На живо

Коронавирусът по света: Всички на Балканите изпревариха България по ваксиниране

Коронавирусът по света: Всички на Балканите изпревариха България по ваксиниране

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Карантинните хотели на Великобритания са оспорени в съда

Юридическа фирма, представляваща туристи, оспорва политиката на Великобритания за карантинните хотели и иска съдебен контрол. В момента пътниците, пристигащи от страни в червения списък, трябва да прекарат 11 нощи в карантинни хотели, въпреки че са напълно ваксинирани и са с отрицателен тест за коронавирус. Фирмата PGMBM, със седалище в Лондон, завежда съдебен иск за нарушаване на гражданските свободи.


Управляващият партньор на PGMBM Том Гудхед каза: "Задължителната хотелска карантина е фундаментално нарушение на правата на човека, което е довело до ненужно затваряне на хора, напълно ваксинирани и дали отрицателни тестове". Други две европейски държави, които прилагаха задължителната карантина в хотел - Ирландия и Норвегия - вече промениха своите схеми, така че напълно ваксинираните пътници са освободени. В момента повече от 60 държави, включително Турция, Мексико и много страни в Африка са в червения списък.
Говорител на правителството заяви, че Обединеното кралство е решено да защитава гражданите си и да отстоява напредъка, постигнат благодарение на прилагането на ваксината. С това се обясняват предприетите от правителството решителни действия по границата, включително въвеждането на задължителна карантина. Много държави по света предприемат еквивалентни мерки и прилагат фиксирана такса за разходите по карантината. Разходите, за пристигащи в страната от червения списък, обхващат транспорта от летището, настаняване в определения хотел, храна, охрана и тестове.
В допълнение към обезщетението за нарушението на правата на човека, адвокатската кантора ще иска възстановяване на разходите за престоя в хотел. Юридическият екип съобщава, че ще търси обезщетение не само за тези, които те представляват, но също и за всеки, който е бил принуден да плаща, за да бъде карантиниран в хотел, когато е пристигал в Обединеното кралство.

Всички на Балканите изпревариха България по ваксиниране

България вече е последна на Балканския полуостров по хора с поставена поне по една доза ваксина против коронавирус. Страната, според данните на платформата Our World in Data, вече изостава дори от държави, които се сочеха заради бавните си, неефективин кампании.


Справката на платформата Our World in Data към 10 август сочи, че дори Босна и Херцеговина, където ваксинационната кампания вървеше най-бавно, изпреварва България с 16.3% хора с поставена поне една доза, при 15.3% в България. Следва Косово със 17%, Албания - с 25 на сто.


Повечето държави на Западните Балкани извън ЕС не разполагаха месеци наред с почти никакви дози или със символични количества по времето, когато страните в блока се опитваха да разпределят бавещите се доставки.


До средата на юли Северна Македония изоставаше от България по този показател, но след още седмица делът с поставена поне една доза ще е два пъти колкото българския. Ваксинирани с поне една доза в Северна Македония по данни от тази сутрин са 552 263-ма души, а с две са общо 446 613. За ден страната с население под 2 млн. е поставила дози на 14 928 граждани.


Нито тази скорост, нито показваната от другите държави на Западните Балкани ще е достатъчна за преминаване през варианта Делта на коронавируса без риск от рязко повишаване на смъртността, каквото например имаше в Русия и Индия. И в Сърбия, където случаите надвишават 800 на ден, и в Северна Македония (с 588 вчера) броят на новите случаи на седмична база е нараснал няколко пъти от средата на юли насам.


Коронавирусът по света: Всички на Балканите изпревариха България по ваксиниране


Същевременно държавите западно от България опитват бързо да компенсират изоставането си, причинето от липсата на достатъчно дози (с изключение на Сърбия) в началото на годината.


Коронавирусът по света: Всички на Балканите изпревариха България по ваксиниране

Словакия ваксинира половината си възрастни

Президентката на Словакия Зузана Чапутова благодари днес на жителите на страната, които са се ваксинирали срещу коронавирус и съобщи, че половината от възрастното население на Словакия е получило поне първата си доза ваксина. Това съобщи пресслужбата на словашкото президентство, цитирана от ТАСС.


"Президентката на Словакия Зузана Чапутова днес благодари в социалните мрежи на всички [жители на Словакия], преминали през ваксинация", се отбелязва в съобщението. "Днес броят на получилите първа доза ваксина достигна до 50 процента от възрастното население на Словакия," казват още от пресслужбата на президента. В съобщението се пояснява, че това се равнява на 2.3 млн. души от населението на страната.


В Словакия за последните дни се наблюдава прираст на нови случаи на заразени с коронавирус. Епидемолозите съобщават за началото на трета вълна на епидемията на териториите в страната, в която се разпространява Делта вариантът на болестта.

Смъртността в Русия не спада седмици наред

Русия за първи път регистрира над 800 смъртни случая заради новия коронавирус за едно денонощие, предаде ТАСС.


Федералният оперативен щаб за борба с новата инфекция съобщи днес за 808 починали през изминалите 24 часа - рекорд от началото на пандемията. С това общият брой на смъртните случаи заради коронавируса в страната според щаба е надхвърлил 168 хиляди. Русия е на първо място в Европа по брой починали.


Коронавирусът по света: Всички на Балканите изпревариха България по ваксиниране

© Associated Press


При това за точността на руските данни има колебания. Според руската статистическа служба Росстат починалите с коронавирус всъщност са над 300 хил. Росстат ползва друга методология, като прави разбивка на случаите.

Само според по-консервативните данни на щаба на 17 юли в страната бяха отчетени 760 починали с коронавирус. Месец по-рано те се движеха в интервала 300-400 на ден, стойности, които не се променяха от края на март насам. Вече 7 седмици починалите не са спадали под 700 на ден. Русия е тежко засегната от варианта Делта от началото на лятото насам. Разликата с други държави, преминаващи през нея, като Великобритания и Испания, е в много ниския брой ваксинирани в Русия (който страната се опитва да увеличи). В двете западноевропейски смъртността в момента е значително по-ниска, въпреки че пикът на заразяванията бе приблизително по едно и също време.

Новите случаи на коронавирус в страната през последното денонощие са малко под 22 хиляди. Този показател започна постепенно да спада след пика миналия месец, обясняван от властите с разпространението на силно заразния вариант Делта на коронавируса и бавния напредък на ваксинационната кампания.


Коронавирусът по света: Всички на Балканите изпревариха България по ваксиниране


Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в Русия, с население от 144 милиона души, е над 6,5 милиона. Страната е на първо място в Европа и четвърта в света по този показател.


Коронавирусът по света: Всички на Балканите изпревариха България по ваксиниране

Нова Зеландия се надява постепенно да отвори границите си през 2022 г.

Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн изрази днес надежда архипелагът да започне да се отваря постепенно през 2022 г., предаде "Франс прес". По думите ѝ промените ще се правят "предпазливо", за да се избегне разпространение на коронавирусни варианти из страната, която от месеци вече не е регистрирала местни случаи на COVID-19 и животът почти се е нормализирал.


"Ако избързаме, може пак да се озовем в положението на много други страни, подчерта тя, като даде за пример Австралия, връхлетяна от нова епидемична вълна, свързана с твърде заразния вариант Делта.
Ардърн бе приветствана за ефективното управление на епидемията, взела до момента само 26 жертви в петмилионната държава.


Ваксинационната кампания обаче се движи бавно - досега са имунизирани изцяло под 20 на сто от жителите на страната.


Към левоцентристката министър-председателка се отправят искания за смекчаване на антивирусните рестрикции по границите от страна на редица сектори - здравеопазването, хотелиерството и селското стопанство, изпитващи недостиг на работна сила заради отсъствието на гастарбайтери.


С цел да смекчи мерките Ардърн се ангажира да ускори ваксинационната кампания и до края на годината да бъдат имунизирани всички новозеландци на подходяща възраст. Междувременно обаче пристигащите от чужбина ще трябва да остават под карантина за различно време според страната, откъдето идват, и ваксинационния си статут. "Крайната ни цел е всички пристигащи, които са ваксинирани, да влизат в страната без карантина," каза Ардърн, без да посочи срокове. За момента в Нова Зеландия влизат без карантина пътниците, тръгнали от островите Кук - нейно собствено владение, и сезонните работници от Тонга, Самоа и Вануату.


Според местните здравни власти досега в страната са установени 2913 заразени с коронавируса, 2844 от тях са оздравели, а жертвите са 26, посочва ТАСС.

Франция затяга правилата в още една отвъдморска територия

Франция ще затегне правилата, свързани с локдауна в отвъдморската си територия остров Гваделупа, за да овладее разпространението на COVID-19, каза вчера правителственият говорител Габриел Атал, цитиран от Ройтерс. Това става в момент, когато ръстът на инфекциите във френските карибски отвъдморски територии води до претоварване на болниците, пише БТА.


Френската отвъдморска територия Мартиника влезе онзи ден в по-строг локдаун за три седмици, за да се справи с пандемията, с мерки като затваряне на плажовете и магазините за стоки не от първа необходимост, както и с ограничаване на придвижването на хората. Властите в Мартиника посъветваха туристите да напуснат острова, а президентът Еманюел Макрон определи ситуацията с COVID-19 на френските карибски острови като "драматична".


Франция ще въведе отново изискването за носене на маски в отделни свои департаменти, практически веднага след отмяната му, ако властите регистрират повишена заболеваемост в тези райони, заяви Атал, цитиран от ТАСС.


"Знаем, че вирусът се разпространява в зони с висока посещаемост. Затова днес на Съвета по здравеопазване бе решено да се дадат указания на всички префекти, където заболеваемостта превишава 200 случая на 100 хил. жители, да се наложи изискването да се представя здравен пропуск във всички големи търговки центрове с площ над 20 хил. квадратни метра. Молим също така властите на тези департаменти да върнат изискването за носене на маски в обществените институции, за допускане в които вече се изисква здравен пропуск", каза говорителят.

В Калифорния учителите или ще се ваксинират, или ще си правят тестове

Калифорния ще стане първият американски щат, който ще изисква всички учители и работещи в училищата да се ваксинират или да си правят всяка седмица писиар тест, когато бъдат подновени занятията след лятната ваканция, предаде "Асошиейтед прес".


Причината е засилващите се опасения от много заразния делта вариант на коронавируса, каза вчера губернаторът Гевин Нюсъм. Той обяви новата политика в училище в района на залива на Сан Франциско, в което тази седмица учебната година вече започна с присъствени занятия. През следващите седмици предстои още училища в щата да подновят занятия. Мисля, че това е правилното решение и сигурен начин училищата ни да останат отворени, а в същото време да се вземе предвид това, което най-много тревожи родителите на малките деца като мен, каза губернаторът.


В някои училища в щата вече са взети подобни мерки, които сега влизат в сила на щатско ниво, отбелязва "Ройтерс".


Двата най-големи учителски профсъюза в щата - Калифорнийската асоциация на учителите и Калифорнийската федерация на учителите, казаха, че изцяло подкрепят политиката на губернатора. Маските в училище - и за преподаватели, и за ученици, вече са задължителни. В Калифорния, както и в останалата част на Съединените щати се отбелязва обезпокоително увеличаване на заразените с ковид. Повечето случаи са с делта варианта, който е по-разпространен сред децата от другите варианти.


През последните няколко седмици Нюсъм нареди ваксиниране на всички здравни работници. Щатските служители също трябва да си поставят ваксини или да си правят всяка седмица тестове.

Швейцария спира безплатните COVID тестове, Франция ги ограничава

Швейцария ще спре да предлага безплатни тестове за коронавирус за неваксинирани хора от октомври, обяви днес правителството, очаквайки съгласие от кантоните с плана, предаде ДПА, цитирана от БТА. "Запитахме се защо обществото като цяло трябва да плаща за тестовете на хора, които се тестват по няколко пъти на месец", каза здравният министър Ален Берсе.


Прехвърлянето на разходите към обществото вече не е оправдано, заяви той и добави, че за хората с болестни симптоми тестовете ще продължат да са безплатни. Около половината швейцарци са напълно ваксинирани. Сред 50-60-годишните нивото на ваксинация е близо 70 процента. Според Берсе все пак има голям потенциал за още ваксинации.


Също от октомври тестовете за COVID-19 без лекарско предписание ще станат платени във Франция, обяви днес правителственият говорител Габриел Атал. Освен това в средата на септември ще започне "агитационна кампания" за поставяне на трета доза ваксина на "рисковите групи", посочи още говорителят.


"Решихме да сложим край на безплатните тестове без лекарско предписание", обясни Атал и допълни, че това е в съответствие по-специално "с избора, направен от някои наши европейски съседи". "Редовните тестове не могат да предотвратят да попаднете в болница и да бъдете силно заразен за околните", добави той след заседание на Съвета по здравеопазването и Министерския съвет. Решението за прекратяване на безплатното използване на тези тестове беше обявено в средата на юли от президента Еманюел Макрон.


Германия обяви подобно решение вчера с надеждата да ускори бавната кампания за ваксинация, отбелязва АФП.


Коронавирусът по света: Всички на Балканите изпревариха България по ваксиниране

© Associated Press

В Германия хиляди са инжектирани с физиологичен разтвор

Хиляди хора, ваксинирани срещу COVID-19, вероятно са били инжектирани с физиологичен разтвор вместо с ваксина в северния германски окръг Фрисланд, предаде ДПА, цитирана от БТА. Над 2000 души вече са се записали за реваксинация, след като бе съобщено, че медицинска сестра е обвинена, че е използвала физиологичен разтвор при ваксиниране на пациенти срещу вируса, съобщи вчера здравното министерство на провинция Долна Саксония.


Засега не е ясно дали става дума за случайност или умишлени действия. Говорител на окръга, разположен в Долна Саксония, каза, че от петък на засегнатите ще бъдат предложени първи подсилващи дози.


Полицията съобщи вчера, че е възможно медицинска сестра да е инжектирала физиологичен разтвор вместо ваксина на хиляди хора във ваксинационен център в окръга - много повече, отколкото се е предполагало първоначално. Според окръжните власти може да са засегнати около 8557 души, ваксинирани между 5 март и 20 април. Точният брой обаче още не е известен.


Говорителят на здравното министерство на Долна Саксония заяви, че не знае за случаи на тежко боледуване от COVID-19 в резултат от инжектирането на физиологичен разтвор. Тя обаче каза, че не са били сравнявани подобни данни, включително по причини, свързани със защита на информацията.

Литва ограничи правата на неваксинираните

Жителите на Литва, които не са ваксинирани срещу ковид, след един месец ще се сблъскат със съществени ограничения в ежедневния си живот. Днес литовското правителство взе решение за ограничаване на някои техни права, предаде ТАСС, цитирана от БТА.


Както съобщи пресцентърът на кабинета, от 13 септември неваксинираните лица няма да могат да посещават някои видове магазини и масови събития, да използват услуги, предполагащи близък контакт. Първоначално се предвиждаше те да нямат право да използват и обществен транспорт, както и да посещават медицински учреждения за планова лекарска помощ, но тези мерки не бяха приети.


Правителството смята, че тези ограничения ще стимулират ваксинационната кампания.


Мерките предизвикаха недоволство. Вчера в протестна акция пред парламента участваха около 5 хиляди души. Вечерта няколкостотин демонстранти блокираха входовете на сградата и не позволяваха на депутатите да я напуснат. Стигна се до сблъсъци с полицията, бяха задържани 26 души.


Коронавирусът по света: Всички на Балканите изпревариха България по ваксиниране

© Associated Press


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (167)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  Ние няма какво да спрем, щото не сме ги пускали.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Сегрегация по дефиниция…
  Ще удържи ли Макрон до октомври, обаче?

  +=Не ; - =Да

 4. 4 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  Шкафчо сега умира от яд! Ако беше пуснал за българите безплатни тестове, както го направиха в белите държави, сега щеше да се изтипоса по телевизията и да каже:

  "АЗ ГИ ПУСНАХ, ТЕ ГИ СПРЯХА!"

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на nikolay.
  nikolay.
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Ние няма какво да спрем, щото не сме ги пускали.
  —цитат от коментар 1 на 3biri


  В СофияМед е касапница с ПЦР тестовете, в събота теста е 190 лв!!! Без пари ))

 7. 7 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  До коментар [#1] от "3biri":

  Като лъжете така леко не ви ли е срам? Не ви е...
  Пред "Пирогов" в София всеки може да си направи безплатен тест. И мнозина си направиха.

  ДБ=БКП
 8. 8 Профил на mironikon
  mironikon
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#5] от "victor_victim":

  Лишаването от медицинска помощ, била тя и планова е в най-пълна степен престъпление!!! Дали си ваксиниран или не, това е факт! Какво говори това - като не се ваксинираш срещу Ковид, искаме да умреш?!?!?!

 9. 9 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  “В Германия хиляди са инжектирани с физиологичен разтвор”
  Е това ми е филма съм задължителното ваксиниране.
  Дори всички да са с най-чисти намерения в момента, какво ми гарантира, че в един хубав ден някой по веригата (политик, фарма магнат или обикновен медик) няма да реши да се прави на господ? Историята познава много такива примери.
  Да си заставен да заголваш рамо три пъти годишно не оферта.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  До коментар [#1] от "3biri":Като лъжете така леко не ви ли е срам? Не ви е...Пред "Пирогов" в София всеки може да си направи безплатен тест. И мнозина си направиха.
  —цитат от коментар 7 на anonimnii


  Не знам кой лъже! Май се правите, че не знаете разликата между ПСР и антигенен тест. Този дето го правят в Пирогов, не се зачитаза никъде. В Швейцария пускат по 4 такива седмично в пощенската кутия на всеки швейцарец да си ги прави сам.

 12. 12 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2715 Весело

  До коментар [#5] от "victor_victim":

  Така е смятал и Хитлер ...Славяни , цигани , евреи - на сапун , защото черепа , гените , вярата

 13. 13 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  До коментар [#5] от "victor_victim":Лишаването от медицинска помощ, била тя и планова е в най-пълна степен престъпление!!! Дали си ваксиниран или не, това е факт! Какво говори това - като не се ваксинираш срещу Ковид, искаме да умреш?!?!?!
  —цитат от коментар 8 на mironikon


  Лекарите не са персонажи на Артър Кларк и за тяхпървият закон на роботиката не е "грижи се за пациента, дори ако иска да те убие".

 14. 14 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#6] от "nikolay.":

  Мале,мале,ами плащай си осигуровките бе,иначе съм съгласен и 390 да ти вземат!!

 15. 15 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  ""Запитахме се защо обществото като цяло трябва да плаща за тестовете на хора, които се тестват по няколко пъти на месец", каза здравният министър Ален Берсе."

  Ми щото ги задължавате да се тестват за да живеят живота си бе тъпунгер. Аз пък се питам защо обществото като цяло трябва да плаща за едни недоказани "ваксини".

 16. 16 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  До коментар [#5] от "victor_victim":

  Каква зараза бе? Фашизъм е да приемаш че по дефолт човек е биологично оръжие. Дай да се самоубием щото имаме бацили в телата си. Ами добър ден, това е принципа на биологичното съществуване в тяло като човешкото.

 17. 17 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  До коментар [#7] от "anonimnii":

  Не съм чул никъде да правят безплатни тестове. Това да не е било в някакъв период в който е трябвало да вдигат бройките? Хората що са толкова глупави да плащат тестове за Гърция ако има безплатни?

 18. 18 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4517 Неутрално

  Хайде и Литовците доживяха "демокрацията". Спират им правата защото не са ваксинирани. То това вече не знаеш да се смееш или да плачеш. Аз съм ваксиниран, но това бе мой избор а не "задължение". Новият световен ред все повече и повече не ми харесва.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Дааа, вижда се края на "безплатния" социализЪм!

 21. 21 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1040 Разстроено

  Бах то'о свят, бах то'о живот дето се задава...

 22. 22 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  Адвокатите в Европа и те ше захлебят май.
  Не виждам как тези мерки може да са законни.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  До коментар [#19] от "konservator.bg":

  В смисъл, швейцарците са народ-мърша или какво?

 27. 27 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 111 Неутрално

  По каква причина да си правя тест? Изкарах ковид, после си направих ваксина. Сега ако се разболея ще го карам като настинка. Кой нормален човек си прави тест за да види дали е настинал?
  А онези които умират от страх от ваксината и от вируса едновременно, ами страхувайте се бе хора.

 28. 28 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Срещу Литва трябва да бъдат предприети решителни мерки от ЕК и то незабавно. Подобен произвол не е имало дори във времената на Сталин и Берия. Ако оставим подобна тоталитарна зараза безнаказана, скоро тя ще зарази целия ЕС.

 29. 29 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#4] от "3biri":

  Нали пръв тогава щеше да ревеш - ограбват народните пари! Тестовете не са верни! Който иска да си ги плаща! Няма да плащам за екскурзианти!

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 30. 30 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2715 Весело

  До коментар [#21] от "geordgeo":

  Май това е СУПЕР КАПИТАЛИЗМА :)

 31. 31 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  не знае за случаи на тежко боледуване от COVID-19 в резултат от инжектирането на физиологичен разтвор
  —цитат от коментар 0 на Говорителката


  Физиологичният разтвор предпазва от тежко боледуване от Ковидя също като Ваксината, но е много по - евтин.

 32. 32 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Много добро интервю от създателя на mRna технологията д-р Робърт Малоун. Час и 40 минути е, но определено си заслужава, може обаче и да го изтрият скоро. Игнорирайте заглавието и водешия:
  https://www.youtube.com/watch?v=VhoLclnwrOw

 33. 33 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2903 Любопитно

  “Запитахме се защо обществото като цяло трябва да плаща за тестовете на хора, които се тестват по няколко пъти на месец", каза здравният министър Ален Берсе.”

  А дали ще се запитат защо обществото като цяло трябва да плаща за ваксини на хора, които се ваксинират всеки месец или на три месеца без да придобият имунитет? И болниците пак са пълни, тоя път от ваксинирани.

 34. 34 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  Any society that would give up a little liberty to gain a little security deserves neither and eventually will lose them both

  Benjamin Franklin

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 35. 35 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 569 Неутрално


  ДА НЕ ПОЗВОЛИМ ПОВЕЧЕ ФАШИЗЪМ, ХОМОФОБИЯ И СЕГРЕГАЦИЯ – ДА ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА И ДА СЕ ОСВОБОДИМ!

  Искаме:
  1. Да спрем да плащаме данъци и осигуровки!
  2. Искаме да може веднъж в месеца да "пазаруваме" в магазина без да плащаме!
  3. Да можем да караме колите си пили, дрогирани , БЕЗ КОЛАНИ и със скорост, която ние преценим.
  4. Да не ни ограничават да паркираме, където и когато решим.
  5. Да не плащаме здравни осигуровки и НЕ искаме да плащаме за лечение, операции и прегледи в болниците.
  6. Искаме безплатни лекарства за Ковид, СПИН и безплатни операции за смяна на пола, както и за всяка естетична процедура.
  7. Да не ни задължават да си връщаме кредитите, но да не могат да се удовлетворяват от ипотеката по кредита
  8. Протестираме срещу всеки опит да бъдем спирани, проверявани, задържани и съдени без значение какво сме извършили – АЗ СЪМ СВОБОДЕН ЧОВЕК! ГРАЖДАНИН – НЕ НА ВСЯКО ОГРАНИЧЕНИЕ НА СВОБОДИТЕ И ПРАВАТА МИ!
  9. Искаме да се конфискуват парите на богатите и равно и справедливо разпределение на средствата им сред нас мързеливите, безработните и мрънкащите хрантутници, а който работи и е активен по 4 часа да получава двойна сума от справедливото разпределението!
  10. ОТМЯНА НА ИЗБОРИТЕ И ПАРТИИТЕ, КОНФИСКАЦИЯ НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ И ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ
  !
  ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА – НЕ НА ФАШИЗМА!

  Свобода, Равенство, Братство!

  ДРУГАРИ, БРАТЯ ЩЕ ПОБЕДИМ – ВЕНСЕРЕМУС (СВИТ ЮМРУК)

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  Не знам дали Бенджамин Франклин е предупреждавал или е давал съвети. Очевидно обаче управляващата класа в света се възползва от тази склонност на обществото да предпочита имагинерната сигурност пред свободата.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 38. 38 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  По каква причина да си правя тест? Изкарах ковид, после си направих ваксина. Сега ако се разболея ще го карам като настинка. Кой нормален човек си прави тест за да види дали е настинал?А онези които умират от страх от ваксината и от вируса едновременно, ами страхувайте се бе хора.
  —цитат от коментар 27 на Oliver


  Догодина като ви кажат че миналогодишните ваксини са изфирясали и пак трябват 3 игли?

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 39. 39 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  Хехе, демократите в литва ограничават човешки права, а в Беларус били диктатори. Кой диктува в случая, кои са истинските диктатори?

 40. 40 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  ДА НЕ ПОЗВОЛИМ ПОВЕЧЕ ФАШИЗЪМ, ХОМОФОБИЯ И СЕГРЕГАЦИЯ – ДА ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА И ДА СЕ ОСВОБОДИМ! Искаме:1. Да спрем да плащаме данъци и осигуровки!2. Искаме да може веднъж в месеца да "пазаруваме" в магазина без да плащаме!3. Да можем да караме колите си пили, дрогирани , БЕЗ КОЛАНИ и със скорост, която ние преценим.4. Да не ни ограничават да паркираме, където и когато решим.5. Да не плащаме здравни осигуровки и НЕ искаме да плащаме за лечение, операции и прегледи в болниците.6. Искаме безплатни лекарства за Ковид, СПИН и безплатни операции за смяна на пола, както и за всяка естетична процедура.7. Да не ни задължават да си връщаме кредитите, но да не могат да се удовлетворяват от ипотеката по кредита8. Протестираме срещу всеки опит да бъдем спирани, проверявани, задържани и съдени без значение какво сме извършили – АЗ СЪМ СВОБОДЕН ЧОВЕК! ГРАЖДАНИН – НЕ НА ВСЯКО ОГРАНИЧЕНИЕ НА СВОБОДИТЕ И ПРАВАТА МИ!9. Искаме да се конфискуват парите на богатите и равно и справедливо разпределение на средствата им сред нас мързеливите, безработните и мрънкащите хрантутници, а който работи и е активен по 4 часа да получава двойна сума от справедливото разпределението!10. ОТМЯНА НА ИЗБОРИТЕ И ПАРТИИТЕ, КОНФИСКАЦИЯ НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ И ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА – НЕ НА ФАШИЗМА!Свобода, Равенство, Братство! ДРУГАРИ, БРАТЯ ЩЕ ПОБЕДИМ – ВЕНСЕРЕМУС (СВИТ ЮМРУК)
  —цитат от коментар 35 на konservator.bg


  Вместо да дрънкате глупости обяснете каква е логиката да се ограничават правата на неваксинираните след като ваксинираните също заразяват.

  Не ми отговаряйте че ще се задръсти здравната система защото нямате данни колко е била задръстена преди ковид-а и колко след това.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 41. 41 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  Починалите лица, при които е била потвърдена коронавирусната инфекция, са 18 288. Нови десет случая са регистрирани през изминалото денонощие. Починали са:

  мъж на 64 г. със сърдечно заболяване;
  жена на 51 г. с диабет, хронично бъбречно заболяване и затлъстяване;
  жена на 71 г. с хронично неврологично заболяване;
  мъж на 64 г. със сърдечно заболяване;
  мъж на 60 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;
  жена на 37 г. с онкологично заболяване и неустановен вид трансплантация;
  мъж на 61 г. с диабет и сърдечно заболяване;
  мъж на 43 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;
  мъж на 65 г със сърдечно и хронично белодробно заболяване;
  мъж на 90 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване.

  Изказваме съболезнования на семействата и близките на починалите.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 42. 42 Профил на gbg
  gbg
  Рейтинг: 67 Разстроено

  До коментар [#21] от "geordgeo":Май това е СУПЕР КАПИТАЛИЗМА :)
  —цитат от коментар 30 на dejmos


  По-скоро е следващия етап - корпоратизъм. Ставаме собственост на определена корпорация.

 43. 43 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 786 Неутрално

  До коментар [#35] от "konservator.bg":

  Нито си оригинален, нито особено интелегентен. Правиш ли разлика между закон и "доброволна" ваксина. Да напомня - ваксината е ДОБРОВОЛНА, а тези изроди ограничават правата на хората, които не желаят да са доброволци. Ми направете ваксината задължителна! Ама не, не им стиска, щото не искат да носят отговорност. По-лесно е да ограничават права и да мачкат хората, вместо да носят отговорност. При това са си сложили маската на "спасители на света" и творят мизериите си "в името на общото благо".
  А на всичко отгоре някакви ваксинирани им пригласят доволни. От какво сте доволни? Ваксината е личен избор. Подчертавам ИЗБОР. Днес репресират хората, които не са направили правилния ИЗБОР да се ваксинират, утре ще е нещо друго, което вие няма да искате и ще сте от другата страна... не схващате ли накъде отиват нещата?

 44. 44 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  В Австралия е наложена карантина на столицата Сидни след регистриране на 1 ( с думи един, да повторя ЕДИН) положителен случай от 13 месеца насам. Излиза се от дома само за ходене до аптека или магазин.

 45. 45 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1481 Любопитно

  До коментар [#12] от "dejmos":
  случайно "джонсън и джонсън" са големи производители на сапун и на ваксини

  ум море, глава шамандура
 46. 46 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  [quote#40:"biss Mark"][/quote]

  Стига с тази тъпотия! Разликатамджду ваксинирания и не ваксинирания е, че при втория вирусите се размножават и концентрацията им е много по-голяма, докато антителата на първия не позвоюяват това да се случва.

 47. 47 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  Много добро интервю от създателя на mRna технологията д-р Робърт Малоун. Час и 40 минути е, но определено си заслужава, може обаче и да го изтрият скоро. Игнорирайте заглавието и водешия: https://www.youtube.com/watch?v=VhoLclnwrOw
  —цитат от коментар 32 на Vlater


  Хареса ми един от коментарите :)

  "Две мишки си говорили. Ти ваксинира ли се с mRNA ваксина. Другата отговорила. Не още равят тестове върху хората"

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1481 Любопитно

  Хайде и Литовците доживяха "демокрацията". Спират им правата защото не са ваксинирани. То това вече не знаеш да се смееш или да плачеш. Аз съм ваксиниран, но това бе мой избор а не "задължение". Новият световен ред все повече и повече не ми харесва.
  —цитат от коментар 18 на padrino

  Ще се окаже че некадърността на Боко и компания/Томислав/, а и на по предните да въведат електронно правителство е в полза на правата на гражданите. Всяко зло за добро,и ще излезе вярно че свободата е скъпо удоволствие

  ум море, глава шамандура
 50. 50 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 786 Неутрално

  До коментар [#46] от "3biri":

  Щеше да е супрер, ако това, което си написал, е вярно. За съжаление не е. И ваксинираните мултиплицират вируса толкова, колкото и неваксинираните (ваксините са нестерилизиращи).
  Много се надявах на тези ваксини. Много ми се искаше простотията най-после да спре. Уви, ваксините към момента не вършат работа и няма да ни помогнат особено. Няма смисъл да се залъгваме с тях. Явно трябва да се работи повече по лечението на вируса и това е. С ваксините (поне с настоящите) няма да стане.

 51. 51 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1481 Весело

  Дааа, вижда се края на "безплатния" социализЪм!
  —цитат от коментар 20 на telqk

  глупости, стратегията е като при наркоманите, първите няколко дози безплатни
  В случая плаща данъкоплатеца, ама дълга тема

  ум море, глава шамандура
 52. 52 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1481 Любопитно

  До коментар [#28] от "ivanpopov":
  тя заразата тръгна от Макарона

  ум море, глава шамандура
 53. 53 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1896 Весело

  Предлагам да се спре обезпаризитяването на котки и кучета! От къде на къде ще им ограничават правата да пръскат бълхи и кърлежи! Това е фашизъм.

 54. 54 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1481 Любопитно

  Много добро интервю от създателя на mRna технологията д-р Робърт Малоун. Час и 40 минути е, но определено си заслужава, може обаче и да го изтрият скоро. Игнорирайте заглавието и водешия: https://www.youtube.com/watch?v=VhoLclnwrOw
  —цитат от коментар 32 на Vlater

  Не съм превърженик на това което сега наричат ваксина, но този Малоун е самозванец и мошеник, нещо като Сламения Пацо .

  ум море, глава шамандура
 55. 55 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  До коментар [#35] от "konservator.bg":
  Чиче и в сарказма трябва да има мяра

  ум море, глава шамандура
 56. 56 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1481 Любопитно

  В Австралия е наложена карантина на столицата Сидни след регистриране на 1 ( с думи един, да повторя ЕДИН) положителен случай от 13 месеца насам. Излиза се от дома само за ходене до аптека или магазин.
  —цитат от коментар 44 на 3biri

  тия мушмороци го наричат изуитски, stay at home мерки

  ум море, глава шамандура
 57. 57 Профил на kiz301070297
  kiz301070297
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Швейцария ще спре да предлага безплатни тестове за коронавирус за неваксинирани хора от октомври, обяви днес правителството, очаквайки съгласие от кантоните с плана, предаде ДПА, цитирана от БТА. "Запитахме се защо обществото като цяло трябва да плаща за тестовете на хора, които се тестват по няколко пъти на месец", каза здравният министър Ален Берсе.

  -----
  Ами то хубаво, но да не вземе обществото да се запита защо като цяло трябва да се тества "няколко пъти на месец" заради удоволствието на шепа олигарси окупирали властта?

  А пък ако си зададе и въпроса "защо като цяло плащам данъци и осигуровки, когато правителството се опитва да ме изнудва по толкова долен начин..." отиваме в доста интересни сценарии...


 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Срещу Литва трябва да бъдат предприети решителни мерки от ЕК и то незабавно. Подобен произвол не е имало дори във времената на Сталин и Берия. Ако оставим подобна тоталитарна зараза безнаказана, скоро тя ще зарази целия ЕС.
  —цитат от коментар 28 на ivanpopov


  То по тая логика трябва и срещу България да има повдигнато такова дело, защото децата без задължителните имунизации не могат да посещават детски градини, училища и т.н. Това не е някакъв прецедент.
  Логиката на Европа е, че антиваксърите дискриминират хората, които искат да пазят здравето си, излагайки ги на допълнителни рискове заради техните си прищевки, страхове и т.н.!

 60. 60 Профил на kiz301070297
  kiz301070297
  Рейтинг: 35 Неутрално

  антиваксърите дискриминират хората, които искат да пазят здравето си
  —цитат от коментар 59 на T.M.


  Що за глупост?!?! Ако си ваксиниран нали си "предпазен", какво те интересуват "антиваксърите"?!?

  Ако работят ваксините, така както ги рекламират.... ставаш безсмъртен нали така беше 95% ефективност и там други рекламни глупости (по които никой не иска да се подпише и даде гаранция)...

  Що така? И само не почвайте с глупостта "стаден имунитет". .. Многократно се доказа, че няма такова животно.

 61. 61 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Накратко истината е следната. Вирусът няма да изчезне и ще мутира постоянно. Ще се заразяват и ваксинирани. Единствената полза за тях ще е в краткосрочен план, докато иглата работи (около 6 месеца), тогава рискът от смърт ще е по - нисък най - вероятно. Вредите в дългосрочен аспект за ваксинираните са неясни, защото все още сме в тест период, който по принцип трае години. Те ще пренасят вируса и няма да пазят неваксинираните, т.е. няма обществена полза за населението, а единствено лична (евентуално, защото и това не е на 100%). Ограничителните мерки единствено забавят вируса и нищо повече, освен че убиват икономиката и психиката на хората. Задължителната ваксинация е безумие и здравен фашизъм. Отделно има шанс масовата ваксинация да стимулира страшни мутации на вируса, които да предизвикат висок процент смъртност... Всеки трябва да прецени за себе си дали да се ваксинира, или не. На база фактите. Без да го налага на останалите. Отговорността е изцяло лична.

 62. 62 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1521 Любопитно

  Много се надявах на тези ваксини.
  —цитат от коментар 50 на Smile


  И що?
  Аз още миналата пролет кога почнаха да рекламират Ковидя реших да видя що е туй рнк вирус и то си пише:
  RNA viruses generally have very high mutation rates compared to DNA viruses. The genetic diversity of RNA viruses is one reason why it is difficult to make effective vaccines against them
  https://en.wikipedia.org/wiki/RNA_virus
  То се оказа, че имало и предистория, но матряла не знае: кога се прочули първите коронавируси 2000 и некоя, имало юруш да се направят Ваксини, ама завършил с пълен провал още при изпитанията. Затуй за сегашните казаха "нема да слагаме вътре оригинален вирус, както е при другите Ваксини, ами ше ги направим тарикатски"
  Понеже др Уши вече ни е купила Ваксини и за 2023 г на дебела цена, а и ецебето е приготвило 2 трильона евро "от въздуха" , дето да ги теглим назаем за Борбата, и приключват и те края на 2023
  https://www.ecb.europa.eu/mopo/implement/pepp/html/index.en.html
  имам обосновано предположение, че в началото на 2024 г, след още 5 - 6 Бустера и 500 - 600 Маски, ше отпочне нов агитпроп "Другари, имахме добри намерения, пробвахме тоя път по друг начин, ама пак греда"

 63. 63 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  То по тая логика трябва и срещу България да има повдигнато такова дело, защото децата без задължителните имунизации не могат да посещават детски градини, училища и т.н.
  —цитат от коментар 59 на T.M.


  Що пак се правите на улави.
  Въобще даже не е същата логиката. Задължителните ваксини са изпитани и ваксинираните с тях НЕ пренасят зараза и НЕ се заразяват.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 64. 64 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  До коментар [#50] от "Smile":

  Не съм лекар, но чета, че ролята на антителата е да атакуват белтък на вируса, което не му позволява да се репликира. Не знам как тогава мутиплицират еднакво и тези с антитела и тези без.

 65. 65 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  По каква причина да си правя тест? Изкарах ковид, после си направих ваксина. Сега ако се разболея ще го карам като настинка. Кой нормален човек си прави тест за да види дали е настинал?А онези които умират от страх от ваксината и от вируса едновременно, ами страхувайте се бе хора.
  —цитат от коментар 27 на Oliver


  Хората си правят тестове в момента поради 2 причини - да пътуват или да влязат в болница. И в двата случая това няма да се случи, ако нямаш тест. За Англия искат тест, дори и да си ваксиниран. Като се върнеш оттам - пак.

 66. 66 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Накратко истината е следната. Вирусът няма да изчезне и ще мутира постоянно. Ще се заразяват и ваксинирани. Единствената полза за тях ще е в краткосрочен план, докато иглата работи (около 6 месеца), тогава рискът от смърт ще е по - нисък най - вероятно. Вредите в дългосрочен аспект за ваксинираните са неясни, защото все още сме в тест период, който по принцип трае години. Те ще пренасят вируса и няма да пазят неваксинираните, т.е. няма обществена полза за населението, а единствено лична (евентуално, защото и това не е на 100%). Ограничителните мерки единствено забавят вируса и нищо повече, освен че убиват икономиката и психиката на хората. Задължителната ваксинация е безумие и здравен фашизъм. Отделно има шанс масовата ваксинация да стимулира страшни мутации на вируса, които да предизвикат висок процент смъртност... Всеки трябва да прецени за себе си дали да се ваксинира, или не. На база фактите. Без да го налага на останалите. Отговорността е изцяло лична.
  —цитат от коментар 61 на 4okuto


  1. как установи, че иглата работи 6 месеца?
  2. как установи, че масовата ваксинация стимулира страшни мутации?
  3. как установи, че няма обществена полза от ваксините, след като по-малко хора влизат в болница? Това не е ли такава?
  4. Това за тестовия период ти ли определяш колко години е?

  И как досега никой не се е сетил за тези неща досега?

  Иначе за задължителната ваксинация си прав. Не трябва да е задължителна.

 67. 67 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  [quote#60:"kiz301070297"][/quote]

  Кое е глупост. Ти за вирусен товар чувал ли си? Едно е всички около теб да са ваксинирани, съвсем друго е ти да си единственият! Ваксината не е някакъв магически щит както се опитваш да го изкараш. От самото начало на пандемията се говори за колективен имунитет (няма как да не се намеси, след като това си е в основата на науката), което е буквално колективно намаляване на вирусния товар.
  Дори при обикновена грипна епидемия се затварят учебни заведения и т.н. именно за да се намали вирусния товар.

 68. 68 Профил на kiz301070297
  kiz301070297
  Рейтинг: 35 Неутрално

  1. как установи, че...
  —цитат от коментар 66 на taratanki


  1. А как установи, че "иглата" работи изобщо при положение, че Исландия ваксинирана на 90% е пламнала в момента с трета вълна двойно по-голяма от предните?

  2. Страшните мутации вследствие на масова ваксинация са медицински факт известен от десетки години. Потвърден от множество експерти в областта.

  3. А как установи, че изобщо има по-малко хоспитализации? И ако наистина има дали по-скоро не се дължат на естественият имунитет придобит след среща с вируса (50-60% вече имат антитела)

  4. Тестовият период е разписан от здравните власти и общоизвестен. Изпитанията на Pfizer приключват 2023. В момента всички ваксинирани участват в третата фаза на изпитания.

  Некомпетентен си.


 69. 69 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  До коментар [#5] от "victor_victim":

  На Вас кой ви каза, пе ваксинираните НЕ разнасят заразата?!? Защото данните показват друго!

 70. 70 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  До коментар [#66] от "taratanki":

  1. Научни факти и опит. Достатъчно такива излезнаха.
  2. Мнения на едни от най - доказаните учени в областта на ваксините. Примерно д-р Робърт Малоун, който е един от създателите им.
  3. Това трябва да се доказва тепърва. Най - вече през зимата, когато има по - висок риск от развиване на пневмония. А и разликите дори в момента не са фрапантни. Здравната система имаше достатъчно време да се подготви.
  4. За тестовия период си има официални практики, каито са се спазвали в миналото. Обикновено са между 3 и 10 години.

 71. 71 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1979 Любопитно

  [quote#60:"kiz301070297"]
  —цитат от коментар 67 на T.M.
  Кое е глупост. Ти за вирусен товар чувал ли си? Едно е всички около теб да са ваксинирани, съвсем друго е ти да си единственият! Ваксината не е някакъв магически щит както се опитваш да го изкараш. От самото начало на пандемията се говори за колективен имунитет (няма как да не се намеси, след като това си е в основата на науката), което е буквално колективно намаляване на вирусния товар.Дори при обикновена грипна епидемия се затварят учебни заведения и т.н. именно за да се намали вирусния товар.[/quote]

  И как така ваксинираните, които също пренасят зараза на повишават вирусния товар?

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 72. 72 Профил на kiz301070297
  kiz301070297
  Рейтинг: 35 Неутрално

  [quote#60:"kiz301070297"]
  —цитат от коментар 67 на T.M.
  Кое е глупост. Ти за вирусен товар чувал ли си? [/quote]

  Първо, почти всичко свързано с Ковид истерията е глупост.

  Относно вирусният товар се доказа, че е абсолютно еднакъв при ваксинирани и неваксинирани. Лично Антъни Фаучи го потвърди преди да нареди ваксинирани да продължат да носят маски на закрито преди няколко дни.

  Та ако и на дедо Фаучи не вярвате... става зле за психиката ви.

  Ваксините са безсмислени и безполезни.

 73. 73 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#58] от "nikolay.":

  Браточка ти си много зле,явно не си плащал никога осигуровки.всички частни болници работат със Здравна Каса.Иииии,първо се ходи при личния лекар(ти сигурно и такъв немаш защото си терикат) за направление,струва 2 лева.После в СофияМед!!

 74. 74 Профил на gueorgui tzvetanov gueorguiev
  gueorgui tzvetanov gueorguiev
  Рейтинг: 247 Неутрално

  Чудесни примери ще останат в историята.Бъдещето е комунизъм,взимайки примери от миналото- справедлив окончателен погром на дребна,средна и едрата буржоазия.

 75. 75 Профил на asen_g
  asen_g
  Рейтинг: 272 Неутрално

  ДА НЕ ПОЗВОЛИМ ПОВЕЧЕ ФАШИЗЪМ, ХОМОФОБИЯ И СЕГРЕГАЦИЯ – ДА ИЗЛЕЗЕМ НА УЛИЦАТА И ДА СЕ ОСВОБОДИМ! Искаме:1. Да спрем да плащаме данъци и осигуровки!2. Искаме да може веднъж в месеца да "пазаруваме" в магазина без да плащаме!3. Да можем да караме колите си пили, дрогирани , БЕЗ КОЛАНИ и със скорост, която ние преценим.4. Да не ни ограничават да паркираме, където и когато решим.5. Да не плащаме здравни осигуровки и НЕ искаме да плащаме за лечение, операции и прегледи в болниците.6. Искаме безплатни лекарства за Ковид, СПИН и безплатни операции за смяна на пола, както и за всяка естетична процедура.7. Да не ни задължават да си връщаме кредитите, но да не могат да се удовлетворяват от ипотеката по кредита8. Протестираме срещу всеки опит да бъдем спирани, проверявани, задържани и съдени без значение какво сме извършили – АЗ СЪМ СВОБОДЕН ЧОВЕК! ГРАЖДАНИН – НЕ НА ВСЯКО ОГРАНИЧЕНИЕ НА СВОБОДИТЕ И ПРАВАТА МИ!9. Искаме да се конфискуват парите на богатите и равно и справедливо разпределение на средствата им сред нас мързеливите, безработните и мрънкащите хрантутници, а който работи и е активен по 4 часа да получава двойна сума от справедливото разпределението!10. ОТМЯНА НА ИЗБОРИТЕ И ПАРТИИТЕ, КОНФИСКАЦИЯ НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ И ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА – НЕ НА ФАШИЗМА!Свобода, Равенство, Братство! ДРУГАРИ, БРАТЯ ЩЕ ПОБЕДИМ – ВЕНСЕРЕМУС (СВИТ ЮМРУК)
  —цитат от коментар 35 на konservator.bg


  Много слабо другарю - една надцница назад.

 76. 76 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  [quote#68:"kiz301070297"][/quote]

  С радио не споря.

 77. 77 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#28] от "ivanpopov":

  САМО ДЕТО ЗАБРАВЯТЕ ,ЧЕ ТАЗИ ТОТАЛИТАРНА ЗАРАЗА ТРЪГНА ОТ ФРАНЦИЯ И ИТАЛИЯ

 78. 78 Профил на kiz301070297
  kiz301070297
  Рейтинг: 35 Неутрално

  [quote#68:"kiz301070297"]
  —цитат от коментар 76 на taratanki
  С радио не споря. [/quote]

  ХАХАХ. Т.е. нямаш аргументи и признаваш, че ваксините са безполезни или, че си некомпетентен?

  Кое от двете? Или и двете?

 79. 79 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 900 Неутрално

  До коментар [#6] от "nikolay.":
  па ного ясно ве.само са ти чукнале егенето и екрана е греинал в червено и дирекно са те опраскали с сто и деведесе.пхахахаааааааааа

 80. 80 Профил на Един Българин
  Един Българин
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Да видим на следващите избори, кой ще гласува за комунизма, който концлагеристите спускат на робите си... От желание за угода на някой чуждестранен шеф са способни на унищожение на собствения си народ, удължавайки разделението и агонията на нацията.

  Един Българин
 81. 81 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2784 Весело

  До коментар [#77] от "bnc59488372":

  Усещаш ли как се затяга обръча? Очаквам достъпа до обществените места да бъде ограничен с механични преградни съоръжения с вградени четящи устройства.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 82. 82 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  За народа-мърша само това е начина – платени тестове за всеки, който не се е ваксинирал – бъркаш му дълбоко в джоба!Тая сган е свикнала на "безплатен" и скотски живот от комунизма, а на новите поколения им е се предава генетично!
  —цитат от коментар 19 на konservator.bg


  Путиноидите , като се напиете - и все обвинявате литовците , кви са мърши..

 83. 83 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1979 Любопитно

  До коментар [#77] от "bnc59488372":Усещаш ли как се затяга обръча? Очаквам достъпа до обществените места да бъде ограничен с механични преградни съоръжения с вградени четящи устройства.
  —цитат от коментар 81 на Consumer


  Не че нещо ама доста се излагате с такива коментари.

  Сигурно така са се радвали германците през средата на 20-ти век когато са ограничавали правата на инакомислещите.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 84. 84 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2784 Любопитно

  До коментар [#83] от "biss Mark":

  Верно ли не усещате черния хумор?

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 85. 85 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#80] от "Един Българин":

  Съгласен съм, но как да видим? Колко от партиите, които ще се явят на избори са заявили ясна позиция относно ковид?

 86. 86 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Лошо.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 87. 87 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2507 Любопитно

  Господин Карабоев да не е упълномощил Ангел Петров да поддържа интереса на форумната общественост по..... руския въпрос?:) От подзаглавието "Коронавирусът по света : Смъртността в Русия ..." се бях подготвил да прочета главно за проблема с епидемията в Русия, а то било обзор.

 88. 88 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#67] от "T.M.":

  Това с “вирусния товар” ми е любимата дивотия.
  Не съм чува за него - светни ни. Първо ме интересува в каква еденица са измерва? Второ има ли други променливи, които му влят освен експерименталния препарат? Ако съм с маска, а ти си без какви са но вирусните товари? А ако и двамата са с маски? Вирусния товар влияе ли се от дистанция, темперетурата, имунна система на човека (или при всеки е еднаква)?

  П.П И накрая една задачка по математика за бъдещите петокласници:
  Има две помещения. В първото товарят 14 човека, 8 от които ваксинирани, трима са без маска. Във второто товарят 17 човека от които трима са без ваксина, но пък никой не носи маска и са с 1 метър по-малко дистанция помежду си. В задачата се пита, в кое от двете помещения вирусния товар е по-голям?

  “Кое е глупост. Ти за вирусен товар чувал ли си? Едно е всички около теб да са ваксинирани, съвсем друго е ти да си единственият! “

 89. 89 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#26] от "Billy Pilgrim":

  Не знам какво имаш предвид, но мога да предположа – 60 % данък от приходите ти занеш ли какво е! Ти, ако можеш и 10 % не искаш да плащаш, та 60 %! Това е истински комунизъм – обират хората които работят и печелят, за да има за цялата световна сган, копто се е запътила натам!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 90. 90 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#75] от "asen_g":

  Да предложа тогава нещо друго!
  На 01.01.2022 г. данъците в България да станат 60 % на всички доходи, а ДДС 30 % и въвеждане на безплатна медицинска услуга и безплатни лекарства!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 91. 91 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#37] от "biss Mark":
  Свободата не е върховна ценност, а свободията е опасна за всяко общество, но трудно се разпознава, защото като невидим вирус го обхваща отвътре, невидимо и замества истинските ценност с сурогати!
  Пример: Сексуалната революция от края на 60-те за едни е ценност, но според психолозите и хората които изследват този проблем (това е думата) това е нанесло непоправими щети на тези общество и на света като цяло!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 92. 92 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2903 Весело

  До коментар [#6] от "nikolay.":

  “В СофияМед е касапница с ПЦР тестовете, в събота теста е 190 лв!!! Без пари )”

  Значи, за България ще се вдигне цената на ПЦР-то, поне три пъти над световната пазарна. И ще отчетем успех в борбата - по-малко тестове, по-малко “заразени”.

 93. 93 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1810 Неутрално

  До коментар [#5] от "victor_victim":

  ''Фашизъм е да разнасяш зараза, без да ти пука за останалите!''
  Нима т.нар. ''вакиснирани'' не разнасят зараза? :)

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  До коментар [#89] от "konservator.bg":

  Така ли било. Тия дето печелят най много били най работните, смях. Доказан факт е че 90 процента от богатите хора по света са деца на богати хора. Има хора, които цял живот се скъсват от работа и могат единствено да си платят сметките и да оцелеят. Няма връзка между това колко работиш и какво изкарваш, това е някакъв неолиберален егоцентричен мираж. А и няма държава с висок стандарт в света в която да няма прогресивно данъчно облагане, ако изкарваш много пари плащаш по висок процент данък, това е съвсем резонно. Като не ти изнася работи по-малко и изкарвай по-малко.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на ivo.prokopiev
  ivo.prokopiev
  Рейтинг: 37 Неутрално

  :Усещаш ли как се затяга обръча? Очаквам достъпа до обществените места да бъде ограничен с механични преградни съоръжения с вградени четящи устройства.
  —цитат от коментар 81 на Consumer


  ==============================
  А ваксинираните усещат ли какво става и ще стане в близкото бъдеще - просто гледайте какво става в Израел, където 95% от тежките случаи са Ваксинирани, и едно 85-90% от всички приети за болнично лечение са напълно ваксинирани с двете дози на Файзер.
  И че дори вече тези с третата игла се разболяват и влизат в болница....
  От последната неделя - "95% of the severe patients are vaccinated". "85-90% of the hospitalizations are in Fully vaccinated people." "We are opening more and more COVID wards." "The effectiveness of the vaccine is waning/fading out" (Dr. Kobi Haviv, earlier today on Chanel 13 @newsisrael13 )"
  https://www.timesofisrael.com/tv-14-israelis-who-got-3rd-shot-later-infected-with-covid-19

  Ето в няколко реда очакванията:

  1. Някъде между октомври 2021 и април 2022 ше се види дали ADE (Antibody Dependent Enhancement) ще ги удари така, както е ударило опитните животинчета през 2012. АДЕ-то, по думите на откривателя на мРНА ваксините, действа като троянски кон и всъщност допринася за разболяването на ваксинираните.

  2. Някъде след около 18 месеца ще се види дали лудата крава ще ги удари така, както е ударила "хуманизираните" мишки, които са били инжектирани с тези спайк протеинчета.

  3. Някъде след около 24 месеца ще се види дали Алцхаимера ще ги удари така, както е ударил Макак маймуните, инжектирани с тези спайк протеинчета.

  4. 60% от ваксинираните имат микро-тромбози (умиране на най-малките кръвоносни съдове) една седмица след ваксиниране, което се установява много лесно с Д-димер тест. Сърдечно увреждане на дясната страна на сърцето е много често срещано последствие след 3 години.

  Пожелавам успех на участниците в този експеримент - защото наистина ще се нуждаете от него!

  А ние от контролната група на неваксинираните ще се оправим някак си само с витамин Д, витамин Ц, цинк, селен и ако се наложи ивермектин и антибиотици. Дано само да останат достатъчно неваксинирани лекари, които да се грижат за другите болести.

 99. 99 Профил на Сотир Костадинов
  Сотир Костадинов
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Лошо.Без значение,дали вРусия,САЩ,Китай. Мисля че в Русия подцениха ситуацията с пандемията.Сигурно имат проблеми с ваксинацията.Дано да излязат бързо от тази ситуация.

 100. 100 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#95] от "Billy Pilgrim":
  Навсякъде по света малкия и среден бизнес докарва от 80-90 % от БВП!
  Справедливост е:
  печалба 1 000 000 – данък 100 000
  несправедливост (пладнешки обир):
  печалба 1 000 000 – данък 500 000
  Завоевателите не са си позволявали да взимат повече от 20 %, а почти винаги десятък (10 %) от поробените народи, А СЕГА ДЪРЖАВАТА, В КОЯТО СИ СЕ РОДИЛ, ТИ, родителите ти, техните родители да ВЗИМА 50-60%!
  И ти не искаш да се ваксинираш и плачеш за свобода, когато 6 месеца от годината работиш за държавата и каквото остане е за теб!
  #КОЙ Е ДЪРЖАВАТА!
  Виждам как справедливия свят издига гилотините и чувам масите да викат "свобода, равенство, братство (другарство) " !

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK