Дмитрий Гудков, който избяга в България: "Властта на Путин е власт на крадци"

Дмитрий Гудков, който избяга в България: "Властта на Путин е власт на крадци"


Дмитрий Гудков, руски опозиционен политик и бивш депутат от Държавната дума, беше задържан на 1 юни в Москва. Поводът: политикът не си е платил наема за имот преди няколко години. Той беше освободен на 3 юни, без да му бъдат повдигнати обвинения. Малко след това Гудков напусна Русия. В момента е в България, където живеят родителите му. Той е син на Генадий Гудков, също бивш руски депутат и яростен критик на Кремъл. Георги А. Ангелов разговаря за "Дойче веле" с Дмитрий Гудков за днешна Русия и за нагласите на България към Русия и руснаците.


Г-н Гудков, в България има положително отношение към Русия, което се прехвърля и към управлението на Путин. Вероятно много от българите нямат реална представа за това, което се случва в Русия. Можете ли да обясните какво точно става там и какви са лошите промени.


- На първо място, това - вече в продължение на 21 години ние имаме един-единствен президент. Той просто не се сменя. Не се сменя управляващата партия. Не се променя нищо, въпреки че качеството на живота се влошава, а партията на Путин няма никаква популярност. За да бъде осигурена победата на парламентарните избори, бяха отстранени всички, абсолютно всички силни кандидати. Един беше вкаран в затвора - Алексей Навални, други десет бяха принудени да напуснат страната. Бяха приети много репресивни закони. На гражданите на България може би ще им е интересно това - в Русия бе приет закон за "чуждестранните агенти". А човек доста бързо би могъл да попадне в списъка с чуждите агенти - ако министерството на правосъдието реши да ви включи в него. Достатъчно е например да получите един лев от България за някаква лекция и край - признават ви за чуждестранен агент.
Всяко ваше съобщение в интернет - в телеграм, в туитър, във фейсбук, където и да е, при всяко едно ваше съобщение, дори да публикувате котенца, вие сте длъжни да напишете, че в съответствие със закона се явявате чуждестранен агент. Ако не го правите, първия път ще ви глобят, а втория път ще ви вкарат в затвора до 5 години. Сега в Русия като чуждестранни агенти са записани всички независими медии, практически всички независими журналисти. Освен това е приет закон за т.нар. нежелани организации. Ако на управляващите не им хареса някоя неправителствена организация (НПО), тя бива включена в списъка на "нежеланите организации" и всички, които към момента са в ръководните ѝ органи, получават до 6 години затвор. Ето и един пример: Андрей Пивоваров, който оглавяваше "Открита Русия", която дори не е регистрирана в Русия, сега е в СИЗО (следствен изолатор) в Краснодарския край.


Разбирам, че България се отнася добре към Русия, и добре, че е така. Но трябва да се прави разлика между Русия и властта на Путин. Това е власт на крадците, които разграбиха всичко възможно от бюджета. Русия е богата държава, една от трите страни, добиващи най-много нефт. Русия има огромни залежи на природен газ, както и много други природни ресурси. Всичките приятели на Путин станаха милиардери в долари. Същевременно обикновените руснаци получават пенсия от около 150 евро, или 300 лева, а средната заплата е около два пъти повече, и то в големите градове, в регионите е още по-малка. В Русия системите на здравеопазването и на образованието са в разруха. Заради руската външна политика на страната са наложени западни санкции, тя е лишена от достъп до финансовия пазар, лишена е от нови технологии. Русия е огромна, богата страна, която живее по-зле от всички. Дори не я сравнявам с Европа. По доход ние живеем на нивото на някои африкански страни. Затова и недоволството расте. Хората искат промени. Искат нови партии, нови политици. Да се регистрира партия е невъзможно. Ние се движим по пътя на Беларус, в Русия се случва почти същото. Изоставаме може би само с половин година.


Изборите са този месец. Навални е в затвора, но инициативата му "Умно гласуване" още съществува. Възможно ли е въобще независими политици да попаднат в Държавната дума?


- Практически - не. Инициативата "Умното гласуване" не решава проблема с избора на някакви правилни хора, защото тях не ги пуснаха на изборите. Тя е знак на отчаяние, опит да се участва в политическа кампания, да се заяви, че има милиони руснаци, които не са съгласни с тази политика. Но нито "Умното гласуване", нито някакви подобни технологии са способни да повлияят на избора на парламент. В България има друг проблем - ще има трети, предсрочни парламентарни избори, на които се конкурират политически партии, които дори не са в състояние да сформират правителство. Това е крайност, не е много хубаво, но повярвайте ми, това е много по-добре от реалността в Русия, където всички депутати, без значение, че са от различни партии, са реално само от една партия - партията на Путин. Те влизат под различни знамена, но гласуват така, както иска президентската администрация. Няма никаква конкуренция, никаква дискусия. Сменят се само хората, които Путин назначава, и нищо друго.


Какво предстои? Каква е вашата прогноза? Какви надежди имате?


- То е очевидно - протестните настроения ще растат. Ситуацията е взривоопасна. Когато държите котела на огъня, но не махате капака и не давате на парата да излиза, рано или късно този котел ще се взриви. Точно това ще се случи в Русия, защото ситуацията се влошава, социалното положение се влошава, правителството нищо не прави, нищо не се случва. Същевременно всяка критика се мачка жестоко. Можете ли да си представите, че ако човек излезе да протестира с плакат, първия път го глобяват 200 евро, може да бъде и арестуван за 15 дни. Но ако излезе на протест с плакат за втори път, го чакат 30 дни арест. А ако излезе трети път с плакат, той може да попадне в затвора за 5 години. Възможно ли е нещо такова в България или Европа? Мисля, че не. А в Русия е приет точно такъв закон. За това всеки, който протестира, без значение какъв е поводът - дали е политически, или пък защитава двора си от строеж, или защитава района си от строителството на сметище - е застрашен от лишаване от свобода.


Вие сте един от малкото руски политици, които са против анексирането на Крим. САЩ и ЕС демонстрират подкрепата си към Украйна. Мислите ли, че е възможно Крим да се върне към Украйна?


- Трудно ми е да говоря за това сега. Всичко ще зависи от това кой е начело на Русия и ще има ли готовност за водене на какъвто и да е диалог. Аз не гласувах за анексирането на Крим, защото знаех до какво ще доведе това - ще доведе до санкции, до преместване на хора. Те не казаха на хората колко ще платят за този Крим. Те ще платят със съдбите на цели поколения. Аз го разбрах. Това беше много сложно и тежко решение, защото пропагандата си свърши работата предварително. И хората не знаеха цялата истина. А сега, когато през последните седем години нивото на живота там се влоши, хората започнаха бавно да проумяват. Разбира се, бъдещите руски поколения трябва някак да решат проблема с Крим, защото на страната са наложени санкции и анексията не е призната от световната общност.


Трудно е да се каже обаче как ще бъде решено това. Но най-малкото Русия ще трябва да признае нарушенията на световното право, да изведе войските си от Украйна и да спре да върви по пътя на ескалацията. Русия трябва да започне нормален диалог и да търси изход от кризата в отношенията със Запада и с Украйна. Без това Русия не я очаква нищо хубаво.


Гудков по време на протест в Москва през 2019 година.

Гудков по време на протест в Москва през 2019 година.


В Украйна смятат, че анексията е станала възможна благодарение на пропагандата. България също има проблем с пропагандата, макар и в много по-малка степен. Можете ли да кажете колко е дълбока намесата на Русия във вътрешните работи на България? Говоря за дезинформация, икономическа и политическа зависимост. Така например има български партии с видими връзки с "Единна Русия". А българската прокуратура има споразумение с руската.


- Подписването на споразумения е нещо нормално. Проблемът е, че Русия организира по същество покушение в България. И България, която винаги се е отнасяла добре към Русия, според мен след взривовете в оръжейните складове и заводи се намира в достатъчно сложно положение. От една страна, тук има много руски туристи, а от друга, взривовете бяха опит за вмешателство във вътрешните работи на България.


И не България е тази, която трябва да се стреми към обятията на Русия, а обратното: Русия трябва да се стреми към нормални отношения с евросъюза и САЩ. Аз смятам, че днешният путински елит, който е узурпирал властта, ни влачи някъде към архаичното, някъде към Азия. Русия по същността си е европейска страна и ако имаме предвид онази глобална Русия - всички онези успешни и талантливи руснаци извън страната, които имат забележителни постижения в различни сфери, променящи живота, създаващи нови технологии, то Русия има голям потенциал и влияние в света. Аз мисля, че с помощта на тази "глобална Русия" трябва да покажем на света, че руснаците са напълно достойни да заемат водещи позиции в различни сфери. Те всъщност вече заемат такива позиции. Русия може да даде много на света и т.нар. "глобална Русия" може да създаде "пътна карта" за бъдещето след Путин, когато страната трябва да се модернизира.

Ключови думи към статията:

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 844 Неутрално


  ДОСТОЕН!!!
  И нека изобилното слюноотделяне от страна на базираните в Отечеството петоколонни рубладжии започне немедленно!!!

 2. 2 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  Също като властта на ГЕРБ.

  кратък
 3. 3 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  От днес на "Гугъл" и "Яндекс" им е забранено да показват резултати от търсенето на словосъчетанието "умно гласуване".

 4. 4 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Е най сетне ЕДИН да е бил против Анексията на Крим ноооооооооооооо като го притиснат с конкретика.
  Жали за мужиците дето страдали нещо което е тяхно нормално състояние,
  А не за потъпканият авторитет и държавност на Русия.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Неутрално

  Да внимава какво говори, защото ибрикчии на руския президент у нас колкото ще човек ! Утре, ако дойдат на власт отново, ще вземат да го екстрадират обратно, даже и без от Кремъл да са отправяли изрично искане за това, просто заради жеста.......

 6. 6 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1213 Весело

  Репресиран и преследван от от режима на Кремъл. Държав.н в тъмница без никакви права и изтезаван заедно с леля си, но успял да се отскубни от лапите на "Мордор"..

  "1 июня Дмитрий Гудков и его тетя Ирина Ермилова были задержаны по подозрению в причинении имущественного ущерба. По словам адвоката экс-парламентария, Гудков проходит подозреваемым по делу о неуплате долга по договору аренды нежилого помещения в 2015 – 2017 годах.
  3 июня бывшего депутата отпустили в связи с истечением 48 часов после задержания. Пресс-секретарь президента России Дмитрий Песков заявил, что следственные действия в отношении Гудкова не связаны с политикой."

 7. 7 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  На първо място това: вече в продължение на 21 години ние имаме един-единствен президент
  >>> Това не е вярно. Президент беше и Дмитрий Медведев(2008-2012). По същата логика мога да заявя, че ...Байдън вече е трети срок президент на САЩ.

 8. 8 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Дневник някак скромно е пропуснал да спомене, че въпросният симпатяга присъства в разследването Offshore leaks на International Consortium of Investigative Journalists включващо 160 журналисти от цял свят

  Що така бе, Дневник? :)

 9. 9 Профил на Мощ
  Мощ
  Рейтинг: 55 Неутрално

  Те тук "реформаторите" са слуги на Путин, така че може да очакваш да те върнат... Предупреден си!

  И тъй, враг ваш ли станах, като ви говоря истината? (Гал. 4:16)
 10. 10 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  "Властта на Путин е власт на крадци"

  Еми да, разбира се, то се знае. Както е казал класика: "А точно богаташите са най-големите грабители. Само че те ни грабят под прикритието на законите, които сами си измислят. Но я ми кажете, има ли някаква разлика в това дали ще ме ограбят по закон или незаконно? На мене ми е все едно! "

  Та ако някъде в някоя страна на Балканите или в Азия, или в Америка има богаташи - гответе се - там властта е власт на крадци.

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 11. 11 Профил на gigabyte
  gigabyte
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Късметлия! Успял е да се измъкне от прегръдката на мечока. За съжаление милиони руснаци остават на бояришник, бодра агиатция от медиите и в най-добрия случай почивка в окупирана територия. И това в страна с огромни природни ресурси!

  master
 12. 12 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 719 Неутрално

  "Всяко ваше съобщение в интернет - в телеграм, в туитър, във фейсбук, където и да е, при всяко едно ваше съобщение, дори да публикувате котенца, вие сте длъжни да напишете, че в съответствие със закона се явявате чуждестранен агент. Ако не го правите, първия път ще ви глобят, а втория път ще ви вкарат в затвора до 5 години."

  Държава - мечта за 80% от българското овченародие.

 13. 13 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  До коментар [#2] от "Мариана Кълвачева":
  Също като властта на ГЕРБ....
  >>> Без да съм някакъв особен фен на ГЕРБ и още по-малко на т.н. власт на крадците по света и у нас, забелязвам един нов метод за ефективна политическа атака срещу определяните като автократи политически фигури- Нетанияху, Орбан, Борисов, Путин.

 14. 14 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 561 Неутрално

  " Но я ми кажете, има ли някаква разлика в това дали ще ме ограбят по закон или незаконно? На мене ми е все едно!
  —цитат от коментар 10 на sablezub


  Ами има. Защото ако те ограбват незаконно, а в държавата има реално правораздаване нещата могат да ти се получат.

 15. 15 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  "Всяко ваше съобщение в интернет - в телеграм, в туитър, във фейсбук, където и да е, при всяко едно ваше съобщение, дори да публикувате котенца, вие сте длъжни да напишете, че в съответствие със закона се явявате чуждестранен агент. Ако не го правите, първия път ще ви глобят, а втория път ще ви вкарат в затвора до 5 години."Държава - мечта за 80% от българското овченародие.
  —цитат от коментар 12 на Индиана


  Нещо си пропуснал част от дефиницията - длъжен си, ако е доказано, че си получавал средства от чужбина с цел да налагаш някакви възгледи и да формираш мнението на руските глаждани.
  FARA - Законът е насочен не срещу шпиони на чужди държави, а срещу хора и организации, които по поръчение и с финансиране от чужда държава се опитват да влияят върху общественото мнение в САЩ.
  Трябва и ние да го направим. Това ще е добър пример на пряк пренос на добри демократични практики.

 16. 16 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  ако те ограбват незаконно, а в държавата има реално правораздаване нещата могат да ти се получат.
  —цитат от коментар 14 на witch_doctor


  Могат да ти се получат, ама това не е точно. Могат и да не ти се получат. А виж, когато те ограбват законно, там вече няма ако-ако. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО няма да ти се получат.

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 17. 17 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#13] от "тулса":

  Аз не бих ги поставила в едно изречение тези четиримата.
  Какво общо имат примерно Орбан и нашенският Бай Ганьо ? Та те са антиподи, единият се грижи за страната и народа си и това не е Борисов, а другият се грижи за забогатяването на партията му и нейните членове, и това е точно Борисов.
  Същото се отнася и до останалите двама.

  кратък
 18. 18 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#16] от "sablezub":

  Ами щом варианта "могат и да ти се получат" го има, значи не е едно и също! Или спрямо питането ти, има разлика!

 19. 19 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#14] от "witch_doctor":

  Преди години имаше подобна карикатура в едно западно печатно издание:
  Момченце казва на баща си:
  -Тате, решил съм да се включа в организираната престъпност.
  А бащата вдига очи от вестника и поглежда над очилата синът си:
  -В частния или в държавния сектор, сине ?

  кратък
 20. 20 Профил на ss
  ss
  Рейтинг: 242 Неутрално

  много ми е интересно, ако руснак отправи заплаха за живота на председателя на руския парламент какво ли го очаква

 21. 21 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3044 Весело

  До коментар [#17] от "Мариана Кълвачева":
  Какво общо имат примерно Орбан и нашенският Бай Ганьо ?
  >>>Амиии...много се задържаха на власт, а и са седнали на тръбата на Ердоган и двамцата. Имам предвид един Паток , разбира се.

 22. 22 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 932 Разстроено

  Горкия, не знае че в €С и $АЩ е същото, но по ерфидно!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 23. 23 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  До коментар [#16] от "sablezub":Ами щом варианта "могат и да ти се получат" го има, значи не е едно и също! Или спрямо питането ти, има разлика!
  —цитат от коментар 18 на witch_doctor


  Не е, не е едно и също, не споря. Могат и да ти се получат варианта го има. Виж при ограбването по закон вариант няма. Апропо, глобите си в КАТ плати ли? Или се договаряш с катаджията "на място"?

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 24. 24 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2345 Весело

  >>> Това не е вярно. Президент беше и Дмитрий Медведев(2008-2012). По същата логика мога да заявя, че ...Байдън вече е трети срок президент на САЩ.
  ▪️▪️▪️▪️▪️
  Дори дикторът разбира кой е истинският президент:))) И дори няма нужда да разсказваш цял живот за научен социализъм

  https://youtu.be/JOOaG1d6pvs

  :)))) Медведев успя да критикува правителството на Путен, без изобщо да споменава името на Путен
  https://youtu.be/c8NDwGxowOU

  "Чуждестранен агент"
 25. 25 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  Като бизнесмен неплащач на данъци и задължения към държавния бюджет Гудков
  с идването си в България е попаднал на точното място.
  Тук ще намери широка среда от съмишленици.
  Истински рай за такива.

 26. 26 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  Горкия, не знае че в €С и $АЩ е същото, но по ерфидно!
  —цитат от коментар 22 на джендър NATO generals


  Ми да се надяваме ще научи, макар че вероятността е твърде малка. Сега когато "борцунът" не е в Родината си той няма да тръгне да се бори с местната, т.е. българската власт, че да научи бързо, че е същото. Вероятно ще продължи да се "бори" с Путин дистанционно, а може да си намери и друго поприще, несвързано с "борба".

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 27. 27 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  До коментар [#11] от "gigabyte":

  Какво ги жалиш.
  Там няма нито един дето да е за връщане на Крим.
  Като въпросът не е дали е бил техен да бил е.
  Дали е населен предимно с руснаци да населен е.
  Не е даже че Хрушчов го даде на Украйна.
  Въпросът е защо Русия след като се съгласи с това се отметна.
  И защо в тази стъпкана Пепел и Кал и от свой и от чужди никой не възразява на това,
  Няма Горби няма Навални всички са на един Акъл.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 28. 28 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2165 Неутрално

  Можем само да му пожелаем "на добър час" в свободна и демократична България! Тук няма да срещне крадци, няма да се сблъска с произвола на бюрокрацията и няма да изнемогва под гнета на тоталитаризма.

 29. 29 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2078 Неутрално
 30. 30 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#21] от "тулса":

  Мисля, че допускате системна грешка.
  Орбан се грижи за народа си, като понякога дори пренебрегва настоятелните изисквания от страна на ЕС, поставени с назидателен тон.
  Борисов в международно отношение е един гол тлъст градински охлюв, който дава на ЕС това, което искат, а понякога дори и това, което още не са поискали.
  За чисто човешките качества като интелект и прости ми Боже, култура, няма да говорим.

  кратък
 31. 31 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3829 Неутрално

  Гудков-баща има доста интересна КГБ история. На 17 години написал на Андропов писмо с въпроса как може да постъпи на работа в КГБ. Активен човек
  https://ru.wikipedia.org/wiki/Гудков,_Геннадий_Владимирович

 32. 32 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  много ми е интересно, ако руснак отправи заплаха за живота на председателя на руския парламент какво ли го очаква
  —цитат от коментар 20 на ss


  Пфффф... А на мен пък ми е много интересно, ако американец отправи заплаха за живота на председателя на Конгреса на САЩ какво ли го очаква.

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 33. 33 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  До коментар [#30] от "Мариана Кълвачева":

  Като е толкоз прост, как така управлява 10 години?

 34. 34 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#33] от "blondofil":

  Много лесно, с пари !
  С много пари.
  Когато разполага с много пари, той разполага с ... държавата.
  Изкупил е или подкупил е всички институции, които са в основата на всяка държава, като се почне от силовите и се стигне до финансово-разпределителните.
  За ЦИК, която е в основата на дългото "печелене" на избори, няма да кажа и дума.
  Няма да кажа нищо и за Милко Балев, пардон за Цветан Цветанов.

  кратък
 35. 35 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  А добро утро!Това всеки трезвомислещ човек го знае,че властта на Путин е крадлива!!!Турция,Русия,Иран,Афганистан кражбите сриват споменатите държави,въпроса е,защо бездейства народа там????Тиранията и немотията не може вечно да се търпи,независимо с какви нюанси да..Ислямска или болшевишка тирания и немотия на квадрат!!

  shlshlshlshl
 36. 36 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4692 Неутрално

  "Повярвайте ми, това, което се случва в България, е много по-добре от реалността в Русия"

  Хайде Тайга да си ходи в любимата Путинова Русийка

 37. 37 Профил на Ивайло
  Ивайло
  Рейтинг: 21 Неутрално

  FARA - Законът
  —цитат от коментар 15 на georgievb

  Точно същото е като в Щатите. В Русия и всичко друго им е същото. Имат ли си президент? Имат си. Даже "избори" провеждат! А бе никаква разлика!

 38. 38 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  До коментар [#33] от "blondofil":Много лесно, с пари !С много пари.Когато разполага с много пари, той разполага с ... държавата.Изкупил е или подкупил е всички институции, които са в основата на всяка държава, като се почне от силовите и се стигне до финансово-разпределителните.За ЦИК, която е в основата на дългото "печелене" на избори, няма да кажа и дума.Няма да кажа нищо и за Милко Балев, пардон за Цветан Цветанов.
  —цитат от коментар 34 на Мариана Кълвачева


  а парите откъде са? може би не са негови, и следователно не е управлявал той?

 39. 39 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  На първо място това: вече в продължение на 21 години ние имаме един-единствен президент>>> Това не е вярно. Президент беше и Дмитрий Медведев(2008-2012). По същата логика мога да заявя, че ...Байдън вече е трети срок президент на САЩ.
  —цитат от коментар 7 на тулса


  Всъщност Байдън никога не е бил президент.

 40. 40 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1260 Неутрално


  а парите откъде са? може би не са негови, и следователно не е управлявал той?
  —цитат от коментар 38 на blondofil


  Напълно е възможно. И обяснено в следният цитат:
  "Демократическата република е най-добрата възможна политическа обвивка на капитализма и затова капиталът овладял тази най-добра обвивка обосновава своята власт дотолкова надежно, дотолкова сигурно, че никаква смяна нито на лицата, нито на учрежденията, нито на партиите в буржуазно-демократическа република не поколебава тази власт."

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  Още ли не са го потърсили ония с новичока?

 42. 42 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  До коментар [#41] от "Роси":

  Чудно ,даже дава интервю .....

 43. 43 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2608 Весело

  Чупката в САЩ, там ще те просветят и либерално и сексуално :)

 44. 44 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3964 Неутрално

  Гудков-баща има доста интересна КГБ история. На 17 години написал на Андропов писмо с въпроса как може да постъпи на работа в КГБ. Активен човекhttps://ru.wikipedia.org/wiki/Гудков,_Геннадий_Владимирович
  —цитат от коментар 31 на daskal1


  Комунистическият ти инстинкт да злепоставиш хора , които политически не са ти симпатични заработи и те издаде като прикрит путинист. В случая търсиш компромат за очерняне на противници на Путин.
  А знаеш ли колко агенти на КГБ избягаха на запад? И не само на КГБ, но и на ГРУ? Такъв е авторът на "Ледоразбивачът" и на ред други книги за ВСВ Виктор Суворов. С комунистическия си инстинкт сигурно считаш тези хора за предатели?

 45. 45 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  До коментар [#39] от "Nedyalko Lazarov":
  Всъщност Байдън никога не е бил президент....
  >>> Формално не е бил, ама беше.. по-опитния в тандема Обама-Байдън. В този смисъл и Путин не е бил президент 2008-2012, но Медведев едва ли е пренебрегвал ..съветите му.

 46. 46 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3044 Весело

  До коментар [#31] от "daskal1":
  Гудков-баща има доста интересна КГБ история...
  >>> То и настоящето му е доста интересно.:)

 47. 47 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  А знаеш ли колко агенти на КГБ избягаха на запад? И не само на КГБ, но и на ГРУ? Такъв е авторът на "Ледоразбивачът" и на ред други книги за ВСВ Виктор Суворов. С комунистическия си инстинкт сигурно считаш тези хора за предатели?
  —цитат от коментар 44 на tacheaux


  Не знам, не знам... Колебая се с комунистическия си инстинкт какви да смятам Джулиан Асандж, Едуард Сноуден и Челси Манинг...

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 48. 48 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3044 Весело

  До коментар [#30] от "Мариана Кълвачева":
  Мисля, че допускате системна грешка.
  >>> Може и да е грешка, но защо тя да е системна?:) Според мен системен е именно подходът с интелигентното гласуване, когато файтонните партии обединяват противниците на авторитарния лидер, за да го махнат.. а после, кой откъде пък ние ще ви оправяме интелигентно занапред. Вижте и каква шарена коалиция успя най-сетне да свали омразния БиБи от власт- от дясно-религиозни малки еврейски партийки до палестински.
  И срещу Фидес ще действат така, а реалните заслуги на управляващата партия и лидера им Орбан ще бъдат избутани на заден план.

 49. 49 Профил на Nedyalko Lazarov
  Nedyalko Lazarov
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  До коментар [#39] от "Nedyalko Lazarov":Всъщност Байдън никога не е бил президент....>>> Формално не е бил, ама беше.. по-опитния в тандема Обама-Байдън. В този смисъл и Путин не е бил президент 2008-2012, но Медведев едва ли е пренебрегвал ..съветите му.
  —цитат от коментар 45 на тулса

  Не това исках да кажа; знам какъв беше Байдън. Но той и сега не е президент.

 50. 50 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#38] от "blondofil":

  Парите са наши, но са ни отнети съвсем законно.
  Защо ?
  Ами защото той си има и гавази в парламента, които така пишат законите, та все народа да е прекаран.

  кратък
 51. 51 Профил на Сашо Добрев
  Сашо Добрев
  Рейтинг: 27 Неутрално

  До коментар [#2] от "Мариана Кълвачева":

  свали ми го от езикот

 52. 52 Профил на el_comendante
  el_comendante
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Хайде пуснете сега и някой парцал за Орбан и другаря Пин. Само за някакви измислени белогвардейци пак пишете😁😁😁.
  Много на вътре и на дълбоко им е бръкнал дядя Путин на западните ни "приятели". Ех какви времена бяха при "демократа" Елцин😁😁😁

  Обичам нещата да са прости а не хората да са такива!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK