Благосъстоянието на Германия зависи от мигрантите

Благосъстоянието на Германия зависи от мигрантите


Ситуацията е драматична: трудоспособното население намалява и Германия има остра нужда от мигранти за запазване на стандарта, разказва "Дойче веле".


За бизнеса в Германия става все по-трудно да намира служители в офисите, фабриките или болниците, се констатира в изследване на Института за германска икономика (ИГИ). До 2024 година се очаква броят на трудоспособните граждани в Германия да спадне с четири процента. Освен това във всички региони хората в предпенсионна възраст, т.е. между 60 и 64 години, вече са повече от тези между 15 и 19.


Оттам съвсем логично следва, че при пенсионирането си тези, които в момента работят, ще оставят на пазара празнина, която няма да може да бъде запълнена от по-млади местни граждани. Така единственият шанс за попълване на липсите ще е пристигането на повече чужденци. От ИГИ все пак отчитат, че в конкретния случай става въпрос по-скоро за теоретични съждения, а не за конкретна прогноза, тъй като миграцията е постоянен процес, а и заетостта постоянно се променя.
Спадът на трудовия потенциал в периода 2014-2019 година е основно източногермански проблем. Но според ИГИ до 2024 година и Западна Германия ще се окаже силно зависима от миграцията, за да поддържа нивото на населението в работоспособна възраст. Тъй като вътрешната миграция е "игра с нулев резултат", трябва да се разчита на квалифицирани кадри от чужбина.


Пристигащите трябва да са поне с 300 хиляди повече от заминаващите


По данни на Института за проучване на трудовия пазар само през 2021 броят на трудещите се ще спадне с 350 хиляди души. Това означава, че имиграцията в Германия надминава емиграцията с между 300 и 400 хиляди души годишно. Но не във всяка сфера са необходими работници - бизнесът търси основно квалифициран персонал.


Разширяването на системата от грижи за децата би позволило на повече жени в Германия да работят.

Разширяването на системата от грижи за децата би позволило на повече жени в Германия да работят.


2020 е първата година от девет насам, в която населението на Германия е намаляло. По време на пандемията нетният прираст от имиграция е спаднал с 85 хиляди. Докато през 2019 година хората, които са се заселили в Германия, са с 327 хиляди повече от тези, които са я напуснали, през 2021 се очаква новопристигналите да са едва около 200 хиляди души повече от емигриралите.


Важността на гостоприемството


Авторите на изследването от ИГИ дават редица препоръки на германските политици, за да им помогнат да овладеят ситуацията. Първата възможност е чрез увеличаване на заетостта на хората над 60 години чрез въвеждането на повече стимули и премахване на пречките - като например отмяна на предсрочното пенсиониране без удръжки от пенсията на 63 години, което беше въведено през 2012.


Разширяването на системата от грижи за децата може да позволи на повече жени да работят. Увеличаването на работното време също може да олекоти ситуацията - според ИГИ швейцарците например работят средно две седмици годишно повече от германците. Дигитализацията трябва да се използва за увеличаване на продуктивността и обучението на нискоквалифицираните кадри. Предвид ограничения потенциал в самата Германия обаче трябва да се положат повече усилия основно за привличане на квалифицирана работна ръка от чужбина. Това означава улеснена имиграция, подкрепа по време на процеса на кандидатстване и развитие на т.нар. култура на гостоприемство.

Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на L Glassman
  L Glassman
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Мигрантът на Шрьодингер: Хем ти краде реаботното място, хем стои вкъщи по цял ден на помощи! :)

 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Неутрално

  За " благосъстоянието на Германия" не знам, но ако тенденцията тълпите от Африка и Азия да заливат тази европейска държава се запазят същите темпове, тя скоро ще причила на всичко друго, само не и на държава от Стария континент ! Тогава ще сме изправени пред втора Англия, където индийци и пакита вече са изместили успешно коренното население...........

 3. 3 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 793 Весело

  С такова заглавие Дойче Веле влиза в историята.
  Значи благосъстоянието на германците не зависело от труда им,
  а от мигрантите турци, иранци, руснаци, българи и т.н.

 4. 4 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Прави са. От мигрантите зависи, но зависимостта е обратно-пропорционална. За справка, още първата страница на Богатството на народите.

 5. 5 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2119 Весело

  Това ни го напомняте за да не се отпускаме ли? Я разкажете как в Япония дето трябваше отдавна да е фалирала по тия прогнози (щото там застаряват яко, ама не пускат чалми, ама хич) си гледат кефа и не им пука? Ако не знаете как срещу скромен хонорар ще ви разкажа - не е тайна.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 6. 6 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2119 Весело

  С такова заглавие Дойче Веле влиза в историята. Значи благосъстоянието на германците не зависело от труда им, а от мигрантите турци, иранци, руснаци, българи и т.н.
  —цитат от коментар 3 на hrx16647690


  Къде ги слагаш руснаци и българи?!? Статията не е за тях, а за тия от първата снимка. Руснаците и българите са много бели, а както знаем от една немска депутатка, най-хубавото нещо на света е германските градове да покафенеят. Вероятно женицата си прави сметката, че така и нея може да я огрее нещо, щото белите не ѝ обръщат внимание (основна причина жените да са про-емигрантски настроени).

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 7. 7 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1778 Весело

  Как хора със среден коефицент между 60 - 90 ще заместят намаляващото работоспособно население ?

  Обикновено не идват най умните хора.. А и културата е коренно различна, мисленето е различно, ценностите са различни, всичко е различно..

  Каквото и да казвам Германия се осра, ся ще става Германистан, щото идващите хора не идват да се интегрират, а да се възползват и да променят мястото и да го превърнат в същата кочина от която са дошли :)))

 8. 8 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  Неквалифицираните мигранти в Германия получават само колкото да си купят храна, платят наема и транспорта. Работят на нечовешки режими, най често на три смени, които се сменят всяка седмица, така че да се разстрои биологичния часовник. Мигрантът има малък шанс да се издигне, той най често си остава на нивото, на което е пристигнал, дори и да е прекарал години там. Работата най често е тежка и се работи много интензивно. На емигранта остава утешението, че работата го прави свободен...

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 9. 9 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1975 Весело

  "За бизнеса в Германия става все по-трудно да намира служители в офисите, фабриките или болниците, се констатира в изследване на Института за германска икономика (ИГИ)."

  Немска им работа... Не знам в България да има някакъв институт или държавна служба, която да проучва колко точно трудности имат фирмите с намирането на квалифицирани служители :-)

 10. 10 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 126 Неутрално

  Да, това е вярно, но по друг начин, а именно колкото повече мангалоиди има в Германия, толкова по-бедна и неграмотна ще става. За спарвка ако през 1980 година неграмотността е била 0% то сега е 8%. Сещайте се!

  Няма мрак който светлината да не може да разсее.
 11. 11 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  Стига да не са образовани християни от Източна Европа.

 12. 12 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Съвсем нормално. Тя за това Меркел ги привика и ги остави там. Освен това са евтина работна ръка.

 13. 13 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  И к’во става. Нали роботите щяха да изместват хората? Нали затова е базовият доход. Няма да има работа, ще получаваме money for free, по цял ден ще играем електронни игри, а тия които не си падат по игрите ще ходят за риба седем дни в седмицата.

 14. 14 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Тогава ще сме изправени пред втора Англия, където индийци и пакита вече са изместили успешно коренното население...........
  —цитат от коментар 2 на samoedin

  Коренното население е татуирани пияници и хулигани,и грозни жени с лилави коси.

 15. 15 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  А благосъстоянието на България от какво зависи?
  Най-мизерната държава в ЕС.

  ДБ=БКП
 16. 16 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  До коментар [#8] от "Боян Таксиров":

  В България е още по-зле. Парите не стигат за нищо. И тук има хора работещи на 2 смени (втора и нощна). Първата смяна е само за връзкари и шефове. А заплащането в България е като заплащането в Африка. Като даже в Африка може заплащането да е по-високо.

  ДБ=БКП
 17. 17 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Ами да вземат нашите цигани. То тяхното присъствие у нас се отразява и на нашето благосъстояние.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  Едва ли Германия е чак толкова зависима от черноработниците както се опитва да ни внуши жълтопаветното ДВ.

  Исторически неотдавна са внасяни роби за черната работа, днес се внасят черноработници - разлика съществена няма.

  Но има нещо, което всички го разбират - рано или късно тези черноработници ще предявят чек за осребряване и то не толкова от финансова гледна точка, а от политическа. И тогаз ще стане еднааааааааааааа..........

 20. 20 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  До коментар [#19] от "Аскет":

  Черноработниците от България пестят на запад пари за апартаменти и за старини, а и се осигуряват с една друга пенсия, а не с мизерната българска пенсия от 350 лв.

  ДБ=БКП
 21. 21 Профил на Perkele
  Perkele
  Рейтинг: 234 Неутрално

  ай гиди, дойчовци... от 1990 ви е гнус от източно европейците, но с охота приемате идващите от близкия изток

 22. 22 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  Добре че е западът та да има къде да бягат българите от мизерията в България.

  ДБ=БКП
 23. 23 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 745 Весело

  Само в афроинжинерите е надеждата.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 24. 24 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Зависи от кои мигранти. Щото има мигранти има и мигранти ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 25. 25 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Все благинки им се предлагат на немците-отмяна на ранното пенсиониране,увеличение на работното време. Нали трябва да се плащат социални помощи на арабските инженери и афганистанските лекари.

 26. 26 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  През последните няколко години Берлин е любимото място за емигриране на турските младежи.

 27. 27 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  През последните няколко години Берлин е любимото място за емигриране на турските младежи.
  —цитат от коментар 26 на half truth

  Личи си. Също и на арабските такива. Дъщеря ми живее там и ми каза, че е голяма сигания.

 28. 28 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Пази, Боже! Разходите на Германия по мигрантите, надхвърлят 4-5 пъти, приходите от данъци от мигранти. Според заглавието, Германия я очаква фалит и мизерно бъдеще.

 29. 29 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  С такова заглавие Дойче Веле влиза в историята. Значи благосъстоянието на германците не зависело от труда им, а от мигрантите турци, иранци, руснаци, българи и т.н.
  —цитат от коментар 3 на hrx16647690


  нормално. Масово от източна Европа работят на ниско заплащане, дори под нивото на социалния минимум и остатъка до социалния минимум се заплаща от социалното министерство. По този начин немските концерните могат да предлагат по-ниски цени и като се добави, че в Германия на конвейера се бачка яко (въпреки ниското заплащане) да се окаже, че индустрията напуска Франция, но не и Германия. В Германия работещите бедни са милиони. Манолова разправя, че само в България има такива, но в Германия 8% от работещите са работещи бедни. Германия има нужда от евтина работна ръка, която да извършва простите дейности.

 30. 30 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  До коментар [#19] от "Аскет":Черноработниците от България пестят на запад пари за апартаменти и за старини, а и се осигуряват с една друга пенсия, а не с мизерната българска пенсия от 350 лв.
  —цитат от коментар 20 на anonimnii


  средната пенсия в западна Германия е 1050 евро, преди данък общ доход и здравна застраховка. Чистите са под 900 евро. Средната пенсия в източна Германия е 950 евро, пак преди данък общ доход и здравна застраховка. Мит е, че в Германия пенсиите са високи. Истината е свинско със зеле. Има пенсии по 2500 евро, но има пенсии по 400 евро. Тези с последните пенсии получават допълнително социални помощи. Силно засегнати са жените пенсионери, защото на тях майчинството и като цяло стоенето удома като домакини не се смята за стаж и пенсиите им са ниски - по този начин зависят от съпрузите си. За да си докараш една добра пенсия в Германия трябват дълги години бачкане и то с доход над средния, който е близо 40х евро бруто/година.

 31. 31 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3240 Неутрално

  До коментар [#26] от "half truth":

  2020 е първата година от девет насам, в която населението на Германия е намаляло. По време на пандемията нетният прираст от имиграция е спаднал с 85 хиляди.
  ========
  Ееееейййй.... Пак се отвори работа на Ердо.....:)
  Откъде сега да търси пак чужденци за Германия.....?
  Може би от Афганистан.....нещо....

  Bukalemun
 32. 32 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  До коментар [#19] от "Аскет":Черноработниците от България пестят на запад пари за апартаменти и за старини, а и се осигуряват с една друга пенсия, а не с мизерната българска пенсия от 350 лв.
  —цитат от коментар 20 на anonimnii


  Колко струва порция три пържени яйца в една средна германска кръчма!?

 33. 33 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#26] от "half truth":2020 е първата година от девет насам, в която населението на Германия е намаляло. По време на пандемията нетният прираст от имиграция е спаднал с 85 хиляди.========Ееееейййй.... Пак се отвори работа на Ердо.....:) Откъде сега да търси пак чужденци за Германия.....?Може би от Афганистан.....нещо....
  —цитат от коментар 31 на eti mehter


  Кажи кога ще пращат турци в Норвегия,за да заплождат норвежките.

 34. 34 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3240 Любопитно

  2020 е първата година от девет насам, в която населението на Германия е намаляло.
  =======
  Опс..... Това е много важно.....
  По тоя начин, Германия загубва десет годишния си двубой с демографското си надцакване....спрямо Турция......

  Bukalemun
 35. 35 Профил на Ogyges
  Ogyges
  Рейтинг: 149 Неутрално

  До коментар [#33] от "Мусаши":

  😂😂😂+++

  Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω
 36. 36 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  До коментар [#29] от "alabalko":

  ЗАщо аз имам 11 минуса дотук, а ти нито един, въпреки че това, което пишем, се припокрива?

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 37. 37 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  2020 е първата година от девет насам, в която населението на Германия е намаляло.=======Опс..... Това е много важно.....По тоя начин, Германия загубва десет годишния си двубой с демографското си надцакване....спрямо Турция......
  —цитат от коментар 34 на eti mehter


  Тя Турция расте демографски,ама не заради турците. А заради кюрдите. Та като станат мнозинство дали държавата ще се казва Турция или Кюрдистан не се знае.

 38. 38 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3240 Весело

  До коментар [#35] от "Ogyges":

  Къде е смешното, бе гърк...?
  Да не си се за мечтал да бъдеш норвежкиня....?

  Bukalemun
 39. 39 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3240 Весело

  До коментар [#36] от "Боян Таксиров":

  Ааааа, аз този опит съм го правил много пъти....
  Направо съм копирал коментар с плюсове....едно към едно....
  Но като го видят че е от мене....блъскат минуси..... :)
  Е с такива хора си имаме работа....

  Bukalemun
 40. 40 Профил на Vency Mirchev
  Vency Mirchev
  Рейтинг: 1044 Неутрално


  Личи си. Също и на арабските такива. Дъщеря ми живее там и ми каза, че е голяма сигания.

  До коментар [#27] от "Nedyalko Lazarov":
  Във всички големи градове е цигания- Москва, Берлин, Ню Йорк, Внакувър... Такава е реалността и трябва да се приспособяваме към нея. Има и добри цигани и в прекия, и преноснията смисъл. Това че някой е чистокръвен немец или англичанин, не значи че е добър човек или че ти мисли доброто...

  Аз съм тук и там. – Навред. –Един работник от Тексас, хамалин от Алжир, поет...
 41. 41 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3240 Любопитно

  До коментар [#37] от "Мусаши":

  Благосъстоянието на Германия зависи от мигрантите
  ========
  Четеш ли адвокате.....?
  Чети и размишлявай по въпроса....!

  Мигрантите..... Това е бъдещето на Европа.....
  Не ми се сърди.... Идеята не е моя..... Германия така иска....

  Bukalemun
 42. 42 Профил на Ogyges
  Ogyges
  Рейтинг: 149 Весело

  До коментар [#38] от "eti mehter":

  Виж сега, майка ми роди син и сънът и я дари с няколко внука... твоята, горката си мислеше, че е родила син, а то какво се оказа...😂😂😂

  Мехтере не се прави на умен, издишаш отвсякъде, недоучило пиколо!

  Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω
 43. 43 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  От текста "Но не във всяка сфера са необходими работници - бизнесът търси основно квалифициран персонал."

  Тук е ключа от бараката. Предпочитат квалифицирани. Навремето, а и досега доста такива си напзаруваха от Източна Европа, след това по кризите и от Южна Европа. Но като не остава кой да обучава студентите в тези места, перспектижата не е много добра.

 44. 44 Профил на Гошо
  Гошо
  Рейтинг: 544 Разстроено

  До коментар [#2] от "samoedin":

  Във Франция е още по осезателно

  ГоШо
 45. 45 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3240 Весело

  До коментар [#42] от "Ogyges":

  не се прави на умен,
  =======
  Аааа, моля без обиди.....
  Винаги съм напомнял че съм прост и обикновен анадолец.....
  Умнотата и красотата са ваши.....европейски браншове.....нал тъй....!

  Bukalemun
 46. 46 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3240 Любопитно

  Освен това във всички региони хората в предпенсионна възраст, т.е. между 60 и 64 години, вече са повече от тези между 15 и 19.
  Оттам съвсем логично следва, че при пенсионирането си тези, които в момента работят, ще оставят на пазара празнина, която няма да може да бъде запълнена от по-млади местни граждани. Така единственият шанс за попълване на липсите ще е пристигането на повече чужденци.
  ========
  Вай бе....!!!
  Това което до вчера бе за бан.....днес вече излиза под формата на статии.....
  Човек се страхува когато ги чете тия неща.....

  Bukalemun
 47. 47 Профил на Vency Mirchev
  Vency Mirchev
  Рейтинг: 1044 Весело

  До коментар [#29] от "alabalko":ЗАщо аз имам 11 минуса дотук, а ти нито един, въпреки че това, което пишем, се припокрива?
  —цитат от коментар 36 на Боян Таксиров

  До коментар [#36] от "Боян Таксиров":
  Предполагам че работите за различни фирми.

  Аз съм тук и там. – Навред. –Един работник от Тексас, хамалин от Алжир, поет...
 48. 48 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  До коментар [#47] от "Vency Mirchev":

  Не знам. Аз съм "самонает" :))

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 49. 49 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Благосъстоянието на Германия зависи от мигрантите
  ==================================
  Като се вземе предвид интелектуалното ниво и манталитета на мигрантите - явно идва края на благосъстоянието на Германия.

 50. 50 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#37] от "Мусаши":Благосъстоянието на Германия зависи от мигрантите========Четеш ли адвокате.....?Чети и размишлявай по въпроса....!Мигрантите..... Това е бъдещето на Европа..... Не ми се сърди.... Идеята не е моя..... Германия така иска....
  —цитат от коментар 41 на eti mehter


  Германия не е цяла Европа. Два пъти заради Германия Европа е потъвала в кръв и са погубени десетки милиони. Германците се нуждаят от идеология,за да покажат колко превъзхождат останалите народи.Преди бяха висша раса,сега прегърнаха идеите на неомарксизма и станаха затоплисти,политкоректни и джендъри.Тия хора така и не разбраха,че идеологията им е пагубня както за Европа,така и да самите тях.

 51. 51 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3790 Неутрално

  До коментар [#44] от "Гошо":

  "Във Франция е още по осезателно"

  Ми то неслучайно висши френски генерали от запаса бяха написали писмо до Макрон за опасността пред Франция, свързана с пълното и асимилиране от мюсюлманските орди, които я заливат, но като гледам Макрон става само за усмикви пред камерите.......

 52. 52 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  Личи си. Също и на арабските такива. Дъщеря ми живее там и ми каза, че е голяма сигания.До коментар [#27] от "Nedyalko Lazarov":Във всички големи градове е цигания- Москва, Берлин, Ню Йорк, Внакувър... Такава е реалността и трябва да се приспособяваме към нея. Има и добри цигани и в прекия, и преноснията смисъл. Това че някой е чистокръвен немец или англичанин, не значи че е добър човек или че ти мисли доброто...
  —цитат от коментар 40 на Vency Mirchev


  В най-големият град в света Токио не е така. Значи може и без цигания.И да не се наложи да се приспособяваме.

 53. 53 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Има и добри цигани и в прекия, и преноснията смисъл. Това че някой е чистокръвен немец или англичанин, не значи че е добър човек или че ти мисли доброто...
  —цитат от коментар 40 на Vency Mirchev


  +++++++++++++++++++++++++++++
  От години не е имало в този форум по-добър, смислен и човечен коментар. Хвала! Дано повече хора мислят като вас. Важно е, преди всичко да бъдеш човек, добър човек.

 54. 54 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 756 Неутрално

  ЛВъв всички големи градове е цигания- Москва, Берлин, Ню Йорк, Внакувър...
  —цитат от коментар 40 на Vency Mirchev


  +++++++++++++++++++++++++
  Абсолютно вярно.

 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  "до 2024 година и Западна Германия ще се окаже силно зависима от миграцията, за да поддържа нивото на населението в работоспособна възраст."
  Ами да раждат германките, да вземат пример от мигрантите.

 56. 56 Профил на Vency Mirchev
  Vency Mirchev
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#52] от "Мусаши":

  След 10-20 години ще ги видим японците, понеже нямат деца...2/3 от японците над 18 под 35 са девствени. С японците не можем да се сравняваме, понеже те работят прекалено много и са на изчезване.

  Аз съм тук и там. – Навред. –Един работник от Тексас, хамалин от Алжир, поет...
 57. 57 Профил на Vency Mirchev
  Vency Mirchev
  Рейтинг: 1044 Любопитно

  Ами да раждат германките, да вземат пример от мигрантите.
  До коментар [#55] от "Роси":
  Ти Роси, защо не раждаш, а тролиш в Дневник за жълти стотинки?

  Аз съм тук и там. – Навред. –Един работник от Тексас, хамалин от Алжир, поет...
 58. 58 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#52] от "Мусаши":След 10-20 години ще ги видим японците, понеже нямат деца...2/3 от японците над 18 под 35 са девствени. С японците не можем да се сравняваме, понеже те работят прекалено много и са на изчезване.
  —цитат от коментар 56 на Vency Mirchev


  По-добре по-малко,отколкото повече,но циганьори. Японците са 127 милиона население. И 10 милиона японци да останат пак е по-добре от другият остров в Европа,където като станат 100 милиона 80-90 процента ще са циганьори.

 59. 59 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  "до 2024 година и Западна Германия ще се окаже силно зависима от миграцията, за да поддържа нивото на населението в работоспособна възраст."Ами да раждат германките, да вземат пример от мигрантите.
  —цитат от коментар 55 на Роси


  Е тук е големият въпрос-защо не раждат германките,а и всички европейки.И отговорът е-виновни са мъжете.Масово мъжете се феминизираха,станаха "добри момчета",а жените не искат да раждат деца на такива.Те си търсят първичният алфа самец,на когото да се подчинят и раждат по много деца.

 60. 60 Профил на Vency Mirchev
  Vency Mirchev
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#58] от "Мусаши":

  Япония застарява и е най- задлъжнялата страна на глава от населението. И те ще се отворят един ден. Имам приятелка тайландка от Фейса, която работи в Япония във фабрика за риба. В Япония нещата са объркани, нямат кражби но младежта е девствена. Всеки си има приоритети в живота...

  Аз съм тук и там. – Навред. –Един работник от Тексас, хамалин от Алжир, поет...
 61. 61 Профил на Vency Mirchev
  Vency Mirchev
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#59] от "Мусаши":

  Виновни са жените, понеже тръгнаха да правят кариера и да копунясват. Мъжът предлага, жената разполага!

  Аз съм тук и там. – Навред. –Един работник от Тексас, хамалин от Алжир, поет...
 62. 62 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#58] от "Мусаши":Япония застарява и е най- задлъжнялата страна на глава от населението. И те ще се отворят един ден. Имам приятелка тайландка от Фейса, която работи в Япония във фабрика за риба. В Япония нещата са объркани, нямат кражби но младежта е девствена. Всеки си има приоритети в живота...
  —цитат от коментар 60 на Vency Mirchev


  Япония никога няма да се циганизира.Дори и да приемат имигранти,те ще са други източноазиатци със сходен манталитет,а не негри,араби,афганистанци,пакистанци и цигани.

 63. 63 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1876 Неутрално

  До коментар [#59] от "Мусаши":Виновни са жените, понеже тръгнаха да правят кариера и да копунясват. Мъжът предлага, жената разполага!
  —цитат от коментар 61 на Vency Mirchev


  Кучето скача според тоягата.Когато жената усети мъжът,че е мека Мария естествено,че ще го разиграва.Нека да е някой уверен и властен мъж,пък да видим дали ще е така.

 64. 64 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Ееееейййй.... Пак се отвори работа на Ердо.....:)
  Откъде сега да търси пак чужденци за Германия.....?
  Може би от Афганистан.....нещо....
  До коментар [#31] от "eti mehter":

  Ами точно това прави в момента. Кара в Турция незаконни мигранти от Афганистан. Туитър ври и кипи по случая. Войници му трябват на Ердо. Затова си води гладни мигранти. Турците вече не щат да ходят войници.

 65. 65 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4296 Неутрално

  Тогава ще сме изправени пред втора Англия, където индийци и пакита вече са изместили успешно коренното население...........
  —цитат от коментар 2 на samoedin


  Глупости, Индийците са 1.4 милиона или 2.5% от населението а Пакистанците са 450 хиляди. Това е един от тези митове които се ширят наляво и дясно.

  https://www.ethnicity-facts-figures.service.gov.uk/summaries/indian-ethnic-group

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 66. 66 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3240 Неутрално

  До коментар [#64] от "half truth":

  Ами точно това прави в момента. Кара в Турция незаконни мигранти от Афганистан. Туитър ври и кипи по случая
  =======
  В Туитър ври и кипи относно дебата...... Да ходи ли Аскера в Афганистан или да не ходи.....
  А за Аскера хора бол..... Важен е комутана.....
  20 години, САЩ се мъчиха да направят нещо в Афганистан.....и накрая zero....
  👌(sıfır).....
  И сега Ердо им каза нещо от рода..... "вие лекичко се отдръпнете, да пробваме ние"....

  Bukalemun
 67. 67 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3240 Весело

  До коментар [#64] от "half truth":

  Я кажи защо европейките не раждат....?
  Според един форумен "алфа мъжкар"....причината е била в мъжете.....
  Ти как мислиш?

  Bukalemun
 68. 68 Профил на Ogyges
  Ogyges
  Рейтинг: 149 Весело

  До коментар [#66] от "eti mehter":

  Ти си клиничен случай бе, довчера казваше - маериканците да се оправят, Афганистан не е наша работа, сега обърна плочата - вие сте казали на американците да се отдръпнат и вие да свършите "работата".

  Като радиоточка си, каквото каже Ермалък и го снасяш във форума.


  Εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός θε να πεθάνω
 69. [quote#27:"Nedyalko Lazarov"][/quote]

  Ма що живее там бре? Що не живее в някое китно сибирско село?

 70. 70 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  Един германец може да свърши работа за няколко ман*ала и по качествено.
  Да ви имам статистиките 1 пръч ..2...

 71. 71 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Какви са тия мозъчни клизми, от мигрантите сте само назад.
  Колко от 2та млн. работят колко са на социалки със 8члн. семейства ???

 72. Един германец може да свърши работа за няколко ман*ала и по качествено. Да ви имам статистиките 1 пръч ..2...
  —цитат от коментар 70 на enter_k


  Ами да се хваща тогава Ханс да работи във фабриката за шишета тогава... или да мете боклука по улиците...

 73. 73 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2119 Весело

  До коментар [#58] от "Мусаши":Япония застарява и е най- задлъжнялата страна на глава от населението. И те ще се отворят един ден. Имам приятелка тайландка от Фейса, която работи в Япония във фабрика за риба. В Япония нещата са объркани, нямат кражби но младежта е девствена. Всеки си има приоритети в живота...
  —цитат от коментар 60 на Vency Mirchev


  Я се поинтересувай на кого е задлъжняла Япония. Ще си много изненадан. На собственото си население е задлъжняла. Просто това дето в ЕССР го взимат като данъци, там го взимат като заем. Хич не ги мисли японците. А твоята позната филипнка вероятно е дотолкова изолирана в Япония, че няма никаква представа какво се случва извън завода за консерви. Тия там хич не обичат да се обясняват на чужденци, ако ще да говорят перфектен японски.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 74. 74 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 873 Весело

  До коментар [#5] от "Тюфлекчия":

  Тя Япония отдавна е фалирала...

 75. 75 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 873 Весело

  До коментар [#73] от "Тюфлекчия":

  Опитах се да го осмисля това с данъците деро ги взимали като заем и не успях, ще го разясниш ли моля. За улеснение може ли да се върнеш към шоследното значимо събитие в Японската история краха през ВСВ инда разгледаш как се развива т икономически и финамсово след това, за да разбера по добре обяснението...

 76. 76 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Ишалла нешето доктор и инженер от токаито маала в Пазарджик ще даде тласък на закъсалата немска икономика.
  Нека милостивия Аллах благослови сичкито руса слива в дойчланд с поне по две, три малки инженерчета мелези.

 77. 77 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3240 Весело

  До коментар [#74] от "mso011053684":

  Но той не го знае....горкия....!

  Bukalemun
 78. 78 Профил на TurtlesAllTheWayDown
  TurtlesAllTheWayDown
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#2] от "samoedin":

  А какво е бъдещето на Германия, когато останат главно пенсионери? Ще ти помогна - виж България.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK