Вярно ли е твърдението на Петър Илиев, че Барбадос не е офшорна зона

На този адрес на столичната ул. "Георги С. Раковски" е почетното консулство на Барбадос в България

© Google.bg/Maps

На този адрес на столичната ул. "Георги С. Раковски" е почетното консулство на Барбадос в България"Аз съм почетен консул на Барбадос от много години. Да си почетен консул е почетна длъжност, това не е държавна служба."


"Понастоящем тя не е в никакъв списък на държави, които са данъчен рай."


"Барбадос е държавата с най-висок стандарт на живот на Карибите и тази, която има най-близки партньори - САЩ и Великобритания - също стратегически български евро-атлантически партньори."
Това каза в интервюто си пред "Нова телевизия" Петър Илиев, предложен от партия "Има такъв народ" за силов вицепремиер и министър на вътрешните работи. Той бе питан кой го е предложил за почетен консул на Барбадос в България, на което Илиев не даде отговор. Но посочи кога е получил одобрение - по предложение на външния министър Ради Найденов (предложен и сега за този пост от ИТН) в служебното правителство на Огнян Герджиков.


Всъщност под въпрос е дали Петър Илиев изобщо е на такава позиция.


В списъка на българското външно министерство той е обявен за почетен консул на Барбадос, такава табела има и над вход на столичната ул. "Георги С. Раковски". Но на сайта на Министерството на външните работи и чуждестранната търговия на Барбадос няма нищо подобно. Там за цяла Европа са посочени почетни консули само в 4 държави - Австрия, Германия, Франция и Швеция. "Дневник" изпрати въпрос до министерството в Бриджтаун за изясняване на ситуацията.


Служебният кабинет на Герджиков бе назначен от президента Румен Радев на 27 януари 2017 г., а от думите на Илиев се разбра, че името му е било посочено от Барбадос две години по-рано. Това разполага събитието някъде на границата между 2014 и 2015 година. Като се има предвид и времето за подготовка на подобен ход от властите в Бриджтаун, свързването на Илиев с Барбадос по-скоро е най-рано през 2014 г.


Това е годината, в която приключи предсрочно мандатът на кабинета "Пламен Орешарски" (до 6 август 2014 г.), изборите проведе служебният кабинет на Георги Близнашки (до 7 ноември 2014 г.) и започна мандатът на второто правителство "Борисов".

 • Проблемът не е дали карибската държава е офшорна зона или не, а дали властите ѝ прикриват от другите правителства информация за приходи и печалби на чуждестранни граждани, които те прехвърлят там. Илиев изтъкна, че в търговския регистър на България нямало, доколкото му е известно, български фирми със собственици от Барбадос. Въпросът е обратният - има ли български граждани със сметки и фирми в Барбадос, за които властите в София не знаят.

Петър Илиев е прав, че в момента Барбадос не е сред държавите, които не оказват съдействие за данъчни цели, съгласно условията на ЕС. Но през повечето време, откакто е неин почетен консул, карибската държава е ту в черен, ту в сив списък на ЕС. Последният статут е от 22 февруари 2021 г., когато под натиска на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) правителството ѝ извърши необходимите промени и обеща да направи още. Но това още не е окончателно отпадане от списъка на проблемни държави. Четири месеца преди това - на 6 октомври 2020 г. - финансовите министри от 27-те страни членки гласуваха Барбадос да остане в черния списък, което означава изисквания за по-подробни отчети, блокиран достъп до средства от ЕС, препоръка да не им се дава помощ за пандемията и щета за репутацията на държавата. Следващият преглед на статута е през октомври 2021 г.


Карибската страна бе преместена през февруари в "сивия" списък (заедно с държави от Г-20 като Австралия и Турция), т.е. трябва да премине преглед от Глобалния форум за прозрачност и обмяна на информацията (една от структурите на ОИСР). Този списък съдържа юрисдикции, които се отговорили изцяло на международните стандарти да облагане, но които са поели значителни ангажименти да въведат принципите на доброто данъчно управление. Според KPMG това означава, че ангажиментите трябва да се изпълнят, за да се избегне връщането на тези страни в "черния" списък.


Когато през октомври 2020 г. Барбадос е включен в "черния" списък на т.нар. Анекс 1, правителството реагира гневно с обвинение, че ЕС е "избрал да пренебрегне цялата работа, която свършихме, за коригиране на недостатъците в периода 2015 - 2018 г., а освен това днешният доклад на ЕС внушава, че Барбадос има още работа за вършене, свързана с правната ни рамка. Това не е вярно".


Когато кандидатът на ИТН за вътрешен министър става почетен консул, Барбадос влиза в списъка на ЕС. Това става на 5 декември 2017 г. с учредяването на този списък (включително с гласа на България) и в него за тази страна е казано следното:


"Барбадос притежава вреден преференциален данъчен режим и не е поел ясен ангажимент за неговото изменение или премахване до 31 декември 2018 г. съгласно изискването. Ангажиментът на Барбадос за изменение или премахване на други вредни данъчни режими, съгласно критерий 2.1, ще бъде обект на наблюдение."


За кратко Барбадос е преместена в "сив списък" - нещо като чакалня на проявилите желание за промяна, но които трябва да докажат, че са я извършили. На 12 март 2019 г. страната е върната в черния списък заради неизпълнение на поетите ангажименти и ту излиза, ту влиза в него до февруари 2021 г.


Вярно ли е твърдението на Петър Илиев, че Барбадос не е офшорна зона


Може да се поспори дали Барбадос е офшорна юрисдикция. Според профила на страната от ЦРУ "офшорните финансови и информационни услуги са важен източник на валутни приходи...". Според "Делйот" не е съвсем така.


Барбадос не е данъчно убежище според класическото разбиране за нулеви данъци, защото облага местните компании с 1-2% данък, като конкретната ставка (необичайно) намалява с увеличаването печалбите на такава офшорна компания. Но офшорното банкиране и регистриране на компании процъфтява предимно във финансовия сектор. Островната държава няма данъци върху капиталовите приходи, няма т.нар. данък при източника и има споразумения за избягване на двойното данъчно облагане с редица държави.


Данъчните отношения със САЩ, например са уредени през 1984 г. (и протокол от 2004 г.), но страната е една от движещите сили в кампанията на ОИСР за повече прозрачност в движението на данъчна, банкова и финансова информация.


Справка за връзките с България показват, че Барбадос е сред юрисдикции с преференциален данъчен режим, изброени в заповед на финансовия министър Владислав Горанов от 24 юни 2016 г., но в края на годината той я изважда от актуализирания списък.


В "Нова телевизия" Петър Илиев бе питан с какво се занимават 6 счетоводителки (по думите на Татяна Дончева) в почетното консулство, на което той отвърна, че всеки счетоводител се занимава с осчетоводяване и съставяне на финансови отчети. Но Илиев не посочи в полза на кого работят тези счетоводители.


В актуалната справка на "Делойт" подробно са описани сроковете, в които компании, регистрирани в Барбадос, както и физически лица, трябва да подават отчети, за да се възползват от изходния данъчен режим на страната.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (136)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 543 Неутрално

  Или...
  Кастингът за перспективни Политици на Учиндолския се оказва КАСТИНГ ЗА ПЕРСПЕКТИВНИ МОШЕНИЦИ!

 2. 2 Профил на Sanyu
  Sanyu
  Рейтинг: 146 Неутрално

  А се тупаше по гърдите.🤦🤮

 3. 3 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 657 Любопитно

  "списъка на българското външно министерство той е обявен за почетен консул ..."

  Този списък цял ден го издирвах и не можах да го намеря. Ще бъда благодарна, ако някой успее да го пусне. Сайта министерството е отвратително неудобен за мен.

  По темата:
  Имаме удивително сърцати журналисти! След днешното "интервю" на тоя индивид- да публикуваш каквото и да било по негов адрес си е акт на безумна смелост!

  Дневник, удивително добра статия, благодаря! Отлично свършена работа, образец за жанра.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 545 Весело

  Има Такъв Народ са мафия! Отварял ли е в Барбадос сметки на Голата глава?

 6. 6 Профил на blueberry.
  blueberry.
  Рейтинг: 14 Неутрално

  "Проблемът не е дали карибската държава е офшорна зона или не, а дали властите ѝ прикриват от другите правителства информация за приходи и печалби на чуждестранни граждани, които те прехвърлят там. "

  Нещата са свързани, ако информацията се прикрива чрез използване на офшорни компании.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  Оттук нататък Слави (или собствениците му) когото и да извадят от ръкава, презумпцият ще е, че е мошеник - я с фалшива диплома, я дребен прекупвач, представящ се за глобален магнат, я някакъв измамник, мафиот и перач на пари, я обикновен хулиган.

  Никога досега в цялата посттоталитарна история на България не е имало случай политическа сила да имплодира толкова бързо.

  Започвам наистина да си мисля, че цялата тази буфонада е за да се върне ГЕРБ на власт.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 9. 9 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 650 Неутрално

  На човек му трябват точно 2 минути да го гледа и слуша за да се отврати от тази надменна личност. От там нататък всичко са подробности. НЕ СТАВА!

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Отнема 10 секунди да се провери в Гугъл, че Барбадос е в сивия списък
  Оне мизерник Тошко вместо да дава акъл на другите как да търсят в Гугъл да беше посъветвал големият "специалист и правист" да се образова малко.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 12. 12 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 947 Весело

  "Принципи за добро данъчно управление", налагани от държави, които не им стигат грабените пари от свръх високите данъци и налагат техен глобален минимум, защото иначе не са конкурентни. Патетик :)))

 13. 13 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Доколкото успях да изгледам повечето видеоматериали публикувани днес, цялата задача на ИТН е да бъдат оплюти партиите на протеста и главно ДБ (предатели, измамници и т.н. познат репертоар), което цели да остави впечатлението, видите ли достойни заместници на ББ и ГЕРБ няма. Подмяната върви с пълна сила. Христо изиграй си добре картите, щото цялата гнусна машина е впрегната срещу вас.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Много е интересно кои фирми обслужва кантората на Илиев и за какви парични потоци става дума. 6 счетоводителки? Това означава сериозен оборот на документи.

 16. 17 Профил на никола николов
  никола николов
  Рейтинг: 47 Неутрално

  Затъва Барбадоса и продължава да мърда. Блато и тиня.

 17. 18 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Има Такъв Народ са мафия! Отварял ли е в Барбадос сметки на Голата глава?
  —цитат от коментар 5 на герб е мафия


  Със сигурност, но и не само негови. Заради това държат на него.

 18. 19 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1646 Любопитно

  От къде ги намират тези пе....си. от библиотекарско- сарайските обръчи...?!

 19. 20 Профил на Cv St
  Cv St
  Рейтинг: 56 Весело

  На миналия пост ме налазиха някакви , след като написах , че Герб ще бие с 5-10% . Аки има някой по разумен да ми каже , как вижда резултатите след нови избори ? Дб 40% Герб 5 % ли ?
  Събудете се братя лилави умници , и вижте истината в очите . Слави опраска цялото протестно движение за 5 дена , и не в затвора да е Борисов , ами Рашков да му назначи охрана , че ако не е той , няма кой пак да ни извади от батака който се задава .

 20. 21 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 545 Весело

  До коментар [#18] от "Vesselin Velkov":

  👏👏👏

 21. 22 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  Аз продължавам да не съм убеден, че има дълга ръка на ДПС или се има за цел връщането на ГЕРБ, ами си мисля, че тези неандерталци в ръководството на ИТН просто са неадекватни, глупави, комплексирани, нарцистични, нагли индивиди с чиста мотивация, но с дефицит на познания за политическите процеси, критична мисъл, визия и умения за подбор на нужните кадри.

 22. 23 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Всичката тази помия която хвърляте ,ще Ви се върне . В света на политиката законът на махалото е водещ.

 23. 24 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Объркали сте се, не Барбадос, момчето, както е видно от прическата му, е БУДИСТ и живее в мир със себе си и околните.

 24. 25 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3391 Неутрално

  ....Започвам наистина да си мисля, че цялата тази буфонада е за да се върне ГЕРБ на власт.
  —цитат от коментар 8 на Norman Granz


  Много си го мислят, но не знам как ще се получи?
  Американците му са бесни за турско-балканския поток, а в Германия скандалът с далаверата с маските, в дъното на която стоят Боце и Меркел набира сила.
  Боци е тотално компрометиран, и досега дребните му (според Берлин и Вашингтон) местни мошеничества минаваха, но след като се интернационализираха, търпимостта вече я няма. Не вярвам да го оставят дори и като кукловод!
  Да почакаме ден-два все пак!

 25. 26 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#13] от "svetlyobg":

  Кой да си изиграе добре картите дискредитирания московски кадър с министерски пост от ГЕРБ в CV-то ли? Аре стига се майтапете де , знаем че за вас комунизъма е свят ама чак пък толкова.

 26. 27 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Важното е,че човеко работи за развиването на изключително важните икономически отношения на България с бобените държави , дето изнасят по 1000 кокосови ореха общо годишно.Но са чудесна транзитна база за наркотрафика и за место за криене на мангизи разбира се.Та за некои българи такива дейности са жизнено важни

 27. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 29 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1525 Неутрално

  До коментар [#15] от "Vesselin Velkov":

  Обслужва мафията с таралежа. А част от парите се връщат за денонощно плюене по Демократична България, като близката цел е парламентарната група да падне под 30 души. За да стане това Трифонов ще прави всякакви циркове. Също като Борисов, който хвърли две оставки, докато си намести правилните сарайски патриоти и напълни дупката на Гергов с 40 милиона.

 29. 30 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 912 Неутрално
 30. 31 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Това правителство е като Скуби Ду - Мистерии ООД

 31. 32 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Направо съм щастлив ,че милиционерските пишлемета се оказват толкова противни топчета.
  Щеше да ми е гадно ,ако се оказваха човечни,деликатни, възпитани,остроумни и приятни за общуване люде...

 32. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3569 Неутрално

  До коментар [#25] от "pontius_glarus":

  “ “Много си го мислят, но не знам как ще се получи?”

  Не съм казал, че ще се получи. 😎

  “Американците му са бесни за турско-балканския поток, а в Германия скандалът с далаверата с маските, в дъното на която стоят Боце и Меркел набира сила.”

  За маскИТЕ не знам, но американците гнусливо ме дръпнаха маскАТА на “прозападен евроатлантик” от самодоволната физиономия и го засилиха по пързалката.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 34 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 631 Неутрално

  На миналия пост ме налазиха някакви , след като написах , че Герб ще бие с 5-10% . Аки има някой по разумен да ми каже , как вижда резултатите след нови избори ? Дб 40% Герб 5 % ли ? Събудете се братя лилави умници , и вижте истината в очите . Слави опраска цялото протестно движение за 5 дена , и не в затвора да е Борисов , ами Рашков да му назначи охрана , че ако не е той , няма кой пак да ни извади от батака който се задава .
  —цитат от коментар 20 на Cv St


  Благодарение на Борисов сме в тоя батак на първо място.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 34. 35 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Много е интересно кои фирми обслужва кантората на Илиев и за какви парични потоци става дума. 6 счетоводителки? Това означава сериозен оборот на документи.
  —цитат от коментар 15 на Vesselin Velkov


  Може да ти е интересно, но това е адвокатска тайна.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 35. 36 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 752 Неутрално

  На миналия пост ме налазиха някакви , след като написах , че Герб ще бие с 5-10% . Аки има някой по разумен да ми каже , как вижда резултатите след нови избори ? Дб 40% Герб 5 % ли ? Събудете се братя лилави умници , и вижте истината в очите . Слави опраска цялото протестно движение за 5 дена , и не в затвора да е Борисов , ами Рашков да му назначи охрана , че ако не е той , няма кой пак да ни извади от батака който се задава .
  —цитат от коментар 20 на Cv St


  =====Май Слави ще подобри Бойко по брой кабинети, недовършили мандатите си. Тези на Бойко поне започваха.


  И отново, ако феновете на ГЕРБ днес са изумени от това, което виждат, то добре дошли в нашия свят. Ние това поведение го гледаме от 12 години.


  Хора, моля ви, разберете, като гласувате за Спасител, фактически избирате следващия Тиран.


  Мислете, гласувайте умно следващия път!
  Хубав ден!"  Facebook, Любомир Аламанов======

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 36. 37 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  До коментар [#15] от "Vesselin Velkov":Обслужва мафията с таралежа. А част от парите се връщат за денонощно плюене по Демократична България, като близката цел е парламентарната група да падне под 30 души. За да стане това Трифонов ще прави всякакви циркове. Също като Борисов, който хвърли две оставки, докато си намести правилните сарайски патриоти и напълни дупката на Гергов с 40 милиона.
  —цитат от коментар 29 на Ще върнем България в Европа


  Направих си труда да поровя в нашия търговски регистър. Петър Илиев има участие в 2-3 фирми. Не са обработени отчетите за последните години. Но за 2017 - доста скромни приходи. По-малко от квартално магазинче.

 37. 38 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":

  Идеята е да не се допуска енергията и недоволството в обществото да се насочи в подкрепа на партии, които биха постигнали сериозна промяна. Затова електоратът бива тласкан към подобни спасители, а оттам нататък надали има някакъв гениален план за действие.

 38. 39 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  Ако този ми върти / или е въртял/ кинтите ми - аааама никак няма да съм доволен от популярността му. От всичката какафония, само в това съм сигурен !

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 39. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 41 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 529 Неутрално

  За сведение на слабограмотните ще отбележа, че бившата британска колония Барбадос едва от 1966 г. е независима държава и член на Британската общност, което означава, че британският монарх ( Елизабет II) й е държавен глава.
  Това от своя страна означава, че дипломатическите назначения стават с одобрението на MI-6 т. е. въпросният консул е БРИТАНСКА СЪЧМА (агент за влияние) ТЧК!
  Съгласно ЦРУ: Offshore finance and information services are important foreign exchange earners (Офшорни финансови и информационни услуги са важни източници на чужда валута. ТЧК!

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 41. 42 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 1080 Любопитно

  Колко трябва да си нагхл да твърдиш, че Барбадос не е офшорна зона при положение, че там и към момента действа Trusts (Miscellaneous Provisions ) Act, който е видоизменение на действащият преди него International Trust Act?

  Всеки който знае камво е тръст според британското законодателство и всичките му лфшорни територии знае, ще това си е 100% прикриване на собственост...

 42. 43 Профил на Cv St
  Cv St
  Рейтинг: 56 Неутрално

  Пичове не се напъвайте и да казвате че няма как да стане , молете се Бойко да не хвърли пешкира и да каже да се оправят , че като ги гледам , за 1 година ще сринат държавата

 43. 44 Профил на ctpe30
  ctpe30
  Рейтинг: 235 Неутрално

  На миналия пост ме налазиха някакви , след като написах , че Герб ще бие с 5-10% . Аки има някой по разумен да ми каже , как вижда резултатите след нови избори ? Дб 40% Герб 5 % ли ? Събудете се братя лилави умници , и вижте истината в очите . Слави опраска цялото протестно движение за 5 дена , и не в затвора да е Борисов , ами Рашков да му назначи охрана , че ако не е той , няма кой пак да ни извади от батака който се задава .
  —цитат от коментар 20 на Cv St


  „Аки има“, това се видя и без микроскоп.
  С батака сме свикнали, ще го преживеем отново.
  Защо? Трябва ли, да си търсим „Нов Спасител“?

 44. 45 Профил на Cv St
  Cv St
  Рейтинг: 56 Неутрално

  До коментар [#44] от "ctpe30":
  Ами като не можете с Герб да говорите е така.. можеше да подкрепите Дани Митов да избутаме тия кризи и после наново избори. А не да трошим пари и да се вкарваме във филми и пак да се озовем на изходни положение .

 45. 46 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Навремето имаше една група измамници, които работеха на тая схема. Около 60000 щ.д и ставаш, правеха документите и издържаха пред МВнР - с човек вътре де.
  Такъв по-емблематичен беше Мишо Бирата
  почетното консулство дава привилегии на дипломат - газария - не те спират полицаите, не ти влизат в "консулството" и др, такива
  Подобна смръдня има от миналата година с почетния консул на Южна Корея

  ако се разсмърди тая история, ще има як дипломатически скандал с не една държава.

 46. 47 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#45] от "Cv St":

  Дани Митов не може, той ще ни подведе. Ще става кандидат президент да събори Радев.
  Ко ще правим ни без Дани Митев - мин предс/ ни без Дани Митев президент?

 47. 48 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#15] от "Vesselin Velkov":

  Счетоводител може да обслужва и частни лица. Особено ако изнасят пари в чужина с помощта на противния Петьо.

 48. 49 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#43] от "Cv St":

  Бойко не го брой, тоя гледа как да фъсне, ама Херо и Байдън го чакат да светне на вън, тук го дебне Рашков.

 49. 50 Профил на lenilaf
  lenilaf
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Тоест този ръководи 6 счетоводителки, които правят някакви сметки необезпокоявани е в кубинското посолство, където се помещава и почетното консулство на Барбадос, така ли?

 50. 51 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#48] от "enter_k":

  След едно изменение на закона от около 2017, ако счетоводителят е външен трябва да докладва на ДАНС за съмнителни транзакции

 51. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 53 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  Младежът е видимо способен и симпатичен, най-вече второто.

  Може да се направи обосновано предположение, че още две-три интервюта с него и леката систематична подкрепа на Тошко и учиндолеца ще накарат и заклети фенове на агитката като Hristov да прогледнат, без да искат.

  По-всичко личи, че след 4-те полезни месеца предстоят още доста други и още по-полезни.

 53. 54 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#53] от "До руските мекерета":

  даааааааа, и по-способни "внимателни" са изгаряли.
  Ако се е забъркал където не трябва, може и да го подмагнитят

 54. 55 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4739 Весело

  До коментар [#45] от "Cv St":

  Аз викам да подкрепим Дани Кирилов (Умното), а не Дани Митов! :-)

 55. 56 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6095 Весело

  Чалгари вън!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 56. 57 Профил на okli
  okli
  Рейтинг: 545 Неутрално

  То и Барбадос (Барбейдос) не е най-богатата държава на Карибите, нито по номинален GDP, още по-малко по GDP PPP, което би отговаряло на "най-висок стандарт". Моля някой да ме поправи ако пропускам нещо.

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Latin_American_and_Caribbean_countries_by_GDP _(nominal)
  https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Latin_American_and_Caribbean_countries_by_GDP _(PPP) 57. 58 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Или само социопати се насочват към тази специалност
  —цитат от коментар 52 на svetlyobg


  То си трябват специални морални гимнастики да защитаваш престъпници.

 58. 59 Профил на ctpe30
  ctpe30
  Рейтинг: 235 Неутрално

  До коментар [#45] от "Cv St":


  До коментар [#44] от "ctpe30":Ами като не можете с Герб да говорите е така.. можеше да подкрепите Дани Митов да избутаме тия кризи и после наново избори. А не да трошим пари и да се вкарваме във филми и пак да се озовем на изходни положение .
  —цитат от коментар 45 на Cv St


  Дани Митов? Може и с Георг…

 59. 60 Профил на tahion
  tahion
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Е, всяка манипулация си има граници, даже и в гоогле не може да търсите https://www.consulate-info.com/consulate/31231/Barbados-in-Sofia

 60. 61 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Няколко пъти съм бил в Барбадос на почивка. Едно от любими мои места на карибите.

 61. 62 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Имат добри услуги за парични преводи ..... през Xendpay

 62. 63 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#61] от "EU Fighter":

  стискай му палци тогава, може цял народ да усети тая "романтика"

 63. 64 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 578 Неутрално

  До коментар [#43] от "Cv St":

  Що, какво виждаш да се е сринало? Напротив, много си е добре.
  Не ми дреме и още избори да има. Служебното правителство много ме устройва.
  Най-малкото са около 100 пъти по-интелигентни от банкянската мутра и около 20 пъти от Слави (заедно със сценаристите му!)
  На всеки следавщи избори кинтите за купуване на вот намаляват, накрая, на десетите избори може и да се види какво точно искат хората.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 64. 65 Профил на Комбайнер ентелегент
  Комбайнер ентелегент
  Рейтинг: 62 Неутрално

  До коментар [#42] от "mso011053684":

  Формално Барбадос не е офшорна зона, или т.нар. tax heaven, защото само тръстовото законодателство не го прави такава.

  Първият и водещ критерий е данъчното облагане, което в Барбадос номинално е високо и не се класира за офшорна зона.

  Отделна е темата за достъпа и обмяна на инфо по търговски регистри, банкови сметки и т.н., поради което Барбадос явно е ту в черен, ту в сив списък.

  Гербидж-милиционерите - ВЕЧНО ОСРАНИ, НИКОГА ВИНОВНИ!
 65. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 67 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  А този Петър Илиев не трябва ли да го наричаме Негово Барбадоско Превъзходителство?
  Хах ха ха 😂 😂 😂

 67. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 69 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  [quote#60:"tahion"]Е, всяка манипулация си има граници, даже и в гоогле не може да търсите https://www.consulate-info.com/consulate/31231/Barbados-in-Sofia[/quote ]

  Не знам колко официаллен е тоя сайт дето си ни го посочил, но там България е написана като "Bukgaria" ?!?

  Това някаква подигравка ли е?

 69. 70 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4271 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Ценна информация.
  Пешо кариб пирата пропусна да се похвали.
  От скомност.

  До коментар [#41] от "amerikanbastard":

  За сведение на слабограмотните ще отбележа, че бившата британска колония Барбадос едва от 1966 г. е независима държава и член на Британската общност, което означава, че британският монарх ( Елизабет II) й е държавен глава.

 70. 71 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#68] от "Hristov":

  и с Дневник и без Дневник, от Доган зависи дали ще го бъде

 71. 72 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2804 Неутрално

  “Петър Илиев е прав, че в момента Барбадос не е сред държавите, които не оказват съдействие за данъчни цели, съгласно условията на ЕС. Но през повечето време, откакто е неин почетен консул, карибската държава е ту в черен, ту в сив списък на ЕС. ”

  —-
  После, защо ви сравняват с пик.

  Любовта ще спаси света!!!
 72. 73 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4027 Весело

  Ха ха лъжата е брадата кат името на острова!

  klimentm
 73. 74 Профил на Комбайнер ентелегент
  Комбайнер ентелегент
  Рейтинг: 62 Неутрално

  До коментар [#68] от "Hristov":

  По критериите на ЕС в момента е квази офшорна зона. По критериите на някои други междунардни организации се води офшорна зона м/у другото.

  Обаче е бил офшорна зона, когато Пешо Барбадоса е станал почетен консул и почти през цялото време на консулата му.

  Гербидж-милиционерите - ВЕЧНО ОСРАНИ, НИКОГА ВИНОВНИ!
 74. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 76 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Със злощастното плагиатство на Барбадосеца, мисле, че се е случило следното.

  Имал е човека "добра кариера", т.е. добри пари са падали от Барбадоското представителство, но явно му харесват титлите на човека и е искал една докторантурка , ако може така в университета да защити.

  Но мого рабора е това и трябва истински принос към науката, та намерил се е добър колега/колежка в унвиерситета да помогне срещу заплащане да подготви едно трудче.
  Съответно много труд е това, та преформатира книгата на съответната колежка, и предава на Барбадосеца.

  Той съответно защитава, със или без знание, че е преписан труд, и после се оказва в кофти ситуация. Сяда няколко пъти да обяснява на колежката от която е преписано, но тя "не остава задоволена от обясненията".

  Това идеално обяснява ситуацията.

 76. 77 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2908 Неутрално

  тоз отплава, ма сега се загледах в linkedin на пацо. английския му е като от пакистански хелпдеск.

 77. 78 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  До коментар [#65] от "Простия от Банкя Пак Излъга":

  Всъщност данъчното облагане е 0. Ако си направиш труда да провериш, облагат се само средства които са постъпили във Барбадос. Де факто регистрираш там актив, този актив носи приход в държава Х и докато този приход не се върне във Барбадос дължиш 0, не се облага. За ако цо върнеш във Барбадос се облага.

  Обмяната на информация не зная колко е важна при ппложение, че съгласно законодателството на Барбадос след като един актив е бил повече от три години там е напълно защитен, никой даже правителството на Барбадос не може за нищо да го пипне...

  Та не виждам голям проблем да кажат на някой да този актив е при нас и да добавят, това е друго нищо не може да очаквате.

  Вярно е, че има много по сериозни защити по други офшорни зони, но Барбадос си е офшорна зона и има 0 процента данък, освен ако не си луд да върнеш печалбите в Барбадос.

 78. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 80 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  ИТН са просто пребоядисаният герп, в който Боко не е официално начело, а се въздигат куфароносачите на по-горни позиции.

  мурзилка
 80. 81 Профил на dyodi
  dyodi
  Рейтинг: 392 Неутрално

  "Дневник", браво за разследването и статията!

 81. 82 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  Оттук нататък Слави (или собствениците му) когото и да извадят от ръкава, презумпцият ще е, че е мошеник - я с фалшива диплома, я дребен прекупвач, представящ се за глобален магнат, я някакъв измамник, мафиот и перач на пари, я обикновен хулиган.Никога досега в цялата посттоталитарна история на България не е имало случай политическа сила да имплодира толкова бързо.Започвам наистина да си мисля, че цялата тази буфонада е за да се върне ГЕРБ на власт.
  —цитат от коментар 8 на Norman Granz


  Ма ГЕРБ са в нокдаун. Сега те просто са неспособни да управляват държавата.
  И съм сигурен, че те самите го разбират това......Да не говорим, че няма таква поитическа сила, която да си сложи главата в торбата заради герберов рахат.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 82. 83 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#8] от "Norman Granz":
  Май си прав, като събереш %-те на ИТН и ГЕРБ, резултатът е близо до процента на ГЕРБ през 2009 година.

 83. 84 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3391 Неутрално

  Пичове не се напъвайте и да казвате че няма как да стане , молете се Бойко да не хвърли пешкира и да каже да се оправят , че като ги гледам , за 1 година ще сринат държавата
  —цитат от коментар 43 на Cv St


  +++++
  Абсолютно си прав!
  Само че целта бе да пробутат ИТН заедно с партиите на протеста, а след това потърсиха подкрепа и от БСП, и нещо се оляха. Корнелия е притеснена, но не може да ги подкрепи. А само с гласовете на ГЕРБ и ДПС - моментално лъсват червеният ДС задник на новия проект.

 84. 85 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  Не знам дали Барбадос е офшорна дестинация но в никакъв случай не е най-просперираща на Карибите.
  Даже е е доста по-зле от другите.
  Най неприятно впечатление ми направи патрулиращите полицаи с пълно въоръжение по плажа.

 85. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 87 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Медиите изсипваха помия срещу Илиев преди една седмица, още преди да се е появил. Сега не им харесвало интервюто на политиците, никой и не очаква да го харесат. Всеки ден има безобразни интервюта на политици и др. Цялата държавна машина беше впрегната, включително с активното участие на дългогодишната държавна служителка Киселова против Илиев

 87. 88 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#85] от "Таралеж":

  Шото не си ходил във Франция по атентатите, че и доста след това по бежанската криза - беше пълно с качулки по Лазурния бряг.

  И между другото GDP-то на калпак в Барбадос е 2 ПЪТИ по-високо от българското. И то без иновации и визионери - карат на един туризъм и малко банки. Но наистина в Карибите не са най-богати, май Бахамите, Пуерто Рико са напред.

 88. 89 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Илиев всъщност е прав, че специално в правото имат давност написаните книги, защото законите и обстоятелства се променят. Отдавна никой вече не ползва литература писана преди 89 г. и продължават да се променят законите и парламентарния ред.

 89. 90 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  До коментар [#88] от "Бубенце":

  Но наистина в Карибите не са най-богати, май Бахамите, Пуерто Рико са напред.

  😎😎
  Всъщност почти всички са на едно дередже.
  Напред са тези които са част от империя.
  Върджин Айлъндс, американските и британските, френската Мартиника, холандско-френския Сан Томас, американското Порто Рико. Поне където съм бил, в гореписочените положителното е инфраструктура и чувството за сигурност.
  Беден остров който ми харесва е Санта Лучия. Високи планини, чисто, красиво, макар и бедно.

 90. 91 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3061 Неутрално

  Единия бил "Доктор на науките", ама на науката "алъш-вериш" със шнорхели и плувки". Другарчето му пък бил "консул", само дето от Барбадос не са го и чували даже!

  [email protected]
 91. 93 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3061 Неутрално

  Това е сайта на МВнР на Барбадос със списък на почетните консули. https://www.foreign.gov.bb/foreign-honorary-consuls/

  [email protected]
 92. 94 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  На адрес ул. Георги Раковски 132А е адресът на счетоводната къща "Легамакс Акаунтинг" ЕООД. Разбира се тя е на Петър Илиев. И май повече от 6 счетоводители работят там:

  https://legamax.com/bg/

  Интересен е списъка на клиентите им:

  https://legamax.com/bg/2018/01/14/клиенти/

  Сам съм, други няма...
 93. 95 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  На адрес ул. Георги Раковски 132А е адресът на счетоводната къща "Легамакс Акаунтинг" ЕООД. Разбира се тя е на Петър Илиев. И май повече от 6 счетоводители работят там:

  https://legamax.com/bg/

  Интересен е списъка на клиентите им:

  https://legamax.com/bg/2018/01/14/клиенти/

  Сам съм, други няма...
 94. 96 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  На адрес ул. Георги Раковски 132А е адресът на счетоводната къща "Легамакс Акаунтинг" ЕООД. Разбира се тя е на Петър Илиев. И май повече от 6 счетоводители работят там:

  https://legamax.com/bg/

  Интересен е списъка на клиентите им:

  https://legamax.com/bg/2018/01/14/клиенти/

  Сам съм, други няма...
 95. 97 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  Тукана се пръскат анти-офшорни идеи срещу НВ Елисавета 2 - Царица на Британия и Барбадос, поради което Ази излазям!

 96. 98 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#22] от "Активист":
  "Аз продължавам да не съм убеден, че има дълга ръка на ДПС или се има за цел връщането на ГЕРБ, ами си мисля, че тези неандерталци в ръководството на ИТН просто са неадекватни, глупави, комплексирани, нарцистични, нагли индивиди с чиста мотивация, но с дефицит на познания за политическите процеси, критична мисъл, визия и умения за подбор на нужните кадри."

  ДПС стои в основата на медийното присъствие на Слави в националните телевизии и е спонсор на телевизията 7/8.

 97. 99 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#72] от "hope":

  Ти чете ли статията, или комплексностността на истината е недостъпна за възможностите ти?!

 98. 100 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  До коментар [#86] от "Бубенце":

  1-2% данъци и липса на данъци за капиталовите приходи данъчен рай ли опискват или данъчен ад?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK