Присъдата на Младич: Ще преосмисли ли Сърбия собствената си отговорност

Национален герой за много сърби: портрет на Ратко Младич върху външна фасада в Белград.

Национален герой за много сърби: портрет на Ратко Младич върху външна фасада в Белград.Съдът в Хага потвърди доживотната присъда на Ратко Младич. Но ще преосмисли ли Сърбия собствената си отговорност за престъпленията по време на войните в бивша Югославия, пита в коментара си за "Дойче веле" Соня Бисерко.


Ратко Младич е добре позната фигура - не само заради извършените престъпления в Хърватия и Босна и Херцеговина по време на юговойните периода 1991-1995 година, за които през 2017 г. получи доживотна присъда, но и защото в продължение на цели 16 години успяваше да се укрие от международното правосъдие - не без помощта на демократично избрани правителства на Сърбия, и така да възпрепятства задържането си.


Съдиите от ad hoc трибунала (IRMTC) в Хага - институцията, наследила Международния наказателен съд за бивша Югославия - признаха генерала за виновен по 10 от 11 обвинения, сред които за геноцид и престъпления срещу човечеството. Присъдата на Младич е категорична - доживот.
Отговорността на Сърбия се замита


Работата на трибунала в Хага е изключително важна, защото разкрива и доказва много факти от войните в бивша Югославия. Въпреки това в случая на Младич липсват доказателства за неговите връзки с Белград и по-конкретно с бившия президент Слободан Милошевич и кръга около него. За разлика от делата срещу Милошевич и Душко Тадич (първият обвиняем в Хага) в края на 90-те, този път Хагският трибунал пропусна да потвърди връзките на Младич със Сърбия, в това число геноцида в шест други босненски общини в началото на войната през 1992 година. За тези престъпления обвинението държеше генерала отговорен, но те не бяха включени в присъдата.


В Сърбия всички решения на трибунала до момента се възприемат като антисръбски. Допълнително фактът, че сръбската държава не е изправяна пред съда, води до това всяка отговорност на Белград за войните и военните престъпления да бъде оспорвана. И до днес продължава да се твърди, че войната в Босна е "война за освобождение на сърбите", както и че ислямският фундаментализъм е виновен за разпада на Югославия. В резултат от това отношение се изгражда един наратив, според който сърбите са жертви, които биват стигматизирани от света по ред причини, една от които - близостта им с Русия.


Сребреница разклати ценностите на Запада


Геноцидът в Сребреница през 1995 година всъщност беше част от сръбската стратегия за мюсюлмански коридор, преминаващ през малкото източнобоснеско градче и другите две защитени зони на ООН - Жепа и Горажде, и свързващ Сараево с Турция през Санджак, Косово и Албания. Сърбите разглеждаха това като заплаха за цяла Европа. Затова и Сребреница беше цел на Ратко Младич още от началото на войната през 1992-ра.


Войната в Босна постави под въпрос основните ценности на Запада. Сребреница пък дискредитира цялата международна общност. Геноцидът там се превърна в преломна точка на войната, но и в символ на безразличието на западните държави към убийствата на Балканите.


Резолюцията на ООН през 2015 година, която признаваше геноцида и целеше да наложи една обща историческа истина, не беше подкрепена от редица държави, сред които Русия и Китай.


Тези въпроси трябва да получат отговор


На фона на реабилитирането на всички престъпници в Белград, който ги смята за национални герои, остават няколко въпроса, на които сръбските управляващите трябва да отговорят:


Готови ли са те да признаят:


- че институции като югославката армия и тайните служби на Сърбия са били изпълнители на плановете на Милошевич за Велика Сърбия?


- че е имало депортации и кланета на цивилни граждани заради културната и религиозната им принадлежност?


- че има доказателства за полагането на телата на жертвите в т.нар. вторични и третични масови гробове, за обезобразяването на трупове и понякога дори изгарянето им?


- че културно и религиозно наследство е било умишлено разрушавано, за да бъде нанесен удар върху идентичността на несръбски етнически и религиозни общности?


- че липсата на воля на политическия и културен елит на Сърбия за отговорно разглеждане на миналото се превръща в съществена пречка по пътя към Европейския съюз?


- че тенденциозното омаловажаване на сръбската отговорност във войните застава на пътя на нормализирането на отношенията между държавите и народите в Западните Балкани?


- че това води до затъването на сръбското общество все повече в една затворена и назадничава ценностна система?


- и че носенето на наказателна отговорност за определени действия е централен елемент от правовата държава?


Без да признае извършеното от Ратко Младич и неговите престъпления, Сърбия няма шанс да стане едно модерно европейско общество.


* Соня Бисерко е сред водещите активисти за граждански права в Сърбия. От 1994 година тя е председател на Сръбския Хелзинкски комитет за правата на човека

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Сърбия е туморът на Балканите.

 2. 2 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Когато ЕС преосмисли Дейтънските споразумения и мъртвия протекторат БиХ, тогава и Сърбия.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 3. 3 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#2] от "zo":

  Съгласен съм че Западът трябва да преосмисли Дейтънските споразумения.

  Не може Република Сръбска да има 49%, при положение е в началото на войната сърбите там са 33%.
  Та при следващото споразумение това ще бъде поправено.

 4. 4 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 1373 Неутрално
 5. 5 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 761 Неутрално

  > че липсата на воля на политическия и културен елит на Сърбия за отговорно разглеждане на миналото се превръща в съществена пречка по пътя към Европейския съюз?

  Щом ЕС иска да оставим македонистките интерпретации на историята на мира, що не остави сърбите да си имат собствено виждане за миналото?

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 6. 6 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#3] от "johnniewalker":

  Не е нужно човек да харесва Сърбия, че да види какво нежизнеспособно нещо е БиХ и зорлем съществува.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 7. 7 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1688 Любопитно

  Извинавойте но и Хърватския генерал бе осъден но в Хърватия го посрещнаха като герой - Хърватия кога ще се разкае

 8. 8 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Съдейки по политиката им на продължаващ геноцид към българския народ в РСМ, от 1913 г. досега, едва ли.

 9. 9 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1625 Весело

  Хаха ...Сърбия да преосмисли нещо...вица на деня...дървените глави ще ядат дървото докато им омекнат опинците...

 10. 10 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  Сърбия е туморът на Балканите.
  —цитат от коментар 1 на johnniewalker


  Те за това химиотерапевтици от САЩ избомбиха Балканите с обеднен уран а циреят Косово са цветята и рози с мириканската база там нали?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 11. 11 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2269 Любопитно

  До коментар [#2] от "zo":

  Какво да преосмисля, НАТО съсипа отколешния ни враг, дори по титово време Югославия, сега е останала една плюнка където ядем и пием за левчета. Късмет, че свалиха само един самолет без да искат, щото ако се бяха закучили нещата, освен мостове и язовирни стени и електроцентрали щяха да са на прах.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 12. 12 Профил на novo-star dnevnik-ar
  novo-star dnevnik-ar
  Рейтинг: 265 Неутрално

  Сърбия избра Русия и Китай за съюзници. Кандидатурата им за ЕС е едно баламосване и шанс да цоцат пари от еврофондовето в ролята на вечен кандидат.
  Тва което ме притеснава е че България винаги е в губещия лагер.

 13. 13 Профил на
  Рейтинг: 196 Неутрално

  Не, няма и то поради същите причини, поради които и Германия не си взе поука след ПСВ, а именно, че сърбите не се чувстват победени. Няма как да си вземеш поука, ако не си разбрал грешката си, а при някои това става само ако ги поставиш твърдо на мястото им в трета глуха. С други думи, Сърбия се размина твърде леко и не успя да премине през катарзисът, необходим да преосмисли миналото.

 14. 14 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4045 Неутрално

  Защо само Сърбия? Етническо прочистване и убийства (не геноцид), правят всички. Хървати, сърби, бошняци и албанци. Но пак са нарочени само сърбите.

 15. 15 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1564 Любопитно

  Сърбия ни е под носа и ни боли, но за геноцида по техните земи, либийците и иракците ли трябва да носят отговорност???

 16. 16 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  В Босна всичките международни бандити къде после са в ал-кайда, игил и тн. се бият срещу сърбите, ма там са герои за запада....

 17. 17 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  Сърбия избра Русия и Китай за съюзници. Кандидатурата им за ЕС е едно баламосване и шанс да цоцат пари от еврофондовето в ролята на вечен кандидат. Тва което ме притеснава е че България винаги е в губещия лагер.
  —цитат от коментар 12 на novo-star dnevnik-ar


  Като се знае ,че германските фрицове сумай ти пъти ни вкарват в национални катастрофи...

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 18. 18 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2269 Любопитно

  Искам да попитам милеещите за Сърбия, могилите и паметниците при Драгоман и Сливница не ви ли говорят нещо, не предизвикват у вас капка самосъзнание?

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 19. 19 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  "Без да признае извършеното от Ратко Младич и неговите престъпления, Сърбия няма шанс да стане едно модерно европейско общество.


  * Соня Бисерко е сред водещите активисти за граждански права в Сърбия. От 1994 година тя е председател на Сръбския Хелзинкски комитет за правата на човека

  Ясно кой е съставителя на въпросника по който сърбите трябва да се каят за извършените престъпления за да ги приемат в ЕС!

  Чакам подобен още по-голям за турските престъпления за да бъдат приети в ЕС! Защото щом за един измислен геноцид в Сребреница се иска такова покаяния то за истинският на арменците в Османската империя турците трябва да си счупят челата от искане на прошка от арменците и другите християни в империята жертви на кланетата и терора им.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 20. 20 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  "Геноцидът в Сребреница през 1995 година всъщност беше част от сръбската стратегия за мюсюлмански коридор, преминаващ през малкото източнобоснеско градче и другите две защитени зони на ООН - Жепа и Горажде, и свързващ Сараево с Турция през Санджак, Косово и Албания.

  Мюсюлманският коридор беше стратегия на Турция която хитро се скри под крилото на НАТО и гламавите европейци за да създаде в сърцето на Европа измислени ислямски държавици които да служат като плацдарм за ислямизацията на Европа.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 21. 21 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  Искам да попитам милеещите за Сърбия, могилите и паметниците при Драгоман и Сливница не ви ли говорят нещо, не предизвикват у вас капка самосъзнание?
  —цитат от коментар 18 на Consumer


  Ай ся случката е от 1885г. а и сърбите си имат оправдание - насъскани са от Австро-Унгария!
  Ама българското ЦК на Либерастите е злопаметно и за това 1999г. поиска "миротворците" да меткат повече обеднен уран в близост с България!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 22. 22 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2454 Любопитно

  Сърбия е туморът на Балканите.
  —цитат от коментар 1 на johnniewalker


  А Косово и Босна какво са?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 23. 23 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2269 Любопитно

  До коментар [#21] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Оправданието е като задника, всеки си го носи. Берем горчиви плодове в отношенията си, от освобождението и дори по времето на братската любов със СССР, сърбите пак ни въртяха номера. И за 1999 г. малко хвърлиха, аз бих добавил цял арсенал от екстри, щото южнославянската кочина да заприлича на Марс.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 24. 24 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2269 Любопитно

  До коментар [#22] от "Julian Mall":

  Питай архитектите на Титова Югославия.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 25. 25 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Ами то всички артисти на балканския политически театър трябва да си осмислят не само миналото, ами и настоящето. В настоящето българите имат най-кратък живот. И го прекарват в дърлене с комшиите си...

 26. 26 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2454 Любопитно

  До коментар [#22] от "Julian Mall":Питай архитектите на Титова Югославия.
  —цитат от коментар 24 на Consumer


  Сърбите са си виновни че вместо да следват светлият турски пример с изтребването и прочистването на християните не направиха същото с муслимите в Югославия вместо това им дадоха република и автономия?! Както се казва няма ненаказано добро скоро и у нас с турската партия!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 27. 27 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  Щом са тимарили онея с мирната религия, трябва медали да получават, а не присъди. Този човек един ден ще бъде възпят като национален, а защо не и като интернационален Герой!

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 28. 28 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2049 Неутрално

  Избиването на мирни жители е геноцид. Това направиха сръбските изроди. Но не са такива всички сърби.

 29. 29 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 928 Неутрално

  До коментар [#22] от "Julian Mall":

  Мъдурчетата на тумора. Дето го болят и сърбят .
  Оф топик - ма това, сърбежа и сърбенето, няма как да не е свързано етимологически със сърболята, кой знае от кое време оно, от Симеон вероятно, са били въшливи свинепаси и козари, дето се чешат постоянно.😆

 30. 30 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 526 Неутрално

  [quote#17:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"][/quote]

  Никой не ни е вкарвал. Това си е наше суверенно решение. Дания защо не я вкараха фрицовете? Оставиха се да бъдат окупирани, но не станаха съюзници. На много недоузрели българи все някой им е виновен. Точно като сърбите.

 31. 31 Профил на Obh
  Obh
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Щом са тимарили онея с мирната религия, трябва медали да получават, а не присъди. Този човек един ден ще бъде възпят като национален, а защо не и като интернационален Герой!
  —цитат от коментар 27 на venci4


  Тоест ти смяташ избиването на 13-годишни момчета за похвално? Този ще се проклина доде диша. Едната му дъщеря се самоуби. Другата и тя не е добре. Да избиеш толкова хора не може да е подвиг. Човече, живееш в 19 век или още по-назаде.

 32. 32 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 761 Любопитно

  До коментар [#16] от ".":

  ИГИЛ? А что это?

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 33. 33 Профил на rodrigo
  rodrigo
  Рейтинг: 131 Неутрално

  Ратко Младич е правил това, което са правили всички замесени страни в конфликта тогава - да бранят собствената си земя, народ и етнос. ПО време на такава кървава война, морал и правила няма. Младич е злодей, да, но световната преса не споменава такъв като Насер Олич, изклал до крак дузина сръбски села, нали? Двоен стандарт в действие. Просто Сърбия бе най-удобна да бъде набедена за лошия в този страшен филм, докато другите минаха метър.

  Обективно погледнато - пред историята и пред народите си, Милошевич, Туджман и Изетбегович носят много сходна вина, да не кажа напълно еднаква

 34. 34 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2983 Неутрално

  Имаме около милион и половина българи изчезнали в Македония, тоя геноцид тепърва ще го разглеждаме.

 35. 35 Профил на Ганчо фюриозо балканико
  Ганчо фюриозо балканико
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Сръбските националисти започнаха войната и си получиха заслуженото. Нека да е обица на ухото на всички расисти, нацисти и тн - като им сипят от собствената помия, да не реват.

 36. 36 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1108 Весело

  Сърбите са толкова скъсани в последните двайсетина години, че почти ми е жал за тях...

  Но като отворят шовинистичните си муцуни, се разбира че никаква поука не са си взели и ще мирясат чак като останат само двама с едно прасе под върба край Белиград...

 37. 37 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Всички сръбски злодеяния в Босна и Косово имат генезис от Македония - там етническото прочистване срещу българите беше де факто подкрепяно от тогавашните съюзници на Белград, което им даде повод да си мислят, че всичко им е разрешено.
  Сърбите са нация от военнопрестъпници.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 38. 38 Профил на vincenzo76
  vincenzo76
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Искам да попитам милеещите за Сърбия, могилите и паметниците при Драгоман и Сливница не ви ли говорят нещо, не предизвикват у вас капка самосъзнание?
  —цитат от коментар 18 на Consumer


  Не им задавай подобни въпроси на тия болни дегенерати - интернационалисти, опитвал съм вече!И отговорите им са типично по болшевишки - извъртат всичко!Седнали да жалят за сръбската пасмина, а за изтрепаните българи в Македония и Поморавието - пълна тишина!В Белград продължават да си вярват,че шопите били насила побългарени сърби, и това на съвсем официално ниво, не само по форумите!В тубата редовно споря с разни подобни дегенерати, като им казвам,че самият аз съм шоп, и ги каня в Сливница и Драгоман да развият на площада тезата за това,че шопите са сърби!

 39. 39 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  Извинавойте но и Хърватския генерал бе осъден но в Хърватия го посрещнаха като герой - Хърватия кога ще се разкае
  —цитат от коментар 7 на 1001


  Според мен не става дума за разкайване и въобще за резултатите от действията на елитите, в съответните периоди, а да се отворят очите на хората, до какво води крайния национализъм, та да внимават на кого делегират властта.
  Странно е, че след периода на национал-социалистите в Германия, се налага урока да се преповтаря многократно, но очевидно паметта на народите в това отношение е бая слаба.

 40. 40 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4099 Неутрално

  Избиването на мирни жители е геноцид. Това направиха сръбските изроди. Но не са такива всички сърби.
  —цитат от коментар 28 на stedim


  Сърбия е нация от военнопрестъпници. Може да има изключения , като авторът на тази публикация Соня Бисерко , но те са рядкост.

 41. 41 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 697 Любопитно


  Няма спор, че сърбите трябва да си получат заслуженото, но коя е тази Бисерко, за да ги поучава.
  Странно име - Би серко.
  Да не би да ходи по голяма нужда по два пъти на ден?

 42. 42 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  До коментар [#29] от "zegi":

  ОТ Пресиан започват...

 43. 43 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4099 Неутрално

  "В Сърбия всички решения на трибунала до момента се възприемат като антисръбски. Допълнително фактът, че сръбската държава не е изправяна пред съда, води до това всяка отговорност на Белград за войните и военните престъпления да бъде оспорвана. И до днес продължава да се твърди, че войната в Босна е "война за освобождение на сърбите", както и че ислямският фундаментализъм е виновен за разпада на Югославия. В резултат от това отношение се изгражда един наратив, според който сърбите са жертви, които биват стигматизирани от света по ред причини, една от които - близостта им с Русия."

  Правилни констатации. Западът пропусна да осъди сръбската държава и да заклейми сръбския войнстващ шовинизъм. Тази държава не преживя катарзис , подобно на Германия след ВСВ. Западняците не разбраха , че докато сръбският шовинизъм съществува , той ще бъде източник на напрежения в Западните Балкани и те никога няма да приемат западните ценности и никога няма да се интегрират в ЕС.

 44. 44 Профил на pka211007469
  pka211007469
  Рейтинг: 24 Весело

  Няма спор, че сърбите трябва да си получат заслуженото, но коя е тази Бисерко, за да ги поучава.Странно име - Би серко.
  Да не би да ходи по голяма нужда по два пъти на ден?
  —цитат от коментар 41 на nhh18551388


  Явно грешиш, щото иначе щеше да се казва Бисерка.

 45. 45 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 905 Неутрално

  трябва да се сложат изисквания в пътната карта на Сърбия за присъединяването им към ЕС, остро да осъди/признае политиката им за избиваните от тях хиляди невинни хора предимно майки и деца.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 46. 46 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4099 Неутрално

  трябва да се сложат изисквания в пътната карта на Сърбия за присъединяването им към ЕС, остро да осъди/признае политиката им за избиваните от тях хиляди невинни хора предимно майки и деца.
  —цитат от коментар 45 на ck2013


  По тези причини Сърбия не заслужаваше да се допуска до преговори за членство в ЕС. Тази страна има неуреден конфликт със съседната страна Косово , което е достатъчен мотив да се откаже начало на преговори, но Западът отново направи компромис със Сърбия така , както сега е готов да направи подобен компромис със коминтерновска Македония.

 47. 47 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  До коментар [#46] от "tacheaux":

  А ние какво да кажем? пРЕДИШНИЯ "ПРЕМИЕР" постоянно обясняваше какви големи приятели са с Вучич и колко сме близки със сърбите. Всяка година сръбски формирования тук на учения ( на американски разноски). И това на фона постоянни техни провокации и обиди на тема бугараши и Македония...

 48. 48 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  Младич с присъда.....
  А терориста Хашим Тачи ..... КОГА?????

  Комунистите са виновни!
 49. 49 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Младич с присъда.....А терориста Хашим Тачи ..... КОГА?????
  —цитат от коментар 48 на Крадливото ромче


  Доказателства, свидетели?

 50. 50 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4099 Неутрално

  До коментар [#47] от "SSmart":

  Борисов е откровен сърбоман , който е готов да продаде българските интереси в полза на Сърбия. Строителството на руския газов поток за снабдяване на Сърбия с газ , за който похарчихме 3 милиарда е само едно от доказателствата за това твърдение.

 51. 51 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1673 Неутрално

  [quote#49:"nhh18551388"][/quote]

  Ти адвокат ли си на терориста Тачи?

  Комунистите са виновни!
 52. 52 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Световният жандарм Америка колко престъпления призна, включително и на расова основа? Бисерко да пита тях първо, нищо че взима пари от там.

  Свободата, Санчо...
 53. 53 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Няма спор, че сърбите трябва да си получат заслуженото, но коя е тази Бисерко, за да ги поучава.Странно име - Би серко. Да не би да ходи по голяма нужда по два пъти на ден?
  —цитат от коментар 41 на nhh18551388


  И - Д - И - О - Т

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK