Медиите в чужбина: Корупция, майстор Борисов и едно предупреждение за ДПС от Турция

Медиите в чужбина: Корупция, майстор Борисов и едно предупреждение за ДПС от Турция

© ДневникОт "майстор на оцеляването", "тефлоновият мъж от София" и "бивш бодигард, който очарова със селските си хитрини", през "застаряващ мъж, който прилича на тийнейджър" (Слави Трифонов) до "разпокъсана опозиция, която изостави улиците, за да печели избиратели".


Така международни информационни агенции и издания в чужбина писаха в навечерието на парламентарните избори. Корупция, пандемия и Борисов бяха най-често повтаряните думи в статии, в които отвъд техническата информация за изборите се използваха познати от години клишета за България. За съжаление в повечето случаи - основателно.


Но имаше и важни публикации, включително тази в турския в. "Сабах" с критики към ДПС, а казват, че в този проправителствен вестник рядко се появява нещо, което да е в разрез с линията на управляващата Партия на справедливостта и развитието.


"Кръстникът", който не хапе ръката, която го храни
Равносметката от управлението на Борисов е катастрофална - не само заради пандемията, написа германският "Зюддойче цайтунг" по повод на изборите. "Монд" разказа в репортаж за купуването на гласове, превърнало се в проклятие за българската демокрация, и представи премиера като дон Корлеоне, държащ се като настойник на пенсионерите и "добре вкоренена "Тиква", както го наричат критиците му". Френското списание "Експрес" под заглавие "Борисов, кръстникът на България" разказа на читателите си: "Като гледаш видеата му във "Фейсбук", можеш да го вземеш за строител на държавен обект, а не за лидер на страна от Европейския съюз".


За "един от най-големите оцеляващи в ЕС" написа и "Файненшъл таймс", който изтъкна, че Борисов не е направил и едно предизборно събитие, обаче не спря да обикаля обут в джинси с джипа си по строежи и да избягва срещи с медиите. Но изданието цитира и съвсем пресните заключения на Държавния департамент за вкоренената корупция, ролята на медиите на Делян Пеевски, сриналите се преки чуждестранни инвестиции и как любимата му инфраструктура се е превърнала в мрежа за изграждане на вярност.


Медиите в чужбина: Корупция, майстор Борисов и едно предупреждение за ДПС от Турция

© Дневник


Както и за дипломат от ЕС, обясняващ, че "Борисов разбра това, което Виктор Орбан забрави - не хапеш ръката, която те храни", т.е. заради еврофондовете не си създаваш пролеми в Брюксел. Както и че злоупотребите с тези средства не се разследват, защото "правораздавателната система функционира като чадър за приятелите на правителството и бухалка за враговете му". Както и че в евроструктурите и ЕНП няма да разследват, "защото никога не искаш да воюваш на твърде много фронтове", след като вече си започнал битки с Полша и Унгария.


За българския читател и това се превръща в клишета след непрекъснато повтаряне години наред. Заглавия като "Тефлоновият мъж от София, който 10 години не реформира страната си" ("Ди Пресе", Австрия), "Премиерът със златните кюлчета в нощното шкафче" ("Шпигел", Германия) и "Избори под сянката на корупцията" ("Монд", Франция, който беше изпратил в България базирания във Виена регионален кореспондент) са колоритно четиво за уикенда, в който България гласува.


Опозиция без лице. С едно изключение


Но практически всички автори бяха единодушни, че корупция, протести и избори в пандемията не могат да отслабят хватката на Борисов над властта, както написа в аванс и "Блумбърг". За опозицията се разказваше, че не е намерила общи идеи, лидери или програма и че в нея има "съмнителни лица" като Мая Манолова, но всъщност единственият, на когото бе отделено малко по-специално внимание, бе Слави Трифонов. Обаче думите за него не бяха особено ласкави и определено не даваха идея как си представя той да управлява.


"Застаряващият мъж прилича на тийнейджър, който се опитва да привлече внимание насред село." Хиляди хора го смятат за спасител, защото той ги измъква от всекидневието и ги отвежда в друг свят, написа за него "Нойе цюрихер цайтунг" "Особено хората от провинцията харесват Слави (както го наричат навсякъде), понеже той им предлага тъкмо онези обяснения за окаяното им положение, в които вярват и те самите."


Показателно е, че БСП почти не бе припозната като опозиционна партия освен формалната ѝ позиция в парламента да не е управляваща партия. На това какво говори БСП или президентът Румен Радев обръщаха повече внимание в руските медии. (Но като цяло българските избори изобщо не бяха интересни за изданията и телевизиите в Русия.)


След гласуването темата за гласуването по време на пандемия изчезна от репортажите от София. "Вашингтон пост" публикува анализ, в който в заглавието се казва, че изборите са били за корупцията, а не за това как правителството на Борисов се справя с COVID-19.


Последваха обяснения и прогнози, че намирането на успешна формула за управление ще е трудно, може да отнеме месеци и в най-добрия случай този парламент ще изкара не повече от една година - до предсрочни избори в началото на 2022 г. За това какво може да стане със системата на олигарсите, подкрепяни от Борисов (както описа не едно издание), включително с Делян Пеевски, засега не пише никой.


Медиите в чужбина: Корупция, майстор Борисов и едно предупреждение за ДПС от Турция

© Дневник


ДПС сбърка с Пеевски


Но в споменатата статия в турския "Сабах" от миналата седмица името му присъства като пример за груба политическа грешка на ДПС:

 • "Макар сформиране на правителство с ДПС да е една от най-добрите възможности за водещите партии, влиятелният бизнесмен и медиен магнат Делян Пеевски, член на ДПС, има негативен имидж в обществото. Нещо повече, протестите се завъртяха основно около дейността му, свързвана с корупция. Поради тази причина ГЕРБ и БСП имаха известни резерви в сътрудничеството с ДПС, тъй като Пеевски е в центъра на политически обвинения от Борисов, Радев и опозиционните партии."

Партията е изправена пред голяма криза в очите на българската общественост, продължава изданието. "Тесните връзки между Ахмед Доган и бизнесмена Пеевски накърняват ДПС, тъй като много българи и турци са ядосани, че спорна фигура като Пеевски беше поставена в сърцето на важни за страната политики".


След което "Сабах" обяснява и защо това е чак такъв проблем за етническите турци - защитата на правата им е минала на заден план.


Най-важните проблеми за тях са корупцията, безработицата и липсата на инфраструктура в селата.


в."Сабах"

Районите, в които живеят, са доминирани от земеделие, поради което увеличаването на заетостта зависело от чуждестранни инвестиции и особено такива от Турция.


Единствената партия, представляваща интересите на етническите турци в България, не правела достатъчно и за изучаването на турски език - "темел на турската култура и история" - и обучаването на добри учители за него. Изданието посочва, че много турци намират работа чрез ДПС, но казва, че интересът към турския език намалява непрекъснато, защото владеенето на западни езици увеличава шансовете човек да си намери работа в ЕС.


"Изборите показват, че ДПС е безспорният победител като партията на етническите тури, но тя няма да донесе промяна, а турците биха искали повече права, богатство и равенство в България. Вероятно търсенето на алтернатива не отговаря на предлагането. Но, от друга страна, те не могат да разчитат на алтернативи да ги представляват в политиката, което ги кара да се нуждаят от ДПС."


Това, на което "Сабах" не обърна внимание и не предвиди, е, че ДПС може да бъде изместено от съвсем нова партия от дългогодишната роля на играча, който да определи кой ще управлява.


Медиите в чужбина: Корупция, майстор Борисов и едно предупреждение за ДПС от Турция


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (158)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тошо Кочев
  Тошо Кочев
  Рейтинг: 1547 Любопитно

  Чичо Бойко бяга по тъча.Готов е да подкрепи правителство та ИТН и ДБ ,за да спаси България,чекмеджето и гащите на Борислава.💋😎

  Много съм прост
 2. 2 Профил на Dimitri Damianov
  Dimitri Damianov
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Е, предстои да видим кое е вярно...

 3. 3 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 545 Неутрално

  ГЕРБ ще предложи правителство от експерти, но с Росен Желязков като премиер. Ако той не успее да събере парламентарно мнозинство, което да го подкрепи, тогава ГЕРБ са готови да подкрепят правителство с мандата на „Има такъв народ" на Слави Трифонов. "Възходът на Трифонов потвърждава жилавостта и на модела Борисов, и на българския политически модел на прехода от новото хилядолетие. Тъй че набиращата сили крилата фраза, че Слави е новият Бойко, всъщност трябва да се вземе съвършено буквално: Слави е продължение, преображение и превъплъщение на бойковщината, ерго на байганьовщината в българската политика. Слави идва като клонинг на Бойко, когото роди Симеон, когото роди Живков. Защото, освен бръснатите глави и мощта на слабословието, тях ги събира и запазената марка на точещия се преход - тази на чалгата. И както уж се бяхме преситили от политическия брокерлък на Доган-Пеевските Сараи, предстои съвсем да ни приседне: в политиката навлиза личност, чието едничко послание е това на мажоритарен собственик, пропагандиращ мажоритарен вот. Освен ако шоуменът не вземе да се вземе прекалено насериозно и не реши да заеме овакантеното от националистите място и с Чинтуловата песен на уста не предизвика нови избори… Ще зависи от "сценаристите". Не от тези от шоуто и телевизията му, дето от десетилетия му пишеха репликите, а от онези, истинските". Това обяснява мълчанието на шоумена - изчаква решението на сценаристите от Сараите, по тяхно нареждане, които предвидливо го създадоха, което от друга страна обяснява театралния начин на регистрацията на ИТН. Същевременно русокосата свръх амбиция, готова на всичко, за да е във властта, също по нареждане от Сараите, тържествено ще обяви, че чудовището Борисов е победено и ще подкрепи новото правителство, начело с един от най-верните послушковци на Борисов и Сараите, човека, поел тежестта на вината на Костинбродската афера? Това доказва, че и тези избори са манипулирани, особено изпреварването в последния момент на ДПС пред ДБ, защото покана за съставяне на кабинет стига до третия участник. Т.е. налице са поне още два варианта на запазване на властта на истинският властелин на прехода.

 4. 4 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  Не ми е ясно как някой ще намери смислено обяснение на подобно представяне на вече бившия ни премиер. А да не казвам, че и няма друг в цивилизования свят, който да е така обрисуван. Трудно ми е и да си обясня и за хората около него и тези в партията Му, които го оправдават за всичко на местна почва и ни прокламират, че пак трябвало той да ни управлява. Излезли сме от всякаква нормалност и са преминати всички граници.
  След като подобни неще се тиражират по медиите, само може да си представим как се обсъждат от партньорите ни.

 5. 5 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  До коментар [#3] от "Анти Шишковци":

  “...тези избори са манипулирани, особено изпреварването в последния момент на ДПС пред ДБ...”

  !!!

  След бракуването на амортизирания продукт Сараите ни пробутаха преопакован “чистак нов” спасител на българщината.

  А западните медии цъкат с език, клатят съжалително глави и пишат за нас, сякаш сме африкански бантустан, в който заблудени хорица демократично избират клоуни и уроди да ги управляват.

  Чувам, че последната (до снощи - днес не се знае) оферта от вдигнатия на трупчета джип била за ГЕРБ без Бойко? Че какво е ГЕРБ без Бойко? Едно нищо, сбиротак от безличия, нищожества, политически хамелеони, Деници Бикови, прани кърджалийски престилки, лепкава утайка някаква.

  Това да ни управлява?! След 30 години “преход”?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 6. 6 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  ""Изборите показват, че ДПС е безспорният победител като партията на етническите тури, но тя няма да донесе промяна, а турците биха искали повече права, богатство и равенство в България. Вероятно търсенето на алтернатива не отговаря на предлагането. Но от друга страна, те не могат да разчитат на алтернативи да ги представляват в политиката, което ги кара да се нуждаят от ДПС.""

  Ха-ха! Турците открито признават че ДПС е тяхната партия и трябва да продължи турцизацията в България!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 7. 7 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2300 Любопитно

  До коментар [#3] от "Анти Шишковци":

  Абе Шишковеца ДПС има ли нещо общо с Турция или продължава да е подчинено на ДС?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 8. 8 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Турският вестник на глас казва това, което всички знаят - Анкара съвсем открито гледа на ДПС като на инструмент за намеса във вътрешните работи на България.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 9. 9 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3154 Весело

  Репутацията на Борисов в чужбина отдавна е силно преувеличена, най-вече от самия него и близките му съратници. Едва ли това в момента е толкова важно, но е хубаво да не се говорят глупости все пак.

 10. 10 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  До коментар [#5] от "Norman Granz":

  Даааам, ГЕРБ без Бойко, това и мен най-много ме притесни. Кой ще ни пази тогава от комунистите и ще ни води по пътя към евроатлантизма? Да не вземем да кръшнем в крива посока?

 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2876 Разстроено

  "можеш да го вземеш за строител на държавен обект" - след като сам се представя за такъв, Баш работарят на Републиката, сменил каруцата на Андрешко с Жипка, не можещ да се отърси от натурализЪма на мутра, едва ли чете това, което пишат другите, не за него, а за България, ЩО да не продължава да си я кара пак така?! Лошото е, че и мат`риала не чете, а ако го прави е набързо, избирайки пикантериите, с пренебрегване на истината, която, КОЙ знае защо се вижда по-добре извън страната. Узрели ли сме за рестарт на държавата, искаме ли откъсване от миналото НАЙ-ПОСЛЕ или ще си се примирим с Баш Босовете по места, на терен, в държавата? Време е за истинско БГ лято, което само ние можем да направи сами, с всичките цветове, а не копиране на "цветните революции", водещи до замяна, а не смяна на начина на управление. Зависи от нас, от всички българи, затова нов Избирателен кодекс, нови хора в изпълнителната власт, заради България, която най-после да промени клишираните характеристики в чуждите медии.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  До коментар [#11] от "ЗаНиЗа":

  Това което пишеш е много хубаво и добро, но замисляш ли се как може да се осъществи? Щото, ако се заблуждаваме че България се влачи по корем заради причини различни от нежеланието на мнозинството Българи да проявят усилия за промени, сме далеч от действителността.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 13. 13 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Цял свят знае че Борисов е мутра.....но винаги се намират някакви анонимници да го защитават.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3531 Неутрално

  До коментар [#11] от "ЗаНиЗа":

  Докато водещ модел е "сакам на Вуте да му е зле" няма как да стане.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3107 Неутрално

  Ха-ха-ха, "добре вкоренена Тиква". И много тиквички, бих добавил.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 17. 17 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2086 Весело

  "Застаряващият мъж прилича на тийнейджър, който се опитва да привлече внимание насред село."

  Балет "Магадан" ще бъде ли постоянно в Свитата при посещения в Масква или Брюксел?

 18. 18 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Интересно кога ще има статия за това защо ДБ загуби тези избори?
  ИТН удари шамар на ДБ и в България и в чужбина. И като гласове на младите хора и като гласове на образованите хора.
  Защо освен в София никой не припознава ДБ като своя партия?

  Анатема на комунизма!
 19. 19 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Много е вероятно ИТН да няма да иска да се коалира с ДБ.

  Анатема на комунизма!
 20. 20 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3107 Весело

  Като не ти 'аресва Боекоо, ми 'ОДИ пеш пък ти, бе. Ама я.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 21. 21 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  До коментар [#18] от "anonim440":

  ДБ в интерес на истината спечели два пъти повече от очакваното. Така, че формално спечели в тези избори.

 22. 22 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  До коментар [#21] от "Да вярваме на истината":

  Ако се бяха явили партиите в ДБ отделно на изборите нямаше да влязат в парламента.

  Анатема на комунизма!
 23. 23 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  До коментар [#21] от "Да вярваме на истината":

  Партиите на протеста 5-та и 6-та в парламента.

  Анатема на комунизма!
 24. 24 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3588 Неутрално

  Колко точно написано - "не хапе ръката, която го храни, като Орбан". И другото - "ЕНП не иска да воюва на много фронтове", затова си трае за деянията бойкови. Извод - можеш да крадеш, лъжеш, да въртиш далаверите, но не се карай с началниците и на тях няма да им пука. Та, къде останаха призивите за честност, почтеност, избори без купуване на гласове, демокрация?

 25. 25 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  С 9% от гласовете не виждам какво може да се прави. Галева не я броя, защото тя е бита карта.

  Анатема на комунизма!
 26. 26 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 62 Неутрално

  До коментар [#25] от "anonim440":

  А купения цигански вот на ГЕРБ...всички калинки от администрацията....
  Защо гербаджий са гласували само 5% с машини?
  Понеже за да ти се плати вота трябва да си снимаш бюлетината

 27. 27 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  "Равносметката от управлението на Борисов е катастрофална"
  Така е, минимална пенсия 300 лв, мин заплата 650, таван на пенсия 1490 лв, БВП 120 млрд лв. Заплати на учители двойни....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 28. 28 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  Българите обичат лидерски партии. Какъв лидер е Христо Иванов?

  Анатема на комунизма!
 29. 29 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 806 Неутрално

  До коментар [#4] от "nij50393132":

  Как да няма американският Ганя -Доналд Тръмп. Орбан е абсолютно същият дерибей като Боко, същото важи и за Качински с тази разлика ,че западняците се притесняват повече за средно европейските страни тъй като там са им инвестициите. А нас са ни забравили ,ние винаги сме били причислявани към губерниите руски. И така ще бъде докато не се намери политик с тъшаци да изрине цялото ДС от политиката. Никой не знае нищо за Трифонов в Европа ,ала е очевадно ,че разни отдадени на либерастия хора му градят имидж там без дори да са му дали шанс да се покаже в политиката. Откъде на къде някъв смешен арменец и комунистката мая да имат по-добро име в политиката от него? Разквичаха се различни демократи и вдигнаха врява и започнаха да хвърлят кал по човек ,който е доста принципен и последователен поне според 18% от гласоподавателите . С кво капитана на гумената лодка е заслужил повече достойнство в политиката от Слави? С полит хамелионщината си ли? Та Христо Иванов дете на членове на БКП ,майка му преминала школовка в Москва. Той самият лае като бясно куче по Боко ,а сам му беше министър на правосъдието. Е моля ви мили анализатори кой е по-компрометиран Трифонов или Ицо Лодката?

 30. 30 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  До коментар [#22] от "anonim440":

  Е.Ако. Спечелиха повече от очакваното. Факт. Затова ще видим как ще го осребрят.

 31. 31 Профил на Giannis Ksanthopoulos
  Giannis Ksanthopoulos
  Рейтинг: 62 Неутрално

  До коментар [#27] от "chichka":

  Затова сме 1ви по бедност нали???

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2728 Неутрално

  До коментар [#18] от "anonim440":

  Защо освен в София никой не припознава ДБ като своя партия?

  Смяташ ли, че в София живее най-необразованата част от населението на България?
  В София ли избраха ПКП (Праната Кърджалийска Престилка, по Н.Гранц)?
  ДБ ли купува по селски гласове?
  Къде намираш основание да се гордееш от изкривения вот чрез покупки от местни биячи, тип Борисов?
  Борисов ни развя като знаме на най-корумпираната, най-завладяната държава в света, та трябва и да се гордеем с постигнати резултати на изборите!!!
  Последни по всичко най-добро, първи по всичко най-лошо!
  Това е успехът на Борисов!

 34. 34 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Интересно, западните "лидери" не четат ли собствената си преса. Досега от ЕС никой не е казал лоша дума за Боку. Явно е удобно за ЕС местния мутрафон да контролира раята у БГ.
  За някои ЕС може да се окаже и концетр. лагер, еволюция на някои "неща" от ВСВ, а???

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#18] от "anonim440":

  Защото ДБ няма достатъчно структури и основно разчита на привличане на симпатизанти онлайн. Странното е, че от ДБ продължават да не правят нищо по въпроса.
  От друга страна Слави имаше дълги години шоу в гледаема телевизия и е доста разпознаваем.
  Даже и да бяха започнали да изграждат структури из страната, не мисля, че ДБ можеха да бият резултата на Слави. Той отнесе и БСП и ДПС все пак.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2728 Неутрално

  До коментар [#18] от "anonim440":Защото ДБ няма достатъчно структури и основно разчита на привличане на симпатизанти онлайн. Странното е, че от ДБ продължават да не правят нищо по въпроса.От друга страна Слави имаше дълги години шоу в гледаема телевизия и е доста разпознаваем.Даже и да бяха започнали да изграждат структури из страната, не мисля, че ДБ можеха да бият резултата на Слави. Той отнесе и БСП и ДПС все пак.
  —цитат от коментар 36 на Stoyan Kostov


  Нормален, възпитан човек трудно издържа пет минути от "шоуто на Слави"!
  Това, че допада на "широките народни маси", никак не е повод за гордост!

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  До коментар [#33] от "Alexander97":

  "Борисов ни развя като знаме на най-корумпираната, най-завладяната държава в света..."

  В света (основно в Африка и Мезоамерика) има и по-корумпирани еднолични диктатури, но в Европа - със сигурност.

  Както пиша от няколко години, Бойко Борисов ни върна в изходната точка на късния живковизъм, когато държавността беше в свободно падане, шайката крадеше безогледно каквото бе останало за крадене, западните медии ни се подиграваха и/или ни съжаляваха, а придворните шутове разправяха, че това били клевети, подавани от вътрешни врагове...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 41. 41 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Голям рев, много приказки. Най-много и най-високо крещят тези, които почти 20 години славиха Борисов и участваха в борисовщината. Участваха дори пряко в управлението Му. Не ми се иска да вярвам, че вече сме в хипотезата (бре, каква дума!) на поговорката "Късно е либе за китка". Борисовщината е във всяка клетка на държавата, проникнала е, промила и превзела умовете на популацията до унизителни нива на мащабна простотия, службогонство и ибрикчийство. И една новина за любителите на клишета - не, младите в страната не са носители на нещо ново, те искат от същото като досега, но го искат за себе си. Те ти сценаристи, те ти Тошко, те ти тоталното проявление на нашата духовна нищета.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5328 Неутрално

  До коментар [#3] от "Анти Шишковци":

  Отново лъжлив факт, показващ колко подценяваш публиката. Дори и след жалкия опит на дежурния клакьор да замазва - третият мандат се връчва по избор на президента, а не на третата политическа сила.

 44. 44 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3537 Неутрално

  "Както и за дипломат от ЕС, обясняващ, че "Борисов разбра това, което Виктор Орбан забрави - не хапеш ръката, която те храни", т.е. заради еврофондовете не си създаваш пролеми в Брюксел."

  Много по - лошата и тежка констатация, която европейските дипломати НЕ правят е, че и на евробюрократите това взе да им харесва и да си го търпят, като се правят на сърдити с по някой малко по - критичен доклад и дотам ! И така " майсторът на оцеляването" си " опрасква еврофондовете", а на снимките пред медиите го гледаме да се хихика с европейските лидери..........

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5328 Неутрално

  До коментар [#3] от "Анти Шишковци":

  А най-големият майтап ще стане, когато Де Бъ се коалира с ИТН.

 47. 47 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2728 Неутрално

  До коментар [#2] от "Dimitri Damianov":
  Е, предстои да видим кое е вярно...

  Кое от заглавията на големите европейски вестници не е вярно?

  А ние знаем това!

 48. 48 Профил на Kahles
  Kahles
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  ...Време е за истинско БГ лято, което само ние можем да направи сами, с всичките цветове, а не копиране на "цветните революции", водещи до замяна, а не смяна на начина на управление. Зависи от нас, от всички българи, затова нов Избирателен кодекс, нови хора в изпълнителната власт, заради България, която най-после да промени клишираните характеристики в чуждите медии.
  —цитат от коментар 11 на ЗаНиЗа

  Добре де! Надухте главите на хората с тая "смяна на начина на управление"! И с какво ще го смените? Начина на управление, системата, дето ви убива, моделът "Борисов" и т.н.? Какво точно искате?

  Мажоритарни избори ли, като Станчо Учиндолски? ОК, ама да си знаете, че Борисов може и да ги спечели и да вкара 150-170 депутата в НС!

  Да смените Гешев ли? ОК, ама пак да си знаете, че практически няма конституционен механизъм за това. Както и за смяна на Лозан Панов, да речем. Щото съдебната власт е независима по конституция. Пък и каква е гаранцията, че вместо Гешев няма да дойде някой по-лош от него?

  Какво още ще сменяте в начина на управление? Монархия ли да станем? Или направо диктатура, с някой като Мадуро или Путин?

  Капитализма ли ще сменяте? С какво? Със социализЪма на бай Тошо? Или с някаква друга утопия?

  Няма ли да вденете най-после, че хората не са навити да си бутнат ей така къщата, пък после да му мислят къде ще живеят! Тя, къщата, може и да е стара, покривът да тече тук-таме, ама осигурява приличен подслон и топло през зимата. Не е най-доброто, ама без нея е съвсем зле.

  Предложете им нещо конкретно - план за нова къща или за основен ремонт на старата, осигурени пари за него, прилично временно настаняване за времето на ремонта, пък може и да ви повярват и се навият.

  Ама така - не знам как е, ама не е така, бутай къщата, пък после ще му мислим... Няма да стане. Няма КАК да стане...

 49. 49 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#31] от "Giannis Ksanthopoulos":

  1997 или 2008 г сигурно бяхме на първо място по доходи в Европа нали?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 50. 50 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#38] от "Alexander97":

  Слави беше една от причините да спра да гледам телевизия, за което даже съм му благодарен.
  Не коментирам шоуто му, а обяснявам, че ДБ нямаше как да го бие на тези избори и не смятам, че имат някаква вина.

 51. 51 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2010 Неутрално

  До коментар [#48] от "Kahles":

  ++ ама "Има такъв глупав и наивен народ!"

  Русия- проказата на планетата Земя.
 52. 52 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1943 Неутрално

  С 9% от гласовете ДБ не може да претендира да управлява всички български граждани.

  Анатема на комунизма!
 53. 53 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Мисля, че този цитат обяснява всичко: "разпокъсана опозиция, която изостави улиците, за да печели избиратели". Само където "избиратели" трябва да се замени с "пари"

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 54. 54 Профил на hkr17702506
  hkr17702506
  Рейтинг: 481 Неутрално

  На Баце хич не му се сдава властта. Край на джипката, край на пъните шкафчета, край на е*ането с 200, край на ганьовските му номера и пъчене пред зелките Брюксел, край на интересът на мисирктите към него. Край на "интересът" към него. Как ще го преживее той и неговото его направо не ми се мисли. Горкичкият.

 55. 55 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3588 Неутрално

  До коментар [#27] от "chichka":

  И на последно място в ЕС по мизерия и бедност. Работещи бедни. Пет от десетте най - бедни региона на ЕС са в България, без югозападния.

 56. 56 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Музикалният фон на "дела и документи" което ще се излъчва сутрин по порграма "Хоризонт", ще е "Едно Ферари с цвят червен".

 57. 57 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#36] от "Stoyan Kostov":

  Никоя от новите партии няма лице. Демократична България е една коалиция съставена от СДС-костовисти, зелени и Да, България, които са либерал- интернационалисти. Тепърва ще видим що за хумункулус ще излезе от това чудо. И останалите не знаем какви са. Единствената хубава новина е , че наследницата на БКП бавно, но сигурно отива на бунището на историята.

 58. 58 Профил на Kahles
  Kahles
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  ...Това доказва, че и тези избори са манипулирани, особено изпреварването в последния момент на ДПС пред ДБ, защото покана за съставяне на кабинет стига до третия участник. Т.е. налице са поне още два варианта на запазване на властта на истинският властелин на прехода.
  —цитат от коментар 3 на Анти Шишковци

  Аре прочетете я тая конституция бре, нали освен неземно красиви, сте и умни! Третият мандат се дава на някоя различна от първите две партии, не е задължително да е третата! Може и на последната да се даде, преценката е на президента.

  Друг е въпросът, че ако точно този президент не даде третият мандат на третата сила в НС - БСП, това може да се изтълкува като "движение срещу БСП". И то няма да му бъде простено, както го предупредиха! Тоест, втори мандат - през крив макарон!

  А и дори Дб да не беше изпреварена от ДПС, щеше да е четвърта, а не трета сила в НС.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  До коментар [#3] от "Анти Шишковци":

  Подкрепям с две ръце

 61. 61 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  Бойко има имидж под нулата в ЕС, Слави ще е две нули в ЕС. Много ясно им е един простак сменя фиктивно друг простак избрани от малък но много прост народ. Добре че поне демократите се обединиха, ако са умни около тях ще се формира едно ново по умно общество

 62. 62 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#28] от "anonim440":

  Я си гледай ДПС- то. Цъфнали вързали че и ум дава. Написли са от вестника че основния проблем и на турците е корупцията , но не написали че основния генератор за нея в България е точно турската партия.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  До коментар [#19] от "anonim440":

  Не много, а единствено вероятно. Кукловодът на Слави не е любител нито на демокрацията, нито на реда и законността

 65. 65 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1562 Весело

  До коментар [#4] от "nij50393132":...
  ...
  .... Никой не знае нищо за Трифонов в Европа ,ала е очевадно ,че разни отдадени на либерастия хора му градят имидж там без дори да са му дали шанс да се покаже в политиката. Откъде на къде някъв смешен арменец и комунистката мая да имат по-добро име в политиката от него? Разквичаха се различни демократи и вдигнаха врява и започнаха да хвърлят кал по човек ,който е доста принципен и последователен поне според 18% от гласоподавателите . С кво капитана на гумената лодка е заслужил повече достойнство в политиката от Слави? С полит хамелионщината си ли? Та Христо Иванов дете на членове на БКП ,майка му преминала школовка в Москва. Той самият лае като бясно куче по Боко ,а сам му беше министър на правосъдието. Е моля ви мили анализатори кой е по-компрометиран Трифонов или Ицо Лодката?
  —цитат от коментар 29 на ZyklonA


  Я па тоА-арменеца и комунис'ката 'Лая имали по добро име в политиката от Слави'то😀😀😀

  А Слави'то не е по компрометиран от "Ицо Лодката" щото до сега НИЩО не е правил в реалната политика. Да, изненада почти всички с неговите 17-18% и второто място, щото си има почитатели от 20 г' чалгаджийство и ТВ'шоу! В статията (май) се спомена и причината-поредния "спасител" който предлага лекарството'панацея - мажоритарни избори. Става е други места (ЮК и Франция май), в България ще е "корпоративен вот".

  Тепърва ще му ядете...к'вото ще ви храни! Прав е който е казал че хората си заслужават избранниците!
  До коментар [#29] от "ZyklonA":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2323 Любопитно

  Узрели ли сме за рестарт на държавата, искаме ли откъсване от миналото НАЙ-ПОСЛЕ или ще си се примирим с Баш Босовете по места, на терен, в държавата? Време е за истинско БГ лято, което само ние можем да направи сами, с всичките цветове, а не копиране на "цветните революции", водещи до замяна, а не смяна на начина на управление. Зависи от нас, от всички българи, затова нов Избирателен кодекс, нови хора в изпълнителната власт, заради България, която най-после да промени клишираните характеристики в чуждите медии.
  —цитат от коментар 11 на ЗаНиЗа


  Рестарт на какво? На капитализма, на глобализма, на... Само "нов Избирателен кодекс" ли ви е е идеята, или има още?

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 69. 69 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  До коментар [#18] от "anonim440":Защо освен в София никой не припознава ДБ като своя партия?Смяташ ли, че в София живее най-необразованата част от населението на България?В София ли избраха ПКП (Праната Кърджалийска Престилка, по Н.Гранц)?ДБ ли купува по селски гласове?Къде намираш основание да се гордееш от изкривения вот чрез покупки от местни биячи, тип Борисов?Борисов ни развя като знаме на най-корумпираната, най-завладяната държава в света, та трябва и да се гордеем с постигнати резултати на изборите!!!Последни по всичко най-добро, първи по всичко най-лошо!Това е успехът на Борисов!
  —цитат от коментар 33 на Alexander97


  В София са събрани най-умните и най-амбициозните, да.
  Но не само. Големият град и възможности привличат и най-необразованите, най-големите маргинали, а също и хора, които ги е срам от шушукането в малкия град, т.е. хора с различна сексуална ориентация, етничност и тн.

  Интересна е демографията при разпределението на вота. Хората на 35-60години, интелигентни, ОБРАЗОВАНИ, РАБОТЕЩИ избират ГЕРБ.
  18-30 млади хора, невидели 90те, мислещи, че всичко що хвърчи се яде, те са основните избиратели на ИТН и ДБ.

  Разбивките ги има по други места. Нещо в Дневник не ги видях.
  www.24chasa.bg/mnenia/article/9688587

 70. 70 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2421 Неутрално

  До коментар [#3] от "Анти Шишковци":

  Категорично съм против подобни маймунджалъци. Росен Желязков беше избран за ДЕПУТАТ. Ако иска да е в изпълнителната власт, да не беше лъгал хората. Същото, като с Искра от ДПС. Това номадство, когато се подменя вота на избирателите, трябва да спре. И това трябва да е първото, което да се промени в ИК! Най-малкото, да има една тлъста сума, като депозит, която да остава за държавната хазна, ако лицето, избрано на държавна длъжност, го напусне преди края на мандата си. Както и това, че подобни лица не трябва да могат да заемат длъжности, финансирани от държавен или местен бюджет, освен ако не възстановят разходите на държавата, за провеждане на нови избори за същото място.

 71. 71 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2323 Весело

  Много е вероятно ИТН да няма да иска да се коалира с ДБ.
  —цитат от коментар 19 на anonim440


  Е затова пък може да се коалира с ИМВ и БСП.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 72. 72 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  До коментар [#18] от "anonim440":ДБ в интерес на истината спечели два пъти повече от очакваното. Така, че формално спечели в тези избори.
  —цитат от коментар 21 на Да вярваме на истината


  РБ и Зелените спечелиха 9.5% през 2014-та.

  Точно колкото ДБ сега.

  Това е си е същият електорат - просто сега е обединен под нова абревиатура.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 73. 73 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2876 Разстроено

  До коментар [#11] от "ЗаНиЗа":Това което пишеш е много хубаво и добро, но замисляш ли се как може да се осъществи? Щото, ако се заблуждаваме че България се влачи по корем заради причини различни от нежеланието на мнозинството Българи да проявят усилия за промени, сме далеч от действителността.
  —цитат от коментар 12 на tsyrvulan  До коментар [#11] от "ЗаНиЗа":Докато водещ модел е "сакам на Вуте да му е зле" няма как да стане.
  —цитат от коментар 15 на дерибеев


  Не е лесно да се случват нещата, дори са подсказани от чуждите анализи, НО ние все избираме грешните модели, все се снишаваме пред който и да е "нов" пример, вместо да вярваме именно в себе си, да осъзнаем мизерното настояще, но припомняйки си историята, когато българите, следвайки българския морал, традиции, от нищото са изградили държава, давали са мило и драго за държавата, без ползи, (освен тарикатите за Солунската митница), но с държавническа мисъл. Правено е, въпреки Велики сили, съседи, фили и фоби, но е правено с кураж, с вяра, а май точно това ни липсва - вяра, че могат българите да правят държава сами. Примерите на други държави не са малко, но е лошото, че залитаме по непрактични, неприложими за нас, а прилагаме к`вото ни каже някой по-настоятелен, по-агресивен(подплатено, естествено с облаги), с мисъл за партията, за службата, кариерата, а не за бъдещето на децата ни, които точно отвън показаха как трябва да стане всичко - правила, приложими, отстоявани, безкомпромисни за всички. Но си трябва и саможертва, трябва увереност, трябва и липса на егоизъм, изразявана от всички, все едно са най-значими, най-велики, без мисъл за това, че са никои без всички. Не може една Швейцария да прави допитвания за всичко, което касае всички, не може в Нидерландия да "обикаля" с велосипед, а не с Жипка, не може в Англия в една и съща партия(а пък те били само две, а не 102!?) да отстояват различни мнения, но с мисъл не само за кралицата, не може в Турция знамето да обединява, въпреки културни и всякакви различия, не може в Румъния, Сърбия, СМакедония, Албания... да мислят за държавата преди всичко, заради обединяване на всичките си граждани, а НИЕ, уж стара, та престара държава, да си мислим, че без нас света няма да го има, а да още тънем в мъглата от блатото на соца. Трябва промяна, в мисленето май се получава, но нещо на дело хич не може да я докараме, а още 30-тина години си е бая време, макар че за разпад е достатъчно.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 74. 74 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#27] от "chichka":

  Пробвай да живееш с 300 лева на месец , ама без да ти помагат децата.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 75. 75 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2421 Неутрално

  Е затова пък може да се коалира с ИМВ и БСП.
  —цитат от коментар 71 на АБПФК


  Може, ама им трябва и ДПС. А една власт се дели трудно на 4, особено в светлината на скорошни нови избори...

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1562 Весело

  До коментар [#38] от "Alexander97":Слави беше една от причините да спра да гледам телевизия, за което даже съм му благодарен.Не коментирам шоуто му, а обяснявам, че ДБ нямаше как да го бие на тези избори и не смятам, че имат някаква вина.
  —цитат от коментар 50 на Stoyan Kostov


  ЗАЩО спря да гледаш ТВ? Някой зорлен ли те е карал да гледаш Славито (или турските сериали, или чалгаджийските канали)😀

  За 7 г' в България (2010-2017) съм гледал части от неговото шоу 2-3 пъти, и то като бях на гости при познати с възрастни родители. В къщи гледах филми и сериали (до един филм на ден, или 2-3 епизода на "западняшки" сериали) , канали като НГ/Хистори/Лайв Планет (май така се наричаше канала) и МЕЗЗО като (освен балетите и оперите за първия път).
  До коментар [#50] от "Stoyan Kostov":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 78. 78 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Като почнете с това "купуване на гласове"... и ми се драйфа от вас.
  Такова нещо като "купуване" на гласове не може да има. Стаята е тъмна и никой не вижда какво си сложил като глас. Ако пък искат да снимаш бюлетината - можеш преспокойно да сложиш Х-а, да снимаш, и след това да сложиш още 99 Х-а на бюлетината, правейки я невалидна.
  Въобще не знам на какви идиоти го пробутвате това "купуване"....

 79. 79 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 752 Неутрално

  До коментар [#72] от "Николов":

  Реформаторския блок отиде при ГЕРБ /сдс/; при Мая /някфи там/, при Слави /някфи други/, няма нито едни от Реформаторския блок, дето да са част от ДБ.

 80. 80 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  Юли 2025.
  Протестите срещу премиера Трифонов не спират.
  Поводът стана предложението за шеф на ДАНС да бъде назначен Фики Стораро.
  Искат и оставката на прокурора Хисарския Поп.

 81. 81 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  "Монд" разказа в репортаж за купуването на гласове, превърнало се в проклятие за българската демокрация, и представи премиера като дон Корлеоне, държащ се като настойник на пенсионерите и "добре вкоренена "Тиква", както го наричат критиците му".
  —цитат от коментар 0 на статия  Към модератора:
  Надявам се мои коментари, в които наричам Тиквата "Тиква" повече да не бъдат трити.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 752 Неутрално

  А Европейските медии да не говорят много, много, че тяхната порнография и секса на бабички - ама никак не върви на глобално ниво.
  Толкова не върви, че като Тексас преди месец - махнаха носенето на маски и икономиката им се разбива от производство, бачкане и пари - ние влязохме в пореден lockdown (преди 3 седмици). Защо? Защото там са ваксинирани. Защо? Ми защото на тях са им доставили от хубавото. В Европа доставят няма 20% от това, което отива в Щатите. Що така?
  Защото никой не уважава бабоебачите като Макрона-галфона и оная Урусула Фон нещо си...
  Ама остави великите американски щати, остави ги тях, те са друг свят, да гледаме по-близко до нашата паница - една Сърбия ни удари в земята с ваксини и борба с ковида...

 84. 84 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  Август 2025.
  Лидерът на опозицията Звезделин Керемидчиев - Ламята се среща с Том Арая.
  Том Арая обещава да събере отново вокално инструментална група Слейър и да направи грандиозен концерт в София.
  Министърът на културата Галена е възмутена от вулгарното потъпкване на фундаменталните ценности на чалгата.
  От Брюксел заплашват страната със санкции.

 85. 85 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Най-добрата статия от седмици. Тиквата ядоса Вашингтон с нелепото изказване на Митов, че сенаторите изказвали лично мнение, според мен Митов приключи с политиката след този грандиозен гаф. Така ли не се усетиха глупавите гербери, че под анализа са се подписали републиканец и демократ.

  Не случайно те го пуснаха по наклона с тайминга на доклада си една седмица преди изборите, което показа официална неприязън на САЩ към управлението му. Селските му хитринки със самолетите не вършат работа, САЩ не са някоя кифла, която да я излъжеш с една вечеря.

  Мантрата му, че навсякъде го приемат се спука, всички световни лидери като минават край него си запушват носа, защото който се приближи до такъв типаж моментално удря по репутацията си. Тиквата си мислеше, че когато калинките Караянчева, Дариткова, Цачева, Цветанов или Барни се излагат, те излагат само себе си, но калинката винаги нанася големи имиджови щети на вожда си без да иска.

  Тиквата направи голяма кадрова грешка, когато избра некадърни послушковци пред експерти, които да му противоречат на всяко грешно действие. Той избра лъжливото его пред гласа на експерта. И стигна до там до където стига всяко голямо его - до края на задънената улица. За съжаление и Слави е с голямо его, той вече видя къде свършва пътя.

 86. 86 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2323 Любопитно

  Колко точно написано - "не хапе ръката, която го храни, като Орбан". И другото - "ЕНП не иска да воюва на много фронтове", затова си трае за деянията бойкови. Извод - можеш да крадеш, лъжеш, да въртиш далаверите, но не се карай с началниците и на тях няма да им пука. Та, къде останаха призивите за честност, почтеност, избори без купуване на гласове, демокрация?
  —цитат от коментар 24 на Vlado Nikolov


  Останаха там, при бананите. Да си дойдем на думата!

  "Илюзията за свобода ще продължи, докато е изгодно да се продължава илюзията. В момента, в който илюзията става твърде скъпа за поддържане, те просто ще свалят декорите, ще отдръпнат завесите, ще преместят масите и столовете встрани и ще видите тухлената стена в задната част на театъра" Франк Запа

  Явно времето не е вече ваше. Просто ви беше дадено назаем, да се порадвате малко, за да си купите билет за спектакъла.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2323 Весело

  Юли 2025.Протестите срещу премиера Трифонов не спират.Поводът стана предложението за шеф на ДАНС да бъде назначен Фики Стораро.Искат и оставката на прокурора Хисарския Поп.
  —цитат от коментар 80 на pavur


  Забравил си Наско Ментата! https://youtu.be/wsDcSUoftNY

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 89. 89 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7209 Неутрално

  "Като гледаш видеата му във "Фейсбук", можеш да го вземеш за строител на държавен обект, а не за лидер на страна от Европейския съюз".
  Много точно. Дали някой чете на Борисов чуждите издания и оценката им за него. Сигурно никой не смее, щом той продължава да ни облъчва с глупавите си обръщения и да се прави на незаменим.

 90. 90 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  До коментар [#88] от "АБПФК":

  А Мая и Байпаса?

 91. 91 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  До коментар [#86] от "АБПФК":

  Брачед, не може да бъде по - добре оформено.
  Триста хиляди плюса задочно!
  Продължават да си мислят,че " избират".
  След НДСВ не вдянаха за кво биде реч:)))

 92. 92 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  Борисов е аут,сега идва реда на неговото приятелче,пишман ислямиста в Анкара...

  shlshlshlshl
 93. 93 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  До коментар [#92] от "dfjftriktrcdt":

  А в Масква и Бейджинг?
  Ше ги сваляме ли?

 94. 94 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2323 Весело

  До коментар [#88] от "АБПФК":А Мая и Байпаса?
  —цитат от коментар 90 на pavur


  🤷‍♂️, ма Азис отрано се приготви: https://youtu.be/vsERFeWcjsE

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 95. 95 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Всички са победители, няма що.
  До броени часове ще станем свидетели на свирепо-безпринципна коалиция, само и само да са в играта за разпределение на няколко десетки милиарда. и Демократична България ще остане единствената опозиция на новата ламя Слави-ГЕРБ-Мая-БКП

 96. 96 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  До коментар [#95] от "Dark":

  Забавление за пейзаните.
  Правата линия остава една и съща.
  Шаренията в " политическия" живот у нас е повече от смешна.
  Не ти ли светва лампата?

 97. 97 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 623 Весело

  Най-убийствен за шайката беше докладът на Антъни Блинкен , в който името на Пеевски се споменава 5 пъти , а инсталирания от Москва - Каскет Гешев се ползва от протекциите на Шиши !

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 98. 98 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  До коментар [#92] от "dfjftriktrcdt":А в Масква и Бейджинг?Ше ги сваляме ли?
  —цитат от коментар 93 на pavur


  Рано или късно и там режимите ще се сгромолясат.По вероятно от народния гняв,от колкото от външна намеса..

  shlshlshlshl
 99. 99 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3329 Весело

  До коментар [#28] от "anonim440":

  Българите обичат лидерски партии. Какъв лидер е Христо Иванов?
  ======
  И защо.... :)...?
  За тях това е небивал успех.... :)
  От 2.....да се издигнат на 9%....си е над 400% повишение....
  Аз пък искам точно обратното.....
  Нека Христо Иванов го направят премиер на Бг.....
  Ейтака.... Внезапно, на тепсия....
  Ще видиш как още на другия ден си подава оставката.... :)....
  (нот)
  Прави аналогия с Кемал Кълъчдароглу....опозиционера в Турция.....
  Такива хора са програмирани само да са в опозиция.....
  Дай им да управляват държава.....веднага се скатават....
  Подават оставка....цепят си партията с цел да им паднат процентите и т.н...

  Bukalemun
 100. 100 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1562 Весело

  Всичко различно от Бойкикиев и ДБ и благословия за Бългаиря, пък било това и Борисов.ДБ се радват на тия 10% като циганче в такси, а хората се чудят как не им е неудобно.Уж са най-красивите и най-умните, а никой не ги припознава за алтернатива на нищо.
  —цитат от коментар 87 на Александър


  Като прочетох твоя коментар се сетих за виц (в рубриката за вицове, ама си е баш истина) видян в дир'а:

  За съжаление д-р Фройд умря преди да установи как се нарича заболяването, при което сам си лайкваш снимките ...В твоя случай-сам да си цъкаш + на коментарите си😀

  Мислех си че след изборите ще изчезнат такива като теП, явно още ви плащат😀!

  До коментар [#87] от "Александър":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK