Огромни разрушения от наводненията в Турция, още търсят оцелели

Отнесени коли и автобуси се виждат след наводненията, които обхванаха градовете в турския черноморски регион, в град Илиси, в провинция Кастамону

© Reuters

Отнесени коли и автобуси се виждат след наводненията, които обхванаха градовете в турския черноморски регион, в град Илиси, в провинция КастамонуШестесет и двама вече са загиналите в наводненията, обхванали турския черноморски регион, съобщи Ройтерс, като добави, че усилията за търсене на изчезнали хора продължават.


Наводненията предизвикаха хаос в северните провинции точно когато властите обявиха, че горските пожари, които две седмици бушуваха по южното крайбрежие, бяха овладени.


Петдесет и двама души са загинали в наводнения в провинция Кастамону, още девет в Синоп и един в Бартън, съобщиха от Дирекция "Управление при бедствия и извънредни ситуации" (AFAD).
Снимки, направени с дронове на Ройтерс, показват огромни щети в град Бозкурт в провинция Кастамону. Сградите се претърсват за оцелели.


Стотици къщи са отнесени от придошлата вода. Спастелите още ги претърсват за оцелели

© Reuters

Стотици къщи са отнесени от придошлата вода. Спастелите още ги претърсват за оцелели


Мощни водни потоци, предизвикани от поройни дъждове, хвърлиха десетки коли и купчини отломки по улиците, разрушиха сгради и мостове, затвориха пътища и спряха електричеството в стотици села.


Повече от 2000 души бяха евакуирани от засегнатите райони, някои с помощта на хеликоптери и лодки, съобщи управлението за бедствени ситуации.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK