Пендаровски: С България имаме капацитет за решаване на проблемите с диалог

Стево Пендаровски

© Associated Press

Стево ПендаровскиМакедонската идентичност и език не са и не може да бъдат предмет на каквито и да било преговори. Нашата идентичност и македонският език са резултат на културен и научен факт, резултат на дългогодишното историческо и културно развитие. Това казва президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски в публикувано в понеделник интервю за сръбския вестник "Политика".


Процесът на развитие на нашата идентичност и език по нищо не се различава от развитието на езиците и културите на съседните народи, изтъква Пендаровски, цитиран от БТА.


Интервюто излиза в момент, когато македонското правителство се опитва да намери подкрепа за желанието си да получи зелена светлина в края на месеца от лидерите на ЕС за започване на преговори за членство в съюза.
В сравнение със съседите си Северна Македония най-късно завършва своята държавност чрез сложен процес на борба за национално освобождение и еманципация и вероятно този фактор има голямо влияние върху определени тенденции на отричане в част от обществеността и политиците в съседните държави. Нашата държавност и нашият стандартен език обаче са завършен процес и този факт трябва да бъде приет от всички като ключов фактор за изграждането на сътрудничество, като се има предвид, че всички съседни държави имат същата стратегическа ориентация към ЕС, казва Пендаровски пред сръбския вестник.


Президентът говори и за пътя на европейска интеграция на страната, за спора с България и за помощта, която страната получи от Сърбия за справяне с последиците от пандемията.


"Ние сме благодарни на приятелска Сърбия за навременната помощ за справяне с последиците от пандемията и особено в процеса на ваксинация. Сърбия направи всичко по възможностите си да ни помогне и ние ценим този приятелски жест и няма да го забравим", казва Пендаровски.


Той оценява разговорите с президента Румен Радев в Скопие и Рим като "позитивен сигнал за отношенията между двете държави и намаляване на напрежението, подгрявано по различни начини в изминалия период".


"Вярвам, че е в интерес на двете държави, а и на самия ЕС, час по-скоро да се намери изход от ситуацията, и в този контекст оценяваме усилията на Португалското председателство на ЕС. Смятаме тяхното предложение за солидна основа за по-нататъшното водене на разговорите. Двете държави имат капацитет да решават въпросите чрез диалог. Впрочем ние доказахме това с подписването на Договора за добросъседство и сътрудничество с България през 2017 г., който е много важен договор и представлява основа за изграждането на по-нататъшните отношения и сътрудничеството между двете държави и сближаване на двата народа", казва Пендаровски.

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Много глупави и нагли са фиромците!

  ВЕТО!

 2. 2 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Що се отнася до историческата част на спора, според мен трябва да се предложат 2 алтернативи от наша страна.
  1. Обща история, като се каже изрично че става въпрос за българска история
  2. Отделни истории на двете държави и народи. В такъв случай се поема по гръцкия сценарий в който Северна Македония се отказва от всякакви претенции относно събития и личности от българската история (като Самуил, дейците на ВМРО, илинденско-преображенското въстание и др.) и си търси идентичност някъде извън българската където и с когото си пожелае.

 3. 3 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  Ние определено имаме И капацитет И историческата истина на своя страна!!!
  Братята ни около Вардар за съжаление имат доста дефицити, като започнем с неспособността и нежеланието им да приемат Фактите!!!

 4. 4 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Дали обаче това втвърдяване на българската позиция няма да ни изиграе лоша шега в ЕС?

  - Втвърдяването всъщност е излагане на собствените ни позиции, които са 100-процентови и са изцяло подкрепени от историческите извори - като се започне от Битолския надпис на Самуил, мине се през братя Миладинови, Кирил Пейчинович, Райко Жинзифов и др. и се стигне до Гоце Делчев, който навсякъде твърди, че е българин.

  Хиляди примери има, които ясно, точно и недвусмислено показват, че до началото на XX век хората, които живеят във Вардарска Македония, а и не само там, се чувстват като българи и имат българско самосъзнание. Това, което в момента прави българската държава е, че най-сетне ясно и точно го казва. Защото исторически така се е случило.
  Затова аз предложих още преди година да се направи ударна група и да се обясни проблемът със Северна Македония. Българската страна в смесената комисия са прекрасни учени, но са доста меки. В групата, за която говоря, трябва да влязат хора като проф. Пламен Павлов и проф. Анна Кочева, които могат да бъдат твърди в отстояването на нашата позиция с нашите аргументи.

  Трябва да се обиколят европейските столици и да се направят пресконференции в българските посолства пред най-важните медиите на съответната държава. На тях трябва да обясняваме ясните и точни позиции с документи. Трябва да се каже, че не става въпрос за пустия македонски “единтитет” и “јазик”.

  Става въпрос за миналото и за историческия аспект. .......
  Стига със сантименталните истории. Ние се интересуваме от оцеляването на нашата история. България трябва да запази позицията си докрая и да успее да я обясни на останалите.
  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9854706

 5. 5 Профил на novo-star dnevnik-ar
  novo-star dnevnik-ar
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Преди изкуственият спор с РСМ само малка част от българите знаехме че България има нулева тежест и авторитет в международните отношения. Сега този факт го знаем всички.
  До сега големите ни позволиха да злоупотребваме инструмента за вземане на решенията е ЕС с консенсус, но има сигнали че ще вържат Ганьо за въжето да не пречи на процеса.

 6. 6 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Поредната клиширана политическа реторика, която всъщност не носи никаква информация!Общи приказки за фон!
  Капацитет имаме само ние, Стево!А вие имате шизофрения и наглост, която минава всякакви граници! 22 юни го забравете, няма да получите зелена светлина!На 22 декември - също!Янез Янша като стар юго-коминтерновец, няма да успее да ви помогне, щото се издъни със плана за новите граници, а и ни е много антипатичен!И след Словения - идва ред на Франция да поеме кормилото!А те пък, ама никак не ви искат в ЕС!

 7. 7 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 966 Любопитно

  Преди изкуственият спор с РСМ само малка част от българите знаехме че България има нулева тежест и авторитет в международните отношения. Сега този факт го знаем всички. До сега големите ни позволиха да злоупотребваме инструмента за вземане на решенията е ЕС с консенсус, но има сигнали че ще вържат Ганьо за въжето да не пречи на процеса.
  —цитат от коментар 5 на novo-star dnevnik-ar


  Как е времето в Атина?
  Или се обаждаш от Белград?

 8. 8 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  Проблемън не е историческата истина - проблемът е начинът да я обясним на ЕС.

 9. 9 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 767 Весело

  До коментар [#5] от "novo-star dnevnik-ar":

  Явно идея си нямате защо и как никой не може да ни заобиколи, относно решението за започване на преговори на РСМ, но явно както казват мъдрите хора"невежеството е блаженство" :)

 10. 10 Профил на sokratus
  sokratus
  Рейтинг: 395 Неутрално

  България трябва да се изтегли от договора за добросъседство с РСМ, поради системно не изпълнение от страна на РСМ! Според същият договор имаме право на оттегляне с едногодишно предизвестие! Подадем ли го официално това предизвестие, правителството на РСМ няма да има полезни ходове освен да подпишат анекс към него и тогава ние да останем в него!
  С този акт никоя западна държава няма да може да ни натиска, защото нямаме вече разбирателство с РСМ!

 11. 11 Профил на novo-star dnevnik-ar
  novo-star dnevnik-ar
  Рейтинг: 259 Неутрално

  До коментар [#7] от "nhh18551388":

  'Как е времето в Атина?
  Или се обаждаш от Белград?"

  В Загреб се намирам и ме е страх да се разхождам из улиците. Чух че тук ни ритали където ни видят и ни имат за шовинистки п@мияри. До там я докарахме.

 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4085 Неутрално

  До коментар [#4] от "ALEX BA":

  Защо не разказваме на Европа за какво става дума, след като е толкова лесно да го направим, е много странен въпрос. Сформира се ударно ядро от проф. Овчаров и още 5-ма поне, и ги пускаш да обикалят европейските столици, вкл. и в Брюксел, само да преразказват историческите извори. Отделно, те ще се свържат със свои колеги, международно признати учени, а не както макетата са се свързали с някакъв си измислен словенски ли беше, "Институт", който разказва и тиражира небивалици.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Гърците оринъудиха крадльовците да върнат краденот история, но аз предлагам нов подход. Ясно е че македонците са крайно нуждаещи се от история, и вместо да чакаме от кого какво ще иткраднат на балканите, да се съберем по комшийски балканските а може и други народи и да видим какво можем да им заделим да си спретнат едно историческо музейче, но не с крадени а със подарени от нас македонски герои
  Всеки има в мазето ненужни неща, които още вършат еабота. Стари дивани стари печки, стари портрети на вече ненужни герои. Да подарим на макединците по нещо вместо да чакаме да ни крадат.
  Ето например българите можем да им дадем Венко Марковски и даже Георги Димитров. Ако сърбите и другите държави заделят по някой ненужен герой, македонците ще могат да си спретнат една историйка с дарени вместо с крадени герои да не ги е срам от другите народи.

 14. 14 Профил на novo-star dnevnik-ar
  novo-star dnevnik-ar
  Рейтинг: 259 Неутрално

  До коментар [#8] от "georgievb":

  "Проблемън не е историческата истина - проблемът е начинът да я обясним на ЕС."

  Да, как ще обясниш на европеец че не ни харесва названието "македонски език" , че ние сме решили че македонци има от 1944 г. и че македонците трябва нашите митове и фалшификаци да ги обяват за техна история до 1944? Тва няма как да ни разберат нито в Иран и Афганистан а камоли в Европа в 21 век. Тепърва ще ставаме за смях!

 15. 15 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4363 Неутрално

  Дневник верен на себе си да бъде медия на Скопските политици, която да отразява всички техни изказвания и мнения по проблемите между България и Македония.

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4080 Весело

  " Пендаровски: С България имаме капацитет за решаване на проблемите с диалог"

  Където пък диалогът не свърши работа, по някаква причина, " имаме капацитет за решаване на проблемите с ВЕТО" !😂😂👍

 17. 17 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 676 Неутрално

  С това ще, с това да решаваме и времето ви свърши. Демек мандалото хлопна. Имате още 23 години - както с Гърция, за "ще" и "да", а после не се знае.

 18. 18 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Какъв диалог пък сега , тъкмо бяхме се приготвили за португалско-германско-чешки-американски натиск ......и изведнъж взехте да поумнявате...

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 19. 19 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Гърците вече доказаха на Европа че македонците са крадци. От нас остава да докажем, че са рецидивисти.

  И един отличен филм на един руснак за архитектурния стил на ново Скопие - циганско рококо. И за фалшивата им история и език

  https://youtu.be/NKHZRzGKLMI

  Скопье: не история, а фейк, не наследие, а пустышка! | Дворец дурновкусия в Северной Македонии

 20. 20 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1745 Неутрално

  Стево само така. Дръж фронта ей. Още по времето когато в България са нямали език, (Солун е в Североюжна Македония) двама братя са създали северномакедонската азбука... Разбира се че Северна Македонияя си има история и идентичност. Северномакедонският цар Самуил навсякъде е пишел, че е северномакедонец.

  ДБ=БКП
 21. 21 Профил на jlh59313635
  jlh59313635
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Дневник верен на себе си да бъде медия на Скопските политици, която да отразява всички техни изказвания и мнения по проблемите между България и Македония.
  —цитат от коментар 15 на tacheaux


  На вас не ви ли е интересно мнението на другата страна? Предпочитате само да се надъхваме един друг колко сме прави ли?

 22. 22 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  До коментар [#11] от "novo-star dnevnik-ar":

  Теб точно ако те набият си е win win Situation 😀
  Няма да има губещи.

 23. 23 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  До коментар [#21] от "jlh59313635":

  Мнението на другата страна е ясно. Како това портмоне може и да е с твоята лична карта но за парите и снимките на децата трябва да имаме капацитет за диалог на кого са.

 24. 24 Профил на bozkata
  bozkata
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Зоран Заев откри „светата истина“, че: „хората са произлезли от маймуните, а само македонците от... българите! Не си дава сметка каква чест е това за македонците. Чакам с нетърпение кога баварците ще провъзгласят техния диалект за БАВАРСКИ ЕЗИК, кога австрийците ще открият родния си АВСТРИЙСКИ ЕЗИК, бразилците БРАЗИЛСКИ и т.н. и т.н. и т.н.

 25. 25 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4363 Неутрално

  Дневник верен на себе си да бъде медия на Скопските политици, която да отразява всички техни изказвания и мнения по проблемите между България и Македония.
  —цитат от коментар 15 на tacheaux

  На вас не ви ли е интересно мнението на другата страна? Предпочитате само да се надъхваме един друг колко сме прави ли?
  —цитат от коментар 21 на jlh59313635


  Мнението на "другата страна" го знаем и не е необходимо то да ни се натяква. Това поведение на медията не е новинарско , а пропагандистко. Не се нуждаем от македонистка пропаганда в нашите медии.
  Що се отнася за това кой крив и кой прав , вашето мнение какво е? Да не би да съвпада с македонисткото?

 26. 26 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  тези идиооти,,´колко гоодини спореха с гарца
  ок. тогава не, нйама прооблемм

  nemo malus felix, minime corruptor.
 27. 27 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1570 Любопитно

  До коментар [#11] от "novo-star dnevnik-ar":

  Лъжеш като млад скопенин ... Хърватите се отнасят нормално с нас...

 28. 28 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1041 Весело

  Преди изкуственият спор с РСМ само малка част от българите знаехме че България има нулева тежест и авторитет в международните отношения. Сега този факт го знаем всички. До сега големите ни позволиха да злоупотребваме инструмента за вземане на решенията е ЕС с консенсус, но има сигнали че ще вържат Ганьо за въжето да не пречи на процеса.
  —цитат от коментар 5 на novo-star dnevnik-ar


  Кои българи? Нали в РСМ не бяхте българи?

 29. 29 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1110 Весело

  Може да диалогизираме до безкрай, няма проблеми. Ветото си седи...

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 30. 30 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1110 Весело

  До коментар [#5] от "novo-star dnevnik-ar":

  Ех тая мъка сърбоманска, тази горест югославска...

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 31. 31 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1110 Весело

  В момента най-доброто решение е България без много коментари да остави ветото да отлежава като вино - с времето то ще стане по-добро. След година-две югославяните ще бъдат съвсем отчаяни, сега още надигат вой. Когато от Скопие се чуе писукане, ще говорим пак.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 32. 32 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1041 Весело

  До коментар [#7] от "nhh18551388":'Как е времето в Атина?Или се обаждаш от Белград?"В Загреб се намирам и ме е страх да се разхождам из улиците. Чух че тук ни ритали където ни видят и ни имат за шовинистки п@мияри. До там я докарахме.
  —цитат от коментар 11 на novo-star dnevnik-ar


  Припомни им за дружбата на окупаторите и усташите и всичко ще е наред!

 33. 33 Профил на lpv131050995
  lpv131050995
  Рейтинг: 107 Неутрално

  Македония е следствие от наще съюзници от ЕС и русия не може роднини по кръвна лшния да се делят на българи и македонци и да няма българи в македония не може опровници миито роднини са взимали до 45та пенсии от България не може само една балканска държава съседка на България дублираща идентична изтория на наща и на никоя друга държава съседка да си вземат от сърбите турците румънците гърците изторически леличности и събития слшд като не искат нищо общо с нас изглежда имат повеме общо с другите си съседки

 34. 34 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1110 Весело

  До коментар [#11] от "novo-star dnevnik-ar":

  Хахах, те понеже хърватите не са хич шовинисти. Даже езика си поиталянчиха, за да не е сръбски...
  Истината е, че хърватския президент е обикновен югославяни и никакъв хърватин. Поне по манталитет.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 35. 35 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Пендарев, какво искаш, БЕ? да разровиш костите на прадядо ми, на дядо ми, на баща ми и да ги пишеш македонци. Повръща ми се и плюя на всички, които искат това.

 36. 36 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#34] от "Пипера е много лют":

  Езикът им беше сърбо-хърватски, а и Тито уж беше хърватин.

 37. 37 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 871 Неутрално

  И нещо друго да ти кажа, Пендарев. Колкото повече сеете семената на омразата, толкова повече македонците ще намаляват, докато ви претопят албанците, а останалите читави северномакедонци ще тичат да си вземат български паспорти.

 38. 38 Профил на dcj35687175
  dcj35687175
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Българи, вие сте срам за ЕС. Покварена и мафиотска държава. Вашето място не е в ЕС, по-добре отидете със страните от Южна Америка, където картелите са на власт. Оставете Македония и македонците да живеят в мир. Нямаме никакви отношения с корумпирани хора. Ние имаме нашата история, нашето наследство и сме горди македонци. Да живее Македония!

 39. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Капацитет може да има, желание няма.

 40. 40 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  До коментар [#38] от "dcj35687175":

  Хаха, много си забавен!
  Мислех си че не познавате историята от преди 45-а, но май не помниш и вчера какво си закусвал?
  Българското вето е трето подред, преди това имахте 20 години гръцко и една година френско вето. Така че не хвърляй вината на нас че си оставате югославска клоака 😉

 41. 41 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  До коментар [#36] от "evtimvz":

  И после стана сръбски и хърватски. Сърбите се сетиха, че има кирилица (в Белград даже считат Кирил и Методи за прави срби), а хърватите наблегнаха повече на далматинските диалекти и италианските думи.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 42. 42 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Българи, вие сте срам за ЕС. Покварена и мафиотска държава. Вашето място не е в ЕС, по-добре отидете със страните от Южна Америка, където картелите са на власт. Оставете Македония и македонците да живеят в мир. Нямаме никакви отношения с корумпирани хора. Ние имаме нашата история, нашето наследство и сме горди македонци. Да живее Македония!
  —цитат от коментар 38 на dcj35687175


  Вардарски циганино.........а вие сте срам за историята на Европа, по същество!Фалшива нация сте, със фалшив език и история!Раков тумор сте от безродници и жалки сърбомани!!Живейте както искате, но няма да крадете българска история!
  А за корупция - недей да говориш въобще, че политиците ви са затънали в нея до ушите!

 43. 43 Профил на chvor_s
  chvor_s
  Рейтинг: 847 Весело

  До коментар [#11] от "novo-star dnevnik-ar":

  Такива като тебе ги ритат навсякъде.Особено след като им подхвърлят рубличката или динара.

 44. 44 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1110 Весело

  До коментар [#38] от "dcj35687175":

  Вие сте титови югославяни, а ти отлично говориш български, който е езикът на дядо ти.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 45. 45 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6204 Неутрално

  "Нашата идентичност и македонският език са резултат на културен и научен факт, резултат на дългогодишното историческо и културно развитие. "
  Колко да е дългогодишно, има-няма 60-70 години.
  А най-добрият им футболист, иконата Горан Пандев, е по-стар от сегашната им държавица, която ние първи признахме през 1991 г.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 46. 46 Профил на chvor_s
  chvor_s
  Рейтинг: 847 Весело

  До коментар [#38] от "dcj35687175":

  Уточни се-такова животно ,,Македония"-нема.Е-има регион в Гърция,ма вие ,както е известно нямате нищо общо с това.Та лозУнга е -,,Да живей Република Северна Македония"

 47. 47 Профил на dcj35687175
  dcj35687175
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#42] от "vincenzo76":

  Какво искаш от нас ти татарско-монголоидно лице? Имате история от Татарстан. Дойде на Балканите прие славянски език и азбука. Върнете се в Татарстан и продължете да надграждате историята си там ...

 48. 48 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 59 Весело

  До коментар [#47] от "dcj35687175":

  Какво искаш от нас ти татарско-монголоидно лице? Имате история от Татарстан. Дойде на Балканите прие славянски език и азбука. Върнете се в Татарстан и продължете да надграждате историята си там ..

  Жалък си бе, циганино вардарски!Тежко е да си безродник, но ще трябва да живеете със този срам!Няма да ви отстъпим и минимална част от българската история!
  Вашата история започва 1945 година!

 49. 49 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ние определено имаме И капацитет И историческата истина на своя страна!!!
  —цитат от коментар 3 на selqnin


  Имате "историческата истина", пък като ви предложиха хората да се състави международна комисия, и изпаднахте в панически страх.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Жалък си бе, циганино вардарски!Тежко е да си безродник, но ще трябва да живеете със този срам!
  —цитат от коментар 48 на vincenzo76
  Да не обиждаме циганите и безродниците. Има си точна дума - копеле. Сръбско копеле резултат от изнасилване, и страшно обичащо назаконния си баща.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  До коментар [#52] от "dcj35687175":

  "Мръсен българин, виж какво пишеш? Засрами се. Нямаш уважение към другите .. Мислиш си, че си само на този свят .. Няма други хора с друго самосъзнание .."

  Така ли мислиш , че ще влезете в ЕС - с "Отваряй мамицата ви татарска" ?

 54. 54 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  До коментар [#52] от "dcj35687175":

  Има, но вие сте редко нагли и досадни. Гнусни сърбомански мекерета!

 55. 55 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#52] от "dcj35687175":
  Да пресилено и гадно е, съгласен съм с теб. Но метафората е точна и сте продукт на Сърбия и великите сили, които искат сега да напишат нов Ньойски договор. Няма да стане. Срамът е за вас, северняците, които плюете по дедите си. Срам и позор.

 56. 56 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1313 Весело

  До коментар [#47] от "dcj35687175":

  И как така разбираш и пишеш на татарски бре горд северо-македонец?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 57. 57 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Диалог с престъпен режим означава неговото легитимиране. За престъпленията на македонизма няма давност.

 58. 58 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Българи, вие сте срам за ЕС. Покварена и мафиотска държава. Вашето място не е в ЕС, по-добре отидете със страните от Южна Америка, където картелите са на власт. Оставете Македония и македонците да живеят в мир. Нямаме никакви отношения с корумпирани хора. Ние имаме нашата история, нашето наследство и сме горди македонци. Да живее Македония!
  —цитат от коментар 38 на dcj35687175  Сигурно е членство в ЕУ така че я отвори хубаво за приветствие.
  До коментар [#42] от "vincenzo76":Какво искаш от нас ти татарско-монголоидно лице? Имате история от Татарстан. Дойде на Балканите прие славянски език и азбука. Върнете се в Татарстан и продължете да надграждате историята си там ...
  —цитат от коментар 47 на dcj35687175


  Фиромецо, една татарска гатанка за теб:
  Голямо, червено, горещо, лети към зяпналата ти уста. Що е то?

  Подсказка като за унтерменш като теб: не е ЕУ членска карта...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK