Меган и Хари в унищожително интервю за расизма и безсърдечието в двореца

Меган и Хари в унищожително интервю за расизма и безсърдечието в двореца

© ReutersПринц Хари и съпругата му Меган Маркъл разказаха в двучасово интервю за расизма в кралското семейство и безсърдечието, с което са се сблъскали от първия момент, което довело цветнокожата американка до самоубийствени мисли. Двамата разкриха още, че второто им дете ще е момиче и че през 2018 г. са се венчали 3 дни по-рано от пищната церемония, която била организирана "за света".


Първите оценки на интервюто за Опра Уинфри, излъчено в праймтайма на CBS (телевизиите по Западния бряг на САЩ тепърва го показват), са, че то има унищожителен ефект за кралското семейство в Лондон.


А от разговора ще има още, защото Уинфри съобщи, че след няколко часа предстои специално предаване, в което ще покаже неизлъчвани части от интервюто. Тя спечели овации за професионалния начин, по който води разговора. Кристиан Аманпур, известната водеща от CNN, каза, че макар Опра Уинфри да не е разследваща журналистка, интервютата ѝ са подготвени "много методично и след задълбочени проверки".
Веднага се потвърдиха и очакванията, че то ще бъде възприето по различен начин от двете страни на Атлантика. За американците най-важни се оказаха разкритията за отношението към расата и обикновения произход на Маркъл. Много британци започнаха да обвиняват двамата още преди излъчването довечера във Великобритания, че младите проявяват грубо неуважение към Нейно Величество.


Един от най-ярките моменти в разговора бе, когато Маркъл заяви, че в кралското семейство имало притеснения за това с какъв цвят на кожата ще се роди синът им Арчи. Съпругът ѝ спомена за същото в "разговор, който никога няма да споделя" и че е бил шокиран и наранен от това, че никой в семейството му никога не е осъдил расисткия начин, по който пишат и говорят медиите за тях двамата.


Маркъл сподели, че психически изпаднала в тежка криза, потърсила помощ, но ѝ било отвърнато, че нищо не може да се направи, "защото ти не си платен служител на институцията". Когато молех за помощ, нищо и никога не беше сторено, така че трябваше да си намерим решение, продължи тя.


Хари каза, че се чувства предаден от баща си принц Чарлз и макар че винаги ще го обича, има много неща за оправяне в отношенията им. Той описа себе си, баща си и брат си принц Уилям като попаднали в капана на монархическата система.


Меган и Хари в унищожително интервю за расизма и безсърдечието в двореца

© Reuters


"Меган и Хари обърнаха нагоре с краката наратива, създаден от най-тиражните британски вестници. Те разкриха ужасни проблеми вътре в двореца. Те описаха картина на безчувстнени хора, изгубили се в една безсърдечна институция", коментира Джони Даймънд, кореспондент на Би Би Си в Бъкингамския дворец.


"Това беше унищожително интервю. Но истинският удар по институцията е описанието от Хари на това, че брат му и баща му са пленени в капан и от разкритията на Меган, че на няколко пъти е търсила помощ в двореца и всеки път е била отблъсквана.


Не е ясно как ще отвърне дворецът. Много от разкритията са твърде лични, за да получат някаква реакция.


Що се отнася до вестниците, които двойката толкова ненавижда, ще променят ли тона си? Не е в тяхната природа. Още в неделя имаше страници, преливащи от жлъч срещу тях. Меган и Хари са се отказали от очакването някои от най-популярните издания да искат да ги чуят. Невероятно е да видят публикувано нещо, което би променило отношението им."По-важни цитати от интервюто


Меган Маркъл за това, че Арчи не е получил титла принц:


"Те не искаха той да бъде принц или принцеса, без да знаят какъв ще бъде полът, което би се различавало от протокола, и (казаха), че няма да получи защита."


"В онези месеци, когато бях бременна ... ние заедно бяхме на разговор, в който ни бе казано, че няма да ви бъде осигурена сигурност, няма да ви бъде дадена титла, а също и опасения и разговори за това колко тъмна може да е кожата му, когато се роди."


Меган отказа да посочи кой е изразил тези опасения: "Мисля, че това би било много вредно за тях. Това ми беше предадено от Хари, това бяха разговори, които семейството водеше с него."


Хари, попитан за въпроса, отвърна: "Този разговор никога няма да споделя. Но беше конфузно. Бях малко шокиран."


"Това беше точно в началото, когато тя нямаше да получи охрана, когато членове на семейството ми предлагаха тя да продължи да се занимава с актьорско майсторство, защото няма достатъчно пари, за да плати за нея, и всички подобни неща. Имаше съвсем очевидни сигнали, преди дори да се оженим, че ще ни бъде наистина трудно."


Меган и Хари в унищожително интервю за расизма и безсърдечието в двореца

© Reuters


Меган за самоубийствените мисли:


"Просто не исках повече да съм жива. И това беше много ясна и истинска и плашеща постоянна мисъл. И си спомням как той (Хари) просто ме люлееше в прегръдката си и се грижеше за мен."


Тя каза, че е отишла при високопоставени хора в институцията, за да поиска помощ.


"Обърнах се към институцията и казах, че трябва да отида някъде, за да получа помощ ... И ми отвърнаха, че не могат, че няма да е добре за институцията."


"Спомням си този разговор все едно беше вчера, защото те казаха, че ми съчувстват, защото виждат колко е лошо, "но няма какво да направим, за да ви защитим, защото не сте платен служител на институцията."


"Това не беше нещо, за което съм избирала да направя или да не направя. Това бяха имейли и молби за помощ, като се казваше много конкретно, че съм разтревожена за психичното си състояние."


Запитана дали е искала да се нарани или е имала мисли за самоубийство, докато бе бременна с първото си дете, тя каза: "Да. Това беше много, много ясно ... и много страшно."


Хари, попитан дали е казал на семейството си за плановете си да се оттегли от кралските си роли и за история във вестник, че те са държали кралицата в неведение за решението си:


"Никога не съм държал баба си в неведение, прекалено много я уважавам."


Запитан откъде идва историята, той каза: "Бих рискувал да предположа, че вероятно е можело източникът да е от институцията."


"Имах три разговора с баба ми и два разговора с баща ми, преди да спре да приема обажданията ми. И тогава той каза, можете ли да представите всичко това писмено, какви са плановете ви?"


Меган и Хари в унищожително интервю за расизма и безсърдечието в двореца

© Reuters


Запитан защо принц Чарлз е спрял да се обажда:


"В този момент поех нещата в свои ръце, беше като "Аз трябва да направя това за семейството си". Това не е изненада за никого. Наистина е тъжно, че се стигна до този момент, но трябваше да направя нещо за собственото ми психично здраве, за доброто на съпругата ми и за Арчи."


Хари, относно медийното поведение, напомнящо на това, с което майка му принцеса Даяна се е сблъсквала преди смъртта си в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г.:


"Най-голямото ми притеснение беше историята да се повтори и това съм го казвал много пъти съвсем публично. И това, което виждах, беше историята да се повтаря, но вероятно по определено далеч по-опасен начин, защото сега се добавят расата и социалните медии и когато говоря за "повтаряща се история", имам предвид майка си."


Хари, попитан какво би казала майка му за решението му да се оттегли от кралската си роля:


"Мисля, че тя би била много ядосана от това как се получи и би била много натъжнена. Но в крайна сметка всичко, което тя някога е искала, е да бъдем щастливи."


Меган и Хари в унищожително интервю за расизма и безсърдечието в двореца

© Reuters


Меган, попитана дали си е мълчала или е била принуждавана да мълчи:


"Последното. На всеки от моя свят беше дадена много ясна директива от момента, в който светът научи, че Хари и аз се срещаме, да отвръща с "Без коментар".


Меган за това дали вярва, че е защитена от кралската институция:


"Едва след като се оженихме и всичко започна наистина да се влошава, разбрах, че не само не съм защитена, но и че са готови да излъжат, за да защитят други членове на семейството. Но те не искаха да кажат истината, за да защитят мен и съпруга ми."


Запитана дали не е била подкрепена от хора с власт, тя каза: "Има го семейството и има хора, които ръководят институцията, това са две отделни неща и е важно да можем да ги разделим, защото кралицата например винаги се е отнасяла прекрасно с мен."


Хари, попитан дали щеше да се оттегли от кралското семейство, ако не беше Меган:


"Отговорът на въпроса ви е "не" ... Не бих могъл, защото самият аз бях в капана.


"Бях в капан, но не знаех, че съм в капан. Както и останалата част от семейството ми, баща ми и брат ми, те са в капан. Не успяват да се измъкнат и силно им съчувствам за това."


"Много е коварна средата, в която много от тях са блокирани. Нямаше към кого да се обърна."


"Що се отнася до семейството, те имат този манталитет на: "Това е положението, така трябва да бъде, не можете да го промените, всички сме го преживели."


"Това, което беше различно за мен, беше расовият елемент, защото сега не ставаше дума просто за нея. Беше за това, което тя представляваше."


Меган и Хари в унищожително интервю за расизма и безсърдечието в двореца

© Reuters


Меган за това дали очаква реакция от двореца:


"Няма да живея живота си в страх."


"Не знам как биха могли да очакват след цялото това време ние все още просто да си мълчим, ако Фирмата (кралското семейство) играе активна роля в поддържането на лъжи за нас."


Хари за кралското семейство, което не проговори за расистките статии, написани за Меган:


"Най-тъжното, предполагам, беше, че над 70 членове на парламента, жени депутатки, ... излязоха и осъдиха колониалните нюанси на статии и заглавия, написани за Меган, но никой от моето семейство никога не е казвал нищо през тези три години."


"Това боли, но аз също съм наясно с позицията на семейството ми и колко са уплашени от това таблоидите да се нахвърлят върху тях."


Меган и Хари в унищожително интервю за расизма и безсърдечието в двореца

© Reuters


Хари, попитан за връзката му с по-големия брат принц Уилям:


"Много ще продължи да се говори за това ... както съм казвал и преди, знаете ли, обичам Уилям изцяло, той ми е брат, заедно сме преминали през ада и имаме споделен опит. Но ние се движим по различни пътеки."


"Времето лекува всички неща, надяваме се."


Меган за тайната сватба на двойката преди официалната им церемония през май 2018 г.:


"Знаете ли, три дни преди нашата сватба се оженихме - никой не знае това."


"Само двамата в нашия заден двор с архиепископа на Кентърбъри."


Хари, попитан дали Меган по някакъв начин го е спасила от капана на кралския живот:


"Без съмнение, имаше и други сили във всичко това, мисля, през целия този процес. Така че, да, няма съмнение, тя ме спаси."


Меган по обвиненията, че е манипулирала цялата ситуация:


"Можете ли да си представите колко малко смисъл има в подобно нещо? Напуснах кариерата си, живота си, оставих всичко, защото го обичам, и нашият план беше да направим това завинаги."


Меган и Хари в унищожително интервю за расизма и безсърдечието в двореца

© Reuters


Меган за сватбения си ден:


"Това беше като да живееш извън тялото си... Мисля, че и двамата бяхме наясно, дори преди това, че не беше нашият ден, това беше денят, който беше планиран за света."


Меган за това, че се е оженила за кралското семейство:


"Ще кажа, че отидох в него наивно, защото израснах, без да знам много за кралското семейство. Не разбирах напълно каква е работата."


Меган и Хари в унищожително интервю за расизма и безсърдечието в двореца

© Reuters

Коментари (286)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Нищо и няма на монархията, която е само далечен спомен за отминало величие.

 2. 2 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2177 Неутрално

  Жената до....мъжа е важно нещо !

 3. 3 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 708 Весело

  Човек да им има проблемите...

 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3394 Неутрално

  "Първите оценки на интервюто за Опра Уинфри са, че то има унищожителен ефект за кралското семейство в Лондон."  А дано...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 5. 5 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Хари от малък беше ренегат и ауткаст.
  Дали заради загубата на майка си, дали защото много прилича на един друг мъж, а не на баща си, дали защото е втория наследник на короната...
  С всичките си действия още от тийнейджърските години показваше този характер и отпор на авторитета на баба си и баща си.
  Може и да съм прекалено консервативен, но каквито и да са ти мотивите, не се прави така.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 6. 6 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1117 Любопитно

  А тя какво е очаквала, може ли да каже?

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 7. 7 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2704 Неутрално

  В живота на всички братя има лоши моменти,когато са си разменяли по някоя обидна дума,но аз никога няма да кажа ПУБЛИЧНО нещо лошо за брат си или той за мен.
  Колко трябва да е пропаднал парии Хари та да плюе по брат си публично!!! Въобще Хари има ли поне капка синя кръв във вените си?!
  После защо имало слухове,че Хари е извънбрачно дете...!

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Весело

  За отношенията снаха- прасвекърва нещо дали се е казало?

  Как беше полската песен:
  "Ако ще снахата
  със злато рози да бродира /скъпоплатена и фина работа/
  свекървата ще каже,
  че нищо не е правила"

  когато цитирах тази песен на една българка-майка юнашка, тя заяви: "Правилно. Работа ли е това? Със злато рози да бродира? Я да ходи да копа!"

  Ами поговорката: "Кривите хлябове все снахата ги меси" също не е възникнала без причина.

  Та сега ни занимават с битовизмите от кралското семейство.


 10. 10 Профил на Jalis Ironhammer
  Jalis Ironhammer
  Рейтинг: 299 Весело

  Лоша кралица, много лоша! 🙂
  Но пък борката ще и вземе самолета щото ги налегна безпаричието. Въобще проблеми.

  Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
 11. 11 Профил на hkr17702506
  hkr17702506
  Рейтинг: 0 Неутрално
 12. 12 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Весело

  До коментар [#6] от "venci4":

  Очаквала е прасвекърва й да я прегърне и рече "дъще "!

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Неутрално

  А, каква да е монархическата власт ?? Както и всичко останало , което има етикет и хубава целофан на "нещото запад", лицемерно ,двулично , цинично !

 15. 15 Профил на dgerald
  dgerald
  Рейтинг: 550 Неутрално
 16. 16 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  Хари от малък беше ренегат и ауткаст.

  Не е хубаво така да се говори за мъжете под чехъл. Осми март е. Дай да сме толерантни. И защо по дяволите още няма международен ден на мъжете под чехъл и заветните зетьове.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 87 Неутрално

  да плюеш Русия и руснаците всеки ден, да ги наричаш ватенки, пияници, отровители, азиатски народ, регионална сила, нецивилизована страна както правят всеки ден бритаците не е расизъм, а да кажеш на чернокожата - чернокожа, било расизъм. Щяла да се самоубива,

  Свободата, Санчо...
 20. 20 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Монархията е една отживелица, а нейното величество - стара баба, от която практически нищо не зависи. Е, разходите за бутафорията си остават за сметка на британците.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 21. 21 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Весело

  До коментар [#7] от "deaf":

  Е, то не е приятно да си младши син в аристократично семейство.
  Седиш и чакаш батко ти белким да умре, че да наследиш титлата и имота. Ама с децата си барабар!
  Пък пусто, сега ни войни, ни епидемии хубави няма!
  Направо си е за превъртане!

  ние, простолюдите, просто не можем го разбра!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1534 Весело

  Колко, колко жалки. Ако им бяха предложили повече от тия 8 млн. долара, сигурно и още по-унищожителни щяха да бъдат.
  Падението на един лъжепринц и злобната и алчна негова съпруга. Да си намерят добър автомобил и отлично обучен шофьор, че НВ Елизабет II тия ги търпи само няколко години.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 24. 24 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 17 Неутрално

  Не съм сигурен защо е очаквала нещо различно. Кралското семейство е представител на най-дълбокия консерватизъм от тая страна на океана, и съм сигурен, че не я харасват.
  Не забравяйте, че кръвосмешението дълги години е било ОК за англичаните.
  Къде сега ше идва някаква обикновена американка да им разваля кръвната линия.

  От друга страна, кралското семейство е безмислено - има по-полезни фикуси от тях. Борката Джонсън си прави квото си иска

 25. 25 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Тя тая даже трудно може да мине за черна... Пък кралицата още 90г не може да си позволи да умре, като се вижда, какви тъпаци са следващите, като се почне с баща му.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2151 Неутрално  Британската монархия няма проблеми с липса на наследници: има принц Чарлз (завалията) дето му мина живота в чакане, има прин Уилям, който пък има три дéца. Тоест монархията е подсигуруна с матрял. за сл. столетие

  След като Елизабет II предаде щафетата, ще се смени фамилната линия от "Сакс-Кобург-Гота", на "Олденбург", която принц Филип е предал на Чарлз.
  Кланът "фон Олденбург" ще стане най-мощният в историята на света, въпреки, че в самите немски земи никога не е стигал до кралски позиции, а само в чужбина.

 29. 29 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Не знам какво да кажа, а трябва.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 30. 30 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Расизмът е тъпа работа. Цветът на кожата има определени предимства на всяка една географска ширина: на юг черният цвят предпазва от рак на кожата, на север белият цвят позволява по- адекватен синтез на витамин Д, предпазване от рахит и гарантира правилното функциониране на имунната система. Огромна част от индийците заселили се в Англия преди 2-3 века са се разболели от рахит, а холандците заселили се в Южно Африканската Република са боледували 30х по- често от рак на кожата. Един от най- великите световни поети Александър Пушкин е имал негърска кръв във вените си. Цветът на кожата не бива да дистанцира хората едни от други, но не така стои въпросът с религията и отношението към света. Мюсюлманите, докато свят светува, ще се опитват да налагат разбиранията си за морал и етика над Християните; същото се отнася и за будистите. Затова не бива да се допуска смесването на световете. Ако по изключение Християнин попадне в света на исляма, трябва да се съобразява с техните норми и обратното. Не бива да се насърчава емиграцията и смесването на световете.

 31. 31 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3580 Неутрално

  Младите видяха че баба им вече не е алтернатива....и отлепиха дорде е време.

  Bukalemun
 32. 32 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1503 Весело

  Титаничен сблъсък на две развлекателни индустрии - британското кралско шоу и Холивуд.
  Не им е лесно на англичаните - европейците се мъчат да откраднат бизнеса на Ситито, а сега и американците захапват една от големите им експортни марки, Елизабет ТМ.

 33. 33 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4508 Весело

  Тоя идиот предаде своя род, а и цялата нация заради една разведена фуста.Това е началото на края на Великата Британия.
  —цитат от коментар 13 на Мусаши


  Той и Едуард 8ми се отказа от трона заради американската си съпруга и Великобритания оцеля, та не виждам как Хари ще я събори сега ама щом казваш.😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 34. 34 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Весело

  До коментар [#30] от "bobhunter":

  Не бива да се насърчава емиграцията и смесването на световете.

  Нещо, което европейците са правили от малко над пет века /от колумбово време/!

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  Как да ударим в земята аркадашите си. Като се оженим за принц. А как да ги ударим още веднъж когато вече сме се оженили за принц! Да го накараме вече да не е принц.

 37. 37 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Много сериозен удар върху британската монархия!!!

 38. 38 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2704 Весело

  По форумите беше пусната сполучлива шега,че Хари трябва да приеме фамилията на Мегън!

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2337 Неутрално

  отивам за пуканки и после ще отворя коментарите в малоумния дейли мейл.

 41. 41 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3580 Любопитно

  До коментар [#38] от "deaf":

  Всичко живо бяга от Европа.....
  Май пак ще става нещо на тоя континент.....
  80 години спокойствие се оказаха много...

  Bukalemun
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  Това интервю показва, че монархията сама по себе си е отживелица за цивилизованият 21 век.

  Комунистите са виновни!
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5923 Любопитно

  До коментар [#41] от "eti mehter": "Всичко живо бяга от Европа....."
  @@@@@
  Вярно? Не знаех...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 47. 47 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  И все пак от цялото семейство само Хари има снимки в интернет с хитлеристка униформа. На майтап де.

 48. 48 Профил на hpt31648747
  hpt31648747
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Грешката на Хари е, че изобщо я е завел в двореца. Как точно е очаквал да посрещнат една мулатка в подобна консервативна институция? Отделно, че е по-стара от него и беше очаквано да доминира в отношенията им. Иначе че не е лоша - не е.

 49. 49 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  Измислени проблеми и ровичкане в мръсното бельо.
  Чудо голямо!

 50. 50 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 71 Неутрално

  Това са тотални глупости и либерални фантазии следя от близо развоя на место , британците масово са твърдо зад Кралското семейство , дори и местните либерали си правят пас в най лошият случай ... Вероятно в американските либерални гета , няма да са харесвани , но то и Рейгън не беше обичан в Тутракан

 51. 51 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 958 Любопитно

  До коментар [#41] от "eti mehter":

  И всички се насочват към "звездните " дестинации турция и русия, нали така...?!

 52. 52 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#44] от "Крадливото ромче":

  Това показва, че да четете и да разбирате за Вас са две много различни неща, от които първото Ви се е получило значително по-добре от второто...
  Кой колкото може...!

 53. 53 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1500 Неутрално
 54. 53 Профил на Elena Georgieva
  Elena Georgieva
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Нито една златотърсачка не е победила! Посредствена актриса - надали някой може да каже два филма с нейно участие! Загърбила семейството си, изритала съпруга си и очаква да превземе света.

 55. 55 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4169 Любопитно

  "Много британци започнаха да обвиняват двамата още преди излъчването довечера във Великобритания, че младите проявяват грубо неуважение към Нейно Величество."

  Ти да видиш и къде точно се крие това неуважение към кралица Елизабет II!?
  Надявам се след интервюто повече британци да помислят какъв е смисъла в 21 век да страната им да бъде още монархия! Абсолютно ненужна, архаична и безсмислена институция.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 56. 56 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4169 Любопитно

  "Той описа себе си, баща си и брат си принц Уилям като попаднали в капана на монархическата система."

  Радвам се, че Хари успя да се освободи от тази система, която го е задушавала! Дано и британците някой ден загреят, че трябва да се сложи край на тази монархическа система!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Georgi Petrov
  Georgi Petrov
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Двуличието пролича в отношение на сексулните похождения на принц Ендрю в партита на Епштейн с непълнолетни. Той бе яростно защитаван от двореца въпреки фактите и свисетелствата на жертвите. С Хари и Меган не стана така въпреки че са виновни само в това че се обичат.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Расизъм в двореца? Не може да бъде. Британия е политкоректна. Ето какво разказва Владимир Буковски /при посещението му в София през 2009 г./: "В Англия миналата година отмениха всички обществени прояви, свързани с Коледа, защото знамето на великобритания съдържа кръста на Св. Георги и това щяло да обиди мюсюлманите. Напомняло им за кръстоносните походи. Любопитно е, че самите мюсюлмани изобщо не изискват тези промени. Наблизо до моят къща има магазинче, в което продава мюсюлманин. Той беше изтипосал на витрината си знамето с кръста на Св. Георги, за да демонстрира, че няма нищо общо с това кретенско искане." Край на цитата. Същото е и с расизма, много стриктно преследван за има, няма защо. Или за поданиците не може, но за двореца може.

 61. 61 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4169 Любопитно

  До коментар [#4] от "hamiltonf":

  Наистина а, дано!

  +++

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 62. 62 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Не питам защо ни занимават с проблемите ТОЧНО на тази двойка, питам всички пишещи защо вие се интересувате от проблемите ТОЧНО на тази двойка?

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 63. 63 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Първия път в историята когато една целувка превърна принц в жаба...

 64. 64 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Неутрално

  Както се казва в поговорката: "Не се вози в чужда кола"
  Очевидно Меган не я е знаела.

 65. 65 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4169 Любопитно

  До коментар [#15] от "dgerald":

  Споко, "кучето" вече е свободно и не получава никакви доходи за това, че принадлежи към британското кралско семейство. Другите монархически кучета в Бъкингам обаче продължават да папат с държавна пара (от британския бюджет)!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 66. 66 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1576 Весело

  Е, разходите за бутафорията си остават за сметка на британците.
  —цитат от коментар 20 на stein


  "Бутафорията" носи далеч повече приходи, отколкото разходи.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 67. 67 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  Тяхната "мъка" никъде я няма.

 68. 68 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4169 Любопитно

  Двуличието пролича в отношение на сексулните похождения на принц Ендрю в партита на Епштейн с непълнолетни. Той бе яростно защитаван от двореца въпреки фактите и свисетелствата на жертвите. С Хари и Меган не стана така въпреки че са виновни само в това че се обичат.
  —цитат от коментар 58 на Georgi Petrov


  Така беше! +++

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 69. 69 Профил на qwa28632579
  qwa28632579
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много ми е интересно каква ще бъде реакцията на сър Луис Хамилтън.
  Ако е такъв на какъвто се прави би трябвало да се откаже от титлата СЪР..
  Но,на дали..............

 70. 70 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Весело

  Сещам се за песента на Алла Пугачова: "Имало един крал"

  Жил да был
  один король,
  правил он как мог страною
  и людьми.
  Звался он Луи Второй,
  но впрочем песня не о том,
  а о любви.
  В те времена жила
  красавица одна -
  у стен дворца она пасла гусей.
  Но для Луи была
  милее всех она,
  решил Луи что женится на ней!
  "Я женюсь! Я женюсь" - Луи сказал,
  но тут сбежались все соседи - короли.
  Ах какой же был скандал,
  но впрочем, песня не о том, а о любви.
  И под венец Луи
  пошел совсем с другой,
  в роду у ней все были короли,
  но если б видел кто, портрет принцессы той,
  не стал бы он завидовать Луи.
  Все могут короли,
  и судьбы всей земли
  вершат они порой,
  но что ни говори,
  жениться по любви,
  не может ни один, ни один король!

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 71 Неутрално

  До коментар [#55] от "Иво":

  Пълно е с лъжи , тя една истина не каза , а това е най голямата .... https://www.thesun.co.uk/news/14265864/meghan-harry-oprah-interview-archie-skin/ Още си спомням , как кралското семейство я бранеше и пртитискаха медиите , и хората , които се изказваха против нея и цвета на кожата й и еввнтуално на бебето й , а тя сега цъфва за благодарност и ги изкарва расисти.... Кралското семейство я подкрепи нея срещу баща й и братята и сестрите й , които я изнудваха за пареи и сега тя така им се отблагодарява...

 73. 73 Профил на Гергана
  Гергана
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Лейди Мегбет и хиената Опра - страшна комбинация. А пък Харито отдавна е безгласна буква.

 74. 74 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Весело

  До коментар [#55] от "Иво":

  И да се преименуват от Обединеното кралство на Обединените републики?
  Направо на Съединени британски щати!

 75. 75 Профил на azzzy
  azzzy
  Рейтинг: 445 Весело

  Ще има май работа за агент 007?

 76. 76 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Кой закара робите в Америката... Дъртата замине ли си, на монархията ще й позападне лустрото малко

 77. 77 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Британците щяха да прекъснат мача България-Англия заради расистки обиди, чути от трибуните. Че и пратиха съгледвачи да слухтят за въпросните обиди. Голям скандал. Цяла Англия се надигна.

 78. 78 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 651 Весело

  Богатите също плачат, римейк.
  Направо и аз се просълзих, без да съм богат :)

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 79. 79 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  Някои застаряващи лелки и хомосексуалисти любители на романтичните филми на Холмарк, си мислят, че монархията е като по филмите където принца и принцесата се влюбват в конярчето или сервитьорката в местното кафене и заживяват щастливи заедно во веки веков. Но истината не е такава. Монархията никога няма да приеме страничен човек.. Ако това стане - съответно принца и принцесата стават обикновени. Монарха само привидно се прави на загрижен за простолюдието. Иначе му е през ...... заобикновените хора. Браво на руснаците и французите , които са показали на цял свят как се постъпва с негодниците със синята кръв.
  ДА ЖИВЕЕ РЕПУБЛИКАТА, ДОЛУ МОНАРХИЯТА!

  Комунистите са виновни!
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на deacon
  deacon
  Рейтинг: 373 Гневно

  До коментар [#41] от "eti mehter":

  Бяга всичко живо,да,бе,да!Ще ти се!Всичкото мюсюлманин драпа със зъби и нокти да живее и смуче социални,щото сте мързеливи!

 82. 82 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Лицемерие на мах. И от двете страни. Пълно разминаване между очаквания и реалности.
  А че, И на столетницата не е чист косъма се видя при смъртта на лейди Д. Няколко дена си трайка и после се присламчи към "всенародната скръб". И онази не беше туй което се очакваще от нея но поне в благотворнителността си бе искрена. Все е нещо и никак не е малко.
  Този скандал няма да е "всяко чудо за три дни". Да видят англетата как е в скандинавските и Бенелюкс монархии където принцесите бутат бебешките колички без никаква видима охрана посред мегдана и никой не тича да си прави селфи с тях.
  21-та година на 21 век сме. Без дълбока институцианална реформа няма как да съхраниш респекта към традиции и манталитет които изглеждат в наше време смехотворни и най-вече неработещи до степен на саморазрушение.

 83. 83 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  Правилата в Двореца са тежки, консервативни, няма как такава либерално настроена жена, да ги спазва. Добре е, че се разделиха навреме.

  Любовта ще спаси света!!!
 84. 84 Профил на Ирина Марудина
  Ирина Марудина
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Според Hello! проблемите започнали след турнето им в Австралия. Популярността на Меган се оказала повече от очакваното и й било наредено да се покрие за известно време. Което тя описва като домашен арест едва ли не.
  Аз пък помня как обяви бременността си на сватбата на братовчедката на Хари и така сй присвои светлината на прожекторитедори на тоя ден!
  Някак намирам за напълно естетсвено да се съобразяваш с оснаталите във Фирмата като ск приела да си част от нея. Има си ред.
  Прав е Хари - историята се повтаря! И той като майка си Даяна направи глупостта да изнесе на показ кирливите си ризк в интервю!

 85. 85 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Както се казва, с техните камъни по техните глави. Британците имат комплекс от миналото по темата с расизма и в стремежа си да компенсират днес са стигнали до крайности в борбата срещу него. Поне така, както те я разбират. Агресивно натрапват на света собствените си виждания, с втъкани вътре собствените им комплекси и изискващо очакват всички да подхванат техните вопли със същата нетърпяща възражения степен и с подобаващото посипване на главата с пепел. В дълбочина това поведение е също толкова егоцентрично, като колониализма, например, но забавното е как в един момент се вижда, че не издържат на собствените си критерии за нормалност. Дали тези критерии предполагат нормалност или целят само нейното дискредитиране е отделен въпрос. Най-забавно ще стане, когато се установи с изумление, че един куп неща, които днес са мярка, също не издържат на модерните разбирания за поведение и морал. Както се пееше в песента, тогава предвиждам такъв живот...

 86. 86 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Нормално за либерал-комунистите да искат да свалят монархии. Явно след Тръмп, следващата цел на левичарската пропагандна медийна машина е кралското семейство.

 87. 87 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 186 Неутрално

  Бре, да не се окаже, че Меган е била инсталирана от американските неокомунисти. Започнат ли подобни интервюта с ключовите опорки на левундерите, обикновено замирисва на поръчка.
  Другото обяснение е невежество, абсолютно погрешни очаквания и самозабрава.

 88. 88 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4169 Весело

  До коментар [#74] от "Patsis":

  Република Великобритания звучи добре според мен. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 89. 89 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4169 Весело

  Ще има май работа за агент 007?
  —цитат от коментар 75 на azzzy


  Хахаха.... агент 007 гони само лошите злодеи, а не невинни хора както Меган и Хари. :-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 90. 90 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Когато никви се мислят за всякви, настава клета клетост откъм слугинската стая.

 91. 91 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  Мегън "преиграва" а Хари трябва да знае, че Кралицата има и други деца.

 92. 92 Профил на zxi561007005
  zxi561007005
  Рейтинг: 5 Неутрално

  А на някой изобщо направи ли му впечатление колко неграмотно е написана тази статия? Иначе всички много ви бива да давате акъл, кой къде е сбъркал и как трябва да си живее живота...

 93. 93 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1503 Весело

  Абе шегата настрана, ама тази Меган, като й гледам снимките, в България няма да се брои за цветнокожа. Направо си е арийка в сравнение със средното за софийските улици.

 94. 94 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2157 Любопитно

  "Има съвсем очевидни сигнали, преди дори да се оженим, че ще ни бъде наистина трудно. "

  Тогава защо се оженихте напук??

  В Русия съм! В Русия съм!
 95. 95 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4169 Любопитно

  Браво на руснаците и французите , които са показали на цял свят как се постъпва с негодниците със синята кръв.ДА ЖИВЕЕ РЕПУБЛИКАТА, ДОЛУ МОНАРХИЯТА!
  —цитат от коментар 79 на Крадливото ромче


  Първо +++ за коментара ти! Да живее републиката!

  Само ще добавя моето мнение по темата... има и други добри примери от света как по хуманен начин се постъпва с архаична и абсурдна монархическа система. И давам пример с Португалия, Германия, Австрия и най-вече с Гърция и Италия! Там политиците са решили да направят референдум за или против монархическото управление. Разбира се мнозинството гръцки и италиански граждани по един мирен, демократичен и справедлив начин са дали вота си за край на монархията и превръщането на страните им в парламентарни републики.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 96. 96 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1570 Любопитно

  .......клатят МОНАРХИЯТА.......!!!!???!!!!.......аааа ТЯ /монархията/ за БРИТАНЦИТЕ е ФЕТИШ.......!!!!!......та в тоя ред на мисли се съмнявам ,че поданиците на НЕЙНО ВЕЛИЧЕСТВО ше бъдат във възторг от БУНТАРИТЕ...........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 97. 97 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4169 Любопитно

  До коментар [#82] от "georgi nikolov":

  Така е. Ако има добър пример за добра монархия в която кралското семейство е близо до народа си то това според мен е Швеция. И въпреки това си мисля, че няма смисъл от тази архаична институция в 21 век.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 98. 98 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5992 Неутрално

  Меган да не иска да я приемат с отворени обятия?

  Снаха да си не е леко и да спре да циври!

  ДБ: Време е да спечелим България
 99. 99 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2952 Весело

  Леле, леле, лелллеейй! Ужаст, та Ужаст!

  Чак закъснях за работа, че не ми останаха неразплетени покрай съспенса чорапи.

  А в туй семейство май им е карма.
  Първо чичА' му на Хари бе погълнат от Уолис Симпсън, ся Хари от Мегън Маркъл ...

 100. 100 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Театри - щяла да се самоубива , че да не би другите хора който нямат охрана да се самоубиват. Аре у лево манипу;лативна , либерастична .....

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK