Илхан Кючюк обвини България в репресии срещу санкционираните по закона "Магнитски"

Илхан Кючюк обвини България в репресии срещу санкционираните по закона "Магнитски"


Евродепутатът Илхан Кючюк, назначен за временно изпълняващ съпредседател на АЛДЕ (сдружение на европейските либерални партии с група "Обнови Европа" в Европейския парламент), обвини властите в България, че използвали санкциите на САЩ по закона "Магнитски" като претекст за незаконни репресии срещу лица и фирми.


Това стана във вторник в негово изказване в пленарната зала на Европейския парламент, в което той не назова имената на петимата санкционирани, сред които и бившият депутат Делян Пеевски. Според него имало негативна практика по превратно тълкуване на американския закон "Магнитски" от държави членки, която той настоява да не се допуска и относно европейския му аналог.


"Европейският "Магнитски" не бива да се превръща в инструмент за свръхрепресия и нарушаване на човешките права, се казва в съобщение, разпространено днес от кабинета на евродепутата.
В действителност Кючюк използва дебата за политическа декларация - няма закон "Европейски Магнитски", а "Регламент на Съвета на ЕС относно ограничителни мерки срещу тежките нарушения на правата на човека". Името на починалият в затвора руски одитор и адвокат никъде не се споменава в текста, докато американският носи името "Глобален закон Магнитски за търсене на отговорност за нарушаване правата на човека".


Има и голяма разлика в това срещу кого са насочени американският закон и европейският регламент - първият включва и виновните за особено тежки форми на корупция, вторият изобщо не споменава корупцията.


В съобщението от офиса на Кючюк се казва, че той е посочил, че "въпреки че служебното българско правителство е наясно с европейската регулация и неприложимостта на санкциите на територията на България, това правителство създаде т.нар. черен списък на лица и фирми, свързани според него със санкционираните граждани. Това създаде предпоставка, от една страна, за абсолютен административен произвол и, от друга, накърни в такава степен правата на санкционираните и на свързаните с тях дружества, че ги постави в практическа невъзможност да имат какъвто и да било контакт с държавните органи в собствената си страна.


Кючюк заявил още, че това било "нещо, което санкциите по американския закон "Магнитски" нито предвиждат, нито целят, нито допускат разширяване спрямо неограничен кръг лица, набедени за "свързани" със санкционираните, и то по субективната преценка на националните правителства". По думите му санкциите по закона "Магнитски" не трябва да се превръщат в търпяно свръхнаказание, без вината да е доказана от независим съдебен орган, при преценка на всички факти и доказателства.


Обяснението на българските власти е, че държавни институции и финансовият сектор трябва да бъдат защитени от евентуални негативни последици, ако продължат да работят с фирми на Делян Пеевски или Васил Божков. Такава е и една от целите на Глобалния закон "Магнитски" - да стимулира други държави да предприемат мерки за борба с корупцията, а предприемачите да изберат дали да рискуват изключване от бизнес със САЩ или от световната мрежа за извършване на доларови операции.


Министерството на финансите и НАП разпространиха седмица след обявяването на санкциите списък с юридически и физически лица, които държавните фирми и ведомствата да избягват при възлагане на обществени поръчки. Позоваването е на текст от Закона за закона за обществените поръчки, регулиращ ситуация, която би застрашила интересите на страната или националната сигурност. Министър Асен Василев обясни още, че решението е по критерии, по-тесни от определението за свързани лица в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и Закона за КПКОНПИ.


На 11 юни и БНБ съобщи, че "всички банки в страната с открити сметки и делови взаимоотношения с горепосочените лица вече са предприели необходимите ограничителни мерки, включително блокиране на сметки, блокиране на карти, наложени запори и закриване на сметки". Освен това централната банка е изпратила до всички банки указания за допълнителни действия и мерки по отношение на клиенти на банките, включвани в списъци на Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ или аналогични списъци на Министерството на финансите на Република България.


В случая са използвани вътрешни правила и процедури, както и изискванията на Закона за мерките срещу изпиране на пари, но БНБ също призова за ускорена подготовката на законодателно решение, свързано с прилагането на национално ниво на подобни ограничителни мерки, предприемани от други държави.


Състав на Върховния административен съд по едно от 7 дела, заведени от физически и юридически лица, попаднали в "черния списък", постанови вчера, че докато няма окончателно произнасяне по делото, те не могат да търпят последиците от попадането им в такъв списък, но и това не ги изважда автоматично от него.

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3714 Весело

  "Европейският "Магнитски" не бива да се превръща в инструмент за свръхрепресия и нарушаване на човешките права, се казва в съобщение, разпространено днес от кабинета на евродепутата.

  Не трябвало "да се превръща в инструмент за свръхрепресия"?
  Какво, бе Илхане, радетелю за фундаментални права и егалите, значи може една мъъъничка така репресийка? Стига да не е свръхрепресия?

  И какво и е свръхрепресията срещу Дебелян в сравнение с репресийките срещу други по същия закон, които не мъчат чувствата ви свободолюбиви?
  Освен свръхтеглото на Шиши, де ...

 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1727 Весело

  Жегите не прощават на никого...

 3. 3 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3359 Весело

  Ха ха цирк в Европарламентът ?!

  klimentm
 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4271 Весело

  " "Европейският "Магнитски" не бива да се превръща в инструмент за свръхрепресия и нарушаване на човешките права, се казва в съобщение, разпространено днес от кабинета на евродепутата"

  Мафията започна да реве........

 5. 5 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 958 Неутрално
 6. 6 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2292 Неутрално

  Движение за права и свободи на елитните прасета.

 7. 7 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5603 Неутрално

  Не се спряха ДПС да защитават Шиши, всичките му фирми и обкръжение

 8. 8 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  Абе , вие нали не ядяхте свинско?

 9. 9 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2571 Любопитно

  "използвали санкциите на САЩ по закона "Магнитски" като претекст за незаконни репресии срещу лица и фирми."

  Сега, САЩисаните санкции са незаконни или закони репресии срещу лица и фирми?

  "Според него имало негативна практика по превратно тълкуване на американския закон "Магнитски" от държави членки, която той настоява да не се допуска и относно европейския му аналог."

  Въпросът за тълкуваното този нещастен либерал защо не го отнесе към действащ американски съд? Евродепутатите нямат правомощия (не сме им гласували такива) да се произнасят по правната уредба на чужда юрисдикция, било САЩисана, мурзилска или само китайска.

  Това изказване на Илхан Кючюк пред европарламента не е ли призив към евродепутатите за намеса във вътрешните работи на САЩ?

 10. 10 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  ДпС се почустваха така ритнати от САЩ, че още се чудят какви ли не глупости да правят и говорят. Явно това че ги разобличиха че са просто едни престъпници е за тях непоносимо.
  Интересно дали ДпС ще изчезне?

  ДБ=БКП
 11. 11 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2751 Неутрално

  няма ли някой журналист да се обади в алде да направят едно интервю с верхофстад и другите патрони да ги пита, какви вършат техните хубостници в бг?

 12. 12 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2571 Любопитно

  ""Европейският "Магнитски" не бива да се превръща в инструмент за свръхрепресия и нарушаване на човешките права"

  Какви "човешки права" на мамин Прасчо са нарушени - отказана му е лечение за отслабване, не му продават бискивтки в Била? Ако не използва долари и кредитна карта "Американ експрес", "Мастъркард" и Виза", няма никакъв проблем да се разплаща в левове. Може и в дирхами ... стига да не се минава през курса на долара и американска кореспондентска сметка.

  Сега, остава либералчето да обяви и изгонването на дипломати (обявяването на лица за персона нон-грата както направи Турция по отношения на Сарайски сокол и дебеличката му "мъжка секретарка") за "свръхрепресия и нарушаване на човешките права".

 13. 13 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2186 Неутрално

  Не знам как най-свързаните с мафията личности в ЕП растат? Изобщо някой проверявал ли е Кючук за връзки с известен български престъпник от прехода, вместо да го изгонят от групата те го правят зам. председател.

  Другата подлога на мафията Станишев, който сътвори кабинета Орешарски, него го направиха шеф на групата на либералите. Сигурно и останалите са такива подлоги, затова не им прави впечатление растящата корупция в ЕС.

 14. 14 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#2] от "selqnin":

  Не го оправдавайте с жегите. Това кучешко лайненце много добре разбира какво говори. Друг въпрос е, че противоконституционната им организация Д(п)С въобще не би трябвало да съшествува, камо ли да има представители в Европейския парламент !

 15. 15 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  Значи е време и лихан кючек да го намагнитят. Много му знае устата, в полза на престъпните олигарси, явно е от един от тях, или е зависим.

  мурзилка
 16. 16 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  Всичко е възможно, щом нещо пръкнало се от памперса на доган, може да говори от трибуната на Европейския парламент.

 17. 17 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1894 Неутрално

  Илхан първо да обясни на европейските депутати как така при забрана от българската конституция, българският съд е регистрирал етническата партия ДПС, от чието име така бодро се изказва.
  Помните ли Доган какво каза преди десетина години:
  "Вече ми е тясна България, искам да правя политика сред 500 милиона жители"
  /искаше да каже, че толкова е населението на обединена Европа/.

  кратък
 18. 18 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1442 Весело

  Свързано лице започна да вие. Това е добре. Санкциите явно постигат целта. Бизнеса на ДСП вероятно е застрашен, което е добра новина :)

 19. 19 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2584 Весело

  Кючук акъл, чолак морал.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 20. 20 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1232 Весело

  Винаги съм се чудил какво търси ДПС в АЛДЕ и какви точно човешки права защитават, ама забравих да питам кой е човекът с правата. Сега разбрах.

  Не ме търсете преди обяд
 21. 21 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2977 Гневно

  "Евродепутатът Илхан Кючюк, назначен за временно изпълняващ съпредседател на АЛДЕ (сдружение на европейските либерални партии с група "Обнови Европа" в Европейския парламент), обвини властите в България, че използвали санкциите на САЩ по закона "Магнитски" като претекст за незаконни репресии срещу лица и фирми."

  Тоя Кючюк вярно следва инструкциите получавани от Майката-Родина Турция. Неслучайно участва в срещата със султана на империята чийто поданик се чувства!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 22. 22 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3809 Неутрално

  Състав на Върховния административен съд по едно от 7 дела, заведени от физически и юридически лица, попаднали в "черния списък", постанови вчера, че докато няма окончателно произнасяне по делото, те не могат да търпят последиците от попадането им в такъв списък, но и това не ги изважда автоматично от него..
  —цитат от коментар 0 на статията


  Тези от ВАС не решават ли прекалено несъразмерно и нееднакво?
  Интересно как виждат те запорирането на сметки и бизнеси на Прокопиев, Т. Трайков и Дянков..."преди окончателното произнасяне по делото" срещу тях и защо тогава не чухме нищо в тяхна защита?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 23. 23 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3809 Неутрално

  До коментар [#13] от "otrqdnik":

  Бецален, бецален!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 24. 24 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Правилно, Магнитски не ЕС закон и още по малко БГ , аре у лево на САЩ . Ако бяхме себе уважаваща се нация до сега да бяхме изгонили посланичката им заради тези "санкции" , да не сме им колония?!?

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 25. 25 Профил на Зоро
  Зоро
  Рейтинг: 37 Весело

  Илханчо да обясни как вкара в РВД-то, съпругата си с връзки. Да не се прави на луд.

 26. 26 Профил на Ralchev
  Ralchev
  Рейтинг: 277 Неутрално
 27. 27 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  И като си помисля,че на тоя урод му плащаме 20 бона в евро на месец за да защитава отрепките на България ми става едно..хубаво...
  Как се раждат такива,ве??

 28. 28 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 286 Весело

  Защо репресирате престъпниците?!? Оставете ги да си вършат престъпленията, нарушавате им спокойствието :)

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 29. 29 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Този искрено мрази България. Не само с това изказване. Чете се в змийските му очички. Цялото ДПС е свързано лице по Магнитски с Пеевски. Те бяха и са едно цяло.
  Както се казваше навремето - когато говорим за ДПС разбираме Пеевски и когато говорим за Пеевски разбираме ДПС

 30. 30 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  Ей тук вече съм съгласен с Илхан Кючюк че прекалихме със слугинажа ...... Ще допълваме ние сами списъците на американците .....срам......

 31. 31 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#27] от "makemydayy":

  Не се раждат - изхождат ги.

 32. 32 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Любопитно

  Какво стана в Швейцария, те по тъпи ли са от нас......аре замислете се!!!! https://www.swissinfo.ch/eng/bloomberg/swiss-prosecutor-to-end-magnitsky-case-as-browder-calls-foul/46174602 по тъпи ли са а? https://www.swissinfo.ch/eng/business/-the-swiss-judiciary-acted-in-putin-s-interest-/46423900 .......сигурно са по тъпи, ние сме най умните N1 ........ https://www.themoscowtimes.com/2020/11/20/swiss-prosecutors-to-close-magnitsky-probe-reports-a72108

 33. 33 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До коментар [#32] от "MPetr":

  Няма значение. Сега всеки ще ги и збягва да прави бизнес с тях.
  Набутания е Божков. Прасето си изчисти бизнеса. Знаеше за разследването по Магнитски отпреди 3 години и си прехвърлиха парите с Доган от турските в арабски банки.Нека да напомня за топлата връзка на сокола с Оманския фонд. Основен акционер в КТБ. тихомълком компенсиран през покупки на проекти на едни цени мечти. Ама къде ти ДАНС и разузнаване. Най-добрите им анализи са по информация от Интернет.-

 34. 34 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  Явно боли. Трябва да продължи.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 35. 35 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Санкции без съд и присъда си е сталинистка работа.

 36. 36 Профил на Vladislav Stamov
  Vladislav Stamov
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Зависимите от оплитането на свинските черва, пищят! За всички мислещи, обаче е ясно, че този вой е агонизиращ.

 37. 37 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#33] от "djb95":

  ======Няма значение. Сега всеки ще ги и избягва да прави бизнес с тях.
  Набутания е Божков. Прасето си изчисти бизнеса.=========има значение колега и въпроса е принципен !!!! .....защото изведнъж, неочаквано може и ти примерно да станеш косвена жертва от някой черен списък и да си вкарал примерно 500000-милион в търговия с акции на борсата в САЩ и да изядеш бастуна, без да имаш никаква вина....... Само защото някое недоразумение те е наместило като свързано лице...... па ходи после се обяснявай че нямаш сестра
  ..........

 38. 38 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  До коментар [#20] от "tulup":

  Когато дс измисли мазната политическа корпорация им трябваше легенда.
  Водещият им офицеур очевидно е решел, че след като ще се "борят" за "права и свободи", ще да са "либерали"... горките !
  Иначе само се опитайте да си представите какво се случва с духа на Адам Смит, Джон Стюарт Мил, Джон Лок, Монтескьо, Спиноза... от "факта", че тези са "либерали"....

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 727 Неутрално

  хората в списъка са престъпници и техните помагачи заслужават същата участ. всяка мутра се бори да е над закона

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 727 Неутрално

  ЦРУ все пак помогна на Доган да си прибере богатсвтото преди да се обяви закона

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 43. 43 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  До коментар [#33] от "djb95":======Няма значение. Сега всеки ще ги и избягва да прави бизнес с тях.Набутания е Божков. Прасето си изчисти бизнеса.=========има значение колега и въпроса е принципен !!!! .....защото изведнъж, неочаквано може и ти примерно да станеш косвена жертва от някой черен списък и да си вкарал примерно 500000-милион в търговия с акции на борсата в САЩ и да изядеш бастуна, без да имаш никаква вина....... Само защото някое недоразумение те е наместило като свързано лице...... па ходи после се обяснявай че нямаш сестра..........
  —цитат от коментар 37 на MPetr


  Колкото и да ми е неприятно да призная, Кючюк е прав. Би трябвало първо всяка свързана фирма да се провери дали е нарушила български закон, как точно е свързана със санкционираните лица и едва тогава да се прави списък.

  Не защитавам никого, но този не може да си получи пенсията през банка. Ще трябва да я премести в поща вероятно.

  https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9960541

  Има една приказка "Бързата кучка слепи ги ражда", та и нашите бързаци така.

 44. 44 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  Шефчето на Илхан Кючюк понаучи ли българският???

  Комунистите са виновни!
 45. 45 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  хората в списъка са престъпници и техните помагачи заслужават същата участ. всяка мутра се бори да е над закона
  —цитат от коментар 40 на t5eyes


  Как разбра, че фирмите в нашия списък са "помагачи"? Някакво разследване, факти има ли?

 46. 46 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  До коментар [#43] от "Галя Станчева":

  ====Колкото и да ми е неприятно да призная, Кючюк е прав. =====Колкото и да ми е неприятно и аз мисля че е прав. !!!!!!
  .......щото ако за първите списъци американците си знаят защо им налагат санкции то за тея "допълващите български".... някой може и да го отнесе, и да го разхождат после по Витоша и 100те национални обекта и да се обеснява че няма вина и да търчи при късмет да се крие у Харварда ....... Не знам някъде по света да се е случило до сега подобно нещо ...... и....хм....

 47. 47 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Най-важно е майка #МУ да не закача,защото тя и без друго няма нищо общо с не#кой.
  И ако може АЛДЕ да дават собствени пари на Шишкото а да не искат от бедна България.Тогава да си му серадват и да си го отùват с години.Това да предложи на собствената си партия .Сега е моемента!!!

 48. 48 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Този Кючюк,защо първо не си оправи своята Турция,а се меси във вътрешните работи на една суверенна държава?

 49. 49 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  А оня цъклюту, адвокат Александър Ангелов - човекът до Делян Пеевски.....той в списъка ли е?.... щото там мисля се крие лалугера..... У дупката....

 50. 50 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  и като вкараха партията на Божков в списъка, ДПС що не е там ?....каква е разликата ?...пак двойни стандарти US другари а ?.....

 51. 51 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 778 Неутрално

  ЦРУ все пак помогна на Доган да си прибере богатсвтото преди да се обяви закона
  —цитат от коментар 42 на t5eyes


  Такива влиятелни мазни доносници е хубаво да ти дължат "услуга"

 52. 52 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Не по-малък престъпник е Кючуков...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 53. 53 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1371 Неутрално

  А има ли нещо което Илхан Кючюк да е казал и да не е вярно ?...... Като е прав....прав е.

 54. 54 Профил на deacon
  deacon
  Рейтинг: 385 Гневно

  Тоя долен ислямски глист няма място в България!Вички,вярващи в КУРана са педофили и/или убийци!В очичките му си личи как искренно ни мрази!

 55. 55 Профил на Гавраилов
  Гавраилов
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Най-хубавата помощ, която можем да получим от Брюксел е да се забрани ДПС, като партия в България по всички възможни легални начини.

 56. 56 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  Картелът ДПС беше ударен мощно по закона “Магнитски” ,което от сараите добре разбират и затова се опитват чрез витиевати слова да прехвърлят проблема върху държавата— видите ли , как тези “лоши” хора от служебното правителство нарушават правата на КОЙ.
  Смятам тези удари срещу престъпността в България от страна на САЩ , като идеална възможност веднъж за винаги да се изреже туморът наречен ДПС !
  Щатите наистина този път правят голяма услуга на България , като съюзник! Топлата връзка на почетния баш мафиот с руското опг не е останало незабелязано , и ако някой се надява ,че снижавайки се ще избегне пресстоящата буря , то дълбоко се лъже.

  Онзи , в Росенец, е хитър колкото трима евреи , но има далеч по-умни и силни политици за които той е дребна риба цаца . Безкрайно се радвам ,когато чета какви са реакциите на ДПС — това означава , че боли защото е натиснато болното място!

 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  И с какво ги репресират. В ареста ли са, съдят ли ги, как? Или защото повече няма да получат обществени поръчки?

 58. 58 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  Шиши кой знае колко флашки има за парите, които е дал..И в АЛДЕ може да са намазали някой милион..

  Sic transit gloria mundi
 59. 59 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  До коментар [#45] от "Галя Станчева":

  Не сте помагачи, съучастници сте..

  Sic transit gloria mundi
 60. 60 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1963 Любопитно

  ,,По думите му санкциите по закона "Магнитски" не трябва да се превръщат в търпяно свръхнаказание, без вината да е доказана от независим съдебен орган, при преценка на всички факти и доказателства.”

  А бе Кючук, как да се докаже вината след като някой може да ,, не иска да си го причинява”?

 61. 61 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2571 Весело

  До коментар [#32] от "MPetr":

  "Какво стана в Швейцария"

  Швейцария не е членка на НАТО, не е членка на Европейския съюз, дори не членува в "международната общественост" (Репортери/бълхи/въшки без граница, "хелзински комитети". И няма чужди военни бази на нейна територия. И швейцарският франк е международна разплащателна валута ... все още.

  Най-важното - "закрилата на човешките права" се решава на референдуми (джамии, забрадки, безусловен доход и т.н.)

 62. 62 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2571 Весело

  До коментар [#53] от "MPetr":

  "А има ли нещо което Илхан Кючюк да е казал и да не е вярно ?"

  Казал е буквата "Е". "Като е прав....прав е" - има такава буква. Е, сега какво ще правим - Европейският парламент дали ще издиктува на САЩисания сенат "глобалният" закон Магнитски да стане прост федерален закон само за САЩ!? И Европейският съд ще наложи санкции на сенаторите, гласували това противозаконие!?😁

  Пропуснал е много букви от азбуката (А-американски интереси; Б-бази; К-Корупция; Н-НАТО;П-проституция- българската била съдействала и насочвала Държавния департамент; С -съд, примерно Лондонския, обезсилил всички червени бюлетини на родната проституция), което всъщност и истинския слугинаж. И това е Лъжата - азбуката (на правото) не започва с буква "Е" (Е, и!?) и не свършва с "е-кане".
  Дори и ако щеш тълкуването на "свързано лице". Една слугиня тук дори предлага да се назначи (с Више) вещо лице (с подобаваща плата) за тълкуването на "свързано лице". "Слугите на народа" в парламента и "политическия елит" така са дефинирали лицемерно "свързано лице", че има измерението на "джендър" - Колкото броя джендъри има, толкова вида са и "свързаните лица" .... в зависимост от "социалната роля" (министър, политик, агент, прокурор, мама Праска) са се вживели.
  За случая имаме една добра българска поговорка: "Каквото повикало, такова се е обадило". Искахме американска демокрация - ето я!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK