На живо

Коронавирусът по света: "Дисниленд" край Париж отвори след 8 месеца прекъсване

Коронавирусът по света: "Дисниленд" край Париж отвори след 8 месеца прекъсване

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Някои лимфоми намаляват защитата от ваксините срещу COVID-19

Някои пациенти с рак на лимфните възли ще получат добър имунен отговор от поставянето на ваксините срещу COVID-19, но други ще се нуждаят от допълнителна защита, сочи изследване, цитирано от Ройтерс.


UK PROSECO тества нива на антитела при 129 пациенти с лимфом след първата и/или втората доза от ваксините на "Бионтех"/"Пфайзер" (Pfizer/BioNTech) и "Астра Зенека" (AstraZeneca), като резултатите са разнопосочни, съобщиха изследователите.


Пациентите, ваксинирани по време на или в рамките на шест месеца след лечение на раковото им заболяване, е малко вероятно да получат добри нива на антитела след ваксиниране. Те трябва да бъдат реваксинирани, каза ръководителят на изследването д-р Шон Хуа Лим от университета в Саутхемптън.


Сред пациентите, които никога не са получавали лечение или които са завършили лечението повече от шест месеца преди имунизацията, тези с лечими лимфоми реагират добре на ваксината. И петте пациенти с лимфом на Ходжкин, както и седем от осем с агресивни В-клетъчни лимфоми, развиват силни отговори на антитела. Но 18 от 36 пациенти с нелечими лениви лимфоми, като фоликуларен лимфом, са имали по-ниски нива на антитела в сравнение с други групи пациенти. За тези пациенти "трябва да се обмислят допълнителни мерки като подсилване с различна ваксина или профилактично лечение с антитела", каза Лим


Коронавирусът по света: "Дисниленд" край Париж отвори след 8 месеца прекъсване

© Associated Press

Мики Маус вече няма да прегръща посетителите в "Дисниленд"

След осеммесечно затваряне увеселителният парк "Дисниленд" в Париж беше отворен в четвъртък, но любимите герои на Дисни - Мики Маус, Мини Маус и Гуфи, се държат на разстояние от посетителите, пише Ройтерс.


Според променените правила на парка "близките контакти, включително прегръдките, временно ще бъдат преустановени". Посетителите на възраст над шест години трябва да носят маски.


Въпреки ограниченията още в първия ден паркът се радва на добро посещение.


"Изглеждаше ми като цял живот чакане. Минаха месеци и месеци", каза 22-годишната студентка Емелин Н'Залакандау, която посещавала парка по няколко пъти седмично преди пандемията.


Натача Рафалски, главен изпълнителен директор на "Дисниленд Париж", заяви, че възобновяването на работата на парка е важен момент за туризма и хотелиерството във Франция, защото е знак за възобновяването на сектора.


Коронавирусът по света: "Дисниленд" край Париж отвори след 8 месеца прекъсване

© Associated Press

"Луфтханза" няма да иска тест от ваксинирани пътници

Най-голямата европейска авиокомпания "Луфтханза" съобщи, че ще позволява на пътниците си да използват новите цифрови COVID сертификати при чекиране за своите полети, вместо документите за отрицателен тест.


Германският превозвач обяви, че пътниците ще могат да покажат цифровата или хартиената версия на сертификата си, за да получат бордната си карта.


"Това премахва необходимостта от жонглиране с различни документи и доказателства. Също така значително намалява риска от злоупотреба с фалшиви сертификати за ваксинация", казаха от авиокомпанията в четвъртък.


Германия започна да издава QR кодове за тези, които са напълно ваксинирани миналата седмица. 14 европейски държави, сред които и България, вече издават европейските удостоверения за ваксиниране, преболедуване и тестване, а системата влиза в сила за държавите от ЕС и Шенген от 1 юли.


По избрани маршрути също скоро ще бъде възможно да се използва цифровият сертификат за ваксинация, като регистрацията за полет ще става през смартфон с помощта на приложението на авиокомпанията, съобщава Ройтерс. Но се препоръчва да се носят и оригиналите на сертификатите на хартия.


Пътниците, които искат да проверят дали имат правилната документация, могат също да се свържат със сервизния център на авиопревозвача до 72 часа преди полета.


Миналата седмица страните от Европейския съюз се споразумяха за облекчаване на ограниченията за пътуване през лятото, което ще позволи на напълно ваксинираните туристи да избягват тестове и карантина и ще разширят списъка на регионите на ЕС, от които е безопасно да се пътува.


Великобритания обмисля облекчаване на ограниченията за пътуване за двойно ваксинирани хора, което ще успокои авиокомпаниите, които заплашват съдебни действия заради строгите ограничения на правителството при пътувания в чужбина.


Коронавирусът по света: "Дисниленд" край Париж отвори след 8 месеца прекъсване

© Associated Press

Дания ще ваксинира тийнейджърите си преди зимата

Дания ще предложи ваксини срещу COVID-19 за деца на възраст 12-15 години, след като възрастното население е бъде ваксинирано, за да повиши цялостния си имунитет срещу вируса преди зимата, съобщиха здравните власти в четвъртък.


Първоначално Дания ще предлага само ваксината на "Бионтех"/"Пфайзер" ( Pfizer-BioNTech) на 12-15-годишните, тъй като тя е единствената, одобрена от европейския лекарствен регулатор за тази възрастова група, се казва в изявление на датския здравен орган, цитирано от Ройтерс.


"Разширяването на целевата група до 12-15-годишните е необходимо, за да се осигури още по-голям имунитет сред населението и по този начин да се осигури контрол на епидемията в Дания", каза ръководителят на датския здравен орган Сорен Бростром.


Ваксинацията на подрастващите ще започне, след като последните възрастни са напълно ваксинирани в средата на септември, каза Бростром на брифинг.


"Нуждаем се от имунитета на населението, особено преди зимния сезон", каза той.


Бростром смята, че около 75% от пълнолетното население на Дания ще бъде имунизирано срещу вируса. Ваксинирането на юношите би добавило още 4% към този брой, каза той.


Датските здравни власти непрекъснато следят нови данни за безопасността на ваксината и наблюдават случващото се в Съединените щати, където според него над 3 млн. тийнейджъри вече са с поставена доза.


Дания беше първата държава в ЕС, която прекрати използването на векторните ваксини срещу COVID-19 на "Астра Зенека" (AstraZeneca) и на "Джонсън и Джонсън" (Johnson & Johnson) заради редките странични ефекти на тромбози.


Почти половината от населението на Дания е получило по една доза ваксина, а всеки четвърти вече е напълно имунизиран.


Коронавирусът по света: "Дисниленд" край Париж отвори след 8 месеца прекъсване

© Associated Press

Фландрия се връща към нормалност на 1 септември

Фландрия ще се върне към нормалния си начин на живот отпреди пандемията до 1 септември, обеща премиерът на белгийската провинция Ян Ямбон пред местния парламент.
"Смятам, че дотогава ще можем да премахнем социалната дистанция и маските", каза Ямбон, правейки уговорката да се задържат сегашните нива на разпространение на коронавируса и през август, когато във Фландрия се провеждат множество фестивали..

Фландрия, една от трите белгийски провинции наред с Брюксел и Валони, има собствен летен "план на свободата", който предвижда през юни отваряне на всички заведения и удължаване на работното им време, през юли ще бъде позволено до 5000 души да се събират на културни и спортни прояви, но с маски. През август разрешените масови прояви ще могат да събират публика до 10 хил. души, но срещу представяне на сертификат за ваксиниране, преболедуване или отрицателен тест.

Фландрия планира през август 80% от пълнолетното ѝ население да бъде напълно ваксинирано срещу COVID-19.
Белгия премахна изискването за носене на маски на открито, освен на туристически места и по търговските улици, но социалната дистанция е в сила и броят на хората, извън семействата, които могат да се срещат без маски и дистанция, остава ограничен до четирима.

Ваксините срещу грип и срещу COVID-19 са съвместими

Поставянето на ваксина срещу COVID-19 не пречи на годишните имунизации срещу грип, показа проучване в Обединеното кралство, цитирано от Ройтерс.


Всичките 431 участници са получили противогрипни ваксини, произведени от "Секирус" (Seqirus), подразделение на CSL Ltd, както и все още не одобрената ваксина COVID-19 от "Новавакс" (Novavax Inc), която е с висока ефективност при клинични изпитвания, или плацебо.


Резултатите, представени за преглед на медицинското списание "Лансет", предполагат, че двете ваксини не си пречат. Ефикасността както на грипната ваксина, така и на ваксината на "Новавакс" "изглежда се запазва", се казва в изявление на "Секирус".


"Не са установени допълнителни рискове за безопасността при едновременното приложение и нежеланите реакции са подобни на честотата и тежестта за всяка ваксина, когато се прилага поотделно", се казва в него.


Коронавирусът по света: "Дисниленд" край Париж отвори след 8 месеца прекъсване

© European commission (audiovisual service)

Великобритания все пак обмисля ваксинационни сертификати

Великобритания все пак може да въведе документи, улесняващи пътуването на ваксинираните си граждани, след като по-рано правителството отхвърли идеята като дискриминационна по отношение на неваксинираните.


Хората, които са напълно ваксинирани срещу COVID-19 ще могат да се наслаждават на почивка в чужбина, без досадна бюрокрация при завършването си, пише Ройтерс.


Миналата седмица страните от ЕС се споразумяха за облекчаване на ограниченията за пътуване през лятото, което ще позволи на напълно ваксинираните туристи да избягват тестове или карантина.


Великобритания, където повече от половината от населението вече е получило по две дози, сега обмисля подобни планове, съобщава британският в. "Дейли телеграф".


Норман каза, че би било важно да се разгледат въпросите за справедливостта за онези, които все още не са получили снимки или не могат да ги получат.


Според плановете хората, които имат две дози ваксина срещу COVID-19, ще могат да избягват карантината при завръщането си от страните със среден риск, където са всички държави от ЕС, но ще трябва да бъдат тествани.


Все още не е ясно дали новият режим ще се отнася само до британските граждани или ще се прилага за всички пристигащи на острова, пише вестникът.


Великобритания позволи международното пътуване да се възобнови миналия месец, но почти всички основни дестинации бяха изключени от списъка на страните, отворени за почивки без карантина.


В момента само пътуващите и връщащи се от държавите с най-нисък риск не биват карантинирани, а само тествани. Пристигащите от държавите със среден риск трябва да се самоизолират, а тези от най-високорисковите биват карантинирани в хотели, напомня Ройтерс.


България е сред държавите със среден риск, където са почти всички европейски държави и САЩ.

Япония премахва някои ограничения заради Олимпиадата

Японското правителство ще облекчи част от ограниченията за влизане в страната, за да позволи провеждането на Олимпийските игри, които започват на 23 юли в Токио, съобщи БТА.


От 2020 г. границите на Япония практически са затворени за чужденци,за да се намали риска от привнесени инфекции от COVID-19.


От неделя санитарното извънредно положение в повечето области, включително в столицата, ще бъде отменено. В баровете и ресторантите ще бъде разрешено да се сервира алкохол, но само до 19 ч., а в 20 ч. те ще бъдат затваряни.


Очаква се да бъдат разрешени масовите прояви със зрители (спортни събития, концерти и др.), но само ако се използват до половината от капацитета и присъстват не повече от 10 хил. души.


От юли Япония ще започне да издава ваксинационни паспорти на пътуващите си граждани, които ще бъдат отпечатани на хартия.

Социалните работници във Виена ше бъдат ваксинирани задължително

Новоназначените социални работници, които кандидатстват за работа, ще трябва да са ваксинирани срещу COVID-19, съобщи БТА.


След служителите във Виенския съюз по здравеопазване, в който членуват общинските болници, частните болници във Виена също ще назначават служители, които са ваксинирани. Това ще е изискване и за всички заведения за възрастни хора, хора с увреждания и тежкоболни пациенти, както и за домовете за хора в затруднено материално положение.


Целта е ваксинацията да стане задължителна за всички здравни и социални заведения, заяви градският съветник по здравеопазването Петер Хакер, тъй като това са най-застрашените от разрастване на епидемията места. 80-90% от работещите в тях вече са ваксинирани.


Вероятно е имунизацията да стане задължителна и за други професионални групи, сред които персоналът в барове, клубове и дискотеки. Те ще заработят през август само за имунизирани посетители.

Коронавирусните инфекции във Великобритания се увеличиха с 50%

Бързото разпространение на варианта "Делта", установен първо в Индия, е довел до 50% увеличение на инфекциите в Англия от май насам. Това установява голямо проучване на Имперския колеж в Лондон, цитирано от "Ройтерс".


Британското правителство обяви, че изследването подкрепя решението на премиера Борис Джонсън да отложи за 19 юли края на ограниченията, който първоначално беше планиран за 21 юни.


"Разпространението се увеличава експоненциално заради по-младите възрастови групи... и, изглежда, се удвоява на всеки 11 дни. Това са очевидно лоши новини", каза Стивън Райли, професор по динамика на инфекциозните болести в Имперския колеж.


Изследването е едно от най-големите проучвания за разпространението на коронавируса във Великобритания, като в последния му кръг са тествани 109 хил. доброволци.


Райли добави, че високите нива на ваксинация във Великобритания затрудняват прогнозирането колко дълго ще продължи експоненциалният растеж, като заяви, че бързото ваксиниране на по-младите възрастови групи би трябвало да го забави.


Над половината от възрастното население на Великобритания са получили две дози ваксина, а повече от три четвърти са ваксинирани с една.


Първоначални проучвания показват, че вариантът "Делта" намалява значително ефективността на ваксините след първата доза, но осигурява добра защита срещу тежко протичане на заболяването, пише "Ройтерс".


Коронавирусът по света: "Дисниленд" край Париж отвори след 8 месеца прекъсване

© Associated Press

иРНК ваксината на "Кюрвак" показа само 47% ефективност

Германската биотехнологична група "Кюрвак" (CureVac) обяви в сряда, че ваксината й срещу COVID-19 е показала 47% ефективност при последната фаза на клиничните изпитвания, което е под основната цел на изследването, съобщи "Ройтерс".


Разочароващата ефективност на иРНК ваксината, известна като CVnCoV, е била установена при междинен анализ, основан на 134 случая на COVID-19 в проучване с участието на около 40 хил. доброволци в Европа и Латинска Америка. Принципът на действие на ваксината е същият като при "Бионтех"/"Пфайзер" и "Модерна", които показаха ефективност от над 90%.


През ноември Европейският съюз запази до 405 млн. дози от ваксината, от които България е заявила 1 млн. След това компанията подписа меморандум за разбирателство с Германия за още 20 млн. дози.


Компанията съобщи, че поне 13 варианта на коронавируса са установени в тестовата група, като допълни, че оригиналната версия на вируса, установена в китайския град Ухан в края на 2019 г., е "липсвала почти напълно" в тестовете.


Междинните резултати сочат, че ваксината е ефикасна при по-младите доброволци, но е показала ниска ефективност при тези над 60 г., които са в най-голям риск от тежко протичане на заболяването.
Агенцията за контрол на храните и лекарствата беше поставила като цел поне 50% ефективност, докато Световната здравна организация - 70%.


Цената на акциите на "Кюрвак" на американските борси спаднаха с 50.6% след публикуването на данните.


Коронавирусът по света: "Дисниленд" край Париж отвори след 8 месеца прекъсване

© Associated Press


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (115)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5504 Неутрално

  47%
  Значи, нито кюр, нито вак...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 2. 2 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 46 Неутрално

  "Барове , клубове и дискотеки ще заработят през август само за имунизирани " ще носят отличителни знаци и ще вървят по отделен тротоар , отделни магазини , градски транспорт , бръснарници и тн.т
  Всяка прилика с събития от 40те години на 20 век са напълно случайни и неумишлени !

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#2] от "crq15625101":

  E това вече е простотия - стадният имунитет работи само ако хората се смесят. Ако се сегрегират, тия, които не са ваксинирани и не са срещали вируса, ще са идеална изолирана среда за ново експоненциално разпространение.

  Ако обаче се смесят преболедували, ваксинирани и все още неизложени на вируса, то заразата ще се забавя и ще спира. Пак ще има случаи, но няма да има пламнали общности.

 5. 5 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 564 Любопитно

  "Барове , клубове и дискотеки ще заработят през август само за имунизирани " ще носят отличителни знаци и ще вървят по отделен тротоар , отделни магазини , градски транспорт , бръснарници и тн.т Всяка прилика с събития от 40те години на 20 век са напълно случайни и неумишлени !
  —цитат от коментар 2 на crq15625101


  Тека е.Аз вече си приготвих жълта лента със звезда.🥳👍

  Много съм прост
 6. 6 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Коронавирусните инфекции във Великобритания се увеличиха с 50%

  И тук някъде балонът за необходимостта от ваксиниране на всички, каза гръмовно ПУК.
  Сега какви ли не мутации ще измислят, само и само да оправдаят несъстоятелността и неефективността на ваксините. ВБР е отличник по ваксиниране, а се увеличават.
  България също даде своя дан в потвърждение на тезата ми, само че по обратния начин. Тук на практика имаме ок. 10% ваксинирани, а положителните тестове са в рамките на статистическата грешка- под 0.8%. С ваксини или без ваксини- все тая. Лятото му е майката.

 7. 7 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 349 Неутрално

  " 50% увеличение на инфекциите в Англия от май насам. Това установява голямо проучване на Имперския колеж в Лондон, цитирано от "Ройтерс".
  Британското правителство обяви, че изследването подкрепя решението на премиера Борис Джонсън да отложи за 19 юли края на ограниченията, който първоначално беше планиран за 21 юни. "
  Лошо...

 8. 8 Профил на Корабов
  Корабов
  Рейтинг: 349 Неутрално

  При тия данни, дори революционния патос на падрето се е изпарил и сиромаха се чуди къде да се скрие и какви да ги дрънка.За оти руча жабетата....

 9. 9 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  Няма проблем, всичко върви по план. Овцете трябва да се пасат, стрижат и вкарват в кошарата до деня, когато ще бъдат заколени.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 10. 10 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2181 Неутрално
 11. 11 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  Абе как всички ваксини освен Файзер се дънят...и защо никой не е успял да направи поне една класическа ваксина като грипната, с "натрошени" вируси. Защо все се дърпа към идеята за тоя велик спайк протеин, ама задължително да накараме тялото на човека да го произвежда...

 12. 12 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1731 Любопитно

  На някой минава ли му през ума, че е възможно с тези ресурси да се потърси лекарство?! Защо ваксини?! Как така хем ваксина, хем през няколко месеца? Нещо с понятията не се разбираме...

 13. 13 Профил на ztc481059775
  ztc481059775
  Рейтинг: 23 Неутрално

  "Коронавирусните инфекции във Великобритания се увеличиха с 50%"

  ХАхаха. Чакай бе нали бяха "ваксинирани"? Ваксините предпазваха и т.н. лъжи.?

  Не ми се мисли каква какафония ще настане наесен! Много народ повярва на лъжите, че куршум не го лови след убождането и ще има рев за изкупителни жертви. Веселба!!

 14. 14 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  До коментар [#7] от "Корабов":

  Единствената меродавна мярка са умрелите на ден. И за Великобритания, със 70 милиона население те са 5-9 и то не всеки ден. А за България, със 7 милиона население са 17-25 всеки ден (последните няколко дена сравнявам, данни от уърлдометър). Е има ли значение ваксинирането ?

 15. 15 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#12] от "ju.li":

  Проблемът с антивирусните лекарства е, че имат много странични ефекти. Другият проблем е чисто логистичен - няма как да хванеш вируса в крачка, докато още не се е развъдил силно в организма. Тоест има, обаче няма как всеки сам да се следи или някой да го следи. И когато се усетят вече симптоми, то вирусът се е размножил и почва да прави бели. Да тръгваш да го трепеш директно просто не е продуктивно.

  Вирусните инфекции са самоограничаващи се, но изискват внимание и грижа. Ако я нямаше карантината и ограниченията, хората биха могли по-лесно да намерят помощ и да се лекуват по-ефективно извън болница.

 16. 16 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  До коментар [#11] от "lil_alex":
  Е, предполагам... заради цената.

  Panta rhei....
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  До коментар [#5] от "Тошо Кочев":

  11:29, 10 юни 21
  Идея: значка ⌀50, защитен с холограма надпис "ваксиниран". Нищо общо с 1933
  резултат -39 +13
  Колко бързо се променя реакцията:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 19. 19 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#16] от "Molossian":

  И защото отнема време. Хората са загубили представа, че здравето отнема време. Искат с едно хапче или една ваксина хората да са като машини.

  Отне една година, докато се заговори, че инхалационните кортикостероиди подобрявали вирусната пневмония. Не думай! Това винаги е било така и в клиничната практика се изписват тривиално. Но - не и за короната, там още сме на ниво провеждане на изследвания, писане по журнали и изобщо дълъг и неетичен процес, за да открием наново топлата вода и да е "научно". Интересното на тази пандемия е, че забравихме концепцията за неетичност - не може да изискваш определен стандарт на доказателство, ако това би наранило пациентите. След това би следвало никой да не задава въпроса "а защо за нещото Х, което по принцип се знае, няма нови изследвания специално за коронавируса". Обаче го задават и лепят етикета "дебънкинг"...

 20. 20 Профил на ztc481059775
  ztc481059775
  Рейтинг: 23 Неутрално

  "иРНК ваксината на "Кюрвак" показа само 47% ефективност"

  По-скоро не са си направили труда да фалшифицират данните. Плюс когато Пфайзер тестваха тяхната вируса не се беше разпространил и мутирал толкова много. По-лесно им беше да манипулират данните.

  Въпрос на време ефективността на всички ваксини да спадне до 0%. Ваксина срещу корона вирус няма, или по не не и ако не искате да се бодете през две седмици срещу новият щам.

 21. 21 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 915 Неутрално

  Хитър и коварен е този вирус, научи се да заобикаля всички Мерки. Сега наред са и ваксините, наесен ще има нови - резистентни щамове, които ще ударят ваксинираните. Спасение няма, чака ни тежка есен и тъжна зима...

 22. 22 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4198 Любопитно

  47%Значи, нито кюр, нито вак...
  —цитат от коментар 1 на Незнайко в Слънчевия град


  Да ама Другарките Меркел и Уши наляха милиони които потънаха....но за това никой не споменава дума. Интересно дали ЕС ще заведе дело срещу тях за неспазване на доставки например?

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 23. 23 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4198 Любопитно

  До коментар [#6] от "rvr12572942":

  Това което статията "усложливо" НЕ споменава е факта, че новите случай за великобритания са в близо 95% от хора които НЕ СА ваксинирани.... Но ти продължавай да следваш партийната линия 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 24. 24 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1231 Неутрално

  До коментар [#11] от "lil_alex":

  Щото тия класическите ваксини вече не са политкуректни.

  мурзилка
 25. 25 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4198 Весело

  При тия данни, дори революционния патос на падрето се е изпарил и сиромаха се чуди къде да се скрие и какви да ги дрънка.За оти руча жабетата....
  —цитат от коментар 8 на Корабов


  Дали?? Тук при мен всичко е отворено и хората си щъкат навсякъде. За последното денонощие има само 1 починал и ограничения на практика няма никакви 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 26. 26 Профил на ztc481059775
  ztc481059775
  Рейтинг: 23 Неутрално

  На някой минава ли му през ума, че е възможно с тези ресурси да се потърси лекарство?! Защо ваксини?! Как така хем ваксина, хем през няколко месеца? Нещо с понятията не се разбираме...
  —цитат от коментар 12 на ju.li


  Защото според Адженда 2030 на ООН материала на планетата трябва да бъде регулярно боден като бройлери в птицеферма. Млади, стари, здрави, болни всички подред и всички с ваксинационен сертификат.

  https://www.who.int/teams/immunization-vaccines-and-biologicals/strategies/ia2030

  Да живее светлото бъдеще! Ура!

 27. 27 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#23] от "padrino":

  Може ли да пратиш линк към тази статистика?

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  “Коронавирусните инфекции във Великобритания се увеличиха с 50%”

  Хаха, поредно доказателство за безсмислието на ваксините. Едни от най ваксинираните в света вдигат бройките а при други дето нямат и 10 процента ваксиниране бройките намаляват

 30. 30 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  До коментар [#23] от "padrino":


  Да бе, неваксинираните пак са ви виновни, нали с толкова много ваксинирани щяхте да спрете “заразата” :)

 31. 31 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4198 Любопитно

  До коментар [#23] от "padrino":Може ли да пратиш линк към тази статистика?
  —цитат от коментар 27 на Х


  Мразя ББС, но те току що публикуваха следната статия:

  https://www.bbc.co.uk/news/health-57504172

  Обърни внимание, на възрастта на "вирусните":

  of the 108,911 people tested, 135 were positive - a rise from 0.1% to 0.15%
  most cases were among five- to 12-year-olds and 18- to 24-year-olds
  the reproduction (R) number, of people the average infected person would infect, was an estimated 1.44

  18 до 24 годишните още дори не са започнали да ги ваксинират, колкото до 5 до 12 годишните дори няма да коментирам.....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 32. 32 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#31] от "padrino":

  Въпрос: в миналото би ли обърнал внимание на дете със сополи и без други видими проблеми?

 33. 33 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4198 Любопитно

  До коментар [#31] от "padrino":Въпрос: в миналото би ли обърнал внимание на дете със сополи и без други видими проблеми?
  —цитат от коментар 32 на lil_alex


  Разбира се, особено ако става въпрос за моето дете. Защо питаш? Ти да не би да си склонен просто да го оставиш без надзор и внимание?

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 34. 34 Профил на ztc481059775
  ztc481059775
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#32] от "lil_alex":

  През 2020та година всички деца със сополи се превърнаха в убийци на бабички.

  Така работят психозите и насаждането на страх и омраза.

 35. 35 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  "Първоначални проучвания показват, че вариантът "Делта" намалява значително ефективността на ваксините след първата доза, но осигурява добра защита срещу тежко протичане на заболяването, пише "Ройтерс".- я пак?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 36. 36 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  До коментар [#32] от "lil_alex":

  Вероятно не би обърнал, но ако направи миокардит или отключи някое автоимунно от тия сополи ще му се наложи да обърне внимание.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 37. 37 Профил на ztc481059775
  ztc481059775
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#23] от "padrino":Да бе, неваксинираните пак са ви виновни, нали с толкова много ваксинирани щяхте да спрете “заразата” :)
  —цитат от коментар 30 на Billy Pilgrim


  Изчакай само до шоуто есента:

  Неваксинираните ще бъдат виновни за:

  Мутациите на Ковид
  Неефективните ваксини
  Локдауните
  Фалиралите бизнеси
  Глобалното затопляне
  Озоновата дупка
  Бедността в Африка
  Неравноправните между половете
  Омразата към гейовете
  Бермудският триъгълник
  Фашизма и Холокоста
  Жегата на екватора
  Студа на полюсите
  Тъмнината през нощта
  ...

 38. 38 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Руските антиваксърски тролове пак са налазили форума.

  Имам няколко въпроса към тях:

  Руската ваксина работи ли или и тя е фалшива?

  Защо в Русия наложиха задължително масово ваксиниране? Това фашизъм ли е?

  Вирус има ли?

  Целият съм в слух, ztc481059775

 39. 39 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#36] от "bludniq_sin":

  Оф, да, всички изкарали деца се инвалидизираха направо...абе ти виждал ли си какви ужасии карат децата с години, да не мислиш, че е толкова лесно? За тях всеки вирус е нов, вдигат температури, подуват се...досега никой не е почнал да ги изследва след всеки сопол за невидими последствия.

  Ако щеш вярвай, ама наскоро лекувах тривиална настинка, от която децата ми повече се измъчиха, отколкото от новия коронавирус, който изобщо не го усетиха. Децата просто са млади, неувредени и нямат рецептори за вируса.

  Тия, които са податливи, обикновено ги снимат от врата нагоре и пак си личи, че са силно затлъстели. Но това вече не е ефект на вируса, просто имунната система на човек с метаболитен синдром се държи неадекватно.

 40. 40 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#33] от "padrino":

  Не, аз имам предвид на абстрактно ниво - о, някакви деца изкарват вирус с огромна лекота. И това е проблем, защото? Досега наративът беше: 1. заразяват други (не е доказано); 2. имат последствия (също не, не и повече от други вируси). Остава броенето на "кейсове" и удължаване на локдауна заради бройката, дори да няма реален проблем или той да е толкова далечен и хипотетичен, че не е проблем, а някакъв неясен модел.

  Да, притеснително е, ако твоето дете се разболее, но там си го лекуваш и се грижиш, ако може без суеверна паника "ау, ковид, ужас".

 41. 41 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#35] от "bludniq_sin":

  Вариантът делта е или същия вирус, отслабнал до настинка, или е направо настинка, с основни симптоми течащ нос, страхотия направо, чума и мор...

 42. 42 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  До коментар [#23] от "padrino":

  И на мен ми направи впечатление това и е супер-манипулативно. Отделно се говори за 50% ама то и увеличение с 10 човека при общо 20 са си 50%.

 43. 43 Профил на sja11638525
  sja11638525
  Рейтинг: 50 Неутрално

  И ко стана сега, на Острова почва новата вълна? Ако имаме министър на здравеопазването на място, трябва незабавно да преустановят всички полети от там и да се налага карантина минимум месец без значение как си пристигнал и къв си - ваксиниран, мангал, българин, англичанин и т.н. А дано! Ама надали?

 44. 44 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  Защо в Русия наложиха задължително масово ваксиниране? Това фашизъм ли е?
  —цитат от коментар 38 на Явор


  Защо в Австрия наложиха задължително масово ваксиниране? Това фашизъм ли е?

  Сам съм, други няма...
 45. 45 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#38] от "Явор":
  "Защо в Русия наложиха задължително масово ваксиниране? Това фашизъм ли е?"

  Руският фашизъм е прогресивен и полезен. СПУТНИК е ваксина, но от хубавите.
  И името не е направено с пропагандна цел, напротив. И е много евтина. Но Словакия плащала 20 долара за две дози. Предполагам, че нарочно плащат толкова много, за да злепоставят Спутник и лично другаря Путин.
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/04/30/4205192_slovakiia_razkri_dogovora_i_cenata_za_sputnik_v/

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 46. 46 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  Но Словакия плащала 20 долара за две дози. Предполагам, че нарочно плащат толкова много, за да злепоставят Спутник и лично другаря Путин.https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/04/30/4205192_slovakiia_razkri_dogovora_i_cenata_za_sputnik_v/
  —цитат от коментар 45 на UJC4040


  Русия отдавна обяви цена около 10 дол. за доза (или 20 дол. за двете). Иначе информацията ти е старичка. Словакия вече започна боцкането със Спутник:

  https://www.dnevnik.bg/evropa/2021/06/07/4217982_slovakiia_zapochna_da_vaksinira_sus_sputnik_v/

  Сам съм, други няма...
 47. 47 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Руски тролове, защо мълчите?

  Да поговорим за ваксинирането в Русия.

 48. 48 Профил на ztc481059775
  ztc481059775
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#32] от "lil_alex":Вероятно не би обърнал, но ако направи миокардит или отключи някое автоимунно от тия сополи ще му се наложи да обърне внимание.
  —цитат от коментар 36 на bludniq_sin


  Миокардит и автоимунни ти правят само ваксините. Това е доста добре установено вече.

  CDC на САЩ не случайно има спешна извънредна среща по въпроса.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Moonshine
  Moonshine
  Рейтинг: 619 Любопитно

  Огрпомната част от новозаразените в ОК са във възрастовата група, на която не ѝ е дошъл ред за ваксиниране, а фактът, че най-големите огнища са в Блекбърн и Болтън, показва предимно сред кои британци се разпространява политкоректно наречения "вариант Делта".
  Общностите на въпросните "НЕспоменати какви са" британци са най-колебаещата се група по отношение на ваксинирането на острова.
  За мен отлагането на "Деня на независимостта" с един месец беше грешка от страна на правителството.

 52. 52 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1504 Разстроено

  Много жалко за неуспеха на ""КюрВак". Главният им научен директор е българин, Игор Сплавски:

  https://www.curevac.com/en/about-us/leadership-team/igor-splawski/

 53. 53 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2057 Неутрално

  Ното в Австрия нито в Русия има задължително ваксиниране. Никой не може на сила да ви накара да се инжектирате с нещо. Имате халюцинации и се връзвате на манипулативни заглавия от Дневник.
  —цитат от коментар 50 на ztc481059775


  В определени райони на Русия се и ще се въвежда задължително ваксиниране за определени професии. А за Австрия - скролирай в тази статия и ще видиш:

  09:07
  Социалните работници във Виена ше бъдат ваксинирани задължително.

  Е, сега е само за новоназначаните, но направили се първата крачка, ще се намери начин и за заварените.  Сам съм, други няма...
 54. 54 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Когато пишех, че вакси паспорта (който уж нямаше да го има), и доброволното ваксиниране в първо действие, става задължително в трето, блъскахте минуси. Хайде честито на стадото. Блъскайте минуси пак.
  Мдааа

 55. 55 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2057 Неутрално
 56. 56 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  Тюх, да му се не види. Проектът на Мама нискоефективен, този на Маню изобщо не тръгна, китайското чудо не създава антитела, Спутничока го налагаме с черезвичайни мерки -- добре че беше Уши фон дер Файзър да стъпи на врата на Астра Зенека.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на ztc481059775
  ztc481059775
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#51] от "Moonshine":

  Няма такова нещо като "ред за ваксиниране" не сме в детска градина на Народна Република България.

  Има желаещи и нежелаещи.

 59. 59 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#50] от "ztc481059775":

  Аха, значи ТАСС лъже.

  "Вакцинация обязательна для некоторых категорий граждан: работников сферы торговли, общепита, жилищно-коммунального хозяйства и энергетики, образования, здравоохранения и социальной защиты, а также транспорта"

  https://tass.ru/obschestvo/11662659

 60. 60 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  ztc481059775, много приятно се гърчиш като настъпена змия.

 61. 61 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1059 Неутрално
 62. 62 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  стадният имунитет работи само ако хората се смесят. Ако се сегрегират, тия, които не са ваксинирани и не са срещали вируса, ще са идеална изолирана среда за ново експоненциално разпространение.
  —цитат от коментар 4 на lil_alex


  Естествено! Никой не иска стаден имунитет без ваксина!

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  На някой минава ли му през ума, че е възможно с тези ресурси да се потърси лекарство?! Защо ваксини?! Как така хем ваксина, хем през няколко месеца? Нещо с понятията не се разбираме...
  —цитат от коментар 12 на ju.li


  Целта е зависимост, живот на заем. Който има ваксина - живее. Така се прекъсва причинно-следствената връзка и след време никой няма да знае дали ваксините са нужни или не, но ще са задължителни.

 65. 65 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 829 Неутрално

  "...Коронавирусните инфекции във Великобритания се увеличиха с 50%..."

  Обаче смъртността и тежко боледуващите - съвсем не толкова.

  Идеята на ваксините не е толкова за нищо на света да не се разболееш, а да имаш огромен шанс да оцелееш... Което явно се постига.

 66. 66 Профил на buggie
  buggie
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Кюрфишек е ваксината на Кюрвак ви казвам.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 915 Весело

  Руските антиваксърски тролове пак са налазили форума.Имам няколко въпроса към тях:Руската ваксина работи ли или и тя е фалшива?Целият съм в слух, ztc481059775
  —цитат от коментар 38 на Явор

  Подобна на другите.

  Защо в Русия наложиха задължително масово ваксиниране? Това фашизъм ли е?
  —цитат от коментар 38 на Явор

  Да.

  Вирус има ли?
  —цитат от коментар 38 на Явор

  Да.


  Доколкото разбирам и Вие не одборявате случващото се в Русия.
  Но одобрявате случващото се в ЕС и у нас. Така е, чуждият господар е лош, а нашият - добър.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Фат Ким
  Фат Ким
  Рейтинг: 507 Любопитно

  Курвак са успели да направят по нискоефективна ваксина от китайската на Синовак....... ОМГ

 72. 72 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Не, ти си обикновен идиот.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#69] от "probba":

  Не, аз мисля, че ваксините трябва да станат задължителни.

  Нека обобщим:

  Случващото в Русия е фашизъм. Вирус има, но Спутник е боклук като останалите ваксини.
  Путин не е много умен, след като се е ваксинирал с помия. Путин е хипохондрик, след като се плаши от един сопол.

 75. 75 Профил на ztc481059775
  ztc481059775
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Не, аз мисля, че ваксините трябва да станат задължителни.
  —цитат от коментар 74 на Явор


  Какво мислят плебеите, няма никакво значение.

  Просто ви тестват.

  Ваксините никога няма да станат задължителни поради милион причини.

 76. 76 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  Айдее, 350млн евра оттекоха в канала.
  Мистерия остава защо леля Уши настояваше най-напред да се платят на тия първо тоя кош с евра?
  Едва ли някога ще разберем, пък е и неудобно някак си да се пита.

 77. 77 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6989 Неутрално

  Всяка ваксина първоначално е приемана с недоверие. Няма нищо ново под слънцето.

 78. 78 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3037 Неутрално

  До коментар [#74] от "Явор":

  > Путин не е много ...

  Колега, какъв е тоя фетишизъм към имена Путини ?

  Ако това ще ви успокои, според мен 'Путин е много ...'

  Времето е чудесно, идете и се разходете навън, дишайте с пълна уста, пийте един джин с тоник, огледайте хубаво мацките които вече се обличат по оскъдно... че само 4-5 месеца ни делят от следващото заключване по мазетата.

  કટાક્ષ
 79. 79 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3037 Неутрално

  До коментар [#77] от "Роси":

  > Всяка ваксина първоначално е приемана с недоверие.

  Не че нещо, ама тия медицински изделия дето популярни напоследък официално ги наричат 'препарат'...

  કટાક્ષ
 80. 80 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 915 Неутрално

  До коментар [#69] от "probba":Не, аз мисля, че ваксините трябва да станат задължителни

  Нека обобщим:Случващото в Русия е фашизъм. Вирус има, но Спутник е боклук като останалите ваксини.Путин не е много умен, след като се е ваксинирал с помия. Путин е хипохондрик, след като се плаши от един сопол.
  —цитат от коментар 74 на Явор


  Ваксините с/у Ковид са направени само за няколко месеца и тяхната употреба е разрешена по "спешност". Добре известно е от самото начало, че Ковид засяга тежко определени рискови групи. Точно преди година твърдяха - "всичките локдауни и мерки са да спасим рисковите групи. За останалите не е по-опасен от сезонния грип." Сега искат да принудят "доброволно" да се ваксинират точно тези не рискови групи с репресивни мерки - забрана за пътуване, работа, образование и т.н. А рисковите, които не работят и не водят активен живот - може и да не се ваксинират.

  Байдън, Меркел, Путин и другите хипохондрици-геронтократи от световния елит са в рисковите групи, те да си се ваксинират, карантинират, маскират, може и по една клизма да си направят.

 81. 81 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#67] от "ztc481059775":

  ВЪПРОС ЗА 100000000000000000000000000000000000000000000000.........ДОЛАРА

 82. 82 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#44] от "MilliVanilli":

  РАЗБИРА СЕ ,чЕ Е ФАшИЗЪМ ОТ АВСТРИЯ ФАшИЗМЪТ НИКОГА НЕ СИ Е ТРЪГВАЛ( И ТОМАС БЕРНХАРД НЕ ПРОПУСКА ДА ГО ОТБЕЛЕЖИ ВЪВ ВСИчКИТЕ СИ ТВОРБИ.)

 83. 83 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  До коментар [#12] от "ju.li":

  Те преди няколко месеца едни немци казаха че са пред откриването на лекарство, но след това всичко тотално заглъхна.

 84. 84 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#54] от "Pomak":

  КВО ТИ ПУКА ЗА ТЕХНИТЕ МИНУСИ ,ВАЖНОТО Е ДА МИСЛИш С ГЛАВАТА СИ.

 85. 85 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#47] от "Явор":

  МАЙНАТА И НА РУСИЯ,

 86. 86 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  До коментар [#23] от "padrino":

  Падрино, спри се малко.
  В самата статия си пише че ваксинираните дори и да се заразят го изкарват по леко, нонтова сигурно са тези 5% които визираш.

  Деугият проблем е, че вашите здравни власти директно си заявиха, че започват търговскинпреговори с Астра Зенека за разработването на ваксина която да предпазва от новите варианти. Което ще да означава че или лъжат, или ти нещо не си разбрал...

 87. 87 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 2015 Неутрално

  До коментар [#25] от "padrino":

  Качваш се на самолета за Австрия тогава...и като слезеш във виена ще те черпя шницел...

  О, тя Австрия юай не пуска британци да влизат на нейна територия, нкщо някой друг път...

  Съвсем междудругото то и из цяла европа всичко е отворено и то преди да отворят шри вас...

 88. 88 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 2015 Любопитно

  До коментар [#25] от "padrino":

  Ти май не живееш в Англия или бъркам...

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 2015 Любопитно

  До коментар [#53] от "MilliVanilli":

  Това не е задължително ваксиниране, това е решение на някакъв работодател... Да видим ще издържи ли в съд?

 91. 91 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4198 Неутрално

  До коментар [#88] от "mso011053684":

  Scotland тролчо 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿😁

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Фландрия се връща към нормалност, хаха тая дума в това изречение така, странно звучи!

 94. 94 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  До коментар [#23] от "padrino":
  Да, не се споменава и още нещо - наистина повечето заразени са неваксинирани, но почти половината от умрелите са ваксинирани, както срамежливо споменава ББС тук

  www.bbc.com/news/health-57441677.amp

  но повече никой не коментира.

 95. 95 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 829 Любопитно

  До коментар [#94] от "Хелиана":

  Защото групата на неваксинирани (в ОК) са вече само децата, тийнейджърите и младежите под 25 години - съгласи се, че ще е малко странно да има висока смъртност сред тях, независимо дало от Алфа, Бета, Гама или пък от Делта.

 96. 96 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  До коментар [#95] от "Kosta Delev":

  Съгласявам се. Просто да не набиват на хората в главите, че ваксините ги правят едва ли не безсмъртни. Или някой да ми го проповядва във форума. И ваксинираните продължават да се разболяват тежко и да умират от ковид.

 97. 97 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#2] от "crq15625101":
  правото да убиваш други хора като разнясяш зараза не е човешко право. социалната излоция е най-малкото наказание, което трябва да получат такива. забрана да ходят на работа и да си плащат лечението е добра идея свободата да не се ваксинираш въврви заедно със задтлжението да си носиш последствията от това. Във всички демократични законодателства има принудително лечение и изолация на болните от заразни инфекциозни заболявания и това не е фашистко а е въпрос на физическото оцеляване на всяко общество. 98. 98 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#94] от "Хелиана":

  По мое изследване, всички умрели във Великобритания за всички времена преди да умрат са пили вода! Водата е 100% смъртоносна течност, да се забрани!

 99. 99 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  До коментар [#54] от "Pomak":

  Стадото си блъска минуси редовно под нещо, което преди месец-два блъскаше плюсове и обратно. То нито може да помни дълго, нито може да мисли с главата си, а аутсорсва тези дейности на хора с влияние и обикновено скрити , не съвсем алтруистични намерения.

 100. 100 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#34] от "ztc481059775":

  убийци не са децата, а техните родители, които ги пуснаха да заразяват бабите си. има много такива случаи, което е житейска драма на самите семейства. недай да се гавриш с тях, защото те с право биха обвинили такива като теб, че са ги излъгали колко леко и безвредно ще преминат нещата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK