Връзка с Гебрев се появи в скандала с руските агенти в Чехия, взривът трябвало да е в България

Издирваните руснаци, представящи се като "Александър Петров" (вляво) и "Руслан Боширов".

© Reuters

Издирваните руснаци, представящи се като "Александър Петров" (вляво) и "Руслан Боширов".В скандала между Чехия и Русия с изгонването на 18 руски дипломати за шпионаж и ответното обявяване за нежелани на 20 чешки дипломати от Москва се появи и "българска връзка". Тя е с оръжейния бизнесмен Емелиян Гебрев, за когото се смята, че през 2015 г. два пъти е бил обект на покушение с нервнопаралитично вещество от страна на руски агенти.


Според вътрешния министър Ян Хамачек, цитиран от националната информационна агенция CTK, полицията проверява версия, според която взривените преди повече от 6 години муниции е трябвало да избухнат по-късно при доставянето им в България. Министърът допълва, че Чехия и България си сътрудничат в разследването на експлозиите.


Чешката полиция и Националното управление за борба с организираната престъпност (NCOZ) обявиха за издирване двама души и разпространиха снимките им, от което се вижда, че това са руснаците Анатолий Чепига и Александър Мишкин. Те са официално посочени от Великобритания като извършителите на покушението от 4 март 2018 г. в Солзбъри срещу Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с вещество от групата "новичок".
Сега Чехия ги издирва във връзка с експлозиите в оръжеен склад през 2014 г., като посочва известните от по-късния случай "Скрупиал" имена в паспортите, с които са влезли в страната - Александър Петров и Руслан Боширов, но добавя още два паспорта, с които са се представили: молдовски на името на Николай Попа и таджикистански на Руслан Табаров.


Чепига и Мишкин не са преки участници в покушението срещу Гебрев, но връзката с тях е през "Сергей Федотов", смятан за координатор на отравянето на Скрипал и посещавал България няколко пъти около отравянето на българските предприемач.

 • За това написа първо седмичникът "Капитал" на 25 януари 2019 г. в съвместно разследване с групата Bellingcat, продължено после и от чешкото издание "Респект" (Respekt) и финландското "Хелсингин саномат" (Helsingin Sanomat) с разкриване истинското му име - Денис Сергеев. И тримата са смятани за офицери от военното разузнаване на Русия, известно като ГРУ.

Част от погребите, където стана експлозията.

© Policie ČR

Част от погребите, където стана експлозията.


При избухването на скандала в Чехия изданието "Респект" припомни, че през януари 2014 г. - 9 месеца преди експлозията край градчето в Северна Моравия, в хотел Best Western Meteor Plaza в Прага са били Денис Сергеев и Александър Мишкин. Засега не е известно дали по това време вече са подготвяли операцията в оръженото депо. Още един от официално заподозрените в България в покушението срещу Гебрев е бил в Чехия - това е Егор Гордиенко, пътувал под името Георгий Горшков. Той е бил в Прага през февруари 2014 г., както и на 11 октомври същата година, когато в чешката столица е бил и Анатолий Чепига.


В събота Христо Грозев от Bellingcat написа в профила си в "Туитър", че скоро групата ще публикува нови разкрития, че не само Чепига и Мишкин са били през октомври 2014 г. в Чехия, но и още няколко членове - включително ръководен екип - на поделение 21955. Той директно посочи, че Емелиян Гебрев бе отровен половин година след взривяването на погребите в Чехия, от които той купувал пратка точно в дена на взривовете. Според него приблизително по същото време е имало експлозии и в български оръжейни складове, "за които допускаме, че са били предизвикани от същото поделение на ГРУ" с общо 8 агенти, пътували до България в края на 2014 г. и началото на 2015 г.

 • "Важен аспект: Мишкин и Чепига бяха обявени за "Герои на Русия" от Владимир Путин в края на 2014 г./началото на 2015 г.. Винаги сме смятали, че е заради участието им в Крим. Тази успешна операция в Чехия, обаче, изглежда доста по вероятно обяснение", допълва Грозев.

В събота "Респект" представи версия, според която през 2014 г. Чепига и Мишкин най-вероятно са поставили взривно устройство в оръжейна пратка за Гебрев, която той подготвял за износ за Украйна. Планът бил взривът да стане в друга държава, докато пратката пътува, а целта - да бъде компрометиран българинът като търговец на специална продукция, казва източник, добре запознат с хода на разследването.Взривното устройство обаче избухнало, докато пратката е в склада. Следват серия мощни експлозии, в които загиват двама чешки граждани. Не е изключено те да са обработвали конкретен товар, в който е било устройството и да са го задействали. Какво конкретно се е случило в оръжейното депа във Врбетице в 9:25 часа на 16 октомври 2014 г. едва ли някога ще се разбере, тъй като избухването на над 50 тона муниции унищожава ключовите доказателства. (Има и втори взрив в близък склад на 3 декември, но без жертви.)


Но за подозрението, че двамата руснаци, за които се смята, че са част от специалното поделение 29155, стоят зад взрива, заявиха в събота на пресконференция премиерът Андрей Бабиш и вътрешният министър Ян Хамачек.


Премиерът Бабиш (вдясно) и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Ян Хамачек на пресконференцията в събота.

© Reuters

Премиерът Бабиш (вдясно) и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Ян Хамачек на пресконференцията в събота.


"Респект" твърди, че чешкият полицейски център за борба с организираната престъпност, контраразузнаването BIS и прократурата в Бърно от години работят по случая, но миналата година са получили нова информация и последвал напредък. Преди две седмици заради разкритията се е стигнало до заседание на комисия по разузнаването към правителството.


Един от унищожените складове. Смята се, че в погребите в района е имало 7 хиляти тона муниции.

© Ministerstvo vnitra ČR

Един от унищожените складове. Смята се, че в погребите в района е имало 7 хиляти тона муниции.


Изданието разказва, че Чепига и Мишкин пристигнали на 11 октомври 2014 г. с полет на "Аерофлот" от Москва до Прага и са тръгнали на 16 октомври за Австрия, откъдето са се прибрали в Москва. При влизането са използвали паспорти на имената на Руслан Боширов и Александър Петров, а официалната цел на визитата им било именно посещение във военното депо.


Влизането в обекта във Врбетице става след одобрение на предварително подадена молба, а чужденци трябва да добавят и паспортите си. По-късно се установява, че са изпратени копия от паспорти на Руслан Табаров (за Чепига) и Николай Попа (за Мишкин). Съобщението в електронната поща е със заличени метаданни, за да не се разбере откъде точно е изпратено.


Убийството на чешки граждани на наша територия от друга държава е почти акт на война", каза за АФП един от протестиращите.

© Reuters

Убийството на чешки граждани на наша територия от друга държава е почти акт на война", каза за АФП един от протестиращите.


След пристигането на 11 октомври и кратък престой в Прага двамата руснаци отпътуват за Северна Моравия и отсядат в малък хотел в Острава. Разрешението да влязат в района на оръжейните складове е за периода 13-17 октомври. Полицията все още нямала пряко доказателство, че те са влезли там, но смята хипотезата за много реалистична.


Погребите са били отдадени дългосрочно под наем от държавната компания Vojenský technický ústav на Imex Group, служители на която са били загиналите във взрива. От чешката група обявиха, че в складовете ѝ е имало автомати и снаряди, които не биха могли да се самовзривят.

 • Imex Group е базирана в Острава и е регистрирана през януари 1999 г. под името HABR trade. През 2001 г. то е сменено на ISMORAVIA, а от март 2014 г. - на Imex Group.

За бизнес на Imex Group с България разказа Андрей Бабиш още през декември 2014 г. , когато беше министър на финансите. Той говори след втория взрив в депо на компанията в същия район и каза, че Imex Group била много спорна, нарушавала оръжейното ембарго срещу Конго и имала същите проблеми в България, където изнесени от нея муниции също избухнали. Адвокат на компанията веднага заяви, че това е лъжа и ще съдят Бабиш да се извини за накърнената репутация на името им, както и за незаконно разгласяване на това с кого имат бизнес. "В България имаше взрив през 2011 г. в обект, съхраняващ военно оборудване от три компании и Imex Group беше една от тях. Българската страна никога не е отправяла съдебен иск", казва адвокатът Радек Ондруш.


В протеста пред руското посолство в Прага оградата бе замеряна с кетчуп като имитация на кръвта, която чехите смятат, че е пролята от руски агенти.

© Reuters

В протеста пред руското посолство в Прага оградата бе замеряна с кетчуп като имитация на кръвта, която чехите смятат, че е пролята от руски агенти.


Чешки медии писаха през декември 2014 г., че собственикът на склада го е посетил ден преди взрива. На същата дата там са били "Табаров" и "Попа" и това било регистрирано от охранителни камери, твърди онлайн изданието на "Лидове новини", но не показва кадри.


Изданията Seznam Zpravy, което също писа за връзка с Емилиян Гебрев, добави още една версия - че експлозията може да е свързана с доставки на оръжие за Сирия, което не се харесва на Москва. В него пише с позоваване на Bellingcat, че руснаците искали да пресекат въоръжаването от САЩ на подкрепяни от тях и от тогавашното чешко правителство сирийски кюрди. При взривяването на складовете във Врбетице били унищожени 10 хиляди автомата за тях. "Подобна акция, т.е. срещу оръжейни доставки в Сирия или Украйна, е била извършена вероятно от руски агенти и в България", допълва изданието.

 • Отстраняването на последиците от експлозията се превърна в най-скъпата (близо 1 млрд. крони или 38.567 млн. евро) подобна операция в съвременната история на Чехия и активната част от нея приключи чак през есента на 2020 г.


Бяха премахнати 13 км заграждения с камери и сензори за движение около засегнатите над 1300 хектара. Но районът още не е 100% безопасен и претърсването за експлозиви ще продължи още няколко години. Само около епицентъра на експлозията бяха открити над 600 единици муниции, предимно артилерийски гилзи и снаряди, мини за минохвъргачки и др. Хиляди служители на полицията и армията бяха ангажирани, а сапьорски части прекараха на място близо 230 хиляди часа само през 2019-2020 година.


Близо 100 души протестираха пред руското посолство в Прага с плакати "Не сме задния двор на Русия!" и скандирания "Срамота!"

© Reuters

Близо 100 души протестираха пред руското посолство в Прага с плакати "Не сме задния двор на Русия!" и скандирания "Срамота!"


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (164)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  Чехов (за Русия).
  Самомнителност и самочувствие ни са европейски,
  а развитието и действията ни са азиатски.

  "Чуждестранен агент"
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 6. 6 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Цаца? Спиш ли или пал ще се правим на умряла цаца?

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 7. 7 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Те хубаво ги търсят ама кой знае откога са се самоубили с куршум в сърцето и контролен изстрел в главата след това.

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 8. 8 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 618 Неутрално

  7 години след взрива чехите се сещат да проверят кой е посещавал обекта предните дни и чак сега видяха че това са същите образи със същите паспорти които цял свят вече знае на изуст от сапунката със Скрипал?

  Едно време имаше албански реотан, но чешкия май е още по-бавен или има нещо гнило че чак сега се обяви всичко това

 9. 9 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Цаца? Спиш ли или пал ще се правим на умряла цаца?
  —цитат от коментар 6 на Абсент


  Той Цацата никога не се е събуждал, както и господин Каскет. Тия са като белите мечки, ама хибернират целогодишно или многомандатно...
  Кратуните са правят бизнес с путиновата Россия и не им дреме на краставиците, че некой са го тровили. Кратуни, разбирай милиционери и гербери.
  Това е положението с ръшаните - за 100 години ВОСР само покушения и изпиване на мозъците. Нещо университети, училища - ко? Неее...

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  Много трудно от тъй на сетне след преврата в Бг ще може да се противодейства на съветския агентурен апарат, който се е разпрострял повсеместно в държавата...

 12. 12 Профил на fes18649563
  fes18649563
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Любопитното е друго. Ясно е, че всичките тия разкрития в Чехия, България и пр. идват след предоставена информация от САЩ. Та първо, защо американците развиват шпионска дейност в уж "съюзнически" държави? И второ, къде спаха досега толкова години, та се сетиха да предоставят информацията когато на тех им е най-удобно с цел собствените им геополитически игри?

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 15. 15 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Седем години по-късно чехите получили "информация" и възелът взел да се разплита? Руснаците май си играят тяхната игра и ги водят за носа?
  Заличени "метаданни" на ел. писмо, че да не се знаело откъде идва? Тука имаше един специалист по хакането, но това май може да го направи получателят, а не изпращача?
  Взривът трябвало да е в България, ама гръмнал другаде, през половин Европа? Тез двамата са шпиони колкото Крюшо в "Полицаите от Сен Тропе". Където минаха, все като кучето на нивата я свършиха.
  Пък други, верни на линията сайтове пишат, че в резултат на дунанмата "Росатом" била отстранена от надпреварата за строителство на чешката АЕЦ?

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17 Профил на chironex
  chironex
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Абе това ГРУ само двама агенти ли има

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 20. 20 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 520 Неутрално

  До коментар [#17] от "Chironex":

  "Абе това ГРУ само двама агенти ли има"

  Само тия са руснаци... другите са интернационални с местна националност, демек предатели кат Навални!!!!

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22 Профил на today
  today
  Рейтинг: 837 Неутрално

  До момента никаква изненада, кремълския Хитлер винаги е действал точно по този начин. Само не е ясно защо не му изгонят всичките "дипломати" от целия ЕС.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 23. 23 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2574 Весело

  "В събота Христо Грозев от Bellingcat написа в профила си в "Туитър", че скоро групата ще публикува нови разкрития..."

  Ха- хааа... Bellingcaught ли? Тиа отдавна станаха за смях. Който се интересува: https://thegrayzone.com/?s=bellingcat 😁

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 24. 24 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1590 Неутрално

  Взривил складове с оръжия, но не могъл да отрови Гебрев и то със свръх секретното супер отровно оръжие? Ех, Чепига такава ...

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 25. 25 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2574 Весело

  Чешката полиция и Националното управление за борба с организираната престъпност (NCOZ) обявиха за издирване двама души и разпространиха снимките им, от което се вижда, че това са руснаците Анатолий Чепига и Александър Мишкин. Те са официално посочени от Великобритания като извършителите на покушението от 4 март 2018 г. в Солзбъри срещу Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с вещество от групата "новичок"."

  Дневник, не е ясно ОТКЪДЕ се "разбира", че били "Анатолий Чепига и Александър Мишкин"?!? В линка на чешката полиция, който ВИЕ давате, пише че били Петров и Боширов:

  "Osoby využívaly nejméně dvě identity, kdy se nejprve prokazovaly dvěma ruskými pasy se jmény Alexander PETROV, nar. 13. 7. 1979 a Ruslan BOSHIROV, nar. 12. 4. 1978" https://bit.ly/32odA6P

  Никъде не се споменава, за измислените (от #КОЙ?) имена.

  А също така и не предоставяте линк от Малобритания!?

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 26. 26 Профил на vvs08576060
  vvs08576060
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#8] от "abdulhazred":

  И ко, като е старо да не го четем. По-добре да си гледаме Владислав Вацов по поглед.инфо?

 27. 27 Профил на vvs08576060
  vvs08576060
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#23] от "АБПФК":

  Они уже стали за смехом, да дружок?

 28. 28 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Пита се нашите служби къде са били, както и другарят Цацаров и в последствие Каскет Гешев. Вместо гледахме някакви оперетни изпълнения на борба с руските шпиони. И случайно ли Пеевски искаше да прилапа Дунарит и оръжейния бизнес на Гебрев. Очаквам министърът на външните работи в оставка Захариева да ни осветли по темата, както и министърът на вътрешните работи в оставка, който от известно време все едно не съществува-

 29. 29 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Бабич се беше засилил да се прегръща с товарищ-убиеца от Кремъл, но сега му отрязаха мераците. На комунистическият дядо-президент - също.

 30. 30 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2574 Весело

  Любопитното е друго. Ясно е, че всичките тия разкрития в Чехия, България и пр. идват след предоставена информация от САЩ. Та първо, защо американците развиват шпионска дейност в уж "съюзнически" държави? И второ, къде спаха досега толкова години, та се сетиха да предоставят информацията когато на тех им е най-удобно с цел собствените им геополитически игри?
  —цитат от коментар 12 на fes18649563


  За шпионската дейност на УСА си прав, ма е малко нелепо да се говори за "разкрития"(кавичките са точно на място"). Виж им "разкритията", в пост
  До коментар [#23] от "АБПФК":Они уже стали за смехом, да дружок?
  —цитат от коментар 27 на vvs08576060


  Гроздев, ти ли си бре Ристе? 😎

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на misinformed_808
  misinformed_808
  Рейтинг: 339 Неутрално

  Любопитното е друго. Ясно е, че всичките тия разкрития в Чехия, България и пр. идват след предоставена информация от САЩ. Та първо, защо американците развиват шпионска дейност в уж "съюзнически" държави? И второ, къде спаха досега толкова години, та се сетиха да предоставят информацията когато на тех им е най-удобно с цел собствените им геополитически игри?
  —цитат от коментар 12 на fes18649563


  Брей, брей, че детектив се извъди! Изглежда само ти си се сетил за това, защото пред американското посолство в Чехия май няма нито един протестиращ.
  Та, по-скоро любопитното е откъде ти хрумват тези небивалици?

 33. 33 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2574 Весело

  Ха да видим ся, кой- кого?

  "РФ обяви "персона нон грата" 20 служители на чешкото посолство в Москва" https://bit.ly/3txdjdJ

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 34. 34 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2574 Весело

  Бабич се беше засилил да се прегръща с товарищ-убиеца от Кремъл, но сега му отрязаха мераците. На комунистическият дядо-президент - също.
  —цитат от коментар 29 на antonio_vivaldi


  Чакай малко, де, Бабича обещава...

  "Чешкият премиер обеща да разсекрети данните за експлозия в склада през 2014 г." https://bit.ly/3txdwxx

  Ся остава да видим, дали обещаването е като даването. И какво ще се види, от разсекретените данни... 🕵🇨🇿

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 35. 35 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2574 Весело

  Скоро всичко ще се разбере за намесата на руската кочина във вътрешните работи на всяка европейска държава.
  —цитат от коментар 31 на sbaleev


  Много скоро... Виж предния ми пост! ☝️

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 36. 36 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#8] от "abdulhazred":

  7 години след взрива чехите се сещат да проверят кой е посещавал обекта предните дни и чак сега видяха че това са същите образи със същите паспорти които цял свят вече знае на изуст от сапунката със Скрипал?
  --------------
  Аз пък четох тази информация за чреакцията на чехите преди повече от седмица :)

  Stupid people make me sick
 37. 37 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  До коментар [#24] от "Полковник за европейско развитие на България":

  Не са правили нищо хорицата , само са снимали филм ,затова са участвали едни и същи герои , филма трябвало да е конкурентен на Агент ОО7 ,ама в руски вариант,интересно е ,кои са участвалите агентки , за тях няма снимки и реклами .

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  Скоро всичко ще се разбере за намесата на руската кочина във вътрешните работи на всяка европейска държава.
  —цитат от коментар 31 на sbaleev


  То вече се изясни!

  Светнаха, като елхи :

  -------------------
  “Днес, насред карантината, държавният глава отиде на крака в оръжейния завод „Емко“, собственост на скандалния Емилиян Гебрев.

  В стотици медийния публикации Гебрев е представен като „лимонка“ на Цветан Василев при похищаването на друг оръжеен гигант „Дунарит“. Самият Гебрев даже не отрича. Там се водят съдебни спорове, има запори, но въпреки всичко паричните потоци продължават да изтичат в посока Белград.

  Гебрев - Цветан Василев, а оттам и следващите по веригата - Николай Малинов, Решетников, Малофеев, остатъците от КГБ, Кремъл...Такова е логическото построение, в което сега доброволно се „вклинява“ президентът Радев. Над цялата тази „болотная“ компания тегне сянката на русофилския и рублофилски „шпионски скандал“.

  С визитата си на крака при Гебрев държавният глава се разконспирира като рекламен агент на Цветан Василев и кагебистите зад него. Това не е изненада, а илюстрация на спешната необходимост от институционалното низвергване на този човек.

  Отишъл в „Емко“, за да го спаси?! Едно частно предприятие?! И какви са правомощията на президента в тази посока? От какво точно трябва да го спаси и защо точно това предприятие? Защото е на приятеля му Гебрев, ерго на Цветан Василев?

  Маските падат, ледът се пропуква, господа съдебни заседатели...“
  -------------------

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Поне се видя рушняците къде ги стяга чепиГа. А цацата се оправдаваше с руколата, ама какво да измислят комунистическите им тикви да оправдаят таваришчите!

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 42. 42 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#1] от "elector-bg-org":

  Ти недей откланя вниманието с въртрешнополитически теми. В статията става дума за руски шпионаж, отровителства и евентуално атентат чрез взривяване.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
 43. 43 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2574 Весело

  До коментар [#32] от "Misinformed_808":

  "Брей, брей, че детектив се извъди! Изглежда само ти си се сетил за това, защото пред американското посолство в Чехия май няма нито един протестиращ.
  Та, по-скоро любопитното е откъде ти хрумват тези небивалици?"

  Брей, че социолог се извъди! Изглежда ти си сигурен, че ти и "протестиращите" пред посолството на РФ, знаят за какво протестират. Да не би да е за (джобни) €?

  Гледам ЕС байраци развяват: https://bit.ly/32niJMG

  И май има повече полиция, отколкото "протестиращи".

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  Скоро всичко ще се разбере за намесата на руската кочина във вътрешните работи на всяка европейска държава.
  —цитат от коментар 31 на sbaleev


  Светнаха, като елхи!

  ---------------------
  .. “ .. Шпионската афера, в която рублофилите Николай Малинов, Цветан Василев, руският ген. Леонид Решетников и руският олигарх Константин Малофеев, бяха уличени в действия срещу националната сигурност на България извади отново скандала с „Дунарит“.
  Главно действащо лице в заговора, целящ създаване на партия, която да промени геополитечската ориентация на България, е беглецът банкер Цветан Василев. Той помолил Малинов да го запознае с Малофеев.
  Така олигархът влиза и в схемата за продажбата на активите на КТБ, част от които е и „Дунарит“, срещу 1 евро като осигурява чадър за Василев.
  Схемата бе разкрита от български медии още преди 4 години, но сега получи доказателство с тайна записка, намерена в дома на Малинов при обиска му.
  Ужасът, че не може да сложи ръка върху стратегическия военен завод, отново извади на малкия екрана Емилиян Гебрев. Очевидно притеснен от последните разкрития на прокуратурата, той пак даде интервю в най-гледаното и скъпоструващо време по бТВ , сега се опитва да се оправдае, защото оповестените данни от прокуратурата показаха, че е набъркан и в организираната група, работеща срещу националните интереси на България в полза на чужда държава.“
  ---------------------

  Още преди време Българските Власти ги удариха .. арестуваха Малинов - от групата на Гебрев-Василев , баш на 9 септември!

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/09/10/3961375_nikolai_malinov_e_obvinen_v_shpionaj_reshetnikov_-_sus/
  “Николай Малинов е обвинен в шпионаж, Решетников - със забрана да влиза в България“..


  Тукана ги бъзикахме:

  Ха!!Честит девети септември на патерица, дарагие тавариши-асвабадители.
  —цитат от коментар 2 на Norman Granz


  В затвора всички русофилистици предатели!
  —цитат от коментар 492 на grigoo


  Всичко ясно .. Прокуратурата действа, Резидентът, дето удря рамо за Гебрев, едва ли ще успее ..

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3020 Неутрално

  Също като атентата в Света Неделя от съветските агенти. Русия трябва да е изолирана от света, като Иран и Северна Корея!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  До момента никаква изненада, кремълския Хитлер винаги е действал точно по този начин.
  —цитат от коментар 22 на today


  Абсолютно!

  Кой кво прави - Путин бие по Гебрев и му взривява складове !

  ----------------------
  “Експлозиите в складовете край севлиевското село Ловнидол продължиха и в понеделник сутринта, но няма опасност от обгазяване на района. На мястото, където възникна инцидентът, може да се проникне едва 24 часа след последния взрив.
  Според специалисти едва ли ще бъде установена точната причина за взривовете. В същото време институциите обявиха, че боеприпасите в бившите армейски складове, които вече се ползват от частната фирма ЕМКО, собственост на бизнесмена Емилиян Гебрев, са били съхранявани правилно и няма засечени нарушения.
  Военният министър Аню Ангелов съобщи пред бТВ, че е песимист за разкриването на причината за взривовете... “
  ---------------
  Но теа няма да го спрат!

  Гебрев е бил десетилетия боец на невидимия фронт, още преди 10 ноември е продавал оръжие по света , хем е бил в капиталистическо обкръжение - сред вълци!

 51. 51 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  Също като атентата в Света Неделя от съветските агенти.
  —цитат от коментар 48 на Realist


  Абсолютно!

  Мани, теа взривяват наред ..
  --------------------
  ““Емко“ е собственост на бизнесмена Емилиян Гебрев, бивш служител на „Кинтекс“ и дългогодишен играч на оръжейния пазар.
  През 2001 г. митническата служба на САЩ задържа кораб с негова доставка от 30 млн. патрони за Никарагуа.
  През 2006 пък избухна скандал с фирмата в Македония покрай 3 български камиона ..
  „Емко“ има отношение и към изгърмелите складове в Челопеч като един от големите купувачи на артилерийски гилзи. Складове на „Емко“ гърмяха край Севлиево на 12 ноември 2011 г... “
  -------------------

  Теа дет видят склад на Гебрев - взривяват!

  То не е за приказка!

  Що тъй правят тез хора?

 52. 52 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Информационният маскарад продължава с пълна сила, чепига и мишкин не били тровили гебрев. Сменяйте плочата другари, но не я хвърляйте,утре може белингкат друго да разкрие😆😆😆

 53. 53
  sim4o
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  В статията става дума за руски шпионаж, отровителства и евентуално атентат чрез взривяване.
  —цитат от коментар 42 на emil


  Абсолютно!

  Светнаха, като елхи!

  ----------------------
  “Странно място избра президентът Румен Радев, за да огласи поредните си критики към управлението. Държавният глава отиде на крака при ортака на банкера-беглец Цветан Василев – оръжейния търговец Емилиян Гебрев.
  Посети завода му «Емко» в Трявна.
  "Благодаря на ръководството на предприятието от отбранителната индустрия, което ми позволи да го посетя. То е важен елемент от националната сигурност. Важното е, че в условията на тежка икономическа и финансова криза, тук производството продължава и има сключени договори за готовата продукция.
  Гебрев и ортака му Василев, който се укрива от българското правосъдие в Сърбия, бяха замесени и в шпионската афера, в която лъснаха връзките на рублофилите Николай Малинов и руският ген. Леонид Решетников, както и руският олигарх Константин Малофеев.
  Последните двама получиха забрана за влизане в България, а Малинов бе обвинен за шпионаж. .. “
  ------------------------
  Май всичко е ясно, а?

  Нашият човек е отишъл на крака, при “бизнесмена“ на Решетников?

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 742 Неутрално

  "Въз основа на ясни доказателства, събрани в разследването на нашите служби за сигурност, мога да заявя, че има достатъчно обосновани подозрения за намесата на служители от Главното разузнавателно управление, ...
  ---------------
  "има достатъчно обосновани подозрения"

  Щеше да е много смешно ако не беше толкова жалко ...
  От кога и по кое право се съди някой по достатъчно обосновани подозрения ?!
  Поредните кученца на каишка..

  Stupid people make me sick
 58. 58 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2574 Весело

  До коментар [#9] от "SSS":

  "Кратуните са правят бизнес с путиновата Россия и не им дреме на краставиците, че некой са го тровили. Кратуни, разбирай милиционери и гербери."

  Нещо не става ясно, за краставиците... Не беше ли ЕС тоя, който се беше захванал да се справя с тях? 🥒🇪🇺

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 59. 59 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Жалка картинка - задунайските безродни тролове от северномонголската пета колона отново се хвърлят с голи гърди на барикадата да бранят поредното осиране на любимите им чепиги, пращани да правят золуми из цивилизования свят от един изперкал кагебейски гном.

 60. 60 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#4] от "putinxujlo":

  “ Чехов (за Русия).
  Самомнителност и самочувствие ни са европейски”
  ——
  Нема гу научиш тоя нашия език... нито пък знаеш как са ползва Гугъл :
  “ самолюбие и самомнение у нас европейские, “

  И сигурно си му изчел 30-те тома със записки на Чехов за да поругаеш ЕВРОПЕЙЦИТЕ като самолюбиви. Нема начин, така е.

  Познавам двама украинци, много прилични хора, тъй че знам, че не си представителна извадка за образованите хора от страната си ... за радост на Украйна

  Подробнее на livelib.ru:
  https://www.livelib.ru/quote/42404884-polnoe-sobranie-sochinenij-i-pisem-v-tridtsati-tomah-tom-17-zapisnye-knizhki-zapisi-na-otdelnyh-listah-dnevniki-a-p-chehov

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 61. 61 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2446 Неутрално

  Не е ли време да се усили охраната на военните складове и да се изгонят още руски разведчици, прикрити като дипломати.

 62. 62 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3020 Неутрално

  Не е ли време да се усили охраната на военните складове и да се изгонят още руски разведчици, прикрити като дипломати.
  —цитат от коментар 61 на volarok


  По добре, тези да се спират още на границата, никакви визи за тях!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 63. 63 Профил на pilis
  pilis
  Рейтинг: 521 Весело

  "При взривяването на складовете във Врбетице били унищожени 10 хиляди автомата за тях."...........Мдаааа,то на един автомат какво му требе?Капсул детонатор и е гръмнал.Идиоти!А който е ходил по погреби знае,че автомати и амуниции не се държат на едно място.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на Тошо Кочев
  Тошо Кочев
  Рейтинг: 1802 Любопитно

  [quote#7:"Абсент"]Те хубаво ги търсят ама кой знае откога са се самоубили с куршум в сърцето и контролен изстрел в главата след това.[/quote

  Тук нема драма,нема чекмедже,
  щи кажа истината гола.
  И двамата са закачулени със фередже,
  и действат някъде из Анадола!😎🐪😎

  Много съм прост
 67. 67 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Гледам, на руснаците им омръзна да се занимават с васалите, и почнаха да я карат през просото - изчезна тази присъща им "прецизност и реципрочност".
  Поляците изгониха трима руски дипломати - руснаците набързо изгониха 5-ма поляци.
  Чехите изгониха 18 руски дипломати. Дадоха им само 48 часа да напуснат. Същия ден(вчера следобед), руснаците изритаха 20 чехи и им дадоха срок до края на днешния ден да напуснат.
  Е, поредната шумотевица, на която никой не вярва
  След седем години - пробив, че и чак имената на виновните установили. Баш преди търга за нова АЕЦ.
  Знаем, знаем - съвсем случайно е.
  Без майтап.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 68. 68 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 415 Неутрално

  До коментар [#43] от "АБПФК":

  АБПФК

  А - абсолютна
  Б - безусловна
  П - подрепа
  Ф - на Фашизма
  К - и Комунизма

 69. 69 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3529 Неутрално

  Те са официално посочени от Великобритания като извършителите на покушението от 4 март 2018 г. в Солзбъри срещу Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с вещество от групата "новичок"."

  И Дневник досега е крил, че са официално посочени?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 70. 70 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3362 Неутрално

  Братушки, нема що...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2574 Весело

  Братушки, нема що...
  —цитат от коментар 70 на Norman Granz


  На кой? На нас, да, но не на ЕС: https://bit.ly/3tzoLpw

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 73. 73 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#17] от "Chironex":

  Агент 007 и Агент 008 :)

 74. 74 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 881 Неутрално

  До коментар [#4] от "putinxujlo":“ Чехов (за Русия). Самомнителност и самочувствие ни са европейски”——Нема гу научиш тоя нашия език... нито пък знаеш как са ползва Гугъл : “ самолюбие и самомнение у нас европейские, “И сигурно си му изчел 30-те тома със записки на Чехов за да поругаеш ЕВРОПЕЙЦИТЕ като самолюбиви. Нема начин, така е. Познавам двама украинци, много прилични хора, тъй че знам, че не си представителна извадка за образованите хора от страната си ... за радост на УкрайнаПодробнее на livelib.ru:https://www.livelib.ru/quote/42404884-polnoe-sobranie-sochinenij-i-pisem-v-tridtsati-tomah-tom-17-zapisnye-knizhki-zapisi-na-otdelnyh-listah-dnevniki-a-p-chehov
  —цитат от коментар 60 на Gretel


  Е ти бая злобна леличка ще се окажеш? Пропуснал членЪТ и нещо дълбоко погребано у тебе изкочи на повърхността, а?
  И пичът не е украинец, 100% руснак. Ти като почитателка на руската култура би трябвало да се разбираш с него, а не с неграмотните русороби, които дори руски не разбират.

 75. 75 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Братушки, нема що...
  —цитат от коментар 70 на Norman Granz


  В руската литература имаше някаква мелодрама от типа - намушквам брата, плачейки... Как да не се разчувстваш.

 76. 76 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Абе това ГРУ само двама агенти ли има
  —цитат от коментар 17 на Chironex


  Дефицит на кадри. Колко са които знаят английски, щом тия диви селяни се отличават от масовката "агенти".

 77. 77 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 2574 Весело

  Става все по- интересно! ОК въвежда нов закон:

  "Москва. 19 април. INTERFAX.RU - Лицата, работещи в Обединеното кралство от името на чужди правителства, ще бъдат задължени да регистрират присъствието си в кралството съгласно новия закон, за защита нацията от враждебни държави като Китай и Русия, пише The Times." https://bit.ly/32tD7eW

  Какво мислите ще последва, от Китай и Раша?

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 78. 78 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  7 години след взрива чехите се сещат да проверят кой е посещавал обекта предните дни и чак сега видяха че това са същите образи със същите паспорти които цял свят вече знае на изуст от сапунката със Скрипал?
  —цитат от коментар 8 на abdulhazred


  Какви дни?! Цели месеци преди взрива са били двамата. Така пише в статията:

  При избухването на скандала в Чехия изданието "Респект" припомни, че през януари 2014 г. - 9 месеца преди експлозията край градчето в Северна Моравия, в хотел Best Western Meteor Plaza в Прага са били Денис Сергеев и Александър Мишкин.

  Сам съм, други няма...
 79. 79 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  До коментар [#71] от "elector-bg-org":

  “ хубаво де какич, не ти са чати с мен :(”
  ——
  Е, айде сега, глупости Тайпи. Даже имам и тема — xlwings, ама вече ми се затварят очите, а утре е мръсен ден

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 81. 81 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2575 Разстроено

  Супер! С един удар Беленкато която е на подчинение на МИ6 като Белите каски удари два заека в Чехия и България които не са достатъчно русофобски и е време да влязат в общия хор на Полша и Прибалтика! Предстоящото украинско нападение в Донбас разбира се няма нищо общо с поредната постановка на постановъчната група Белинкат! Гешеф и ДАНС действайте!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 82. 82 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Чакайте значи двамата руснаци са били в Прага малко преди взрива и НАЙ ВЕРОЯТНО са виновни, но не пряко защото НАЙ ВЕРОЯТНО е трябвало да избухва на път за България?? 🤔🤔Чешките следователи за 7 години това ли разкриха 🙄🙄🙄

 83. 83 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2575 Разстроено

  "Изданията Seznam Zpravy, което също писа за връзка с Емилиян Гебрев, добави още една версия - че експлозията може да е свързана с доставки на оръжие за Сирия, което не се харесва на Москва. В него пише с позоваване на Bellingcat, че руснаците искали да пресекат въоръжаването от САЩ на подкрепяни от тях и от тогавашното чешко правителство сирийски кюрди. При взривяването на складовете във Врбетице били унищожени 10 хиляди автомата за тях."

  Ако става въпрос за въоръжаване на сирийските кюрди Турция е сто пъти по заинтересована оръжейната доставка да бъде спряна! Да ама МИТ и МИ6 са парнтньорски служби и гарван гарвану око не води!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 84. 84 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2575 Неутрално

  Бабич се беше засилил да се прегръща с товарищ-убиеца от Кремъл, но сега му отрязаха мераците. На комунистическият дядо-президент - също.
  —цитат от коментар 29 на antonio_vivaldi


  Ами нали затова ги правят тези треторазрядни постановки!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 87. 87 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2575 Неутрално

  Жалка картинка - задунайските безродни тролове от северномонголската пета колона отново се хвърлят с голи гърди на барикадата да бранят поредното осиране на любимите им чепиги, пращани да правят золуми из цивилизования свят от един изперкал кагебейски гном.
  —цитат от коментар 59 на Птеродактиль Северномонгольский


  А русофобските тролове са готови да раздуват балона на всяка идиотщина предоставена от антируските центрове за психологическа война срещу Русия!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 88. 88 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  А в горни Лом загинаха четиринадесет българи. Загинаха хора и в сопот. Това си е диверсия отвсякъде. Очакваме новото правителство на Слави да закрие в голяма степен руския дипломатически персонал, подкрепено от всички партии и президента

 89. 89 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2575 Любопитно

  А в горни Лом загинаха четиринадесет българи. Загинаха хора и в сопот. Това си е диверсия отвсякъде. Очакваме новото правителство на Слави да закрие в голяма степен руския дипломатически персонал, подкрепено от всички партии и президента
  —цитат от коментар 88 на rexdog2004


  А войски в Донбас в помощ на Украйна да пращаме ли?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 90. 90 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3458 Неутрално

  Много трудно от тъй на сетне след преврата в Бг ще може да се противодейства на съветския агентурен апарат, който се е разпрострял повсеместно в държавата...
  —цитат от коментар 11 на Корабов


  Щото преди преврата се противодействаше. Абе руснаците изгониха ли някой, покрай родната Кеймбриджка петорка, дето каскета се пънеше? Гледам, на 18 изгонени от чехите, руснаците изгонили 20. Знам, че няма да разбереш, ама аз питам за момчетата от ДАНС, които са на вахта във форума. Че другарите им в мАсква са заети да помагат на бацька Лука, в борбата му с неговите душмани-превратаджии.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 91. 91 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  Руснаците само с двама агенти ли са останали, че ги хвърлят на амразурата от единия край на Европа, до другия!?

 92. 92 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  Чехите се надпреварвта с поляците кой ще плюе повече по руснаците и кой ще стане любима жена на американския си гопсодар.

  Свободата, Санчо...
 93. 93 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  “Навярно е дошло време за "time out" (замразяване) за всякакви ... посещения от рассия.
  Преди инвазията в Крим тези (руските власти) арогантно изискваха безвизово пътуване в ЕС.
  Само замразете визите освен по семейни неотложни причини.
  Тази мярка е за сигурността на Европа!”
  Това написа в Туитър Тоомас Хендрик Илвес, бивш президент на Естония.
  Подписвам се под това!

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 94. 94 Профил на mario_m35
  mario_m35
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Някой явно не е е спал а се е натягал за бонус за да пусне поредната преписана статия от нейде. Както и да е. По темата.
  ти я двамата агенти ме кефят. В от дни се шегуват, че страната няма нужда от други агенти. Тези двамата са достатъчни за да провеждат диверсионни акции в тила на врага 😁. На чехите им трябват 7 години да стигнат до предположенията, които направиха. Ако тяхната версия е вярна вече има и мотив за отравянето на Гебрев. Естествено, че рашките няма да са ок, някой да внесе 7 тона оръжие с което да бъдат убивани техни хора. Помните ли онези огромни взривове в Украйна и Ливан? Сега може да обвинят тези двамата а на Гешев му развързха ръцете да препише, всички взривове в бг военни утилизиращи фабрики на тях.

 95. 95 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Също като атентата в Света Неделя от съветските агенти. Русия трябва да е изолирана от света, като Иран и Северна Корея!
  —цитат от коментар 48 на Realist


  Говори се за всеобща забрана на руснаци да посещават ЕС. И това никак не е лошо всъщност.

  Имало едно време ссср...
 96. 96 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  По принцип бях предубеден за тия шпиони , сега четох внимателно и виждам че съм 1000% прав. А, дали тези двамата не са убили ФРАНЦ ФЕРДИНАД ?? :)) Засъпвам мнението ,че Русия няма за какво да държи дипломатически персонал в една част от ЗАПАДНИТЕ страни!! Търсех поне нещо елементарно...и няма , Чепига ,Скрипал, Новичок....и та ..та !!

 97. 97 Профил на Ганьо дъ Болкан фюри
  Ганьо дъ Болкан фюри
  Рейтинг: 77 Неутрално

  Та първо, защо американците развиват шпионска дейност в уж "съюзнически" държави? И второ, къде спаха досега толкова години, та се сетиха да предоставят информацията когато на тех им е най-удобно с цел собствените им геополитически игри?
  —цитат от коментар 12 на fes18649563


  Ами руската матрьошка Тръмп , бате....

 98. 98 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Терористите от Русия убият български граждани на българската територия и взривяват военни складове! Крайно време е да започнем да наричаме "братушките" с истинското им име - терористи!

  No Pain No Gain
 99. 99 Профил на mario_m35
  mario_m35
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#98] от "Умнокрасив":

  Вярно си умно красив. На българската безхаберщина търсиш алиби ли?

 100. 100 Профил на Ехото на Гласът
  Ехото на Гласът
  Рейтинг: 546 Неутрално

  "по същото време е имало експлозии и в български оръжейни складове, "за които допускаме, че са били предизвикани от същото поделение на ГРУ""

  Интересно какво би казала българската прокуратура и следователи по въпроса?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK