България отново блокира преговорите на Северна Македония с ЕС

България отново блокира преговорите на Северна Македония с ЕС

© Associated PressБългарското външно министерство потвърди, че България е представила познатата позиция за преговорите на Северна Македония с Европейския съюз на днешното редовно заседание на Съвета "Общи въпроси" (СОВ) в Люксембург. Съобщението на МВнР означава, че Първата междуправителствена конференция не може да се състои.


България "същевременно е отворена за конструктивен диалог с предстоящото словенско председателство на Съвета на ЕС за намиране на взаимно приемливи решения," продължава съобщението. "Страната ни бе представена на заседанието на СОВ от заместник-министъра на външните работи Румен Александров. Беше обсъдено актуалното състояние на процеса на разширяване на ЕС."

"Въпреки всички усилия, не беше възможно да постигнем съгласие за насрочване на междуправителствени конференции за започване на преговори", заяви португалският държавен секретар по европейските въпроси Ана Паула Закариаш, която председателства министерското заседание в Люксембург.

Закариаш каза още, че има разбиране за "трудния политически момент" в отношенията между България и Северна Македония, както и за това, че още не е настъпил момента за постигане на съгласие.


Тя добави, че Португалия предава на словенското председателство, което поема от 1 юли, темата с надежда за намиране на скорошен изход, тъй като въпросът с разширяването е от стратегическа важност и с геополитическо значение.
В позицията, разпространена от българската институция, няма изненада, тъй като София не смята за изпълнени условията за Първата междуправителствена конференция (същинското начало на преговорите), поставени пред Скопие.


България блокира началото на преговорите, като отказа да одобри рамката и през ноември миналата година.


"Поетите ангажименти"


Заместник-министър Александров потвърди, че подкрепената с Декларация на НС от 10 октомври 2019 г. Рамкова позиция на МС от 9 октомври 2019 г. относно европейската перспектива на Република Северна Македония остава валидна. "България продължава проучвателните консултации със Скопие в изпълнение на Договора за приятелство и добросъседство," цитира го МВнР. "Подхождаме конструктивно и добронамерено, но очакваме Република Северна Македония да пристъпи към изпълнение на практика на поетите на високо ниво на 17 юни 2021 г. в София ангажименти, което ще позволи да се придвижим в положителна посока."


"Това включва изричния отказ на Република Северна Македония от териториални, малцинствени и исторически претенции към България, промяната на надписи/монументи, насаждащи омраза към България в Република Северна Македония, задействането на процес на реабилитация на жертвите на югославския комунизъм, репресирани заради българското си самосъзнание. Независимо от двустранния ни диалог с Република Северна Македония, България настоява прилагането на Договора за добросъседство от страна на Република Северна Македония да бъде включено сред условията в бъдещата Преговорна рамка за присъединяване на Скопие към ЕС", подчерта заместник-министър Александров.

Изреждането на ангажименти, за което говори Александров, бе част от пресконференцията на македонския премиер Зоран Заев и българския му колега, служебния министър-председател Стефан Янев, в София миналата седмица. Част от договореностите всъщност бяха уверения на Заев, изречени в отговор на журналистически въпроси, но те не покриват напълно условията, поставени от България миналата година.

България даде висока оценка за постиженията на Албания в процеса на реформи и потвърди подкрепата си за приемане на преговорната рамка на страната.


След края на заседанието на Съвета "Общи въпроси", ръководената от заместник-министър Румен Александров българска делегация взе участие в междуправителствените конференции с Република Сърбия и Република Черна гора.

Коментари (193)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2146 Неутрално
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6582 Любопитно

  На българските дипломати е било изтъкнато, че е заложено доверието в целия Европейски съюз и че критиките на страните членки към позицията на България са „многобройни“..............

  [email protected]
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6582 Любопитно

  Надеждите на Скопие вече са насочени към словенското председателство, което започва на 1 юли............

  [email protected]
 4. 4 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Аз като ви обяснявах, че Заев е тука на екскурзийка, тука някакви капацитети виждаха някакви клякания, надупвания и пр. Както често се случва, надупените си останаха самите те.

 5. 5 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  На българските дипломати е било изтъкнато, че е заложено доверието в целия Европейски съюз и че критиките на страните членки към позицията на България са „многобройни“..............
  —цитат от коментар 2 на karabastun


  Това си е бакия на гербавите и обединените идиоти. Да си сърбат попарата.

 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6582 Любопитно

  До коментар [#1] от "zxp53317185":

  Браво!
  ------------------
  Не е много за браво, ама айде ...
  За никакъв патриотизъм на служебното правителство не става въпрос, те са си го признали ясно с това за предизборната ситуация, уплашиха се, че ще изгубят изборите

  [email protected]
 7. 7 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2611 Любопитно

  "България е представила познатата позиция за преговорите на Северна Македония с Европейския съюз" - така и трябва. Защо Македония има претенции към България, а се прекръсти на Северна? Нали идентичност, историчност, по-древни и от гърците?!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 8. 8 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Ясно и високо трябва да се говори - РСМ не изпълнява нищо от договора си за приятелство и добросъседтво с България. РСМ не е изпълнила критериите за започване на преговори и не е готова да започне тези преговори. РСМ не прави нищо, за да промени ситуацията и за започне преговори. Еденственото, което се прави, е да се търсят протекции и да се упреква България. Нежеланието ни да водим преговори да членство с подобни хора (някои го наричат вето, което е неправилно) е само следствие от техните действия и бездействия.

 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  Поздравление за отстояване на националния ни интерес от служебния кабинет ! Сърбоманите да не се съмняват, че отиваме и на трето вето ! И то няма да е последното......

 10. 10 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#6] от "karabastun":

  Аз лично гледам фактите, мултиперспективния поглед го оставям за севмак "историчарите". Фактите са че има едно чудесно вето.

 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Неутрално

  Най-сериозни надежди имаха към немското, после не спряха да вярват на португалското, сега остава следващото, мислейки, че като не правят нищо, ние ей така, под натиск, най-накрая ще им "разпишем"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 12. 12 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2001 Любопитно

  Нещо май ... спря тока ...

 13. 13 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#11] от "hamiltonf":

  Както е тръгнало ще влязат по време на турското председателство 😉

 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Весело

  " позицията, разпространена от българската институция, няма изненада, тъй като София не смята за изпълнени условията за Първата междуправителствена конференция (същинското начало на преговорите), поставени пред Скопие."

  Точно така ! Все това трябва да им се повтаря на чугуните в Скопие ! Е, рано или късно може и да го чуят !

 15. 15 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  Абсолютно правилно. Това май е единствената тема дето обединява българите от целия политически спектър с изключение разбира се на доскорошните 3%-търи.

 16. 16 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  По-смислените европейци би трябвало да ни благодарят, че противостоим на напъните на част от големия бизнес да напълни ЕС с хора, които и за сьюз на африканските държави не стават. . . шиптари, косовари, антички и пр. чудеса.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 17. 17 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  Най добре е да наемем две зали в Брюксел.
  Едната Българска история до 1947 а другата Македонска.
  Да си напълним Залата с Автентични документи и да чакаме и Македонците да направят същото.
  И най вече да заклеймим Георги Димитров като Национален Предател.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 18. 18 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4251 Неутрално

  Какво разочарование за Заев и за Дневник.

 19. 19 Профил на fcv251055839
  fcv251055839
  Рейтинг: 158 Неутрално

  Няма място за Коминтерновската "държава" в ЕС. Крадците на история ще стоят дълго в чакалнята.

 20. 20 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 989 Весело

  Сега колко жлъч и плюнки ще излеят фиромците. Чак ми е мъчно за тях..., но поне Аце Петроски ще продължи да заработва денарчета за писанията си...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 21. 21 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 881 Неутрално
 22. 22 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Най-сериозни надежди имаха към немското, после не спряха да вярват на португалското, сега остава следващото, мислейки, че като не правят нищо, ние ей така, под натиск, най-накрая ще им "разпишем"...
  —цитат от коментар 11 на hamiltonf


  Напротив играят курвачката. Дават кинти на разни измислени институти в Словения да бълват лъжи срещу нас. Заев се мазни на силните на деня. Видя ли го на мачът с Нидерландия? Не Заев, а Змиев ( Влечугов).

 23. 23 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5603 Неутрално
 24. 24 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Служебният кабинет се облегна на гарантираната от ГЕРБ победа над северомакедонския шовинизъм. Всичко друго са познати общи приказки.

 25. 25 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 727 Неутрално

  защо се занимаваме с тея селяци? ако Българите не бяхме такива роби, просто щяхме да отворим границите и да поканим нашите братя от одрин, също както падането на берлинската стена

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 26. 26 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#1] от "zxp53317185":Браво!------------------Не е много за браво, ама айде ...За никакъв патриотизъм на служебното правителство не става въпрос, те са си го признали ясно с това за предизборната ситуация, уплашиха се, че ще изгубят изборите
  —цитат от коментар 6 на karabastun


  Я обясни как може служебно правителство да изгуби. спечели изборите, разбирач непоръбен?!

 27. 27 Профил на dorko
  dorko
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Някои казват, че сме нямали конкретни искания. Е, това са си конкретни искания:
  "Това включва изричния отказ на Република Северна Македония от териториални, малцинствени и исторически претенции към България, промяната на надписи/монументи, насаждащи омраза към България в Република Северна Македония, задействането на процес на реабилитация на жертвите на югославския комунизъм, репресирани заради българското си самосъзнание."

 28. 28 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Вардарските "политичари" упорито настъпват една и съща мотика - мотиката на външен натиск над България. И с поредна цицина на челото не вярват на ушите си - "презрените татари" държат на позицията си и не отстъпват.

 29. 29 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  По случайност не послушахме съветите на Москва.

 30. 30 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2146 Любопитно

  До коментар [#23] от "pet_fire":

  Аргументация, нещо?!

 31. 31 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  Много добре, голямо браво!

 32. 32 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 989 Весело

  До коментар [#27] от "dorko":

  Някои казват, че сме нямали конкретни искания. Е, това са си конкретни искания: "Това включва изричния отказ на Република Северна Македония от териториални, малцинствени и исторически претенции към България, промяната на надписи/монументи, насаждащи омраза към България в Република Северна Македония, задействането на процес на реабилитация на жертвите на югославския комунизъм, репресирани заради българското си самосъзнание."
  —цитат от коментар 27 на dorko

  Тихо ся. Ще оставиш стюпида без опорка за писане на коментапи :)

  Мома, връщай 12 и 12А!
 33. 33 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 12 Неутрално

  "България отново блокира преговорите на Северна Македония с ЕС"

  За последно... 😁😁😁

  Играта на велики ще продължи година - година и половина макс, а сгромолясването ще е много по-болезнено отколкото ако просто правителствата ни бяха направили това, което трябва. Почнаха игра, в която не могат да победят и не могат да играят до края.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#33] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Хвърлял си кокалчета? Я кажи биткойнът как ще е към края на годината?

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Сега се сещам колко апологети искаха БПЦ да признае неканоничната охридска архиепископия. Браво и за БПЦ

  malart.blog.bg
 39. 39 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  До коментар [#36] от "ddd":

  Защо приравняваш всички българи към продажниците от БКП, начело с правешкия цървул?!

  Бивш tww09306483.
 40. 40 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#37] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  Вземи гледай бе ефенди, стига само си мучал срещу България заради любимите ти севмакове

  https://youtu.be/8lcTbDgBnec
  https://youtu.be/QkJbi4Mvd30

 41. 41 Профил на lii07621540
  lii07621540
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Нормално и очаквано.Северна Македония с нищо не показва,че е заслужила за започване на преговорите с ЕС.Самото подписване на договор не означава,че се изпълнява и следователно най-нормалното нещо е ветото.То ще продължи до тогава,докато България не получи гаранции за изпълнението на договора за добросъседство и неговото необратимо прилагане.Всичко друго е празни приказки и опити за прескачане на интересите на България,за сметка на нечии чужди такива.До тогава-ВЕТО.

 42. 42 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Защо приравняваш всички българи към продажниците от БКП
  —цитат от коментар 39 на Petleshev


  Мхм, страшни дисиденти имаше 😁😁😁

 43. 43 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  МВнР: Договорът с РСМ трябва да бъде включен в бъдещата преговорна рамка

  22.06.2021 - 17:40/
  България настоява прилагането на Договора за добросъседство от страна на Република Северна Македония да бъде включено сред условията в бъдещата Преговорна рамка за присъединяване на Скопие към ЕС. България потвърди позицията си относно европейската перспектива на РСМ и е отворена за конструктивен диалог с предстоящото Словенско председателство за намиране на взаимно приемливи решения.

  Това съобщиха за БГНЕС от пресцентъра на Министерството на външните работи.


  България потвърди позицията си относно европейската перспектива на Република Северна Македония по време на днешното редовно заседание на Съвета „Общи въпроси“ (СОВ) в Люксембург, като същевременно е отворена за конструктивен диалог с предстоящото Словенско председателство на Съвета на ЕС за намиране на взаимно приемливи решения.

  Страната ни бе представена на заседанието на СОВ от заместник-министъра на външните работи Румен Александров. Беше обсъдено актуалното състояние на процеса на разширяване на ЕС.

  Заместник-министър Александров потвърди, че подкрепената с Декларация на НС от 10 октомври 2019 г. Рамкова позиция на МС от 9 октомври 2019 г. относно европейската перспектива на Република Северна Македония остава валидна.

  „България продължава проучвателните консултации със Скопие в изпълнение на Договора за приятелство и добросъседство. Подхождаме конструктивно и добронамерено, но очакваме Република Северна Македония да пристъпи към изпълнение на практика на поетите на високо ниво на 17 юни 2021 г. в София ангажименти, което ще позволи да се придвижим в положителна посока“, заяви Румен Александров.


  „Това включва изричния отказ на Република Северна Македония от териториални, малцинствени и исторически претенции към България, промяната на надписи/монументи, насаждащи омраза към България в Република Северна Македония, задействането на процес на реабилитация на жертвите на югославския комунизъм, репресирани заради българското си самосъзнание. Независимо от двустранния ни диалог с Република Северна Македония, България настоява прилагането на Договора за добросъседство от страна на Република Северна Македония да бъде включено сред условията в бъдещата Преговорна рамка за присъединяване на Скопие към ЕС“. "" "" "

 44. 44 Профил на kah48576898
  kah48576898
  Рейтинг: 87 Неутрално

  Българите имат жестока омраза към етническите македонци - македонския език и народ. Това са факти и вече и на ЕС е ясно.
  Добре че толкова мразят македонците че всеки които даже не ги познава тези два народа разбира че наистина става и ставало е винаги въпрос за два народа.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на kah48576898
  kah48576898
  Рейтинг: 87 Неутрално

  Най-големите неприятели на Балканите са македонците и българите.
  Нека да е завинаги! Амин!

 47. 47 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#44] от "kah48576898":

  Ааа, ако знаеш пък етническите вавилонци как ги мразим!? Почти толкова, колкото и етническите шумерци.

 48. 48 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#46] от "kah48576898":

  Македоните са древно тракийско, силно хеленизирано племе, изчезнало преди 20 века. Македонците са българи от регион Македония.

 49. 49 Профил на Чубрица
  Чубрица
  Рейтинг: 465 Весело

  До коментар [#10] от "zxp53317185":

  От мултиперспективна гледна точка вето няма. Да си гледат мултиперспективно и да не се оплакват.

 50. 50 Профил на dlh48570945
  dlh48570945
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Португалците им предложиха на манкедонците независими експерти арбитри да решат кой крив кой прав по спорните въпроси, след като и на това не се съгласиха на всички им стана ясно що за стока са

 51. 51 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  Тази позиция има допълнителното преимущество, че отговаря на истината. И на вижданията на 90% от българите?

 52. 52 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 778 Неутрално

  "Това включва изричния отказ на Република Северна Македония от териториални, малцинствени и исторически претенции към България

  Историческите претенции брат ми да ми бъде брат не могат да бъдат предявявани от брат ми,(който и без това не желае да ми бъде брат) а само от мене като негов брат:)

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 53. 53 Профил на kah48576898
  kah48576898
  Рейтинг: 87 Неутрално

  До коментар [#48] от "zxp53317185":

  Аз мислех че македонците са "јужни срби" или "славофоники елинес"
  Това на български се е превеждало българи (обяснимо само за българската историография но не и за гърците или сърбите)

 54. 54 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3930 Неутрално

  До коментар [#14] от "samoedin":

  С техните букови глави едва ли ще го проумеят скоро.

 55. 55 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Португалците им предложиха на манкедонците независими експерти арбитри да решат кой крив кой прав по спорните въпроси, след като и на това не се съгласиха
  —цитат от коментар 50 на dlh48570945


  Те точно българите не се съгласиха.

 56. 56 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Браво на правителството и Радев.
  Разберете, че си имаме работа с няколко вида сапиенси във фиром:
  1. еничари с българска кръв, но с напълно промити мозъци. За да ги освестим трябва някакъв външен шок иначе това няма да спре никога.
  2. удбаши, с майки/бащи от други юго-републики и не са българи по кръв. Просто погледнете тъй наречените им учЕни и фамилийте им като на оная Котлар (хайде нейната е от мъжът й май)

  Нас ни интересува първата група - но освестването на еничари е свързано само и единствено с външен шок, което и им се случва в момента и не трябва да бъде спирано!
  С втората група от типажи от фиром трябва да се разправим по методиката на Иван Михайлов - на кой самолета да му падне, на кой спирачките да откажат... ако в службите няма хора, които знаят как да стане или топки да го направят - да ми се обадят...

 57. 57 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3930 Любопитно

  До коментар [#44] от "kah48576898":

  "Етнически македонци"? Вярно ли го мислиш? Сбъркал си с повече от 2000 години.

 58. 58 Профил на saz391051887
  saz391051887
  Рейтинг: 777 Неутрално

  тва ся прес рилийз ли е, коментар, новина, анализ? нещо като нищо

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#53] от "kah48576898":

  "Македонци" като термин (за регионална принадлежност) сме го употребявали само ние българите, нямало е сърбин или грък да каже на някого че е "македонец".

 61. 61 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1220 Неутрално


  До коментар [#6] от "karabastun":

  😂😂 Няма ли сред вас герберебятата поне едно милиционерче с грам мозък в главата, за да ви обясни, че служебното правителство нито ще спечели, нито ще загуби изборите, щото е служебно правителство, а не конкретна партия?

 62. 62 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Българите имат жестока омраза към етническите македонци - македонския език и народ. Това са факти и вече и на ЕС е ясно.Добре че толкова мразят македонците че всеки които даже не ги познава тези два народа разбира че наистина става и ставало е винаги въпрос за два народа.
  —цитат от коментар 44 на kah48576898  До коментар [#44] от "kah48576898":

  Толкова ги мразим, че в резултат на тази "омраза" македонците са втората най-многобройна група чуждестранни работници унас. ... То и глупостите, които измисляте трябва да са поне малко адекватни на реалността.

 63. 63 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Надеждите на Скопие вече са насочени към словенското председателство, което започва на 1 юли............
  До коментар [#3] от "karabastun":

  Епа они нали са най-древната нация у вселената .
  Щом са издеянили 1 милион години извън ЕС , значи мое и да почекат още некоя и друга година или петилетка.
  Ако не стане през словенското , да се пробват през албанското председателство , или азербайджанското- а то ще бъде горе-доле , когато с приемането на Свазиленд в ЕС

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 64. 64 Профил на kah48576898
  kah48576898
  Рейтинг: 87 Неутрално

  Ветото е отлично решение. България доказа колко много и жесто мрази македонския народ и език.

  Поне признава че македонците са наи-големите неприятели на българите от винаги.
  И естествено българите са наи-големите неприятели на македонците от винаги.

 65. 65 Профил на kah48576898
  kah48576898
  Рейтинг: 87 Весело

  До коментар [#57] от "Vlado Nikolov":

  Е то хората така се определят. Те не питат теб или баба ти дали може или не:)

 66. 66 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#64] от "kah48576898":

  Няма македонци бе човек, македонците са българи от Македония.

 67. 67 Профил на kah48576898
  kah48576898
  Рейтинг: 87 Весело

  До коментар [#62] от "Булаир":

  *са били преди 10-ина години (имаш предвид нали)

 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално
 69. 69 Профил на kah48576898
  kah48576898
  Рейтинг: 87 Весело

  До коментар [#62] от "Булаир":

  И в университетите бяха даже най-многобройната група чуждестранни студенти преди 15-тина години.
  Сега и стипендии правителството пуска за македонците които остават непопълнени. Просто техния интерес за Бг е почти нулев.

 70. 70 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 825 Весело

  Най-големите неприятели на Балканите са македонците и българите. Нека да е завинаги! Амин!
  —цитат от коментар 46 на kah48576898


  Еничарче, скоро те мернах във форума на Медиапул. Я тичкай и там да напишеше, че те мразим.
  Истината е, че не те мразим - презираме те и ни е срам от теб. Като към роднина-малоумник по рождение.

 71. 71 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  Какво разочарование за Заев и за Дневник.
  —цитат от коментар 18 на tacheaux


  Повече за Заев!

  Те могат сега да го свалят от поста му! макетата са ревюлюционери ...

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 72. 72 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  До коментар [#28] от "Булаир":

  Тия на вардаро още мислят, че им завиждаме за марковите дънки които са си купили о гурбета в западна германия, разрешен им от бащицата Тито.

 73. 73 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  Питам един македонец, “е, кога ще влезе Македония в ЕС?”
  Човекът вдигна рамене, “когато каже господ , госпожо”
  Оттогава изминаха 9 години.

 74. 74 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Пак за руските интереси на балканите играем.

 75. 75 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  До коментар [#59] от "blagoyanski":

  Абсолютно. И по специално северна Македония ще се побратими стратегически със щата Аризона. Македонските историчари, са открили, че няма нищо случайно в това, че знамето на щата Аризона е наполовина като Македонското. Това показва, че ъова е древна македонска земя, заселена още от войниците на Александър Македонски. И американците са се съгласили, че това е ъочно така в името на македонската интеграция.

 76. 76 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 778 Неутрално

  През 1913 г. аз и още двама бабаити делихме гащите на брат ми. Падна ми се едно нищо и никакво келяво парче от левия крачол. Аз, понеже съм голям бабаит, реших да им фърла един бой и да си прибера сичките парчета. Хубаво де, ама още двама-трима комшии като чуха, та додаха, та ми теглиха заедно един здрав пердах, та без малко и без келявото парче да остана. Дет се вика, аз за хилядо години нямам загубен бой, ама тука по една случайност ма драха 200 км от Солун до Горна Джумая, че и другаде. Праих после пак два несполучливи опита, та без малко и без мойте си гащи да остана. Сега пак нещо на бой ме тегли. Щото съм голем бабаит, кво да права.

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 77. 77 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2146 Неутрално

  До коментар [#76] от "ddd":

  Тези китайски синтетични наркотици наистина ви правят мозъка на пихтия. За теб вече е късно, но останалите - стойте далеч от наркотиците!

 78. 78 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Ами няма как да не наложим вето пак. Миналата седмица си пролича и по лисичия поглед на Заев, че си мисли че всичко е на майтап и могат да лъжат, да обещават а да правят съвсем обратното. Балканци сме, знаем си лъжите и мурафетите.

  ... с двеста...
 79. 79 Профил на Ogyges
  Ogyges
  Рейтинг: 281 Весело

  До коментар [#73] от "half truth":

  О, Вие сте знаели гръцки?

  Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на lii07621540
  lii07621540
  Рейтинг: 133 Неутрално

  Най-новия северномакедонски виц-СМ и САЩ са стратегически партньори.Демек политиката на САЩ,ще се съобразява със тази на СМ и обратно.Истината е че СМ се предлага като проститутка на САЩ,която я има и така в кърпа вързана,но СМ разправя ,че са партньори.Утре пак може да им пратят използвана военна техника за фамозните един милион долара като доказателство за стратегическото партньорство.Сащ постигнаха националния си приоритет за стратегическо партньорство със Северна Македония и вече не се страхуват от Русия и Китай,взети заедно.Не им трябва и НАТО,щом великата северномакедонска армия е на тяхна страна.Без майтап.

 82. 82 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 329 Неутрално

  До коментар [#38] от "malart":

  Искаш да кажеш, че сърбите са прави?

 83. 83 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 755 Неутрално

  До коментар [#64] от "kah48576898":

  от винаги - това, що за словосъчетание е бре? Бива да си тъп, бива, ама ...

 84. 84 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2461 Весело

  До коментар [#33] от "Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ":

  А, вече стана "година, година и половина". Доскоро се надяваше че още днес щели да ни "наритат", ама нещо не стана, а? И на тебе не ти е лесно...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 85. 85 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Не знам защо не казвате открито, че искате страната ни да бъде унищожена, а ние да бъдем последните на Балканите. Вие подкрепяте сърбите и албанците срещу нас. Няма вето за сърбите. Правите се много, че няма омраза. Поставете ограда на границата и забравете за нас.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  Сори, ама никой не го кефи да го обиждат на "татари фашисти".
  И тъй като целият идентитет на македонците се държи на омразата към българите, те никога няма да спрат с това, следователно никога няма да влязат в ЕС. А и на никой в Европа не му пука за Македония, така че и натиск "отгоре" няма да има към България. Никой няма да извива ръцете на България за едната Македония.

 88. 88 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2461 Неутрално

  До коментар [#85] от "146":
  До коментар [#86] от "Виктор":

  Айде обединявайте се с любимите си сърби и стига сте ни занимавали със себе си. Много ви здраве.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 89. 89 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 257 Неутрално

  За пръв път съм горд с решение на български власти! Не мислех, че ще се случи някога...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 90. 90 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#85] от "146":

  Шиптърско е бъдещето на долнопробната държавица, която сте създали на наша територия... Само може да си мечтаете за сърбите, а най-добре да кандидатствате за някой ислямистки съюз...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 91. 91 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#86] от "Виктор":

  Нищо лично, просто държавата си защитава достойнството и интересите. Колкото и малко да е то. Без лоши чувства нали нека се държим европейски, дипломстично и честно.

  ... с двеста...
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Боко НАНАЙ Шкембе НАНАЙ
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Доскоро се надяваше че още днес щели да ни "наритат".
  —цитат от коментар 84 на Тюфлекчия


  Никога не съм казвал такова нещо.

 94. 94 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 329 Неутрално

  До коментар [#91] от "Суджук Герберите":

  Унищожаването на бъдещето на една държава в името на историята е нечестно, недипломатично и неевропейско. Но вие казвате, че това е във ваш интерес. ДОБРЕ.

 95. 95 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 329 Неутрално

  До коментар [#91] от "Суджук Герберите":

  Унищожаването на бъдещето на една държава в името на историята е нечестно, недипломатично и неевропейско. Но вие казвате, че това е във ваш интерес. ДОБРЕ.

 96. 96 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  До коментар [#92] от "146":

  На никой не му пука какви сте сега. Хората се дразнят, че изкарвате българите в миналото македонци.

 97. 97 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#95] от "146":

  Така де, опитахме се да Ви помогнем в миналото, и продължаваме.

  ... с двеста...
 98. 98 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2431 Неутрално

  Игра на нерви.
  —цитат от коментар 68 на Роси


  +++ Макетата чакат някой голям и силен да ни извие ръцете,
  а ние чакаме да поумнеят и да отхвърлят сърбоманията

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 99. 99 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  До коментар [#95] от "146":

  Кое е държава?!
  И как се унищожава?!

 100. 100 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 329 Неутрално

  До коментар [#96] от "Yard":

  Това не е вярно. Много българи (почти всички) казват, че македонците и македонският език не съществуват. Първият е Джамбаски - евродепутат от България.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK