На живо

Коронавирусът по света: Германия променя реда за тестване за COVID-19

Коронавирусът по света: Германия променя реда за тестване за COVID-19

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Нехепаринова терапия препоръчана при тромбози след ваксиниране

Европейският лекарствен регулатор (EMA) публикува указания към лекарите да не използват хепарин за разреждане на кръвта при пациенти с тромбози след ваксинация с препаратите срещу COVID-19 на "Астра Зенека" (AstraZeneca) и "Джонсън и Джонсън (Johnson & Johnson).


Препоръката на ЕМА се основава на мнението на Международното дружество по тромбоза и хемостаза (ISTH).


Като алтернативни антикоагуланти се посочват фондапаринукс или аргатробан, съобщава Ройтерс.


Според указанията на ISTH, след като бъде потвърден случай на съсирване, предизвикано от ваксина, лекарите трябва да продължат с не-хепаринови антикоагуланти, както и да обмислят даването на високи дози интравенозно имуноглобулин.


Към 28 май са регистрирани общо 316 случая на редки кръвни съсиреци с ниски тромбоцити при възрастни, които са получили ваксината COVID-19 на AstraZeneca в Европейското икономическо пространство.


EMA потвърждава мнението си, че ползите от прилагането на векторните ваксини надвишават рисковете от тежки странични ефекти.


Все още не е напълно ясен механизмът, който води до тромбози след ваксиниране с "Астра Зенека" и с "Джонсън и Джонсън", но учените са склонни да смятат, че той се дължи на вирусния вектор на ваксините, който транспортира генетичната информация до клетките за получаване на коронавирусни протеини, които стартират имунния отговор.


Коронавирусът по света: Германия променя реда за тестване за COVID-19

© Associated Press

"Модерна" поиска лиценз за "детска" ваксина срещу COVID-19

Производителят на лекарства "Модерна" (Moderna Inc.) заяви в понеделник, че е подал заявления до европейските и канадските здравни регулатори за използване на своята иРНК COVID-19 при юноши, съобщи Ройтерс.


Компанията заяви, че планира да подаде разрешение за спешна употреба и за САЩ при юноши на на възраст от 12 до 17 г.


Това е вторият производител, който иска разширяване на лиценза, след като на 29 май европейският лекарствен регулатор даде разрешение на "Бионтех"/"Пфайзер" за употреба при 12-15-годишни.


Децата с COVID-19 развиват предимно леки симптоми или нямат такива, но остават в риск от сериозно заболяване и могат да разпространят вируса. Смята се, че ваксинирането на деца е от решаващо значение за отварянето на училищата и за връщане към на нормалност.


Клиничното изпитване сред 3732-ма тийнейджъри показа същата ефективност на ваксината на "Модерна" като при по-възрастните групи.


Американската компания съобщи, че е подписала партньорство с израелската компания Medison Pharma за разпространението на ваксината си срещу COVID-19 на 20 пазара в Централна и Източна Европа и Израел.

Германия проверява за измами в частни центрове за тестове

Германия въвежда по-строги проверки на центровете за тестване за коронавирус на фона на опасенията, че някои частни обекти, на които държавата плаща за всеки тест, са надували броя на направените проби. Операторите на центрове, появили се в места като барове, кафенета и други, трябва да бъдат подложени на по-строг контрол, се казва в документ на здравното министерство, цитиран от ДПА.


Подозренията за мащабни измами възникнаха вследствие на журналистически разследвания, които твърдят, че в някои места се отчита по-голям брой тестове спрямо броя на хората, влизащи в такъв център. Първото такова разследване бе публикувано от WDR, NDR и вестник Sueddeutsche Zeitung в края на май. Двама мъже бяха арестувани по подозрение за търговска измама, съобщи прокурорът в западната част на град Бохум в петък.


Операторите на тестови центрове ще могат да получават от държавата само 8 евро за самото извършване на теста (плюс такса от 3 евро, а не 6 евро, както бе преди), а не 15 евро за медицински служители и 12 евро за други професии, както беше по-рано. Обектите трябва да са свързани и с приложението за предупреждение за коронавирус, за да могат резултатите от теста да се показват и там.

За първи път от 11 месеца в Малта не е регистриран COVID-19

Малта не регистрира нови случаи на COVID-19 в понеделник за първи път от 11 месеца, съобщи Ройтерс.


Здравният министър Крис Фърн призова хората да останат внимателни, за да предотвратят евентуално подновяване на инфекциите.


"Днес е първият ден с нула случаи от миналото лято", написа министър Крис Фърн в "Туитър". "От съществено значение е да поддържаме дисциплина и отговорност."


От понеделник Малта позволи на баровете, кината и театрите да се отворят отново като част от правителствения график за постепенно отмяна на ограниченията, обявени преди месеци.


За последно Малта регистрира нула новозаразени на 25 юли, но след това случаите постепенно нараснаха, за да скочат до 510 през март. През последните седмици броят на новозаразените беше едноцифрен.


Островът е начело на ЕС по темп на ваксинации, като повече от половината от пълнолетното население вече е напълно ваксинирано и 75% са получили поне първа доза.


Коронавирусът по света: Германия променя реда за тестване за COVID-19

© Associated Press

Учени експериментират върху нова терапия на COVID-19

Учени откриха комбинация от два препарата, която дава много добри резултати при лечението на новия коронавирус, предаде електронното издание "Юрикалърт", цитирано от БТА.


Като се позовава на съобщение на Токийския университет, изданието съобщава, че японски, американски и британски изследователи са комбинирали препаратите цефарантин, който се използва при възпаления, и нелфинавир, одобрен за лечението на инфекцията от вируса СПИН. Резултатите от проучванията показват, че терапията с тях ефективно потиска вируса SARS-CoV-2, който предизвиква COVID-19.


Препаратът цефарантин не позволява на вируса да достигне до клетките, като му пречи да се свърже с протеин на клетъчната мембрана. Нелфинавирът пък възпрепятства вируса да се възпроизвежда в клетката. Тъй като двете лекарства имат различни антивирусни механизми, използването им в комбинация може да бъде много ефективно при пациентите.


Компютърни модели показват, че комбинираната терапия с цефарантин и нелфинавир ускорява изчистването на вируса SARS-CoV-2 от белия дроб на пациента. Това може да стане за 4.9 дни.


Предстоят още изпитвания на комбинацията между двата препарата, преди да започне да се прилага.

Гуанчжоу блокиран заради огнище на COVID-19

Жителите на южния китайски град Гуанчжоу няма да могат да го напускат, освен ако могат да докажат, че това е абсолютно наложително, решиха местните власти след появата на ново огнище на COVID-19 и десетки заразени през последните дни, предаде Асошиейтед прес.


Всички, получили разрешение да излязат от мегаполиса, трябва да представят негативен тест за коронавирус, направен през последните 48 часа. Мерките влизат в сила от понеделник, съобщава БТА.


Същите правила се прилагат към всички, които искат да напуснат провинция Гуандун, в която се намира градът.
Гуанчжоу въвежда и ограничения за използването на вътрешните помещения на ресторантите. Извършват се масови тестове, а жителите на изложените на повишен риск квартали нямат право да напускат дома си. Най-малко два квартала на 18-милионния град са затворени изцяло.


Огнището в Гуанчжоу се дължи на варианта "Делта" на коронавируса, който беше открит в Индия. Смята се, че той е по-заразен, защото появата на първите симптоми отнема повече време, а заразените носят повече вирусни частици. Засега в града не са регистрирани нови починали, но за последните 24 часа бяха установени 4 случая на местно предаване на вируса. Заразените от 21 май насам са над 100.


Коронавирусът по света: Германия променя реда за тестване за COVID-19

© Associated Press

Украйна регистрира спад на COVID инфекциите

Украйна регистрира днес най-ниския брой новозаразени с коронавирус за едно денонощие от близо година, предаде Ройтерс.


Потвърдените за 24 часа случаи са 535 - най-малкото число от 9 юни 2020 г., когато те са били 525.


Броят на новозаразените в понеделник обикновено е по-нисък заради по-малкото тестове през уикенда, отбелязва Ройтерс.


Смъртните случаи през последното денонощие са 33.


Украйна, с население от 41 милиона души, е една от най-тежко засегнатите от пандемията европейски страни, с общо 2.22 милиона случая на коронавирус и 51 215 починали.

Жозеп Борел настоя за премахване на ограниченията за износ на ваксини

Държавите трябва да се въздържат от използването на "ваксинационна дипломация" и "ваксинационен национализъм", в противен случай светът няма да може да се справи с пандемията, предупреди върховният представител за външната политика на ЕС Жозеп Борел в статия за руския медиен холдинг РБК.


ЕС настоява големите производители на ваксини да премахнат пречките за техния износ и да не задържат експорта на съставки за ваксини.


Към края на май само 2.1% от живеещите в Африка са получили поне една доза ваксина срещу COVID-19. Необходими са глобални многостранни инициативи за увеличаване на производството на ваксини и ускоряване на внедряването в световен мащаб, казва първият дипломат на ЕС.


Според Борел от ограниченията страда целият свят, но особено развиващите се страни: "Ако се запази разривът в темповете на ваксинация, рискуваме да загубим очертаващата се през последните десетилетия тенденция за намаляване на бедността и неравенствата в света". Това ще забави икономическия растеж на света и ще засили геополитическото напрежение, предупреди върховният представител.


Той потвърди, че ЕС подкрепя предложението на МВФ за създаването на фонд от $50 млрд., който да се използва за ваксиниране на 40% от населението на планетата до края на годината и 60% — до средата на 2022 г.
По данни на Световната здравна организация ЕС, който произвежда 40% от ваксините срещу COVID-19 в света е 240 млн. дози в 90 страни по света, приблизително колкото е използвал за ваксинирането на своите граждани.


Жозеп Борел

© CouncilEU

Жозеп Борел

Чешки туристи заподозрени във фалшиви тестове

Чешките власти разследват действията на имиграционната полиция, след като митнически служители държаха няколко часа на летището в Прага 140 туристи по подозрение, че са подправили тестовете си за коронавирус, предаде ДПА.


Те пътували с два самолета от Тунис след почивка. На летище "Вацлав Хавел" в Прага те били принудени да си направят повторни тестове заради сигнали, че са фалшифицирали удостоверенията си за направен тест.


Разследването трябва да установи дали полицаите са действали правилно, като са спрели туристите, предимно семейства с деца, които са се прибирали след ваканция в Тунис.


Имиграционната полиция заяви, че превантивната мярка е била необходима заради многобройни случаи на туристи, които се опитват да влязат в Чехия с фалшиви удостоверения за направен тест.


Това обаче е първият случай, когато не отделни пътници, а всички пасажери на два полета са били принудени да си направят нов тест, отбелязва ДПА. /БТА

Китай очаква достигне колективен имунитет през 2022 г.

Населението на Китай ще достигне колективен имунитет срещу COVID-19 в началото на 2022 г, смята водещият китайски епидемиолог Чжун Наншан.


Според него през юли имунизирани ще бъдат около 40 на сто от китайците, а към края на годината те ще станат 80 на сто.


Броят на поставените ваксини срещу COVID-19 в Китай за последната седмица нарасна с 19,3%, надвишавайки 763 млн. души, съобщи Държавната комисия по въпросите на хигиената и здравеопазването на Китай, цитирана от ТАСС и БТА.


По данни на ведомството за последното денонощие са ваксинирани 18.5 млн. души, увеличение с 2.5%.

Индийският вариант на коронавируса е с 40% по-заразен

Индийският вариант на коронавирус (известен и като "Делта"), е с 40 процента по-заразен от британския ("Алфа"), заяви британският министър на здравеопазването Мат Ханкок, цитиран от "Франс прес".


В интервю за Би Би Си Ханкок се позова на експертната група, която съветва правителството в борбата му с коронавируса.


Въпреки нарастването на новите инфекции през последните дни, които отново са между 5 и 6 хил. дневно, броят на хоспитализациите остава стабилен. Британският здравен министър отбеляза, че повечето нови пациенти, приемани в болница, не са се ваксинирали.


Най-тежко засегнатата от коронавируса държава в Европа, с близо 128 хил. смъртни случая, Великобритания е поставила поне първа доза ваксина на повече от 40 млн. души. Над 27 млн. от 66-милионното население са напълно ваксинирани.


Разпространението на варианта "Делта", за първи път идентифициран през април в Индия и сега доминиращ във Великобритания, може да доведе до отказ на властите да изпълнят обещанието си да премахнат последните ограничения след дългия зимен локдаун на 21 юни, отбелязва АФП.


Към тази дата около три пети от пълнолетните британци ще бъдат напълно ваксинирани при 52% сега, прогнозира здравният министър.


Според някои британски вестници правителството планира да отложи отменянето на последните ограничения с две седмици. Решение се очаква да бъде взето на 14 юни, отбелязва АФП. / БТА


Коронавирусът по света: Германия променя реда за тестване за COVID-19

© Reuters


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1844 Весело

  Абе Дневник, да не забравите да ни психирате и с новата вълна на чисто новия, с 60% смъртоносен птичи грип.

 2. 2 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1289 Весело

  "Индийският вариант е с 40% по-заразен."

  Айдеее, почна се ... :-)

 3. 3 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4520 Весело

  "Индийският вариант е с 40% по-заразен."Айдеее, почна се ... :-)
  —цитат от коментар 2 на Иполит Матвеевич


  Британският беше с 60% по-заразен, значи сега заедно с Индийският ударихме 100% заразност 😂😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 4. 4 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Според Гардиан и Пфайзер и Астрата са ефикасни срещу индийския вариант, коя повече, коя по-малко. А бе алъш-вериш да става.

  https://www.theguardian.com/world/2021/may/22/pfizer-and-astrazeneca-highly-effective-against-india-covid-variant

  "The analysis, carried out between 5 April and 16 May, found the Pfizer vaccine was 88% effective against symptomatic disease from the India variant two weeks after a second dose, compared with 93% effectiveness against the Kent strain. For its part, the AstraZeneca jab was 60% effective, compared with 66% against the Kent variant over the same period"

 5. 5 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Това с Великобритания взе да наподобява Сейшелите.
  Ама няма ли плач колко сме зле ние в България, дето хората не искат да се ваксинират и не вземат пример от "отличниците"?

 6. 6 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 786 Неутрално

  До коментар [#5] от "trafopost":

  Глупости, при нас всичко е идеално, модела е перфектен!!


  БЪЛГАРСКИЯТ МОДЕЛ

  Светът говори за Българския модел за справяне с пандемията. Здравният министър дори заяви, че моделът вече се прилага в редица държави. Затова държавната администрация започна усилена работа по кратко ръководство на модела, което ще бъде изпратено на всички правителства по света.

  С гордост прилагам английската версия, разработена от експертите към Министерството на Външните работи:

  BULGERIAN MODEL
  (inglish version)

  1. Put naked diushetzi in sport zala, photo end send to medii.
  2. Close parks end planina.
  3. Speak za chuvali for trups.
  4. Close restorant in ulitza, open restorant in hotel.
  5. Open dnes, close utre.
  6. Open shtabs end komisii. Close shtabs end comisii.
  7. Send pileta to Dubai for maski. From Dubai have furmi vmesto maski.
  8. Order vaksini not ready.
  9. Transport vaksini in krenvirshi bus.
  10. Keep vaksini in old hladilniks.
  11. Open green koridori. Close green koridori.
  12. Make people feel vinovni.
  13. Make people feel strah.
  14. Go back to nomer 1 end start otnovo

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 7. 7 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Бааааааа тоя вирус! Английския беше двойно по-заразен, а тоя с още 40% по-заразен. Абе оня първия, изобщо беше ли заразен?

 8. 8 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Абе ваксинирайте се бе!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 9. 9 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално


  Починали от ковид в Израел и България за последните 46 дни:

  Израел: 58% ваксинирано (с две дози) население - 93

  България: 8% ваксинирано (с две дози) население - 2599

  Гъстотата на населението в Израел е 7 пъти по-висока отколкото в България.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/

 10. 10 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1856 Неутрално


  Индийският вариант на коронавирус (известен и като "Делта"), е с 40 процента по-заразен от британския ("Алфа"), заяви британският министър на здравеопазването Мат Ханкок, цитиран от "Франс прес".
  —цитат от коментар 0 на статия


  Нещо не върви по план: гръцката буква "делта" (Δ δ) е само четвърта в азбуката им, а на нея отговарят вече 40 процента по-голяма заразност. Властите трябва го карат по-равномерно, че да има и за "омега" (Ω ω) варианта. Че то не останаха проценти за следващите букви (варианти).

 11. 11 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  3750000 починали с коронавируса откакто въобще е започнало броенето. Все още няма данни колко от тях преди заразяването с коронавируса, са имали несъвместими с живота други заболявания, или са били просто доста възрастни, с износени от възрастта организми . Същевременно, със сигурност има неотчетена смъртност (на заразени) така както в някои страни може би има и преувеличена, както се казва качил се на мотора, забил се с 200 някъде и по документи е починал от ковид.

  мурзилка
 12. 12 Профил на ecru
  ecru
  Рейтинг: 184 Неутрално

  В САЩ към момента има 139 милиона души ваксинирани с две дози.

  От тях са се заразили с ковид 0,008%

  Ваксините работят в реални условия по-добре отколкото при клиничните тестове.

  https://www.cdc.gov/vaccines/covid-19/health-departments/breakthrough-cases.html
  https://covid.cdc.gov/covid-data-tracker/ #vaccinations

 13. 13 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1010 Весело

  "Индийският вариант е с 40% по-заразен" - ама по-заразен с 40% от кой щам? От обикновения или от английския, дето пък той сам по себе си беше с 70% по-заразен? Защото ако е от английския, значи чукнахме едни бая високи проценти.

 14. 14 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Само 10 % по заразен - крадливата пасмина се излага! Политическата сган трябва да се захване с нова работа -да стане храна за червей!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 15. 15 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#12] от "ecru":

  Пак да кажа, че това броене е манипулативно спрямо другото броене.
  Броят се само тежко болните, които влизат в болница.
  Ако така брояха и болните от ковид нямаше да се обяви епидемия, да не говорим за пандемия.
  Тази опорка падна, нещо друго?

 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3422 Весело

  Браво на Жозеп!
  Поредният ясен знак и силен сигнал!

 17. 17 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 786 Неутрално

  До коментар [#13] от "T.M.":

  От този щам, който е с 40% по-малко заразен.

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 18. 18 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3422 Весело

  "Индийският вариант е с 40% по-заразен."Айдеее, почна се ... :-)
  —цитат от коментар 2 на Иполит Матвеевич


  Ми нещо мно'о се олабиха англетата, та трябва пак да им набиват обръчите ...

 19. 19 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3422 Весело

  Бааааааа тоя вирус! Английския беше двойно по-заразен, а тоя с още 40% по-заразен. Абе оня първия, изобщо беше ли заразен?
  —цитат от коментар 7 на uq


  Ми нали бил китайска направа, та явно се оказва менте!

 20. 20 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 834 Неутрално

  Пак приказва празни приказки.
  Време му е на дядото да се пенсионира, ама пуста заплата и благини дето вървят с нея. Не му се изпуска кокала.

 21. 21 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 586 Весело

  Ние се майтапим с процентите и имената на буквите от гръцката азбука, но решението им е съвсем правилно. Я фърлете едно очо тука:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

  И гледайте, ама ф-нимателно двете дневни графики ( на новозаразените и на смъртността). Личи си и с просто око, че дневната бройка новозаразени бавно, но славно никне по островите. От друга страна островитяните имат добра здравна система и дневната им смъртност продължава да намалява.

  Прецизна статистика, хората си вършат работата, а не като оня русенец дето му рекли: “Глей си работата!”, а той отвърнал - “А бе, седя и я гледам, ама тя не мърда.”

  73! Go Go
 22. 22 Профил на Васил Николов
  Васил Николов
  Рейтинг: 192 Неутрално

  Тази опорка падна, нещо друго?
  —цитат от коментар 15 на trafopost

  Не можеш да си представиш света без опорки, нали?

 23. 23 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  До коментар [#11] от "Маршалов":

  В момента гледам статии за ревизии на смъртността, като числото е между 25% и 40% надолу от вписаните с ковид.

  А ако почнат да тестват и лекуват само тия със сериозни симптоми (не, 38 градуса температура не е сериозно), то никой нямаше да забележи какво се случва.

 24. 24 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#22] от "Васил Николов":

  Иска ми се, но когато на фактите се отговаря с измислени опорки трябва да се реагира.

 25. 25 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  Като кръстосаме индийския вариант с българския, какво ли ще се получи?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 26. 26 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4654 Весело

  До коментар [#25] от "Един вампир броди из Европа":

  Ромски (цигански) вариант. ;-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 27. 27 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  3750000 починали с коронавируса откакто въобще е започнало броенето.
  —цитат от коментар 11 на Маршалов


  От тютюнопушене са пак толкова, ама не знам да са го забранили.

 28. 28 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Септември да му мислим с тоя индисйки вариант.

 29. 29 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 921 Неутрално

  "Коронавирусът по света: Индийският вариант е с 40% по-заразен..."

  Да му мисли който не е ваксиниран...

 30. 30 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  Kитайците си мислеха, че като скрият ролята си за създаването на вируса и надуят пропагандата, че е естествено възникнал, ще им се размине.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 31. 31 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4113 Весело

  В Гуанчжоу дойдоха КПП-та! "Честито"!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 32. 32 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Чайнизите пак са в играта.

 33. 33 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2841 Неутрално

  Цитат:
  Коронавирусът по света: Индийският вариант е с 40% по-заразен

  ------
  Ние, като прононсирани параноици, следва да обсъдим и въпроса дали разни лаборатории по света не НАДГРАЖДАТ върху труда на китайските си колеги от Ухан и да произвеждат все по-нови и по-нови модели на короната...

 34. 34 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1378 Весело

  До коментар [#29] от "Kosta Delev":

  Така е нека му мисля Аз... Сега моля те спри да мислиш вместо мен :)))

  Спокойно ако умра, поне на надгробната ми плоча ще пише "Той умря свободен" :))) А ти ще можеш да сочиш " Видяхте ли ! Видяхте ли ! " :)))

  Не желая да участвам в този експеримент, а и не е нужно има достатъчно плазмодии и плужеци, които без да се замислят се редят на опашка по логиката "Щом се редят, значи е хубаво" :)))

  ДА не говорим, че тези ваксини специално са разработени от хора, които споделят мнението, че има прекалено много хора на земята :))) Смисъл, не това е основния фактор да не искам, но не помага да ме убеди да се присъединя към култа на Ковид помазаните :)))

 35. 35 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1378 Весело

  До коментар [#33] от "Аскет":

  Със сигурност се работи върху вируси и био оръжия в тайна по света, но само комунистическата партия на Китай е достатъчно некадърна да изтърве и да не изолира вируса на тяхна територия поне :)))

  А и са достатъчно безкрупулни да се предполага като една възможност, да е бил пуснат нарочно, за да изчисти старото население :))) Дори това е възможност, но е недоказуемо на този етап.. Инцидент, некомпетентност или не...

 36. 36 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 1100 Весело

  Ковидарите се поотпуснаха малко и видяха, че навън никой не хапе и сега хайде на новото плашило - с 40% по-заразен.
  😆

 37. 37 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  То вече започнаха да изтичат на доста хора 6-те месеца от първата ваксинация. Други са с по 1 доза, трети без нито една. Кво правим срещу тая невиждана пандемия? Единствено и само ходенето със водолазни костюми ще ни спаси от тоя вирус и всичките му мутации. Не виждам друг изход.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7708 Неутрално

  "Учени откриха комбинация от два препарата, която дава много добри резултати при лечението на новия коронавирус."
  Много добра новина.

 39. 39 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3723 Неутрално

  До коментар [#21] от "Go Go":

  Намалява ли дневната смъртност от ковид в Обединеното кралство? през седемте дни от 16 до 22 май е била по пет души наден, а в последно време е по седем-осем-девет среднодневно?
  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

 40. 40 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4520 Весело

  "ЕС настоява големите производители на ваксини да премахнат пречките за техния износ и да не задържат експорта на съставки за ваксини."

  Доколкото си спомням ЕС бяха тези които искаха да се въведат ограничения.....а сега изведнъж...не били компютри ами компоти😂😂😂 Нали даже имаше закон с който даваха право на партиди да бъдат спирани. Толкова шум се вдигаше за заловените "контрабанди" ваксини на Астра в Италия, а сега КВО стана бре?

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 41. 41 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4520 Неутрално

  До коментар [#21] от "Go Go":Намалява ли дневната смъртност от ковид в Обединеното кралство? през седемте дни от 16 до 22 май е била по пет души наден, а в последно време е по седем-осем-девет среднодневно? https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/
  —цитат от коментар 39 на Patsis


  😂😂😂😂😂😂
  Това си е направо "УЖАСНО" увеличение за страна с 67 милиона жители...умрелите станали 6/7 от 2/3.....
  Патси, гледай си статистиките сутрин и не пиши по-други теми 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 42. 42 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1973 Неутрално

  " Малта не регистрира нови случаи на COVID-19 в понеделник за първи път от 11 месеца, съобщи Ройтерс."

  Юруш към Малта!

 43. 43 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3723 Неутрално

  До коментар [#41] от "padrino":
  Понякога така се започва. Тук също бяха много щастливи в края на май миналата година...

 44. 44 Профил на buzanka
  buzanka
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Дано светът наистина скоро каже "Корона чао" и животът да си стане нормален, ама както преди, на 100 про

  Обичам да слушам само себе си
 45. 45 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  До коментар [#44] от "buzanka":

  Спокойно, до 2025 ще е тегаво, после някакви войни може би.

  Нормалното свърши.

  Сега да видим Китай как ще се справи с локдауни и дисциплина или пак ще лъже...

 46. 46 Профил на sturmgewehr44
  sturmgewehr44
  Рейтинг: 444 Неутрално

  За първи път от 11 месеца в Малта не е регистриран COVID-19

  Не без активното съдействие на тиквената администрация и отказът им от полагащите ни се на квотен принцип иРНК ваксини в началото...

  Думата СВАСТИКА идва от санскритското स्वस्तिक (свастика), което означава предмет, носещ щастие или предвещаващ добро, и по-точно отличителен знак, който се поставя върху предмет или човек, за да носи късмет. Свастиката съпътства цялата история на човека. В националния археологически музей могат да се открият грънци с изрисувани свастики от времето на прототраките 6000 – 3000 пр.н.e. Свастика може да се види на една от църквите в Стария град в Несебър, като там е поставена като орнамент на апсидата от външната страна, а така също в археологическите находки под църквата Света София в град София, както и във вила „Армира“, като мозайка на пода.
 47. 47 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2445 Неутрално

  "Гуанчжоу блокиран заради огнище на COVID-19"

  Да свикваме с "новото нормално". Дъвката ковид ще я дъвчат винаги когато искат да наложат ограничения на човешките права. Честито на ковид-идиотите, които продължават да вярват на тази манипулация.

 48. 48 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Вече е мираж свят без ковид

 49. 49 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 432 Весело

  До коментар [#29] от "Kosta Delev":

  Който може да мисли не се боде с експериментални препарати.

 50. 50 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 432 Весело

  До коментар [#37] от "Darkman":


  Обаче с ФТТП маска отгоре на костюма. И с два негативни теста 🤣

 51. 51 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2661 Неутрално

  Препоръчана? За лечение на колко случаи? Ние у Микре за един ден натресквме колкото са нуждаещите се от "нехепаринова терапия при тромбози след ваксиниране" в целия свят, че и повече.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 52. 52 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1378 Весело

  До коментар [#49] от "asen_g":

  А мислещите хора в историята, рядко са имали щастлив живот и край :))) Утре подобни хора ще се ползват като причина, да продължат корона психясването, може да има кампании за лов на вещици :))) Няма се изненадам на този етап, хората не са се променили много от средновековието по мислене...

 53. 53 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5009 Неутрално

  До коментар [#29] от "Kosta Delev":Който може да мисли не се боде с експериментални препарати.
  —цитат от коментар 49 на asen_g


  Велик учен е Чарлз Дарвин!

 54. 54 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1378 Весело

  До коментар [#53] от "vassilun":

  Ваксинирането по време на пандемията стимулира еволюцията на бацилите :))) Като една възможност е вируса да се адаптира с други инструменти, с които даже да предпочита ваксинираните пред неваксинираните :))))

  Накрая ще оцелеят само тези щамове, които са устойчиви на ваксината :))) Добра идея :))) Натурален подбор на супер корона :))))))))

  Велик учен е Дарвин :)))))

 55. 55 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  Септември да му мислим с тоя индисйки вариант.
  —цитат от коментар 28 на kama_start


  За какво да му мислим? Нали половината се ваксинираха?

 56. 56 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 2169 Любопитно

  До коментар [#41] от "padrino":

  Падрино приятелю, Астрата нали много готина?

  Я кажи сега защо вашето британско правителство започна с тях търговски преговори за разряботка и изработване на ваксини които да са ефикасни срещи различните варианти?

  Така де ако е супер сегашната защо нова за другите варианти трябва да се разработва?

 57. 57 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2812 Неутрално

  За първи път от 11 месеца в Малта не е регистриран COVID-19
  ========================
  Няма значение дали е регистриран.
  Мерките трябва да се спазват най-строго.

 58. 58 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Терапия при тромб от ваксина......голям съвет, а идиоти има ли ?!

 59. 59 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  Много умно - след втората ваксина отиваш на изследване за тромбози.

 60. 60 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  [quote#53:"vassilun"][/quote]
  Всъщност теорията на Дарвин е отхвърлена в голямата си част от съвременната еволюционна наука. Но Вие това няма как да го знаете.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK