На живо

Коронавирусът по света: В Гърция глобяват лекари антиваксъри

Коронавирусът по света: В Гърция глобяват лекари антиваксъри

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Всеки втори европеец е напълно ваксиниран

Половината от населението на ЕС вече е напълно ваксинирано срещу коронавируса, според статистика на агенция Франс прес, съобщава БТА.


Това са 223.8 млн. души, получили по две дози от ваксините срещу вируса, по една доза сред прекаран COVID-19, или по една доза от еднодозова ваксина.


От 27-те страни членки половината (13) вече са преминали прага от 50% със завършен ваксинационен цикъл. Малта остава водеща със 74%, следвана от Белгия (59%) и Испания (58% ). Сериозно пострадалите от пандемията Италия, Франция и Германия са ваксинирали напълно съответно 54, 53 и 52 процента от населението си. В дъното на класацията са България и Румъния, които са ваксинирали напълно съответно 14 и 25 процента.
Близо 60 на сто от европейските граждани (265.9 млн.) са с поне една доза от ваксините.


ЕС вече изпреварва САЩ по показателя на напълно ваксинираните хора. Към 1 август 49.7% от жителите на САЩ бяха напълно ваксинирани спрямо 49.8% от живеещите в ЕС. През изминалата седмица всеки ден в ЕС са поставяни дози от ваксините на 0.6% от населението и на 0.2% от американците.


Коронавирусът по света: В Гърция глобяват лекари антиваксъри

© Associated Press

Сдружения на медиците в Гърция наказват лекари антиваксъри

Разтревожени от ефекта от публикации в социалните мрежи, разколебаващи гърците да се ваксинират, сдружения на медиците, чиито членове заемат такава позиция, започнаха да им налагат дисциплинарни наказания, съобщи в. "Катимерини".


Един от първите случаи е на лекар от Лариса, който на 17 май призовал във "Фейсбук" профила си колегите му да кажат "не" на ваксините срещу коронавируса, защото имали "сериозни странични ефекти" и "влияят на човешкото ДНК". Два месеца по-късно той е глобен с 3 хил. евро за нарушаване на етичния кодекс на медиците.


Според проф. Мария Теодориду анвикасърите не надхвърлят 7-8% от населението, което означава, че има доста неваксинирани, които може да бъдат убедени да се защитят. В петък бяха приключили ваксинационния си цикъл около 64% от пълнолетните гърци.


Коронавирусът по света: В Гърция глобяват лекари антиваксъри

© Associated Press

Русия се похвали, че ЕС признава сертификатите на Сан Марино

ЕС призна сертификатите за ваксиниране на страна, в която повечето хора са получили руската "Спутник V", съобщи фондът РФПИ, който стои зад разпространението на ваксината. Става дума за Сан Марино, където според РФПИ към средата на май първа доза са получили 74% от пълнолетното население и 90% от тях са били с руския продукт.


Малката република поставя също ваксини на Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca и Johnson & Johnson. Сан Марино не е част от ЕС и поради това няма нужда от одобрение за използването на "Спутник V" от Европейската агенция за лекарствата (ЕМА). По актуални данни на "Джонс Хопкинс" заразените са 5147 души, а починалите от пандемията са 90.

САЩ постигнаха целта за 70% ваксинирани

Съединените щати постигнаха целта, поставена от президента Джо Байдън да ваксинират с поне една доза срещу COVID-19 70% от пълнолетното си население. Това e станало в понеделник, близо месец след 4 юли - срокът, даден от президента. Междувременно броят на хоспитализираните вече наближава регистрирания по време на вълната от миналото лято, съобщава БТА.


Данните на Центровете за контрол и превенция на заболяванията, основната държавна здравна служба в САЩ, показват, че 60.6% от пълнолетното и 49.7% от цялото население са напълно ваксинирани, а две трети са поне с една доза.


Закъснението, съчетано с разпространението на "Делта" варианта, предизвика експлозивен ръст на средния брой на новите случаи за денонощие, който надхвърля 70 000. Около 6000 души биват хоспитализирани ежедневно с COVID-19 и над 300 души умират.


"Случаите се концентрират в общности с по-ниски нива на ваксинация", обясни пред журналисти Джеф Зайнц, координаторът на борбата срещу пандемията в Белия дом. Всеки трети случай миналата седмица е установен във Флорида и в Тексас.


Коронавирусът по света: В Гърция глобяват лекари антиваксъри

© Associated Press

Ваксинираните могат да пренасят "Делта" варианта

Ваксинираните срещу COVID-19 могат също да пренасят инфекцията като неваксинираните. Това зависи от количеството на коронавирус в носа и гърлото, показва ново проучване.


Изследователите са проучили тестовете на пациенти от Уисконсин, засегнати от епидемия от варианта "Делта". Те са открили сходни вирусни натоварвания при ваксинирани и неваксинирани пациенти, като често нивата са достатъчно високи, за да позволят отделяне на инфекциозен вирус, съобщава Ройтерс. Резултатите са в противоречие със схващането досега, че ваксинираните са в по-малка степен приносителите на вируса от неваксинираните.


В отделно проучване от Сингапур изследователите установяват, че докато вирусното натоварване на "Делта" е сходно при ваксинирани и неваксинирани пациенти, вирусното натоварване намалява по -бързо във ваксинираната група.

Германия започва поставяне на трета доза ваксина срещу COVID-19

Германия ще започне през септември да предлага поставянето на трета, подсилваща доза ваксина срещу COVID-19 на уязвими лица като пенсионери и хора със слаба имунна система. Здравните министри на 16-те германски провинци се договориха ваксинациите да се правят с иРНК-ваксините на "Пфайзер"/"Бионтех" и "Модерна", независимо каква ваксина е била приложена преди това.


Ваксинацията ще бъде направена достъпна и за всички деца на възраст от 12 до 17 г.


Решенията отразяват опасенията в Германия, че вариантът "Делта", може да наложи връщане на ограниченията и затварянията по време на изборите през септември.


Досега малко над 52% от населението на Германия е напълно ваксинирано и около 62% са получили поне една доза, уточнява Ройтерс. Ваксинирането на децата между 12 и 17 г. е доброволно, както и за останалата част от населението, и ще се извършва само след съгласието на родителите и медицински преглед, който изключва сериозни рискове за здравето, казаха министрите. Около 10% от 4.5 милиона деца в тази възрастова група вече са напълно ваксинирани.


Германия регистрира 1766 нови случая във вторник. Средната седемдневна заболеваемост е малко под 18 на 100 хил. души население в понеделник.


Коронавирусът по света: В Гърция глобяват лекари антиваксъри

© Associated Press

12.3 млн. жители на Ухан ще бъдат тествани за COVID-19

Населението на Ухан, откъдето през 2019 г. твърга пандемията от коронавирус, ще бъде отново тествано след откриването на няколко нови случая, съобщи Франс прес.


Три нови случая на COVID-19 бяха потвърдени в понеделник в града, който отчита взрив на заразени с варианта "Делта", появил се миналия месец в източен Китай. Последните регистрирани инфекции в града датираха от май 2020 г.


Ухан има над 12.3 млн. жители, които сега спешно ще бъдат подложени на разширени PCR-тестове.


Китай обяви край на епидемията през пролетта на 2020 г., но от няколко седмици вирусът отново се разпространява. През юли бяха потвърдени 300 случая в 10 провинци, включително в Пекин, където населението е призовано на да не напуска столицата, освен по спешност.

ЕМА: Ваксините са ефективни срещу "Делта" варианта

"Делта" вариантът на коронавируса вече е доминантен в Европа, но ваксините "остават ефективни" срещу него, казва в интервю за "Политико" директорът на Европейската агенция за лекарствата (ЕМА) Емър Кук. Тя уточнява, че намалението на защитата спрямо тази на оригиналния вирус "не е значително" и препоръчва незабавно ваксиниране на тези, които още не са го направили, като напомня, че са необходими две седмици след втората доза, за изработването на антитела срещу инфекцията.


Засега ЕМА смята, че няма достатъчно данни, които да сочат, че е необходима трета, усилваща доза от ваксините. Европейският център за превенция и контрол на заболяванията следи как се развиват нещата в ЕС - както и места като Израел, където "бустери" вече се поставят. "За някои популации може да започне да се вижда нуждата (от трета доза), което не означава, че това ще е необходимо за цялото население", казва Кук пред "Политико".


60% от европейците вече са напълно ваксинирани, но темпът на ваксинация не е еднакъв в различните държави и варира от 85% в Малта до 17.5% в България.


Емър Кук, директор на ЕМА

© European commission (audiovisual service)

Емър Кук, директор на ЕМА

Задължителна ваксинация за работещите в транспорта в Ню Йорк

Работещите в транспорта ще трябва от следващия месец да се ваксинират срещу COVID-19 или да се тестват всяка седмица, заяви губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, цитиран от "Ройтерс" и БТА.


Новата мярка, продиктувана от разпространението на варианта "Делта" на коронавируса, ще се отнася за службите, отговарящи за мостовете, влаковете и пристанищата в щата Ню Йорк.


Куомо призова баровете, ресторантите и други сектори на частния бизнес да обмислят дали да не допускат само ваксинирани клиенти. Той даде пример с театрално-концертната зала "Рейдио Сити мюзик хол" в Манхатън, за която каза, че е разпродала напълно билетите за редица представления, след като обявила, че ще допуска само ваксинирана публика.


Обмисля се задължителна ваксинация и за работещите в домовете за възрастни и за учителите.


"Ако искаш да учиш децата ми, мисля, че трябва да си ваксиниран", заяви Куомо и добави, че до началото на новата учебна година училищата бързо трябва да подготвят мерки за ваксиниране и изследване на учителите.


През последната седмица в САЩ е отбелязано увеличение от 44% на новите случаи, 41% на хоспитализациите и с 25% на починалите, съобщи директорът на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията Рошел Валенски.

САЩ предупредиха да не се пътува до Гърция, Ирландия и Малта

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC) предупредиха да не се пътува до Гърция заради нарастващия брой на случаи на COVID-19.


В препоръката "Избягвайте пътувания" са преместени и Ирландия, Андора и Малта.


За тези държави нивото на риска е повишено до "Ниво 4: Избягвайте пътуванията", съобщава "Ройтерс". В тази група са преместени още Иран, Вирджинските острови, Либия, Казахстан, Свети Бартелеми, Лесото, Мартиника, остров Ман, Кюрасао, френска Западна Индия и Маршаловите острови.


В началото на април Държавният департамент посочи 34 държави като "Ниво четвърто: Не пътувайте". Сега те са около 90. Рискът в България е оценен като "Първо ниво: Използвайте нормални предпазни мерки".

В Япония пренасочват за домашно лечение

Япония преминава към домашни грижи за повечето хора с COVID-19, за да гарантира, че има достатъчно болнични легла за тежките случаи, съобщава "Ройтерс".


Тъй като процентът на инфекции в Токио и други региони е скочил до рекордни нива, правителството иска да поддържа резерв в болниците за пациенти, които се нуждаят от кислород.


Освен нарастване на случаите здравните власти отчитат, че повече млади хора, отколкото възрастни, се заразяват. Засега правителството не успява да забави разпространението на вируса в Токио въпреки обявяването на извънредно положение.

Китай съобщава за 90 нови случая

Китай съобщи във вторник за 90 нови случая на заразяване с коронавирус през последното денонощие, предаде "Ройтерс", като се позова на китайските здравни власти.
Това е леко понижение спрямо докладваните новозаболели в понеделник - 98.


От новите случаи 61 са местни. Ден по-рано местните случаи на заразяване с коронавирус бяха 55. Регистрирани са и 41 нови асимптоматични случая, за които се води отделна статистика. Ден по-рано асимптоматичните случаи бяха 60.


Не са регистрирани нови починали, а общият брой на заразени в Китай е 93 193.

Румъния започва ваксиниране на деца с "Модерна"

Румъния започна ваксиниране на младежи от 12 до 17 г. с ваксината на "Модерна" срещу коронавируса, след като на 23 юли европейският лекарствен регулатор я одобри за имунизация на деца.


"Модерна" е втората ваксина след "Пфайзер"/"Бионтех", която получи разрешение за тази възрастова група. Ваксинацията с препарата на "Пфайзер" в Румъния за подрастващи започна още през юни, съобщава "Аджерпрес", цитирана от БТА.


Непълнолетните румънци, които се ваксинират с една от двете ваксини, трябва да имат съгласие от родителите (настойниците) си и да бъдат придружавани от поне единия родител (настойник).


На 31 юли Румъния достигна пет милиона ваксинирани с поне една доза ваксина при население 19.4 млн. Покритието на ваксинационна кампания в страната е второто на слабо след България, която остава последна в ЕС.


Коронавирусът по света: В Гърция глобяват лекари антиваксъри

© Associated Press


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (172)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Починали от ковид в Англия и Русия за последните 21 дни:

  Англия: 55% ваксинирано население - 1276

  Русия: 16% ваксинирано население - 16425

  В Русия умират 13 пъти повече хора.

  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 2. 2 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4474 Неутрално
 3. 3 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2655 Любопитно

  Още малко задръжте, да избутам предпоследната седмица на август на Касандра, после ги затваряйте, бийте, все тая.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 4. 4 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3818 Разстроено

  САЩ предупредиха да не се пътува до Гърция

  Скоро и до България!

 5. 5 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1778 Весело

  До коментар [#1] от "Живко Харизанов":

  Има ли се впредвид, че Русия има 3 пъти повече население от Великобритания ? :))

 6. 6 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4474 Неутрално

  До коментар [#1] от "Живко Харизанов":

  В Русия няма никакви мерки, като при нас. Дори предприеха задължителна ваксинация, но съпротивата е голяма.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#1] от "Живко Харизанов": Има ли се впредвид, че Русия има 3 пъти повече население от Великобритания ?
  —цитат от коментар 5 на Ramon Asvalda

  Не, но се има предвид че гъстотата на населението в ЮК е 33 пъти по-голяма.
  Гъстота на населението в Русия - 8 души/км2
  Гъстота на населението в ЮК - 270 души/км2

 10. 10 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Задължителна ваксинация за работещите в транспорта в Ню Йорк!?

  „Тази работа беше доброволна, но всяко животно, което не я вършеше, щеше да получи дажба, намалена на половина.”

  Класикът го беше предвидил...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 11. 11 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#8] от "Ефтимъ Кировъ":

  Това ли е "някакво уебсайтче"?

  https://стопкоронавирус.рф/
  https://datadashboard.health.gov.il/COVID-19/general

  Е, не е като по-сериозния фейсбук, откъдето ти се информираш, ама...

 12. 12 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Задължителна ваксинация за работещите в транспорта в Ню Йорк!
  —цитат от коментар 10 на Nil satis nisi optimum

  Браво! И у нас трябва да е така.

 13. 13 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  Американците не знаят ли, че в Малта са ваксинирани 84%, та предупреждават да се избягва пътуването до там?

 14. 14 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1778 Весело

  До коментар [#9] от "Живко Харизанов":

  Хората във Великобритания са със съвсем други навици :))) Там трябва да звъннеш 1 седмица предварително да отидеш на гости :)))

  Трябва да се има впредвид и стандарта на живот, да се има впредвид средната възраст на населението ( Която в случая и за двете държави е около 40г.), да се има впредвид възрастта на умрелите, да се има впредвид, че Путин го играе император в момента, че удобно можеш да пишеш всички неудобни смъртни случай под графа корона вирус и тнннн

  Ако умират много млади хора в иначе добро здравословно състояние, тогава е страшно, другото е натурално :))) След 60 си уязвим към много болести освен короната :)) Без всичката технология и лекарства, много малко хора в миналото са изкарвали до 60..

  Има прекалено много фактори и прекалено много начини да манипулираш всяка статистика, като включваш определени неща и удобно не бройш други...

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ЕМА: Ваксините са ефективни срещу "Делта" варианта

  "Делта" вариантът на коронавируса вече е доминантен в Европа, но ваксините "остават ефективни" срещу него, казва в интервю за "Политико" директорът на Европейската агенция за лекарствата (ЕМА) Емър Кук.

  Засега ЕМА смята, че няма достатъчно данни, които да сочат, че е необходима трета, усилваща доза от ваксините.

 17. 17 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  Гъстота на населението в Русия - 8 души/км2
  Гъстота на населението в ЮК - 270 души/км2
  —цитат от коментар 9 на Живко Харизанов


  Тази средна гъстота нищо не значи. Аз залагам повече на следното:
  В Русия има 7 метро мрежи с годишен пътникопоток около 3528 милиона души
  В ОК има 3 метро мрежи с годишен пътникопоток около 1466 милиона души

  Другият въпрос е как броят починалите на едното и другото място, ама това вече колеги са го оспорвали. Накрая ще се окаже, че при равни други условия, в Русия умират 2-3 пъти повече.

 18. 18 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1778 Весело

  До коментар [#16] от "Живко Харизанов":

  Естествено, че няма да ти кажат веднага, че трябва трета и пета доза и че въпреки всичко пак трябва се тестваш и да ходиш с маска, след работа в къщи преди вечерния час и тнн :))

  Това би отказало доста от хората да се ваксинират :)))

 19. 19 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Естествено, че няма да ти кажат веднага, че трябва трета и пета доза и че въпреки всичко пак трябва се тестваш и да ходиш с маска, след работа в къщи преди вечерния час и тн
  —цитат от коментар 18 на Ramon Asvalda

  Верно бе! Как не съм се сетил?
  Човече, ти трябва да пишеш книги, не да си губиш времето по форуми!

 20. 20 Профил на Ефтимъ Кировъ
  Ефтимъ Кировъ
  Рейтинг: 28 Неутрално

  До коментар [#11] от "Живко Харизанов":

  Младеж, фейсбук нямам и никога не съм имал. Не се информирам от уебсайтове, а използвам в живота common sense, досега не ме е подвеждало. Виж в гугъл какво означава.

  Исках да ти кажа, че това излишно настройване едни срещу други на народи е супер дебилно и инфантилно. Точно същото се прави сега с настройване на "ваксинирани срещу не-ваксинирани"

  Опитах се да ти кажа, че хората се делят на добри и лоши, свободни и робове. Няма значение дали си от Русия, САЩ, Бай ганьовско или Люксембург. Това е заобикалящата те среда,от теб и от твоя дух зависи какво правиш от себе си....

  Няма разлика между Путин и Байдън, разберете го това.

 21. 21 Профил на redlight
  redlight
  Рейтинг: 77 Неутрално

  Мултимилярдна индустрия или грижа за здравето ни?
  Преценете сами - https://naedin.click/covid-19-immunity/

 22. 22 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  Абсолютно никаква необходимост няма да се ваксинират деца!Защото те боледуват рядко,безсимптомно или леко!Освен това ваксинираните ,които се заразяват с коронавирус,заразяват околните!Така,че децата не трябва да се ваксинират,безсмислено е!Доказа се също,че преболедувалите по естествен път хора имат по траен имунитет сравнени с тези които са ваксинирани!

  shlshlshlshl
 23. 23 Профил на Kiril Mitov
  Kiril Mitov
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Не се информирам от уебсайтове, а използвам в живота common sense, досега не ме е подвеждало.
  —цитат от коментар 20 на Ефтимъ Кировъ

  И аз съм така. Като ми казаха, че трябва ваксинация против малария като трябваше да ходя до Кения, аз им казах "чакайте малко бе, аз използвам в живота common sense".
  Веднага подвиха опашки и не ме закачаха повече.

 24. 24 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1778 Весело

  До коментар [#22] от "dfjftriktrcdt":

  Тъй като ваксината пропуска, а вируса не е статичен и всяка секунда търси начини да оцелее, заразените ваксинирани ще разкарват даже по опасни щамове и ще са фабрика за щамове на стероиди :))) Супер коронос максимус

 25. 25 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  До коментар [#22] от "dfjftriktrcdt":

  Това с децата наистина ме шокира. Изумително е как ваксърите са готови да жертват дори децата си. За всичко останало намирам някакво извинение (и се опитвам да проявя разбиране), но да увреждаш (дори само теоретично) собствените си деца...

 26. 26 Профил на Kiril Mitov
  Kiril Mitov
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Доказа се, че преболедувалите по естествен път хора имат по траен имунитет сравнени с тези които са ваксинирани
  —цитат от коментар 22 на dfjftriktrcdt

  Така е, великият д-р Чорбанов го доказа!

  Беше в болница от ковид през ноември 2020, след което получи невероятен имунинет, койта издържа до февруари 2021-ва! Това са цели три месеца!!
  След което, пак влезе в болница от ковид.

 27. 27 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 572 Весело

  "ЕМА: Ваксините са ефективни срещу "Делта" варианта"

  Ами добре. Аз какво да наравя?

 28. 28 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2295 Неутрално

  След маймунизация с ВТОРА ДОЗА , коя ваксина е по-ефективна
  - гроздова или сливова !?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 29. 29 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 572 Весело

  След маймунизация с ВТОРА ДОЗА , коя ваксина е по-ефективна - гроздова или сливова !?
  —цитат от коментар 28 на dark'star


  И двете вършт работа, ако са домашни. Ако ще са от магазина ти препоръчвам шотландска ракия.

 30. 30 Профил на Kiril Mitov
  Kiril Mitov
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Вчера един руски антиваксърски трол в тоя форум каза че:

  "възрастни хора в никакъв случай не трябва да се ваксинират, защото заболеваемостта им се увеличава около 45 пъти."

  Такива хора са за затвор. Такова изказване може да откаже хиляди възрастни хора да се ваксинират и умрат заради някой, който сее пропагантни лъжи!

 31. 31 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 572 Весело

  [quote#26:"Kiril Mitov"][/quote]

  Така, нека да обобщим. Прекарването на вируса не означава, че няма да го пипнете пак. Два пъти го карам за година и половина, като вторият път беше много по-леко.
  Няма да казвам нищо повече.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 191 Весело

  Няма разлика между Путин и Байдън, разберете го това.
  —цитат от коментар 20 на Ефтимъ Кировъ


  А, не съм съгласен - в 99% от времето има разлика в географските им координати :) Шегата настрана - напълно подкрепям написаното от Вас.

 34. 34 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  [quote#9:"Живко Харизанов"][/quote]

  И какво общо има гъстотата на населднието изобщо!? Москва и Петербург не са по-рядко населени от Лондон и Манчестер.

 35. 35 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#32] от "padrino":

  Както пише в линка който си постнал, ваксинираните в ЮК с две дози 72.7% са "рercentage of adult population", тролчо. Не цялата популация.

 36. 36 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2295 Неутрално

  Вчера един руски антиваксърски трол в тоя форум каза че:"възрастни хора в никакъв случай не трябва да се ваксинират, защото заболеваемостта им се увеличава около 45 пъти."Такива хора са за затвор. Такова изказване може да откаже хиляди възрастни хора да се ваксинират и умрат заради някой, който сее пропагантни лъжи!
  —цитат от коментар 30 на Kiril Mitov


  За затвор са хората опитващи се да ваксинират населението над 65 години = обикновено е доста по-опасно за възрастни със заболяваня и в старите учебнци е направо забранено.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 37. 37 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  [quote#9:"Живко Харизанов"][/quote]

  За да проумеете, защо крокодилът е по-дълъг отколкото зелен, ще ви кажа, че гъстотата на населението в офиса ми е 120000 души на квадратен километър и няма нито един починал.

 38. 38 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#22] от "dfjftriktrcdt":Това с децата наистина ме шокира. Изумително е как ваксърите са готови да жертват дори децата си. За всичко останало намирам някакво извинение (и се опитвам да проявя разбиране), но да увреждаш (дори само теоретично) собствените си деца...
  —цитат от коментар 25 на ju.li


  За съжаление е така,както сте го написали!

  shlshlshlshl
 39. 39 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#22] от "dfjftriktrcdt":Тъй като ваксината пропуска, а вируса не е статичен и всяка секунда търси начини да оцелее, заразените ваксинирани ще разкарват даже по опасни щамове и ще са фабрика за щамове на стероиди :))) Супер коронос максимус
  —цитат от коментар 24 на Ramon Asvalda


  ++++++

  shlshlshlshl
 40. 40 Профил на redlight
  redlight
  Рейтинг: 77 Неутрално

  Мултимилярдна индустрия или грижа за здравето ни?Преценете сами - https://naedin.click/covid-19-immunity/
  —цитат от коментар 21 на redlight


  Хората, които удрят само минуси на коментара ми със сигурност не са си направили грам труд да прочетат какво пише в статията, която е пълна само с клинични данни и информация, не просто догадки.
  По клинични данни хора, които не са били заразени с който и да е коронавирус през годините са имали вече изграден имунитет срещу него, включително и срещу ковид, както и че 10 години по-късно хората боледували от свинският грип - все още имат имунитет срещу него, въпреки че нямат антитела, които не са фактор за това дали организма е защитен или не, което пък се използва за предпоставка в момента да си поставяме трета ваксина, която също ще струва на държавите пари.
  Пък вие си удряйте минусите и напред с овцете.

 41. 41 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1423 Весело

  https://www.livescience.com/cape-cod-covid-19-outbreak-delta-variant.html

  Който предпочита на български:

  https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Kak-350-vaksinirani-hora-hvanaha-COVID-19-pri-epidemiiata-v-Kejp-Kod_172763.html

  Много са ефективни гмо ваксините. Страшна работа.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 42. 42 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#22] от "dfjftriktrcdt":Тъй като ваксината пропуска, а вируса не е статичен и всяка секунда търси начини да оцелее, заразените ваксинирани ще разкарват даже по опасни щамове и ще са фабрика за щамове на стероиди :))) Супер коронос максимус
  —цитат от коментар 24 на Ramon Asvalda


  На нас ваксинираните това ни е целта - да ви изпозаразим всичките антиваксъри, ЛГБТ, хомеопати и прочие джендъри. Кат измрете, сваляме маските и си живеем живота ;)

 43. 43 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2663 Весело

  “В препоръката "Избягвайте пътувания" са преместени и Ирландия, Андора и Малта”

  Това да не е отрицание на колективния имунитет в Малта - 85% “пълно ваксинирани” и 167% “гладно ваксинирани”?
  Или не съм разбрал, че конспирацията “колективен имунитет” стартира от 200% - Гибралтар е вече с 225%.

 44. 44 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  До коментар [#22] от "dfjftriktrcdt":Тъй като ваксината пропуска, а вируса не е статичен и всяка секунда търси начини да оцелее, заразените ваксинирани ще разкарват даже по опасни щамове и ще са фабрика за щамове на стероиди :))) Супер коронос максимус
  —цитат от коментар 24 на Ramon Asvalda


  https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/trevozhni-danni-ot-sasht-74-zarazeni-s-kovid-sled-vaksina-6129206

  shlshlshlshl
 45. 45 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#42:"gmranger"][/quote]

  Категорично не съмантиваксър. Нямам как да се отрече науката. Но специално тук ми намирисва. Ваксини, разработвани 6-7 мсеца, изпитания 2-3 месеца ... Това ми звучи като един голям тест.
  Няма и да говоря кои са производителите и как един от големите университети в света се изложи! За компания произвеждаща шампоани и пудра за бебета пък да не говорим!

 46. 46 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4296 Весело

  До коментар [#35] от "Живко Харизанов":

  Да започваме да броим и неродените бебетата които са още в майките тогава, за да ти излезе статистиката😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 47. 47 Профил на cormoranstrike
  cormoranstrike
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#40] от "redlight":

  Нродонаселението най-мрази да чете с разбиране и да мисли. Направих си труда да изчета правителствения план за действие при четвърта вълна. Там на страници 8 и 9 има два важни факта, които цялото мисирско войнство упоршто премълчава. Първият е, че според Недялко Калъчев /собственик на Цибалаб/ поне 43.5% от населението в България е имало среща с Ковида. Вторят факт е, че преболедувалите не са в риск от зараза с "мноооого опасния" делта щам. Няма ли да се намери един читав адвокат, които да заведе дело срещу мисирките за насаждане на страх и паника се питам!

 48. 48 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2655 Весело

  До коментар [#42] от "gmranger":

  Това е една много добра идея!

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 49. 49 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#47] от "bateval":

  "Няма ли да се намери един читав адвокат, които да заведе дело срещу мисирките за насаждане на страх и паника се питам! "

  Адвокат и читав в едно изречение е оскиморон:)

 50. 50 Профил на cormoranstrike
  cormoranstrike
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#45] от "rincewind":
  Приятелка на жена ми е една зомбирана кака, която работеше в менджмънта на Файзер в Ню Йорк и после в Джонсън и Джонсън. Когато се роди дъщеря ни, тя пристигна с подъръци - най-луксозната серия бебешки лосиони и пудра. Жената намаза бебето и то взе, че се изрина. Та толкова за качеството на J&J. Иначе каката, когато дойде в България преди десетина дни, каза, че сме неотговорни щом не носим маски и не сме ваксинирани. Същата луда жена се похвали, че е разрешила да набият Файзер на 13 годишното й дете. Луда рябота!

 51. 51 Профил на cormoranstrike
  cormoranstrike
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#49] от "rincewind":

  Вярно е! Но може да има и изключения! :-)

 52. 52 Профил на Lilestryom Noruey
  Lilestryom Noruey
  Рейтинг: 33 Неутрално

  До коментар [#22] от "dfjftriktrcdt":

  +++

 53. 53 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2663 Весело

  До коментар [#27] от "rincewind":


  “ЕМА: Ваксините са ефективни срещу "Делта" варианта"

  Ами добре. Аз какво да наравя?”

  Трябва да направиш клинично изследване за сравнение на ефективността срещу вариантите на вируса - дали витамин Д, алкохола за “вътрешна дезинфекция”, “питателната ваксина” или Ковидната ваксина са еднакво ефективни. И след изнамиране на ефективността кое срещу кой вирус на Ковида е най-ефективно, да сключиш застраховка “Ограничаване на граждански права”. После, застрахователят съди всеки, който е излъгал, че “Ваксината те прави свободен” както са осъдени тия, които сменяваха (и въдворяваха в Аушвиц), че “Работата те прави свободен”.

 54. 54 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  [quote#42:"gmranger"]
  —цитат от коментар 45 на rincewind
  Категорично не съмантиваксър. Нямам как да се отрече науката. Но специално тук ми намирисва. Ваксини, разработвани 6-7 мсеца, изпитания 2-3 месеца ... Това ми звучи като един голям тест.Няма и да говоря кои са производителите и как един от големите университети в света се изложи! За компания произвеждаща шампоани и пудра за бебета пък да не говорим![/quote]

  Янсен са внедрили доста нови лекарствени молекули последните 50 години. Една от най-иновативните компании.

 55. 55 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#27] от "rincewind":“ЕМА: Ваксините са ефективни срещу "Делта" варианта"Ами добре. Аз какво да наравя?”Трябва да направиш клинично изследване за сравнение на ефективността срещу вариантите на вируса - дали витамин Д, алкохола за “вътрешна дезинфекция”, “питателната ваксина” или Ковидната ваксина са еднакво ефективни. И след изнамиране на ефективността кое срещу кой вирус на Ковида е най-ефективно, да сключиш застраховка “Ограничаване на граждански права”. После, застрахователят съди всеки, който е излъгал, че “Ваксината те прави свободен” както са осъдени тия, които сменяваха (и въдворяваха в Аушвиц), че “Работата те прави свободен”.
  —цитат от коментар 53 на wanderer


  Абсолютно съм съгласен :)

 56. 56 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#45] от "rincewind":Приятелка на жена ми е една зомбирана кака, която работеше в менджмънта на Файзер в Ню Йорк и после в Джонсън и Джонсън. Когато се роди дъщеря ни, тя пристигна с подъръци - най-луксозната серия бебешки лосиони и пудра. Жената намаза бебето и то взе, че се изрина. Та толкова за качеството на J&J. Иначе каката, когато дойде в България преди десетина дни, каза, че сме неотговорни щом не носим маски и не сме ваксинирани. Същата луда жена се похвали, че е разрешила да набият Файзер на 13 годишното й дете. Луда рябота!
  —цитат от коментар 50 на bateval


  Хех, звучи като някаква трагикомедия:) За пудрата е ясно, в Англия ги съдиха масово:)
  А и 13 годишно дете и ваксина, това пълен смях! На синът ми съм му казал, че снахата ако е ваксинирана с тия боклуци не се приема в семейството:) Ако иска да я такова - негова работа:)

 57. 57 Профил на redlight
  redlight
  Рейтинг: 77 Неутрално

  До коментар [#47] от "bateval":

  Докато Кунчев е на "власт" промяна няма да има.
  Или иначе казано - докато се обслужват политически интереси - промяна няма да има.
  Видяхме предните двама разбирачи и професионалисти къде заминаха и какви ги бръщолевят в момента.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2663 Весело

  До коментар [#45] от "rincewind":


  “как един от големите университети в света се изложи! ”

  М-да Оксфорд наруши омертата и се изпусна, че половин доза (95% ефективност) била по-ефективна от цяла доза (67% ефективност). Но пък даде “иновативна идея” на Пфайзер и Модерна как да стабилизират продажбите, засега с две дози, но вече с одобрената опция от ЕК за шест дози (3.1 млрд. дози за 360 млн. население) до 2023 г. и то на 15% по-висока цена.
  Не са прости като нашите с БЦЖ-то - едно “боцкане” за цял живот и остават само с 50 хил. дози продажба годишно. Дори някой фанатичен ваксаджия да иска да се застрахова с няколко “боцкания” - не може, противопазно е - ще му се претоварят (или него) “”анти бацилите”.

 60. 60 Профил на Swan_
  Swan_
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#9] от "Живко Харизанов":Хората във Великобритания са със съвсем други навици :))) Там трябва да звъннеш 1 седмица предварително да отидеш на гости :)))Трябва да се има впредвид и стандарта на живот, да се има впредвид средната възраст на населението ( Която в случая и за двете държави е около 40г.), да се има впредвид възрастта на умрелите, да се има впредвид, че Путин го играе император в момента, че удобно можеш да пишеш всички неудобни смъртни случай под графа корона вирус и тннннАко умират много млади хора в иначе добро здравословно състояние, тогава е страшно, другото е натурално :))) След 60 си уязвим към много болести освен короната :)) Без всичката технология и лекарства, много малко хора в миналото са изкарвали до 60..Има прекалено много фактори и прекалено много начини да манипулираш всяка статистика, като включваш определени неща и удобно не бройш други...
  —цитат от коментар 14 на Ramon Asvalda


  Стига с това "впредвид", че ме заболя главата бе човек!

  https://swansphotography.com/
 61. 61 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 802 Весело

  [quote#9:"Живко Харизанов"][/quote]

  А има ли се предвид големината на територията?

  pastor
 62. 62 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2663 Весело

  До коментар [#26] от "Kiril Mitov":

  “Беше в болница ”

  Това, определено, компрометира клетъчния имунитет. Вероятно, е бил издухан от някой вентилатор. Еле пък ако е бил дарение от Пеевски.
  Виж, Домусчиев, не е бил “издухан”, дори и в Ловеч.

 63. 63 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#9] от "Живко Харизанов":

  Това не е особен фактор защото въпреки огромната територия, населението на Русия е концентрирано в европейския регион и на практика половината е в 2-3 големи и супер задръстени града. А хората извън големите градовете на практика може да ги извадите от бройките щото са толкова рехави че вируса трудно ще ги хване масово. Което не променя основната ви теза де - без ваксини измират поне 10 пъти повече.

 64. 64 Профил на девети дан
  девети дан
  Рейтинг: 273 Неутрално

  До коментар [#63] от "m17":

  Или делтата е 15 пъти по-малко смъртоносна както казаха в началото и бързо след това го забравиха.

 65. 65 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#47] от "bateval":

  Абе вие нормален ли сте, това че 45% от желаещите да си платят тест им е излязъл положителен според вас значи ли че важи за всички хора? Вие бихте ли дали 90лв ей така, за да може шефа на Цибалаб да знае дали сте боледувал? Или ги давате когато предполагате че сте заразен и искате да си гарантирате бързо влизане в болница ако се влошите много ?

 66. 66 Профил на девети дан
  девети дан
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Проверете Marek disease при пилетата.

  В един момент всички неваксинирани пилета умират, а останалите трябва да ги бодат до живот за да са ... живи.

  И това било причинено от ваксините които точно като сегашните не спирали разпространението и също карали вируса да мутира в по-тежки форми.

  Който слуша и си плаща всеки месец под иглата.

 67. 67 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1778 Весело

  Айде честита да ви е третата доза и 30-тата :)) Ще бием до последствия :))

 68. 68 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 468 Весело

  >Германия започва поставяне на трета доза ваксина срещу COVID-19

  Немците са вече с три игли пред нас!

 69. 69 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#64] от "девети дан":

  Съдейки от Индия, където се появи точи вариант хич не е по-малко смъртоносен, маса хора измряха. Разбира се, в една популация първо биха умрели най-болните т.е дори без промяна на вируса е естествено смъртността да пада с времето. Но цената на това е много, много умрели. Една прогноза още в началото на епидемията е че без ваксина (или с малко ваксинирани - това е същото) ковида би убил над 50 хиляди човека в държава с размер на България. В момента сме на около половината. Та това е избора на практика - още 20-30 хиляди умрели или масова ваксинация.

 70. 70 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 468 Весело

  >Германия започва поставяне на трета доза ваксина срещу COVID-19

  Чакаме скоро да започнат задължително да поставят по една доза при влизане в магазина или в метрото. Impfung macht frei!

 71. 71 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  11 минуса и нито един коментар по линковете. Що бе толерастки терористчета и обикновени кафяви гащи? Ще се образовате ли за Израел или Исландия да речем? Шампионите по тровене с ГМО ваксини?
  За непрочелите да резюмирам. При над 400 установени случая на ковид 80% от заразените са напълно ваксинирани. Същото се запазва и сред приетите в болница.
  Великите 95% ефективност на синтетичното ГМО бяха установени при изследване с 200 заразени в контролната и ваксинираната групи. Общо и за двете.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 72. 72 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#6] от "Тsonkooo":

  Как да не е, кой би искал спутничок за ваксина

 73. 73 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 802 Весело

  [quote#42:"gmranger"][/quote]

  А ти подписа ли информирано съгласие, че ако пукнеш няма да се търсят виновни?
  След 2-3 години може да изпукат първо ваксионираните!
  https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/trevozhni-danni-ot-sasht-74-zarazeni-s-kovid-sled-vaksina-6129206

  pastor
 74. 74 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1778 Весело

  Много от хората, които участват в кауза, която се оказва, че вреди повече отколкото помага, тъй като са инвестирали толкова много време, емоция, вместо да променят мнението си според новите доказателства или съмнителните практики, те двойно повече се настървяват да пазят своята кауза :)))

  Няма значение дали ще да е религиозна или медицинска :)))))) Чак, когато почнат да падат хората, ще спрат и ще се замислят " Ханс, да не би ние да сме лошите хора ?"

  Визуално : https://www.youtube.com/watch?v=aF9LP-9uG_k

 75. 75 Профил на Ефтимъ Кировъ
  Ефтимъ Кировъ
  Рейтинг: 28 Неутрално

  До коментар [#71] от "Цецо":

  Чакай 5 мин и дневникарите ще ти изтрият коментара, защото подбуждал "расова омраза, насилие и омраза към сексуално -религиозните малцинства"

 76. 76 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ramon Asvalda":

  Знаем, че за вас Рассия самая магучая и харашая, ама населението и е по-скоро 2 пъти повече а не 3 пъти към това на ВБ

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 77. 77 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1778 Весело

  До коментар [#76] от "Apophenia":

  Ама аз не броя арабското население затова казах 3 пъти :)))

 78. 78 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  До коментар [#41] от "Цецо":

  Учили ли сте статистика? От публикациите не става ясно, колко са били присъстващите на събитието и какъв процент от присъствалите са били ваксинирани. С така нахвърляни проценттни съотношения не се доказва нищо освен, че и ваксинираните не са гарантирано защитени от заразяване, което е известно на всички.

 79. 79 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 836 Неутрално

  ..Няма разлика между Путин и Байдън, разберете го това.
  —цитат от коментар 20 на Ефтимъ Кировъ


  Хахахаах
  Няма разлика между Москвич и Мерцедес
  Няма разлика между Лайф и Жизнь

  Като те чета май няма разлика между мислещ и немислещ?

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 80. 80 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Пропуска се ценно време за ваксинация. Къде изчезна здравния министър ?

 81. 81 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 836 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ramon Asvalda":

  Човека е оставил сметките които се правят наум за четящите. Но виждам, че е имало нужда и да го сметне за някои.

  Та ако умножим по три следва че в Русия би трябвало да има 3828 починали. А в Русия има над 16 000 починали за 21 дни.

  И то като изключим най-важния параметър за всеки вирус - гъстотата.

  Колкото е по-гъстонаселен един ареал - толкова по лесно се разпространява един вирус, а Великобритания е 33 пъти (33 00% ) по-гъсто населена.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 82. 82 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 836 Неутрално

  [quote#42:"gmranger"]
  —цитат от коментар 45 на rincewind
  Категорично не съмантиваксър. Нямам как да се отрече науката. Но специално тук ми намирисва. Ваксини, разработвани 6-7 мсеца, изпитания 2-3 месеца ... Това ми звучи като един голям тест![/quote]

  Ходи да го кажеш това на близките на над 10 000 починали българи от Ковид. Ама като го казваш гледай между теб и тях да има някаква ограда.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 83. 83 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 163 Неутрално

  Пандемичното плющене на раята се завръща.

 84. 84 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1778 Весело

  До коментар [#82] от "iak":

  А роднините на починалите от глад, мизерия, самоубийство, рак и други лечими заболявания, заради мерките и истерията ? :))) С тях кои ще говори ? :)))

 85. 85 Профил на Ефтимъ Кировъ
  Ефтимъ Кировъ
  Рейтинг: 28 Неутрално

  До коментар [#79] от "iak":

  Е па ти толкова можеш и да четеш.

  Няма разлика в това,че и двамата са тирани и човекомразци. И двамата не вярват в Бог, и двамата презират народите си, и двамата размахват оръжия и апелират за задължителни ваксинации и т.н.

  Май мозъчето ти не може да иде по далеч от мерцедес и москвич. Това се показва и от подписа ти руски тролове, не знам си какви тролове. Обективно няма разлика между теб и един "руски трол", освен това че наместо руски шпиони,оня ще вижда американски агенти на цру и джендъри.

  Но виж пак ще повторя и дано поне някой разбере, недейте напада хората от различните народи. Това е пълна проба лицемерие. Има печени американци и печени руснаци, хората се делят на добри и лоши.

  За да има съветско робство в България, на което очевидно си продукт (още те държи виждаш навсякъде руснаци) виновни бехме ние,че 1. се навряхме във Втората Световна Война при Адолф Хитлер, наместо да пазим неутралитет 2. Обявихме война на твоите идоли от САЩ 3. След точка 1 и точка 2 и след смъртьта на Царя, наместо да излезем от войната или да изсипем 300 хилядна армия на Дунава срещу болшевиките, ние се дракахме едни други и стояхме с пръст в гъз....

  Излез от тази матрица на геополитика и история.

 86. 86 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  То е ясно, че ние сме по по най от всички. Тогава , защо сме все последни.

 87. 87 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1823 Неутрално

  До коментар [#69] от "m17":

  Имайки предвид, че смъртността не е математически, а биологичен факт, то след 2 години рестрикции и стрес вече бих казала - ами давайте умрелите. От тях 75% ще са много възрастни, много болни или хора с кофти метаболизъм. На другата страна на везната ще е нормален живот за здравите и активни и по-малко психическа травма. Защото след 2 години стрес и мерки това значи още година-две за преодоляване на травмата и сигурно накрая цяло загубено десетилетие.

  Така че може би голяма смъртност за кратко време би се преживяла психически по-лесно от същото, ама да се влачи с години, стрес и мерки.

  То е като човека, дето го било жал наведнъж да отреже опашката на кучето и всеки ден режел по малко. Мерките и изправянето на кривата не значат, че никой няма да умре, а че ще се влачи повече време. Вирусът си взима податливите и на практика нищо не може да се направи. Лятото го спира до голяма степен, сезонен е.

  Иначе като гледам, хората не са травмирани от починали роднини, напротив - веднага почват с ремонтите, препродажбите, реновации и строежи...

 88. 88 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2655 Весело

  До коментар [#28] от "dark'star":

  Разстривай си с тях рамената, подготви ги за иглата :)

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 89. 89 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#82] от "iak":

  коя наука??????? няма нищо по-лесно от това да си напазаруваш и учени ,като прибавим към това и почти пълния контрол върху медиите. ами има и много учени ,които са на противоположното на мейнстриим мнения и много от тях написаха книги(все още не са ги забранили ,ама кой да чете).тъй като нямат достъп до каквито и да е публични изяви(демокрация ,плурализъм друг път)

 90. 90 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#71] от "Цецо":

  Как не успяхте да го разберете най-накрая - ваксината пази от тежко протичане и смърт, не пази НАПЪЛНО от заразяване. И престанете да сравнявате заразени със и без ваксина, сравнявайте УМРЕЛИТЕ със и без ваксина. И ето ви фактите - тия дни в Англия имаха отново по 50 хиляди заразени на ден. Но имаха само 40-50 умрели на ден от които 95% са БЕЗ ВАКСИНА. Но февруари, когато последно имаха 50 хиляди заразени на ден имаше по 1500 умрели. Това е ефекта на 60% ваксинирани население !!!

 91. 91 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#87] от "lil_alex":

  Е щом вие така го разбирате може даже да се радвате че болните и старите са измрели. Но аз понеже познавам няколко починали че даже бяха видимо здрави и по-млади от мен та не ми е толкова безразлично.

 92. 92 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#87] от "lil_alex":

  вижте ,не се започва нещо толкова мащабно за да го оставят ,НЯМА ДА ИМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД(ЗАБРАВЕТЕ СТАРОТО НОРМАЛНО,СВЪРШИ СЕ) ,НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ,ЧЕ ВАРЯТ ЖАБАТА НА БАВЕН ОГЪН.МЕРКИТЕ СА ЗА ДА НИ ПРЕКЪРШАТ И УСПЯВАТ,ТЕ СА КАТО СТАЯТА ЗА МЪЧЕНИЯ ЗА ВОЕННОПЛЕНИКА,САМО ЧЕ ТУК СА ЗА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО,РАНО ИЛИ КЪСНО РУХВАШ И СИ ГОТОВ НА ВСИЧКО

 93. 93 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1823 Неутрално

  До коментар [#90] от "m17":

  Ми това също може да значи, че вирусът си е отнесъл хората през последната вълна и сега просто няма такива, които да умират лесно от ковид. Освен това е август, а през август по-трудо се развива пневмония.

 94. 94 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1945 Неутрално

  До коментар [#85] от "Ефтимъ Кировъ":

  Единствено Гърция беше спасена от съветите. Не всички страни окупирани от съветите са били на страната на Хитлер. Така че тази теория че ако сме пазели неутрлитет сме щели да не бъдем продадени на комунистите издиша.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 95. 95 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#93] от "lil_alex":

  Интересно що топлото време не пречеше на стотиците хиляди индийци дето умряха, да не мислите че в Индия вали сняг? А относно колко са преболедувалите и колко още ще умрат че видим съвсем скоро - до броени седмици ще почне драмата в болниците.

 96. 96 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3924 Весело

  До коментар [#42] от "gmranger":

  Какъв зъл и подъл план за унищожение сте измислили само вие ваксинирате. 😅

  Но, защо ти трябваше да го издаваш тук... 😂 Дотук с тайния ви план... 😁

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 97. 97 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3924 Весело

  До коментар [#49] от "rincewind":

  Хахаха... 😅😂🤣

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 98. 98 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#78] от "3biri":

  Ами приеми средния процент ваксинирани за щатите. Няма и 60. Оф. Излезна, че ваксинираните се заразяват повече. Извода? невероятен. И ваксинираните да носят маски...
  Кууууллл.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 99. 99 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1423 Весело

  До коментар [#75] от "Ефтимъ Кировъ":

  За това го написах. Че иначе няма да прочетат линковете.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 100. 100 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1423 Весело

  До коментар [#90] от "m17":

  Тъй, тъй. Старите не ГМО ваксини пазеха от разболяване. Знам го от личен опит щото съм доста боцкан (както и всички останали). За туй и ти дадох и данните за приетите в болница. 80% са ваксинирани.
  Та каква е следващата терористко-толерастка опорка?

  Covid live matter. Stop the genocide.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK