обувки, кафенетата и пъбовете във финансовия район затвориха, някои от тях завинаги.
При представянето на четириетапния план за сваляне на ограничениятa Джонсън предупреди, че няма да има свят без COVID-19 и хората трябва да се приспособят към новия коронавирус така, както са го направили с грипа.


Той обаче не даде конкретна дата, на която да се сложи край на дистанционната работа - една от най-големите промени в световната трудова практика от десетилетия.

Жертвите на COVID-19 в света достигнаха 2.5 млн.

Броят на смъртните случаи от COVID-19 по света надхвърли днес 2.5 млн.. Това показват две отделни статистики - на агенция "Франс прес" и на американския университет "Джонс Хопкинс", цитиран от ТАСС. АФП е преброила 2 500 172 починали въз основа на официални данни към 17.30 ч. по Гринуич (19.30 ч. българско време). Потвърдените заразени са повече от 112 млн., от които над 69 милиона вече са оздравели.


Най-тежко засегнатият регион е Европа, с близо 843 хиляди смъртни случая, следвана от Латинска Америка и Карибите (почти 668 хиляди) и Северна Америка (САЩ и Канада, с над 528 хиляди). Близо половината починали са само в пет държави - Съединените щати, Бразилия, Мексико, Индия и Великобритания, отбелязва АФП.


Университетът "Джонс Хопкинс" е преброил досега 2 500 770 смъртни случая от COVID-19. По държави най-тежко засегнати са САЩ, които в понеделник преминаха прага от половин милион починали (вече повече от 506 хил.), следвани от Бразилия (близо 250 хиляди) и Мексико (малко под 183 хиляди), отбелязва ТАСС.
Потвърдените заразявания с коронавирус в света се увеличиха за денонощие с над 421 000 и вече надхвърлиха 112.2 млн., показват оповестени днес данни на Световната здравна организация (СЗО). Смъртните случаи от коронавирус в глобален план са се увеличили с над 10 500 и вече превишават 2,49 милиона, заяви СЗО.


Над 41 процента от заразяванията, отчетени през последното денонощие, са в Европа - 176 512. След това се нареждат Северна и Южна Америка със 173 654, а на трето място е Източното средиземноморие с 31 081.
Най-много потвърдени заразявания досега са регистрирани в САЩ - 27 955 338. Следват Индия с 11 046 914, Бразилия с 10 257 875, Русия с 4 212 100, Великобритания с 4 144 581, Франция с 3 597 495, Испания с 3 170 644, Италия с 2 848 564, Турция с 2 665 194, Германия с 2 414 687, Колумбия с 2 233 589 и Аржентина с 2 080 824.


Коронавирусът по света: Португалия иска до лятото в ЕС да има ваксинационни паспорти в ЕС (хронология)

© Associated Press

Италия поиска ЕС да ускори ваксинирането

Италианският премиер Марио Драги заяви пред лидерите на ЕС, че блокът трябва да ускори кампанията си за ваксинация срещу COVID-19 и да вземе по-строги мерки срещу компаниите, които не изпълнят поетите ангажименти за доставки, предаде "Ройтерс". "Трябва да действаме по-бързо, много по-бързо", подчерта Драги на първия ден на видеоконферентната среща на високо равнище на ЕС.


Страните от ЕС започнаха ваксинацията в края на декември, но засега са ваксинирали по-малко граждани от страни като Великобритания и Израел. Представители на Брюксел са заявявали, че бавният напредък се дължи отчасти на проблеми с доставките от ключови производители.


Представител на ЕС е съобщил на Ройтерс, че Драги е заявил на срещата, че 27-те страни от ЕС трябва да възприемат по-твърд подход спрямо компании, които не спазят поетите ангажименти. Според него може да бъде блокиран техният износ от ЕС, при това не само когато не спазят договореното, а и за известно време след това.


Бившият управител на Европейската централна банка е добавил, че Комисията трябва да се опита да закупи повече ваксини, произведени извън ЕС, след като те бъдат одобрени от европейската агенция по лекарствата. В същото време Драги е призовал за предпазливост по отношение на плановете за изпращане на дози на трети страни. Европа изостава прекалено много с националните кампании, за да започва амбициозни програми извън границите си, според италианския премиер.


Освен това той предлага в бъдеще да се даде приоритет на поставянето на първа доза от ваксина. В момента много европейски страни, включително Италия, следват препоръките на производителите да поставят по две дози и в резултат задържат дози.

Чехия трябва да ограничи радикално контактите

Чехия трябва да ограничи радикално движението на хора и контактите, за да се справи с разпространението на коронавируса, заяви снощи премиерът Андрей Бабиш, цитиран от "Ройтерс".


Бабиш добави, че неговото правителство на малцинството се готви за преговори с опозиционни партии, за да получи парламентарна подкрепа за удължаване на извънредните правомощия, необходими за ограничаване на движението на хора. Гласуването е насрочено за днес.


Ако парламентът отхвърли разширяването на правомощията до март, което вече направи при предишно гласуване, ще трябва да бъде намерено друго решение, добави премиерът.

Раждаемостта във Франция спада заради коронавируса

Раждаемостта във Франция през миналия месец е отбелязала спад от 13 на сто спрямо същия месец на 2020 г., предаде "Франс прес". Подобен голям спад не е регистриран от 1975 година, показват публикуваните вчера данни на френския национален стратистически институт.


Повечето от родените през януари 53 900 бебета са били заченати в началото на първата карантина, въведена в средата на март 2020 годинаа. Възможно е здравната криза и голямата несигурност да са обезкуражили потенциалните родители и да са ги подтикнали да отложат с няколко месеца възможното зачеване, отбелязва институтът.


Раждаемостта във Франция спада от шест години насам, но подобен спад не е регистриран от 1975 г., в края на епохата на "бейби бума". През декември 2020 г. обаче тенденцията към спад вече е била забележима, като е възлизала на 7 на сто. Това сочи, че пандемията е оказала влияние върху раждаемостта, смятат френските статистици. Очаква се през следващите месеци да установим дали тенденцията е била налице само в началото на пандемията, или е устойчива тенденция.

В ЕС засега няма единодушие за ваксинационните паспорти

Европейският съвет не успя да постигне днес единодушие за ползата от удостоверенията за ваксинираните срещу COVID. Ще продължим търсенето на подход и ще обсъдим отново този въпрос, се посочва в изявление на участниците на вчерашното онлайн заседание, пише БТА.


Допълва се, че засега ограниченията за пътуване през граница в ЕС за развлечение трябва да останат в сила. Европейският съвет настоява производителите на ваксини да осигурят предсказуемост за доставките и да ги извършват по графика, залегнал в сключените договори.


Необходимо е да се ускори одобрението, производството и разпространението на ваксините. Трябва да се повиши скоростта на имунизационната кампания, допълват участниците.


Коронавирусът по света: Португалия иска до лятото в ЕС да има ваксинационни паспорти в ЕС (хронология)

© Associated Press

Лондон понижи степента на готовност

Великобритания понижи днес степента на тревога заради новия коронавирус, като властите се аргументираха с постепенното намаляване на натиска върху здравната система, предаде "Ройтерс". "Съгласно препоръката на Обединения център за биосигурност и в светлината на повечето последни данни четиримата главни медицински експерти на Обединеното кралство и медицинският директор на Националната здравна служба се споразумяха, че нивото на тревога трябва да бъде променено от 5-а на 4-а степен за четирите" области в страната, каза британското министерство на здравеопазването. В изявлението се посочва, че здравните служби остават под сериозен натиск, но "благодарение на усилията на обществеността" броят на хоспитализираните "постоянно намалява".


В повечето случаи службите за обществено здраве в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия действат автономно, отбелязва "Ройтерс".


Британското правителство съобщи днес, че за изминалото денонощие в страната са починали 323 човека, на които през последните четири седмици е била поставена диагноза COVID-19, срещу 442 през предходното. За последните 24 часа в кралството са били регистрирани 9985 нови случая на коронавирус - с малко под 50 повече от вчера. Броят на хората, получили първа доза ваксина, е нараснал до 18 691 835.
С над 4 милиона и 150 хиляди потвърдени случаи на коронавирус, Великобритания е на пето място в света по този показател. Страната е първа в черната статистика в Европа с повече от 122 хиляди починали.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4774 Неутрално

  Само д не направят като в Израел - със значки и паспорти за 6 месеца.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2901 Весело

  Нямало единодушие . По една зелена звезда на ревера и,, да живее Хитлер! "

 3. 3 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 771 Неутрално

  ЕС отива на кино при сегашния, формат воден от корумпирани политикани. Погледнете България какъв Багдад заприлича всичко се, чупи, руши и мизерия заради корупция и шарлатанство. Това го чака и ЕС ако не избие корупирсните слуги на банкстерите.

 4. 4 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3067 Неутрално

  Правоимащи вече има. Проблемът е че са малко и това никого не устройва. А бройката расте трудно и мудно, пък времето минава, минава.....! Ама че проклетия!

 5. 5 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  Ако някой си мисли,че с наближаване на лятото ,няма да бъдат въведени ваксинационни паспорти ,е голям наивник.

 6. 6 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 713 Любопитно

  Защо трябвяа да има ваксинационен паспорт , когато ваксини няма.?
  Например, искам да пътувам , следователно ще се ваксинирам, обаче когато има достатъчно ваксини, тоест нещата не зависят от това дали искам или не искам, а от други фактори.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 7. 7 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 713 Любопитно

  Ако някой си мисли,че с наближаване на лятото ,няма да бъдат въведени ваксинационни паспорти ,е голям наивник.
  —цитат от коментар 5 на uvtest


  Могат да въведат този паспорт, само когато са осигурени ваксини за всички .
  И всеки да си прецени иска или не

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 8. 8 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Само д не направят като в Израел - със значки и паспорти за 6 месеца.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Те могат да се фалшифицират .Най-добре е жигосване.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 9. 9 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  Защо паспорти с ушни марки е по-добре и без това ни имат за говеда.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 10. 10 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#8] от "deepblue":

  Те в Израел всяко поколение му се пада да носи значки...

 11. 11 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Положението в целия свят към момента:

  Това са регистрирани приключени случаи, т.е. хора регистрирани с вируса, които са или оздравели, или починали. Колко са нерегистрираните заразени, болни, умрели, оздравели не знаем. Тук не е взет под внимание общия брой на заразените, но неприключили случаи, защото не знаем как ще приключат.

  91.670.979 приключени случая
  89.151.188 оздравели (97%)
  2.519.791 починали (3%)

  Положението в България към момента:

  212.773 приключени случая
  202.694 оздравели (95%)
  10.079 починали (5%)

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 12. 12 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 501 Неутрално


  Средна смъртност от коронавурус (брой починали на 1 милион души) от началото на епидемията:

  България и съседите ѝ:

  Македония - 1493
  България - 1458
  Румъния - 1053
  Гърция - 617
  Сърбия - 505
  Турция - 334

  Смъртността в България е 2 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия.

  Швеция и съседите ѝ:

  Швеция - 1262
  Дания - 405
  Финландия - 133
  Норвегия - 114

  Смъртността в Швеция е между 3 и 10 пъти по-висока от съседите ѝ.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 13. 13 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#9] от "Танас":

  >Защо паспорти с ушни марки е по-добре

  Преди време дискутирахме с някого (с вас ?) темата и стигнахме до извода че ушните марки са утвърдена технология и може да бъде въведа най-бързо и лесно. Няма да ги има всички тия мъки с електронните системи където трябва да диктуваш 12 цифрени кодове.

  Така че ви подкрепям.

  કટાક્ષ
 14. 14 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1877 Неутрално

  Защо паспорти с ушни марки е по-добре и без това ни имат за говеда.
  —цитат от коментар 9 на Танас


  Само ви имат ли?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 15 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1541 Весело

  Така, лека-полека се свалява жабата, за да не изскочи от тенджерата...
  Ще покряка малко по социалните медии, ще се посърди обаче нали е постепенно, накрая я сваряват. Да живее новия свят, новото ново, и най-модерното ново ... Обнуляване!, обнуляване!, обнуляване! ...10, 9, 8, 7, 6.....

 16. 16 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#13] от "Ан Он":

  Ушните марки могат лесно да се манипулират. Отрязват си ухото, лепиш пластмасово ин ефекта се губи. Европарламента вече разисква нова технология жигосване с нагорещени желязо. Ноу Хауто идва от Боко тиква един професор от Кокаляне му го е показал на едно кръстовище.

 17. 17 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4319 Любопитно

  "Бившият управител на Европейската централна банка е добавил, че Комисията трябва да се опита да закупи повече ваксини, произведени извън ЕС, след като те бъдат одобрени от европейската агенция по лекарствата. "

  Ето Ви го "Супер" Марио Драги, "защитника" на Европа, този който ще "оправи" Италия и в същото време ще се "Погрижи" за Европа.......
  Интересно кои ваксини има предвид да се одобрят? Познайте от два пъти.....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 18. 18 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  Пак добре, явно не всички уроци от пагубното прилагане на евгениката и грешките на расовото инженерство са забравени. Дано разумът надделее.

 19. 19 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5918 Неутрално

  До коментар [#17] от "padrino":

  "Какво значение има, какъв цвят е котката? Важното е да лови мишки."

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 20. 20 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 331 Неутрално

  До коментар [#12] от "xkoleva":

  "Смъртността в България е 2 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия."

  Нужно е да се върнеш в първи клас. За да не правиш подобни налудничави твърдения. Или пък е евтина манипулация? Няма как смъртността в България да е 2 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия при положение, че в Сърбия е по-висока от тази в Гърция.
  https://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 21. 21 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  До коментар [#17] от "padrino":

  Например произведени в Англия? Или в щатите? От същите производители, които вече са одобрени в Европа? Или веднага мислите са все за руснаци и китайци? Драги ще оправи Италия и есента те ще са щастливи и по-добре, отколкото всички очакваха, друга ще е икономиката, която ще продължава да страда и да се мисли за супер сила под мъдрото управление на Джонсън.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  А и нашата главна кратуна е ЗА- от кого е избрано и кого представлява това същество не мога да разбера.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 24. 24 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4319 Любопитно

  До коментар [#17] от "padrino":Например произведени в Англия? Или в щатите? От същите производители, които вече са одобрени в Европа? Или веднага мислите са все за руснаци и китайци? Драги ще оправи Италия и есента те ще са щастливи и по-добре, отколкото всички очакваха, друга ще е икономиката, която ще продължава да страда и да се мисли за супер сила под мъдрото управление на Джонсън.
  —цитат от коментар 21 на fpyyh


  Ще....както "оправи" и Европа когато беше шеф на ЕЦБ..пусна печатницата да работи денонощно и всичко се "оправи". А изобщо няма да споменаваме какво направи с Италианската икономика през 2005/08 като шеф на Италианската банка......

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 25. 25 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#2] от "hodounski":

  ДИГИТАЛИЗАЦИЯ И СЪВЕТСКА ВЛАСТ,ТАКА СА РЕшИЛИ ДРУГАРИТЕ ОТ СВЕТОВНОТО ПОЛюТБюРО

 26. 26 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#15] от "georgievb":

  КАКВОТО КАЖАТ "ФИЛАНТРОПИТЕ" ТОВА щЕ Е .КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ.ВСИчКО Е В ТЯХ.КАК МОЖЕ ОТДЕЛНИЯТ чОВЕК ДАИМ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ.

 27. 27 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#12] от "xkoleva":

  ГОЛЯМО ТРОЛЕНЕ, ОТКАКТО ЗАПОчНА Т.НАР ПАНДЕМИЯ НАВСЯКАДЕ СТЕ С ВАшИТЕ НИщО НЕ ЗНАчЕщИ ЦИФРИ ОМРЪЗНАХТЕ НА ВСИчКИ ВЕчЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ВСИчКИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ.

 28. 28 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#3] от "Daria ":

  ХАХАХА КАКВА НАИВНОСТ .ЕС ЗАТОВА Е СЪЗДЕН ЗА ДА УНИщУЖИ ЕВРОПА И НАРОДИТЕ И'.ВИЖТЕ МУ"ЦЕННОСТИТЕ" ,АБСОЛюТНО НЕСЪВМЕСТИМИ С ОЦЕЛЯВАНЕТО НА ГРУПАТА,КАКТО ВСЕКИ ПРОчЕЛ И ПОЛОВИН КНИГА АНТРОПОЛОГИЯ МОЖЕ ДА ПРЕЦЕНИ.ЕДИНСТВЕНИЯТ ЛИДЕР(ОРБАН),КОЙТО ПРАВИ НЕщО ЗА ДА СПАСИ НАРОДА СИ Е ОБЯВЕН ЗА ВРАГ НОМЕР 1 НА Т.НАР ЕС(ВСЪщНОСТ МАСОН-ГЛОБАЛИСТКИ АНТИЕВРОПЕЙСКИ ПО СЪщНОСТТА СИ ПРОЕКТ,НО НАЛИ ЗНАЕТЕ ВСИчКО Е НАОПАКИ ВЪВ ВСЕ ПО ОРУЕЛОВИЯ НИ СВЯТ)

 29. 29 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2901 Неутрално

  До коментар [#2] от "hodounski":ДИГИТАЛИЗАЦИЯ И СЪВЕТСКА ВЛАСТ,ТАКА СА РЕшИЛИ ДРУГАРИТЕ ОТ СВЕТОВНОТО ПОЛюТБюРО
  —цитат от коментар 25 на bnc59488372  До коментар [#26] от "bnc59488372":

  Елекртификация и съветска власт
  Дигитализация и националсоциалистическа власт / нашия случай ГЕРБ и обединени идиоти/

 30. 30 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Премиерът Бенямин Нетаняху цели всички израелци на възраст под 16 г. да бъдат ваксинирани до края на март
  —цитат от коментар 0 на матряла


  Геноцид! Ваксините са за +16 / +18г . В Бангладеш са даже за +40
  https://www.thedailystar.net/backpage/news/covid-vaccination-minimum-age-remain-40-2046745

 31. 31 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Раждаемостта спада. Почти във всички страни. А във Франиця с цели 13%. Това ще рефлектира в бъдещето, особено за пенсионните системи. Освен ако политиците не оставят решенията за мерките на здравните специалисти.
  Да не забравяме, че Бил Гейтс е поставил целта - редуциране на населението с поне 15%.

 32. 32 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4303 Любопитно

  "При представянето на четириетапния план за сваляне на ограничениятa Джонсън предупреди, че няма да има свят без COVID-19 и хората трябва да се приспособят към новия коронавирус така, както са го направили с грипа."

  Борката е известен като голям лъжец във Великобритания, обаче ми се струва, че този път казва истината. Много вероятно е COVID-19 да не изчезне в бъдеще, а да остане в света и да циркулира като грипните вируси. Което значи, че всяка година ще се препоръчва хората да си бият ваксина срещу COVID-19, както се процедираше с антигрипните ваксини - пак всяка година.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 33. 33 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4303 Любопитно

  До коментар [#31] от "4u4o":

  Чучо, наистина ли вярваш, че тази световна пандемия е предизвикана от Бил Гейтс!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 34. 34 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#33] от "Иво":

  А ТИ НАИСТИНА ЛИ ВЯРВАш ,чЕ БИЛ ГАТЕС Е ФИЛАНТРОП???

 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  До коментар [#31] от "4u4o":

  Това Путин ли ви го каза или сам стигнахте до този извод.

 36. 36 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Не знам защо не се обръща внимание на съмнителната успеваемост при ваксинацията в Израел. При 38% от населеното с по 2 ваксини и 54% с поне една ваксина, новите случаи на дневна база продължават да са с няколко хиляди повече сравнение с октомври/ноември/началото на декември.

 37. 37 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Защо трябвяа да има ваксинационен паспорт , когато ваксини няма.?Например, искам да пътувам , следователно ще се ваксинирам, обаче когато има достатъчно ваксини, тоест нещата не зависят от това дали искам или не искам, а от други фактори.
  —цитат от коментар 6 на NessaRox


  Доказана лъжа, често повтаряна: "Например, искам да пътувам , следователно ще се ваксинирам ..." - Няма такова нещо, на границите ще ти искат негативен тест, с някаква приемлива валидност. В момента е видим пълен хаос, коя държава какво иска. А "другите фактори" май са финикийски знаци?

  master
 38. 38 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#36] от "Х":

  Ваксините предпазват от смърт, не толкова от заразяване. Никой не е твърдял, че успеваемостта им срещу заболяване е 100%, такава е срещу фатален край. Поне според това, което производителите твърдят.

 39. 39 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#38] от "kazushi":

  Ваксините са единствено масово лекарство срещу коронавируса. Поне половината от ваксинираните не се разболяват, останалите го карат леко.

 40. 40 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Спокойно може да се мине и без ваксина в чужбина. Правят ти пср тест на границата, след това десет дни в карантина и още един тест и влизаш в чуждата държава. Там след пет дни още един тест и пак карантина след което обратно от където си дошъл. Е, можеш да си спестите това ако се ваксинираш

 41. 41 Профил на Elan Morin
  Elan Morin
  Рейтинг: 876 Неутрално

  До коментар [#12] от "xkoleva":"Смъртността в България е 2 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия."Нужно е да се върнеш в първи клас. За да не правиш подобни налудничави твърдения. Или пък е евтина манипулация? Няма как смъртността в България да е 2 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия при положение, че в Сърбия е по-висока от тази в Гърция.https://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/
  —цитат от коментар 20 на bulgarin.


  Хайде холан, не връщай толкова бързо хората в първи клас, починали спрямо заразени*, това да мерим на X население е, като цяло, безсмислено.

  *официално заразени

 42. 42 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2492 Неутрално

  Такааа нека този който е чел откровението на Йоана да си спомни за какво става въпрос при идването на антихриста.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK