На живо

Коронавирусът по света: Изпитва се ваксина, която блокира вируса при влизане в организма

Коронавирусът по света: Изпитва се ваксина, която блокира вируса при влизане в организма

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Носенето на маски на закрито в Албания остава задължително

От днес баровете и кафенетата в Албания имат разрешение да пускат музика до 23 часа, вместо до 22, но полицейският час от полунощ до 6 ч. остава в сила, предадоха македонските медии. Това съобщи експертният съвет, който взима решенията за мерките против разпространението на коронавируса.


До 15 души могат да се събират на открито, а носенето на маски на закрито все още е задължително.


Същевременно цените в ресторантите и баровете се увеличиха с 1.3% в сравнение с май и юни, което е най-високият ръст от януари 2017 г. /БТА

Прекомерната смъртност в Индия надхвърли 4 млн. души

Пандемията COVID-19 е довела до повече от четири милиона допълнителни смъртни случая в Индия, установи ново проучване, цитирано от Би Би Си.


Прекомерната смъртност е показател, измерващ колко повече хора умират, спрямо очакванията, базирани на статистически данни от предходните години. Въпреки че е трудно да се каже колко от тези смъртни случаи са причинени от COVID-19, те са мярка за цялостното въздействие на пандемията.


До момента Индия е регистрирала официално над 414 хил. смъртни случая от COVID-19 и над 4 млн. повече починали спрямо нивата на обща смъртост. Страната е една от малкото големи икономики, без оценка на прекомерните смъртни случаи по време на пандемията.


Изследователи от базирани в САЩ Център за глобално развитие (Center for Global Development) установиха, че прекомерната смъртност е между 3.4 млн. и 4.7 млн. - около 10 пъти повече от официалния брой на починалите от COVID-19 в Индия.


Епидемиолозите смятаха, че извънредната смъртност е 5-7 пъти по-висока.


"Не всички смъртни случаи са причинени от COVID-19 и ще бъде трудно да се изчисли действителната смъртност от болестта", каза Арвинд Субраманян, бивш главен икономически съветник на Индия и един от авторите на изследването.


Въпреки че данните за броя на хората, умрели в пандемията, са неравномерни, изследователите са разгледали данните за процента на инфектираните въз основа на много серологични проучвания, като са ги съпоставили с броя на заразените и вероятността от смърт след инфекция с COVID-19.


Индия преживя една от най-тежките вълни на инфекцията през пролетта, като огромният брой заразени позволи мутацията на вируса в т.нар. вариант "Делта", който се очаква да стане доминиращ в света до края на годината.


Коронавирусът по света: Изпитва се ваксина, която блокира вируса при влизане в организма

© Associated Press

Изследване за ген позволява ранно откриване на COVID-19

Ген, наречен IFI27, който се активира в началото на инфекция с COVID-19, дори когато липсват симптоми, може да помогне да се идентифицират хората, които са най-вероятно инфектирани с вируса след контакт с заразен, съобщава Ройтерс, като се позовава на публикувани резултати от ново изследване.


Четиристотин британски здравни работници са участвали в него като са давали кръвни проби и са правили PCR- тестове ежеседмично в продължение на шест месеца. При 41 от тях, диагностицирани с COVID-19, IFI27 е бил "включен" по време на първия им положителен PCR-тест, дори при асимптоматични протичане, според публикация в сп. The Lancet Microbe.


В някои случаи IFI27 може да предскаже инфекция една седмица преди положителен PCR-тест, казва Джошуа Розенхайм от Университетския колеж в Лондон. Тестването за IFI27 правилно идентифицира 84% от случаите на COVID-19 и дава отрицателен отговор при 95% от незаразените участници.


"Тестовете IFI27 при хора, които наскоро са влезли в контакт с пациент с потвърден COVID-19, могат да позволят по-ранна диагностика и лечение и "могат дори да ни позволят да препоръчаме самоизолация по по-целенасочен начин", казва изследователят пред Ройтерс.


Кръвните биомаркери като IFI27 обаче могат да се активират и за други вируси, освен за SARS-CoV-2, така че PCR-тестът остава "златният стандарт" за диагностициране на COVID-19.


Коронавирусът по света: Изпитва се ваксина, която блокира вируса при влизане в организма

© Associated Press

"Туитър" ограничи акаунта на конгресмен заради подвеждаща информация

Twitter временно е спрял републиканския депутат Марджори Тейлър Грийн за публикуване на "подвеждаща" информация за коронавируса.


Социалната мрежа "Туитър" ограничи акаунта на американския конгресмен Мърджъри Тейлър Грийн за публикуване на подвеждаща информация за COVID-19, съобщи Би Би Си.


Републиканката, известен критик на ваксинит и използването на маски, няма да може да публикува в продължение на 12 часа.


Миналия месец тя се извини, че сравни правилата за носене на маски с отношението към евреите в нацистка Германия.


В два туита в понеделник Грийн твърди, че ваксините срещу COVID-19 не са необходими за хора под 65 г., които нямат затлъстяване. Те са обозначени от "Тутър" като подвеждащи.


Грийн беше отстранена от "Туитър" през април, но компанията се извини, като обясни, че е станала грешка заради автоматизираната система за модериране на мрежата.


Тогава републиканската обвини президента Джо Байдън, че е поръчал на големите технологични компании да ограничават свободата на словото.


Миналата седмица Байдън призова собствените социалните медии да предприемат повече действия срещу разпространението на невярна информация за коронавируса и ваксините "Те убиват хора. Пандемията се развива само сред неваксинираните", каза президентът пред журналисти.


Грийн е най-високопоставеният американски политик, чиито права в социалните мрежи са ограничавани за подвеждаща информация след бившия президент Доналд Тръмп, чийто социални акаунти бяха изтрити.


Коронавирусът по света: Изпитва се ваксина, която блокира вируса при влизане в организма

© Reuters

В майчината кърма няма следи от иРНК ваксините

Не се откриват следи от иРНК ваксини в майчиното мляко, установи проучване върху препаратите на "Бионтех"/"Пфайзер" и "Модерна", които използват иРНК технология за изграждане на антитела срещу коронавируса.


Докато тези полезни антитела могат да преминат от майката към кърмачето чрез кърмата, млякото не съдържа самата иРНК, установиха изследователите. Те са направили анализ на 13 проби от кърма от седем ваксинирани жени.


Световната здравна организация препоръчва кърмещите майки да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 и не съветва спирането на кърменето след това. Авторите на изследването, публикувано в сп. JAMA Pediatrics, казват че са необходими повече данни, за да се оцени по-добре ефекта на ваксините върху кърменето, но резултатите показват, че "иРНК ваксините са безопасни при лактация и че кърмещите, които получават ваксината срещу COVID-19, не трябва да спират да кърмят", заяви в изявление съавторът д-р Стефани Гау от Калифорнийския университет в Сан Франциско, цитиран от Ройтерс.

Италианските политици са подканени да се включат във ваксинационната кампания

Италианските политици трябва да се включат в кампанията за ваксинация срещу COVID-19, заяви министърът на здравеопазването Роберто Сперанца, цитиран от Ройтерс.


Неотдавнашният ръст на инфекциите, подхранван от по-заразния вариант "Делта", даде ново усещане за спешност на програмата за ваксинация. Почти 40% от пълнолетното население все още не е имунизирано.


Сред италианските политици, които още не са се ваксинирали, са Матео Салвини, лидер на най-голямата италианска партия "Лига" и Джорджия Мелони, която ръководи крайнодесната "Братя на Италия".


"Никоя политическа сила не може да бъде двусмислена по отношение на ваксините. Възстановяването и бъдещето на страната зависят от кампанията за ваксинация", се казва в изявление на здравния министър.


Салвини, който обяви ваксинацията за частен въпрос, многократно е казвал пред журналисти, че чака своя ред - въпреки факта, че хората на неговата възраст са имали право на инжекция през май.


Въпросът излезе на преден план, предвид плановете на правителството да обяви по-късно тази седмица, че само напълно ваксинирани хора могат да посещават нощни клубове, фитнес зали и ресторанти на закрито. Обмисля се и ограничаване на достъпа до влакове и вътрешни полети.


Франция вече е въвела подобни мерки, но Салвини, чиято партия е в управляващата коалиция, заяви, че достъпът до ресторанти, кафенета и транспорт не трябва да бъде ограничен. Мелони, която е в опозиция, заклейми плана, заявявайки, че той ще срути туристическия сектор.


Италия регистрира 2072 нови случая в понеделник, в сравнение с 888 преди седмица. Ръстът на инфекциите за последните четири седмици е 268%. Само три смъртни случая са регистрирани в неделя и седем в понеделник - най-ниските нива от миналия август.


Коронавирусът по света: Изпитва се ваксина, която блокира вируса при влизане в организма

© Associated Press

Започват изпитвания на ваксина, впръсквана през носа

Първите резултати от изпитването върху на експериментална интраназална ваксина (приемана през носа) срещу COVID-19 са обнадеждаващи, съобщи "Ройтерс".


Ваксината е показала съпоставими резултати на защита с вече разрешените за употреба мускулни ваксини при изпитвания върху животни, беше съобщено на годишната среща на Американското общество по вирусология. Подобно на инжектираните ваксини, интраназалната ваксина, която се прилага чрез капки или спрей в носа, стимулира тялото да произвежда антитела, които циркулират в кръвта. Но интраназалната ваксина също стимулира производството на антитела върху лигавичните повърхности, покриващи дихателните пътища, където вирусът за първи път влиза в контакт и попада в тялото, съобщава изследователският екип, който е изпратил доклада си за публикуване.


Пилотното проучване при хора, започнало през март, включва 130 доброволци, които да оценят безопасността, поносимостта и ефектите върху имунната система на различни дози от ваксината. След като бъде избрана безопасна доза, ще бъдат направени проучвания върху по-големи групи хора - задължителни за получаване на пазарно разрешително.


Разработчикът на ваксината Meissa Vaccines съобщи, че тя има потенциал да сложи край на пандемията.

Германците напускат големите градове заради пандемията

Пандемията от COVID-19 може да даде мощен тласък на съществуващата тенденция на миграция от центровете на градовете към предградията. Това сочи проучване сред 18 хил. души в Германия, проведено от института "Ифо" (Ifo) и сайта за недвижими имоти "Имовелт" (immowelt.de), цитирано от БТА.


Според проучването 13% от анкетираните от големите градове с над 500 хил. жители планират да ги напуснат през идните 12 месеца. Близо половината (46%) са отговорили, че пандемията от коронавирус е повлияла на решението им.


Анкетираните са склонни да правят по-малко компромиси при избора на място за живеене, тъй като прекарват повече време вкъщи време на пандемията. .


Най-желаните места за живеене са по-малките градове с население между 100 хил. и 500 хил. жители и предградията на големите градове. Връщането на село е избор на малцина.

Четвъртата вълна във Франция започна

Франция е навлязла в четвъртата вълна на коронавирусната пандемия с по-високи темпове в прираста на заразените, обяви днес говорителят на правителството Габриел Атал, цитиран от "Ройтерс" и БТА.


Той каза това след заседание на кабинета в понеделник, на което е бил приет нов план за борба с COVID-19 с цел облекчаване на натиска върху болниците и корекция в ограничителните мерки, сред които като намаляване на глобите за нарушения. Планът предвижда въвеждането на "здравен паспорт", който ще се изисква за посещаване на различни обществени места, като търговски центрове, ресторанти или кина, а също задължителна ваксинация на здравните работници.


Това са едни от най-строгите противоепидемични мерки в Европа, отбелязва "Ройтерс".


По думите на говорителя темповете на разпространение на коронавируса са "по-високи от всяка от предходните вълни". Сега във Франция всеки ден се регистрират по около 10 хил. нови случая, като 80% от тях се дължат на варианта делта, срещан във всички региони на страната.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (135)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2871 Неутрално

  Без изненади.
  Очавайте все по-нови и все по-ефективни ваксини срещу коронавируса.
  Що се отнася до лекарства срещу него - те са неефективни от финансова гледна точка.

 2. 2 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 1029 Весело

  "Започват изпитвания на ваксина, впръсквана през носа"

  Лошо за антиваксърите!
  Щели да разпръскват Ваксината със самолет!😂😂😂

  От утре с противогази!

 3. 3 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 493 Неутрално

  "...задължителна ваксинация на здравните работници.."!?

  Политиците преминаха всички граници. С какво право някой ще задилжава хората създали института „Пастьор“ какви ваксини и кога да си поставят?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 4. 4 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2571 Любопитно

  "Подобно на инжектираните ваксини, интраназалната ваксина, която се прилага чрез капки или спрей в носа, стимулира тялото да произвежда антитела, които циркулират в кръвта."

  Какви антитела? Срещу вируса на херпеса, срещу спайк-протеина на Ковид-вариант алфа? Защото при всяка инфекция, дори порезна рана, тялото е стимулирано да произвежда антитела.
  Пък ако работата ставаше само с антитела, досега да бяхме преборили ХИВ вируса.

 5. 5 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 493 Весело

  До коментар [#2] от "Tzar Vova Josei-ki":

  "Започват изпитвания на ваксина, впръсквана през носа"Лошо за антиваксърите!Щели да разпръскват Ваксината със самолет!😂😂😂От утре с противогази!
  —цитат от коментар 2 на Tzar Vova Josei-ki

  Да, има опасност да заприличат на ковид-хипохондриците, който сега ходят така....

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 6. 6 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Починали от ковид в Англия и Русия за последните 7 дни:

  Англия: 53% ваксинирано (с две дози) население - 296

  Русия: 14% ваксинирано (с две дози) население - 5426

  При 2 пъти повече новозаразени в Англия, в Русия умират 18 пъти повече хора.

  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 7. 7 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2871 Неутрално

  До коментар [#6] от "Живко Харизанов":

  България: 12% ваксинирано (с две дози) население - 10

 8. 8 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#7] от "atmanpg":

  При нас няма заразени, затова няма и умрели. Сравннението между Англия и Русия е подходящо, защото там има много заразени.
  Важно е да знаем като има заразени колко от тях умират. И ясно се вижда, че там където има много заразени, но ваксинирани, умират 18 пъти по-малко хора. Това е огромна разлика.

 9. 9 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 201 Неутрално

  Най-показателно е, че нито един от водещите ни политици не се е ваксинирал. Нито Борисов, нито Слави, нито Корнелия, нито Ицето и ген. Атанасов, нито Мая и т.н.

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 10. 10 Профил на Двеста хиляди гербиджи изчезнаха за три месеца
  Двеста хиляди гербиджи изчезнаха за три месеца
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#9] от "1908":

  В България така и не се проведе образователна медийна кампания.

  В Италия зимата и пролетта имаше такава в много медии, по радиостанции и достигнаха от над 0,5 милиона ваксини на ден.

  За сравнение това означава в България да слагаме по около 50 000 ваксини на ден.

  Вероятно ще си платим антиваксърската и антиковид истерия с нова вълна и ново задръстване на болниците от делта през есента.

 11. 11 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  "Започват изпитвания на ваксина, впръсквана през носа"Лошо за антиваксърите!Щели да разпръскват Ваксината със самолет!😂😂😂От утре с противогази!
  —цитат от коментар 2 на Tzar Vova Josei-ki


  Предпочитам медикаментите да влизат по естествен път в организма - през устата или носа. Така и реакцията към тях ще бъде естествена. Всяко нещо, вкарано венозно или мускулно е много по-рисково от гледна точка на неконтролирани странични ефекти.

 12. 12 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#6] от "Живко Харизанов":

  Само ти ли не си разбрал че в различните държави ги броят по различен начин. В Англия отдавна спряха да броят за починал от коронавирус всеки починал от каквото и да били, който е имал положителен тест последните 48 дни.

 13. 13 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#9] от "1908":В България така и не се проведе образователна медийна кампания. В Италия зимата и пролетта имаше такава в много медии, по радиостанции и достигнаха от над 0,5 милиона ваксини на ден.За сравнение това означава в България да слагаме по около 50 000 ваксини на ден.Вероятно ще си платим антиваксърската и антиковид истерия с нова вълна и ново задръстване на болниците от делта през есента.
  —цитат от коментар 10 на zyz56671409


  Ако беше толкова лошо, да бяха направили ваксинацията задължителна. За туберкулоза е задължителна, за ковид - не.

 14. 14 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 943 Весело

  До коментар [#6] от "Живко Харизанов":

  Дай нещо за Израел... или ще изчакаш поне 15% да минат през трета игла там?

 15. 15 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Най-показателно е, че нито един от водещите ни политици не се е ваксинирал. Нито Борисов, нито Слави, нито Корнелия, нито Ицето и ген. Атанасов, нито Мая и т.н.
  —цитат от коментар 9 на 1908


  Най-показателно е че всички чужди водещи политици се ваксинираха.
  От Байдън до Путин. Нашите нямат мозък.

 16. 16 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  Пък ако работата ставаше само с антитела, досега да бяхме преборили ХИВ вируса.
  —цитат от коментар 4 на wanderer


  Пак става дума за едни пари. Едно е да поддържаш живи разболелите се от една срамна болест, друго е да ваксинираш масово срещу масова болест.

 17. 17 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#8] от "Живко Харизанов":

  Глупости, най важното вече ти го обясних, но става въпрос и за качество на здравеопазването. Ваксините не са лекарство че да ти олекотяват симптомите. Нивото на разпространение може да ти даде информация за ефекта от ваксините, нивото на смъртност за качеството на здравеопазването.

 18. 18 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Дай нещо за Израел... или ще изчакаш поне 15% да минат през трета игла там?
  —цитат от коментар 14 на Bond007

  И какво ако има трета игла? Ти на колко години си, на 12?
  Ако бизнеса или работното ми място зависи от това, ще си бия и 10 игли.

 19. 19 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#10] от "zyz56671409":


  Да де ама като те “образоват” нека се чуе и мнението на хилядите специалисти които казват че такива “ваксини” са недоказани и не трябва да се слагат преди да е преминал стандартния дългогодишен период през който да се прецени има ли изобщо полза от тях и дали дългосрочноте вреди не са повече от евентуалните ползи.

 20. 20 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  До коментар [#18] от "Живко Харизанов":

  Ей това е най големия проблем. Че ви пречупиха и сте готови да им играете по свирката не щото това е добре за здравето ви ами щото ви е шубе за бизнеса и работата. Това е страшно, вързаха ви на каишка и няма да ви пуснат никога ако разсъждавате по този начин

 21. 21 Профил на sturmgewehr44
  sturmgewehr44
  Рейтинг: 411 Любопитно

  Най-показателно е, че нито един от водещите ни политици не се е ваксинирал. Нито Борисов, нито Слави, нито Корнелия, нито Ицето и ген. Атанасов, нито Мая и т.н.
  —цитат от коментар 9 на 1908


  По-скоро се ваксинираха зимата, когато ваксините бяха дефицит, а ваксинирането ставаше с връзки и ставаше скришом и тихомълком...

  Думата СВАСТИКА идва от санскритското स्वस्तिक (свастика), което означава предмет, носещ щастие или предвещаващ добро, и по-точно отличителен знак, който се поставя върху предмет или човек, за да носи късмет. Свастиката съпътства цялата история на човека. В националния археологически музей могат да се открият грънци с изрисувани свастики от времето на прототраките 6000 – 3000 пр.н.e. Свастика може да се види на една от църквите в Стария град в Несебър, като там е поставена като орнамент на апсидата от външната страна, а така също в археологическите находки под църквата Света София в град София, както и във вила „Армира“, като мозайка на пода.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на qgt02650924
  qgt02650924
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Най-показателно е че всички чужди водещи политици се ваксинираха.
  От Байдън до Путин.
  —цитат от коментар 15 на Живко Харизанов


  С физиологичен разтвор?

 24. 24 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#22] от "qgt02650924":

  Не, но за 18 месеца успяхме да видим 18000 умрели от ковид в България.

 25. 25 Профил на KERUX
  KERUX
  Рейтинг: 662 Неутрално

  "Лошо за антиваксърите!Щели да разпръскват Ваксината със самолет!😂😂😂
  —цитат от коментар 2 на Tzar Vova Josei-ki

  Не бой се, няма. Как иначе ще го отразят в сертификатчето?

  Смърт за световния ковидизъм!
 26. 26 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#23] от "qgt02650924":

  Ти там ли беше?
  Ако Путин казва че се е имунизирал със Спутник, а си е сложил разтвор и след това умре от ковид, кой мислиш ще си сложи после Спутник?

 27. 27 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2871 Неутрално

  Не, но за 18 месеца успяхме да видим 18000 умрели от ковид в България.
  —цитат от коментар 24 на Живко Харизанов


  Видяхме го и в останалите държави.
  Когато придобием имунитет, ще намалеят и умрелите.
  Се ля ви...

 28. 28 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2342 Неутрално

  До коментар [#20] от "Billy Pilgrim":

  Нали не си пречупен ти, какво се дразниш?

 29. 29 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#20] от "Billy Pilgrim":Нали не си пречупен ти, какво се дразниш?
  —цитат от коментар 28 на taratanki


  И аз се дразня. Щото пречупените сте малцинство и ревете за "права" като всички други малцинства!

 30. 30 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2260 Неутрално

  До коментар [#9] от "1908":

  Борисов го преболедува.

 31. 31 Профил на jqr10650925
  jqr10650925
  Рейтинг: 5 Неутрално

  До коментар [#20] от "Billy Pilgrim":Нали не си пречупен ти, какво се дразниш?

  "следващите ще умрат не за друго, а защото не са повярвали на ваксините?
  Как може да ги спасим?"
  —цитат от коментар 28 на taratanki  Алоо ти нали си спасен, кой си тръгнал да спасяваш?

 32. 32 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2571 Весело

  До коментар [#15] от "Живко Харизанов":

  “Най-показателно е че всички чужди водещи политици се ваксинираха. ”

  Особено британския министър на здравеопазването - забавил се с тургането на трета игла и ПеЦеРе-то го е ударило положително. Сега, Борката Джонсън е “безработен” (под карантина), защото две игли не стигали за безсмъртие.

 33. 33 Профил на Georgi Pavlov
  Georgi Pavlov
  Рейтинг: 130 Неутрално

  До коментар [#24] от "Живко Харизанов":

  Къде ги видя?

 34. 34 Профил на so
  so
  Рейтинг: 355 Любопитно

  До коментар [#8] от "Живко Харизанов":

  Сравнението между Русия и Англия е крайно неподходящо, зщото в Русия така или иначе умират на 50 години и се порка по 1 шише водка на ден. Ако сравняваш две страни трябва и двете да са що годе еднакво цивилизовани. Например сравнението между Русия и България ми се струва подходящо, въпреки че ковид вълната при нас ще дойде малко по-късно.

 35. 35 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 848 Неутрално

  "Италианските политици са подканени да се включат във ваксинационната кампания"

  Не съм чул Радев да се е ваксинирал. Той е сега шефа.

 36. 36 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Весело

  "Започват изпитвания на ваксина, впръсквана през носа"

  Бил Гйтс намери начин да чипира и антиваксърите! :-)

 37. 37 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2571 Весело

  До коментар [#2] от "Tzar Vova Josei-ki":


  “Щели да разпръскват Ваксината със самолет!”

  Не ве, ще им мажат “дръжките” с новичочната ваксина, та като хапнат пица след пет часа да са “ваксинирани” завинаги до смърт.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#10] от "zyz56671409":

  "Вероятно ще си платим антиваксърската и антиковид истерия с нова вълна и ново задръстване на болниците от делта през есента."

  Със сигурност! И във Франция имаше (продължава и сега) информационна кампания за ваксиниране, но антиваксърите са много! Нека е задължително да си ваксиниран, за да влезеш в кафене!

 40. 40 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2571 Любопитно

  До коментар [#6] от "Живко Харизанов":

  “При 2 пъти повече новозаразени в Англия”
  Два пъти повече ваксинирани англичани са се заразили или два пъти повече “имунизирани” (ваксинирани+преболедували) са заразените в сравнение със завряните в миша дупка “антиваксъри”?

 41. 41 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 631 Неутрално

  пак да ви напиша знам нещо простичко което ги оправа нещата , БИ СМАЛИЛО СМЪРТНОСТТА С МИНИМУМ 30% , ГОДИНА И ПОЛОВИНА ГО ПИША БЛИЗО , ТО ЧЕ МИНЕ ВИРУСА ДОКАТО СЕ СЕТИТЕ ДА ПОПИТАТЕ

 42. 42 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2630 Неутрално

  До коментар [#2] от "Tzar Vova Josei-ki":

  антивакс + кемтрейлс :) синергия

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 43. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#24] от "Живко Харизанов":Къде ги видя?
  —цитат от коментар 33 на Georgi Pavlov


  Ето тука:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 884 Весело

  До коментар [#2] от "Tzar Vova Josei-ki":
  —цитат от коментар 5 на Nil satis nisi optimum


  А има едни още по-жалки - сапун хипохондриците.
  Още преди пандемията си миеха ръцете със сапун когато се приберат отвън или след като ходят до тоалетна. Дори лицата си мият със сапун сутрин... Щом и циганите разбраха, че къпането е измислено от ВиК корпорациите и фирми като Johnson&Johnson представяш ли со колко са тъпи тези, които продължават да се мият панически със сапун ВСЕКИ ДЕН!!!

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2571 Весело

  До коментар [#24] от "Живко Харизанов":

  “Не, но за 18 месеца успяхме да видим 18000 умрели от ковид в България.”

  Ама как няма да видим 18 хиляди от общо 160 хил. умрели. Разликата, 142 хил. са починали в следствие на някоя “здравословна” пандемия!?
  Апропо, на тия 18 хил. правена ли е аутопсия, защото имам “обосновано предположение”, че съпътстващото заболяване се е влошило след лечение с китайските респиратори на Пеевски. Или както казва отръска му - реализирали са печалба от дарения, ама “надарените” не издържали на масивното дарение.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2571 Весело

  До коментар [#9] от "1908":

  “Най-показателно е, че нито един от водещите ни политици не се е ваксинирал. Нито Борисов, нито Слави, нито Корнелия, нито Ицето и ген. Атанасов, нито Мая и т.н.”

  Не ве, просто съблюдават закона за опазване на лекарската тайно. Ако Баце сподели колко Виагра е гаврътнал, знаеш ли каква навалица от Мата Хари-та ще се извие в резиденция Бояна. Чак вила номер пет ще е окупирана, а това ще доведе до нарушаване на независимостта на прокуратурата.

 50. 50 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#6] от "Живко Харизанов":България: 12% ваксинирано (с две дози) население - 10
  —цитат от коментар 7 на atmanpg


  Можем да добавим и:
  България: 43% преболедували (по данни от Медико Диагностичните Лаборатории)

  Та никак не сме зле - 12% + 43% = 65% защитено население.

 51. 51 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#9] от "1908":Борисов го преболедува.
  —цитат от коментар 30 на star bastun


  Никой не е казал, че преболедувалите не трябва да се ваксинират. Само Мангъров казва такива неща. Баце да не би да е мангъровист?

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Двеста хиляди гербиджи изчезнаха за три месеца
  Двеста хиляди гербиджи изчезнаха за три месеца
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#13] от "Лео":

  Това е въпрос на политическо решение, което е трудно да се реализира. Не и нужно всички да се ваксинират ако се достигнат заветните 70%

  Израел и ОК са на път да го достигнат без задължителна ваксинация. Две от "най-глупавите" държави в света.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 462 Неутрално

  В образователните среди вече знаят и говорят под сурдинка, че септември или октомври училищата пак затварят.

 56. 56 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2571 Неутрално

  До коментар [#8] от "Живко Харизанов":

  “Важно е да знаем като има заразени колко от тях умират. “

  В България, почти всички сме заразени с вируса на херпеса, но малцина умират и то от заболяване, което е намалило силата на имунната система и дало възможност на херпес-вируса да се прояви.
  Та, вирусът сам по себе си не причина да умреш. Липсата на адекватна реакция (поради болест, глад, стрес) на организма води до летален изход.

  “И ясно се вижда, че там където има много заразени, но ваксинирани, умират 18 пъти по-малко хора. Това е огромна разлика.”
  Тук, един с никнейм “Иво.прокопиев” сравняваше (също така избирателно, ама по-умерено от Вас) починалите от Ковид за последните шест месеца във Великобритания. При сравнението ясно се виждаше, че починалите след две игли са с 10% повече от починалите без ни една игла британци. Сиреч, ваксинацията (с Пфайзер и АстраЗенека) отслабва или прави неадекватна естествената (инатната) имунна система на хората.

 57. 57
  wanderer
  Рейтинг: 2571 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4373 Любопитно

  Можем да добавим и България: 43% преболедували (по данни от Медико Диагностичните Лаборатории)
  Та никак не сме зле - 12% + 43% = 65% защитено население.
  —цитат от коментар 50 на 4u4o


  Глупости на търкалета. Чучо, недей да си правиш подобни кръчмарски сметки. Първо, въобще НЕ е ясно какъв процент българи са преболедували COVID-19! Най-малкото, защото мнозинството от хората го карат безсимптомно, което значи, че въобще не са си правили тест (антигенен или PCR) и не са стигнали до болницата.

  Второ, от има доста ваксинирани българи, които си поставят ваксина, въпреки, че преди това са преболедували COVID-19. Това са и съветите на българските пък и световни здравни специалисти.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 61. 61 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 884 Неутрално

  До коментар [#55] от "gmranger":

  Залагам, че локдаунът във Великобритания ще изпревари сценария за затваряне на училищата в България.
  При вариращи между 40 и 54 хил. нови случаи на ден, очаквам след някоя друга седмица пак да заговорят за затваряне.

 62. 62 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 884 Неутрално

  До коментар [#60] от "Иво":

  На кои точно здравни специалисти? Да си имаш естествен имунитет и да го прецакаш с изкуствен такъв, който е тясно специализиран само по отношение на шипчето на вируса е гениално.

 63. 63 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Интересно къде отиват германците, като страната им е сред най-населените в Европа. Плътността на населението там е два пъти по-голяма от България. А разпределението на жителите им по територията е около 30% по-равномерно, отколкото тук.

 64. 64 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2342 Неутрално

  [quote#29:"Лео"][/quote]

  Кой реве? Погледни форума. Едни и същи сте и повтаряте едни и същи мантри.

  Дреме ми на шмайзера кой се ваксинира и кой не.

 65. 65 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  До коментар [#18] от "Живко Харизанов":

  Днеска ще си биеш игли, утре ще ти кажат дай един бъбрек, за да помогнеш на обществото, вдругиден - евтаназия на 65, за да помогнеш на обществото. Или всяка жена да си даде матката и да роди по един войник. Такива ми ти работи, ако искаш да ядеш. Защо да спираме само с ваксините, знаеш ли доброзорно хората колко неща могат да направят...

 66. 66 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2342 Неутрално

  [quote#50:"4u4o"][/quote]

  Съвсем скоро ще научим каква част са го изкарали и няма да се заразят. Според мен - 20 дни след първия училищен звънец.

 67. 67 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3378 Неутрално

  "Twitter временно е спрял републиканския депутат Марджори Тейлър Грийн за публикуване на "подвеждаща" информация за коронавируса"

  а, значи само такава подвеждаща информация е наказуема

  ясно

  всички други лъжи, излизащи от устите на сенатори и прочая политици и чиновници ХИЧ не са "подвеждащи", нито наказуеми

  милото лицемерно туитърче
  (модераторе? оскърблението на туитър - лошо ли е туй?)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 68. 68 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3714 Весело

  "Twitter временно е спрял републиканския депутат Марджори Тейлър Грийн за публикуване на "подвеждаща" информация за коронавируса"

  Не, че нещо, ама Марджори не е обикновен републикански конгресмен.
  А знакова фигура, фронтменка на Тръмп-крилото, а и прогресивните не могат да и простят изритването на "правилната републиканка" Лиз Чейни.

  Та пуши, не пуши - все им е без шапка!

 69. 69 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Починали от ковид в Англия и Русия за последните 7 дни:Англия: 53% ваксинирано (с две дози) население - 296Русия: 14% ваксинирано (с две дози) население - 5426При 2 пъти повече новозаразени в Англия, в Русия умират 18 пъти повече хора.https://ourworldindata.org/covid-vaccinations https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  —цитат от коментар 6 на Живко Харизанов


  Починали от Чумата в Англия и Япония за последните 7 дни:

  Англия: 53% ваксинирано (с две дози) население - 296

  Япония: 21% ваксинирано (с две дози) население - 93

  При 126 милиона население в Япония и 68 милиона в Англия излиза че по-високия процент на вакиснирано население води до 6 пъти по висока смъртност в Англия.

  Случайте на Ковид са отново в ползва на по "ваксиниранта нация"

  Англия - регистрира 320 000 нови случая срещу само 20 000 нови случая в Япония.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на clf40650944
  clf40650944
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#18:"Живко Харизанов"]
  —цитат от коментар 70 на asen_g
  Точно защото ти зависи "бизнеса" по цял ден ти гледаме нелепите сравнения. Трол смешен[/quote]

  : )))

 72. 72 Профил на anti-vaxxer
  anti-vaxxer
  Рейтинг: 1643 Весело

  Тия от туитър и техните "шефове" (които са най-вероятно крупни паразитни банкери с свои мрежи в разузнаването и с интерес да им мине скапаният проект с коронясване на мозъка на земляните)
  ....нещо много почнаха да нервничат
  Защо трябва всеки да има тяхната гледна точка и да преповтаря техните стъкмени лъжи?

  https://bit.ly/2MWZbWQ
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 286 Весело

  "Туитър ограничи акаунта на конгресмен заради подвеждаща информация"

  Все пак свободата на словото не означава свобода на говорене срещу КОВИД :)))
  Овцете трябва да имат само усещане за свобода :)))

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 76. 76 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 286 Весело

  Много интересно как със знанието на социалните мрежи в тях се организират терористични удари, трафик на хора и др. и тези акаунти не биват отстранявани. Но щом някой каже нещо против Дъ Грейт Ресет и веднага го ограничават (Тръмп, а сега и конгресмена)

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 77. 77 Профил на jam59650945
  jam59650945
  Рейтинг: 8 Весело

  С голям кеф си изтрих туитъра и фейсбука, преди вече доста години.

 78. 78 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  Бях сигурен, че е РЕПУБЛИКАНЕЦ!
  – САЩ НА КОЕ МЯСТО ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО СА!
  – 195!

  Ако си нормален човек, гражданин, свободна личност – изтриваш всичките си профили в Фейсбук, Инстаграм и Туитър, веднага!

 79. 79 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  До коментар [#77] от "jam59650945":

  ПОЗДРАВИ!

 80. 80 Профил на jam59650945
  jam59650945
  Рейтинг: 8 Весело

  Бях сигурен, че е РЕПУБЛИКАНЕЦ!– САЩ НА КОЕ МЯСТО ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО СА!– 195!Ако си нормален човек, гражданин, свободна личност – изтриваш всичките си профили в Фейсбук, Инстаграм и Туитър, веднага!
  —цитат от коментар 78 на konservator.bg


  Ако си нормален човек, гражданин, свободна личност – изтриваш всичките си профили в Фейсбук, Инстаграм и Туитър, веднага!

 81. 81 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  "Започват изпитвания на ваксина, впръсквана през носа"
  Тогава вече всички ще се ваксинират. Или не?

 82. 82 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 943 Неутрално

  "В някои случаи IFI27 може да предскаже инфекция една седмица преди положителен PCR-тест"
  ___________________

  Щом не предсказва 1 месец по-рано е слаба ракия.

 83. 83 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 301 Неутрално

  "Започват изпитвания на ваксина, впръсквана през носа"Тогава вече всички ще се ваксинират. Или не?
  —цитат от коментар 81 на Роси


  Ето ги радетелите за общественото благо:

  https://www.investor.bg/sasht/337/a/amerikanski-farmakompanii-plashtat-26-mlrd-dolara-za-opioidnata-kriza-332043/

  Малко се оляли с предписването на опиади и малко америкацни умерли - към 500К за 20 години - дето се вика 25000 на година.

  Ама готови да си платят - 26 милиарда долара.

  Хм даже една от тези фирми прави и ваксина против коронавирус.

 84. 84 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 301 Неутрално

  "В някои случаи IFI27 може да предскаже инфекция една седмица преди положителен PCR-тест"___________________ Щом не предсказва 1 месец по-рано е слаба ракия.
  —цитат от коментар 82 на Bond007


  Яко значи тест дето вижда нещо преди нещото да е там. Ей това ще избие рибата - вместо да джуркаш епруветки направо праскаш маркера и айде бегом у дома /в добрия случай/ или в някой изолатор /по-недобрия случай/ или айде да не продължаваме че ще ме изтрият.

 85. 85 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1430 Неутрално

  До коментар [#13] от "Лео":Това е въпрос на политическо решение, което е трудно да се реализира. Не и нужно всички да се ваксинират ако се достигнат заветните 70%
  —цитат от коментар 53 на Двеста хиляди гербиджи изчезнаха за три месеца


  Нали ваксинацията беше единственото спасение? Щом е единствено, значи е задължително. Щом е задължително, значи трябва да стане такова по закон. Правителствата по света не искат да поемат отговорността да го направят задължително, но мен ме изкарват безотговорен, когато не се ваксинирам? Защо?

 86. 86 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  До коментар [#60] от "Иво":

  Твърдиш, че преболедувалите са много повече от тези 43%, които се виждат в статистиките на лабораториите?
  Ако наистина си прав, това би дало отговор на много въпроси. Защото преболедувалите развиват лигавичен имунитет. А също имунитет към всички части на вируса, не само към шипчето (каквото правят ваксините). Преболедувалите са най-добрия щит срещу Делта и следващите варианти на вируса. Ваксинираните не могат да спрат разпространяването на вируса, просто защото нямат лигавичен имунитет - първата и най-добра защита срещу тая гад. За това и сега се разработват ваксини за шмъркане.

 87. 87 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  "Изследване за ген позволява ранно откриване на COVID-19"

  ПСР тестовете май почнаха да дават "нежелателни" резултати и ще ни наложат нов метод на "изследвне" който да подсигури високи бройки и поводи за затваряне, нарушаване на човешки права, обедняване и т.н.

 88. 88 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  ''Четиристотин британски здравни работници са участвали в него като са давали кръвни проби и са правили PCR- тестове ежеседмично в продължение на шест месеца. При 41 от тях, диагностицирани с COVID-19, IFI27 е бил "включен" по време на първия им положителен PCR-тест, дори при асимптоматични протичане, според публикация в сп. The Lancet Microbe.''

  ударно тестване , дорде 120 % от популацията не излезе ''заразена ''.
  ше ми боледувате безсимптомно, а?свърши тая . сички сте ковидозни , до доказване на противното .

 89. 89 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2461 Весело

  Айде ся да забранят и Байдън заради изказването му, че епидемия имало само сред неваксинираните. Щото се оказа, че 10% от ония тексаски демократи дето бягаха да искат окупация на щата си от федералните и Камалчето ги нарече "герои", се заразили от вируса, макар че бяха до един ваксинирани. Сега на изследването на Харвард, че 1/10000 ваксинирани се заразяват ли да вярвам, или на твърдението на тексаските комунисти, че до един са ваксинирани (и заради това били без маски в самолета, за което по принцип искат смъртна присъда за простосмъртните)? Дневник що не пуснете една статия по случая, или посланичката с турското име не дава?

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 91 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  четох, дека новия минпред на Израил викал, че от самосебе си , само свакса , ковида немал да си иде .
  заради Делтата за стаден/колективен имунитет , требало да се набоде 94% от народонаселението .
  диви и щастливи ше ни напраят , дорде не набутат целия шибан свят в ненаситната си паст , алчна , ненаядена измет.
  да им приседне дано , да им разпори гъзовете от скротума до тила като се помъчат да го изсерат .

 92. 92 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  До коментар [#90] от "asen_g":

  ше доживее, ама ше го налазят щатните ''факт-чекъри'' и борци с дезинформацията по темата ковид.

 93. 93 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#70] от "asen_g":Точно ти ли се обади бе? Най-големия руски трол във форума?Ти си онлайн от 8:00 до 24:00ч да браниш Русия бе!
  —цитат от коментар 73 на PM


  Модераторите когато аз нарека Живко "трол смешен" това подлежи на триене. Но когато някой се обръща на "бе" и ме нарича "руски трол" това е ок?

  Да разбирам ли че мога да наричам Живко от сега нататък "американски трол" - не мога все още да разбера дали "смешен" или "трол" се трие. Предполагам че е смешен защото ако е "трол" би трябвало и него да изтриете нали така?

 94. 94 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2871 Неутрално

  Индия има население от 1.4 милиарда.
  4 милиона изглеждат много, но всъщност са 0.3 % от населението.

 95. 95 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3714 Неутрално

  ... Прекомерната смъртност в Индия надхвърли 4 млн. души ...

  Новината и заглавието са гръмовни и жалко за хората, ама ...

  Към населението на Индия взети като съотношение тия милино са си точно толкова, колкото и нашите починали спрямо нашта бройка население.

  Което би трябвало да ни говори, че състоянието на "системите ни за здравни услуги" е еднакво.
  Пък лекарите нека дЕрат ризи за Балтов!

 96. 96 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1488 Весело

  До коментар [#94] от "atmanpg":

  Не плаши хората с математика ! Те са тук да получат новия ковид пач, не да смятат и да мислят..

  А другите, гответе се за ново затваряне :))) Умните хора в мирни и спокойни времена имат поне средствата да си покрият за 6 месеца разходите, а и ако си изградите навика да мислите 6 месеца напред и някои ден чупите крак примерно, няма се чудите при коя акула да ходите да теглите заем и се поробвате :)) Купувайте на едро, излиза скъпо в момента, но във времето и под влияние на инфлацията стойността пада, а стоката самата си има своя лична стойност, която не се мени :)))

  Абе какво да ви уча вие знаете :))

 97. 97 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  Айде ся да забранят и Байдън заради изказването му, че епидемия имало само сред неваксинираните. Щото се оказа, че 10% от ония тексаски демократи дето бягаха да искат окупация на щата си от федералните и Камалчето ги нарече "герои", се заразили от вируса, макар че бяха до един ваксинирани. Сега на изследването на Харвард, че 1/10000 ваксинирани се заразяват ли да вярвам, или на твърдението на тексаските комунисти, че до един са ваксинирани (и заради това били без маски в самолета, за което по принцип искат смъртна присъда за простосмъртните)? Дневник що не пуснете една статия по случая, или посланичката с турското име не дава?
  —цитат от коментар 89 на Тюфлекчия


  Хахаааа... верно бе! Това е наистина голям майтап! 6 тексаски парчета до тук са позитивни. И всичките са ваксинирани. Абе тия да не ги ваксинират с мухозол, каква ще е тая ваксина???
  https://edition.cnn.com/2021/07/18/politics/texas-house-democrats-covid-19/index.html

 98. 98 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  За хора, които живеят на улицата, ядат, изхождат се там, нямат достъп до медицински и социални услуги тази смъртност е доста ниска. 90% от населението на Индия живее в отчайваща мизерия и точно Ковид едва е какъвто и да е фактор за смъртността там.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 99. 99 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2838 Неутрално

  До коментар [#95] от "xm...":

  Успяха да шашнат милиарди и нещо и е съвсем естествено "прекомерната смъртност" да скочи.
  Защо няма в Европа никаква прекомерна смъртност в един куп държави?
  https://euromomo.eu/graphs-and-maps/
  Никаква или н повечето е минимална.
  Нито преди нито след ваксините се наблюдава прекомерна смъртност. Само в най-големите паникьори като Франция, Испания, Италия, Англия (без Шотландия, Сев. Ирландия, Уерс), Австрия, Швейзария дори се напбюлдава прекомерна смъртносто и то директно свързана с периодите на най-жестоките затваряния.
  Ковида го има навсякъде, но айде пишман "учените" и полуграмотните им факт чекъри да обяснят, моля като как здравните системи на Англия, Франция, Германия сколасаха да уморят много повече хорат отколкото в Кипър, Малта, Дания и пр. където няма ненормална смъртност а ковид си има.
  Да не би да е от високото технологично ниво на оборудване в болниците където вентилаторите надуваха като плондери хората на конвейр или ненормално, ненужно високият брой приети в болница да си напълнят пеликанските гуши и заслужат признанието на "херои от първа линия"?

 100. 100 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  До коментар [#65] от "lil_alex":

  Че то това и днес го има, нарича се тютюнопушене, започваш на 13-14 да плащаш акциз и общо взето на 65-70 си отиваш, да не товариш пенсионната система.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK