На живо

Коронавирусът по света: Почти 6000 неваксинирани медици в Гърция са отстранениДневник" следи разпространението и ефектите от коронавируса по света. Карта на болестта вижте тук.
Израел обяви над 11 хил. нови случая за денонощие

Израелското здравно министерство обяви рекорден брой от 11 187 нови случаи на заразени с COVID-19 за последното денонощие. Това е трети ден с над 10 хил. новозаразени, пише БТА като се позовава на ДПА.


Скокът идва само ден, след като децата се върнаха на училище, а някои учени предупредиха, че това може да доведе до допълнително покачване на инфекциите.


Броят на тежко болните обаче е намалял значително и в момента е наполовина на нивото, отчетено през януари.
Учените го отдават на ваксините на "Пфайзер/Бионтех", които са ефективни в предотвратяването на тежко боледуване и смърт.


Броят на новозаразените сред неваксинираните е далеч по-висок, от този при ваксинираните. Това важи особено за тежко болните хора на възраст над 60 г.


Израел започна да поставя трета доза ваксини от края на юли и беше първата държава, която отвори кампанията си за допълнителни дози. Над 25% от населението вече има подсилваща доза. Повече от 59% от израелците са с по две ваксинационни дози.

Кипър ще поставя трета доза на 65-годишните

Кипър ще започне да прилага бустерна доза ваксина срещу COVID-19 на определени групи населението, заяви здравният министър Михалис Хаджипантелас в четвъртък


Бустерът ще бъде достъпен за лица в домове за грижи, тези на възраст над 65 години, хора с отслабена имунна система, както и на здравните работници, при условие че са изминали 6 месеца от последната им ваксинация, каза Хаджипантелас пред журналисти след заседание на кабинета.


Кипър има 507 починали и 114 131 случая на коронавирус от март 2020 г. насам Около 74% от населението е завършило ваксинацията си до 31 август, съобщава Ройтерс.

Южна Африка спря износа на ваксини срещу COVID-19 за Европа

Южна Африка е заранила износа на ваксини срещу COVID-19, бутилирани в страната, за Европа, съобщи Ройтерс като се позова на пратеника на Африканския съюз Страйв Масийва.


ЕС имаше споразумение с "Джонсън и Джонсън" част от произвежданите в завод на компанията в Южна Африка ваксини, да се изпращат в Европа, заради производствени проблеми на компанията в САЩ, които не позволяват да се изпълнява договора за доставки на ваксини.


Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус заяви миналия месец, че е "зашеметен" от споразумението, тъй като Европа има много високи нива на ваксинация, докато дори най-уязвимите хора в Африка още не са ваксинирани.


Европейската комисия заяви, че споразумението е временно, а "Джонсън и Джонсън" отказаха коментар пред Ройтерс.


Вече изпратените в Европа ваксини, ще бъдат върнати, каза Масийва, добавяйки, че става дума за под 20 млн. дози от едноразовия препарат. Според него спирането на доставките е станало след намеса на президента на Южна Африка Сирил Рамафоса и на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.


Съгласно договора си с "Джонсън и Джонсън", южноафриканският партньор на компанията "Аспен" (Aspen) внася лекарственото вещество за ваксината от САЩ, като го разлива във флаконите и го пакетира в завода си в Южна Африка.


ЕС има договор с "Джонсън и Джонсън" за доставката на 200 млн. дози и възможност за допълнително удвояване на количеството, която не е задействана засега от Брюксел. България е поръчала 2 млн. дози.

Норвегия започва да ваксинира децата

Норвегия ще започне да предлага ваксини срещу COVID-19 на деца на възраст от 12 до 15 години, заяви премиерът Ерна Солберг в четвъртък.


Засега на децата ще бъде направена само първа доза, докато властите не решат дали да се предлага втора, съобщава Ройтерс.


В момента в страната се наблюдава бързо нарастване на инфекциите, особено сред младите, заради което правителството ще спре да облекчава ограничителните мерки, каза Солберг.


Около 72% от всички норвежци вече са получили първа доза ваксина срещу COVID-19, а 57% от населението е напълно ваксинирано, според Института по обществено здраве.

САЩ са унищожили поне 15 млн. дози ваксини

Най-малко 15 милиона дози ваксини срещу COVID-19 са били изхвърлени в САЩ от 1 март. Това съобщи телевизия Ен Би Си, като се позова на информация на американските здравни власти, предаде Франс прес.


Причините за изхвърлянето им са изтекъл срок на годност, грешки при разреждането, проблеми при съхранението в хладилници или нарушаване на целостта на флаконите.


Изхвърлените ваксини са малка част от общия брой на разпространените дози в страната от декември (444 милиона), както и от вече инжектираните (371 милиона). /БТА

Ваксината на "Пфайзер" е безопасна за алергични хора

Силно алергични хора могат безопасно да получат ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер"/"Бионтех" (Pfizer/BioNTech), показва ново проучване, цитирано от Ройтерс.


Изследването е направено в Израел сред 8102 пациенти с алергии. 95% са получили инжекциите в рутинни условия, тъй като рискът им от тежка алергична реакция към ваксината е нисък и не са докладвани такива реакции. Останалите 429 пациенти, които се считат за силно алергични, са получили ваксините под внимателно наблюдение, като състоянието им е мониторирано два часа след това. Девет са имали алергични реакции, включително три, които са показали признаци на потенциално животозастрашаваща анафилаксия (задушаване). Всички пациенти са отговорили на лечение с епинефрин и никой не е трябвало да бъде хоспитализиран. Това се казва в доклад с резултатите на изследването, публикуван във вторник в JAMA Network - списание на Американската медицинска асоциация.


Коронавирусът по света: Почти 6000 неваксинирани медици в Гърция са отстранени

© Associated Press

Първите неваксинирани гръцки медици са освободени от работа

5895 съобщения за прекратяване на работа са издадени на неваксинирани здравни специалисти, след като в сряда влезе в сила законът за задължителната ваксинация на медицинския персонал в Гърция. Това съобщи телевизия Skai.


Вчера висшият административен съд на Гърция отхвърли заявленията, подадени от медицински сестри и други болнични служители с искане за спиране решението, което налага ваксинирането на всички служители в националната здравна система и освобождаване на тези, които отказват да бъдат имунизирани срещу COVID-19. За днес са насрочени протести в Атина и Солун.


По данни на здравните власти към 19 август 21 664 служители (18.6%) от 115 866 работещи в здравния сектор не са били ваксинирани. От тях 19 416 работят в болници, а в доболничната помощ - 2248.


Повече как Гърция ще се справи с недостига на персонал в лечебните заведения, прочетете тук

Американците искат бустерни дози срещу COVID-19

Повечето ваксинирани американци искат допълнителната доза ваксина срещу COVID-19 заради опасения от делта варианта на коронавируса, установи социологическо проучване на "Ройтерс".


Правителството на САЩ заяви, че ако здравните регулатори одобрят този ход, то ще започне от 20 септември да поставя усилващи (бустерни) дози ваксини срещу COVID-19. Третата доза вече се поставя на хора с отслабен имунитет.


Националното проучване, проведено на 27-30 август, установи, че сред тези възрастни, които са получили поне една доза ваксина срещу коронавирус, 76% искат бустер, 6% ще го откажат, а 18% не са сигурни. Сред тези на 55 и повече години 80% са казали, че искат трета доза.


"Имам четиригодишен внук. Искам да се уверя, че ме познава", каза 75-годишната Дора Ан Рийвс от Южна Каролина. "Ще използвам всяка възможност да направя всяка доза."


Резултатите отразяват безпокойството относно варианта делта, който доведе до нов скок в инфекциите и хоспитализациите.


Сред тези, които искат бустери, почти 43% казват, че са притеснени от варианта делта и над 34% посочват възрастта си. Опасението, че първоначалната им имунизация вече не е ефективна, се посочва от 28% от анкетираните, докато 15% казват, че са с висок риск.


Към 31 август над 66 милиона души - 25% от пълнолетните в САЩ, не са ваксинирани.

Нивата на антитела са по-високи след ваксината на "Модерна"

Ваксината на "Модерна" създава по-високи нива на антитела срещу коронавируса, който причинява COVID-19, отколкото подобната ваксина на "Бионтех"/"Пфайзер", установиха белгийски изследователи, въпреки че какво означава това за тяхната ефикасност не е ясно.


Скоро след като получаването на втората доза "Модерна", 688 здравни работници, участвали в изследването, са имали нива на антитела, приблизително два пъти по-високи от други 959 души, получили ваксината на "Бионтех"/"Пфайзер", съобщава "Ройтерс".


Закономерността се наблюдава в различни възрастови групи след отчитане на отделните рискови фактори и независимо дали участниците преди това са били заразявани с вируса.


Антителата са само един от компонентите на имунната защита. Изследването не може да определи дали една ваксина е по-ефективна за предотвратяване на инфекция или заболяване, както и дали антителата се запазват по-дълго в кръвта, преди да изчезнат. Тези и други въпроси изискват по-нататъшно проучване, казват авторите на изследването.


Коронавирусът по света: Почти 6000 неваксинирани медици в Гърция са отстранени

© Associated Press

Две трети от испанците са напълно ваксинирани

Испания съобщи, че 70% от жителите й вече са напълно ваксинирани срещу COVID-19, предаде "Ройтерс".
Поставени са над 66 млн. дози, благодарение на което към 31 август са били ваксинирани 70.3 процента от хората в страната, показват данни на Министерството на здравеопазването.


Във вторник Европейската комисия съобщи, че е постигнато пълно ваксиниране на две трети от пълнолетните в ЕС, но разликите между европейските държави са значителни - от 90.3% в Малта до 20% в България.


Средният брой инфекции на 100 хил. души за 14 дни в Испания спадна до 221. Смъртните случаи обаче нарастват през последните 7 дни, като вчера бяха регистрирани 352, а във вторник - 319.


Признак на подобрение на епидемичната обстановка все пак е фактът, че централните и регионалните власти се съгласиха да увеличат от 40 на 60 процента максималната допустима заетост на спортни обекти на открито като футболните стадиони за септември. Това е облекчение за пострадалите от пандемията отбори.

Частици стомана, открити в шишенца "Модерна"

В шишенцата с дози от временно спрените в Япония партиди от ваксината на "Модерна" са открити частици от неръждаема стомана, предаде "Ройтерс", като се позова на японското здравно министерство.


Изводите са резултат от разследване на "Модерна" и на японската компания "Такеда", която разпространява ваксините в Япония.


"Неръждаемата стомана се използва за сърдечни клапи, при подмяна на стави или за метални шевове и скоби. Така че не очакваме инжектирането на частиците, идентифицирани в тези партиди в Япония, да доведе до повишен медицински риск", се казва в изявление на "Такеда".


Компанията планира да започне изтегляне на няколкото партиди с ваксината, чието използване беше временно преустановено след сигнал за примеси в някои партиди.Смята се, че близо 3 млн. дози са засегнати от замърсяването.

Великобритания започва поставяне на трета доза при отслабен имунитет

Великобритания ще поставя на хората с потиснат имунитет трета ваксинна доза срещу COVID-19, за да увеличи възможностите им да изградят по-добър имунен отговор, предаде "Ройтерс".


Британските власти обаче подчертаха, че не става дума за начало на бустерна ваксинация.


Агенцията по общественото здраве на Англия заяви, че решението за поставянето на третата доза е взето въз основа на данни, показващи, че при две дози 40% от хората с потиснат имунитет генерират ниски равнища на антитела. Става дума за болни от ХИВ/СПИН, преминаващи имуносупресивно лечение като химиотерапия.


Мярката ще засегне по-малко от 1%, или около 500 хил. души.


"Искаме хората със сериозно потисната имунна система да имат възможно най-добри шансове да получат защита от COVID-19 чрез ваксинация", заяви Вей Шън Лим, председател на подкомисията за имунизацията срещу COVID-19 към Съвместната ваксинационна комисия.


Според властите при третата доза трябва да бъдат използвани иРНК ваксините на "Пфайзер" и "Модерна", защото за тях има повече данни; на по-късен етап може да бъде прибавен и този на "АстраЗенека".


Окончателната препоръка на съвместната комисия за бустерната ваксинация на възрастните и уязвимите хора се очаква скоро. /БТА


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (111)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Умрели от ковид последните 40 дни:

  Израел: 62% ваксинирано население - 563

  Русия: 24% ваксинирано население - 31 766

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 2. 2 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Вчера:

  Белгия: 69% ваксинирано население - 1 854 новозаразени, починали - 6

  България: 16% ваксинирано население - 1 754 новозаразени, починали - 54

  При еднакъв брой заразени, в България умират 9 пъти повече хора.

  Ваксините работят.

  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 3. 3 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Нещо за последните успехи на Израел в ограничаването на заразата посредством ваксинация. Вчера над 16 000 заразени за ден. Поставили са нов рекорд. Преди ваксините са стигали само до 12 000.

 4. 4 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Има ли антиваксъри с 2 дози? Опасни сте за себе си и за околните! Марш по мазетата!

  Ако сте ваксинирани само с ДВЕ дози, вече сте съвсем официално антиваксъри в Израел. Напълно ваксинирани в Израел са хората с 3 дози. Ковид паспортът е невалиден при две получени дози.

  Официално проучване публикувано от Изреалското министерство на здравеозаването показва, че вероятността да боледувате тежко и да попаднете в болница е 10 пъти по-висока, ако сте получил "само" 2 две дози, а не 3.

  https://www.wsj.com/articles/in-israel-being-fully-vaccinated-now-means-three-shots-11630426257?page=1

  Според министър-председателят Нафтали Бенет, по-опасно е да си получил 2 дози, отколкото да не си получил нито една: "По парадоксален начин най-уязвимата група в момента са тези, които са получили 2 дози, но не са взели 3-та. Защо? Защото са взели 2 дози и се разхождат с усещането, че все едно са защитени, но всъщност не са!"

  Изследване на властите на Израел е установило, че е много по-ефкетивно да бъде увеличаван натискът върху тези, които вече са показали склонност към ваксиниране и ваксинационният имунитет да бъде поддържан с бустерни дози поне на всеки 5 месеца, отколкото да се полагат безсмислени усилия насочени към радикалните противници на ковид ваксините.

 5. 5 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Средна смъртност от ковид на 1 милион човека:

  Израел: 63% ваксинирано население - 760 души

  България: 16% ваксинирано население - 2 751 души

  Смъртността в България е 4 пъти по-висока отколкото в Израел.
  Гъстотата на населението в Израел е 7 пъти по-висока отколкото в България.

 6. 6 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 766 Неутрално

  "Първите неваксинирани гръцки медици са освободени от работа..."

  Политици уволняват лекари, защото не се "ваксинирали". Има ли още някой, който да вярва, че мерките са медицински, а не политически?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 7. 7 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4738 Весело

  "Нивата на антителата са по-високи след ваксината на "Модерна"

  Гръмко заглавие за ваксината на Модерна и след това:

  " установиха белгийски изследователи, въпреки че какво означава това за тяхната ефикасност не е ясно."😂😂😂

  Журналистика на ниво бих казал 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 8. 8 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#3] от "petiopit":

  Виж пост 1

 9. 9 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4738 Разстроено

  "Първите неваксинирани гръцки медици са освободени от работа..."Политици уволняват лекари, защото не се "ваксинирали". Има ли още някой, който да вярва, че мерките са медицински, а не политически?
  —цитат от коментар 6 на Nil satis nisi optimum


  Въпреки, че аз самият съм ваксиниран напълно споделям вашето мнение. В момента в който политиците се намесиха, тази пандемия излезе от контрол за съжаление.....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Къде са руските антиваксърски тролове да ни обяснят че ваксините, освен Спутник, не работят?

 12. 12 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Гърците са на светлинни години от нас!
  Когато македонците решиха да влизат в ЕС с името "Македония", гърците дадоха ясен знак на политиците си с два митинга по 1 500 000 на площада!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 13. 13 Профил на mun4o
  mun4o
  Рейтинг: 214 Неутрално

  "Нивата на антителата са по-високи след ваксината на "Модерна"Гръмко заглавие за ваксината на Модерна и след това:" установиха белгийски изследователи, въпреки че какво означава това за тяхната ефикасност не е ясно."😂😂😂Журналистика на ниво бих казал 😂
  —цитат от коментар 7 на padrino


  Тебе играха ли те 3-и път? Нещо се отказаха от АЗ островитяните?

 14. 14 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#1] от "Явор":

  Нощес, към 1.30 българско време, във Великобритания имаше около 230 починали от ковид,за 01.09.2021 г. % ваксинирани си го смятайте сами.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  Както се казваше в онази реклама "Сега в София, после в други градове".
  Сега освобождават от работа в съседна Гърция, но колко му е нашите мъдри политици да пренесат опита у нас.
  То много акъл не се иска.
  А къде о9тават гражданските демократични права на хората ?
  Или да не питаме.
  Сега вече нали е демокрация и не е режимът на Тодор Живков ?

  кратък
 17. 17 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#2] от "Явор":

  Израел за вчера 47 починали от ковид.

 18. 18 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 228 Весело

  Нещо за последните успехи на Израел в ограничаването на заразата посредством ваксинация. Вчера над 16 000 заразени за ден. Поставили са нов рекорд. Преди ваксините са стигали само до 12 000.
  —цитат от коментар 3 на petiopit


  Не просто рекорд - Нов Световен рекорд. Истински триумф на колективния ваксинационен мунитет!

  Както каза министър-председателят Нафтали Бенет вчера в обръщение към учениците по повод новата учебна година: "Чака ви една вълнуваща учебна година с маски! Успехът не е гарантиран, но усилията са гарантирани на 100%"

  Гаврата е пълна.

 19. 19 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  До коментар [#5] от "Явор":

  Виж и средната възраст по държави, заболеваемостта от тежки хронични заболявания, нивото на здравеопазване.

 20. 20 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Нощес, към 1.30 българско време, във Великобритания имаше около 230 починали от ковид,за 01.09.2021
  —цитат от коментар 14 на Vlado Nikolov

  Във Великобритания са 62% ваксинирани. Т.е. 38% не са ваксинирани.

 21. 21 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2744 Неутрално

  До коментар [#2] от "Явор":Израел за вчера 47 починали от ковид.
  —цитат от коментар 17 на Vlado Nikolov


  А у нас 109.

  Любовта ще спаси света!!!
 22. 22 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 884 Неутрално

  До коментар [#3] от "petiopit":Виж пост 1
  —цитат от коментар 8 на Явор


  Какво да видя? Говорим си как ваксините ограничават заразата. Никак. А че починалите са по-малко е ясно. Здравните системи са на съвършено различно ниво.

 23. 23 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  Поканете тука гръцките медици. Никой няма да ги кара нищо да спазват, нито да се ваксинират.

 24. 24 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Израел за вчера 47 починали от ковид
  —цитат от коментар 17 на Vlado Nikolov

  Виж пост 1

 25. 25 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#6] от "Nil satis nisi optimum":

  Никой нормален не би посегнал на здравните работници, развявайки знамето на борец с коронавируси и въобще за зравето на нацията си.
  Това са патологични лъжци налагайки политически геноцид в здравната система!
  Медици вече не са нужни, само ваксини.

 26. 26 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  Щом 6000 са предпочели да загубят работата си, но да не се ваксинират, значи са сигурни, че ваксината е опасна за здравето. Това значи, че поне 5 пъти по толкова мислят така, но са принудени да се ваксинират, особено хората с кредити и определено социално положение. Това може да се докаже и от обратния експеримент - казват им на следващата игла, който се ваксинира остава без работа. Сигурен съм, че тогава ще има под 1000 уволнени.

  Явно гилдията на истинските учени и специалисти продължава да е разделена относно ползите и вредите от тези ваксини. Щом работещите на терен не са убедени в ползите, значи стъкмистиката, която ни се представя официално е много изкривена.

 27. 27 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Израел за вчера 47 починали от ковид
  —цитат от коментар 17 на Vlado Nikolov


  Средна смъртност от ковид на 1 милион човека:

  Израел: 63% ваксинирано население - 760 души

  България: 16% ваксинирано население - 2 751 души

  Смъртността в България е 4 пъти по-висока отколкото в Израел.

 28. 28 Профил на Ганьо фуриозише балканише
  Ганьо фуриозише балканише
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Да продължава вируса, жив и здрав да е. И Ганьо да не се ваксинира. Е па язе, цъъъъък със сертификатчето, пътувам дето искам и без мазен Ганьо. ПО-добре от това, здраве му кажи...

 29. 29 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  Ех, ако имаше ваксина срещу действието на алкохола в работно време и я направеха задължителна за шофьорите на автобуси и тирове, всичките щяха да напуснат. При лекарите, като малко по-интелигентни, са напуснали някакъв относително малък процент.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 30. 30 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Като сравняваме колко са починали и колко са се разболели трябва и да сравняваме колко е болно населението по принцип. Със задължителната военна служба например съм убеден, че много по-малко от хората в Израел са са наднормено тегло и сигурно лекуваните от различни други болести процентно от населението са по-малко в Израел отколкото в България. Аз лично съм неутрален по отношение на ваксините, но май всеки чети каквото му изнася и не се показва пълната картина, а като се замисля има значение и средната възраст и т.н. На мен по-интересно би ми било да видим като се увеличат болните в Гърция дали политиците ще си признаят, че здравеопазването се е влошило заради уволнени неваксинирани лекари, които е можело да продължат да спасяват човешки животи.

 31. 31 Профил на Yanewa
  Yanewa
  Рейтинг: 137 Неутрално

  Не ви харесват сегашните ваксини? Забъркайте си ваша в мазето.
  Вирусът се измени от началото на пандемията и все пак, благодарение на учените, имаме ваксини с доста широк спектър на защита от различните щамове. Можеше и да няма ваксини. Тогава щеше да е много зле.

 32. 32 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  До коментар [#27] от "Явор":

  Не можеш да кажеш това, защото повечето смъртни случаи са от първата и втората вълна, когато никой не беше ваксиниран, тоест правилно е да се каже:

  Израел 0% ваксинации - 750 човека на 1млн.

  България 0% ваксинации - 2100 човека на 1млн.

 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Весело

  До коментар [#23] от "Роси":  И рушвети не взимат, може да поостанат колкото искат.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2706 Неутрално

  На антиваксърите ще им дойде акълът чак като пукнат всичките.
  —цитат от коментар 35 на jlq22498938


  Не сигурен. Може би 40 дни след погребението.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 37. 37 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3477 Неутрално

  .....имаме ваксини с доста широк спектър на защита от различните щамове. Можеше и да няма ваксини. Тогава щеше да е много зле.
  —цитат от коментар 31 на Yanewa


  а можеше и да я няма тази истерия с броенето на разболелите се, починалите от не знам какво, и ваксиниралите се с втора, трета и четвърта ваксина....

 38. 38 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 71 Неутрално


  До коментар [#27] от "Явор":

  В израел и преди ваксинацията смъртността беше в пъти по ниска , защото са по млади и по здрави от нас ... Не съм антиваксър , но статистика не показва подобрение между ваксинирания Израел ..

 39. 39 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#26] от "otrqdnik":

  "Работещите на терен" са инфекционисти, пулмолози, кардиолози. Интересно ми е колко от тези специалисти в Гърция не са се ваксинирали и са предпочели да напуснат? "Медицински персонал" не значи обезателно "интелигентен човек". Влезте в една наша държавна/общинска болница и ще се сблъскате с 50% свещена простота ( особено сред сестрите и санитарите ). Не изключвам и лекари, които изобщо не са наясно защо са станали такива. А има и такива, които са "много наясно" - за пари под масата и далавери. Е, бройте сега.

 40. 40 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Какво да видя? Говорим си как ваксините ограничават заразата. Никак
  —цитат от коментар 22 на petiopit

  Не. Говорим си как ваксините предотвратяват смърт.

 41. 41 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  държавната работа трябва по принцип да върви с цял комплект изисквания, дори повече, отколкото в частния сектор.

  някакси ми е странно лекар да отказва ваксинация, не знам как би убедил пациентите си да се ваксинират.

  или военен - живеят в мини общества по 50-400+ човека и да са неваксинирани звучи нонсенс.

  лощото е, че бг администрацията не просто не е ваксинирана, а направо са в графа "антиваксъри". ходят си по стаите както преди, няма маски, няма правила.

 42. 42 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  Първа ваксина, после втора ваксина, а след три месеца ... в интензивното.
  И това не е измислица, а опит от първо лице.

  кратък
 43. 43 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  И личните лекарите предписващи хомеопатия, шуслерови соли и други подобни л-на тряба да бъдат натирени, да практикуват само магия ако искат... няма да останат без работа като гледам.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 44. 44 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2783 Неутрално

  До коментар [#42] от "Мариана Кълвачева":

  Напълно възможно и макар и по-малко верятно. и ваксината една с две дози.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 45. 45 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 155 Неутрално

  Първа ваксина, после втора ваксина, а след три месеца ... в интензивното.И това не е измислица, а опит от първо лице
  —цитат от коментар 42 на Мариана Кълвачева

  Без ваксина, 10 дена след заразяване... смърт. Това е опит от семейството.

 46. 46 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  От известно време се чудя, къде се изпариха предишните щамове на короната. Ти да видиш.

 47. 47 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2440 Любопитно

  До коментар [#3] от "petiopit":

  През 2020 г. (преди да започне ваксинирането) нямаше и вариант Делта. Не може да намирате причинно-следствена връзка там където я няма.

 48. 48 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  До коментар [#43] от "Apophenia":

  И личните лекарите предписващи хомеопатия, шуслерови соли и други подобни л-на тряба да бъдат натирени, да практикуват само магия ако искат... няма да останат без работа като гледам.
  —цитат от коментар 43 на Apophenia


  Какво предлагате да Ви изписват лекарите? :-) Още няма лекарство, до колкото знам.

 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4577 Любопитно

  Нещо за последните успехи на Израел в ограничаването на заразата посредством ваксинация. Вчера над 16 000 заразени за ден. Поставили са нов рекорд. Преди ваксините са стигали само до 12 000.
  —цитат от коментар 3 на petiopit


  А колко са починалите в Израел? Данните от вчера: Новозаразени - 16 629 / починали - 43.

  За България: Новозаразени - 1 745 / починали - 54!

  Да коментирате тези данни!

 50. 50 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2440 Разстроено

  До коментар [#45] от "montale":

  Моите съболезнования!

 51. 51 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  Американците искат бустерни дози срещу COVID-19
  Резултатите отразяват безпокойството относно варианта делта, който доведе до нов скок в инфекциите и хоспитализациите.
  Сред тези, които искат бустери, почти 43% казват, че са притеснени от варианта делта
  —цитат от коментар 0 на статия


  Браво на американците!

  Хайде сега да видим те ли не знаят какво е това "бустер", или фармацевтите не знаят какво е "бустер", или никой:

  "Проф. Гетов допълни, че има твърде голяма разлика между бустерна - усилваща, доза и трета доза от същата ваксина. Трета доза - просто трети път те боцкат със същата ваксина. А бустерната доза има за задача да подсили имунитета на организма, т.е., тя е актуализирана по някакъв начин, променена, адаптирана към новите или очакваните варианти на вируса".
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/08/30/4247772_koronavirusut_v_bulgariia_vlastta_podgotvia/

  Значи, за да има бустер, ваксините трябва да са били "променени, адаптирани към новите варианти на вируса", обаче някой чул ли е това да е било правено по отношение на сегашните ваксини за ковид - те май са си едни и същи от самото начало?

  Излиза, че третото боцкане хем е бустер, хем не е бустер.
  Нищо, важното е, че американците го искат, а биг фарма и властите нямат против. Стадото не му трябва да се задълбава в разни понятия...

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 747 Разстроено

  В щата Уошингтън вчера десетки шофьори на училищни автобуси са НАПУСНАЛИ, а не уволнени, поради задължителното ваксиниране, което НЕ искат. Терорът с ваксините ще продължи, явно и безцеремонно, колкото и правА ужким да имаме. 🤔

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 54. 54 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  "установиха белгийски изследователи, въпреки че какво означава това за тяхната ефикасност не е ясно." Не е ясно и за колко време важи това. Всъщност на чужд терен нищо не е ясно.

 55. 55 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3477 Неутрално

  а можеше и да я няма тази истерия с броенето на разболелите се, починалите от не знам какво, и ваксиниралите се с втора, трета и четвърта ваксина....
  —цитат от коментар 37 на pontius_glarus


  не разбирам с какво изнервих ваксърите? Не твърдя, че Земята е плоска!

 56. 56 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 454 Неутрално

  некректното от страна на институциите е неспоменаването на броя на срещалите се вируса в държавата , КОЕТО САМО ПО СЕБЕ СИ Е НЕЩО ОТВРАТИТЕЛНО !!! АКО Е ВЯРНО ТОВА ЧЕ ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ СА НАЙ ДОБРЕ ПОДГОТВЕНИ ИМУННО ЗА СРЕЩА С ВИРУСА КОЕТО НАУЧНИТЕ СРЕДИ ВСЕ ПО РЯДДКО ОПРОВЕРГАВАТ , ЗАЩО ТИЯ ХОРА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ В СМЕТКАТА

 57. 57 Профил на Nevena Stoilova
  Nevena Stoilova
  Рейтинг: 359 Неутрално

  не разбирам с какво изнервих ваксърите? Вече не твърдя, че земята е плоска
  —цитат от коментар 55 на pontius_glarus

  Поправих го вместо теб.

 58. 58 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Весело

  "Ваксината на "Пфайзер" е безопасна за алергични хора"  Сравнено с "АЗ", май е безопасна и за вируси...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 59. 59 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Безопасна и вероятно безсмислена.

 60. 60 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#9] от "padrino":

  Никога не е била под контрол че да излезе. Тя се развива независимо какво правят политиците и медиците. Много малко от мерките имат какъвто и да било ефект върху пандемията, НО ПЪК имат унищожителен ефект върху психиката на хората, грижата за хронично болните, икономиката, свободата, обществото като цяло.

 61. 61 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Щом си позволяват лукса да отстраняват 6,000 медици по време на "най-яростната" пЛандемия в историята на Човечеството, значи Хремата хич не е толкова страшна, както я изкарват политиците и подгласящите им мисирки. Другаде е заровен кокала.

  А за Израел няма какво да се коментира. Менгеле и насън не би му хрумнало за такива мащабни експерименти

 62. 62 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#56] от "reply":

  Ами защото няма никаква сметка, всеки е прегърнал своите 5 минути слава и е наясно, че колкото по-скандално нещо каже, толкова по-дълго ще траят 5те минути ИЛИ пък може да ги осребри, повтаряйки някоя мантра, спусната я от правителството я от някой друг, срещу което може да получи...пост или направо пари.

 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  Вчера:Белгия: 69% ваксинирано население - 1 854 новозаразени, починали - 6България: 16% ваксинирано население - 1 754 новозаразени, починали - 54При еднакъв брой заразени, в България умират 9 пъти повече хора.Ваксините работят.https://ourworldindata.org/covid-vaccinations https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  —цитат от коментар 2 на Явор


  За смъртността влияят много повече фактори освен наличието на ваксина.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2979 Неутрално

  "Това се казва в доклад с резултатите на изследването, публикуван във вторник в JAMA Network - списание на Американската медицинска асоциация."

  Такива изследвания се правят паралелно в няколко държави, а не както в случая - само в Израел.
  Много хора не знаят, че са алергични - към антибиотици например, докато не ползват даден антибиотик. Затова - внимателно с изводите. По презумпция всеки може да е алергичен към нещо и да не знае.

 65. 65 Профил на sweeper
  sweeper
  Рейтинг: 392 Неутрално

  На антиваксърите ще им дойде акълът чак като пукнат всичките.
  —цитат от коментар 35 на jlq22498938


  Всички ще "пукнем" някой ден, само в тая работа няма мърдане. Колкото до идването на акъла, точно такъв като вашшия не искам.

 66. 66 Профил на ecru
  ecru
  Рейтинг: 156 Неутрално

  Всички ще "пукнем" някой ден
  —цитат от коментар 65 на sweeper

  Според теб няма значение дали след един месец или след 15 години.

 67. 67 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#63] от "Храбър":

  Така е, но нали се сещаш, че сега ще бъдеш нацъкан с минуси, оплют и наречен антиваксър и плоскоземец

 68. 68 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#35] от "jlq22498938":

  А на ваксърите и тогава няма да им дойде акъл

 69. 69 Профил на comment
  comment
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Неръждаема стомана в Модерна с магнитни свойства ( според първоначалното инфо) и такъв тип стомана използвана за сърдечни клапи. Корабчета плуват хаха.

 70. 70 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 212 Весело

  "Коронавирусът по света: Почти 6000 неваксинирани медици в Гърция са отстранени"
  И с отстраняването на медицински кадри се решава здравна криза ? Не знам да се смея или да плача.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на buchermucher
  buchermucher
  Рейтинг: 301 Неутрално

  Щом 6000 са предпочели да загубят работата си, но да не се ваксинират, значи са сигурни, че ваксината е опасна за здравето.
  —цитат от коментар 26 на otrqdnik


  По данни на здравните власти към 19 август 21 664 служители (18.6%) от 115 866 работещи в здравния сектор не са били ваксинирани.

  81.4% от 115 866 работещи в здравния сектор СА се ваксинирали. Следвайки твоята логика следва, че 94202 са сигурни, че ваксината, ако не полезна, то поне е безопасна.
  Да погледнем от всички страни на нещата !

 73. 73 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4324 Любопитно

  А колко са починалите в Израел? Данните от вчера: Новозаразени - 16 629 / починали - 43.

  За България: Новозаразени - 1 745 / починали - 54!

  Да коментирате тези данни!
  —цитат от коментар 49 на vassilun


  Коментари на тези данни могат да се правят много. Но лично аз ще кажа, че здравеопазването и здравните услуги в Израел са на много по-добро ниво от тези в България. Това със сигурност има значение за това защо повече българи умират в болниците от COVID-19 отколкото в болниците в Израел.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 74. 74 Профил на wwy531073384
  wwy531073384
  Рейтинг: 30 Неутрално

  "Коронавирусът по света: Почти 6000 неваксинирани медици в Гърция са отстранени"И с отстраняването на медицински кадри се решава здравна криза ? Не знам да се смея или да плача.
  —цитат от коментар 70 на themtrx


  Прострелват се в крака по време на маратонско бягане, но съм сигурен, че пак "антиваксъри" ще са им виновни.

  Грандиозен интелектуален упадък цари в последните две години. Удариха дъното и само се влачат по него.

 75. 75 Профил на wwy531073384
  wwy531073384
  Рейтинг: 30 Неутрално

  81.4% от 115 866 работещи в здравния сектор СА се ваксинирали. Следвайки твоята логика следва, че 94202 са сигурни, че ваксината, ако не полезна, то поне е безопасна.
  Да погледнем от всички страни на нещата !
  —цитат от коментар 72 на buchermucher


  Опа, нека да се има предвид, че тук става дума за гърци и корупцията и "вторият" начин не са им чужди. Най-вероятно са си раздали по една тапия, че са вакснати. Няма как да са толкова прости, че да се набодат с експериментални помии.

  20те хиляди са най-вероятно идеалисти.

 76. 76 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  [quote#27:"Явор"][/quote]

  От Ковид не се умира. Умира се с Ковид. И засяга основно сухите съчки, които тъй и тъй са си пътници. Ковида помогнал малко.

  Сам съм, други няма...
 77. 77 Профил на JPJ
  JPJ
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Милиарди болни, недостиг на лекари, но ги остраняват. Има логика.

  А що се отнася до безопасността на продуктите на пфайзер, нека видим защо се е наложило да платят 2.3 млрд долара в извънсъдебно споразумение:

  "American pharmaceutical giant Pfizer Inc. and its subsidiary Pharmacia & Upjohn Company Inc. (hereinafter together "Pfizer") have agreed to pay $2.3 billion, the largest health care fraud settlement in the history of the Department of Justice, to resolve criminal and civil liability arising from the illegal promotion of certain pharmaceutical products, the Justice Department announced today."

  "Американския фармацевтичен гиган Pfizer Inc и подразделението му Pharmacia & Upjohn Company Inc. (от тук нататък наричани общо "Pfizer") са се съгласили да платят 2.3 млрд щатски долара, най-голямата сума за извънсъдебно споразумение за измама в здравеопазването в историята на Министерството на правосъдието (на САЩ), за да избегнат криминална и гражданска отговорност възникнала от промоцията на определение фармацевтични продукти, съобщиха от Мин. на правосъдието днес."

  От тук:
  https://www.justice.gov/opa/pr/justice-department-announces-largest-health-care-fraud-settlement-its-history

 78. 78 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Аз съм сервитьорка или лекар за клиента/пациента няма никакво значение дали съм ваксиниран. Щото и да съм пак мога да го заразя.

  По никакъв начин не предпазвам другите хора като се ваксинирам. Ще го изкарам по леко да. Но пак ще ги заразя.

  Какво печеля от това че ме лекуват само ваксинирани лекари ? И те мигат да ме заразят ?

 79. 79 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#78] от "rdb41527334":

  С други думи за пациента няма да стане по безопасно след изгонването на тези 6000 медици.

 80. 80 Профил на JPJ
  JPJ
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Аз съм сервитьорка или лекар за клиента/пациента няма никакво значение дали съм ваксиниран. Щото и да съм пак мога да го заразя. По никакъв начин не предпазвам другите хора като се ваксинирам. Ще го изкарам по леко да. Но пак ще ги заразя. Какво печеля от това че ме лекуват само ваксинирани лекари ? И те мигат да ме заразят ?
  —цитат от коментар 78 на rdb41527334


  Печелиш това, че ще те заразят тайно, защото няма да са болни, а само преносители. Неваксинираните се разболяват (или поне така ни уверява дневник) и е очевидно, че са преносители. Така че по-опасните са скритите преносители.

 81. 81 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  Умрели от ковид последните 40 дни:Израел: 62% ваксинирано население - 563Русия: 24% ваксинирано население - 31 766https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  —цитат от коментар 1 на Явор


  Русия е вакстърският Мордор!

  Путин не само плаща на тролове за хибридна вакстърска пропаганда из форуми , а и въвежда тиранично вакстърство..

  ----------------
  .. .. "Где в России ввели обязательную вакцинацию для работников от COVID-19..
  ..15 июня 2021 года главный государственный санитарный врач по городу Москве принял постановление об обязательной вакцинации .. Таким образом, Москва стала первым городом в мире, где прививка против COVID-19 обязательна не только для работников больниц, но и для многих государственных служащих или работников коммерческих компаний."
  ---------------

  Русоробите, като видяха че Москва е първият град със задължителност - издивяха, по нашите форуми ..

  С приятелат ми РМ сме категорични - вакстърите са толкова активни, именно защото искат и у нас да е като в Матушката им!

  Тези тролове, според мнозина, са предатели на България и продажници за рубли !

 82. 82 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  Аз съм сервитьорка или лекар за клиента/пациента няма никакво значение дали съм ваксиниран. Щото и да съм пак мога да го заразя. По никакъв начин не предпазвам другите хора като се ваксинирам. Ще го изкарам по леко да. Но пак ще ги заразя. Какво печеля от това че ме лекуват само ваксинирани лекари ? И те мигат да ме заразят ?
  —цитат от коментар 78 на rdb41527334


  Ваксинираните са ПО-ОПАСНИ.. те карат всичко леко .

  Може и да не разберат, че са болни и да заразяват, заразяват, заразяват ..
  Още повече, че никой от тях не желае да спазва Мерки!

  А неваксинираните, най-малкото в дните когато са с най-голям вирусен товар - ще са поне с неразположение и ще са си вкъщи..

  Васкинираните може и трябва да бъдат ограничени - заради благото на цялото общество!

  ТАЗИ дискусия я водихме, покрай затварянето на Училищата .. децата са същите, като вакстърите - самите те въобще не се разболчват но разнасят заразата и убиват, убиват, убиват най-уязвимите слоеве от населението ..

  Както ограничихме учениците - така да затворим и вакстърите !!!??

 83. 83 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  В щата Уошингтън вчера десетки шофьори на училищни автобуси са НАПУСНАЛИ, а не уволнени, поради задължителното ваксиниране, което НЕ искат. Терорът с ваксините ще продължи, явно и безцеремонно, колкото и правА ужким да имаме. 🤔
  —цитат от коментар 53 на Йоаникий


  А в Москва - служители в метрото и градския транспорт- СЪДЯТ работодателя си за заплатите ..

  РУСКИЯТ СЪД , който е путинов - в делата за отстраняване, за сега решава в полза на работника - няма в трудовият му договор нищо написано за доброволни ваксини - и като го отстраняваш от работа, нарушаваш правото му на труд..

  Да видим , какво ще реши ГРЪЦКИЯТ СЪД и дали на тези 6 000 медици ще им вървят заплатите ..

  Между другото - на тях не може да им бъдат отнети лекарските права !

 84. 84 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  До коментар [#48] от "stargate":

  Ако може да не е вода със захар срещу 50 лв флакончето, щото някой от хомеопатичния производител е водил лекаря на "медицинска конференция" на Малдивите.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 85. 85 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  До коментар [#73] от "Иво":

  На по-високо ниво са само за една част от населението, за бедните, палестинците и ортодоксалните евреи направо не съществуват, така че и това не е достатъчен аргумент.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 86. 86 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4738 Весело

  "Южна Африка спря износа на ваксини срещу COVID-19 за Европа"

  Крайно време е за ЕС да заведе дело срещу Джонсън и Джонсън за това си действие 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 87. 87 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 708 Весело

  Около 72% от всички норвежци вече са получили първа доза ваксина срещу COVID-19, а 57% от населението е напълно ваксинирано, според Института по обществено здраве.
  ---
  Норвежците от години не ни слушат и затова са на това дередже. При нас тъпаците са под 20% - при тях цели 57%. Предупреждавахме и за джендърите и за ел. колите - не та не.

 88. 88 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4110 Весело

  До коментар [#33] от "hamiltonf":

  Все пак те са малко над 6,000 - шест хиляди души...

 89. 89 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  Не виждам логика в тези действия и ораничения. Ясно си признаха, че ваксинираните също се заразяват и също зазяват. Защо едните се ограничават, а другите не?
  Отговора с това кой колко леко го е карал не ми върши работа докато не ми представят данни, колко от починалите за са ваксинирани. Не от направилите тест, а от починалите.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 90. 90 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#61] от "Bond007":

  що да е лукс - един лекар може да зарази един куп народ. Ще махнат 6000 потенциално може да са спасили живота на много повече. Не е сигурно естествено, но лекарите са рисков персонал и са подложени на много по-голям риск от заразяване от другите, както и имат много широко поле от хора които могат да заразят, като доста от хората ще са в уязвимо състояние защото на лекар ходят болни. т.е един болен лекар може да зарази доста други болни хора (от други болести).

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 91. 91 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1900 Любопитно

  До коментар [#61] от "Bond007":що да е лукс - един лекар може да зарази един куп народ. Ще махнат 6000 потенциално може да са спасили живота на много повече. Не е сигурно естествено, но лекарите са рисков персонал и са подложени на много по-голям риск от заразяване от другите, както и имат много широко поле от хора които могат да заразят, като доста от хората ще са в уязвимо състояние защото на лекар ходят болни. т.е един болен лекар може да зарази доста други болни хора (от други болести).
  —цитат от коментар 90 на bludniq_sin


  Що? Ваксинираните лекари не заразяват ли?

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 92. 92 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Отговора с това кой колко леко го е карал не ми върши работа докато не ми представят данни, колко от починалите за са ваксинирани. Не от направилите тест, а от починалите.
  —цитат от коментар 89 на biss Mark


  https://www.nytimes.com/interactive/2021/08/10/us/covid-breakthrough-infections-vaccines.html

 93. 93 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2651 Неутрално

  Южна Африка спря износа на ваксини срещу COVID-19 за Европа
  ==========================
  Въх!
  И ко праим сега?
  Явно ще се мре...

 94. 94 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4324 Любопитно

  До коментар [#85] от "fpyyh":

  Това не е вярно. И за бедните и за ортодоксалните здравната система е една. За палестинците тя не е същата, това е така, просто защото те са окупирани в своите собствени земи (тук имам в предвид палестинците живеещи на Западния бряг), а в същото време нямат израелско гражданство (тоест нямат същите права и привилегии, които имат израелските граждани).

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 95. 95 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2311 Неутрално

  Медик който не вярва в проверена ваксина е като свещеник, който не вярва в бога. Няма място в системата

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 96. 96 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1154 Весело

  До коментар [#55] от "pontius_glarus":

  а аз дори не съм анти-ваксър. Просто искам свобода на избор и мнение.
  Моето тяло - мой избор.
  Да Ви питам, ако утре почнат да забременават насила майките, сестрите и дъщерит Ви, гаджетата Ви, с довода, че намалява стад... населението, че няма кой да бачка, да паз границата, да плаща пенции - като на отказалите се анти-осеменителки им налагат същите ограничения като на неваксинираните, как ще сте сте?

 97. 97 Профил на wwy531073384
  wwy531073384
  Рейтинг: 30 Неутрално

  Медик който не вярва в проверена ваксина е като свещеник, който не вярва в бога. Няма място в системата
  —цитат от коментар 95 на Корки


  Koe и е точно провереното? Ваксинираните имат 27 пъти по-голям риск от ковид със симптоми отколкото естествено преболедувалите ковида.

  https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.24.21262415v1

 98. 98 Профил на wwy531073384
  wwy531073384
  Рейтинг: 30 Неутрално

  един лекар може да зарази един куп народ. Ще махнат 6000 потенциално може да са спасили живота на много повече.
  —цитат от коментар 90 на bludniq_sin


  Ало психодиспансера?!?! Не разбрахте ли най-накрая, че ваксинираните също пренасят вируса.

  Нещо повече имат абсолютно същият вирусен товар като неваксинираните. "ваксата" не пази от заразяване. Гърчолята се чудят как сами да се затрият от глупост.

 99. 99 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  Що не им казаха, че ги грози дисциплинарно уволнение миналата година, докато тропаха с тенджери и тигани 'сяка вечер, а?!

 100. 100 Профил на d
  d
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Както винаги при средноинтелигентните спорът е изопачен до крайности. Или тотално антиваксърство, или тотално проваксърство - с пяна на устата! Нещата са доста нюансирани.

  Прочетете за т.н. Antibody Dependent Enhancement:
  https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2020.01120/full

  Това може би обяснява защо в Израел, въпреки високия процент ваксинирани, има огромен брой новозаразени. Има голяма вероятност с ваксинацията да си подсигурим още години пълзяща пандемия.

  Също така защо никой не споменава ВЕЧЕ прекаралите вируса? За тях основните принципи са прости - няма смисъл от ваксинация, защото имунният отговор от среща с вируса е много по-качествен от този от ваксината. Споделям веднага страхотния труд на израелските учени:

  https://www.science.org/content/article/having-sars-cov-2-once-confers-much-greater-immunity-vaccine-vaccination-remains-vital

  Защо трябва хора, прекарали вируса, да се ваксинират?!

  Друг проблем - и страхотна причина човек да подхожда със съмнение към институционалния дневен ред по отношение на пандемията - Ремдесивир. В частност в България това лекарство все още се купува и дава на болните хора. Според WHO то трябва да бъде изкарано от лечебния протокол:

  https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/who-recommends-against-the-use-of-remdesivir-in-covid-19-patients

  В България смъртността може да е висока заради некомпететно лечение и със сигурност заради отчайващото здравословно състояние на българина след 45 годишна възраст: затлъстял, пушещ и пиещ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK