Г-7 готви бърз отговор на руската пропаганда

Великобритания, която е председател на Г-7 тази година, иска групата на седемте най-богати държави да осигури "механизъм за бърз отпор" срещу руската дезинформация, заяви британският външен министър Доминик Рааб.

© Reuters

Великобритания, която е председател на Г-7 тази година, иска групата на седемте най-богати държави да осигури "механизъм за бърз отпор" срещу руската дезинформация, заяви британският външен министър Доминик Рааб.Г-7 ще разгледа предложение за създаване на механизъм за бърз отговор за противодействие на руската "пропаганда" и дезинформация, каза британският външен министър Доминик Рааб, цитиран от Ройтерс.


Великобритания, която е председател на Г-7 тази година, иска групата на седемте най-богати държави да осигури "механизъм за бърз отпор" срещу руската дезинформация, заяви Рааб.


"За да можем, когато видим да се разпространяват тези лъжи и пропаганда или фалшиви новини, не само по отделно, но заедно да дадем отпор и честно да представим истината пред хората в тази страна, но също в Русия, Китай или по света", каза той./БТА

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK