ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът, активността и мандатите са от ЦИК при 100% обработени протоколи

Управляващият посолството в Скопие е извикан от МВнР заради македонците с българско самосъзнание

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5266 Неутрално

  Миналата седмица братските северномакедонски медии пак избълваха куп нечистотии по България - лъжа било, че в Македония живеят десетки хиляди българи, понеже само 328 души се били регистрирали да гласуват за нашите избори.

  [email protected]
 2. 2 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5637 Неутрално

  "Бугари" е мръсна дума в Македония.
  А в Италия тази дума (Булгари) е луксозна марка, докато думата "мачедония" се използва за "плодова салата".

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5266 Неутрално

  Антибългарската вълна и омразата, които се изсипаха върху певеца от Евровизия с българско гражданство показват, че нашата неотстъпчивост за членството на страната в ЕС е напълно правилна.

  [email protected]
 4. 4 Профил на 53stinki
  53stinki
  Рейтинг: Неутрално

  Бесарабски българин на чист руски език ти обяснява, че е истински българин. А македонец, на чист български ти казва, че не е българин. Баси шашавата работа.

  Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното!
 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5266 Неутрално

  Югославия не съществува и, ако те искат да станат част от Европейския съюз трябва да забравят великомакедонистката идея и фалшивата „македонска нация“, изкуствено създадени в болшевишката лаборатория на Сталин, с помощта на Георги Димитров в полза на Тито.

  [email protected]
 6. 6 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Когато граждани на РСМ са преследвани за това, че имат български самосъзнание, ипотърсят правата си, ние трябва да ги защитим по всякъкъв начин, включително и с търсене на отговорност. Само така тези хора ще почувстват, че имат България зад тях. И това ще е пример за много други. Ако ги изоставим - загубени сме.

 7. 7 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2511 Неутрално

  Кога България ще постави официално въпросът пред Македония за издадените 100 хиляди български паспорта на македонци? Тоест, какво правим със 100 хиляди българи в Македония?! Разбирам, неудобството по темата в Скопие... Но българската външна политика към Македония е много глупава и непоследователна.

  Бивш tww09306483.
 8. 8 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4309 Неутрално

  " България ще продължи да полага всички необходими усилия в съответствие с принципите на международното право, за да защитава правата на българските граждани и гражданите, деклариращи българска идентичност, навсякъде по света," завършва съобщението."

  България до сега не си е мръднала пръста да защитава българите в чужбина и особено българите в Македония. Дано поне от сега започне да ги защитава. Случаи с погроми и малтретиране на българи в Македония има много. Не е само случая с Гарванлиев , който има българско гражданство и който само заради това сега искат да го сменят като техен участник в Евровизия.

 9. 9 Профил на mls35596647
  mls35596647
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Езикът на омразата е кофти работа, когато го използват срещу нас, но иначе е много якичко, когато ние го използаме, не?

 10. 10 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всеки един ден България трябва да се бори с агресивния и дивашки скопския расизъм /унижаване и обиди срещу монголоидната раса - татари и монголи/ и кощунственото антихристиянско поругаване паметта на всички наши предци - светци, духовни водачи или революционери, родени и живели до 1944 г. на територията на днешната РСМ или пресилили се оттам в днешна България! България признава истината, закрепена в Договора от Преспа, че днешните славяни в РСМ нямат никаква връзка с македонците - нито етническа /македонците са били гърци/, нито езикова, нито културна! Създадената от титовите комунисти /комунисти=фашисти, както в Пражката декларация от 2008 г. Европа прие/ расистка и агресивна/антибългарска територия, прекръстена от гърците на РСМ, няма място в цивилизования ЕС!

 11. 11 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  Дневник, защо не публикувате и коментирате предложенията на Зелените в ЕП във връзка с резолюцията за РСМ. Правителството трябва незабавно да вземе отношение, а нашите представители да се активизират. Ал. Йорданов - къде си да те чуем?

 12. 12 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Прагматизмът в отношенията с БЮРМ изключва всякакви братски жестове повече. Югославяните ще бъдат съдени само и изключително по техните действия.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 13. 13 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Кучето скача според тоягата, югославянинът - също. В отношенията със Скопие и Белград трябва повече тояга и по-малко морков. Особено трябва да се наблегне на санкции към Сърбия, която напоследък се е върнала към политиката на Милошевич.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 14. 14 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 840 Неутрално

  България трябва да защитава българските граждани в Северна Македония ежедневно. Трябва да разберат югоносталгиците, че с България гаври не могат да си правят.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 15. 15 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2074 Неутрално

  Трябва да сме особено внимателни и едновремено с това абсолютно неотстъпчиви в съблюдаване правата на хората, които определят себе си като българи в процеса на преброяване при братята ни!
  Ще бъде засилен неимоверно натиска над всички хора, деклариращи българско самосъзнание!
  Ще бъдат създадени всички пречки пред това да се заявят като такива!?
  Всичко това трябва да бъде документирано и показано в ЕС, ЕК и ЕП!

 16. 16 Профил на Виктор
  Виктор
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Захариева не може да се отнася с други хора, както с българите. Вече е прочетено.

  Сприте да говорите глупости, защото ще ни завлечеш всички в бездната. Особено блгарите. Смущавате България с поведението си.

  Ви четат от света.

  https://just-access.de/access-to-the-eu-and-justice-denied/?fbclid=IwAR1X8-e9AIVdQLxy3wWZDkFGLExkzoLEf20RsP5sJRRF9Zjfd6yvLMIo29w

  - Покоiниiо А.А. Ростковцки не iеднаш кажуаше: « бугарите мисл’ат, оти само они имаат ум на светов, а сите друзи сет будали. Кого мисл’ат они да излажат со статиiите во « Право » и друзите ноини, оти македонците сакаат Македонија за македонците? Знеме ниiе многу арну, шчо сакаат они » (За македонцките работи, К. Петков Мисирковъ, 1903 г.)
 17. 17 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 8 Неутрално

  РСМ е създадена от кръвожадни антибългарски комунисти - АСНОМ, и с това славяните в РСМ се "гордеят" - гордеят се, че са създадени от един тоталитарен комунистически режим, равен на фашистките режими, както цивилизована Европа категорично отсъди 2008 г. Какъв ЕС, каква подкрепа! Основните ценности на Европа се поругават в РСМ - докога в РСМ ще има паметници на тоталитарния комунистически режим и неговите функционери? Къде в Европа има паметници на фашисти, като в Скопие на комунисти? Кога Скопие ще се покае и отрече от зверствата на своите създатели-комунисти? Ще прочетат ли някога в Скопие и ще приемат ли, че Европа отдавна е осъдила тоталитарните комунистически и фашистки режими. Ето какво приема Европа, за разлика от комунистическо Скопие: "Призоваваме към1. Постигане на общоевропейско разбиране, че както нацистките, така и комунистическите тоталитарни режими - всеки от тях оценяван и съден по собствените му ужасни "заслуги", са разрушителни в своята политика насистемно прилагане на крайни форми на терор, потъпкват всички граждански и човешки свободи, започвайки агресивни войни, и като неразделна част от идеологиите им - изтребват и депортират цели нации и общностни групи; и като такива те трябва да бъдат смятани за най-голямото зло, поразило ХХ в.,2. Признание, че много престъпления, извършени в името на комунизма, трябва да бъдат определени като престъпления срещу човечеството, служейки за предупреждение за бъдещите поколения, по същия начин, по който нацистките престъпления са оценени от Нюрнбергския трибунал,3. Формулиране на общ подход към престъпленията на тоталитарните режими, сред които и на комунистическите режими, и създаване на ясна представа навред в Европа за комунистическите престъпления, за да се изградинедвусмислено общо отношение към престъпленията на комунистическите режими, 4. приемане на закони, които ще позволят на съдилищата да съдят и осъждат извършителите на комунистически престъпления и да обезщетяват жертвите на комунизма,5. гарантиране на принципа на равнопоставено третиране и недискриминиране на жертвите на всички тоталитарни режими,6. натиск от страна на европейската и международната общност за ефективно осъждане на комунистическите престъпления в миналото и за безкомпромисна борба срещу продължаващите комунистически престъпления." Пражка декларация за европейската съвест и комунизма, юни 2008 г.

 18. 18 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1869 Неутрално

  Чакам изявления на известните с позициите си Смилов, Дайнов, Кънев и други, които да обяснят колко са лоши постъпките на Външно.

 19. 19 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#16] от "Виктор":

  Г-не с вентилатора, всеки ден Европа трябва да се запознава и да чете, че единствената съвременна държава, създадена от престъпен тоталитарен режим, както Европа, определи всички комунистически и фашистки режими, е РСМ! Единствено в РСМ се славят и до днес дейци на престъпния комунизъм - комунистите на АСНОМ = фашистите на Мусолини или национал-социалистите на Хитлер, както не ние, а Европа в Прага 2008 отсъди! Чудно ли е тогава, че скопските крадци /комунисти=фашисти/ викат: Дръжте крадеца! и обиждат българите, че били фашисти, когато фашисти=комунисти се славят днес само в Скопие! И другата "северна" държава - КНДР!

 20. 20 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5266 Неутрално

  Македонският елит е създаден и отгледан от Белград. Голяма част от тези хора са манипулирани от сръбските специални служби и затова водят лицемерна политика към нас!

  [email protected]
 21. 21 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5266 Неутрално

  До коментар [#16] от "Виктор":

  Нека четат !
  Ние имаме сметка Северна Македония да бъде интегрирана в ЕС, но нямаме сметка това да стане за сметка на българите!

  [email protected]
 22. 22 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Бъгария има в досието 15 присъди на международни институции, по дела от Македонци в България, които не могат да осъществят правата си. Питам се, защо няма такива дела от Българи в Македония? Защо Граванлиев не подигне дело в съда за човешки права в Хаг? Пита ли, изобщо, някой Васил Гарванлиев, дали той иска защитата от Захариева, Трифунов, Каракачанов? Дали самия той се чувства обесправен в Македония? Жалко е поведението на българските политици. Особено преди изборите. Тези жалки действия са само за вътрешно използване между простата рая. Европа знае истината
  https://bgnes.bg/news/skandalni-popravki-sreshchu-b-lgaria-v-doklada-na-ep-za-napred-ka-na-severna-makedonia/

 23. 23 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Бъгария има в досието 15 присъди на международни институции, по дела от Македонци в България, които не могат да осъществят правата си. Питам се, защо няма такива дела от Българи в Македония? Защо Граванлиев не подигне дело в съда за човешки права в Хаг? Пита ли, изобщо, някой Васил Гарванлиев, дали той иска защитата от Захариева, Трифунов, Каракачанов? Дали самия той се чувства обесправен в Македония? Жалко е поведението на българските политици. Особено преди изборите. Тези жалки действия са само за вътрешно използване между простата рая. Европа знае истината
  https://bgnes.bg/news/skandalni-popravki-sreshchu-b-lgaria-v-doklada-na-ep-za-napred-ka-na-severna-makedonia/

 24. 24 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Похвално е, че Захариева се държи по-мъжки от мъжете около нея - защо в ЕНП например никой от ГЕРБ не повдигна въпроса, че членува партия - ДПМНЕ, която не споделя ценностите на ЕНП и не намира за престъпни тоталитарните режими - комунистическите и фашистките, не осъжда престъпленията на престъпниците комунисти и фашисти, отрича техните зверства и жертви. И как може да бъде иначе - ако ДПМНЕ стане нормална европейска партия и сподели ценностите на Европа и ЕНП, в това число осъди престъпленията на комунизма и фашизма, Мицкоски трябва още утре да бъде тричан за опашката на коня на гръка Александър, дето са го накиснали в един шадраван насред Скопие, защото е признал по този начин, че Скопие е единствената съвременна държава създадена от престъпници - комунисти. Затова, кога Скопие ще стане европейска държава - никога!

 25. 25 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2012 Любопитно

  Дневник упорито си кръщава гражданите на рсм "македонци" 😀

 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7530 Неутрално

  До коментар [#7] от "Petleshev":

  Защо не дойдат в България тези българи? Ами, като вземат паспорта, тръгват към Европа и САЩ.

 27. 27 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Какъв става македонеца, като го изкъпеш в банята? Чист българин!

 28. 28 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 203 Неутрално

  "Повод за разговора са зачестилите прояви на език на омразата" Айде бе, не думай. Много оригинално. То е кофти да си сложен, пък кат си прост е лесно - каканижеш все едни и същи глупости и си пърпориш като съветски трактор.

 29. 29 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  Абе тези сев.мак. няма ли да се научат че всеки път ще ги лумкаме по главите докато не си научат урока?

 30. 30 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  До коментар [#27] от "ivanpopov":

  Този виц вече не е актуален. Няма държава Македония (според ООН никога не е имало). Държавата се казва република Северна Македония ( бивша FYROM) - гражданите ѝ са северномакедонци.

 31. 31 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 439 Весело

  До коментар [#22] от "Димитров":

  Я, още един вентилатор обяснява кое как било в Европа. България за вас е Европа, подсърбине...

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 32. 32 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Пита ме един приятел: Добре, де - откъде у тези северномакедонци тази паталогична клептомания, все да откраднат от някой - от гърците минало, от нас светци и герои? Нищо сложно за обяснение! Европа веднъж и завинаги осъди всичко "сътворено" от комунизма и фашизма като престъпление срещу човечеството, съответно комунистите и фашистите осъди като престъпници. Никой не оспорва това - нито 2008 г., нито днес. Чие творение от 1944 г. е държавата на славяните в бившата Вардарска Бановина? На престъпниците-комунисти на Тито и АСНОМ, разбира се! Има ли друга държава в днешна Европа, създадена от обявени и заклеймени от цяла цивилизована Европа като престъпници - няма! Спомнете си сега каква беше практиката на комунистите и у нас. Нима да крадат и присвояват за тях не беше най-естественото и логично нещо - фабрики, заводи, имоти, земи, добитък. Те го наричаха "национализация". Разбирате ли сега защо в ДНК-то на РСМ, създадена от престъпен комунистически режим и комунисти-престъпници, заклеймени от Европа, е кодирана "национализацията", т.е. кражбата?

 33. 33 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2668 Весело

  Захариева не може да се отнася с други хора, както с българите. Вече е прочетено.Сприте да говорите глупости, защото ще ни завлечеш всички в бездната. Особено блгарите. Смущавате България с поведението си.Ви четат от света.https://just-access.de/access-to-the-eu-and-justice-denied/?fbclid=IwAR1X8-e9AIVdQLxy3wWZDkFGLExkzoLEf20RsP5sJRRF9Zjfd6yvLMIo29w
  —цитат от коментар 16 на Виктор


  Пише се "спрете", а не "сприте". Говоря за правилен български език, а вие си говорете на диалекта пълен със сърбизми, ваша си работа, но все пак това е български форум. Разбира се, вие сте български гражданин, макар и фен на ОМО Илинден, така че би трябвало да го знаете този пуст български език. Доколкото съм чел, а и от някои мои разговори, знам, че в омото са събрани не особено грамотни хора, както се казва от кол и въже, на които се плаща за подпис. Така че подобен правопис и словоред е напълно обясним.

 34. 34 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2843 Неутрално

  Бъгария има в досието 15 присъди на международни институции, по дела от Македонци в България, които не могат да осъществят правата си. Питам се, защо няма такива дела от Българи в Македония?
  —цитат от коментар 22 на Димитров


  Повечето български НПО, че и евродепутати предпочитат да съдят България , но не РСМ или РС. Тези предатели напълно заслужават презрителното мекере, татари или бугараш.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 35. 35 Профил на martin.varna
  martin.varna
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#22] от "Димитров":

  По конституция България не признава групови етнически права на никой етнос в страната!!! Но всеки гражданин може и се определя етнически както се чувства и няма никакъв проблеми за разлика от кай Вас!!!

 36. 36 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 593 Весело

  Тоя временно управляващият посолството на Република Северна Македония Владимир Кръстевски ми се види шпион и "съществото" наведено Екатерина Захариева да вземе да пита пак Гешев, кво ши каже.......

 37. 37 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3704 Неутрално

  "Българската страна изразила и дълбокото си недоумение и разочарование от мащабната негативна кампания в Република Северна Македония срещу представителя на Скопие в музикалния конкурс "Евровизия 2021" Васил Гарванлиев. Това става в момент на критики и действия за преразглеждане на македонското участие в песенния конкурс заради факта, че Гарванлиев има и българско гражданство. Той вече породи спорове, след като цветовете на българското знаме се появиха в официалния клип."


  Крайно време беше:

  #Аз също съм българин в Македония

  https://www.segabg.com/category-observer/az-sushto-sum-bulgarin-makedoniya

 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3704 Неутрално

  " "Тук стоя и съм българин"

  - тези думи трошат най-строгото табу в РС Македония, където според официалната политика българите са толкова незначително малцинство, че при броене на жителите попадат в графата "други" заедно с "ескимосите" и "марсианците" (както се пишат подигравателно някои). Последното преброяване е правено преди 19 години, а през април т.г. предстои ново. В официалния архив на скопския статистически институт е записано, че през 2002 г. са се осмелили да се определят като българи едва 1417 души. България пък твърди, че през последните 10 години е издала паспорти на повече от 100 000 македонски граждани, а още 70 000 чакат ред, за да докажат българския си произход. Разминаването в числата е видимо и дава основание да се смята, че вероятно още повече македонци осъзнават българските си корени, но предпочитат да не си навличат главоболия. "

  https://www.segabg.com/category-observer/az-sushto-sum-bulgarin-makedoniya

 39. 39 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  До коментар [#22] от "Димитров":

  Др. Георги Димитров, статията е за коминтерновците отвъд Деве Баир, за тяхната политика към хората с българско самосъзнание, за политиката на България към това отношение и пр. адекватни теми. Когато му дойде времето под друга тема ще обсъдим и въпросите, повдигнати от теб.

 40. 40 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3704 Неутрално

  До коментар [#33] от "GreenEyes":

  "Пише се "спрете", а не "сприте". Говоря за правилен български език, а вие си говорете на диалекта пълен със сърбизми, ваша си работа, но все пак това е български форум. Разбира се, вие сте български гражданин, макар и фен на ОМО Илинден, така че би трябвало да го знаете този пуст български език. Доколкото съм чел, а и от някои мои разговори, знам, че в омото са събрани не особено грамотни хора, както се казва от кол и въже, на които се плаща за подпис. Така че подобен правопис и словоред е напълно обясним."

  На такива типове правописа и словореда им е най - малкия проблем ! Лъжата, демагогията, комплексарщината и злобата - това са нещата, от които не могат да се измъкнат !

 41. 41 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 593 Неутрално

  ...... тва недоразумение Захариева "информирала" представителства на международни и регионални организации, посолства на държави за нещо си .............после македонците "информирали" представителства на международни и регионални организации, посолства на държави за нещо си ...........после пак недоразумението Захариева "информирала".....и т.н ..... Тая Е.Захариева що не вземе да се прегледа ? ..... Поставяме условия и чакаме, ние зор нямаме. Пълно........ е тая.....

 42. 42 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 660 Разстроено

  Над 400 пораки со закани и навреди добил Васил Гарванлиев – се разгледува потребата за лично обезбедување
  Нашиот претстставник на Евровизија, Васил Гарванлиев деновиве буквално е линчуван од дел од јавноста. Неговата јавна изјава дека има и бугарско државјанство, а и спотот што потоа беше повлечен па изменет, ја стави музиката во позадина, но го извади говорот на омраза и булингот, кој како што рече во емисијата Стадион на Канал 77, Јилмаз Дервиши, шеф на ПР тимот на Васил Гарванлиев, деновиве ги трпи пејачот.

  -Никој не помисли кои ќе бидат послециците од линчот упатен кон него? Што ќе правиме со 400 пораки и закани кон него на профилите на В Г? Дали некој ги чита коментарите и булингот што во мометов се одвива на социјалните медиуми? Дали некој ќе сноси одговорност за ова? Што доколку некој посегне посериозно и го нападне Васил Гарванлиев?, кажа Дервиши.

  На прашањето дали има страв за безбедноста на Гарванлиев и дали размислуваат за физичко обезбедување, Дервиши одговори:

  -Васил секкао дека во моментов е сигурен, но малку сме загрижени и го разгледуваме и тој аспект, изјави Јилмаз Дервиши во емисијата Стадион на Канал 77

 43. 43 Профил на TYUIOP
  TYUIOP
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Югославия не съществува и, ако те искат да станат част от Европейския съюз трябва да забравят великомакедонистката идея и фалшивата „македонска нация“, изкуствено създадени в болшевишката лаборатория на Сталин, с помощта на Георги Димитров в полза на Тито.
  —цитат от коментар 5 на karabastun


  Продажните копелета са искали и Пиринска Македония да им я дадат. Комунист родина няма. И майка си ще продаде за някоя друга рубла.

 44. 44 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4309 Неутрално

  Прагматизмът в отношенията с БЮРМ изключва всякакви братски жестове повече. Югославяните ще бъдат съдени само и изключително по техните действия.
  —цитат от коментар 12 на Пипера е много лют


  Наблягам на думата СЪДЕНИ , която употребяваш за югославяните в Македония.
  България трябва да иска морално ОСЪЖДАНЕ на македонския сегашен политически елит за духовния геноцид , който прилага над македонското население с български корени, а не да преговаря с него. В Македония има политици готови да скъсат с коминтерновското минало на страната и те трябва да бъдат подкрепяни от България.

 45. 45 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 660 Разстроено

  За сравнение финалист на българския "Х Factor" и български представител в Евровизия стана едно момче Кристиян Костов с баща българин и с майка от Казахстан, което е родено, учи и живее в Москва. И сигурен съм - не е имало човек в България на когото да му мине през ум да го заклеймява или унижава заради това !
  В крайна сметка то бе натоварено с честта да представя музикалния образ на България. Не е ли същото и с футболистите ?
  Да не говорим, че музиката е универсален посланник на красота и любов между душите на хора от всички народности и раси.
  Трябва да си много тесногръд, за да те ръководят комплекси на себичност и много изпаднал духом, за да изпитваш ревност, злоба и желания за мъст към човек, който показва чувство на привързаност не само към теб.
  Недостойното отношение към талантливия музикант Гарванлиев несъмнено е резултат на системно насажданата сърбоюгославска идеология на омраза към всичко, което свързва населението на РСМ с българския народ.

 46. 46 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 2243 Неутрално

  “Управляващият посолството в Скопие е извикан от МВнР заради македонците с българско самосъзнание“

  Дневник, вижте си заглавието и текста под него!
  Кой в крайна сметка е бил извикан?

 47. 47 Профил на xwf15689419
  xwf15689419
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако българи харесвате толкова Гарванлиев, можете да вземете със себе си. Както и да е, той като вашите български политици иска да получи бодове за участието си в Евровизия. Всичко това е голяма манипулация. Надявам се, че красивата Калинка Захариева скоро ще остави поста на някой по-умен от нея.

 48. 48 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 8 Весело

  Ако българи харесвате толкова Гарванлиев, можете да вземете със себе си. Както и да е, той като вашите български политици иска да получи бодове за участието си в Евровизия. Всичко това е голяма манипулация. Надявам се, че красивата Калинка Захариева скоро ще остави поста на някой по-умен от нея.
  —цитат от коментар 47 на xwf15689419


  Вардарски циг@нино................много поздрави на целата ти рода по женска линия:)))

 49. 49 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  Ако бяхме нормална държава след подобно отношение да сме изгонили посланика на РСМ. Ама то това да не е като Гешеф да гони руски шпиони

  Евроатлантида
 50. 50 Профил на brusuev
  brusuev
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Крайно време е да спрем да ги маричаме "македонци" защото нямат право да използват това име. Те са си нова нация титомакедонци или северомакедонци и нямат нищо общо с българите от македония. Времето през последните 100 години ни е разделило с тях и това е факт. Спрете да ги наричате и българи - това е още по-обидно и унижаващо за нас. Никога повече не ги наричайте българи или македонци! Те са си нова нация Северомакедонци, нямащи нищо общо с нас!

 51. 51 Профил на brusuev
  brusuev
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Крайно време е да спрем да ги маричаме "македонци" защото нямат право да използват това име. Те са си нова нация титомакедонци или северомакедонци и нямат нищо общо с българите от македония. Времето през последните 100 години ни е разделило с тях и това е факт. Спрете да ги наричате и българи - това е още по-обидно и унижаващо за нас. Никога повече не ги наричайте българи или македонци! Те са си нова нация Северомакедонци, нямащи нищо общо с нас!

 52. 52 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Българските евродепутати ще гласуват мощно срещу предложените от Социалисти и Зелени поправки в Доклада за напредъка на РС Македония, които съдържат неприемливи за България квалификации, предаде репортер на БГНЕС.

  На 24-25 март Европейският парламент /ЕП/ предстои да гласува годишния доклад за Република Северна Македония. Макар и само с консултативен характер, докладите на ЕП за напредъка на страните кандидатки отразяват настроенията на различните политически сили в Европарламента.
  Вчера, в последния момент, групите на Зелените и на Социалистите в ЕП са подали предложения за поправки към доклада с изключително небалансирано, едностранно и несправедливо спрямо България съдържание. В тях, представители на българското правителство са обвинени в „провокативни изявления по исторически въпроси“, засягащи РС Македония и се „призовават българските власти да се въздържат от подобни изявления въпреки продължаващата предизборна кампания в България“.


  БГНЕС потърси за коментар българските евродепутати.


  Андрей Ковачев, Европейска народна партия

  „Много е жалко, че колеги от групата на Социалистите и Зелените са внесли несправедлива и небалансирана поправка, която не отговаря на реалността. Надявам се тази поправка да не бъде гласувана и да отпадне по време на самото гласуване. Европейската народна партия подкрепи солидарно България. Внесохме от името на ЕНП две поправки, които са свързани с решението на ЕП, че предишни препоръки за недискриминация на хора, заявяващи открито своята българска принадлежност или произход, не са били изпълнени и все още към днешен ден е проблем да заявиш, че имаш нещо общо с България. Това е сериозен проблем и води до обиди, дискриминация в обществото и на работното място. Това са реалности, които съществуват и ЕП трябва ги потвърди в настоящата резолюция.
  Втората поправка настоява за историческо помирение, основаващо се на нашата обща българска история, както е записано и в Договора за приятелство и добросъседство. Призовавам не само българските представители, но и всички колеги в ЕП да проведат много разговори с докладчиците, да бъдат обективни, а не да се базират само на информации, идващи от правителствените среди в РС Македония, да се базират на всички източници, които показват, че съществува сериозен демократичен проблем свързан с дискриминацията на хора, които заявяват своята българска идентичност.
  Убеден съм, че по важните теми за България, каквато е и тази тема, не трябва да има никакви различия. Тук не става въпрос само за гласуването на българските евродепутати. Тук става въпрос и за това как ние, като избрани от България, успяваме да убедим нашите политически семейства. Ние от ГЕРБ успяхме да убедим депутатите от ЕНП да подкрепят измененията, за които говорих по-горе. Надявам се, че българските евродепутати от другите групи ще успеят да ги убедят в правотата на нашито добри аргументи“.


  Ангел Джамбазки, Европейски консерватори и реформисти:

  „В последния момент, буквално преди часове, бяха направени скандални поправки от Зелените и Социалистите. Това е още по-скандално, защото знаем, кой е председател на Партията на европейските социалисти. Това е Сергей Станишев, който е български представител в Европарламента. Тази партия предлага скандалното изменение: „ЕП да се противопостави на някои правителствени ръководители и служители в София“. Тук се има предвид вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който е историк и председател на ВМРО. Той води абсолютно безкомпромисна битка срещу историческите фалшификации, разпространявани от скопските фалшификатори. Убеден съм, че тази поправка е била спонсорирана по някакъв начин. Това е част от скопския лобизъм, който не пести сили и средства. Не мога да разбера, защо българските ми колеги евродепутати не взимат отношение по темата.
  Политиката на Социалистическата партия по Македония е била най-малкото национално безотговорна, за да не кажа национално предателска. Тази поправка цели да ни каже, че властите в Скопие имат умерена и балансирана реакция. Това става в момент, когато наследникът на зловещата кървава Държавна сигурност на Югославия привлича десетки граждани на РС Македония за това, че са си купили български книги. Представяте ли си за какво мракобесие става въпрос? Или може би е умерена и зряла реакцията, когато един певец, който публично се обяви за българин, е получил 4000 заплахи. Опитват се да го свалят от конкурса за Евровизия, защото се е обявил за българин. И нямат проблем, че преди това са представяни на същия този конкурс от сърби, власи или цигани.
  Тази поправка и това поведение на ЕП по линия на Социалистите и Зелените, в България те са представлявани от БСП и „Демократична България“, е против българския национален интерес. Чудя се как техните представители имат очи да се явяват на изборите и да говорят въобще за политика?
  Тази поправка ще бъде гласувана много мощно против, но ако не дай си Боже събере мнозинство, това ще бъде ясен сигнал за лобизъм в лошия смисъл на думата в ЕП и поражение за БСП, която е импотентна да защити българския национален интерес по една такава важна тема, каквато е Македония. Искам да припомня, че благодарение на евродепутатите на БСП и „Демократична България“ ние вече се сдобихме с една резолюция, която настоява да регистрираме сепаратистка, македонистка, антибългарска организация каквато е ОМО „Илинден“. Това се сепаратисти, които искат да отцепят от България Пиринска Македония. При социалистите това е системно предателство, системно поведение. Какво очакват от ВМРО да си замълчим и да кажем, че Гоце Делчев не е българин. Това няма да стане“, заяви Джамбазки.
  https://bgnes.bg/news/b-lgarskite-evrodeputati-sreshchu-antib-lgarskite-popravki-v-doklada-za-rs-makedonia/

 53. 53 Профил на ven11
  ven11
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#47] от "xwf15689419":

  Освен че не си македонец( каквото и да значи това), не си и роден в Македония. Ако беше такъв щеше да знаеш че в български и македонски има определителен член и едни по-особенни местоимения дето ги няма в повечето европейски езици. А думата "бодове" има съвсем друго значение от това което си написъл. Ако беше превел с гугъл щеше да е по смислено.

 54. 54 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 439 Весело

  До коментар [#47] от "xwf15689419":

  Триста бода во газ! Подсърбине...

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 55. 55 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 439 Весело

  До коментар [#51] от "Brusuev":

  Те са югославяни - душевно мъртви граждани на БЮРМ.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 56. 56 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Сега пък виновни македонците с българско самосъзнание.
  А караагент Иван, "целият в бело".
  ВМРО: не знае какво иска?

  НАТО: да.
  Не там е спора.

  В ЕС ще ли (в ЕС!!!) отбора?

  "Управляващият посолството в Скопие е извикан от МВнР
  заради македонците с българско самосъзнание"

 57. 57 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  UNITED EU UNION

  И в България има политици на "Демокрация за България",
  "Републиканци за България" и много други,
  готови да скъсат с коминтерновското минало на страната.

  Но, досега матряла избирал е себеподобни коминтерн овци
  с вълчи характер

  До коментар [#44] от "tacheaux":

  В Македония има политици готови да скъсат с коминтерновското минало
  на страната и те трябва да бъдат подкрепяни от България.

 58. 58 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2072 Неутрално

  Абе тези сев.мак. няма ли да се научат че всеки път ще ги лумкаме по главите докато не си научат урока?
  —цитат от коментар 29 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Виждам, че си знаете урока. Бая ''лумкане'' е поела главата ви.

 59. 59 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2270 Весело

  Изборите са близо !!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 60. 60 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2072 Неутрално

  На такива типове правописа и словореда им е най - малкия проблем ! Лъжата, демагогията, комплексарщината и злобата - това са нещата, от които не могат да се измъкнат !
  —цитат от коментар 40 на samoedin  Все едно за българите си го казал. 1:1

 61. 61 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2072 Неутрално

  Вардарски циг@нино................много поздрави на целата ти рода по женска линия:)))
  —цитат от коментар 48 на vincenzo76


  Опа, ето още един булгар със синя кръв.
  И конска опашка. :))))))

 62. 62 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#61:"kaiser"][/quote]

  Кръвта ми е червена, дегенерате!Червена като на всичките ни дядовци, които са проляли своята кръв по бойните полета!Тебе като те е срам,че си българин - може спокойно да се хвърлиш под някой влак!

 63. 63 Профил на id.macedonian
  id.macedonian
  Рейтинг: 57 Неутрално

  Блгарија се однесува како оштипана невеста, реагира на секакви ситници. Од друга страна, ние Македонците од Македонија сме рамнодушни на омразата која доаѓа од Блгарија.
  Мда, секогаш ќе останеме Македонци, она со РСМ е само за надвор, драги мои несудени братучеди Блгари.

 64. 64 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#63] от "prn24630966":

  Ще си останете македонци, но македонци извън ЕС!
  Айде със здраве:)

 65. 65 Профил на id.macedonian
  id.macedonian
  Рейтинг: 57 Весело

  До коментар [#64] от "vincenzo76":

  Па со оглед на вашите неприфатливи уцени и состојбата во ЕУ, тоа и не е толку лоша идеја.
  ЕУ и онака е преценета ;)

 66. 66 Профил на brusuev
  brusuev
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Блгарија се однесува како оштипана невеста, реагира на секакви ситници. Од друга страна, ние Македонците од Македонија сме рамнодушни на омразата која доаѓа од Блгарија.Мда, секогаш ќе останеме Македонци, она со РСМ е само за надвор, драги мои несудени братучеди Блгари.
  —цитат от коментар 63 на prn24630966


  Вече и на българите е ясно, че сте узурпатори на македонското име. Нема нация македонци в 21-ви век! Запомнете го това крадци на име и история! македонци е имало преди 20 века. Северомакедонската нация е създадена 20-тите години на 20-ти век върху основите на македонските българи + сърбоманите от вардарска бановина. СЪРБИ И КОМУНИСТИ са ви създали и за това си почитувайте партизанската история. нея никой нема да ви я сака, но не присвоявайте историята на македонските българи...Освен това сте последната национал-социалистическа държава в европа и немате место у ЕУ, гюбрина неписмени.

 67. 67 Профил на kah48576898
  kah48576898
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Аз имам балгарски паспорт от Мк сам.
  Министерката нека не замариа и говори неистини. Чист популиџам в Мк повече права имат балгарите отколкото в Балгариа македонците. Затова които и да е от Балгарииа е смешно да говори за права на малцинства като своиа двор не е уредил.

 68. 68 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#63] от "prn24630966":

  Ке си "останете македонци" само, ако ви е избегал психиаторот :) Коминтерновската шизофрения е наистина упорита - пред гърците падат по очи и признават, че не са македонци - ни етническа /Фичо Фтори не е бил словенин/, ни езикова /Аце Великиот не е сборувал словенски/, нито културна /ни Фичо, ни Аце са фенове на турбовфолкот/, но пред нас се македонеят, т.е. правят се на гърци - скопски локумадеси :) Европа осъди веднъж и завинаги комунистите=фашиститите като престъпници срещу човечеството. Европа, България беше само една от всички останали цивилиозвани държави, подписали Пражката декларация. Та, у тая връСка, има ли друга држава и нация, као скопската, создадена от престъпници срещу човечеството - комунисти=фашисти????

 69. 69 Профил на id.macedonian
  id.macedonian
  Рейтинг: 57 Неутрално

  До коментар [#68] от "Brighty":

  Треба да си ги апдејтираш податоците. Македонија била комунистичка земја кратко време, повеќе би рекол социјалистичка земја што прави голема разлика, затоа што во голем дел од европските земји социјализмот е прифатлива идеологија. Според договорот од Нивице, Грција признава македонци од словенско потекло. Спорот беше само за географска одредница. Македонија сега е С.Македонија, што и не е голема загуба.

  Ако зборуваме за мувата на капата...споредбата со фашистичка повеќе одговара на Блгарија како сојузник на фашизмот за време на ВСВ. Македонија со другите ју народи беше во анти-фашистичкиот блок. Блгарија денес е пак на погрешната страна повторно и тоа во иднина ќе се потврди, времето ќе покаже. А вие г-не како и поголемиот дел од коментаторите овде треба да намалите со омразата кон македонците и Македонија, лошо е за здравјето.

 70. 70 Профил на brusuev
  brusuev
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Аз имам балгарски паспорт от Мк сам.Министерката нека не замариа и говори неистини. Чист популиџам в Мк повече права имат балгарите отколкото в Балгариа македонците. Затова които и да е от Балгарииа е смешно да говори за права на малцинства като своиа двор не е уредил.
  —цитат от коментар 67 на kah48576898


  Абе северомакедонче, ти за какво си взел български паспорт? Голяма грешка е че даваме паспорти на тия титомакедонци с мания за величие без покритие! Това си е отродена нова партизанска нация, нямаща нищо общо с българите. Ето ви и нагледен пример от тоя югословен писал преди мене. Взела паспорт свинята и търси македонско малцинство в България. Да им се вземат незабавно паспортите на тия дебили и черен печат за България и ЕС!!!

 71. 71 Профил на brusuev
  brusuev
  Рейтинг: 236 Неутрално

  До коментар [#68] от "Brighty":Треба да си ги апдејтираш податоците. Македонија била комунистичка земја кратко време, повеќе би рекол социјалистичка земја што прави голема разлика, затоа што во голем дел од европските земји социјализмот е прифатлива идеологија. Според договорот од Нивице, Грција признава македонци од словенско потекло. Спорот беше само за географска одредница. Македонија сега е С.Македонија, што и не е голема загуба. Ако зборуваме за мувата на капата...споредбата со фашистичка повеќе одговара на Блгарија како сојузник на фашизмот за време на ВСВ. Македонија со другите ју народи беше во анти-фашистичкиот блок. Блгарија денес е пак на погрешната страна повторно и тоа во иднина ќе се потврди, времето ќе покаже. А вие г-не како и поголемиот дел од коментаторите овде треба да намалите со омразата кон македонците и Македонија, лошо е за здравјето.
  —цитат от коментар 69 на prn24630966


  Омразата към титомакедонците, тепърва започва, партизанче. Българите вече започват да проглеждат каква лъжлива и фалшива е вашата нова титомакедонска нация, изпълнена с омраза към България. Не се наричай македонец, смрдел. Немате връзка нито с македонците, нито с българите. Вие сте последната фашистка държава в европа. Никакъв ЕС за вас, крадци на история и идентичност. Защо не се откажеш от българския пасош, гюбре лажно?

 72. 72 Профил на kah48576898
  kah48576898
  Рейтинг: 40 Неутрално

  Ако са истински приатели тогава взаимно ште признаиат балгарско малцинство в Македонииа и македонско малцинство в Балгарииа.. О да забравих македонско малцинство, език, народ е забранено в Балгарииа докато в Македонииа балгарите имат партии и дружества. Значи да говорим повече демокрацииа в Балгарииа преди да говорим какво става при чужди даржави и нации

 73. 73 Профил на dimitar_cupovski
  dimitar_cupovski
  Рейтинг: 254 Любопитно

  Немаме ништо против било какво мнозинство или малцинство во Македониа, тоа се однесува и на бугарското малцинство. Но изблиците на омраза, на неприателство, видливи во скоро сите коментари тука се одлика на осумдесет проценти од сегашното бугарско општество. Никогаш не сум приметил било каква голема омраза спрема Бугариа или спрема Бугарите от страна на Македонците, барем не додека не почнавте намерно да не блокирате за ЕУ. Мислам дека омразата е повеке каи вас заради пустите ви санстефански соништа. Штета Грци што не станавме пред 150 години, за да не се расправаме сега со вас кои бил што бил, а вистината сите иа знаете.
  Уште сопки ни ставате за влез во ЕУ, мислите голема работа сте свршиле со тоа, само уште повеке го уништувате и тои малку респект што се имаше за вас.
  Само уште да ве прашам каде изчезнаа 250 илиади Македонци од Пиринско од 1949 и од 1956? Чисто онака ме интетесира. Мерси по бугарски

 74. 74 Профил на brusuev
  brusuev
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Штета Грци што не станавме пред 150 години, за да не се расправаме сега со вас кои бил што бил, а вистината сите иа знаете. Мерси по бугарски
  —цитат от коментар 73 на dimitar_cupovski

  Е немахте късмет гръци да станете, ама гледам некои ваши вече шиптъри се пишат, та скоро ке имаате късмет албанци да станете. За две цървени секакви се пишет. Мерси че вече не сте българи, макар че за пасош и българи се пишете....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK