На живо

Коронавирусът по света: Турция готви задължително ваксиниране на учителите

Коронавирусът по света: Турция готви задължително ваксиниране на учителите

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
30% от руснаците са вече ваксинирани

Русияе ваксинирала над 43 милиона души срещу COVID-19 съобщи в петък агенция РИА, позовавайки се на здравния министър Михаил Мурашко. Това е почти една трета от населението (29.8%).


Русия си поставя за цел да постигне колективен имунитет от 80% срещу COVID-19 до ноември, заяви през юли заместник-премиерът й Татяна Голикова, въпреки относително бавния си процент на ваксинация, припомня Ройтерс. Това би означавало, че над 115 млн. руснаци ще имат имунитет срещу коронавируса.


В петък властите съобщиха, че са регистрирали 20 992 новозаразени и 785 починали през последното денонощие - леко намаление спрямо предходните 24 часа.

Дания препоръча бустер при слаба имунна система

Датчаните със слаба имунна система, като пациенти с рак, получаващи химиотерапия, или такива с трансплантирани органи, скоро ще могат да получат усилваща трета ваксина срещу COVID-19, съобщи датският здравен орган в петък.


Подобни решения вече бяха взети от Израел, Германия и Франция, напомня Ройтерс. Бустерната (усилваща) доза се предлага на възрастни хора и хора със слаба имунна система, въпреки че здравната агенция на ЕС обяви, че още не вижда необходимост от бустери за всички, тъй като ваксините са достатъчно ефективни и срещу "Делта" варианта.


"Някои лица със значителен имунодефицит се нуждаят от трета инжекция ... за предотвратяване на тежко протичане, ако се заразят с COVID-19, въпреки че са били напълно ваксинирани", се казва в становище на датския здравен орган.


Ако данните показват необходимост от подсилване на други групи, като например възрастни хора в старчески домове, няма да се колебаем да препоръчаме това, добави той.


В Съединените щати бустерните ваксини срещу COVID-19 ще бъдат широко достъпни от 20 септември. Американските здравни власти се позовават на данни, показващи намаляване на защитата от първоначалните ваксинации, тъй като инфекциите с "Делта" варианта се увеличават.

Великобритания одобри "коктейла на Тръмп" за лечение на COVID-19

Британският лекарствен регулатор одобри антителния коктейл, разработен от "Регенерон" (Regeneron) и "Рош" (La Roche) за лечение на COVID-19 в петък.


Регулаторът съобщи, че данните от клиничните изпитвания показват, че лекарството "Ронапрев" (Ronapreve) може да помогне за предотвратяване на инфекция, да се използва за симптоматично лечение на тежка инфекция с COVID-19, както и да намали вероятността от хоспитализация. Но не може да замести ваксинацията.


Новината идва на фона на увеличаване на пациентите с COVID-19 в болници като тази седмица те надхвърлиха 6100 - най-високото ниво от пет месеца.Две трети от хоспитализираните не са ваксинирани.


Ronapreve може да се приема чрез инжекция или инфузия. Той не позволява на вируса да навлезе в клетките на дихателната система. Препаратът е регистриран под името REGEN-COV в САЩ и беше използван при лечението на бившия американски президент Доналд Тръмп миналата година.


Медикаментът принадлежи към клас лекарства, наречени моноклонални антитела, които имитират естествените антитела, произвеждани от организма за борба с инфекциите.


Това е третата терапия в арсенала на Обединеното кралство в допълнение към генеричния стероиден дексаметазон и лекарството за артрит тоцилизумаб, продаван от "Рош" под търговските имена Actemra и RoActemra.


Ronapreve/REGEN-COV има спешно одобрение за лечение на COVID-19 в повече от 20 държави. През юни ЕС купи около 55 хил. дози от препарата, който все още очаква одобрение от европейския лекарствен регулатор.


Препаратът на "Регенерон" и "Рош" вече е одобрен в 20 държави за лечение на коронавирусна инфекция. Европейският лекарствен регулатор все още разглежда данните от клиничните изпитвания

© Associated Press

Препаратът на "Регенерон" и "Рош" вече е одобрен в 20 държави за лечение на коронавирусна инфекция. Европейският лекарствен регулатор все още разглежда данните от клиничните изпитвания

Близо 9 млн. ваксини поставени за ден в Индия

8.8 млн. ваксини са били поставени за едно денонощие в Индия, съобщи Министерството на здравеопазването, цитирано от Ройтерс. Най-добрият резултат от началото на ваксинационната кампания е бил постигнат във вторник.


При все това Индия остава далеч от поставената цел да ваксинира цялото си пълнолетно население до края на годината. За това ще е необходимо да се правят по 10 млн. дози за 24 часа. До момента 46% от индийците над 18 г. са с една доза ваксина, а 13% са напълно ваксинирани.


Броят на новозаразените спадна до 25 хил., най-ниското ниво от 16 март насам.

"Епъл" удължава работата от къщи за служителите си

Американската технологична компания "Епъл" (Apple Inc) обяви, че ще отложи завръщането на служителите в офисите поне до януари, съобщи Блумбърг нюз, цитирана от Ройтерс. Планираше се това да стане през октомври.


На персонала е съобщено, че графикът за възобновяване на присъствената работа ще бъде обявено един месец преди нареждането за завръщане на служителите в офиса, пояснява БТА.


Решението е взето поради увеличаването на броя на заразените с коронавирус и появата на нови варианти.

Южна Африка започна да имунизира най-младите си жители

С едва 8% ваксинирано население Република Южна Африка започна в петък ваксинацията срещу коронавирус на най-младата възрастова група - между 18 и 35 г. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на съобщение на правителството, което се опитва ускори ваксинационния процес.


РЮАС регистрира най-големия брой заразени и починали от коронавирус на африканския континент, но до този момент напълно ваксинираните са по-малко от 8% от 60-милионното й население.


Ваксинационната кампания в Южна Африка започна бавно, поради бюрократични грешки и затруднени преговори с производителите. Първите дози ваксина бяха поставени на здравни работници в рамките на медицинско изследване в средата на февруари, преди да започне ваксинацията на възрастните от средата на май. От 1 август право да бъдат ваксинирани получиха хората на над 35 г.


Правителството си постави за цел достигането на поне 300 хил. ваксинации срещу коронавирус на ден до края на август. За последните 24 часа са поставени 195 хил. ваксини. Ако планът успее, до края на годината поне 35 млн. души ще получат поне по една доза. Ваксинирани досега са около 7.7 млн. души. /БТА

Германия обяви, че е навлязла в четвъртата вълна

Германия е навлязла в четвъртата вълна на разпространение на коронавирусната зараза. Това се констатира в доклад на Института "Роберт Кох" - националната референтна агенция за контрол и превенция на заболяванията, предаде ДПА.


Процентът на положителните проби от направените PCR-тестове е нараснал от 4 на 6 през втората седмица на август. По-младите възрастови групи са особено засегнати от инфекциите, се допълва в доклада.


По-заразният вариант "Делта" се открива в 99% от новите случаи. Средно за 7-дневен период заразените са 44 на 100 хил. души.


63.7% от населението е получило поне една доза от ваксините срещу коронавируса, а 58.2 процента са напълно ваксинирани, съобщава БТА.


Ройтерс добавя, че новите случаи в петък са 9280 или 3.8 млн. от началото на пандемията. 13 души са починали, с което броят им достигна 91 956.

В Израел започна поставянето на бустер срещу COVID-19 на 40-годишни

Израелците над 40 години и учителите ще могат да получат усилваща имунитета (бустерна) доза от ваксината срещу коронавируса на "Пфайзер"/"Бионтех", предаде "Ройтерс", като се позова на израелския министър на здравеопазването Ницан Хоровиц.


Здравните власти се надяват, че като разширят обхвата на кампанията по поставяне на трета ваксинационна доза, ще могат да се справят с разпространението на по-заразния вариант "Делта" на вируса.


Израел започна да поставя трета доза на хората над 60 години през юли. После намали възрастта за бустера на 50 г. Подсилващи дози се поставяха досега и на здравните работници и на други категории служители на първа линия. Поставянето на третата доза се прави само на хора, получили втората поне 5 месеца по-рано. Бустерът се препоръчва и на бременните жени.


Над 1 милион израелци от 9.3-милионното население вече са получили трета доза. Здравните власти заявиха, че ефективността на третата доза от ваксината в превенцията на заразяването е 86%


Сред учените няма консенсус дали третата ваксинационна доза е необходима. СЗО казва, че настоящите данни не сочат необходимост и че богатите държави трябва да изчакат поне до края на годината, за да дадат шанс за напредване на ваксинацията в по-бедните страни.


Над 1 млн. израелски граждани още не са ваксинирани.


Коронавирусът по света: Турция готви задължително ваксиниране на учителите

© Associated Press

Трима ваксинирани сенатори са заразени с COVID-19

Трима американски сенатори - един републиканец, един демократ и един независим, всичките ваксинирани срещу новия коронавирус обявиха, че са дали положителен резултат на теста за COVID-19. Сенатът е във ваканция от 11 август.


69-годишният демократ Джон Хикънлупър от щата Колорадо съобщи, че е добре и че се е изолирал, и изрази признателност, че все пак е бил ваксиниран. 70-годишният републикански сенатор от Мисисипи Роджър Уикър пък сподели, че е поискал тест след леки симптоми, който се е оказал положителен. 77-годишният независим сенатор от Мейн Ангъс Кинг си е направил тест, защото почувствал, че има лека температура. Той сподели, че, въпреки че не се чувства много добре, със сигурност е по-добре, отколкото, ако не е бил ваксиниран.


Републиканският сенатор Линдзи Греъм бе първият американски законодател, който се оказа заразен в началото на месеца, въпреки че беше ваксиниран.

Карантината в Сидни е удължена до септември

Карантината в най-големия град в Австралия - Сидни, беше удължен до края на септември. Локдаунът беше въведен преди два месеца, в опит да се ограничи разпространението на коронавирусната епидемия. В последните дни се регистрират по 600 нови случая дневно.


Жителите в най-засегнатите от коронавируса части на града ще трябва да спазват и вечерен час от 21 ч. до 5 ч. и ще могат да излизат само по час на ден за практикуване на спорт, пише БТА, като се позовава на световните агенции.


Около 1000 военни бяха пратени, за да помагат на полицията в спазването на мерките, които все повече жители се опитват да нарушават. От понеделник ще е задължително и носенето на маски навсякъде освен у дома.


В Нова Зеландия огнището на коронавируса излезе от първоначалното огнище - Окланд, и стигна до столицата Уелингън, където са регистрирани трима новозаразени. И тримата са били неотдавна в Оукланд. Премиерът Джасинда Адерн удължи в петък локдауна, като обясни, че обхватът на епидемията от варианта "Делта" все още не е известен. Карантината беше въведена във вторник след откриването на първи позитивен случай от месеци.

Турция ще изисква ваксинация или тест за учителите и пътуващите

Турция ще започне да изисква отрицателни резултати от тестовете за COVID-19 и доказателства за ваксинация за някои сектори, включително от учители, както и за пътувания в страната. Това съобщи "Ройтерс", позовавайки се на президента Реджеп Тайип Ердоган.


Говорейки след заседание на кабинета, Ердоган каза, че новите изисквания ще бъдат наложени за учители и преподаватели, както и за хора, които посещават социални събития като концерти.


Турция е поставила около 87 млн. ваксини срещу COVID-19, основно от китайската "Синовак" и от препарата на "Бионтех"/"Пфайзер".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Умрели от ковид последните 28 дни:

  Израел: 63% ваксинирано население - 254

  Русия: 22% ваксинирано население - 22 246

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 2. 2 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 290 Любопитно

  Станете част от проекта "Новият прекрасен свят"!
  Ваксинирайте се 5-6 пъти!🐪👍

  Много съм прост
 3. 3 Профил на Irina Gergova
  Irina Gergova
  Рейтинг: 548 Неутрално

  "Турция готви задължително ваксиниране на учителите"

  И у нас трябва да е задължително. И на здравните работници.

 4. 4 Профил на Р. Овч.
  Р. Овч.
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Направо да вика Файзър да експериментира на терен нови ваксини върху “гюленистите” 😂

  Форумното пиколо ще носи куфарите на големците от Файзър 😁

 5. 5 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2324 Весело

  До коментар [#2] от "Контрол на съзнанието":

  Твърди се, че един от страничните ефекти на ваксинираните е, че мъжете могат да предават при сексуален контакт имунитет, но без страничните ефекти. Това било радостна новина за всички жени, които се страхували по различни причини от иглата. За да хванело дикиш, курса бил 30 сеанса, без значение дали ще са по три на ден или по един на ден, важното било да не се пресксча ден. Също така не било задължително да е с един и същи ваксинител, можело и да се комбинира.така че тези 56 които предлагаш са си напълно реални.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 6. 6 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  Турция узрява, комшиите от Македония узряват - ние НЕ

 7. 7 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1343 Любопитно

  Колкото повече ваксини се продават и правят, толкова по-зъл става вируса.
  Напред другари, борбата е перманентна и не резултатът, а пътят е важен ...
  Какво стана с ламбда варианта, стига ли ни гръцката азбука или още не сме я минали...

 8. 8 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 290 Разстроено

  Турция узрява, комшиите от Македония узряват - ние НЕ
  —цитат от коментар 6 на tsvetko_51


  Тека е,Ганьо не верва,че Ваксините са радост и го правят свободен!😢

  Много съм прост
 9. 9 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 290 Любопитно

  А текааааа,от тостер та на бустер!🐪🐷🐵🐷🐪👍

  Много съм прост
 10. 10 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  "Сред учените няма консенсус дали третата ваксинационна доза е необходима."

  Абсолютно необходима е, за да се запази високото ниво на разпространение. А учените нямаха консенсус и за ваксините, но политиците решиха да вярват на едните и обявиха другите за антиваксъри, започнаха да ги уволняват, преследват и да им трият ютуб каналите. Но иначе всичко е наред, има демокрация, свобода на словото. свобода на личен избор... Станахме като арабските държави, държи ни политическия шериат, там поне само жените са принудени да носят маски, тук цялото население е потиснато под демократичния ботуш.

 11. 11 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Понеже често се дава за пример успешния подход на Швеция, нека видим какво казва шведската агенция по лекарства Lakemedelsverket.

  Lakemedelsverket е държавната агенция в Швеция, отговорна за регулирането и наблюдението на разработването, производството и продажбата на лекарствени средства.

  Цитирам:

  "Погрешни схващания, митове и чиста дезинформация по темата COVID-19

  COVID-19 е сериозно и непредсказуемо заболяване и ползите от ваксинацията са много по-големи от риска от сериозен страничен ефект.

  Неверни са твърденията, че е по-добре да разчитаме на силна имунна система, отколкото да се ваксинираме срещу COVID-19.

  Неверни са твърденията, че ваксините срещу коронавирус не осигуряват адекватна защита срещу болестта. Това не е истина.

  Неверни са твърденията, че Витамин Д, Хлорохинов фосфат и Ивермектин са ефективни като лечение за COVID-19. Това не е истина.

  Неверни са твърденията, че ваксините могат да доведат до аутизъм.
  Това не е истина.

  Неверни са твърденията, че ваксините са свързани със стерилитет.
  Това не е истина.

  Неверни са твърденията, че ваксините могат да променят вашата ДНК.
  Това не е истина.

  Неверни са твърденията, че ваксините съдържат микрочип за наблюдение. Това не е истина.

  Неверни са твърденията, че ваксините срещу коронавирус съдържат опасни вещества, които се пазят в тайна. Това не е истина."

  https://www.lakemedelsverket.se/en/coronavirus/covid-19-vaccine/this-is-what-applies-to-corona-vaccine

  Швеция към момента е с 47% ваксинирано население.

 12. 12 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Като чета някои коментари, всеки ден, под всяка статия по темата, съм наистина изумен колко много лоботомирани има в страната...
  Има едно меме, което не мога да кача тук, но сигурно сте го видели, поне тия, които не следят само антиваксърска помия и което илюстрира добре нещата у нас:
  "СВОБОДА
  Или как да умреш като средновековен селяк,
  отхвърляйки модерната медицина."

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 13. 13 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Неутрално

  Израелците наблегнаха на "Пфайзер" и сега "берат плодовете"...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 14. 14 Профил на Чинчила
  Чинчила
  Рейтинг: 252 Неутрално

  С тези бустери Израел направо ще си стане люпилня за всички нови щамове.

 15. 15 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  В Израел започна поставянето на бустер срещу COVID-19 на 40-годишни
  —цитат от коментар 0 на статия


  Добре е да се подходи с потребителски договори - като мобилните оператори например. Сключваш двегодишен договор, през което време операторът ти гарантира поставянето на бустери. С клауза за автоматично подновяване.

 16. 16 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  "Израел започна да поставя трета доза на хората над 60 г. през юли. После намали възрастта за бустера на 50 г. Подсилващи дози се поставяха досега и на здравните работници и на други категории служители на първа линия. Поставянето на третата доза се прави само на хора, получили втората поне 5 месеца по-рано. Бустерът се препоръчва и на бременните жени."

  Което само показва, че въпреки всички приказки отпреди няма и половин година, ваксините са оказа неефективен начин на борба с този вирус. Цялата истина е, че докато не си умрат определен брой хора това нема да си иде, такава му е природата. Капиш?

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 428 Весело

  До коментар [#3] от "Irina Gergova":

  "Турция готви задължително ваксиниране на учителите"И у нас трябва да е задължително. И на здравните работници.
  —цитат от коментар 3 на Irina Gergova


  Правилно! Те лекарите не разбират нищо от мрдицина! За сметка на това Ирина, Ердоган и други политици много разбират!

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 19. 19 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4816 Любопитно

  Израелците наблегнаха на "Пфайзер" и сега "берат плодовете"...
  —цитат от коментар 13 на hamiltonf


  Точно, а и последните резултати за ефективността са просто плачевни в сравнение с "лошата" ваксина на Астрата. Само незнам какво ще е оправданието този път 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 20. 20 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  Израел бележат пореден успех на ваксинацията 8400 случаи на ден при 60% "имунизирани". Или имунната им система не работи както трябва или ваксината е пригодена за някакъв друг бозайник или е просто продукт за продажба, както всички истински учени предупреждаваха.

 21. 21 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#10] от "otrqdnik":

  Научният консенсус се изразява в проучвания, не в мнения. Няма проучвания, които да подкрепят мненията на Мангъров, Чорбанов и други youtube доктори, само изкривено интерпретиране на фактите.

 22. 22 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  До коментар [#21] от "velvoofell":

  Ами като няма проучвания, защо си правиш експерименти с милиарди хора, това е престъпление срещу човечеството!

  Последната глупост на Нетаняху беше да превърне Израел в лагер на опитни мишлета. Всички лаборанти знаят, че опитната мишка в 90% от случаите умира.

  Спомням си Дневник ежедневно ни напояваше със благоговейни статии как Израел преди всички се е спасил от вируса. След 2 месеца щели да бъдат с напълно отворена икономика и да си избиели разходите за ваксини. Тези прогнози не се сбъднаха, но аз не виждам Биби да е в затвора за антидържавни и античовешки действия и корупция в особено големи размери.

 23. 23 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Г-жо, Димитрова, толкова ли е трудно да напишете "трета доза" вместо "бустер ?!?!?!

 24. 24 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Вижда се ясно, че наличните ваксини имат нисък процент защита срещу "Делта .
  Практически равен с този на неваксинирани.
  Руснаците в прав текст си казват, че започват ъпгрейд на "Спутник - V" - конкретно за "Делта".
  Изpaeлците типично по изpaeлски казват друго, а правят същото.

  Печалбата на фармацевтичните компании за първото тримесечие подсказва, че ще има нова модификация на вируса - да я наречем примерно "Сигма".
  И ще има нов "ъпгрейд" или "бустер".
  После ще дойде "Омега"....

  Не ща да влизам у затвора!
 25. 25 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4434 Любопитно

  До коментар [#10] от "otrqdnik":

  По скоро стана ясно, че ваксинацията срещу COVID-19 на едно лице ще бъде всяка година, поне по веднъж (а може би и два пъти). Някои си въобразяваха, че ще минат само с две ваксинации и след това ще си карат така до живот. Но не би....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 26. 26 Профил на хитрушко
  хитрушко
  Рейтинг: 366 Неутрално

  И да ви напомня, че онова книжле, дето го попълнихте и подписахте, че си носите сами риска, освобождавайки търговците на ваксини от всякаква отговорност ще ви бъде показвано при всички евентуални бъдещи случаи, в които бихте имали каквато и да било претенция.
  По никакъв начин не можете да се откажете от вече направената от вас декларация и по никакъв начин не можете да докажете, че пораженията върху ви са настъпили от следващи ваксини.
  Вече сте вътре.

  Не ща да влизам у затвора!
 27. 27 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#24] от "хитрушко":

  Нисък процент защита? А каква е смъртността сред ваксинираните и заразени впоследствие?

 28. 28 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Г-жо, Димитрова, толкова ли е трудно да напишете "трета доза" вместо "бустер ?!?!?!
  —цитат от коментар 23 на Булаир


  Не е по-трудно, но създава различно усещане.
  Като му кажеш на някой ваксинирал се вече два пъти : "Отивай на трета, щото предишните две срещу делтата не работят!", той почва да се нервира и пита: "Ми , аз тогава за чий .... се мотах по ваксинационните пунктове?!".
  А, така, като му кажеш: "Това е бустер. Повишава имунитета." , му звучи по-благо.
  В търговията е така. Важно е в каква опаковка ще поднесеш продукта.
  Дори съдържанието да е еднакво.

 29. 29 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 509 Неутрално

  До коментар [#26] от "хитрушко":

  Вече сте вътре.

  С двата крака, бих допълнил.

  master
 30. 30 Профил на Силвия Колева
  Силвия Колева
  Рейтинг: 296 Неутрално

  ваксинацията срещу COVID-19 на едно лице ще бъде всяка година Някои си въобразяваха, че ще минат само с две ваксинации и след това ще си карат така до живот. Но не би
  —цитат от коментар 25 на Иво

  Да, и какво от това? Предпочитам да се ваксинирам всяка година, отколкото да умра.
  Какво мрънкате като ученички?

 31. 31 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Весело

  До коментар [#30] от "Силвия Колева":

  Спокойно, Силве, така или иначе ще умреш, но по-добре с ваксина?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 32. 32 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Предствете си, че сте търговец производител и в един момент само за едно тримесечие се сдобивате с баснословна печалба, за каквато не сте и мечтали.
  Пазарът бумти с пълна сила, задават се още и още главозамайващи перспективи...
  Нима ще пуснете контра-продукт, който ще сложи край на всичко това?!

 33. 33 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#30] от "Силвия Колева":

  Всеки ще умре, било без ваксина или с 666 дози.
  Виж, ако с ваксината ще умреш по-леко, това е друга манджа (следващата опорка)

 34. 34 Профил на Силвия Колева
  Силвия Колева
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Спокойно, Силве, така или иначе ще умреш, но по-добре с ваксина?
  —цитат от коментар 31 на hamiltonf

  Има значение кога обаче. Ако за теб няма значение, за мен има.
  Щом така или иначе ще умрем, дай да не взимаме лекарства и да не ходим на лекар. Да пием и да пушим колкото ни душа иска, да взимаме наркотици и да плюем на заразните болести, защото така или иначе ще умрем.
  Така ли ти тече мисълта?

 35. 35 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  До коментар [#30] от "Силвия Колева":

  Ами не се ваксинирай, като не искаш да умреш. Израел ни минават по смъртност от Ковид за първи път сега, след масовата си чипизация! Преди всякакви ваксинации там смъртността беше 4-5 пъти по-ниска. Сега след чипизацията дори много по-добрата им медицина не може да ги спаси!

 36. 36 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1081 Весело

  А текааааа,от тостер та на бустер!🐪🐷🐵🐷🐪👍
  —цитат от коментар 9 на Контрол на съзнанието


  В края на еволюцията - швестер.

 37. 37 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 290 Любопитно

  Г-жо, Димитрова, толкова ли е трудно да напишете "трета доза" вместо "бустер ?!?!?!
  —цитат от коментар 23 на Булаир


  Щото ще има и 4,5,6 и т.н.По -добре да е бустер.☠☠☠👍

  Много съм прост
 38. 38 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Веднъж надушили миризмата на кръв и главозамайваща хипер-печалба, фармацевтичните компании няма да спрат.
  Те вече дори не се занимават с досадни "нискодоходни" предишни истории като ежегодните разработки на нов щам на вирус на грипа. На никой вече не му се занимава с грип.
  Всичките фармацевтични производствени мощности са ангажирани със супер- печелившата корона Няма време за дреболии.
  Част от трилионите приходи могат да бъдат реинвестирани в разширяване на асортимента и бизнеса.
  Ще има достатъчно и за корумпиране на правителства, здравни организации, лекари, медии, журналисти.
  Бизнесът на 21-ви век.

 39. 39 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Тия ваксини не работят срещу двата нови варианта, които се разпространяват в Израел. Миналата седмица откриха "Делта-плюс", тази седмица модерния нов вариант е АY3... Тая работа с ваксиниране срещу толкова изменчив вирус е пунта-мара. Барем сертификата ще остане за (с)помен.

 40. 40 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Хайде, овцете, нареждай се за доза-бустерка :)
  Те не ви бяха казали, че ще ви боцкат доживот, нали?
  Е, сега вече си знаете :)

 41. 41 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  А българските учители кога ще се ваксинират?

 42. 42 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 931 Неутрално

  "Делта-плюс". Очаквайте скоро "Делта++". Това ще е нещо като технологичните процеси на Intel - 14nm, после 14nm+, после 14nm++, за да се стигне до 14nm++++. Разбира се, всеки път ще има ново боц за вас. Ликувай, народе :)

 43. 43 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Неутрално

  До коментар [#34] от "Силвия Колева":


  Как няма да взимате лекарства!? Те са на първо място по важност, колкото повече взимате лекарства и добавки, толкова по-дълго ще живеете, не го забравяйте...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 44. 44 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 626 Разстроено

  Моралния нихилизъм е смъртоносен. Ниския интелект съчетан с ниско качество на стандарт и здравеопазване е доказано също. Обикновено тези три неща вървят ръка за ръка. Обърната представа за човешкия морал и добродетели, това са причините за да не вярваш в себеподобния си. Не не са виновни нито американците, нито комунистите, нито ДС, нито евреите, нито мутрите, виновни са българите допуснали опростяването си, което се случва напълно доброволно и без съпротива.

 45. 45 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#35] от "otrqdnik":

  Има ли данни каква е смъртността сред имунизираните? Дай да видим кой мре и защо така?

 46. 46 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1801 Весело

  Вярно ли е, че САЩ са се изтеглили от Афганистан, защото от ваксини се печелело повече, отколкото от хероин?

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 47. 47 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 290 Любопитно

  "Делта-плюс". Очаквайте скоро "Делта++". Това ще е нещо като технологичните процеси на Intel - 14nm, после 14nm+, после 14nm++, за да се стигне до 14nm++++. Разбира се, всеки път ще има ново боц за вас. Ликувай, народе :)
  —цитат от коментар 42 на Smoke


  Не,грешиш!От един месец в Южна Америка има "Ламбда".
  Нема нищо общо с Ламбада.😁

  Много съм прост
 48. 48 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Любопитно

  В световен мащаб се е доказало, че ваксините не са вредни...

  [email protected]
 49. 49 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Любопитно

  Има ли още невярващи в съществуването на ковид?!?!?

  [email protected]
 50. 50 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Любопитно

  От примера на Израел виждаме само едно нещо - НЯМА как да се изгради колективен имунитет срещу мутиращ вирус, чрез имунизации, особено с ваксини, които имат по окколо... 40- 50 % ефективност срещу заразяване...........

  [email protected]
 51. 51 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  До коментар [#45] от "gogo2011":

  Има разбира се, ако английската асоциация за здравеопазване е достатъчно лигитимна за теб:

  https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1005517/Technical_Briefing_19.pdf

  Числата са повече от ясни - неваксинирани починали 165 човека, ваксинирани с първа или с 2 дози 289 починали.

  Смъртността сред ваксинираните е почти двойна, да не говорим, че починалите от ваксинацията не са в статистиката.

 52. 52 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 608 Весело

  BLM на протест, нарушават им правата.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 53. 53 Профил на Larry Laffer
  Larry Laffer
  Рейтинг: 29 Неутрално

  До коментар [#21] от "velvoofell":Ами като няма проучвания, защо си правиш експерименти с милиарди хора, това е престъпление срещу човечеството!Последната глупост на Нетаняху беше да превърне Израел в лагер на опитни мишлета. Всички лаборанти знаят, че опитната мишка в 90% от случаите умира.Спомням си Дневник ежедневно ни напояваше със благоговейни статии как Израел преди всички се е спасил от вируса. След 2 месеца щели да бъдат с напълно отворена икономика и да си избиели разходите за ваксини. Тези прогнози не се сбъднаха, но аз не виждам Биби да е в затвора за антидържавни и античовешки действия и корупция в особено големи размери.
  —цитат от коментар 22 на otrqdnik


  Ти да видиш! Евреите се минаха, а бай ти Ганя не!

 54. 54 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 2062 Неутрално

  До коментар [#48] от "karabastun":

  В световен мащаб и акулите не са вредни, на година има много малко атаки от акули и повечето хора изобщо не са заплащени. Но все пак приемаме акулите за заплаха и на някои плажове има табели и мрежи и никой не излиза да каже, че за хората акулите не представляват опасност и са напълно безобидни.

 55. 55 Профил на Georgi Georgiev
  Georgi Georgiev
  Рейтинг: 8 Разстроено

  До коментар [#44] от "balla":

  Най-точната диагноза. Няма друг такъв прост народ (в Европа поне)..

 56. 56 Профил на Larry Laffer
  Larry Laffer
  Рейтинг: 29 Неутрално

  С тези бустери Израел направо ще си стане люпилня за всички нови щамове.
  —цитат от коментар 14 на Чинчила


  Всички нови значителни щамове се появиха в неваксинирани държави - Индия, УК (реди ваксинациите), Южна Африка, Бразилия.

 57. 57 Профил на Larry Laffer
  Larry Laffer
  Рейтинг: 29 Неутрално

  [quote#19:"padrino"][/quote]

  Тия "добри" резултати за Астрата излизат само от една държава която има интерес от тях.

 58. 58 Профил на KERUX
  KERUX
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Аз съм горд с народа си и неговата резистентност към пропаганди.

  Смърт за световния ковидизъм!
 59. 59 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4434 Весело

  Да, и какво от това? Предпочитам да се ваксинирам всяка година, отколкото да умра. Какво мрънкате като ученички?
  —цитат от коментар 30 на Силвия Колева


  Хаха... ами нищо, както са те боцнали веднъж, после два пъти, така ще те боцкат до края на живота! 😀Боцкай се всяка година и ще станеш безсмъртна... 😀

  П.П. Тази дето мрънка като ученичка си ти. ;-)

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 60. 60 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 1035 Весело

  Айдее, таз година бустер, до година два!
  Бизнеса трянва да върви.

 61. 61 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  До коментар [#53] от "Larry Laffer":

  Абсолютния факт, ние никога не сме имали толкова заразени, колкото те имат сега при 60% напълно чипирани. Те достигнаха нивата си на заболеваемост преди ваксинациите, а още сме лято, което поставя много въпроси.

  Според мен корупционните наклонности на Биби и култа към златния телец на нацията им изигра лоша шега, алчните хора винаги си мислят, че щом нещо е скъпо то неминуемо е добро. След като ваксините чукнаха 20$ дозичката, някои западни правителства освирепяха и решиха да заграбят всичко, сега жънат плачевните резултати от действията си!

 62. 62 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4434 Любопитно

  До коментар [#39] от "4u4o":

  Чучо, според мен схемата ще бъде различна и тя не е нова. Ще се ползва грипната схема, ще има всяка година нова ваксина, която е срещу даден новопоявил се щам. Ето повече подробности:

  Кога е най-доброто време да се
  ваксинираш срещу грип?

  "Важно е да си поставите противогрипната ваксина през октомври или ноември, за да сте готови да се борите с инфекцията. Трябва да си слагате нова ваксина всяка година, тъй като защитата не продължава и следващата година. Новата ваксина, която излиза през есента, защитава срещу различни грипни щамове, така че дори и да сте се ваксинирали през април 2020 г. пак ще ви трябва нова ваксина."

  https://www.publichealth.hscni.net/sites/default/files/2020-09/Job 1 Flu is more serious than you think_BG.pdf

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 63. 63 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#62] от "Иво":

  Центр имени Гамалеи модифицировал «Спутник V» под штамм «Дельта»

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Учителите задължително трябва да са ваксинирани, медицинските лица, също. Неграмотните ученици от дистанционното ще ги видим след няколко години. Тогава...да му мислим.

 65. 65 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6412 Весело

  "коктейла на Тръмп"
  А той не пие ....

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 66. 66 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  "Великобритания одобри "коктейла на Тръмп" за лечение на COVID-19"

  Е защо им е коктейла, нали са ваксинирани?

 67. 67 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  До коментар [#64] от "Роси":

  А ти задължително трябва да бъдеш затворена и да не ти се дава гластност. Като сме тръгнали да задължаваме, нека всеки се включи в задължителностите.

 68. 68 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Неутрално

  "Новината идва на фона на увеличаване на пациентите с COVID-19 в болници като тази седмица те надхвърлиха 6100 - най-високото ниво от пет месеца.Две трети от хоспитализираните не са ваксинирани."  Крайно време е и родната статистика да разделя положителните проби, приетите в болница, тези в интензивно отделение и починали, на ваксинирани и неваксинирани.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 69. 69 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  "В Израел започна поставянето на бустер срещу COVID-19 на 40-годишни"

  Изрелското правителство да не е сключило договор с фармаиндурстрията за участие на цялото население в клинични изследвания :)?

 70. 70 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  "Трима ваксинирани сенатори са заразени с COVID-19"

  Не може да бъде, Кацаров вчера каза че ваксинираните не хващат и не предават вируса и затова е ОК да щъкат навсякъде, за разлика от неваксинираните.

 71. 71 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  "Той сподели, че, въпреки че не се чувства много добре, със сигурност е по-добре, отколкото, ако не е бил ваксиниран."

  Тоя американски сенатор вероятно заработва допълнително и като врачка. Аз чух че според последните нАучни проучвания ваксинираните, които умират "от ковид" се чувствали по-малко умрели.

 72. 72 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Весело

  "Британският лекарствен регулатор одобри антителния коктейл, разработен от "Регенерон" (Regeneron) и "Рош" (La Roche) за лечение на COVID-19 в петък."

  А за лечение в понеделник друго лекарство ли ще се използва?

 73. 73 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Великобритания одобри "коктейла на Тръмп" за лечение на COVID-19

  Ronapreve използва изкуствени антитела и предотвратява най-лошите симптоми на ... и се смята, че струва между 1000 и 2000 паунда на човек.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 74. 74 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 809 Весело

  "Великобритания одобри "коктейла на Тръмп" за лечение на COVID-19..."

  Всъщност става въпрос за продукт, предложен от "Регенерон" (Regeneron) и "Рош" (La Roche), на които по време на разработката, изобщо не са си и помисляли за Тръмп иби за която и да е друга персона...

  Обаче НЯМА КАК редакторите в Дневник да не свържат веднага Великобритания с Тръмп! След Брекзит дресираните кучета на Павлов инстинктивно трябва да бъдат приучвани да пуснат лиги ;)

 75. 75 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Кой знае през живота си, всеки от нас, колко вредни неща е изял, изпил и вдишял, а сега се уплашихме от една ваксина.

 76. 76 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4573 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Ой... Езико чужд - враг твой.

  COVID-19 не заслужава собствено лечение.
  Заслужава напротив.

  ЧОВЕЧЕСТВОТО ползва лекове срещу Covida.

  "Великобритания одобри "коктейла на Тръмп" за
  лечение на COVID-19"

 77. 77 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Всички нови значителни щамове се появиха в неваксинирани държави - Индия, УК (реди ваксинациите), Южна Африка, Бразилия.
  —цитат от коментар 56 на Larry Laffer

  Не е баш така. Новия щам AY3 си е израелска разработка. Не съм сигурен, дали и Delta plus не се пръкна от Израел.

 78. 78 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Корекция - варианти, а не щамове. Докато мутира само спайка са си варианти. Ако мутират и други части на вируса, ще стане щам.

 79. 79 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Весело

  До коментар [#71] от "Billy Pilgrim":

  Aми при 29 пъти повече нови случаи във Великобритвния, смъртйите случаи са само 5 пъти повече.
  При това там поредната вълна започна месец и половина по рано, така че ако коригираме и с фактора време там се умира от ковид почти 10 пъти по-рядко отколкото у нас.

 80. 80 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  Цитат:
  Великобритания одобри "коктейла на Тръмп" за лечение на COVID-19

  ------
  Сороската пропаганда отстъпва СТРЕМГЛАВО...
  Кис-кис-кис!!!

 81. 81 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Весело

  Кой знае през живота си, всеки от нас, колко вредни неща е изял, изпил и вдишял, а сега се уплашихме от една ваксина.
  —цитат от коментар 75 на Роси


  Роси, не си ли чувала, че от всичко хубаво на този свят или се надебелява или се забременява!

 82. 82 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Коктейла който рекламира Тръмп не беше ли от почистващи препарати?

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 83. 83 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2720 Неутрално

  Коктейла който рекламира Тръмп не беше ли от почистващи препарати?
  —цитат от коментар 82 на diq55699032


  Това беше пропагандната ИДИОТЩИНА, пръскана от филантропската пропаганда.

 84. 84 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#45] от "gogo2011":Има разбира се, ако английската асоциация за здравеопазване е достатъчно лигитимна за теб:https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1005517/Technical_Briefing_19.pdf Числата са повече от ясни - неваксинирани починали 165 човека, ваксинирани с първа или с 2 дози 289 починали. Смъртността сред ваксинираните е почти двойна, да не говорим, че починалите от ваксинацията не са в статистиката.
  —цитат от коментар 51 на otrqdnik


  Има по-нови данни, които потвърждават, че смъртността при ваксинираните е много по-висока от неваксинираните:
  https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1012401/Technical_Briefing_21.pdf

  Разгледайте внимателно последния ред на таблица 5. Данните са наистина смущаващи!

 85. 85 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Умрели от ковид последните 28 дни:Израел: 63% ваксинирано население - 254Русия: 22% ваксинирано население - 22 246https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  —цитат от коментар 1 на Явор


  България - 15,5% ваксинирани, 4,20% смъртност от заразените, 7-мо място в света по починали на глава от населението;

  Израел - 0,69% смъртност от заразените, 79-то място в света по починали на глава от населението;

  Русия - 2,59% смъртност от заразените, 48-мо място в света по починали на глава от населението

 86. 86 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2204 Неутрално

  До коментар [#75] от "Роси":

  Уплашили сме се били.... Не знам дали си бот или само трол. Само след година-две ще стане ясно какво и кой причини на човечеството.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 87. 87 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  Хора, заразени с Делта варианта на коронавируса, дори и да са били напълно ваксинирани, могат да предават заразата, което намалява надеждите за стаден имунитет, показва ново проучване на университета в Оксфорд, цитирано от „Скай нюз“.

  Учените от университета в Оксфорд са установили, че същите високи нива на вируса могат да бъдат наблюдавани както при двойно ваксинираните, така и при неваксинираните.

  Доктор Коен Пауълс - един от авторите на проучването, заяви за „Скай нюз“, че ваксините са по-добри в предотвратяването на тежко заболяване и по-малко ефективни за предотвратяване на предаването на заразата.

  Той допълни, че Делта вариантът е голямо предизвикателство за стадния имунитет.

  Заключенията на учените са в резултат на редовни PCR тестове на повече 700 000 случайно подбрани хора от декември миналата година.

  До средата на май, докогато Алфа вариантът бе доминиращ, ваксините са били високо ефективни за спирането на заразата. Но оттогава, след като по-опасният Делта вариант става доминиращ, ваксините са по-малко ефективни при блокирането на вируса.

  Учените обаче подчертават, че данните навсякъде по света показват, че ваксините продължават да са много ефективни за намаляване на хоспитализирането и смъртните случаи.

  Междувременно друго проучване показва, че ваксината на „АстраЗенека“ е също толкова ефективна като тази на „Пфайзер“ след 4-5 месеца.

  Това се дължи на факта, че двете ваксини работят по различен начин и докато ваксината на „Пфайзер“ по-бързо започва постепенно да отслабва, то тази на „АстраЗенека“ запазва по-дълго време нивото си на защита.

 88. 88 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 917 Весело

  До коментар [#12] от "pariah":

  Всъщност е обратното, модерната медицина не подкрепя задължителна ваксинация, а е за ваксинация по желание. Неискащите да се ваксинират по никакъв начин не са в противоречие с модерната медицина.
  Същата тази модерна медицина казва за подобни вируси да спазваш социална дистанция, а където е невъзможно да носиш маска. Странно но никой и по никакъв начин не води статистика по какъв начин са се разболяли Ковид пациентите. Ако се окаже , че можеш без ваксина, а само с мерки за предпазване май ще се получи неприятно и никой не иска да си докара неприятности от този тип...

 89. 89 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  Ей, този президент Тръмп,им разказа играта на много левундерти и източно-ислямски пишман диктатори и все го дават за промер.В учебниците ще го изучават Тръмп,ще се учат още дълго време от него..

  shlshlshlshl
 90. 90 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 917 Весело

  До коментар [#21] от "velvoofell":

  На мен ми се струва, че има едно доста голямо проучване точно по този случай и е публично. В него участват вече сТотици милиони и резултатите са е едновно осъвременявани и достояние на обществото.

  Но може само на мен така да ми се струва.

 91. 91 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 917 Весело

  До коментар [#56] от "Larry Laffer":

  Интересно липсва някаква сериозна дей ост за глобално ваксиниране...

 92. 92 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4573 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Настъпва.
  Мобилизира всех корумпирани врачи по света да лекуват това:
  COVID-19.

  Всуе.
  Пабеда будет за нами.

  До коментар [#80] от "Аскет":

  Цитат:
  Великобритания одобри "коктейла на Тръмп" за лечение на COVID-19

  ------
  Сороската пропаганда отстъпва СТРЕМГЛАВО...

 93. 93 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 582 Разстроено

  Целият свят е настръхнал срещу ковид пандемията, само Ганьо смята, че нещо го лъжат.

 94. 94 Профил на Asan III
  Asan III
  Рейтинг: 74 Неутрално

  Ваксината е право на избор.

  Докторите и болниците би трябвало да не приемат не-ваксинирани. Те така и не вярват на доктори. Нали?

 95. 95 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  До коментар [#84] от "4u4o":

  Ако трябва да разтълкуваме статистиката, хора над 50г в никакъв случай не трябва да се ваксинират. Хората под 50г ефекта е много спорен, ако се броят и смуртните случаи от самата ваксинация, то и те не трябва да се ваксинират.

  Другото показателно е ефективността на ваксините, оказва се, че тя е някъде около 30%, заедно с двойно по-голямата смъртност при ваксинираните то чипирането е противопоказно. Единственото което спасява печалбите на Били е това, че смъртността не е толкова голяма, че да се наддигне голяма протестна вълна!

  Учителите ги обработват психически, всяка седмица по 2 пъти им се пускат филмчета за вируса. Като се сметне и масовата психоза, която се налага от властите, нямам никакво съмнение в активното мероприятие.

 96. 96 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 809 Весело

  До коментар [#88] от "mso011053684":

  Разбира се, че може и без ваксинация, а само с криене. Само не си написал колко десетилетия смяташ да се криеш, докато болестта "отшуми" ;)

 97. 97 Профил на mso011053684
  mso011053684
  Рейтинг: 917 Весело

  До коментар [#96] от "Kosta Delev":

  Грип и други подобни вируси успявам да се "скрия" без ваксинация вече 4 десителитеия...

  Та не зная, може пък просто да съм добър в криенето, че и от много други неща успешно се крия...

 98. 98 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#51] от "otrqdnik":

  Но при почти равен брой регистрирани заразени с Алфа и Делта, смъртността при Алфа е десет пъти по-голяма? На какво се дължи по-ниската смъртност сега? Или защото са ваксинирани рисковите групи, или заради подобрени протоколи при лечение. А вероятно заради двете. Не бих пренебрегнал ваксинацията, като фактор.

 99. 99 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 254 Неутрално

  До коментар [#84] от "4u4o":

  Ако имаш 90 ваксинирани и 10 неваксинирани, а после от първите починат 3-ма, а от вторите само 1, това не значи, че смъртността при ваксинираните е по-голяма!

  При ваксинираните ще бъде 3.333%, а при неваксинираните 10%

 100. 100 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 254 Неутрално

  До коментар [#99] от "Ivan Stoev":

  И да допълня.. при >50 годишните имаш 32828 заразени след 2-ра седмица и 652 починали, а при неваксинираните съответно 4891 и 318 т.е смъртност 1.9% при ваксинирани и 6.5% за неваксинирани..

  Ако питате защо има толкова много заразени сред ваксинираните - защото са няколкократно повече като бройка в абсолютна стойност и защото обикновено спират да се пазят след ваксините!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK