На живо

Коронавирусът по света: Над 80 хил. са получили трета доза в Сърбия

Коронавирусът по света: Над 80 хил. са получили трета доза в Сърбия

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
След 6 месеца ефективността на ваксините намалява, твърди проучване

Британско проучване, основаващо се на резултати от над 1.2 милиона теста, показва, че половин година след приключване ваксинирането с продуктите на Pfizer/BioNTech и Oxford/AstraZeneca ефективността на защитата започва да намалява. Това се оказва поредният довод в полза на привържениците да трета, подсилваща доза.


Ефективността за защита от заразяване с COVID-19 с ваксината на Pfizer е намаляла за 5-6 месеца от 88% на 74%, което означава, че тя все пак продължава да е с висока степен на предпазване на ваксинирания, показва издледването ZOE COVID. За AstraZeneca ефективността е намаляла от 77% на 67% след 4-5 месеца. Тим Спектър, водещ изследовател в проучването, казва, че при най-лошия сценарий до зимата защитата може да намалее под 50% при възрастните хора и здравните работници.

Австрия обяви мерки за защита на учениците от COVID-19

Министърът на образованието на Австрия Хайнц Фасман и министърът на здравеопазването Волфганг Мюкщайн обявиха мерките за предпазване от COVID-19 за новата учебна година. Главната цел на новия план е да бъде избегнато дистанционното обучение. Кои мерки ще се прилагат зависи от решението на регионалните власти в зависимост от степента на риск.В началото на учебната година се въвежда "фаза на сигурност", продължаваща три седмици, в която вички ученици и учители носят маски извън класната стая. Децата и подрастващите се тестват в училище три пъти седмично: в понеделник с ПСР и антигенен тест и в четвъртък с антигенен тест.


Учителите, които са ваксинирани, се тестват три пъти седмично с антигенен тест, а неваксинираните трябва да представят всяка седмица и по един ПСР тест.


След триседмичната фаза на сигурност се въвеждат различни степени на сигурност, определени в зависимост от препоръките на комисиите за борба с COVID в отделните австрийски провинции. Ако степента на опасност е определена като ниска, т.е. за седмица са заразени под 100 на 100 000 души, тестовете за учениците са по желание, носенето на маски отпада, а неваксинираните учители трябва по всяко време да притежават валиден сертификат с отрицателен тест, като веднъж седмично е задължително да правят ПСР тест. При съответно завишен брой на новозаразените е възможно да се въведат по-строги регионални мерки.


При средна степен на риск, когато седмичният брой на новозаразените е между 100 и 190 на 100 хил. души, неваксинираните ученици се тестват три пъти седмично, като един от тестовете е ПСР. За учителите се запазват мерките както при ниска степен на риск. Ученици и учители носят задължително маски извън класните стаи. При висока степен на риск, когато броят на седмично новозаразените е над 190 на 100 хил., учители и учениците от горния гимназиален курс носят маски и по време на занятие.


При нисък риск е разрешено провеждането на училищни мероприятия, ако рискът е средна степен, те са разрешени след обстоен анализ на ситуацията. При висок риск те са забранени, а конференции и приемни часове се провеждат единствено дигитално. При средна степен на риск часовете по пеене и физически упражнения се провеждат на открито, ако това е невъзможно, се спазва предписаната дистанция между учениците.


По думите на министъра на здравеопазването Волфганг Мюкщайн няма да бъдат прилагани единни правила за карантина. При поява на COVID в класа, решението кой да си остане вкъщи взима местната здравна служба. Препоръката е ваксинираните ученици да бъдат категоризирани като контактни от втора степен, което им дава право да продължат присъственото обучение. Здравните власти преценяват какви мерки да бъдат приложени, като се прави разлика дали заразен е само един ученик или по-голямата част от класа е с положителен тест.


По статистически данни първа ваксина са получили 25 процента от подрастващите на възраст от 12 до 15 години и 52 процента от младежите на възраст от 16 до 19 години.

Казахстан ще забрани на неваксинирани да посещават молове и ресторанти през уикендите

Казахстан съобщи днес, че ще забрани на неваксинираните хора да посещават търговските центрове, ресторантите и кафенетата през уикендите в опит да се ограничи разпространението на COVID-19, предаде "Ройтерс".


Хората, които искат да пазаруват или да се хранят навън ще трябва да покажат "зелен" статус в мобилно приложение като доказателство, че са ваксинирани, или имат скорошен отрицателен тест за коронавируса, или пък са се възстановили от болестта през последните 3 месеца, съобщиха от правителството. Заповедта влиза в сила от събота.


Бившата съветска република планира да отвори училищата идния месец. Повечето от тях са затворени от март 2020 г.


Казахстан съобщи за 823 189 случая на заразени с COVID-19 от началото на пандемията и 8643 свързани със заразата смъртни случая. Напълно ваксинирани са 5.1 млн. души в страната, тоест малко над четвърт от населението.

Над 80 хил. са получили трета доза в Сърбия

Здравните власти в Сърбия, която изцяло е ваксинирала над 50% от населението си, са поставили вече повече от 80 хиляди подсилващи дози като част от борбата със силно заразния делта вариант на коронавируса. Това е възможно за всеки, приключил с ваксинирането преди поне 6 месеца, имащ проблеми с имунната си система заради заболявания като диабет или работи в здравеопазването. Изборът е между продуктите на Pfizer/BioNtech, китайската Sinopharm, AstraZeneca/Oxford и руският "Спутник-V". Обикновено третата доза е от същата ваксина, с която вече се е защитил човек, но вероятно ще бъде позволено и смесване с друг продукт. Кампанията за ваксиниране забави темпо поради липса на интерес и съпротивата на антиваксърски групи, обяснява "Ройтерс". При около 7 млн. души население жертвите на COVID-19 в Сърбия са 7 226 души, засега.


Коронавирусът по света: Над 80 хил. са получили трета доза в Сърбия

© Reuters

Швейцария обмисля сертификат за влизане в закрити помещения

Властите в Швейцария обмислят въвеждането на режим, при който персонал и посетители на публични закрити пространства да се допускат само след като покажат ковид сертификат, че не са заразни. В сряда правителството предупреди, че болниците скоро може да бъдат залети от растящ брой тежки случаи на COVID-19. Изискването може да обхване събирания на закрито, ресторанти, барове, места за развлечение от типа на кина и музеи, както и спортни и културни центрове.


Консултациите на централните власти с отделните региони ще продължат до 30 август. Швейцарският сертификат е като този на ЕС и удостоверява дали притежателят му е ваксинират, преболедувал или е с отрицателен PCR тест.

Щетите от бавната ваксинационна кампания

Бавната ваксинационна кампания срещу COVID-19 може да доведе до загуба на 2,3 трилиона долара от световния БВП през следващите три години, сочи проучване на Икономист интелиджънс юнит - ИИЮ (Economist Intelligence Unit - EIU), цитирано от "Франс прес" и БТА.


Изследователският център предупреждава, че страните с под 60 на сто ваксинирано население към средата на 2022 година ще понесат обща загуба на БВП от 2.3 трлн. длара за периода 2022-2025 година. Това се равнява горе-долу на годишния БВП на страна като Франция. Две трети от тези загуби ще понесат страните с нововъзникваща пазарна икономика, което ще забави наваксването на икономическото им изоставане спрямо по-развитите страни. Това ще засили и бедността и опасността от социални вълнения в тези зони, предупреждават експертите.


За периода 2022-2025 година страните от Африка южно от Сахара се очаква да изгубят 2.9 на сто от БВП спрямо прогнозите поради бавната ваксинационна кампания. Загубата на БВП в страните от Източна Европа ще бъде само 0.1 на сто. Като обем най-тежко ще пострада от бавната ваксинация Азиатско-Тихоокеанският регион, със загуба на БВП от 1.7 трлн. долара за същия период.

Гърция разшири ограниченията за неваксинирани

Неваксинирани служители ще трябва веднъж или два пъти седмично тестове за коронавирус, а до някои места на закрито ще имат достъп само ваксинирани или преболедували през изминалите шест месеца. Това обяви здравният министър Василис Кикиляс и защити мерките като нужни решения на "отговорна държава".


"Това е задължението ни към загубилите битката," каза той, предаде "Катимерини".


От 13 септември до 31 март всички работници в публичния и частния сектор без сертификат, който да потвърждава, че наскоро са се ваксинирали или са преболедували, ще си правят тестове без значение дали са в държавния или частния сектор. Двукратното изследване ще е за специфични отрасли - образованието, туризма, заведенията и др. Тестовете ще се правят в частни лаборатории и ще струват 10 евро (с изключение на тези за учениците, които може да са безплатни).


Достъпът до заведенията на закрито остава възможен само със сертификат, който ще се проверява на входа с приложения за сканиране. Маските са задължителни на закрито и при струпвания на открито.


За пътуване с влак, самолет, ферибот или автобус (на дълго разстояние) също ще е нужно доказателство, че човек е имунизиран, преболедувал или си е направил тест с отрицателен резултат.


"Катимерини" пише, че в Гърция интензивните отделения използват 68% от капацитета си, а COVID отделенията като цяло - 45 на сто. По думите на министъра "благодарение на ваксините няма да трябва отново да променяме болниците си, за да даваме приоритет на тежко болните от COVID. Това би било и нечестно, и неетично към мнозинството от гражданите, които са ваксинирани и страдат от други заболявания и, разбира се, имат право на подходящи грижи."


Поставени са дози повече от населението на Гърция - 11 млн. - и са ваксинирани общо 5.6 млн.


Кикиляс отбеляза, че 90% от пациентите в интензивни отделения са неваксинирани.


Промените бяха въведени в деня, когато страната отчете рекорден брой новозаразени - 4608. Починалите за последните 24 часа са 32-ма.

Израел понижи възрастовата граница за третата доза

Израел понижи на 30 години възрастовата граница на имащите право на трета ваксинна доза срещу коронавируса, за да предотврати нова вълна на разпространение на заразата, причинена от варианта Делта, предаде "Ройтерс". Министерството на здравеопазването съобщи, че решението му да бъде свалена възрастовата граница от 40 на 30 години е взето по препоръка на експертите на ведомството и на противоепидемичния и ваксинационния щаб към него. Подсилващите (бустерни) дози се поставят на хора, които са били имунизирани с втора доза не по-рано от пет месеца преди това.


Възможно е възрастовата граница да бъде понижена и още.


По-малко от месец след началото на кампанията за поставяне на трета ваксинна доза срещу коронавируса се забелязват признаци, че тя започва дава резултат срещу повишената заболеваемост и броя на тежките случаи в Израел вследствие на варианта Делта, съобщиха официални лица и учени. Делта порази Израел през юни, точно когато страната започваше да извлича полза от ваксинацията на населението си след една от най-бързите ваксинационни кампании в света.


След отварянето на икономиката и отменянето на повечето здравни ограничения Израел премина от едноцифрен брой нови случаи на денонощие и нулева смъртност до около 7500 новозаразени за денонощие и 600 хоспитализирани в тежко състояние миналата седмица, като само през нея починаха над 150 души.
На 30 юли там започна да се поставя трета доза от ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех" на хората над 60 години, с което Израел стана първата страна в света, решила да предприеме подобна стъпка.


През последните десет дни именно сред тази възрастова група, от която с бустерна доза са имунизирани над 1 милион души, се наблюдават признаци, че след поставянето на третата доза тя започва да става по-малко засегната от пандемията, според данни на израелското здравно министерство и учени, интервюирани от "Ройтерс". От 13 август репродуктивното число (което показва на колко души предава заразата един човек) при хората над 60 години бележи плавен спад и сега е под 1. Репродуктивно число под 1 е показател за това, че дадена епидемия отслабва.

Докладът на службите в САЩ за произхода на COVID-19 не отговори на въпроса на Байдън

Докладът на американското разузнаване за произхода на новия коронавирус не прави категорични заключения, съобщиха няколко местни медии, цитирани от "Франс прес" и БТА. Агенцията отбелязва, че документът, поръчан от президента Джо Байдън, не дава отговор на този деликатен въпрос, който е източник на напрежение между Съединените щати и Китай.


В края на май Байдън поиска от американското разузнаване, което тогава не бе в състояние да каже дали коронавирусът, появил се в края на 2019 г. в Ухан, е с животински произход или е произлязъл от лаборатория в китайския град, да "удвои усилията си" и да открие отговора на загадката до 90 дни.


В. "Вашингтон пост" пише, че президентът на САЩ е получил вчера този свръхсекретен доклад, но той не дава категоричен отговор. Въпреки проведените изследвания и направените анализи от американската разузнавателна общност не успели да се обединят около една хипотеза. Друг американски ежедневник - "Уолстрийт джърнъл", обяснява отчасти липсата на категорично заключение с факта, че Китай не е предоставил достатъчно информация.


Дълго време отхвърляна от повечето експерти, теорията, че новият коронавирус е изтекъл при инцидент от лаборатория в Ухан, отново стана част от дебатите в Съединените щати. Все повече учени призовават за по-задълбочено разследване по въпроса, отбелязва АФП.


Коронавирусът по света: Над 80 хил. са получили трета доза в Сърбия

© Associated Press


Китай, който отхвърля яростно хипотезата за лабораторния произход на вируса, обвинява САЩ, че разпространяват "конспиративни теории". Новият патоген е причинил досега смъртта на близо 4.5 млн. души според официални данни, събрани от АФП.

Над 5 млрд. дози са поставени по света

По света вече са били поставени над пет милиарда дози ваксини срещу COVID-19, предаде "Франс прес".
Агенцията обаче отбелязва, че се запазва голямото неравенство между страните що се отнася до достъпа до ваксини. Докато в богати държави вече прилагат трета доза, то в бедни страни, особено в Африка, кампанията все още не е започнала, пише БТА.


Най-малко 5.006 млрд. дози от ваксини срещу ковид са били поставени, според данни, които АФП е събрала от официални източници към 19 ч. българско време вчера. Това означава, че на 100 жители на Земята се падат средно по 64 приложени дози. Последният един млрд. дози са били поставени за 26 дни - темпо, сходно с това на предишните два милиарда, достигнати съответно за 30 и също за 26 дни. За сравнение първият един милиард стана факт чак след около 140 дни, отбелязва АФП.


В абсолютни стойности, Китай е на първо място, с 1.96 млрд. бити инжекции - близо 40 процента от всички поставени дози по света. Следват Индия (589 млн. дози) и Съединените щати (363 млн.).


Първи на глава от населението сред страните с население от над 1 млн. души обаче са Обединените арабски емирства. В ОАЕ вече са поставени 179 дози на 100 жители, а близо три четвърти от населението вече са напълно ваксинирани. Следват Уругвай (154 дози на 100 жители), Израел и Катар (по 149), Сингапур (147), Бахрейн (144), Дания (143), Чили (140), Канада (139), Португалия и Белгия (по 138), Китай (136), Испания (134), Ирландия (133) и Великобритания (132). Франция не е много далеч назад по този показател (126), докато Съединените щати, които дълго време бяха сред първенците, вече изостават сериозно (110).


В по-голямата част от тези държави около две трети от населението вече е със завършен ваксинационен цикъл (две дози). Някои страни, например ОАЕ, Бахрейн, Израел, Уругвай и Чили, вече започнаха да поставят трета доза.


На обратния полюс е Африка, където досега са били приложени средно 6.5 дози на 100 жители - близо 10 пъти по-малко от средното за света равнище (64). Четирите най-многолюдни държави на континента южно от пустинята Сахара са на едни от последните места по този показател - съответно 0.1 дози на 100 жители в Демократична република Конго, 0.4 в Танзания, 1.9 в Нигерия и 2 в Етиопия. Ваксинационната кампания все още не е започнала в три държави - Бурунди, Еритрея и Северна Корея, отбелязва АФП.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (178)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  > Израел понижи на 30 години възрастовата граница
  > на имащите право на трета ваксинна доза срещу коронавируса,

  Значи само трябва да уточнят и периода между дозите, за да може Файзер да си планира по-добре финансите.

  > The US group ... upgraded its 2021 revenue forecast for the shot to $33.5bn from the $26bn it had predicted in the previous quarter.

  કટાક્ષ
 2. 2 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 531 Весело

  Яворе, Живко, къде спите?
  --------------------------------------

  Израел и антиваксърска Палестина:

  Израел: ​(60% васкинирани с две дози , около 1,5 милиона с 3 дози)
  Починали за последната седмица - 198

  Палестина (9% ваксинирани)
  Починали за последната седмица - 21

  Плътността на населението в Палестина е 2 пъти по висока от Израел.

 3. 3 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2939 Весело

  Доклада на китайското разузнаване дава убедителни доказателства за САЩ !:)

 4. 4 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  До коментар [#2] от "probba":

  Това вече го дискутирахме в другата тема - не може просто така да сравняваш данните на две произволни държави.

  કટાક્ષ
 5. 5 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  "Докладът на американското разузнаване за произхода на новия коронавирус не прави категорични заключения, съобщиха няколко местни медии, цитирани от "Франс прес" и БТА. Агенцията отбелязва, че документът, поръчан от президента Джо Байдън, не дава отговор на този деликатен въпрос"

  Е то категорично едва ли някога щеможе да се каже, но косвените доказателства са прекалено много.

 6. 6 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 608 Разстроено

  Делта порази Израел през юни, точно когато страната започваше да извлича полза от ваксинацията на населението си след една от най-бързите ваксинационни кампании в света. Трета, а после 4, 5 ?
  Косвено признание за неправилната идея на ваксината - противодейства САМО на спайк протеина. Израел премина от едноцифрен брой нови случаи на денонощие и нулева смъртност до около 7500 новозаразени.
  Тази сутрин един по телевизора разправяше как 10 секунди вече били достатъчни да се зарази човек. И сега, седя си и си мисля за ваксинация и откривам, че само си седя :(

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 7. 7 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Статистиката ще покаже дали има полза от ваксините.
  Европейците - 2/3 ваксинирани. Тук - 1/6.

 8. 8 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#2] от "probba":Това вече го дискутирахме в другата тема - не може просто така да сравняваш данните на две произволни държави.
  —цитат от коментар 4 на Ан Он


  Прав си, по-правилното е близките Израел и Русия...

 9. 9 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  До коментар [#7] от "zxe00613919":

  > Европейците - 2/3 ваксинирани. Тук - 1/6.

  Към днешна дата (25 август) кои точно ги броите за 'ваксинирани' ?

  કટાક્ષ
 10. 10 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2501 Любопитно

  Любопитно ми е защо никой не обвързва трета доза с количеството антитела? Толкова много тестове се правят, един повече не ще да е проблем. И при някои хора по-бързо намаляват, при други по-бавно, защо са под един знаменател?

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 11. 11 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  "Докладът на САЩ за произхода на COVID-19 не отговори на въпроса на Байдън"

  Мда - не се и съмняваме, че китайската марионетка Байдън истински се е загрижил за произхода на вируса, без който нямаше да могат да му фалшифицират изборите...

 12. 12 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  От една страна би било добре да узнаем какъв е произхода на вируса, от друга страна става ясно че ням достатъчно достоверни данни за еднозначен извод. При това положение нараства риска от политизиране на разследването, в частност от появата на "достоверен източник" който подобно на историята с химическите оръжия на Садам, ще предостави "информация" която е изсмукана от пъстите, но обслужва неговите цели.

  В един от американските коментари към доклада се казваше че не е работа на разузнаването, а на учените да се опитат да изяснят произхода на вируса. Ако и те не се справят, по-добре да оставим настрана този въпроси да се съсредоточим на борбата с пандемията.

 13. 13 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4409 Любопитно

  "Докладът на американското разузнаване за произхода на новия коронавирус не прави категорични заключения, съобщиха няколко местни медии, цитирани от "Франс прес" и БТА."

  Нормално да е така. ЦРУ и другите американски разузнавателни служби не могат да знаят всичко. Особено до неща отнасящи се до Китай, където има достатъчно местни служби работещи по защита на информацията и данните.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 14. 14 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  До коментар [#10] от "fpyyh":

  > Любопитно ми е защо никой не обвързва трета доза с количеството антитела?

  Аз пък това с дозите не го разбирам.

  Не е ли по-просто с абокат + съответната джаджа дето мери антителата - да долива автоматично колкото трябва като установи че има нужда ?

  કટાક્ષ
 15. 15 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  Статистиката ще покаже дали има полза от ваксините.Европейците - 2/3 ваксинирани. Тук - 1/6.
  —цитат от коментар 7 на zxe00613919


  Лъжец -> По-голям лъжец -> Статистик

 16. 16 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2430 Неутрално

  "В. "Вашингтон пост" пише, че президентът на САЩ е получил вчера този свръхсекретен доклад, но той не дава категоричен отговор. "

  Демек, свръхсекретно нищо - страхотен материал за четене от старец с деменция!

  I Want To Believe
 17. 17 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  Делта порази Израел през юни, точно когато страната започваше да извлича полза от ваксинацията на населението си след една от най-бързите ваксинационни кампании в света. Трета, а после 4, 5 ?Косвено признание за неправилната идея на ваксината - противодейства САМО на спайк протеина. Израел премина от едноцифрен брой нови случаи на денонощие и нулева смъртност до около 7500 новозаразени.Тази сутрин един по телевизора разправяше как 10 секунди вече били достатъчни да се зарази човек. И сега, седя си и си мисля за ваксинация и откривам, че само си седя :(
  —цитат от коментар 6 на petrow1973


  Можеш да си сложиш Астра Зенека. Там не се само спайк протеина.

 18. 18 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  Статистиката ще покаже дали има полза от ваксините.Европейците - 2/3 ваксинирани. Тук - 1/6.
  —цитат от коментар 7 на zxe00613919


  Вече имаме първите междинни резултати:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/weekly-trends/ #weekly_table

  Македония, Черна Гора, Русия, България се откъсват по смъртност на 1 млн. души

 19. 19 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  До коментар [#18] от "taratanki":

  > Македония, Черна Гора, Русия, България се откъсват по смъртност на 1 млн. души

  2016-та как е била ситуацията ?

  કટાક્ષ
 20. 20 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Заразени или не, факт е, че сред починалите от ( или със ако предпочитате) Ковид вирус, 99% НЕ са ваксинирани, а иначе избора дали да се или да НЕ се ваксинираш е индивидуална работа.
  Ако съдим по политическите избори у нас, дебелите балкански чутури бавничко узряват.
  Едно не разбирам, хайде мразите американците, мразите и европейците, ама нали харесвахте много Китай - виждате че там водят и по този показател. Вярно е, че там и статистиката се командва от ККП, но това прави народа още по-здрав:).

 21. 21 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 282 Неутрално

  какво да си признаят- че е военна разработка, съвместна на САЩ и Китаъ, в лаборатория, намираща се на 250 метра от пазара в Ухан??? Това няма като как да стане! Инак:

  "Този вирус от дивите прилепи след това някак си е еволюирал, рекомбинирайки гените си с друго диво живитно / панголин/, което го е направило по- инфекциозен и вирулентен. След това чудодейно рецомбиниране САРС -Ков-2 отново е мутирал, придобивайки способност да инфектира хората, предизвиквайки глобална пандемия, като междувременно не е оставил след себе си никакви биологични, геномни ил епидемиологични следи от еволюционната си история..."

  "За тази цел САЩ и Китай ще трябва да осигурят не само мястото, но точното време и механизма на предаване на първата човешка инфекция..."

  Истината за Ковид-19- д-р Джоузеф Меркола и Рони Къминс, стр.38

  ПС. Дебело подчертавам, чи ИМА ВИРУС, а не конспиративни теории, и той е създаден да не изчезне като грип. Чакайте и нови ваксини, както и ковид-22

  Нова опасност! Имунолог от Цюрих предупреди за появата на супервирус – COVID-22
  Епицентър
  Имунологът Сай Реди от медицинското училище в Цюрих предупреди, че по-опасен вариант на коронавирус ще се появи в света през следващата година.

  Комбинацията от съществуващите варианти на SARS-CoV-2 може да доведе до нова фаза на епидемията с голям брой смъртни случаи, каза Реди. Бета от Южна Африка и Гама от Бразилия вече са развили мутации, които им позволяват частично да избягват придобитите след преболедуване антитела, посочи имунологът.

  В следващата фаза на пандемията, смята имунологът, щамовете Бета и Гама ще стават още по-заразни, а Делта ще придобие способността да заобикаля имунитета. Той нарече тези мутации неизбежни. „COVID-22 може да бъде дори по-лош от това, с което се срещаме сега“, каза ученият пред вестник „Blick”.
  http://epicenter.bg/article/Imunolog-ot-Tsyurih-predupredi-za-poyavata-na-supervirus---COVID-22/257910/7/0

 22. 22 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#2] от "probba":

  Яворе, Живко, къде спите?--------------------------------------Израел и антиваксърска Палестина:Израел: ​(60% васкинирани с две дози , около 1,5 милиона с 3 дози)Починали за последната седмица - 198Палестина (9% ваксинирани)Починали за последната седмица - 21Плътността на населението в Палестина е 2 пъти по висока от Израел.
  —цитат от коментар 2 на probba


  Друже!
  На Палестинската Статистика, вярвам колкото на Руската!
  ____________
  Или... НИКАК!

 23. 23 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 674 Неутрално

  блажени са вярващите

 24. 24 Профил на Manfred von Richthoffen
  Manfred von Richthoffen
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Яворе, Живко, къде спите?--------------------------------------Израел и антиваксърска Палестина:Израел: ​(60% васкинирани с две дози , около 1,5 милиона с 3 дози)Починали за последната седмица - 198Палестина (9% ваксинирани)Починали за последната седмица - 21Плътността на населението в Палестина е 2 пъти по висока от Израел.
  —цитат от коментар 2 на probba


  Кога последно си ходил на екскурзия в Палестина? :)

 25. 25 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  Защо и в България няма изисквания, при пътуване на дълги разстояние с транспорт да има тест или ваксинационен паспорт?

 26. 26 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2961 Любопитно

  Кога нашите парламентарни тикви ще наложат подобни или по тежки ограничения за неваксинираните? Да стоят пред света Неделя и да подсмърчат че не стигат до Витошка.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 27. 27 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 679 Любопитно

  До коментар [#25] от "falcone":

  А като си със сертификат, означава ли, че не можеш за се заразиш и да предаваш Чумата?
  Или си живееш още на опорката на Баба Радка от 23.02.2021 г.
  "Установено е, че след имунизация с Пфайзер не предаваме заразата"

  https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/prof-argirova-ustanoveno-e-che-sled-imunizacija-s-pfajzer-ne-predavame-zarazata.html

 28. 28 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#22] от "Tzar Vova Josei-ki":

  До коментар [#24] от "Manfred von Richthoffen":

  Да пускам ли сравнение на Израел със съседен антиваксърски Египет?

 29. 29 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4409 Любопитно

  Защо и в България няма изисквания, при пътуване на дълги разстояние с транспорт да има тест или ваксинационен паспорт?
  —цитат от коментар 25 на falcone


  Защото много българите ще излязат на протест, както се случи във Франция, Италия и Гърция. А нашите политици не обичат много протестите и правят всичко възможно да ги задушат в зародиш или въобще да не ги предизвикват.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 30. 30 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 679 Весело

  До коментар [#28] от "probba":

  Колега, според новият протокол в Израел само 16% са Ваксинирани (с по 3 дози), а останалите с 0, 1 или 2 дози се водят за Неваксинирани. Така че, не е коректно да набеждавате съседните страни за антиваксърски.

 31. 31 Профил на Чубрица
  Чубрица
  Рейтинг: 709 Разстроено

  Гърците съвсем се побъркаха! Жалко! Беше ми любимо да ходя там на почивка...

  "Certainement qui est en droit de vous rendre absurde est en droit de vous rendre injuste" Voltaire
 32. 32 Профил на dnevnikekomsomol
  dnevnikekomsomol
  Рейтинг: 596 Неутрално


  Защо и в България няма изисквания, при пътуване на дълги разстояние с транспорт да има тест или ваксинационен паспорт?
  —цитат от коментар 25 на falcone


  Колко пъти да ви се обясни, че ваксинационния паспорт е безсмислен , защото не леля Гинка пред блока, а учените нееднократно доказаха, че ваксинирани и неваксинирани заразяват и носят еднакъв вирусен товар?

 33. 33 Профил на Чубрица
  Чубрица
  Рейтинг: 709 Неутрално

  До коментар [#25] от "falcone":


  Защо и в България няма изисквания, при пътуване на дълги разстояние с транспорт да има тест или ваксинационен паспорт?
  —цитат от коментар 25 на falcone


  Защото сме свободна страна, която все още не е въвела здравния фашизъм, и дано да не го направи!

  "Certainement qui est en droit de vous rendre absurde est en droit de vous rendre injuste" Voltaire
 34. 34 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#25] от "falcone":

  Ти чуваш ли се? Реално няма какъвто и да е адекватен междуградски обществен транспорт. Автобусите са трагедия, пътниците са натъпкани като херинги в консерва, последният път, когато пътувах аз ЕДИНСТВЕН от 30 души носих маска в автобуса. Разбира се, въпросната сцена се разиграваше с гръмогласни разговори по телефона, ритмични попфолк парчета кънтящи от чужди слушалки, хрупане на солети и мощно похъркване. А за мизерията във влаковете да не говорим - там съм стъпвал 2-3 пъти в живота си за кратки разстояния (София - Пловдив).

 35. 35 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 999 Неутрално

  "Докладът на службите в САЩ за произхода на COVID-19 не отговори на въпроса на Байдън"

  Еми това се получава, като назначаваш не според способностите, а по квоти за расово, джендърно и не-нам-кво-още разнообразие, а ако случайно се е промъкнал някой хетеросексуален бял, той да е завършил с отличие курсове по осъзнаване на вината и подтискане на вродения бял супремасизъм.

  Знанието е сила, информацията - власт
 36. 36 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 544 Неутрално

  На герберите водени от Бащицата вече най-големият им проблем е, че нямало ваксинационни паспорти, за да отидеш в РафитУ на Алибегов или да се качат в праисторическите купета на БДЖ влаковете.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#28] от "probba":Колега, според новият протокол в Израел само 16% са Ваксинирани (с по 3 дози), а останалите с 0, 1 или 2 дози се водят за Неваксинирани. Така че, не е коректно да набеждавате съседните страни за антиваксърски.
  —цитат от коментар 30 на Bond007


  Прав сте, аз се чудех, защо в Израел затягат Мерките, а то ето какво било...

 39. 39 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Гърците съвсем се побъркаха! Жалко! Беше ми любимо да ходя там на почивка...
  —цитат от коментар 31 на Чубрица


  Браво, ама едно ГОЛЯМО БРАВО на гърците!
  Всички мерки и изисквания са разумни и оправдани, а не плод на разни оракули, които хвърлят боб и "предсказват" кое е опасно и кое не...

  В Булгаристан обаче най-работливото, гостоприемното, умното и потентното племе разбира от всичко. 15% са ваксинираните, смъртнстта на глава на населението е около 4 пъти по-висока отколкото в "белите страни".
  Няма такъв народ и "държава"!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 40. 40 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  Ти ползваш ли обществен транспорт?

 41. 41 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  До коментар [#37] от "Ганя балканската фурийка":

  Спираше и рашките и китайци и разни други подобни. Две добри години за туризъм бяха.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Над 5 млрд. дози са поставени по света
  Първият един милиард след около 140 дни - т.е. броят от 18.02.21г. = 110 417 678 регистрирани случаи.
  Последният един млрд. дози са били поставени за 26 дни - темпо, сходно с това на предишните два милиарда, достигнати съответно за 30 и също за 26 дни.
  Гледаме до днес 25.08.21 - 214 012 258 регистрирани случаи.

  Аритметика: От началото до 18.02.21г. - 110 417 678 регистрирани без ваксини.
  От 19.02.21г. до 25.08.21г. +103 594 580 нови случаи, но са поставени вече над 5 млрд. дози.

  Без ваксинация 110.4 млн. регистрирани
  След ваксини... 103.6 млн. регистрирани
  Намаление ≈ 7 млн.
  Как да пресмятаме ефекта от ваксинирането?

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 44. 44 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2961 Любопитно

  До коментар [#31] от "Чубрица":

  Нищо им няма, чакам в 12.30 да отвори таверната зад гърба ми и сядам.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 45. 45 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  До коментар [#25] от "falcone":

  > Защо и в България няма изисквания, при пътуване на дълги
  > разстояние с транспорт да има тест или ваксинационен паспорт?

  Не е ли по-просто направо да ги разстрелваме ?

  Или в краен случай да ги изпращаме в трудово възпитателни лагери където да допринасят с безплатен труд за общественото благосъстояние през няколкото седмици живот които им остават ?

  કટાક્ષ
 46. 46 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 679 Весело

  До коментар [#45] от "Ан Он":

  >Или в краен случай да ги изпращаме в трудово възпитателни лагери където да допринасят с безплатен труд...

  Примерно, да копаят дупки за бункери...

 47. 47 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#37] от "Ганя балканската фурийка":

  Не знам за евтинко. Преходът от budget airlines for everyone към airplane travelling for the elite (както се идентифицират така наречените интелигентни и образовани от богатите държави) ще загуби голяма част от cost efficiencies и economies of scale на авиолиниите, съответно по-високи цени.

 48. 48 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  До коментар [#44] от "Consumer":

  > чакам в 12.30 да отвори таверната зад гърба ми и сядам.

  Продължаваш да ни дразниш, ама китайската азбука се задава!

  કટાક્ષ
 49. 49 Профил на profesionalist
  profesionalist
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Вируса е лабораторен 100%.

 50. 50 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  До коментар [#18] от "taratanki":> Македония, Черна Гора, Русия, България се откъсват по смъртност на 1 млн. души2016-та как е била ситуацията ?
  —цитат от коментар 19 на Ан Он


  Каква е била?

 51. 51 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  Над 5 млрд. дози са поставени по светаПървият един милиард след около 140 дни - т.е. броят от 18.02.21г. = 110 417 678 регистрирани случаи. Последният един млрд. дози са били поставени за 26 дни - темпо, сходно с това на предишните два милиарда, достигнати съответно за 30 и също за 26 дни.Гледаме до днес 25.08.21 - 214 012 258 регистрирани случаи.Аритметика: От началото до 18.02.21г. - 110 417 678 регистрирани без ваксини.От 19.02.21г. до 25.08.21г. +103 594 580 нови случаи, но са поставени вече над 5 млрд. дози.Без ваксинация 110.4 млн. регистрираниСлед ваксини... 103.6 млн. регистрираниНамаление ≈ 7 млн. Как да пресмятаме ефекта от ваксинирането?
  —цитат от коментар 43 на petrow1973


  Хайде сега преброй умрелите.

 52. 52 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Дневник, не бъдете свенливи, Израел - 61% ваксинирани вчера поставиха абсолютен рекорд по заразени 12000, преди чипизацията нямаше толкова новозаразени. Къде е венцехваленето с ваксинациите?

  САЩ - 70% ваксинирани 1400 жертви вчера и скромните 150 000 новозаразени. Казвайте ги тези рекорди, не може само руските рекорди да се оповестяват, нали бяхме против фалшивите новини?

 53. 53 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2627 Неутрално

  "Докладът на американското разузнаване за произхода на новия коронавирус не прави категорични заключения, съобщиха няколко местни медии, цитирани от "Франс прес" и БТА. Агенцията отбелязва, че документът, поръчан от президента Джо Байдън, не дава отговор на този деликатен въпрос, който е източник на напрежение между Съединените щати и Китай."

  ЦРУ не казаха, че Китай е виновен, а трябваше.

 54. 54 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#53] от "Judjuk":

  Защо да лъжат, като няма данни, за да си ти щастлив ли?

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  До коментар [#50] от "taratanki":

  > Македония, Черна Гора, Русия, България се откъсват по смъртност на 1 млн. души

  > Каква е била?

  Фигура 1. България има втората най-ниска очаквана продължителност на живота сред
  държавите от ЕС

  કટાક્ષ
 57. 57 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 679 Весело

  До коментар [#52] от "otrqdnik":

  >Израел - 61% ваксинирани вчера поставиха абсолютен рекорд по заразени 12000

  Колега, назад сте с матетиала.
  Според новият протокол в Израел само 16% са Ваксинирани (с по 3 дози), а останалите с 0, 1 или 2 дози се водят за НЕваксинирани. Така че тези 12,000 са напълно нормална бройка за една антиваксърска държава.

 58. 58 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  До коментар [#52] от "otrqdnik":

  > Дневник, не бъдете свенливи, Израел - 61% ваксинирани
  > вчера поставиха абсолютен рекорд по заразени 12000,

  Значи брояча за 'брой ваксинирани' в Израел го нулираха преди няколко дни.

  > 78 of the 79 Israelis who died last week, * did not * perform all three required vaccinations.

  Към момента по новата схема май ваксинираните там са под 20%

  કટાક્ષ
 59. 59 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  Ето как доктор Първанова казва, че тези доклади съдържат фалшифицирана информация , за да може да се преследват политически цели. Нахлуването в Ирак беше предшествано от такъв фалшив доклад:
  https://www.youtube.com/watch?v=JJTXu-F1p8M

 60. 60 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  До коментар [#57] от "Bond007":

  > Колега, назад сте с матетиала.

  Не му прави забележка, при тая динамична пандемична обстановка е ясно че няма как всеки да е наясно с последните твърдения на Науката.

  કટાક્ષ
 61. 61 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  До коментар [#58] от "Ан Он":

  Не е въпроса, колко са заразени, а колко го прекарват тежко или са хоспитализирани.

 62. 62 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#52] от "otrqdnik":

  >Къде е венцехваленето с ваксинациите?

  Е, как къде? Най-надлежно са отразили, че в Израел свалят възрастовата граница за трета игла на 30 години. Всяка седмиица с по една декада надолу. След три седмици да се готвят пеленачетата.
  Кой го интересува броя на новозаразените? Важното е Сертификацията да върви с пълна пара.

 63. 63 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#58] от "Ан Он":

  Ами не е ли логично да прекратят всякакви ваксинации, щом без всякакви ваксинации и чипизации максимума на заразените беше 8000, а слега след 3 игли е 12 000? Явно или ваксините не работят или имат подчертано негативен ефект. Да не говорим за насилственото чипиране за нещо, което не работи. Били подкупва яко правителства, Биби си беше корумпиран, но новите твърде бързо клекнаха.

 64. 64 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 679 Весело

  До коментар [#63] от "otrqdnik":

  >Явно или ваксините не работят или имат подчертано негативен ефект.

  Виж в другата статия, където виден български доктор от Берн обяснява, че неефективността на ваксините било ФЕНОМЕН.

 65. 65 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  Комшиите в Гърция копаят дъното.
  Вече уверено водят в Европа по завишена обща смъртност.
  След тях плътно ги следва Испания.
  Още няколко държави имат слабо повишение, сред тях и супер вассинираните в Израел.
  Това според еуромомо.

 66. 66 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  До коментар [#61] от "Роси":

  > Не е въпроса, колко са заразени

  Аз лично съм съгласен.

  Само не ми е ясно защо толкова упорито от 18 месеца ги броим ?

  કટાક્ષ
 67. 67 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  “Бавната ваксинационна кампания срещу COVID-19 може да доведе до загуба на 2,3 трилиона долара от световния БВП през следващите три години”

  Загубата ще е основно за фармацевтичните компании така че нека засилим ваксинацията за да имат шефовете им за яхти, туризъм в Космоса и т.н :)

 68. 68 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  “Кикиляс отбеляза, че 90% от пациентите в интензивни отделения са неваксинирани.”

  Това официални данни ли са или са от категорияра “една жена на пазара каза”?

 69. 69 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1959 Любопитно

  До коментар [#37] от "Ганя балканската фурийка":

  Тези, които не сме против одобрените ваксини, но сме против насилственото и принудително тестване върху нас - като опитни мишки - с неодобрени препарати, как ни наричаш? :)

 70. 70 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4409 Любопитно

  Вируса е лабораторен 100%.
  —цитат от коментар 49 на profesionalist


  Няма никакви доказателства за това. И дотогава това си остава една конспиративна теория.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 71. 71 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  До коментар [#50] от "taratanki":> Македония, Черна Гора, Русия, България се откъсват по смъртност на 1 млн. души> Каква е била?Фигура 1. България има втората най-ниска очаквана продължителност на живота среддържавите от ЕС
  —цитат от коментар 56 на Ан Он  Сега ще извадите вода от другите кладенци.
  Да поясня, не че не го знаеш, ама...
  В България смъртността се покачва, а в другите страни намалява. След ваксинирането.
  Кое не ясно?

  Иначе относно високата принцип в България, съм го писал - причните са същите, заради които няма висока степен на ваксинация.

 72. 72 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  “Бавната ваксинационна кампания срещу COVID-19 може да доведе до загуба на 2,3 трилиона долара от световния БВП през следващите три години”Загубата ще е основно за фармацевтичните компании така че нека засилим ваксинацията за да имат шефовете им за яхти, туризъм в Космоса и т.н :)
  —цитат от коментар 67 на Billy Pilgrim


  Фармацевтичните компании (или Биг Фарма, както ги наричате) не са само Файзер, Модерна, АЗ и ДжДж. Тяй какво да ги правим, как да им помогнем?

 73. 73 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  “Кикиляс отбеляза, че 90% от пациентите в интензивни отделения са неваксинирани.”Това официални данни ли са или са от категорияра “една жена на пазара каза”?
  —цитат от коментар 68 на Billy Pilgrim


  Кикиляс дава само официални данни, не ти ли бе известно досега?

 74. 74 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  Комшиите в Гърция копаят дъното.Вече уверено водят в Европа по завишена обща смъртност.След тях плътно ги следва Испания.Още няколко държави имат слабо повишение, сред тях и супер вассинираните в Израел.Това според еуромомо.
  —цитат от коментар 65 на k_


  Удбно пропускаш лигата на неваксинираните.

 75. 75 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  До коментар [#58] от "Ан Он":Ами не е ли логично да прекратят всякакви ваксинации, щом без всякакви ваксинации и чипизации максимума на заразените беше 8000, а слега след 3 игли е 12 000? Явно или ваксините не работят или имат подчертано негативен ефект. Да не говорим за насилственото чипиране за нещо, което не работи. Били подкупва яко правителства, Биби си беше корумпиран, но новите твърде бързо клекнаха.
  —цитат от коментар 63 на otrqdnik


  Били - Бил Гейтс ли е?

 76. 76 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  Ето как доктор Първанова казва, че тези доклади съдържат фалшифицирана информация , за да може да се преследват политически цели. Нахлуването в Ирак беше предшествано от такъв фалшив доклад:https://www.youtube.com/watch?v=JJTXu-F1p8M
  —цитат от коментар 59 на otrqdnik


  Коя е доктор Първанова?

 77. 77 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2747 Неутрално

  До коментар [#71] от "taratanki":

  > В България смъртността се покачва, а в другите
  > страни намалява. След ваксинирането.

  За разлика от повечето посетители на този форум, аз не съм ескперт по пандемии.

  Ама ако живеех в Израел и нямах бункер, тая крива нямаше много да ми допадне:

  https://www.google.com/search?q=covid+deaths+israel

  કટાક્ષ
 78. 78 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  До коментар [#27] от "Bond007":

  Значи с тест - ОК съм с това което предлагаш :)

 79. 79 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 999 Весело

  Над 5 млрд. дози са поставени по света. > < Как да пресмятаме ефекта от ваксинирането?
  —цитат от коментар 43 на petrow1973


  Ефектът се пресмята много лесно; 5 милиарда ваксини Х 15 евро = 75 милиарда евро приходи.
  Догодина - пак.
  И такаааааа, до края на светаааааааа....

  Знанието е сила, информацията - власт
 80. 80 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2961 Весело

  До коментар [#64] от "Bond007":

  Феномен е безграничната простота на населението по тези географски ширини.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 81. 81 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 608 Неутрално

  [quote#51:"taratanki"][/quote]
  Хайде сега преброй умрелите.
  2 428 474 (до 18.02.21)
  2 024 213(от 19.02.21 до 24.08.21)
  Без ваксинация 2 428 474/110 417 678 = 2.2% регистрирани смъртни случаи или това е една година
  След ваксини... 2 024 213/103 594 580 = 1.95% регистрирани смъртни случаи или това е половин година.
  Намаление = 404 261 или 0.25 процентни пункта. Ако го екстраполирам за една година?
  Убеждаваха ни за минимум 60% ефект от ваксинирането.
  Това ми го говорят не звездите, а https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 82. 82 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  До коментар [#71] от "taratanki":> В България смъртността се покачва, а в другите > страни намалява. След ваксинирането.За разлика от повечето посетители на този форум, аз не съм ескперт по пандемии.Ама ако живеех в Израел и нямах бункер, тая крива нямаше много да ми допадне:https://www.google.com/search?q=covid+deaths+israel
  —цитат от коментар 77 на Ан Он


  Повече ти допада нашата крива?

 83. 83 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  [quote#51:"taratanki"]
  —цитат от коментар 81 на petrow1973
  Хайде сега преброй умрелите.2 428 474 (до 18.02.21)2 024 213(от 19.02.21 до 24.08.21)Без ваксинация 2 428 474/110 417 678 = 2.2% регистрирани смъртни случаи или това е една годинаСлед ваксини... 2 024 213/103 594 580 = 1.95% регистрирани смъртни случаи или това е половин година.Намаление = 404 261 или 0.25 процентни пункта. Ако го екстраполирам за една година?Убеждаваха ни за минимум 60% ефект от ваксинирането.Това ми го говорят не звездите, а https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries[/quote]

  А защо реши датата 18.2. 2021 да е вододела?
  За да обхване февруари-март вълната и да ти излезе бройката, когато нямаше ваксини?

 84. 84 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 999 Неутрално

  [quote#51:"taratanki"]
  —цитат от коментар 81 на petrow1973
  Хайде сега преброй умрелите.2 428 474 (до 18.02.21)2 024 213(от 19.02.21 до 24.08.21)Без ваксинация 2 428 474/110 417 678 = 2.2% регистрирани смъртни случаи или това е една годинаСлед ваксини... 2 024 213/103 594 580 = 1.95% регистрирани смъртни случаи или това е половин година.Намаление = 404 261 или 0.25 процентни пункта. Ако го екстраполирам за една година?Убеждаваха ни за минимум 60% ефект от ваксинирането.Това ми го говорят не звездите, а https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries[/quote]

  У форумето не е прилично да се показват числа и на тяхна база логически да се правят изводи.
  Все пак мнозинството списуващи са хуманитари от социологически-политологически-филологически тип и няма да ги разберат, пък и за тях са важни вярата, усещането, личният избор и най-вече - успоредно ли е написаното на текущата права линия.

  Знанието е сила, информацията - власт
 85. 85 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  До коментар [#83] от "taratanki":

  "Вододела"?
  Виждам, че навлизане с плахи стъпки във функционалния анализ и придобиване усещане за ролята на хикс нулево.
  Дерзайте, ама е по-добре да изкарате един курс, за да са ви по-систематични знанията.

 86. 86 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  До коментар [#77] от "Ан Он":

  В Израел са по-малко напълно защитени с ваксини дори от нас.
  По техните си критерии.
  Ако си си набол две игли и ти кажат, че не си защитен стресът е много по-голям отколкото ако изобщо си игнорирал препаратите.
  А стресът убива!

 87. 87 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  До коментар [#74] от "taratanki":

  Според същия сайт в Украйна не се наблюдава нищо.
  Там нивото е около 7% вакса.
  Също и в Кипър. Те са някакъв уникум. От началото на истерията никакво увеличение на обща смъртност.
  НИКАКВА.
  ЧЕРТА!

 88. 88 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#83] от "taratanki":
  Чети съсредоточено:
  ...... за 26 дни + ......за 30 и + за 26 дни. Събираш = 82 дни
  От 25.08.21 назад това прави 27.06.21
  Връщаме още 140 дни - 18.02.21г "За сравнение първият един милиард стана факт чак след около 140 дни, отбелязва АФП"
  Елементарно Ватсон:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 89. 89 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  До коментар [#74] от "taratanki":Според същия сайт в Украйна не се наблюдава нищо.Там нивото е около 7% вакса.Също и в Кипър. Те са някакъв уникум. От началото на истерията никакво увеличение на обща смъртност.НИКАКВА.ЧЕРТА!
  —цитат от коментар 87 на k_


  Отвикнал съм да вярвам на цифри, свързани със страни кати Русия, Белорус, Украйна.

  А какво за Кипър? Те бяха затворени, ама тотално затворени цяла вечност. И не пускаха пиле да прехвръкне през границите.
  Сега са с 57% две ваксини.

 90. 90 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 608 Неутрално

  До коментар [#17] от "taratanki":
  И тук издишаш:
  КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА
  Една доза (0,5 ml) съдържа:
  Аденовирус от шимпанзе, кодиращ вирусния шипов (spike) гликопротеин на SARS-CoV-2

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 91. 91 Профил на cormoranstrike
  cormoranstrike
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#10] от "fpyyh":

  Щото бизнеса трябва да върви! Ако мислите, че ги е грижа за народонаселението - жестоко се лъжете! Целта е да се продадат максимален брой чудодейни еликсири, а не да се прекрати тази лудост.

 92. 92 Профил на cormoranstrike
  cormoranstrike
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#25] от "falcone":
  А неваксинираните да ги разстрелват викаш? Фашизоид нещастен!

 93. 93 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2961 Весело

  До коментар [#92] от "bateval":

  Не, да им набият екологична чамова ваксина, обла поне метър.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 94. 94 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  Не вярвам да не са се сетили отдавна, но може във ваксината да се слагат маркери, които да са лесно откриваеми при сканиране на летища и др. институции с уреден пропускателен режим. След което всички собственици на закрити помещения, които изкарват пари от посетители в тях, да бъдат задължени да си закупят сканиращи устройства и да ги прилагат...
  Всъщност това не е смешно. Смешни бяха слабите рентгени по летищата, които позволяват да се види човекът "без дрехи" (т.е. дали крие нещо под дрехите си). Но те се въведоха като стой та гледай в САЩ и на разни други места.
  Николай Хайтов има един много хубав разказ - "Когато светът си събуваше потурите". Нещо такова става.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 95. 95 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Весело

  Ваксинирани или неваксинирани, най-важното е, имунната система да е здрава и дееспособна. Ако това е така тя може да открие и дори да унищожи предракови клетки в черния дроб. Това успяха да докажат учени от центъра за изучаване на инфекциите "Хелмхолц" в Брауншвайг, Германия, а изводите им са описани в сп. "Нейчър". Те са направени на базата на наблюдения не само върху мишки, но и върху пациенти. Предполага се, че подобни механизми съществуват и при други органи.
  А за да е здрава и боеспособна, най-важното е физическата активност: фитнес, плуване, бягане – това са идеални стимули. Достатъчни са дори сутрешната гимнастика и редовното ходене пеша. Пълноценният сън и масажите също са част от здравословния начин на живота. Не забравяйте и смеха – колкото е повече, по-добре. Много желателно е, също така, чревната ни система да е в отлично състояние.
  Не се иска много...


  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 96. 96 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4409 Весело

  До коментар [#93] от "Consumer":

  Хахаха.... много си лош ей... :-D

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 97. 97 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4409 Любопитно

  До коментар [#95] от "hamiltonf":

  Добри съвети даде! +++

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 98. 98 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  И всички тези мерки са абсолютно безпредметни и лишени от всякаква логика.
  Щяха да имат някакъв приемлив разумен смисъл, ако ваксинираните НЕ се заразяват и НЕ пренасят зараза. А то не е така. Нещо повече - ваксинираният може да пренася зараза без да го осъзнава, защото ваксината не му позволява да се разболее.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 99. 99 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 596 Неутрално

  С тези сертификати вече се оляха на всякъде. НЕ осъзнават ли, че това не е начина за предпазване и орграничаване на заразата. Не всеки може да се ваксинира! Дайте сега да гледаме и сочим с пръст неваксинираните като прокажени.

 100. 100 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 679 Весело

  До коментар [#95] от "hamiltonf":

  >Не забравяйте и смеха – колкото е повече, по-добре.

  Именно!!!
  Но като гледам повечето съЧВорумци от сутрин до здрач само броят умрели и вият колко е страшно! Хем са хипохондрици, хем са си сложили от безсмърният Елексир, хем искат Мерки, Маски и тем подобни идиотии. Оди ги рАзбери!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK