Има само два пола – мъж и жена. Остаряло ли е това деление

Има само два пола – мъж и жена. Остаряло ли е това деление


Хората са или мъже, или жени - трето положение няма. Всички, които мислят по този начин, обясняват, че такава е биологията на човека. Но никак не подозират, че може и да не са прави, разказва "Дойче веле".


Нашият пол е заложен в гените. С него се раждаш и той остава непроменен през целия живот. От едната страна са жените, от другата - мъжете. Принцеси и рицари. А между тях няма нищо друго.


Много хора разглеждат света по този начин. Любимият им аргумент е науката, или по-конкретно - биологията. Но научният консенсус по въпроса всъщност е малко по-различен: полът е спектър. Ако искаме да запазим бинарността, можем да поставим мъжа и жената в двата полюса. Но между тях далеч не е празно.


Не винаги хромозомите са такива, каквито изглеждат
XX хромозоми = жена, XY хромозоми = мъж. Още в училище ни учат, че така възниква полът. Хората с XX хромозоми обикновено образуват вагина, матка и яйчници в утробата. XY създава пенис и тестиси.


Разбира се, половите хромозоми са важни, но полът не се създава толкова лесно. Например има хора, които външно приличат на жени, но имат в клетките си "мъжките" полови хромозоми XY, както и обратното. Как е възможно това?


Ген, който се намира на късото рамо на Y хромозомата и се нарича SRY, определя дали в ембриона ще се образуват тестиси или не. Ако например този ген не се чете поради мутация, той остава "безмълвен", т.е. не се образуват тестиси въпреки XY хромозомите. От друга страна, тестисите могат да растат при хора с XX хромозоми, ако генът (вероятно по време на клетъчното делене) премине към X хромозомата и бъде прочетен.


Това поставя въпроса доколко е правилно полът да се определя след раждането, както се прави в момента, единствено на база на неговите видими външни характеристики?


1.7% от хората са интерсексуални


Естествените аномалии в половите хромозоми са многобройни. Това може да окаже влияние и върху видимите полови характеристики, т.е. гениталиите. Сред тях също има няколко градации между напълно развития пенис и видимата отвън част на клитора.


Хората, които не могат да бъдат ясно причислени към един от бинарните полове, се наричат интерсексуални или интер*. Организацията на обединените нации (ООН) изчислява, че 1,7% от населението на света принадлежи към тази група. Това е сравнително колкото броя на червенокосите хора по света. От 2018 г. насам полът при тези хора в Германия може да бъде вписан в регистъра за раждания в графа "други". Различна принадлежност към пола се признава и в други страни, като Австралия, Бангладеш и Индия.


Между другото: полът може да се промени и по-нататък в живота, или по-точно - половите жлези. Китайски изследователи установяват това в проучване върху мишки. Отговорни са гените DMRT1 и FOXL2, които обикновено балансират развитието на яйчниците и тестисите. Ако има промяна в тези гени, половите жлези при възрастни бозайници могат да се променят от едната крайност в другата.


"Мъжките" и "женските" хормони всъщност са общи


"Тестостеронът е мъжкият хормон, а естрогените и прогестерона са хормоните на жените." Но и това не е непременно така. Мъжете, жените, както и транс хората, имат тези полови хормони в телата си. Нивата на прогестерон и естрадиол (най-ефективният естествен естроген) при възрастни и от двата пола почти не се различава.


Ако се търси бинарност в нивата на хормоните, по-скоро трябва да се прави разлика между следните два пола: "бременна" и "не бременна", според обзорно американско проучване. Защото само при бременните жени нивата на естрадиол и прогестерон са много необичайни в сравнение с останалите хора.


Децата не могат да бъдат разграничени по пол преди пубертета, ако се гледат половите им хормони. Едва в пубертета нивата на тестостерон започват да варират, така че средно мъжете имат повече тестостерон от жените. Но дори тази разлика е надценена според последните констатации - поради пропуск в изследванията, тъй като тестостеронът е бил проверяван само при мъжете, а естрогените - само при жените.


Днес се провеждат специфични изследвания върху хормоналното припокриване на половете. Също така беше открито, че нивата на хормоните зависят в значителна степен от външни фактори и не са, както се предполагаше по-рано, чисто генетично предопределени. Така например бъдещите бащи имат по-малко тестостерон по време на бременността на партньорката си. От друга страна предполагаемите женски хормони естрадиол и прогестерон се формират все повече, когато хората се състезават за господство - поведение, което, като стереотип, се приема за мъжко.


Човешкият мозък - една полова мозайка


"Но жените мислят много по-различно от мъжете, нещо трябва да е различно в мозъка им!" Разбира се, има разлики между мозъка на мъжете и жените. Този при мъжете средностатистически е по-голям. Отделните мозъчни сектори също се различават по средния си размер, плътността на връзките и вида и броя на рецепторите.


Въпреки това дори тук изследователите не могат да идентифицират точно мъжкия или женския мозък. Всеки мозък е доста уникален и в отделните си части по-скоро прилича на полова мозайка. Между другото, това се отнася и за мозъка на транссексуалните, който също е бил изследван подробно: по отношение на отделните части от мозъка, транс хората понякога са по-близо до пола, с който се възприемат, но понякога и по-близо до пола, с който са определени при раждането.


Полът е толкова сложен и разнообразен, колкото и човекът, който го носи. И това е нещо прекрасно.

Коментари (147)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 543 Любопитно

  От текста разбрах, че се свеждат само до - мъж, жена и анормални?

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 2. 2 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Ами щерзиците?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  Битие 1:27
  И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

  Останалото е от лукаваго.

 4. 4 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 96 Неутрално

  Да, за съжаление има много и най-различни болестни състояния в природата!

 5. 5 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Битие 1:27И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.Останалото е от лукаваго.
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  Бог е бил хермафродит?

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#5] от "chepokalipsis":

  Бог е един и не му е нужно да се множи.

  За жалост в днешно време всички го раздават на богове и богопомазани .

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 8. 8 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Неутрално

  До коментар [#5] от "chepokalipsis":

  Бог е всичко. От Алфа до Омега.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 9. 9 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4327 Гневно

  От статията:
  "1.7% от хората са интерсексуални"

  И заради този 1.7% ни побъркват всекидневно как трябва да им дадем всичките права и да се откажем от всичко едва ли не, за да могат тези 1.7% от света да доминират......

  И това ако не е новия ред, незнам какво е....за 1,7% обърнаха света наопаки...🤬🤬🤬

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 10. 10 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  98,3% били мъже или жени. Но ние заради 1,7% неясно какви, трябва да създадем 50 нови пола. И това било прекрасно!?

 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2833 Весело

  "Полът е толкова сложен и разнообразен, колкото и човекът, който го носи" - сложен, сложен, но е мъжки или женски, които сами по себе си са много разнообразни. Теории много, но когато двата пола останат сами, падат не само дрехи и задръжки... и остава само едното разнообразие между тях, без букети, съвсем простичко. Светът наистина е голям, но объркването в неговото разнообразие е още по-голямо.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 440 Неутрално
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 268 Любопитно

  "1.7% от хората са интерсексуални"
  Мисля си, че посоченият цитат трябва да е заглавието на статията всичко останало е опит за грозна манипулация.
  От приблизително 7 милиарда на земята лесно може да се изчисли колко са натуралните гейове глобално и колко са се припознали като такива.

 15. 15 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Много хора мислят, че сексът е трупове, деца, родители и животни е извращение. Остаряло ли е това схващане?

 16. 16 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5755 Весело

  Ако кажа, че се чувствам като тигър, и искам да ме приемат, като тигър, ще ме вкарат в психиатрия.
  Но ако кажа, че въпреки наличието на тестиси, простата и чеп, всъщност се чувствам принцеса, ще ме възвисят до небесата, и ще пишат за мен в Дневник...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 17. 17 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  "Хората, които не могат да бъдат ясно причислени към един от бинарните полове, се наричат интерсексуални или интер*. Организацията на обединените нации (ООН) изчислява, че 1,7% от населението на света принадлежи към тази група"

  Това са пълни глупости - тръгнаха от някакво тотално компрометирано поръчково "проучване" където бяха броили и хормоналния дисбаланс, психически разстройства и още 100 неща като белег за интерсексуалност.

 18. 18 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  ДБ продължава да копае дъното.
  След пропагандата на ЛГБТ, джендъризма и подкрепянето на Скопие вместо българските традиции, история и език, вече едва ли има нормални хора, които биха ги подкрепили.

 19. 19 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1043 Весело

  Следователно в графата "пол" мога да впиша "джедай"?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3759 Неутрално

  Май месец в Бургас ще има Прайд-протест, искат бракове, да осиновяват деца, ще протестират срещу всички, които не ги подкрепят...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 21. 21 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Казано просто и кратко - биологичният брак (негодната за възпроизвеждане биологична продукция), е изобилен.

 22. 22 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 506 Неутрално

  дойчовелчовците нямат спирачка...

 23. 23 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#18] от "НеКой":

  "Не можеш да лъжеш всички през цялото време, но можеш да лъжеш малко през цялото време".

  Та с тази си политика ДБ достигна максимума. В смаляваща се нация заградена от империи с техните интереси не може да се хване основна база, която да преобръща вота, като в двупартийната система, от която черпят вдъхновение покровителите им.

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 24. 24 Профил на eqf28366123
  eqf28366123
  Рейтинг: 238 Неутрално

  Що за глупост?
  Естествено, че половете са само два.
  Ако ще броим всяка генна мутация за отделен пол, то в момента трябва да има към 8 милиарда пола, защото при всеки човек, развитието на гените е различно.

 25. 25 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3759 Любопитно

  Дайте снимка на другарката Катя Щерзик, както на почти всички автори на статии в "Дневник"?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 26. 26 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1802 Неутрално

  Май дневник е закъсал за кликове?
  Ей сега ще оправят аритметиката!
  До сабахлен ще се съберат хиляди посещения и стотици коментари.

 27. 27 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  Дай грант и ще ти докажем колкото пола искаш.

 28. 28 Профил на eqf28366123
  eqf28366123
  Рейтинг: 238 Неутрално

  До коментар [#19] от "majorman":

  Само ако докажеш, че имаш мидихлорини.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1012 Любопитно

  До коментар [#14] от "nwj49315903":

  119 000 000 човечеца, може да ги наречем ТО, щом не са ТЯ и ТОЙ, тия ще ни съсипят. А голяма част от управляващия световен елит е от тази бройка...

 31. 31 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  До коментар [#5] от "chepokalipsis":

  Той Ви обича и Ви прощава!!!

 32. 32 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1122 Весело

  Има и умнокрасивци

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 33. 33 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1122 Весело

  До коментар [#31] от "selqnin":

  Що па да не е Тя?

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1582 Весело

  Оооооо... евгеника?! Менгеле харесва това! Лайк!

 36. 36 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  Не знам защо, но силно, ама много силно ме съмнява да има 1.7,% хермафродити. Вероятно в тази статистика са включили и всички геьове и лезбийки. Дори така, пак трудно могат да я докарат, ама айде. Да ама те не са с грешни хромозоми! Всъщност има точно два пола, и малък, ама много малък процент аномалии, които няма защо да ни вълнуват, защото не могат и не трябва да определят поведението на обществото!

 37. 37 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1161 Весело

  Или пишкаш прав или клекнал..... другите пози са неприятни....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 38. 38 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  Аз се сещам за още 2 - амбриажи и женски полови органи :)

 39. 39 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 273 Любопитно

  Битие 1:27И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.Останалото е от лукаваго.
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  Не е така,има 31 различни пола!🥳🤡🥳

  Много съм прост
 40. 40 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2739 Неутрално

  Известни са ни генетичните мутации на половите хромозоми. Някои индивиди имат по три хромозоми в различни комбинации. За тези индивиди корегиращите операции са напълно оправдани за да се почувстват като нормални хора.
  В повечето случаи генните мутации водят до стерилитет и освен това в много случаи са придружени и от различни болестни състояния.
  Обаче не мога да разбера какво общо има това с напъните да се представи смяната на пола при индивиди без хромозомни мутации като едва ли не нещо съвсем нормално. Това по същество е кастрация и тъпкане с хормони.
  Затова недоумявам как може някои държави да разрешават приемането на хормони от деца под 18 години и дори операции за смяна на пола. Те още не са се осъзнали като личности и не би трябвало да вземат решение за такива осакатяващи процедури.

 41. 41 Профил на shy38654617
  shy38654617
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това интерсексуални не са ли хермафродитите?

  Защо постоянно налагат нови думи за добре известни понятия?

  И не не са 1.7%, а промила.

  Колко от вас познават хермафродит?

 42. 42 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 971 Неутрално

  "1.7% от хората са интерсексуални"Мисля си, че посоченият цитат трябва да е заглавието на статията всичко останало е опит за грозна манипулация.От приблизително 7 милиарда на земята лесно може да се изчисли колко са натуралните гейове глобално и колко са се припознали като такива.
  —цитат от коментар 14 на nwj49315903


  Май не си разбрал написаното в статията😀 Не се обсъжда колко са гей'овете , а биологичните аномалии(1.7%).

  П.С. Да уточня: НЕ МРАЗЯ гейовете😀 Щото не ми бяха конкуренти в "ловните полета". За разлика от лесбийките-те бяха ЯКА конкуренция😀 Преди години де...
  До коментар [#14] от "nwj49315903":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 43. 43 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 971 Неутрално

  "1.7% от хората са интерсексуални"Мисля си, че посоченият цитат трябва да е заглавието на статията всичко останало е опит за грозна манипулация.От приблизително 7 милиарда на земята лесно може да се изчисли колко са натуралните гейове глобално и колко са се припознали като такива.
  —цитат от коментар 14 на nwj49315903


  Май не си разбрал написаното в статията😀 Не се обсъжда колко са гей'овете , а биологичните аномалии(1.7%).

  П.С. Да уточня: НЕ МРАЗЯ гейовете😀 Щото не ми бяха конкуренти в "ловните полета". За разлика от лесбийките-те бяха ЯКА конкуренция😀 Преди години де...
  До коментар [#14] от "nwj49315903":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 44. 44 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Значи приемаме че Конституцията може да се измени с 2/3 мнозонство, но 98.3% от населението не е достатъчно, за да кажем че има само мъже и жени

 45. 45 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  Дневник, прокопахте и Марианската падина ..... вие сте дъното на дъното на дъното....

  Между краката на всеки човек има или пенис, или влагалище. Нищо 3-то, 4-о, 5-то и т.н. няма там.

 46. 46 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Във връзка с мъжествеността:
  Ангел Джамбазки (не е ходил войник, защото 12 години е учил право и не му е останало време да ходи в казармата.
  https://www.facebook.com/BurgasMetro/videos/729740351092409/ )
  Волен Сидеров (не е ходил войник, защото е представил документ, че има „трайни рефракционни аномалии над 10 диоптъра и на двете очи", което обаче не му е попречило да работи като професионален фотограф.
  https://www.168chasa.bg/article/6679588 )
  Иван Николаевич Портных (до 2011 г. е руски гражданин – не е ходил войник, но на 25 г. става генерален мениджър на т. к. „Гранд хотел Варна“ (на Илия Павлов-„Мултигруп“)
  Сергей Дмитриевич Станишев (остава руски гражданин до 30 годишна възраст, за да не ходи войник в България.)

 47. 47 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#46] от "Боян Баянов":

  Ми не е това големият проблем.
  Проблем е, че има хора, които са ходили в казарма и пак искат да предадат Родината си...

 48. 48 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2739 Неутрално

  До коментар [#41] от "shy38654617":

  Аз познавам и мога да ви уверя, че е тъжна история. Води се по документи жена, но не се е омъжвала и няма деца. Не може да има.
  Не зная каква й е ориентацията, просташко е да се интересувам, но такива хора обикновено са сами и неразбрани.

 49. 49 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1738 Весело

  "Нашият пол е заложен в гените. С него се раждаш и той остава непроменен през целия живот. От едната страна са жените, от другата - мъжете. Принцеси и рицари. А между тях няма нищо друго."

  Що, понякога има и хермафродити, макар и много рядко.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 50. 50 Профил на shy38654617
  shy38654617
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#46] от "Боян Баянов":

  А Костадин Костадинов след висшето си е пускал молба да служи и е.

 51. 51 Профил на shy38654617
  shy38654617
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#48] от "pamela":

  До тука 1

 52. 52 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5097 Любопитно

  Не могат ли да си живеят тихо и мирно каквито искат да се определят и да не ни натрапват поведението си.

 53. 53 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1738 Весело

  Пол не се избира
  —цитат от коментар 12 на dame


  Проблемът е, че много хора бъркат пола с рода. Има м.род., ж.род., и ср.род, например.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 54. 54 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  Хахахаахаха, ей сега ви повервах. Сещам се за онзи виц. Питали бъдещите родители какво искат да е детето им момче или момиче. Отговорили "Важното е да е здраво, пък то само ще си избере", какви биологии какви чудеса, пишете че има 7-8 милиарда пола и всеки да си решава какъв е :).

 55. 55 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  Във връзка с мъжествеността:Ангел Джамбазки (не е ходил войник, защото 12 години е учил право и не му е останало време да ходи в казармата.https://www.facebook.com/BurgasMetro/videos/729740351092409/ )Волен Сидеров (не е ходил войник, защото е представил документ, че има „трайни рефракционни аномалии над 10 диоптъра и на двете очи", което обаче не му е попречило да работи като професионален фотограф.https://www.168chasa.bg/article/6679588 )Иван Николаевич Портных (до 2011 г. е руски гражданин – не е ходил войник, но на 25 г. става генерален мениджър на т. к. „Гранд хотел Варна“ (на Илия Павлов-„Мултигруп“)Сергей Дмитриевич Станишев (остава руски гражданин до 30 годишна възраст, за да не ходи войник в България.)
  —цитат от коментар 46 на Боян Баянов


  В бързината си пропуснал и това, че Навални СЪЩО не е ходил войник...

 56. 56 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 971 Весело

  Не знам защо, но силно, ама много силно ме съмнява да има 1.7,% хермафродити. Вероятно в тази статистика са включили и всички геьове и лезбийки. Дори така, пак трудно могат да я докарат, ама айде. Да ама те не са с грешни хромозоми! Всъщност има точно два пола, и малък, ама много малък процент аномалии, които няма защо да ни вълнуват, защото не могат и не трябва да определят поведението на обществото!
  —цитат от коментар 36 на Stargate


  ГРЕШИШ! Гейовете и лесбийките са МНОГОКРАТНО повече. Още Кинсли преди 40++ години ги посочи към 10% (а тогава обществото беше много по консервативно, и боязливо да казва к'о го влече в секса).

  Но става въпрос за КОЛКО ПОЛА ИМА, не кой к'о го възбужда/иска да експериментира😀 Не знам колко от четящите тук са стигали с откровена дискусия с интимните си приятелки/приятели по въпроса. От мойте по близки гаджета почти всички бяха..."експериментирали" (повече или по малко) с други мацки. И повечето казаха "беше ОК, но....няма бъдеще в това, в дългосрочен период"

  И ДА! ОПределено не с1итам че тези с "алтернативния избор на секс'партньорите" трябва да налагат тона на поведението. Но и не считам че враждебност е правилния подход за "оправяне на нещата". Толерантност и спазване на законите май е за предпочитане.

  По стечение на обстоятелствата в двете бизнес'среди в които се движех (в Израел) имах не малко контакти с гейове (и чат'пат лесбийки). 99.99% от тях бяха нормални, нормативни И ИНТЕЛИГЕНТНИ хора. Е, правят секс с тяхния пол-к'о ми пука к'о правят в леглото?!? И аз си човъркам в носа като съм сам, не го правя пред други хора, със секс по взаимно съгласие е същото😀!
  До коментар [#36] от "Stargate":


  До коментар [#36] от "Stargate":

  -----------
  Или пишкаш прав или клекнал..... другите пози са неприятни....
  —цитат от коментар 37 на the_flea


  Виц, грузински:

  Гога кляка да пикае!

  Вано го пита: Гога, ти си МЪЖ, що пикаеш като жена?

  Гога: "Той" вчера ме изложи! Не желая да се здрависвам с него!
  До коментар [#37] от "the_flea":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 57. 57 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Дайте снимка на другарката Катя Щерзик, както на почти всички автори на статии в "Дневник"?
  —цитат от коментар 25 на hamiltonf


  Ааа, не, мерси, не ща да сънувам кошмари нощес!

  Знанието е сила, информацията - власт
 58. 59 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 704 Неутрално

  А има такива които по външен вид приличат на мъже , а се държат като леки жени .
  Като днешните ни управляващи , те какви са ?

 59. 60 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1738 Весело

  Еми ко праим с тия дето са заченати с обратната страна на xyR?
  —цитат от коментар 34 на bretschneider


  По- важното за нае е, ко праим с ГЕЙТО? https://bit.ly/3fuQiE5

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 60. 61 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  Не забравяйте,че една лява американска партия спонсорира една жълтопаветна българска партия. И ще иска нещо в замяма на спонсорството си.

 61. 62 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 918 Весело

  Има само два пола – мъж и жена. Остаряло ли е това деление......и аз почвам да се съмнявам, че са само два.....като слушам как Ангелов говори за себе си в множествено число......

 62. 63 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 866 Весело

  Има само два пола – мъж и жена. Остаряло ли е това деление?
  _______________________________________________________

  Няма как да ''остарее'' нещо ,което е НЕОСПОРИМ ФАКТ!
  Пример:
  Доколкото ми е известно , при археологически разкопки, поне до този момент, са намирани скелетни останки само на мъже и жени...И деца ,разбира се.
  Ама...
  Никакви трети и тридесет и шести полове, ОК?

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 63. 64 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Цитирам по памет Библията:

  И създаде Бог човека,
  мъж и жена ги създаде.

  Точка.
  Всички алабалистки относно половете приключват до тук. Кой с кого си ляга или какво си пъха в отверстията , не е важно.
  Но има само Мъж и Жена.


 64. 65 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2200 Любопитно

  От лекар онколог съм чувал, че има не малко случай в които мъж развива рак типичен за жена у жена развива рак типичен замъж (напр рак на тестисите — няма точно тестиси а някаква материя загатваща за тях —сигурно лошо го обяснявам, но не съм лркар) Тези случаи се дължали на това, че въмшно човека е мъж или жена, но на хромозомно ниво е от другият пол или карашък. Това определяло и поведението му. (мъшкарани, женчовци)

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 65. 66 Профил на shy38654617
  shy38654617
  Рейтинг: 8 Неутрално

  сигурно лошо го обяснявам, но не съм лркар
  —цитат от коментар 65 на DDR


  Не само лошо го обясняваш ами и лошо си разбрал

 66. 67 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  вестник гейско знаме просто

  1.7% от хората били ИЗЧИСЛЕНИ като интерсексуални, а не изследвани като такива.

 67. 68 Профил на kakva_e_istinata
  kakva_e_istinata
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Не ви ли омръзна да натрапвате тази тема било то чрез какво е казало "Дойче веле" или което и да е "веле"? Не можете ли да разберете, че колкото и да повдигате въпросната тема тя няма намери почва в България. Нито сега, нито някога в бъдеще на тези географски ширини няма да има друг пол освен мъж и жена.

  В спора се ражда истината!
 68. 69 Профил на xol141029808
  xol141029808
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Битие 1:27И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.Останалото е от лукаваго.
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  Религията е за слабоумни и стари хора индоктринират те от малък да вярваш дивотии.

 69. 70 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1725 Весело

  Следователно в графата "пол" мога да впиша "джедай"?
  —цитат от коментар 19 на majorman


  Тц, "джедаите" са в графата за религии, при пастафарианците и останалите.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 70. 71 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1108 Любопитно

  Може и да има и нещо друго. Обаче не ме интересува и не искам да ми се навира в очите и ако някой продължава да се опитва да ми боде очите с това другото, което иначе не ме интересува, струва ми се че ще го превърне в опасно за мен и ще се наложи да се защитя, като просто унищожа дразнителите.

  мурзилка
 71. 72 Профил на shy38654617
  shy38654617
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Религията е за слабоумни и стари хора индоктринират те от малък да вярваш дивотии.
  —цитат от коментар 69 на xol141029808


  Със сигурност не е за буквалисти които не разбират от метафори и двойнствен смисъл.

 72. 73 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Има двуполови и безполови, това знам аз от биологията. Останалото е шоу.

 73. 74 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  До коментар [#56] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  ГРЕШИШ! Гейовете и лесбийките са МНОГОКРАТНО повече. Още Кинсли преди 40++ години ги посочи към 10% (а тогава обществото беше много по консервативно, и боязливо да казва к'о го влече в секса).
  —цитат от коментар 56 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ


  Това с 10-те процента е пълна и откровена ЛЪЖА! Не знам защо продължавате да я повтаряте и да твърдите, че е истина, след като НЕ Е. Хората с нетрадиционна ориентация са не повече от 2 % или както тук са си признали, около 1,7 %.

 74. 75 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  До коментар [#64] от "Strymski":

  Така е - Адам и Ева са брат и сестра - и понеже кръвосмешението е грях, затова ние сме произлезли от маймуните.

  По темата - има два пола - мъжки и женски. Има и ДНК аномалия - когато има белези и на двата пола - това обаче е и в мозъка, затова трябва внимателно с отстраняването на едните полови белези. Но такива ДНК аномалии са много редки - може би една на 50 000, че и по-редки.

 75. 76 Профил на xol141029808
  xol141029808
  Рейтинг: 9 Неутрално

  [quote#72:"shy38654617"][/quote]

  Попринцип не се занимавам с тролове в нета но реших да похапя малко та мисля че цитатът му е жесток и безмилостен за това си държа на казаното.

 76. 77 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1725 Любопитно

  И сега какво? Ми щом ги има генетично заложени, то явно ги има от преди рисуваната и писана история, и ще ги има и за в бъдеще. Бройката (процента) явно също се е саморегулирал по естествен път, та няма " утре небето да падне". Сега остава да оставим хората на мира, да си спазваме законите и да не искаме (и едните и другите) повече отколкото може да понесем. От друга страна е добре, че във всяко поколение ги има, което значи че постоянно мутираме в различни посоки, което ни дава шанс да преживеем нЕкое кофти бъдеще (или нЕкое кофти явление, случка или промяна в средата) и да не се затрием.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 77. 78 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Докато не наложат педерастията върху целия свят и да унищожат човечеството.... няма да се спрат!
  —цитат от коментар 13 на chichka


  Е, това е само една от линиите на нападение. И въпросът не е само кой с кого се ръга, а всекидневно да те обиждат, да се подиграват с чувствата ти, с начина ти на живот, с непрекъснатите семейни грижи. Да се подмени дневният ред, да се говори само за тях, защото само те са важни -- също както се оказа, че белите животи не били важни. Като последното е друга линия на нападение измежду колко, колко други. И до цвета на чорапите ще стигнат, въпрос на време.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 78. 79 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1753 Неутрално

  Е как ги изчислиха 1,7 процента хермафродити?Такива са не повече от 10 на милион.

 79. 80 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 971 Весело

  До коментар [#56] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Това с 10-те процента е пълна и откровена ЛЪЖА! Не знам защо продължавате да я повтаряте и да твърдите, че е истина, след като НЕ Е. Хората с нетрадиционна ориентация са не повече от 2 % или както тук са си признали, около 1,7 %.
  —цитат от коментар 74 на Stargate


  НЕ СИ РАЗБРАЛ СТАТИЯТА! Няма да ти обяснявам втори път!


  До коментар [#74] от "Stargate":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 80. 81 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Половете са биологично два - мъж и жена. Но се определят сложно и на много нива - това в статията е вярно.
  Това, което не знам как са го решили, е въпросът за хормоналните нива при двата пола. Поради естеството на професията си (онколог), причинявам хормонални смущения у младите си пациенти, като ги лекувам с химиотерапия и/или хормонотерапия, както и наблюдавам хормонален дисбаланс при някои видове рак - на тестисите и на яйчниците най-често. Работя вече над 25 години, т.е. не е да нямам наблюдения, макар да не ми е хрумнало да си водя статистика. акво показва моят скромен опит:
  1. Ако имат прекалено много женски хормони - и мъже - се феминизират. Имам екстремен случай, при който мъж беше загубил вторичните си полови белези, беше станал импотентен, бяха му се налели гърдите до сутиен номер 2 спонтанно му течеше мляко от гърдите. При лечението на рака му хормоналният дисбаланс се оправи и за няколко месеца всичко изчезна и се върна към нормален мъж.
  2. Ако имат прекалено много андрогени, дори и сексапилни мадами се маскулинизират, буйно обрастват и им растат бради, спира им цикълът. Ако се справим с рака - всичко се оправя.
  3. Ако нямат хормони - нито от едните - стават "херувими" - безполови същества с опънати личица, неголеми гърди, неокосмени, другият вариант - много бързо се състаряват. И пак са импотентни, ако са мъже. Ако им махнем хормоналната блокада, за няколко месеца са наред.
  4. На формулярите за хормонални изследвания има графи за нормалните стойности на отделните хормони и техните метаболити - винаги съобразено с пола.

  Та някак си не мога да повярвам на изследване, което ми разправя как нямало значение и стойностите при двата пола били сравними. просто не съответства на практиката.

  E PLVRIBVS VNVM
 81. 82 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  "Организацията на обединените нации (ООН) изчислява, че 1,7% от населението на света принадлежи към тази група."

  В Горно Уойно на мъжете им е 25 см, а в Долно Уйоно 15 см, разликата идва от това, че на едното място са правили допитване, а на другото измерване. :)

  Това е всичко, което трябва да знаете за измерване чрез допитване. :)

 82. 83 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 784 Неутрално

  ДБ продължава да копае дъното.След пропагандата на ЛГБТ, джендъризма и подкрепянето на Скопие вместо българските традиции, история и език, вече едва ли има нормални хора, които биха ги подкрепили.
  —цитат от коментар 18 на НеКой


  Тоя па....нерде Ямбол, нерде Стамбул...
  Ти въобще знаеш ли какво пишеш и за какво се бориш, бе?

 83. 84 Профил на shy38654617
  shy38654617
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И сега какво? Ми щом ги има генетично заложени,
  —цитат от коментар 77 на gost22


  Не са генетично заложени, а генетично обосновани. И са само една буква от цялата поредица лгбя ...

  Знаеш ли след бомбенето във виетнамската война какви деца са се раждали?


 84. 85 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  Има само един пол. И това е Пол Маккартни!

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 85. 86 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  Въпросът е с много по елементарен отговор. Кой и защо иска отново ДБ да се провали на предстоящи избори? Няма друго обяснение защо точно дни преди изборите ескалираха статии по чувствителна за избирателите тема

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 86. 87 Профил на Александър Михайлов
  Александър Михайлов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо правите фейк нюз сега? Тоя парцал Дойче Бумлелелеле, от където преписвате, къде видяха този научен консенсус, според който представите ни за пола за погрешни?

 87. 88 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 381 Весело

  "Дневник", напише нещо и за често срещаните джендъри "женчо" и "мъжкарана".

  :D

 88. 89 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Два са половете, други все още не сме видели сред приматите. Хомо Сапиенс са най-висшия вид на приматите и като всички останали примати има само два пола. В природата сред другите животински видове се срещат и двуполови като охлювите, двуполови с разменени роли - женската снася яйца, а мъжкият ги носи и т.н. Но ние хората сме само мъжки и женски ясно дефинирани с различни гениталии полове. А дали Иван не се чувствал мъж и искал да бъде Иванка, та затова си сложил женски гърди и започнал да говори на фалцет - то си е психически проблем. Защото, същият Иван, дори пенисът да си махне, яйцеклетки и матка няма да получи и нищо няма да зачене.

  За онези 1.7 % аномалии - нормално е двама от сто души да имат някакви генетични проблеми. Има случаи близнаци да се раждат с общо тяло или със слепени тела. Има случаи на разлика в броя на пръстите на новороденото, както и с критични проблеми във вътрешните органи. Има и хермафродити, лекувани с хирургически методи. Има и деца, които се раждат с мозъчни проблеми.

  Но тези аномалии са вродени - индивидът не ги избира сам. Друг е случаят с хомосексуалните, трансджендъри (с операции или без) и други от този вид. Те самостоятелно са избрали да бъдат различни и да търсят партньори от собствения си пол. В което няма нищо лошо, но нека си бъдат различни и да не се месят, за да променят правата и начина на живот на останалите, избрали да си бъдат такива, каквито са родени.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 89. 90 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2451 Неутрално

  До коментар [#80] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  НЕ СИ РАЗБРАЛ СТАТИЯТА! Няма да ти обяснявам втори път!
  —цитат от коментар 80 на МОЙШЕ ТОЛКОЗ


  Няма и нужда да ми обясняваш "втори път". Обясненията няма да станат по-верни от първи път! НЯМА 10 % хора с нетрадиционна ориентация. Те са около 2 % пряко сили! Това, че имаш личен опит не променя фактите!


 90. 91 Профил на shy38654617
  shy38654617
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#90] от "Stargate":

  0,5%

 91. 92 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  ”Ако например този ген не се чете поради мутация...”

  Убеждават ни, че било страхотно да си мутант.
  Било разнообразие в спектъра между полюсите на двата пола. Още малко и ще ни убеждават колко е хубаво да имаме рога и копита.
  Не знам, психично болни ли да тия аФтори или си мислят, че аудиторията им се състои само от чифтокопитен добитък?

 92. 93 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Изключенията не трябва да променят правилата, една шепа неординарни
  не могат да променят света !!!

 93. 94 Профил на ymp07649615
  ymp07649615
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Стандартна грантаджийска пропаганда. Естествено, че има само два пола, а индивидите с белези и на двата си имат медицинско име и това е увреждане, а не трети, четвърти и пр. пол.

 94. 95 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Няма ген за педераст, както няма и ген за лесбийка, нито за каквото и да било от палитрата ЛГБТИК...
  Напъните да се обясняват нещата по начина в публикацията е силно подвеждащ (всъщност псевдонаучен), защото при еукариотите (всички организми, без бактерии и вируси), качествените характеристики на организма се квантуват - т.е. или едното, или другото. Средни стойности може да има единствено за количествените характеристики - ръст, тегло, цвят на кожата и т.н. Всъщност има квантуване и при количествените, но то е трудно измеримо. Така или иначе, полът НЕ Е количествена характеристика на организма, а е качествена.
  Уродствата са качествена характеристика, но те не са такъв голям процент, както е записано в статията. Педераслъкът, не може да се обясни с уродство. Това е просто психично разстройство.

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 95. 96 Профил на shy38654617
  shy38654617
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#95] от "keen":

  Слагат в обща група невродените психически сексуални отклонения и родените с физически полови недъзи.

 96. 97 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  Пол не се избира
  —цитат от коментар 12 на dame


  Секса не се избира, гендера обаче може. Обяснено е много хубаво в Нюйоркския закон за правата на гендерите:

  Секс - комбинация от хромозоми, хормони, вътрешни и външни репродуктивни органи, окосмяване на лицето, тон на гласа, цици, гендерска идентичност и др. Тука водеща и определяща е гендерната идентичност

  Гендерна идентичност - дълбоко вътрешно себеусещане за гендера на човека, който може да е същия като секса при раждане, но може и да не е. Гендерната идентичност може да бъде мъжка, женска, нито една от двете, или и двете заедно, напр небинарни или гендерокуиъри. Гендерската идентичност не е същото като сексуална ориентация, или гендерно изразяване

  Примери за нарушаване на закона :
  - наричане на трансгендерна жена мистър или той, след като тя иска да я наричат мисис или тя
  - наричане на небинарна личност мистър, след като тя желае да я наричат Мх
  - отказ от обръщение към трансгендерен мъж с Мануел, както той иска, понеже в документите му пише Мерибел
  - изискване от лицето да покаже доказателство за премината медицинска процедура (show me your putka) за да се обръщат към него с името и титлата която то желае

  https://on.nyc.gov/3rJv7k5

 97. 98 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  "Полът е толкова сложен и разнообразен, колкото и човекът, който го носи. И това е нещо прекрасно."

  Дойче зелето хептен са превъртяли...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 98. 99 Профил на ymp07649615
  ymp07649615
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#95] от "keen":

  Може да е психическо разстройство, може да е и хормонално, но е факт, че за тия неща има и предразположеност, която е наследствена, както е и при много други болести и увреждания. Т.е. нема да е грешка ако се каже, че предпоставките за педерастия са заложени по рождение, т.е. в гените. Поне у част от педерасите. Но не като отделен педерастки ген, естествено.

 99. 100 Профил на ymp07649615
  ymp07649615
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#98] от "rumen_s":

  Да, уврежданията били "нещо прекрасно" ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK