ЕМА: Съсиреците са много рядко срещана последица от ваксинирането с "Астра Зенека"

ЕМА: Съсиреците са много рядко срещана последица от ваксинирането с "Астра Зенека"

© ReutersКомисията за безопасност към Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заключи, че необичайните случаи на кръвни съсиреци при получили ваксината против коронавирус на "Астра Зенека" трябва да се опишат като "много редки странични ефекти" на ваксината.


Това обяви ЕМА по време на пресконференция, в която участва и директорът на агенцията Емър Кук. "Възможно обяснение за тези редки странични ефекти е имунният отговор на ваксината," подобен на този при пациенти, лекувани с хепарин, заяви Кук. Позицията на ЕМА се появи и на сайта ѝ минути преди пресконференцията (споменаваното там име Vaxzevria е използваното в момента за продукта на "Астра Зенека" и "Оксфорд").


"ЕМА работи близко с националните власти и компанията, за да се увери, че рисковете ясно се съобщават на професионалистите по здравни грижи," за да могат те своевременно да видят признаците у пациенти с поставена доза и да реагират, каза още Кук. В изявлението си тя отново потвърди становището на ЕМА, че ползите от ваксината на "Астра Зенека" многократно надхвърлят всички потенциални рискове. "Трябва да използваме всички ваксини, които имаме."


Рискът, свързан с възрастта, не може да се определи точно
Информацията се базира на прегледа, извършен от ЕМА на 62 случая на на церебрална венозна тромбоза и 24 на коремна (по данни от 22 март 2021 г.). Регулаторът подчерта, че 25 млн. души са получили ваксината към въпросната дата.


Макар наличните данни да не позволяват да се посочи точна причина, в момента няма основания да се смята, че рискови фактори може да има по признаци като пол, възраст или здравословно състояние, добави Сабине Щраус, ръководител на Комисията за безопасност. Затова, каза Щраус, няма да се "издават никакви спефицични препоръки за намаляване на риска".


На сайта се появи само предупреждение да потърсят помощ хора със следните симптоми, след като са били ваксинирани: задъхване; болки в гръдния кош; подуване на краката; постоянни болки в коремната област; нервологични симтоми, главоболие и зрителни проблеми.


ЕМА потвърждава, че проявата действително е предимно при хора под 60 г. и то жени, но това може да е свързано с начина на прилагане на ваксината в Европеския съюз. ЕМА ще е в диалог по темата с националните власти в държавите от блока, но няма да издава специфични препоръки.

Това е важно, защото някои държави ограничиха употребата на ваксината на "Астра Зенека" за хора под 60 или 65 г. заради информация за случаи на тромбоза предимно при хора под тези възрастови групи.


Британският лекарствен регулатор обяви по време на пресконференцията на ЕМА, че ваксината на "Астра Зенека" няма да се поставя в страната на хора под 30 години. На групата 18-29-годишни ще се предлагат Pfizer или Moderna. На тези в първа доза AstraZeneca от MHRA се препоръчва да продължат с втора доза от същата ваксина, освен ако след ваксинирането не са им се появили въпросните тромбоцити. Прегледът на регулатора до края на март е показал, че 79 от около 20 милиона ваксинирани британци са развили опасните за живота съсиреци в мозъка или артериите, което е 1 на 250 хиляди. От тях 19 случая са на хора под 30 години.


Как се стигна дотук


За 18 часа българско време е насрочена извънредна онлайн среща на здравните министри на 27-те държави от ЕС.

 • Във вторник в."Месаджеро" публикува интервю с Марко Кавалери, председател на комисията за оценка на ваксините към ЕМА, в което той изказва лично мнение и без да посочи доказателства, че има връзка между изключително редките случаи на кръвни съсиреци в мозъка и поставянето на ваксината на AstraZeneca, но още не е известен механизмът, по който това се случва. Армандо Дженацани, член на комисията на ЕМА за медикаменти, каза за в."Стампа", че изглежда логично да има такава връзка. Лекарственият регулатор реагира почти незабавно с изявление, че никакво окончателно заключение не е направено по въпроса.

Кавалери прогнозира, че ЕМА ще обяви наличието на връзка, но и че тази седмица няма да излезе с препоръка за възрастта на хората, които да се ваксинират с този продукт. Значителна част от десетките случаи, за които се съобщава от различни държави в Европа, са с жени - млади и на средна възраст, като се проверява дали това не е свързано с неоичайни антитела, предизвикани от ваксината, и дали има връзка с употребата на потивозачатъчни.


 Проверяваните случаи са изключително редки - 44 сред 9.42 милиона души с поставени дози от AstraZeneca.Във вторник Световната здравна организация за пореден път потвърди, че няма основания да променя оценката си - плюсовете от ваксината на компанията са повече от каквито и да е минуси.


Кент Уудс, бившият ръководител на британския лекарствен регулатор, каза днес, че ползите от ваксината на AstraZeneca продължават да са повече от потенциалните рискове. Той заяви, че лично си е поставил доза от този продукт и че близки и приятели чакат спокойно реда си


Няколко европейски държави обмисляха преди данните от ЕМА да допълнят за някои от вече ваксинираните с първата доза на AstraZeneca втора доза от друга ваксина. Това е безпрецедентна ситуация, за която не са правени тестове с доброволци. Отклоняването от пазарното одобряване от ЕМА ще се смята за т.нар. употреба извън етикета, т.е. държавите, приложили такъв ход, сами ще си носят отговорност за последиците, ако нещо се обърка.


Някои специалисти казват, че понеже ваксините атакуват конкретен протеин в "шипа" на коронавируса, би могло да предизвикват имунната система да създаде защита, независимо кой точно е продуктът. Но и няма научни доказателства, че бустерна доза от друг производител би била ефективна, колкото при употребата на две дози от един и същи продукт.


ЕМА: Съсиреците са много рядко срещана последица от ваксинирането с "Астра Зенека"

© Reuters


Използват ваксината с или без ограничения


АВСТРИЯ


Възобновена употреба.


БЪЛГАРИЯ:


Възобновено ваксиниране от 19 март.


КИПЪР


Кипър поднови поставянето на ваксината на 19 март.


ФРАНЦИЯ


Одобри възобновяването на употребата на ваксината на 19 март, но заяви, че трябва да се дава само на хора на възраст 55 и повече години.


ФИНЛАНДИЯ


Възобнови използването на ваксината на AstraZeneca от 29 март, но ще я дава само на хора на 65 и повече години.


ГЕРМАНИЯ


От 31 март Германия ограничи използването на ваксината до хора над 60 години и групи с висок приоритет. На 1 април германската комисия по ваксините препоръча на хората под 60 години, които са си поставили първа доза на AstraZeneca, да получат различен продукт за втората си доза.


ИРЛАНДИЯ


Възобновяване на употребата след препоръка на EMA.


ИТАЛИЯ


Възобновена употреба на 19 март и италианци, които откажат да бъдат ваксинирани с нея, ще получат алтернатива по-късно.


ЕСТОНИЯ


На 7 април замрази употребата за хора под 60 години в очакване на нова информация.


ЛАТВИЯ


Рестартира ваксинирането от 19 март.


ЛИТВА


Рестартирана употребата на 19 март.


НИДЕРЛАНДИЯ


В момента ваксината се използва само за хора над 60 години, както и за хирурзи или от лекари в домове за възрастни.


РУМЪНИЯ


Възобновена употреба след оценката на ЕМА, дадена след като Букурещ временно спря ваксинирането с конкретна партида от ваксината на 11 март.


ИСПАНИЯ


Испания заяви на 30 март, че ще използва ваксината за хора на възраст 55-65 години, а ден по-късно заяви, че ще разшири ваксинацията и за основните работници на възраст над 65 години. Във вторник районът Кастиля и Леон замрази поставянето до разясненията от ЕМА.


ШВЕЦИЯ


Възобновена употреба на ваксината на 25 март за хора на 65 и повече години, но има ограничения за шведите под 65 години.


Прекратиха използването на ваксината


ДАНИЯ


Ще удължи спирането на ваксинирането с този продукт с три седмици в очакване на допълнителни разследвания, след като първата двуседмична пауза приключи на 25 март. Местно проучване показа, че всеки трети датчани ще откаже да получи такава доза.


Извън ЕС


Великобритания се води от изводите на собствения лекарствен регулатор (MHRA) и според телевизия Channel 4 News там обмислят ограничаване употребата на тази ваксина за по-млади хора, като за тези под 30 години това е почти сигурно. От MHRA казват, че формално не е взето никакво решение и продължава проверката на случаите на поява на сиреци. Оксфордският университет заяви във вторник, че временно спира тестване на ваксината сред 300 деца и тийнейджъри (6-17 години), докато получи повече данни за проблема със съсиреците и инструкции от MHRA как да продължи.


В САЩ производителят още не е кандидатствал за одобрение, а миналата седмица д-р Антъни Фаучи, един от най-авторитетните епидемиолози в страната, каза, че може и изобщо да няма нужда от продукта на AstraZeneca.


Норвегия ще отложи решението за използването на ваксината, заявиха властите на 26 март, като то се очаква до 15 април. Северна Македония въведе предпазна мярка - на 31 март здравният министър Венко Филипче заяви, че дозите от AstraZeneca ще бъдат ограничени до хора на възраст над 60 години. В Австралия ще продължи програмата си за ваксиниране въпреки случаите на съсирване на кръвта, за които бе съобщено на 2 април, съобщиха здравните служители на следващия ден. В Канада има пауза в предлагането на ваксина на хора на възраст под 55 години и се изисква нов анализ на ползите и рисковете от дозите въз основа на възраст и пол. Грузия ограничи употребата на ваксината след смъртта на медицинска сестра от анафилактичен шок и ваксинациите ще продължат само в медицински центрове, предаде на 19 март информационна агенция ТАСС. Индонезия поднови използването на ваксината на 22 март, но с предупреждение към някои подлежащи на ваксиниране.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (131)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 1114 Неутрално
 2. 2 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3678 Неутрално

  "ИЗвън ЕС" - Южна Корея я спря за под 60 г.

 3. 3 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 1114 Неутрално  Оставка , корумпета жалки . 4. 4 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Колко да е "рядък", за онези които са умрели от него?

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 5. 5 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1680 Весело

  Предлагат се свободно.....

 6. 6 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 962 Неутрално

  Чудят се как да докажат, че всеки умрял е коронавирусен, а всеки ваксиниран-умрял е от нещо съвсем друго. То са аутопсии, изследване на историята на заболяванията, семейната предразположеност и т.н.

 7. 7 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5537 Неутрално

  Едни договори са сключени, едни пари са платени и ваксината трябва да се изхвърли. Или употреби. А нашите управляващи решават да се използва, защото сме поръчали най-много и доставката е най-рано

 8. 8 Профил на Георги Славков
  Георги Славков
  Рейтинг: 268 Разстроено

  Стига да не се случва върху теб тогава 100% или твоите близки и приятели.

 9. 9 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Интересното е, че въртележката и хаоса са свързани само на, АЗ. При милиони ваксини е невъзможно някой да не е умрял след ваксиниране от другите ваксими, но това, не се появява като новина.

 10. 10 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 962 Неутрално

  Пък и съмнително много зачестиха случаите на ваксиниран-умрял, пък се оказало че бил ПСР позитивен. Като Коритаров.

 11. 11 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Много долни хора. Имала големи ползи отровата на АЗ, а на тези които са изтеглили късата клечка, такъв им бил късмета. Това ако са лекари незнам

 12. 12 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 962 Неутрално

  До коментар [#9] от "Daria ":

  Някой плаща за елиминиране на 10 пъти по-евтин конкурентен продукт.

 13. 13 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 747 Неутрално

  В началото не можеше над 60, сега не може под 60. Последно ?

 14. 14 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3678 Весело

  Предлагат се свободно.....
  —цитат от коментар 5 на Николай Бучков


  На принципа - зЕми я ти!

 15. 15 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Регулатора на Великобритания MHRA обмисля да не препоръчва повече ваксината за лица под 30 години.

 16. 16 Профил на Георги Славков
  Георги Славков
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#10] от "Lazarus":

  Прикритие за това , че ваксите те е убила. За това даже и в неговия случай едвам го пише че е бил с ваксина.

 17. 17 Профил на fes18649563
  fes18649563
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Доста политкоректно. Рядък, рядък, ама признаха връзката. Пък по-рано отричаха такава.

 18. 18 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 956 Любопитно

  ЕМА определи съсиреците като "много рядък страничен ефект" от ваксината на "Астра Зенека"
  ...
  Е КАК?
  Нали беше минала изпитания, сертифицирана, доказано безопасна??

  В Русия съм! В Русия съм!
 19. 19 Профил на Георги Славков
  Георги Славков
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#18] от "Веселин Дечев":

  Кой знае и може ама да има прикритие на страничните реакции.

 20. 20 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Много рядко, докато не ти се случи на теб. Не знам колко е рядко след като една моя позната на 30 получи инфаркт след ваксинация с АЗ.

 21. 21 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  Вчера пак погледнах статистиката за САЩ и много страшната, пламтяща и смъртоносна пандемия. Починалите от пневмония, свързана с ковид тийнейджъри и деца са...55 за цялата пандемия. 55. Абсолютно неетично е младите да се задължават за ваксина, ако рискът им е нисък.

  И да, най-вероятно е от женските хормони, с което аз и моите синтетични котрацептиви сме пас, така и така вече имам повишен риск от изменения в кръвната картина. А с времето какви красоти ще се откриват покрай тая ваксина...

 22. 22 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 645 Неутрално

  Ваксината трябва да се използва, ситуацията го налага. Но трябва да се използва така, че от нея да има максимална полза и минимална вреда. Това значи да не се прилага на млади хора, особено на млади жени. Възрастни над 60 години не рискуват да получат кръвни съсиреци или поне това показват данните досега.

 23. 23 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  Ползите са наистина много повече. Погледнете как значително паднаха броя на смъртните случаи и броя на новозаразените като резултат от ваксинирането във Великобритания. Впечатляващо е. А те използват масово АЗ.
  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

 24. 24 Профил на Георги Славков
  Георги Славков
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Всъщност и от другите мРНК ваксини има доста тежки реакции даже и се казва за починали от тях. Но като цяло не се шуми толкова много от официалните институции и медиите.

 25. 25 Профил на Георги Славков
  Георги Славков
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#23] от "Oleg Iliev":

  Паднаха след тежките локдаунни.

 26. 26 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  Вместо да похарчим 50 млн. за Файзер, можеше да похарчим за същото количество АЗ 7 млн., едни 43 милиона заминаха заради лъжливи новини.

  А общата сума далеч няма да е 50 млн..

  Любовта ще спаси света!!!
 27. 27 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  ЕМА отгърмя майделката. След САЩ, ЮАР, Израел и др. Де е сега padrino да ни я хвали? Предполагам ще се свре в миша дупка, въпреки че постоянно дреме във форума.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 28. 28 Профил на kamenof
  kamenof
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Колко да е "рядък", за онези които са умрели от него?
  —цитат от коментар 4 на Мизийски


  Именно, няма значение, че шансът е 1 : 200 000 , ако точно ти или твой близък е "късметлията"

 29. 29 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  До коментар [#23] от "Oleg Iliev":Паднаха след тежките локдаунни.
  —цитат от коментар 25 на Георги Славков


  И в Германия имаше тежки локдауни, но не се постигна такъв резултат. Имат по низък процент ваксинирани. А германците са общо взето дисциплинирани, поне не по малко от британците, и общо взето спазват ограниченията.

 30. 30 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3678 Весело

  Ваксината трябва да се използва, ситуацията го налага. Но трябва да се използва така, че от нея да има максимална полза и минимална вреда. Това значи да не се прилага на млади хора, особено на млади жени. Възрастни над 60 години не рискуват да получат кръвни съсиреци или поне това показват данните досега.
  —цитат от коментар 22 на blagoj


  Ползите са наистина много повече. Погледнете как значително паднаха броя на смъртните случаи и броя на новозаразените като резултат от ваксинирането във Великобритания. Впечатляващо е. А те използват масово АЗ.https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/
  —цитат от коментар 23 на Oleg Iliev


  Пичове, остава само да посочите кой ще понесе персонално "минималните вреди".
  От руската рулетка ...

  Все пак не е война, та не знам как ще ги убедите хората ...

 31. 31 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Весело

  Тц, тц, гордостта на Педрито и Пинокио Джонсън..

  Sic transit gloria mundi
 32. 32 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  До коментар [#23] от "Oleg Iliev":

  Да ве, стига да не умреш ти или твой близък..Че тогава ползите са нулеви..

  Sic transit gloria mundi
 33. 33 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Астра Зенека ще продължи напред!
  Няма как европейските чиновници и местните управници да върнат получените комисионни.
  Аз чакам вторат игла на Астра Зенека и не ми пука, защото всички ваксини в момента са на едно равнище.
  Утре може да "гръмне" някоя друга ваксина, зависи кой на кого ще плати и снесе информация. Това са правилата на търговските войни.

 34. 34 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  [quote#30:"xm..."][/quote]

  А кой ще понесе отговорността за хилядите които почиват от КОВИД всеки ден? Кой ще поеме отговорността че толкова хора умират в мирно време, без да им се даде шанс да се защитят с една ваксинация?

 35. 35 Профил на Георги Славков
  Георги Славков
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#29] от "Oleg Iliev":

  В Германия не са толкова тежки както и не всяка провинция имаше еднакви. Сега се заговори пак за тежките локдаунни . Във Великобритания още не са отворени барове и ресторанти на 14 Април ще ги. Заговориха даже и за още една доза есента. Ако е толкова ефективна , защо не са пуснали всичко на макс и икономиката да им работи ?

 36. 36 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Рискът от ваксиниране е десетки и стотици , вероятно и хиляди пъти по-малък от рискът от заразяване и боледуваме без да си ваксиниран.
  Но дъхът вече излезе от бутилката.
  Ваксърите рискуват да станат зомбита. За да спасят здравето си, живота на близките си и да се приключи с пандемията.
  Антиваксърите не искат да рискуват да са зомбита, рискуват здравето и живота си и този на близките си. Харесват пандемията и не искат да свършва.

 37. 37 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 603 Неутрално

  НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВЯ ЗВЕРСКИТЕ АРИТМИИ ПРЕСКАЧАНЕ НА СЪРЦЕТО ПУЛС КЪМ СТО И ПЕДЕСЕ И КРЪВНО НАД ДВЕСТА , ТРУДНО СЕ ПРОКАРВАТ ТИЯ СЪСИРЕЦИ НЯКОИ НЕ УСПЯВАТ

 38. 38 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#23] от "Oleg Iliev":

  Въпросите са следните:
  1. Колко млди хора са ваксинирани досега? Отговора е - доста малко, защото първо се ваксинират най-възрастните.
  2. За кои има риск от тромбози? Отговора е - за по-младите, основно жени.
  3. Каква е смъртността от Ковид при младите и най-вече при младите жени? Отговора може да бъде доста конкретен. Починалите от Ковид жени на възраст 15-34 години досега в Германия са 44. През последните тридесетина дни починалите млади жени са 5.
  Така че спасените животи от ваксината при тази категория са съизмерими със загубените.
  Съвсем друга е ситуацията при хората над 60 години, особено мъжете. Тази ваксина може да е подходяща за тях при условие че няма друга. Може и да не е - зависи още колко трябва да чакат за другата. Всеки сам трябва да реши това за себе си.

 39. 39 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 956 Гневно

  Всеки виновен има име, презиме, фамилия!
  Искам имена! КОЙ одобри за съвършено безопасна ваксината и КОЙ ТОЧНО ще плаща обезщетения на пострадалите??

  В Русия съм! В Русия съм!
 40. 40 Профил на Георги Славков
  Георги Славков
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#39] от "Веселин Дечев":

  Тези ваксини не са финално одобрени. Това е четвъртият етап. За това и подписваш информирано съгласие. За това ми е чудно какви сертификати и паспорти и какво ли ще искат да имаш след като не са финално одобрени.

 41. 41 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  Ползите са наистина много повече. Погледнете как значително паднаха броя на смъртните случаи и броя на новозаразените като резултат от ваксинирането във Великобритания. Впечатляващо е. А те използват масово АЗ.https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/
  —цитат от коментар 23 на Oleg Iliev


  Това е една от лъжите за велика Англия. На практика информацията какви ваксини са слагани там е доста законспирирана и трудно откриваема. От това, което излезе като износ на ЕС към велика Англия се оказа, че малко повече от половината от поставените ваксини там са на Пфайзер.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 42. 42 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 303 Любопитно

  Всичките мой познати които се ваксинираха с АСТРАЗЕНЕКА след ваксинацията се оплакваха че са се чувствали като парцали през следващия ден и са били с температура над 39 градуса.

 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3267 Весело

  Следваща новина: Борисов съди ЕМА

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#39] от "Веселин Дечев":

  Много искаш! Няма още нито една ваксина която да е одобрена за стандартно ваксиниране. Всички ваксини са одобрени само за спешна употреба. Ваксинирането е доброволно и всеки решава за себе си. Аз лично на никого не давам съвет нито да се ваксинира, нито да не се ваксинира и мисля че такива съвети не трябва да се дават, но аз вече се ваксинирах с първата доза от тази ваксина и ще се ваксинирам и с втората.

 45. 45 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2546 Неутрално

  До коментар [#6] от "Lazarus":

  a вие точно обратно - всеки умрял не е от ковид, а нещо друго, но ако е ваксиниран - умрял е заради ваксината

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 46. 46 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 960 Неутрално

  "Вярвайте на науката" – слогана на новата релегия на глобализма и тоталитарния хуманизъм!

 47. 47 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Съсиреците в кръвоносните съдове са проблем, който се среща често и без ваксинация. Най-ефективната профилактика срещу заболяването е движението.
  Кофти е. От ковид умират, които не се движат. От ваксина пак умират, които не се движат. Ами движете се бе хора!

 48. 48 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  До коментар [#25] от "Георги Славков":

  аз пък все си мислех, че локдауните не работели .. поне тука така се тръби от всякъде. сега ваксината не работела ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 49. 49 Профил на Георги Славков
  Георги Славков
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#47] от "petiopit":

  Не става дума за често срещана тромбоза.

 50. 50 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  До коментар [#39] от "Веселин Дечев":

  Няма медицински препарат, върху който да не съм прочел възможни странични ефекти (вкл. тежки такива) и не знам медицински препарат, който някога е е обявяван за "съвършено безопасен". Убеден съм и че нито една от ваксините по света, в това число и тия за ковид някога са обявявани за съвършено безопасни.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 51. 51 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4384 Разстроено

  ЕМА отгърмя майделката. След САЩ, ЮАР, Израел и др. Де е сега padrino да ни я хвали? Предполагам ще се свре в миша дупка, въпреки че постоянно дреме във форума.
  —цитат от коментар 27 на rumen_s


  Болен си моюенце, болен си.....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 52. 52 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 394 Неутрално

  [quote#30:"xm..."][/quote]

  Без ваксини, га теглите чертата, жертвите ще са едни и същи като бройка, а и...мъничко отгоре при огарничения забавящи разпространението.
  С ваксини, жертвите ще са по-малко, но от ваксите ще имат проблеми и хора, които не биха имали проблем с вируса...
  Танто за кукуригу или млади и здрави принесени в жертва за стари и болни...

 53. 53 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  Вижте моите факти. Сестра ми две седмици след първа ваксинация с АЗ се разболя от Ковид. Вкараха я в болница, но не в интензивното. Всичко мина добре и я изписаха след 6 дни. Всички го отдаваме на ползата от началния етап на придобиване на имунитет. Тя е рискова група - възрастна пенсионерка, наднормено тегло, аритмии и високо кръвно. Днес и мен ме ваксинираха с АЗ, системата за записване ми отказа всяка възможност за избор и ми назначи АЗ. Така че ще получите сведения от първа ръка в близките дни.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 54. 54 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4384 Любопитно

  Всеки виновен има име, презиме, фамилия!Искам имена! КОЙ одобри за съвършено безопасна ваксината и КОЙ ТОЧНО ще плаща обезщетения на пострадалите??
  —цитат от коментар 39 на Веселин Дечев


  ???? Кои обещетения? Някой насила ли я е слагал?

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 55. 55 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Сумарно автомобилни катастрофи стават по една на милиони преминати километри. Основната причина е същата - бързане, но виновните си носят последствията. .

 56. 56 Профил на Георги Славков
  Георги Славков
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#48] от "bludniq_sin":

  Локдаунни принципно работят стига наистина да нямаш контакти с много хора извън семейството. Лошото е, че трудно се постига тази изолация без куп други тежки последици. Ваксините няма как да проработят защото това си е РНК вирус и той се изменя по-бавно от грип но се изменя. Затова и заговориха за бутер доза есента.

 57. 57 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Рядка последица,ама срещана и то завършваща със смърт.Какво ни топли това,ако ние сме с късата клечка?

 58. 58 Профил на gfb18671578
  gfb18671578
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#43] от "дерибеев":

  Неее, той със съдилища не се занимава, не прави такива неща.

  Ще им прати на Ема едни млади момчета, "активисти на герб", да ги гонят като кучета в ЕМА!

 59. 59 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  [quote#51:"padrino"][/quote]

  То се вижда кое е болен, по-скоро, безмозъчен. Хайде върни се малко и си припомни собствените оди за майделката и хвалбите за английския безгрешен здравен регулатор (този същия, дето прикриваше информацията за тромбозите).

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 60. 60 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Добре ДЕ,не е ли криминално престъпление,да “УСТАНОВЯВАШ” НЕКВИ неща,след масово прилагане?
  ВЪВ БЪДЕЩЕ,дали няма да “УСТАНОВЯТ” ОЩЕ НЕЩА?
  От самото начало,всички Доктори,Имунолози-ТВЪРДЯТ:НИЕ НЕ ЗНАЕМ НИЩО ЗА ТЕЗИ ПРЕПАРАТИ В СРЕДНОСРОЧЕН И ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН!!!

 61. 61 Профил на gfb18671578
  gfb18671578
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Лошото на тази новина е, че само налива вода в мелницата на плоскоземците-антиваксъри.

  Масово ваксиниране трябва да има иначе, не можем да отлепим.

  И трябва да има съвсем твърда воля (не като тази на Борисов) и да стане ясно на тези мрънкащите против анти-пандемичните мерки: или масова ваксинация с резултати или ще има агония с постоянни ограничения!

 62. 62 Профил на milen888
  milen888
  Рейтинг: 515 Любопитно

  Тежки последици има и от другите ваксини, просто не се "рекламират" масово от медиите. Търговска война. друго- всикчи лекарства имат дълъг списък със странични ефекти, включително и много тежки. Погледнете един аспирин или някой антибиотик. Това е. Случаите на тромбози са много редки, цитат от статията:

  "Проверяваните случаи са изключително редки - 44 сред 9.42 милиона души с поставени дози от AstraZeneca."

  Само вчера (вторник) във България са поставени общо 2 196 ваксини Астра зенека. Така че моля троловете да пишат само от свое име. Хората искат да се ваксинират- 2 196 човека с Астра Зенека само за един ден и това е неоспорим факт. Линк към статистиката за троловете: https://coronavirus.bg/bg/statistika

 63. 63 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Кой ви пречи ,да се Ваксинирате?А на баня в Концлагер,не искате ли да ни водите?До коментар [#61] от "gfb18671578":

 64. 64 Профил на moominmamma
  moominmamma
  Рейтинг: 250 Неутрално

  [quote#38:"blagoj"]До коментар [#23] от "Oleg Iliev":Починалите от Ковид жени на възраст 15-34 години досега в Германия са 44. През последните тридесетина дни починалите млади жени са 5.Така че спасените животи от ваксината при тази категория са съизмерими със загубените.

  За съжаление, тази бройка не важи у нас. Вчера данните бяха за общо 197 починали, като 28 са под 60 години, а днес информацията е за починали 7 жени под тази възраст. Не от ваксините, а от болестта. Ужасно тъжно.
  https://coronavirus.bg/bg/news/1697


 65. 65 Профил на gfb18671578
  gfb18671578
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#63] от "Lubomir Velev":

  И от къде знаеш, че не съм?

  На баня няма да ви водя, природата ви е взела вече всичко в тоя живот, заедно с акъла!

 66. 66 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Проблемът е,че тия Препарати ни ги налагат,нямаме свободен избор!!!
  Имунизационни паспорти,ЛОКДАУНИ,....!!!
  И всички други препарати се взимат след консултация с Лекар...той преценява между ползата и вредата!!!До коментар [#50] от "bludniq_sin":

 67. 67 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2320 Неутрално

  Ползите са наистина много повече. Погледнете как значително паднаха броя на смъртните случаи и броя на новозаразените като резултат от ваксинирането във Великобритания. Впечатляващо е. А те използват масово АЗ.https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/
  —цитат от коментар 23 на Oleg Iliev


  Също и едно подобно мнение:

  От таблиците се вижда, че най-малки са коефициентите във Великобритания. Те са от 2 до 3 пъти надолу в сравнение със САЩ и Израел. Това означава, че с поставянето на една ваксина на Острова са се предпазили повече хора, отколкото в другите две държави, т.е. ваксинационната кампания там е по-ефективна. Този резултат се подкрепя и от другите показатели. В проследявания период, с едно изключение, във Великобритания се отчитат по-малко заразени и починали хора, приравнено към броя на населението (виж таблиците). Защо е тази голяма разлика?

  https://offnews.bg/analizi-i-komentari/efektivnostta-na-irnk-vaksinite-v-realnostta-e-po-niska-ot-ochakvanoto-749102.html

  Сам съм, други няма...
 68. 68 Профил на mkm
  mkm
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Аз съм ваксиниран с пфайзер на 18 март,от 5 април съм положителен за ковид,без симптоми

 69. 69 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Господин Карабоев, явно нищо не сте разбрали от пресконференцията. Нищо подобно не каза Емер Кук, нито колегите й. Казаха единствено, че е възможно, не изключват такава възможност, но случаите са много малко, за да потвърдят.
  Освен това казаха, че в Европа всяка година има 100 хиляди случая на церебрална тромбоза без ковид.
  Така че не всявайте паника и не подвеждайте хората. Ползата от ваксината и ваксинирането са далеч по-големи от опасностите. Опасност има и като се взема аспирин.

 70. 70 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Защо някой да носи отговорност ,за починали от болест,,или естествена смърт?
  Отдавна има достатъчно ваксини,който се чувства застрашен....да се пази и ваксинира!!!
  Каква е тая ПРЕЗУМПЦИЯ ЗА ВИНОВНОСТ?
  Само за година ви”ИЗПЪРЖИХА МОЗЪЦИТЕ”!!!До коментар [#34] от "Oleg Iliev":

 71. 71 Профил на moominmamma
  moominmamma
  Рейтинг: 250 Неутрално  До коментар [#41] от "rumen_s":

  Не е чак толкова законспирирано. Информация има.
  As of 21 March, an estimated 10.8 million first doses of the Pfizer/BioNTech vaccine and 15.8 million doses of the Oxford University/AstraZeneca vaccine, had been administered, and around 2.2 million second doses, mostly the Pfizer/BioNTech vaccine, had been administered.
  https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-vaccine-adverse-reactions/coronavirus-vaccine-summary-of-yellow-card-reporting

 72. 72 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всяка година има и починали от грип!!!
  Сега обаче,всеки с Грип е починал от него!!!До коментар [#69] от "Gai-jin":

 73. 73 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ами не знам,щото не ме интересува!!! Такива като вас,се интересуват,поучават...нямате ли с какво да си “ИГРАЕТЕ”?До коментар [#65] от "gfb18671578":

 74. 74 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  До коментар [#41] от "rumen_s":Не е чак толкова законспирирано. Информация има. As of 21 March, an estimated 10.8 million first doses of the Pfizer/BioNTech vaccine and 15.8 million doses of the Oxford University/AstraZeneca vaccine, had been administered, and around 2.2 million second doses, mostly the Pfizer/BioNTech vaccine, had been administered.https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-vaccine-adverse-reactions/coronavirus-vaccine-summary-of-yellow-card-reporting
  —цитат от коментар 71 на agb08541284


  Благодаря за доклада. По сайтовете им информация за сложените ваксини по видове няма. Както и да е, най-важното от доклада, майделката е проблемна:

  Blood clots
  Our rigorous review into the UK reports of rare and specific types of blood clots is ongoing. Up to and including 24 March, we have received 22 reports of cerebral venous sinus thrombosis (CVST) and 8 reports of other thrombosis events with low platelets, out of a total of 18.1 million doses of COVID-19 Vaccine AstraZeneca given by that date. There were no reports for the Pfizer/BioNTech vaccine. To note, the current analysis prints include data up to and including the 21 March.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 75. 75 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7799 Неутрално

  Рядко, рядко, ама за някой е 100%.

 76. 76 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#72] от "Lubomir Velev":

  Господине, явно не сте гледали пресконференцията, както е явно, че нямата и най-малка представа какво е тежък случай от ковид в сравнение с тежък случай на грип.
  Аз, за съжаление, видях как си отиват хора - млади и стари, мъже и жени, включително и лекари. Не ви пожелавам на вас и на вашите близки да изпитате такова нещо.
  И да подчертая още веднъж - на пресконференцията и Кук, и д-р Щраус бяха много предпазливи и подчертаха няколко пъти, че има случаи на тромбози след ваксиниране с АстраЗенека, както ги има и след Пфайцер/БиоНТек. Тромбозите са, обаче, и едно от онсовните явления при тежък Ковид. Отбелязаните случаи след ваксиниане са още твърде малко за категорична връзка. Възможна е, но още не е доказана.

 77. 77 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  До коментар [#75] от "Роси":


  Рядко, рядко, ама за някой е 100%.
  —цитат от коментар 75 на Роси


  с горе-долу същия успех е и печалбата от лотариите на черепа

  You don't know what you don't know.
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 994 Неутрално

  https://www.n-tv.de/panorama/Grossbritannien-schraenkt-Astrazeneca-ein-article22475546.html

  Тук пише, че британците ограничават ваксинацията с АЗ след 9 смъртни случая.

 80. 80 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Наистина Планетата е пренаселена!!!
  Прекалено много”САМО АБАТ ВЪЗДУХА”!!!
  НА БАЗА НА КАКВИ :КВАЛИФИКАЦИЯ,ЗНАНИЯ,ИНФОРМАЦИЯ...ТОЛКОВА МНОГО ХОРА,ПОДПИСВАТ-“ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ”?
  Даже се пеняват,ако някой има различно мнение....ПРОСТ НАРОД,ИДИОТИ,ЧАЛГАРИ.!!!
  Аз предпочитам,да се консултирам с Лекар(по мой избор) относно:БОЛЕСТИ,ЛЕКАРСТВА,ВАКСИНИ....КАСАЕЩИ МОЕТО ЗДРАВЕ!!!
  И НЕ МОГА ДА ПРИЕМА,ЧЕ СЪМ ОПАСЕН ЗАРАЗИТЕЛ НА “ВУЙНА ПЕНА” от Тутракан!!! ВСЕКИ ИМА ОТГОВОРНОСТ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА СЕБЕ СИ КАКТО НАМЕРИ ЗА ДОБРЕ!!!ИЗПЪРЖИХА ВИ МОЗЪЦИТЕ,УВРЕЖДАТ ВИ ПСИХИКАТА И ЗДРАВЕТО И ВИ ОГРАБВАТ!!!

 81. 81 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  А “експертите” на ББ само на нея заложили! Експерти, само те могат!

 82. 82 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4384 Любопитно

  До коментар [#41] от "rumen_s":Не е чак толкова законспирирано. Информация има. As of 21 March, an estimated 10.8 million first doses of the Pfizer/BioNTech vaccine and 15.8 million doses of the Oxford University/AstraZeneca vaccine, had been administered, and around 2.2 million second doses, mostly the Pfizer/BioNTech vaccine, had been administered.https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-vaccine-adverse-reactions/coronavirus-vaccine-summary-of-yellow-card-reporting
  —цитат от коментар 71 на agb08541284


  Той Руменчо не е наред с главата, изобщо не си губи времето с него.... при 20.1 Милиона ваксинирани с Астра има 7 починали, това е трудно дори да бъде изразено като процентно съотношение.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 83. 83 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  До коментар [#76] от "Gai-jin":


  Както се казва в романите на Дж.Клавел от където ви е и псевдонима - карма или джос!

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  https://www.n-tv.de/panorama/Grossbritannien-schraenkt-Astrazeneca-ein-article22475546.html Тук пише, че британците ограничават ваксинацията с АЗ след 9 смъртни случая.
  —цитат от коментар 79 на Шоршо


  Те тея 19 са само от тромбози. Иначе от 14 до 21 март са умрели 95 след ваксиниране. Тея 19 са ги извели нарочно че е по - малко числото - да не се шашка матряла.

 86. 86 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  """много рядко срещана последица"""" няма такъв филм ! ....записи на Ангелов от пресконференциите на щаба и т.н....., кви ги говореше и съд....... "Аз вика гарантирам"......... "Аз вика съм сигурен"......

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Чудят се как да докажат, че всеки умрял е коронавирусен, а всеки ваксиниран-умрял е от нещо съвсем друго. То са аутопсии, изследване на историята на заболяванията, семейната предразположеност и т.н.
  —цитат от коментар 6 на Lazarus


  Абе друго си е да изкараш Короната. Там умрели нема, има само умрели СЪС.

 89. 89 Профил на dvbsjsjadjasdasdjas
  dvbsjsjadjasdasdjas
  Рейтинг: 37 Неутрално

  " Проверяваните случаи са изключително редки - 44 сред 9.42 милиона души с поставени дози от AstraZeneca."

  За някои хора 2,000 смъртни случаи на милион население означава "обикновен грип", но 5 *евентуални* случаи на тромбоза на 1 милион ваксинирани означава опасна ваксина.

  От цигарите е много по-вероятно да хванете тромбоза, приятели.

 90. 90 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Дано да си осмият,кво толкова? Не може да бъде изразено в процентно съотношение!!!До коментар [#82] от "padrino":

 91. 91 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  " Проверяваните случаи са изключително редки - 44 сред 9.42 милиона души с поставени дози от AstraZeneca." За някои хора 2,000 смъртни случаи на милион население означава "обикновен грип", но 5 *евентуални* случаи на тромбоза на 1 милион ваксинирани означава опасна ваксина. От цигарите е много по-вероятно да хванете тромбоза, приятели.
  —цитат от коментар 89 на dvb50616197


  Глупаво е още да не си схванал, че короната е по-опасна за по-възрастните. А тромбозите от майделката трепят главно млади хора, за които короната не е опасна.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 92. 92 Профил на dvbsjsjadjasdasdjas
  dvbsjsjadjasdasdjas
  Рейтинг: 37 Неутрално

  [quote#91:"rumen_s"][/quote]

  19 човека починали от 20 милиона ваксинирани е последното което видях.
  Мисля да рискувам и с втората доза скоро ;)

  Сигурен ли си, че "младите" починали от Ковид не са бая повече процентно?

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#89] от "dvb50616197":
  От къде са ви данните-2000 починали на 100 000?
  Щото смъртността е 0,3% от срещналите се с вируса(в рамките на всяка Вирусна Инфекция)
  Излиза,че в България за една година,трябва да има 70-100хил.-ИЗВЪНРЕДНА СМЪРТНОСТ!!!


 95. 95 Профил на Faci Praci
  Faci Praci
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Айййде на ваксините! Астра Зенека много е лека! Айде народе!

 96. 96 Профил на Faci Praci
  Faci Praci
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#82] от "padrino":

  Това е вярно до момента, но след 5-6 г е въпроса. затова ваксини се тестват по 10-15 г

 97. 97 Профил на dvbsjsjadjasdasdjas
  dvbsjsjadjasdasdjas
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#89] от "dvb50616197":От къде са ви данните-2000 починали на 100 000?Щото смъртността е 0,3% от срещналите се с вируса(в рамките на всяка Вирусна Инфекция)Излиза,че в България за една година,трябва да има 70-100хил.-ИЗВЪНРЕДНА СМЪРТНОСТ!!!
  —цитат от коментар 94 на Lubomir Velev


  Боже, ама вие наистина не знаете къде се намирате.

  Първо: да, в България има извънредна смъртност в момента. Заповядайте две графики и проследете края на 2020та и края на 2021ва спрямо рпедишни години:
  https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_2_2021_W12.png
  https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_3_2021_W12.png

  Второ: Ако прочетете отново коментара ми съм написал 2000 починали на 1 милион, а не на 100,000. Тук може да видите графата смъртни случаи на 1 милион население, по която сме на седмо място в света: https://www.worldometers.info/coronavirus/

  Гледайте ги малко тия нули като взимате решения за здравето си.

 98. 98 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 191 Неутрално

  До коментар [#10] от "Lazarus":
  Как е ситуацията със спутника? Там има ли няква информация?

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 0 Неутрално

  А седмото място,как се изчислява? Умрели с позитивен тест,? Да питам! А и нали има ЛОКДАУНИ,ТЕСТВАНЕ,ВАКСИНИ,ЗАЩО ИМА ТОЛКОВА МНОГО “ЖЕРТВИ”? А ДЪРЖАВИТЕ ,БЕЗ МЕРКИ,ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ ЛИ ИМА?
  Да очакваме ли МЕРКИ СРЕЩУ...ВЯТЪР,ДЪЖД,ИЗГРЕВ,ЗАЛЕЗ?
  А И С КАКВО ДА ПОМОГНА НА ЖЕРТВИТЕ...С РАДОСТ БИХ!!!
  коментар [#97] от "dvb50616197":

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK