Посолството в Русия ще бъде блокирано, ако Москва обяви България за "неприятелска страна"

Посолството в Русия ще бъде блокирано, ако Москва обяви България за "неприятелска страна"

© 60 минутПросто ще им отрежем нефта и газа и толкоз. Няма да е кой знае каква загуба." Това заяви на 29 април в телевизионното предаване "60 минути" на държавната телевизия "Россия 1" водещият Евгений Попов. В екрана зад него бе показан списък с "неприятелските държави" спрямо Русия, сред които и България.


Думите на Попов бяха насочени именно към тези държави. Списъкът на видео стената обаче е неофициален и се върти из руските медии в различни варианти. Те са съставяни било от анкети сред населението, било по интерпретация на дипломатически събития от последните години.


Поради това и последвалите предаването съобщения в български медии, че Русия е обявила България за неприятелска страна, са неверни. Но и почти никой не обърна внимание какво би последвало за двустранните отношения, ако Москва направи това официално.
Краткият отговор е, че на практика би парализирало работата на посолството и консулствата на България в Русия. Автоматично това би предизвикало довеждане до минимум на издаваните български визи за руснаци. А това - от своя страна - веднага би замразило достъпа на българския туристически сектор до руския пазар. Неизвестно е и какво ще се случи с десетките хиляди жилища, притежавани от руски граждани, ако те няма да имат нормален достъп до тях за неизвестно колко дълго време.


Българските консулства в Русия приемат документи от 5 май, а здравният министър разпореди от 1 май - официалното начало на летния туристически сезон - да се пускат в страната без тестове ваксинираните със "Спутник V". И в момента цари неяснота колко руски туристи биха дошли, защото няма никакви полети заради едностранно решение на Русия. Дори тази забрана да отпадне, данните какво ще последва се разминават драстично.

 • Преди дни "24 часа" написа за 450 полета от Русия за юни, юли и август до двете черноморски летища. Това включва и редовни полети, докато за туризма ключови са чартърните. Според справка от летище Варна за Би Ти Ви, показана в неделя, за периода май-октомври чартърните полети от Русия са само 68, а за Бургас - 282. Това прави 350 полета или средно по 76 на месец за споменатия период. Намалението спрямо 2019 г. е драстично - под 20 хиляди души, при положение, че за послената година преди кризата с коронавирса руските туристи в България са били малко над 300 хиляди.

И тези 20 хиляди туристи няма да дойдат, ако България попадне в официалния списък на неприятелските държави. Той би трябвало да бъде съставен министерството на външните работи, което до момента не е обявявало дали списъкът е готов.


Посолството в Русия ще бъде блокирано, ако Москва обяви България за "неприятелска страна"

© 60 минут


С публикуването му се задействат мерките, предвидени в указ на президента Владимир Путин от 23 април. "Противодействията на неприятелските действия на други държави" в него се позовава федерални закони от 2006 г. и 2018 г.


Ето как са описани тези "противодействия":


- ограничаване (включтелно пълно забрана при необходимост) на склчването от дипломатическите представителства и консулските служби, представителствата на държавни органи, държавни институции на други държави, руски граждани или юридически лица на трудови договори, договори за предоставяне на персонал и други договори от гражданското право, на базата на които възникват трудови отношения.


- броят на физическите лица на територията на Руската федерация, с които може да се сключват трудови договори, се определя от правителството на Русия.


- договорите с физически лица, сключени до влизането в сила на настоящия указ, надхвърлящи лимита, определен от правителството, подлежат на прекратяване


- правителството предлага промяна в мерките за противодействие и срока за действието им.


Какво означава това за България


Това означава, че България би се оказала в ситуацията на САЩ, спрямо които вече действат тези мерки. Американската консулска служба в Русия обяви, че при невъзможност да наема местни сътрудници, практически прератява издаването на неимигрантски и бизнес визи, а обслужването на американци е силно ограничено.


В българския случай попадането в списъка на руското външно министерство почти сигурно би означавало и прекратяване на договора с компанията VFS Global. Тя помага за събирането и обработването на документи за кандидастване за визи за България от центрове 20-ина руски градове, а като цяло заявления в момента могат да се подават от 59 града. Затворят ли те, остават само консулствата в Москва, Санкт Петербург и Екатеринбург. Само там ще може и да се получават одобрените визи за туристически пътувания, които иначе се изпращат до подобен външен изпълнител на такава услуга или до туроператора.


Москва може да реши и да остави само в медиите обвиненията към България, че е станала част от "колективния Запад". Но агитацията в тях откровено говори за задействана от Русия система "свой-чужд" за разпознаване от обществото на това кои са ѝ приятели и кои - неприятели.


Припомня се не само, че България е сред страните, в които държавният глава не е бил поздравен през декември 2020 г. от Владимир Путин. Александър Хохлов от "Вечерная Москва" директно сравнява България с "ловен булдог", насъскан срещу мечка от англосаксонски ловджии, които не се интересуват много дали ще бъде разкъсан от нея. Тази метафора използват в България коментатори като Валентин Вацев, а "Россия Сегодня" я представя на читателите си в Русия като им превежда избирателно какво пишат във форумите под статии на "Дневник", "Сега" или "Медиапул".

Ключови думи към статията:

Коментари (427)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2269 Неутрално

  Липсата на руснаци по Черноморието, няма да ми пречи!

 2. 2 Профил на Henry
  Henry
  Рейтинг: 491 Весело

  Ох, дано! Ако спрат нефт и газ ще е най-добрия подарък, който може да ни направят.
  Нашите продажници 30 години не успяха да прокарат алтернативни източници, но това ще ги принуди да го направят и после спокойно може да си го развеем пред стареца от бункера и да го пратим на майната си, барабар с потоците, аеците му и подобните дивотии.

  Ако стане, вдигам купон, а деня трябва да стане официален празник и да се празнува като Ден на независимост!

  Социалните придобивки, разпределяни с незначително или без никакво съобразяване с положените усилия, поощряваха беззаконието, улесняваха разпадането на семейството и заместваха осъзнатия полезен труд и самоупование с порочно подстрекаване към безделие и мошеничество. Маргарет Тачър
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1315 Весело

  Ако стане да се обяви зя НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК, да се празнува 3 дни.

 4. 4 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 576 Неутрално

  ...Александър Хохлов от "Вечерная Москва" директно сравнява България с "ловен булдог", насъскан срещу мечка от англосаксонски ловджии, които не се интересуват много дали ще бъде разкъсан от нея....

  и със горното е казано достатъчно по въпроса / останалото се състои във факта че за пореден път имаме групова амнезия /липса на историческа памет/ и не помним дори Цар Борис 3-ти какво ни е завещал: "Винаги с Германия - Никога против Русия"....

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
 5. 5 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Ох, дано! Ако спрат нефт и газ ще е най-добрия подарък, който може да ни направят. Нашите продажници 30 години не успяха да прокарат алтернативни източници, но това ще ги принуди да го направят и после спокойно може да си го развеем пред стареца от бункера и да го пратим на майната си, барабар с потоците, аеците му и подобните дивотии. Ако стане, вдигам купон, а деня трябва да стане официален празник и да се празнува като Ден на независимост!
  —цитат от коментар 2 на Henry


  Разбирам те ако си извън България. Но не и ако не си.

  Stupid people make me sick
 6. 6 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 915 Неутрално

  Показателно е как мислят в Русия. Забраняват полети, забраняват наемане на руски граждани и фирми от посолства и консулства, а някои направо говорят за спиране доставките на енергийни източници. Последното вероятно би било в разрез с вече сключени договори. Всичко това за да "страдат" неприятелите. А това че част от собствените им граждани също ще пострадат, считат за маловажно. Ей Богу, в Русия личността продължава да бъде едно нищо.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 7. 7 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  Поредното лъжливо апокалиптично заглавие! Посолството няма да бъде блокирано,а достъпът на руснаци до българското посолство ще бъде блокиран.
  България потребява нищожно количество газ,а "Нефтохим" може да преработва всякакъв нефт. През комунистическият режим например,"Нефтохим" е бил захранван с нефт от Алжир и Либия.

 8. 8 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 915 Неутрално

  До коментар [#7] от "deaf":

  За "Нефтохим" не си прав. Не може да преработва всякакъв нефт. Никоя рафинерия не може. Има различни сортове петрол.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  ...Александър Хохлов от "Вечерная Москва" директно сравнява България с "ловен булдог", насъскан срещу мечка от англосаксонски ловджии, които не се интересуват много дали ще бъде разкъсан от нея....и със горното е казано достатъчно по въпроса / останалото се състои във факта че за пореден път имаме групова амнезия /липса на историческа памет/ и не помним дори Цар Борис 3-ти какво ни е завещал: "Винаги с Германия - Никога против Русия"....
  —цитат от коментар 4 на Дядо Йоцо  До коментар [#4] от "Дядо Йоцо":

  Цар Борис III НЕ Е казвал тази тъпа фраза! Тя е фалшификат съчинен от някакъв комунист след "9-ти". А е тъпа фраза защото е лишена от всякаква логика и изобщо не приляга на стила на Цар Борис III.


  До коментар [#8] от "tsyrvulan":

  Факт е,че през соца "Нефтохим" е внасял и преработвал нефт от Алжир и Либия.

 11. 11 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Ще бъда горд, ако България влезе в този списък и изтрие позорното петно на руски сателит. За руските туристи няма да заплача. А иначе спирането на руския газ е практически невъзможно, защото това означава блокиране на доставките и за съседните страни и тежки загуби за Газпром, чиито доходи и без това вървят стремглаво надолу. А иначе руското пАсолство в София също може да бъде "блокирано", както разните консулства, които и без това са твърде множко за България.

 12. 12 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Тоест ще сптат нефта за собствената си рафинерия???

 13. 13 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  До коментар [#4] от "Дядо Йоцо":

  Такъв завет на цар Борис няма, това е комунистическа измишльотина. И понеже цар Борис така и не скъса дипломатическите отношения със СССР, същият обяви война на България и я окупира, а после натрапените съветски марионетки убиха брат му, съветниците му и служителите му, арестуваха сестра му и накрая изгониха жена му и децата му, а гробът му оскверниха.

 14. 14 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Предаването 60 минути е едно от най-гнусните пропагандни предавания, чиито водещи са патологични лъжци и презирани от немалка част от руснаците.

 15. 15 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1959 Любопитно

  Теменужка да каже какво ще стане с Потока на Борисов...
  И защо дадохме 3 милиарда за него?

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 16. 16 Профил на Тошо Кочев
  Тошо Кочев
  Рейтинг: 1802 Любопитно

  Липсата на руснаци по Черноморието, няма да ми пречи!
  —цитат от коментар 1 на Tzar Vova Josei-ki


  Тва го кажи на собствениците на хотели.......,ама си сложи и една каска на главата.🥳

  Много съм прост
 17. 17 Профил на Тошо Кочев
  Тошо Кочев
  Рейтинг: 1802 Любопитно

  За нефт и газ не ни пука.Имаме си храсти и дърве да се топлим,а нашите нови братя мириканците ше ни пуснат една тръбичка от към Саудитска Арабия.🥳🤡👍

  Много съм прост
 18. 18 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Вчера светът видя един жалък и изолиран Путин, заобиколен от фалшиви 70 годишни ветерани и с един единствен гост от чужбина - президентът на Таджикистан. Същият с пребеляла физиономия се мъчеше да изглежда решителен и се опитваше да заплашва ида подрънква с оръжие. Мрачна и погребална атмосфера, напомняща последните месеци на хитлеровия режим, на чийто фон дори комунистическите манифестации изглеждаха по-ведри.

 19. 19 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 933 Весело

  Като гледам списъка на останалите неприятели, бих се чувствал приятно в компанията им.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 20. 20 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Любопитен съм дали дечицата на руските олигарси и политици ще изтеглят дечицата си и банковите си сметки от вражеските САЩ и Великобритания. За сведение - внученецето на на началника на Росгвардията - Золотов живее в Лондон.

 21. 21 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1309 Весело

  абе нали това било "пунта мара" според ген. наско

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на malevv
  malevv
  Рейтинг: 293 Неутрално

  А дано се случи!

  За 2019г имаме 460,770 посещения от Русия при 12,552,152 общо, което е едва 3.7%

 24. 24 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Лъжите на руската пропаганда имат двояка цел - от една страна да внушават във вътрешен план как Русия отвсякъде е заобиколена от врагове, а във външен-да се опитва да заплашва и шантажира.

 25. 25 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2188 Неутрално

  Ама и Австралия ли? Мурзилажа може ли да ми обясни защо? Вкарайте и Канада и цена няма да имате. Я да видя, кои не са в списъка. Няма ги Иран, няма ги Китай. Няма я И СЕВЕРНА КОРЕЯ!

 26. 26 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Северна Монголия няма да ми липсва!

 27. 27 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  Общо взето от стагниране на отношенията ни ,губи Русия , няма да продават тук най скъпите си горива в света ,а и газта ,която стига до нас през руски фирми и посредници е една от най скъпите в света ,руснаците освен това губят достъпа до стотици хиляди имоти ,които са закупили и които няма да могат да ползват ,това ще породи напрежение сред тях ,а не сред нас ,за нас остават чистите и хубави плажове и липсата на тълпите туристи .Вярно е ,че някои хотелиери и собственици на заведения ще са нещастни ,но пък ще смъкнат цените и така бедния българин ще има достъп до тях ,защото сега много малка част от местните имат възможност да плащат огромните цени по ресторанти и хотели в България .

 28. 28 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Вероятно Германия и Великобритания са ни обявили за вражеска държава ако се съди по следните обстоятелства:

  „след като България обвини Русия в шпионаж, всички полети – чартърни и редовни за България бяха отменени“, като информацията им е от партньорите им превозвачи и руски туроператори. Те припомнят, че към момента всички немски туроператори също са отменили чартърни програми към България до 30 юни, спрени са и чартърните програми от Великобритания и не се знае кога ще бъдат подновени.

  https://www.dnes.bg/rusia/2021/05/08/rusiia-spria-oficialno-poletite-do-bylgariia-do-kraia-na-mai-iuni-pod-vypros.489489

  Сам съм, други няма...
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Според представители на руската компания S7 последните полети от България ще се осъществят на 2 и 9 май, като поне до края на месеца въздушните им курсове са спрени. Интересно е, че от превозвачът са категорични, че не могат да оперират полетите си заради забрана от българска страна.

  https://www.dnes.bg/rusia/2021/05/08/rusiia-spria-oficialno-poletite-do-bylgariia-do-kraia-na-mai-iuni-pod-vypros.489489

  Сам съм, други няма...
 31. 31 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  До коментар [#16] от "Тошо Кочев":

  Мутрите и мафиотите ли ? Защото те са собственици на тези хотели.

 32. 32 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Общо взето от стагниране на отношенията ни ,губи Русия , няма да продават тук най скъпите си горива в света ,а и газта ,която стига до нас през руски фирми и посредници е една от най скъпите в света
  —цитат от коментар 27 на edin drugii


  Колега "Лукойл-Нефтохим" АД е българска фирма (клон на "Лекойл" регикстриран в Швейцария. В "Лукойл-Нефтохим" работят няколко хиляди българи. А и нефтът обработван от комбината не се знае дали е руски. Внасят нефт и от Ирак и от Саудитска Арабия....
  А за газът - свери си часовника и се попитай защо властта мълчи за цената на азерския газ който уж получаваме през Петрич? Аз се сещам защо, но ти?

  Сам съм, други няма...
 33. 33 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2269 Любопитно

  До коментар [#16] от "Тошо Кочев":


  Липсата на руснаци по Черноморието, няма да ми пречи!
  —цитат от коментар 1 на Tzar Vova Josei-ki


  Тва го кажи на собствениците на хотели.......,ама си сложи и една каска на главата.🥳
  —цитат от коментар 16 на Тошо Кочев  Сам го пишеш!
  Липсата на руснаци не е мой проблем!
  А и не само хотелиерите ще се "кахърят"!
  "Кахърни" ще са и от четата на Копейкин ; и Позитанци!
  Вие повече ми изглеждате на малко копейкинче!
  Не греша, нали?

 34. 34 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 806 Любопитно

  България не е тровила граждани на Руската Федерация , не е взривявала складове и заводи на нейна територия .Но Русия ще ни обяви за неприятелска страна защото сме доказали че нейни държавни служители се опитват да ни убиват , взривят наши складове и заводи . И въпреки всичките мръсотии които Русия ни прави от векове никой български държавник на я обявява за неприятелска страна .Даже има продажни политици които я обявяват за приятелска държава.

 35. 35 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Май ние го играем курвачка. Че как да дойдат руски туристи след като посолството ни не издава визи? Така твърдят:

  ...Също така имаме информация от руски граждани, че в момента нашето посолство не издава визи за България. Визи се издават само за смесените бракове", заяви Христина Славова от Бургаската регионална туристическа камара.

  https://www.dnes.bg/rusia/2021/05/04/bez-rusnaci-po-moreto-rusiia-spira-poletite-na-svoite-turisti-za-bylgariia.489157

  Сам съм, други няма...
 36. 36 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 445 Неутрално

  На един това, че руснаците нямало да дойдат на българското черноморие нямало да му липсва.
  -Вярвам му, предполагам не прави бизнес по черноморие то, но на тези които развиват бизнес всеки човек е важен, без значение руснак, швед, мириканец.
  На друг нямало да липсва газа и нефта.
  -тука виж цялата държава ще изпищи защото да напомня, че рафинерията ни е руска и работи преди всичко с руски нефт, а за газа там съвсем сме зле. Ако спрат кранчето(което не го вярвам) съвсем няма откъде да вземем газ. Азерски газ още чакаме, а имате ли си на представа стана ли връзката с гръцкия терминал за втечнен газ и какъв капацитет можем да получим от там?
  Преди да плещи глупости се замисли малко. 2-3 пъти мери, 1 път режи

 37. 37 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Но Русия ще ни обяви за неприятелска страна защото сме доказали че нейни държавни служители се опитват да ни убиват , взривят наши складове и заводи .
  —цитат от коментар 34 на lout66


  Ти верваш ли на голите приказки на Гешев? Че кога той е доказал нещо? Всички негови обвинения падат с лекота в съда. А в конкретния случай и до съд няма да се стигне. Само до политическо насъскване на палаша...

  Сам съм, други няма...
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 915 Неутрално

  До коментар [#35] от "MilliVanilli":

  Да не идват бре, толкова ли е сложно! Няма виза, съответно няма посещение. И понеже много милееш за хотелиерите и туристическия бранш, има една думичка - диверсификация. Добре би било да научат значението.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 40. 40 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  РАЗМИШЛЕНИЯ ЗА РУСКИЯ НАРОД
  "...
  1.Павлов в своята Нобелова реч казал следното:
  "Всъщност, аз трябва да изразя своя тъжен поглед върху руския човек. Руският човек има слаба мозъчна система и не е в състояние да възприема действителността като такава. За него съществуват само думи. Неговите условни рефлекси не са съгласувани с реалността, а с думите. "
  (За първи път публикувано в списание "Звезда" през 1927 г.).

  2. "Руснакът е най-големият и най-нагъл лъжец в целия свят." Тургенев;

  3. "О, колко трудно е да се живее в Русия, в този смърдящ център на физическа и морална поквара, подлост, лъжи и злодейства." Аксаков;

  4. "Хора, които блуждаят из Европа и търсят, какво могат да разрушат и унищожат само заради забавление." Достоевски;

  5. "Не хора, а скотове, простотия, дива орда, душегубци и злодеи." Булгаков;

  6. "Най-важното достижение на руския народ е неговата садистична жестокост." Горки;

  7. "Хора, които мразят свободата, обожават робството, обичат веригите на ръцете и краката си, мръсни физически и морално, готови във всеки един момент да потискат всеки и всичко." Шмелев;

  8. "Хора безразлични и към най-дребните задължения и към най-дребната справедливост, и към най-дребната истина, хора, които не признават човешкото достойнство и като цяло не признава нито свободния човек, нито свободната мисъл."
  А С Пушкин.

  9. "Нещастни хора, които повтарят мантрата за величието на Русия. Те не трябва да се проклинат, защото няма какво да се проклина. Това са празни места. 70 години те празнуват победата над фашистите! Вече всички фрицове издъхнаха, а робите все празнуват. Тъй като те нямат какво друго да празнуват…За 70 години нито една победа, нито едно постижение, само една показност.
  ....
  Те наричат американците тъпи. Искрено се смятат за конкуренти на Америка . Седят зад компютър, работещ под американска операционната система, който е свързан към Интернет, която също е измислена от американците, и ги наричат пиндоси! А по телевизията ги заплашват с ядрена война. Не заплашват да се конкурират с IBM или с Apple - не, заплашват да хвърлят бомбата. Ако пък някой е забравил, бомбата са им подарили американците, също. "

  10. Носителка на Нобел: Във всеки руснак живее малък Путин
  09.10.2015 Светлана Алексиевич ...."

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 41. 41 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  Жалко. Ако България беше в този списък официално, просто щеше да се декларира реалността. Русия/СССР никога не е била приятелска за България държава. Няма нито един акт на приятелство в цялата позната история.

 42. 42 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  Липсата на туристи няма да е нещо ново в условията на пандемия, а и за България руските туристи не са жизнено важни. България не е Турция.
  Що се отнася до "Лукойл", то Русия ще си вкара автогол, ако накара България да направи така, че "Лукойл" да се махне от страната. За България пък това ще е само от полза.
  За онези зомбита в Русия, които вярват на официалните руски медии (а това са едни червени бабета) всички тези глупости сигурно минават за нещо, но за всички останали разсъждаващи хора това са просто глупости.
  Дано Русия в глупостта си сама се простреля в крака и скъса всички отношения с България. Тук болшевиките ще припадат, но България най-накрая ще се освободи от болшевишкото иго.

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 43. 43 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4242 Любопитно

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Пишеме Энгелс и Эстония удобно за востокчани.
  Западфобска подсказка.

  Но и с обратен ефект.
  Сме ли в строя (ред)?

 44. 44 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4263 Неутрално

  В Европа Прибалтика, Полша, Чехия и ние - останалите от ЕС не, дори Румъния.

 45. 45 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  До коментар [#40] от "Рим":

  Е да де, но имат Достоевски нали? А българите защо нямат един Достоевски? Да не говорим какво е казвал Достоевски за французите "Не търсете в тях дори мисли" (по памет).
  Да се отрича цял един велик народ... Проблемите за Русия започват след 1917 г.

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 46. 46 Профил на Plamen Shopov
  Plamen Shopov
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#7] от "deaf":За "Нефтохим" не си прав. Не може да преработва всякакъв нефт. Никоя рафинерия не може. Има различни сортове петрол.
  —цитат от коментар 8 на tsyrvulan


  Може и са го правили!През 80-те,имаше период когато работеше с нефт от Иран.Просто настройват инсталацията.

 47. 47 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1241 Любопитно

  Интересно след колко часа България ще хлопне кепенците ,ако тези спрат нефта и газа.

 48. 48 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4263 Неутрално

  Като през 2009 година, тогава затвориха детските градини и училищата през зимата, всички запаси се използваха за отопление на болниците.

 49. 49 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  Интересно след колко часа България ще хлопне кепенците ,ако тези спрат нефта и газа.
  —цитат от коментар 47 на log_on  До коментар [#47] от "log_on":

  На България нищо няма да и стане,но на комунистите Борисов и компания ще им се отели вола ако хиляди българи останат без парно...

 50. 50 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 972 Неутрално

  направо да го затварят, както и руското в бг.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 51. 51 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1241 Неутрално

  До коментар [#49] от "deaf":

  Ами ако не се лъжа поне 90% от колите на бензин са на газ. А тези обещават хем без едното ,хем и без другото. То само някакво парно да беше с мед да го намажеш.

  Имам чувството ,че ще ни вкарат в пещерната ера...

 52. 52 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3509 Неутрално

  Интересно след колко часа България ще хлопне кепенците ,ако тези спрат нефта и газа.
  —цитат от коментар 47 на log_on


  Ще хлопнат кепенците тукашните Трол-Бригади
  С парите които България НАДПЛАЩАШЕ руския нефт и газ
  се издържат Руските трольове и Руските тукашни партии

  Ако русийката спре нефта и газа
  БЪЛГАРИТЕ ще разберат КОЛКО ПО-БОГАТО и ПО-ЛЕКО СЕ ЖИВЕЕ
  ако НЕ ПЛАЩАТ СВРЪХ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ за руски нефт и газ
  които СВРЪХ ВИСОКИ ЦЕНИ дефакто са ДАНЪК РУСИЯ

 53. 53 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#51] от "log_on":

  Веригата бензиностанции "Еко" (те продават и газ) е гръцка и тя ще намери откъде да купи и продава газ у нас.

 54. 54 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3509 Неутрално

  До коментар [#49] от "deaf":Ами ако не се лъжа поне 90% от колите на бензин са на газ. А тези обещават хем без едното ,хем и без другото. То само някакво парно да беше с мед да го намажеш.Имам чувството ,че ще ни вкарат в пещерната ера...
  —цитат от коментар 51 на log_on


  Нефт и газ има в Природата и БЕЗ ДА СА РУСКИ
  БЪЛГАРИЯ ЩЕ НАМЕРИ от къде да купи нефт и газ

  РУСИЙКАТА обаче ОТКУДА ще намери доларчетата и евърцата
  с които досега Й ПЛАЩАХМЕ И НАДПЛАЩАХМЕ нефта и газа !!!!

 55. 55 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1241 Неутрално

  [quote#52:"Hawaii"][/quote]

  Може ли някакво реално инфо с икономически извадки.
  Лозунгаджийството си го запазете за малограмотни лумпени.

 56. 56 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4242 Любопитно

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Това дабро, тов. Ширлиц:
  Клон рециклиран в Швейцария.

  Следи не оставя

  пп
  Владимир Илич имА тоже особено романтично парично
  отношение към Швейцария. В Царството.
  Преди на нагърби обязанности на Великая социалистическая преврат.
  Ленин изгони Тримата братя Нобел, основатели на росийска нафта промишленост,
  и назначи съратника Сталин да управлява нафтата.
  Минало... небъдно

  До коментар [#32] от "MilliVanilli":
  Общо взето от стагниране на отношенията ни ,губи Русия , няма да продават тук най скъпите си горива в света ,а и газта ,която стига до нас през руски фирми и посредници е една от най скъпите в света
  —цитат от коментар 27 на edin drugii

  Колега "Лукойл-Нефтохим" АД е българска фирма
  (клон на "Лекойл" регикстриран в Швейцария.

 57. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  Тва го кажи на собствениците на хотели.......,ама си сложи и една каска на главата.
  —цитат от коментар 16 на Тошо Кочев


  Споко, наистина няма да пречи. Защото:
  1. 3/4 от руските туристи, идващи в България отсядат в т.нар. "ваканционни апартаменти", и единствено ще са засегнати т.нар. "немски бакалии" (Лидл и Кауфланд), в които те пазаруват.
  2. Другата 1/4 отсядат в хотели, собственост на руски фирми, или с руски мениджмънт, т.е. за българските хотелиери загубите ще са символични (не преувеличавам).

  Загуби ще отбележат разни местни търговци, моловете, които малко или много разчитат на сезона и гостите, идващи на почивка по морето.

 58. 58 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 4884 Неутрално

  До коментар [#51] от "log_on":Веригата бензиностанции "Еко" (те продават и газ) е гръцка и тя ще намери откъде да купи и продава газ у нас.
  —цитат от коментар 53 на deaf


  Да, ще намерят американски газ, добиван с разрушителни и неекологични методи! И 2 пъти по-скъп от руският.

  Или газ от Катар, втечнен и каран с кораби, също много скъпа алтернатива.

 59. 59 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1241 Неутрално

  До коментар [#51] от "log_on":Веригата бензиностанции "Еко" (те продават и газ) е гръцка и тя ще намери откъде да купи и продава газ у нас.
  —цитат от коментар 53 на deaf


  ''Еко'' каква част покриват от територията на БГ. А газ и нефт за икономиката ни или поне каквото е останало от нея.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4263 Неутрално

  До коментар [#49] от "deaf":

  Те вече няма да са на власт, през 2009 година газовите доставки спряха при правителство на БСП, а тогава беше заради Украйна.

 62. 62 Профил на sanjose
  sanjose
  Рейтинг: 101 Неутрално

  ...Александър Хохлов от "Вечерная Москва" директно сравнява България с "ловен булдог", насъскан срещу мечка от англосаксонски ловджии, които не се интересуват много дали ще бъде разкъсан от нея....и със горното е казано достатъчно по въпроса / останалото се състои във факта че за пореден път имаме групова амнезия /липса на историческа памет/ и не помним дори Цар Борис 3-ти какво ни е завещал: "Винаги с Германия - Никога против Русия"....
  —цитат от коментар 4 на Дядо Йоцо


  И Борис 3 трябва да бъде за пример? Няма нужда от чуждо-наложени и всякакви царе и завети; република е най-добре.

 63. 63 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  Традиционният ни туристически пазар е Централна Европа - Чехия, Словакия, Унгария, Полша и разбира се Германия. Задължение на МТ е да организира рекламата на страната ни в потенциалните ни туристически пазари, вместо с това, министърките като озверели обикалят плажовете в търсене на евентуални концесионери, или къде построят някакъв хотел, бирария или кокошарник.

 64. 64 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  До коментар [#58] от "Дария Колев":

  Глупости скъпа :)) Демокрацията иска средства ! Молекулите на руската газ са ТОТАЛИТАРНИ ..., тези на САЩ са демократични :)

 65. 65 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До коментар [#63] от "historama":

  А, и водят нескончаеми преговори с руски министерства как да субсидират седалките на руските чартъри до двете морски летища. Рекламата е последна грижа, а тук гербиджките тролчета викат и крещят като изумели, че не били съгласни с техни пари да се плаща за реклама на курортите. Но нямат нищо напротив да се плаща на руснаци, за да идват в аратаментите си.

 66. 66 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Още хора да си загубят работата, само за да угодим на брюкселските важни клечки ... само така, атлично, правильно.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 67. 67 Профил на Птеродактиль Северномонгольский
  Птеродактиль Северномонгольский
  Рейтинг: 1128 Весело

  Да, ще намерят американски газ, добиван с разрушителни и неекологични методи! И 2 пъти по-скъп от руският.
  —цитат от коментар 58 на Дария Колев

  Е той северномонголския газ доказано се добива по най-неразрушителните и най-екологични методи в цялата галактика! Абе къде ви намират такива чебурашки? 😂🤣

 68. 68 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  Не виждам Германия в този списък на екрана .Може би защото Германците са умни?

 69. 69 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 893 Неутрално

  От Лукойл официално казаха преди години, че цената на горивата, която държат в БГ е малко по-ниска от цената, на която могат да се внесат. Пращаме най-скъпо за руски газ в Европа. Като ни обявят за неприятелска дължава трябва само да си върнем контрола над данъчните складове, които Лукойл е узоприрал.
  Да ни спират газа и нефта! Плашат гаргите. Те ще губят по 7 милиарда долара годишно, защото търговското ни салдо с Русия поне преди години беше на минус толкова.

 70. 70 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#51] от "log_on":
  То, общо взето, ти не си излязъл от там. От ерата на пещерното сапоголизачество. Това на 16-тата республика.

 71. 71 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  Трудни времена за света и човечеството след реставрацията на фашизма по света и у нас...
  Пр. вчера и онзи ден пресата по света и у нас отново пренаписа История в полза на фашизма, като премълча каква дата е 8/9 Май...

 72. 72 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  По заглавието ( без да го прочета внимателно) се подведох че посолството на Русия ще бъде блокирано и се зачетох да разбера кой ли наш смел управленец е заявил тази позиция. За съжаление това се отнасяло за нашето посолство в Москва, но там едва ли има български Чепиги.

 73. 73 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5004 Неутрално

  Колкото по-далеч от Русия, толкова по-добре.

 74. 74 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1241 Неутрално

  До коментар [#51] от "log_on":То, общо взето, ти не си излязъл от там. От ерата на пещерното сапоголизачество. Това на 16-тата республика.
  —цитат от коментар 70 на zegi


  Значи си съгласен да го спрат.Аз също -още днес ,ако може.

 75. 75 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Всяко зло за добро. Най-после ще имаме карт бланш да премахнем всички "альошета" и да преименуваме Патриаршеската катедрала, както и да блокираме 300 000 руски имоти за
  дълго.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2462 Неутрално

  Разбирам, че ако Русия обяви България за неприятелска страна ще й направи голяма услуга.

 78. 78 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Статията пропуска да отбележи, че тази седмица Резидента ще назначи служебен кабинет с - по негови думи - кадри на БСП. Ище падне едно цешуване на руски задници и правене на кавали...

  А спирането на руския нефт току-виж вземе, че блокира контрабандата през пристанище "Росенец". С това може ида влезем в Шенген. А спирането на руски туристи може да предизвика такава криза, че да спре бетона по Черноморието. Ефектът върху безработицата няма да е дълготраен, тъй като заетостта в курортите първо е сезонна, второ оттам все се оплакват, че не им стигат кадри, та са принудени да търсят такива в Бесарабия.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 79. 79 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4341 Весело

  До коментар [#32] от "MilliVanilli":

  "Колега "Лукойл-Нефтохим" АД е българска фирма (клон на "Лекойл" регикстриран в Швейцария. В "Лукойл-Нефтохим" работят няколко хиляди българи."!?  Отдавна не работят "няколко хиляди", по последни данни са 837.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 80. 80 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3027 Неутрално

  Плашат гаргите.

  SHADOWS of SOFIA
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Ще ли да спрат нефта и газа. Ха-ха-ха! Много е интересно колко инсталации има в Европа, които да преработат тежки висосернисти отпадъци, като ония смеси, които Лукойл мъкне в България и трови хората. Нефтохима не е работил на качествен нефт от времето в което го внасяха у нас "студентски кооперации" и депутати. Лекият нефт може да се навсякъде, трудно се преработва тежкият с високи примеси на сяра.

 83. 83 Профил на aez211010399
  aez211010399
  Рейтинг: 461 Неутрално

  и не помним дори Цар Борис 3-ти какво ни е завещал: "Винаги с Германия - Никога против Русия"....
  —цитат от коментар 4 на Дядо Йоцо


  Доказателства имаш ли? Кога го е казал, къде, по какъв повод... Някъде ако е документирано...

  Антиквар - човек, който се бори против тиквите.
 84. 84 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4341 Весело

  Вчера един британски анализатор, близък до разузнаванията, каза, че трябва да сме готови за опитите за хаос в страната ни които неминуемо Русия ще опита по всевъзможни начини, естествено и намеса пак по всевъзможни начини в предстоящата предизборна кампания, нещо за което в България дума не се продумва от родните анализатори, на които само Герб, Слави, "ДБ", Маяма и т.н. им са в главата и евентуалното редене на пъзела за съставяне на правителство.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 85. 85 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3027 Неутрално

  Разбирам, че ако Русия обяви България за неприятелска страна ще й направи голяма услуга.
  —цитат от коментар 77 на Един препатил


  Така е. Няма да развращават управляващите с безсмислени проекти.

  SHADOWS of SOFIA
 86. 86 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  До коментар [#53] от "deaf":

  Носеха преди от Солун с цистерни бензин и бензина им беше по-качествен. След това обаче минаха на боклуците на "Лукойл".

  ДБ=БКП върли фенове на Резидента и Галева
 87. 87 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Да не забравят да спрат и парите за русофилското сборище на Копринка

 88. 88 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2188 Неутрално

  Така и мурзилажа не ми обясни защо Австралия е държава-враг? Щото говорят английски ли? Или щото имат кенгура, а пък вие нямата?

 89. 89 Профил на aez211010399
  aez211010399
  Рейтинг: 461 Неутрално

  До коментар [#40] от "Рим":Е да де, но имат Достоевски нали?
  —цитат от коментар 45 на anonimnii


  Имат. Понякога и на бунището растат красиви цветя.

  Антиквар - човек, който се бори против тиквите.
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Споко! Служебниците още утре ще сложат наколенките.

 92. 92 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 669 Неутрално

  До коментар [#86] от "anonimnii":

  нема верига в българиа дето да не купува гориво от лукоил

 93. 93 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 836 Весело

  До коментар [#35] от "MilliVanilli":Да не идват бре, толкова ли е сложно! Няма виза, съответно няма посещение. И понеже много милееш за хотелиерите и туристическия бранш, има една думичка - диверсификация. Добре би било да научат значението.
  —цитат от коментар 39 на tsyrvulan


  -Диверсификация- демек, вместо м в хотел, на палатка. Гърция пели пет пъти повече милиарди от туризъм, щото там няма кюпек злостни русофоби и неграмотни коментатори по теми.

 94. 94 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#53] от "deaf":Носеха преди от Солун с цистерни бензин и бензина им беше по-качествен. След това обаче минаха на боклуците на "Лукойл".
  —цитат от коментар 86 на anonimnii  До коментар [#86] от "anonimnii":

  Те и бензиностанциите OMV са чужди,(австрийски),и все ще намерят начин да внасят бензин и газ в България...

 95. 95 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  На запад ние нямаме пазари(още по малко в САЩ), докато в Русия нашите стоки са търсени , но заради колониалното ни управление и "санкции" пазара е затворен. Сега и туристите прогонваме заради подмазване на метрополията ни. Сляпото гонен на политическите интереси на САЩ (не националните) водят до все по голяма нищета за българския народ!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 96. 96 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  До коментар [#40] от "Рим":Е да де, но имат Достоевски нали? А българите защо нямат един Достоевски?
  —цитат от коментар 45 на anonimnii

  Имат и Сталин, 2 Голодомора и 70 години активно избиване на собственото им население.

 97. 97 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2796 Неутрално

  До коментар [#71] от "Аскет":

  Мдаааааааааааа ..............фашизма е нещо като в "Терминатор" . Нещо като живак , което се събра в образа на "Байдънизма".........В 1984 ..Оруел никога не е имал в предвид ОБЩЕСТВОТО в РУСИЯ. Това е англосаксонската версия за "социализъм" .......Ороел е познавал много добре психологията на народа си ! Книгата е много близка до реалността днес.

 98. 98 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#4] от "Дядо Йоцо":

  Ами то доста преди него Раковски, Левски, Вазов, Захари Стоянов друго ни завещаха, обаче ние за по-прилично ги цензурирахме леко, за да не си разваляме топлите братски отношения. Сега пак ги развалихме, ама с орязана историческа памет и свидетелства. Така не се прави просто! Естествените симпатии и близост между два народа не се смесват с геополитика или пък с медицина, както напоследък става. Дружбата си е дружба, сиренето, нефта и газът са с пари, а ваксините съвсем отделна тема. За съжаление руската страна всячески се опитва да ги използва като геополитически оръжия и ние влизаме в тази схема.

 99. 99 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 3027 Неутрално

  На запад ние нямаме пазари(още по малко в САЩ), докато в Русия нашите стоки са търсени , но заради колониалното ни управление и "санкции" пазара е затворен. Сега и туристите прогонваме заради подмазване на метрополията ни. Сляпото гонен на политическите интереси на САЩ (не националните) водят до все по голяма нищета за българския народ!
  —цитат от коментар 95 на Иван


  Говориш глупости. Или си забравил , за къде ни е износа , в момента а не през соца.

  SHADOWS of SOFIA
 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK