Московски таблоид описа българи като "нехора" в репортаж "как в София надига глава нацизмът"

Сувенири от събора на русофилите край язовир "Копринка".

© Николай Дойчинов

Сувенири от събора на русофилите край язовир "Копринка".Популярният руски таблоид "Комсомолская правда" публикува днес обширен репортаж от България, пълен с манипулации, лъжи и обидни квалификации за български граждани. "Как превръщат България в страна на професионални русофоби" е написан от Дария Асламова, като в подзаглавие се обяснява, че "Специалният ни кореспондент отиде при братушките, за да види със собствените си очи как в София надига глава нацизмът".


Текстът започва с описание на демонстрация срещу САЩ и НАТО пред американското посолство, където "вярно, че има не повече от 20 души, но полицаите са в пъти повече". Илюстрация дали наистина има поне 40 полицаи няма. Такива не се виждат и от приложеното видео на акцията, дело на две крайно леви и проруски организации - Движение "23 септември" и Оплот "България", чийто знамена и знаци се виждат сред плакатите.


Първата структура, избрала за име датата на избухване на Септемврийското въстание, се декларира като приела "марксистко-ленинската теория и изучава натрупващия се нов исторически опит на революционните и съпротивителните движения по света. Ние виждаме своята най-непосредствена задача в това да работим за изграждане на приемствена революционна организация". Втората е фактически местно поделение на организация на сепаратистите от Донбас, а и записи от дейността ѝ редовно се публикуват на видео канала Donbass News в YouTube. Активистите ѝ често развяват знамето на самообявилата се Донецка народна република на територията на Украйна.
Асламова описва България като територия, през която НАТО минава и прави каквото си иска и цитира "моят сръбски приятел Альоша Миленкович, известен журналист и познавач на балканската история" да казва, че в Сърбия имали израз "българска политика", т.е. постоянно страстно присъединяване към победителя, политика на забит в гърба нож". "Ако утре балансът в света се промени и НАТО претърпи поражение, още през нощта по улиците на София ще има многохилядни демонстрации на българи, викащи, че насила са ги вкарали в НАТО", допълва сърбинът. В статията не пише, че той е кореспондент на китайската държавна телевизия CGTN.


Следват описания как в баровете в София вече не сервирали ракия, защото не е модно, а келнер обяснявал, че днес ракия пиели само в селските кафенета.


Думите "Русия е прекрасна страна, много обичаме руснаците", които казвал средностатистическият българин, всъщност били пълно лицемерие, защото руснаците за него са просто туристи, т.е. пари, обяснява авторката и дава пример как катастрофално се провалят на избори всички русофилски партии.


Следват обяснения от Велиана Христова, журналистка от "Дума": "Защото виня руснаците, не искате нищо да правите и това ме вбесява! САЩ са навсякъде, а къде е Русия? "Америка за България" прави проекти в училищата ни, подготвя учители, работи с образователното министерство и това е фактически паралелна образователна система! Младото поколение не се интересува кое е истина и кое - не. Знаят само, че нашите партизани са били терористи и че комунизмът в България е признат за престъпен режим".


Това "Комсомолская правда" обобщава, че така "ще се появи девствена откъм познание територия, в която, подобна на Запада, само 17% знаят какво е Втората световна война".


Друго описание, което читателите в Русия научават е, че "България е страна на професионални русофоби, живеещи от западни грантове", макар много от тях да били учили в СССР и до днес прекрасно да говорят руски.


Дария Асламова получава разяснение на ситуацията и от Петьо Блъсков, главен редактор на в."Труд": "Това е стремеж да се подмазват на новите ни приятели. Тези борци много искат американските другари да ги потупат по рамото и да им кажат "Браво!". А има и платени пропагандисти-агитатори, които търсят как да компрометират Русия на българска земя." След което дава и пример за "главният по събаряне на паметници - Иво Инджев, отличен съветски кадър".


Авторката описва неуспешния си опит по телефона да вземе интервю с Инджев с думите "от другата страна се чу съскане като от змия".


Но пък интервю ѝ дава Борис Цветков, ръководител на Антифашисткото движение в България, за когото тук живеят деца и внуци на фашисти, техни наследници, чакащи реванш, а най-яркият пример е т.нар. Луков марш.


За това, че партизаните са смятани за национални предатели "разгорещено говори" Искра Баева - "уважаван професор по история от Софийския университет, кръстена в чест на вестника на Ленин". Тя твърди, че "младото поколение се възпитава в изключително русофобска образователна система, а програмата е променена така, че да не се пише нищо добро за Русия след Втората световна война и как през 1944 г. в страната ни били дошли съветски ботуши и щикове, а най-лошото е, че окупационните войски донесли комунизъм", продължава Баева.


Разговорът преминава към въпрос на журналистката "Но учениците знаят, че Русия е спасила българите от турско иго и им е подарила държавност?".


"Пишат, че Русия е имперска сила, която е искала да завладее България и е освободила българите, само за да достигне Проливите", отвръща Баева. Оказва се, че сме "откраднали" територия от България, макар че не е ясно как се краде територия от държава, която не е била още на картата, допълва Дария Асламова.


Тя споделя шока си от гледката как се продават сувенири с нацистка символика до "Александър Невски", както и как на храма преди било "красиво написано, че е въздигнат със средства на българския народ в знак на признателност към руския народ за освобождението". Сега текстът бил "В знак на памет за хилядите руски, български, украински, молдавски, финландски и румънски воини, паднали през 1877-1878 г." От снимките ясно се вижда, че първото е мраморен надпис до входа, поставен през 1924 г. (и намиращ още там на български и руски език), а второто е малка информационна табела.


Припомнено и как "достойно отговори" на тази тема патриах Кирил в София в скандалния край на посещението си в България: "Ние сме за историчческата истина, а сме я завоювали с кръвта си".


Авторката възкликва: "Какво е това! Държавите България, Украйна, Молдавия, Финландия тогава не са съществували! Освобождавани са българските земи именно от Руската империя, платила свободата на българите не само с руска кръв, но и с немислимата за онова време сума от 1 милиард и 100 милиона златни рубли - двегодишният бюджет на страната за 1878 г. Българските власти не само са сменили табелката. Започнали са пропаганда за прекръстването на църквата."


Без да се споменава и дума, че храмът вече е носел името на светите братя Кирил и Методий, когато България е воювала с Русия в Първата световна война, авторката разговаря с Горан Благоев, който обяснява защо подкрепя инициатива да се върне това име на най-представителния български храм. "Гледам го и ми се повдига от отвращение. Господи, заради кого сме погубили нашите предци?!", отново възкликва авторката.


Още един историк - Дарина Григорова, обяснява, че Западът се върнал към езика на студената война и това е опит да се пренапише историята - и да се забрави за Победата - от страна на победените, търсещи реванш. "По отношение на паметниците България засега държи отбраната", допълва Григорова. Тя смята, че все пак имало надежда, защото сред младежите "само 5 мислят и четат, но ги има", а във всеки български храм свещениците споменавали Царя Освободител и падналите воини за вярата и Отечеството".


Руската журналистка е приложила като илюстрация една от скулптурните композиции от Паметника на съветската армия, но със следния текст: "Паметник на срещата между руските и българските войници през 1944 г. Днес съветските воини са обявени в България за окупатори".


Асламова дава пример за български "шедьоври на самоунищожението" като например този, че "български нехора с еднакъв ентусиазъм се борят не само за събарянето на съветски паметници, но и за издигането на нови - на своите западни "приятели". Преди няколко години те издигнаха паметник на 314 американски летци, загинали при варварските бомбардировки на София. Паметникът предвидливо е вдигнат на територията на американското посолство, за да не ги залеят с лайна. Впрочем, проучвания установиха, че младите българи са уверени, че София е била бомбардирана от... руснаците!"


Какво е това проучване, къде, кога и от кого е правено - няма подробности. Данните на авторката за загиналите американски летци са много далеч от реалността. Паметникът не е на територията на посолството, а пред него. И вече беше залят с боя - през 2014 г. след митинг на "Атака" и пламенна реч на депутатката Магдалена Ташева. Той е платен с дарение от Стародавната и почитаема масачузетска артилерийска рота.


Според позиция на организация на потомци на български офицери от царската армия няма нищо необичайно в този паметник, защото "Всеки военнослужещ, загинал под знамето си, независимо от коя страна на фронта се е сражавал, има право на достойна памет. Мъртвият не ни е враг и отдаването на почит към загиналите е въпрос на цивилизованост, част от моралния кодекс на всеки офицер." Даден е и пример как в гробища край Тутракан и Добрич са положени останките на сражавали се и от двете страни по време на Първата световна война.

Коментари (296)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на sanvito
  sanvito
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Най-голямото зло е дошло от Русия, всички ватинки вън от България,

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3936 Весело

  " днес обширен репортаж от България, пълен с манипулации, лъжи и обидни квалификации за български граждани. "Как превръщат България в страна на професионални русофоби" е написан от Дария Асламова, като в подзаглавие се обяснява, че "Специалният ни кореспондент отиде при братушките, за да види със собствените си очи как в София надига глава нацизмът""

  Радетелят на Кремъл - бай Тошовия, вече не е на власт и в Русия изпаднаха в потрес ! Ами сега какво става с регулярния данък Москва и откъде милиарди за техните бездънни джобове, които " евроатлантикът " така щедро им подаряваше доскоро ? 😂😂👍

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3936 Весело

  " Руската журналистка е приложила като илюстрация една от скулптурните композиции от Паметника на Съветската армия, но със следния текст: "Паметник на срещата между руските и българските войници през 1944 г. Днес съветските воини са обявени в България за окупатори"."

  Единственият проблем на този паметник е, че все още никой не го е изринал от мястото му ! И виждаме резултата......

 7. 7 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  вече и пропагандата на разорената "империя" е бездарна. още да говорят как кирилицата е писана в македония и да чакат ❤💘

 8. 8 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2073 Неутрално

  Четох до "ракията не е модна" 😀😀😀

  Това е възможно най - бруталната лъжа която съществува.

 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3936 Весело

  " Асламова описва България като територия, през която НАТО минава и прави каквото си иска "

  Ако на мястото на НАТО сложите руските килъри, пардон туристи от ГРУ, всичко друго си е съвсем на мястото !

 10. 10 Профил на georgebigster
  georgebigster
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Прочетох им цялата статия. Болшинството е евтина пропаганда за местна (тамошна) употреба против лошия Запад и как Българите били ги наричали братушки, ама вече били нацисти и ги псували. Даже се консултирали с някакъв "авторитетен" сръбски журналист, който не пропуснал на свой ред да се изхрачи на Българския народ, защото в сърбия (с малко с) имали поговорка, че България винаги забива нож в гърба и се обръщала винаги накъдето духа вятъра...

  Единственото нещо, което е вярна от цялата им партенка е, че България е бедна и пълна с цигани, но от позицията на Русия, която има минимална заплата два пъти по-малка от Българската е малко иронично да пишеш, каквито и да е подигравки по адрес на България. Да не говорим ,че корупцията в България до голяма степен е продиктувана от 'бизнес' отношения идващи от Русия. Давам пример - Лукоил, Марешки, Газпром, ВнешТорговБанк (БТК, Виваком и т.н.) ....

  Целта на тая статия е чисто и просто да каже на обикновения облъчен руснак - ВИЖТЕ ГИ и тея ни предадоха, като украинците! И тея са "фашисти" , както обичат да епитетстват комунистите към всеки който не е съгласен с тях.

 11. 11 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4623 Весело

  Коментара от РУСНАК под оргиналната статия е красноречив :

  Большевистские людоеды Ленин, Троцкий и Сталин никакого отношения к Российскому Императору, освободившему болгар от османского ига, не имеют! Больше того, большевики зверски убили невинных, несовершеннолетних внучат этого Императора. Так что ни у болгар, ни тем более у Русских людей, советская власть не должна вызывать какого-то там трепетного восторга! С какой стати вообще?

  😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 12. 12 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  .........как катастрофално се провалят на избори всички русофилски партии."За вас това може да е болка но за българите е радост.

 13. 13 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Това не се чете, ама за да има нацизъм (има напредък щом не са написали фашизъм), трябва да има нацистка партия, в задачата се пита коя е тя?

 14. 14 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Русия изпаднаха в потрес !
  —цитат от коментар 5 на samoedin


  "Комсомолская правда" е яростен критикар на Путин
  и твърдо защитава Альоша Навални.

  До коментар [#5] от "samoedin":

 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3936 Неутрално

  " цитира "моят сръбски приятел Альоша Миленкович, известен журналист и познавач на балканската история" да казва, че в Сърбия имали израз "българска политика", т.е. постоянно страстно присъединяване към победителя, политика на забит в гърба нож". "

  Някой в този форум, малко по - запознат с историята ни, може ли да ни припомни кой ни нападна веднага след Съединението и ни удари нож в гърба ?

 16. 16 Профил на aha
  aha
  Рейтинг: 468 Весело

  Весела и закачлива статийк пълна с благодарски писания за българските русолюби! Не знам защо трябва да се набъркват хамериканците само. На тях им е през крив макарон случващото се в България, до такава степен че са изпратили кюрдка за посланик. Но съобщението сигурно идва по вектора Магнитски, че той здраво попари руските бизнес интереси и техните свински измерения. Младото поколение не е достатъчно облъчено въпреки неистовите усилия на телевизии и радиостанции, пълни с любов към истинската матюшка на журналистите...

 17. 17 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  Това е статия за руска, не българска публика.

  На руските власти им е изгодно да убеждават руснаците, че целият свят ги мрази - и само Путин, Православието и Атомната Бомба ги пазят от хиените.
  А че децата и парите на Защитниците са в чужбина - това е дребна подробност. Подробност е и това, че доскоро дружелюбни съседи като украинци и грузинци вече определено не са такива.

  Но това е някак очевидно. За мен тъжното в тази статия е, че руската авторка дори не си представя, че някой може да не мрази руснаците, но да е силно враждебен към Путин и политиката му. Такова пълно самоидентифициране с Държавата е много тъжно. По човешки тъжно. Жалко.

 18. 18 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3419 Весело

  Бая опорки оплетени... Таман нацитата да се потупат в гърдите, че Русия ги критикува, и изведнъж следва хулене по "Америка за България", което им е така присъщо...Някакъв тюрлю-гювеч, който май не ми се чете...
  —цитат от коментар 1 на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ


  Ами това става когато ТЕНГЬО - пардон ДЕНГИ НЕТ

  Когато ДЕНГИТЕ стигат само за 10-15 ЕВТИНИ СТАТИСТИ

  и за БЕЗДАРНО АНТРЕФИЛЕ от още ПО-БЕЗДАРНА дописница

  Най-хубавото в случая е че ТЕНГЬО - пардон ДЕНГИ още по-няма да има

  ха-хаааааа

 19. 19 Профил на AK
  AK
  Рейтинг: 149 Неутрално

  Тия да не ни готвят окупация?
  Така обвиниха и украинците преди окупациятя на Крим.

 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3936 Весело

  До коментар [#14] от "hrx16647690":

  " Комсомолская правда" е яростен критикар на Путин
  и твърдо защитава Альоша Навални."

  В Русия яростни критици на президента липсват ! Не за друго, но всеки си има своите заболявания - я инсулт, я инфаркт, изобщо живота е твърде кратък, за да може човек да се занимава с подобни нежелани активности ..... А в краен случай я и някоя нарушена обмяна на веществата !

 21. 21 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  Руснаците трябва да назначат журналист да следи само изявите на Рашков. Освен нехора щяха да се съсредоточат и на канибализма сред българите. За 144 гоини история на България, Рашков за пръв път използва канибализма за политически цели. След най-кървавият атентат в света до края на 20 век, комунистите пишат нова история.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  Путинската пропаганда подгрява справедливия гняв на "двойните освободители" към неблагодарния българин, който не си праща децата да учат в Архангелск, Воркута или Пиздецк на Амур, а поглежда все към Виена, Лондон или (о, Ужас!) омразната Америка; който не се натиска за Лада, а предпочита нещо по-неруско; който не ходи да сече тайга за преводни рубли, а предпочита да бере маслини в Испания за евро, и т.н.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на saz391051887
  saz391051887
  Рейтинг: 215 Неутрално

  тези хора още не са осъзнали, че 89-та година се случи и минаха повече от 30 години вече. а изненадващото е, че и в българия има кой да им приглася.

 24. 24 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3419 Любопитно
  Ами това става когато ТЕНГЬО - пардон ДЕНГИ НЕТ

  Когато ДЕНГИТЕ стигат само за 10-15 ЕВТИНИ СТАТИСТИ
  —цитат от коментар 18 на Hawaii


  В руския език думата за пари - ДЕНГИ е думата за пари

  на ЗЛАТНАТА ОРГА на ЧИНГИЗ - ТЕНГЬО !!!!!!!!!

  За какво говорим изобщо !!!!

 25. 25 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 744 Неутрално

  "Друго описание, което читателите в Русия научават е, че "България е страна на професионални русофоби, живеещи от западни грантове"

  Моето скромно мнение е, че агресивната руска пропаганда произвежда повече русофоби от "западните грантове"

 26. 26 Профил на arrogantbastard
  arrogantbastard
  Рейтинг: 94 Весело

  Вестник "Комсомолска истина" - ми то си е оксиморон отсекъде - млади кумундета и истина!

  Ain't no thing like me, except me!
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3633 Неутрално

  Най-нацистката страна да нарича други "нацисти".
  Смешна работа. Дания ги преби с 4:1, китайците ги изпревариха на Марс...
  Остана им само да плюят по малка и добронамерена България, защото знаят кого са си назначили за президент.

  п.п. Махнете проклетия Монумент на окупационната Червена армия (МОЧА).
  Или вдигнете до цар Петър Първи с коня паметник на генерал Колев.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 29. 29 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2068 Весело

  Бе вие не пускате руски опозиционни партии да участват във вашите избори а сте се загрижили,че вашите си русофилски партии се проваляли в изборите за българските избори.

 30. 30 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  [quote#24:"Hawaii"][/quote]

  Е, в интерес на истината и българската дума "пари" - като монети, не като изпарения - е от турски произход.

 31. 31 Профил на xkz38522096
  xkz38522096
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Прекрасно!
  Още такива статии искам, дано най-накрая им уври на руската сволач, че са нежелани тука.
  Да идват като туристи, да оставят пари (доколкото ги имат де) и да се пръждосват към родната гавань!!!!
  Оле!

 32. 32 Профил на Гошко Мастичката
  Гошко Мастичката
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Като е тръгнала госпожата така " напоително" да " информира", примерно може да спомене и защо. Защо примерно уважавам Удроу Уилсън. Защо като чуя Варна, първата ми мисъл не е морето, обстрела който идва от там. Архивите....?! Златният резерв...!? Избитата интелигенция...!? И още много....
  И моля никой носещ/ носил каскет/рубашка и идващ от североизток да не ме нарича братушка - искрено се обиждам!

  Ще ви изрием...
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на БОНГО
  БОНГО
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Дарья Асламова има няколко такива статии за България в "Комсомолска правда" за последните 15 години - трогателно повтарящи се. Като прочетеш една, все едно си прочел всичките пет или шест. Нищо ново.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 36. 36 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 271 Неутрално

  Между другото, в момента в Русия има ли комсомолска организация с вестник, макар и таблоид.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на pmp41600418
  pmp41600418
  Рейтинг: 77 Весело

  Кой изобщо му пука за тая азиатска губерня рОссия... само проcтитутки, мутри и алкохолици. Отдавна един евреин и един грузниец са лоботомирали де що мърда в тази пустош.

 39. 39 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  По този начин рашките са се изразявали за българите и през ПСВ и ВСВ. Това с нацизма им е оправдание да нахлуят в Грузия през 2008-ма и в Украйна през 2014-та. Единствения отговор на подобни неща е изгонване на пасоля, затваряне на амбасадата и интеграция в НАТО. Добър повод да пришпорим и скопските микимауси да вземат равнис по нашата позиция. Все пак, и те са в НАТО.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 40. 40 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  Прекрасно!Още такива статии искам, дано най-накрая им уври на руската сволач, че са нежелани тука.Да идват като туристи, да оставят пари (доколкото ги имат де) и да се пръждосват към родната гавань!!!!Оле!
  —цитат от коментар 31 на xkz38522096


  и една зелена сделка и са дотам. да си се къпят в нафта и газ до 101. 10 милиарда на година все ще намерим, за какво да си ги харчим

 41. 41 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  До коментар [#5] от "samoedin":

  Радетелят с юмручето си седи през цялото време, няма страшно.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 42. 42 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 606 Неутрално

  Пропагандонската статия на проститутката Дария Асламова е пример за това, каква каша е в главата на путиноидите.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 43. 43 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3633 Неутрално

  Мисирките от 112-то място място превели "актуална" статия от медия на държава със 148-мо място!
  Ашколсун, афферим, машалла...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 44. 44 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  Според московската хунта сме нехора, според Рашков - бивши хора. Открийте разликите.

 45. 45 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  Цялата "статия" е долнопробен рашистки пасквил в най-добрите московски традиции - а цитирания шумадийски експерт е доказателство, защо трябва да има вето и за Белград. Крайно време е сервите да усетят още болка и страдание, както и да се сбъдне мечтата им - да се съберат под една круша, и то без да се бутат.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 46. 46 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  Нямам нищо против паметниците на съветската армия и на американците да бъдат един и същ брои и еднакви като размери.
  Да си сложат там една плоча с размерите на врата пред руското посолство и всичко друго да се маха.

 47. 47 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1661 Любопитно

  "Даден е и пример как в гробища край Тутракан и Добрич са положени останките на сражавали се и от двете страни по време на Първата световна война."

  Какъв тарикатски евемизъм - очевидно става въпрос за руските войски нападнали България през 1915 г...

 48. 48 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6043 Весело

  Надменното отношение на върхушката на тази империя към нас, злобата в думите на тази Дария, може само да ме радват.
  Колкото и плонжове да прави Йотова в скута на Гундяев а.к.а патриарх Кирил.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 49. 49 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 981 Неутрално

  Те с това са се и занимавали винаги руските алкохолици, пропаганда, кражби, лъжи и анексиране на територии!
  Как е русороби, харесва ли ви "братушките" да ви наричат нацисти и нехора?
  Да еВа и дебилите му да еВа!

  Имало едно време ссср...
 50. 50 Профил на mekarshalev
  mekarshalev
  Рейтинг: 355 Весело

  тая дария да не е нашта диария??

 51. 51 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3996 Весело

  Айде и ний станахме фашисти!

  klimentm
 52. 52 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1205 Весело

  Дария Асламова все пак е излязла от кочината на рашизма, откъдето и видни унтерменши като Марго Симонян, Кисельов, Соловьов, Скабеева и друг "цвят" на рашистанската пропаганда...

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 53. 53 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Руснаците вече копаят дъното .....

 54. 54 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Поредната порция путинстка пропаганда срещу България - държавата, чието население е с най-положително отношение към Русия. Повече отколкото целуващата им г..., пардон, ръка - Сърбия. Няма значение иначе. И тия кремълски престъпници все някога ще си отидат и може би тогава ще имаме нормални отношения с Русия.

 55. 55 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 788 Любопитно

  [quote#14:"hrx16647690"][/quote]

  Това как ти хрумна, лъжецо?

 56. 56 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 612 Весело

  Предлагам "Дневник" да направи статия изпълнена с голите снимки, от еротичните фотосесии, на т.нар. журналистка Дария Асламова. Интернет е пълен с нейни изказвания с кого е преспала, а също и с нейни голи снимки за "Пентхауз" и др. мъжки списания :) Б*си журналистката, б*си журналистиката! )))

 57. 57 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6043 Неутрално

  До коментар [#30] от "еспресо":

  Тцъ! От ПЕРСИЙСКИ произход е думата. Съществувала е, още преди да е имало турчоля.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 58. 58 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  Мен пък ми се струва, че някой настройва хората един срещу друг без значение от естеството на раздела. Геюве - негеюве българи-руснаци , черни -бели и к'вото се сетиш оше...та дори и жени-мъже.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 59. 59 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3808 Неутрално

  Дария Асламова, истинско руско име.

 60. 60 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2037 Весело

  да го разкажа по друг начин
  - Дядо пролетта дойде
  - ААА
  - Дедо пролетта дойде
  -ААА
  - Дядо котките мяучат по цяла нощ
  -Я значи пролетта е дошла

  По аналогия
  -Русия я лоша и враг
  - ААА
  -Русия е лоша и враг
  -А значи наближават избори

 61. 61 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3936 Весело

  До коментар [#41] от "Алф":

  " Радетелят с юмручето си седи през цялото време, няма страшно."

  Юмручетата не ги устройват в Кремъл ! Милиарди трябват тука, турски патоци, енергийни проекти със замах, атомни централи, удълбочаване на варненското езеро....... а тив работи изискват страхливи, продажби типове, които лесно могат да се държат на къса каишка от сараите и Кремъл ! Жалко, че оттече евроатлантикът ! По - подготвен от него нямаше........

 62. 62 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 788 Любопитно

  Путинската пропаганда подгрява справедливия гняв на "двойните освободители" към неблагодарния българин, който не си праща децата да учат в Архангелск, Воркута или Пиздецк на Амур, а поглежда все към Виена, Лондон или (о, Ужас!) омразната Америка; който не се натиска за Лада, а предпочита нещо по-неруско; който не ходи да сече тайга за преводни рубли, а предпочита да бере маслини в Испания за евро, и т.н.
  —цитат от коментар 22 на Norman Granz


  Така е, защото българите нямат вкус.

  https://auto.dir.bg/news.php?id=27316167

 63. 63 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3808 Неутрално

  До коментар [#54] от "Индиана":

  Според сърбите ние сме ги нападнали през 1885 година, искали сме да завладеем Белград.

 64. 64 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  Цитат:
  "Комсомолская правда...
  как в София надига глава нацизмът".

  ------
  Голяма нищета на вражеската руска пропагандна машина!

  Харчат руски държавни пари...
  Вместо да блъскат път до София и да пилеят пари можеше да надникнат в който и да е форум и да видят предплатените писари какво дращят...

  Поначало най-характерната черта на днешната пропаганда в цял свят (не само у нас!) е нейните неприкрити фашистки, неофашистки и профашистки позиции - товя е ясно на всеки.

 65. 65 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  Гърция , Сърбия ,Румъния , Черна гора ,България получават държавност благодарение на руските гео политически интереси. Това е близо 200 годишна битка на Руската империя срещу Османската империя , Британската империя , Франция .....и често Германия и Австро -Унгария. Като държави присъстваме в Руските планове............, руски съюзници срещу Османската империя ...и запада (доктрина Сазонов) . През тези близо 170 години уважение и защитата на суверенитет ще предизвика във всички страни само Гърция. Тя еднакво се харесва и уважава от всички ...И така без енергията на Руската империя , СССР , България губи население , срива се образователно , възражда се нацизма ..Но защо да се чудим това е Европейска мода , да оплакваме фашизма ...
  С всичката цивилизация , с всичката демокрация ..., ако не стане чудо до 15 години България ще започне да умира ...Умни политици разбира се ще обвинят народа , Русия ..... сушата и тн ..

 66. 66 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  За българските русофили , изгубили всякакво чувство за лично и национално достойнство , руските оплювания на България и българите са като пръски от сутришна росица. Мазохисти. Става им драго , когато руснаците ни ругаят. Според тях заслужаваме си плюнките защото е сигурно , че Русия е винаги права , а българите сме винаги виновни.
  Няма такива плазмодии като българските русофили.

 67. 67 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  Гледам и нещо друго ! Да пускаш такава статия на 22 юни си е провокация ....., просто това говори за смигане на нацизма ..

 68. 68 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  (Без)Дария е професионален плювалник на "русофобите" (бивщите соц.страни, които предадоха матушка Рус)
  https://www.kp.ru/daily/27149/4244358/https:/
  /www.kp.ru/daily/27148.5/4243411/
  https://www.kp.ru/daily/27105/4179557/
  https://www.kp.ru/daily/27104.5/4178408/

  Нещо неясно?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 69. 69 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 788 Любопитно

  Гледам и нещо друго ! Да пускаш такава статия на 22 юни си е провокация ....., просто това говори за смигане на нацизма ..
  —цитат от коментар 67 на dejmos


  Дария, ти ли си?

 70. 70 Профил на RingRoad
  RingRoad
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#17] от "еспресо":

  +10

  "I try to get it across to my players that working hard is a quality." Sir Alex Ferguson
 71. 71 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  Руснаците ни мразят още от първия ден , когато са стъпили на българска земя уж да ни "освобождават". На руската омраза към нас българските русофили отвръщат с обич и преклонение.
  Русофилството е болест.

 72. 72 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  До коментар [#68] от "Николай Колев":

  Съжалявам, първите два пейста съм ги омотал:
  https://www.kp.ru/daily/27149/4244358/
  https://www.kp.ru/daily/27148.5/4243411/

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 73. 72 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  В Русия Комсомолская правда я четат само изкукали пенсии. На младите и бачкащи хора България им е толкова важна и интересна, колкото Того, Суринам, или Папуа Нова Гвинея. Дори не сме в топ 10 туристически дестинации за тях много години подред. Путиновата пропаганда е просто шум, който има много повече външнополитически ефект, отколкото вътрешно политически.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 74. 74 Профил на Луд Общественик
  Луд Общественик
  Рейтинг: 891 Весело

  Приятно ми е да чета този плач. Благодаря Дневник!

  Удавете ги в сигнали: https://grajdanite.bg/home
 75. 75 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3297 Неутрално

  До коментар [#65] от "dejmos":

  а ти какво по-точно предлагаш?

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2025 Весело

  Познавам двама от "23 Септември", учехме заедно в СУ, с единия даже бяхме сравнително близки. Не са лоши момчета, но мнооого прости завалийките. А Искра Баева ми е преподавала. Съчиняваше си някаква алтернативна история, според която хървати и словенци много държали да станат част от Югославия след Първата световна война, а САЩ за малко да затрият Европа след Втората, ама добре че бил СССР и други такива безумия. После ми се обиди що не ѝ ходя на лекциите, а директно отидох на изпита. Е - писа ми 6, не се е прравила, признавам.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 78. 78 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2957 Любопитно

  " Втората е фактически местно поделение на организация на сепаратистите от Донбас, а и записи от дейността ѝ редовно се публикуват на видео канала Donbass News в YouTube. Активистите ѝ често развяват знамето на самообявилата се Донецка народна република на територията на Украйна."

  Геш къде си бе да ги арестуваш тези терористи или чакаш да разкриеш по-мащабен заговор в който да навържеш повече врагове на турският евроатлантизъм?

  Иначе статийката да не е предвестник за предстоящата буря когато натовските ни партньори обявят че самолетът ни до Шабла е свален от руснаците?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 79. 79 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  не си струва да обръщаме внимание на "репортажа"

  самите руснаци не му вярват - поне моите познати руснаци смятат написаното в "Комсомолката" за пълна помия, особено на фона на великоруския нацизъм, който ОТДАВНА е надигнал глава там

  кофтито е, че някои неща, казани в "репортажа" за съжаление са верни; например склонността на българските власти да се подмазват на победителите

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 80. 80 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  В ютуб е пълно с канали на руснаци , живеещи в България , които разправят колко лошо било в България. Никой не им задава въпроса , като е лошо , какво правят тук. Що не си стоят в Русия. Никакво намерение нямат да се интегрират в страната в която живеят. Недоволстват , че българите отказвали да им говорят на руски. Тук се чувстват като окупатори.

 81. 81 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2957 Неутрално

  "Друго описание, което читателите в Русия научават е, че "България е страна на професионални русофоби, живеещи от западни грантове"Моето скромно мнение е, че агресивната руска пропаганда произвежда повече русофоби от "западните грантове"
  —цитат от коментар 25 на pafaka22


  Благодари на Дневник затова че е станал проводник на руската пропаганда!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 82. 82 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#28] от "Петър Самсонов":

  Това за Петър Първи най ми аресА ! :) Форумът се напълни с дебили...

 83. 83 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  Гледам и нещо друго ! Да пускаш такава статия на 22 юни си е провокация ....., просто това говори за смигане на нацизма ..
  —цитат от коментар 67 на dejmos
  Дария, ти ли си?
  —цитат от коментар 69 на До руските мекерета


  Що за въпрос. "dejmos" е по-бетер от Дария.

 84. 84 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2957 Любопитно

  В ютуб е пълно с канали на руснаци , живеещи в България , които разправят колко лошо било в България. Никой не им задава въпроса , като е лошо , какво правят тук. Що не си стоят в Русия. Никакво намерение нямат да се интегрират в страната в която живеят. Недоволстват , че българите отказвали да им говорят на руски. Тук се чувстват като окупатори.
  —цитат от коментар 80 на tacheaux


  Ташка що не се разходиш из смесените райони да видиш там на какъв език говорят местните българи от турски произход. Каква интеграция искаш от хора купили имоти за лятната си отпуска. Ти ако имаш имот в Занзибар да не би да се интегрираш като занзибарец?!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  До коментар [#14] от "hrx16647690":

  да не би Навални да е по-добър от Путин?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 88. 88 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2025 Весело

  В ютуб е пълно с канали на руснаци , живеещи в България , които разправят колко лошо било в България. Никой не им задава въпроса , като е лошо , какво правят тук. Що не си стоят в Русия. Никакво намерение нямат да се интегрират в страната в която живеят. Недоволстват , че българите отказвали да им говорят на руски. Тук се чувстват като окупатори.
  —цитат от коментар 80 на tacheaux


  Да, същевременно е пълно с канали на всякакви други чужденци, които са супер доволни от живота си тук, както и от българите. Включително и много черни, които казват, че на фона на Западна Европа тука на практика няма расизъм (нещо което не е така според Стюпида, но кои са тези черни, че да знаят по-добре от него). Въобще като не им харесва - да си ходят. Никой няма да плаче за тях.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 89. 89 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  Познавам двама от "23 Септември", учехме заедно в СУ, с единия даже бяхме сравнително близки. Не са лоши момчета, но мнооого прости завалийките. А Искра Баева ми е преподавала. Съчиняваше си някаква алтернативна история, според която хървати и словенци много държали да станат част от Югославия след Първата световна война, а САЩ за малко да затрият Европа след Втората, ама добре че бил СССР и други такива безумия. После ми се обиди що не ѝ ходя на лекциите, а директно отидох на изпита. Е - писа ми 6, не се е прравила, признавам.
  —цитат от коментар 77 на Тюфлекчия


  Въпросът на въпросите е защо такива като въпросната Искра Баева преподава и мъти главата на младите българи. Че даже и професорска титла са и дали. С такива като нея , за съжаление е пълно в нашите университети. Промиват мозъците на българите от млада възраст.

 90. 90 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 911 Неутрално

  няма нужда да им се обръща внимание на тези олигофрени, въобще не ме интересува какво пишат за нас. ако спрат и да идват ще е още по добре, ако си вземат и паметниците на СА ще е най добре.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 91. 91 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2025 Весело

  До коментар [#84] от "Julian Mall":

  Разликата е, че като ги заговориш на български превключват. Докато рашките очакват ти да знаеш руски (както навсякъде където отидат - така и не разбраха, че никой не ги брои за живи).

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 92. 92 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 539 Неутрално
 93. 93 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2025 Весело

  До коментар [#89] от "tacheaux":

  О да - пълно е с такива. И никой не ги пипа. Но виж махнаха оня дето беше казал някои истини за "бежанците"...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 94. 94 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2919 Неутрално

  Интервюираните от нея Небългари - до един дърти комунисти, безродници. Кой през 2021 г. позволява на подобни безсрамници да преподават комунистическа съветско-руска пропаганда в държавните ни университети и да тровят младите български мозъци?!

 95. 95 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1001 Разстроено

  До коментар [#12] от "chicago514":

  За съжаление не е е истина. В текущия парламент единствено за една партия няма доказателства че е проруска, но пък и тя досега не е имала възможност за изява ....

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Каквото попитало такова отговорили?

  А обвиненията срещу Русия в световен мащаб?

  Месила се била в изборите в САЩ, преди 7 години руски агенти взривили складове с боеприпаси в Чехия и България, Русия имала агресивна външна политика (със само 3 бази извън Русия)!

  САЩ и НАТО са отбранителна структура и никога не са нападали нито една страна!

  Лека полека сценарият на 1984 по Оруел почва да става действителност!

 98. 98 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2037 Неутрално

  що реагирате първосигнално проблема е много по голям
  Тази Асланова може и да е от Болград в Татарстан - правете си изводите

 99. 99 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  В момента в Раша има повече неонацистки младежки организации отколкото в Германия, САЩ, Великобритания и Франция взети заедно. Същите тези бръснати пъпчиви младежи с дедо им воювал в междусъюзническата война с Хитлер фалшиво напудрена като 'Велика Отечествена Война' (в която порутиха и ограбиха Полша от двете и страни). Какво ли е 'отречествено в пробването на Полшща не е известно., просто промити мозъчета на руски деца за историческата истина на тази война. А най- перверзно смешното е ,че руски приодворни журналистически слуги пищят за неонацизъм използвайки нацистки определения за Българите като ' нехора' Какво да ги правиш - примитивни азиатци ,които сами си разрушиха държавата с помощта на един болно-мозъчен сифилистик другаря им Ленин, благодарение на шавливата си майка ,която му го е монтирала като вроден сифилис (внимавайте с извънбрачните връзки и полово предаваните с тях болести, виждате как стотици милиони след това страдат )
  Прочее, надявам се пак руски медии да препечатат коментарите тук, какво мисли българинът за съветските комунисти и кочината им)

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 100. 100 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  "Популярният руски таблоид "Комсомолская правда" публикува днес обширен репортаж от България, пълен с манипулации, лъжи и обидни квалификации за български граждани."

  До тук статията преразказва какво е написала Дария. Не виждам да има посочена лъжа или манипулация и съотвеното оборване.
  Та, кое по-точно е невярното тук?

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK