На живо

Коронавирусът по света: Ново изследване свърза тежките случаи на COVID с намалена работоспособност

Коронавирусът по света: Ново изследване свърза тежките случаи на COVID с намалена работоспособност

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Нов рекорд на заразени в Иран

Иран регистрира днес нов дневен рекорд на заразени с коронавирус, предаде ДПА. Според иранските здравни власти увеличението на броя на заразените се дължи на разпространението на варианта Делта на коронавируса.


Въпреки че в Иран действа национална карантина, иранското здравно министерство съобщи днес за 31 814 нови случая на заразяване с коронавирус. Новите смъртни случаи, свързани с ковид, са 322. Досегашният дневен рекорд в Иран бе 27 444 заразени и той бе регистриран миналия вторник.


Общият брой на заразените с коронавирус в Иран е вече над 3.7 млн. души. Общият брой на смъртните случаи достигна 89 хил."


Иран бе сериозно засегнат от коронавирусната пандемия, като се вземе предвид, че действащите срещу Техеран американски санкции затрудняват задачата на иранските власти да гарантират ваксини срещу COVID. Досега само 13 процента от над 83-те милиона иранци са ваксинирани срещу ковид. Повечето ваксинации в Иран се правят с ваксини, произведени в Китай, отбелязва ДПА.

"Хийтроу" иска да се разрешат пътуванията за ваксинирани

Лондонското летище "Хийтроу" призова днес Великобритания да разреши пътуванията на ваксинираните хора на фона на забавилото се възстановяване на сектора спрямо ситуацията в континентална Европа и до 4 милиарда долара натрупани загуби заради пандемията, предаде "Ройтерс".


"Хийтроу", което бе най-натовареното летище в Европа преди пандемията, съобщи че е обслужило под 4 млн. пътници през първата половина на 2021 година. През 2019 годна такова равнище би било постигнато и надминато само за 18 дни.


Летищните власти прогнозират общо 21,5 милиона пътници на "Хийтроу" през 2021 година, като основен двигател ще бъде така нареченото отложено търсене на ваканционни пакети. Великобритания изостава от конкурентите си в ЕС в международната търговия, тъй като се забави с премахването на ограниченията, каза днес главният изпълнителен директор на "Хийтроу" Джон Холанд-Кей.


Британският сектор на пътуванията продължава да е затруднен от нарасналия брой случаи на Ковид-19 на острова и предпазливостта на правителството, която води до промяна и отмяна на правилата в последния момент. Летище "Хийтроу" е увеличило ликвидността си до 4.8 млрд. британски лири (6.60 млрд. долара) и е поискало освобождаване от коефициента на лихвено покритие по дълговете си за финансовата 2021-а заради натиска върху паричния поток.


За шестте месеца до 30 юни "Хийтроу" отчита коригирана загуба преди облагане с данъци от 787 млн. британски лири (1.08 млрд. долара) спрямо загуба от 471 млн. лири за същия период на миналата година, който бе само частично засегнат от пандемията. /БТА

В Сингапур 80% ще са ваксинирани до септември

Близо 80 процента от населението на Сингапур ще е напълно ваксинирано срещу COVID-19 до началото на септември, заяви днес здравният министър Он Йе Кун, цитиран от "Ройтерс" и БТА.


Около 54 процента от жителите на града държава вече са получили две дози ваксина на базата на информационна РНК (иРНК), каза пред парламента министърът.


В Сингапур са одобрени ваксините на "Пфайзер"/ "Бионтех" и "Модерна".

Ново изследване свърза тежките случаи на COVID с намалена работоспособност

Когнитивни нарушения, намалена работоспособност и други умствени проблеми са сред изводите на мащабно британско проучване за ефектите при тежкото протичане на коронавируса, публикувано в сп. The Lancet.


Изследването обхваща над 81 хил. души и е осъществено от екип учени от три авторитетни образователни институции - Кеймбриджкият и Чикагският университет и "Империъл колидж Лондон".


Това не е първият случай, в който оздравели след тежка форма на COVID-19 се оплакват от проблеми с паметта и други. В последното проучване обаче промяната е удостоверена с тестове, поставящи задачи за планиране, разсъждение, концентрация, тренировка на паметта и емоционално възприятие. Сред близо 12.6 хил. преболедували ясно се очертават конгитивни нарушения при хора, които са били включени на изкуствено дишане.


Оценката в доклада е, че при някои от засегнатите спадът на коефициента на интелигентност (измерен с т. нар. Great British Intelligence Test, съвместно разработен от "Импириъл колидж Лондон" и Би Би Си), достига 7 точки и представлява отклонение над средното измервано в различни възрастови групи или при хора преминали през проблеми като инфаркт.


Тестът е създаден в началото на миналата година, преди пандемията, но изследователите виждат възможност да събират чрез него и информация за ефектите на болестта. Те виждат, че колкото по-сериозно е протекло заболяването, толкова по-тежки са когнитивните проблеми.


В работата на учените има и ограничения - тя не дава представа за конкретните промени в интелекта, а само как се справят преболедувалите от тежка форма спрямо контролна група.


Коронавирусът по света: Ново изследване свърза тежките случаи на COVID с намалена работоспособност

© Associated Press

Гърция ще ваксинира 12-годишните от август въпреки протестите

Гръцкият здравен министър Василис Кикиляс заяви, че ще има готовност за записване за поставяне на ваксина против коронавирус на хората от 12 до 15-годишна възраст от следващия месец, тъй като в този срок се очаква да е готова онлайн платформата за целта, пише "Катимерини". Вестникът цитира негови коментари пред гръцка телевизия с думите, че в друга възрастова група на непълнолетните - между 15 и 17 г. - вече има 30 хил. записани онлайн.


В опит да мотивират младите хора да се защитят от коронавируса властите въведоха този месец т.нар. "Пропуск към свободата", насочен към 18-25-годишните. Потенциално той може да обхване 940 хиляди души и представлява своеобразна цифрова дебитна карта в смартфона. Тя е заредена със 150 евро и може да се използва за безконтактни плащания, както и в онлайн магазините на компании, стимулиращи мобилността на младите - пътувания, концерти, спектакли и т.н. Цифровата карта се издава от банката, която ползва конкретният гражданин. Тя ще бъде деактивирана на 31 декември 2021 г. без право да се тегли остатъкът през 2022 г.


Думите на Кикиляс са поредният знак, че Атина няма да се откаже нито от плановете си да ваксинира децата, нито от тези за задължителна имунизация на хора на първа линия (като лекари) и уязвими групи. Срещу последната стъпка в събота имаше протести пред гръцкия парламент, в които се включиха над 4000 души, миналата сряда имаше още една демонстрация, която прерасна в насилие. Седмица по-рано имаше и протести заради ваксинирането на непълнолетни.


Властите не отстъпват. Те призовават и други групи - като учителите - да се ваксинират навреме за началото на учебната година през септември.


Коронавирусът по света: Ново изследване свърза тежките случаи на COVID с намалена работоспособност

© Associated Press


Напълно ваксинирани в страната са 45% от населението, което е близо 11 млн. души, но кампанията в последно време се забави. Увеличават се и случаите на дневна база - 2500 души - заради варианта Делта.


Коронавирусът по света: Ново изследване свърза тежките случаи на COVID с намалена работоспособност

© Associated Press


Демонстрации имаше и във Франция през почивните дни срещу задължителната ваксинация на лекарите и предлаганите ограничения за хора без "здравен пропуск".

Албания регистрира варианта Делта

Министерството на здравеопазването и социалните грижи на Албания вчера потвърди, че в страната е открит и се разпространява Делта вариантът на коронавируса, съобщи македонската телевизия "24 Вести", цитирана от ТАСС.


В Албания през последните две седмици се забелязва ръст на броя на новозаразените с коронавируса. Министърката на здравеопазването Огерта Манастирлиу заяви на 21 юли, че това вероятно е свързано с разпространението на варианта Делта. Албанският институт за обществено здравеопазване, в чиито задачи влиза също разкриването на циркулиращите варианти на коронавируса, изпрати образци в Берлин, където след щателен генетичен анализ беше потвърдено, че става дума за варианта Делта, уточни министерството.


Гражданите на Албания имат възможност да се ваксинират с препаратите на американската компания "Пфайзер", британско-шведската "Астра Зенека", китайската ваксина "Коронавак" и руската "Спутник V". С две дози са ваксинирани над 473 хиляди души. До днешна дата в Албания, с население 2.8 млн. души, броят на заразените с коронавируса е достигнал 132,7 хиляди, а над 2,4 хиляди души са починали.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна с 958 за последното денонощие до общо 3 756 856, сочат данните на Института за инфекциозни болести "Роберт Кох", цитирани от "Ройтерс".


Починали са трима души, с което общият броя на смъртните случаи в страната от началото на пандемията достигна 91 527.

Северна Македония изпревари България по ваксинирани

Северна Македония се нареди в списъка на балканските страни, където е поставена поне една доза на по-голям дял от населението, отколкото в България. По-голям е и делът на напълно ваксинираните.


Сравнението се вижда в платформата Our World in Data и означава, че четири държави от Западните Балкани - Сърбия, Албания, Северна Македония и Черна гора - успяват да ваксинират населението си по-бързо от България въпреки по-късния старт.


Особен случай е Сърбия, която разполагаше със стотици хиляди ваксини още в началото на годината (там ваксинационната кампания е в застой, както и другаде в Европа). Останалите обаче можеха да разчитат на каквито и да било стабилни доставки едва в началото на пролетта, след като не влязоха в схемата на ЕС за покупка на ваксини в момент на недостиг на доставките.


Данните за Северна Македония и Албания изостават в платформата, но сочат, че към 19 юли напълно ваксинирани в страната са 13.66% от населението при 12.62 на сто.


Коронавирусът по света: Ново изследване свърза тежките случаи на COVID с намалена работоспособност


По показателя за поставена една доза изпреварването е още в края на юни. За сравнение - в началото на април в България близо 6% са получили доза, в югозападната съседка - под 1.


Коронавирусът по света: Ново изследване свърза тежките случаи на COVID с намалена работоспособност


В момента в Черна гора с поне една доза са над една четвърт от населението, в Северна Македония и Албания - над 20 на сто.

Близо 60% от французите са с най-малко една доза

Близо 60% от населението на Франция е получило най-малко една доза от ваксина срещу COVID-19, съобщи "Франс прес", като се позовава на данни, публикувани снощи от здравните власти. "Скоро 40 млн. с първа доза. Напредваме. Да не отслабваме усилията. Ваксинирайте се", написа в "Туитър" президентът Еманюел Макрон.


Този праг се очаква да бъде преминат днес, тъй като над 39.94 млн. французи - 59.2 процента от населението - са получили най-малко първа доза от ваксината, отбелязва агенцията. Пълен ваксинационен цикъл са преминали близо 50 процента (33.2 млн. души), по данни на здравното министерство.

Индонезия удължава мерките

Индонезия удължи санитарните си мерки със седмица до 2 август в опит да ограничи инфекциите с COVID-19, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.


Индонезия стана епицентърът на ковид в Азия. Болниците на места са препълнени, особено на гъсто населените острови Ява и Бали, където намаляват запасите от кислород. "Искам да благодаря на всички индонезийци за разбирането и подкрепата за ограниченията, които са в сила от 23 дни", каза президентът Джоко Видодо.


Той добави, че заразата, отнела живота на над 83 279 души, в това число 1266 само през последното денонощие, показва вече признаци на затихване. Броят на заетите легла в болниците и новите случаи на дневна база започват да намаляват, предаде ДПА. Въпреки това частичният локдаун ще бъде удължен
Някои от мерките все пак ще бъдат смекчени. Разрешава се отварянето на традиционните пазари и ресторанти с външни части. Клиентите обаче ще разполагат само с 20 минути да се нахранят. Някои бизнеси, като автосервизите например, могат да подновят работа.


В районите, където разпространението на заразата е по-слабо, ще могат да работят фабриките с известни ограничения, както и моловете на 25 процента от капацитета си.

Фаучи: САЩ вървят в "грешната посока" в борбата с пандемията

Съединените щати са се запътили в "грешната посока" В борбата с пандемията и в районите с недостатъчно ваксинирани вече има сериозен ръст на заразените с варианта Делта. Това обяви главният експерт по заразни болести на САЩ нтъни Фаучи.


Коронавирусната ситуация по думите му се превръща в "пандемия сред неваксинираните". Той каза още, че американците с по-слаб имунитет може да се наложи да получат подсилваща ваксинна доза срещу COVID-19. По думите му тези хора включват "претърпелите операция за трансплантация, подложените на химиотерапия за лечение на рак, страдащите от автоимунни заболявания, вземащите имунопотискащи медикаменти".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (176)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Починали от ковид в Англия и Русия за последните 13 дни:

  Англия: 53% ваксинирано население - 727

  Русия: 15% ваксинирано население - 10162

  При 2 пъти повече новозаразени в Англия, в Русия умират 14 пъти повече хора.

  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 2. 2 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Еми като ни достигне следващата вълна, пак ще счупим тъпомера.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 3. 3 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Ценностната система за пореден път проваля туземците. Ние ще се различаваме от всички европейски народи. И от Северна Македония.

 4. 4 Профил на ecru
  ecru
  Рейтинг: 184 Неутрално

  В САЩ към момента има 163 милиона души ваксинирани с две дози.

  От тях са се заразили с ковид 0,008%

  Ваксините работят в реални условия по-добре отколкото при клиничните тестове.

  Искате да се върне предишния живот - ваксинирайте се.

  https://www.cdc.gov/vaccines/covid-19/health-departments/breakthrough-cases.html
  https://covid.cdc.gov/covid-data-tracker/ #vaccinations

 5. 5 Профил на geometar
  geometar
  Рейтинг: 415 Неутрално
 6. 6 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  Добре че сме богата държава и можем да си позволим да накупим едни ваксини и да ги хвърлим в кофата.
  Мирише на лукс!

 7. 7 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1711 Весело

  Та СМ изпревари и себе си :)

 8. 8 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  Служебното правителство трябваше да свърши нещо реално, вместо да се занимава само с пропаганда! За съжаление ще им сърбаме попарата на тези хахавелници.

 9. 9 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Нито едно правителство не е виновно.
  Причината за поредния здравно-икономически крах ще бъде ценностната система на туземците и тези, които ги гъбаркат.

 10. 10 Профил на Lord Elrond
  Lord Elrond
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Нелепо е да се сравняват държави с различен брой население.

  Второто: Ваксинацията също е нещо...сложно. Не е панацея, например минал си вируса и искат да се ваксинираш, което е безумно да товариш имунната си система.

 11. 11 Профил на adj391075334
  adj391075334
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Те и на луната ще ни изпреварят.

 12. 12 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2786 Неутрално

  Северна Македония изпревари България по ваксинирани
  ==================================

  Ами да им е честито.
  Аз се радвам, че сме надолу в класацията.

 13. 13 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  СМ ни била изпреварила. Ми, ще ни изпревари, щото техният министър на здравеопазването не се казва Стойчо.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 15 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Нелепо е да се сравняват държави с различен брой население.
  —цитат от коментар 10 на Lord Elrond


  В статията се говори за по-голям дял от населението. Иначе кои държави имат еднакво на брой население, та да могат да се сравняват.

 16. 16 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Искате да се върне предишния живот - ваксинирайте се.
  —цитат от коментар 4 на ecru


  Точно обратното, ще има още от същото по-много - още бустерни дози, локдауни, мерки и маски. Ако беше вярно, нещата вече трябваше да са приключили. Нали казваха - "Като се появи ваксината - край". Ето появи се, даже изхвърляме.

  Никой няма да ни върне "предишния живот", трябва сами да си го вземем.

 17. 17 Профил на Dora M
  Dora M
  Рейтинг: 153 Неутрално

  Нали казваха - "Като се появи ваксината - край"
  —цитат от коментар 16 на probba

  Самото появяване не е достатъчно. Трябва и ваксинация.


 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Браво Стойчо

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 20. 20 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Браво Радев

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 21. 21 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 677 Неутрално

  е за кво са тия графики за кво е тая патаклама , гърците които са повече от половината ваксинирани и където карантинните мерки са много силни месец назаде беха двадесет хиляди по малко заразените от нас днес са с петдесет и няколко хиляди повече , невнятно ми е защо става така сумарно седемдесет и няколко хиляди за месец повече от нас заразени !!! НИЩО НЕ АГИТИРАМ , ПРОСТО ПИТАМ , ЗАЩО

 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  До коментар [#12] от "atmanpg":

  "Аз се радвам, че сме надолу в класацията."

  Запази тази си радост за октомври, когато за съжаление ще има отново стотици починали дневно!

 23. 23 Профил на lodkarski
  lodkarski
  Рейтинг: 343 Неутрално

  Браво Радев
  —цитат от коментар 20 на diq55699032


  Да не преувеличаваме ролята на чиновника на Решетников...

 24. 24 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Нали казваха - "Като се появи ваксината - край"
  —цитат от коментар 16 на probba

  Самото появяване не е достатъчно. Трябва и ваксинация.
  —цитат от коментар 17 на Dora M


  Сега Ви лъжат така, миналата година Ви лъжеха с горното. А догодина ще Ви кажат, че ваксините са само една от всички Мерки, които трябва да се спазват.

 25. 25 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  След писанията на медиите и при наличието на Здравен министър изказващ се в миналата си биография срещу ваксините няма нищо за чудене.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 26. 26 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 536 Неутрално

  "Северна Македония изпревари България"

  скоро и Бутан ще ни изпревари

 27. 27 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 667 Неутрално

  Радев каза на Шипка че вирус няма, ДееБъ твърдяха че локдауна е ненужен, маймистите горяха маски.

 28. 28 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ПРОСТО ПИТАМ , ЗАЩО
  —цитат от коментар 21 на reply

  Гърците са 46% напълно ваксинирани. Това означава, че има още доста неваксинирани.
  Затова. Не е трудно да се сетиш.

 29. 29 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#21] от "reply":

  А обърна ли внимание колко починали имат на ден в сравнение с нас?

 30. 30 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  догодина ще Ви кажат, че ваксините са само една от всички Мерки, които трябва да се спазват.
  —цитат от коментар 24 на probba

  Добре че те има, да ни осветлиш и спасиш от Злото.

 31. 31 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Ами хората в България не им е до ваксини сега. Ще си починат, ще направят някое и друго плажче и септември месец ще се засили ваксинацията и тук. Няма нужда от истерия. А и все пак ваксината не е задължителна, не знам защо обществото се държи така сякаш всеки е длъжен да я направи.

 32. 32 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 369 Неутрално

  До коментар [#1] от "Живко Харизанов":

  Израел - население - 9 000 000, напълно ваксинирани - -59%. Заразени през последната седмица - 8929, починали - 11.
  Южна Корея - население - 51 000 000, напълно ваксинирани -13%. Заразени през последната седмица - 10897, починали - 16.
  Населението на Южна Корея е близо 6 пъти по-голямо от това на Израел, а ваксинираните като процент от населението са 4,5 пъти по-малко. Броят на заразените и починалите в Ю. Корея и Израел е приблизително еднакъв.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 33. 33 Профил на hph16649537
  hph16649537
  Рейтинг: 33 Неутрално

  С неадекватната си политика Тиквата изпозарази повечето българи и изтреби рисковите групи - второ место в света след Перу по обща смъртност в пандемията! Та защо да се ваксинират оцелелите?

 34. 34 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1162 Весело

  Сега е момента патрЕотите да се включат и да дадат пример как сме по-големи от РСМ!
  Хайдее, ДжамбаСки, Каракачанов, Валерката, дигайте ръкав!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 35. 35 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 1039 Весело

  До коментар [#30] от "Живко Харизанов":

  Напротив, аз съм абсолютно ОК с това всеки да си спазва, каквито си иска "Мерки" и да си живее живота както реши. Виж, такива като вас искат да ни "спасят" и то насила.

 36. 36 Профил на hph16649537
  hph16649537
  Рейтинг: 33 Неутрално

  До коментар [#21] от "reply":

  Защото първо, в България се тества най-малко в ЕС. И второ, благодарение на Тиквата повечето активни българи вече изкараха Ковид, та кой да се заразява сега?

 37. 37 Профил на Irina Gergova
  Irina Gergova
  Рейтинг: 526 Неутрално

  не знам защо обществото се държи така сякаш всеки е длъжен да я направи.
  —цитат от коментар 31 на themtrx

  Защото в противен случай ще има още много болни и починали (справка - Русия), ще има по-малко туристи, ще се плащат повече болнични, ще има локдауни и фалирали бизнеси, ще се харчат милиони за тестове и бавно но сигурно ще обедняваме.

 38. 38 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5379 Неутрално

  Е, и? Македония има повече заразени спрямо населението от нас, и повече починали. Освен това, около 20% от ваксинираните могат да се разболеят от ковид. И страни като Франция и Англия не допускат на своя територия само с ваксина, искат отрицателен тест.

 39. 39 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  До коментар [#22] от "vassilun":

  Не мисля, че ще стигнем до там. Ще има нова вълна, каквато има навсякъде. Но и тук няма да е така свирепа, каквито бяха предните две. Тук ваксинацията не върви, но има една съществена разлика от Западна Европа. Докато те бяха в наистина тежък локдаун, тук на практика мерки нямаше. Всичко си работеше, дори фитнеси и заведения, макар и нелегално. Резултата е, че процентно ние имаме много по-малко ваксинирани, но много повече преболедували. Неадекватното управление на кризата от страна на Ботокса и Тиквата доведе до най-висока смъртност, но в крайна сметка, макар и на много висока цена, ни доближи до стадния имунитет чрез преболедуване. Само си припомни, какво се случи тук на 01.03.2021 по заповед на Борисов, лична. Когато в Европа не излизаха от домовете си, той отвори кръчмите. Няма да забравя, как тук в Бургас, кметчето и РЗИ се чудеха, какво да направят. Минахме 1200 на 100 000 заболели и мярката беше да ходиш с маска на открито, но да я свалиш в кръчмата, която все още беше отворена. Ей такива идиотии се случваха у нас.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 40. 40 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  е за кво са тия графики за кво е тая патаклама , гърците които са повече от половината ваксинирани и където карантинните мерки са много силни месец назаде беха двадесет хиляди по малко заразените от нас днес са с петдесет и няколко хиляди повече , невнятно ми е защо става така сумарно седемдесет и няколко хиляди за месец повече от нас заразени !!! НИЩО НЕ АГИТИРАМ , ПРОСТО ПИТАМ , ЗАЩО
  —цитат от коментар 21 на reply


  Гърция е световен туристически, транспортен, логистичен и търговски център. Броя на хората, които влизат и излизат от Гърция сигурно е в пъти по голям, отколкото в България.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2786 Неутрално

  Запази тази си радост за октомври, когато за съжаление ще има отново стотици починали дневно!
  —цитат от коментар 22 на vassilun


  Това откъде го прочете? Може ли линк?
  Защото във сайта "vra4ka.com" още не се е появило.

 43. 43 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  такива като вас искат да ни "спасят" и то насила.
  —цитат от коментар 35 на probba

  Кой по-точно те кара да правиш нещо насила?
  Опитват се да ти влеят мозък в главата, но не е лесно.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  Изоставането на България във ваксинирането е тайният план на Радев и Кацаров да събудят жалание сред народа за силна ръка. Когато 7/8 подкара клипове за волеви диктатори, целта им е постигната.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 46. 46 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Това откъде го прочете? Може ли линк?
  Защото във сайта "vra4ka.com" още не се е появило.
  —цитат от коментар 42 на atmanpg

  Ти оттам ли се информираш?

 47. 47 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2786 Неутрално

  Мутациите на вируса се развиват в клетите тела на антиваксърите...
  —цитат от коментар 44 на hik131059121


  Нима? Може ли линк към източника на тази информация?

 48. 48 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Изоставането на България във ваксинирането е тайният план на Радев и Кацаров да събудят жалание сред народа за силна ръка. Когато 7/8 подкара клипове за волеви диктатори, целта им е постигната.
  —цитат от коментар 45 на Корки

  Точно така е. Руснаците само това чакат.

 49. 49 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2786 Неутрално

  Ти оттам ли се информираш?
  —цитат от коментар 46 на Живко Харизанов


  Ами за това, какво ни готви бъдещето - от там.

 50. 50 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#32] от "bulgarin.":

  Така е, но държави като Ю. Корея и Тайван, дори да са назад с ваксинацията са много напред с немедицинските мерки за ограничаване на пандемията - тестване, проследяване на случаите и техните контактни, носене на маски, карантиниране на пристигащи в страната и т.н. Бедна Ви е фантазията, за да си го представите. Въпреки това, тези държави неминуемо ще ни надминат и във ваксинациите, въпреки някои трудности, като натискът върху Тайван да получава ваксини през Китай, което е неприемливо за тях.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  До коментар [#10] от "Lord Elrond":

  Не само с различен брой, но и генотип.

 54. 54 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  До коментар [#27] от "smotlixx":
  маските са изключително вредни, но е невъзможно да ви го обяснят на вярващите

  Тиква под наем.
 55. 55 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1378 Весело

  Перфектно, време е да рискуваме най малките на олтара на ковид19, короната или настинката на Ши както искате я наричайте :))

  Този път невежите ще се оправдаят с каквото са казали по телевизора, която информация със сигурност не се манипулира и не е едностранна, вместо с религиозни традиции, както бе популярно в миналото :))

  Какво може да се обърка ? :)))

  Кога прилагането на едно решение на сложен и развиващ се проблем не води до лоши резултати ? :))) Имайки впредвид, че не сме се оттървали от грипа досега, защо си мислите, че ще се от короната, която вече е ендемична болест ?

  Истината е, че контрол над болестта няма никои или имаме контрол, колкото имаме над вулканите и движението на луната, просто сега правим човешки експерименти и вероятно ще направим големи открития в науката, но от друга страна сме направили големи открития и благодарение на Менгеле :))) Даже погледнато назад.. Сме спасили много повече животи с научната информация на Менгеле, отлколкото той е убил :)))

  Това оправдава ли експериментирането с хора обаче ? (което не е на доброволна основа)

 56. 56 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  До коментар [#31] от "themtrx":
  виж какво става в Кипър, във Франция и ще се светнеш, не е трудно.
  Иначе си прав, хората си почиват и по този начин си качват имунитета, стреса е най големия враг на имунната система, затова и ни облъчват постоянно .

  Тиква под наем.
 57. 57 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  До коментар [#41] от "Bond007":
  странно е как едно кресливо и агресивно малцинство, яко се облажващо се от "мерките" , ползвайки властта която никой не му е дал се опитва да си я запази во веки веков. Но пасаран.

  Тиква под наем.
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 369 Неутрално

  До коментар [#50] от "russian78":

  Не, аз просто показвам на г-н манипулатора колко лесно е да се манипулира с такива произволни сравнения. А той прави точно това - опитва се да манипулира. Ето чрез подобни произволни сравнения същото може да бъде направено и в обратната посока.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4529 Любопитно

  "Гърция ще ваксинира 12-годишните от август въпреки протестите"

  Ще ги ваксинира, ако родителите на тези деца дадат своето съгласие. Иначе нямат право да ги ваксинират тези деца.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 62. 62 Профил на phfire
  phfire
  Рейтинг: 47 Неутрално

  Ваксинирането в БГ показва нагледно, че не е проблема само в управляващите. Народа и той си е прост. Тепърва ще има да четем как Македония ни изпреварва и по други показатели.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  ... Гръцкият здравен министър Василис Кикиляс заяви, че ще има готовност за подтавяне на ваксина против коронавирус на хората от 12 до 15-годишна възраст от следващия месец...
  —цитат от коментар 0 на Материала


  В Гърция поставят на първо място здравто на народа - ваксинации, затваряния, есемеси -> разумът и здравето а не емоциите са водещи.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3268 Любопитно

  Вчера разговарях с една сръбкиня, която след първата доза китайска ваксина се е разболяла и е прекарала много тежко болестта. Децата ѝ се ваксинирали с Пфайзер/БионТех и нямали никакви компликации, чувстват се прекрасно.

  Та, в Сърбия много са ваксинирани и със Спутника на Путин, ерго едва ли може да се говори за някакво предимство, но защо бай Ганьо и Ганьовица още се ослушват? Чакат следващата вълна с делта варианта ли? Болни ли им се лежи?

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Тъпотата на българите идва от тяхната самонадеяност. Аз не познавам скромен човек, който да е прост.

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 69. 69 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  Който се страхува от "грипчето" не е истински българин.
  Това франсета, ингилизи и дойчовци ряпа да ядат - ние сме русофили и освен това имаме най-верния источник на информация - Фейсбук, комшийката и какво ЕЖК.

 70. 70 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  До коментар [#62] от "phfire":

  Имам една мечта, хората да спрат да се вторачват в "показатели" и малко да гледат по-близката до себе си реалност. Иначе нещата ще тръгнат на тоталитаризъм, в който основна цел на живота е да произведеш правилните цифрички и показатели.

  А, както знаем, ако това е мярката, то скоро идват измамите и много лесно се преизпълнява петилетката за три години...

  Ма имало малко ваксинирани - ОК, това е реалността. Също така да видим каква точно вълна ще се произведе и къде точно се чака, след като повечето колективи вече преминаха през вируса. Делтата кое ще си избере - Банско, цеховете в Сърница или някое друго производство...

  Също така БГ не проведе масови тестове, не тества учениците - и тогава имаше пискане как сме прости. И какво се оказа - ползата от файдата от тия упражнения е била доста малка.

 71. 71 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2991 Неутрално

  До коментар [#52] от "TzZar":

  Ами да ползваме опита на косоварите навремето които си изградила паралелна държава с всички институции и игнорираха сръбската.

 72. 72 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#59] от "bulgarin.":

  Принципно е възможно, но не всяко сравнение е произволно. Например, ако сравним заболеваемостта, делът на хоспитализациите и делът на фаталните изходи сред ваксинираните и неваксинираните британци при все възрастовите разлики, това пак ли ще бъде манипулативно сравнение или би било валиден анализ?

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 73. 73 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 722 Неутрално

  До коментар [#13] от "uvtest":

  "СМ ни била изпреварила. Ми, ще ни изпревари, щото техният министър на здравеопазването не се казва Стойчо."

  И шефа му който го назначи не се казва Радев!
  Спокойно де, сега като изхвърлим ваксините, като ни изолират другите държави, ще вземем Спутник 😂😂😂.
  Е, тогава вече, напълно ще се оправим!

 74. 74 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 1065 Весело

  И умнокресливата артилерия се включи с познатия залп - "Ганьо е проЗт, щот неще да се ваксинира и взима пример от страните, където традиционните европейски ценности са издигнати в култ"

 75. 75 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  Който се страхува от "грипчето" не е истински българин.Това франсета, ингилизи и дойчовци ряпа да ядат - ние сме русофили и освен това имаме най-верния источник на информация - Фейсбук, комшийката и какво ЕЖК.
  —цитат от коментар 69 на tsvetko_51


  Освен тва пием ракия сяка вечер и го морим вируса. Па ку нещо са разболея, ша звънна на балдъзата, тя е сестра в една болница ша ни уреди.

 76. 76 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 519 Неутрално

  До коментар [#42] от "atmanpg":

  България е малка и периферна държава. В това има и предимства - виждаш, какво се случва в други, по-развити държави и можеш да си направиш изводи и евентуално да се подготвиш за това, което следва... Но може и да си завреш главата в пясъка и да си мислиш, че ще ти се размине.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 77. 77 Профил на moominmamma
  moominmamma
  Рейтинг: 206 Неутрално

  До коментар [#17] от "Dora M":

  Така е. Все още няма държава минала 70% напълно ваксинирано население. Дори Израел е назад с около 58%, заради структурата на населениете, в което 27% са деца до 15 г., а одобриха ваксината за над 12 г. едва преди месец.

 78. 78 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  До коментар [#66] от "дедо Андро":

  Ослушват се доста от джипитата, дават съвети да се изчака до октомври...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 79. 79 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Починали от ковид в Англия и Русия за последните 13 дни:Англия: 53% ваксинирано население - 727Русия: 15% ваксинирано население - 10162При 2 пъти повече новозаразени в Англия, в Русия умират 14 пъти повече хора
  —цитат от коментар 1 на Живко Харизанов


  Няма никаква опорна точка за сравнения. Здравеопазването в ЮК е години напред в сравнение с това на Русия.
  Годишно в ЮК на един пациент здравеопазването дава $4300, в Русия $609 (в България е повече).
  Продължителноста на живот в ЮК е 81.4 години, в Русия 73.2 (в България този показател също е по-висок).

  Ако представената от теб статистика е имала за цел да покаже че ваксините не работят то не си е ссвършила работата по никакъв начин защото сравнява портокали и лимони.

 80. 80 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2124 Неутрално

  Служебното правителство трябваше да свърши нещо реално, вместо да се занимава само с пропаганда! За съжаление ще им сърбаме попарата на тези хахавелници.
  —цитат от коментар 8 на svoboden


  Какво, според тебе, трябваше да свърши служебното правителство, което управлява последните два месеца и което за шест-седем месеца (откакто има ваксини) не свърши предишното? Да закара всички с жандармерия на ваксинация, може би? Ваксини има, кабинетите си работят, само който не е поискал, той не си е сложил.

 81. 81 Профил на Nevena Stoilova
  Nevena Stoilova
  Рейтинг: 456 Неутрално

  И умнокресливата артилерия се включи с познатия залп - "Ганьо е проЗт, щот неще да се ваксинира и взима пример от страните, където традиционните европейски ценности са издигнати в култ"
  —цитат от коментар 74 на Bond007

  Да се мислиш за по-умен от англичани, германци и французи означава че много прост.

 82. 82 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  До коментар [#27] от "smotlixx":маските са изключително вредни, но е невъзможно да ви го обяснят на вярващите
  —цитат от коментар 54 на TzZar


  Освен това няма нито едно научно доказателство, че предпазват от ковид. Носенето на Маски се базира само Вяра.

 83. 83 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 1039 Весело

  Да се мислиш за по-умен от англичани, германци и французи означава че много прост.
  —цитат от коментар 81 на Nevena Stoilova


  А лично Вие за по-глупава ли се мислите?

 84. 84 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1446 Любопитно

  До коментар [#52] от "TzZar":Ами да ползваме опита на косоварите навремето които си изградила паралелна държава с всички институции и игнорираха сръбската.
  —цитат от коментар 71 на k_
  е там ползваха братската американска помощ, така че този вариант е малко вероятен засега.

  Тиква под наем.
 85. 85 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  До коментар [#42] от "atmanpg":

  "Може ли линк?"

  Изчакай до октомври и ще ти дам не един, а много линкове!

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 495 Неутрално

  До коментар [#81] от "Nevena Stoilova":

  Да. От повечето (към 80-90%) англичани, французи и германци. Имам и съответните дипломи, сертификати и пр. доказателства. Има и някакъв процент англичани, французи и дори няколко германеца които няма как да настигна нито по акъл, нито по образование, нито по ерудиция и др. "показатели" ... Имат съответните дипломи, сертификати и т.н. за доказателство, но не е нужно да ми ги показват - сама мога да видя и преценя!

 88. 88 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1446 Разстроено

  До коментар [#82] от "probba":
  и на на наказателни рестрикции , разбира се.

  Тиква под наем.
 89. 89 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4529 Любопитно

  До коментар [#8] от "svoboden":

  И какво е виновно служебното правителство, че мнозинството българи не искат да се ваксинират!? Тук е мястото да кажа, че и предишното правителството на Боко нямаше вина за това, че много малко българи имат желание да се ваксинират.

  Ако искаш да обвиниш някого обвини българите, а не правителствената ни, в края на краищата дали да се ваксинираш или не е личен избор, а не политически избор.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 90. 90 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  [quote#82:"probba"][/quote]

  Аз пък от 20 години се занимавам с избор, оценка и снабдяване с лични предпазни средства. Айде обяснете ми как маските са вредни и от нищо не пазят.

 91. 91 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1378 Весело

  До коментар [#87] от "idianata":

  Независимо от квалификацията на човек и колко е надарен във всяко отношение, винаги трябва да се има впредвид, че дори най големите учени са способни да лъжат за лична изгода и по политически причини :))

  Затова доза съмнение трябва да има и всичко трябва да се проверява :))) Да се искат доказателства и всичко да се гледа под лупа. Особено сега, когато политиката е нахлула толкова дълбоко в научните кръгове..

  Не ми се мисли колко открития са били отхвърлени по политнекоректни причини, а не защото не са верни и колко учени са били отхвърлени, защото са доказали теорията на някои свой колега за грешна, а той дето е инвестирал 20 години от живота си в нея от завист и злоба го е елиминирал политически :)) Това също се случва за жалост, дори учените са хора и емоционални животни все пак :)))

 92. 92 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1446 Любопитно

  До коментар [#87] от "idianata":
  горните три нации са извършили едни от най големите глупости в човешката история, защото говорим за нации а не за индивидуални успехи. Навремето като учих във Франция, имах тъмнокожи състуденти, които цялата рода беше подлагала на лишения, за да може да изучат отрочето, за да може да имат лидер който да ги води като се върне в изостаналата африканска държава. България тогава беше много места напред по индекс на човешко развитие, сега тази африканска страна е доста преди нас. защо го казвам ли, защото не е важно колко е интелигентна една нация, а на кого се доверява да я води в бъдещето.

  Тиква под наем.
 93. 93 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  Искате да се върне предишния живот - ваксинирайте се...
  —цитат от коментар 4 на ecru


  Аз, честно казано, не искам да се връща предишният живот. Много си ми е добре да си работя от къщи :)
  Но подкрепям призива за ваксинирането - за да си запазят хората здравето и живота.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 94. 94 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 784 Неутрално

  "Северна Македония изпревари България по ваксинирани", ама че тъпо заглавие! Това не е състезание и изобщо, защо трябва да ни интересува, кой-кого е изпреварил по относителен брой ваксинирани. За издание, свързано с политкоректността, си позволявате сравнения, които са дискриминационни. РСМ е по-долу от РБългария ли, що ли, та долавям някакво усещане за недопустимост да сме изпреварени от тях.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1378 Весело

  До коментар [#90] от "courage.tcd":

  Най малкото променят съотношението на газове, които вдишваш особено след продължителна употреба..

  Чест проблем при докторите всъщност е, че получават ужасни мигрени, а това е най малкия проблем :))

  Освен това, докторите имат протоколи за дезинфекция и често друг им слага маските особено преди операции, а обикновения кибик, слага маската нова, после я сваля тъй хубаво я пипа с мръсните ръце дет са пипали пари, дет не се знае между краката на коя проститутка са били и след това си я слага в джоба и я носи докато не се скъса :))))) Което всъщност увеличава шансовете да се заразиш от много неща, не само корона :))))))))

  А и в най малка степен има доста козметични проблеми, акне и прочие.. Не е като да е важен външния вид, за да си успешен в човешкото общество :))))

 97. 97 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Браво на Простачището Боко и другите олигофрени от щаба, които му лизаха г*за. Ние сме номер 1 в света, Уи Ар Ъмейзинг!!

 98. 98 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  Броят на заразените и починалите в Ю. Корея и Израел е приблизително еднакъв.
  —цитат от коментар 32 на bulgarin.


  В Южна Корея хората масово и много дисциплинирано носят маски. И това е така още откакто се появиха първите случаи на ковид 19. Въпрос на култура.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 99. 99 Профил на wyn37593602
  wyn37593602
  Рейтинг: 14 Неутрално

  До коментар [#1] от "Живко Харизанов":Израел - население - 9 000 000, напълно ваксинирани - -59%. Заразени през последната седмица - 8929, починали - 11.Южна Корея - население - 51 000 000, напълно ваксинирани -13%. Заразени през последната седмица - 10897, починали - 16.Населението на Южна Корея е близо 6 пъти по-голямо от това на Израел, а ваксинираните като процент от населението са 4,5 пъти по-малко. Броят на заразените и починалите в Ю. Корея и Израел е приблизително еднакъв.
  —цитат от коментар 32 на bulgarin.


  Ти ако направиш тази сметка за Индия, където са ваксинирани само 4-5% процента от населението и Делта вълната вече е отминала, ще разбереш, че плуваш сам в море от некомпетентност. Е, не съвсем сам, но мислещите хора, като теб са много малко,

 100. 100 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#21] от "reply":

  Защото мой човек, на балканите сме едно котило измамници и неверници. Днес едните сеят пропаганда ,утре ти се влючваш в пропагандата с твоите си анални болежки и накрая става манджа с грозде.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK