На живо

Коронавирусът по света: Словакия се отказа от "Спутник V"

Коронавирусът по света: Словакия се отказа от "Спутник V"

© Associated PressДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Израел ще карантинира и ваксинираните в чужбина

Хората, ваксинирани в чужбина, няма да бъдат освободени от карантина в Израел според влизащи в сила в петък нови правила, съобщи в. "Джерусалем пост", позовавайки се на здравното министерство.


Те могат да си спестят изолацията, само ако са получили трета доза в Израел. Преди два дни министерството съобщи, че от напълно ваксинираните няма да се изисква изолация при влизане, освен ако идват от България, Бразилия, Мексико и Турция, които се смятат за високорискови. За напълно ваксинираните израелски граждани изолацията ще бъде ограничена до получаване на резултатите от PCR теста, направен при пристигане или максимум 24 часа.


Според новите правила хората, които не са ваксинирани в Израел трябва да се изолират за 14 дни след пристигането си или за 7, ако си направят два PCR теста.


Израел не признава сертификати за ваксинация или преболедуване от други страни и границите му са затворени за чужденци, освен близки роднини и постоянно пребиваващи.


Коронавирусът по света: Словакия се отказа от "Спутник V"

© Associated Press

Дълъг COVID се установява при един от седем инфектирани младежи

До 1 от 7 деца може да имат симптоми, свързани с коронавируса месеци след положителния тест за COVID-19, съобщиха авторите на проучване, направено във Великобритания в сряда.


Децата рядко се разболяват сериозно от COVID-19, но могат да страдат от продължителни симптоми, констатира изследването, което е едно от най-големите по рода си за т. нар. "дълъг COVID" при младежи.


Проучването, ръководено от "Юнивърсити колидж Лондон" (University College London), установи, че 11- до 17-годишните, които са дали положителен тест за вируса, са два пъти по-склонни да съобщават за три или повече симптоми 15 седмици по-късно от тези, които са дали отрицателен тест.


Изследователи са анкетирали 3065 младежи в Англия, заразени с COVID-19 между януари и март, и са сравнили данните с контролна група от 3739 11- до 17-годишни, които са дали отрицателен тест за същия период.


Сред тези, които са с положителен тест, 14% съобщават за три или повече симптоми, като необичайна умора или главоболие 15 седмици по -късно, в сравнение със 7%, съобщаващи симптоми по това време сред контролната група.


Според изследователите макар констатациите да показват, че 32 хил. тийнейджъри може да са имали множество симптоми, свързани с COVID-19 след 15 седмици, разпространението на дълъг COVID във възрастовата група е по-ниско, отколкото опасенията, изразени по-рано.


Коронавирусът по света: Словакия се отказа от "Спутник V"

© Associated Press

Индийски училища отвориха след 17-месечно прекъсване

Училищата в няколко индийски щата отвориха врати в сряда, част от тях след 17-месечно прекъсване, съобщи ДПА, цитирана от БТА.


Столицата Делхи, североизточният щат Мегхалая и Тамил Наду и Телангана, на юг, са сред регионите, където по-големите ученици се завърнаха в клас след месеци на дистанционно обучение. В най-многолюдния индийски щат Утар Прадеш, на север, бяха отворени началните училища.


По указания на здравните власти броят на децата в класните стаи е намален наполовина, създадени са стаи за карантиниране и на входа се измерва температурата на учениците. На децата е забранено да споделят книги и храна.


Много родители се колебаят дали да изпратят децата си на училище, тъй като те все още не са ваксинирани, пише БТА. Повечето училища се опитват да осигурят ваксинацията на своя персонал. На много места продължава дистанционното обучение.


"Завръщането в училище ще е особено полезно за децата в неравностойно положение", каза К. С. Верма, директор на държавното училище "Каутиля" в Делхи. Верма обясни, че понякога е трудно да се достигне до тези деца, тъй като те нямат достъп до компютри и смартфони, нито могат да потърсят помощ от възрастен у дома.


Дейността на 1.5 милиона училища беше нарушена заради ограничителните мерки, което е засегнало около 250 млн. деца.

Работодателите в Германия няма да знаят дали служителите им са ваксинирани

Германските компании няма да получат правото да проверяват дали техните служители са ваксинирани срещу COVID-19, въпреки че може да се предвидят разпоредби за някои особено рискови места като болници и затвори, каза в сряда министърът на труда Хубертус Хайл, цитиран от Ройтерс.


Германският бизнес настоява да може да пита персонала за ваксинационния му статус, а правителството се опитва да накара повече хора да се ваксинират, тъй като инфекциите отново нарастват. Почти 61% от населението е напълно ваксинирано, а 65% са с поне една доза.


Кабинетът се съгласи в сряда, че компаниите трябва да позволят на служителите си отпуск, за да се ваксинират, и заяви, че компаниите могат да вземат предвид статуса на ваксиниране на своя персонал, ако го знаят, когато вземат решение за въвеждане на защитни мерки.


Вече са направени изключения от законите за поверителност, за да се позволи на ресторантите да се отворят отново, като персоналът и клиентите трябва да докажат, че са ваксинирани, излекувани или с отрицателен тест. Правилото важи и за събития, свързани със събирането на много хора като спортни и културни прояви.


13 531 нови случая на COVID-19 бяха регистрирани в Германия в сряда. Починали са 23-ма.


Футболни фенове показват здравните си сертификати, за да могат да влязат на стадион в Дортмунд за мач от Будеслигата

© Associated Press

Футболни фенове показват здравните си сертификати, за да могат да влязат на стадион в Дортмунд за мач от Будеслигата

"Гугъл" отлага връщането на служителите в офисите си

Служителите на американския технологичен гигант "Гугъл" (Google) ще продължат да работят от къщи презследващите 5 месеца заради новата пандемична вълна на "Делта" варианта на коронавируса.


Решението за задължителното връщане на служителите си в офисите се отлага за януари 2022 г., подобно на другите технологични компании, обезпокоени от разпространението на варианта "Делта" на COVID-19, съобщи Франс прес.


Отлагането е за 10 януари и важи за всички кампуси на компанията по света. То има за цел да даде по-голяма гъвкавост и избор на служителите, отбелязва в съобщение ръководителят на групата Сундар Пичай.


Подобни съобщения наскоро направиха "Фейсбук" (Facebook), "Епъл" (Apple) и "Амазон" (Amazon). Те очакваха възобновяване на присъствената работа през есента благодарение на ваксинационните кампании, но преразгледаха плановете си заради новата вълна от случаи на коронавирус.

Училищата в Куба остават затворени до ваксиниране на учениците

Куба няма да отвори училищата си, преди да бъдат ваксинирани всички деца. Това обяви министърът на образованието Ена Елса Веласкес. Тя каза, че първият учебен ден ще е идния понеделник, но занятията ще започнат дистанционно, предаде Франс прес.


"Знаем, че кубинските семейства са много обезпокоени от подновяване на присъствените занятия. Затова е важно да съобщим, че на 6 септември учебната година ще започне, но уроците ще бъдат излъчвани по телевизията", каза тя.


Учениците ще бъдат ваксинирани на три етапа, като се почне от най-големите, с местните ваксини срещу COVID-19 "Абдала" и "Соберана", добавя БТА.


Училищата в Куба са затворени от март 2020 г., за да се избегне разпространение на коронавируса.


На острова новите случаи се увеличават от юли заради варианта "Делта". Едва 30% от населението е имунизирано.От тази седмица започна прилагането и на китайската ваксина "Синофарм".


Коронавирусът по света: Словакия се отказа от "Спутник V"

© Associated Press

Изтощени от битката с COVID-19, медиците в Южна Корея се готвят за стачка

Правителството в Южна Корея се опитва да предотврати стачката на здравните работници, които казват, че са изтощени от борбата с вълните на COVID-19 и се нуждаят от повече персонал и по-добри условия на труд, съобщава Ройтерс.


Корейският съюз на здравните и медицински работници предупреди, че част от неговите 80 хил. членове, включително медицински сестри, медицински инженери, фармацевти и административен болничен персонал, ще започнат стачки от четвъртък, ако исканията им не бъдат изпълнени. Най-малко 104 болници от около 3400 в страната ще участват в протеста.


Профсъюзът твърди, че медиците често работят на двойни или тройни смени, нуждаят от по-добро заплащане и фиксиране на работно време. Медиците искат да се наеме повече персонал и да се отворят още държавни болници, както и да се регламентира за колко пациенти може да се грижи една сестра.


Южна Корея съобщи за 2025 нови случая на COVID-19 за вторник, което е близко до рекорда, регистриран през август. С настъплението на "Делта" варианта напрежението в болничната система се усеща, но смъртността в страната остава относително ниска на 0.9%.


57% от населението е получило една доза ваксина, 31% са напълно ваксинирани. Здравното министерство съобщи в сряда, че е осигурило 1.5 млн. иРНК ваксини от Румъния. Планира се поставянето на бустерни дози да започне от октомври.

Ирландия сваля COVID-19 ограниченията през октомври

Ирландия, която имаше една от най-дългите карантини в Европа, ще отмени почти всички епидемични ограничения през октомври след една от най-успешните имунизационни кампании, съобщи "Ройтерс".


От 22 октомври изискването за ваксинационни сертификати в барове и ресторанти ще отпадне, както и всички ограничения за броя на посетителите на закрити и открити събития. Като първа стъпка театрите и кината ще отворят с капацитет 60% от следващата седмица. Служителите се връщат в офисите от 20 септември.


"Поради усилията на нашия екип за ваксинация и тъй като вие стигнахте до целта и приехте ваксината, когато тя беше предложена, сега навлизаме в изцяло нова фаза на пандемията", заяви премиерът Макъл Мартин в телевизионно обръщение.


Почти 90% от възрастните в Ирландия са напълно ваксинирани, както и 80% от тези над 12 години.


Баровете, ресторантите и кафенета бяха затворени 16 месеца до юли, когато правителството разреши те да приемат само ваксинирани клиенти. Правителството беше атакувано заради строгите мерки, след като съседна Великобритания премахна повечето епидемични мерки на 19 юли при по-ниско ниво на ваксинация, посочва "Ройтерс".


Коронавирусът по света: Словакия се отказа от "Спутник V"

© Associated Press

"Делта ерлайнс" задължи пилотите и стюардесите да се ваксинират

Американската авиокомпания "Делта еърлайнс" (Delta Air Lines) задължи служителите си да се ваксинират срещу COVID-19. Имунизацията ще бъде условие за наемане на нови 1500 стюарди и стюардеси, предаде "Ройтерс".


Всички новоназначени, както и сегашни служители на "Делта", приети на курс за обучение за кабинен персонал, трябва да бъдат ваксинирани, преди да започнат. Служителите, които не желаят да се ваксинират, ще трябва да плащат допълнителна вноска за здравна застраховка от 200 долара месечно.


Другата голяма американска авиокомпания, "Америкън ерлайнс", насърчава ваксинирането на персонала си, но не го задължава да се имунизира.


Повече за избора между работа и имунизация в САЩ вижте тук

Словакия спря да поставя руската ваксина

Словакия официално спря да използва руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V", съобщи Министерството на здравеопазването, цитирано от "Франс прес".


Последната втора доза беше поставена във вторник на шестима пациенти, предпочели да получат руската ваксина.


"Общо 18 500 души бяха ваксинирани със "Спутник V", заяви говорителят на здравното министерство Зузана Елясова.


Словакия купи през март 200 хил. дози от руската ваксина, с което стана втората държава от ЕС, използваща препарата след Унгария. Ваксината не е одобрена от Европейската агенция по лекарствата и част от еврочленките не признават сертификатите на ваксинираните с нея. Тази покупка раздели политическата класа и доведе до оставката на премиера Игор Матович.


Търсенето на руската ваксина в Словакия беше слабо. Русия откупи през юли неизползваните 160 хил. дози. /БТА

Бавария ще ваксинира в пожарни, клубове, аптеки и къщи

Правителството на германската провинция Бавария обяви, че ще организира седмица на ваксинацията в опит да ускори имунизацията.


Между 13 и 19 септември федералното правителство и регионалните власти искат да дадат на хората възможност да се ваксинират на колкото се може повече леснодостъпни места, съобщава БТА. Мотото на кампанията е "Тук ваксинираме".


Ваксини ще се поставят в спортни клубове, пожарната, аптеки или големи къщи.


50.2 млн. германци (60.5%) са напълно ваксинирани, а 65% са поне с една доза.

Италиански министър заплашен със смърт заради COVID-19 пропуск

Външният министър на Италия Луиджи ди Майо във вторник осъди "атмосфера на омраза" срещу кампанията за ваксинация срещу COVID-19, след като получи смъртни заплахи в социалните медии.


В сряда се планират протести срещу здравния пропуск на правителството, който ограничава достъпа до набор от услуги за тези, които не могат да докажат, че са получили поне една доза ваксина, наскоро са дали отрицателен тест или са преболедували.


От 1 септември италианците ще се нуждаят от зеления здравен пропуск, за да пътуват със самолет, влак, кораб или междуградски автобус. Пропускът е в сила от 6 август и се изисква за посещенията на киносалони, музеи, спортни състезания на закрито и ресторанти.


Пропускът се изисква от учителите и университетските преподаватели, за да могат да упражняват професията си.


Коронавирусът по света: Словакия се отказа от "Спутник V"

© Associated Press


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (167)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2786 Весело

  Е може ли такова отношение към най-православната и славянска ваксина на света? Впрочем Спутник не излиза в PLF за Гърция.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 2. 2 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1541 Весело

  Невидимата ръка на пазара.....

 3. 3 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  "Словакия се отказа от "Спутник V"

  Ха, Словакия се отказва от най-галактическата ваксина? Защоооо?

 4. 4 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Вчера:

  Англия: 63% ваксинирано население - 32 181 новозаразени, починали - 50

  Русия: 24% ваксинирано население - 17 813 новозаразени, починали - 795

  При 2 пъти повече заразени в Англия, в Русия умират 16 пъти повече хора.

  Ваксините работят.

 5. 5 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Вчера:

  Белгия: 69% ваксинирано население - 1 854 новозаразени, починали - 6

  България: 16% ваксинирано население - 2 053 новозаразени, починали - 56

  При еднакъв брой заразени, в България умират 9 пъти повече хора.

  Ваксините работят.

  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 6. 6 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 709 Весело

  Туземците тука се отказват от всички ваксини.
  Нека им.

 7. 7 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#1] от "Consumer":

  Ето и нещо от Русия:

  Вече има не просто доказано неработеща ваксина, а такава с доказано отрицателна ефективност. Какво означава това на практика? След ваксиниране шансовете ви за тежко заболяване и влизане в болница с Ковид се увеличават значително, в случая - двойно. Това е руската ваксина ЕпиВакКорона, една от трите руски ваксини.

  Историята с тази ваксина е повече от скандална и достойна за сюжет на треторазреден политически трилър с елементи на трагикомедия. Един от авторите на патента е директорката-калинка на руската служба (Роспотребназор), която контролира лекарствата (и ваксините естествено) и храните.

  Има доста, вкл. научни материали по темата, отделен "офциален" сайт, групи в социалните мрежи и т.н.:

  https://epivakorona.com

 8. 8 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 664 Неутрално

  "Служителите, които не желаят да се ваксинират, че ще трябва да плащат допълнителна вноска за здравна застраховка от 200 долара месечно."

  Антиваксърите у нас дали няма да се съгласят и те да плащат 200лв месечно?

  Хем няма да са им нарушени правата да не се ваксинират, хем ще има пари за лекарите да ги лекуват и така всички доволни?

 9. 9 Профил на PM
  PM
  Рейтинг: 21 Неутрално

  Най-сладък ще е момента когато Русия се откаже от Спутник и почне да купува Файзер.

 10. 10 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  Нормално!!!
  Убава работа.Мъ руска.😭😭😭😭

 11. 11 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1541 Весело

  Още в началота на годината писах в смисъл, че:
  1. Ваксините ще станат задължителни.
  2. Ваксините ще станат периодични .
  3. Ваксините ще са задължителни и за деца.

  Нещата внървят натам. Как съм познал, бе, да не съм Ванга?
  Отговорът е един - гледам на ситуацията не като на пандемия, а като на бизнесплан с политически ефект. Тогава нещата са силно предвидими, няма особени изненади.

 12. 12 Профил на PM
  PM
  Рейтинг: 21 Неутрално

  До коментар [#11] от "georgievb":

  Ти си някакъв гений.

 13. 13 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 714 Весело

  [quote#5:"Явор".Ваксините работят.https://ourworldindata.org/covid-vaccinations https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries[/quote]

  Да, работя, имаме исторически момент! С 11 137 заразени на 30.08.2021, Израел категорично спечели първото място по текуща ежедневна смъртност в света по брой заболели на 1 милион. Истински триумф на колективния ваксинационен мунитет!

 14. 14 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  "Словакия се отказа от "Спутник V"Ха, Словакия се отказва от най-галактическата ваксина? Защоооо?
  —цитат от коментар 3 на Явор


  Защото не е призната в европа т.е. не получаваш сертификат....
  Не е нужно да си много умен за да го разбереш!!!

 15. 15 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  На научно обоснованите критиките на италиански изследователи ,относно ваксината,руснаците отговорили ,също "научно":
  "Не сме направили ваксината за вашия кеф".
  Край на цитата.

 16. 16 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  "Служителите, които не желаят да се ваксинират, че ще трябва да плащат допълнителна вноска за здравна застраховка от 200 долара месечно."Антиваксърите у нас дали няма да се съгласят и те да плащат 200лв месечно?Хем няма да са им нарушени правата да не се ваксинират, хем ще има пари за лекарите да ги лекуват и така всички доволни?
  —цитат от коментар 8 на Аз


  Ами звучи доста логично. И със застраховките е така - колкото си по-рисков, толкова по-висока ти е премията. Имаш вариант да намалиш риска от тежко протичане - плащаш по-малко.

 17. 17 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#14] от "drill":

  Не случайно не е призната в Европа.

 18. 18 Профил на Живко Харизанов
  Живко Харизанов
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Средна смъртност от ковид на 1 милион човека:

  Израел: 63% ваксинирано население - 755 души

  България: 16% ваксинирано население - 2 744 души

  Смъртността в България е 4 пъти по-висока отколкото в Израел.
  Гъстотата на населението в Израел е 7 пъти по-висока отколкото в България.

 19. 19 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1541 Любопитно

  Ами звучи доста логично. И със застраховките е така - колкото си по-рисков, толкова по-висока ти е премията. Имаш вариант да намалиш риска от тежко протичане - плащаш по-малко.
  —цитат от коментар 16 на T.M.


  На мен пък ми звучи логично ваксините да се плащат от всеки ваксиниран, а не от общия бюджет. Искаш да се ваксинираш, плащаш си, защо от моите данъци?
  Кво ще кажете за такъв аргумент? Антиваксърите не плащат, ваксинираните си плащат и така.

 20. 20 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  Oт пъpвoнaчaлнaтa peгиcтpaция нa pycĸaтa вaĸcинa cpeщy СОVІD-19 – Cпyтниĸ V, дoceгa минa eднa гoдинa, пpeз ĸoятo бe нaпълнo пoтвъpдeнo, чe пpeпapaтът e ĸaчecтвeн и бeзoпaceн. Toй вeчe e oдoбpeн в 69 cтpaни, a нaд 10 ca зaпoчнaли coбcтвeнo пpoизвoдcтвo. Cпyтниĸ V мoжe дa ce пpeвъpнe в „злaтнo пepo в изнoca нa Pycия", пишe в. „Pocийcĸaя гaзeтa".

  Pycĸитe дaнни зa eфeĸтивнocттa и бeзoпacнocттa нa вaĸcинaтa ca пoтвъpдeни c изcлeдвaния в Apжeнтинa, OAE, Унгapия и Caн Mapинo. He ca ycтaнoвeни ниĸaĸви oтcpoчeни пocлeдици cлeд пpилaгaнeтo й – нитo тpoмбoзи, нитo миoĸapдит

  https://www.economic.bg/bg/a/view/sputnik-v-moje-da-pozlati-iznosa-na-rusija-oshte-prez-2021-g

  Сам съм, други няма...
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Ирландия сваля COVID-19 ограниченията през октомври
  Почти 90% от възрастните в Ирландия са напълно ваксинирани, както и 80% от тези над 12 години.
  Остават им около 7 - 800 000 за ваксина. Как ли ще ни обясняват след месец новите случаи, акъл не ми го побира:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 23. 23 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  И руснаците не вярват в тази "ваксина", какво остава за словаците. Само руските поцелуйковци в България се опитват да прилъжат някой. Иначе Нинова е с Пфайзер а инът и с Модерна.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 24. 24 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  Изглежда папата е най-глупавия човек в света щом се боцнал със Спутник

  https://m.dir.bg/dnes/svyat/ek-prizna-za-validni-covid-sertifikati-na-san-marino-i-vatikana-izpolzvashti-sputnik-v

  Сам съм, други няма...
 25. 25 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1541 Весело

  Ирландия сваля COVID-19 ограниченията през октомвриПочти 90% от възрастните в Ирландия са напълно ваксинирани, както и 80% от тези над 12 години.Остават им около 7 - 800 000 за ваксина. Как ли ще ни обясняват след месец новите случаи, акъл не ми го побира:)
  —цитат от коментар 22 на petrow1973


  Ами ще е поредния "щам" с някоя буква от гръцката азбука . омега, сигма и т.н.
  То на елекората не му требе много обяснение - важно е по телевизора да кажат, че е много опасен и трябва "бустер" иначе "яко че се мре". Така действа бизнесплана.

 26. 26 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  Oт пъpвoнaчaлнaтa peгиcтpaция нa pycĸaтa вaĸcинa cpeщy СОVІD-19 – Cпyтниĸ V, дoceгa минa eднa гoдинa, пpeз ĸoятo бe нaпълнo пoтвъpдeнo, чe пpeпapaтът e ĸaчecтвeн и бeзoпaceн. Toй вeчe e oдoбpeн в 69 cтpaни, a нaд 10 ca зaпoчнaли coбcтвeнo пpoизвoдcтвo. Cпyтниĸ V мoжe дa ce пpeвъpнe в „злaтнo пepo в изнoca нa Pycия", пишe в. „Pocийcĸaя гaзeтa".Pycĸитe дaнни зa eфeĸтивнocттa и бeзoпacнocттa нa вaĸcинaтa ca пoтвъpдeни c изcлeдвaния в Apжeнтинa, OAE, Унгapия и Caн Mapинo. He ca ycтaнoвeни ниĸaĸви oтcpoчeни пocлeдици cлeд пpилaгaнeтo й – нитo тpoмбoзи, нитo миoĸapдитhttps://www.economic.bg/bg/a/view/sputnik-v-moje-da-pozlati-iznosa-na-rusija-oshte-prez-2021-g
  —цитат от коментар 20 на MilliVanilli


  Одобрена от самото Сан Марино????!!!!
  Което е с огромен авторитет и в медицинската наука.
  С население 10хиляди души!!!
  Ти да видиш!!
  Ти да видишш

 27. 27 Профил на Васил Николов
  Васил Николов
  Рейтинг: 187 Неутрално

  До коментар [#21] от "probba":

  Причината е същата като при групата probba, georgievb, Контрол на съзнанието, Vlado Nikolov, Ан Он. и др.
  Може би случайно са заедно в един офис.

 28. 28 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  На мен пък ми звучи логично ваксините да се плащат от всеки ваксиниран, а не от общия бюджет. Искаш да се ваксинираш, плащаш си, защо от моите данъци?
  Кво ще кажете за такъв аргумент? Антиваксърите не плащат, ваксинираните си плащат и така.
  —цитат от коментар 19 на georgievb


  Съгласен съм. Разбира се ако имаше нещо в главата нямаше да го предлагаш защото две дози Пфаизер или Модерна струват до 40 лв., а за лечението от Ковид и 4000 лв. може да са само капка в морето.................
  Ма от руски трол толкова ..............

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 29. 29 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 435 Любопитно

  Вчера:Белгия: 69% ваксинирано население - 1 854 новозаразени, починали - 6България: 16% ваксинирано население - 2 053 новозаразени, починали - 56При еднакъв брой заразени, в България умират 9 пъти повече хора.Ваксините работят.https://ourworldindata.org/covid-vaccinations https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  —цитат от коментар 5 на Явор


  Мое ли да си тресна 5 ваксини и 10 бустера ,за по-сигурно?Преболедувал сам.🐵

  Много съм прост
 30. 30 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4321 Неутрално

  Осъзнаха се, най-накрая!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 31. 31 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1068 Весело

  До коментар [#20] от "MilliVanilli":

  Прост въпрос, като за руски трол. Защо като руската ваксина е толкова добра и я "измислиха" преди повече от година
  1. по-малко от 20% от руснаците са ваксинирани?
  2. В света умират най-много руснаци от Ковид на глава от населението?

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 32. 32 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2222 Весело

  До коментар [#11] от "georgievb":
  "гледам на ситуацията не като на пандемия, а като на бизнесплан с политически ефект. "


  Правилно!
  Или фармацефтие или погребалните дружества.
  Все някой ще захлеби. От наз зависи кой точно.

  подпис
 33. 33 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2476 Весело

  Словакия спря да поставя руската ваксина
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️
  :)))))
  https://youtu.be/_nak-T7kIA8

  "Чуждестранен агент"
 34. 34 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  Ами ще е поредния "щам" с някоя буква от гръцката азбука . омега, сигма и т.н.
  То на елекората не му требе много обяснение - важно е по телевизора да кажат, че е много опасен и трябва "бустер" иначе "яко че се мре". Така действа бизнесплана.
  —цитат от коментар 25 на georgievb


  Елементарно е. Дъщеря ми която е на 7 го разбира. Ваксината те предпазва от смърт и тежко изкарване на болестта. Това е важното. Колко са се заразили е само за статистиката.

  Както написа колегата:
  В Русия 20% ваксинирани над 800 умират на ден. А плешивата императрица от Кремъл не смее да се покаже от бункера.
  Във Великобритания 65% от населението е ваксинирано - умират 50 човека.

  Извода е ясен. И това при положение че гъстотата на населението във Великобритания е 100 пъти по-висока от тази в Русия.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 35. 35 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  До коментар [#14] от "drill":
  "Защото не е призната в европа т.е. не получаваш сертификат....
  Не е нужно да си много умен за да го разбереш!!!"

  Но за политиците не беше много нужно да се досетят, че за руската ваксина няма да се издаде сертификат.

  подпис
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  До коментар [#19] от "georgievb":
  "На мен пък ми звучи логично ваксините да се плащат от всеки ваксиниран, а не от общия бюджет."

  Наистина всеки трябва да си плаща.
  Ваксинираните да си плащат ваксините а неваксинираните да си плащат болничните разходи.

  подпис
 39. 39 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2028 Неутрално

  Вакстърите - ковидисти са купени от Путин!

  По делата ги познаваме !

  Светнаха, като елхи ..!

 40. 40 Профил на coy341048611
  coy341048611
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Те и в Русия се отказаха от спутника. Колкото и да са умственоизостанали руснаците, дори и те имат базови инстинкти за оцеляване.

 41. 41 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2028 Неутрално

  Ваксинираните да си плащат ваксините а неваксинираните да си плащат болничните разходи.
  —цитат от коментар 38 на Иван K


  А що ваксинираните, да не си плащат и те болничен престой????

  Щом са се разболели - значи не са спазвали Мерките !

  Що аз да им плащам нехайството?

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  До коментар [#20] от "MilliVanilli":
  "Pycĸитe дaнни зa eфeĸтивнocттa и бeзoпacнocттa нa вaĸcинaтa ca пoтвъpдeни c изcлeдвaния в Apжeнтинa, OAE, Унгapия и Caн Mapинo. "

  Следващият път, когато се наложи да си купиш някаква лекарство, гледай да е аржентинско. Те, аржентиците са известни с перфектните си изследвания на лекарства.

  подпис
 44. 44 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2028 Неутрално

  Те и в Русия се отказаха от спутника. Колкото и да са умственоизостанали руснаците, дори и те имат базови инстинкти за оцеляване.
  —цитат от коментар 40 на coy341048611


  Путин насила ги натиска!

  Русия - вакстърският Мордор ..

  "Кира Ярмиш, е призната за виновна в нарушаване на правилата за безопасност при коронавирус."

  А нашите купени хибридни тролове ръкопляскат!

  "Бий Ковида, Путине , бий опозицията " .. крещят с облещени очи теа ..

 45. 45 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Неутрално

  До коментар [#13] от "probba":

  "Израел категорично спечели първото място по текуща ежедневна смъртност в света по брой заболели на 1 милион."

  Израел е на 80-то място в света по смъртност на един милион жители - 755 починали на един милион. А България е на осмо място в света по този показател - 2 744 починали на един милион!

  Я пак сравни ваксиниран Израел с антиваксърска България!

 46. 46 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Новини за тази статия, Дневник ще ги пуснат ли, или не?

  Директорът и зам. директорът на отдела за проучване и одобряване на ваксини в Американската "FDA" напускат, тъй като са несъгласни политиката и начина на взимане на решения от "CDC" по отношение на ваксините.
  https://endpts.com/breaking-in-a-major-blow-to-vaccine-efforts-senior-fda-leaders-stepping-down-report/

  И още:
  В Япония ваксинирането с Модерна е спряно в още два региона, след като е открито замърсяване в още партиди.
  https://www.reuters.com/world/asia-pacific/japans-gunma-prefecture-reports-contaminant-moderna-covid-19-vaccine-2021-08-30/

 47. 47 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Средна смъртност от ковид на 1 милион човека:Израел: 63% ваксинирано население - 755 душиБългария: 16% ваксинирано население - 2 744 душиСмъртността в България е 4 пъти по-висока отколкото в Израел.Гъстотата на населението в Израел е 7 пъти по-висока отколкото в България.
  —цитат от коментар 18 на Живко Харизанов


  Медицината в Израел е 7 нива по-високо от България.Там няма недостиг на медицински кадри.
  Месец октомври 2020г,когато още не бяха ваксинирани имаха средно 38 починали за 7 дена.
  Месец август 2021г,гогато вече са масово ваксинирани имат средно 27 починали за 7 дена.
  Разликата не е колосална.

 48. 48 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Любопитно

  До коментар [#20] от "MilliVanilli":

  "Pycĸитe дaнни зa eфeĸтивнocттa и бeзoпacнocттa нa вaĸcинaтa ca пoтвъpдeни c изcлeдвaния в Apжeнтинa, OAE, Унгapия и Caн Mapинo."

  ОК. Въпроси: Защо руснаците не искат да се ваксинират? Как така за една година Русия не успя да ваксинира собственото си население и сега имат по около 800 починали на ден?

 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Любопитно

  Изглежда папата е най-глупавия човек в света щом се боцнал със Спутникhttps://m.dir.bg/dnes/svyat/ek-prizna-za-validni-covid-sertifikati-na-san-marino-i-vatikana-izpolzvashti-sputnik-v
  —цитат от коментар 24 на MilliVanilli


  И къде прочете, че Папата се е ваксинирал със СпЪтник?

 50. 50 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  До коментар [#24] от "MilliVanilli":
  "Изглежда папата е най-глупавия човек в света щом се боцнал със Спутник"

  Но ние не сме най-глупавите читатели на света, за да ни препратиш на фалшиф сайт.
  https://m.dir.bg/
  който специално е направен да се бърка с
  https://dir.bg/

  подпис
 51. 51 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  До коментар [#47] от "kwy38371721":

  Разликата наистина е колосална, но ти не разбираш елементарни неща. Това че здравеопазването е зле в България е само още една причина да се ваксинираш , а не обратното!

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 52. 52 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#4] от "Явор":
  Ваксините работят за задържане броят на новозаразените в рамките на 32-33 х. средно дневно за август 21г.
  За справка 12.20 - 1.21 средно - 40х.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 446 Неутрално

  До коментар [#24] от "MilliVanilli":"Изглежда папата е най-глупавия човек в света щом се боцнал със Спутник"Но ние не сме най-глупавите читатели на света, за да ни препратиш на фалшиф сайт.https://m.dir.bg/ който специално е направен да се бърка сhttps://dir.bg/
  —цитат от коментар 50 на Иван K


  Това сериозно ли твърдиш че е фалшив сайт?

 55. 55 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 446 Неутрално

  До коментар [#53] от "iak":

  Натиснах ли ви по болното място, та започнахте да отговаряте със същото? Нима има доза истина ммм?

 56. 56 Профил на wwy531073384
  wwy531073384
  Рейтинг: 136 Неутрално

  >Италиански министър заплашен със смърт заради COVID-19 пропуск

  Така като е тръгнало смърт е най-безобидното, което може да му се случи. Оляха се много сериозно.

 57. 57 Профил на wwy531073384
  wwy531073384
  Рейтинг: 136 Неутрално

  До коментар [#24] от "MilliVanilli":"Изглежда папата е най-глупавия човек в света щом се боцнал със Спутник"Но ние не сме най-глупавите читатели на света, за да ни препратиш на фалшиф сайт.https://m.dir.bg/ който специално е направен да се бърка сhttps://dir.bg/
  —цитат от коментар 50 на Иван K


  Ох дете неграмотно. Единият линк е за мобилната версия на дира

 58. 58 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1068 Любопитно

  До коментар [#55] от "Vlater":

  Кое е това "болно" и кое е това "място". Или искаш да отговориш на някой друг съфорумец?

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 59. 59 Профил на .
  .
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#7] от "probba":

  ЕпиВакКорона е момента най-безопасната и без никакви странични ефекти ваксина. Обаче тя не е лобираната в Русия, всички контролни органи, като се почне от тия Голикова и Попова, къде и одобрения дават, и са фактически шефовета на цялата тази кампания по ваксинирането са пряко свързани и като ръководители, разработчици, и с огромни бизнес интереси със Спутник-5. Ако в тоя сайт къде цитираш и една стотна бе вярно, отдавна да бяха бутнали ЕпиВакКорона в първа глуха.
  Обаче Спутник-5 , както векторна ваксина е неподходяща за реваксиниране, както и всички други включително и Фйзер, Модерна, Джнсън и тн. А ЕпиВакКороната няма този проблем, тя е единствената в момента ваксина с която може да си се реваксинираш и 100 пъти без да има загуба на ефективност. Защо? Ми защото всички други ваксини ти вкарват РНК или вектор РНК срещу които човек създава имунитет също. И при реваксиниране организма унищожава и ваксината. Това бе проблема и на Астра Зенека, за това и сложиха голямо време между двете ваксинации та да поослабне ефекта на реакция срещу ваксината. При ЕпиВакКорона ти се вкарват 3 пептида / от общо 6 във вируса/, частици от белетъка на шипчетата на коронавируса, и това е абсолютно минималното количество външни агенти за да предизвикат имунитет. Много чиста ваксина, нищо друго не ти слагат.

 60. 60 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1768 Весело

  До коментар [#15] от "makemydayy":

  На защита Нимцович на световния шахматен шампион претендентът отговори с мощен удар под окото.....

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 62. 62 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#7] от "probba":ЕпиВакКорона е момента най-безопасната и без никакви странични ефекти ваксина. Обаче тя не е лобираната в Русия, всички контролни органи, като се почне от тия Голикова и Попова,
  —цитат от коментар 59 на .


  Не е вярно, точно обратното е:

  https://www.rbc.ru/society/03/06/2021/60b9276d9a79474761d9abe8

 63. 63 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2028 Неутрално

  .. са или двама души с много профили или седят един до друг на компютрите в руското посолство.
  —цитат от коментар 53 на iak  По делата ги познаваме!

  В Русия Путин въвежда задълвителни ваксини - нашите купени тролове започват "Ваксини! Ваксини!" .. искат и тука, да е като в Матушката им..

  Русия е вакстърският Мордор - да не забравяме ..

  В Русия Путин започва истерична кампания по насаждане на страх и затваря цялата държава .. нашите тролове и те - в един глас с него "ще се мре, яко ще се мре .. Ковид иде!"

  В Русия кремълските власти , уволняват, забраняват, съдят по "ковидни дела " ..
  Ето :

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/08/16/4243340_sud_zabrani_na_pressekretaria_na_navalni_da_izliza/

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/08/03/4239339_bivsh_jurist_v_ekipa_na_navalni_poluchi_zabrana_da/

  Тукашните тролове, веднага подемат ..

  В коя страна , вакстърите-ковидисти не са пропутинови диваци и варвари ?

 64. 64 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Баси.... А пък маджарите са поставили 1 милион руски ваксини.... Срамота! Тези излязоха по-големи рубладжии от нас!

  Бог да благослови Америка за България!
 65. 65 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 446 Неутрално

  До коментар [#61] от "Kiril Mitov":

  Начинът на изразяване на някои проваксъри е сходен.
  Генерирането на минуси на мнения против ваксините е по шаблон, последователно и с приблизително еднакъв интервал на цъкане. Следователно може да се заключи че има потребители с няколко акаунта, които са про-ваксъри.
  За тези които се водят антиваксъри не съм забелязал подобно нещо и не съм проучвал.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2028 Неутрално

  Начинът на изразяване на някои проваксъри е сходен.
  —цитат от коментар 65 на Vlater


  Провакстърите ясни отдалеч!

  КОЯ ДЪРЖАВА има Задължителни Ваксини????


  Ами Русия !

  Теа, дето са истерично за ваксините - кой ли им е платил ???

  А да видим, дали ще познаем..

  Не е много висок, живее в Кремъл ..

  Ясни са, като елхи ..

 68. 68 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2028 Неутрално

  .. седят един до друг на компютрите в руското посолство.
  —цитат от коментар 53 на iak


  Абсолютно..

  Русия въведе задължителни ваксини и теа издивяха..

  Искат, да е като в Матушката им!

  Русия - вакстърският Мордор !

 69. 69 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1068 Весело

  Баси.... А пък маджарите са поставили 1 милион руски ваксини.... Срамота! Тези излязоха по-големи рубладжии от нас!
  —цитат от коментар 64 на Günther  До коментар [#64] от "Günther":

  Ей тия два простички въпроса ги задавам на всички руски тролове. Защо като руската ваксина е толкова добра и я "измислиха" преди повече от година
  1. по-малко от 20% от руснаците са ваксинирани?
  2. В света умират най-много руснаци от Ковид на глава от населението?

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 70. 70 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Любопитно

  До коментар [#57] от "wwy531073384":

  И къде в статията от линка пише, че Папата се е ваксинирал със Спутник?

 71. 71 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2222 Весело

  До коментар [#54] от "Vlater":
  "Това сериозно ли твърдиш че е фалшив сайт? "

  Докато не ми покажеш сертификат издаден от руското посолство, ще го смятам за фалшив

  подпис
 72. 72 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  До коментар [#70] от "vassilun":

  Никъде не го пише. Задачата на руските тролове в Европа е да сеят дезинформация и да разединяват хората. Тяхната пропаганда хваща най-много декиш в България, заради това има най-много неваксинирани българи и съответно най-много умрели от Ковид на глава от населението в целия Европейски съюз.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 73. 73 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  До коментар [#68] от "sim4o":

  БратчеТ не са Аби да ми пишеш. Според мен ти не си за форум, а за лекар. По-точно за психиатър. Аз не съм такъв

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 74. 74 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  До коментар [#57] от "wwy531073384":
  "Ох дете неграмотно. Единият линк е за мобилната версия на дира"

  В това е измамата. Уж е мобилна версия, но в мобилната версия пише друго.
  Но ти май си разочарован, че лъжата не се получава!
  Не се притеснявай. Лъжата е като рибарлъка. Днес няма а утре може да има.


  подпис
 75. 75 Профил на .
  .
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#62] от "probba":
  Кое е обратното? Ми тая е шефка на надзорния орган, едва ли е стъпвала в Новосибирск кога правеха ваксината, а тая ваксина е мотаха после сума ти месеци без разрешения даже на маймуни да се пробва, въпреки че целия персонал на "Вектор", че и родините им, че и бизнесмени и други се бяха ваксинирали с нея.Още април 2020 година! Фактически ЕпиВакКорона бе първата в света ваксина от Коронавирус, но я мотаха за да излезе Спутника.

 76. 76 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 867 Любопитно

  До коментар [#72] от "iak":

  Проф. Радка Аргирова какъв трол е тогава, след като разпространява фейк-пропаганда в националния ефир?

  БТВ - 23.02.2021 г.
  "Установено е, че след имунизация с Пфайзер не предаваме заразата"
  (демек, щом не можем да предаваме, значи не можем и да се заразим)

  https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/prof-argirova-ustanoveno-e-che-sled-imunizacija-s-pfajzer-ne-predavame-zarazata.html

  и след 6 месеца:

  БНР - 30.08.2021 г.
  "Тук искам да подчертая за кой ли път – ваксината не предпазва от заразяване, но пази от тежко протичане болестта"
  (демек, преди шест месеца ви излъгах, за да тръгне ваксинацията и сега пак ви лъжа)

  https://bnr.bg/horizont/post/101519853

 77. 77 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  До коментар [#72] от "iak":
  "Тяхната (руската) пропаганда хваща най-много декиш в България, заради това има най-много неваксинирани българи и съответно най-много умрели от Ковид на глава от населението в целия Европейски съюз. "

  Има логика в това, което предполагаш, но ако нашите политици са разумни ще направят сериозни изследвания. Така държавата ще е по-готова за следваща криза.

  подпис
 78. 78 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  Много ме кефят като започнат да пишат за гъстотата на населението. Все едно хората са равномерно разпределени на квадратен километър. Навсякъде хората са наблъскани в големите градове, няма значение колко голяма територията.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 79. 79 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1068 Весело

  До коментар [#76] от "Bond007":

  Хахаах другия профил ли включи? Аз обаче ще ти задам същия въпрос:

  Ей тия два простички въпроса ги задавам на всички руски тролове. Защо като руската ваксина е толкова добра и я "измислиха" преди повече от година
  1. по-малко от 20% от руснаците са ваксинирани?
  2. В света умират най-много руснаци от Ковид на глава от населението?
  —цитат от коментар 69 на iak


  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 80. 80 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1068 Весело

  До коментар [#72] от "iak":"Тяхната (руската) пропаганда хваща най-много декиш в България, заради това има най-много неваксинирани българи и съответно най-много умрели от Ковид на глава от населението в целия Европейски съюз. "Има логика в това, което предполагаш, но ако нашите политици са разумни ще направят сериозни изследвания. Така държавата ще е по-готова за следваща криза.
  —цитат от коментар 77 на Иван K


  Политиците не могат да накарат населението насила да се ваксинира, особено ако чипа му е "руски". Повечето от нашите политици са ваксинирани публично и какво от това? Ганьо си вярва на руската пропаганда...
  Въпреки че в главата на Ганя е пълна каша, щото дори и Путин се имунизира и агитира населението за това :)

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 81. 81 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  Искам съвсем честно да посъветвам руските тролове.
  Ефектът от вашите усилия не е категорично успешен или категорично безуспешен.
  Това пазарно състояние е много изгодно за личната кариера на руските тролове. КГБ вижда, че в България има почва за разпространение на лъжи. Това дава основание КГБ да увеличава инветициите в тролове.
  По-опасно за тях е ако си свършат работата перфектно и България се присъедени къв руския мир. Защото ако веднаж сме превзети, повече няма нужда да се правят разходи за тролове.

  подпис
 82. 82 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 446 Неутрално

  До коментар [#71] от "Иван K":

  Сертификат няма от къде да го взема, но:
  Първо, IP аддресите на двата сайта са в една и съща мрежа.

  Второ m.dir.bg е суб-домейн, Следователно този който е закупил домейна "dir.bg" може да си създава каквито си иска суб-домейни: m.dir.bg, mail.dir.bg, whatever.dir.bg

  Трето като отвориш сайта в декстоп режим с браузър, и на този браузър му настроиш да работи като мобилно устройство и о - чудо - сайта започва да редиректва към смятания за фалшив от теб m.dir.bg.

  Това достатъчно ли е?

 83. 83 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  До коментар [#61] от "Kiril Mitov":Начинът на изразяване на някои проваксъри е сходен. Генерирането на минуси на мнения против ваксините е по шаблон, последователно и с приблизително еднакъв интервал на цъкане. Следователно може да се заключи че има потребители с няколко акаунта, които са про-ваксъри. За тези които се водят антиваксъри не съм забелязал подобно нещо и не съм проучвал.
  —цитат от коментар 65 на Vlater


  Мислрх че само аз съм го забелязал ++++

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 84. 84 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  До коментар [#78] от "biss Mark":

  Не е така. В Русия под 30% от населението живее в големите градове, докато във Великобритания и САЩ този процент е над 80.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 85. 85 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  До коментар [#78] от "biss Mark":Не е така. В Русия под 30% от населението живее в големите градове, докато във Великобритания и САЩ този процент е над 80.
  —цитат от коментар 84 на iak


  https://www.statista.com/statistics/1009893/russian-urban-and-rural-population-size/

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 86. 86 Профил на wwy531073384
  wwy531073384
  Рейтинг: 136 Неутрално

  В това е измамата. Уж е мобилна версия, но в мобилната версия пише друго.
  —цитат от коментар 57 на wwy531073384


  Абе ти слабоумен ли си или само се правиш? А може би и двете?

 87. 87 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2376 Любопитно

  До коментар [#24] от "MilliVanilli":"Изглежда папата е най-глупавия човек в света щом се боцнал със Спутник"Но ние не сме най-глупавите читатели на света, за да ни препратиш на фалшиф сайт.https://m.dir.bg/ който специално е направен да се бърка сhttps://dir.bg/
  —цитат от коментар 50 на Иван K


  Верно ли не знаете какво е m.dir ????


  :) :) :)

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 88. 88 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  До коментар [#61] от "Kiril Mitov":
  "Именно. Но не са двама. 5-6 човека са. С около 100 профила."

  Не подценявайте работата на троловете. Всеки от тях сам си пише сценарий и сам си го изиграва.
  Не е възможно щатни КГБ експерти да пишат стотици сценарии. Щатните само дефинират стратегията, определят тарифите и се опитват да оценяват приноса.
  Но и на щатните експерти на КГБ не им е лесна работата. Трудно е да оцениш работата на отделните тролове, които са професионалне измамници и естествено мамят и този, който им плаща.

  подпис
 89. 89 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#19] от "georgievb":

  А защо от моите данъци ще се плаща лечението на темерутите, които не искат да се ваксинират?
  Защо от моите данъци ще се плащат допълнителните легла, допълнителното оборудване и допълнителните лекарски часове?

  Щом ще е така - ще си платя ваксината, но всички антиваксъри до края на епидемията да плащат по 200лв на месец здравни осигуровки повече?

  Дали няма да е по-добре да паднем отново до 100 заети легла в болници, а не да се увеличават с по 1000 за 10 дни, колко болнични легла са заети в момента от ваксинирани? 10? 15?

 90. 90 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  До коментар [#85] от "biss Mark":

  Уф. Ти знаеш ли какво означава голям град? В тая статистика са включени и всички руски градчета с по 5- 10000 души. То така и България е много урбанизирана :)
  Ето това са големите руски градове
  https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_градовете_в_Русия

  - 30% от населението

  И те са разпръснати на огромна територия, не е да пресечеш улицата за да влезнеш в съседния град.

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 91. 91 Профил на .
  .
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Ваксинирането по начало е обучение на имунната система на човека да противодейства на тия вируси като и се предоставят прототипи или деактивирани вируси. По тоя начин времето на реакция на организма срещу болестта се съкращава значително и попадналите коронавируси не могат да се размножат в такива големи количества преди имунната система да реагира с антитела. Както има и други видове имунитет, заразената клетка просто се унищожава сама.
  Естествено е ваксиниран да се зарази, даже и да боледува и заразява други, ваксината просто значително подобрява реакцията на организма срещу болестта и фатален изход, това е.
  И най-добрата ваксина която и не би искала даже ваксиниране е един безопасен и лек шам на коронавируса , даже и синтезиран изкуствено с орязани лоши ефекти и пуснат на воля. Ма тогава нямаше да се правят тия пари от ваксини.

 92. 92 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  До коментар [#19] от "georgievb":А защо от моите данъци ще се плаща лечението на темерутите, които не искат да се ваксинират? Защо от моите данъци ще се плащат допълнителните легла, допълнителното оборудване и допълнителните лекарски часове? Щом ще е така - ще си платя ваксината, но всички антиваксъри до края на епидемията да плащат по 200лв на месец здравни осигуровки повече? Дали няма да е по-добре да паднем отново до 100 заети легла в болници, а не да се увеличават с по 1000 за 10 дни, колко болнични легла са заети в момента от ваксинирани? 10? 15?
  —цитат от коментар 89 на Аз


  По същата причина по която плащате и за лечение на темерути, които не искат да откажат цигарите, макдоналдс и мастка "пещерска" например.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 93. 93 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  До коментар [#82] от "Vlater":
  "сайта започва да редиректва към смятания за фалшив от теб m.dir.bg.
  Това достатъчно ли е? "

  Не е достатъчно, защото си вадя хлаба с програмиране от 40 години. Всички тези далавери с мрежата се използват и от други и за други цели.
  Интересен пример са европроектите. В България има отчетени европроекти уж за работещи информационни системи, които релно не съществуват. Вместо работещите системи в нета има множество свързани сайтовеи а съжаление брюкселските чиновници дори не се опитват да заловят измамниците.
  Следователни вашата група руски тролове не сте най-вредните измамници.

  подпис
 94. 94 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2376 Любопитно

  Ваксинирането по начало е обучение на имунната система на човека да противодейства на тия вируси като и се предоставят прототипи или деактивирани вируси. По тоя начин времето на реакция на организма срещу болестта се съкращава значително и попадналите коронавируси не могат да се размножат в такива големи количества преди имунната система да реагира с антитела. Както има и други видове имунитет, заразената клетка просто се унищожава сама. Естествено е ваксиниран да се зарази, даже и да боледува и заразява други, ваксината просто значително подобрява реакцията на организма срещу болестта и фатален изход, това е. И най-добрата ваксина която и не би искала даже ваксиниране е един безопасен и лек шам на коронавируса , даже и синтезиран изкуствено с орязани лоши ефекти и пуснат на воля. Ма тогава нямаше да се правят тия пари от ваксини.
  —цитат от коментар 91 на .


  Това за класическите ваксини, а новите iRNA?

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 95. 95 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  До коментар [#81] от "Иван K":

  тогава ще претендират за пенсия на активни борци и места в еднопартийната йерархия

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 96. 96 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2376 Весело

  До коментар [#82] от "Vlater":"сайта започва да редиректва към смятания за фалшив от теб m.dir.bg.Това достатъчно ли е? "Не е достатъчно, защото си вадя хлаба с програмиране от 40 години. Всички тези далавери с мрежата се използват и от други и за други цели.Интересен пример са европроектите. В България има отчетени европроекти уж за работещи информационни системи, които релно не съществуват. Вместо работещите системи в нета има множество свързани сайтовеи а съжаление брюкселските чиновници дори не се опитват да заловят измамниците.Следователни вашата група руски тролове не сте най-вредните измамници.
  —цитат от коментар 93 на Иван K


  A-haaa значи мобилните версии са фалшиви, защото в Брюксел не ловят ловят фалшиви евро проекти. :)

  Много интересно

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 97. 97 Профил на Боб
  Боб
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#5:"Явор".Ваксините работят.https://ourworldindata.org/covid-vaccinations https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  —цитат от коментар 13 на probba
  Да, работя, имаме исторически момент! С 11 137 заразени на 30.08.2021, Израел категорично спечели първото място по текуща ежедневна смъртност в света по брой заболели на 1 милион. Истински триумф на колективния ваксинационен мунитет![/quote]

  Като ги пишете тия глупости, вярвате ли им, или откровено си лъжете?

  В Израел има средно по 23 починали за ден за последната седмица; в България - по 48.

 98. 98 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  По същата причина по която плащате и за лечение на темерути, които не искат да откажат цигарите, макдоналдс и мастка "пещерска" например.
  —цитат от коментар 92 на biss Mark


  Съгласен съм. Антиваксърите са същите темерути. Единственото което не разбираш, че пушачите и пиячите си плащат. Как ли? Чрез по-високите (огромни) данъци. При цигарите над 50% от стойността е данък!

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 99. 99 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 446 Неутрално

  До коментар [#93] от "Иван K":

  За европроектите съм съгласен, там няма какво да коментирам.

  След като си вадиш хляба с програмиране тогава би трябвало да си наясно как работи един "уеб рекуест", по какъв начин браузъра бива пренасочен чрез статус код 302 и "Location header" запис и как dir.bg когато разбере че браузъра е в мобилно устройство му казва да зареди m.dir.bg вместо декстоп версията?

  Или не си по тази част от програмирането, или се правиш на ударен.

 100. 100 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  До коментар [#20] от "MilliVanilli":Прост въпрос, като за руски трол. Защо като руската ваксина е толкова добра и я "измислиха" преди повече от година 1. по-малко от 20% от руснаците са ваксинирани?2. В света умират най-много руснаци от Ковид на глава от населението?
  —цитат от коментар 31 на iak


  Защото руснаците като нас са сбор от православни славяни и невярващи атеисти. И у нас и у тях ваксинираните са около 20 %. Затова е така.
  ----
  Я виж какво става в Сан Марино, където 90 % са ваксинирани със Спутник. Няма заболели или умрели .

  Сам съм, други няма...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK