На живо

Коронавирусът по света: Дават два дни отпуска за ваксиниране в Чехия

Коронавирусът по света: Дават два дни отпуска за ваксиниране в Чехия


Дневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Ефективността на ваксините срещу COVID-19 вероятно намалява с времето

Защитата, която ваксините дават срещу коронавирусна инфекция и потенциално тежко заболяване, е много вероятно да отслабне с течение на времето, така че кампаниите за ваксини ще продължат с години. Така смятат експертите от научно-консултативната група за спешни случаи на британското правителство.


"Много е вероятно ваксинално индуцираният имунитет към инфекция с SARS-CoV-2 (вирусът, причиняващ COVID-19) и потенциално тежко заболяване (но вероятно в по-малка степен) да отслабне с времето", се посочва в резюме на документ, обсъждан правителствената научно-консултативна група за спешни случаи (SAGE).


"Следователно е вероятно да има кампании за ваксинация срещу SARS-CoV-2 в продължение на много години, но в момента не знаем каква ще бъде оптималната необходима честота за повторна ваксинация, за да се защитят уязвимите от COVID-19", се казва в документа, цитиран от Ройтерс.


Документът, озаглавен "Колко дълго ваксините ще продължат да предпазват от COVID", е написан от видни вирусолози и епидемиолози от "Имперския колеж Лондон", Университета на Бирмингам и от Английската обществена здравна служба.


Великобритания е одобрила ваксините на "Астра Зенека", "Бионтех"/"Пфайзер" и "Модерна" и активно ваксинира с тях от декември. Данните от изпитвания върху реално ваксинирани хора показват, че трите ваксини имат ефективност от 95% или повече срещу оригиналния вариант на вируса "Алфа", който доминираше в началото на 2021 г.


Според учените може да се очаква ефективността на ваксината да остане висока по отношение на защитата от тежко протичане на COVID-19, но че тя може да намалее като предпазване от заразяване и за по-леките форми на болестта.


От появата на варианта "Делта", израелското министерство на здравеопазването два пъти съобщава за спад в ефикасността на ваксината срещу инфекция и за леко намаляване на защитата й срещу тежко протичане на болестта. Израел ще започне да поставя трета доза от ваксината на "Пфайзер" на хората над 60 г.


Коронавирусът по света: Дават два дни отпуска за ваксиниране в Чехия

© Associated Press

95% от новите случаи в Италия са от "Делта" варианта

Силно заразният вариант на коронавируса "Делта" вече е доминиращ в Италия, съобщи Националният здравен институт в петък, съобщи Ройтерс.


94,8% от случаите към 20 юли са установени към принадлежащи към появилата се първо в Индия мутация.


В предишното такова проучване, основано на данни от 22 юни, вариантът "Делта" представляваше само 22.7% от случаите. За разлика от това, оригиналният, "Алфа" вариант от китайския град Ухан сега представлява еда 3.2% от случаите.Преди месец той е съставлявал 57.8% от регистрираните инфекции.


"Бързото разпространение на сега преобладаващия вариант "Делта" е очаквано и е в съответствие с европейските данни. Сега от съществено значение е да продължим системното проследяване на случаите и да завършим цикъла на ваксинация възможно най -бързо", заяви президентът на здравния институт Силвио Брусафер.


Коронавирусът по света: Дават два дни отпуска за ваксиниране в Чехия

Епидемичната вълна във Великобритания отслабва

Индексът, отчитащ скоростта на разпространението на епидемичната вълна от COVID-19 във Великобритания, леко е спаднал, съобщава Ройтерс.


По оценка на правителството, огласена в петък сега един вирусоносител заразава между 1.1 и 1.4, като дневният брой на регистрираните инфекции също намалява леко.


Репродуктивното число миналата седмица беше 1.2-1.4. Дневният темп на растеж на инфекциите се оценява между 2% и 5%, в сравнение с 4% и 6% от миналата седмица.


Великобритания има едно от най-високите нива на защита от коронавирусната инфекция с ваксини, като две трети от населението са имунизирани. Вариантът "Делта" е доминиращ там от юни, като разпространението му бързо започна да се разпространява още в пика на инфекцията в Индия през пролетта, откъдето се прехвърли в Европа.

Япония затяга ограниченията заради влошаваща се епидемична обстановка

Японското правителство удължи извънредното положение в Токио и на остров Окинава и да включи в него още 4 префектури, тъй като санитарната криза в страната се изостря, предаде Франс прес.


Премиерът Йошихиде Суга съобщи, че извънредното положение в Токио и Окинава ще бъде удължено до 31 август, като в него ще бъде включена и Осака и в три префектури, граничещи с Токио.


В четвъртък за първи път от началото на пандемията активните случаи достигнаха 10 хил., като те са предимно от варианта "Делта".


Здравният министър Нирихиса Тамура предупреди, че Япония е навлязла в нова "изключителна плашеща" фаза на пандемията, тъй като случаите се увеличават, без да има повишено движение на хора.


В същото време мнозина японци са изморени от забраните да не се излиза от вкъщи, някои барове отказват да спазват ограниченията при сервиране, а ваксинационната кампания изостава, отбелязва Ройтерс. По-малко от 30% от японците са напълно ваксинирани.


Вчера Токио обяви рекордните 3865 случая на дневна база при 3177 предния ден. Увеличението вече оказва натиск върху болниците.


Премиерът Суга и организаторите на Олимпиадата отричат да има връзка между увеличения брой случаи и международното спортно събитие. В петък се съобщава за 27 случая, свързани с Олимпийските игри, включително у трима спортисти, с което общият брой на свързаните със състезанията заразявания достигна 220, уточнява БТА.

Байдън предлага да се дават по $100 за ваксиниране

Президентът на САЩ Джо Байдън предложи да се отпускат по $100 за всеки ваксиниран, за да се стимулира кампанията в страната. За това съобщи министерството на финансите, което уточни, че това трябва да е работа на щатските, районните и местните власти, а ведомството само може да им помага технически как да използват за това федералния Спасителен план от 350 млрд. долара. Чекът за сто долара може да е допълнение към други бонуси като материална помощ, лотарии за награди и др.


Освен това Байдън призова за нови правила, съгласно които федералните служители ще трябва да докажат, че са ваксинирани, за да бъдат допускани на работа. Другият вариант е често (веднъж или два пъти седмично) да се подлагат на тестове. Нужни са и нови регулации за носенето на маски и за пътуванията, казват от Белия дом.


Това, че президентът заговори за документи, доказващи ваксиниране, се коментира като втвърдяване на тона от Байдън, който доскоро се обявяваше против т.нар. паспорти за ваксиниране. "В момента твърде много хора умират или гледат как умира някой техен любим човек. Със свободата върви и отговорността. Така че правете отговорни преценки, ваксинирайте се заради вас самите, близките и страната ви", заяви Байдън.


По последни данни около 164 милиона американци (от 330 млн. души население) са получили поне една доза. Данните от ЕС показват, че 27-те държави вече са изпреварили САЩ като темпо на ваксиниране.


Коронавирусът по света: Дават два дни отпуска за ваксиниране в Чехия

Ваксинираните чехи получават два дни отпуска

Правителството на Чехия реши в петък да се дават два допълнителни дни отпуска на онези, които са се ваксинирали срещу коронавируса, съобщиха Ройтерс и БТА.


Целта на мярката е да се насърчи ваксинационната кампания. По данни на европейската здравна агенция 52.7% от чешките граждани са напълно ваксинирани, а 62.1% са с поне една доза. Това са 4.74 млн. души от 10-милионното население.


"Целта е да ваксинираме максимално много хора, за да се предпазим от инфекцията, идваща отвън", каза чешкият премиер Андрей Бабиш. "Това е основната задача: ваксиниране, ваксиниране, ваксиниране", добави той.


Както и в останалите държави от централна и източна Европа, нивата на ваксинация в Чехия са по-ниски от средните за ЕС, където ваксинираните с две дози вече са 56%, а с една са две трети от пълнолетните европейци. България остава последна в Европа с под 17% напълно ваксинирани и под 20% с първа доза.


Коронавирусът по света: Дават два дни отпуска за ваксиниране в Чехия

Комбинирането на ваксините "Спутник V" и "Астра Зенека" е безопасно

Комбинирането на руската ваксина "Спутник V" и на британската "Астра Зенека" е безопасно, съобщи Руският фонд за преки инвестиции, който се занимава с продажбите на руския препарат по света.


Малко проучване върху 50 души в Азербайджан, направено през февруари, показва, че комбинирането на двете векторни ваксини срещу COVID-19 не води до сериозни странични ефекти,съобщава Ройтерс като се позовава на изявление на фонда. Няма информация дали се наблюдава и засилване на защитата от инфекцията, каквито данни бяха публикувани за комбинирането на иРНК и векторни ваксини, разрешени за употреба в ЕС и САЩ.


Коронавирусът по света: Дават два дни отпуска за ваксиниране в Чехия

Армията влиза в Сидни да контролира COVID-19 мерките

Стотици австралийски войници бяха. изпратени в Сидни, за да помогнат за налагането на карантината, въведена от властите за ограничаване на разпространението на инфекцията от коронавирус, съобщава Би Би Си.


Новата вълна от "Делта" варианта, започнала през юни, доведе до близо 3000 инфекции. Девет души починаха. Въпреки петседмичния локдаун, инфекциите в най-големия град в Австралия продължават да се разпространяват. 170 нови случая са регистрирани в петък.


Карантината, която ще продължи поне до 28 август, забранява на хората да напускат домовете си, освен за пазаруване, посещение при лекар и други причини. Според властите епидемията се разпространява главно сред хората от критичноважни професии, които продължават да ходят на работа и в по-бедните западни и югозападни покрайнини на града.


Войниците ще преминат обучение през уикенда, преди да започнат да патрулират от понеделник, за да помагат на полицията за спазване на ограниченията.


Австралия има един от най-ниските проценти на ваксинация срещу COVID-19 сред развитите държави - едва 17% от пълнолетното население, посочва Би Би Си.


Коронавирусът по света: Дават два дни отпуска за ваксиниране в Чехия

215 заразени в Австрия след фестивал в Хърватия

Австрийските власти отчетоха 215 случая на коронавирус сред хора, посетили фестивал в Хърватия, предаде ДПА.


Събитието, наречено "Австрия отива в Зърце", се състоя миналата седмица на остров Паг и привлече близо 8000 души, като плажното парти е продължила няколко дни.


Австрийските здравни власти призоваха всички присъствали на събитието да си направят тест за COVID-19, за да се установи дали има и други случаи.


Високият брой на новите случаи е отчетен въпреки че COVID-19 сертификатите на участниците са били проверявани по два пъти на влизане. Организаторите твърдят, че са спазили всички мерки, но един от участниците във фестивала съобщи пред австрийския вестник "Стандард", че контролът на моменти е бил слаб.


Около 60% от присъствалите са били поне частично ваксинирани според проучване на организаторите.


Здравният министър Волфганг Мюкщайн заяви, че около една трета от новите инфекции в Австрия се дължат на пътувания в чужбина. Седемдневната заболеваемост в Австрия нарасна на 32 случая на 100 хил. население.

TikTok кампанията за ваксиниране в Ирландия с 1 млн. гледания

Социалните мрежи сътрудничат с властите в борбата с дезинформацията за коронавируса и ваксинирането, констатира Европейската комисия в юнския си доклад по Кодекса за поведение във връзка с дезинформацията, разпространен в четвъртък.
Кампанията на TikToк за ваксиниране заедно с ирландското правителство достигна над един милион гледания и над 20 000 харесвания в държавата с 4.9 млн. население. "Гугъл" показва в Полша, Италия, Ирландия, Франция и Швейцария местата за ваксинация в търсачката си Google Search и в услугата си Google Maps.

В "Туитър" потребителите вече могат да обучават автоматизирани системи, които да засичат по-добре нарушения на политиката на платформата за дезинформация относно COVID-19. "Майкрософт" е разширила партньорството си с Newsguard, разширение на Edge, което предупреждава за уебсайтове разпространяващи дезинформация.
Фейсбук си сътруднич с международни здравни органи за повишаване на обществената осведоменост относно ефикасността и безопасността на ваксините, както и с изследователи от Мичиганския държавен университет за откриване и разпознаване на "deepfakes", се казва в документа на Брюксел.
Програмата на Комисията за наблюдение на дезинформацията за COVID-19 беше удължена до края на 2021 г. и сега доклади ще се публикуват на всеки два месеца, като следващите доклади ще бъдат публикувани през септември.

4 млрд. дози ваксини срещу COVID-19 са поставени за седем месеца

Над 4 милиарда дози от ваксините срещу коронавируса са поставени по света от лицензирането на първата ваксина срещу COVID-19 през декември, предаде Франс прес, като се позова на данни на официални източници.


Достигането на последния милиард поставени дози беше постигнато за 30 дни, докато за третия бяха достатъчни 26 дни, пресмята БТА. За първите два милиарда бяха нужни съответно около 140 и 40 дни.


Първенци по поставени дози ваксини са Китай (с 1.6 млрд. поставени дози), Индия (451 млн. дози) и САЩ (343 млн.).


Най-висок е обхватът на ваксинираните в Обединените арабски емирства (168 дози на 100 жители), Уругвай (137 дози на 100 жители) и Бахрейн (134 дози на 100 жители).


Само три държави още не са започнали ваксинационната си кампания: Бурунди, Еритрея и Северна Корея.

Португалия отменя ограничения след скок на ваксинациите

Португалия отменя от неделя вечерния час и ограниченията върху работното време на ресторантите и заведенията, след като половината население беше ваксинирано и темповете на кампанията са стабилно високи.


На предприятията все още се препоръчва да работят дистанционно, но това вече не е задължително.


"Ваксинацията допринесе много, но не можем да пренебрегнем факта, че вирусът продължава да се разпространява. Пандемията не е изчезнала", подчерта премиерът Антонио Коща.


Нова вълна от COVID-19 засегна Португалия през юли като нивата на разпространение достигнаха нивата от зимата. Броят на смъртните случаи и хоспитализациите обаче остава далеч по-нисък, отколкото през февруари. Нови случаи се регистрират предимно сред млади неваксинирани хора, които е по-малко вероятно да се разболеят тежко, съобщава БТА.


Планът на правителството за излизане от ограниченията предвижда сваляне на задължителните маски на открито през септември, когато броят на ваксинираните се очаква да достигне 70%.


За достъп до заведения, хотели, спортни и културни събития се изисква задъллжително представяне на европейски COVID-19 сертификат.

Икономиката на САЩ се върна до нивата преди пандемята

САЩ отчетоха по-слаб от очаквания растеж за второто тримесечие на годината, но икономиката им за първи път е надхвърлила нивото си отпреди пандемията. Това сочи публикуваната първа оценка на министерството на търговията, цитирана от Франс прес.


Общият размер на брутния вътрешен продукт (БВП) е надвишил стойността от четвъртото тримесечие на 2019 гoдина - последното, което не беше засегнато от кризата, предизвикана от COVID-19, пише БТА.


Растежът е от 6.5% на годишна основа. Резултатът обаче е под прогнозата за 8.5%.


Отварянето на икономиката, благодарение на ваксинацията и милиардите долари, раздадени на домакинствата, е стимулирало потреблението на американците. Потребителските разходи, които формират над 2/3 от БВП, са нараснали с 11.8% през второто тримесечие, подсилени от търсенето на услуги. Макар харченето за стоки да е останало силно, темпът вероятно се е забавил спрямо на началния период на пандемията, когато американците си стояха вкъщи, отбелязва Ройтерс.

Германия уеднаквява проверките на COVID-19 сертификатите

От събота влизащите в Германия ще трябва да доказват, че са ваксинирани, преболедували или имат отрицателен тест срещу COVID-19, съобщи Ройтерс.


Досега COVID-19 документи се изискваха само при пристигане от зона с висока заболеваемост и зоните с широко разпространение на вариантите на коронавируса, но заради нарастването на случаите в Германия, сертификатите на всички ще се проверяват на границите.


Ще се уеднаквят и проверките на документите за здравния статус спрямо инфекцията по летищата и сухопътните граници и затова премиерите на германските провинции поискаха от федералните власти по-последователен подход, за да се избегнат опашките по границите.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Нов рекорд починали за един ден от началото на пандемията в Русия - 799 души.
  16% ваксинирани и Спътник работи като всичко руско.

  https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-russia-cases/russias-daily-covid-19-deaths-reach-record-high-for-third-time-idUSKBN2EZ0YQ

 2. 2 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Починали от ковид в Англия и Русия за последните 17 дни:

  Англия: 55% ваксинирано население - 1048

  Русия: 16% ваксинирано население - 13265

  В Русия умират 13 пъти повече хора.

  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 3. 3 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3862 Весело

  Само три държави не ваксинират срещу COVID-19
  Йовка Димитрова

  Предлагам и ние да се присъединим към тях, че да покажем колко сме оригинални!

 4. 4 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4009 Неутрално

  4 млрд ваксини по 10$,смятайте сами.

 5. 5 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1808 Неутрално

  "Майкрософт" е разширила партньорството си срещу потребителите на антивакс софтуеър
  Някаква антивирусна противоваксърска
  Win19

 6. 6 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4398 Любопитно

  "Само три държави още не са започнали ваксинационната си кампания: Бурунди, Еритрея и Северна Корея."

  От тези трите бас държа, че последна с ваксинирането ще почне КНДР. Там нещата през последната година са наистина зле, ето една статия по темата:

  https://www.dw.com/bg/голяма-криза-какво-точно-се-случва-в-северна-корея/a-58133645

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 7. 7 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2695 Весело

  До коментар [#6] от "Иво":

  Там ваксинират с единичен изстрел от упор.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 8. 8 Профил на Kiril Mitov
  Kiril Mitov
  Рейтинг: 349 Неутрално

  Само три държави не ваксинират срещу COVID-19. Предлагам и ние да се присъединим към тях, че да покажем колко сме оригинални
  —цитат от коментар 3 на Patsis

  Бурунди, Еритрея и Северна Корея. Майтапиш се, ама акъла ни е колкото техния.

 9. 9 Профил на Kiril Mitov
  Kiril Mitov
  Рейтинг: 349 Неутрално

  4 млрд ваксини по 10$, смятайте сами
  —цитат от коментар 4 на Vlado Nikolov

  Що за комплексарски коментар?
  Измисли ти ваксина и спечели бе! Смятай сам!


 10. 10 Профил на Kiril Mitov
  Kiril Mitov
  Рейтинг: 349 Неутрално

  "Майкрософт" е разширила партньорството си срещу потребителите на антивакс софтуеър Някаква антивирусна противоваксърска Win19
  —цитат от коментар 5 на enter_k

  Източник?

 11. 11 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#2] от "Живко Харизанов":

  Заразени и починали от ковид в Британия и Ю. Корея за последните 7 дни:

  Британия - 68 000 000 население, 56% напълно ваксинирани. Заразени - 202 760, починали - 799

  Ю. Корея - 51 000 000 население, 13% напълно ваксинирани. Заразени - 10 996, починали - 22.

  Заразените в Британия са 18 пъти повече, а починалите са 23 пъти повече от тези в Ю. Корея.

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 12. 12 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1513 Весело

  Колкото по ги е страх от смъртта хората, толкова по близо са до тиранията в каквато и форма да дойде тя :))

 13. 13 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4616 Весело

  До коментар [#11] от "bulgarin.":

  Пак лъжеш и то много 😂😂😂😂

  People vaccinated
  Up to and including 28 July 2021

  All vaccination data

  Total — 1st dose
  46,733,115

  Total — 2nd dose
  37,782,252

  Percentage of adult population
  1st dose 88.4%
  2nd dose 71.4%

  Chart displaying the percentage of adult population vaccinated in United Kingdom

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 14. 14 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3204 Весело

  Страха става все по голям бизнес ...

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на anti-vaxxer
  anti-vaxxer
  Рейтинг: 1673 Весело

  Това е добре че има дьржави, които не ваксинират, така може да се отчете динамиката при смьртност между дьржави с ваксинирани до 70-90% и населението на дьржави без ваксини
  Между другито Северна Кореа е авсолютен васал на Китай и щом китайците не са им пробутали тяхната ваксина....

  https://bit.ly/2MWZbWQ
 17. 17 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  До коментар [#12] от "Ramon Asvalda":

  Незнам дали е от страх. Хората просто са стадо (социални животни за да е по-приемливо) и мнозинството е склонно да вярва във всякакви глупости и да мачка различните (да гори вещици и еретици, евреи ...)

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  "Армията влиза в Сидни да контролира COVID-19 мерките"

  Тази "демокрация" нещо издиша...

 20. 20 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Нов рекорд починали за един ден от началото на пандемията в Русия - 799 души.16% ваксинирани и Спътник работи като всичко руско.https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-russia-cases/russias-daily-covid-19-deaths-reach-record-high-for-third-time-idUSKBN2EZ0YQ
  —цитат от коментар 1 на Живко Харизанов


  Русия
  16 юли - починали за един ден - 799.
  Какво значи нов рекорд?

 21. 21 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#13] от "padrino":

  Идиот. Я си сметни процентите и числата, които даваш спрямо над 68 000 000 население на Британия и пак се върни да пишеш. Май само ти не знаеш, че процентите, които обявяват британците са за пълнолетното население.
  Колко процента са 37,7 милиона от 68,3 милиона?
  В първи клас ходил ли си? Ако не, не е късно...

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 22. 22 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6211 Неутрално

  Ето и Германия въведе ограниченията отново.

 23. 23 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  До коментар [#18] от "kxs12649456":

  по-скоро нация от каторжници. Да оцелееш е Австралия не е лесно. Това не е гостоприемната Европа

 24. 24 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Армията влиза в Сидни да контролира COVID-19 мерките

  Стотици австралийски войници бяха изпратени в Сидни, за да помогнат за налагането на карантината, въведена от властите за ограничаване на разпространението на инфекцията от коронавирус, съобщава Би Би Си.

  Това е тоталитаризъм от най-чист вид. Тотално и безсмислено ограничение на основни човешки права за да защити хората от нещо си ...

 25. 25 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 777 Весело  "Армията влиза в Сидни да контролира COVID-19 мерките"Тази "демокрация" нещо издиша...
  —цитат от коментар 19 на ju.li


  Преди година-две това би бил сценарий за треторазреден зомби- апокалипсис филм.

 26. 26 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#17] от "uq":

  ....и неваксинирани,както е тръгнало

 27. 27 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  Австралийците и японците са най-психясалите на тема ковид истерията...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 28. 28 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 484 Неутрално

  Починали от ковид в Англия и Русия за последните 17 дни:Англия: 55% ваксинирано население - 1048Русия: 16% ваксинирано население - 13265В Русия умират 13 пъти повече хора.https://ourworldindata.org/covid-vaccinations https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  —цитат от коментар 2 на Живко Харизанов


  Какво стана със сравненията Израел - България, защо смени държавите?

 29. 29 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 958 Весело

  До коментар [#28] от "Vlater":

  >Какво стана със сравненията Израел - България, защо смени държавите?

  Чака да мине 3-та игла в Израел (поне 25%), щото сега не му харесват цифрите. 😉

 30. 30 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2646 Весело

  "Най-висок е обхватът на ваксинираните в Обединените арабски емирства (168 дози на 100 жители), Уругвай (137 дози на 100 жители) и Бахрейн (134 дози на 100 жители)."

  Фалшива новина!
  Гибралтар
  4,922 заразени
  94 смъртни случаи
  4,471 оздравели
  307,996 тестове
  232.80 % ваксинация
  33,680 души население

  Малта
  34,090 заразени
  423 смъртни случаи
  31,211 оздравели
  1,083,490 тестове
  169.52 % ваксинирани
  442,807 души население
  https://ncovtrack.com/bg/

  Хубаво е, в бъдеще, да се дава информация за държави, където ваксинацията е надскочила 300% ... за да знаят антиваксърите какво ги чака ... от "колективния имунитет"

 31. 31 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  На снимката: Queen Victoria Building (QVB) в Сидни

  Norman Granz е гласувал за Румен Радев на балотажа през 2016 г.
 32. 32 Профил на kxs12649456
  kxs12649456
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#23] от "uq":

  Какви каторжници, ти в кой век живееш?

 33. 33 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 777 Весело


  —цитат от коментар 2 на Живко Харизанов

  Какво стана със сравненията Израел - България, защо смени държавите?
  —цитат от коментар 28 на Vlater


  Казаха му, че в сега не е момента за такива сравнения ;-)

 34. 34 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3368 Неутрално

  "Комбинирането на ваксините "Спутник V" и "Астра Зенека" е безопасно" и безполезно.
  " Няма информация дали се наблюдава и засилване на защитата от инфекцията....."

 35. 35 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Колкото по ги е страх от смъртта хората, толкова по близо са до тиранията в каквато и форма да дойде тя :))
  —цитат от коментар 12 на Ramon Asvalda


  Братята роми са борци против тиранията по цялото земно кълбо.
  Те са отхвърлили и игото на сапуна.
  Корпорациите, които правят сапун за какво мислят го произвеждат?
  За пари, всичко е пари!!!

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 36. 36 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  До коментар [#11] от "bulgarin.":

  ...................... Европа+ С.Америка ......... Азия
  население....... 1 342 180 336 ........ 4 645 905 836
  умрели..................2 069 817 ...................888 443
  % ...........................0.154...........................0.0191
  Извод: 8 пъти по-голяма смъртност сред бялото население

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 37. 37 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  До коментар [#36] от "petrow1973":

  Не сред бялото а сред застарялото население братчед. Да не говорим че в Азия има доста места на които ме се знае кога някой е умрял, камо ли от какво

 38. 38 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#23] от "uq":Какви каторжници, ти в кой век живееш?
  —цитат от коментар 32 на kxs12649456


  Ами в този в който им извадиха армията да контролира че добитъка може да ходи на:

  - работа
  -да си купи манджа
  - до доктор /за да не умре че има работа да се върши/

  Та в този век в който им напомниха че Австралия е била заселвана с каторжници от Англия.

 39. 39 Профил на Бачо Филип
  Бачо Филип
  Рейтинг: 234 Неутрално

  До коментар [#2] от "Живко Харизанов":
  Колко от починалите са ваксинирани? Голямата част са неваксинирани.
  Колко умираха в тези държави при преден пик, когато не бяха на това ниво на ваксинация? 10 ПЪТИ повече и нагоре.
  Какви бяха ограниченията при предния пик и сега?
  В Англия преди беше пълно затваряне, сега свобода.
  Тези малки подробности важни ли са?
  Ваксината повишава многократно шансовете ти да не го изкараш тежко, но не предпазва в 100% от случаите. При възрастните и със странични заболявания и с ваксина има риск да умреш, но до момента случаите са многократно по-малко. Да изчакаме до Септември и тогава във Великобритания ще е напълно ясно какъв е ефекта от ваксинацията.

 40. 40 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2560 Весело

  До коментар [#32] от "kxs12649456":

  От това е формирана НАЦИЯТА! Ти нали за нация говореше? Ма..що ли се опитвам, нация от джендъри са.

 41. 41 Профил на moominmamma
  moominmamma
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#11] от "bulgarin.":

  За цялата пандемия Южна Корея имат около 200 000 заразени и 2 000 починали. Какво я сравнявате с UK. Корея, като високотехнологична страна, избраха тактика за тестване и строго проследяване на веригата на инфекции и така овладяваха нещата година и половина. Не са затваряли бизнеси, но и сега носенето на маска на открито е задължително. Забавиха се с ваксинацията, но хората са много ядосани в момента. Чака се с дни на опашка за ваксина, защото има недостиг. Правителството е договорило Модерна, като до септември предвиждат да имунизират 70% от населението. Сега са на 30% с една доза и 14% напълно ваксинирани.

 42. 42 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Стотици австралийски войници бяха. изпратени в Сидни, за да помогнат за налагането на карантината, въведена от властите за ограничаване на разпространението на инфекцията от коронавирус, съобщава Би Би Си.

  Това беше момчета и момичета, време е да спрем с дебатите. От тук е ясно че тия филмчета който до преди години ни ги пускаха по Нетфликс ще са новата реалност. Можем да поздравим всички активни фарма тролове макар че и те няма да бъдат подминати от "светлото бъдеще" на планиране - кой ще ходи, къде ще ходи, кой ще живее и кой не.

  Това е един ужасно ужасно тъжен ден за обикновеннния човек.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на kxs12649456
  kxs12649456
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#38] от "asen_g":

  Нищо не ти се разбира.

 45. 45 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#11] от "bulgarin.":За цялата пандемия Южна Корея имат около 200 000 заразени и 2 000 починали. Какво я сравнявате с UK. Корея, като високотехнологична страна, избраха тактика за тестване и строго проследяване на веригата на инфекции и така овладяваха нещата година и половина. Не са затваряли бизнеси, но и сега носенето на маска на открито е задължително. Забавиха се с ваксинацията, но хората са много ядосани в момента. Чака се с дни на опашка за ваксина, защото има недостиг. Правителството е договорило Модерна, като до септември предвиждат да имунизират 70% от населението. Сега са на 30% с една доза и 14% напълно ваксинирани.
  —цитат от коментар 41 на agb08541284


  Какво лъжеш бе - Корея на 1 000 000 население имат направени 120 000 теста, в УК на 1 000 000 население имат 3 500 000 теста. Отличниците от Дания и Австрия с под над 8 000 000 теста на 1 000 000 население.

  И кой хора са много ядосани? Тия който не искат да се ваксинират ли? Ти от мястото на събититето ли предаваш?

  https://www.worldometers.info/coronavirus/

 46. 46 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  Какво стана със сравненията Израел - България, защо смени държавите?
  —цитат от коментар 28 на Vlater


  То по принцип е методически недопустимо, щото в България по последното преброяване има само 1200 юдея

  Правилно е да се сравняват братя семити, последни 7 дни:
  Израел 58% Ваксинирани
  - поболели се от Ковидя : 11.086 = 1 на 816
  - погинали от Ковидя : 9 = 1 на млн
  Египет 1,6% Ваксинирани
  - поболели се от Ковидя : 223 = 1 на 450.000
  - погинали от Ковидя : 37 = 0,37 на млн

 47. 47 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 777 Весело

  Правилно е да се сравняват братя семити, последни 7 дни...
  —цитат от коментар 46 на dosetliv


  Това може и да е методически допустимо, но е политически некоректно :-))

 48. 48 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Давали два дни. Чувалът от кого се предоставя? За един приятел питам.

  master
 49. 49 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  Ами нормално отдавна трябваше. Много хора вдигат температура след ваксината и не могат да работят.

 50. 50 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2977 Неутрално

  До коментар [#49] от "uq":

  > Много хора вдигат температура след ваксината
  > и не могат да работят.

  А няма ли вече съществуваща концепция за 'болнични' ?

  કટાક્ષ
 51. 51 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2977 Неутрално

  До коментар [#43] от "kxs12649456":

  > И каква връзка има от какво са формирани с това какви са днес?

  Че ситуацията е аналогична ?

  Каторжниците разпределени по килиите, а армията обикаля и охранява.

  કટાક્ષ
 52. 52 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  "Байдън предлага да се дават по $100 за ваксиниране"

  Ще се сети :) Особено за някои групи това е най-доброто решение. Каквито и разяснителни кампании с медиатори и т.н. сигурно ще струват по-скъпо и ще имат по-малък ефект.

  You don't know what you don't know.
 53. 53 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1578 Разстроено

  Нещо филмите стават реалност. Това влизане на армията е месо казано пълна лудост. Май Зараза се казваше филмът. Не съм очаквал светът да полудее толкова бързо и една болест да бута 300 години борба за демокрация. Страха е най-големия враг на свободата, не диктаторите, а паниеския страх.

 54. 54 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#36] от "petrow1973":

  Изводът е грешен. В Азия не се брои така, както в Европа и Северна Америка. Ако погледнем излишната обща смъртност, която е по-точен показател от официалната статистика за ковид смъртността, нещата са различни. Само в Индия излишната смъртност е около 4 000 000 или 10 пъти над официалните ковид смъртни случаи. В повечето европейски държави ( с няколко изключения) излишната смъртност се припокрива или е близка до преброените смъртни случаи от ковид.
  А що се отнася до Ю. Корея там излишна смъртност няма!

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 55. 55 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1513 Весело

  До коментар [#52] от "meteowrite":

  Дам, тея групи хора ще имат рядката възможност да се чувстват като евтина проститутка с всички привилегии, включително и рискуването на здравето :))

  Ако пък не искат 100$ и си ценят здравето и правото да избират какво искат и не искат в телата си насила :))) Всичко в името на висшото добро

 56. 56 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Ако тука дават по сто кинта на калпак, ще постигнем 95 % ваксинирани за нула време и ще се докажем за пореден път като най-продажния народ в света.

 57. 57 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 6211 Неутрално

  малко са, не стигат дори за почивка на море в Гърция.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1513 Весело

  Нищо гнило ли не виждате в това да подкупват да си сложите ваксината ?

 60. 60 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2172 Неутрално

  ... Ваксинираните чехи получават два дни отпуска...
  —цитат от коментар 0 на Дописката

  За сега това се отнася само за държавните служители.
  "Státní zaměstnanci, kteří se letos nechali očkovat proti covidu, budou mít nárok na dva dny indispozičního volna navíc. "
  Източник:
  https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ockovani-statni-zamestnanci-budou-mit-dva-dny-volna-navic-40367622

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 61. 61 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2172 Весело

  Нищо гнило ли не виждате в това да подкупват да си сложите ваксината ?
  —цитат от коментар 59 на Ramon Asvalda


  Същото е като да те подкупват с промоция 2+1

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 62. 62 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2172 Весело

  Нищо гнило ли не виждате в това да подкупват да си сложите ваксината ?
  —цитат от коментар 59 на Ramon Asvalda


  Апропо, по време на Османската империя в търновско се провежда ваксинация против шарка. Родителите на децата, какато мюсюлмани така и християни не са много навити и се дърпат. Султана излиза от ситуацията, като дава по една сребърна пара за всяко ваксинирано дете на родителите. От тук нататъка нещата протичат безпроблемно а по-многодетните даже и са на делавера. 😄
  Така, че Байдън не е открил топлата вода.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 63. 63 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  Армията влиза в Сидни да контролира COVID-19 мерките..за 3000 "заразени" от юни досега? О, скъпи ми Оруел, бил си направо Оракул.

 64. 64 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 958 Весело

  До коментар [#53] от "stoiank":

  >Май Зараза се казваше филмът

  Така се казваше с Дъстин Хофман. Само че, там армията се готвеше да изпепели града с напалм. Ако австралийсците не спазват Мерките на техните НОЩ-ници, това ще е следващата стъпка - Напалм и няма вирус. И без това вчера премиерът им заяви, че и 150% да са вакснати, локдауни ще има до откат.

 65. 65 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1513 Весело

  До коментар [#62] от "DDR":

  А другите, които са отказали ? Едва ли 100% всички са били съгласни независимо от предложеното :))) Да не стане същата ситуация тук, щот натам отиват работите :)))

  ТЪй като остане едно малцинство от 5 - 10 % после лесно се чисти... От земята :)))

 66. 66 Профил на Ю Бря
  Ю Бря
  Рейтинг: 444 Весело

  Байдън предлага да се дават по $100 за ваксиниране

  В Ню Йорк вече е практика. Ако в България даваха по 100 лева, досега сичкото сиганин да беше ваксинирано ... хехехе

 67. 67 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1513 Весело

  До коментар [#63] от "Хелиана":

  После тъй ще ваксинират в името на висшето добро :)))
  Визуално: https://www.youtube.com/watch?v=5u8vd_YNbTw

 68. 68 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2977 Неутрално

  До коментар [#54] от "bulgarin.":

  > Само в Индия излишната смъртност е около 4 000 000

  Къде можем да видим официалната статистика за 'излишната смъртност в Индия' ?

  કટાક્ષ
 69. 69 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2977 Неутрално

  До коментар [#58] от "kxs12649456":

  > каква е пряката, логическа и причинно-следствена връзка, пак очевидно

  Връзка между кое и кое ?

  Преди 200 години армията е ограничавала каторжниците да не могат да правят каквото си искат, сега ситуацията е аналогична.

  કટાક્ષ
 70. 70 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2977 Неутрално

  До коментар [#62] от "DDR":

  Сега може да се мине по-евтино - пет кила кренвирши леки и половин кило фурми.

  કટાક્ષ
 71. 71 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3739 Весело

  Апропо, по време на Османската империя в търновско се провежда ваксинация против шарка. Родителите на децата, какато мюсюлмани така и християни не са много навити и се дърпат. Султана излиза от ситуацията, като дава по една сребърна пара за всяко ваксинирано дете на родителите. От тук нататъка нещата протичат безпроблемно а по-многодетните даже и са на делавера. 😄
  Така, че Байдън не е открил топлата вода.
  —цитат от коментар 62 на DDR


  То и Султанът не я е открил.
  Дания, Скандинавските и североизточна Германия като ги покръстват 500 години преди това им раздават именно като подкуп по една риза.
  Даже има и една история - явна лакардия, но вярвам, че не е далеч от истината - как в Дания ризите от хубаво платно свършили заради наплива, та започнали да раздават каквото е останало по ъглите на склада и разни конопени и тогава един прясно покръстен и дарен "войн" се възмутил: "Що за измама? Предишните четири пъти давахте ленени!"

 72. 72 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  До коментар [#68] от "Ан Он":

  За Индия няма кой знае каква разлика между 4 и 40 милиона, така че може да си пишат каквото искат.

 73. 73 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2695 Весело

  Леко се прекарах, ни отпуска ни пари. Но пък щях да купувам смарт тонколона Amazon Alexa, но се оказа, че не ми е необходима. След като се вързах към рутера управлявам всичко що има WiFi модул в къщи с мисъл.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 74. 74 Профил на anti-vaxxer
  anti-vaxxer
  Рейтинг: 1673 Весело

  До коментар [#66] от "Ю Бря":

  Даже да се ваксинирали по нк пьти.
  В Австрия дават до 30 евро за 500 мл крьв при даряване и заради смуглите европейци от Бг и Румьния вьведоха регистрационни картони, в които не може повече от един пьт на 2 месеца да се дарява крьв, че тия са там всеки ден

  https://bit.ly/2MWZbWQ
 75. 75 Профил на anti-vaxxer
  anti-vaxxer
  Рейтинг: 1673 Любопитно

  До коментар [#60] от "DDR":

  Ами то и в Бг май те освобождават поне един ден. Моята приятелка с мьжа си се вакдинираха с Модерна, защото им важно да пьтуват. Та тя и той се оплакваха от невероятни болки в рьката още пьрвия пьт. Но пьрвия пьт-болката отзвуча на следващия ден. А при второто ваксиниране, мьжьт имаше нк дни видока температура и болките в рьката продьлжиха нк дни.. Моята приятелка сьщо се оплаква в болки в рьката, но температура не вдигна.

  https://bit.ly/2MWZbWQ
 76. 76 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2560 Неутрално

  До коментар [#50] от "Ан Он":

  Ми не. Иди ти при личния за два дена болничен след ваксина да видиш как е. Освен това двата дена болничен са за сметка на работодателя, което пък значи, че работодателят няма далавера хората да се ваксинират и да не ходят на работа. Освен това, от 2та дена болничен съм ЯКО назад, щото се плаща на 80 % от осигурителния праг, което при някои хора е повече от два пъти по-малко от нормалната им заплата. Та...въздържай СЪ..

 77. 77 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#53] от "stoiank":

  те го знаят много добре и затова така упорито го насаждат 24 часа в денонощието 365 дни в годината ,не виждате ли ,че една по-една т.нар конспиративани теории стават факти и въпреки това зомбираното население продължава да им се връзва,протестите са доста слаби ,на практика никакви ,предвид случващото се.

 78. 78 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  До коментар [#67] от "Ramon Asvalda":

  Този сценарий от филм на ужасите да ги заключват тотално вече два месеца за "внушителните" средно 50 парчета на ден "заразени ", а сега да им изпратят и армията наистина е показателен колко загрубява играта. Тези няма са се спрат вече пред нищо, на тях на практика не им трябват извинения, за да наложат тоталитаризъм от всякакъв вид. Дано поне на нас да ни е останал малко акъл в главата след половин век тоталитаризъм.

 79. 79 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 1562 Разстроено

  Уау, да извикаш армейски части , за да налагат карантина в столицата на Австралия?!?

  WTF?!?

  Нещо много , много сбъркано има в подобна ситуация...

 80. 80 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#68] от "Ан Он":

  пълни глупости според индииското правителство

 81. 81 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  До коментар [#77] от "bnc59488372":"въпреки това зомбираното население продължава да им се връзва,протестите са доста слаби ,на практика никакви ,предвид случващото се"
  Класически пример на Стокхолмски синдром.

 82. 82 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#56] от "gmranger":

  много грешиш хората в българия нито са толкова бедни ,нито са толкова глупави
  убеден съм ,че подобна мярка няма да се отрази на т.нар ваксиниране

 83. 83 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#78] от "Хелиана":

  >Дано поне на нас да ни е останал малко акъл в главата след половин век тоталитаризъм.

  На това разчитаме.
  А ковидарите да продължават да си мислят, че това е медицински проблем, а не политически.

 84. 84 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 1562 Разстроено

  До коментар [#43] от "kxs12649456":

  Веъзката е пряка, други умни въпроси имаш ли?

 85. 85 Профил на kxs12649456
  kxs12649456
  Рейтинг: Неутрално

  Връзка между кое и кое ?Преди 200 години армията е ограничавала каторжниците да не могат да правят каквото си искат, сега ситуацията е аналогична.
  —цитат от коментар 69 на Ан Он

  Ако не си разбрал между кое и кое то защо се буташ да отговаряш?
  По какъв начин станалото преди 200 години влияе на случващото се днес, че да се правят такива аналогии, това е въпросът. Но той е риторичен, защото причинно-следствена връзка между едното и другото не съществува.

 86. 86 Профил на kxs12649456
  kxs12649456
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#84] от "mso011053684":

  В смисъл, кое я прави пряка?

 87. 87 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2895 Неутрално

  До коментар [#79] от "mso011053684":

  Тоя ковид лакмус освети нещо ново.
  Оказа се, че перверзната склонност да се тормози населението от комплексари докопали се до политеческа власт не зависи от степента на развитие на демокрацията в различните общества.
  Приликите на реакциите в ситуацията на Путин, Макрон, Меркел, Байдън, тоя австралиец и доста други са поразително.
  Няма значение колко ти е развита демокрацията, по-важно се оказа колко е склонен да изперка текущия лидер и на каква тема в критична ситуация.
  На леля Уши в Брюксел и се отключи оная болест дето кара жените основно да харчат без мярка.
  На други - основно по-дребни на ръст като франсето и Путин Наполеоновия комплекс и пр.

 88. 88 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1513 Весело

  До коментар [#76] от "uq":

  Ако искаш болничен, отиди дари кръв :)) Хем ще спасиш живот, хем ще си починеш, хем психолгическите плюсове пряко и от знанието, че си направил нещо хубаво, дават и шоколади :))

 89. 89 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  До коментар [#83] от "Bond007":"А ковидарите да продължават да си мислят, че това е медицински проблем, а не политически."

  Наистина недоумявам как е възможно толкова хора да не схващат нещо толкова очевидно.
 90. 90 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2695 Весело

  До коментар [#89] от "Хелиана":

  Ние можем да си спомним всичко вместо вас.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 91. 91 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1513 Весело

  До коментар [#88] от "Ramon Asvalda":

  Имам странното предчувствие, че кръвта на неваксинираните ще стане златна ако това, което чета се окаже вярно в масов аспект :)))

  Не го казвам напразно все пак... А и забрвих да кажа, че те тестват безплатно и можеш после да разбереш как ти е състоянието в много аспекти също активира регенеративни механизми в организма:)) :)) Не боли особено, даже въобще, просто е страшно първия път щот не знаеш, едно боцване, малко изтръпване в ръката и странно чувство докато се тегли кръвтта, но като цяло плюсовете за теб са повече..

 92. 92 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1671 Неутрално

  До коментар [#79] от "mso011053684":

  Е, Сидни не е точно столицата на Австралия, ама поне е най-големият град.

  Panta rhei....
 93. 93 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Хайде да помислим!
  При сезонните грипове се ваксинирахне с нова ваксина всяка година защото вирусът мутирал .
  При Ковид вирусът също мутира , но използваме една и съща ваксина.
  Значи ако аз съм го проболедувал напрактика съм ваксинирам , а за доказателство имам и антитела , но твърдят , че след 6 месеца трябва да се ваксинирам пак.
  Какво излиза че аз ако се срещам с вируса редовно след боледуване све едно се ваксинирам непрекъснато...

 94. 94 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 890 Неутрално

  В моят град в САЩ са 83% над 18г ваксинирани в болницата има 12 от които инто един не е ваксиниран, вярно повечето са ваксинирани през Април и Май което е по-късно от тези в Израел, но ваксините очевидно работят.

 95. 95 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  "Байдън предлага да се дават по $100 за ваксиниране"

  Това е доброто ченге. мизата ще скочи до 1000$, нали си ги печатат. След това ще стане лошото ченге - няма да може да се пазарува без ваксинация. Докато не обхванат 99% от населението няма да мирясат. Нали им трябваше 70% за стаден, какво стана сега? Не е достатъчно нещо?

 96. 96 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 301 Неутрално

  До коментар [#94] от "accidental":

  Ти си нереален братле :)

  Кой е твоя град да видим дали има 12 човека в болницата? Или само си чешеш езика

 97. 97 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  На леля Уши в Брюксел и се отключи оная болест дето кара жените основно да харчат без мярка.
  —цитат от коментар 87 на k_


  Мне, туй при др Уши не е от болест.
  https://trud.bg/корумпираният-характер-на-интересите-на-ес-към-ваксинацията/

 98. 98 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  До коментар [#93] от "drill":

  На никой не му пука дали си боледувал, такъв въпрос във ваксинационните центрове не се задава. На никой не му пука и за антитела, такова изследване преди чипизация не се прави. За политиците е важно да ти блъснат препарата.

 99. 99 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Хайде да помислим!При сезонните грипове се ваксинирахне с нова ваксина всяка година защото вирусът мутирал .При Ковид вирусът също мутира , но използваме една и съща ваксина.Значи ако аз съм го проболедувал напрактика съм ваксинирам , а за доказателство имам и антитела , но твърдят , че след 6 месеца трябва да се ваксинирам пак.Какво излиза че аз ако се срещам с вируса редовно след боледуване све едно се ваксинирам непрекъснато...
  —цитат от коментар 93 на drill


  Какво да му мислим - вчера в Европа с население 748 000 000 имаме пандемия с общо починали 1085 в това число 799 от тях в Русия. В повече от половината държави в Европа няма нито един починал и в същото време разни "политици" ми рисуват държави с по 10 починали в червена зона и затягали мерки.

  На ония в Австралия им извадиха танкове по улиците а още не могат да докарат и 1000 човека от началото на Чумата преди 18 месеца.

  Инче ПСР се джуркат здраво въпреки че в Кравария изведнъж взеха да обясняват как ПСР на чиято база висим като добитък всъщност не бил различавал добре вирусите. Баси наглоста - едно време си мислех че като се самофинасираха с ония пакети от по 800 милиярда долара че това е връха на наглостта и само 12 години по късно онова мяза на невинна детска игра.

 100. 100 Профил на Vency Mirchev
  Vency Mirchev
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Реалността в САЩ - хората са готови да правят експерименти със здравето си за някакви си 100 $!!!

  Платон ми е приятел, но истината ми е по-голям приятел.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK