Дания ограничава струпването на "хора с незападен произход" в кварталите

Дания ограничава струпването на "хора с незападен произход" в кварталите


Правителството на Дания затяга още повече имиграционната си политика: най-късно след десет години хората "с незападен произход", населяващи определени райони и квартали, трябва да са не повече от 30 на сто. "Дойче веле" разкава за репортаж на АРД.


През цялата 2020 година в Дания са били подадени едва 1500 молби за убежище. За сравнение: през 2015 година, белязана от бежанската криза, броят им е бил над 20 000. Оттогава насам обаче страната постоянно затяга имиграционната си политика.


Първите стъпки в тази насока предприеха тогавашният премиер Расмусен и неговото либерал-консервативно правителство. Когато през 2018 година бе представен т.нар. Закон срещу паралелните общества, Расмусен заяви, че целта е да "изчезнат всички гета".
"Дания без паралелни общества"


"Правителството представя своята стратегия за една бъдеща Дания, в която до 2030 година вече да няма никакви паралелни общества", заяви тогава Расмусен и поясни какво разбира под "паралелни общества":

 • "Квартали, в които прекалено много хора живеят от социални помощи, а твърде малко жители имат работа и някакво професионално образование. Квартали, в които има повече криминални елементи и където жените са смятани за по-малоценни от мъжете, а децата попиват изкривени представи за света и хората. Подобно нещо не бива да съществува в Дания".
Днес в страната все още има поне 15 района с над 1000 жители, които могат да бъдат наречени гета. Там нивото на безработицата е над 40%, престъпността е много над средната за страната, а образователното равнище и доходите са почти двойно по-ниски в сравнение с нивото в заобикалящите ги райони. Правителството определя като "застрашени" още най-малко 25 района.


Жилищен блок в проблемен квартал в Копенхаген.

Жилищен блок в проблемен квартал в Копенхаген.


Управляващите в Дания междувременно се смениха. От лятото на 2019 година властта поеха социалдемократите начело с министър-председателката Фредериксен. Както бяха обещали и в предизборната си кампания, те продължиха твърдия курс на предшествениците си по отношение на чужденците. А сега дори го затягат допълнително.


Законът за паралелните общества ще бъде преработен, обяви вътрешният министър Кааре Дибвад Бек. Жилищните квартали вече няма да бъдат наричани "гета", а най-късно след десет години там трябва да живеят не повече от 30% хора "с незападен произход", вместо сегашните 50 на сто.


Този процес ще бъде направляван и чрез отдаването под наем на социални жилища, обясни вътрешният министър Кааре Дибвад Бек:

 • "Искаме да въведем гъвкави правила за социалните жилищата, така че онези кандидати, които имат работа или изучават професия, да са с предимство пред хората без работа. Общините вече няма да имат право да дават под наем жилища на хора, които са осъдени или са граждани на страна извън ЕС. Така ще успеем да постигнем по-добро размесване на хората с чужд произход сред местните".
Въросът е само как точно ще се постигне това по-добро "смесване" на чужди и местни хора. Бент Мадсен разбира от строителство на социални жилища в Дания - той е водещ експерт в тази сфера. Според неговата преценка, плановете на правителството са просто въздух под налягане. "Това е чисто теоретична цел. За да я постигнат, ще трябва да прехвърлят хиляди хора от "рисковите" райони на съвсем други места."


Още планове


Управляващите социалдемократи обаче държат на своята цел. Сегашната им политика по отношение на чужденците им носи успех, а някои дори вече работят върху нови планове. Наскоро министърът на интеграцията Матиас Тесфайер формулира целта "никакви кандидати за убежище повече". Министър-председателката Фредериксен го коригира, но го стори твърде вяло: "Не можем да обещаваме, че няма да има повече кандидати за убежище, но можем да формулираме една визия за бъдещето - да създадем нова сиистема за даване на убежище и да направим всичко възможно, за да я въведем".

Коментари (120)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  незападен.. в смисъл на инстамбулската или..?

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 2. 2 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Бре, има нещо гнило в Дания..

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 3. 3 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Меридианът между западен и незападен определено го смятат някъде през Будапеща. Ние сме твърдо от страната на турците, арабите и китайците.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Като изключим "хора с незападен произход", всичко друго е 6. Махнете я тая толерантност, че почнахме да повръщаме. Иначе точно така трябва. Поне са почнали. Но, като свършат парите и те ще започнат да реагират по правилния начин. Има време. И в цяла Европа така ще стане. Поне тия дето се усетят навреме.

 6. 6 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Къде някой някъде някого е интегрирал - циганите в България (Румъния, Унгария и т.н.), пакистанците (и подобни) в Англия, турците в Германия, мароканците в Холандия, сомалийците в Швеция... КЪДЕ? Само точат социал и вършат почти всички престъпления, а през останалото време се множат.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 7. 7
  ****

  Този коментар беше изтрит в 21:09 на 19/03/2021 от неговия автор.

 8. 8 Профил на goofy
  goofy
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Под незападен произход явно имат предвид хората, които най-често попадат в определението за паралелно общество, дадено по-горе в статията. Не знам доколко ще издържи обаче една подобна политика на гарантираното цунами от съдебни дела.

 9. 9 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 1131 Неутрално  Ау , расизъм . Долу Дания . Расисти долни . Има нещо гнило в Дания .

  В Дания няма ли BLM ? В края на краищата няма ли Американско Посолство , което да отреагира ?


  Веднага да бъдат обявени санкции срещу режима в Копенхаген .

  Утре Шести американски флот да започне демократични бомбардировки на Копенхаген . 10. 10 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 310 Любопитно

  А как е във Франция?🤢

  Много съм прост
 11. 11 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  Обаче и 30% са прекалено много. Има едно изследване, което показва, че критичната точка (т.е. откритото наглеене на мюсюлманите с претенции за повече джамии, хала храна по учебните заведения, забулване по улиците и др.) започва от 12-15% численост от общото население. Май ще е добре под различни поводи да поекстрадират малко обратно под палмите..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 12. 12 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3010 Неутрално

  Ми няма да проработи.

  По времето на соца имаше роми (политкоректно да го кажа) разселени из кварталите. Във всеки вход на първия етаж роми. Като цяло освен да тероризираха живеещите друг ефект нямаше. То музика, то караници и кавги, то миризми, то разбити врати, то по 15 човека в апартамент, конски каруци под терасата, крадене на пощата и други дребни глупости. Накрая ги върнаха обратно в махалата. 1-2 семейства от целия блок да се цивилизоваха и да си закупиха апартаментите.

  Подобна програма имаше в САЩ (а все още може и да има). И там не проработи. Получи се се същото като в България - тероризиране на живущите в кварталите от тамошните разселени уж за добро за тях.

 13. 13 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1249 Весело

  С плюшени мечета не става ли?

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 14. 14 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1268 Весело

  Искам да чуя (и да видя физиономията) на Стюпида!!
  Бай Ганчо е расист и хомофоб, ама Бай Данчо май го надмина 😂😂😂😂
  Гаааааа😀😀😀😀

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 15. 15 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3926 Неутрално

  Както се казваше в един виц от близкото минало :"късно ечадо, мандалото клопна". Единственият изход е за най - малкото провинение и еднопосочен билет обратно. С цялото домочадие.

 16. 16 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 777 Весело

  До коментар [#4] от "venci4":

  Късно е, Венци.....тези с незападен произход отдавна живеят в Дания...приютени от самата....Дания...живот......само не разбирам що се правят на улави в Дания.....)))

 17. 17 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Трябваше да се сетят преди повече от 10-15 години. Така или иначе Дания ще е една от страните с подменен етнически състав.

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 468 Весело

  Край! Сега спиране на ервросредства, ЕСПЧ и, за капак, БХК да им скъса шортите от съдебни дела. #Расисти, #фашисти, #оставка. :) :) :)

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 20. 20 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3545 Весело

  Хе.... :)....
  Маските вече наистина падат......

  Bukalemun
 21. 21 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3545 Неутрално

  До коментар [#17] от "Дисидент в ЕССР":

  Трябваше да се сетят преди повече от 10-15 години
  ========
  Напротив....
  Те ги приеха тогава умишлено.....
  За да се гаврят с тях за в бъдеще.....
  Това е тяхната ценност....

  Bukalemun
 22. 22 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Дано това да е искрата,която да запали огъня на прочистването от всякакви „мангали“,които не желаят да се интегрират в западните общества.

 23. 23 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2407 Неутрално

  Най-доброто размесване се постига через смесените бракове. Да вземат пример от Австро-Унгария и Руската Империя/СССР как са размествали мъжкото население къде доброзорно, къде с материални стимули (военна служба далече от родният край, добро заплащане пак далече от родният край и т.н. и в крайна сметка смесените бракове се появяват)

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 24. 24 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2407 Любопитно

  Какво значи "незападен вид"? Този филм май вече е сниман 1933-1945 година ама с друг термин - "ариец". Знае се как завърши за "арийците"

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 25. 25 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3545 Неутрално

  До коментар [#24] от "DDR":

  Какво значи "незападен вид"?
  ========
  Възможно най меката форма на изразяване....на нещо ужасно....!

  Bukalemun
 26. 26 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 613 Весело

  До коментар [#21] от "eti mehter":

  Кои са тея ценности, я кажи?
  Забулването? Неяденето на свинско?
  Ръгането с нож? Пропускам ли нешо важно?
  А да, ама как, изображението на Моамед.
  Тея хора що не мислиха като отиваха в Дания - ама там изобразяват Моамед на картинки, как ще го приема аз това, няма да ходя в Дания.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 27. 27 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Тук преди години подобни опити бяха съпътствани с екзотики ,като кон ня четвъртия етаж.

 28. 28 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 114 Неутрално

  Kои са хората с “незападен произход”? Щото усещаш, че си в Дания тогава, когато кравите станат по-красиви от жените.

 29. 29 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 3079 Неутрално

  "През цялата 2020 година в Дания са били подадени едва 1500 молби за убежище. "
  *
  Какво значи "едва"? В коят близка до Дания държава се води война,че да има бежанци?
  Иначе браво за това, че има приемственост по отношение на политиката към нелегалните мигранти.
  Казват го без увъртане и без политическа коректност:
  "Квартали, в които прекалено много хора живеят от социални помощи, а твърде малко жители имат работа и някакво професионално образование. Квартали, в които има повече криминални елементи и където жените са смятани за по-малоценни от мъжете, а децата попиват изкривени представи за света и хората. Подобно нещо не бива да съществува в Дания".
  Дано и в другите западни държави се осъзнаят, че трябва да се направи нещо по въпроса и да принудят получателите на социал да се хванат на работа.

 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  Колкото отиваме по-на север в Европа, толкова по-правилно и точно реагират правителствата.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Неутрално

  "Управляващите в Дания междувременно се смениха. От лятото на 2019 година властта поеха социалдемократите начело с министър-председателката Фредериксен. Както бяха обещали и в предизборната си кампания, те продължиха твърдия курс на предшествениците си по отношение на чужденците. А сега дори го затягат допълнително."

  Много интересен пасаж. И много показателен пример за преследване на дългосрочни национални цели. Не се задава въпроса "какво да се направи?". А се търси отговор на въпроса "как да се направи по-добре?".

 32. 32 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#1] от "diq55699032":

  Обяснявам ти. Ти влизаш в определението незападен !

 33. 33 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1790 Неутрално
 34. 34 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3340 Неутрално

  До коментар [#14] от "venci4":

  "Искам да чуя (и да видя физиономията) на Стюпида!!
  Бай Ганчо е расист и хомофоб, ама Бай Данчо май го надмина 😂😂😂😂
  Гаааааа😀😀😀😀"
  ==========
  Ий ся ша ти обясни, че това се отнася само за тъмни балкански субекти от Харманли, Хасково, Храбрино и Хвойна.
  Тези от Пакистан, Афганистан и Татарстан са си същи демократи и не правят прблеми!

  Еретик
 35. 35 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Весело

  До коментар [#3] от "cinik":

  Меридианът между западен и незападен определено го смятат някъде през Будапеща....
  —цитат от коментар 3 на cinik


  Будапеща? Чувал съм, че когато слизат от влака на Gare du Nord в Париж скандинавците казват "Пристигнахме в Ориента".

 36. 36 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 918 Неутрално
 37. 37 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3545 Весело

  Въросът е само как точно ще се постигне това по-добро "смесване" на чужди и местни хора.
  =======
  Датския зов за кръвосмешение е неизмерим....
  Защо бързат толкова....?
  Нека процеса е естествен....

  Bukalemun
 38. 38 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  "Така ще успеем да постигнем по-добро размесване на хората с чужд произход сред местните".
  Може да идете в Столипиново майна, да видите какъв резултат се получава от "смесването"

 39. 39 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Трябва да се приеме закон забраняващ строеж на джамии!
  Няма ли джамии, гетата ще се опразнят от само себе си!

 40. 40 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  До коментар [#37] от "eti mehter":

  Не че нещо ма...имаш ли идея какво е кръвосмешение?

 41. 41 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3010 Неутрално

  Колкото отиваме по-на север в Европа, толкова по-правилно и точно реагират правителствата.
  —цитат от коментар 30 на Храбър


  Дания е някакво изключение. Съседна Швеция вече е загубена кауза. Там хем са повече, хем шведите са тотално политкоректни и не искат да признаят проблема. За капак са забранени всякакви статистки по етнос, раса, вяра и пр.

  Норвегия също ги приема на кило, Финландия е някъде по средата.

 42. 42 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3010 Неутрално

  Всъщност Дания е единственото изключение от тотално политкоректния и промит западен избирател, който позволява на политиците да вкарват мигранти от кол и въже.

  И може би тя е страната с най-малко мигранти и такава, която признава проблема и се опитва да ги ограничи мигрантите и се опитва да намери някакво решение.

 43. 43 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3545 Неутрално

  До коментар [#40] от "uq":

  Въпроса ти е неправилен....
  Питай защо Дания краде генофонд посредством демократичните лостове...?

  Bukalemun
 44. 44 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  До коментар [#43] от "eti mehter":

  Нидерландия всъщност е първа

 45. 45 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2357 Неутрално
  Остберлинчаните са от източните.

 46. 46 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4167 Неутрално

  Крайно време беше да спреем да си играем на либерална слободия!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 47. 47 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Неутрално

  До коментар [#24] от "DDR":

  Какво значи "незападен вид"? ...
  —цитат от коментар 24 на DDR


  Всичко на изток от Виена. Качете се някой път на самолет на "България Еър" от Виена до София и повече няма да питате.

 48. 48 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Гадни фашисти, това мога да кажа само! Да вземат челен пример от Швеция :)

 49. 49 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#40] от "uq":Въпроса ти е неправилен....Питай защо Дания краде генофонд посредством демократичните лостове...?
  —цитат от коментар 43 на eti mehter


  Ама верно? Краде някаква невероятна ценност - азиатски генофонд???

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 50. 50 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#9] от "bxr35608444":

  Тия са направо за бойкот от всички либрерално прогресивни движения. А.. ама чакай, има ли нещо датско дето може да се бойкотира... Може би датската шунка :) :) :)

 51. 51 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3545 Неутрално

  До коментар [#44] от "uq":

  Ама те всичките не бяха ли умни и напреднали нации?
  Има си много по практични методи за набавяне на чужди генофондове....
  Могат да си набавят сперма откъдето и както си поискат.... Без майтап!
  Така нито ще има гета......нито други разходи....

  Bukalemun
 52. 52 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Разстроено

  До коментар [#4] от "venci4":

  Браво, първи сред толерастките държави се усетиха какво ги очаква ако не се вземат кардинални решения. Дано не е късно само..
  —цитат от коментар 4 на venci4


  За Дания може и да не е късно. Ама за България е. Тук местните бастисаха държавата преди да дойдат мигрантите. Които затова я и заобикалят.

 53. 53 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  До коментар [#51] от "eti mehter":

  Ами да, умни и напреднали са, за разлика от населението на териториите на бозата, което още бие жените и мрази расизма и негрите

 54. 54 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1068 Весело

  Kои са хората с “незападен произход”? Щото усещаш, че си в Дания тогава, когато кравите станат по-красиви от жените.
  —цитат от коментар 28 на SerenaLipuma


  Ти явно по на запад от ФакултетО не си бил...била...билО май е най добре-аморфно такова😀 К'Ъф ти беше джендърОТ кат' написа този коментар? Мачо'сексистски, ама с аватар на мацка😀 БЪЧ😀?!?

  Апропо, изразът "...Щото усещаш, че си в ..."еди къде си" когато кравите станат по-красиви от жените..." го приписват на французите за Белгия.

  В Дания (и в цялото Скандинавие, без Финланд където не съм хойкал) мацките бяха и си останаха СУПЕР-ЛИЧЕН ОПИТ поне веднъж годишно от есента 69 (1969) до...преди 10-12 г (от 2009 не съм бил там)😀

  Иначе...опитът описан в статията е интересен. Но съм бая песимистичен: Твърде късно...

  Да му мисли следващото поколение...
  До коментар [#28] от "SerenaLipuma":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 55. 55 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Като цяло това са прекрасни новини! БРАВО, Дания!

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 56. 56 Профил на Гошко Мастичката
  Гошко Мастичката
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Kои са хората с “незападен произход”? Щото усещаш, че си в Дания тогава, когато кравите станат по-красиви от жените.
  —цитат от коментар 28 на SerenaLipuma


  Да,бе... Датчанките са си доста добре визуално. Който не е бил там, той не знае.

  Ще ви изрием...
 57. 57 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4153 Весело

  Много наши сънародници изглеждат “ не западно”

  klimentm
 58. 58 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  Всеки с проблемите си!
  В България сме налазени от едни бели цигани, създали цели анклави по Черноморието.
  Проблеми с интегрирането - различна (не)култура, не плащат данъци, искат училища на маминия им език, искат да им се говори на извратения (от тях) български, канят се да правят "референдуми" и "републики", защото където били, там им било бащиния.
  За покупка на "недвижимость" в България са получавали безлихвени кредити от своя президент - убиец с цел покупка-колонизация.
  Кога у нас ще има правителство, което ще въведе împot foncière (данък сгради) поне колкото е във Франция за нежители на ЕС?!
  Защото само така ще прогоним наглите колонизатори.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 59. 59 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3545 Весело

  До коментар [#53] от "uq":

  Да но биологичния критерий за живот предпочита вторите.....
  Случая с Covid 19 е поредното доказателство в това отношение....
  Живота като биологична форма.....не гледа кой може да лети в космоса или е разбил атома.....
  Живота си е живот....

  Bukalemun
 60. 60 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бати расистите и исламофобите тия датчани.

 61. 61 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1594 Неутрално

  До коментар [#25] от "eti mehter":

  "Какво значи "незападен вид"?
  ========
  Възможно най меката форма на изразяване....на нещо ужасно....!"

  Турците - в Турция. Колко да е ужасно. Или ще живееш по правилата на държавата в която си отишъл или чемодан, вокзал и обратно.

 62. 62 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Весело

  До коментар [#28] от "SerenaLipuma":
  До коментар [#54] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Уж сте пътували по-света пък не знаете - когато кравите станат по-красиви от жените разбирате, че вече сте в Швейцария.

 63. 63 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3545 Весело

  До коментар [#57] от "klimentm":

  Има лесно.....
  Погледни внимателно картата на света.....
  Вземи я и я обърни с 'главата надолу'.....
  Тогава ще спиш по спокойно.... :)

  Bukalemun
 64. 64 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1594 Неутрално

  До коментар [#54] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  "Ти явно по на запад от ФакултетО не си бил...била.."

  Еее как бе? Ходи при братчеда от Филиповци всяка седмица.

 65. 65 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1068 Весело

  "Управляващите в Дания междувременно се смениха. От лятото на 2019 година властта поеха социалдемократите начело с министър-председателката Фредериксен. Както бяха обещали и в предизборната си кампания, те продължиха твърдия курс на предшествениците си по отношение на чужденците. А сега дори го затягат допълнително."Много интересен пасаж. И много показателен пример за преследване на дългосрочни национални цели. Не се задава въпроса "какво да се направи?". А се търси отговор на въпроса "как да се направи по-добре?".
  —цитат от коментар 31 на Един препатил


  Ами има и политици които се стремят да бъдат и държавници, и да мислят ГОДИНИ НАПРЕД за доброто на нацията! Не само "до следващите избори". В Дания явно има такива, в този аспект😀
  До коментар [#31] от "Един препатил":

  ----------
  До коментар [#43] от "eti mehter":Нидерландия всъщност е първа
  —цитат от коментар 44 на uq


  С мароканците?!? Нейсе тези от биФшите им колонии...Нещо МНОГО СБЪРКАНО се получи от това "мулти-култи"!!! През 70те "мулти култи" беше ресторанти от екзотични места : В Скандинавия гръцки и 'талянски ресторанти бяха "мулти'култи" през 70те, в ЛОндон-няколко години преди това (когато паки'тата бяха по ниски от тревата и по кротки от водата😀) Говоря ОТ ЛИЧЕН ОПИТ!!!
  До коментар [#44] от "uq":

  ----------

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 66. 66 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4153 Весело

  До коментар [#63] от "eti mehter":

  Аз спа спокойно, не ме интересува никак кой как изглежда, каква религия изповядва или с кого и с колко си ляга, имам един критерии - важно е да се опитваш да си добър човек, нищо повече!

  klimentm
 67. 67 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#28] от "SerenaLipuma":До коментар [#54] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Уж сте пътували по-света пък не знаете - когато кравите станат по-красиви от жените разбирате, че вече сте в Швейцария.
  —цитат от коментар 62 на Един препатил


  Не, този виц е за германките, впрочем и колегата поляк го знае, само дето го разказва малко по-иначе!

  Това в Дания важи ли за българи? Питам за една приятелка от Лудвигсбург!

 68. 68 Профил на Гошко Мастичката
  Гошко Мастичката
  Рейтинг: 626 Неутрално

  [quote#54:"МОЙШЕ ТОЛКОЗ"][/quote]

  Това за французите и Белгия е вярно, с тая разлика, че белгийките са си доста "ухватни".😁

  Ще ви изрием...
 69. 69 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Всеки с проблемите си!В България сме налазени от едни бели цигани, създали цели анклави по Черноморието.Проблеми с интегрирането - различна (не)култура, не плащат данъци, искат училища на маминия им език, искат да им се говори на извратения (от тях) български, канят се да правят "референдуми" и "републики", защото където били, там им било бащиния.За покупка на "недвижимость" в България са получавали безлихвени кредити от своя президент - убиец с цел покупка-колонизация.Кога у нас ще има правителство, което ще въведе împot foncière (данък сгради) поне колкото е във Франция за нежители на ЕС?!Защото само така ще прогоним наглите колонизатори.
  —цитат от коментар 58 на Торбеш


  За тези няма интеграция.

 70. 70 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#28] от "SerenaLipuma":До коментар [#54] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Уж сте пътували по-света пък не знаете - когато кравите станат по-красиви от жените разбирате, че вече сте в Швейцария.
  —цитат от коментар 62 на Един препатил


  Не, този виц е за германките, впрочем и колегата поляк го знае, само дето го разказва малко по-иначе!

  Това в Дания важи ли за българи? Питам за една приятелка от Лудвигсбург!

 71. 71 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#28] от "SerenaLipuma":До коментар [#54] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Уж сте пътували по-света пък не знаете - когато кравите станат по-красиви от жените разбирате, че вече сте в Швейцария.
  —цитат от коментар 62 на Един препатил


  Не, този виц е за германките, впрочем и колегата поляк го знае, само дето го разказва малко по-иначе!

  Това в Дания важи ли за българи? Питам за една приятелка от Лудвигсбург!

 72. 72 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  европейски расизъм

  без ЛГБТИЖЗКХЙФ в Унгария не можело, ама без незападни (т.е. без тъмнозелени) в Дания е вече друго нещо.

  докато тройната коалиция разпарчетосваше де що имаше останало от предните, запдните държави проспивайки превземането ни пилеха на главите как много малко им трябвало на сиганите да се интегрират и да стане чудото на чудесата - да се роди работлив сиганин.

 73. 73 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1169 Любопитно

  "" "Правителството на Дания затяга още повече имиграционната си политика: най-късно след десет години хората "с незападен произход", населяващи определени райони и квартали, трябва да са не повече от 30 на сто." "" ".
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  Това не е нито либерално, нито демократично, нито мултикултурално, нито глобалистично. Ако българското правителство обяви една такава имиграционна политика каква ли щеше да бъде реакцията срещу него от всички либерални и мултикултурални организации. И какви ли статии щяха да се публикуват в Дневник срещу това решение на българското правителство?

 74. 74 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1068 Весело

  До коментар [#28] от "SerenaLipuma":До коментар [#54] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Уж сте пътували по-света пък не знаете - когато кравите станат по-красиви от жените разбирате, че вече сте в Швейцария.
  —цитат от коментар 62 на Един препатил


  Ааа, ХИЧ БИЛЯ не си прав😀 В Швейцария мацките са страхотен микс (външно и по обноски) между французойки, 'талянки и "швитц'дойч"😀 Младите де (а там се женят рано)😀 После стават ЕДНИ КОРЕКТНИ......Ама поне не пискаха обидено като им отвориш вратата😀
  До коментар [#62] от "Един препатил":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 75. 75 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Много наши сънародници изглеждат “ не западно”
  —цитат от коментар 57 на klimentm


  А ти да не си рус и синеок викинг? Датчаните имат интересни черти на лицата, не всеки може да мине там за западняк!

  Впрочем ако всичко в статията е истина скоро Дания трябва да получи предупреждение от ЕС за спазване на законноста!

 76. 76 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3545 Неутрално

  До коментар [#75] от "Dariya Koleva":

  Никога няма да стане....

  Bukalemun
 77. 77 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1169 Весело

  Веднага трябва да се създаде движение "Живота на хората с незападен произход има значение"

 78. 78 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4153 Весело

  До коментар [#75] от "Dariya Koleva":

  Не, аз съм нисък и трътлес, с тъмен тен и черна къдрава коса, лицето ми е месесто и кръгло като луна, а над голямата ми уста с няколко зъба се е надвесил огромен нос. Искаш ли снимка?!

  klimentm
 79. 79 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Жалко за датчаните, живял съм там в началото на 90-те на миналия век. Работливи хора, а дворовете им без огради. С какво са се захванали сега с тези мързеливци навлеци, не могат да ги направят датчани!

 80. 80 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  "Подобно нещо не бива да съществува в Дания"
  То никъде не трябва да съществува, ама ние нямаме акъл и воля да го направим.

 81. 81 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4153 Весело

  До коментар [#75] от "Dariya Koleva":

  Прочие ти от де знаеш как наистина са изглеждали викингите да не си виждала Рагнар на живо?!

  klimentm
 82. 82 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4489 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Струпвания произхождани от чужди райони,
  главно, с источен произход.

  Правилно.
  Европа Не надо на источен болшефил
  расисткофил Фашистка награда

  "Дания ограничава струпването
  на "хора с незападен произход"
  в кварталите"

 83. 83 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#75] от "Dariya Koleva":Никога няма да стане....
  —цитат от коментар 76 на eti mehter


  Защо да не стане, Ети?

  Тези датчани поне да искат да ограничават струпване на хора с НЕЕВРОПЕЙСКИ произход.

  Това "незападен" е много дискримибиращо!

 84. 84 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#75] от "Dariya Koleva":Прочие ти от де знаеш как наистина са изглеждали викингите да не си виждала Рагнар на живо?!
  —цитат от коментар 81 на klimentm


  В Германия съм гледала поне 10 докуфилма за викинги, освен това сме ходили на почивка в Швеция. Пътували сме през Дания.

  И затова мисля че знам как е изглеждал един викинг!

  Ти би ли ми казал най-типичното на нидерландците?

 85. 85 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Няма какво да затягат, да спират! Не е нормално да отидеш в една бяла държава и всеки втори да е черен или арабин, така както не би било нормално в една африканска или арабска държава всеки втори да е риж! Само дето рижите не се блъскат да ходят в държавите на тези, които не само се блъскат да живеят на запад, но даже си мислят, че им е бащиния някак си.

 86. 86 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2966 Неутрално

  Жалко за датчаните, живял съм там в началото на 90-те на миналия век. Работливи хора, а дворовете им без огради. С какво са се захванали сега с тези мързеливци навлеци, не могат да ги направят датчани!
  —цитат от коментар 79 на ck


  —-
  Протестанти, трябва да работят за да са праведни, нещо като 11-та Божа Заповед.

  Любовта ще спаси света!!!
 87. 87 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1723 Весело

  Представям си ако Макрон се пробва с подобен закон във Франция.

 88. 88 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3545 Неутрално

  До коментар [#75] от "Dariya Koleva":

  Няма да стане в смисъл.....с предупреждението.....

  Bukalemun
 89. 89 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  "Хора с незападен произход" - това даже и на нашето соросоидес няма да им хареса. А за мене е пълна отврат!
  И тези ли са "нашите съюзници"? Какво точно ни свързва с тях?
  Имало там някакви "наши" берачи на нарциси и броколи. Ми да им ги подарим и да приключим.

 90. 90 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Е не, нали бяха само жени и деца?!

 91. 91 Профил на Elan Morin
  Elan Morin
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Датчаните още преди 10-на години бяха изчислили, че не могат да интегрират пълноценно повече от X човека на година, мисля, че ги бяха сметнали на 5000 или 15000.
  Което е скандално малко на фона на немско-меркелските фантазии, но вероятно е доста по-близо до реалността.

 92. 92 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3095 Неутрално

  Ох, добре че ЛГТБИнмфтс общността е предимно със западен...
  —цитат от коментар 7 на Птоломей Едно


  нормалните семейства са око 25-30% от населението, другото пришелец и нетрадиционна сексуална ориентация!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 93. 93 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Браво! Една нормална страна. Без руската изостанала диващина и хамериканската блм фетиши и толерастия!

 94. 94 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Под незападен произход явно имат предвид хората, които най-често попадат в определението за паралелно общество, дадено по-горе в статията. Не знам доколко ще издържи обаче една подобна политика на гарантираното цунами от съдебни дела.
  —цитат от коментар 8 на goofy


  Поставено е някакво начало, нещо като политика или доктрина, която да е работеща, и с времето ще могат да я усъвършенстват - и което е по-важно, тя вече продължава повече от един мандат!
  Между другото този проблем го има и у нас - при това с местни хора, а не с емигранти!

 95. 96 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Между другото този проблем го има и у нас - при това с местни хора, а не с емигранти!
  —цитат от коментар 94 на historama


  И тъкмо бях намерил нещо като признак за формирането на гета - там където "децата не ходят на детска градина или на училище". От година насам това е в цяла България!

 96. 97 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 325 Неутрално

  Да си представим за момент че думата “Дания” в статията беше заменена с думата “Китай”.

  Какъв ли немислим вой щеше да настане. 😆

 97. 98 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1268 Любопитно

  Да си представим за момент че думата “Дания” в статията беше заменена с думата “Китай”.Какъв ли немислим вой щеше да настане. 😆
  —цитат от коментар 97 на dpnps


  Няма как, цивилизованият човек не плюска кучета и прилепи, не краде технологии и не ходи по голяма нужда безразборно по улиците...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 98. 99 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#4] от "venci4":

  Да му мисли нетолерантна раша със всичкото узбек,киргиз ,таджик,чеченец,дегестанец и сякви знайни и незнайни джихадисти

 99. 100 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 588 Неутрално

  Датчаните още преди 10-на години бяха изчислили, че не могат да интегрират пълноценно повече от X човека на година, мисля, че ги бяха сметнали на 5000 или 15000.Което е скандално малко на фона на немско-меркелските фантазии, но вероятно е доста по-близо до реалността.
  —цитат от коментар 91 на Elan Morin


  Германия и Франция опропастиха Европа, особено Германия, Франция все пак наложи мерки на кокошките, снасящи по 12 деца в рамките на един живот и забрани полигамията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK