"Реформатори" и "проруски" политици се сблъскват нов предсрочен вот в Молдова

Молдовският президент Мая Санду

© Associated Press

Молдовският президент Мая СандуИзбирателите в Молдова гласуват този уикенд на предсрочни парламентарни избори, които могат да решат дали бившата съветска република напълно ще приеме прозападните реформи, или ще продължи политическата безизходица и силното руско влияние.


Страната с 3.5 млн. население, която няма излаз на море и е най-бедната в Европа, разположена между Румъния и Украйна, през последните години изпада от една политическа криза в друга, измъчвана от нестабилност и колебаеща се геополитически между прозападните и проруските сили. Молдова подписа през 2014 г. споразумение с Европейския съюз за изграждане на по-близки политически и икономически връзки, но ширещата се корупция и липсата на реформа пречат на развитието и на моменти предизвикват силни критики от Брюксел.


Анализатори казват, че изборите в неделя могат да се окажат решаващи за бъдещето на страната, която получи независимост през 1992 г., но преживя масово разочарование от политиката в постсъветската, а стотици хиляди граждани я напуснаха, търсейки по-добро бъдеще в чужбина. "Тези избори са решаващи за бъдещото развитие на Молдова", заяви за Асошиейтед прес изпълнителният директор на Института за европейски политики и реформи в Кишинев Юлиан Гроза. "По същество това е борба между властващите клептократи и новите, реформаторски настроени елити, които искат и са готови да прочистят системата от корупционни практики."
Над три милиона регистрирани гласоподаватели ще избират в неделя между над 20 партии, но само четири се очаква да успеят да влязат в 101-местното законодателно събрание. Основната битка ще бъде между реформаторската Партия на действието и солидарността и промосковския блок на комунистите и социалистите начело с двама бивши президенти.


Сегашният молдовски президент Мая Санду, която преди оглавяваше реформаторския блок, каза на избирателите, че "това е нашият шанс да прочистим политическата класа". Тя


наложи произвеждането на изборите, като през април разпусна парламента,


малко след като Конституционният съд премахна извънредното положение, въведено за борба с пандемията от коронавирус. "Вие решавате кой да влезе в следващия парламент и правителство", каза 49-годишната бивша служителка на Световната банка в изявление в интернет. "От вас зависи колко бързо можем да спасим страната от корупцията и бедността."


Предишните парламентарни избори в Молдова през 2019 г. доведоха до поредица от странни коалиции и периодичен блокаж в парламента. Санду успя да наложи произвеждането на предсрочните избори, като два пъти предложи кандидати за министър-председател, които беше малко вероятно да бъдат одобрени от парламента и при това положение съгласно конституцията той трябваше да бъде разпуснат.


Сега тя иска да надгради победата си на президентските избори миналия ноември, като си осигури открито реформаторско правителство, с което може да работи. Бившият президент Игор Додон, който има близки връзки с Русия, загуби от Санду на втория тур на президентските избори миналата година. Той предупреди, че има опасност от нестабилност, ако реформаторите вземат властта в страна, която все още се отнася с недоверие към промени, свързани със западните ценности.


"Само нашият екип може да спре хаоса в страната, да осигури социална защита на хората, да възстанови икономиката, да укрепи държавността", каза тази седмица Додон, чиято партия води кампания в подкрепа на големите социални разходи и традиционните семейни ценности. Проучванията на общественото мнение напоследък дават преднина на подкрепящата Санду Партия на действието и солидарността, но резултатът до голяма степен може да зависи от избирателната активност на гласоподавателите в чужбина, които са над 200 хил.. Анализаторът Раду Магдин от "Смартлинк комюникейшънс" каза, че евентуална висока избирателна активност ще означава силна подкрепа за реформаторите.


"Главният въпрос, който може да преобърне всичко, е мобилизацията на електората", каза той.
40-годишната Светлана Еремка, която работи като ръководител по проекти и живее в Есекс, Великобритания, се надява тези избори да донесат "ново начало". "Нашата страна се бори през последните трийсетина години без особен успех... изисква се много работа и е


необходимо всеки от нас да участва и да помогне за изграждането на нова система",


каза тя, като добави, че се надява много молдовски студенти, които живеят в чужбина, да могат да се върнат, и "вярва, че има светло бъдеще . . . не само за новите елити, но за огромното мнозинство от населението".


ЕС определи възстановителен пакет за Молдова на стойност 600 милиона евро, за да помогне за възстановяване на икономиката от пандемията и да засили инвестициите. Брюксел обаче предупреждава, че условието за отпускане на парите е извършването на съдебна и антикорупционна реформа.


В изготвяния от "Трансперънси интернешънъл" индекс за възприятие на корупцията Молдова заема 115-о място от 180 страни, като първото място е за най-малка корупция. Двайсетгодишният Сабин Руфа, студент в Уоруикския университет във Великобритания, смята, че тези избори се провеждат в "решаващ момент" в демократичната история на неговата страна. "Усещам, че тези избори са вероятно най-важното събитие за последните 10 години, особено за прогресивните хора, които искат Молдова да се развива в съответствие с демократичните стандарти и институции", каза той. "Надявам се, че след 10 години ще погледна назад към тези избори, знаейки, че това е бил повратен момент."


"Въпреки всичките си несъвършенства Молдова е мястото, където искам да градя бъдеще за себе си, за семейството си и за сънародниците си", каза той. /БТА

Ключови думи към статията:

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на minuva4a
  minuva4a
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Вън рашетата от Молдова, марш от Европа и право в дълбоката Азия!

 2. 2 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3644 Разстроено

  Горките молдовци с тази тяхна източна граница!

  Дръжте се, покажете на азиатците, че не фелат!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 3. 3 Профил на Vasil Grozdanov
  Vasil Grozdanov
  Рейтинг: 121 Неутрално

  Аз да преведа на прост език, защото имам опит от времето , когато четяхме между редовете Работническо дело, на което само датата му беще верна.
  Та борбата е между шорошкият кадър с румънски паспорт Мая санду, подкрепяща разните истанбулски конвенции, гей-паради,и пр. сладости и най-вече евнтуални военни бази на империята на злото зад океана и останалите нормални хора, дето са за православни християнски ценности, за държава, подкрепяща семейството, абе с една дума старомодни неща с библейска давност.
  Най-общо битката е между модерните 31 пола и ретроградните два пола.Тчк.

 4. 4 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Тия да вземат да си спретнат един референдум за присъединяване към Румъния.

 5. 5 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  ""Вие решавате кой да влезе в следващия парламент и правителство", каза 49-годишната бивша служителка на Световната банка в изявление в интернет. "От вас зависи колко бързо можем да спасим страната от корупцията и бедността."

  Мая Санду е молдовската Сталинка. Разликата е само че е по-млада и изглежда по-добре от нея но иначе и тя лансирана да прокарва американските интереси.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 6. 6 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#3] от "Vasil Grozdanov":

  Това го обяснявайте на бабичките от ППо.....хората искат да се измъкнат от лапите на североазиатската сатрапия .....това е истината.....

 7. 7 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 769 Неутрално

  В Молдова са поразени както у нас от съветския режим.

 8. 8 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 729 Весело

  Аз да преведа на прост език, защото имам опит от времето , когато четяхме между редовете Работническо дело, на което само датата му беще верна.Та борбата е между шорошкият кадър с румънски паспорт Мая санду, подкрепяща разните истанбулски конвенции, гей-паради,и пр. сладости и най-вече евнтуални военни бази на империята на злото зад океана и останалите нормални хора, дето са за православни християнски ценности, за държава, подкрепяща семейството, абе с една дума старомодни неща с библейска давност.Най-общо битката е между модерните 31 пола и ретроградните два пола.Тчк.
  —цитат от коментар 3 на Vasil Grozdanov


  Чели сте между редовете, ама нищо не ви е влязло в облъчените русофилски глави!

 9. 9 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  Не виждам кой нормален човек би прокарвал руски ценности.
  Концлагери, забрана за каквото и да било изказване против властта, забрана за пътуване в чужбина, омраза към всичко, което не е руска ценност, прани магазини, страх от властта. А, и непрекъднати опити чрез агресия да се присъединват чужди територии.

  Може и още ама айде и толкоз стига, за да се изразят "руските ценности"
  И после се чудят защо светът мрази Русия.

 10. 10 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  Мила родна картина

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 11. 11 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 769 Неутрално

  До коментар [#3] от "Vasil Grozdanov":
  От скоро комунетата станахте борци на ”християнскте ценности”, вие, които събаряхте християнските църкви и гонехте хората от християнството към комунизЪма. Каква наглост и безчестие се изисква да имат такива индивиди.

 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  И Молдова е държава, пленена от имперските амбиции на североизточните степи и блата!!!

 13. 13 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Стивън Макграт,
  ====================================
  Проамерикански пропагандатор се загрижил за проруски политици в Молдова.

  Свободата, Санчо...
 14. 14 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 444 Неутрално

  И Молдова е държава, пленена от имперските амбиции на североизточните степи и блата!!!
  —цитат от коментар 12 на selqnin

  Пленена е от разни реднеци от Ню джързи дето дори не знаят къде се намира.

  Свободата, Санчо...
 15. 15 Профил на Bornagain
  Bornagain
  Рейтинг: 444 Неутрално

  И после се чудят защо светът мрази Русия.
  —цитат от коментар 9 на cpl40723722

  Русия я мразят само в България, ззащото си мислят че тази омраза оправдава българската мизерия, бедност, елементаризъм и отчаяние, които ни наложиха американците.

  Свободата, Санчо...
 16. 16 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4190 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Като Сталин... от немай къде.
  Проводник на Западни интереси.

  С Марксистки теории и практики 1917.....
  наджевели Сталин до..... 1922.

  Съглашателство с Хитлер 1939-1941.

  После: Съюз с държави некоминтерновски членки:
  САЩ, Англия, Франция... ленд-лийз алъш-вериш.
  Автомобили, танкове, самолети, облекла, храни..... сегиз-тогиз кеш.
  Кредити и нататък.

  Така СССР и пр. Сталин отстъпи на Запада Западна Европа.
  И още и още...
  До тотално смаляване на СССР "от само себе си"

  До коментар [#5] от "Julian Mall":
  ""Вие решавате кой да влезе в следващия парламент и правителство", каза 49-годишната бивша служителка на Световната банка в изявление в интернет. "От вас зависи колко бързо можем да спасим страната от корупцията и бедността."

  Мая Санду е молдовската Сталинка.
  Разликата е само че е по-млада и изглежда по-добре от
  нея но иначе и тя лансирана да прокарва американските интереси.

 17. 17 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  Горките молдовци с тази тяхна източна граница!Дръжте се, покажете на азиатците, че не фелат!
  —цитат от коментар 2 на дедо Андро

  Ами на тези на източната им граница и ние трябваше да кажем, че не е европейско тяхното отношение към малцинствата.
  Сега украинците и татарите са по-по-по народи от останалите народи в Украйна.

 18. 18 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1716 Весело

  Не виждам кой нормален човек би прокарвал руски ценности.Концлагери, забрана за пътуване в чужбина, омраза към всичко, което не е руска ценност, ...
  —цитат от коментар 9 на cpl40723722


  Не че нещо, но концлагерите са британска ценност. Възприета и от германците.
  Относно свободата и омраза към всичко което не е правилната ценност - на Запад имаш ли право да се изкажеш срещу ЛБГТ или BLM?

 19. 19 Профил на Ριζοσπάστης
  Ριζοσπάστης
  Рейтинг: 706 Неутрално

  До коментар [#2] от "дедо Андро":
  Азиатците вероятно трябва да са украинците, защото други няма на източната им граница.

 20. 20 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  ... дето са за православни християнски ценности, за държава, подкрепяща семейството, абе с една дума старомодни неща с библейска давност..
  —цитат от коментар 3 на Vasil Grozdanov


  Дрогарьо, общото между расийската педерация и старомодни неща с библейска давност е притчата за Содом и Гомор. В мамашата ви има над един милион официално регистрираните вирусонителя на ХИВ, подобно на някоя африканска държава. Към тях се добавят над един милион наркомани и един милион алкохолици. От двадесет години начело на мамашата ви е един разведен дъртак с незаконно родени деца, в чиято глава се въртят убийства с ядрени оръжия, хиперзвукови ракети и новичоци,
  .

 21. 21 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  хубава жена е Мая Санду

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 22. 22 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 295 Неутрално

  До коментар [#9] от "cpl40723722":

  ааа, светът може и да я мрази, ама ние си я обичаме! ние сме велика нация - руски туристи, православие и клептокрация!

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 23. 23 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  Цитат:
  "Реформатори"

  -------
  Тия ще да са тамошните жълтопаветници-отродители...

 24. 24 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3978 Неутрално

  Горките молдовци с тази тяхна източна граница!Дръжте се, покажете на азиатците, че не фелат!
  —цитат от коментар 2 на дедо Андро


  Молдовците нямат пряка граница с Русия и това е техния шанс , че ще се отърват от руското влияние. Граничат с Румъния и с Украйна на изток , като и двете държави са антируски настроени. Русия не може да извърши пряка интервенция в Молдова , както направи с Грузия и Украйна.

 25. 25 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  До коментар [#9] от "cpl40723722":

  глупаво е да мразиш страна, окупирана от мерзавци, защото тогава повече мразиш потиснатите, отколкото потисниците

  и не даваш и капка кураж на потиснатите да въстанат, но наливаш вода в мелницата с лъжи на потисниците: "ето, виждате ли? всички са ни врагове! без нас, дето ви управляваме, живи ще ви изядат! само ние ви браним!"

  т.е., обратно на заявленията си, помагате на самодържеца Путин

  нима не стига акъл едно разграничаване: мразя руските управници, към руснаците не изпитвам нищо лошо (или дори "не ми пука за тях" - пак е по-добре, отколкото "абе мразя ги всичките")?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 26. 26 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3978 Неутрално

  И Молдова е държава, пленена от имперските амбиции на североизточните степи и блата!!!
  —цитат от коментар 12 на selqnin


  Стахувам се , че с България е същото. След молдовските парламентарни избори това може да се промени , но с България , едва ли. Добре , че сме в НАТО и ЕС.

 27. 27 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1805 Неутрално

  до 15
  "Русия я мразят само в България"
  ТАКА ЛИ?
  През 80те години в Латвия, Литва и Естония ако в магазина поискаш нещо на руски не те обслужваха.
  За Полша да споменавам ли нещо?
  В Унгария, където 5000 будапещенци бяха премазани от съветските танкове, където на погребението на Имре Наги - ръководителят на Унгарската революцияу убит след като беше отвлечен в Румъния - та на погребението на тленните останки на Наги през 90та година в Будапеща присъстваха 500 000 унгарци и денят на погребението беше обявен за неработен.
  В Чехия демонтираха паметника на генерал Конев - генерала, който ръководеше руските войски през 1968ма година. И руснаците им спретнаха отговор - руски "патриоти" потрошиха прозорците на чехското посолство в Москва.
  Единствената държава, където СССР не изпрати войска беше България, щото беше толкова нагъзена, че от войска нямаше нужда.
  Червената армия след 44та година остана не както беше по договор 6 месеца, тя остана 3 години и половина, и СССР не даде 1 лев за изхранването и - всичко беше изстискато от джоба на българина. Седя тук 3 години и половина, понеже Сталин разбра, че българите никога няма да изберат комунисти да ги управляват.
  И чак след като БКП взе властта, се изнесе, но останаха още статици руснаци, които на насочват и помагат на марионетното ком. правителство.
  Дори през 2000та година в БНТ имше такъв, който по телефона си се свързваше директно с Кремъл за инструкции. Сега не знам как е.

 28. 28 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1957 Любопитно

  Какво има да се чудите? Щом в България руските слуги водени от РРадев печелят изборите, какво остава за една Молдова?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 29. 29 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2704 Неутрално

  Руските дресьори са много по-слаби от сръбските. Молдова се отърси от антирумънската пропаганда, Скопска Македония е още по озлобена.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 30. 30 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4190 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Misery likes company ;)

  Те и Хаити биха сдружили.
  И Венецуела лапнали... ако им беше наблизо.

  Под СССР степите и блатата покорни бяха.
  Но в 1989 СССР сниши ръст и... продължи да снишава.
  Накрая Елцин му тегли "ножа", да не мъките продължват.

  Площ загуби СССР "живо тегло" 1/6-та от земната.
  Ръст загуби 100 %.
  Беше империя!

  Тази е мента

  До коментар [#12] от "selqnin":

  И Молдова е държава, пленена от имперските амбиции на
  североизточните степи и блата!!!

 31. 31 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4190 Неутрално

  UNITED EU UNION

  корекция по печатни грешки в коментар [#16]
  постигнати по вина на международното положение

  Марксистки теории и практики
  от 1848...
  през години 1917...
  надживели Сталин
  от 1953 до... 1992.

  Съглашателство с Хитлер 1933-1941.

  Несъгласен с Хитлер,
  след вероломен акт в 1941 на изненадваща междусъязническа война,
  в 1945 Сталин се престрашава да нарушва пакт от 1939 и,
  окуражаван от Демократичен запад,
  нахлува в източна Германия.

  По образец (приблизително) изпитан в 1939.
  Хитлер - в западна Полша.
  Сталин - в източна Полша.
  На Елба си стискат ръце.
  Не.
  В Брест-Литовск, Полша. 1939 г.

  Там където на 3.3.1918 делегати на световния борец за мир Ленин
  подписали капитулацията на монархистки агресивна немирна Русия.

 32. 32 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2910 Неутрално

  Още една държава в упадък, вследствие “демократичните реформи”!

  Любовта ще спаси света!!!
 33. 33 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2910 Неутрално

  Какво има да се чудите? Щом в България руските слуги водени от РРадев печелят изборите, какво остава за една Молдова?
  —цитат от коментар 28 на chichka


  Все повече хора осъзнаваме, че през соца се живееше по-добре.
  При Тошо 12 набора по 120 000 деца , около 1 250 000 ходеха всяка година на лагерИ, сега цяло чудо е, че ще отидат 10 000.

  Любовта ще спаси света!!!
 34. 34 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3687 Неутрално

  До коментар [#3] от "Vasil Grozdanov":

  И едни 30 милост евро от фондация "Ханс Зайдел" за победата на Мая Санду. Също, като у нас с ГЕРБ. Всички прилики с действителността са случайни! Мммм?

 35. 35 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3687 Любопитно

  До коментар [#8] от "witch_doctor":

  В Украйна вече видяхме резултатите. Макар и след седем години. Разпродават си и земята. А бяха житницата на СССР.

 36. 36 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3687 Любопитно

  До коментар [#9] от "cpl40723722":

  Е, света мрази и САЩ. Арабите го наричат великия Сатана. Въпрос на пропаганда - ЛГБТ, BLM! Вътрешният тероризъм, забраната за работа, публичното осъждане. Това го имаше в СССР преди 85 години. САЩ наваксват в комунизма..

 37. 37 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3687 Неутрално

  До коментар [#12] от "selqnin":

  Сега е в обхвата на плана "велика Румъния".

 38. 38 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#3] от "Vasil Grozdanov":

  "...Най-общо битката е между модерните 31 пола и ретроградните два пола.Тчк...."

  Не е битка.
  Борба е между тези, които искат присъединяване към Европа, дори и с цената на присъединяване към Румъния и тези, които бяха обучени от КГБ как да присвоят властта след неизбежния разпад на сатанинската империя, дори и като си сътрудничат с криминалния свят.
  Битка ще стане, ако криминалите се самозабравят и предизвикат намесата на Румъния.

 39. 39 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3687 Любопитно

  До коментар [#27] от "cpl40723722":

  Интересно! Бях в Литва и Латвия след 1985 година и се разбрахме на руски. С полякините на морето беше още по - лесно. Не ни трябваше и руски.

 40. 40 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3687 Неутрално

  До коментар [#34] от "Vlado Nikolov":

  30 милиона евро. (мамка му и автокоректор)

 41. 41 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#4] от "jmf29537805":

  Това предстои, ако победят противниците на съветското КГБ.
  Ще бъде добър пример и за България относно политиката спрямо т. нар. Северна Македония.
  Ако с подкрепата на ЕС Молдова бъде присъединена към Румъния или бъде създадена съюзна държава, това ще покаже пътя за развитие на Македония.

 42. 42 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  До коментар [#1] от "minuva4a":

  Молдова не е много по различна от България. Тук вече имаме 6 руски партии, боричкащи се за парламента ...

  До коментар [#41] от "ivangabrovo":

  Няма аналогия, Румъния е пътеводна звезда за Молдова. България за РСМ не е. Македония се управлява от сръбска пета колона.И за това само ние сме си виновни. Проспахме десетилетия...

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK