Мафиотският скандал в Турция: какво издава той за турската душевност?

Турско семейство гледа поредния видеоклип на Седат Пекер в Истанбул.

© Associated Press

Турско семейство гледа поредния видеоклип на Седат Пекер в Истанбул.Един мафиот разкрива мръсните тайни на турското правителство и видеата му в "Ютюб" стават сензация. Защо турците изпитват удоволствие от това "воайорство"? Какво издава успехът на Седат Пекер за турската душевност, обяснява "Дойче веле".


Видеозаписите, които мафиотът Седат Пекер публикува в социалните мрежи, държат цяла Турция под напрежение. До момента той е пуснал девет видеа в "Ютюб" и всяко едно става вирално, пораждайки шумни заглавия в медиите. В тях Пекер повдига ужасяващи обвинения срещу известни политици от управляващата партия и хора от близкото обкръжение на властта: твърди, че са замесени в убийства, изнасилвания, трафик на наркотици, злоупотреба със служебно положение и други криминални деяния.


Видеата на мафиота Пекер, които обикновено се появяват в неделя, докарват цяла Турция до екстаз. От началото на май досега няма друга тема, която да е предизвикала повече вълнения в Турция. Психиатърът Илкер Кючюкпарлак смята, че случаят "Пекер" разкрива важни черти от турската душевност. В интервю за ДВ той обяснява защо видеата на мафиота се гледат по близо 100 милиона пъти и какво точно привлича хората към този тип разкрития.


Телевизията и воайорският нагон
"Има едно състояние на духа, което бихме могли да наречем "порнографско". Интересуват ни въпроси като: какви разкрития се правят, кой е притиснат до стената, какво се случва зад затворените врати? С това се задоволява воайорски интерес - да можем да видим какво се е случило там, където нашият поглед иначе не прониква. Хората изпадат във възторг от многото имена на такива, които са "оцапани" - министри, бизнесмени и др. Пекер лепи на тези хора грозни прякори, обижда ги, заплашва ги. Затова в широки части от обществото навярно цари въодушевление от съдържанието на видеата. От всичко това може да се зароди даже симпатия към мафиота", казва Илкер Кючюкпарлак.


В крайна сметка, казва по-нататък психиатърът, се поражда един вид "емоционално задоволяване", от това, че хората съпреживяват нещо, което се е случило зад непроницаемите стени на "елитните среди". "Много телевизионни предавания, които хората в Турция гледат със страстен интерес, се базират именно на воайорски нагони. Такова е например риалити шоуто "Survivor". В него също редовно се появяват видеа с различни разкрития, което поражда огромна динамика, породена от задоволяването на воайорски нагласи и превръща предаването във феноменално телевизионно събитие. Мисля, че видеата на Седат Пекер създават същата динамика", казва психиатърът Илкер Кючюкпарлак.


Мафиотският скандал в Турция: какво издава той за турската душевност?

© Associated Press


Дали тази склонност към воайоризъм не е свързана с увреденото чувство на справедливост в обществото? "Тази личност доскоро се е изказвала в полза на правителството по разни митинги - от името на управляващите е заплашвал критиците на властта, че "ще се къпе в тяхната кръв". Разкритията на един инсайдер винаги имат тежки последици. Те са автентични, защото човек отвътре изважда на показ част от истината и същевременно признава своята собствена вина", обяснява Кючюкпарлак.


"Пекер умее да инструментализира емоциите"


Симпатията, която някои турци изпитват към Седат Пекер, може да се обясни по следния начин, казва той: "Пекер е добър оратор, той умее да инструментализира емоциите. Той е автентичен: показва ярост там, където е уместно, и се разчувства толкова, колкото е необходимо. Това е точно същата тактика, която използват и водачите на секти. Всичките им речи съдържат известна доза емоция, а съдържанията тогава избледняват." А на кои чувства залага Пекер в своите видеа?


"Пекер е ту гневен, ту развеселен, а понякога дори забавен. Демонстрира решителност. Понякога подчертава колко голямо е личното му страдание и влиза в ролята на жертва. След това отново го завладява гневът и т.н. - това имам предвид, когато казвам, че инструментализира емоциите. Той постоянно мени настроенията си - първо показва тъга и мъка, после изведнъж избухва така енергично в ярост и гняв, че никой не е в състояние да сметне Пекер за жертва или за човек, който е изгубил играта", казва психиатърът.

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  Ми то като у нас.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. 2 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  Пламен Георгиев, шеф на КПКОНПИ:
  „Делян Пеевски е или най-проверяваният и най-чистият човек в държавата,
  или има много добри адвокати и счетоводители", 14.06.2018 г.
  capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2018/06/14/3200054_plamen_georgiev_predpoloji_peevski_e/
  (Пламен Георгиев впоследствие стана известен като Пацо Терасата)

 3. 3 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 585 Весело

  Е, па тук си имаме Банкя-Шоу!

 4. 4 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3151 Весело

  До коментар [#2] от "Боян Баянов":

  "Делян Пеевски определено е демонизиран."
  "Аз не искам никой да бъде демонизиран в тази страна. Това чувство е непродуктивно, то не носи абсолютно нищо, то разпалва песимизъм, негативизъм сред хората, кара ги да бъдат нещастни. Това не е европейска политика. В Европа хората не се занимават с такива персонални атаки срещу който и да е."

 5. 5 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Изобщо не ни интересува, достатъчно си имаме у нас!

 6. Ам кат българската душевност, ориенталщина, нека гледаме как Вуте му е зле..

 7. 7 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 462 Любопитно

  До коментар [#4] от "xm...":
  Как пък да не ти повярвам....

 8. 8 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3343 Неутрално

  да, наистина "като у нас" както каза колегата Николай Колев в първия коментар

  оставам обаче с впечатлението, че статията омаловажава интереса към "скандала", приписва му всякакви други мотиви, но не и недоволството от властта, която вече не изглежда толкова страховита и непоклатима

  колкото до самия мафиот - надали е станал чак симпатичен на турците (знаят го що за твар е), просто сега, както е обиден на бившите си работодатели, вади напоказ всичко, за каквото се сети (навярно и послъгва) - а от това унижение на управниците на обикновените хора поне мъничко им олеква

  и, надявам се, дава време на турците да натрупат сили и кураж да изметат новосултана на бунището на историята

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 9. 9 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Абе мафиот, аматьор. Друго ди е мафията изградена на научни марксистко-ленински принципи, особенно частта за ръководната роля на комунистическата партия. Е питайте Дайнов или Костов, те са ги преподавали тия науки

 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1278 Весело

  Маскари са турците, знаех си аз, не може само наЩе да са келемета.

 11. 11 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  В България куцият разследващ граждани щеше да му се обади по телефончето без кирилица и щеше да му обясни, че семействот му ще го яде на тас кебап. И всико щеше да си е ОК.

 12. 12 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Едно видео няма дето този да не е в "космоса", т. е. на кокаин. Направо се е размазал и така е седнал пред камера. Личи му, а и няма как да не му личи. Прилича на Жоро Илиев и той беше нон стоп на кока.

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 13. 13 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  Хахаха комшиите бетер 'кат нас :))) Само не се разбра - техният опортюнист и той ли от Дубай предава .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 14. 14 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3259 Неутрално

  До коментар [#13] от "schwimmwagen":

  "Само не се разбра - техният опортюнист и той ли от Дубай предава "
  =============
  И той. Направо доказателство за родствената близост между турци и прабългари.

  Еретик
 15. 15 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Психиатърът май е за психодиспансера.

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 16. 16 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  Турците си обичат и уважават мафиотите kaто патриоти.. Мафиотите уж се борят за отечествените интереси със собствени методи там , където официалната държавна власт е безсилна.

 17. 17 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 884 Любопитно

  До коментар [#16] от "half truth":

  Само турците ли?

  “Много нещо се случи, много отмина. Индже не помнеше, нито искаше да помни. Но една скорошна случка беше се врязала дълбоко в паметта му: цяло село, като много други, беше минало под огън и под нож. Трупове из улиците, прясна димеща се кръв. И ето стар поп се повдига измежду гъсто напластените трупове на жени, мъже и деца. Лицето му е кърваво, на разкопчаната му гръд зее рана. Горят като въглени очите му, оглежда се като възкръснал, вдига ръка срещу Индже и вика:

  - Проклет да си! Проклет да си от Бога и от всички свети отци! Да не се стопиш след смъртта си! Желязото и камъните да се стопят, а не и ти! Да въздишаш и да трепериш на земята като Каина, да наследиш проказата на Геезия и бесилото на Юда! Анатема! Анатема! Анатема!
  Ножът, втъкнат в гърлото му, го доуби и го накара да замлъкне завинаги. Но и досега Индже вижда окървавеното му лице, горят го очите му, думите му го пронизват като ножове. И още чува клетвите му"2 (Йовков 1970: 251-277).“

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 18. 18 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Неутрално

  До коментар [#16] от "half truth":

  Турците си обичат и уважават мафиотите kaто патриоти..
  =====
  Естествено.....
  За мен, Абдуллах Чатлъ например е патриот.....
  А това че някои го наричат мафиот....си е техен проблем....

  Bukalemun
 19. 19 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Весело

  воайорство
  ======
  Пак се почувствах прост и изостанал.....
  Какво значи това?

  Bukalemun
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  До коментар [#17] от "Bullet":

  Индже войвода не е работил за империята. Той може да се сравнява евентуално с кюрдските войводи.

  В съвременна Турция мафията и държавата са ръка за ръка. И хората това го знаят, ама ги е страх, че без услугите на мафията, ще рухне държавата.
  Днес има три различни Турции. И вместо да се научат да живеят заедно, всяка от тях се опитва да се наложи на другите две. Мисия невъзможна, защото нито кюрдите, нито религиозните , нито светските няма как да бъдат претопени.

 22. 22 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5475 Весело
 23. 23 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  Псевдо султана едва ли ще прости подобни разкрития...
  Не бих искал да съм на мястото на автора на видеата..

 24. 24 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  Днес има три различни Турции. И вместо да се научат да живеят заедно, всяка от тях се опитва да се наложи на другите две. Мисия невъзможна, защото нито кюрдите, нито религиозните , нито светските няма как да бъдат претопени.
  До коментар [#21] от "half truth":

  Групата, която е на власт използва всички законни и незаконни средства за борба с другите две групи. Затова който и да е на власт има нужда от мафията. Преди Ердоган мафиотите бяха борци срещу ислямистите и кюрдски сепаратисти. Сега същата мафия се бори срещу светските турци и кюрдските сепаратисти.

 25. 25 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Неутрално

  До коментар [#16] от "half truth":

  А пък мога да дам още по шокираща новина от ретро хаберите на Седат Пекер.
  Ха да видим кой е бил преводач на срещата между Ердоан и Байдън...?
  На Мерве Кавакчъ, дъщерята.....

  Bukalemun
 26. 26 Профил на Dante
  Dante
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#9] от "blondofil":

  Успя да се изтриеш гъза с Костов...Поздравления

 27. 27 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#16] от "half truth":Турците си обичат и уважават мафиотите kaто патриоти.. =====Естествено.....За мен, Абдуллах Чатлъ например е патриот..... А това че някои го наричат мафиот....си е техен проблем....
  —цитат от коментар 18 на eti mehter

  Четеш ли бе о̀нбаши? Ердоганчо е мафиот и сте девета дупка на кавала..Стомахът ти е прилепнал за гърба бе домуз и ходиш с дрипав фес....Хихи...Да ти пратя ли малко зелени гущерчета бе кавал???Турция е банкрутирала,ислямска мафиотско-терористична кочина и Ердоганчо е АУТ..Разбра ли бе коклюш???

  shlshlshlshl
 28. 28 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#16] от "half truth":А пък мога да дам още по шокираща новина от ретро хаберите на Седат Пекер.Ха да видим кой е бил преводач на срещата между Ердоан и Байдън...?На Мерве Кавакчъ, дъщерята.....
  —цитат от коментар 25 на eti mehter
  """"В съвременна Турция мафията и държавата са ръка за ръка. И хората това го знаят, ама ги е страх, че без услугите на мафията, ще рухне държавата.
  Днес има три различни Турции. """""""

  shlshlshlshl
 29. 29 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#16] от "half truth":А пък мога да дам още по шокираща новина от ретро хаберите на Седат Пекер.Ха да видим кой е бил преводач на срещата между Ердоан и Байдън...?На Мерве Кавакчъ, дъщерята.....
  —цитат от коментар 25 на eti mehter


  https://www.bobiler.org/monte/preview/48314/bobiler.gif

  shlshlshlshl
 30. 30 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2529 Неутрално
 31. 31 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  До коментар [#19] от "eti mehter":

  Така си е,добре ,че си признаваш...https://www.youtube.com/watch?v=v9S4W1CDMMY&t=11s

  shlshlshlshl
 32. 32 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2529 Неутрално
 33. 33 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  воайорство======Пак се почувствах прост и изостанал.....Какво значи това?
  —цитат от коментар 19 на eti mehter


  Значи,че си такъв!!!!!!!!!!

  shlshlshlshl
 34. 34 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  Памперсите и управляващите трябва да се сменят често.
  По една и съща причина.

 35. 35 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  До коментар [#25] от "eti mehter":

  Оставете на Мервето дъщерята. Как така въоръжен нападател успя да влезе в офиса на про кюрдската партия? На видеото се вижда как спокойно си влиза в сградата, необезпокояван от многобройните униформени и цивилни полицаи пред сградата. Професионалист с голяма чанта с оръжие и ръкавици посред лято, ама на полицията изобщо не и е подозрителен и го пропуска.

  Как стават тия работи??

 36. 36 Профил на anona
  anona
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Същи като нас, само дето патреотите се пънат за пред камерите, а зад тях се гушкат с родата на югоизток.

 37. 37 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Неутрално

  До коментар [#35] от "half truth":

  Да, но Ердо смъмри деянието....

  Bukalemun
 38. 38 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  До коментар [#37] от "eti mehter":

  Полицаите пред офиса на кюрдите постоянно са спирали за проверка обикновените граждани, ако се опитат да влязат вътре. Затова про кюрдската партия много пъти е искала държавата да си прибере купоите. МВР обаче отказвало под претекст че пазели офиса от “възмутени граждани”. Не пускат гражданите да влязат, но пускат убиеца. Такова двуличие.

 39. 39 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Неутрално

  До коментар [#35] от "half truth":

  Оставете на Мервето дъщерята.
  ======+
  И защо.....?
  Това е баш дамар новината.....
  Нека и Пекер я оповести..... :)....
  Ще му стиска ли....?
  Нека си спомним ония срамни години....

  https://youtu.be/gvT2QMpjQeQ

  Bukalemun
 40. 40 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 508 Неутрално

  До коментар [#39] от "eti mehter":

  128

 41. 41 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  До коментар [#37] от "eti mehter":

  Мафиот влязал в партийния офис, необезпокояван от полицията и прострелял с 6 куршума момиче, което си седяло на бюрото. За такива сплашвания на опозицията говори и Седат Пекер. Голямо геройство е това.

 42. 42 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Любопитно

  До коментар [#38] от "half truth":

  Ааааа.....за двуличия ли почнахме да си приказваме.....?
  Ето ти още едно двуличие....много по нашумяло и актуално....
  Къде са западните медии да го отразят.....?
  Хайде DW..... Материала е супер журналистически.....
  Вече почти от година насам кюрдските майки и бащи плачат задето HDP им отвлича децата.....за да ги причисли към редиците на ПКК....

  https://youtu.be/L2XhO2g1jzU

  Bukalemun
 43. 43 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Неутрално

  До коментар [#41] от "half truth":

  За такива сплашвания на опозицията говори и Седат Пекер.
  ======
  През 70те,80те и 90 години на миналия век.....подобни неща в Турция бяха ежедневие.....
  Май свикнахте при управлението на Ердо да броите единия ите случаи.....и да правите от слона муха....

  Bukalemun
 44. 44 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 884 Весело

  До коментар [#21] от "half truth":

  Писах за катарзиса в душата на кръволака, ти за служебната му характеристика ми говориш.
  Но като отвори дума, точно империята внася черкезите и друга паплач, практикували свободните професии, които карали живите да предпочитат смъртта.

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 45. 45 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Любопитно

  До коментар [#41] от "half truth":

  необезпокояван от полицията
  ======
  Спипаха го..... Видя ли....!?
  Ако властта имаше пръст в тая работа....до момента отдавна щеше да е избягал.....както в... "добрите стари светски времена"....

  Bukalemun
 46. 46 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Весело

  До коментар [#44] от "Bullet":

  Писах за катарзиса в душата
  ======
  Не ти ли отговаря, а....?.... 😝.....
  Аз да ти отговоря, искаш ли...?

  Bukalemun
 47. 47 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Неутрално

  Видеозаписите, които мафиотът Седат Пекер публикува в социалните мрежи, държат цяла Турция под напрежение
  ======
  Нищо подобно.....
  Напрежение няма.....
  Преди всичко има един вид мерак.....
  Новото в тоя начин на свобода на словото е.....монолозите на един 'мафиот'...от далечен обсег....извън държавата.....
  Първите му видеа предизвикаха интерес, но той вече постепенно спада.....
  За това има вина и самия Пекер.....
  Просто си личи че човека няма достатъчния хъс за тая работа.

  Bukalemun
 48. 48 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#1] от "Николай Колев":

  Турският "череп".

 49. 49 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1784 Весело

  Маскари са турците, знаех си аз, не може само наЩе да са келемета.
  —цитат от коментар 10 на 442


  Е, остава и да си признаеш, че си фен на турските сериали.

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 50. 50 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1701 Весело

  Писах за катарзиса в душата на кръволака, ти за служебната му характеристика ми говориш.
  До коментар [#44] от "Bullet":

  Извинявайте. Аз понеже си мисля, че наблягат на душевната характеристика на мафиотите, само за да ни отклонят от служебната.

  Във съвременна Турция мафията все още има идеализирано героизирано лице. Българската мафия няма такова. Някой който е гледал и може да сравни българския мафиотски сериал “Под прикритие” и турския “Долината на вълците” би ме разбрал.
  Мой познат поклонник на турския сериал беше силно разочарован от българския. Ами тя, казва, българската мафия няма никакъв “racon”. Само псуват и стрелят. Racon е това идеализирано лице на мафията. Много сложно за обяснение.

 51. 51 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1701 Весело

  Първите му видеа предизвикаха интерес, но той вече постепенно спада.....
  До коментар [#47] от "eti mehter":

  Не лъжете. Спада само подкрепата за Ердоган. В момента е около 27%. Проблема е, че тези които се разочароваха от Ердоган, не минаха към опозицията. Останаха колебаещи се. В Турция никога не е имало толкова много колебаещи се. Всеки трети! Това според най-достоверната анкетна фирма Конда. Каза го Бекир Агърдър.

 52. 52 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Весело

  До коментар [#50] от "half truth":

  Аз понеже си мисля, че наблягат на душевната характеристика на мафиотите, само за да ни отклонят от служебната
  =======
  Хи хи.....лъжеца вика... "не лъжете"..... 😁
  При хунтата на К. Еврен ги ползвахте най много.....
  Чашата на държавния терор бе до такава степен напълнена, че в един прекрасен ноемврйски ден на 1996 година.....преля след като един камион блъсна една кола пълна с мафиоти.....
  Днес....чрез един Седат Пекер ли ще баламосвате народа....?
  Читателите на Дневник може.но в Анадола всеки знае чии ръце в чии джобове бяха на времето....

  Bukalemun
 53. 53 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Любопитно

  До коментар [#50] от "half truth":

  Racon е това идеализирано лице на мафията. Много сложно за обяснение.
  =======
  Снощи цяла нощ се опитвах да го обесня, но и аз не успях.....
  Ще си го кажа направо....пак е виновна DW.....
  Все едно пускат на тукашния читател, 29 ия епизод от 30 епизоден сериал.
  Защо не почнат от началото...?
  Няма да е полит коректно....затова.....
  Убийците на Угур Мумджу и Четин Емеч са ония които обучиха и тоя симшатяга.....дето сега пуска бол бол видеа.....
  А поръчителя кой беше.... Да кажа ли.....?
  Няма да кажа..... Нека го каже DW.....!
  Ама къдееее.....у арабина бял г@з....!

  Bukalemun
 54. 54 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  До коментар [#52] от "eti mehter":

  За да ме разберат читателите на Дневник, бих им напомнила, че сериалът за българската мафия “Под прикритие” е направен с помощта на специалисти от БОП (отдел за борба с организираната престъпност).Реалистичен е. А сериалът за турската мафия “Долината на вълците” е направен с помощта на... “Йордан Йовков”😁.
  Колкото и да твърдим, че сериалите са глупави и само за глупаците, абсулютен факт е, че именно те формират националното отношение - душевност, както някои се майтапят тука.

 55. 55 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  Видеозаписите, които мафиотът Седат Пекер публикува в социалните мрежи, държат цяла Турция под напрежение======Нищо подобно.....Напрежение няма..... Преди всичко има един вид мерак.....Новото в тоя начин на свобода на словото е.....монолозите на един 'мафиот'...от далечен обсег....извън държавата.....Първите му видеа предизвикаха интерес, но той вече постепенно спада.....За това има вина и самия Пекер.....Просто си личи че човека няма достатъчния хъс за тая работа.
  —цитат от коментар 47 на eti mehter


  Кого баламосваш бе едноок балък??Цял свят вижда,че Турция е прогнила мафиотска държавица от ислямски тип и банкрутирала до основи!!Всичко е сринато до основи и Ердоганчо е политически труп!Мафиотът Пекер го следи цяла Турция,защото е свързано с мафиотско-терористичното пропаднало управление на Ердоганчо!!!Миленчооо,скрий се под дюшека бе рязана карабина,стана за смях!!!Хихи!!!

  shlshlshlshl
 56. 56 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Весело

  До коментар [#51] от "half truth":

  е около 27%.
  =======
  Бреееей....
  С шублер ли ги мерите тия проценти, бре.....?
  Между другото от няколко дни, Ердо е тук до мен в Анталия.....
  Само на 50 километра....
  Каза че в най близко бъдеще ще превърне града в.... "световен център на гео политически дебати и дискусии....на видни международни политици"....
  Ети ще е в епицентъра на извора.... :)
  Ходри мейдан..... 👈
  Това да се чувааааа......!!!!!

  Bukalemun
 57. 57 Профил на Turk
  Turk
  Рейтинг: 315 Весело

  До коментар [#56] от "eti mehter":

  Защо премълчаваш, какво още е казал Ердо в Анталия, а ?
  Ето :
  "Не получихме подкрепата, която очаквахме от международната общност в усилията ни за дестабилизиране на Сирия."
  :)
  Голям майтап...

  Turk
 58. 58 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Весело

  До коментар [#57] от "Turk":

  Това кой го каза.... Halk TV ли....?

  Bukalemun
 59. 59 Профил на Turk
  Turk
  Рейтинг: 315 Весело
 60. 60 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6204 Неутрално

  Душевността там, се изпуска безшумно, че иначе звучи повиквателно.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 61. 61 Профил на pixel
  pixel
  Рейтинг: 750 Неутрално

  :Това кой го каза.... Halk TV ли....?
  —цитат от коментар 58 на eti mehter

  Eрдоган и много други изказвания направи ,после се обърна на 180 градуса
  и отрече , примери много ,
  архивите не прощават , всичко се записва ,
  https://www.youtube.com/watch?v=VaCgFsvXEhU&t=368s

  тука са събрани

 62. 62 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Неутрално

  До коментар [#61] от "pixel":

  Е добре де.... Видя ли в коментар 59,материала....
  Дори статията казва че е езикова грешка, а тюрка се прави на уюз.....

  Bukalemun
 63. 63 Профил на pixel
  pixel
  Рейтинг: 750 Неутрално

  До коментар [#62] от "eti mehter":

  там неволно е направил грешка , която умело се използвува
  от опозицията ,

 64. 64 Профил на zocho1
  zocho1
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  "До момента той е пуснал девет видеа в "Ютюб" и всяко едно става вирално..."
  Дочакахме и прекрасната българска дума "вирално"!
  Ама ако кажем "заразително", ще изглеждаме много прости...

 65. 65 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3512 Неутрално

  До коментар [#63] от "pixel":

  А ище.....гова имам предвид....
  " Тюрка" обаче го раздава гьотере.....

  Bukalemun
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK