На живо

Коронавирусът по света: Във Франция 800 хил. се ваксинираха за ден заради новите мерки

Коронавирусът по света: Във Франция 800 хил. се ваксинираха за ден заради новите мерки

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Болниците в Тунис се препълниха, броят на починалите расте

Италия, Испания и Швейцария изпратиха медицинска помощ на Тунис в петък. Страната, любимо място за почивка на европейците, е изправена пред най-тежката здравна криза от началото на пандемията от коронавирус, с рязко нарастване на смъртните случаи, препълнени болници и липса на кислород.


Смъртните случаи от COVID-19 надвишават 150 дневно. Различни държави, сред които Катар, Алжир, ОАЕ, Мароко, Турция и Кувейт досега са изпратили медицинска помощ, а Египет и Саудитска Арабия откриха въздушен мост в началото на седмицата, изпращайки най-малко 8 самолета с помощи.


Франция заяви, че също планра да изпрати около 1 млн. дози ваксини и медицинска помощ, съобщи Ройтерс.


След като спешните отделения и реанимациите нямат повече места, властите започват да отварят полеви болници, изпратени от Катар и Мароко. Лекарите се оплакват от изтощение и недостиг на кислород.


Тунис регистрира 194 смъртни случая от коронавирус в четвъртък, най-високата дневна смъртност от началото на пандемията. Над 17 хил. души са починали от началото на пандемията. Регистрираните инфекции са над половин милион.


До момента са ваксинирани 830 хил. души от общо 11.6 милиона тунизийци.

Туристическият бизнес в Хърватия иска по-ефективно прилагане на мерките

Десетина сдружения на туристическия бизнес в Хърватия призоваха днес за по-ефективно прилагане на мерките срещу разпространяване на коронавируса след съобщения за увеличаващи се случаи на заразени в популярни места по адриатическия бряг. Според тях въведените епидемиологични мерки са добри, но прилагането и контролът над тях са под въпрос в момент, когато летният сезон наближава своя пик. Все още в затворени помещения и обществения транспорт трябва да се носят мао за ваксинирани, с отрицателен PRC тест или документ, че вече са боледували.


През последните 7 дни новите случаи на заразени са с 18% повече от тези от предходната седмица. В четвъртък адриатическият бряг на Хърватия бе оцветен в оранжево на седмичната карта на Европейския център за контрол и предотвратяване на заболяванията, т.е. за последните 14 дни е надхвърлен прагът от 50 заразени на 100 хил. жители. "Ако Хърватия влезе в червената зона, това ще е драматичен край на туристическия сезон в разгара на лятото", предупредиха фирмите от сектора, създаващ около 20% от БВП на страната.

Малайзия пуска ваксините срещу COVID-19 в аптеките

Малайзия скоро ще позволи търговската продажба на ваксини COVID-19, произведени от китайските фирми "Синофарм" (Sinopharm) и "Синовак" (Sinovac), в опит да ускори ваксинацията на населението, съобщи Ройтерс.


Малайзия е една от най-засегнатите от инфекцията държави в региона, но е и сред най-бързо ваксиниращите. Около 39% от пълнолетното население е получило поне една доза ваксина срещу COVID-19.


Ваксината "Синофарм", одобрена за спешна употреба в петък, скоро ще бъде достъпна за купуване, а тази на "Синовак" ще се предлага в търговската мрежа от 1 август, когато се очаква доставка от 1 млн. дози.


В петък Малайзия съобщи за 12 541 нови случая на коронавирус, с което броят на инфекциите от началото на пандемията стигна 893 323, починалите са 6728.


По-рано властите в Малайзия заявиха, че ще се пренасочат от китайските към иРНК ваксината на "Бионтех"/"Пфайзер", но не изключиха нови поръчки на "Синовак", ако очакваните ваксини на "Астра Зенека", произвеждани в Тайван, се окажат недостатъчни.


Медицинска сестра ваксинира търговец на плодове в магазина му

© Associated Press

Медицинска сестра ваксинира търговец на плодове в магазина му

Задължителната карантина за неваксинирани в Словакия остава до понеделник

Словакия ще продължи да изисква задължителна карантина за всички неваксинирани, пристигащи от чужбина, въпреки решение в обратния смисъл на Конституционния съд, предаде ДПА.


От 9 юли по словашките граници на приносителите на сертификати за преболудували и за тествани за COVID-19 се назначава 14-дневна задължителна карантина.


Опоцизицията разкритикува мярката като прикрито налагане на задължителна ваксинация и сезираха Конституционния съд. В сряда трибуналът преустанови прилагането на решението за поставяне на неваксинираните под карантина. Докато се изясни дали неравнопоставеното отношение към ваксинирани и неваксинирани е в противоречие с конституцията, властите трябва да се придържат правилата отпреди 9 юли, постанови Конституционният съд.


Правителството и здравните власти обаче заобиколиха това решение, като обявиха, че то ще влезе в сила, когато бъде публикувано, или не по-рано от понеделник, уточнява БТА.


"Това е единственият начин Словакия да се предпази от внасянето на варианта "Делта", коментира министърът на здравеопазването Владимир Ленгварски.

Изследване за ползата от ивермектин при лечение на COVID-19 беше оттеглено

Голямо проучвано, доказващо ефикасността на лекарството ивермектин за лечение на COVID-19 беше оттеглено заради "етични опасения", съобщава британският в. "Гардиън".


Изследването, водено от д-р Ахмед Елгазар от университета "Бенха" в Египет, беше публикувано през ноември.То твърди, че пациентите с COVID-19, лекувани в болница, които "са получили рано ивермектин, съобщават за значително възстановяване" и че има "значително подобрение и намаляване на смъртността в групи, лекувани с ивермектин" с 90%.


Но публикацията с резултатите от изследването беше изтеглена в четвъртък от уебсайта Research Square, където беше публикана, след като бяха открити грешки и разминавания в данните, въз основа на които се правят заключенията.


Пръв за тях сигнализира студент по медицина в Лондон, получил задача да анализира резултатите като курсова работа. Той откри, че цели пасажи от въведението на изследването са копирани от прессъобщения и уебсайтове, популяризиращи използването на ивермектин при COVID-19.


Студентът установил и сериозни разминавания в данните, сред които за възрастта на изследваните, за времето на смъртта на починалите. Един пациент е напуснал болница на несъществуващата дата на 31 юни.


В своя доклад авторите на изследването твърдят, че четирима от 100 пациенти са починали в групта със стандартно лечение на лек и умерен COVID-19, докато в суровите данни те са 0, колкото и в групата, лекувана с ивермектин. При тежките случаи, лекувани с ивермектин се твърди, че са починали двама души, докато в изходящите данни те са четирима.


Студентът изпратил разминаванията на австралийски епидемиолог, който преглежда научните статии за грешки и той установил и други разминавания. Най-сериозното от тях за дублиране на данни, някои от които според "Гардиън" не могат да се обяснят като невинни грешки.


Проучването на Елгазар е едно от най-големите и най-често цитираните от привъжениците на лечението на COVID-19 с ивермектин. Неговата популярност се задържа и след като сп. "Клинични и инфекциозни болести" публикува през юни рецензирана статия според която ивермектинът "не е жизнеспособен вариант за лечение на пациенти с COVID-19".


Коронавирусът по света: Във Франция 800 хил. се ваксинираха за ден заради новите мерки

© Associated Press

Гърция ограничава и влизането в заведения на открито

След като регистрира нови 2794 случая на заразени и 6 починали от коронавируса през последните 24 часа, Гърция обяви от петък нови ограничения - този път за заведенията на открито. От днес в барове и нощни клубове под открито небе ще се влиза само срещу документ за завършила ваксинация или са преболедували от COVID-19. Решението на здравното министерство определя да се допускат не повече от 85% от капацитета на такива места. Освен това те ще обслужват само седящи клиенти.


От четвъртък действа и по-строг режим за качване на фериботите, поради което пътниците са посъветвани да предвидят поне 1 час за тази процедура. На борда могат да се качват само притежатели на сертификат за приключило ваксиниране, отрицателен PCR тест, направен в последните 72 часа, или тест за антитела, направен в последните 48 часа. Задължително се попълва и документ за адреса, на който пътникът ще отседне при пристигането.

Русия ще признае сертификатите за ваксиниране на реципрочна основа

Русия обвързва признаването на чуждестранните сертификати за ваксиниране с аналогично действие на другите държави спрямо съответните руски документи, съобщи пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.


"Разбира се, нужно е насрещно движение. Не можем просто да поставяме в дискриминационно положение нашите граждани, които също изпитват големи проблеми при пътуване зад граница", цитира думите му ТАСС.


Четвърти пореден ден в Русия отчитат рекордни стойности на заразени (25 704) и починали (799) за денонощие от началото на пандемията. Така COVID-19 е заразил над 5.9 млн. души, докато по данни от четвъртък с една доза са ваксинирани 30.5 млн. души (21.2% от населението), а ваксинирането са приключили почти 20 млн. (13.7%).

Във Франция 800 хил. се ваксинираха за ден заради новите мерки

Над 800 хил. дози бяха поставени за денонощие във Франция, а в последните няколко дни над 3 млн. са си записали часове за ваксиниране.


Това е резултатът от новите правила, обявени в понеделник от френския президент Еманюел Макрон. Те предвиждат достъпът до заведения - а и до услуги като жп транспорта - да е невъзможен за неваксинирани или хора, които не са си направили тест.


"Здравният паспорт" предизвика протести, но властите го защитават като идея, която може да помогне за овладяване на ситуацията с коронавируса. Франция още е далеч от нивата в Испания и Великобритания, където заразените отново са десетки хиляди на ден, но все пак в сряда бяха достигнати 9000 случая и властите искат да избегнат затваряне.


Всъщност над 65% от населението подкрепят мерките, обявени от Макрон, който предупреди, че идеята е не да бъдат задължени всички да се ваксинират, а да се "подтикне максимално голям брой да отидат и да се ваксинират".


Към момента посещенията на театри, киносалони, спорти събития и фестивали с над 50 участници ще изискват здравен пропуск, с който да се потвърди или имунизация, или отрицателен резултат на тест, или имунизация. От 1 август това ще е в сила за барове, кафенета, ресторанти, търговски центоре, болници, някои влакове, автобуси и самолети. От 1 септември мярката ще е в сила и за деца на възраст между 12 и 17 г. който не покаже такъв документ, а използва подобни услуги, може да бъде глобен с до 10 хил. евро.


Бизнесът същевременно се притеснява, че организацията на проверката на здравните пропуски ще отнеме време. Част от мерките също ще трябва да се дообработят, за да се отстранят административни и правни слабости.


Приключва и безплатното тестване за коронавирус, освен в наложителни случаи, за да се насърчи ваксинирането, от 1 септември.


С една доза са близо 66% от възрастните във Франция. Близо 53 на сто са напълно ваксинирани, но подобно на редица други европейски държави кампанията се забавя напоследък - имунизацията не успява да обхване групи, които не желаят да бъдат ваксинирани.

Англия предупреди, че вирусът може да се върне

Кризата с коронавируса може да се върне изненадващо бързо в Англия, а опасността още не е отминала, заяви днес главният медицински служител Крис Уити, цитиран от "Ройтерс".


Агенцията отбелязва, че той е отправил предупреждението броени дни преди отмяната на ограничителните мерки в понеделник. Британското правителство планира да премахне повечето наложени заради пандемията ограничения в Англия от 19 юли, настоявайки, че бързо напредващата ваксинация срещу COVID-19 до голяма степен съдейства за намаляване на тежките боледувания и смъртните случаи.


Според Уити малкият брой хора с COVID-19 в болница , който се наблюдава сега, може значително да се увеличи през следващите месеци. "Не мисля, че трябва да подценяваме факта, че може отново да попаднем в проблемна ситуация изненадващо бързо", заяви той.


"В никакъв случай опасността за нас в това отношение не е отминала. Ние сме в много по-добро положение заради ваксинационната програма, лекарствата и различни други неща", каза Уити. Великобритания е сред страните с най-голям брой смъртни случаи от COVID-19 в света. Две трети от пълнолетното й население вече са напълно ваксинирани.


Джонсън признава, че е неизбежно да има вълна от заразявания и още смъртни случаи след премахване на ограниченията, но казва, че по-голяма вреда може да причини продължаването на затварянето на икономиката. Изискването за самоизолация на хората, имали контакт със заразени, обаче също може да възпрепятства икономиката.


Според президента на Конфедерацията на британската индустрия Каран Билимория ситуацията предизвиква силно безпокойство. "В понеделник ще имаме положение, при което, от една страна, отваряме икономиката, а от друга, я затваряме", каза той.


"В хотелиерския сектор 20 процента от персонала са в изолация, в сектора на здравеопазването 25 процента от персонала отсъства, а автобусните и влаковите превози са засегнати от закъснения. Това не може да продължава... Това съсипва икономиката", заяви президентът на Конфедерацията на британската индустрия.

Рискът от усложнения от COVID-19 при младите е съизмерим с този при хора над 50 г.

Четирима от всеки десет души на възраст между 19 и 49 г. са развили проблеми с бъбреците, белите дробове или други органи в хода на лечението си от COVID-19. Това сочи мащабно изследване в 302 британски болници, обхванало общо 73 197 пациенти и цитирано от Би Би Си.


То сочи, че вероятностат за усложнения от COVID-19 при по-младите възрастни е почти толкова голям, колкото при хората над 50 г. Това отново поставя под въпрос общоприетото схващане, че възрастните са по-уязвими заради коронавируса SARS-CoV-2, причинил първата от век пандемия.


В изследването участват седем британски университета, здравното министерство и Public Health England. Проследени са усложненията в случаите, при които е било необходимо болнично лечение.


Около половината от всички пълнолетни пациенти са развили поне едно усложнение по време на престоя си в болница. По-голям действително е броят на засегнатите над 50 г. (51%), но разликата например с групата на 40-49-годишните не е драстична (44%). В групата на хората на възраст между 30 и 39 г. делът е 37%.


Коронавирусът по света: Във Франция 800 хил. се ваксинираха за ден заради новите мерки

© Associated Press

Унгария ще предлага трета доза ваксина

Унгария ще предоставя възможността всеки пожелал да си постави трета доза ваксина против коронавирус от другия месец, а ваксините ще станат задължителни за всички здравни работници. Това обяви премиерът Виктор Орбан в интервю с държавното радио.


По думите на Орбан решението кой каква трета доза ще получи ще е на докторите. Освен това подобна стъпка трябва да се прави едва ако са минали 4 месеца от втората доза освен в конкретни случаи по съвет на лекарите.


С поне една доза в Унгария са над 57% от жителите, напълно ваксинирани - над 54% или 5.55 млн. души.


Макар кампанията да се забави в последно време заради намаляващия интерес, тя започна изключително бързо и бе сред най-скоростните в Европа заради употребата на руски и китайски, неодобрени от Европейската агенция по лекарствата, ваксини в момент, когато в блока имаше недостиг на западни.

Почти 800 жертви в Русия

За четвърти пореден ден Русия отчете рекорден брой починали за 24 часа заразени с коронавирус. Тази сутрин оперативният щаб на страната обяви 799 смъртни случая и с това общият им брой достига 146 868 души (двойно повече според руската статистическа служба Росстат, при това само до май тази година).


Потвърдените случаи в страната достигат 5.9 млн. на фона на продължаващия ръст на заразените с варианта Делта.

Само за седмица смъртните случаи в Африка са се увеличили с 43%

Свързаните с коронавируса смъртни случаи в Африка са нараснали с 43 на сто само за една седмица, съобщи Световната здравна организация, цитирана от ДПА и БТА. "Нарастването на броя на случаите на COVID-19 е най-бързото, което континентът е виждал", заяви регионалната директорка на СЗО Мачидисо Моети. Липсата на машини за кислород и на свободни места в отделенията за интензивни грижи са основните причини за бързото нарастване, добави тя.


Това е ясно предупреждение, че болниците на континента са достигнали максималното си натоварване, подчерта Моети.


По данни на СЗО смъртността от коронавируса в Африка е 2.6 на сто, докато средното по света е 2.2 на сто.
Най-много смъртни случаи бяха регистрирани в Намибия, Южна Африка, Тунис, Уганда и Замбия.
Третата вълна се дължи предимно на силно заразния вариант делта, открит в 21 от 55-те африкански страни. Алфа вариантът се разпространява в 35 страни, а вариантът бета - в 30.


Общо в Африка са регистрирани над 6 млн. случаи, от които над 153 хил. са се оказали фатални. До момента на континента с население 1.2 млрд. души са ваксинирани само 18 млн. души.


Коронавирусът по света: Във Франция 800 хил. се ваксинираха за ден заради новите мерки

© Associated Press

Байдън е готов да изпрати ваксини в Куба

Американският президент Джо Байдън заяви, че САЩ имат готовност да изпратят ваксини в Куба, ако се гарантира, че ще ги прилага международна организация, но не обмисля смекчаване на американската политика относно изпращането на парични суми в страната, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.


Хиляди кубинци участваха в неделя в най-големите антиправителствени протести от десетилетия, за да демонстрират срещу икономическата криза, която доведе до недостиг на основни продукти и прекъсвания на електроснабдяването. Те също така протестират срещу неспособността на правителството да се справи с пандемията от коронавирус и ограничаването на гражданските свободи. Десетки активисти бяха задържани.
"Ще имам готовност да изпратя съществено количество ваксини, ако бъда уверен, че тези ваксини ще бъдат прилагани от международна организация", заяви Байдън на съвместна пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел.


По отношение на сумите, които американците могат да изпращат на семействата си в Куба, Байдън каза, че няма да отмени тези ограничения. "Много е вероятно режимът да конфискува тези преводи или голяма част от тях", отбеляза той, наричайки Куба "провалила се държава", която репресира гражданите си.


Паричните преводи в Куба се смята, че възлизат на между 2 и 3 милиарда долара годишно и представляват третият по големина източник на долари на Куба след индустрията на услугите и туризма.

Нов рекорд в Кипър

Нов максимум на дневния брой на новозаразените с коронавирус беше регистриран в Кипър в четвъртък, съобщи министерството на здравеопазването, цитирано от ТАСС и БТА. Агенцията отбелязва, че за трети пореден ден страната регистрира рекорден брой нови случаи.


По данни на министерството вчера в Кипър са потвърдени 1152 нови случая на коронавирусна инфекция след направени 67 205 теста. В сряда бяха регистрирани 1120 случая след направени 62 656 теста, а във вторник броят на новозаразените за първи път превиши 1000 души.


През изминалото денонощие в страната не е регистриран нито един смъртен случай, а за целия период на пандемията жертви на коронавируса в Кипър станаха 383 души.

Развлеченията на закрито в Гърция вече са само за ваксинирани и преболедували

Вътрешните помещения на кафенета, ресторанти и нощни клубове, както и кината и театрите в Гърция работят от днес, но само за ваксинирани и преболедували.


Решението, което бе обявено заедно със задължителна ваксинация на здравните работници тази седмица, е опит да се ограничи разпространението на варианта делта (регистриран първо в Индия) на коронавируса, тъй като случаите на заразени се увеличиха.


Мярката засега е в сила до 31 август. Сертификатите ще се позволяват със специално приложение, наречено COVID-free и пуснато също тази седмица. Друга особеност на мерките в Гърция е, че заведенията могат да обслужват само седящи клиенти, за да няма струпвания.


"Това лято ще е лято на седящи. Знам, че за мнозина е абсурдно и трудно, но вирусът и пандемията не ни оставят избор", заяви министърът за развитието и инвестициите Адонис Георгиадис.


Наказанията при нарушение ще са от 2000 (при първо нарушение на малък обект до 200 кв.м) до 10 хил. евро (при второ нарушение в какъвто и да е обект) със затваряне за 15 дни. Третото нарушение ще затвори обекта за два месеца.


Коронавирусът по света: Във Франция 800 хил. се ваксинираха за ден заради новите мерки

© Associated Press


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (105)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4327 Весело

  Според предишни коментари на тема "почивки в Гърция" тук във форума българите тези ограничения няма да ги засегнат. Нали всички обясняват как в Гърция ходели с пълни багажници от Лидл, значи на "туристите" няма да им се отрази 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 2. 2 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  43%? А можеше да са много по- малко, ако като цяло бяха по- малко...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 3. 3 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Дайте статистиките от Англия и от Израел, не бъдете свенливи, преди имаше по 2 статии на ден, сега се умълчахте от месец. Англия след успешната ваксинация от 60% 43 000 на ден, толкова нямаха и преди ваксинацията. Израел 1000 на ден и кривата е стремително нагоре, Нетаняху вече говори за божие наказание.

  Никой не слушаше "теориите на конспирацията", как ваксините са за печелене на пари, не за превенция, но сега това се вижда отчетливо.

 4. 4 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Според предишни коментари на тема "почивки в Гърция" тук във форума българите тези ограничения няма да ги засегнат. Нали всички обясняват как в Гърция ходели с пълни багажници от Лидл, значи на "туристите" няма да им се отрази 😂
  —цитат от коментар 1 на padrino


  Така е. Даже гроздето от Лидл си го купуват, щото гръцкото било кисело ;)

 5. 5 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Любопитно

  До коментар [#1] от "padrino":

  Тази мантра я разпространяват и си я повтарят родните браншовици, ей така за успокоение, може и да има около Кавала и Аспровалта, лично аз никъде където съм бил из Гърция не съм виждал, а ходя редовно от 15 години.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 6. 6 Профил на anti-vaxxer
  anti-vaxxer
  Рейтинг: 1680 Весело

  До коментар [#3] от "otrqdnik":

  Исландия е ваксинирана на 90 %
  До края на месеца - ще бъдат 100 % ваксинирани и първата страна с население с по две ваксини

  https://bit.ly/2MWZbWQ
 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Неутрално

  " Третата вълна се дължи предимно на силно заразния вариант Делта, открит в 21 от 55-те африкански страни. Алфа вариантът се разпространява в 35 страни, а вариантът Бета - в 30."


  Новият Делта вариант ще излезе далеч по - опасен, отколкото се смяташе досега ! Дано на нас ни се размине следващата вълна, с нов пик на смъртните случаи ! Достатъчни ни бяха досегашните две вълни !

 8. 8 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4547 Любопитно

  До коментар [#7] от "samoedin":

  " Дано на нас ни се размине следващата вълна, с нов пик на смъртните случаи !"

  Дано? Какво да правим? Да се молим в църквите да ни се размине? Дали това е начинът за справяне с вируса? Или е по-добре да се ваксинираме!

 9. 9 Профил на anti-vaxxer
  anti-vaxxer
  Рейтинг: 1680 Весело

  До коментар [#5] от "Consumer":

  Има сигурно разни хора. Но храната в Гърция, особено в районана Халкидики - е по-евтина от Бг, та и на мен ми е интерсно, кой си взима багажник с храна?
  Давам пример с Старбакс - в Салоники една вода в Старбакс е 50 цента бутилка и кафето е между 2 и 5 евро. В Виена кафето е до 18-20 евро и почва от 4.50 евро. Водата е 3 евро.

  https://bit.ly/2MWZbWQ
 10. 10 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 81 Неутрално

  А кой всъщност седи вътре в заведение през лятото?!?
  Нали затова ходим в Гърция - да се наслаждаваме на топлите вечери под звездното небе, седейки на маса току до водата....
  Ограничението ще засегне само нощните клубове в големите градиве, но там поне аз работа нямам.

 11. 11 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Дайте статистика от от огромните заболявания в Русия, каквито статии имаше в лъжливия Дневник, 144млн население 26 000 заразени. Англия 55млн население 45 000 заразени.

  Неуспех при руската ваксинация 15% и 6 пъти по-малко разболели се, Англия - огромен успех при ваксинацията и 6 пъти повече разболели се на милион жители. Не върви само да ръсиш пропаганда, трябва и малко реална статистика!

 12. 12 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#3] от "otrqdnik":

  За последните 7 дни в Израел са умрели 9 човека.

 13. 13 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 979 Неутрално

  До коментар [#3] от "otrqdnik":

  Статистиката от Англия, Израел и Русия. В Русия много отказват да се ваксинират.

  Англия - около 50 умрели на ден.
  Израел - около 2 умрели на ден
  Русия - около 750 умрели на ден

  Това е за последната една седмица.

  https://www.worldometers.info/coronavirus

 14. 14 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2753 Неутрално

  До коментар [#3] от "otrqdnik":

  Освен брой заразени важни и са другите показатели - брой хоспитализирани и брой умрели. Трябва да изчакаме още 2-3 седмици да видим дали тези показатели ще почнат да растат или ще останат стабилни.

  Т.е. ако ваксините предотвратяват сериозното протичане, това ще доведе до по-малък натиск върху здравната система и съответно по-малко починали.

  Имаше някакви графики, изследвания (предположения), че броя на хоспитализираните пациенти ще бъде 10-тина пъти по-малък. Оня ден ми се мярна из някакви специализирани издания. Предстои да разберем дали ще е така или не.

 15. 15 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 81 Неутрално

  Дайте статистика от от огромните заболявания в Русия, каквито статии имаше в лъжливия Дневник, 144млн население 26 000 заразени. Англия 55млн население 45 000 заразени.Неуспех при руската ваксинация 15% и 6 пъти по-малко разболели се, Англия - огромен успех при ваксинацията и 6 пъти повече разболели се на милион жители. Не върви само да ръсиш пропаганда, трябва и малко реална статистика!
  —цитат от коментар 11 на otrqdnik


  А колко тестове се правят в УК и колко в Русия? По русофилистичната ти логика, най-добре са в Судан и Конго - там няма нито един нов случай докладван. А иначе мрат с хиляди всеки ден.
  Айде да видим другата статистика, която не зависи от интензивността на тестване - починали за 24 часа: УК - 46, Русия - 791, Израел - 0.
  Май май ваксините вършат работа, а?

 16. 16 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Любопитно

  До коментар [#10] от "potop":

  И аз това питам. Виждал съм след Калитеа на Касандра, като се спуснеш в ниското няколко нощни клуба закрит тип, но за мен това е последното място, където бих отишъл.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 17. 17 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#12] от "taratanki":

  Китай - население 1,4 млрд. ваксинирани 12%, смъртни случаи 0, разболели се 7 човека.
  Израел - население 9млн. ваксинирани 70%, смърни случаи 7 разболели се 970 човека.

 18. 18 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 81 Неутрално

  До коментар [#1] от "padrino":Тази мантра я разпространяват и си я повтарят родните браншовици, ей така за успокоение, може и да има около Кавала и Аспровалта, лично аз никъде където съм бил из Гърция не съм виждал, а ходя редовно от 15 години.
  —цитат от коментар 5 на Consumer


  Разпространяват я най-вече хора, за които гръцкото грозде е кисело (както каза вече някой).
  Пълните багажници се ползват единствено от еднодневните плажуващи от селата покрай Кърджали или Гоце делчев. Хората нямат пари за кръчма и си носят доматки, за да прихапнат на плажа. Апропо селяните от Добричко също не съм ги видял по ресторантите в Албена.
  Но кой нормален човек отива на почивка и си носи или купува храна от магазина? Ако ще си готвиш или ще си правиш салатката сам, каква почивка е това?

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на potop
  potop
  Рейтинг: 81 Неутрално

  До коментар [#10] от "potop":И аз това питам. Виждал съм след Калитеа на Касандра, като се спуснеш в ниското няколко нощни клуба закрит тип, но за мен това е последното място, където бих отишъл.
  —цитат от коментар 16 на Consumer


  Точно там има и страхотни открити нощни клубове - имат само стени, а покрив не. Но и там не ходя, защото не съм на 20 години (за съжаление) и силната музика ме дразни.

 21. 21 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#1] от "padrino":

  Не се притеснявай за българите. Нали там у британско преборихте короната... Още ли се тупаш в гърдите като орангутан, както прави цяла пролет? В ръкава секнеш ли се? Я разкажи сега как утепахте короната ( 63 смъртни случая в британско само вчера при около 30 седмично преди 2 месеца)

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 22. 22 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#6] от "anti-vaxxer":

  Колкото е по-голямо американското влияние, толкова по-голям е броят ваксинирани.

 23. 23 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1582 Весело

  "Само за седмица смъртните случаи в Африка са се увеличили с 43%"

  Даааа. Навсякъде, където избухват някакви бунтове разцъфтява короната!

  Хайде малко по-сериозно.

 24. 24 Профил на dale4nata
  dale4nata
  Рейтинг: 697 Неутрално

  До коментар [#17] от "otrqdnik":

  Този ваш коментар е пропаганда. Китай започна политика "Нула Ковид" още в началото с жестоки ограничения и намали до нула заразата. Не може да сравнявате Китай с Европа, Щатите или други които решиха, че ще съжителстваме с вируса.... И за съжаление дадохме свидни жертви и никога ме сме имали нула заразени.

 25. 25 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  На фона на малария, туберкулоза, СПИН, холера, ебола и още няколко десетки африкански екзотики, болните от COVID-19 са само безинтересна статистика. А като добавим жертвите на ислямизма и хроничния глад, COVID-a се превръща в пренебрежима величина.

 26. 26 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1155 Любопитно

  Жабата е напълно сварена и си я хапват бутче по бутче.
  Жаба, кво да я правиш....

 27. 27 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 272 Неутрално

  "Свързаните с коронавируса смъртни случаи в Африка са нараснали с 43 на сто само за една седмица, съобщи Световната здравна организация"

  Официалната статистика за Африка няма нищо общо с реалността. Някой държави крият, но в повечето едва ли и броят, а и дали имат такава възможност? Няма как починалите от ковид в цяла Африка да са 155 000, както се съобщава, при положение, че само в 2 държави излишната смъртност за последната година е доста повече. Египет - 200 000, РЮА - 170 000 починали над нормалното

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 28. 28 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 272 Неутрално

  "Свързаните с коронавируса смъртни случаи в Африка са нараснали с 43 на сто само за една седмица, съобщи Световната здравна организация"

  Официалната статистика за Африка няма нищо общо с реалността. Някой държави крият, но в повечето едва ли и броят, а и дали имат такава възможност? Няма как починалите от ковид в цяла Африка да са 155 000, както се съобщава, при положение, че само в 2 държави излишната смъртност за последната година е доста повече. Египет - 200 000, РЮА - 170 000 починали над нормалното

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 29. 29 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1012 Любопитно

  И лятото не може човек да си изкара спокойно, ей. Или ще е политически тормоза, или Ковид-тормоз, почивка няма...

 30. 30 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#3] от "otrqdnik":Статистиката от Англия, Израел и Русия. В Русия много отказват да се ваксинират.Англия - около 50 умрели на ден.Израел - около 2 умрели на денРусия - около 750 умрели на денТова е за последната една седмица.https://www.worldometers.info/coronavirus
  —цитат от коментар 13 на Явор


  А как е статистиката в независима Украйна при 2 % ваксинирани, сигурно е мор. Горките хора...

  Ооопс, по 15 починали на ден при население около 40 милиона.

 31. 31 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#12] от "taratanki":
  тия безсмъртни бре, ето ти статистиката
  25 135Смъртност за тази година
  58Смъртност днес

  ум море, глава шамандура
 32. 32 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#12] от "taratanki":тия безсмъртни бре, ето ти статистиката 25 135Смъртност за тази година58Смъртност днес
  —цитат от коментар 31 на DonKey Hot


  Къде? Коя статистика?

 33. 33 Профил на wja19654856
  wja19654856
  Рейтинг: 0 Весело

  репост на колега от вчера, а тия дето като видят нещо което не им се връзва с флашките нека пак се обърнат към министерството на истината - факт "чекъра" на ройтерс:

  https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1001358/Variants_of_Concern_VOC_Technical_Briefing_18.pdf

  Както виждате от данните по-горе от страници 16 и 17 напълно ваксинираните умират около 8.5 пъти (не проценти) по-често от неваксинираните!!!

  Делтата там (документ #18 е от 9 юли и утре по всяка вероятност ще имаме #19) - 71,932 неваксинирани с 92 смъртни случая срещу 10,834 напълно ваксинирани с две дози и 118 смъртни случая. Смърността при неваксинираните е само 0.128%, докато тази при пълно ваксинираните (засега само с две дози, но бустертчето идва скоро) е цял процент и отгоре - 1.089%

  От тези данни също така се вижда, че само един от всеки 61 (60.85) "положителни" неваксинирани влиза в болница в сравнение с един на всеки 35 (34.65) от пълно ваксинираните!

  Тези "ваксини" май се рекламираха като предпазващи от усложнения (като влизане в болница и евентуално смърт), а на практика те усилват заболеваемостта двукратно, а смъртността почти десетократно.

 34. 34 Профил на Стефан
  Стефан
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#33] от "wja19654856":

  Как го НАТЪКМИ това 8,5 пъти!? На 10000 ваксинирани от който 5000 над 50 години, има 118 смъртни случая. На 72000 неваксинирани от който само 1200 над 50 години има 92 смъртни случая. Значи според теб САМО ваксината има значение и нищо друго! Няма значение възрастта, няма значение други заболявания, нищо.

 35. 35 Профил на wja19654856
  wja19654856
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#34] от "Стефан":

  не ви е лесно!

 36. 36 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  За последните 7 дни в Израел са умрели 9 човека.
  —цитат от коментар 12 на taratanki


  Афърматив

  Израел 58% ваксинирани, 9 сдали за седмица (1 на 1 млн)
  Египет (братя семити) 1.2% ваксинирани, 57 сдали за седмица (0,57 на 1 млн)

  48 пъти по - слабо ваксиниране води до 43% по - слабо мранье.

 37. 37 Профил на Apollyon
  Apollyon
  Рейтинг: 12 Неутрално

  А за този инцидент защо не писахте нищо?

  https://inews.co.uk/news/uk/hms-queen-elizabeth-covid-outbreak-royal-navy-aircraft-carrier-crew-two-vaccines-1103555

  "Around 100 crew members have contracted Covid-19 on board HMS Queen Elizabeth, the Royal Navy’s flagship aircraft carrier."

  "Those who would sacrifice liberty and freedom for safety and security, deserve neither."
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#36] от "dosetliv":

  В Израел започват да затягат мерките отново, вече им върнаха маските. Ей така, за здраве. Защото ваксините работят. Няма нищо по-приятно от това да носиш маска в Израел през лятото!

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  Абе хора, ваксинирайте се, нищо няма да ви стане!

 42. 42 Профил на Todor Kitov
  Todor Kitov
  Рейтинг: 242 Неутрално

  До коментар [#40] от "anti-vaxxer":

  Аз се оплаках на арменския поп и сега съм ок.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1482 Любопитно

  Исландия е ваксинирана на 90 %
  —цитат от коментар 6 на anti-vaxxer


  На 90 от всички няма как да стане, щото Ваксините са за 18+. Дават го 70%. с което е достигнато Магическото Число и иде Сполуката.

  Ся погледнах за Исландия: може след години да се включи в забавен ковидозен алманах за народи - чукчи.
  Досега погинали от Ковидя: 30 матряла. Тая година - 1 (словом един). Ваксинен рипорт не намирам, само един матрял от 5 януари: след ваксиниране в старчески дом 4 пенции опънали петалата. Спецялистите са единодушни, че няма как да е от Ваксината, явно им е било дошло времето
  https://www.ruv.is/frett/2021/01/06/deaths-probably-not-connected-to-vaccine

  Има и за още 1 баба през март.
  https://grapevine.is/news/2021/06/08/woman-died-after-vaccination-family-demands-investigation/

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1824 Неутрално

  До коментар [#14] от "realguru":

  Много интересни изводи се правят от ваксината срещу делтата.

  Ако има заразявания - това е щото делтата е заразен щам. Ако има леко протичане, то е щото ваксината работи, а не щото делтата също така е по-малко вирулентен и опасен щам...

 47. 47 Профил на Мадам Фани
  Мадам Фани
  Рейтинг: 0 Весело

  Коментарът НННЕЕЕ беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Мадам Фани
  Мадам Фани
  Рейтинг: 0 Весело

  демидж контрол! шът ит даун, шът ит даун!

 49. 49 Профил на Мадам Фани
  Мадам Фани
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Талибаните как са с ковида?
  Или в новите им подаръци м-ки и хъмвита не ги хваща?

 50. 50 Профил на anti-vaxxer
  anti-vaxxer
  Рейтинг: 1680 Весело

  До коментар [#44] от "dosetliv":

  Съвършено прав си.
  Вччера гледах филмче по цетдеф и там се даваше, 90% Исландия е ваксинирана - тази пропаганда я препостих просто в дневник, без да проверя данни
  Ма така или иначе, всички рисковани группички са ваксинирани и наистина до каря на месеца ще успеят да ги ваксинират повторно.
  https://www.icelandreview.com/ask-ir/whats-the-status-of-covid-19-vaccination-in-iceland/
  Оттук насетне започва риелити компетишън и може да ги изолират, като забранят на неваксинирани да посещават Исландия, защото тя е пълна с културни забележителности

  https://bit.ly/2MWZbWQ
 51. 51 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1810 Неутрално

  До коментар [#34] от "Стефан":

  "Значи според теб САМО ваксината има значение и нищо друго! Няма значение възрастта, няма значение други заболявания, нищо."

  Ами за вас друго има ли значение, когато проливите крокодлски сълзи, че някой 90 годишен бил починал 28 дни след положителен тест? Ама тогава човекът можел да поживее още някоя година, затова дай да заключим света, за да не си отиде още някой 90годишен без време.
  Обаче когато си отиде някой ваксиниран 50+ годишен - ами какво да го правиш, той е стар и със съпътстващи заболявания.
  Логиката от Света на диска.

 52. 52 Профил на gueorgui tzvetanov gueorguiev
  gueorgui tzvetanov gueorguiev
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Заразените болни в критично състояние-за тях се знае колко ПРОЦЕНТА са ваксинирани,няма я тая информация.

 53. 53 Профил на gueorgui tzvetanov gueorguiev
  gueorgui tzvetanov gueorguiev
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Заразените болни в критично състояние-за тях се знае колко ПРОЦЕНТА са ваксинирани,няма я тая информация.

 54. 54 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Така требе да стане и у наше село.Иначе на есен жална ни е майката. Не ни мърдат трета, четвърта и пета вълна..
  Затова пожелателна ваксинация за ВСИЧКИ. Който не ще- у дома цела зима да пази печката и в краен случай само до хлебарницата с три ката маски. Лекари, персонал в социални заведения, барове, кръчми, шафьори в градски транспорт, държавни чиновници и пр.- всички на ваксина. Иначе на борсата!

 55. 55 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#33] от "wja19654856":

  САКЪН .НЕ ДОКОСВОЙТЕ МЕСИЯТА НА НОВАТА РЕЛИГИЯ .НАПРАВО НЕ ЗНАМ КАК НЕ СА ВИ ИЗТРИЛИ

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на labby
  labby
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#5] от "Consumer":Има сигурно разни хора. Но храната в Гърция, особено в районана Халкидики - е по-евтина от Бг, та и на мен ми е интерсно, кой си взима багажник с храна?Давам пример с Старбакс - в Салоники една вода в Старбакс е 50 цента бутилка и кафето е между 2 и 5 евро. В Виена кафето е до 18-20 евро и почва от 4.50 евро. Водата е 3 евро.
  —цитат от коментар 9 на anti-vaxxer


  Аз не знаех че Виена е в България. Не съм си идвала от 4 години да няма промяна на границите?

 58. 58 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2159 Неутрално

  До коментар [#18] от "potop":

  Но кой нормален човек отива на почивка и си носи или купува храна от магазина? Ако ще си готвиш или ще си правиш салатката сам, каква почивка е това?

  Има си жена за тази работа

 59. 59 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Весело

  До коментар [#56] от "bnc59488372":

  И на самолет, кораб и обществен (градски) транспорт. Невежеството е блаженство! 😊

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 60. 60 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1810 Неутрално

  До коментар [#54] от "Born":

  Ами ваксинирай се, пък ако щеш си стой у село, ако щеш се затвори в зимника, абе живей си живота. И остави и другите да си го живеят.

 61. 61 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Любопитно

  До коментар [#58] от "blondofil":

  Една от причините да ходя в Гърция са таверните и храната/алкохола, който се сервира там, разбира се и обслужването.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 62. 62 Профил на moti
  moti
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#58] от "blondofil":Една от причините да ходя в Гърция са таверните и храната/алкохола, който се сервира там, разбира се и обслужването.
  —цитат от коментар 61 на Consumer

  То значи нема смисъл да се ходи :)

 63. 63 Профил на uhj12648038
  uhj12648038
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#56] от "bnc59488372":И на самолет, кораб и обществен (градски) транспорт. Невежеството е блаженство! 😊
  —цитат от коментар 59 на Consumer


  Пусни пак (с блаженство) оня цитат на сайлър от матрицата.

  “You have to understand, most of these people are not ready to be unplugged. And many of them are so inert, so hopelessly dependent on the system that they will fight to protect it.” – Morpheus

 64. 64 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  Айде и иверктимина падна!
  Върти го, сучи го пак до хомеопатията с нейния прочут и доказан плацебо ефект опряхме като най-доброто по време на грип.
  Такива са и новите експериментални препарати, ама защо трябваше да ги налагат толкова агресивно та побъркаха целия свят?

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 67. 67 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Весело

  До коментар [#63] от "uhj12648038":

  I know this steak doesn't exist. I know that when I put it in my mouth, the Matrix is telling my brain that it is juicy and delicious. After nine years, you know what I realize? Ignorance is bliss.
  - Cypher

  Много не усещат хумора ми, макар и черен.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 68. 68 Профил на uhj12648038
  uhj12648038
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#67] от "Consumer":

  хич даже не се шегуваш

 69. 69 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Весело

  "Русия ще признае сертификатите за ваксиниране на реципрочна основа"

  Човекоядците на една островна държава погрешка изяли аменикетския посланни.
  САЩ се ядосали и заплашили със сила.
  Но островияните били миролюбиви и предлажизи за компенсяция да изядат техния посланник във Вашингтон

  подпис
 70. 70 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Весело

  До коментар [#11] от "otrqdnik":
  "Дайте статистика от от огромните заболявания в Русия"

  Отде този кураж някакви си чиновници да пулбикуват осбствена статистика която не е пресметната в Кремъл

  подпис
 71. 71 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4327 Весело

  До коментар [#21] от "bulgarin.":

  То когато си прост, си такъв за цял живот😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 72. 72 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 764 Весело

  До коментар [#54] от "Born":

  Колега, защо пишете с ръкавици след като сте боцнат? Нали вече сте роднина на Дънкан Маклауд....безсмъртен

 73. 73 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2223 Весело

  https://www.worldometers.info/coronavirus/

  Колеги не ни заривайте с числа и проценти плод на творчески желания.
  Има си световно признати източници на такъв вид информация.

  подпис
 74. 74 Профил на uhj12648038
  uhj12648038
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#72] от "Bond007":

  Ако иска да пише и с (нека модератора да се чуди с какво), но вижте го хакви неща предлага, очевидно призивите за дискриминация тука се толерират и насърчават освен ако не са насочени към шарения бряг.

 75. 75 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1746 Любопитно

  До коментар [#6] от "anti-vaxxer":

  И отворено ли е всичко без маски?
  За е'на приятелка - исландка питам... :)

 76. 76 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Изследване за ползата от ивермектин
  Ел Газар какъв се пада на "Хювефарма" на братя Домусчиеви????

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 77. 77 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1746 Любопитно

  До коментар [#50] от "anti-vaxxer":

  ''забранят на неваксинирани да посещават Исландия''??! Че ако е е 100% ваксинирана и защитена, защо да не пускат неваксинирани или дори заразени?
  Кой ще заразят те?!?!

 78. 78 Профил на Georgi Pavlov
  Georgi Pavlov
  Рейтинг: 124 Весело

  До коментар [#54] от "Born":

  Аре да идва вече тази есен, че съвсем започвате да сдавате фронта!

 79. 79 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#59] от "Consumer":

  блаженствай си тогава

 80. 80 Профил на uhj12648038
  uhj12648038
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#50] от "anti-vaxxer":''забранят на неваксинирани да посещават Исландия''??! Че ако е е 100% ваксинирана и защитена, защо да не пускат неваксинирани или дори заразени? Кой ще заразят те?!?!
  —цитат от коментар 77 на imaligoogle_hr


  Защо днес в калифорния (не цялата) върнаха маските дори и за ваксинирани?

 81. 81 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  До коментар [#80] от "uhj12648038":

  Не си Мият Ръцете достатъчно ?

  કટાક્ષ
 82. 82 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  Ето така трябва както в Малайзия- ваксините в аптеките и тези които са осъзнати за достиженията на медицината в 21 век , отиват ,купуват си ваксината и отиват да им се сложи. А не като Бай Ганьо -данъкоплатците му плащат ваксината, доставят му я и той не идва за имунизация- съответно ваксината отива в боклука примерно 4 от 10 дози. Редно е всеки да носи отговорност за разходите които прави обществото и това става с доплащане и/или самоучастие . Пролетарските тъпотии от рода 'полага ми се , ама няма да го ползвам' за са миналото светлото цоциалистическо....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 83. 83 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#33] от "wja19654856":Как го НАТЪКМИ това 8,5 пъти!? На 10000 ваксинирани от който 5000 над 50 години, има 118 смъртни случая. На 72000 неваксинирани от който само 1200 над 50 години има 92 смъртни случая. Значи според теб САМО ваксината има значение и нищо друго! Няма значение възрастта, няма значение други заболявания, нищо.
  —цитат от коментар 34 на Стефан


  Стефчо кака ами като имат значение възраст заболявания и прочие за чий натискате да ваксинирате млади, прави и здрави хора?

  Ваксинирайте тия над 50 и хората с хронични проблеми който ЖЕЛАЯТ да бъдат ваксинирани и айде стига с тоя тормоз вече.

 84. 84 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1752 Неутрално

  За ивермектина: така работи науката - с проверки и убедителни доказателства.

  Обратното на Рашков и здравния.

 85. 85 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Така требе да стане и у наше село.Иначе на есен жална ни е майката. Не ни мърдат трета, четвърта и пета вълна..Затова пожелателна ваксинация за ВСИЧКИ. Който не ще- у дома цела зима да пази печката и в краен случай само до хлебарницата с три ката маски. Лекари, персонал в социални заведения, барове, кръчми, шафьори в градски транспорт, държавни чиновници и пр.- всички на ваксина. Иначе на борсата!
  —цитат от коментар 54 на Born


  Чичко само да ти обясня че в едно "цивилизовано" общество пределния праг на безработица който го превръща в нетолкова цивилизовано е около 20%. Така че умната с призивите за борсата.

  При по нецивилизованите процента трябва да бъде над 35% - справка виж колко весело им стана в Южна Африка - много се забавляват в момента.

 86. 86 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Ето така трябва както в Малайзия- ваксините в аптеките и тези които са осъзнати за достиженията на медицината в 21 век , отиват ,купуват си ваксината и отиват да им се сложи. А не като Бай Ганьо -данъкоплатците му плащат ваксината, доставят му я и той не идва за имунизация- съответно ваксината отива в боклука примерно 4 от 10 дози. Редно е всеки да носи отговорност за разходите които прави обществото и това става с доплащане и/или самоучастие . Пролетарските тъпотии от рода 'полага ми се , ама няма да го ползвам' за са миналото светлото цоциалистическо....
  —цитат от коментар 82 на Dr_Doolittle


  Още един "доайен" на икономическата мисъл. Кво ще кажеш от утре пускаме по една карта за фитнес на всеки и който не ходи 3 пъти седмично да тренира и е дебел - като попадне в болница сам си плаща.

  И на тебе ли да обясняваме какво представялва здравната система и как работи.

  Отново слабичко, много слабичко.

 87. 87 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Докато се изясни дали неравнопоставеното отношение към ваксинирани и неваксинирани е в противоречие с конституцията, властите трябва да се придържат правилата отпреди 9 юли, постанови Конституционният съд.

  Правителството и здравните власти обаче заобиколиха това решение, като обявиха, че то ще влезе в сила, когато бъде публикувано, или не по-рано от понеделник, уточнява БТА.

  "Това е единственият начин Словакия да се предпази от внасянето на варианта "Делта", коментира министърът на здравеопазването Владимир Ленгварски.

  О чудо на чудесата, всички политици се превърнаха в бащи на нацията. Каква грижа само. Хората дали осзъзнават че въпросния "баща" на нацията погазва Конституцията - основния закон на една държава.

  Синдрома на "бащите" на нацията е страшно заразен, ето например вчера по заповед на един френски баща полицията използва водни оръдия и газ за да разпръсне "децата" който нещо не са много доволни от решенията на таткото.

  Стигнахме до там че когато бащата на нацията каже Добро утро деца - задължително трябва да видим има ли слънце или пак ни мажата ските.

  Много тъжни времена за Европа...

 88. 88 Профил на uhj12648038
  uhj12648038
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#86] от "asen_g":

  Като обикновено джипи му е трудно да точи здравната каса затова е възпален, че чака на таксата от бабите.

 89. 89 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  До коментар [#36] от "dosetliv":

  Нещата се това опробване и наивни статистики отиват към фарс.
  Оплитането в числа, учени, методики е на макс.
  Лаборатории, тестове, бройки, възрстни, с маски и без, с мерки и без кое от коя по изчанчени.
  Имам чувството, че се намираме на някво Виенско колело, което си увеличава скоростта и в един момент всичко ще се разхвърчи по допирателната.
  Вече е на децата стана ясно, че магическите препарати са някакво достижение на хомеопатията и действат по абсолютно същия начин - ако вярваш, помага.
  Същата работа върши и комката в черквата, за този който вярва и е постил разбира се.

 90. 90 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#8] от "vassilun":

  По-добре е да се ваксинираме и спазваме ограниченията! Аз до сега не съм видял нито един изрод без маска да бъде глоцен...

 91. 91 Профил на uhj12648038
  uhj12648038
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#8] от "vassilun":По-добре е да се ваксинираме и спазваме ограниченията! Аз до сега не съм видял нито един изрод без маска да бъде глоцен...
  —цитат от коментар 90 на himler


  Една баба я беха глобили 300лв (повече от пенсията ѝ) защото ѝ станало лошо и седнала на пейка в Бургас. Трбяваше да я застрелят.

  Този с фашисткото име имплицира, че всеки човек без маска е изрод.

  Тука модератор има ли изобщо?

  Шегувам се, има ама му плащат за да защитава новите марксисти.

  химлер, още не съм слагал маска досега, ела да ми обясниш какъв съм.

 92. 92 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Неутрално

  До коментар [#8] от "vassilun":

  " Дано? Какво да правим? Да се молим в църквите да ни се размине? Дали това е начинът за справяне с вируса? Или е по-добре да се ваксинираме!"

  Лично аз съм го изкарал вече, както и немалко други ! Сега на власт идват хора, които смятат, че ковида е измислица, та да се надяваме на тях да организират някаква смислена ваксинационна кампания е някак си наивно, не мислите ли ?

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1725 Весело

  Израел 58% ваксинирани, 9 сдали за седмица (1 на 1 млн)
  Египет (братя семити) 1.2% ваксинирани, 57 сдали за седмица (0,57 на 1 млн)

  48 пъти по - слабо ваксиниране води до 43% по - слабо мранье.
  —цитат от коментар 36 на dosetliv


  Наопаки. По-малко ваксинирани, значи по-изостанали, което значи по-изостанали (разбирай ненадеждни) тестове, лечение и статистика. Няма как да си две обиколки назад технологично, и да си наравно статистически. И цифрите дето сочиш точно това показват.
  И това без политическите мераци да се изкарват "без ваксини сме по-здрави от ваксинираните"...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 96. 96 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1725 Весело

  Кво ще кажеш от утре пускаме по една карта за фитнес на всеки и който не ходи 3 пъти седмично да тренира и е дебел - като попадне в болница сам си плаща.
  —цитат от коментар 86 на asen_g

  Ми нЕма лошо. Хем дисциплиниращо, хем наистина няма да "копаем дъното" при някои заболявания. Аха, на българина, акъла му идва едва когато му бръкнат в джоба.

  Аре сега малко по-сериозно, щото на българина наистина му куца превенцията, било то здравната, било то финансовата, било то на улицата като пешеходец или зад волана. Въобще му куца "акъла от преди", и разчита на "акъла отпосле" ама то не стават нещата отпосле...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 97. 97 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#95] от "gost22":

  Япония за последните 7 дни 110 са дали фира което е същия процент като Израел.

  Процента на ваксинирани в Япония е 19% спрямо Израел който е над 60.

  Предполагачм че като ниво на развитие тия стават :) Очевидно има и алтернативен подход за постигане на добри резултати

 98. 98 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  До коментар [#96] от "gost22":

  Виж се, пич.
  Тоя филм със здрави, прави и синеоки е игран.
  Няма хепи енд.
  А бе, що не си ....те .....та!
  Покрай всичките простотии, май най-нормалните останаха клошарите около Централната баня в София и хората по затънтените селца.

 99. 99 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2427 Неутрално

  До коментар [#94] от "saFDf sfsfSFS":

  Така е.
  Набараха им дамара и ще ги доят колкото могат.
  Ние сме малък пазар за хомеопатичните им препарати, пък и опърничави и не си струва да се занимават с нас.
  С един декрет на Макрона пласират одма 800 000 препарата на ден.
  Неразорана нива!
  Тука за някви мижави 5-10 000 бройки с клизма не излиза сметката.
  То това само билбордовете не мое си плати...

 100. 100 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Всички правителства имат полза от тази криза и я използват по десетки възможни начини. Въвеждането на задължителни сертификати обаче е възможно най-лошата идея. Всеки може да направи следващата крачка, дори и след 20 години. Създава се прецедент, който отваря врати за всякакви възможни посегателства върху гражданските права и свободи. Няма смисъл да си жив роб.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK