"Хамас" печели от сблъсъка с Израел, особено в очите на палестинците

"Хамас" печели от сблъсъка с Израел, особено в очите на палестинците

© Associated PressНезависимо как ще приключи сегашният кръг сражения на Израел и "Хамас", базираната в Газа терористична група смята, че вече е успяла да постигне много, особено в това да трупа точки сред палестинската общественост.


Първо, "Хамас" успя да "отвлече" избухналите между палестинците и израелската полиция просети в началото на свещения месец Рамазан. набирането на точки с палестинската общественост. Протестите заради полицейските бариери пред Дамаската порта, планираното изселване на редица палестински семейства от къщите им в "Шейх Джарах" и посещенията на евреи в комплекса на джамията "Ал Акса" на Храмовия хълм прераснаха в големи демонстрации в подкрепа на Хамас. Когато "Мохамед Дейф", командир на "Иззадин ал Касам", т. нар. "военно" крило на Хамас, отправи необичайна заплаха срещу Израел заради спора за "Шейх Джарах", много палестинци в Ерусалим започнаха да скандират лозунги, възхваляващи него и "Хамас".


Второ, решението на "Хамас" да изстреля ракети в Ерусалим в понеделник ѝ даде възможност да се представи като заслужаваща доверие група за "съпротива", готова да направи всичко, за да подкрепи палестинците в Ерусалим и да спре Израел да изпълнява предполагаемата си схема за "юдеизиране" на града и "промяна на историческия и правен статут" на "Ал Акса".
Трето, "Хамас" сега се явява, поне в очите на много палестинци, като единствената палестинска фракция, която е готова да се изправи срещу Израел, за да "защити" третото най-свято място за исляма и да "осуети" израелските "конспирации" срещу палестинските жители на Ерусалим. Това става в момент, когато реакциите на Палестинската власт и на арабските и ислямските страни се свеждат до празните думи за джамията "Ал Акса" и палестинците в Ерусалим.


Четвърто, като насочваше протестите в Ерусалим, "Хамас" обърна внимание на некомпетентността на президента на Палестинската власт Махмуд Абас в справянето с кризата. Сега Абас е представен от "Хамас" и други палестинци като слаб лидер, който не е успял да спре израелската "агресия срещу джамията "Ал Акса" и в Ерусалим.


По-лошото е, че 85-годишният президент на Палестинската власт отново е осъден от "Хамас" и други палестинци заради продължаващата координация на сигурността между палестинските сили за сигурност и израелската армия на Западния бряг. По време на някои от протестите пред Дамаската порта, "Шейх Джарах" и комплекса на "Ал Акса", много палестинци скандираха лозунги, осъждащи Абас като американски "агент" и израелски "сътрудник".


Пето, последният цикъл на насилие позволи на "Хамас" да се върне в центъра на вниманието, докато посредници от Египет, Катар и ООН полагат усилия за постигане на ново прекратяване на огъня между терористичната група и Израел. Докато Абас и Палестинската власт заявяват, че работят с няколко международни участници за прекратяване на сраженията в ивицата Газа, лидерите на "Хамас" Халед Машаал и Исмаил Хания също се свързват със световни лидери в опит да постигнат ново примирие.


Дипломатическите усилия на "Хамас" се разглеждат като още един знак, че палестинците имат две отделни ръководства на Западния бряг и в ивицата Газа. Усилията се разглеждат и в контекста на стремежа на "Хамас" да придобие легитимност на международната сцена и да затегне хватката си върху ивицата Газа.


Решението на Абас в края на април да отложи палестинските парламентарни и президентски избори, които трябваше да се проведат съответно на 22 май и 31 юли,


лиши "Хамас" от възможността да покаже своята власт


чрез урната. Но събитията от последните няколко седмици позволиха на Хамас да покаже, че той остава основен играч на палестинската арена и е популярен сред палестинците.


"Хамас" планира да участва в парламентарните избори със списък на име "Ерусалим е нашата съдба". Надяваше се да превърне Ерусалим в основната тема на предизборната си кампания, като се представи като "защитник" на джамията "Ал Акса" и обещава да продължи борбата срещу Израел "до освобождението на Ерусалим". Сега "Хамас" се хвали, че е единствената палестинска група, която е изпълнила обещанието си да отвърне на Израел заради размириците в "Ерусалим". Съобщението, което Хамас изпраща на палестинците, е, че "Ерусалим е нашата съдба" не е просто поредният празен лозунг.


След като Абас обяви решението си да отложи изборите под предлог, че Израел отказа да позволи гласуването да се проведе в Ерусалим, "Хамас" призова палестинците да засилят "народната съпротива" срещу Израел, особено в източния Ерусалим и Западния бряг. "Хамас" се надяваше, че нова вълна от антиизраелско насилие ще смути Абас, ще подкопае Палестинската власт и ще ги въвлече в конфронтация с Израел. Но "Хамас" не стигна дотам, че да призове директно палестинците да въстанат срещу Абас, за да не бъде обвинен в разпалването на палестинска гражданска война.


Сега лидерите на "Хамас" потриват ръце, докато гледат кок хиляди палестинци по улиците на Ерусалим скандират "Всички сме Мохамед Дейф", издигайки знамена на "Хамас" в джамията "Ал Акса" и осъждайки Абас като "предател".


Като обвини Израел във "възпрепятстване" на палестинските избори и категорично осъди израелската политика и мерки в Ерусалим, Абас допринесе значително за избухването на насилието в града, включително в комплекса на джамията "Ал Акса". Абас обаче не успя да предвиди, че съперниците му в "Хамас" ще се задействат, за да спечелят от нарастващото напрежение и да го превърнат трансформират в митинги в подкрепа на "Хамас" и протести срещу него и Палестинската власт.

Ключови думи към статията:

Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Нищо не печели. Свършиха им ракетите.
  И развяха белия байряк.

 2. 2 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2407 Любопитно

  Интересно Сабато дали ще изпраскат сега някоя песен вдъхновена от конфликта? И кого ли ще възпеят?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 3. 3 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Иронията е че тези палестински ракети погубиха повече палестинци отколкото израелци.
  Повечето жертви сред палестинците са от инциденти при изстрелването на тези ракети отколкото от Израелските удари.

 4. 4 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 93 Гневно

  Луда работа - стрелят ракети и единствените жертви са цивилни!!!
  Няма толкова нелеп и глупав конфликт. Все едно ние сега да предявим претенции към Гърция и Турция за южните ни територии, които не ни бяха върнати или към Румъния за североизточна добруджа. Да не говорим за Македония. И какво? Да започнем да ги обстрелваме с ракети както правят палестинците?

 5. 5 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  "Но "Хамас" не стигна дотам, че да призове директно палестинците да въстанат срещу Абас, за да не бъде обвинен в разпалването на палестинска гражданска война."

  Вместо да се фанат да бачкат, правят само глупости...

 6. 6 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Палестинците, и особено Хамас, могат да са сигурни, че нищо няма да бъде забравено.
  Ще си го платят с лихвите.
  А тези, от Европа, да не посочвам едни г*рм*нци, да се замислят като пращат пари на палестинците, дали те стигат до тези, които се нуждаят от храна и образование, или с тях се купуват ракети.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 7. 7 Профил на tko42434569
  tko42434569
  Рейтинг: 312 Неутрално

  Не разбрах защо изобщо трябва да ни интересуват предполагаемите "постижения" от този брутален акт на тероризъм. Ами дайте другия път да научим от вас и какви са били "ползите" от газовите камери например.

 8. 8 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3155 Неутрално

  Печели представата за демокрация, ценности и още нещо.. Или как лицемерието превърна уйгури, чеченски терористи, ИД изроди... в мъченици, а палестинци в терористи

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 9. 9 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Израел много ги жали. Трябваше да обсипе Газа и Западният Бряг със същата безразборна стрелба и в същото количество изстреляни боеприпаси, за да се научат тарамбуките, на мир.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 10. 10 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  А между другото, каква е пати протерористка статия?

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 11. 11 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Прави са тези от Хамас. Тези на Абас, и Арафат са си еврейски изчадия. Преговарят, преговарят, вече 50 год. , и чакат да не остане свободно место в Палестина. И сега , както и преди години, се очертаваше победа за Хамас на изборите, и уж започнаха безредици. Но това все някога ще свърши.
  Мда

 12. 12 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  А между другото, каква е пати протерористка статия?
  —цитат от коментар 10 на Viva la Evolution


  Наистина ли не се сещаш от къде идват заповедите?

 13. 13 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално

  [quote#4:"JsT"]...Няма толкова нелеп и глупав конфликт....

  ИМА!
  Футболната война между Еквадор и Хондурас, провокирана от един мач на 15.06.1969г.

 14. 14 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 744 Неутрално

  До коментар [#2] от "DDR":


  Интересно Сабато дали ще изпраскат сега някоя песен вдъхновена от конфликта? И кого ли ще възпеят?
  —цитат от коментар 2 на DDR


  Еййй.....тези още ли мърдат....откакто ги знам басиста им ги гони и ги сменя като носни кърпички .....нали имаше предвид "Сабатон" ?!...........

 15. 15 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Всички действия на окупирания срещу окупатора, са легитимни според международни конвенции.
  Но имайки предвид еврейската мощ в Света, медиите изкарват жертвата виновна, т.е. , евреите си защитават държавата. !!!!! А коя държава я напада !!!!???
  Мдааа

 16. 16 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Дали "Хамас" печели нямам никаква идея, но провокациите на Израел бяха на всякакви нива и по всякакъв начин ...... https://static.972mag.com/www/uploads/2021/05/King1-1000x668.png ..........ей тоя красавец на снимката е заместник-кмета на Йерусалим Aryeh King ...........
  ....че заместник-кметът на Йерусалим Арье Кинг открито се подиграва на палестинец, който преди това е бил прострелян.......""" Жалко е, вика тоя че не са ви застреляли в главата"""""" и е заснето на видео от израелска медия ..... https://www.972mag.com/aryeh-king-jerusalem-sheikh-jarrah/

 17. 17 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2407 Неутрално

  До коментар [#14] от "KRAFTWERK":

  Да, изпаднало ми е ”н” то. Те нали се водят нещо като преподаватели по история через музика...

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 18. 18 Профил на vvs08576060
  vvs08576060
  Рейтинг: 29 Неутрално

  Тоест, Хамас си прави пиар на гърба на жертви сред населението на Газа, което уж трябва да администрира.

  И печели точки пред другите палестинци, които не са в Газа и не са подложени на риск от Хамас.

  Добре, а вторите палестинци не се ли сещат, че ако заместят Абас с Хамас, също така ще станат пешки на болните амбиции на Хамас?

 19. 19 Профил на vvs08576060
  vvs08576060
  Рейтинг: 29 Неутрално

  До коментар [#15] от "Pomak":

  Абе ти ли си тоя дето лепи плакати с Левски и Исус от името на БНС по цяла София? Аз съм тоя дето ги къса. Мдааа.

 20. 20 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  До коментар [#4] от "JsT":


  Луда работа - стрелят ракети и единствените жертви са цивилни!!!Няма толкова нелеп и глупав конфликт. Все едно ние сега да предявим претенции към Гърция и Турция за южните ни територии, които не ни бяха върнати или към Румъния за североизточна добруджа. Да не говорим за Македония. И какво? Да започнем да ги обстрелваме с ракети както правят палестинците?
  —цитат от коментар 4 на JsT  Второ, решението на "Хамас" да изстреля ракети в Ерусалим в понеделник ѝ даде възможност да се представи като заслужаваща доверие група за "съпротива", готова да направи всичко, за да подкрепи палестинците в Ерусалим и да спре Израел да изпълнява предполагаемата си схема за "юдеизиране" на града и "промяна на историческия и правен статут" на "Ал Акса".
  —цитат от коментар 0 на статията  Вие прочетохте ли статията?
  Не разбрахте ли, че една от причините е
  замисленото продължаващо изселване на
  палестинци от къщите им и заселването им
  с "новопристигащи евреи"?
  Това според вас малка причина ли е
  за избухване на насилие или по-точно на война?

 21. 21 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#19] от "vvs08576060":
  Мълчи ма. Какви плакати те гонят !!!???

 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5009 Неутрално

  Израел много ги жали. Трябваше да обсипе Газа и Западният Бряг със същата безразборна стрелба и в същото количество изстреляни боеприпаси, за да се научат тарамбуките, на мир.
  —цитат от коментар 9 на Viva la Evolution


  Израел може да прегази Газа и Западния бряг на река Йордан за няколко часа! Не го прави от човечност! Но те не разбират това и вероятно прегазването ще се окаже задължително!

 23. 23 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Защо ли ми се струва, че един друг човек иска да спечели и подклажда конфликти за да го избере електоратът?

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Любопитно

  ....... """Най-големите вестници в Израел не се занимават с убийството на палестински деца"""" : https://www.972mag.com/israeli-media-gaza-palestinian-children/

 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  Голяма печалба, много убити и ранени.

 27. 27 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 744 Неутрално
 28. 28 Профил на novo-star dnevnik-ar
  novo-star dnevnik-ar
  Рейтинг: 259 Неутрално

  До коментар [#9] от "Viva la Evolution":

  "Израел много ги жали. Трябваше да обсипе Газа и Западният Бряг със същата безразборна стрелба "

  Израелците изобщо не ги жалят палестинците, а страхуват от реакцията на 700 милиона араби и 2 милиарди мюсюлмани из света.

 29. 29 Профил на novo-star dnevnik-ar
  novo-star dnevnik-ar
  Рейтинг: 259 Неутрално

  До коментар [#27] от "KRAFTWERK":

  "Противоракетния щит на Хамас"

  И българският е същият.

 30. 30 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3155 Неутрално

  До коментар [#24] от "Pomak":

  Всъщност при комсомолците (като характер) е далече по голяма

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 31. 31 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Неутрално

  "Хамас" какво печели и дали печели всич не е важно...... това е резултат който ще види в бъдеще .........но беше умишлено предизвикано от Израел....... https://www.972mag.com/jerusalem-police-violence-sheikh-jarrah/ Това е фонът за случилото се в петък вечерта в комплекса Ал-Акса....... https://www.972mag.com/israel-chooses-violence/ самите израелци пишат """В шейх Джара палестинските младежи водят борбата за защита на домовете си""""......... https://www.972mag.com/sheikh-jarrah-palestinian-youth/ и т.н. ...........

 32. 32 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3545 Неутрално

  До коментар [#30] от "дерибеев":

  Преди точно 30 години....
  На 12 май 1991 година, в СССР става същото....
  По подобие на Израел, полит бюро решава да вдигне на пълна готовност цялата армия и флот.....

  Bukalemun
 33. 33 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1983 Неутрално

  Тия от Хамас само Аллах ще ги съди...подозирам, че израелците вече им уреждат среща.

 34. 34 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 63 Весело

  Луда работа - стрелят ракети и единствените жертви са цивилни!!!Няма толкова нелеп и глупав конфликт. Все едно ние сега да предявим претенции към Гърция и Турция за южните ни територии, които не ни бяха върнати или към Румъния за североизточна добруджа. Да не говорим за Македония.

  И какво? Да започнем да ги обстрелваме с ракети както правят палестинците?
  —цитат от коментар 4 на JsT


  Не "както правят палестинците"- оказа се, че много от ракетите на палестинците не са обстрелвали евреи, а палестинци. Така правят палестинците.

  Ако им стане навик- Израел и да се "премести"- палестинците може да продължат да си се обстрелват.

  Толкова си могат.

 35. 35 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  От малък помня новините как започват с поредната сводка за палестинско- израелския конфликт. Пък съвсем не съм първа младост. Тази работа не е нормално толкова да продължава без промяна на позициите. Евреите принципно имат капацитет да се разправят с палестинците за 1 месец, по всякакви начини . Но нищо не се променя. Според мен, някой много силен има интерес да пази статуквото точно в тоя м6 вид.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 36. 36 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4153 Любопитно

  Хамас не е ли терористична организация? Кой преговаря с тях?!

  klimentm
 37. 37 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Какво печелят тия терористи освен ракети по кратуните ???

 38. 38 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  Иронията е че тези палестински ракети погубиха повече палестинци отколкото израелци.Повечето жертви сред палестинците са от инциденти при изстрелването на тези ракети отколкото от Израелските удари.
  —цитат от коментар 3 на МиГ-29


  Карай, важното е, че някаква чалма-грантоед е обявила Хамас за победители ..... то на арабите все такива са им "победите" срещу Израел.

 39. 39 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  Израел много ги жали. Трябваше да обсипе Газа и Западният Бряг със същата безразборна стрелба и в същото количество изстреляни боеприпаси, за да се научат тарамбуките, на мир.
  —цитат от коментар 9 на Viva la Evolution


  Израел, ако отвърне със същия като количество арсенал, то Газа ще изчезне от лицето на земята. Щото израелските ракети и бомби няма кой да ги прихваща, също така са и бая точни, за разлика от палестинските - стреляш и накъде тръгне (ако не гръмне още в муцуната ти, ха ха ха) ....

 40. 40 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Ето едно видео с "убито" арапче в Газа и неговото "възкресение". Да е в унисон със събитията и християнският празник.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 41. 41 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  [quote#4:"JsT"]...Няма толкова нелеп и глупав конфликт....ИМА!Футболната война между Еквадор и Хондурас, провокирана от един мач на 15.06.1969г.
  —цитат от коментар 13 на historama


  Малко обърка държавите само ....

 42. 42 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  До коментар [#9] от "Viva la Evolution":"Израел много ги жали. Трябваше да обсипе Газа и Западният Бряг със същата безразборна стрелба "Израелците изобщо не ги жалят палестинците, а страхуват от реакцията на 700 милиона араби и 2 милиарди мюсюлмани из света.
  —цитат от коментар 28 на novo-star dnevnik-ar


  Стига смехории, нали накуп им се изсипаха всичките арабски съседи в една от войните им и евреите им сритаха задниците за отрицателно време.
  Плюс това Израел е и ядрена сила.

 43. 43 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4304 Неутрално

  До коментар [#36] от "klimentm":

  За мен по-интересна е фигурата на Халед Абу Тоамех (Khaled abu Toameh) , израелски арабин, опитен журналист, от 1989 работи за американската NBC. Според мен той пренасочва вниманието от "Фатах" и режима в Рамаллах към "Хамас" и Газа. Защо го прави може да се спекулира, но е тревиално да се пише, че "Хамас" печели, защото в очите на арабите, а и мюсюлманите от региона всеки който по някакъв начин нанася щети на Израел и израелците е популярен герой. Трудността е в отговора на въпроса "И какво после?" Генерации палестински араби се възпитаваха в омраза и убийства на евреите, няма съмнение че тази диващина ще продължи и всеки опит за дипломатическо и разумно решение на въпроса ще се саботира от заинтересуваните в запазване на статуквото.

 44. 44 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  До коментар [#39] от "Alex Ivanov":

  Та те я размазаха Газа днес .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 45. 45 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1874 Любопитно

  Луда работа - стрелят ракети и единствените жертви са цивилни!!!Няма толкова нелеп и глупав конфликт. Все едно ние сега да предявим претенции към Гърция и Турция за южните ни територии, които не ни бяха върнати или към Румъния за североизточна добруджа. Да не говорим за Македония. И какво? Да започнем да ги обстрелваме с ракети както правят палестинците?
  —цитат от коментар 4 на JsT


  За разлика от нас, те нямат (засега) държава. Нашата може и да е "Нема такава", но поне на книга я има.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 46. 46 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  Какво ли прави наш Моше? :)
  От тук гледано, палестинските фишеци може да са смешни, ама там -под тях, надали е забавно.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 47. 47 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Все някога трябва да властва мира в Израел и Палестина!

  Нетаняхо има полза от конфликта, той е майстор на психологията. Сега ще се изкара силният премиер, без който правителство не е възможно.

 48. 48 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  Какво ли прави наш Моше? :)От тук гледано, палестинските фишеци може да са смешни, ама там -под тях, надали е забавно.
  —цитат от коментар 46 на schwimmwagen


  Не му е леко на Моше, ама питаш ли се какво му е на Махмуд ..... Махмуд си нЕма Iron Dome, всичко от Израел си пада у Газа, а на всичко отгоре и Хамас стреля къде към Израел, къде у самата Газа .... не знаеш откъде ще ти дойде, от враг или "приятел".

 49. 49 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#30] от "дерибеев":
  Всъщност при комсомолците (като характер) е далече по голяма

  Мдаас
  Имаш предвид мандраджиите , или !!!!!????

 50. 50 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1100 Гневно

  До коментар [#22] от "vassilun":
  "Израел може да прегази Газа и Западния бряг на река Йордан за няколко часа! Не го прави от човечност! "
  Човечност към зверове е зверство към човечноста !

 51. 51 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Полугола, по сутиен, е га ти посланика

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2705 Неутрално

  До коментар [#35] от "schwimmwagen":

  Точно така! От както се помня ни занимават с този конфликт! Сякаш много ни пука какво правяр палестинците и израелците! А конкретно тази статия с хвалби за откровени терористи е отврат! Но левите медии са първи дружки с арабите, защото те кешират яко!

 54. 54 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 893 Любопитно

  Едо Конрад е главен редактор на списание +972. Базиран в Тел Авив, преди това е работил като редактор на Haaretz :::::::: ======== Представете си за момент ситуация, при която девет еврейски израелски деца бяха убити от ракетен огън на Хамас в рамките на няколко часа. Елементът ще отвори всяко отделно телевизионно предаване в Израел и в чужбина. Редакторите на вестници не биха помислили два пъти да пуснат историята на първа страница от всеки отделен документ, като всяко заглавие разказва тревожната история на децата, убити от ракетен огън. Израелците щяха да знаят имената им, лицата им, страховете им, мечтите им и историите на семействата, останали след тях....... И все пак, палестинските деца, които бяха убити в понеделник - по никаква причина, освен родени в реалност на обсада и апартейд - умряха още една смърт, когато израелците взеха вестниците си и не научиха абсолютно нищо за тях, освен факта, че ги е имало, и за миг са се превърнали в безименна статистика...."родени в реалност на обсада и апартейд".... със сигурност не за първи път израелските медии описват подобни ескалации като подбуждани от палестински терористи, а не кампанията за държавно насилие, която Израел води срещу палестинците, включително през последните седмици........... https://www.972mag.com/israeli-media-gaza-palestinian-children/ хубава тема за размисъл ........... ========

 55. 55 Профил на royal_sperm
  royal_sperm
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Хамас печели най-вече от това, че израел краде земята на палестинците вече 70 години и подържа най-големият концентрационен лагер в света наречен ивицата Газа!

  In real life it is always the anvil that breaks the hammer...” ― George Orwell
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57 Профил на royal_sperm
  royal_sperm
  Рейтинг: 512 Неутрално

  https://www.hrw.org/report/2021/04/27/threshold-crossed/israeli-authorities-and-crimes-apartheid-and-persecution

  Ето репорта на хюман райтс уач за израхел. който иска нека чете.

  ето и вебсайта на еврейска организация за защита на правата на човека

  https://www.btselem.org/ тук също много подробно е описано за издевателствата и престъпленията на ционисткият режим

  In real life it is always the anvil that breaks the hammer...” ― George Orwell
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#5] от "palav_nik":

  Точно така са викали еничарите в Цариград на хъшовете в Браила и Букурещ, навремето...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 60. 60 Профил на royal_sperm
  royal_sperm
  Рейтинг: 512 Неутрално

  ето и един бърз наръчник на ционистката пропаганда! Ползвайте го и ще видите, че работи безотказно

  1. Не сме чули да има жертви!
  2. Да, бяха убити хора, но от неизправни палестински ракти!
  3. ОК! Ние ги убихме, но те са терористи!
  4. Добре де, бяха цивилни, но хамас ги използват за жив щит!
  5. Признаваме, че нямаше хамас в този район и беше направена грешка, но ние убиваме цивилни по погрешка а те го правят нарочно!
  6. Добре де ние убиваме много повече цивилни от палестинците, но погледнете другите държави!
  7. Защо продължавате да питате за израел, да не сте анти-семит и нацист!

  In real life it is always the anvil that breaks the hammer...” ― George Orwell
 61. 61 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Евреите са терористите в случая! И крадци на земя от коренното население! Преди създаването на тази нелегална “държава” през 1948 в този район не е имало евреи от римско време.

 62. 62 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Лъснаха им задните части на местните либерасти! Също като хамериканските, много говорят за права на човека докато не започне поредният конфликт между въоръжените до зъби settlers и местното поробено население. Тогава падат маските и се чуват призиви т нар “израел” да ги очисти всички. Иначе са демократи.

 63. 63 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  Дневник, как може да се унижавате да препубликувате драсканиците на един оял се самодоволен израелски арабух взел се за сериозен журналист, и то от отявления ляв парцал Аарец- рупорът на всичката лява еврейска измет населяваща Обетованата зема??😂😂
  Този курназлия защо не написа например, че "победителите" от хамас вече няколко часа отчаяно и безуспешно натискат всичките възможни и невъзможни международни посредници молейки се за прекратяване на огъня? Сега така са ги подкарали, че няма отърване. Преди броени часове е взето решение за разширяване мащаба на операцията, която получи и официално наименование, обсъжда се и наземна интервенция..
  Между другото на обсъждане подлежи и отнемането на израелското гражданство на тарамбуките с такова, и започнали вътрешни бунтове, погроми и палежи в местата със смесено население.. Тази тема упорито се отбягва от либерастките медии, които наблягат предимно на мантрата за окупираните няколко декара камънаци на клетите и работливи палестинци от лошите еврейски заселници и ционисти, само и само да не осветят истинската същност на конфликта между цивилизацията и примитивизма..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 64. 64 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3545 Любопитно

  До коментар [#61] от "nmq25555650":

  Преди създаването на тази нелегална “държава” през 1948 в този район не е имало евреи от римско време.
  ========
  Точно така е..... НО....!
  Там е имало И евреи....

  Bukalemun
 65. 65 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1874 Любопитно

  До коментар [#9] от "Viva la Evolution":"Израел много ги жали. Трябваше да обсипе Газа и Западният Бряг със същата безразборна стрелба "Израелците изобщо не ги жалят палестинците, а страхуват от реакцията на 700 милиона араби и 2 милиарди мюсюлмани из света.
  —цитат от коментар 28 на novo-star dnevnik-ar


  Така е. Още преди този конфликт чух от руски евреи, че масово се изселвали от Франция, заради страх от муслитата там. Не случайно военните бият тревогата...

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 66. 66 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1874 Любопитно

  До коментар [#30] от "дерибеев":Преди точно 30 години.... На 12 май 1991 година, в СССР става същото....По подобие на Израел, полит бюро решава да вдигне на пълна готовност цялата армия и флот.....
  —цитат от коментар 32 на eti mehter


  Глупости. И какво помогна това, като пучът през Август същата година не успя, докато тоя на антисъветчиците през Декември успя? Пълна бойна готовност , без нищо да последва.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 67. 67 Профил на SgtPepper
  SgtPepper
  Рейтинг: 307 Неутрално

  До коментар [#20] от "vagabond66":

  Прочели са я, но са идиоти и нищо не разбират.

  https://www.youtube.com/watch?v=0QantBeDe9Q
 68. 68 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1874 Любопитно

  Джо отдавна поддържа ционетата: https://is.gd/Oqwbkv

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 69. 69 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1874 Любопитно

  Лъснаха им задните части на местните либерасти! Също като хамериканските, много говорят за права на човека докато не започне поредният конфликт между въоръжените до зъби settlers и местното поробено население. Тогава падат маските и се чуват призиви т нар “израел” да ги очисти всички. Иначе са демократи.
  —цитат от коментар 62 на nmq25555650


  "Баща ми ми посочи, че не е нужно да бъда евреин, за да съм ционист, тъй като аз съм." - Джо Байдън https://is.gd/ei1RS0

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 70. 70 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2309 Весело

  А между другото, каква е пати протерористка статия?
  —цитат от коментар 10 на Viva la Evolution


  "Джерусалем Пост" доколкото знам е флагманът на умнокрасивата крайнолява преса в Израел. Нещо като техният Гардиън или Ню Йорк Правда. Непрекъснато обясняват какви отстъпки трябва да се направят на арабите, колко е лош Нетаняху и всеки патриот и яко плюеха по Тръмп (но много се кефят на Обонго дето заплашваше открито държавата им, а сега и на Байдън). Та това е обяснението. Западните крайнолеви медии като Дневник цитират само тях, за да покажат "Ето вижте - това евреи ви го казват!". Все едно да цитираш позицията на ДайБългария за Северна Македония и да твърдиш "Ето - българите го казват!".

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 71. 71 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2309 Весело

  Евреите са терористите в случая! И крадци на земя от коренното население! Преди създаването на тази нелегална “държава” през 1948 в този район не е имало евреи от римско време.
  —цитат от коментар 61 на nmq25555650


  Израел е сигурно единствената държава създадена със санкция на ООН, та не знам какво по-легално от това може да има, другарю трол.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 72. 72 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Хамас е смятана за терористична организация. Докато Палестина не постигне изриването им - както и ние с ГЕРБ - няма да има прогрес.

 73. 73 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1874 Любопитно

  Отпреди 3 часа: "В ивицата Газа са докладвани 67 смъртни случая от израелски въздушни удари" https://ru.rt.com/igqr

  "Отбелязва се, че са ранени 388 души.

  По- рано военното крило на движението 'Хамас', бригада 'Ал Касам', съобщи за ракетен удар по Йерусалим."

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 74. 74 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2309 Весело

  До коментар [#73] от "АБПФК":

  Естествено никой не поставя под съмнение достоверността на цифрите, предоставени от Хамас, както и че всички убити са "цивилни", а не терористи. Все пак когато "данните" ни уйдисват, няма значение дали са верни, нали?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 75. 75 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1874 Весело

  До коментар [#71] от "Тюфлекчия":

  А за Косово даже трябваше и ООН. През последните 30 години американците си правеха каквото си искат, но добре поне, че времето им изтича... ⏳

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 76. 76 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2309 Весело

  Ауууу - противно на очакванията (и моите, между другото), Байдън отговорил по темата като същий Тръмп. Администрацията му също. Последната надежда на прогресивните ислямофили угасна:

  https://www.nytimes.com/2021/05/12/world/middleeast/biden-netanyahu-israel.html

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 77. 77 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  Нищо не печели. Свършиха им ракетите.И развяха белия байряк.
  —цитат от коментар 1 на МиГ-29


  Точно.Израел ликвидира много главатари на терористичната групировка и срина леговищата им със Земята!Много слаба статия..

  shlshlshlshl
 78. 78 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2534 Неутрално

  Хамас е смятана за терористична организация. Докато Палестина не постигне изриването им - както и ние с ГЕРБ - няма да има прогрес.
  —цитат от коментар 72 на b.rainstorm


  +++++

  shlshlshlshl
 79. 79 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1874 Весело

  Ауууу - противно на очакванията (и моите, между другото), Байдън отговорил по темата като същий Тръмп. Администрацията му също. Последната надежда на прогресивните ислямофили угасна:https://www.nytimes.com/2021/05/12/world/middleeast/biden-netanyahu-israel.html
  —цитат от коментар 76 на Тюфлекчия


  Явно очакванията ти са били такива... занижени. А и не си видял видеото в [#68].

  Кое време е това според теб- на Рейгън?

  Позна! БайДжо 1986г.: https://youtu.be/vK-nRcnLdMQ

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 80. 80 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1874 Весело

  До коментар [#71] от "Тюфлекчия":А за Косово даже трябваше и ООН.
  —цитат от коментар 75 на АБПФК


  НЕ трябваше. Явно ми се доспива... 😴

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 81. 81 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2309 Любопитно

  До коментар [#71] от "Тюфлекчия":А за Косово даже трябваше и ООН. През последните 30 години американците си правеха каквото си искат, но добре поне, че времето им изтича... ⏳
  —цитат от коментар 75 на АБПФК


  Какво общо има Косово с Израел във пространствено-времевия континуум? Да напомня ли, че най-големият радетел и помощник за създаването на Израел навремето е любимият СССР и лично другарят Сталин. Може да провериш. Ти него ли обвиняваш в незаконни действия? Ама така както си тръгнал скоро и геноцида в Украйна ще признаеш, убийствата в Катин и Големия терор!

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 82. 82 Профил на mr.freez1
  mr.freez1
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#22] от "vassilun":Израел може да прегази Газа и Западния бряг на река Йордан за няколко часа! Не го прави от човечност! Но те не разбират това и вероятно прегазването ще се окаже задължително!Мдаааа. Човечност ....!!!!???Ти вероятно си евреин. Само при тех наглоста няма граници.Мда
  —цитат от коментар 24 на Pomak


  И при тебе няма граници гледам.Нда

 83. 83 Профил на mr.freez1
  mr.freez1
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#42:"Alex Ivanov"][/quote] До коментар [#9] от "Viva la Evolution":"Израел много ги жали. Трябваше да обсипе Газа и Западният Бряг със същата безразборна стрелба "Израелците изобщо не ги жалят палестинците, а страхуват от реакцията на 700 милиона араби и 2 милиарди мюсюлмани из света.

  —цитат от коментар 28 на novo-star dnevnik-ar


  Стига смехории, нали накуп им се изсипаха всичките арабски съседи в една от войните им и евреите им сритаха задниците за отрицателно време.
  Плюс това Израел е и ядрена сила.

  До ден днешен отричат.Но им водят към 150 ядрени бойни глави на сметката.Арабите да му мислят,Израел няма да ходи НИКЪДЕ!

 84. 84 Профил на mr.freez1
  mr.freez1
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Хамас печели най-вече от това, че израел краде земята на палестинците вече 70 години и подържа най-големият концентрационен лагер в света наречен ивицата Газа!
  —цитат от коментар 55 на royal_sperm


  Аре ве?Баси лагера,мое да си вдигнеш багажа когато си искаш.А "палестинците" никога не са имали държава и земя,та някой да им я открадне.Понял?

 85. 85 Профил на mr.freez1
  mr.freez1
  Рейтинг: 0 Гневно

  [quote#57:"royal_sperm"]ето и вебсайта на еврейска организация за защита на правата на човека

  "вебсайта".Ясен си,руски нещастен клоун...

 86. 86 Профил на mr.freez1
  mr.freez1
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#71] от "Тюфлекчия":А за Косово даже трябваше и ООН. През последните 30 години американците си правеха каквото си искат, но добре поне, че времето им изтича... ⏳
  —цитат от коментар 75 на АБПФК


  Изтича викаш...ах колко сте смешни руските тролаци.От 1917 изтича.И в 2345 още ще изтича,палячо.

 87. 87 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1874 Весело

  До коментар [#81] от "Тюфлекчия":

  За Косово се бъзикам. Инак много добре знам за Сталин.

  "Ама така както си тръгнал скоро и геноцида в Украйна ще признаеш, убийствата в Катин и Големия терор!"

  От тия, двете са доста преувеличени, а третото е лъжа.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 88. 88 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1874 Весело

  До коментар [#84] от "mr.freez1":

  "А "палестинците" никога не са имали държава и земя,та някой да им я открадне.Понял?"

  Не. Първо, държава и земя са две различни бири. И второ, ако са нямали земя, какво плячкосват евреите вече 70+ години?!

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 89. 89 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1874 Весело

  До коментар [#86] от "mr.freez1":

  "Изтича викаш...ах колко сте смешни руските тролаци.От 1917 изтича.И в 2345 още ще изтича,палячо."

  Даже и на американците вече им се налага да го признаят, колкото и да не им се иска: https://youtu.be/Y9lWJB1jPVQ

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 90. 90 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4504 Любопитно

  "Хамас" печели от сблъсъка с Израел, особено в очите на палестинците"

  Вчера и аз писах за същото. За огромно съжаление от настоящите сблъсъци и напрежение през последните седмици печелят терористите от Хамас и техните кървави главатари, както корумпираното Биби-то, подчинената му партия Ликуд и крайно десните им ултра религиозни партии. И това в изборна година и за двете страни - израелски и палестински парламентарни избори (за Израел все още има да се сформира правителство и да не се стигне до нови избори тази година).

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 91. 91 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1874 Весело

  Честито на българите и на и вярващите! https://is.gd/5B3aXe

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 92. 92 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4504 Любопитно

  "Като обвини Израел във "възпрепятстване" на палестинските избори и категорично осъди израелската политика и мерки в Ерусалим, Абас допринесе значително за избухването на насилието в града, включително в комплекса на джамията "Ал Акса".

  Това звучи глупаво и невярно. Първо защо възпрепятстване е в кавички!? След като Израел не е позволил участието в палестинските избори на 330 хиляди палестинци живеещи в Източен Ерусалим това си абсолютно възпрепятстване на изборния процес!!!

  Второ, не виждам как осъждането на тази неправда от страна на Абас е довела до насилието в палестинският Източен Ерусалим.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 93. 93 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4504 Любопитно

  До коментар [#90] от "Иво":

  ... все още има шанс * за сформирането...

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4504 Любопитно

  До коментар [#3] от "МиГ-29":

  Възможно това да е така. Освен това израелските ракети също убиха няколко десетки палестинци в Газа, докато жалките ракетки на Хамас убиха едва 5-6 израелци. Жалко за всички тези цивилни жертви и от двете страни.

  Но реалността е такава, че Хамас нямат никакъв шанс за военна победа срещу Израел, нито една съседна държава и нейната армия има шанс срещу Израел и IDF. Така, че e изключено по военен път палестинците да постигнат своята национална кауза за свобода, независимост и държавност. Това може да стане само чрез мирни средства, чрез протести, бойкот и санкции. Както и разбира се чрез дипломатически натиск спрямо Израел.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 96. 96 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Не мога да повярвам, че повечето коментари подкрепят терористичната държава Израел в случая. И при нас преди 500 години са дошли едни хора и са казали "тези къщи са вече наши", "тези градини са вече наши", "тази земя е вече наша". Същото става там от 80 години. Даже по-зле, защото едните вярват, че тази земя им е дадена от измисленото им божество и целият конфликт добива силно религиозен характер.

  Мислете, хора, мислете! Аз съм "за" евреите да си имат държава, но защо това да става за сметка на милиони изселени и стотици хиляди избити хора? Вие ще се кефите ли ако дойде утре някой с армията у вас и ви каже "вече е мой този двор и тази къща"?

 97. 97 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4504 Гневно

  До коментар [#9] от "Viva la Evolution":

  Защо и Западния бряг!? От там ракети палестинците НЕ изстрелват в посока Израел!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4504 Любопитно

  До коментар [#96] от "blaf":

  Всъщност конфликта между палестинци и евреи е точно териториален, а не религиозен. Има хора от двете страни на конфликта, които се опитват да го превърнат в религиозен, но той в своята същност е териториален.

  Иначе, ти си напълно прав, евреите заслужават да имат своя държава и те вече я имат, още от 1948 г. я имат. Същото обаче заслужават и палестинските араби (мюсюлмани и християни)! Става въпрос за 5 милиона палестинци, които живеят понастоящем в Газа, Западния бряг и Източен Ерусалим, там те са мнозинство от населението. Техните земи са незаконно окупирани (или блокирани в случая на Газа) от страна на Израел. Изход от цялата тази ситуация и конфликт е дву-държавното (и дву-столичното) решение. Точно заради това това решение се подкрепя от цялата международна общност, от ООН, ЕС, САЩ, Китай, Русия, Индия и т.н. Подкрепя се и от палестинския президент Абас и неговата партия Фатах. Но за съжаление се отхвърля понастоящем от страна на Биби-то, неговата партия Ликуд, неговите крайно десни съюзнически партии, както и от част от опозиционните партии в Израел.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 100. 100 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Дневник, как може да се унижавате да препубликувате драсканиците на един оял се самодоволен израелски арабух взел се за сериозен журналист, и то от отявления ляв парцал Аарец- рупорът на всичката лява еврейска измет населяваща Обетованата зема??😂😂Този курназлия защо не написа например, че "победителите" от хамас вече няколко часа отчаяно и безуспешно натискат всичките възможни и невъзможни международни посредници молейки се за прекратяване на огъня? Сега така са ги подкарали, че няма отърване. Преди броени часове е взето решение за разширяване мащаба на операцията, която получи и официално наименование, обсъжда се и наземна интервенция.. Между другото на обсъждане подлежи и отнемането на израелското гражданство на тарамбуките с такова, и започнали вътрешни бунтове, погроми и палежи в местата със смесено население.. Тази тема упорито се отбягва от либерастките медии, които наблягат предимно на мантрата за окупираните няколко декара камънаци на клетите и работливи палестинци от лошите еврейски заселници и ционисти, само и само да не осветят истинската същност на конфликта между цивилизацията и примитивизма..
  —цитат от коментар 63 на venci4  [quote#69:"АБПФК"][/q

  Какво очакваш от Деменция Джо-манджурски кандидат поставен на власт след откраднати избори от същите тези евреи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK