На живо

Коронавирусът по света: МВФ прогнозира поне още 18 месеца пандемия

Коронавирусът по света: МВФ прогнозира поне още 18 месеца пандемия

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Заради бавната ваксинация пандемията няма да свърши и до края на 2022 г.

Пандемията от COVID-19 няма да приключи до края на 2022 г. при сегашните темпове на ваксинация. Това заяви управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.


На събитие, организирано от Института за международна икономика "Петерсън" Георгиева каза, че световното възстановяване ще бъде задържано, освен ако темпът на ваксинация не се ускори. Според нея ще са необходими около 11 млрд. дози за поставяне на подсилващи имунитета дози и за покриване на загубите от неоползотворени ваксини.


МВФ прогнозира този месец, че глобалният растеж за 2021 г. ще бъде около 6%, същото ниво като прогнозата от април. Някои страни ще се възстановяват по-бързо, а други по-бавно.


Коронавирусът по света: МВФ прогнозира поне още 18 месеца пандемия

© Associated Press

Хърватия въвежда задължително тестване за туристите от Русия и Великобритания

Хърватия реши да въведе задължителни тестове за COVID-19 за всички посетители от Обединеното кралство, Русия и Кипър, независимо дали са ваксинирани, съобщи държавният здравен институт в сряда.


"Поради влошаването на епидемиологичната ситуация в Обединеното кралство, Кипър и Русия, като допълнителна мярка за хората, пристигащи от тези страни, ще се изисква отрицателен COVID-19 тест, независимо дали са ваксинирани или са преболедували ", се казва в изявлението.


Мярката влиза в сила от 26 юли.


Европейската комисия препоръча за европейски граждани, които са ваксинирани или имат европейски сертификат за прекаран COVID-19, да не се прилагат допълнителни проверки, освен ако в страните, от които идват няма широко разпространение на вируса и по-заразните му варианти. Русия и Обединеното кралство не са списъка на безопасните държави на ЕС и за тях допълнителното тестване е препоръчително.


Коронавирусът по света: МВФ прогнозира поне още 18 месеца пандемия

© Associated Press

Черна гора раздава ваучери за 50 евро на ваксинираните

Правителството на Черна гора ще раздава туристически ваучери в размер 50 евро на всички граждани над 50 години, които са получили първа доза на ваксина срещу коронавирус през юли, съобщи Макфакс.


С ваучера властите ще дават и информация кога той може да се използва и в кои хотели, уточнява БТА.


Още веднъж отправяме апел към всички граждани да разберат важността на ваксинацията и да дадат своя принос в този процес, съобщи правителството.


26% от населението е ваксинирано с поне една доза срещу COVID-19 според Our World in Data.

Един от трима македонци вече е ваксиниран

27.5% от македонците са получили поне по една доза ваксина срещу COVID-19, съобщи здравното министерство, цитирано от БТА.


Най-голям е делът на ваксинираните в Кавадарци (43.5%), Охрид (42.9%) и Гевгелия (41%). В Кичево обаче те са 15.8%, в Тетово - 17%, а в Дебър 17.3 на сто.


Министърът на здравеопазването Венко Филипче заяви, че ваксините са единственият начин да се избегне ново затваряне и да се постигне колективен имунитет. Той съобщи, че властите обмислят ограничения за неваксинираните, без да даде подробности.


"Делта" вариантът на коронавируса вече се разпространява в Северна Македония, като най-много случаи има в Тетово, съобщава "Независен весник". В момента са засечени осем заразени с индийския вариант.

"Пфайзер" прави хъб за ваксини в Южна Африка

Производителите на ваксината срещу COVID-19 "Пфайзер" и "Бионтех" (Pfizer Inc и BioNTech SE) обявиха, че са сключили споразумение с института "Биовак" в Южна Африка да разпределя над 100 млн. дози годишно от ваксината им за държавите от Африканския съюз, започвайки през 2022 г.


Техническият трансфер, разработването на място и инсталирането на оборудване ще започнат незабавно, съобщава Ройтерс."Биовак" ще получава готовата лекарствена субстанция, произвеждана в Европа и ще я бутилира и опакова.


Южноафриканската фармацевтична компания си партнира с "Пфайзер" от 2015 г., като произвежда и разпространява ваксината ѝ за пневмония Prevenar 13.


През юни Световната здравна организация обяви планове за изграждане на хъб или образователен център в Южна Африка, за да предава ноу-хау на местните компании, като "Биовак" беше според първоначалните участници в проекта.

Гръцката църква препоръча ваксиниране срещу COVID-19

Светият синод на Гръцката църква, знаейки, че ваксинацията е най-големият акт на отговорност към другите, съветва всеки, след консултация с лекаря си, да използва този дар от Бога, за да се защитим, но и да защитим другите. Това се казва в писмо на Светия синод до всички катедрали и църкви, което ще бъде прочетено на вярващите по време на литургията в неделя, съобщи кореспондентът на македонската агенция МИА в Атина.


Владиците призовават вярващите да "слушат гласа на науката и експертите" и добавят, че много пъти чрез социалните мрежи се разпространяват непроверени мнение, "на които липсва наука, но и църковен дух".


Към писмото е приложен и наръчник "Християните ни питат за ваксината, а лекарите ни отговарят", който съдържа отговори на 12 въпроса и дава пояснения за най-популярните митове, съмнения, свързани с ваксината COVID-19, включително тези, че "ваксината съдържа микрочип" или "ембрионални клетки".


Гръцката църква е втората след Руската от православното вероизповедание, която призовава вярващите да се ваксинират като най-ефективната до момента възможност за ограничаване на разпространението на коронавируса.


Коронавирусът по света: МВФ прогнозира поне още 18 месеца пандемия

© Associated Press

300 полета са отменени в Китай заарди девет заразени с COVID-19

Над триста полета бяха отменени в Китай,за да се ограничи разпространението на заразата, след като деветима служители на летището в Нанкин, Източен Китай, дадоха положителни проби за коронавирус, предаде ДПА.


В четири района около летището е организирано масово тестване за коронавирус, съобщава БТА.


Всеки, който иска да напусне осеммилионния град, трябва да представи доказателство за отрицателен тест за COVID-19.


Случаите на заразяване на летището в Нанкин бяха регистрирани по време на рутинно тестване. Служителите, дали положителни проби, са поставени под карантина.

Съществуващи лекарства помагат при COVID-19

Съществуващи вече лекарства, лицензирани за различни заболявания, могат да се използват за лечение на COVID-19, съобщава в."Джерусалем пост", като се позовава на изследвания на Еврейския университет в Йерусалим.


Вестникът цитира проф. Шей Аркин, биохимик от Института по биология на Александър Силберман, че при лабораторни тестове, при които клетки, заразени с SARS-CoV-2, са били поставяни заедно с лекарствата за два дни, "почти 100% от клетки са оцелели, въпреки че са заразени с вируса." Без тях половината от клетките са умрели след контакт с вируса


Аркин и неговият екип са идентифицирали 18 лекарства, които според тях биха могли да бъдат ефективни. Сред тях са Darapladib, използван за лечение на атеросклероза и Flumatinib за лечение на някои видове рак на кръвта.


Търсенето сред вече одобрени медикаменти цели икономия на време, тъй като техните странични реакции и безопасност вече са изследвани.


За разлика от ваксините, които атакуват силно изменчивия спайк протеина на вируса, екипът е установил, че лекарствата атакуват обвивката на вируса (протеин Е) и протеинът 3a. Протеин Е е най-консервативният от всички вирусни протеини, което кара учените да смятат, че те ще останат ефективни, дори когато вирусът мутира.


Важно е да съществува "голям арсенал" от лекарства за борба с SARS-CoV-2, казва Аркин, който изследва коронавирусите от 20 г. Според него не може да се разчита само на едно средство срещу инфекцията, защото ако то стане неефективно, няма да имаме други оръжия срещу него.


Аркин заяви, че е оптимист, че поне някои от тези съединения могат да бъдат одобрени за употреба срещу COVID-19 по примера на ремдесевир, който получи разрешение от американския лекарствен регулатор още в началото на пандемията.

Виетнам произведе първата партида "Спутник V"

Първата тестова партида от руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V" беше произведена във Виетнам, съобщи Руският фонд за преки инвестиции, който се грижи за разпространението на ваксината по света.


Препаратът е произведен от виетнамската фармацевтична компания VABIOTECH.


Първите валидиращи проби, взети от произведената партида, ще бъдат изпратени до Центъра "Гамалея" в Русия за проверки на контрола на качеството, съобщават фондът и компанията в съвместно изявление, цитирано от Ройтерс.

"Здравният паспорт" е в сила във Франция от днес

Новите правила за справяне с настъплението на четвъртата вълна от COVID-19 във Франция влизат в сила от днес.


Наред със задължителната ваксинация на здравните работници, се разширява и обхвата на т.нар. "здравен паспорт", съобщава БТА.


Документът за ваксиниране, отрицателно тестване или преболедуване се изисква на публични места, в които се събират повече от 50 души. Досега паспортът се прилагаше за събития с над 1000 участници. Към културните, развлекателни, спортни и празнични мероприятия и религиозните места, се добавят и музеите и библиотеките.


По-късно депутатите ще обсъдят дали да разширят използването на сертификата през август за влизане в кафенета, ресторанти и търговски центрове.


Коронавирусът по света: МВФ прогнозира поне още 18 месеца пандемия

© Associated Press

Здравният министър на Тунис уволнен заради хаос във ваксинацията

Министър-председателят на Тунис Хишем Мешиши обвини уволнения от него министър на здравеопазването, че е взел "престъпно" решение, довело до струпване на много хора и хаос във ваксинационните центрове, съобщи "Ройтерс".


Центровете бяха отворени във вторник за млади хора и в тях се събраха десетки хиляди. Заради малкия брой налични дози от ваксини на места се стигна до насилие.


"Решението да бъдат извикани всички тунизийци за ваксинация в деня на Айд ал Адха (Курбан байрам) е популистко и може да бъде описано като престъпно и заплаха за здравето на тунизийците и социалния мир", заяви Мешиши.


Здравният министър Фаузи Мехди беше освободен след размяна на обвинения във връзка с увеличения брой случаи с COVID-19 и бавното темпо на ваксинацията. /БТА

И локдаунът не помага за ограничаване на епидемията в Австралия

Новите случаи на COVID-19 в двата най-големи австралийски щата се увеличиха рязко въпреки очакванията, че строгият локдаун ще позволи ограниченията да бъдат премахнати.


В Нов Южен Уелс, където се намира Сидни, са регистрирани 110 нови случая спрямо 78 от предния ден, близо четири седмици след въвеждането на забраната за излизане в града и околностите му. В щата Виктория са потвърдени 22 нови случая, повече от два пъти увеличение спрямо деветте предния ден. Жителите на щата се намират в локдаун от две седмици, съобщава "Ройтерс".


"Ако не бяхме затворили, броят на новите случаи,110 днес, несъмнено щеше да бъде хиляди", заяви премиерът на Нов Южен Уелс Гладис Береджиклян.


Здравните власти се опитват да намалят броя на хората, които се срещат с други, преди да получат диагнозата си за коронавирусна инфекция. Техният брой трябва да бъде близо нула, преди да може да се разреши излизането. Три населени места край Сидни бяха включени в локдауна през нощта, след като се оказа, че шофьор за доставка на храна за домашни любимци е дал положителен тест.


От днес е в сила едноседмична забрана за излизане и в щата Южна Австралия, където е регистриран един нов случай.


Ваксинацията в Австралия напредва бавно и само 11% от населението е имунизирано заради ограниченията за използването на ваксината на "Астра Зенека" само за хора над 60 г., при които рискът от тромбози е незначителен. Поставянето на ваксината на "Бионтех"/"Пфайзер" пък е запазено само за над 40-годишни заради ограничените количества.

Удвоиха се новите дневни случаи в Турция

Броят на новите случаи на COVID-19 в Турция почти се удвоиха във вторник 8780, съобщи "Ройтерс", уточнявайки, че инфекциите се увеличават след премахването на ограниченията в началото на месеца.


Новите инфекции засега остават значително по-ниски от вълната през април-май, когато дневно потвърдените достигнаха над 60 000. Те паднаха до 4418 на 4 юли след строгия локдаун, приключил в средата на май.


Правителството отмени повечето от последните ограничения този месец.

80% от новите случаи в Испания са сред неваксинирани

По-голямата част от новите случаи на COVID-19 в Испания през последните пет седмици са открити сред неваксинирани хора, заяви министърът на здравеопазването Каролина Дариас, цитирана от "Ройтерс".


Само 5.5% от новите случаи в периода са били открити сред хората, които са били напълно ваксинирани, каза Дариас, добавяйки, че 11.4% са били частично ваксинирани и 83.1% са неваксинирани.


"Трябва да се придържаме към достигнатия ритъм на ваксинация. Това ще ни осигури важно ниво на защита, за да ни позволи да се насладим на лятото", добави министърът.


Броят на новите случаи на COVID-19 в Испания се увеличава непрекъснато от края на юни, като 14-дневният процент на заболеваемост на 100 хил. жители достигна 622.4 във вторник. Над 27 хил. нови случая дневно бяха потвърдени в началото на седмицата.


В момента Испания ваксинира най-бързо населението си в ЕС, като е изпреварена само от Канада и Великобритания. 51.3% от испанците са вече напълно ваксинирани и 62.1% са поне с една доза.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (275)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Починали от ковид в Англия и Русия за последните 8 дни:

  Англия: 53% ваксинирано (с две дози) население - 392

  Русия: 14% ваксинирано (с две дози) население - 6210

  При 2 пъти повече новозаразени в Англия, в Русия умират 18 пъти повече хора.

  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 2. 2 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  щом 20 % от заразените са ваксинирани = Язък за вакцината .!. файда йок

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 3. 3 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  > 80% от новите случаи в Испания са сред неваксинирани

  На средна възраст 21 години ?

  કટાક્ષ
 4. 4 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2331 Любопитно

  Е тя тенденцията е поголовно заразяване на хора под 30 г, неваксинирани, купонджии. И пак прочетете, че за разлика от БГ, където се разполага с пълния набор от ваксини, достат държави изпитват затрудение да набавят дори от един производител.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 5. 5 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4283 Любопитно

  В една статия две абсолютно различни новини, но и двете представени коренно различно: В Автралия затварят една от териториите за 2....да 2 случая, но в Турция с 8780 нови случая това е просто споменаване..... Как беше? "Ово е стандард"😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 6. 6 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2287 Неутрално

  Починали от ковид в Англия и Русия за последните 8 дни:Англия: 53% ваксинирано (с две дози) население - 392Русия: 14% ваксинирано (с две дози) население - 6210При 2 пъти повече новозаразени в Англия, в Русия умират 18 пъти повече хора.https://ourworldindata.org/covid-vaccinations https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  —цитат от коментар 1 на Живко Харизанов


  Ваксинираните са доказано безсмъртни :-) здравната система и нивото на развитие са без знаение ... Въпросът е да се плещи на килограм.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 7. 7 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  "И локдаунът не помага за ограничаване на епидемията в Австралия"

  Добре е, само година и половина трябваше за да се сетят.

 8. 8 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Егати цирка 20 процента от заразените са ваксинирани. Какъв е смисъла от тази ваксина. По добре да си хванеш Кашлицата и да си развиеш естествен имунитет.

 9. 9 Профил на udk14654389
  udk14654389
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "Живко Харизанов":

  Cherry picking, suppressing evidence, or the fallacy of incomplete evidence is the act of pointing to individual cases or data that seem to confirm a particular position while ignoring a significant portion of related and similar cases or data that may contradict that position. Cherry picking may be committed intentionally

  https://en.wikipedia.org/wiki/Cherry_picking

 10. 10 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#1] от "Живко Харизанов":

  А България?

  И не разбра ли че по света ги броят по различен начин?

 11. 11 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2331 Весело

  До коментар [#6] от "dark'star":

  Е нали късокракия император изведе православно-славянската здравна система на космически висоти.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 12. 12 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Ако 80% са неваксинирани сред заразените в Испания, значи ваксината върши работа. Обаче остава един въпрос - тестват ли се ваксинирани?

 13. 13 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#4] от "Consumer":

  > доста държави изпитват затруднение да набавят дори от един производител.

  И пак ли се налага да горят трупове по стадионите ? Или вече измислиха по-ефективни процедури ?

  કટાક્ષ
 14. 14 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4283 Любопитно

  Егати цирка 20 процента от заразените са ваксинирани. Какъв е смисъла от тази ваксина. По добре да си хванеш Кашлицата и да си развиеш естествен имунитет.
  —цитат от коментар 8 на Billy Pilgrim


  Наистина бих искал да повярвам, че това е шеговито мнение, но като знам какви глупости пишеш редовно тук вероятността е нулева.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 15. 15 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2331 Любопитно

  До коментар [#13] от "Ан Он":

  Нямам представа, даже не знам какво се случи с полевата болница в Арена Армеец.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 16. 16 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 915 Неутрално

  До коментар [#1] от "Живко Харизанов":

  Починали от ковид в Англия и Южна корея за последните 8 дни:

  Англия: 53% ваксинирано (с две дози) население - 392

  Южна Корея: 12% ваксинирано (с две дози) население - 12

  Гъстотата на населението Ю.Корея е 2 пъти по голяма от Англия

  В Англия умират 2 пъти повече хора спрямо бройката новозаразени от Южна Корея.

  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 17. 17 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#15] от "Consumer":

  > даже не знам какво се случи с полевата болница в Арена Армеец.

  Шкембе Войвода го уволниха и после имаше два неуспешни опита да се върне във властта. Така че няма вече кой да организира полева болница при нужда.

  કટાક્ષ
 18. 18 Профил на coa20654390
  coa20654390
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#14] от "padrino":

  Май не говори глупости той.

  Director of Department Infectious Diseases Sheba Hospital, Prof Galia Rahav:
  "Almost no recovered COVID-19 patients are infected again compared to those vaccinated.
  Immunity as a result of a disease is probably MUCH MORE effective than a vaccine."

 19. 19 Профил на buggie
  buggie
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Факт е че ваксините вече не действат, щото мина доста време от първата игла. Сега вместо да изхвърляме ваксини, най-добре да позволиме на тези дето се боцнаха в началото на годината да се наредят пак на опашки а бустер - 3-та, 4-та, н-та игла. И една реклама по телевизията - Ваксината дава криле....

 20. 20 Профил на coa20654390
  coa20654390
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Никой нищо не споменава за вече преболедувалите както и за тези за които е противопоказно да се ваксинират.

 21. 21 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 915 Неутрално

  До коментар [#1] от "Живко Харизанов":

  Починали от ковид в Украйна и Русия за последните 8 дни:

  Русия: 14% ваксинирано (с две дози) население - 6210

  Украйна: 3% ваксинирано (с две дози) население - 110

  В Русия умират 2 пъти повече хора спрямо бройката новозаразени от Украйна.

  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 22. 22 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Ама те хората не се съмняват, че ваксините работят, а се притесняват от потенциалните странични ефекти. Формално погледнато ако от болестта влизат 5 на 100 от хората в болница, а от страничните ефекти 1 на 10000 математиката е в полза на ваксините. Въпросът е дали тия 5 на 100 са в следствие точно този вирус или недоизлекувани други болести и дали всички странични реакции са регистирани като такива и дали няма да се появи нещо след 2-3 години.

 23. 23 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4283 Любопитно

  До коментар [#14] от "padrino":Май не говори глупости той.Director of Department Infectious Diseases Sheba Hospital, Prof Galia Rahav:"Almost no recovered COVID-19 patients are infected again compared to those vaccinated.Immunity as a result of a disease is probably MUCH MORE effective than a vaccine."
  —цитат от коментар 18 на coa20654390


  И кой и кога е гарантирал, че след като си ваксиниран вече НИКОГА няма да се заразиш? Пак да повторя това което съм написал тук десетки пъти: Ваксината не те прави безсмъртен, но ти помага да прекараш заболяването В ПЪТИ по леко и да ти даде шанс да не починеш. Британците и Израел са ярко потвърждение на това. В ОК при 330 хиляди позитивни тестове за последната седмица има 340 починали. Сравни това с Януари когато при същият брой положителни тестове имаше няколко хиляди починали.....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 24. 24 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2559 Неутрално

  "Васкините не работят, ваксините не работят" - дуднат антиваксърчетата.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 25. 25 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 925 Любопитно

  Нито дума за почти 100-те смъртни случаи във Великобритания от вчера (96 души) - брой невиждан от началото на март.
  При все че над 85% от пълнолетното население има поне един доза, а над 65% са с две дози. Статистиката по-долу е на седмица, така че процентите са още по-високи.
  Стаден имунитет при 70% - да, да, ама не. И при 100% ваксини, пак няма да го има.

  https://ichef.bbci.co.uk/news/976/cpsprodpb/11262/production/_119424207_vaccine_doses_nation15jul-nc.png

 26. 26 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  "80% от новите случаи в Испания са сред неваксинирани"
  Нормално , никой не принуждава тези с ушна марка да се тестват, от което следва че оставащите 20 % са най праведните маско-зомбита.( Нещо подобно на положителния % от броя тестове. Сега когато масово се ходи на почивка и масово се плаща новият ПЦР данък,% е малък , но когато сезона мине и % + ще скочи. Разбира се ковидаците ще изпаднат в ужас.)

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 27. 27 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#20] от "coa20654390":

  > Никой нищо не споменава за вече преболедувалите

  Добре са. Не се притеснявай.

  કટાક્ષ
 28. 28 Профил на anti-vaxxer
  anti-vaxxer
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  До коментар [#24] от "vesolr":

  Миииии, при случай, че тези ваксини трябва да се повтарят или потретват, защото видиш ли, ваксинираните се заразяват наново........то не зная, как можеш да твърдиш, че те работят.

  https://bit.ly/2MWZbWQ
 29. 29 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  аДо коментар [#23] от "padrino":

  > Сравни това с Януари когато при същият брой положителни
  > тестове имаше няколко хиляди починали..

  Не че нещо, ама тия дето са починали Януари са ... починали. Няма как да починат втори път.

  Сега жертвите са измежду тези дето са оцелели при първия напън. Дали и колко се отразява ваксината на намалената смъртност (вероятно помага) сред вече оцелелите евентуално ще е ясно след 5-10 години.

  કટાક્ષ
 30. 30 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 247 Неутрално

  До коментар [#22] от "Batezuzi":

  Не знам от какво се притесняват хората. Скоро по немската национална телевизия един от техните вирусолози каза, че числата за Германия са:

  при 2 милиона заразени неваксинирани има 1000 починали
  при 2 милиона ваксинирани от странични ефекти от ваксините има 3 починали.

  У нас процентът починали неваксинирани е много по-голям.

 31. 31 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 915 Неутрално

  "Васкините не работят, ваксините не работят" - дуднат антиваксърчетата.
  —цитат от коментар 24 на vesolr


  Като цяло, ваксините работят.
  А Ваксините срещу Ковид работят, но не както трябва.

 32. 32 Профил на buggie
  buggie
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#28] от "anti-vaxxer":

  Смисъла на бустерите е да ги доусили (превода на бустер), тоест от 95% сигурност да стане на 96% и така до 99.9% сигурност.

 33. 33 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1670 Весело

  Неваксинирани са 80% от заразените в Испания
  80 не е прост число, трябва да бъде наречено "Числото на Христов"

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 34. 34 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#32] от "buggie":

  > Смисъла на бустерите е да ги доусили (превода на бустер),
  > тоест от 95% сигурност да стане на 96% и така до 99.9% сигурност.

  А ако малко не прецениш колко бустването е нужно до 99.9%, има ли вариант да се получи примерно цитокинова буря ?


  કટાક્ષ
 35. 35 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#30] от "montale":

  > Не знам от какво се притесняват хората.

  Кой точно се притеснява ?

  Като излезеш на улицата и се огледаш по улиците и кръчмите - колко точно притеснени лица виждаш ?

  Или тия притеснените все още си седят в мазетата и са толкова наплашени че ги е страх да излязат за да си боцнат по една доза елексир ?

  કટાક્ષ
 36. 36 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 992 Весело

  Защо австралийските НОЩ-ници са в недоумение, как така локдауна не работи? Очаквали са вируса да умре от глад и да изчезне?

 37. 37 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3503 Неутрално

  До коментар [#7] от "Billy Pilgrim":

  Я да видим дали локдауните не помагат?
  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/australia/
  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/
  На графиката се виждат в Австралия същите пет вълни като в България - първата пре австралийската есен /българската пролет 2020, втората през австралийската зема/българското лято 2020, третата през австралийската пролет/българската есен 2020, четвъртата през австралийската есен/българската пролет 2021 - от британския вариант и петата, която сега започва. Само че третата и четвъртата са протекли с много по-малко заразени и съответно с много по-малко жертви, отколкото в България.

 38. 38 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#30] от "montale":

  Много е интересно специфичното превключване от статистика на казуистика.

  Когато някой прибели очи от ваксина, или млада жена стане инвалид - това е статистика. Много малко са, едвам ги хваща статистиката.

  Когато някой хване ковид, то са едни пространни есета за главоболието и 38-те градуса. Ако е с пневмония, три параграда описание на задуха, все едно не сме виждали такова нещо никога, нищо, че говорим за лекари, дето са учили медицина и специализирали.

  Освен това никой не говори за възрастта на починалите от ковид спрямо възрастта на починалите от ваксина.

  А ваксината може да нарани много повече от 1.5 човека на милион, по-скоро ще са десетки. Ако почнат тийновете, там мисля бяха стотици на милион с миокардит и от тях вече който изтегли късата клечка. Май сметката излизаше, че с ваксина ще разболееш двойно повече деца, отколкото с ковид, който го карат супер леко, просто защото са деца и нямат същите рецептори за вируса.

 39. 39 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#36] от "Bond007":

  > Очаквали са вируса да умре от глад и да изчезне?

  Несполучлив опит за шега. Ние така се опазихме първия път - затворихме Витоша и вирусът умря от глад заради липса на туристи.

  Но после минахме на Ластични Мерки и всичко постигнато си замина ...

  કટાક્ષ
 40. 40 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#37] от "Patsis":

  > Само че третата и четвъртата са протекли с много
  > по-малко заразени и съответно с много по-малко жертви,
  > отколкото в България.

  Само че пилците ще ги броим като минат седемнадесетата и деветнадесетата вълна.

  કટાક્ષ
 41. 41 Профил на buggie
  buggie
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#34] от "Ан Он":

  ШШШтттт, тихо, не усложнявай надеждата на хората с наука. На тях им трябва проста математика - 1 игла- 50%, 2 игли - 90%, 3 игли - 95%, и така до 99.9%. 100% гаранция че няма да се разболеят тежко, може да се даде само на починалите.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1197 Любопитно

  От цялата изнесена статистика досега ясно се вижда, че ако си бял, дебел и по-възрастен човек е много по-вероятно да умреш след заразяване с Ковид, отколкото която и да е друга раса при равни други условия.... Ама е нормално донякъде - бял си, дебел си и с една камара придружаващи заболявания, е, явно имунитета ти е куц и само едно допълнително побутване от вируса те изпраща на оня (уж по-добър) свят...

 44. 44 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 915 Весело

  До коментар [#36] от "Bond007":

  Работеха си много добре Локдауните в Австралия.
  Просто в един момент спряха да работят 😂

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Егати цирка 20 процента от заразените са ваксинирани. Какъв е смисъла от тази ваксина. По добре да си хванеш Кашлицата и да си развиеш естествен имунитет.
  —цитат от коментар 8 на Billy Pilgrim


  Къде е казано, че не трябва да има заразени сред ваксинираните - при АЗ ефективността е 60-70%.
  Предлагам да изчакаме, примерно до Нова година. Тогава ще се разбере кое как работи. Ще имаме и база за сравнение - страни с голяма част ваксинирано население и такива (като нас) - с малък процент.
  Циркът ще е при нас, предполагам.

 47. 47 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 992 Неутрално

  До коментар [#44] от "probba":

  >Просто в един момент спряха да работят

  Фабричен дефект или се амортизираха?

 48. 48 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#43] от "geordgeo":

  Някъде мернах, че клетъчната култура, в която е трениран вирусът за придобиване на функция за прикрепване към човешки клетки, е от белодробен рак. Не знам откъде е взет, но може и от бял човек да е.

  Иначе кой и как ще оцелее зависи повече от медицинската логистика.

 49. 49 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2331 Весело

  До коментар [#40] от "Ан Он":

  Ето избирай си означение на щамовете за новите вълни:
  https://bg.wikipedia.org/wiki/Шаблон:Гръцка_азбука-таблица

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 50. 50 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  До коментар [#26] от "Иван":

  Напротив, не са от маско зомбитата 20 процента а такива, които смятат, че ваксината ще им позволи да купонясват яко и да спрат да се пазят. Тези за които ти говорш, се пазят и ваксинирани. Защото ваксината не е 100 процента защита а ако си го търсиш, ще си го намериш.

 51. 51 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 992 Весело

  До коментар [#49] от "Consumer":

  К (капа) ще го кръстим на Калоферския щам. Още 170 дни. И ний ще дадем нещо на света.

 52. 52 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#49] от "Consumer":

  Аз тая табличка си я имам разпечатана на стената.

  Чакам кси-зита-омикрон.

  કટાક્ષ
 53. 53 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#50] от "falcone":

  > които смятат, че ваксината ще им позволи да купонясват яко
  > и да спрат да се пазят.

  Хубаво де, ако в дискотеката всички са 100% сертифицирани (и посетители и персонал), от какво точно трябва 'да се пазят' ?

  કટાક્ષ
 54. 54 Профил на dyj09654335
  dyj09654335
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#49] от "Consumer":Аз тая табличка си я имам разпечатана на стената. Чакам кси-зита-омикрон.
  —цитат от коментар 52 на Ан Он


  Есено-зимен грип си беше добре, ама от маркетинговия отдел го ребрандираха.

 55. 55 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#50] от "falcone":

  Не е 100%, ама публикуваните данни бяха доста по-обнадеждаващи и различни от това, дето се вижда като реалност.

  Друг е въпросът защо тестват ваксинирани изобщо. Та нали идеята беше, че има 95% ефективност срещу тежко протичане и сто про не влизаш в болница. Сега, това по принцип са доста лаишки изказвания, защото не знам дали изобщо хората разбират какво се случва, та да влезеш в болница сериозно. Има там нещо мистично "ковид", дето всичко ти разваля и дотам. Ваксината прихваща лошите вируси и си направо безсмъртен, никога няма да направиш пневмония, макар че докато антителата ти се задействат, то вирусът вече ще ти е налазил белодробните клетки, особено ако си го вдишал хубаво като аерозол от някой климатик.

 56. 56 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1670 Весело

  [quote#41:"buggie"]До коментар [#34] от "Ан Он":ШШШтттт, тихо, не усложнявай надеждата на хората с наука. На тях им трябва проста математика - 1 игла- 50%, 2 игли - 90%, 3 игли - 95%, и така до 99.9%.

  Прав си, трудно е, но е същото:
  Нека y = f(x) е дефинирана в неограничена област. Правата l = kx + n се нарича асимптота на f(x), ако е изпълнено условието
  lim [f(x)-(kx+n)]=0
  x→ ∞

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 57. 57 Профил на Kostadin Kolarov
  Kostadin Kolarov
  Рейтинг: 70 Неутрално

  В медицината 2 + 2 по правило е различно от 4!

 58. 58 Профил на dyj09654335
  dyj09654335
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#56] от "petrow1973":

  А аз още не мога да разбера какво точно означава % "защита" и как се измерва.

 59. 59 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#57] от "Kostadin Kolarov":

  > В медицината 2 + 2 по правило е различно от 4!

  Оттам ли идват тия 730 бройки дето упорите не искат да напуснат болничните заведения последните десет дни ?

  કટાક્ષ
 60. 60 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#58] от "dyj09654335":

  Нищо не значи, празни думи за медийна залъгалка. Човек не е машина, да му пишеш някакъв пърформанс. Даже и ваксърите се усещат, че ама то имало разлики в организма и имунната система и ваксината не работи като в добре вчесаните инфографики, ами както си иска.

 61. 61 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1349 Весело

  До коментар [#7] от "Billy Pilgrim":
  австралииците са светли образи, при тях няма лок даун, кръстили са го със звучното стей ат хоум, хитро а!!!

  Тиква под наем.
 62. 62 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 915 Неутрално

  До коментар [#44] от "probba":>Просто в един момент спряха да работятФабричен дефект или се амортизираха?
  —цитат от коментар 47 на Bond007


  Казаха, че е заради Новите щамове.
  Коварен се оказа Вирусът. Научи се да се заобикаля Мерките, да се промушва през Маските, да мутира и да мимикрира. :-)

 63. 63 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  щом 20 % от заразените са ваксинирани = Язък за вакцината .!. файда йок
  —цитат от коментар 2 на dark'star


  И на мен това ми направи впечатление!

  Ваксинирани, пък се заразили, освен това ваксинираните разнасят заразата!

 64. 64 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1382 Разстроено

  Фен съм на ваксинирането, но тази глупост да ти трябва паспорт за да влезнеш някъде е пълно малоумие. Нещо тотално сбъркано има в цялата идея. Зад много добри идеи се прекарват някакви мракобесни практики и личната свобода от ден на ден се губи тотално. Време е някой като Пинк Флойд да избухне и да стресне забравения елит. Стените които се изграждат са вече невидими, а действат направо на психиката. Започна се с безумните проверки по летищата, където да внесеш вода в шише стана терористично нападение. Минава се през безчет камери и системи за следене в телефона, но явно нямат спирка тези неща....

 65. 65 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1349 Любопитно

  До коментар [#16] от "probba":
  то ще е интересно да се даде етническия състав на починалите в Англия, една птичка ми чурулика че са основно от индо-пакистански произход

  Тиква под наем.
 66. 66 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#64] от "stoiank":

  > но тази глупост да ти трябва паспорт за да влезнеш
  > някъде е пълно малоумие.

  Баш.

  На бая малоумия се нагледахме, ама като гледам все нови и нови измислят, края им не се вижда.

  Купувайте земя, пък после нека някой да дойде да ви каже какво да правите за да 'си върнете нормалния живот' на вашите 20 декара.

  કટાક્ષ
 67. 67 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#64] от "stoiank":

  Да бе, и уж няма нищо нередно, само някакви малки дребни неудобства...ама става death by a thousand cuts, непрекъснато внимаваш, непрекъснато някакво съмнение и могат да те третират като престъпник. И по едно време в главата ти почва да се играе Процесът на Кафка, че за нещо си виновен.

 68. 68 Профил на ahn02654336
  ahn02654336
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#64] от "stoiank":

  Безпрецедентната цензура е много съмнителна.
  Някой ако сподели, че има странични реакции и му трият профила.

 69. 69 Профил на buggie
  buggie
  Рейтинг: 607 Неутрално

  До коментар [#64] от "stoiank":

  Проверките след 9/11 ще ни се сторят като малки полицейски рутини, в сравнение с това което ни чака по летищата и границите.

 70. 70 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2135 Любопитно

  И локдаунът не помага за ограничаване на епидемията в Австралия

  В Израел, където ваксинираните са повече от 80%, броят на заразените расте.
  Ваксинираните и тези с придобит след преболедуване имунитет, са потенциални източници на зараза, дори да нямат симптоми, защо това ги поставя в привилегировано положение, няма никаква логика, нито медицинска, нито друга. Макрон, когото принципно уважавам като политик, рискува поста си с тези мерки.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 71. 71 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#69] от "buggie":

  Обаче точно във Франция този паспорт ще блокира движението сещаш се на кои тъмнозелени:)

 72. 72 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#4] от "Consumer":

  виждам чел си партиината преса.усвоил си партиината реторика .

 73. 73 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Егати цирка 20 процента от заразените са ваксинирани. Какъв е смисъла от тази ваксина. По добре да си хванеш Кашлицата и да си развиеш естествен имунитет.
  —цитат от коментар 8 на Billy Pilgrim

  Пътем заразявайко маса други и ако извадиш късмет да останеш жив, та да видиш резултата от това, колко си умен.
  Че някой минмават с кашлица, а някои просто си заминават.
  Ако аз бях 'началник' привържениците на на естествения подбор, ако случайно пожелаят да бъдат лекувани, щяха да си плащат по пълната програма.

 74. 74 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2557 Весело

  До коментар [#52] от "Ан Он":

  "Чакам кси-зита-омикрон."

  Аз чакам катрин-зита джоунс и се ваксинирвам с нея.

 75. 75 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#73] от "tsvetko_51":

  > Ако аз бях 'началник' привържениците на на естествения подбор, ако
  > случайно пожелаят да бъдат лекувани, щяха да си плащат по пълната програма.

  Що - сега не си ли плащат по законово установения ред ?

  કટાક્ષ
 76. 76 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1349 Любопитно

  До коментар [#24] от "vesolr": ето мнението на една българка от хърватска
  Улисана в напоследък, в “гениалните“ закани идващи първо от “страните за пример“, които нашите нещастници наречени “елит“ като папагали повтарят, отдавна не съм ви осведомявала как стоят нещата “през оградата“ около Хърватска.
  До тези новини Телевизора не смогва да стигне, ама то щото няма време. Докато избълбука заканите, заплахите, Делтата, броя на ваксинираните и времето избягало ...
  Ще започна със Словения – там отдавна обявиха край на пандемията. Със всичко, което следва от това.
  Унгария – от началото от месеца, маските, запазения знак на новото нормално, официално са свалени! И на открито, и на закрито, и на каквото се сетите.
  Сърбия – там не са премахнати де юре (на закрито), но де факто са в миналото.
  В Хърватска положението е същото.
  И тук идва интересното – Босна.
  В Босна официално от доста време няма “ново заразени“, а “пандемията“ (логично) е приключила.
  Босна не е поръчвала ваксини! Както изглежда няма и да поръча. Целия регион (Хърватска, Сърбия, Словения) се бутат, настъпват, надпреварват да им подаряват! Предполагам, че и бонус предлагат. Те ваксините така си се харчат – с бонус за награда. От горе, до долу...
  Разбирам ги благодетелите, то щото са филантропи, нали ... филантроп до филантропа... така ги е напънало да спасяват, че спиране нямат. Е, има и друг момент, така са се заринали до гърлото във шишенца, които никой не иска, пък били те и безплатни, че ще се задушат ... ама това аз го казвам, щото съм злобна. Да две в едно!
  В Босна маските бяха задължителни ... ЕДНА СЕДМИЦА, в началото. После от само себе си отпаднаха, така по естествен път – никой не носи и маска и няма сила, която да го накара да носи ... и маските отпадат от дневния ред.
  В Босна локдауните са само в Телевизора. И първия и втория. Няма за тях валове, вълни, щамове, делти ... джиткат си, не стига, че не носят маски, ами не щат и да се тестват...че да мрат не щат.
  В Босна ваксинираните са ... 3%. Дали има и толкова ... съмнявам се, ама карай...
  Тук чувам Меркел, Макрон, Джонсън и сие как в един глас вият – Това е ужасяващо! Та тези хора ще умрат ... Каква неотговорност! Нещастните хора – нямат ли правителство да се погрижи за тях!
  Съгласна съм! Да, след мак-си-мал-но около 80 години, всички които днес не носят маски и не се ваксинират, ще умрат. Няма начин да не умрат! Това е сигурно! И това ще е 100% смъртност ... от смърт.
  Само да не си помислите, че в Босна управляващите са едни мили, добри и разумни хора, дето мислят само и единствено за поданиците си! Сакън. И там пробваха всичко по ред – и маски, и локдауни, и затваряне на заведения, чак и вечерен час пробваха .... Пробваха... като проба, грешка...
  Ще цитирам един добър приятел, босненец, живеещ в Загреб – “Босненци са инат народ! И винаги са контра! Ако им забранят да носят маски, ще ги носят до един и никой няма да посмее да им ги свали, защото ще бъде набит.“ Кратко и ясно! Те така стоят нещата...
  ............................................
  И последно, че пак стана много дълго. Българите вече са хит по тези ширини, във всички форуми сме тема номер едно! Телевизора мълчи като пукал и не споменава да има такъв народ, но хората знаяяят, че ние сме най-твърдо заявилите, че все още имаме разум и сме рекордьори по “непослушност“ и ни се кефят!
  Нашия приятел Ивица, на поредното кафе с много приказки ни каза: Аз си знаех, че сте умни и добри хора, затова и си ви обичам, ама сега това вече се отнася за всички българи.“

  Тиква под наем.
 77. 77 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1007 Разстроено

  "Министър-председателят на Тунис Хишем Мешиши обвини уволнения от него министър на здравеопазването, че е взел "престъпно" решение, довело до струпване на много хора и хаос във ваксинационните центрове, съобщи "Ройтерс"."

  Ами да вземе Кацаров ....вижте как вещо управлява ваксинацията
  НИКАКВИ СТРУПВАНИЯ!!!

 78. 78 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2331 Любопитно

  До коментар [#72] от "bnc59488372":

  Чета интернет изданията и коментирам, специално за теб ще повторя, всеки сам решава за себе си дали да се ваксинира или не, аз моят избор съм го направил и от зимата насам не ми дреме.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#79] от "bnc59488372":

  ко речи ?

  કટાક્ષ
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 82. 82 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#67] от "lil_alex":

  СЪС СИГУРНОСТ МНОГО ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ РАБОТЯТ В ЛАБОРАТОРИЯТА НА ПЛАНДЕМОЛОЗИТЕ,ПСИХОЛОЗИ ,АНТРОПОЛОЗИ,БИОЛОЗИ,СОЦИОЛОЗИ.

 83. 83 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 992 Неутрално

  До коментар [#73] от "tsvetko_51":

  >ако случайно пожелаят да бъдат лекувани, щяха да си плащат по пълната програма.

  Ами всички си плащаме. Осигуровките ни отиват да лекуват хипохондрици с 37.2t, които от шубе са се натикали в ковидарниците.

 84. 84 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2557 Весело

  До коментар [#62] от "probba":

  "Коварен се оказа Вирусът. "

  То, всеки вирус е коварен. И нашият организъм е коварен - дори и поразен (413 хил. короно-позитивни) заличава вируса( 397 хил. след "позитивните" станали короно-негативни). А най-коварните дори не дават признак, че някой за тяхна сметка може да усвои едни 1200 лв.
  И еволюцията разчита на това коварство и се движи от най-коварните.

 85. 85 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2331 Весело

  До коментар [#79] от "bnc59488372":

  Знаеш ли каква амбициозна туристическа програма имам за август-октомври, ще те държа в течение.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 86. 86 Профил на itj23654343
  itj23654343
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#70] от "etty1":

  Виж коментар 18 в който цитират израелски лекар шеф на инфекциозна болница, че естествения имнунитет е много по-добър колко служебни минуса има.

 87. 87 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1349 Любопитно

  До коментар [#82] от "bnc59488372": ако бяха добри щяха да постигнат резултати,а плана им върви към повсеместен провал. Само със страхуване и рестрикции не става.

  Тиква под наем.
 88. 88 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#84] от "wanderer":

  > А най-коварните дори не дават признак, че някой за
  > тяхна сметка може да усвои едни 1200 лв.

  1200 лв по официалната пътека, ама после държавата отделно доплащала по още 2800 лева, щото да не фалира болницата от големия интерес със 'средно тежки' случай. Балтов го обясни преди няколко дни:

  > По думите му стойността за клиничната пътека за пациент с
  > Ковид е 1200 лв., а се оказва, че всъщност 4000 лв. струва лечението
  > при средно тежки състояния.

  કટાક્ષ
 89. 89 Профил на itj23654343
  itj23654343
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#79] от "bnc59488372":Знаеш ли каква амбициозна туристическа програма имам за август-октомври, ще те държа в течение.
  —цитат от коментар 85 на Consumer


  Ти уж все си в Гърция на плажа пък по цял ден пълниш форума с

 90. 90 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#64] от "stoiank":

  СЪС СИГУРНОСТ В СЛУЧАЙТЕ ,КОГАТО ПОЛЗИТЕ СА ПО-ВЕЧЕ ОТ ВРЕДИТЕ ВАКСИНИРАНЕТО С ИСТИНСКИ ВАКСИНИ Е КРАЙНО ЖЕЛАТЕЛНО ,НО В СЛУЧАЯ ИМАМЕ ПРЕПАРАТИ ,КОИТО НЕ Е УМЕСТНО ДА СЕ НАРИЧАТ ВАКСИНИ.(ИЗПИТАТЕЛНИЯТ ИМ СРОК ИЗТИЧА В КРАЯ НА 2023,И ДО ТОГАВА НЯМА НА КАКВА БАЗА ДА НИ ЗАДЪЛЖАТ И ЗАТОВА ПРАВЯТ ЖИВОТА НЕВЪЗМОЖЕН НА НЕЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СА ЧАСТ ОТ ЕКСПЕРИМЕНТА) А ОЩЕ ПО- БЕЗУМНО Е ДА СЕ НАЛАГАТ ЗА ГРИПОПОДОБНО ЗАБОЛЯВАНЕ С 0.14% СМЪРТНОСТ ,ПОЧТИ НЕРАЗЛИЧАВАЩА СЕ ОТ ТАЗИ НА ГРИПА.

 91. 91 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5305 Неутрално

  80% от заразените - неваксинирани, т.е. 20% от заразените са ваксинирани, и да се ваксинират пак могат да се заразят.

 92. 92 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#90] от "bnc59488372":

  Нали разбираш че никой не се хаби да чете постове написано изцяло с главни букви ?

  કટાક્ષ
 93. 93 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2557 Любопитно

  До коментар [#23] от "padrino":

  "И кой и кога е гарантирал, че след като си ваксиниран вече НИКОГА няма да се заразиш? "

  И каква е разликата между ваксина, противокоронен (противогрипен) препарат и лекарствено средство? Щото и при иьползване на антибиотици няма гаранция, че няма да повториш след седмица.
  Нещо, ваксините не бяха ли свързани с имунитет? Веднъж изграден, паметливите Т-клетки (според научния консенсус) никога не го забравят, ако ще невроните да са ударени от Алцхаймер, дименция или чужда иРНК да се е заселила в рибозомата им.

 94. 94 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1349 Любопитно

  До коментар [#86] от "itj23654343":
  част от минусите са заради английския, почти сигурен съм .
  Вчера ми набиха минуси на интервю на бащата на Борис Джонсън, в което пред Гардиан твърди че оптималното население на Англия е между 10-15 милиона ,максимум 25 при 66млн през 2012 /от когато е интервюто/.

  Тиква под наем.
 95. 95 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2331 Весело

  До коментар [#89] от "itj23654343":

  И от плажа може да се пише, не се притеснявай за мен.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 96. 96 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#82] от "bnc59488372":

  Аз и затова си мисля, че скоро няма да има други варианти, "Делта" ще е последният. Защо? Ми защото това е от най-лесно изговаряните и четени думи за англоговорящия свят. Лесните думи създават специфичен ритъм и хипноза и ако медиите изговорят смешна дума, се разваля магията. Не се сещам за по-телегенична буква от Делта. Евентуално Омега, но приметни вариант Кси няма да има, сещате ли се защо?

 97. 97 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#96] от "lil_alex":

  > Евентуално Омега, но примерно вариант Кси няма да има, сещате ли се защо?

  Аз съм си харесал Омикрон. Зета-Омикрон.

  Никакъв шанс ли нямам ?

  કટાક્ષ
 98. 98 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  До коментар [#97] от "Ан Он":

  Пиши Капа-Игрек-Ро и да бегаме...

 99. 99 Профил на dtu02654346
  dtu02654346
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#89] от "itj23654343":И от плажа може да се пише, не се притеснявай за мен.
  —цитат от коментар 95 на Consumer


  ами ... лека смяна ти пожелавам

 100. 100 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3066 Неутрално

  До коментар [#98] от "lil_alex":

  > Пиши Капа-Игрек-Ро и да бегаме...

  Щом няма вариант за Омкриона съм съгласен и на Капа-Игрек-Ро.

  Само това с бягането ще го отложа до 2025-та, щото навън ситуацията е несигурна, а на ниво -3 няма много място за такива упражнения...

  કટાક્ષ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK