На живо

Коронавирусът по света: Малта се затваря за неваксинирани туристи

Коронавирусът по света: Малта се затваря за неваксинирани туристи

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Нидерландия връща някои ограничения

Нидерландското правителство ще върне ограниченията за нощните клубове, музикалните фестивали и ресторантите в петък в отговор на нарастването на инфекциите от COVID-19 сред младите хора, съобщиха местните медии.


Холандия отмени повечето мерки на 26 юни, след като около две трети от населението получи поне една доза ваксина. Но тъй като баровете, ресторантите и нощните клубове отново са отворени, новите случаи са се увеличили бързо, достигайки с над 24 хил. случая за последнатата седмица при по-малко от 1000 седмица по-рано.


Досега обаче новият скок на инфекциите не е довел до увеличаване на пациентите с COVID-19 в болниците.


Според местни медии, цитирани от Ройтерс, заведенията ще затварят в полунощ, а събитията на открито ще бъдат ограничени до максимум 1000 посетители и не повече от 500 души могат да присъстват на закрити събирания.


Около три четвърти от новите случаи в Нидерландия се наблюдават сред младите хора и повече от половината са от по-заразния вариант "Делта", заяви холандският министър на здравеопазването Уго де Йонге.

Малта се затваря за неваксинирани

Малта ще забрани на всички посетители да влизат в страната от сряда, освен ако не са напълно ваксинирани срещу COVID-19, заяви министърът на здравеопазването Крис Фърн в петък.


"Ще бъдем първата държава от ЕС, която ще направи това, но трябва да защитим обществото си", каза Фърн, цитиран от Ройтерс.


Новите случаи на COVID-19 на острова се удвояват ежедневно от понеделник насам, като в петък достигнаха 96. Миналият петък Великобритания включи Малта в зеления си списък, разрешаващ на британските граждани да пътуват до острова, без да трябва след това да се самоизолират.


Към днешна дата туристите могат да дойдат в Малта, ако са били напълно ваксинирани или с отрицателен PCR тест. Единственото изключение са британските туристи, от които се приемат само напълно ваксинирани хора.


Според Фърн скокът на нови случаи е основно сред посетителите, които, макар да са направили отрицателен тест преди да се качат на самолета, са били неваксинирани. По-голямата част от тях са млади хора, посещаващи училища по английски език. Всички подобни училища също ще бъдат затворени от сряда.


"От сряда ще признаваме само онази част от сертификата на ЕС, която е за напълно ваксинирани", каза Фърн. Европейските държави издават документа и на преболедували и тествани.


Единственото изключение ще бъдат неваксинирани деца на възраст между 5-12 години, които ще бъдат допуснати до Малта, ако имат отрицателен тест и са придружени от напълно ваксинирани родители.


Малта е ваксинирала напълно 79% от пълнолетното си население и се стреми да увеличи тази цифра до 85%.


Коронавирусът по света: Малта се затваря за неваксинирани туристи

© Associated Press

Миокардитът ще бъде вписан като страничен ефект на иРНК ваксините

Европейският регулаторен орган за лекарствата е открил възможна връзка между много рядкото възпаление на сърцето и иРНК ваксините срещу COVID-19, произвеждани от "Пфайзер" и "Модерна", съобщи Ройтерс.


Въпреки това лекарствената агенция смята, че ползите от ваксините са по-големи от рисковете и съветва ваксинациите да продължат.


Сърдечните заболявания миокардит и перикардит трябва да бъдат изброени като възможни странични ефекти на двете иРНК ваксини, заяви комитетът по безопасност на Европейската агенция по лекарствата (EMA), добавяйки, че такива събития се случват предимно в рамките на 14 дни след ваксинацията. Симптомите включват задух, сърцебиене и болка в гърдите.


Условията за настъпване на страничния ефект са по-чести след втората доза и при по-млади пълнолетни мъже. С подобни заключения излязоха и здравните власти в САЩ през юни.


EMA е прегледала над 300 случая на миокардит и перикардит в Европейския съюз, Исландия, Норвегия и Лихтенщайн. Повечето са настъпили след имунизация с ваксината на "Пфайзер", се казва в съобщението на лекарствената агенция на ЕС, но и тя е по-широко използвана.


Засега ЕМА не е открила подобна причинно-следствена връзка при ваксините на "Астра Зенека" и "Джонсън и Джонсън".


В съобщение на производителя на ваксината "Пфайзер" се казва, че случаите на миокардит са леки и хората се възстановяват "за кратко време след стандартно лечение и почивка".


"EMA потвърждава, че ползите от всички разрешени ваксини срещу COVID-19 продължават да надвишават рисковете", се казва в съобщението на лекарствената агенция.


Панелът за безопасност на EMA също препоръча, хората, които имат анамнеза за рядко кръвно заболяване, наречено синдром на капилярно изтичане (CLS), да не бъдат ваксинирани с еднократна ваксина на "Джонсън и Джонсън", след като е разгледал информация за три случая, настъпили в рамките на два дни след ваксинацията. През юни подобна възможна странична реакция беше добавена към листовката на ваксината на "Астра Зенека".


Коронавирусът по света: Малта се затваря за неваксинирани туристи

© Associated Press

Случаите на COVID-19 при децата ще се увеличават по-бързо

Случаите на COVID-19 при децата ще нарстват повече, отколкото при възрастните, се казва в доклад на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията, цитиран от Европейската комисия. Причината е по-големият брой възрастни, които вече са ваксинирани.


Докладът предупредждава училищата да осигурят физическо дистанциране, хигиенни мерки и навременно тестване на симптоматични случаи след подновяване на учебните занятия наесен. Самото затваряне на училища е недостатъчно, за да се избегне предаването от общността, ако други мерки, не се използват, смятат експертите от европейската здравна агенция.


Европейският здравен комисар Стела Кириакиду коментира, че продължителното затваряне на училища е оказало отрицателно въздействие върху здравето на децата и юношите, придизвиквайки увеличаване на проблеми, свързани със социалната изолация, психологическия стрес, тревожност и депресивни симптоми при децата.


Еврокомисията смята, че училищата трябва да се подготвят за прилагане на хигиенните мерки и физическото дистанциране, за да не се наложат нови затваряния, предвид настъпването на "Делта" варианта на коронавируса в Европа.


Коронавирусът по света: Малта се затваря за неваксинирани туристи

© Associated Press

Гърция дари още ваксини на Северна Македония и Албания

Гърция дари още по 100 хил. дози ваксини срещу COVID-19 на Албания и Северна Македония от закупените от нея количества. Това става чрез Механизма за гражданска защита на ЕС, съобщи Европейската комисия.


Скопие и Тирана изпратиха молба до ЕС да получат ваксини за своите граждани поради затрудненията с набавянето им световен мащаб.


Еврокомисарят за управление на кризи Янез Ленарчич благодари на Гърция за бързата реакция. ЕС ще поеме 75% от транспортните разходи за доставката на ваксините до Северна Македония и Албания.

Сидни удължава още локдауна

Австралийските власти приканиха петте милиона жители на Сидни да си стоят у дома и предупредиха, че триседмичният локдаун може да бъде удължен заради рекордния за годината ръст на заразените, предаде Ройтерс.


Стотици допълнително разположени полицаи следят за спазването на мерките срещу разпространението на "Делта" варианта, от който в Сидни са заразени над 400 души.


"Нов Южен Уелс е изправен пред най-голямото предизвикателство от началото на пандемията", каза през репортери щатският премиер Гладис Береджиклян. По думите й броят на заразените "не върви в правилната посока". Тя призова хората да си стоят у дома и да не излизат, ако това не се налага категорично.


За последните 24 часа в Нов Южен Уелс - най-населения австралийски щат, са регистрирани 44 нови случая, докато ден по-рано броят им е бил 38. От петък вечер на публични места е позволено да се събират до двама души и е забранено отдалечаването на 10 км от дома. /БТА

Канада няма да допуска неваксинирани туристи до 21 юли

Канада започна да смекчава ограниченията за пътуване за гражданите си, но премиерът Джъстин Трюдо съобщи, че на некваксинираните чуждестранни туристи още известно време няма да бъде разрешено да влизат в страната, предаде Франс прес.


Трябва да продължим да осигуряваме безопасността на канадците и да се уверим, че саможертвите на толкова хора през последните месеци не са били напразни, каза той, цитиран от БТА.


Натискът върху канадското правителство за смекчаване на правилата на границата между Канада и САЩ, която е най-дългата в света нараства, най-вече от туристическия отрасъл.


Канадско-американската граница е затворена за пътувания, които не са от първостепенно значение от март 2020 година, като оттогава затварянето се подновява всеки месец по съвместно споразумение между Оатава и Вашингтон. То ще бъде в сила поне до 21 юли.

Рискът от тежък COVID-19 и смърт при деца е изключително нисък

Общият риск децата да се разболеят тежко или да умрат от COVID-19 е изключително нисък, потвърждава ново изследване, цитирано от Би Би Си.


За първите 12 месеца от пандемията в Англия са починали 25 деца с COVID-19. При 12 млн.деца в Обединеното кралство, това показва вероятност от 2 починали на 1 млн. 251 деца са били приети в реанимация, което показва риск за необходимост от интензивно лечение при 1 на 50 хил.


Изследването, направено от учени от Университетския колеж в Лондон и университетите в Йорк, Бристол и е най-пълното, специализирано върху COVID-19 и децата, правено по света, показва, че най-висок риск от тежко протичане и смърт има при деца с множество хронични заболявания, затлъстяване и увреждания на нервната система.


15 от починалите деца са имали тежки заболявания,13 от тях - са били със сложни нервни увреждания. Шест не са имали други диагностицирани състояния. Още 36 деца с положителен тест за COVID-19 при смъртта си, са починали по други причини, показва анализът.


Около 5800 деца са приети в болница с вируса, в сравнение с около 367 600, приети по други спешни случаи (без наранявания). 250 са се нуждаели от интензивно лечение. 690 деца са били хоспитализирани с рядко възпалително състояние, свързано с COVID-19, наречено детски възпалителен мултисистемен синдром (PIMS-TS)


Според водещият изследовател проф. Ръсел Винер казва пред Би Би Си, че ако има адекватни ваксини, определени групи деца биха могли да се възползват от получаването им.


"Моето лично мнение е че би било много разумно да ваксинираме редица проучени от нас групи, които нямат особено висок риск от смърт, но знаем, че техният риск от тежко протичане и постъпване за интензивно лечение, макар и все още нисък, е по-висок от този за общото население", казва проф. Винер.


Според него е необходимо да се изчакат изследвания, правени в САЩ и Израел за въздействието на ваксините при деца в реални условия, преди да се вземе окончателното решение дали да се ваксинират общо децата във Великобритания.


Д-р Елизабет Уитакър от Кралския колеж по педиатрия и детско здраве и Имперския колеж в Лондон заяви, че е въпреки, че изследването обхваща данни до февруари 2021 г., заключенията не се променят по отношение на варианта "Делта".


Деца са тествани за COVID-19 в израелския град Беняминя

© Associated Press

Деца са тествани за COVID-19 в израелския град Беняминя

Броят на COVID инфекциите в Москва се стабилизира

Кризата с COVID-19 в Москва постепенно се стабилизира след пика на инфекции, но броят на новите случаи остава висок, съобщи Ройтерс, като се позова на кмета Сергей Собянин.


Оперативната група за коронавируса съобщи за 24 818 нови случая в четвъртък (25 766 в петък), включително 6040 в Москва. Броят на починалите е 734 (726 в петък), близо до рекордния дневен максимум.


Около 66% от случаите на COVID-19, които Русия е идентифицирала през юни и началото на юли, са от варианта "Делта", съобщи Анна Попова, ръководител на службата за здравето на потребителите, цитирана от ТАСС.


Според нея засега не е е необходимо въвеждането на локдаун или други допълнителни ограничения.


Попова каза, че само 0.7% от руснаците, които са били напълно ваксинирани срещу новия коронавирус, са го хванали. Властите твърдят, че след забавянето на темпа на ваксинация в началото на лятото, интересът сега се е увеличил значително.


Кметът на Москва, най-пострадалият регион на Русия, съобщи, че приемът в болници на пациенти с COVID-19 все още е много висок, макар и леко спаднал от пика миналата седмица. Сергей Собянин добави, че в Москва, където живеят над 12.5 млн. души е достигнал темп на ваксинации от около 100 хил. души дневно, което позволява да не се въвеждат допълнителни ограничения.


Московската полиция е образувала 55 наказателни дела за фалшиви сертификати за ваксинация и PCR тестове. Жителите на столицата трябва да представят доказателство за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест, за да посещават кафенета и барове.


Русия е потвърди 5.7 млн. случая на COVID-19 от началото на пандемията.


Московчани чакат за имунизация в олимпийския комплекс "Лужники", превърнат в гигантски ваксинационен център

© Associated Press

Московчани чакат за имунизация в олимпийския комплекс "Лужники", превърнат в гигантски ваксинационен център

Португалия ограничи отсядането в хотели и храненето в ресторанти

Почиващите в Португалия ще трябва да покажат отрицателен резултат от тест за COVID-19, удостоверение за ваксиниране или за преболедуване, за да отседнат в хотел или друго място за настаняване на летовници, съобщи португалското правителство.


Същите документи ще се изискват и за хранене в закритата част на ресторант в петък вечер и през уикенда.


Правилата ще важат за 60 общини, включително столицата Лисабон и град Порту, оценени като високо рискови от гледна точка на разпространение на коронавируса, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.


Дълго време единствената мярка, с която разполагахме, бе ограничаването на икономическата активност, каза министъра Мариана Виейра да Силва. С COVID сертификата на ЕС и по-честото правене на тестове, имаме и други начини да гарантираме сигурността си, добави тя.


Освен електронното удостоверение на ЕС за настаняване в хотел и посещение на ресторант ще важат и бързите антигенни тестове, които могат да бъдат осигурени от хотелите, обясни министъра.


Новите мерки, посрещнати с недоволство от Сдружението на ресторантьорите, ще позволят все пак на заведенията в зоните с висок риск от заразяване, които в последните два уикенда нямаха право да работят, да отворят за вечеря в събота и неделя.


Вечерният час, какъвто вече има в 45 общини, се въвежда и в още 15.


Близо 90% от новите случаи са с "Делта" варианта на коронавируса. Германия, Франция и Белгия предупредиха гражданите си да не пътуват до Португалия и Испания заради високия риск от инфекции.

"Пфайзер" препоръчва трета доза ваксина срещу "Делта"

Производителят на ваксините срещу COVID-19 "Пфайзер"/"Бионтех" препоръчва поставянето на трета доза от своята ваксина за повишаване на ефективността й в момент, когато силно заразният вариант "Делта" води до нов ръст на инфекцията в Азия и Африка и повишава новите случаи в Европа и САЩ, предаде Франс прес.


"Пфайзер"/"Бионтех" съобщи, че смята "през идните седмици" да поиска разрешение за трета доза от ваксината му срещу коронавируса за САЩ и Европа, пояснява БТА.


Предварителни данни от проучване показват, че една стимулираща доза, поставена 6 месеца след втората, "има надлежния профил на толерантност и поражда високи нива на антитела, неутрализиращи вируса, включително варианта "Бета", открит в Южна Африка", се казва в съобщение на производителя. Тези нива надхвърлят "5 до 10 пъти" наблюдаваните след двете първоначални дози.


Двете компании подчертаха също, че в лабораторни условия ваксината им показва добри резултати срещу варианта "Делта", така че трета доза, ще засили имунитета и срещу него. Провеждат се тестове, които "да потвърдят тази хипотеза", посочват двете компании.


Санитарните власти в САЩ реагираха предпазливо.Американците, които са напълно ваксинирани за момента нямат нужда от допълнителни дози, заявиха в общо съобщение Агенцията по лекарствата в САЩ и Центровете за превенция и борба със заболяванията. Според тях трябва да се изчака научно потвърждение, че е необходимо поставянето на подсилваща доза.


ЕС вече резервира 1.8 млрд. дози от ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех" за 2022 г., като Европейската комисия съобщи, че едно от предназначенията на поръчката е да се осигурят подсилващи дози.

99.2% от жертвите на COVID-19 в САЩ през юни не са били ваксинирани

Повече от девет от 10 американци, починали от COVID-19 в САЩ през юни, са били неваксинирани, съобщи британският вестник "Гардиън" като се позова на д-р Антъни Фаучи, директор на Американския институт за алергии и инфекциозни болници.


99.2% от смъртните случаи от COVID в САЩ през юни могат да се отдадат на тези, които са неваксинирани, казва Фаучи.


Американският щат Мериленд съобщи тази седмица, че 100% от починалите от коронавирус там през юни не са били ваксинирани, както и повече от 93% от новите случаи и хоспитализираните.


Данните от американските Центрове за превенция и контрол на заболяванията показват, че около 67% от американците над 18 г.са получили поне една доза ваксината, 58% са напълно ваксинирани.


Случаите нарастват в почти половината щати, като в тези с нива на ваксинация под средните, те са три пъти повече, отколкото тези, в които преобладават ваксинираните жители.


Вариантът "Делта" вече се открива в над 50% от новите случаи в САЩ, а в някои райони и до 80%.


"Милиони американци все още са неваксинирани и незащитени. И поради това техните общности са изложени на риск, приятелите им са изложени на риск, хората, за които се грижат, са изложени на риск", заяви американският президент Джо Байдън.


Байдън беше поставил цел 70% от американците да бъдат ваксинирани до 4 юли.


Коронавирусът по света: Малта се затваря за неваксинирани туристи

© Associated Press

Фландрия изпрати последните покани за ваксиниране

Фландрия, един от трите белгийски региона, изпрати последните покани за ваксинация срещу COVID-19 в четвъртък. Това означава, че до 14 дни цялото население вече ще е имало възможност да се ваксинира, съобщи премиерът Ян Ямбон.


В региона живят 6.6 млн. души като 86% от жителите между 16 и 107 г са получили поне по една доза ваксина срещу COVID-19. До края на 80% ще са напълно ваксинирани.


През следващите две седмици във Фландрия ще бъдат поставени 1.1 милиона ваксини, 845 хил.от тях като втори дози.


Така Фландрия, втора след Исландия, в Европа, успя да постигне целта за 70% ваксинирани срещу коронавируса от пълнолетното си население.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (177)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  "99% от починалите в САЩ през юни не са ваксинирани"
  Колко пирони още трябват в ковчега на антиваксърството?

  You don't know what you don't know.
 2. 2 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3109 Весело

  Лъжат бе! Не се ваксинирайте, недейте! Чипове ще ви вкарат като на американците.

  Настроение: подигравателно.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 3. 3 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4721 Весело

  Лъжат бе! Не се ваксинирайте, недейте! Чипове ще ви вкарат като на американците.Настроение: подигравателно.
  —цитат от коментар 2 на дедо Андро


  Глупости, откакто се ваксинирах с двете дози мобилният ми телефон работи супер и навсякъде където ходя има G5 сигнал. Явно чипа работи съвършенно, много съм доволен😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 4. 4 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  До коментар [#3] от "padrino":

  Ама с гълъбите как се оправяш ?

  કટાક્ષ
 5. 5 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  До коментар [#1] от "meteowrite":

  > "99% от починалите в САЩ през юни не са ваксинирани"

  Много готино звучи нали ?

  Според статистиката в нормална година:

  Death rate: 869.7 deaths per 100,000 population

  Тия дето са се ваксинирали са станали безсмъртни ли ?

  કટાક્ષ
 6. 6 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  > Производителят на ваксините срещу COVID-19 "Пфайзер"/"Бионтех" препоръчва поставянето на трета доза от своята ваксина

  Чисти 50% отгоре на приходите.

  Аз ако бях на тяхно място, щях да препоръчам и четвърта доза.

  કટાક્ષ
 7. 7 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  "Пфайзер"/"Бионтех" препоръчва поставянето на трета доза от своята ваксина
  ---
  Тая чорба май за нищо не става. Учените установиха, че преболедувалите имат долготраен и вероятно доживотен имунитет. Каква ще е тая ваксина, дето няма да изтрае и 6 месеца?

 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Весело

  "Предварителни данни от проучване показват, че една стимулираща доза, поставена 6 месеца след втората, "има надлежния профил на толерантност и поражда високи нива на антитела, неутрализиращи вируса, включително варианта "Бета", открит в Южна Африка", се казва в съобщение на производителя. Тези нива надхвърлят "5 до 10 пъти" наблюдаваните след двете първоначални дози."


  Препоръчвам и четвърта доза - действа срещу всякакви нови бъдещи щамове на вируса ! 100 % доказано, клинично изпитано от самите Pfizer ! А ако поставите и пета доза, ще станете безсмъртни ! Това последното още не е доказано клинично, ама помислете само за момент - колко хиляди пъти антителата в организма ви ще надхъврлят тези, които биха съществували при нормални обстоятелства в човешкия организъм.......

 9. 9 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Любопитно

  Подкрепям ваксинацията безрезервно (чичо Гошо, къде си, кажи за "продукта" и гаранциите), но трета доза, ако си ваксиниран тази година, ми се струва вече малко предозиране.
  Убеден съм, че с двете си дози съм предостатъчно защитен, именно, защото вярвам в ефективността на ваксината на Файцер.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 10. 10 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Любопитно

  До коментар [#5] от "Ан Он":


  Не бе аноне, тия дето са ваксинирани не са станали безсмъртни, просто на част от тях няма да им се наложи да умрът предсрочно заради тъпота.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 11. 11 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4721 Весело

  "Пфайзер"/"Бионтех" препоръчва поставянето на трета доза от своята ваксина---Тая чорба май за нищо не става. Учените установиха, че преболедувалите имат долготраен и вероятно доживотен имунитет. Каква ще е тая ваксина, дето няма да изтрае и 6 месеца?
  —цитат от коментар 7 на 4u4o


  Разбира се, че ще "препоръчват" Следващото изказване ще е от Фон Дер Уши. Тя все пак купи още 1.8 милиарда дози за ЕС, трябва да се похарчат иначе хората ще започнат да питат защо тя им похарчи парите без нужда.😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 12. 12 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2392 Неутрално

  Ваксинирайте се, и без това населението е много и има нужда от изчистване от слаботоковите и полупроводниците.

  кратък
 13. 13 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  До коментар [#10] от "pariah":

  умрАт, бе къде ми е кафето....

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 14. 14 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Весело

  До коментар [#7] от "4u4o":


  А да те питам, щом преболедувалите са защитени доживот, умрелите от вируса са също, на практика и технически погледнато, защитени доживот, нали така???

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 15. 15 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Подкрепям ваксинацията безрезервно (чичо Гошо, къде си, кажи за "продукта" и гаранциите), но трета доза, ако си ваксиниран тази година, ми се струва вече малко предозиране.Убеден съм, че с двете си дози съм предостатъчно защитен, именно, защото вярвам в ефективността на ваксината на Файцер.
  —цитат от коментар 9 на pariah


  Вярваш? То тая работа с вяра не става. Науката работи с факти, а фактите са, че ако си наистина имунизиран, ще имаш изградени клетки с памет за тая гад. И е нормално години наред да си защитен. Ако ваксината не изгражда такива клетки и разчита само на антитела, значи е ментак.

 16. 16 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Когато фактите говорят и антиваксърите мълчат !!!

 17. 17 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Весело

  До коментар [#15] от "4u4o":
  Чичо, доктор ли си?
  Мога ли да ти викам "4и4о доктор"?
  Ама глупости много наприказва с едно изречение.
  Слушай сега, клетъчния имунитет е добро нещо, ама тук говориш за преболедувалите, нали така?
  Имунизиран е друго.
  Та дали е доживот имунитет след преболедуване вече го коментирахме - по-скоро не е, но да речем, че е.
  Кажи сега как да разсъждаваме по отношение на клетъчния имунитет при умрелите от Ковид. При тях също е дозивот, в крайна сметка, нали?
  Кажи, 4и4о докторе, че ми е интересно много този парадокс някак да го разшифроваме - той е класически мангър-парадокс: "преболедувалите имат много крепък имунитет, а умрелите..." какво?
  "Било им е писано" е правилния отговор, от мен да знаеш...
  Алтернативно "ако не от това, от друго щеше".
  Алтернативно-бис "имали са тежки придружаващи заболявания, очевидно, не е от ковида".
  Хайде, повтаряй.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 18. 18 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#1] от "meteowrite":> "99% от починалите в САЩ през юни не са ваксинирани"Много готино звучи нали ?Според статистиката в нормална година:Death rate: 869.7 deaths per 100,000 populationТия дето са се ваксинирали са станали безсмъртни ли ?
  —цитат от коментар 5 на Ан Он


  ??
  Прочете ли статията?

  You don't know what you don't know.
 19. 19 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  До коментар [#10] от "pariah":

  > да умрът предсрочно заради тъпота

  Значи средното ниво на IQ-то в световен мащаб се повиши?

  Аз съм за.

  કટાક્ષ
 20. 20 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  До коментар [#18] от "meteowrite":

  Прочетох статията но се дразня на пропагандното заглавие.

  કટાક્ષ
 21. 21 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 641 Неутрално
 22. 22 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 299 Неутрално

  "99% от починалите в САЩ през юни не са ваксинирани" Колко пирони още трябват в ковчега на антиваксърството?
  —цитат от коментар 1 на meteowrite


  Прекрасна новина, сега след като е доказано че умираме само ние "антиваксърите" значи ли това че ще се спре с това глашатайстване най-сетне?

  Ще си имате едно чудесно ново общество на ваксинирани а ние "антиваксърите" ще се борим с чумата, ще падаме жертва и така. Само спрете да тормозите хората че тази грижа за ближния граничи с дебилизъм вече.

 23. 23 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2452 Любопитно

  99% от починалите през 2000та също не са се ваксинирали.

 24. 24 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Когато фактите говорят и антиваксърите мълчат !!!
  —цитат от коментар 16 на valtoro


  Ми точно де след като фактите доказват че всички умно-красиви ваксъри за практически безсмъртни то ще не вземете просто да се радвате на безсмъртието до следващата игла и не престанете с тая зловеща пропаганда и натискане да правите и другите безсмъртни?

 25. 25 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  99% от починалите през 2000та също не са се ваксинирали.
  —цитат от коментар 23 на Тангра


  Добре де, сигурно и 100% от починалите през цялата история на човечеството са умряли независимо дали са ваксинирани или не.

  Не долавяте ли колко нелепи съждения правите.

  You don't know what you don't know.
 26. 26 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 460 Весело

  "99.2% от жертвите на COVID-19 в САЩ през юни не са били ваксинирани"

  В Полша преди няколко дена дадоха също една интересна статистика.
  Бройката на тези които са се ваксали, ОТНОВО заразили и починали е почти 4000. Фаучи такива статистики представя ли? :)

 27. 27 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 525 Неутрално

  "...През следващите две седмици във Фландрия ще бъдат поставени 1.1 милиона ваксини, 845 хил.от тях като втори дози."

  Това се казва постижение. Ние пропускаме най-подходящото време за ваксинация. Бяхме стигнали темпо от 35 000 на ден, сега трудно минаваме 15 000. Фландрия с население като нашето прави по 80 000. Кацаров да отиде до там да види как го правят. Не е далече.

 28. 28 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#17] от "pariah":

  Видя се, че в страните, където има добре изградена здравна система, дори да има много заболели, починалите са малко. Пример - скандинавските страни. Всички са се вторачили в тия ваксини и върви неистова пропаганда, но почва да се вижда, че ваксината не е панацея. И действието и е от ден до пладне - вече има данни за починали ваксинирани с 2 дози. Усилията трябва да са в друга посока, поне докато не създадат истинска ваксина, като тези, които ни бият от както се помним. Посоката трябва да е към рисковите групи и засилване на здравните системи.
  Ако вярваш, че искат да си жив, се замисли, защо ти тъпчат храната с хормони и канцерогенна химия и това е напълно легално? Защо у нас умират по 800 човека при автомобилни катастрофи, но никой не се трогва и не взима мерки?

 29. 29 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 786 Неутрално

  "99% от починалите в САЩ през юни не са ваксинирани" Колко пирони още трябват в ковчега на антиваксърството?
  —цитат от коментар 1 на meteowrite


  Над 80% от здравите хора получили ненадейно остри тромбози, са били ваксинирани. Става въпрос за хора, принципно здрави, без изгледи да получат тромбоза, ако не бяха се ваксинирали.
  Това пирон в чий ковчег е?

 30. 30 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Любопитно

  Как се "стабилизира", не изчезна ли след "чудодейния" спътник...?!

 31. 31 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#1] от "meteowrite":

  Чудесно, но като се изключи инструкцията да не се тестват тия с 2 ваксини за вируса, както и да се намали прага на чувствителност на теста.

 32. 32 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#20] от "Ан Он":

  ама естествено как може да си мислиш че е в някакъв контекст...
  трябва заглавието да е дълго поне колкото новината :)
  Най-добре да махнат заглавията според мен

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 33. 33 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1361 Любопитно

  До коментар [#12] от "Мариана Кълвачева":
  Това звучи доста двуяко , ще разясните ли вашата гледна точка към ваксините. Благодаря .

  Тиква под наем.
 34. 34 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  До коментар [#28] от "4u4o":

  Сравняваш круши с портокали, като сравняваш ваксини и храни.
  А какво означава "истинска ваксина, като тия дето ни ги бият от едно време" в 21ви век не знам, честно казано, но мога да ти кажа, че тия от ваксини сега, имаш избор от класически с вирус-вектор, демек като тия, дето ви ги биели едно време, и имаш модерни ваксини, които смятам, че са бъдещето на ваксините. Ако искаш, не си слагай от тях, щом искаш от старите - тури си Астра, Спутник, Янсен и си шест. Те също вършат чудесна работа.
  Ааа, чакай, ти искаш 10-годишни тестове и седем етапа на сертификация, преди да обявиш настоящите за "истински".
  Еми хубаво, стойте си в хралупите 10 години да се криете от билгейц и ментак-ваксините, или напротив - тествайте КАК ДЕЙСТВА, който е съвсем натурален и изтестван продукт, нали?

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 35. 35 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  До коментар [#34] от "pariah":
  *... тествайте как действа ВИРУСА, който е..."

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 36. 36 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  “99% от починалите в САЩ през юни не са ваксинирани”

  Повервахме :), ваксинираните са безсмъртни :). Пропаганда да върви. Агресивната пропаганда е най-сигурния признак че не трябва да се ваксинираме.

 37. 37 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2392 Неутрално

  До коментар [#33] от "TzZar":
  Няма какво толкова да се обяснява.
  Разумни хора сме, имаме опит в живота, а и трябва да сме отговорни пред родители, партньори и деца. Трябва да оценяваме само фактите. Не рекламата, не агитацията, не убеждаването в едно или друго.
  То и за дезодоранта казват, че важи 48 часа, но ние от опит знаем, че след три часа въобще не се усеща.
  Опитният човек, за разлика от наивния, той не вярва, че дезодоранта ухае 48 часа.
  Останалите вярват.
  За разработката, тестването и изчистването на всяка ваксина са необходими най-малко 10 години.
  Оттук нататък нека всеки сам преценява.

  кратък
 38. 38 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  До коментар [#26] от "gabrovski":

  Къде е тази статистика?

 39. 39 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1361 Любопитно

  До коментар [#27] от "pepisky":
  Може ли да проверите колко са заразените за днес при 13% вапцани в България и колко са заразените в Израел при 60% вапцани и да направите сравнение. Благодаря Ви

  Тиква под наем.
 40. 40 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 2452 Неутрално

  "99.2% от жертвите на COVID-19 в САЩ през юни не са били ваксинирани"В Полша преди няколко дена дадоха също една интересна статистика.Бройката на тези които са се ваксали, ОТНОВО заразили и починали е почти 4000. Фаучи такива статистики представя ли? :)
  —цитат от коментар 26 на gabrovski


  Га се ваксинираха, га се заразиха отново и га умрЕха 4000 човека!?

  Трябва да са се ваксинирали някъде средата на миналата година.

 41. 41 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2392 Неутрално

  До коментар [#38] от "taratanki":

  Я погледни тази картинка
  https://www.youtube.com/watch?v=xSrc_s2Gqfw&t=14s

  кратък
 42. 42 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Явно ваксинирането ще стане по трудният начин и населението ще понамалее с още едни 4млн. Лошо няма, поне за нас ваксинираните.
  Аз не бих отказал още една доза от файзера.

 43. 43 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2392 Неутрално

  До коментар [#42] от "herbaltea":

  Коритаров почина един ден след като получи втора спринцовка, същото се случи и с певицата Ваня Костова и това са само факти.

  кратък
 44. 44 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#1] от "meteowrite":

  ОЩЕ ЛИ ГИ ИМА ТАКИВА КАТО ТЕБ ДЕТО ВЯРВАТ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ИСТИНАТА ,УПОРИТО МНОООГО ХОРА ОТКАЗВАТ ДА ПРОУЧАТ ПО ОБСТОЙНО ВЪПРОСА ,ОТ ИНЕРЦИЯ ,ИНТЕЛЕКТУАЛЕН МЪРЗЕЛ СЕ НОСЯТ ПО ТЕЧЕНИЕТО И ЧАКАТ ДА ГИ УСПОКОЯТ .ОТ КЪДЕТО ТРЯБВА.СТОЙТЕ СИ В УДОБНИЯ РОЗОВ БАЛОН ,ДОКЪТО СЕ СПУКА.

 45. 45 Профил на ilinko
  ilinko
  Рейтинг: 829 Весело

  До коментар [#3] от "padrino":

  Аз пък откакто се ваксинирах нямам вече нужда от телефон вече. Директно получавам сигнала... само се чудя как ще сменят батериите на чипа

 46. 46 Профил на stefania.genova
  stefania.genova
  Рейтинг: 483 Неутрално

  До коментар [#29] от "rvr12572942":

  Долна лъжа.

 47. 47 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  99% от починалите от какво? От COVID-19δ? От автоимунни заболявания? От падане на имунитета?

 48. 48 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1561 Гневно

  До коментар [#34] от "pariah":

  Ако си Докторкакто се представяш спри да разтягаш Пичи масали тип пропагандна Радиоточка.
  Говори само от първо лице ед.число.
  С конкретика и лични впечатления..
  А за другите шибаняци:
  Какво ви ебе вас дали аз ще се ваксинирам?
  Нали ще пукна аз а не вие?
  Но няма и да съм аз защото го изкарах и имам наистина имунитет.
  Който някак си срамливо се споменава че е дългосрочен.
  Вярвайте на числа не на проценти ако днес е починал един а утре двама смъртноста скача с 100%
  Найс а.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 49. 49 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#28] от "4u4o":Сравняваш круши с портокали, като сравняваш ваксини и храни.А какво означава "истинска ваксина, като тия дето ни ги бият от едно време" в 21ви век не знам, честно казано, но мога да ти кажа, че тия от ваксини сега, имаш избор от класически с вирус-вектор, демек като тия, дето ви ги биели едно време, и имаш модерни ваксини, които смятам, че са бъдещето на ваксините. Ако искаш, не си слагай от тях, щом искаш от старите - тури си Астра, Спутник, Янсен и си шест. Те също вършат чудесна работа.Ааа, чакай, ти искаш 10-годишни тестове и седем етапа на сертификация, преди да обявиш настоящите за "истински".Еми хубаво, стойте си в хралупите 10 години да се криете от билгейц и ментак-ваксините, или напротив - тествайте КАК ДЕЙСТВА, който е съвсем натурален и изтестван продукт, нали?
  —цитат от коментар 34 на pariah


  Оффф... ще е трудно за обясняване. Проблема ви е, че отричате напълно преболедувалите. Моето 5 членно семейство прекара вируса, къде безсимптомно, къде с температура, но всички загубихме вкус и мирис. Аз имам над 20 000 антитела. За какво по-дяволите да се ваксинирам? Личното ми мнение е, че съм многократно по-защитен от някой нябоцкан. Поради две причини:

  1. Имам дълготраен имунитет срещу всички части на вируса, за разлика от набоцканите, които имат само срещу шипчето от алфа-варианта.

  2. Имам лигавичен имунен отговор, който е една чудесна защита. За разлика от набоцканите, които имат изградени само lgG и цитотоксични Т-клетки. Това означава и, че аз не мога да пренасям вируса, за разлика от набоцканите.

  Та защо аз съм дискриминиран от ластик-мерките на политиците, с какво съм по-опасен ваксинираните? Защо няма да ми се издаде сертификат, при условие, че мога да покажа и тест за имунна памет, който струва 250 кинта и доказва недвусмислено дългосрочния ми имунитет?

 50. 50 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#43] от "Мариана Кълвачева":

  За съжаление тези случаи ще останат необяснени за такива като тебе, които гледат на ваксините като ключ за осветлението с 2 позиции - включено/изключено. Никъде, никой по света не дава 100% ефективност на ваксината поради простият факт, че едно заболяване има много фактори, които влияят на крайният изход.
  Аз смея да твърдя съм пътувал доста в Африка и Азия много преди короната и знам много добре разликата между това да си и да не си ваксиниран в места, където можеш да се гътнеш от всекакви гадости та нема нужда да ми даваш подобни примери.

 51. 51 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2392 Неутрално

  Чумата се явила при Архангел Михаил и казала:
  - Пусни ме долу на земята, искам да взема 20 000 човешки души. За пречистване.
  Пуснали я, а на връщане казала:
  - Умряха 200 000.
  - Как така 200 000, нали те пуснах само за 20 000.
  - Аз взех 20 000, а останалите 180 000 умряха от страх.

  кратък
 52. 52 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2392 Неутрално

  До коментар [#50] от "herbaltea":

  Сега не говорим за "всякакви гадости", а за конкретно нещо.
  За всички тези гадости десетилетия наред медицината е правила опити и е изчиствала страничните ефекти.
  Само един пример е достатъчен - непредизвиканите от нищо тромби.

  кратък
 53. 53 Профил на Stefan Stefanov
  Stefan Stefanov
  Рейтинг: 179 Неутрално

  До коментар [#7] от "4u4o":

  Кога и кои учени са го установили това, след като има толков случаи на повторно заразяване, при някои от които втория път е по-тежък!?

 54. 54 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Неутрално

  До коментар [#49] от "4u4o":

  Така е, по-защитен си.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 55. 55 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#50] от "herbaltea":Сега не говорим за "всякакви гадости", а за конкретно нещо.За всички тези гадости десетилетия наред медицината е правила опити и е изчиствала страничните ефекти.Само един пример е достатъчен - непредизвиканите от нищо тромби.
  —цитат от коментар 52 на Мариана Кълвачева


  Да, сега говорим само за една гадост. И това, че не си запознат/а със страничните ефекти при изпитването на ваксина срещу жълта треска примерно не значи, че не е имало такива - този път е вървян много пъти. Просто сега има интернет и антиваксърите изживяват звездният си момент 🙂

 56. 56 Профил на Di Yung
  Di Yung
  Рейтинг: 29 Неутрално

  "99% от починалите в САЩ през юни не са ваксинирани" Колко пирони още трябват в ковчега на антиваксърството?
  —цитат от коментар 1 на meteowrite


  доста прост народ ще измре

 57. 57 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#7] от "4u4o":Кога и кои учени са го установили това, след като има толков случаи на повторно заразяване, при някои от които втория път е по-тежък!?
  —цитат от коментар 53 на Stefan Stefanov


  Случаите на повторно заразяване не почиват на предварителни тестове за имунна памет. Те са базирани само на несериозните PCR или антигенни тестове. До сега не съм чел за повторно заразен човек, който доказано е преболедувал короната, а не нещо друго. Ако намериш подобно изследване, ще се радвам да го споделиш с нас.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Климент Горанов
  Климент Горанов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "99.2% от жертвите на COVID-19 в САЩ през юни не са били ваксинирани"В Полша преди няколко дена дадоха също една интересна статистика.Бройката на тези които са се ваксали, ОТНОВО заразили и починали е почти 4000. Фаучи такива статистики представя ли? :)
  —цитат от коментар 26 на gabrovski

  Защо пускате очевидни лъжи
  Всички починали от ковид-19 в Полша след 15.05 са по-малко от 4000.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 61. 61 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Неутрално

  До коментар [#53] от "Stefan Stefanov":

  Случаите са различни, едни боледуваха леко, явно поели минимален вирусен товар, безсимптомно или почти безсимптомно, и при повторно заболяване могат да го изкарат тежко, докато при тези, преболедували тежко първият път, досега не съм виждал или чувал отново тежко повторно заболяване.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 62. 62 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6292 Любопитно

  "Рискът от тежък COVID-19 и смърт при деца е изключително нисък" - а ако детето е над 80 кг?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 63. 63 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6292 Любопитно

  До коментар [#43] от "Мариана Кълвачева":

  Втората спринцовка действа след 2 седмици.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 64. 64 Профил на Ipolit
  Ipolit
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Има ли някъде данни колко от новите заразени в Англия са с 2 дози и колко от тези с 2 дози са в болница?
  Щото ми писна да чета за 60% ефективност с 90% шанс за леко изкарване, което за мен нищо не означава. Тия числа някой си ги е съчинил.
  Особено ако са като противогрипните, които нищо не правят, ама си мислим, че щеше да е по-лошо ако не се бяхме ваксинирали.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2959 Неутрално

  Рискът от тежък COVID-19 и смърт при деца е изключително нисък
  ================================

  И какво?
  Да не искате фармацевтите да губят пари, само защото децата го прекарвали леко?

 68. 68 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#53] от "Stefan Stefanov":

  Колко случаи има на повторно заразяване? Различни проучвания сочат, че вероятността да се получи повторно заразяване е около 1%. Колко траен е имунитета при преболедуване е отделен въпрос, но все повече проучвания сочат, че е възможно да е доживотен. Съвсем отделен въпрос е струва ли си риска да играеш лотария, дали при заразяване ще си от тези получили траен имунитет или от тези, за които нищо вече няма значение, мир на праха им. Но и не това е спора, а дали преболедувалите трябва да се разделят от ваксинираните при положения, че не е никак сигурно коя от двете групи е по-защитена.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 69. 69 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  До коментар [#36] от "Billy Pilgrim":

  Пропаганда правиш ти и останалите без медицинско образование, които много разбират от ваксини.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 70. 71 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#47] от "ivanpopov":

  Реагираш като типичен трол - истерична реакция без да си прочел текста.
  Там пише.

 71. 72 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 844 Весело

  99% от починалите в САЩ през юни не са ваксинирани......и колко са на 100000 души починалите да изчислим кога ще са измрат 60% от американците

 72. 73 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  До коментар [#43] от "Мариана Кълвачева":

  или 0.8% според данните в новината

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 73. 74 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Д-р Майк Райън от СЗО го каза най-откровено: „относно Вариантът Delta и опитът ни в реалния живот с щама Delta и ваксините COVID-19 нараства, дори напълно ваксинираните индивиди носят висок риск от пробивни инфекции и стават неизвестни вектори на коронавируса, допълнително подхранвайки скоковете, които се прогнозират ........ Д-р Фермин Легуен, областният здравен служител в окръг Кларк (Лас Вегас), съобщи, че най малко 10% процента от всички пациенти, хоспитализирани през последните три месеца, са взели ваксина.........

 74. 75 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  "99% от починалите в САЩ през юни не са ваксинирани"
  Колко пирони още трябват в ковчега на антиваксърството?
  —цитат от коментар 1 на meteowrite


  Само да ти подскажа как твоите хора вакс-болшевиките обичат да си играят със статистиката - към този 1% ваксинирани умрели броят само тези с 2 дози, т.е. ваксинираните с 1 доза и умрели ги броят като не-ваксинирани!

 75. 76 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  До коментар [#41] от "Мариана Кълвачева":

  Какво точно трябва да видя?

 76. 77 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#42] от "herbaltea":

  Наистина ли смяташ, че този вирус е толкова смъртоносен? Мисля, че медиите са предобрили нещата, интересно защо се смята, че тоя вирус коси наред, след като нищо такова не се вижда.

 77. 78 Профил на Di Yung
  Di Yung
  Рейтинг: 29 Неутрално

  "Рискът от тежък COVID-19 и смърт при деца е изключително нисък" - а ако детето е над 80 кг?
  —цитат от коментар 62 на Незнайко в Слънчевия град


  Тогава социални грижи тряба да го вземат от родителите му и след това да ги кастрират. Това е дете, а не прасе за угояване.

 78. 79 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  До коментар [#1] от "meteowrite":

  В Щатите има препоръка на седесето ваксинирани да не се опробват.
  Число без нормировка е много плосък статистически фокус бокус.

 79. 80 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  "Рискът от тежък COVID-19 и смърт при деца е изключително нисък"

  То и при възрастните е така но това не прече година и половина да сме подложени на нечуван терор и да ни гласят още от същото за необозримо бъдеще.

 80. 81 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  До коментар [#49] от "4u4o":

  Глупости, никъде не отричам имунитета на преболедувалите, йезуитски променяш същината на спора.
  Много се радвам, че си здрав след като си бил болен, за родата ти - също, и то най-искрено.
  НО ТЕМАТА БЕШЕ ДРУГА - спрете да хвалите преболедуването като основен и здравословен метод за справяне с вируса!!!
  Хората, които не са преболедували не трябва да се насърчават да не се ваксинират, ами геройски да се срещнат с Ковид, защото от тия герой около 4% ще умрат, а много голям процент ще имат пост-ковид синдром, като на част от тях ще има и шанс за смърт от част от пост-ковид симптомите.
  Така че спрете с тази мангърщина!
  Да преболедуваш не е препоръка, с която можете да се хвалите.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 81. 82 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#80] от "Billy Pilgrim":

  и аз не мога да си обясня как толкова много хора се вързаха на плоските направо кретенски манипулации на мейн стриима ,целта очевидно беше да се стигне до насилственото инжектиране в телата на поданиците на препарати ,представени за ваксини с неизвестни ефекти и последствия. НО КАКТО ВИЖДАТЕ МНОГО ХОРА РЕАГИРАТ ТОЧНО ТАКА КАКТО ПРАВИЛНО СА ПРЕДВИДИЛИ РЪКОВОДЕЩИТЕ ЦЯЛАТА ПИЕСА НАРЕЧЕНА КОВИД 19 . хомо сапиенс сапиенс се оказа малко сапиенс и много талашит

 82. 83 Профил на anti-vaxxer
  anti-vaxxer
  Рейтинг: 1802 Весело

  До коментар [#81] от "pariah":

  Ти лично какво печелиш, дали някой ще се ваксинира или не?
  Ако беше лекар, щеше да занеш и произход на вирусите като цяло. (За Ковид не говоря, защото явно е "ръкоделие")
  Въобще нямаше да пропагандираш ваксинация на всяка цена, защото имено лекарите са тези, които определят, дали един човек е годен за ваксинация или не. Съотвено на лекарите им дадено право да издават специални документи, които забраняват на пациентите да бъдат подлагани на ваксинация.

  https://bit.ly/2MWZbWQ
 83. 84 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 674 Неутрално

  До коментар [#29] от "rvr12572942":

  НАПРАВО СЕ ЧУДЯ КАК ТАКА НЕ СА ВИ ИЗТРИЛИ . С АБСОЛЮТНО ФАЛШИВИ ПРЕДЛОЗИ МИ ПРЕМАХАНХА ДВЕ МНЕНИЯ. АКО СИ НА "ПРАВИЛНИТЕ" ПОЗИЦИИ МОЖЕ ДА ОБИЖДАШ ,ЗАПЛШВАШ,ИЗПОЛЗВАШ ВСЯКАКВИ ЕПИТЕТИ БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯ
  ПРАВЕТЕ СИ ЗАКЛЮЧЕНИЯТА ЗА Т.НАР СВОБОДА НА СЛОВОТО. ПО СТАЛИНСКИ ТОВАРИШЧЧЧЧЧИ ПО СТАЛИНСКИ ,ДЕРЗАНИЕ И ДРЪЗНОВЕНИЕ

 84. 85 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1594 Неутрално

  99.2% от смъртните случаи от COVID в САЩ през юни могат да се отдадат на тези, които са неваксинирани,
  —цитат от коментар 0 на др Фаучи


  Не му се връзват Цифрите на др Фаучи
  Къмто 30 април, преди седесето да почне да смята само влезли в болници, за да не разваля процента Защита, имаме 10.262 брейктру случая и 160 умрели
  https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7021e3.htm
  Къмто 28 юни, кога броят вече само влезли в болница, имаме 4.686 брейктру случая и 879 умрели
  Значи за юни остават сигурно 600 брейктру умрели, като се разделят на 0,8% излиза че всичките са 75.000. Обаче са 10.000. 600 оттях са 6% и така стават не 99,2, а 94%

 85. 86 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 844 Весело

  Чудят се как да ги набодат ...... Тая статия с 99% от починалите "не са ваксинирани" ... я извъртяха като вирусен маркетинг , вече за трети път....... иначе се чудят ква простотия да измислят....... https://covid19.ncdhhs.gov/summervaxcash

 86. 87 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Ами играйте си на руска рулетка и не ваксинирайте.

 87. 88 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  До коментар [#69] от "vesolr":

  Позоваваме се на мнението на световно известни специалисти в областта, даже нобелови лауреати.

 88. 89 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  До коментар [#82] от "bnc59488372":

  Не се кахъри. Ти не можеш да си обясниш много неща. Не е задължително. Човек може да си умре и прост. Горе ти написали черно на бяло, че се заразяват предимно неваксинирани, ти продължаваш с идиотиите си.

 89. 90 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  До коментар [#39] от "TzZar":

  А можете ли да сравните ябълки с круши? Такова сравнение ще е възможно само ако знаеш и колко хора пътуват от Израел и за Израел. Какви са връзките му с страните с делта вариант. При всички положения по-интензивни от нашите.

 90. 91 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  До коментар [#82] от "bnc59488372":

  Една от основните цели на статуквото също така е да създаде поредното разделение сред хората този път по оста ваксъри-антиваксъри, затова е и това нахъсване и демонизиране на хората дето не са се ваксинирали. Както всички други мощно налагани ни разделения в последните години на база раса, сексуална ориентация, мъже-жени и т.н. и тук са му хванали цаката, че когатао хората не са сплотени ами си ги разделил по какви ли не принципи много по-лесно могат да си прокарват дневния ред, който е вреден за обикновения човек.

 91. 92 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3019 Неутрално

  До коментар [#88] от "Billy Pilgrim":

  И Наполеон, и Фридрих Велики.
  Как пък не ти омръзна да дезинформираш хората, още повече на тема, от която зависят човешки животи?

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 92. 93 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  "Така Фландрия, втора след Исландия, в Европа, успя да постигне целта за 70% ваксинирани срещу коронавируса от пълнолетното си население."
  Защо не коментирате това. Хванахте се за едно нещо и все за ...краставицата.

 93. 94 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#77] от "lil_alex":

  Аз не знам да съм преболедувал но мога да те запозная с хора, които преминаха през него и те могат да ти разкажат. Едни го изкараха на крак но някои бяха на системи в Пирогов и едва прескочиха трапа - по-специално говоря за спортист човек, борец, тренирали сме даже заедно.
  На въпросът ти - да, мисля че е точно толкова смъртоносен колкото се пише за него.
  Надявам се, че не смяташ и други болести за несмъртоносни като дребната шарка и грипът.

 94. 95 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  Бяхме стигнали темпо от 35 000 на ден, сега трудно минаваме 15 000. Фландрия с население като нашето прави по 80 000. Кацаров да отиде до там да види как го правят. Не е далече.
  —цитат от коментар 27 на pepisky


  Бяхме стигнали 35 000 на ден, но те овцете свършиха - 15% от населението.

  Сега щом всички с ирационалния страх от вируса са ваксинирани и ваксината е толкова ефективна, може ли да сваляме дебилните ограничения и да си живеем живота, кой как намери за добре отново?

  Щото вие ваксърите, хем ваксината е 99.9% ефективна, хем не искате да отваряме.

 95. 96 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#49] от "4u4o":Глупости, никъде не отричам имунитета на преболедувалите, йезуитски променяш същината на спора.Много се радвам, че си здрав след като си бил болен, за родата ти - също, и то най-искрено.НО ТЕМАТА БЕШЕ ДРУГА - спрете да хвалите преболедуването като основен и здравословен метод за справяне с вируса!!!Хората, които не са преболедували не трябва да се насърчават да не се ваксинират, ами геройски да се срещнат с Ковид, защото от тия герой около 4% ще умрат, а много голям процент ще имат пост-ковид синдром, като на част от тях ще има и шанс за смърт от част от пост-ковид симптомите.Така че спрете с тази мангърщина!Да преболедуваш не е препоръка, с която можете да се хвалите.
  —цитат от коментар 81 на pariah


  Не, по никакъв начин не извъртам темата. Аз се чувствам дискриминиран и ощетен от пропагандатори, като теб, които се правят, че 2.5 милион българи не съществуват. Говори се само за ваксинирани и неваксинирани. Никой в тая държава не говори за преболедувалите, които стават все повече. И като казвам преболедували, въобще нямам предвид фалшивите PCR-тестове, които при мен бяха отрицателни. Говоря за истински преболедувалите с антитела. Какво пречеше, да се предвиди сертификат и за нас? Защо ни наритаха в ъгъла?! Кристалина Георгиева вчера го каза - ваксинирането е икономическа политика. Така е. Действията на политиците не носят медицинска логика. Всичко е фалшиво в тая "пандемия" - тестовете, сертификатите, мерките, псевдо загрижеността. Важното е да се налеят едни 1.2 трилиона еврака и схемата ще е точна. Ще сме "спасени".

 96. 97 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2392 Неутрално

  До коментар [#76] от "taratanki":

  Статистика на починалите, разбивка по държави, преди и след началото на ваксинацията.
  Да, на английски е, но нали вече сме модерни и трябва да знаем този език.

  кратък
 97. 98 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4409 Весело

  До коментар [#45] от "ilinko":

  Няма нужда да ги сменяш, тя се зареждат от тялото ти. :-) В смисъл, хапваш три пъти на ден, храната се разгражда в стомаха, така тялото ти получава енергия. Тя (енергията) отива за работа на сърцето, мозъка, белите дробове и всички останали важни органи и сега част от тази енергия отива и за зареждането на чипа. :-)

  П.П.
  Иначе сериозно, ние тук се шегуваме относно чиповете във ваксините (според мен би трябвало да ги наречем наноботи, а не чипове), 5G мрежата и т.н. но в действително има много хора, които вярват във всичко това.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 98. 99 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#94] от "herbaltea":

  Много добре познавам преболедувал по всички дефиниции за тежък ковид. "На системи" нищо не значи, само звучи драматично, всички сме били "на системи" за абс. тривиални лекарства.

  И понеже съм виждала какво представлява, мога да кажа, че предлаганото лечение щеше да направи повече беля, отколкото да свърши работа. Вкл. да звъня на лекар, който да каже "Ние тука лекуваме леки случаи, ако има белодробни усложнения, не можем". Е аз ли да мога? Накрая се лекувахме у дома с дистанционни консултации с лекари за нещо, което в други години щеше да се лекува амбулаторно и вниманието да е някъде по средата между "пий чайче и парацетамолче" и "влизаш в болница и изпиваш всички лекарства, щото така пише в наръчника, а ние дори не сме пулмолози".

  Впрочем знаеш ли, че в наръчника за ковид пише да не се ползват в болница инхалатори и небулизатори, за да се пази персонала от аерозоли? И че точно небулизатор с локални стероиди е нещото, което прави разлика между "на кислород" и ниска сатурация и облекчаване на дишането? Да, ама го няма в инструкциите, трябва човек да си го знае и да настоява пред лекаря.

 99. 100 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
  Pontif New Dnevnik SUCK
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  [quote#15:"4u4o"][/quote]

  Пич, не се излагай, трети бустер шот е необходим зада неутрализира новия Делта щам. Ако простаците продължават да не се ваксинират ще се появят още ново мутации и срещу тях ще са необходими нови бустери. Май не си внимавал час по биология в училище.

  California Über Alles
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK